abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23119153
Ik overweeg om na mijn rechtenopleiding aan een universiteit bedrijfskunde te studeren. Nu weet ik dat dit aan de Universiteit Nyenrode mogelijk is (in 16 maanden word je dan Msc bedrijfskunde). Aangezien een studie aan deze universiteit vrij prijzig is vraag ik me af of het de investering waard is. Kan iemand daar hier iets over vertellen? Heb je bij bedrijven echt een streepje voor met een Nyenrode-degree? Zelf wil ik ook graag in het buitenland werken, is dit dan een goede optie? Ik heb zelf het idee dat Nyenrode bij buitenlandse bedrijven niet echt bekend is, maar bij Nederlandse bedrijven die mensen naar het buitenland uitzenden misschien weer wel.

Aan de andere kant zou ik ook wel zoiets als dit in het buitenland willen doen. Echter, ik vind daar alleen MBA's waarvoor je bijna altijd al werkervaring moet hebben voordat je daarmee kunt beginnen. Dit in tegenstelling tot de Msc bij Nyenrode die je meteen na je studie kunt starten. Dus als iemand soortgelijke programma's in het buitenland kent, dan hoor ik dat graag.

Dank alvast!
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
  zaterdag 6 november 2004 @ 14:09:26 #2
86305 Markman
Grappig hier.
pi_23119664
tuurlijk, nyenrode bakt de COI (captains of industry). ik zelf heb het er niet voor over om zo hard te werken als daar gebeurt, maar als je zelf enorm gedisciplineerd bent zou ik zeggen; ga ervoor! het is echt geen onzin wat ze schrijven dat je het volgende jaar je geld zo terug verdiend.

go for it!
pi_23120073
Check ff bij welke werkgever je opleiding aangeboden krijgt bij Neyenrode. Grote bank- en verzekeringsorganisaties en Accountancy bedrijven willen deze studie best wel voorschieten.
  zaterdag 6 november 2004 @ 14:33:15 #4
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_23120090
ja en nee, ik ken persoonlijk een aantal mensen die nyenrode gedaan hebben en (erg) goed terecht zijn gekomen maar ik ken ook iemand die na nyenrode niks bijzonders is gaan doen.

alles valt of staat met wat JIJ er van maakt.

de opleiding is een middel om je daarna nog verder te ontwikkelen. de opleiding helpt je echter niet nadat je klaar bent om verder te gaan met je ontwikkeling.

als JIJ het idee hebt dat het een toevoeging is voor je dan moet je het doen, anders zou ik er nog een keer over nadenken want het blijft veel geld
Neerkomen wel!
  zaterdag 6 november 2004 @ 17:28:46 #5
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_23123578
meestal is het ook handig om eerst wat ervaring op te doen. Mba's zijn vaak bedoeld voor mensen die al een jaar of 5 ervaring hebben. De gemiddelde leeftijd op de london school of business is dan ook 28.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_23123781
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 17:28 schreef Quickbeam het volgende:
meestal is het ook handig om eerst wat ervaring op te doen. Mba's zijn vaak bedoeld voor mensen die al een jaar of 5 ervaring hebben. De gemiddelde leeftijd op de london school of business is dan ook 28.
Wat ik bedoel is geen MBA (die ook door Nyenrode wordt aangeboden) maar het Msc-traject dat vooral bedoeld is voor mensen zonder werkervaring.
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
pi_23123865
Denk ook eens aan de Erasmus Universiteit, ik heb begrepen dat zowel de MBA als het MSc traject hoger aangeschreven is.
pi_23123880
Maar waarom wil je naar het buitenland? Dan heb je geen ruk meer aan je rechten-opleiding.
pi_23124064
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 17:38 schreef IntelliEye het volgende:
Maar waarom wil je naar het buitenland? Dan heb je geen ruk meer aan je rechten-opleiding.
Nou, dat weet ik niet. Rechten is gewoon een algemene studie waarbij je op een bepaalde manier leert denken, dat is sowieso nuttig. Rijkman Groenink is ondanks zijn rechtenopleiding ook CEO van ABN-Amro geworden, ik bedoel maar. Je hebt er echt wel iets aan. Bovendien ben ik nu te vergevorderd om met rechen te stoppen.
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
pi_23126381
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 14:33 schreef Freeflyer het volgende:
maar ik ken ook iemand die na nyenrode niks bijzonders is gaan doen.
zoals mijn docent marketing.
  zaterdag 6 november 2004 @ 19:44:03 #11
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_23126924
de oud akzo topman heeft ook rechten gestudeerd. Ik weet trouwens niet hoe handig het is om een Msc opleiding te volgen aan nyenrode. Ik weet niet hoeveel meerwaarde dat oplevert voor je carriere. Ik zou persoonlijk liever een MBA doen.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_23127346
Quickbeam: kun jij mij vertellen wat er, behalve het vereiste van werkervaring, nu precies het verschil is tussen een Msc of een MBA?
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
  zaterdag 6 november 2004 @ 20:16:10 #13
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_23127768
gelukkig staat het ook op de website van nyenrode.

What is the difference between an MSc and an MBA degree?

Clearly, both the MSc and the MBA are Master degrees. Although the difference between an MSc and an MBA usually is not too big, there are some clear differences also: Usually, a couple of years of working experience are required for entering an MBA program whereas no working experience is required for an MSc program. The underlying reason is that practical aspects and situations are the core of an MBA. Working experience is an important part in the classroom-discussions in MBA program and is usually the starting point for personal development. The MSc program is much more a combination of theory and practice. Although practice is fully integrated in the curriculum, the MSc program is geared towards achieving an academic level. Classroom discussions are focused on applying theoretical models to practical situations. As such the MSc courses are more technical and scientific (that’s why the MSc is a Master of Science). This implies that the MSc program also offers courses in the area of quantitative and qualitative research methodologies, such as Research for Business Administration and Tools for Data Analysis. An MSc is a title that is “protected” by the government. This means that every couple of years the program will need to be accredited by the government. In the accreditation phase the government will do a quality check on the contents and procedures surrounding the program. In general, an MBA is not a protected title. This implies that the quality of an MBA program strongly depends on the Institute offering the MBA and to which extent their MBAs are accredited.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_23163220
Nog meer mensen met Nyenrode-ervaringen?
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
pi_23183017
Nyenrode biedt je inderdaad de kansen om sneller hogerop te komen. De wereld die Nyenrode heet is heel klein en bij de studentenvereniging worden de echte netwerken gelegd. Maar het ligt uiteindelijk aan wat je zelf tot stand brengt.
"No flying machine will ever fly from New York to Paris." - Orville Wright
"No spacecraft will ever travel faster than the speed of light." - HotFudge
  dinsdag 18 januari 2005 @ 23:29:44 #16
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24631102
Beetje een late reactie, maar goed... Ik studeer zelf op dit moment aan Nyenrode, doe het MSc programma, en kan het je zeker aanraden. Hoe hard je er voor moet werken ligt geheel aan jezelf, alhoewel het nogal intensief is. Persoonlijk denk ik dat met jouw vooropleiding je beter een MSc kunt doen om de simpele reden dat de MBA programmas die daadwerkelijk kwaliteit leveren allemaal werkervaring eisen, wat logisch is, en een MSc je een perfecte voorbereiding geeft om een leuke baan te krijgen. Als je meer info wil hoor ik het wel.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24638829
Ik ben toevallig vorig jaar op Neyenrode wezen kijken samen met een vriendin van mij. Zij wilde daar misschien haar MBA gaan doen. Behoorlijk afgeknapt op de situatie daar, we werden niet eens fatsoenlijk ontvangen. Neyenrode wilde haar eigenlijk ook niet hebben want ze was te jong (23 jaar). Dus kreeg ze folders mee van de Msc. Die MsC is aardig maar er zit wel wat opgeschoten jongetjesspul. Na je rechtenstudie neem ik aan dat je in elk geval 22 bent dus je hebt wel een leeftijds verschil binnen je jaar.

Neyenrode staat goed aangeschreven al is het tegenwoordig wel zijn positie aan het verliezen binnen Nederland. De grote organisaties in het buitenland kennen Nyenrode bijna allemaal vooral omdat zn MBA opleiding in de top 100 staat.

Ik denk dat Neyenrode best een goede school kan zijn (is) maar dat je je er wel thuis moet voelen. Als ik jou was zou ik het boek " which mba?" kopen. En dan kijken welke school je aanspreekt en wat hun MsC programma heeft te bieden. Zeker als je je wil specialiseren op dingen als 'law and international trade' dan zijn er veel betere scholen.

Kijk hier eens voor top scholen: http://mba.eiu.com/index.asp?layout=2002rankings

[ Bericht 4% gewijzigd door ExCibular op 19-01-2005 13:09:22 (website toegevoegd) ]
pi_24640427
Er staat een leuke artikel in de laatste memory magazine over MSc bedrijfskunde vs MBA.
  woensdag 19 januari 2005 @ 14:20:05 #19
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24640913
@ ExCibular:

Nog al logisch dat Nyenrode die vriendin van jou geweigerd heeft... Denk dat veel mensen niet precies weten wat een MBA is en wat de waarde daarvan is. Ga er in ieder geval niet van uit dat jouw vriendin enige jaren werkervaring als manager heeft.

De leeftijd van de mensen die hier studeren zit tussen de 22 en de 27 jaar, dus wat jij met je "opgeschoten jongetjesspul" bedoelt is mij ook een raadsel... Maar goed, kan zijn dat je een rondleiding per vergissing hebt aangezien voor studenten.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24644944
quote:
Op woensdag 19 januari 2005 14:20 schreef D1 het volgende:
@ ExCibular:

Nog al logisch dat Nyenrode die vriendin van jou geweigerd heeft... Denk dat veel mensen niet precies weten wat een MBA is en wat de waarde daarvan is. Ga er in ieder geval niet van uit dat jouw vriendin enige jaren werkervaring als manager heeft.

De leeftijd van de mensen die hier studeren zit tussen de 22 en de 27 jaar, dus wat jij met je "opgeschoten jongetjesspul" bedoelt is mij ook een raadsel... Maar goed, kan zijn dat je een rondleiding per vergissing hebt aangezien voor studenten.
Ervaring als manager is zeker geen vereiste voor een MBA, zelfs niet voor de top MBA's (en dus al helemaal niet bij Nyenrode). Mangers met werkervaring doen een excecutive MBA. Op Nyenrode wordt bovendien maar 2 jaar werkervaring gevraagd. Vraag me af of jij wel weet wat een MBA inhoud?! Die vriendin van mij is ergens anders aangenomen dus dat bewijst (tot op zekere hoogte) dat haar cv goed genoeg was en dat het echt alleen om de leeftijd ging.

Toen ik daar was hebben ze me verteld dat de meeste studenten meteen na hun BA doorgaan en dus een paar jaar jonger zijn. Als jij zegt dat ze ouder zijn geloof ik je gelijk maar dat is niet wat mij verteld is. Maar nu ben ik wel benieuwd wat is jou vooropleiding? Wat is het niveau in vergelijking met je vooropleiding? Hoe vind je het daar? Wat vind je van het leven op de campus?

Misschien is TS er ook nog bij gebaat
  donderdag 20 januari 2005 @ 03:16:02 #21
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24645201
Hahaha, zou eens een rondje maken over campus en kijken hoe oud de MBAers zijn. Hoe leuk het ook klinkt, 2 jaar werkervaring is een betrekkelijk iets. Zelfs ik met mijn 3 jaar ervaring als vakkenvuller kwam er niet binnen (waar is ze toegelaten?)

Mijn vooropleiding is International Business Management. Niveau is een stukje hoger in vergeljiking met mijn vooropleiding, alhoewel dit alleen nog maar de adaptatiefase was. De intensiviteit van de opleiding is iets waar je echt mee moet leren omgaan. Je woont met ca 300 mensen op één campus, en studeren is maar een onderdeel van de ervaring die Nyenrode je bied. De vele sociale geneugden waarvan ik hier geniet zijn ook zeger de moeite waard. Al met al heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is echt een onvergelijkbare tijd waarvan ik elke dag met volle teugen geniet.

Ben nu tamelijk beschonken en moet om 9.00 weer in de bankjes zitten, dus ga maffen.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24647485
Aparte ranglijst die eerder gepost werd. Staat insead maar op 19? Nou ja, vanuit een (zeer waarschijnlijk) amerikaans oogpunt niet zo gek. Ik wist wel dat het niet top 3 was, maar toch. De top mba's zijn wel vrij moeilijk als je geen werkervaring hebt. En als je wel werkervaring hebt is dat niet 'een betrekkelijk iets'. Consultancy bedrijven als McKinsey en Bain hebben nou eenmaal een stapje voor. Daar wordt gewoon voor je geregeld dat je op een mba naar keuze wordt aangenomen. Moet je dat zelf regelen, dan ben je iets langer bezig...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_24647597
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 03:16 schreef D1 het volgende:
Hahaha, zou eens een rondje maken over campus en kijken hoe oud de MBAers zijn. Hoe leuk het ook klinkt, 2 jaar werkervaring is een betrekkelijk iets. Zelfs ik met mijn 3 jaar ervaring als vakkenvuller kwam er niet binnen (waar is ze toegelaten?)

Mijn vooropleiding is International Business Management. Niveau is een stukje hoger in vergeljiking met mijn vooropleiding, alhoewel dit alleen nog maar de adaptatiefase was. De intensiviteit van de opleiding is iets waar je echt mee moet leren omgaan. Je woont met ca 300 mensen op één campus, en studeren is maar een onderdeel van de ervaring die Nyenrode je bied. De vele sociale geneugden waarvan ik hier geniet zijn ook zeger de moeite waard. Al met al heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is echt een onvergelijkbare tijd waarvan ik elke dag met volle teugen geniet.

Ben nu tamelijk beschonken en moet om 9.00 weer in de bankjes zitten, dus ga maffen.
Nog een vraagje: Is je vooropleiding HBO of al een andere msc? Wat is het voordeel van Nyenrode boven een Msc aan een andere universiteit, zeg Rotterdam? Lijkt me een stuk goedkoper en tegenwoordig net zo goed? Trouwens, een Msc in 16 maanden moet overal te doen zijn toch?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 20 januari 2005 @ 12:01:00 #24
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24648779
Mijn vooropleiding is HBO. Een MSc in 16 maanden is voorzover ik weet alleen op Nyenrode te doen. Daarbij komt nog het feit dat je op Nyenrode precies weet wanneer je afstudeerd (of niet) aangezien het niet mogelijk is om je studie te verlengen. Wat ik het voordeel vind van Nyenrode boven andere universiteiten is lastig uit te leggen als je het niet kent. Het is ten eerste de druk die je hier hebt. Alles gaad in een snel tempo en je moet echt bijblijven anders ben je de lul. Daarbij heb je qua projectgroepen ook je verantwoordeljikheid, dus 2 dagen achterover zitten is er niet bij. Ten tweede is het het leven op campus. Je woont hier met ca 300 mensen anderhalf jaar op vierkante meter, dus je leert mensen echt goed kennen. Wat ik ook een voordeel vind aan Nyenrode is de diversiviteit van mensen die je hier hebt. Maar 25% heeft een economische vooropleiding gedaan, dus je kan van die mensen ook een hele hoop leren. Rotterdam heeft zeker een erg goede MSc opleiding, alleen is de ervaring van het studeren daar heel anders. Daar ben je na college uren weg van school, hier ben je dat eigenlijk nooit.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24648855
Da's waar, maar met het hele prijsverschil enzo. Ik zou zelf nooit naar Nyenrode gaan, juist omdat ik daar intern zit. Verder is een Msc in 16 maanden overal te doen met een beetje inzet en planning. Op een universiteit volg je je eigen programma en zeker bij economie is een msc in 16 maanden prima te doen. Er zijn aardig wat studenten uit Delft die een complete studie economie er in max 2 jaar nog bij doen. Maar goed, iedereen een andere achtergrond natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat je vanaf hbo ook nog eens moet wennen aan de leermethode van de universiteit, dan is het wellicht wat lastiger.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 20 januari 2005 @ 12:22:56 #26
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24649210
Als je vanaf het HBO komt is het nergens in 16 maanden te doen. Voor de rest natuurlijk wel. Tsja, de opleiding is maar een onderdeel van Nyenrode, moet zelf zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad. En het prijsverschil... Ook dat vind ik niet echt belangrijk. Zeker, het was ff slikken, maar het verdient zichzelf absoluut terug.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24649605
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 12:22 schreef D1 het volgende:
Als je vanaf het HBO komt is het nergens in 16 maanden te doen. Voor de rest natuurlijk wel. Tsja, de opleiding is maar een onderdeel van Nyenrode, moet zelf zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad. En het prijsverschil... Ook dat vind ik niet echt belangrijk. Zeker, het was ff slikken, maar het verdient zichzelf absoluut terug.
Oei, dat vind ik een gewaagde stelling: "Het verdient zich absoluut terug". Wat is de meerwaarde van een msc op Nyenrode waard? Is het een meerwaarde? Maar goed, als 16 maanden vanaf een HBO normaal lastig is, dan begrijp ik het wel deels. Ik begreep al niet waarom die 16 maanden zo bijzonder kort waren. Zolang je het naar je zin hebt, is het altijd een prima keuze geweest.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_24653441
Vanaf het hbo zijn er zeker wel mogelijkheden om je MSc in minder dan 16 maanden te doen. Er zijn een aantal universiteiten die HBO studenten in het laatste jaar van hun programma's toelaten zodat je binnen een jaar klaar bent. Meestal moet je dan wel van te voren een GMAT doen. Maar volgens mij kan dat o.a. op de uni van Maastricht.

Maar ik zie zeker wel de meerwaarde die Nyenrode heeft, het is toch een ervaring die je een pluspunt geeft tov van je concurrenten.

@d1 waarom ben je niet je masters gaan doen in het buitenland?
  donderdag 20 januari 2005 @ 22:45:55 #29
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_24658401
wat kost die opleiding dan? werd vandaag ook gespammed met een uitnodiging voor de opendag van 29januari....
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
pi_24658518
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 22:45 schreef DAMH het volgende:
wat kost die opleiding dan? werd vandaag ook gespammed met een uitnodiging voor de opendag van 29januari....
Ja ik ook

Trouwens TS: als je GAAT met een D schrijft, zou ik toch maar eens nadenken of je wel universiteit wilt gaan doen
pi_24659212
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 22:51 schreef Rhoona het volgende:

[..]

Ja ik ook

Trouwens TS: als je GAAT met een D schrijft, zou ik toch maar eens nadenken of je wel universiteit wilt gaan doen
dat was niet de TS, maar iemand die er al op zit!
  vrijdag 21 januari 2005 @ 10:28:57 #32
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_24664869
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 12:44 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Oei, dat vind ik een gewaagde stelling: "Het verdient zich absoluut terug". Wat is de meerwaarde van een msc op Nyenrode waard? Is het een meerwaarde? Maar goed, als 16 maanden vanaf een HBO normaal lastig is, dan begrijp ik het wel deels. Ik begreep al niet waarom die 16 maanden zo bijzonder kort waren. Zolang je het naar je zin hebt, is het altijd een prima keuze geweest.
idd, en dan kijk ik naar mijn eerdere post waarin ik al aangaf in ieder geval ook een persoon te kennen die na Nyenrode niets bijzonders is gaan doen. Alles valt of staat dus met het feit wat JIJ ervan maakt nadat je klaar bent met Nyenrode...
Neerkomen wel!
  zaterdag 22 januari 2005 @ 15:35:02 #33
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24689168


[ Bericht 100% gewijzigd door D1 op 22-01-2005 19:49:38 (dubbel, zo beter Rhoona?) ]
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  zaterdag 22 januari 2005 @ 15:35:17 #34
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24689170
@ Rhoona: Damn, dat is tamelijk genant... Krijg je als je nooit meer Nederlands schrijft, maar nog steeds geen excuus.

@ Drive-r: Daar heb je absoluut gelijk in. Eigenlijk gaik er vanuit dat als je bereid bent om zoveel geld te lappen (ong. ¤40,000) in totaal, dat je er dan ook alles aan doet om het maximale uit je carriere te halen. Maar dat is natuurlijk ook voor iedereen anders, misschien wil diegene nou eenmaal graag een leraar zijn. De meerwaarde van Nyenrode ligt denk ik niet direct in de superieure kwaliteit van het onderwijs zelf, Erasmus en Maastrich hebben imo een kwalitatief gelijk programma. Het ligt meer in de manier waarop Nyenrode je leert groeien. En om dat precies uit te leggen is erg lastig.

Ik zou zeggen, als je geïnteresseerd bent kom dan langs en dan praten we er over onder het genot van een biertje...
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  zaterdag 22 januari 2005 @ 15:37:40 #35
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24689208
Oeps, kan iemand die eerste post verwijderen?
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24689483
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 15:37 schreef D1 het volgende:
Oeps, kan iemand die eerste post verwijderen?
Je kan zelf op de editknop klikken om er iets anders van te maken... (bv oeps dubbel neerzetten )
pi_24689621
Ach 40.000 euro.Wat koop je daar nou van tegenwoordig.
Te audire non possum. Musa sapientum fixa est in aure.
pi_24690041
Een jaartje Harvard
pi_24690426
Jemig, niet verwacht dat het zo duur zou zijn... Dat is echt absurd, wat voor winst ga je daar uit halen? Alsof een Msc Nyenrode wonderen zou doen... Pfff 40 mille....
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 22 januari 2005 @ 19:49:08 #40
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24693286
Harvard ca. $ 65,000... per jaar

Het zal je verbazen wat voor deuren Nyenrode, nog steeds, opent. Als ik met recruiters praat of oud Nyenrodianen hoor ik van iedereen hetzelfde verhaal. Dat is iets wat je bij andere opleidingen niet krijgt. En ja, of je het er voor overhebt. Ik denk dat als je hier zal rondvragen je niemand zult treffen die spijt heeft die investering gemaakt te hebben. Maar nogmaals, je moet het ervaren om die afweging te kunnen maken.

En voor we het verhaaltje krijgen dat Nyenrode alleen voor kindertjes met rijke papa's is, maar 10% van de huidige studenten heeft geen lening afgesloten om dit te kunnen betalen...
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24695889
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 19:49 schreef D1 het volgende:
Harvard ca. $ 65,000... per jaar

Het zal je verbazen wat voor deuren Nyenrode, nog steeds, opent. Als ik met recruiters praat of oud Nyenrodianen hoor ik van iedereen hetzelfde verhaal. Dat is iets wat je bij andere opleidingen niet krijgt. En ja, of je het er voor overhebt. Ik denk dat als je hier zal rondvragen je niemand zult treffen die spijt heeft die investering gemaakt te hebben. Maar nogmaals, je moet het ervaren om die afweging te kunnen maken.

En voor we het verhaaltje krijgen dat Nyenrode alleen voor kindertjes met rijke papa's is, maar 10% van de huidige studenten heeft geen lening afgesloten om dit te kunnen betalen...
Laat me je nu vast een ding vertellen: Elke recruiten zal je altijd vertellen wat je wilt horen. Dezelfde recruiters vertellen mij dat mijn studie geweldig is en hoe Nyenrode niet meer mee doet. Mensen die van Nyenrode komen, kun je ook moeilijk opbjectief noemen. Maar goed, dit is een discussie zonder feiten, want we kunnen het toch nergens aan toetsen, niet dan?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_24698397
quote:
Op woensdag 19 januari 2005 13:54 schreef Bijsmaak het volgende:
Er staat een leuke artikel in de laatste memory magazine over MSc bedrijfskunde vs MBA.
Staat deze ook nog ergens online of kan je deze nog na bestellen ?

Harvard is goed maar duidelijk niet het beste op MBA gebied.
Al twee jaar op rij staat Kellogg eerste

[ Bericht 20% gewijzigd door Setambre op 23-01-2005 00:21:43 ]
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_24702812
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 19:49 schreef D1 het volgende:
Harvard ca. $ 65,000... per jaar
Als je het over de businessschool hebt ja, ik heb het gewoon over een jaartje undergraduate. Harvard heeft trouwens wel veel meer financieringsmogelijkheden dan Nyenrode.
pi_24704890
quote:
Op zondag 23 januari 2005 00:12 schreef Setambre het volgende:

Harvard is goed maar duidelijk niet het beste op MBA gebied.
Al twee jaar op rij staat Kellogg eerste
de kwaliteit van het onderwijs meet jij af aan een of ander ranglijstje ( gebaseerd op salarisverschillen) ?
pi_24707598
quote:
Op zondag 23 januari 2005 13:06 schreef mooiegek het volgende:

[..]

de kwaliteit van het onderwijs meet jij af aan een of ander ranglijstje ( gebaseerd op salarisverschillen) ?
Haha als je er niks vanaf weet hou dan lekker even je mondje

Kellogg staat trouwens niet tweemaal op rij maar driemaal op rij eerste in overall ranking. Niet alleen bij die ene site die een paar post geleden neer was gezet.

Wat ze meten onderandere meten is welke bedrijven studeren afnemen en de kwaliteit van de studie. Kellogg is ook niet een universiteitje waar je met je 20 naar doe kan. De meeste top MBA's vragen een paar jaar werkervaring als leidinggevende en een GMAT-score met een gemiddelde van 700 en een paar 'letters of recommendation'

dus nee ik baseer niet op een lijstje waarop staat waar je het meeste verdient.

[ Bericht 6% gewijzigd door Setambre op 23-01-2005 15:48:07 ]
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_24899435
schop!

Harvard staat wel bovenaan in de FT ranking. De FT ranking focussed meer op salaris dan de economist ranking. Dit jaar is de MBA van Nyenrode verdwenen uit de top 100. Hoe is dat aangekomen daar?

Nogmaals voor een MBA heb je geen ervaring nodig als leidinggevende. 'gewone' werkervaring is al meer dan genoeg.

De admission requirements van INSEAD (nr. 8 ft ranking) zijn de volgende
1. Excellent Academic Achievement
2. Professional Experience and Managerial Potential
3. International Outlook and Language Skills
4. Ability to Contribute to the INSEAD Experience
Voor de rest een GMAT en evt een TOEFL en je letter of recommendation

Bij criteria 2 staar expliciet de toevoeging
In general, INSEAD participants have had several years of professional experience and demonstrate clear managerial potential and a career-oriented focus. However, we do not preclude applications from exceptional younger applicants with little or no work experience, provided they can demonstrate unusual maturity.

Je managerial potential kan je inderdaad laten zien als je al ervaring hebt als leiding gevende, maar recommendation letters die daarop duiden zijn ook goed.

DIt soort top scholen zijn veel meer opzoek om een ervaring neer te zetten dmv grote diversiteit van studenten. Tijdens een MBA event van IESE vertelden ze dat een straaljager piloot een veel grotere kans heeft om te worden aangenomen dan een economie student. Omdat hij duidelijk iets unieks kan toevoeging.
pi_24899679
quote:
Op zondag 23 januari 2005 15:42 schreef Setambre het volgende:

[..]

Haha als je er niks vanaf weet hou dan lekker even je mondje

Kellogg staat trouwens niet tweemaal op rij maar driemaal op rij eerste in overall ranking. Niet alleen bij die ene site die een paar post geleden neer was gezet.

Wat ze meten onderandere meten is welke bedrijven studeren afnemen en de kwaliteit van de studie. Kellogg is ook niet een universiteitje waar je met je 20 naar doe kan. De meeste top MBA's vragen een paar jaar werkervaring als leidinggevende en een GMAT-score met een gemiddelde van 700 en een paar 'letters of recommendation'

dus nee ik baseer niet op een lijstje waarop staat waar je het meeste verdient.
hoe wil jij objectief de kwaliteit van verschillende studies vergelijken?

ik weet trouwens prima waar een mba voor staat en hoe je daar al dan niet opkomt.
  vrijdag 4 februari 2005 @ 14:01:52 #48
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_24920799
Nyenrode dat is toch die HBO+ voor rijken ?
Please Move The Deer Crossing Sign
  vrijdag 4 februari 2005 @ 19:39:05 #49
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_24923659
het is wel degelijk een universiteit. Het is meer een Uni+. Een MBA is een post-doctorale opleiding, waar je zonder MSc niet terecht komt. Driebergen is HBO voor rijken.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_30856925
MBA kan toch ook met HEAO als vooropleiding?
pi_30964857
Het grote voordeel van Nyenrode is het Alumni-netwerk. Veel europese universiteit beginnen hiervan nu ook de meerwaarde te realiseren (Erasmus, VU, UvA) en proberen nu een alumni-organisatie de grond uit te stampen.

Door actief dit alumni-netwerk te stimuleren creeert een universiteit een groepsgevoel: je kan terugvallen op en gebruik maken van leden van dit netwerk. Feit is dat Nyenrode al decennia lang met een alumni-netwerk bezig is en dat een groot aantal Nyenrodianen gevestigde functies binnen het bedrijfsleven en ook overheid innemen. Do the math :p
pi_30968878
Dat is inderdaad het grote voordeel dat je het netwerk 'krijgt'

Op de andere universiteiten is het ook mogelijk om een zeer goed netwerk aan te leggen. Studentenverenigingen, masterclasses, sociaal doen met andere jaars.

Ik hoef geen 20.000 euro per jaar betalen voor een netwerkje. Ik maak zelf mijn netwerk
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_31080336
GMAT is een aantal maal genoemd. Is er ook iemand die die ooit afgelegd heeft? Hoe is dat?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_31082095
Overigens sprak ik niet zo lang geleden nog iemand wiens zoon ook Nyenrode had gedaan, na een studie bedrijfskunde ofzo en dat netwerk is toch lang niet meer zo fantastisch als het was.

Uiteindelijk heeft hij zelf in het netwerk van zijn vader ipv. via het Nyenrode netwerk werk gevonden.
Mensen die klagen over de kosten van kennis zouden eens stil moeten staan bij de kosten van domheid.
  zaterdag 1 oktober 2005 @ 17:28:16 #55
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31090001
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 09:37 schreef siliakus het volgende:
Het grote voordeel van Nyenrode is het Alumni-netwerk. Veel europese universiteit beginnen hiervan nu ook de meerwaarde te realiseren (Erasmus, VU, UvA) en proberen nu een alumni-organisatie de grond uit te stampen.

Door actief dit alumni-netwerk te stimuleren creeert een universiteit een groepsgevoel: je kan terugvallen op en gebruik maken van leden van dit netwerk. Feit is dat Nyenrode al decennia lang met een alumni-netwerk bezig is en dat een groot aantal Nyenrodianen gevestigde functies binnen het bedrijfsleven en ook overheid innemen. Do the math :p
Nyenrodiaan?
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  zaterdag 1 oktober 2005 @ 17:29:19 #56
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31090032
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 12:36 schreef _-rally-_ het volgende:
Overigens sprak ik niet zo lang geleden nog iemand wiens zoon ook Nyenrode had gedaan, na een studie bedrijfskunde ofzo en dat netwerk is toch lang niet meer zo fantastisch als het was.

Uiteindelijk heeft hij zelf in het netwerk van zijn vader ipv. via het Nyenrode netwerk werk gevonden.
Een netwerk is niet een uniform product. Een netwerk is iets wat je in bepaalde gevallen kan gebruiken, maar waar de effectiviteit voor het grootste deel afhangt van je eigen inzet en of het netwerk aan jouw vraag kan voldoen...
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31091382
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 17:29 schreef D1 het volgende:

[..]

Een netwerk is niet een uniform product. Een netwerk is iets wat je in bepaalde gevallen kan gebruiken, maar waar de effectiviteit voor het grootste deel afhangt van je eigen inzet en of het netwerk aan jouw vraag kan voldoen...
Nee, maar het is juist Nyenrode dat ermee adverteert dat hun alumni binnen hun netwerk een baan (zouden) kunnen vinden.
Mensen die klagen over de kosten van kennis zouden eens stil moeten staan bij de kosten van domheid.
  zondag 2 oktober 2005 @ 02:17:07 #58
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31105146
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 18:14 schreef _-rally-_ het volgende:

[..]

Nee, maar het is juist Nyenrode dat ermee adverteert dat hun alumni binnen hun netwerk een baan (zouden) kunnen vinden.
En dat klopt voor sommigen ook, dus wat is je punt?
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31105824
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 02:17 schreef D1 het volgende:

[..]

En dat klopt voor sommigen ook, dus wat is je punt?
Als je 50k betaalt voor een 2 jarige master waarbij ze aangeven dat je kans om binnen hun netwerk een baan te vindenaangeboden te krijgen 100% is...
Mensen die klagen over de kosten van kennis zouden eens stil moeten staan bij de kosten van domheid.
  zondag 2 oktober 2005 @ 15:01:39 #60
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31115186
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 03:08 schreef _-rally-_ het volgende:

[..]

Als je 50k betaalt voor een 2 jarige master waarbij ze aangeven dat je kans om binnen hun netwerk een baan te vindenaangeboden te krijgen 100% is...
En waar zeggen ze dat? Ik weet dat bij mij verteld is dat je het vooral zelf moet doen. Dat Nyenrode en het netwerk wel kan helpen, maar dat je het toch echt zelf zal moeten doen...
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31116215
Nyenrode staat wel hoog aangeschreven, maar om nou te zeggen dat dat echt de top is, nou nee. De universiteiten in Nederland staan bijna allemaal zeer hoog aangeschreven in Europa/Wereld. Als je een werkgever hebt die het wilt betalen, dan is het natuurlijk geen probleem om naar Nyenrode te gaan. Maar om zelf te investeren in die opleiding denk ik niet dat dat zo verstandig is. Hoog opgeleide mensen in Nederland vinden sowieso wel werk, dus daar hoe je het nou ook weer niet voor te doen. Uiteindelijk is een opleiding toch een bijzaak, het belangrijkste is toch je persoonlijkheid en je inzet bij een organisatie.
  zondag 2 oktober 2005 @ 17:08:02 #62
19149 Seraphin
De echte, en dat proef je!
pi_31118521
Sommige reguliere Universiteiten (met name Erasmus) doen inhoudelijk zeker niet voor Nyenrode onder. Het grote verschil is dat je op Nyenrode wordt gestimuleerd om alles uit jezelf te halen.

Op een normale uni betaal je je collegegeld, krijg je je rooster en mag je het verder zelf uitzoeken. Het hele programma (MSC) op Nyenrode is er op gericht dat je verder gaat dan je normaal zou doen. De eerste 4 maanden van de opleiding (adaptatie fase) zijn expres erg vol gepropt door programme management (zeg maar de opleidingsontwikkelaars); dat dwingt je om keuzes te maken:
leer ik hoofdstuk A of vak B? Als je alles tegelijk wil doen kom je gewoon tijd te kort, dus moet je voor jezelf beslissen op welke gebieden je jezelf moet richten, en met welke vakken je minder moeite hebt.

Ik zeg zelf altijd: op Erasmus krijg je kennis, op Nyenrode krijg je vaardigheden. Dat is waar IMO de kracht van Nyenrode schuilt: Nyenrodianen zijn naar mijn mening beter in staat in een bedrijfsomgeving tot resultaten te komen, omdat je al weet hoe je om moet gaan met een veelheid aan doelstellingen en een tekort aan tijd/resources.

De kosten zijn inderdaad hoog te noemen: ruim 27.000 Euro voor collegegeld, boeken en andere directe studiekosten. Aangezien er geen tijd is voor een bijbaantje en je toch moet leven, komen de totale kosten rond de 40.000 Euro uit (afhankelijk van je eigen leefpatroon). De gemiddelde tijd om dit af te lossen is ongeveer 6 jaar. Overigens had ik al een full time baan voor ik aan Nyenrode begon, maar nu ik ben afgestudeerd verdien ik per jaar 10.000 Euro bruto meer (bij een andere werkgever). Het Msc programma heeft mij dus concreet iets opgeleverd.

Concluderend denk ik dat Nyenrode op zich een mooie ervaring is. Het netwerk geeft je zeker een paar extra kansen, maar je moet het allemaal zelf waarmaken.

Voor mensen die interesse hebben, heb ik nog 1 tip: kom niet alleen naar de open dagen, maar loop gewoon op een vrijdag-, zaterdag of zondagavond het terrein eens op en proef de sfeer. Vraag een paar mensen of de Zolderbar open is (v.a. een uur of 9/10) en drink een biertje met ze. Op die manier kom je er achter of het wereldje je een beetje trekt.
Op dinsdag 8 november 2005 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Laten we even serieus en ontopic verder discussieren!
pi_31119265
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 15:01 schreef D1 het volgende:

[..]

En waar zeggen ze dat? Ik weet dat bij mij verteld is dat je het vooral zelf moet doen. Dat Nyenrode en het netwerk wel kan helpen, maar dat je het toch echt zelf zal moeten doen...
In hun eigen marketing; ik zag laatst nog iets voorbij komen (weet niet precies wat het was, volgens mij een persoonlijk geadresseerd iets over een rechter master) waar dat in stond.
Mensen die klagen over de kosten van kennis zouden eens stil moeten staan bij de kosten van domheid.
  dinsdag 24 januari 2006 @ 14:00:07 #64
25090 SqueaK
"Pis nooit tegen de wind
pi_34412194
In juni verwacht ik mijn HBO af te ronden. Ik ben me nu aan het verdiepen in een vervolgopleiding. MSc in Management aan Nyenrode spreekt mij erg aan. Maar ik heb wat vraagjes.

- Ik heb een brochure aangevraagd en thuis gekregen waarin staat dat adaptie fase ¤ 7.900 kost en de main fase ¤ 15.800. Maar is dit alleen het collegeld ? Of ook wonen op de campus ? Kortom, hoe zit het met de financiering en het verblijf/eten/drinken/sporten op de campus etc. in verhouding met de kosten ?
Wat ben je bijv. gemiddeld kwijt aan 16 maanden les + leven.

- Daarnaast vraag ik me af hoe de lesvormen voornamelijk zijn ? Op het HBO had ik relatief weinig les. Het was vooral werken in projecten en presentaties geven en aan het eind van de periode wat tentamens. Veel praktijk dus. Hoe is dat op Nyenrode ? Veel leren en tentamens ? Of ook presentaties, projecten etc.

- Hoe groot is de kans op toelating ? Als je een goede indruk maakt tijdens in gesprek, maak je dan gewoon een goede kans, of is het echt loten geblazen en slechts een klein aantal studenten laat men toe ? Hoe gaat een dergelijk toelatingsprocedure precies in zijn werk ?

- Hoe is het leven op de campus ? Hoe is je sociale leven daar dus zeg maar ?

Er staat hierover wel wat in de brochure en op internet, maar ik zou graag een reactie van studenten zelf willen horen. Ik ben zelf van plan me in te schrijven voor een informatiedag in mei.
pi_34454199
Ik hoop ook in juni af te studeren en mijn HBO af te sluiten, en heb ook gekeken naar Nyenrode om MSc in Management als vervolgopleiding te doen. Nu is een vriend van me afgelopen jaar begonnen met deze studie op Nyenrode.

- Over de kosten moet je wel denken aan de bedragen die eerder in dit topic werden genoemd (+/- ¤40.000 in totaal)

- Voor zover ik heb gehoord denk ik dat je wel meer les zal krijgen dan je nu gewend bent i.c.m. ook redelijk veel projecten en presentaties. En een belangrijk punt is dat als je goed de lessen volgt je minder hard hoeft te 'werken' om je tentamens te halen.

- Over toelating weet ik niet zo veel, maar wel dat er relatief weinig nieuwkomers waren afgelopen jaar (weinig aanmeldingen? strenge toelatingseisen?) Als je naar een open dag gaat kan je meer info krijgen nemen ik aan.

- Het sociale leven is wel goed wat ik ervan heb gehoord, maar je moet je wel thuisvoelen om het echt naar je zin te hebben denk ik.

[ Bericht 0% gewijzigd door MI55ILLE op 25-01-2006 22:58:40 ]
pi_34454421
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 17:45 schreef dax het volgende:

[..]

Rijkman Groenink is ondanks zijn rechtenopleiding ook CEO van ABN-Amro geworden, ik bedoel maar. Je hebt er echt wel iets aan.
Groenink heeft een aanvullende studie Business gedaan in Manchester
pi_34454456
Iemand trouwens ervaring met buitenlandse businessschools zoals Harvard?
pi_34457782
quote:
Op woensdag 25 januari 2006 18:19 schreef Billy_Mack het volgende:
Iemand trouwens ervaring met buitenlandse businessschools zoals Harvard?
Nee, ken wel mensen die dergelijk dingen gedaan hebben. Maar goed, een MBA op bijvoorbeeld Harvard komt pas na enkele jaren werk aan de orde, daar stroom je niet direct na je studie in door. Over Nijenrode hoor ik weinig bijzonders meer, het lijkt natuurlijk slechts in de verte nog op wat het vroeger was. De captains of industry van de toekomst worden er niet langer opgeleid, vrees ik.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 25 januari 2006 @ 21:04:41 #69
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_34460364
quote:
Op woensdag 25 januari 2006 18:11 schreef MI55ILLE het volgende:
Ik hoop ook in juni af te studeren en mijn HBO af te sluiten, en heb ook gekeken naar Nyenrode om MSc in Management als vervolgopleiding te doen. Nu is een vriend van me afgelopen jaar begonnen met deze studie op Nyenrode.

- Over de kosten moet je wel denken aan de bedragen die eerder in dit topic werden genoemd (+/- ¤40.000 in totaal)

- Voor zover ik heb gehoord denk ik dat je wel meer les zal krijgen dan je nu gewend bent i.c.m. ook redelijk veel projecten en presentaties. En een belangrijk punt is dat als je goed de lessen volgt je minder hard hoeft te 'werken' om je tentamens te halen.

- Over toelating weet ik niet zo veel, maar wel dat er relatief weinig nieuwkomers waren afgelopen jaar (weinig aanmedlingen? strenge toelatingseisen?) Als je naar een open dag gaat kan je meer info krijgen nemen ik aan.

- Het sociale leven is wel goed wat ik ervan heb gehoord, maar je moet je wel thuisvoelen om het echt naar je zin te hebben denk ik.
Klopt allemaal op zich wel redelijk.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_34481935
Mijn broer doet nu de MSc aan Nijenrode, en hij is er erg positief over. Het is alleen kei- en keihard werken, waarbij hij in de eerste 4 maanden rustig 70-80 uur per week bezig was. Dat ligt voor een klein gedeelte aan hem (hij vat stof net even iets minder snel dan ik zou doen), maar dan nog: ik heb de boeken bekeken, en Nijenrode is echt niet makkelijk. Verre van zelfs.

Qua niveau van de stof doet een goede universiteit als Eramus niets onder voor Nijenrode. Wat wel een verschil is dat Nijenrode veel case-driven is; je bent véél bezig met cases uit de praktijk, iets dat veel tastbaarder is dan de pure theorie die op Nederlandse universiteiten gewoon is. Dus ja, je hoeft minder hard te werken voor de tentamens, maar dat is puur omdat je tijdens de collegeperiode véél diepgaander en tastbaarder met de stof bezig bent.

Het is dat ik zelf afstudeer over een maand en de universiteit compleet voor gezien houdt (misschien nog een MBA over een x aantal jaar), maar anders zou ik Nijenrode zeker overwegen; het lijkt allemaal erg uitdagend.

Het sfeertje moet je wel liggen natuurlijk. Maar nou is mijn broer gewoon een hele nuchtere HTSer en zolang je in staat bent je gewoon niks aan te trekken van de brallertjes die er óók rondlopen, dan is er niks aan de hand.
  donderdag 31 mei 2007 @ 14:20:22 #71
115814 Drumpie
Zie Signature.
pi_49964468
Is de Nyenrode na de HBO of na de UNI?
  zondag 3 juni 2007 @ 14:06:28 #72
167723 sanni
Acima de seu
pi_50059196
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 14:33 schreef Freeflyer het volgende:
ja en nee, ik ken persoonlijk een aantal mensen die nyenrode gedaan hebben en (erg) goed terecht zijn gekomen maar ik ken ook iemand die na nyenrode niks bijzonders is gaan doen.

alles valt of staat met wat JIJ er van maakt.

de opleiding is een middel om je daarna nog verder te ontwikkelen. de opleiding helpt je echter niet nadat je klaar bent om verder te gaan met je ontwikkeling.

als JIJ het idee hebt dat het een toevoeging is voor je dan moet je het doen, anders zou ik er nog een keer over nadenken want het blijft veel geld
pi_50061883
MBA is niet academisch dus hoef je er zeer zeker geen Msc voor te hebben, HBO is genoeg.
pi_51243018
quote:
Op zondag 3 juni 2007 15:37 schreef juliotheman het volgende:
MBA is niet academisch dus hoef je er zeer zeker geen Msc voor te hebben, HBO is genoeg.
Daarom zul je dus ook de GMAT en TOEFL testen moeten leggen om toegelaten te worden tot een van de top MBA's (RSM, TiasNimbas, Nyenrode, etc). Het feit dat dit als een post-doc opleiding wordt gegevens zegt vlgs mij genoeg ... RA, CFA, RBA, etc ... 'niet' academisch?
:: Ethiek is zo flexibel als elastiek ::
  maandag 9 juli 2007 @ 03:40:58 #75
179752 TheChemeng
['æbsin&#;] Ikea boy
pi_51280610
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 12:01 schreef D1 het volgende:
Mijn vooropleiding is HBO. Een MSc in 16 maanden is voorzover ik weet alleen op Nyenrode te doen. Daarbij komt nog het feit dat je op Nyenrode precies weet wanneer je afstudeerd (of niet) aangezien het niet mogelijk is om je studie te verlengen. Wat ik het voordeel vind van Nyenrode boven andere universiteiten is lastig uit te leggen als je het niet kent. Het is ten eerste de druk die je hier hebt. Alles gaad in een snel tempo en je moet echt bijblijven anders ben je de lul. Daarbij heb je qua projectgroepen ook je verantwoordeljikheid, dus 2 dagen achterover zitten is er niet bij. Ten tweede is het het leven op campus. Je woont hier met ca 300 mensen anderhalf jaar op vierkante meter, dus je leert mensen echt goed kennen. Wat ik ook een voordeel vind aan Nyenrode is de diversiviteit van mensen die je hier hebt. Maar 25% heeft een economische vooropleiding gedaan, dus je kan van die mensen ook een hele hoop leren. Rotterdam heeft zeker een erg goede MSc opleiding, alleen is de ervaring van het studeren daar heel anders. Daar ben je na college uren weg van school, hier ben je dat eigenlijk nooit.
Ik wil niet al te lullig overkomen maar... man!

Anyway een MBA is altijd aanpoten en je haalt eruit wat je erin stopt. Momenteel staat Rotterdam hoger aangeschreven als Neyenrode en persoonlijk denk ik dat als je net klaar bent met je bachelor opleiding dat dit een betere keuze is. Ten eerste heeft men het bij Neyenrode vaak over netwerken. Netwerken is belangrijk maar dit is vooral een meerwaarde als je al op senior management niveau aan het werk bent. Als je namelijk weinig kwaliteit werkervaring hebt zal je niet een twee drie voor de functies worden aanbevolen waarvoor netwerken echt werkt. Ten tweede zijn de meeste rankings van MBA programma's redelijk onbetrouwbaar als het op doorstuderen of part time MBA's aankomt. Er wordt namelijk veel nadruk gelegd op je pre en post salaris en dit is niet goed te meten voor doorstuderen of part time studenten.

Ik heb mijn MBA gedaan in Melbourne en ik heb modules gevolgd @ MIT en Columbia. De keuze waar je je MBA wil gaan volgen is altijd lastig en is van veel zaken afhankelijk. Momenteel lijkt het me dat je met Rotterdam en Neyenrode altijd goed zit.
The Dutch are bastards and the French ten times worse.
Quod nihil sit tam infirmum aut instabile quam fama potentiae non sua vi nixa
  maandag 9 juli 2007 @ 04:18:52 #76
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_51280660
Nyenrodianen.....wat een vreselijk woord.

Maar verder vind ik het wel een interessant topic.


Het is blijkbaar geen probleem als je Nederlands beneden pijl is......dat scheelt wel.

[ Bericht 35% gewijzigd door PLAE@ op 09-07-2007 04:24:24 ]
  dinsdag 10 juli 2007 @ 09:26:45 #77
133785 Demophon
Exactemundo!
pi_51315838
Staat de RSM internationaal gezien volgens de rankings niet veel hoger aangeschreven dan Nyenrode?
"All great truths begin as blasphemies" - George Bernard Shaw, Ierse vrijdenker (1856 - 1950)
"Religion is regarded by common people as true, by the wise as false, and by rulers as useful" - Lucius Annaeus Seneca, Romeinse filosoof (4 BC - 65 AD)
pi_51326198
Mijn plan is om in januari de parttime Msc bedrijfskunde te gaan doen. In principe is mijn werkgever accoord om dit te gaan betalen. Iemand hier die dat doet of wil gaan doen?
  woensdag 11 juli 2007 @ 03:00:17 #79
179752 TheChemeng
['æbsin&#;] Ikea boy
pi_51349185
FT.com Ranking

Ja de RSM staat inderdaad in de internationale ranking van FT.com hoger aangeschreven maar zoals eerder aangegeven heeft de KPMG audit nogal wat haken en ogen.
The Dutch are bastards and the French ten times worse.
Quod nihil sit tam infirmum aut instabile quam fama potentiae non sua vi nixa
  woensdag 11 juli 2007 @ 06:25:01 #80
133785 Demophon
Exactemundo!
pi_51350069
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 03:00 schreef TheChemeng het volgende:
FT.com Ranking

Ja de RSM staat inderdaad in de internationale ranking van FT.com hoger aangeschreven maar zoals eerder aangegeven heeft de KPMG audit nogal wat haken en ogen.
Tja, ik vind de FT ranking behoorlijk goed en met die haken en ogen ben ik het niet zo eens.

Maar, die ranking bedoelde ik niet, ik bedoelde de Forbes ranking. Hier staat RSM 12de wereldwijd (niet USA landen), Nyenrode komt niet eens voor in de top 20. Maar in andere bekende rankings (Whitefield Consulting Worldwide - de ranking voor MBA's! en de Economist) komen RSM en Neyenrode niet eens voor in de wereld, dus zo goed zijn ze ook weer niet

In ieder geval: ik denk dat de RSM gewoon beter is dan Nyenrode (dat volgt uit allerlei rankings internationaal, en nationaal uit onderzoeken onder studenten en docenten). Nyenrode moet het meer hebben van aanzien door bekendheden (Ron Brandsteder! ) en van goede (old-boys) netwerken. Dus vind je dit laatste belangrijk - en dit is ook belangrijk! - dan kun beter naar Nyenrode gaan, maar voor de iets betere kwaliteit zou ik naar naar RSM gaan.

[ Bericht 3% gewijzigd door Demophon op 11-07-2007 06:35:00 ]
"All great truths begin as blasphemies" - George Bernard Shaw, Ierse vrijdenker (1856 - 1950)
"Religion is regarded by common people as true, by the wise as false, and by rulers as useful" - Lucius Annaeus Seneca, Romeinse filosoof (4 BC - 65 AD)
pi_55888089
*KICK*

Zijn er op dit moment nog fokkers die de fulltime Msc volgen op Nyenrode?

Wil over een paar weken de application form opsturen om zo hopelijk in februari de testen af te nemen.
Ik ga over een maand in afstudeerstage en ik wil weten waar ik aan toe ben.

1 van de punten waarom ik voor Nyenrode kies is dat het maar 16 maanden duurt.
Voor degene die er nu op zitten of op hebben gezeten, hoe was jullie engels?

Volg nu de HBO studie NID dat is een IT gerelateerde opleiding waar ik toch al zeker zo'n 10K blz's heb moeten leren. Schrijven is voor mij ook geen punt, ik snap de engelse taal wel. Maar toen ik afgelopen weekend met mijn vriendin deed oefenen (spreken )valt het toch wel ff vies tegen.

Houden ze hier rekening mee tijdens het interview? Of verwachten ze toch wel dat je al goed engels kan praten?

Verder heb ik ook een vraag hoe de Msc (ex)studenten omgaan met hun weekenden. Komt het soms voor dat je in het weekend ook intern moet zitten vanwege projecten ofzo?

Ik heb nu bijna een relatie van 3 jaar en wil weten of er meerdere zijn die een relatie hebben/hadden terwijl ze intern daar zaten op de campus. Is het te doen? Moet er wel bij zeggen dat we gelukkig een LAT relatie hebben en alleen in het weekend bij elkaar zijn. Onze relatie kan dit dus aan.

Stel het komt dus voor dat je in het weekend dus eens op de campus moet zijn, kwam dan soms de vriendin daar op de campus slapen? Is dit mogelijk?

[ Bericht 28% gewijzigd door Hardstyler1985 op 09-01-2008 00:08:18 ]
  woensdag 9 januari 2008 @ 17:05:24 #82
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_55901472
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:57 schreef Hardstyler1985 het volgende:
*KICK*
Stel het komt dus voor dat je in het weekend dus eens op de campus moet zijn, kwam dan soms de vriendin daar op de campus slapen? Is dit mogelijk?
Jezus christ
pi_55913683
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:05 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Jezus christ
Denk dat jij weet wat een studentenleven inhoud

Ik nog niet, heb ook het VBO,MBO,HBO pad bewandeld.

M'n relatie is op dit moment ook belangrijk voor mij. Ik ben gewoon benieuwd naar dit soort dingen. Ik weet totaal niet wat het inhoud op zo'n campus.
Probeer het eens in te beelden.

* Hardstyler1985 zal dit over 2 jaar ook met een lach terug lezen...
pi_55913725
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 17:08 schreef Seraphin het volgende:
Sommige reguliere Universiteiten (met name Erasmus) doen inhoudelijk zeker niet voor Nyenrode onder. Het grote verschil is dat je op Nyenrode wordt gestimuleerd om alles uit jezelf te halen.
Plus je loopt hier niet als enige gelikt rond in black tie plus hoed.
  donderdag 10 januari 2008 @ 11:34:45 #85
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_55918930
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 00:34 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Plus je loopt hier niet als enige gelikt rond in black tie plus hoed.
Dat is een reactie op een post van 2 jaar terug....
Maar deze draad al teruglezende viel mij op dat je voor Nyenrode dus niet eens uni moet hebben terwijl er vanuit Nyenrode gedaan wordt alsof het het hoogst haalbaar is.....

Daarnaast viel me op dat NR casedriven is wat een verkapte uitdrukking is voor niet-academisch en dus gewoon HBO niveau. Niks mis mee op zich, maar het blaten doet anders overkomen....
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_55923182
tvp, ik wil er de master van accountancy gaan doen als ik ben afgestudeerd op HBO.
  vrijdag 11 januari 2008 @ 04:07:37 #87
179752 TheChemeng
['æbsin&#;] Ikea boy
pi_55942134
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 11:34 schreef RobertoCarlos het volgende:
Daarnaast viel me op dat NR casedriven is wat een verkapte uitdrukking is voor niet-academisch en dus gewoon HBO niveau. Niks mis mee op zich, maar het blaten doet anders overkomen....
Dat slaat echt helemaal nergens op... Harvard is ook case driven.
The Dutch are bastards and the French ten times worse.
Quod nihil sit tam infirmum aut instabile quam fama potentiae non sua vi nixa
  vrijdag 11 januari 2008 @ 10:05:25 #88
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_55944356
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 04:07 schreef TheChemeng het volgende:

[..]

Dat slaat echt helemaal nergens op... Harvard is ook case driven.
Dat ben ik niet met je eens. Bovendien daar kom je niet op met een hbo-opleiding.
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_55944783
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 10:05 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]

Dat ben ik niet met je eens. Bovendien daar kom je niet op met een hbo-opleiding.
If you have the green, you can make the scene.
  vrijdag 11 januari 2008 @ 14:50:17 #90
179752 TheChemeng
['æbsin&#;] Ikea boy
pi_55951505
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 10:05 schreef RobertoCarlos het volgende:
Dat ben ik niet met je eens. Bovendien daar kom je niet op met een hbo-opleiding.
Tegenwoordig kom je al op Harvard als je alleen je middelbare school afgerond hebt. Het vriendje van de dochter van Bush heeft nooit een verdere opleiding gevolgd en is toch toegelaten. Overigens heeft het merendeel van MBA alumni een BSc en geen MSc als under grad opleiding.

Harvard heeft het case driven onderwijs uitgevonden...
The Dutch are bastards and the French ten times worse.
Quod nihil sit tam infirmum aut instabile quam fama potentiae non sua vi nixa
pi_64151825
TVP. Zit ook ernstig te twijfelen. Heb al een open dag bezocht, erg tof allemaal. Toch blijven de twijfels

FOK!ers aanwezig die momenteel de opleiding doen?
pi_64151848
Sorry voor het schopje na bijna een jaar trouwens
pi_64173645
Ikzelf zit ook te twijfelen om eventueel naar Nyenrode te gaan, maar zelf heb ik toch mijn twijfels of het die 40.000 a 50.000 euro wel waard is.

Het is inderdaad allemaal professioneel, maar ik weet dat het bij veel opleidingen zo lijkt in het particuliere stelsel van onderwijs en dat het later toch tegen valt. Dus hebben mensen recente ervaringen met Nyenrode en is het inderdaad dat extra geld waard? En wat is het toekomst perspectief als je klaar bent met Nyenrode?
pi_64176129
quote:
Op zaterdag 20 december 2008 11:21 schreef Vincentkemper het volgende:
Ikzelf zit ook te twijfelen om eventueel naar Nyenrode te gaan, maar zelf heb ik toch mijn twijfels of het die 40.000 a 50.000 euro wel waard is.

Het is inderdaad allemaal professioneel, maar ik weet dat het bij veel opleidingen zo lijkt in het particuliere stelsel van onderwijs en dat het later toch tegen valt. Dus hebben mensen recente ervaringen met Nyenrode en is het inderdaad dat extra geld waard? En wat is het toekomst perspectief als je klaar bent met Nyenrode?
Ik heb een aantal mensen gesproken die de opleiding volgen. Allemaal vinden ze het een zeer goede opleiding. Ook zeggen ze dat je mede door de kwalitatief goede opleiding en het grote netwerk (van alumni etc.) een zeer grote kans hebt op een goede baan.

Als je niet naar Nyenrode gaat, wat zijn dan je plannen?
pi_64205327
quote:
Op zaterdag 20 december 2008 11:21 schreef Vincentkemper het volgende:
Ikzelf zit ook te twijfelen om eventueel naar Nyenrode te gaan, maar zelf heb ik toch mijn twijfels of het die 40.000 a 50.000 euro wel waard is.

Het is inderdaad allemaal professioneel, maar ik weet dat het bij veel opleidingen zo lijkt in het particuliere stelsel van onderwijs en dat het later toch tegen valt. Dus hebben mensen recente ervaringen met Nyenrode en is het inderdaad dat extra geld waard? En wat is het toekomst perspectief als je klaar bent met Nyenrode?
Dat laatste vraag ik me nu ook altijd af, wat is nu echt de toegevoegde waarde voor een baan? Ik kom nooit mensen tegen die er vandaan komen, dus vind dat lastig in te schatten. Ik geloof dat de status van een opleiding van Nijenrode niet meer is wat het geweest is, maar goed, de opleiding zelf is natuurlijk ook ingrijpend veranderd. Enfin, je hoort er veel over, maar nooit van iemand die 2 jaar geleden daar is vertrokken en toen is gaan werken, dat zou interessant zijn...

Voor mij in ieder geval nooit een optie geweest, zit nu wel te denken op een MBA te gaan doen, maar dat wordt buitenland.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_64239744
ik was in 07/08 begonnen met de msc aan nyenrode. wat een enorme fout was dat zeg! zonde van mn geld en energie.
het ligt denk ik ook aan je achtergrond. Ik was een van de 7 studenten (er waren zo'n 120 msc tudenten) die ook daadwerkelijk een academische achtergrond had. De rest kwamen van de hbo/mbo!! ik was zo teleurgesteld. Ook is het zo dat het niveau absoluut niet zo hoog als op de EUR, of wat dat betreft ieder reguliere universiteit (zelf heb ik een msc van leiden). Bovenal draaide alles, maar dan ook alles, om de studentenvereniging! als je daar niet lid van was (en je wordt dan een week lang vernederd door andere studenten tijdens de ontgroening), dan viel je niet alleen bij de studenten buiten de boot, maar ook bij de docenten!

ik denk dat nyenrode leuk is voor hbo-ers die snel een master willen halen, maar als je vanuit een universiteit kom dan kan je beter een 'echte master' halen aan een 'echte universiteit'. want nyenrode sloeg echt nergens op.

ook wil ik bij vermelden dat ik met mn docenten van de universiteit leiden hierover heb gehad, en het eerste wat ze zeiden was dat ik beter naar een reguliere universiteit kan gaan, nyenrode staat niet bekend om zn academische achievements. voor degenen die hier academisch zijn opgeleidt, nyenrode heeft dus totaal geen toegevoegde waarde gehad aan de wetenschap, geen/nauwelijks publicaties in journals etc.
pi_64239992
Bedankt voor je reactie, voor zoiets was ik al een beetje bang. De enige twee cv's die ik hier gezien heb vanuit Nijenrode werden ook niet eens uitgenodigd. Nu maak ik die beslissingen niet, maar ik vond het wel frappant.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_66091207
Ik weet dat dit topic een beetje gedateerd is, maar ik vind het niet de moeite waard om hier een geheel nieuw topic voor te openen. Ik heb een vraagje. De TS heeft rechten gedaan (of is nog bezig) en wil misschien naar Nyenrode. Als je dan klaar bent, ben je dan en jurist en bedrijfskundige, dus heb je dan mr. drs. voor je naam staan?
pi_66091838
kun je niet beter het dan part-time doen? dus tijdens je baan.
pi_66095847
Ik moet bekennen dat ik nog moet gaan beginnen aan een studie, maar ik vroeg het mij gewoon af. Ik wil mischien rechten en een economische opleiding tegelijk doen, maar ik zou ook eerst rechten kunnen doen en er dan zo'n programma aan vast plakken. Ik vroeg mij gewoon af of je jezelf bedrijfskundige mag noemen na deze opleiding en dus mr.drs. voor je naam mag zetten.
pi_66112312
staat op de website van Nyenrode
  dinsdag 17 februari 2009 @ 14:22:00 #102
241811 Matthijs-
Nice car, Bob
pi_66159109
Aan de Erasmus Universiteit kan je (bedrijfs)economie en rechten tegelijk studeren. Na slechts 6 jaar ben je dan idd mr.drs.
Oh really?
  donderdag 26 maart 2009 @ 14:05:06 #103
160834 Florian_
Anatomy is destiny
pi_67429203
Ik ga waarschijnlijk selectie doorlopen. Het valt me op dat de meningen over Nyenrode héél erg verschillen. Of mensen vinden het fantastisch, of ze vinden het helemaal niets. Beetje verwarrend
Primum non nocere
pi_67439852
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 14:05 schreef Florian_ het volgende:
Ik ga waarschijnlijk selectie doorlopen. Het valt me op dat de meningen over Nyenrode héél erg verschillen. Of mensen vinden het fantastisch, of ze vinden het helemaal niets. Beetje verwarrend
Wat zou jouw motivatie voor Nyenrode dan precies zijn?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 26 maart 2009 @ 23:14:59 #105
160834 Florian_
Anatomy is destiny
pi_67448479
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:16 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Wat zou jouw motivatie voor Nyenrode dan precies zijn?
Persoonlijk voel ik mij aangetrokken tot de manier van werken. Ik kan érg laks zijn, en ik stel altijd dingen uit tot het laatste moment. Ja, het komt altijd goed, maar toch ben ik niet tevreden met mijn manier van studeren. Ik ben nu bijna klaar met een hbo opleiding, die ik met gemak heb doorlopen. Na die drie jaar ben ik er achter gekomen dat ik alleen goed presteer onder druk, als het echt moet. Dan kan ik dus de keuze maken tussen een 'normale' universiteit waar je slechts 6 contacturen per week hebt en je aan je lot overgelaten wordt, of een uni als Nyenrode. Als je bij de tweede je werk niet doet, ben je gewoon exit. Dat spreekt mij aan. Je wordt echt gepusht (zowel door de leraren en je medestudenten) om écht aan het werk te gaan.

Tevens lijkt mij de stof natuurlijk interessant. Ook het feit dat je met al je medestudenten op een campus woont is tof. Het nadeel hiervan (lijkt mij) is wel dat je geen vrije tijd hebt, en je de eerste vier maanden een kamergenoot hebt. Dat is niet echt relaxt als je ook nog een vriendin hebt, die ook nog eens op een redelijke afstand van Breukelen woont.
Primum non nocere
pi_67451939
je moet keuzes maken he
  vrijdag 27 maart 2009 @ 08:44:22 #107
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_67453859
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 23:14 schreef Florian_ het volgende:

[..]

Persoonlijk voel ik mij aangetrokken tot de manier van werken. Ik kan érg laks zijn, en ik stel altijd dingen uit tot het laatste moment. Ja, het komt altijd goed, maar toch ben ik niet tevreden met mijn manier van studeren. Ik ben nu bijna klaar met een hbo opleiding, die ik met gemak heb doorlopen. Na die drie jaar ben ik er achter gekomen dat ik alleen goed presteer onder druk, als het echt moet. Dan kan ik dus de keuze maken tussen een 'normale' universiteit waar je slechts 6 contacturen per week hebt en je aan je lot overgelaten wordt, of een uni als Nyenrode. Als je bij de tweede je werk niet doet, ben je gewoon exit. Dat spreekt mij aan. Je wordt echt gepusht (zowel door de leraren en je medestudenten) om écht aan het werk te gaan.
Worden Hbo-ers dan aangenomen op Nyenrode?
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
  vrijdag 27 maart 2009 @ 08:59:16 #108
160834 Florian_
Anatomy is destiny
pi_67454118
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 08:44 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]

Worden Hbo-ers dan aangenomen op Nyenrode?
Ja. Waarom is dat raar? Afgeronde hbo staat gelijk aan afgeronde vwo. Ook zijn er natuurlijk verschillende programma's die worden aangeboden bij Nyenrode. Daar zijn waarschijnlik weer andere eisen voor.
Primum non nocere
pi_67458103
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 23:14 schreef Florian_ het volgende:

[..]

Persoonlijk voel ik mij aangetrokken tot de manier van werken. Ik kan érg laks zijn, en ik stel altijd dingen uit tot het laatste moment. Ja, het komt altijd goed, maar toch ben ik niet tevreden met mijn manier van studeren. Ik ben nu bijna klaar met een hbo opleiding, die ik met gemak heb doorlopen. Na die drie jaar ben ik er achter gekomen dat ik alleen goed presteer onder druk, als het echt moet. Dan kan ik dus de keuze maken tussen een 'normale' universiteit waar je slechts 6 contacturen per week hebt en je aan je lot overgelaten wordt, of een uni als Nyenrode. Als je bij de tweede je werk niet doet, ben je gewoon exit. Dat spreekt mij aan. Je wordt echt gepusht (zowel door de leraren en je medestudenten) om écht aan het werk te gaan.

Tevens lijkt mij de stof natuurlijk interessant. Ook het feit dat je met al je medestudenten op een campus woont is tof. Het nadeel hiervan (lijkt mij) is wel dat je geen vrije tijd hebt, en je de eerste vier maanden een kamergenoot hebt. Dat is niet echt relaxt als je ook nog een vriendin hebt, die ook nog eens op een redelijke afstand van Breukelen woont.
Dit lijkt me juist de reden om niet naar Nyenrode te gaan. Je wilt dus eigenlijk je slechte eigenschap behandelen door iemand aan te stellen die je dwingt dingen te doen? Als je echt iets wilt bereiken, zul je juist jezelf moeten leren motiveren. Als je met gemak een HBO gedaan hebt, zou je gewoon de uitdaging aan moeten gaan en richting universiteit gaan. Je gaat ook niet de rest van je leven iemand hebben die je dagelijks aan het werk zet. Maar goed, da's mijn 2 cent.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  maandag 30 maart 2009 @ 22:14:33 #110
241811 Matthijs-
Nice car, Bob
pi_67561231
Niets nieuws onder de zon, maar ach:
quote:
Nyenrode valt uit top-100 MBA's
Door: Fred Akkerma , 26-01-2009, 16:39 uur

De ooit prestigieuze Nyenrode University is dit jaar uit de top-100 van beste business schools gevallen. Vorig jaar stond de universiteit in Breukelen nog op de 82ste plaats op de lijst die elk jaar wordt opgesteld door de Financial Times.

De hoogste Nederlandse MBA-aanbieder is de Rotterdam School of Management op plaats 26. Vorig jaar stond de RSM nog op 34.

Op de 87ste plek staat TiasNimbas, de business school van de universiteiten van Tilburg en Eindhoven. Die stond vorig jaar nog op 53.

De plekken 1, 2 en 3 worden wereldwijd ingevuld door respectievelijk University of Pennsylvania: Wharton, London Business School en Harvard Business School.
bron
Oh really?
pi_67569450
quote:
Update 29/1/2009: Nyenrode in de mail
Directeur Corporate Communications &
International Relations Frank Tebbe laat weten dat Nyenrode in 2005 (het ijkjaar van de Financial Times) maar 20 studenten heeft toegelaten, minder dan de 30 die de financiële krant als minimum beschouwt om mee te kunnen dingen naar een plekje in de top-100. Tebbe wijst erop dat Nyenrode wel in andere lijstjes voorkomt en daarin soms ook stijgt. Waarvan akte.
zag dat op de link staan
pi_85713861
Het dwingen moet je niet te letterlijk nemen. Als je jezelf niet persoonlijk wilt ontwikkelen is het niet het juiste instituut voor je. Je wordt van tevoren geselecteerd op basis van verschillende testen en je motivatie. Als je motivatie dus onvoldoende is wordt je niet eens toegelaten.
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 11:46 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Dit lijkt me juist de reden om niet naar Nyenrode te gaan. Je wilt dus eigenlijk je slechte eigenschap behandelen door iemand aan te stellen die je dwingt dingen te doen? Als je echt iets wilt bereiken, zul je juist jezelf moeten leren motiveren. Als je met gemak een HBO gedaan hebt, zou je gewoon de uitdaging aan moeten gaan en richting universiteit gaan. Je gaat ook niet de rest van je leven iemand hebben die je dagelijks aan het werk zet. Maar goed, da's mijn 2 cent.
pi_85715369
Je geeft net een reply aan het post van 1,5 jaar geleden. Kom op dude.
Op zondag 29 augustus 2010 14:03 schreef Mirel het volgende:
Wat is die Jetfly toch een aardige jongeman.
pi_85916433
Ach, weer een leuke kick. nog een half jaartje *O*
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 17:42:30 #115
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_85918077
Vertel eens wat dan.
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_85920022
Wat wil je weten. Ben nu bezig met de scriptie ter afronding. Geen colleges meer op vrijdag en zaterdag.
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 19:11:23 #117
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_85921420
De antwoorden op vragen die men hier gesteld heeft. Kost het veel tijd? Sfeer? Bekakt? Docenten goed? Inhoudelijk goed? Kun je er wat mee later? Veel netwerken? Veel eikels? Veel carrieresukkels? Zwaar? Wat voor soort les? Matties 4ever? en zo
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 19:44:39 #118
100593 Catch_me
Donateur Asielactie 2009
pi_85922779
Lijkt me best een pauper opleiding, vooral als je die kneus van RTL-z reclame ervoor ziet maken :')
Op elke fokker past een bril.
pi_85922994
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 19:44 schreef Catch_me het volgende:
Lijkt me best een pauper opleiding, vooral als je die kneus van RTL-z reclame ervoor ziet maken :')
Dat is wel de vibe die je er tegenwoordig bij krijgt.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:01:11 #120
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_85923414
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 19:11 schreef RobertoCarlos het volgende:
De antwoorden op vragen die men hier gesteld heeft. Kost het veel tijd? Sfeer? Bekakt? Docenten goed? Inhoudelijk goed? Kun je er wat mee later? Veel netwerken? Veel eikels? Veel carrieresukkels? Zwaar? Wat voor soort les? Matties 4ever? en zo
Was het een pauper opleiding? w/
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_85927061
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 19:44 schreef Catch_me het volgende:
Lijkt me best een pauper opleiding, vooral als je die kneus van RTL-z reclame ervoor ziet maken :')
Dit. Heb sterk het gevoel dat als je niveau niet al te hoog is, maar je wel een zak geld hebt je hier aan een bedrijfskunde diploma kan geraken doordat men 24/7 op je dak zit om netjes je huiswerk te maken.

Ik vraag me ook af of Drive-r wel eens Nyenrode-alumni tegenkomt in the City? Van een kennis die bij RDS werkt hoor ik ook dat hij er nog nooit een is tegengekomen. En dat terwijl ik de mensen die fan zijn van Nyenrode vaak hoor roepen dat het de toekomstige captains of industry zijn.

De accountancytak op postgraduate niveau schijnt overigens wel goed te zijn!
pi_85927618
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 21:32 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Dit. Heb sterk het gevoel dat als je niveau niet al te hoog is, maar je wel een zak geld hebt je hier aan een bedrijfskunde diploma kan geraken doordat men 24/7 op je dak zit om netjes je huiswerk te maken.

Ik vraag me ook af of Drive-r wel eens Nyenrode-alumni tegenkomt in the City? Van een kennis die bij RDS werkt hoor ik ook dat hij er nog nooit een is tegengekomen. En dat terwijl ik de mensen die fan zijn van Nyenrode vaak hoor roepen dat het de toekomstige captains of industry zijn.

De accountancytak op postgraduate niveau schijnt overigens wel goed te zijn!
In de City ben ik er nog nooit eentje tegen gekomen. Een keer een CV ontvangen, maar die werd door seniors met argus-ogen bekeken en is nooit verder dan de inbox gekomen. Da's natuurlijk maar een geval, je kunt moeilijk iedereen over een kam scheren en wellicht rust er tegenwoordig gewoon een te groot vooroordeel op.

Nyenrode is natuurlijk niet te vergelijken met wat het vroeger ooit was, dus mensen die dergelijke teksten roepen leven over het algemeen in het verleden. Ik ben zelf geen accountant en kan dus moeilijk vast stellen wat het vanuit die hoek waard is.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_85932758
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 19:11 schreef RobertoCarlos het volgende:
De antwoorden op vragen die men hier gesteld heeft.
Er is een groot verschil tussen de fulltime (intern op Nyenrode zitten, 16 maanden) en de part-time (voor mensen met HBO en werkervaring, 3 jaar lang).
Zelf doe ik de part-time. Kan dus eigenlijk alleen daar wat over zeggen.

quote:
Kost het veel tijd?
Ja, ga uit van 10 a 20 uur per week naast je fulltime baan. Vrijdagavond en zaterdag college, doordeweeks cases en zelfstudie

quote:
Sfeer?
Erg goed. Mooi complex en een amicale sfeer. Men is er om te leren.

quote:
Bekakt?
Niet echt. Vooral ontspannen sfeer.

quote:
Docenten goed?
Meesten goed, sommigen erg goed, enkeling niet echt een aanrader (lag ook aan het vak). Docenten zijn vaak mensen met ook praktijkervaring, niet dus alleen academisch maar ook verstand van hoe zaken werken in de praktijk

quote:
Inhoudelijk goed?
Inhoudelijk erg goed. Zoals gezegd hebben de docenten ervaring met de werkpraktijk. Ze proberen ook zoveel mogelijk de werkpraktijk van de studenten (want allemaal aan het werk) erbij te betrekken zodat je meer connectie krijgt met de onderwerpen en colleges.

quote:
Kun je er wat mee later?
Je krijgt een praktijkgerichte universitaire bedrijfskunde opleiding. Je kunt vrijwel direct de geleerde zaken in de praktijk brengen. Je hoeft niet te wachten tot de afronding van je studie.

quote:
Veel netwerken?
Een aantal. Maar geen gesloten clubjes in de part-time.

quote:
Veel eikels? Veel carrieresukkels?
Nope. Totaal niet.

quote:
Zwaar?
Bedenk zelf, naast een fulltime baan 20 uur in de week studeren. Geen weekenden meer. Vrijdagavonden college ipv in de kroeg zitten. etc etc.

quote:
Wat voor soort les?
Collegeblokken van 3u. Vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagmiddag.

quote:
Matties 4ever? en zo
Yep, elk jaar zeilen en op wintersport.
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 23:43:05 #124
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_85933430
Kijk daar hebben we wat aan ^O^
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_85934118
you're welcome. nog meer vragen?
pi_87510766
Ik doe HBO, zit in het laatste jaar dus ben begin volgend jaar klaar.
Ik weet nog niet hoe de wet en regelgeving volgend jaar is maar stel dat ik dan het instellingsgeld moet betalen, dan kan ik net zo goed naar Nyenrode (wat 'geld' betreft dan).

Iemand hier die hier ervaringen mee heeft? MSc in Management:
http://www.nyenrode.nl/Ed(...)c/Pages/default.aspx

Ik hoor 't graag.
pi_87511649
Het fulltime programma is gezellig op de campus zitten met zo'n 150 anderen.

Het is wel wat duurder dan een gewone studie ;)
pi_87511897
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 21:24 schreef Den_Haag het volgende:
Het fulltime programma is gezellig op de campus zitten met zo'n 150 anderen.

Het is wel wat duurder dan een gewone studie ;)
37k voor 16maanden lees ik net..
Was kost fulltime +/- per jaar? Kun je daar iets over vertellen? thanks.
pi_87512088
Je betaalt gewoon de volle mep. Die 16 maanden is fulltime.
pi_87514034
Ga dan alsjeblieft naar RSM Erasmus University in Rotterdam. I.t.t. Nyenrode een internationaal zwaar gerespecteerde business school en een stuk goedkoper. Niet om Nyenrode te bashen, die opleiding is ongetwijfeld prima, maar RSM lijkt me domweg een veel verstandigere keuze.
pi_87514686
En waar baseer je dat op? Erasmus is niet verkeerd, je kan ook altijd ook nog Maastricht of Tias doen.
Internationaal zit er weinig verschil tussen Erasmus en Nyenrode. Wil je echt een naam moet je HEC of St. Gallen gaan.
pi_87514860
Omdat Erasmus in vrijwel alle business school ranglijsten altijd in de top 5 van Europa en de top 25 van de wereld staat. Alle andere Nederlandse scholen volgens op een straatlengte afstand, Maastrcht en TiasNimbas al helemaal. Als je voor naamsbekendheid en prestige gaat (en waarom ook niet - inhoudelijk zullen er wel niet zoveel verschillen zijn) geeft RSM wel iets meer bang for your bucks dan Nyenrode.
pi_87515635
Kijk nog maar even goed waar die ranking op gebaseerd is. dan weet je dat dat geen klap voorstelt. ;)
pi_87516249
Dat is zeker waar, maar werkgevers kijken wel o.a. naar de reputatie van het instituut waar je gestudeerd hebt, jammer genoeg worden die op dit soort lijstjes gebaseerd, en dan zit je met RSM wel goed. Bovendien is het goedkoper, dus zie ik persoonlijk geen reden waarom Nyenrode de voorkeur zou hebben voor een potentiele student. Maar goed, de keuze is uiteraard geheel aan jou.
pi_87517256
Individu vs groep/collectief.
pi_87518295
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:50 schreef Kaas- het volgende:
Dat is zeker waar, maar werkgevers kijken wel o.a. naar de reputatie van het instituut waar je gestudeerd hebt, jammer genoeg worden die op dit soort lijstjes gebaseerd, en dan zit je met RSM wel goed. Bovendien is het goedkoper, dus zie ik persoonlijk geen reden waarom Nyenrode de voorkeur zou hebben voor een potentiele student. Maar goed, de keuze is uiteraard geheel aan jou.
Dat ligt een beetje aan de werkgever natuurlijk. Internationaal stelt een MBA van RSM niet extreem veel voor, of in ieder geval in Londen/NY niet (in mijn ervaring dan). Het is natuurlijk een prima opleiding, maar het wordt helaas niet echt herkend.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_87518861
True, maar gelukkig wil ook niet elke student naar UK/NY. :P Een brede en algemene managementopleiding vind ik uberhaupt niet zo aantrekkelijk, maar als je er dan toch voor wil gaan en dat in NL wil doen, zou ik een kiezen die zijn geld wellicht wat meer waard is. Maar ik kan me voorstellen dat het campus-idee van Nyenrode aantrekkelijk is voor sommigen.

[ Bericht 49% gewijzigd door Kaas- op 14-10-2010 00:09:31 ]
pi_87519395
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 00:02 schreef Kaas- het volgende:
True, maar gelukkig wil ook niet elke student naar UK/NY. :P Een brede en algemene managementopleiding vind ik uberhaupt niet zo aantrekkelijk, maar als je er dan toch voor wil gaan en dat in NL wil doen, zou ik een kiezen die zijn geld wellicht wat meer waard is. Maar ik kan me voorstellen dat het campus-idee van Nyenrode aantrekkelijk is voor sommigen.
Eens. Maar schermen met internationale lijstjes en dan zeggen dat dat niet relevant is, is een beetje tegenstrijdig van je. Ik ben het verder wel met je eens, RSM lijkt me in Nederland een prima keuze, zeker prijstechnisch.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_87519547
Huh, maar ik zeg toch juist van wel? Of heb ik een biertje teveel op.
pi_87519952
RSM?
Op zondag 29 augustus 2010 14:03 schreef Mirel het volgende:
Wat is die Jetfly toch een aardige jongeman.
pi_87519985
Rotterdam School of Management, kost gewoon evenveel (oke bijna (20 euro)) als een normale?
Op zondag 29 augustus 2010 14:03 schreef Mirel het volgende:
Wat is die Jetfly toch een aardige jongeman.
pi_87520101
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 00:23 schreef Kaas- het volgende:
Huh, maar ik zeg toch juist van wel? Of heb ik een biertje teveel op.
Nou ja, tenzij je denkt dat internationale lijstje binnen Nederland relevant zijn? Dat lijkt me namelijk zeer zeker niet het geval.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_87520522
Ah zo, point taken. Wilde ermee aantonen dat hun reputatie dus erg goed is, er daarbij van uitgaand dat dat in Nederland dan ook het geval is. Of dat waar is is een gebied waarover ik me als leek niet echt uit kan laten, hoewel ik vermoed dat het ook in Nederland zo is gezien ik van kennisen hoor dat commercieel Nederland aardig gedomineerd wordt door Erasmus-graduates en men (op accountancy na) vrijwel nooit Nyenrode-alumni tegenkomt. Om het zeker te weten zou je moeten corrigeren voor de aanwas natuurlijk.
pi_87570997
Ik kom zo nu en dan wel mensen tegen met een MBA van Nyennrode, ook wel in het internationale bedrijfsleven.

Het verschil tussen Neyenrode en de Erasmus Universiteit is volgens mij erg klein, maar internationaal stellen ze beide gewoon weinig voor. Dus of je het nou op de Erasmus doet, de UVA of Neyenrode erg veel verschil zal er denk ik niet tussen zitten en de titel is uiteindelijk het belangrijkst.

Wil je een goed internationaal erkend diploma, dan kan je beter naar London School of Economics, Harvard of INSEAD gaan. Er zijn vast nog een stuk meer opties, maar deze schieten mij op dit moment niet te binnen.

Mijn vermoeden is ook dat mensen de waarde van vooral een (MSC) master of science overschatten. Een MBA titel is internationaal veel bekender en daarbij ook beter toegepast op de verschillende posities binnen het bedrijfsleven.
pi_87571136
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 14:24 schreef Vincentkemper het volgende:

Mijn vermoeden is ook dat mensen de waarde van vooral een (MSC) master of science overschatten. Een MBA titel is internationaal veel bekender en daarbij ook beter toegepast op de verschillende posities binnen het bedrijfsleven.
Maar een MBA en een MSc zijn ook niet hetzelfde. Een MBA zonder voorgaande werkervaring wordt nergens voor vol aangezien, het is internationaal gezien een opleiding die je doet na een aantal jaren werk. Je komt London Business School ofzo ook lastig binnen zonder werkervaring, ze eisen zelfs bij aanname referenties van je werkgever...

Een MSc is echt wel wat waard, maar je moet het niet vergelijken met een MBA, dat zijn gewoon appels en peren.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_87571343
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 14:28 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Maar een MBA en een MSc zijn ook niet hetzelfde. Een MBA zonder voorgaande werkervaring wordt nergens voor vol aangezien, het is internationaal gezien een opleiding die je doet na een aantal jaren werk. Je komt London Business School ofzo ook lastig binnen zonder werkervaring, ze eisen zelfs bij aanname referenties van je werkgever...

Een MSc is echt wel wat waard, maar je moet het niet vergelijken met een MBA, dat zijn gewoon appels en peren.
Een MSC heeft zeker wel een meerwaarde, maar ik vind dat een MBA een hogere meerwaarde heeft dan een MSC.

Maar beide universiteiten verkondigen graag dat ze goede internationale erkenning hebben. En dat durf ik wel in twijfel te trekken.

Het is natuurlijk wel waar dat je zonder werkervaring geen MBA kan starten en het toegelaten worden tot de ‘’top’’ universiteiten is natuurlijk ook ontzettend lastig.
pi_87571704
MBA heeft pas echt meerwaarde als je al een aantal jaar een stevige managementfunctie hebt gehad. En MSc doe je meestal voordat je dat traject instroomt.
pi_87571924
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 14:42 schreef Den_Haag het volgende:
MBA heeft pas echt meerwaarde als je al een aantal jaar een stevige managementfunctie hebt gehad. En MSc doe je meestal voordat je dat traject instroomt.
Als ik al een academische titel heb, zou ik er niet de meerwaarde van inzien om eerst een MSC te halen om daarna een MBA te kunnen halen, maar misschien dat jij hierover toelichting kan geven?
pi_87572175
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 14:47 schreef Vincentkemper het volgende:

[..]

Als ik al een academische titel heb, zou ik er niet de meerwaarde van inzien om eerst een MSC te halen om daarna een MBA te kunnen halen, maar misschien dat jij hierover toelichting kan geven?
Het is een soort opfris en uitbreidingscursus. Veel mensen doen het voordat ze echt doorstappen naar de top, meestal hebben ze vanuit hun normale opleiding al een MSc-titel of hebben ze deze part-time gehaald.
pi_87572533
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 14:33 schreef Vincentkemper het volgende:

[..]

Een MSC heeft zeker wel een meerwaarde, maar ik vind dat een MBA een hogere meerwaarde heeft dan een MSC.

Lees even mijn post terug. Ik zeg ook dat het een meerwaarde heeft. Je kunt het echter niet vergelijken met een MBA, dat is appels en peren.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_87572750
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 15:01 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Lees even mijn post terug. Ik zeg ook dat het een meerwaarde heeft. Je kunt het echter niet vergelijken met een MBA, dat is appels en peren.
Klopt ik ben het er ook mee eens wat jij aangeeft. Dat kwam misschien wat anders over ;)
pi_87653530
Een MBA van de LOI of NCOI heeft ook echt meerwaarde ;(

MBA is geen beschermde titel ik ga binnenkort mijn MBA doen via de Kruidvat voor ¤350 all in.

[ Bericht 14% gewijzigd door harcoi op 17-10-2010 23:22:55 ]
pi_88864755
Zijn er nog meer mensen die per september 2011 beginnen aan bachelor of science in accountancy aan nyenrode?
pi_88896434
quote:
Op donderdag 18 november 2010 15:37 schreef guessyess het volgende:
Zijn er nog meer mensen die per september 2011 beginnen aan bachelor of science in accountancy aan nyenrode?
Zozo das nice! Wat ben je nu aan het doen dan? Vwo?
Op zondag 29 augustus 2010 14:03 schreef Mirel het volgende:
Wat is die Jetfly toch een aardige jongeman.
pi_88900897
Nee heb afgelopen juli mn diploma al gehaald! heb nu een 'pauze' ingelast haha.
pi_108906371
*kick

Iemand die er een MBA doet, toevallig :P?
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  vrijdag 9 maart 2012 @ 18:07:28 #157
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_108912123
quote:
Nyenrode dat is toch die HBO+ voor rijken ?
Tegenwoordig is het steeds meer te vergelijken met de overige economische faculteiten, de gewone opleidingen zijn veel duurder geworden voor het individu en Neyenrode is veel minder selectief geworden.
Vroeger hielp het enorm veel als er Neyenrode op je CV stond. Dat hing samen met het feit dat Neyenrode toen alleen nog interne opleidingen aanbood (soort van kostschool voor studenten) en dat je daar niet al te vaak mocht zakken omdat je anders van de opleiding werd getrapt. Dankzij het internaat werd aan een andere ontwikkeling dan de niet-academische ontwikkeling gewerkt. Het feit dat het een dure opleiding was garandeerde dat je uit een welvarender gezin kwam en dat was volgens mij ook een soort van aanbeveling.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')