Dat herken ik wel inderdaad. Het ene uur jegewoon lekker in je vel voelen zitten, waar het dan ineens kan omzwaaienquote:Op donderdag 3 juni 2004 @ 15:55 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[...]
Och, op dit moment wel redelijk, maar het kan nogal verschillen, en dan bedoel ik van uur tot uur, al voel ik me 's avonds meestal wel ok, ik kan dus niet echt zeggen dat het goed gaat. Omstandigheden zijn er ook niet naar dat ik me fantastisch zou kunnen voelen (al is het natuurlijk wel lekker weer
Prima link, ik voeg hem toe aan de OP, wordt ie meegenomen naar het volgende topic indien noodzakelijk.quote:Op donderdag 3 juni 2004 22:16 schreef Sylvester69 het volgende:
ik wil nog even een linkje toevoegen:
http://www.hulpgids.nl/medicijnen/antidepressiva.htm
groetjes![]()
quote:Op zaterdag 5 juni 2004 10:59 schreef jurmac het volgende:
Er is al veel over Seroxat geschreven -vooral op internet. Toets op Google de woorden ‘Seroxat’ en ‘gewichttoename’ in en je word overspoelt door soortgelijke verhalen die allemaal een kenmerk hebben: van Seroxat kom je kilo’s aan! Dit is een onomstotelijk feit. Zo ook bij mij. Lees als je wilt mijn verhaal en mijn ervaring met Seroxat...
Nadat ik te horen had gekregen dat ik vader werd, sloeg bij mij de angst toe. Een angst die kennelijk mijn hele leven latent aanwezig was geweest maar er nu pas uitkwam.
Het verantwoordelijkheidsgevoel bekroop me. Voor het eerst vader worden is doorgaans voor de meeste aanstaande vaders een leuke ervaring. Echter bij mij wurgde het gevoel van angst me bijna letterlijk. Ik was bang om mijn baan kwijt te raken. Was bang in gezelschap en durfde plotseling niet meer in het middelpunt te staan. Dit resulteerde in een depressie.
Dit valt achteraf uit te leggen, maar is in mijn verhaal niet relevant -dit terzijde.
Mijn toestand werd ondraaglijk, ik werd steeds angstiger en depressiever. Ik bleef lang in bed liggen en had nergens meer plezier in. Ik dacht op dat moment dat ik er nooit meer uit zou komen. Ik vond het leven zinloos en zou het niet erg hebben gevonden om dood te gaan. Een zwarte bladzijde in mijn leven.
Er moest iets gebeuren! Via via nam ik kennis van het antidepressiva Seroxat. Degene die mij hier op attendeerde gebruikte het zelf ook en was meer dan tevreden over het medicijn. Bovendien was hij niet aangekomen.
Ik bezocht mijn arts en binnen 10 minuten ging ik in blijde gemoedstoestand met een recept de dokterspraktijk weer uit. ‘Wat heerlijk!’ dacht ik. ‘Nu verdwijnen mijn klachten!’
En inderdaad mijn klachten verdwenen. Niet meteen, maar nadat ik de pillen 3 weken had geslikt barstte de euforie los in mijn hoofd. Ik kwam in een andere wereld terecht. Ik wist niet wat me overkwam! Al mijn negatieve gevoelens, waaronder angst en depressie, waren als sneeuw voor de zon weggesmolten. Ik liep over van zelfvertrouwen en ging fluitend door het leven. Niets was me te veel. Ik herinner me dan ook dat alles wat ik deed of alles wat ik wilde ook lukte. Ik dacht dat de Seroxat dit veroorzaakte.
Maar ik sloeg door. Ik overschatte mezelf. Ik kreeg maling aan iedereen en ging als een egoist door het leven. Ik was zoals Youp van het Hek ooit in een conference zei: chemisch vrolijk!
Ik ging veel stappen, bedroog mijn vriendin, snoof cocaine als een stofzuiger en rookte anderhalf pakje sigaretten op een dag. Het was destructief wat ik deed. Let op! Ik denk dat de basis van mijn overmoedige gedrag en de gevolgen hiervan door Seroxat zijn veroorzaakt. Nogmaals, ik denk dit, maar weet het niet zeker. Het is mijn intuitie en gezond verstand die dit nu zegt. Niet iedereen die zijn vriendin bedriegt en coke snuift slikt ook Seroxat. Laat dit duidelijk zijn. Maar ik ben ervan overtuigt dat je ware karakter door Seroxat onderdrukt wordt.
Deze onstuimige periode heeft zeker twee jaar geduurd. Ondertussen was ik vader geworden en 10 kilo zwaarder. Ik ontweek foto’s van mezelf omdat ik mezelf erg vadsig vond. Dat vond ik niet alleen, maar mijn omgeving ook. Menigmaal kreeg ik van mensen te horen: ‘jeetje, jij bent ook dik geworden.’ Ik begon dit soort uitspraken te haten.
Deze 2 jaar van mijn leven zijn verloren jaren geweest. Door een godswonder ben ik mijn baan en vriendin nooit kwijtgeraakt. Ik leefde in een roes en zou ten onder gaan. Vroeg of laat zou ik in de goot zijn beland...
Maar toen kwam het keerpunt. Het was 2000 en ik liep met mijn dochter van 3 te wandelen. Het was een warme herfst namiddag en de bomen waren mooi van kleur: gevlamd door rood, oranje, geel en licht groen. De wereld rook naar herfst en paddestoelen, heerlijk!
Ik parkeerde de buggy en haalde mijn dochter uit de buggy. Isabelle nam plaats naast mij op een bankje. Ze is een bijzonder knap meisje. Dit zeg ik niet alleen omdat ik haar vader ben. Haar blonde haren vallen sierlijk over haar wangen. Met neergeslagen ogen en een rode mond is het een plaatje. Ze kan aandoenlijk naar iemand kijken. Net of ze verliefd op degene is. Met haar hoofdje een beetje schuin flirt en bespeelt ze degene die tegenover haar zit. Ik ben dol op haar. Het is een bijzonder mensje, altijd vrolijk.
De definitie van ‘houden van’ vind ik het sterkst als ik naar haar kijk. Dit is een gevoel dat je niet kunt begrijpen als je het nooit heb meegemaakt.
De zon speelde met haar wimpers, haar ogen glinsterde door het licht dat er indirect op scheen. In een fractie van een seconden vonden haar ogen mijn ogen. Het moment leek eeuwig te duren, als in slowmotion. Het was of ze wilde zeggen: ‘pap, stop met het leven dat je nu leid. Ik wil dat je bij me blijft en niet dood gaat.’
Geloof me, als ik mijn leven zoals ik toen leidde had voortgezet was ik er nu niet meer geweest.
Het oogcontact tussen haar en mij en mijn gedachten leken niet te stoppen. Ik voelde de tranen achter mijn ogen branden. Ik heb Isabelle naar me toegetrokken en alleen maar vast gehouden. Het was een geluksmoment samen met haar en de herfst...
Vanaf dat moment heb ik mezelf veranderd. In eerste instantie voor haar. Ik stopte met al mijn slechte gewoontes. Iedereen weet dat je een Seroxat pilletje kunt breken. Ik ging van 1 pil per dag naar een halve. Maar toen wilde ik te snel afbouwen. Ik wilde namelijk een halve pil om de dag gaan slikken. Dit ging bij mij niet. Ik werd super duizelig. Maar het ergste was, ik werd waanzinnig agressief en geirriteerd. Om de domste dingen fokte ik me op. Iemand die niet snel genoeg bij het stoplicht optrok of whatever kon mij al irriteren.
Ik heb pas op de plaats gemaakt en ben uiteindelijk minder snel dan ik wilde van de Seroxat afgekomen. Mijn gevoelens zijn nu weer natuurlijk en basic. Ik leef weer, zie er weer als vanouds goed uit, krijg weer complimentjes en sport lekker veel. Soms denk ik nog aan de tijd terug dat ik me iedere ochtend woog en geen gram afgevallen was, terwijl ik zwaar aan het lijnen was. Zeer frustrerend. Seroxat remt gewoon je verbrandig en spijsvertering.
Het afbouwen van Seroxat ging niet zonder slag of stoot. Als ik vooraf had geweten hoe Seroxat mijn leven nadelig zou beinvloeden was ik het medicijn niet gaan slikken.
De bijsluiter van Seroxat is niet volledig. Een reeks aan bijwerkingen worden vermeld. Echter de belangrijkste bijwerkingen zijn wellicht bewust niet vermeld. Producenten van het geneesmiddel zijn denk ik bang voor dalende verkoopcijfers als men de volledige bijwerkingen vermeld. Het is bespottelijk dat er geen melding van gewichtstoename op de bijsluiter wordt gemaakt. Ook over stoppen met Seroxat en de verschijnselen die dan ontstaan wordt niets vermeld -onbegrijpelijk...
Mijn verhaal en ervaring met Seroxat is maar een verhaal van mij. Het is maar een mening.
Toch begrijp ik heel goed dat mensen het medicijn wel slikken. Het werkt goed tegen angst en depressiviteit. De wereld kan er weer rose uitgaan zien. Mensen kunnen er inderdaad baat bij hebben. Mochten er mensen zijn die op het punt staan Seroxat te gaan slikken en dit lezen, dan hoop ik alleen dat zij nog eens 3 keer goed nadenken over het gebruik, bijwerkingen en de gevolgen van Seroxat. Ik besef me ook dat niet iedereen dezelfde verschijnselen krijgt. Bovendien: wie ben ik om te oordelen over de mate waarin iemand angstig en depressief is. Het middel moet alleen niet erger zijn dan de kwaal.
Hoe erg je er ook aan toe bent, het leven is altijd de moeite waard. Ook al zie je -net als ik- dit op dat moment soms niet. Er zijn altijd mensen die van je houden en niet zonder je kunnen. Alles heeft een rede, ook een depressie. Het oneindig diepe dal waar ik in zat en waar ik ben uitgekomen heeft me bewuster doen leven. Ik kan soms zeggen dat ik bepaalde dingen meemaakt die me van geluk doen sidderen. Kleine ogenschijnlijk onbenullige dingen. Inmiddels ban ik vader van twee bloedmooie meisjes...
Ik wens iedereen die in een crisis zit onnoemlijk veel sterkte en wijsheid toe. Mocht je mij willen mailen: jur.mac@planet.nl
Pas goed op je zelf...
J
Mooi stukje tekstquote:Op zaterdag 5 juni 2004 11:33 schreef DarkElf het volgende:
Geknipt uit: jurmac
Daar slotje, hier verder.
[..]
Ik moet eerlijk zeggen dat het stuk tekst hierboven me nogal afschrikt.. Ik sta op het punt te beslissen of ik AD zal gaan slikken. Ik twijfel erg en hoop met hardlopen, visolie en evt, St Janskruid en vanzelfsprekend therapie een heel eind te komen.quote:Op zaterdag 5 juni 2004 11:33 schreef DarkElf het volgende:
Geknipt uit: jurmac
Daar slotje, hier verder.
[..]
Ouderwets rollenpatroon, vader is degeen die van oudsher de kost verdient, dus krijgt ie extra's ..quote:Op maandag 7 juni 2004 23:18 schreef grassprietje het volgende:
goed, ik zal wel ff wat leven in de brouwerij brengen.
op zich heeft het niet zoveel te maken met ad, maar ik hoop dat ik het hier toch ff kwijt kan..
het valt mij de laatste tijd namelijk steeds meer op dat het in ons gezin steeds om mijn vader draait. op zich werkt hij ook wel hard en is hij ook lange dagen bezig met zijn werk en zorgt hij ook voor het geld om alles te kunnen kopen, maar is hij daarom ook belangrijker en beter? dat gevoel krijg ik wel hier thuis.
Bijvoorbeeld net, mijn moeder heeft voor mijn vader een bordje met brood met aardbeitjes uit de tuin klaargemaakt.. lekker toch? dus ik vraag of er voor mij ook nog aardbeien zijn. Ja hoor daar staat het brood en daar liggen de aardbeien.
En tuurlijk ben ik niet te beroerd om zelf mijn broodje klaar te maken, maar het idee vind ik wel kut.
Zo gaat het bij bijna alle dingen. Als mijn vader smiddags gaat slapen moet iedereen daar rekening mee houden en als ik wat langer wil uitslapen hoeft het niet zo precies meer..
Ook met bijvoorbeeld het verdelen van eten. Iedereen wil graag een groot stuk, maar natuurlijk verdelen we het eerlijkmaarja tóch weet mijn moeder het altijd weer zo te klaren dat mijn vader het meeste krijgt..
![]()
Het rare is ook dat het me eigenlijk pas de laatste tijd echt opvalt.. Misschien door de ad, misschien omdat ik me er bewust van ben geworden en ik er daarom meer op let. of stel ik me aan?
tis niet leuk het gevoel te hebben dat je niet belangrijk bent.. zeker omdat ik weet dat dat niet hoeft.. maar ondertussen wordt het zo wel bevestigd..
herkent iemand dit en is het redelijk van mij om zo te denken?
Nee, je stelt je niet aan, ik denk dat het tijd wordt voor jou om eens te gaan zoeken naar een stek voor jezelf. Als je je aan dit soort dingen gaat ergeren is dat vaak een teken dat het tijd wordt om op je eigen benen te gaan staan.quote:Op maandag 7 juni 2004 23:18 schreef grassprietje het volgende:
Het rare is ook dat het me eigenlijk pas de laatste tijd echt opvalt.. Misschien door de ad, misschien omdat ik me er bewust van ben geworden en ik er daarom meer op let. of stel ik me aan?
Ach, je vader werkt waarschijnlijk echt heel hard, en dan is het niet meer dan logisch dat je moeder wat extra zorgzaam voor hem is, maar dat wil niet zeggen dat ze niet van jou houdt of jou niet belangrijk vindt. Ik denk dat het overigens een vrij bekend verschijnsel is.quote:tis niet leuk het gevoel te hebben dat je niet belangrijk bent.. zeker omdat ik weet dat dat niet hoeft.. maar ondertussen wordt het zo wel bevestigd..
haha dat doe ik al. en sinds die tijd is het ook wel veel minder geworden, maar nu begint het me weer te irriteren en word ik er echt depri van..quote:Op dinsdag 8 juni 2004 14:19 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Nee, je stelt je niet aan, ik denk dat het tijd wordt voor jou om eens te gaan zoeken naar een stek voor jezelf. Als je je aan dit soort dingen gaat ergeren is dat vaak een teken dat het tijd wordt om op je eigen benen te gaan staan.
quote:Ach, je vader werkt waarschijnlijk echt heel hard, en dan is het niet meer dan logisch dat je moeder wat extra zorgzaam voor hem is, maar dat wil niet zeggen dat ze niet van jou houdt of jou niet belangrijk vindt. Ik denk dat het overigens een vrij bekend verschijnsel is.
Haai Tiga ..quote:Op dinsdag 8 juni 2004 15:24 schreef Tiga het volgende:
Pff, nou ik had gisteren een gesprek met m'n therapeute en ik wil gewoon ff wat kwijt if that's ok
Het was dus echt zo klote gisteren. Ik wist wat ik wilde vertellen, maar ik deed het gewoon niet. In plaats daarvan zat ik vooral in gedachten en wist ze niet te vertellen.
Ik heb het wel gehad over dat ik dacht dat het misschien allemaal niet echt zo was wat ik haar eerder heb verteld. Ik heb bijvoorbeeld vroeger aandacht in de vorm van over dingen praten zoals gevoelens enzo, gevoelens uiten en dergelijke gemist. Ik denk daardoor dat ik helemaal niet belangrijk ben etc. Maar ik vertelde haar dus dat ik nu weer eens dacht dat m'n ouders dat misschien wel wilden en geprobeerd hebben te geven, maar dat ik me er zelf voor afsloot, dat ik het niet wilde...
Na goed, ik was dus gisteren bij haar en ik vertelde dat ik me een beetje bang en verdrietig voelde. Ze had als opmerking dat ik dat wel gewoon zeg, maar dat zij het niet aan me kan zien, dat ze het niet kan voelen. Dat bevestigde dan weer m'n gedachte dat ik mezelf misschien dingen heb aangepraat.
Maar ik wilde haar dus nog andere dingen vertellen, over kerngedachtes die ik heb. Dat ik lelijk ben en dat die gedachte altijd en overal met me meegaat. Al zit ik in de bieb te studeren en iemand kijkt me aan, dan denk ik gelijk dat hij denkt dat ik lelijk ben. Ik wil m'n gezicht dan verbergen achter m'n haren of handen, zoiets.
Ik wilde haar dit dus vertellen, maar ik kon het niet, ik durfde het niet, bang voor de reactie. Het sloeg nergens op, want als het ergens wel kan, dan is het bij haar. In plaats daarvan zat ik dus in gedachten en was er nog zo'n stemmetje die de hele tijd zei: Doe het nou, zeg het d'r!. Maar dat mocht dus niet baten. Ik zat met opgetrokken knieen in de stoel en dat irriteerde haar weer omdat ik volgens haar geen enkel contact met haar maakte en niks constuctiefs aan het doen was. Ze kon zo niks met me. En ik zei haar nog wel dat ik echt wel iets wil vertellen, maar dat ik me schaamde.
Aan het einde van het gesprek zei ze dat ze hoopte dat ik er nu iets van geleerd had. Ik zei daar op dat ik nu had geleerd dat ik gewoon het gesprek moet voeren en de dingen die ik in m'n hoofd had naar voren moet brengen. Oh, wat geeft dit nu weer een rotgevoel. Nu twijfel ik helemaal weer aan mezelf. Doe ik alles voor de aandacht en ziet ze dat? Of....arghhhhhhhhhhhhh, ik weet het even niet. Ik heb twee weken om een goed en duidelijk iets straks over te brengen....
quote:Op dinsdag 8 juni 2004 23:52 schreef Sylvester69 het volgende:
Ik ben dus begonnen met AD..(op aanraden van de arts) ik had dus giga last van de bijwerkingen. Zegt mijn Maatschappelijk Werker kun je beter niet aan beginnen. Hij is dus met mij bezig om samen (ik voor al) om de problemen op te lossen. Ik ben de AD nu dus aan het afbouwen, dan krijg (je jammer genoeg ) weer last van de bijwerkingen. Maar ik voel me alweer een stuk beter dan als aan het begin van de week. Maar ik heb vandaag zoals hij dan zal zeggen een "vrolijk" gevoel.
Groeten![]()
Ik kwam deze post vreemd genoeg tegen bij het lezen van de oorspronkelijke topic, ik was nogal verbaasd. Te merken dat er mensen zijn die dusdanig weinig begrijpen van de menselijke psyche en hoe daarmee om te gaan.quote:Omdat het mijn belastingcenten zijn. Bovendien kun je ervanuit gaan dat de gemiddelde kansloze depressiveling thuis zit te teren op de maatschappij omdat het allemaal zo zwaar is. Dure jongens dus en met zo'n topic doe je net of het normaal is om ze te slikken. Het wordt alleen maar toegankelijker en geaccepteerd, terwijl het grote merendeel zichzelf een schop onder de kont moet geven en op moet houden met dat gejammer dat ze het zo moeilijk hebben. maar je hebt wel gelijk op zich, we praten hier over de meest kansloze mensen onder de bevolking, die toch niet willen luisteren omdat ze zo zielig zijn.
Jeetje, wat een verhalen over Seroxat.quote:Op dinsdag 8 juni 2004 16:29 schreef thaleia het volgende:
Ik had in het begin positieve ervaringenBinnen drie dagen voelde ik me een compleet ander mens, het maakte echt een wereld van verschil. En ook na een jaar vond ik het nog steeds geweldig spul, en dat mijn omgeving begon te morren over het feit dat ik naar hun idee bepaald niet ten goede veranderd was en toch wel wat te erg feestte en nogal eens een grens overschrad, boeide me geen fuck. Ik denk dus dat je tijdens Seroxatgebruik best positieve ervaringen kunt hebben
Alleen achteraf terugkijkend niet meer zo.
Nee hoor, verschilt allemaal van persoon tot persoon. In mijn geval werkte het zeer zeker WEL al na 3 dagen en in mijn geval maakte het spul WEL veel te erg een ander mens van me. Natuurlijk kan medicatie hartstikke veel met je gedrag doen. Of wil jij zeggen dat iemand die onder invloed van een cocktail van alcohol en speed een slachtpartij aanricht volledig zichzelf is?quote:Op woensdag 9 juni 2004 11:18 schreef zevani het volgende:
Het hangt er toch vooral van af welke karaktereigenschappen JIJ zelf in potentie hebt, denk ik. Hoe kun je nou zeggen dat "ik dit niet ben, omdat dit veel te vrolijk is voor mijn doen"?
Jij bent het wél, alleen je hebt het voor je medicijngebruik nog nooit zo durven zien. Of je hebt eerder nooit durven toegeven aan je verlangens, wensen, gevoelens.
[...]
Ik heb zelf trouwens ook Seroxat geslikt, niet zo lang, half jaar ofzo. En ik voelde me na 3 dagen dus écht nog niet beter hoor. Die middelen gaan pas na minstens twee weken echt werken.
En heb jij nog last gehad van bijwerkingen als gewichtstoename of zoiets? Ik ben nogal nieuwsgierig naar de verschillende ervaringen met seroxat, mijn huisarts zat laatst namelijk te spelen met het idee om van AD te wisselen (heb nu fluoxetine (prozac)). Ik ben er alleen nogal huiverig voor, van die fluoxetine heb ik geen of nauwelijks bijwerkingen en om dan weer iets anders te proberen...quote:Op woensdag 9 juni 2004 11:48 schreef zevani het volgende:
Overigens weet ik niet hoeveel pillen jij per dag slikte, hoor. Ik slikte een lage dosering van 1 pil, wat dus meer bedoeld is om angsten en dwanggedachten tegen te gaan.
Ja, dat klopt als een bus. Ik weet wel dat er dingen zijn, maar ik heb echt geen idee hoe het te verwoorden. Ook gewoon zo'n rotgevoel, maar dan weet je soms ook niet waarom. En dan probeer het een beetje te verwoorden, maar dan klopt het toch weer niet ofzo..quote:Op dinsdag 8 juni 2004 15:53 schreef knokkels het volgende:
[..]
Haai Tiga ..
Ik zie eigenlijk 3 dingen in je post:
1) Je WIL dingen zeggen.. maar je durft niet, weet niet hoe.. Maar je weet dat die dingen er zijn..
Nee, dat is ook wel waar, maar als ze boos op me wordt, vind ik dat toch iets anders.quote:
2) Je bagatelliseert je problemen tegenover je psych .. probeer daar eens vanaf te gaan .. Misschien gaat het volgende keer beter.. Niet iedere keer bij de psych hoeft een topdag te zijn..
Nee, dat gevoel is ook al een beetje weggezakt omdat ik nu al bezig ben met het opschrijven van wat ik de volgende keer (en dus ook al de vorige keer) tegen haar wilde vertellen. En ik ga dat dan ook echt doen...quote:3)Het einde van het gesprek: sluit aan op punt 1: Je hoeft er geen rotgevoel over te hebben..
Ja, ik twijfel er soms allemaal wel eens aan. Als ik dingen vertel waarvan ik zeg dat ik die moeilijk vind, stroomt er geen traan. Dat is opzich toch ook raar? Het is ook niet altijd als ik alleen ben en er over nadenk, maar toch heb ik op andere momenten gewoon zin om te huilen. Ik snap er echt helemaal niks meer van soms, wie ik ben en wat ik aan het doen ben. Ik vraag me soms af of ik echt geholpen wil worden. Ik weet niet anders dan dat ik ben zoals ik nu ben. Niet dat ik daar tevreden mee ben, maar ik kan me nauwelijks iets anders voorstellen en dat is natuurlijk niet zo handig als je vorderingen moet maken.quote:Je weet in je hoofd wat je tegenhoudt.. en in hetzelfde gesprek zeg je het ook..
Je doet het niet om de aandacht .. je doet het omdat je dat rotgevoel wil kwijtraken..En bij die kerngedachtes.. Bang voor de reactie.. dat hoeft ook niet joh. Alhoewel ik het me in kan denken.... Desnoods schrijf je het op, in een brief en geef je het aan je psych .. Kom op Tiga.. niet opgeven joh
* Tiga steuntje in de rug geven doet
![]()
Ik had ook wel een (lichte) gewichtstoename toen. Maar je moet ook hier oppassen met wat je precies zegt.quote:Op woensdag 9 juni 2004 13:21 schreef Grrrrrrrr het volgende:
En heb jij nog last gehad van bijwerkingen als gewichtstoename of zoiets? Ik ben nogal nieuwsgierig naar de verschillende ervaringen met seroxat, mijn huisarts zat laatst namelijk te spelen met het idee om van AD te wisselen (heb nu fluoxetine (prozac)). Ik ben er alleen nogal huiverig voor, van die fluoxetine heb ik geen of nauwelijks bijwerkingen en om dan weer iets anders te proberen...
Nee hoor, gewoon de gebruikelijke dosering van 1 pil van 20 mg. En bij 'niet jezelf zijn/een totaal ander mens worden' heb ik het uiteraard niet over de positieve effecten die een antidepressivum nu eenmaal hoort te hebben.quote:Op woensdag 9 juni 2004 11:48 schreef zevani het volgende:
Er is wel een héél groot verschil tussen speed en een anti-depressivum, vind je ook niet?![]()
Natuurlijk kan het per persoon verschillen. Ik zeg alleen dat we moeten oppassen met uitspraken over "een ander mens zijn".
Hoezo "anders"? Buiten de vraag wat daar slecht aan is, trouwens (wie zou zich nou niet eens flink willen veranderen, als je depressief of onzeker bent?) , ligt de vraag voor de hand of je dat wel bent, als je door die medicijnen opeens wél weer over straat durft te lopen (als je straatvrees hebt), als je wél weer zin hebt om met vrienden naar het cafe te gaan (als je depri was) of als je dwanggedachten nu opeens wél beginnen af te nemen (als je dwangmatig bent).
Overigens weet ik niet hoeveel pillen jij per dag slikte, hoor. Ik slikte een lage dosering van 1 pil, wat dus meer bedoeld is om angsten en dwanggedachten tegen te gaan.
Misschien slikte jij 2 pillen per dag, wat meer gebruikelijk is bij zware depressies?
Ik krijg ook geen hap door m'n keel als ik erg last heb van depressieve periodes. Mijn eetlust is een goed graadmeter voor hoe ik me voel, als die erg (eigenlijk té) groot is gaat het prima met me, hoe minder eetlust, hoe slechter.quote:Op woensdag 9 juni 2004 15:07 schreef zevani het volgende:
Ikzelf heb nogal de neiging om mijn lichaam ontzettend te verwaarlozen als ik depressief ben/was. Je ziet in films nogal dat mensen dan ontieglijk gaan eten, maar bij mij was dat dus precies het tegenovergestelde hoor. Ik eet gewoon slecht en weinig als ik me slecht voel.
Uiteraard, ik zit nu al een tijdje aan de prozac maar heb laatst een behoorlijke terugval gehad, daarom speelde hij met die gedachte.quote:Overigens: als je huisarts van pillen wilt veranderen, zal hij of zij daar een reden voor hebben.
Ik zal eens wat info gaan zoeken, toevallig nog een linkje?quote:Prozac ken ik niet goed, het helpt volgens mij alleen tegen depressies. Maar Seroxat is volgens mij veel beter geschikt om die zaken tegen te gaan, die wel eens met depressies samenvallen. Ik heb het dan over fobieen (straatfobie bv) en dwanggedachten.
Zeker als je hier last van hebt, lijkt Seroxat me beter geschikt dan Prozac, wat ik zo lees op internet.
Kan eventjes kort de werking melden, net zoals Seroxat, Paxil, Zoloft, Paroxetine, e.d. is Prozac een S.S.R.I. Selective Serotonine Re-uptake Inhibitor. De heropname van Serotonine wordt verminderd waardoor er minder negatieve feedback is. Hierdoor wordt het homeostasisch evenwicht verplaatst en komt er meer Serotonine in je bloed. Als ik me niet vergis neemt hierdoor het aantal neurotransmitters op je cellen af, in iedergeval heeft dit als resultaat dat je gevoelens minder hevig worden, dus ook angsten e.d.quote:Op woensdag 9 juni 2004 15:08 schreef zevani het volgende:
Misschien kan iemand de bijwerkingen en werkingen van Proza even noemen?
Kunnen we de medicijnen naast elkaar leggen en vergelijken...
OK, zo bedoel ik het ook helemaal niet.quote:Op woensdag 9 juni 2004 16:00 schreef thaleia het volgende:
Kortom: mijn ervaringen met Seroxat zijn nu eenmaal anders dan de jouwe. Dat betekent echter niet dat mijn ervaringen dus niet kloppen of onzin zijn.
Mogelijke bijwerkingen even uit m'n hoofd een paar: duizeligheid, angstgevoelens, hartkloppingen, gewichtstoename, gewichtsafname, slaapproblemen en meer van dat soort narigheid, in het begin had ik alleen last van wat darmklachten, die na verloop van tijd ook verdwenen. Het kan ook zijn dat die darmklachten een gevolg van de depressie waren.quote:Op woensdag 9 juni 2004 15:08 schreef zevani het volgende:
Misschien kan iemand de bijwerkingen en werkingen van Proza even noemen?
Kunnen we de medicijnen naast elkaar leggen en vergelijken...
Helaas meid.. je kan er zo weinig aan doen he.... Maar we zijn er gewoon voor je hoor..quote:Op vrijdag 11 juni 2004 11:49 schreef teigan het volgende:
*meld zich weer even*
ik moet weer omhoog met mijn AD..'
Het gaat de laatste tijd weer te slecht met mij, dus ik moet weer omhoog..
daarnaast zit ik weer met slijmbeursontsteking in mijn schouder, dus ik kan niet veel doen..
ik baaol er zovan
Heb je nog andere hulp dan alleen de AD? en wat is omhoog 20, 30, 40 mg per dag?quote:Op vrijdag 11 juni 2004 11:49 schreef teigan het volgende:
*meld zich weer even*
ik moet weer omhoog met mijn AD..'
Het gaat de laatste tijd weer te slecht met mij, dus ik moet weer omhoog..
ik baaol er zovan
ik heb jammergenoeg geen andere hulp, ik ben 19 mei doorverwezen naar het GGZ, maar ik kan er 29 juli pas trerecht voor een intakegesprek....quote:Op zaterdag 12 juni 2004 01:21 schreef Sylvester69 het volgende:
[..]
Heb je nog andere hulp dan alleen de AD? en wat is omhoog 20, 30, 40 mg per dag?
en wat voor AD?
Greetings. en nu ff geen smilie.
oeh wachten is altijd klote.. niet liefquote:Op zaterdag 12 juni 2004 09:52 schreef teigan het volgende:
[..]
ik heb jammergenoeg geen andere hulp, ik ben 19 mei doorverwezen naar het GGZ, maar ik kan er 29 juli pas trerecht voor een intakegesprek....
ik slik cipramil, en ik ben van 20 naar 30 mg per dag gegaan nu.. Ik hoop dat ik me er wel weer beter door ga voelen, maar fdat zal wel
greetings teigan
Da's inderdaad erg lekker om weer eens te kunnen lachen na een lange tijd .....quote:Op maandag 14 juni 2004 01:19 schreef True_Emperor het volgende:
Hey beste mensjes!
Misschien herkennen mensen mij uit vorige topic's omtrend AD.
Qoute uit vorige topic:
[qoute]
Ik ben vandaag naar de dokter geweest omdat ik zelf al tijdje last heb van volgens mij depresiviteit, zelf zo vergekomen dat ik serieus op het punt stond om er een einde aan te maken, gelukig heeft een goede vriendin mij tegen gehouden en heeft me zus gadviseerd.
Dus vandaag naar de dokter, hij geeft mij een halve dosering Paraxetine, een soort lichte versie van Prozac wist de man me te vertellen. Ik moet elke ochtend een half tabletje nemen om te kijken of het aanslaat. Na 3 weken moet ik weer terug naar de huis arts.
[/qoute]
[quote]
We zijn die 3 weken allang voorbij en ik heb zelfs maand vol gehouden met die pilletjes. De bijwerkingen trokken weg en voelde me al stukken beter, een soort andere ik die weer kon lachen na lange tijd
Ow ja.. heel bekend.. ik ben een keer naar een vriend van me gegaan, die ook op zich een beetje boel aan het stressen was enzo .. maar knokkels was wel zn pilletje vergetenquote:Toen brak de hell los, ik was op vakantie en vergeten naar dokter te gaan voor gesprek en nieuwe medicijnen. In die periode (was maar 4 a 5 dagen) ging het berg afwaards met mijn gevoelens. ik was weer terug bij af leek het wel, toen ik thuis kwam van vakantie gelijk naar dokter geweest en deze heeft me nu een verwijs brief gegeven naar Emergis en weer Paroxetine 20 Mg waarvan ik de helft slik.
Zo zie je ook wat de AD met je doet, hoe je erdoor verandert enzo ... Ten goede... en je vergeet je pillen nu niet meer zeker?quote:Het was toen ook even schrikken in die 5 dagen hoe wazig ik leefde en terug viel en niet mezelf was leek het. Elk moment kon ik huilen had ik het idee en ik was hardstikke stil, wat me omgeving dus opviel aangezien ik altijd beetje een "aanwezige jongen" ben.
Mjah... Alcohol versterkt de werking van de AD medicatie ... soms merk je dat het wel gaat, maar vaak genoeg merk je snel genoeg ook dat het niet echt gaat ....quote:Ik heb ook alcohol en AD gestest, een afrader, na 3 biertjes moest ik paar uur later gigantisch over mijn nek. Voor mij geen alcohol meer totdat ik me beter voel wat ik ontzettend jammer vind.. maarja, liever me goed voelen dan dronken zijn ...
Je krijgt eerst een intake, moet je wat over jezelf vertellen.. wat er allemaal aan de hand is.. Schrijf van tevoren dingen op die je niet wil vergeten.. Doe dit zo volledig mogelijk, zij zullen ook rustig zijn.. Wees niet bang voor tranen.. die komen soms zomaar... en daar hebben die mensen tissues voor :')quote:
Ik ben dus weer gelukig met mijn pilletjes zodat ik weer normaal kan functionerenBen ook hardstikke benieuwd wat ze bij Emergis gaan doen met mij, iemand hier ervaring mee ?
Had ik vanochtend ook niet, toch blij dat ik ben gegaan.quote:Op maandag 14 juni 2004 09:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik moet straks trouwens naar mijn psych,heb er totaal geen zin in,maar jah...![]()
quote:Op maandag 14 juni 2004 13:02 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Had ik vanochtend ook niet, toch blij dat ik ben gegaan.
Nou ja zegquote:Op maandag 14 juni 2004 13:09 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
![]()
Ik ben niet gegaan![]()
![]()
Je wil toch EENS van die klotebuien af..quote:Op maandag 14 juni 2004 13:09 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
![]()
Ik ben niet gegaan![]()
![]()
Nu zit ik met 2 dingen in mn hoofd..quote:Op maandag 14 juni 2004 16:50 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Jah,ik gaat snel een nieuwe afspraak maken,als ik nog mag komen,dit is al de zoveelste keer![]()
Pillen en hoop op dat er een genezingswijze te vinden is om van depressies af te komen. Het is allemaal genezing van buitenaf zoeken naar oplossingen voor problemen die binnenin spelen. Hoe complexer of esotherischer de hulp van buitenaf is, hoe verder het van jezelf af staat. Goed, je leert weer iets nieuws kennen maar dan stop je er juist iets bij, terwijl er iets af of uit moet, lijkt mij. Ontwikkelen is een soort van afwikkelen van denk ik, als het over complexen gaat natuurlijk.quote:Op maandag 14 juni 2004 18:57 schreef Vava het volgende:
Ik meld me ook maar weer eens!
Heeft iedereen op maandag afspraak met psych![]()
vava is ook vandaag geweest.
Ik zit nu op 75 mg Zoloft, gaat wel redelijk maar ik ben nog niet tevreden maarja,,,, nog ff afwachten.
True_Emperor, ik ben bekend met Emergis. Ik kreeg van de dokter een verwijsbrief, gelijk Emergis gebeld voor een afspraak. Een maand later kreeg ik een intakegesprek en toen na 2 maanden kon ik daar komen.
Nee,die psych is niks mis mee,maar gewoon...quote:Op maandag 14 juni 2004 17:52 schreef knokkels het volgende:
[..]
Nu zit ik met 2 dingen in mn hoofd..Je bent bang voor je gevoelens .. Het loopt al een tijdje niet lekker tussen jou en je psych ..
Misschien een andere proberen?
HIj zal toch wel wat zeggen neem ik aan?quote:Op maandag 14 juni 2004 21:35 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
Nee,die psych is niks mis mee,maar gewoon...
Ik kom er al langer dan een jaar,en het enigste wat ik daar doe is een beetje vertellen wat ik allemaal gedaan heb blablabla...
En dan gaat ie maar een beetje luisteren,en dan mag ik weer weg.
Heb er zo toch ook niks aan?![]()
Whehehequote:Op maandag 14 juni 2004 21:38 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
HIj zal toch wel wat zeggen neem ik aan?
Zeg dan de volgende keer dat het je op deze manier weinig helpt.quote:Op maandag 14 juni 2004 21:49 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
Whehehe![]()
Jah dat wel,maar hij heeft niet echt iets nuttigs te melden![]()
Jah,dat heb ik al gezegd;dat ik er niks aan heb.En dat ik niet weer wilt komen.Zegt ie als het zolang goed gaat,dan hoef je niet weer te komen.Maar hij weet zelf ook wel dat het de ene week goed gaat,maar dan weer niet zeg maar.quote:Op maandag 14 juni 2004 21:51 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Zeg dan de volgende keer dat het je op deze manier weinig helpt.
Ik vind je wel erg kort door de bocht hoor. Omdat jij nou toevallig nauwelijks bijwerkingen hebt gehad van de paroxetine, zegt niet dat dat in het algemeen zo is.quote:Op maandag 14 juni 2004 23:50 schreef Maeghan het volgende:
-heel verhaal-
Even wat puntjes uit de bijsluiter:quote:Op woensdag 9 juni 2004 15:08 schreef zevani het volgende:
Misschien kan iemand de bijwerkingen en werkingen van Proza even noemen?
Kunnen we de medicijnen naast elkaar leggen en vergelijken...
Als je dat zo leest zou je idd wel depressief wordenquote:Speciale waarschuwingen en bijzondere voorzorgen bij gebruik * Convulsies
Bij een klein deel (0,2%) van de tijdens klinisch onderzoek behandelde patiënten wordt melding gemaakt van convulsies tijdens gebruik van fluoxetine. Zorgvuldigheid dient derhalve te worden betracht bij patiënten die bekend zijn met epileptiforme manifestaties
* Suïcidaal gedrag
In verband met mogelijk suïcidaal gedrag, wordt aangeraden de kleinst mogelijke hoeveelheid capsules fluoxetine voor te schrijven, dit om het risico van eventuele overdosering te voorkomen. De mogelijkheid tot het doen van een suïcidepoging is inherent aan het ziektebeeld depressie en kan blijven bestaan tot belangrijke verbetering is opgetreden. Daarom is het belangrijk dat alle patiënten nauwkeurig vervolgd worden. In verband met de lange halfwaardetijd van fluoxetine en zijn metabolieten zullen veranderingen in de dosis pas na verscheidene weken duidelijk worden in de plasmaspiegels
* Gestoorde nier- en/of leverfunctie
Aangezien fluoxetine grotendeels in de lever wordt gemetaboliseerd en de metabolieten renaal worden uitgescheiden, dient zorgvuldigheid te worden betracht bij patiënten met gestoorde nier- en/of leverfunctie
* Gewicht
Patiënten met overgewicht vertonen tijdens de behandeling met fluoxetine in het algemeen gewichtsafname. Patiënten met een normaal lichaamsgewicht vertonen in het algemeen geen of slechts geringe gewichtsafname. Bij patiënten met anorexie verdient het aanbeveling om tijdens de behandeling met fluoxetine het lichaamsgewicht geregeld te controleren. Klinisch onderzoek m.b.t. de behandeling van boulimia nervosa heeft uitgewezen dat hierbij geen enkele patiënt de behandeling staakte ten gevolge van afname van het lichaamsgewicht
Bijwerkingen
Aangezien depressieve patiënten een groot aantal - met hun ziektebeeld samenhangende - symptomen vertonen, is het vaak niet goed mogelijk vast te stellen of de gemelde of geobserveerde symptomen optreden ten gevolge van het ziektebeeld zelf of een gevolg zijn van ongewenste, therapie gerelateerde, bijwerkingen. De volgende bijwerkingen werden waargenomen:
Centraal zenuwstelsel: angst, duizeligheid, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid, nervositeit, tremoren (beven, trillen), moeheid, sedatie (kalmering), gevoelsvermindering, libidovermindering, licht gevoel in het hoofd, concentratievermindering, agitatie, abnormale dromen, abnormale gedachten, euforie (verhoogd gevoel van welzijn met niet gefundeerd optimisme) en emotionele labiliteit.
Spijsverteringskanaal: anorexie (gebrek van eetlust), diarree, dyspepsie (verteringsstoornis), droge mond, misselijkheid, obstipatie, buikpijn, overgeven, smaakveranderingen, flatulentie (winden) en gastro-enteritis (ontsteking van maag en dunne darm), toegenomen honger, toegenomen dorst.
Huid: excessief zweten, rash (vluchtige huiduitslag), pruritus (huidjeuk), acné, urticaria (galbulten) en herpes simplex (acute herpesinfectie. Bij het verschijnen van tekenen van rash dient de behandeling met fluoxetine gestaakt te worden.
Ademhalingsorganen: dyspnoe (benauwdheid), faryngitis (keelslijmvliesontsteking), geeuwen.
Hart en bloedsomloop: vapeurs (opvliegers), hartkloppingen, vasodilatatie (vaatverwijding), tachycardie (snelle hartwerking) en hemorragie (bloeding).
Skelet en spierweefsel: gewrichts- en spierpijnen, asthenie (krachteloosheid), pijn in de rug, myalgie (spierpijn) en artralgie (gewrichtspijn).
Urogenitaal stelsel: seksuele dysfunctie, menstruele klachten.
Overige: pijn in de ledematen, pijn in de borst, koorts, allergie, griepachtige verschijnselen, rillingen, abdominale (buik) pijn, visusstoornissen (stoornissen bij het zien).
Tijdens klinisch onderzoek bleek bij 13% van de patiënten die fluoxetine toegediend kregen een gewichtsverlies op te treden van meer dan 5%, terwijl 2% van de patiënten een toename van hun lichaamsgewicht van meer dan 5% vertoonden, tijdens een behandelingsperiode van 5 tot 6 weken. In dit opzicht verschilde fluoxetine statistisch significant van de placebo en van toegediende tricyclische antidepressiva, welke in het algemeen gewichtstoename veroorzaakten.
Overdosering
De ervaring betreffende overdosering is beperkt. De meest voorkomende symptomen zijn slaperigheid en braken. Andere symptomen na overdosering zijn agitatie, rusteloosheid, hypomaan gedrag en andere tekenen van excitatie (opwinding). Tachycardie (snelle hartwerking) en hypertensie (hoge bloeddruk) eveneens te verwachten. In combinatie met alcohol of andere centraal dempende stoffen zijn ernstiger effecten mogelijk. Sinds de introductie is in zeer zeldzame gevallen melding gemaakt van patiënten die aan een overdosis zijn overleden waarbij uitsluitend fluoxetine was betrokken.
Wat te doen bij overdosering?
Na overdosering kan absorptie beperkt worden door zo snel mogelijk na inname geactiveerde kool toe te dienen en te laxeren met natriumsulfaat. Bij ernstige overdosering valt maagspoelen te overwegen. De verdere behandeling is symptomatisch. Vanwege de hoge eiwitbinding heeft hemodialyse geen zin. Geforceerde diurese is waarschijnlijk niet van nut.
Joh? Waarom denk je dat er in mijn bericht staat "Ik wil niet zeggen dat iedereen het zo makkelijk zal hebben" ?quote:Op dinsdag 15 juni 2004 08:36 schreef Nijna het volgende:
[..]
Ik vind je wel erg kort door de bocht hoor. Omdat jij nou toevallig nauwelijks bijwerkingen hebt gehad van de paroxetine, zegt niet dat dat in het algemeen zo is.
Maar als je chemisch niks mis hebt, kan je dat toch wel krijgen door de problemen die je hebt?quote:Op dinsdag 15 juni 2004 15:34 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Joh? Waarom denk je dat er in mijn bericht staat "Ik wil niet zeggen dat iedereen het zo makkelijk zal hebben" ?
Darkelf: ja, dat is nu eenmaal mijn ervaring. En ik ken aardig wat mensen die antidepressiva gebruiken, en een groot deel daarvan gebruikt Seroxat. Dan heb ik het echt niet over een handjevol mensen, maar over tientallen. Natuurlijk zijn er vast uitzonderingen die echt niet tegen het middel kunnen, maar ik heb het nog nooit meegemaakt.
Maar eerlijkgezegd voel ik me wel gesteund door het onderzoek dat twee jaar geleden gedaan is. Bij dat onderzoek hadden heel veel mensen bijwerkingen, zelfs ernstige bijwerkingen, en toen werd er heel veel gewaarschuwd voor in het bijzonder seroxat. En in dat onderzoek hadden ze dus getest op gezonde mensen. Dit ondersteunt mijn stelling dat je de boel in de war schopt als er chemisch niets mis is. Dat betekent dus niet automatisch dat je wanneer er wel iets chemisch mis is geen bijwerkingen zal krijgen, dan draai je mijn stelling om. Dat alle marsmannetjes groen zijn betekent niet dat alle groene wezens marsmannetjes zijn. Dat zal ik nooit beweren.
Ja dat vind ik ook, mensen grijpen te snel naar pilletjes of andere vorm van medicijnen. Ik had zelf ook niet gekozen voor pilletjes, maar het effect is wel dat ik me er beter bij ga voelen en ik zit niet steeds van "voel ik me al beter ? word ik al vrolijk" nee, tegendeel ik laat alles rustig op me inwerken en over me heen komen, anders ga je dingen erger maken dan dat ze al zijn. En dat werkt primaquote:Op dinsdag 15 juni 2004 16:13 schreef Maeghan het volgende:
Ja, dan kan het wel een hulpmiddel zijn. Maar neemt niet weg dat mijn ervaring is dat het dan meer bijwerkingen oplevert en niet zo geweldig werkt, omdat je de oorzaak niet wegneemt. Wat mij betreft is het in gevallen waarbij een externe oorzaak aanwijsbaar is alleen een goed idee om AD's voor te schrijven wanneer iemand anders niet meer kan functioneren. Zowiezo trouwens. Het zijn geen pretpillen, dus je moet er voorzichtig mee zijn vind ik. Dat vind ik dan ook wel jammer aan onze cultuur hier. Is er iets mis, hup pilletje erin, want iedereen moet vrolijk zijn en leuk meedoen. Ik ben wel blij dat er tegenwoordig meer op een combinatie van medicijnen en psycholoog/psychiater gehamerd wordt. Zoals het nu ging kregen AD's een hele slechte naam en dat vind ik zonde van deze medicijnen, want ze kunnen echt heel veel uithalen. Nu alleen nog zorgen dat artsen wat betere voorlichting geven en meer controleren. Mijn ervaring is ook dat als de medicijnen eenmaal voorgeschreven zijn (vaak na weinig contact met de arts) er niet meer naar de patient omgekeken wordt en dat niet uitgelegd wordt wat wel en niet een goed idee is, en wat er invloed op heeft. Dat regelmatig slapen goed is, dat je van drugsgebruik depressief kunt worden, etc. Zo kreeg een vriend van mij gewoon seroxat terwijl hij cocaineverslaafd was. Dat bezorgt AD's onterecht een slechte naam vind ik.
Daar ben ik ook voor.quote:Op dinsdag 15 juni 2004 21:02 schreef knokkels het volgende:
de AD medicatie ALLEEN is nooit een goede therapie. Het effectiefste is een combinatie tussen therapie/gesprekken en een AD medicatie
Of middels therapie/gesprekken van de depressie afkomen. Maar dit duurt weer langer.
Ik ben er zelf ook voor om gewoon de uitgifte van/behandeling door middel van AD medicatie bij de psychiater te houden, aangezien die er een betere *diepere* opleiding over heeft gehad, waar een huisarts een bredere opleiding heeft gehad over veel dingen ..
Mee eens, voor mij werkt schijnbaar alleen een combinatie van therapie en medicatie, ik heb beide afzonderlijk geprobeerd, maar dat gaf me meer een gevoel van pappen en nathouden.quote:Op dinsdag 15 juni 2004 21:02 schreef knokkels het volgende:
de AD medicatie ALLEEN is nooit een goede therapie. Het effectiefste is een combinatie tussen therapie/gesprekken en een AD medicatie
Of middels therapie/gesprekken van de depressie afkomen. Maar dit duurt weer langer.
Ook eensch!quote:Ik ben er zelf ook voor om gewoon de uitgifte van/behandeling door middel van AD medicatie bij de psychiater te houden, aangezien die er een betere *diepere* opleiding over heeft gehad, waar een huisarts een bredere opleiding heeft gehad over veel dingen ..
Hi HeartWorm!quote:Op maandag 14 juni 2004 09:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik ben een week geleden begonnen met de pil,maar werd er zo depri van![]()
Hebben meer mensen dit?
Ik ben er maar mee gestopt,want daar heb ik geen zin in...................................
* knokkels knuffelt Grassprietje ..quote:Op vrijdag 18 juni 2004 23:07 schreef grassprietje het volgende:
die kutkut kutkutkutkutkutktutkutut medicijnen!
Meisie. moet je het toch eens over hebben met je arts. Anders moet je toch eens kijken of er een andere oplossing is.quote:Op vrijdag 18 juni 2004 23:07 schreef grassprietje het volgende:
die kutkut kutkutkutkutkutktutkutut medicijnen!
Hoi Grassquote:Op zaterdag 19 juni 2004 18:54 schreef grassprietje het volgende:
Het is gewoon dat die medicijnen mij zo afvlakken en ik daarom bijna geen emoties uit, zoals huilen. Wat ik eerder onwijs vaak deed, en waar die gevoelens dus blijven.. *** mag het weten..
Bedankt voor de tip, meneer de psycholoogquote:Op zaterdag 19 juni 2004 21:32 schreef SEX het volgende:
Wat een eng topic is dit. Mensen die AD gebruiken raad ik aan om je problemen op te lossen
in plaats van mediactie te nemen. Ga bij jezelf na wat er is gebeurt dat je je naar voelt en ga
daarna een manier zoeken om deze problemen op te lossen. Onderdrukken heeft weinig zin.
Wat een loze reactie... Misschien zijn die medicijnen wel een hulpmiddel bij het oplossen van die problemen??? Soms kan onderdrukken wel helpen...quote:Op zaterdag 19 juni 2004 21:32 schreef SEX het volgende:
Wat een eng topic is dit. Mensen die AD gebruiken raad ik aan om je problemen op te lossen
in plaats van mediactie te nemen. Ga bij jezelf na wat er is gebeurt dat je je naar voelt en ga
daarna een manier zoeken om deze problemen op te lossen. Onderdrukken heeft weinig zin.
Ik weet heel goed waar ik het over heb. Een goede vriendin van me heeft in het verledenquote:Op zondag 20 juni 2004 01:50 schreef DarkElf het volgende:
@SEX: als je de topics eens leest kun je zien dat de meeste hier geen voorstander zijn van alleen maar AD nemen en accepteren .
Ze doen dit, hoop ik, niet omdat het de makkelijkste weg is.
misschien is er meer over lezen en over hoe mensen er hier mee omgaan een idee voor je je mening geeft?
Ik vind dat kort door de bocht...quote:Op zondag 20 juni 2004 10:55 schreef SEX het volgende:
Als je AD neemt en accepteert ben je automatisch een voorstander, net als rokers.
Kijk, dat is meteen de reden waarom jij tegen AD bent. Een gekleurde mening door die vriendin van je die zelfmoord pleegde (Door de AD? Bewijs dat maar eens dan..)quote:Op zondag 20 juni 2004 10:55 schreef SEX het volgende:
[..]
Ik weet heel goed waar ik het over heb. Een goede vriendin van me heeft in het verleden
zelfmoord gepleegd omdat ze AD gebuikte en ze hier min of meer aan verslaafd raakte.
Als je AD neemt en accepteert ben je automatisch een voorstander, net als rokers.
Het is inderdaad zo dat in de 1e paar weken de klachten zo erg toe kunnen nemen dat mensen uit pure ellende een einde aan hun leven maken. Daarom is het zaak om zo rustig mogelijk op te bouwen. Sommige huisartsen laten mensen bij seroxat meteen beginnen bij 20 of zelfs 30 mg, belachelijk.quote:Op zondag 20 juni 2004 17:58 schreef DarkElf het volgende:
ja door bijv Prozac, en ja dit zijn bekende feiten, kunnen de depressieve klachten zo toenemen dat iemand idd niets anders meer kan dan zelfmoord plegen.
dit zijn bekende feiten, dit zijn feiten waarom mensen goed begeleidt moeten worden en waarom IK er op tegen ben dat iedere huisarts maar pilletjes voorschrijft.
en voor de mensen die zeggen dat dat niet gebeurt, jammer maar dat is dus wel zo. Mijn vorige huisarts was er ook zo 1, godzijdank heeft ie dat niet bij mij gedaan maar wel bij anderen die ik kende.
Zo kreeg ik dus last van enorme angstaanvallen toen mijn dosis prozac omhoog geschroefd werd, meteen weer de dosis omlaag geschroefd en voila, bijwerkingen verdwenen als sneeuw voor de zon.quote:Op zondag 20 juni 2004 17:58 schreef DarkElf het volgende:
ja door bijv Prozac, en ja dit zijn bekende feiten, kunnen de depressieve klachten zo toenemen dat iemand idd niets anders meer kan dan zelfmoord plegen.
jewel vreugde en liefde, alles zit er nog wel en ik voel het ook en ik uit het ook, alleen huilen op het moment dat ik me onwijs *** voel, dat gaat inderdaad niet meer..quote:Op zaterdag 19 juni 2004 19:07 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Hoi Grass.
Je zegt dat je bijna geen emoties meer uit, ook geen vreugde en liefde meer dan? Dat je minder huilt hoeft natuurlijk niet negatief te zijn, tenzij je je wel onwijs *** voelt en je dat niet kan uiten.
Sterkte meid!![]()
neej was een beetje raar de vorige keer. Toen had ik me namelijk vergist in de tijd en toen belde ik haar en ze vroeg nog wel hoe het ging, en ik zei dat het niet zo goed ging..quote:Op zaterdag 19 juni 2004 19:37 schreef teigan het volgende:
heej grassprietje, is er niet een mogelijkheid dat je je psychiater telefonisch te spreken krijgt of de afspraak kan vervroegen..
Je voelt je nu zo rot, als ik dat zo lees, dit kan toch ook niet..
Ik zou het gewoon proberen en als je belt ff de situatie uitleggen... Misschien kan je je psycho wel ff inschakelen om te zorgen dat het eerder kan..
Sterkte he..
Knuffel teigan
helemaal mee eensquote:Op zondag 20 juni 2004 21:20 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
AD zijn net als andere medicijnen gevaarlijk bij onvoorzichtig gebruik, maar dat is voor mij geen argument om ze niet te gebruiken of het gebruik ervan af te keuren.
*meldt*quote:Op woensdag 23 juni 2004 12:19 schreef grassprietje het volgende:
leeft iedereen nog?
Mjah hoor..quote:Op woensdag 23 juni 2004 12:19 schreef grassprietje het volgende:
leeft iedereen nog?
Krijg je hem daarna weer terug?quote:Op donderdag 24 juni 2004 00:24 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik zit nu al bijna een week weer aan de AD.
Gister bij mijn psych geweest,krijg ik te horen dat ik naar ander moet,omdat
meneer een half jaar weg isWeer aan een ander wennen,maar jah misschien is het wel beter
![]()
Nou,hij gaat een half jaar weg,want hij heeft een klacht gehadquote:Op donderdag 24 juni 2004 17:18 schreef knokkels het volgende:
[..]
Krijg je hem daarna weer terug?
Of is dit gewoon definitief? Teveel wisselen is niet erg okee
Probeer het eens met die andere dan hequote:Op vrijdag 25 juni 2004 08:49 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
Nou,hij gaat een half jaar weg,want hij heeft een klacht gehad![]()
Dus ik krijg nu een ander,als ie terug is,mag ik zelf kiezen of ik weer naar hem toe gaat![]()
Nee,niet van mijquote:Op vrijdag 25 juni 2004 13:24 schreef knokkels het volgende:
[..]
Probeer het eens met die andere dan he
enne? klacht van jou offeh.....?
haaiquote:Op zaterdag 26 juni 2004 08:55 schreef teigan het volgende:
Heej grassprietje..
Weet je ook waarom je dan moet huilen? Maar het is toch niet heel erg om zo af en toe eens vaker te huilen, ik meen mij te herinneren dat jij daar problemen mee had... Dat je het nu weer kan is dus weer een stapje in de goede richting....
Sterkte meisje..
Knuffel teigan
quote:Op zondag 20 juni 2004 10:55 schreef SEX het volgende:
[..]
Ik weet heel goed waar ik het over heb. Een goede vriendin van me heeft in het verleden
zelfmoord gepleegd omdat ze AD gebuikte en ze hier min of meer aan verslaafd raakte.
Als je AD neemt en accepteert ben je automatisch een voorstander, net als rokers.
@ trage reactie:quote:Op zondag 20 juni 2004 17:54 schreef Maeghan het volgende:
... En ja, ze zijn nu eenmaal verslavend, dat wordt je verteld als je ze krijgt en staat ook in de bijsluiter ("ontwenningsverschijnselen"). Ik denk niet dat er hier iemand verrast is van het feit dat ze in enige mate verslavend zijn.
Is dat een gangbare definitie van verslaving, of jouw definitie? Ik zou het zelf namelijk best verslaving durven noemen als de ellende bij het afbouwen/stoppen met een bepaald middel vele malen groter is dan de ellende die er was voordat iemand met het middel begon.quote:Op maandag 28 juni 2004 14:22 schreef Yuki het volgende:
Als je verslaafd bent heb je steeds meer nodig om het zelfde effect te krijgen.
Die ellende is nergens voor nodig, als je maar heeeeel langzaam afbouwt... Maar verslavend? Kalmeringspillen als Xanax of Seresta zijn dat wel.quote:Op maandag 28 juni 2004 14:23 schreef thaleia het volgende:
[..]
Is dat een gangbare definitie van verslaving, of jouw definitie? Ik zou het zelf namelijk best verslaving durven noemen als de ellende bij het afbouwen/stoppen met een bepaald middel vele malen groter is dan de ellende die er was voordat iemand met het middel begon.
Verschilt per geval.quote:Op maandag 28 juni 2004 14:56 schreef nozem het volgende:
Die ellende is nergens voor nodig, als je maar heeeeel langzaam afbouwt
Heel de dag thuis zitten is het slechtste wat je kan doen, ga er iig ff uit, al is het maar om een kleine boodschap te doen of gewoon stukje te fietsen/wandelen.quote:Op donderdag 1 juli 2004 13:37 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik zit nu ongeveer 2 weken aan de Paroxetine.De vorige keer dat ik ze gebruikte ging het beter.
Maar nu gaat het alleen maar slechter.Stemmingswisselingen worden erger,en als ik depri ben,ben ik ook zwaar depri.Was eerst in de ochtend altijd ubervrolijk,maar dat is nu ook weg![]()
Zit heel de dag thuis,ben vaak alleen.Was ik maar weer zo vrolijk als eerst...![]()
Jah,dat doet ik ook wel zoveel mogelijkquote:Op donderdag 1 juli 2004 14:26 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Heel de dag thuis zitten is het slechtste wat je kan doen, ga er iig ff uit, al is het maar om een kleine boodschap te doen of gewoon stukje te fietsen/wandelen.
Goed zo!quote:Op donderdag 1 juli 2004 14:30 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
Jah,dat doet ik ook wel zoveel mogelijk![]()
Hoe komt het dat je sociale leven totaal weg is dan?quote:Mijn sociale leven is totaal weg.
Heb er geen zin meer in![]()
Wanneer ga je weer naar de huisarts of psycho? Als ik het zo lees doen die pillen je op het moment idd weinig goed...quote:Op donderdag 1 juli 2004 14:45 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik heb geen baantje en geen school,want dat houd ik toch niet vol.Heb geen doel meer.
Was ik maar niet weer begonnen met die mindfuckpilletjes...Ben totaal mezelf niet meer.
Weet het niet meer...![]()
Mijn psych is een tijdje weg,dus ik krijg een ander.Ik krijg nog een uitnodiging thuisgestuurd,dus ik weet het niet.quote:Op donderdag 1 juli 2004 14:49 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Wanneer ga je weer naar de huisarts of psycho? Als ik het zo lees doen die pillen je op het moment idd weinig goed...
ik denk dat je daar wel meer over kan lezen op de bijsluiter..quote:Op zaterdag 3 juli 2004 16:38 schreef Ogrefish het volgende:
Ik ben sinds 5 dagen geleden begonnen met Prozac voor Body Dysmorphic Disorder (heeft wat weg van Obsessive Compulsive Disorder). Ik lees net ergens in een boek over BDD, dat mensen die daarvoor prozac nemen vaak 50 mg pillen nemen. Op mijn pillen staat 'F 20'. Ik neem aan dat dit inhoudt dat ik 20 mg pillen heb. Klopt dat?
Als dit klopt zal ik waarschijnlijk mijn dosis moeten verhogen. Over twee weken moet ik weer bij de dokter langs. Op die dag ben ik door m'n Prozac heen. Wordt zo'n dosis vaak langzaam verhoogt? Dus eerst 20 mg pillen en dan opvoeren naar 50 mg? Of heeft de dokter mij een te lage dosering gegeven?
Langzaam opvoeren is idd heel gebruikelijk. Er moet eerst worden gekeken of je niet teveel last van bijwerkingen hebt. Toen mijn dosis prozac van 20 naar 40 ging, kreeg ik dus allerlei minder leuke bijverschijnselen... Snel weer teruggegaan naar 20. Dat zou ik ook met je huisarts afspreken, dat als je last krijgt van hevige bijwerkingen dat je dan meteen weer langskomt.quote:Op zaterdag 3 juli 2004 16:38 schreef Ogrefish het volgende:
Ik ben sinds 5 dagen geleden begonnen met Prozac voor Body Dysmorphic Disorder (heeft wat weg van Obsessive Compulsive Disorder). Ik lees net ergens in een boek over BDD, dat mensen die daarvoor prozac nemen vaak 50 mg pillen nemen. Op mijn pillen staat 'F 20'. Ik neem aan dat dit inhoudt dat ik 20 mg pillen heb. Klopt dat?
Als dit klopt zal ik waarschijnlijk mijn dosis moeten verhogen. Over twee weken moet ik weer bij de dokter langs. Op die dag ben ik door m'n Prozac heen. Wordt zo'n dosis vaak langzaam verhoogt? Dus eerst 20 mg pillen en dan opvoeren naar 50 mg? Of heeft de dokter mij een te lage dosering gegeven?
Misschien kun je kijken of de bijwerkingen ook weer minder worden, anders eens met je arts overleggen.quote:Op zondag 11 juli 2004 17:22 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik neem nu sinds een paar dagen mijn Paroxetine in de ochtend in(dan werkte het beter ofzow)
Maar ik heb nu echt zo'n honger en koppijn de heel dag.Is het dan toch beter als ik het dan weer in de avond neem?Heb nu ook lichte inslaappillen erbij gekregen.
jup ik had er ook nooit last van, ik denk ook niet dat het door de AD komt.. meer door gemoedstoestand..quote:Op maandag 26 juli 2004 20:36 schreef Vava het volgende:
Grassprietje, slik jij nou ook Zoloft (Sertraline)?
uhu thee helpt wel, maar ik moet mezelf wel echt bedwingen..quote:Op maandag 26 juli 2004 20:45 schreef teigan het volgende:
heej grassprietje, dat komet mij ergnes wel bekend voro..
Ik kan ook de hele dag door knabbelen aan van alles..
weet je zeker dat het van de medicijnen komt en dat je niet probeert een rotgevoel weg te eten??
Anders moet je de dokter eens vragen..
Bij mij helpt veel drinken wel wat..
Thee met een smaakje ofzo..
Ik hoop dat je er wat aanhebt..
Okay, ik heb namelijk sinds ik Zoloft slik meer zin in snoep enzo... het kost me superveel moeite om niet te snoepen. Ik heb niet echt een hongergevoel.quote:Op maandag 26 juli 2004 20:46 schreef grassprietje het volgende:
[..]
jup ik had er ook nooit last van, ik denk ook niet dat het door de AD komt.. meer door gemoedstoestand..
hmm ja misschien komt het dan ook wel door medicijnen... maar eerst had ik het niet..quote:Op maandag 26 juli 2004 21:02 schreef Vava het volgende:
[..]
Okay, ik heb namelijk sinds ik Zoloft slik meer zin in snoep enzo... het kost me superveel moeite om niet te snoepen. Ik heb niet echt een hongergevoel.
Ik heb een groot deel van de dag kauwgom in mijn mond en verder snoep ik veel te veel, probeer wel zo weinig mogelijk te snoepen maar soms heb ik zo ontzettend veel zin in snoep, vooral dropquote:Op maandag 26 juli 2004 21:29 schreef grassprietje het volgende:
[..]
hmm ja misschien komt het dan ook wel door medicijnen... maar eerst had ik het niet..
wat doe jij er aan?
ja kijk het probleem is ook, dat als ik maar 3 koekjes op heb, ik me al een ongelooflijk mestvarken voel.. niet echt cool dusquote:Op maandag 26 juli 2004 21:36 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Ik denk dat je er gewoon mee moet leren leven, zolang het geen echte vreetbuien worden moet dat wel lukken denk ik.
Zelf steek ik altijd een sigaret op als ik mijn lekker trek niet kan bedwingen, maar dat is niet een methode die ik wil aanbevelen uiteraard.
Dat heb ik ook, ik weet wel dat het geen vreetbuien zijn maar het voelt niet zo.. verstand tegen gevoel in ofzo :-Squote:Op maandag 26 juli 2004 21:42 schreef grassprietje het volgende:
[..]
ja kijk het probleem is ook, dat als ik maar 3 koekjes op heb, ik me al een ongelooflijk mestvarken voel.. niet echt cool dus
Dus het is niet alleen slecht voor de gezondheid, ook voor mn geestelijke toestand dus zeg maar..
Dat mag ik hopen....quote:Op maandag 26 juli 2004 21:53 schreef Vava het volgende:
En roken, ik ben er een jaar geleden mee gestopt en eigenlijk niet van plan om weer te beginnen. Een sigaret hielp idd wel maar ik vind het geen goed alternatief.
Ik heb het ook ben dan ook heel veel aangekomen sinds ik ad gebruik.eerst seroxsat later(nu) citalopram gaan gebruiken in de hoop dat ik niet zo zou aankomen maar helaas... Ik ben niet aangekomen nu maar moet er veel harder mijn best voor doen dan normaal....en als ik nou al een slanke den was.Ben half jaar gestopt tussen de seroxsat en citalopram toen ging het veel beter maarja zonder citalopram lukt het me ook nietquote:Op maandag 26 juli 2004 21:02 schreef Vava het volgende:
[..]
Okay, ik heb namelijk sinds ik Zoloft slik meer zin in snoep enzo... het kost me superveel moeite om niet te snoepen. Ik heb niet echt een hongergevoel.
Stom eigenlijk dat dat bij iedereen anders werkt... Ik bedoel ik snap wel dat ze niet iets bijwerkingsloos kunnen maken, maar ik vind het wel maf dat die bijwerkingen echt zo heel tegenovergesteld kunnen zijn...quote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:54 schreef teigan het volgende:
Nijna, dat weet ik...
Daarom heb ik op een gegeven moment cipramil gekregen, de meeste mensen vallen er namelijkj vanaf..
Maar ik dus niet...
ja inderdaad...quote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:58 schreef Nijna het volgende:
[..]
Stom eigenlijk dat dat bij iedereen anders werkt... Ik bedoel ik snap wel dat ze niet iets bijwerkingsloos kunnen maken, maar ik vind het wel maf dat die bijwerkingen echt zo heel tegenovergesteld kunnen zijn...
Ik val er dus ook niet van afquote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:54 schreef teigan het volgende:
Nijna, dat weet ik...
Daarom heb ik op een gegeven moment cipramil gekregen, de meeste mensen vallen er namelijkj vanaf..
Maar ik dus niet...
Ik heb eerst Citalopram geslikt, daar ben ik niet van aangekomen en had ik ook niet zo van die snoepbuien, wel een beetje maar veel minder dan nu. Bovendien snoep ik altijd al graag.quote:Op maandag 26 juli 2004 23:36 schreef sabyne het volgende:
[..]
Ik heb het ook ben dan ook heel veel aangekomen sinds ik ad gebruik.eerst seroxsat later(nu) citalopram gaan gebruiken in de hoop dat ik niet zo zou aankomen maar helaas... Ik ben niet aangekomen nu maar moet er veel harder mijn best voor doen dan normaal....en als ik nou al een slanke den was.Ben half jaar gestopt tussen de seroxsat en citalopram toen ging het veel beter maarja zonder citalopram lukt het me ook niet![]()
alsnog gecondoleerd en sterktequote:Op dinsdag 27 juli 2004 12:02 schreef teigan het volgende:
heej grassprietje..
hier gaat het allemaal iets minder.... Denk dat het deels komt omdat mijn opa twee weken geleden is overleden..
Ik voel me rot, ben vaak heel erg in mezelf gekeerd en afwezig, en heb eigenlijk nergens meer zin in...
Gelukkig heb ik donderdag intake bij de GGZ, eens zien wat ze ervan zeggen..
En dan over een paar weekjes weer naar de huisarts, dan is die van mij er weer...
ja inderdaad, het is en blijft een medicijn om je te helpen bij je problemen en natuurlijk geen middel om af te vallen!quote:Op dinsdag 27 juli 2004 16:59 schreef sabyne het volgende:
[..]
Ik val er dus ook niet van af![]()
Heb het er al zo vaak met de huisarts over gehad en m'n psycholoog,het is nu eenmaal dat het zo werkt bij mij.Vind het wel een probleem maarja het is het een of het ander,elke dag paniek en angst...nou ja dan maar te zwaar!
Misschien spelen dingen naast je medicijnen ook wel mee in het snoepen..quote:Op dinsdag 27 juli 2004 20:52 schreef Vava het volgende:
[..]
Ik heb eerst Citalopram geslikt, daar ben ik niet van aangekomen en had ik ook niet zo van die snoepbuien, wel een beetje maar veel minder dan nu. Bovendien snoep ik altijd al graag.
Nu slik ik Zoloft waar ik meer snoepbuien van krijg, vooralsnog denk ik dat het van die Zoloft komt omdat het dus erger is geworden.
Tot nu toe nog niet aangekomen gelukkig, mijn verbranding is snel denk ik..
Ik krijg dan juist minder trek, helaas alleen in gewoon eten, snoepen gaat hoe dan ook doorquote:Op dinsdag 27 juli 2004 21:27 schreef grassprietje het volgende:
[..]
Misschien spelen dingen naast je medicijnen ook wel mee in het snoepen..
Bij mij is het tenminste wel als ik me rotter voel, des te meer trek ik krijg..
Ja bij mij is dat ook zo....door de Citalopram voel ik me veel en veel beter dus zou ik eigenlijk gezonder moeten snoepen/eten!quote:Op dinsdag 27 juli 2004 21:27 schreef grassprietje het volgende:
[..]
Misschien spelen dingen naast je medicijnen ook wel mee in het snoepen..
Bij mij is het tenminste wel als ik me rotter voel, des te meer trek ik krijg..
is je eetpatroon ook verandert toen je AD ging slikken?quote:Op donderdag 29 juli 2004 01:04 schreef fae_sarah het volgende:
Ik weet niet goed of het hier in dit topic hoort, maar ik denk zo van wel.. En anders tja, dan moet het maar geedit of gedelete worden!
Vanaf september 2002 heb ik Efexor geslikt tot eind juni 2004. (Inclusief het afbouwen) en in die tijd, nuja, doe maar in het begin dat ik het nam, ben ik 10KG aangekomen..
Mijn dokter had me verteld dat ik die 10 KG weer zou kwijtraken als ik gestopt was met mijn AD. Ik ben nu een maandje van die pillen af, alleen is mijn gewicht nog steeds hetzelfde.. Ik vraag me dus af hoelang het duurt voor ik iets van die 10KG kwijt ben?(Als liefst allemaal, maar goed, als het iets minder is ben ik ook meer dan tevreden!) Of moet ik echt actief gaan dieeten voordat ik die 10KG weer kwijtraak?
![]()
Om heel eerlijk te zijn, is mijn eetpatroon niet gewijzigd toen ik met AD starte.. Ik ben altijd iemand geweest die weinig tot niet snoept.. Dus om te gaan dieeten, zal het moeilijk worden.. Want echt heel erg veel eten is niet aan mij besteed..quote:Op donderdag 29 juli 2004 08:30 schreef grassprietje het volgende:
is je eetpatroon ook verandert toen je AD ging slikken?
Ben het hier echt helemaal mee eens.quote:Omdat het mijn belastingcenten zijn. Bovendien kun je ervanuit gaan dat de gemiddelde kansloze depressiveling thuis zit te teren op de maatschappij omdat het allemaal zo zwaar is. Dure jongens dus en met zo'n topic doe je net of het normaal is om ze te slikken. Het wordt alleen maar toegankelijker en geaccepteerd, terwijl het grote merendeel zichzelf een schop onder de kont moet geven en op moet houden met dat gejammer dat ze het zo moeilijk hebben. maar je hebt wel gelijk op zich, we praten hier over de meest kansloze mensen onder de bevolking, die toch niet willen luisteren omdat ze zo zielig zijn.
Kijk eens aan, gewoon effe googlen op 'depressie vitamine' levert al een hoop links op. Onder andere deze http://www.e-gezondheid.b(...)11967&idRubrique=901quote:Op donderdag 29 juli 2004 13:19 schreef thaleia het volgende:
Ik zag laatst op het nieuws dat gevangenen voortaan bepaalde vitamines krijgen tegen agressie en bepaalde andere vitamines tegen depressie. Ze noemden 3 dingen op die werken tegen depressie (ik meen foliumzuur, vitamine B en nog iets). Aangezien ik geen liefhebber meer ben van antidepressiva, maar vermoedelijk wel erfelijk belast met (met? door?) een neiging tot depressiviteit, ben ik zeer geinteresseerd in elk mogelijk alternatief. Iemand die dit ook op tv heeft gezien en er meer van heeft onthouden, of er sowieso meer van weet?
dat verschilt per persoon.. echt waar..quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 11:49 schreef T1andonly het volgende:
Ik heb nog geen tijd gehad om het hele topic te lezen, maar ik ga waarschijnlijk volgende week beginnen met seroxat.
Ik heb wel al een hoop bijwerkingen gelezenals ik daar allemaal last van moet krijgen...maarja da's altijd met medicatie. Maar welke bijwerkingen krijg je zo goed als zeker?
Moe zijn, gewichtstoename, geen zin in sex en problemen met sex?
Wel ja..... gelijk heb je, maar hou er rekening mee dat de bijwerkingen zeker in het begin( de eerste weken) het ergste zijn, erna wordt alles vanzelf minder. En het afbouwen kan je problemen geven .quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 12:07 schreef T1andonly het volgende:
Ik moet er nog goed over praten met de psychologe, ik wil altijd wel weten waar ik aan begin natuurlijk. Alleen ik geloof niet zo zeer in medicatie vaak, dus ik weet niet of het dan wel even gemakkelijk aanslaat. Vind het een raar idee dat er iets is dat je zo kan beinvloeden
Dat viel mij ook al opquote:Op dinsdag 3 augustus 2004 20:00 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Wat wordt er hier veel seroxat voorgeschreven. Zelf heb ik altijd prozac gekregen, ik dacht altijd dat dat het meest populaire middel was eigenlijk.
Ik had de eerste twee weken alleen trek in mandarijnen en sinaasappelchocola en kreeg er verder niets in. Ook viel ik 3 uur na innemen in slaap (nam ze dus maar bij het avondeten), maar dit verdween ook na een week of twee. Verder helemaal geen bijwerkingen gehad tot na acht maanden, toen kreeg ik spasmes en het gevoel dat m'n spieren van gelatinepudding waren. Ik had alleen af en toe paniekaanvallen, maar die had ik ook voor ik ze gebruikte, dus of het nu van die AD was of gewoon van de depressie weet ik niet.quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 11:49 schreef T1andonly het volgende:
Ik heb nog geen tijd gehad om het hele topic te lezen, maar ik ga waarschijnlijk volgende week beginnen met seroxat.
Ik heb wel al een hoop bijwerkingen gelezenals ik daar allemaal last van moet krijgen...maarja da's altijd met medicatie. Maar welke bijwerkingen krijg je zo goed als zeker?
Moe zijn, gewichtstoename, geen zin in sex en problemen met sex?
Ik werk ook gewoon, 32 uurquote:Op woensdag 4 augustus 2004 00:12 schreef Maeghan het volgende:
Trouwens wel een lachwekkende post van die figuur die denkt dat alle depressievelingen thuis op de bank zitten. Ik mag toch hopen dat dat niet zo is... Ik had iig gewoon school/studie + werk.
Is het het niet meer hip of zoquote:Op woensdag 4 augustus 2004 23:06 schreef turnpike het volgende:
Prozac is so passé.
En ze krijgen bonussen voor het voorschrijven van bepaalde medicijnenquote:Op donderdag 5 augustus 2004 10:46 schreef turnpike het volgende:
Zoloft, Anafranil, Efexor, Cipramil zijn DE BOM tegenwoordig !
Anyway, Prozac is gewoon al een ouder medicijn. Als ik het niet mis heb stamt het zelfs al uit de 50's of 60's. Maar het hangt volgens mij heel erg van de voorkeur van de behandelend arts af en sommige medicijnen werken op een specifiek vlak net weer iets beter dan een ander middel.
Zekers, cheeky bastards die artsen.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 11:21 schreef Vava het volgende:
[..]
En ze krijgen bonussen voor het voorschrijven van bepaalde medicijnen![]()
Wat betekent dat het patent verlopen is en er dus geen droog brood meer mee te verdienen is.quote:Op donderdag 5 augustus 2004 10:46 schreef turnpike het volgende:
Zoloft, Anafranil, Efexor, Cipramil zijn DE BOM tegenwoordig !
Anyway, Prozac is gewoon al een ouder medicijn.
Kost je wel een consult waarschijnlijk Sprietje...quote:Op donderdag 5 augustus 2004 20:32 schreef grassprietje het volgende:
hmm ben vandaag mn afspraak met psycholoog vergeten..
![]()
Hmm, klinkt interessant. Mijn depressieve gevoelens gaan vaak samen met stress en spanningen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2004 09:06 schreef Nijna het volgende:
Gisteren las ik een stukje in Psychologie magazine (juli/augustus 2004) over stress en depressie.
Het kwam er zo ongeveer op neer dat de hersencellen minder gevoelig zijn voor serotonine wanneer er veel stress is. En dat die ontdekking grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van AD's.
"De huidige AD's verhogen allemaal het serotoninegehalte in de hersenen. Maar als de hersencellen daar door stress niet zo gevoelig meer voor zijn, hebben deze middelen misschien niet veel effect. Het zou beter kunnen zijn een antistresshormoonmiddel te gebruiken in de strijd tegen depressie. De eerste onderzoeken naar het effect van zulke middelen zijn heel positief. Bovendien is vaak al binnen een week duidelijk of het werkt, terwijl dat met normale antidepressiva minstens zes weken duurt."
Hier idem en de AD's die ik tot nu toe heb geslikt leken weinig effect te hebben... misschien dat stress daar wel aan heeft bijgedragen...?!quote:Op vrijdag 6 augustus 2004 09:49 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Hmm, klinkt interessant. Mijn depressieve gevoelens gaan vaak samen met stress en spanningen.
Nee, therapie is veel te duur.quote:Op vrijdag 6 augustus 2004 11:54 schreef gurlie het volgende:
Antidepressiva gaat zeker altijd gepaard met therapie?
Het kan samen, maar het kan ook los van elkaar...quote:Op vrijdag 6 augustus 2004 11:54 schreef gurlie het volgende:
Antidepressiva gaat zeker altijd gepaard met therapie?
nou, als een huisarts antidepressiva voorschrijft zal hij ook aandringen dat je in therapie gaat, toch?quote:Op vrijdag 6 augustus 2004 13:54 schreef Nijna het volgende:
[..]
Het kan samen, maar het kan ook los van elkaar...
Hoezo?
Bij mij niet, ik stond binnen 5 minuten weer buiten met een receptjequote:Op vrijdag 6 augustus 2004 16:34 schreef gurlie het volgende:
[..]
nou, als een huisarts antidepressiva voorschrijft zal hij ook aandringen dat je in therapie gaat, toch?
gezellig is dat, misschien moet ik het dan toch ook maar eens proberen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2004 17:34 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Bij mij niet, ik stond binnen 5 minuten weer buiten met een receptje, ik heb er zelf maar om gevraagd. Nadeel is dat eerstelijnspsychologen niet of maar mondjesmaat vergoed worden door veel verzekeringen.
wat denk je?quote:Op maandag 9 augustus 2004 00:34 schreef gurlie het volgende:
Is het waar dat je door antidepressiva echt gevoelloos word? een machine zegmaar?
Als je het afstompen van emoties bedoeld, dan ligt dat aan het type antidepresivum.quote:Op maandag 9 augustus 2004 00:34 schreef gurlie het volgende:
Is het waar dat je door antidepressiva echt gevoelloos word? een machine zegmaar?
Maare Gurlie, wat heb je tegen therapie als ik vragen mag, want zo komt het een beetje over...?quote:Op zondag 8 augustus 2004 23:28 schreef gurlie het volgende:
[..]
gezellig is dat, misschien moet ik het dan toch ook maar eens proberen.
Not really, tenminste niet bij mij, gevoellens volopquote:Op maandag 9 augustus 2004 00:34 schreef gurlie het volgende:
Is het waar dat je door antidepressiva echt gevoelloos word? een machine zegmaar?
Bij mij niet, het haalt bij mij het 'overgevoelige' weg, maakt het net ff wat makkelijker.quote:Op maandag 9 augustus 2004 00:34 schreef gurlie het volgende:
Is het waar dat je door antidepressiva echt gevoelloos word? een machine zegmaar?
Ik heb slechte ervaringen met therapie, ik heb er dus niet echt iets tegen maar ik wil het niet meer. (Eigenlijk heb ik er dan dus wel iets tegen maar ok) En verder bedankt voor de reacties over ervaringen met antidepressiva en gevoel. Een vriend van me probeerde me nogal erg sterk tegen te houden om eraan te beginnen, omdat ik dan een ander persoon zou worden etc, maar dat was dan ook mijn doel, lijkt me logisch dat ik wat wil veranderen anders zou ik eraan beginnen. Maar dat wilden jullie vast allemaal niet weten enzo, sorryquote:Op maandag 9 augustus 2004 19:29 schreef Nijna het volgende:
[..]
Maare Gurlie, wat heb je tegen therapie als ik vragen mag, want zo komt het een beetje over...?
Mijn huisarts heeft mij een paar jaar terug ook seroxat voorgeschreven, toen ik al gesprekken had en heel lang nee had gezegd en mijn psycholoog het toch ook wel had aangeraden. Toen het na een tijd nog niet het gewenste effect had wilde mijn huisarts niet iets ander voorschrijven, want hij vond dat hij daar niet genoeg verstand van had, dat moest een psychiater maar doen.
Huisartsen lijken mij ook niet de aangewezen personen om ad's voor te schrijven, ik vind dat meer werk voor een psychiater die heel specifiek van dat soort medicijnen vrij veel weet. Huisartsen weten (vaak) van een heleboel een klein beetje volgens mij...
Eh, je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, als je je hart wilt luchten kan dat rustig hierquote:Op dinsdag 10 augustus 2004 00:20 schreef gurlie het volgende:
Maar dat wilden jullie vast allemaal niet weten enzo, sorry
inderdaadquote:Op dinsdag 10 augustus 2004 21:57 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Eh, je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, als je je hart wilt luchten kan dat rustig hier.
Lijkt me wel het handigst. Sommige psygologen bellen op een gegeven moment zelf, andere doen het helemaal niet.quote:Op dinsdag 10 augustus 2004 23:30 schreef grassprietje het volgende:
[..]
inderdaad
ten eerste gaat het erom wat jij wilt
en ten tweede als het iemand niet boeit, dan leest hij het toch gewoon niet..
verder heb ik nog een vraagje..
ik ben dus vorige week mijn afspraak met mijn pyscholoog vergeten..
Wat moet ik nu doen? Ff naar Riagg/Adhesie bellen voor een nieuwe afspraak?
ik schaam me dood..
ja, morgen maar es doen dan..quote:Op dinsdag 10 augustus 2004 23:56 schreef Commander_Koen het volgende:
[..]
Lijkt me wel het handigst. Sommige psygologen bellen op een gegeven moment zelf, andere doen het helemaal niet.
Kan gebeuren meis ... je wil niet weten hoevaak ik een afspraak had, en die was vergetenquote:Op woensdag 11 augustus 2004 21:49 schreef grassprietje het volgende:
[..]
ja, morgen maar es doen dan..
Slechte ervaringen? Klikte het niet echt erg lekker met je psych?quote:Op dinsdag 10 augustus 2004 00:20 schreef gurlie het volgende:
[..]
Ik heb slechte ervaringen met therapie, ik heb er dus niet echt iets tegen maar ik wil het niet meer. (Eigenlijk heb ik er dan dus wel iets tegen maar ok) En verder bedankt voor de reacties over ervaringen met antidepressiva en gevoel. Een vriend van me probeerde me nogal erg sterk tegen te houden om eraan te beginnen, omdat ik dan een ander persoon zou worden etc, maar dat was dan ook mijn doel, lijkt me logisch dat ik wat wil veranderen anders zou ik eraan beginnen. Maar dat wilden jullie vast allemaal niet weten enzo, sorry
Ah, bedanktquote:Op donderdag 12 augustus 2004 15:01 schreef knokkels het volgende:
[..]
Slechte ervaringen? Klikte het niet echt erg lekker met je psych?
http://www.ggzplaza.nl/Law/Default.aspx kijk daar dan eens.. je hebt namelijk rechten...
Hey Morgilquote:Op maandag 9 augustus 2004 09:56 schreef Morgil het volgende:
Ik zal me bij deze even "voorstellen" in dit topic, ookal en ik vrij bekend op fok. Ik volg nu 1,5 jaar therapie bij het ggz. Na enkele weken ben ik begonnen met medicatie. Eerst Efexor, waarbij de bijwerkingen zo sterk waren dat ik er wel mee op moest houden. Dit belemmerde mijn school ontzettend. Daarna heb ik Cipramil genomen voor een paar maanden, maar ook daar had ik ontzettend veel last van de bijwerkingen. Hierna besloot ik te stoppen met medicatie, en proberen zonder dit mijn depressie op te lossen.
Eind januari werd ik 18, en mocht ik een psychologish onderzoek. Hieruit kwam de diagnose: Borderline, angststoornis, paranoide stoornis en de ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Een heel rijtje dus, en volgens mijn therapeute vrij veel voor een doorgaande patient. Na deze diagnose ben ik begonnen met de therapie volgens de methode van Linehan. Hier ben ik dus nog niet zo heel lang mee bezig, vandaar merk ik niet veel effect.
Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer achteruit ga. Ik huil heel erg vaak, in allerlei situaties. Ik slaap amper, eet slecht, ik zie het somber in, heb erg veel zelfmoordgedachtes en zie van alle dingen alleen maar het slechte. Na een enorme breakdown gisteren heb ik besloten weer te beginnen met antidepressiva, omdat het zo echt niet meer gaat. De dokter heeft me Remeron voorgeschreven, waarvan ik hoop dat het werkt. Het heeft niet veel bijwerkingen, maar één daar van is wel toenemende eetlust en gewichtstoename. Hiervan hoop ik niet dat ik er last van krijg. Gelukkig kan ik mijn eetlust altijd redelijk onder controle houden, en ben ik gek op fruit, dus dat zal toch wel goedkomen?
Heeft er iemand hier ervaring met de medicatie?
Hoe lang hebben jullie al wat? Enne.. Hij weet dat je hulp enzo hebt .. toch.. Dan houdt ie daar wel rekening mee, toch?quote:
Verder moet ik volgende week beginnen met mijn stage, een 40 uur werkweek, met 3 dagen vakantie in een half jaar. Dit word ontzettend zwaar voor me, en ik zie er dan ook ontzettend tegenop. Ik hoop dat het me lukt om vrij te krijgen als ik therapie en physiotherapie heb. Ik heb namelijk last van RSI. Het werk dat ik daar moet doen is puur computergericht, geen alternatief mogelijk, dus ook daarvoor vrees ik het ergste. Verder zie ik mijn vriend dan niet zo vaak meer, alleen in het weekend misschien zelfs. Dit is voor mij het moeilijkste, aangezien we elkaar nu vrij regelmatig zien. Ik verheug me er altijd zo op om hem te zien, en vind het zo fijn, en als ik hem niet zie, weet ik niet hoe het met me gaat. Hij word wel gek van me, met mijn gehuil enzo. Maar dat is niet zo vreemd.. want ik word ook gek van mezelf. Ik word heel vaak boos en verdrietig, en dan reageer ik dat af op hem. Op het moment zelf he ik het niet door, aangezien ik geheel word overgenomen door de emotie. Daarna heb ik ontzettende spijt, en zie ik hoe erg ik hem heb gekwetst. Echt vreselijk is dat. Ik hoop dat de medicijnen helpen dit onder controle te houden, want ik wil hem niet kwijt.
Doe dat ..quote:Nou dat was me het verhaal wel, ik hoop dat jullie de moeite nemen om het door te lezen, en ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen.. of afnemingen..
Geen dank, maar volgens mij kan dat wel hoorquote:Op vrijdag 13 augustus 2004 15:46 schreef Morgil het volgende:
knokkels, bedankt voor je reactie!Je kan je niet voorstellen hoe fijn het is om van iemand te horen die hetzelfde neemt, en wat advies te krijgen
Hou er wel rekening mee dat je lichaam er tussen de 2 weken en de 5 weken ongeveer voor nodig heeft om te wennen, zich in te stellen..quote:Mijn eerste pilletje had al effect na 15 minuten. Ik werd duizelig, misselijk, en toen ik even ging liggen viel ik direct in slaap. De volgende ochtend probeerde ik wat te eten, heb het meteen uitgekotst, en heb de hele dag geslapen. Ik kon echt niks anders. Die avond heb ik gewoon het volgende pilletje genomen.
En ook dat ken ik.. Als ik moe was, wilde ik gaan liggen.. en dan ging ik ook liggen..quote:Sinds die ochtend gaat het wel redelijk, hoewel ik per dag enkele periode's heb waarin ik ontzettend moe ben en echt even moet liggen. Ook heeft inderdaad de eetlust toegenomen (niet mooi, want ik ben al niet één van de lichtste). Daarom heb ik nu maar wat gezonde dingen in huis gehaald zodat ik niet meteen aan de troep ga zodra ik honger krijg.
Het is volgens mij niet dat je 'geblokkeerd' in je gevoelens wordt... Maar sowieso worden de scherpe randjes eraf gehaald.... en dat komt wel terug hoor.. mondjesmaat..... en met behulp van therapie..... en daar wordt er samen met je aan gewerktquote:Mijn humeur is hetzelfde, maar ik heb wel het idee alsof ik mijn emoties niet meer kan uitten, en niet meer goed na kan denken over slechte dingen, alsof iets dat blokkeerd. Hebben meer mensen dat?
Echt onzin. Seroxat is helemaal geen verouderd middel, het is het meest voorgeschreven AD sinds een aantal jaar, Prozac is al ouder, net als Fevarin. Daarnaast heb je nog de echte klassieke AD zoals Anafranil.quote:Op maandag 9 augustus 2004 00:17 schreef Commander_Koen het volgende:
blaat..
Dat het nieuw is zegt niet dat het niet verouderd is. Het is verouderd omdat er SSRI's op de markt zijn die minder bijwerkingen hebben als seroxat. En al die klachten zijn ook met die nieuwere SSRI's te behandelen.quote:Op maandag 16 augustus 2004 01:13 schreef lloyd het volgende:
[..]
Echt onzin. Seroxat is helemaal geen verouderd middel, het is het meest voorgeschreven AD sinds een aantal jaar, Prozac is al ouder, net als Fevarin. Daarnaast heb je nog de echte klassieke AD zoals Anafranil.
Seroxat verouderd? Het is een relatief nieuw medicijn en is van de [b]moderne[/s] AD (want daar valt het medicijn onder) het meest succesvolle omdat het tegen een breed scala aan klachten werkt. (angst, paniek, dwang, claustrofobie..)
Nieuwere SSRI's, behalve Remeron (wat bij mij werkte als slaapmiddel) ken ik er eigenlijk geen.quote:Op maandag 16 augustus 2004 01:37 schreef Commander_Koen het volgende:
[..]
Dat het nieuw is zegt niet dat het niet verouderd is. Het is verouderd omdat er SSRI's op de markt zijn die minder bijwerkingen hebben als seroxat. En al die klachten zijn ook met die nieuwere SSRI's te behandelen.
Het wordt volgens die psychiater die ik sprak ook bijna alleen door huisarsten voorgeschreven. Dat het mischien het meest voorgeschreven AD is komt alleen omdat huisartsen het voorschrijven.
Er zijnmiddelsl al minder bijwerkingen bekend voor prozac dan voor seroxat geloof ik. Bijde SSRi's of er momenteel niewere zijn weet ik niet.quote:Op maandag 16 augustus 2004 01:40 schreef lloyd het volgende:
[..]
Nieuwere SSRI's, behalve Remeron (wat bij mij werkte als slaapmiddel) ken ik er eigenlijk geen.
Zijn er mensen hier die er een paar kunnen noemen, met minder bijwerkingen dan Seroxat? Overigens heb ik amper bijwerkingen van Seroxat gehad, ik slaap alleen wat meer
Join the club, mij loopt eveneens stage waarbij ik om 5:15 uur uit m'n nest moet.. De eerste vier uur ben ik niet aanspreekbaar.. Er valt geen koffie tegen aan te drinken.. Idd een minder prettige bijwerking van anti-depressivum...quote:Op zondag 15 augustus 2004 13:39 schreef Morgil het volgende:morgen mijn eerste stage dag! Ik zie er zo ontzettend tegen op. Ik moet om zes uur opstaan, en door die antidepressiva ben ik de afgelopen paar dagen echt niet wakker te krijgen. En als ik eenmaal wakker ben, en ik de eerste 4 uur echt te duf om te functioneren. Ik moet om 6 uur op staan elke ochtend. Dat word nog wat!
Dat had ik ook altijd zonder AD....quote:Op dinsdag 5 oktober 2004 22:05 schreef Prozac5 het volgende:
[..]
Join the club, mij loopt eveneens stage waarbij ik om 5:15 uur uit m'n nest moet.. De eerste vier uur ben ik niet aanspreekbaar.. Er valt geen koffie tegen aan te drinken.. Idd een minder prettige bijwerking van anti-depressivum...
...en ik niet met ADquote:Op dinsdag 5 oktober 2004 22:06 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Dat had ik ook altijd zonder AD....
Dat is mooi! Ik moet in december naar de arts dan gaan we kijken of ik af kan bouwen. Ik hoop het wel.quote:Op vrijdag 8 oktober 2004 18:56 schreef vinnie_30 het volgende:
ik ben sinds maandag gestopt met het slikken van seroxat (paroxetine) had eerst 20mg era heel lang 30mg... toen weer 20 en de vorige 2 weken 10mg heb ze sinds maandag niet meer gehad.... heb overal veel meer zin in weinig tot geen last van bijwerkingen... ik moet zeggen dat ik me sinds die tijd me niet meer zo goed gevoeld heb...
Ik wilde laatst ook stoppen,maar werd er echt zooooo duizelig vanquote:Op vrijdag 8 oktober 2004 18:56 schreef vinnie_30 het volgende:
ik ben sinds maandag gestopt met het slikken van seroxat (paroxetine) had eerst 20mg era heel lang 30mg... toen weer 20 en de vorige 2 weken 10mg heb ze sinds maandag niet meer gehad.... heb overal veel meer zin in weinig tot geen last van bijwerkingen... ik moet zeggen dat ik me sinds die tijd me niet meer zo goed gevoeld heb...
Eens moet je er toch vanaf denk ik? Het lijkt me niet erg gezond om heel je leven aan dat spul te zitten..quote:Op zondag 10 oktober 2004 14:33 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
Ik wilde laatst ook stoppen,maar werd er echt zooooo duizelig vanBen maar weer begonnen,en toen was het ook over
![]()
bij mijn opa (nu 94) zijn ze er pas geleden achter gekomen dat hij nog steeds AD slikte. Qua hoe oud je wordt zal het dus niet veel uitmaken. Hij is nu wel vrolijkerquote:Op zondag 10 oktober 2004 16:04 schreef nozem het volgende:
[..]
Eens moet je er toch vanaf denk ik? Het lijkt me niet erg gezond om heel je leven aan dat spul te zitten..
I disagreequote:Op donderdag 7 oktober 2004 19:05 schreef SEMTEX het volgende:
Ik denk dat AD 'handig' zijn voor mensen die wachten op een goede therapievorm of die nog niet genoeg handvaten aangereikt hebben gekregen om zelf iets te doen aan hun depressie, maar als je therapie eenmaal op gang is gekomen of je hebt goede hulp gekregen, dan raad ik mensen echt aan ermee te stoppen.
Dan zijn we het toch met elkaar eens, denk ik, want als je de gevoelens die tijdens therapie loskomen niet aankunt en ze je idd overspoelen, is AD misschien wel nuttig. Als je dat eenmaal onder controle hebt, zou je kunnen overwegen ermee te stoppen.quote:Therapie is vaak zó zwaar dat je AD nodig hebt om je staande te kunnen houden en niet nog dieper weg te zakken in een depressie. Immers komen er bij therapie heftige emoties om de hoek kijken.
Beschouw het als een steuntje in de rug. Als je therapie zonder aan kunt is dat prima maar je loopt het risico overspoeld te raken.
Yepquote:Op maandag 11 oktober 2004 01:10 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Dan zijn we het toch met elkaar eens, denk ik, want als je de gevoelens die tijdens therapie loskomen niet aankunt en ze je idd overspoelen, is AD misschien wel nuttig. Als je dat eenmaal onder controle hebt, zou je kunnen overwegen ermee te stoppen.
Ik hou het anders prima vol hoor !quote:Op maandag 11 oktober 2004 01:29 schreef DuchessX het volgende:
[..]
Yep
Gevoelens wegstoppen omdat je ze niet wilt voelen dmv AD; daar is AD niet voor. En dat is tevens jezelf voor de gek houden
Je zult toch moeten dealen met je problemen en emoties; ervan weglopen of je kop in het zand steken schiet niet op.
Eenschquote:Op maandag 11 oktober 2004 00:47 schreef DuchessX het volgende:
[..]
I disagree
Therapie is vaak zó zwaar dat je AD nodig hebt om je staande te kunnen houden en niet nog dieper weg te zakken in een depressie. Immers komen er bij therapie heftige emoties om de hoek kijken.
Beschouw het als een steuntje in de rug. Als je therapie zonder aan kunt is dat prima maar je loopt het risico overspoeld te raken.
Hums snap ik niet helemaal: je slikt AD vanwege een depressie of angst stoornis, dat moet toch een oorzaak hebben? Zolang jij niets aan de oorzaak doet zul je dat spul nodig blijven hebben.quote:Op maandag 11 oktober 2004 10:51 schreef turnpike het volgende:
[..]
Ik hou het anders prima vol hoor !
Ik heb een psycholoog echt nog niks te vertellen, dat ligt dan wel misschien aan mijn gebrek aan zelfkennis, maar ik heb er ook geen behoefte aan.
Ik slik ze vanwege depressie en een angststoornis enneuh, ik ben er inderdaad niet "klaar" voor om aan mezelf te gaan werken.quote:Op maandag 11 oktober 2004 12:39 schreef Humeurtje het volgende:
[..]
Hums snap ik niet helemaal: je slikt AD vanwege een depressie of angst stoornis, dat moet toch een oorzaak hebben? Zolang jij niets aan de oorzaak doet zul je dat spul nodig blijven hebben.
Kan ook zijn dat je liever een pilletje slikt zonder aan jezelf te werken![]()
Ik zou een psycholoog allicht proberen, ik heb 2 jaar lang hulp gehad en aanvankelijk leek ik er echt wat aan te hebben, maar op een gegeven moment was het gewoon een uurtje in de week gezellig bijkletsen, toen ben ik er maar mee gestopt. Ook met seroxat trouwens. Ik voelde me er sterk genoeg voor. Het ging een maand goed en toen volgde er midden in de stad weer een hevige paniekaanval. Ik heb vroeger wel het een en ander aan drugs gebruikt helaas. Ik denk dat dat mijn serotoninehuishouding dusdanig heeft verneukt dat ik de rest van mijn leven een onderhoudsdosis nodig heb. Laten we het niet hopen.quote:Op maandag 11 oktober 2004 14:02 schreef turnpike het volgende:
[..]
Ik slik ze vanwege depressie en een angststoornis enneuh, ik ben er inderdaad niet "klaar" voor om aan mezelf te gaan werken.
In zekere zin helpen de AD's mij om ermee om te gaan, ik voel me nog vaak genoeg depressief en/of angstig. De AD's helpen mij dusdanig dat ik het in persepectief kan plaatsen.
Het klinkt misschien raar, maar ik kan me momenteel ook geen leven voorstellen zonder depressies en angst, op de 1 of andere manier hoort het bij me.
Noem het een extra dimensie van bewustzijn.
Misschien zit ik in een ontkenningsfase en denk ik dat ik het alleen wel af kan, maar ik voel zelf niet de behoefte om naar een psycholoog te gaan.
Ik ben wel van plan om te stoppen met de AD's, misschien dat ik dan meer behoefte aan hulp zal hebben. Vooralsnog noem ik dat Plan B.
Ik ben wel eens bij een psycholoog geweest, die man kreeg gewoon niks uit mij getrokken en ik had die behoefte ook niet, dus hij heeft mij toen AD's voorgeschreven en na een aantal vervolggesprekken de wijde wereld in gestuurd.quote:Op maandag 11 oktober 2004 14:06 schreef lloyd het volgende:
[..]
Ik zou een psycholoog allicht proberen, ik heb 2 jaar lang hulp gehad en aanvankelijk leek ik er echt wat aan te hebben, maar op een gegeven moment was het gewoon een uurtje in de week gezellig bijkletsen, toen ben ik er maar mee gestopt. Ook met seroxat trouwens. Ik voelde me er sterk genoeg voor. Het ging een maand goed en toen volgde er midden in de stad weer een hevige paniekaanval. Ik heb vroeger wel het een en ander aan drugs gebruikt helaas. Ik denk dat dat mijn serotoninehuishouding dusdanig heeft verneukt dat ik de rest van mijn leven een onderhoudsdosis nodig heb. Laten we het niet hopen.![]()
Het lullig is dat je inderdaad niet (meer) beter weet. Ondanks dat het niet prettig is houd je je er aan vast.... jammer vind ik dat, want er is zeker een leuk leven na een depressie, AD's en therapie.quote:Op maandag 11 oktober 2004 14:02 schreef turnpike het volgende:
[..]
Het klinkt misschien raar, maar ik kan me momenteel ook geen leven voorstellen zonder depressies en angst, op de 1 of andere manier hoort het bij me.
Mocht je inderdaad willen stoppen met AD's overleg dan eerst met iemand (psycholoog of huisarts) Zomaar op eigen houtje stoppen lijkt me niet verstandig ivm evt. terug val.quote:Op maandag 11 oktober 2004 14:32 schreef turnpike het volgende:
[..]
Ik slik de AD's vanwege de depressie en met name voor de dwangmatige gedachten waarmee dat gepaard ging. Die gedachten heb ik nu gelukkig niet meer. Ik vrees ook dat die weer terug komen, mocht ik met AD's stoppen. Only one way to find out...........
Ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt. Het meemaken van een depressie is in zekere zin leerzaam en geeft een inderdaad een zekere extra dimensie aan je leven. Zo denk ik er echter alleen maar over als ik me weer goed voel.quote:Op maandag 11 oktober 2004 14:02 schreef turnpike het volgende:
[..]
Het klinkt misschien raar, maar ik kan me momenteel ook geen leven voorstellen zonder depressies en angst, op de 1 of andere manier hoort het bij me.
Noem het een extra dimensie van bewustzijn.
Volgens mij nog wel hoor.quote:Op maandag 11 oktober 2004 16:48 schreef thaleia het volgende:
Lees ik niet goed, of hangt men tegenwoordig de theorie "sommige mensen maken van nature te weinig serotonine aan of breken het te snel af" die je vroeger in topics over dit onderwerp toch altijd wel regelmatig tegenkwam niet meer aan?
Mooi, dat je er zo goed uit bent gekomen, maar je weet zelf natuurlijk wel hoeveel tijd en energie je daar in hebt moeten stoppen. Dat lijkt me echt geen peuleschil.quote:Op maandag 11 oktober 2004 15:10 schreef DuchessX het volgende:
Het heeft bij mij ook een hele tijd (bijna 1 jaar) geduurd eer ik de juiste weg gevonden had en ik een beetje wist wat er met mij aan de hand was en dat ik specifieke therapie ervoor kon gaan volgen. Ondanks de AD werd ik steeds depressiever en depressiever totdat een opname onvermijdelijk was; het was beter voor mij maar ook voor mijn man want hij kon de zorg voor mij gewoon niet meer aan. Tijdens die opname ben ik pas een beetje gaan begrijpen wat er nou aan de hand was met mij. Dat ik mijn klachten serieus moest nemen en dat er dingen in mijn leven heel erg fout zijn gelopen, dat ik bepaalde dingen te kort ben gekomen in mijn jeugd. Van sommige dingen was ik mij niet eens bewust! Maar goed, na die opname heb ik ervoor gekozen om intensieve therapie te gaan volgen om o.a. uit de depressie te komen. Deze therapie (duur 2 jaar) is nu voorbij en ik had het nooit gered zonder AD (e.a. medicatie).
Een mens kan heel sterk zijn en heel lang over grenzen gaan en dingen verstoppen voor zichzelf. Maar op een gegeven moment, meestal een moeilijk moment in je leven (bij mij het verlies van een dierbare en het verbreken van mijn relatie), komt alles wat je min of meer 'vergeten' had of afgedaan had als 'niet belangrijk' naar boven en vanaf dan is het een glijdende schaal of een neerwaartse spiraal waarin het ontzettend moeilijk is om houvast te vinden en weer naar boven te klimmen.
Ik heb in therapie ontzettend veel over mijzelf geleerd; het was pijnlijk, confronterend en een eye-opener voor wat betreft mijn jeugd en de dingen die zich daarin afgespeeld hebben. Maar het heeft me wel veel sterker gemaakt. Ik ben me veel bewuster van mezelf en hou rekening met mijzelf.
Voorheen leefde ik voor anderen, nu leef ik voor mezelf.
![]()
Dat ga ik ook echt niet doen, maar mijn huisarts heeft me destijds doorverwezen naar het Riagg, dus er sowieso weinig controle. Ik kom verder alleen bij de dokter om het recept op te halen.quote:Op maandag 11 oktober 2004 15:24 schreef Humeurtje het volgende:
[..]
Mocht je inderdaad willen stoppen met AD's overleg dan eerst met iemand (psycholoog of huisarts) Zomaar op eigen houtje stoppen lijkt me niet verstandig ivm evt. terug val.
Bij mij is er ook een onbalans (mds), alleen weet ik dat nog niet zo lang. Echter was de therapie voor mij ook nodig om in een bepaalde balans met mezelf te komenquote:Op maandag 11 oktober 2004 16:55 schreef thaleia het volgende:
Dat kan, ik heb snel door al die postings van vandaag heengescrolld, en ik zag vooral steeds een "als er nog geen therapie is of als die te zwaar is kunnen ad's de boel draaglijk maken, maar het is toch uiteindelijk de bedoeling dat je zelf met dingen leert dealen"-verhaal langskomen. Waar ik het helemaal mee eens ben hoor, maar vroeger kreeg ik als ik dat postte nogal eens de wind van voren omdat het ook mogelijk is dat iemand het 'van nature' in zich heeft (en toevallig was dat altijd net bij al die mensen het geval: "al die andere mensen krijgen het te makkelijk voorgeschreven en zouden eens moeten leren op eigen kracht met de tegenslagen van het leven om te gaan, maar ik heb het echt nodig hoor, bij mij is er echt een chemische onbalans in de hersenen")
Je moet -over het algemeen- Seroxat heel rustig afbouwen, daar was laatst nog een programma over op de BBC.quote:Op maandag 11 oktober 2004 16:57 schreef Ole het volgende:
Heb per ongeluk (ze waren op) 2 dagen geen seroxat geslikt.. ( slik 20mg vanwege angststoornis)
Superduizelig, hoofdpijn tot gevolg.
Inmiddels nieuwe gehaald.. gaat nu iets beter.
Eigenlijk wil ik wel gaan afbouwen.. toch maar eens overleggen met de huisarts.
(heb het idee dat ik aan Xanax alleen genoeg heb, voor noodgevallen)
Djie!! ff OK dat nu net jij reageert!quote:Op woensdag 13 oktober 2004 01:15 schreef APK het volgende:
[..]
Je moet -over het algemeen- Seroxat heel rustig afbouwen, daar was laatst nog een programma over op de BBC.
Zelf heb ik op het laatst zelfs halve pillen doormidden gesneden om die rare duizeligheid niet al te sterk te voelen.
Ik ben er inmiddels bijna 5 jaar vanaf en heb nauwelijks angst- of paniekaanvallen meer.
Met Xanax en soortgelijke middelen moet je natuurlijk wel uitkijken, omdat ze bij langdurig gebruik verslavend zijn en je lichaam tolerantieverschijnselen opbouwt.
Zelf neem ik nu een halve bromazepam per dag en dat vind ik een stuk beter dan de rare karakterveranderingen waar ik -en mijn omgeving nog meer- last van had toen ik Seroxat slikte.
Had ik dus ook.quote:Op woensdag 13 oktober 2004 01:34 schreef Ole het volgende:
Ik zit dus een beetje met de vraag of mijn seroxat gebruik mijn relatie heeft verknald..:{
Nog zo'n stoere gozert hier.quote:Op woensdag 13 oktober 2004 01:32 schreef Ole het volgende:
En ik vind mezelf zo'n stoer wijf altijd.. nou niet dus!
Sleep well.quote:Op woensdag 13 oktober 2004 02:05 schreef Ole het volgende:
ga nu pitten! TNX APK!!!![]()
Ik slik nu enige tijd Zoloft en mij bevalt het erg goed. Van de bijwerkingen had ik alleen de eerste twee weken wat lichte misselijkheid maar dat was makkelijk op te vangen door iets te eten bij het innemen van de pil. Het duurde wel zo'n vier weken voordat ik enig effect merkte.quote:Op dinsdag 12 oktober 2004 20:28 schreef Schorriemorrie het volgende:
Ik meld me ook maar even
kZit sinds gisteren mee te lezen in dit forum. Ik ben vandaag naar de dokter geweest (ik wist al wel dat ik depressief was) en ga vanaaf met mn AD's beginnen....
Ik heb Zoloft gekregen van de huisarts. Van het lezen van de bijwerkingen alleen al krijg ik het benauwd.
Heb alleen nog nie zoveel gelezen over jullie ervaringen met Zoloft. Heeft iemand er ervaring mee/ last van bijwerkingen gehad?
De dokter zei ook dat ik naar een psycholoog moet, ik heb maar gelijk gebeld: dat wordt helaas 4 weken () wachten. Ze hebben nogal een lange wachtlijst. Ik hoop dat die AD's dat een beetje kunnen overbruggen.
Vanaaf had ik weer een inzinking, zat met mn vader een puzzel op te lossen in een blad en moest opeens heel erg huilen....daar word ik zo moedeloos van.... ik kan niet meer van mezelf opaan. De ene minuut zit ik "normaal" tv te kijken en het andere moment barst ik in tranen uit. Erg vermoeiend allemaal.
Ik hoop iets te horen van jullie ervaringen met Zoloft en houd jullie op de hoogtevan de mijne.
Gr. Lin
Suc6!quote:Op woensdag 13 oktober 2004 13:46 schreef Bolletje... het volgende:
Ik begin vanaf morgen met seroxat.
Geef het tijd, en uiteindelijk zegt jouw psycholoog ook tegen je:'Hee Kijk nu open jij je ook eens'quote:Op maandag 11 oktober 2004 10:51 schreef turnpike het volgende:
[..]
Ik hou het anders prima vol hoor !
Ik heb een psycholoog echt nog niks te vertellen, dat ligt dan wel misschien aan mijn gebrek aan zelfkennis, maar ik heb er ook geen behoefte aan.
quote:Op dinsdag 5 oktober 2004 16:52 schreef Wolkje het volgende:
* knokkels gaat begin november afbouwen en stoppen met dr AD na twee jaar
Eerst een half jaar Seroxat geslikt, daarna Remeron, en straks niks meer![]()
Af en toe op Discovery Channel komt er een programma (iets van Medical Detectives??) ofzo langs ... Er was dus ook eens eenkeer een aflevering waar L-Tryptofaan in centraal stond, en dat werd met Eosinofilie in verband gebrachtquote:Op maandag 4 oktober 2004 16:33 schreef Grrrrrrrr het volgende:
*schop* Wat ik mij afvroeg, zijn er hier ook mensen die ervaring hebben met het slikken van L-tryptofaan als middel tegen depressies? Of iemand die wat meer info over deze stof heeft?![]()
Aaaaah niet iedereen krijgt last van heftige bijwerkingen hoor, als het een beetje helpt :quote:Op donderdag 14 oktober 2004 10:43 schreef Bolletje... het volgende:
Ik begin met 20mg.
En ik ga nu mijn eerste nemen, en ja ik vind het ook wel een beetje eng.
Met al die verhalen, ook van mijn arts over de bijwerkingen,
twijfel ik toch wel een beetje hoor
Dan zou ik eerst weer op intake moeten...ach ik heb het idee dat het ook een beetje moet klikken ofzo.quote:Op donderdag 14 oktober 2004 11:21 schreef knokkels het volgende:
[..]
Geef het tijd, en uiteindelijk zegt jouw psycholoog ook tegen je:'Hee Kijk nu open jij je ook eens'
duurde bij mij ook een tijdje ...
Ja zeker wel... Je vertelt hem/haar natuurlijk wel heel diepe dingen.. Dan moet het echt wel klikken inderdaad... Kan je je goed openen bij je psych.. klikt het wel?quote:Op donderdag 14 oktober 2004 13:08 schreef turnpike het volgende:
[..]
Dan zou ik eerst weer op intake moeten...ach ik heb het idee dat het ook een beetje moet klikken ofzo.
Wat is datgene wat je tegenhoudt om eerlijk te zijn voor jou??quote:Op donderdag 14 oktober 2004 13:41 schreef turnpike het volgende:
Nee ik ben al lang niet meer bij een psych geweest en ik vind het al moeilijk om eerlijk te zijn tegen mezelf laat staan tegen een psycholoog. Ik zit momenteel in mijn struisvogelfase waarin ik het allemaal probeer te negeren.
Nou ff een update, in het begin was ik een beetje misselijk, en nu heb ik het de hele dag al enorm warm, maar verder niks aan de handquote:Op donderdag 14 oktober 2004 13:00 schreef turnpike het volgende:
[..]
Aaaaah niet iedereen krijgt last van heftige bijwerkingen hoor, als het een beetje helpt :
Ik had vrijwel nergens last van ! Probeer gewoon een beetje bezig te blijven en er niet teveel aan te denken.
Good luck !
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |