Ventje83 | woensdag 14 april 2004 @ 17:14 |
Aangezien dat andere topic alleen maar gaat over de hoeveelheid vlees, en een eerder topic over rook, en ik verder niks gevonden heb; Ik ga binnenkort gourmetten en was benieuwd of er nog andere dingetjes zijn die je kunt bakken in die kleine pannetjes behalve kleine hamburgertjes en kippetjes, champignons enzo? Tips! ![]() ![]() | |
susscorfa | woensdag 14 april 2004 @ 17:19 |
pannekoekjes | |
zhe-devilll | woensdag 14 april 2004 @ 17:19 |
Snij kleine stukjes biefstuk ![]() maak zelf kleine hamburgertjes goedkoper en veel lekkerder... maak kleine kebabjes = gehakt inclu geraspte ui maak zelf de saus mayo met geraspte ui erin en dan kruiden...en dan wel een kruid per schaaltje bv een met dille een met bieslook een met kerrie en wat ook lekker is een heel klein snufje maggi erbij.. Wees creatief dit zijn trouwens ook lekkere sausjes bij chips oid je kunt ook een klein stukje aardappel meebakken.. een pannekoekje..maken zelfs of bak mee een stukje ui een stukje paprika stukjes champignon bij het vlees, dat je bakt maakt, het vlees zachter.. | |
Janne33 | woensdag 14 april 2004 @ 17:20 |
aardappeltjes, paprika, uienringen, eventueel pannenkoekbeslag (wel geduld hebben), omelet.... laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen.... | |
Janne33 | woensdag 14 april 2004 @ 17:21 |
zhe-devillll was me net voor met de leuke ideetjes.... ![]() | |
Krullie | woensdag 14 april 2004 @ 17:22 |
Paprika, vis room (beetje slagroom in een koffiekannetje) daarmee maak je lekkere room schoteltjes Kwarteleitjes, prei, mini krieltjes in stukjes (enigzins voorgegaard in magnetron) Garnalen, ui, geklutste eieren voor ee (hartige?) mini omelet. Pannekoekdeeg (harttige flensjes) Kruidenboter gebruiken i.pv gewone boter. Plakjes kaas en ham voor de omelet/flensjes Kruiden op tafel zetten om alles een smaakje te geven. Mini asperges en andere soorten groente.. Succes en eet smakelijk! | |
the_RAVEN | woensdag 14 april 2004 @ 17:23 |
spekreepjes mmmmmmhh spattert alleen stokbrood kruidenboter gehaktballetjes plakjes kaas | |
2Mini | woensdag 14 april 2004 @ 17:26 |
wij hebben altijd rundvlees gehakt kipfilet champignon ei pannekoek brocolli ui tomaat brood aardapppel (gekookt) | |
purk | woensdag 14 april 2004 @ 17:28 |
eogenlijk kun je alles in zo'n pannetje gooien (zolang het er maar in past een heeel schaap zal niet gaan) | |
Oblivion | donderdag 15 april 2004 @ 00:27 |
quote:Gewoon even knippen en de plakken he... ![]() | |
Gia | donderdag 15 april 2004 @ 14:29 |
Garnalen, eventueel met een gesnipperd heet pepertje. Lekker. | |
Baklap | donderdag 15 april 2004 @ 14:30 |
Shoarma ![]() | |
Ventje83 | donderdag 15 april 2004 @ 23:19 |
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat! ![]() | |
Guus Muisarm | donderdag 15 april 2004 @ 23:27 |
quote:Spaggetti Guus a la Gourmette : 3 spaggetti stokjes. 1 ring ui 20 gram gehakt 2 ringen prei wattenstaafje gedoopt sambal de geur van knoflook Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken. Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe. Opdienen : Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover. | |
ChrisJX | vrijdag 16 april 2004 @ 12:35 |
Brood in vierkanten snijden, ketchup erop, plakje kaas erop en zo je eigen pizza maken. Verder: kip, biefstuk, schnitzel, gehakt, garnalen, vis, aardappelschijfjes, champignons, paprika, roerei, pannenkoekbeslag. | |
ChrisJX | vrijdag 16 april 2004 @ 12:37 |
quote:Dus dan moet je ook nog eens apart je spaghetti gaan koken? Das niet bepaald het gourmetidee... | |
butterfly84 | vrijdag 16 april 2004 @ 23:56 |
Blokjes kaas, met katenspek eromheen.... Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!! Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen) ZEKER PROBEREN! ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 17 april 2004 @ 11:09 |
quote:Klinkt goed wat voor kaas doe je er dan in? Oude / jonge / Brie? | |
butterfly84 | zaterdag 17 april 2004 @ 21:21 |
gewoon jonge kaas, oude kan ook maar die smelt minder goed... | |
ioor | zaterdag 17 april 2004 @ 21:22 |
gebakken ei kan ook nog ![]() | |
linsjuh | zaterdag 17 april 2004 @ 22:45 |
stukjes gehakt zou runder nemen en dan plakjes spek eromheen, dan heb je mini slavinkjes, erg lekker ![]() | |
rvrb_ke | zondag 18 april 2004 @ 10:24 |
Gedroogde pruimen of ananas met gerookt spek eromheen. Raclettekaas - op een stukje stokbrood laten smelten - over de champignons, ... En de kruidenboter voor op het stokbrood ook niet vergeten ![]() | |
butterfly84 | maandag 19 april 2004 @ 19:59 |
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen??? Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken ![]() | |
Ventje83 | maandag 19 april 2004 @ 23:41 |
quote:Is aanstaande dinsdag pas, maar die kaas met katenspek ga ik in ieder geval zeker proberen ![]() | |
Blues | woensdag 26 januari 2005 @ 21:03 |
*schopje* Wij gaan zaterdag gourmetten, en die katenspek om kaas heen lijkt me erg lekker, net als dat pizza-idee ![]() Nog nieuwe dingetjes die bij jullie opkomen? | |
karper | woensdag 26 januari 2005 @ 21:15 |
aardappel gratin maken. aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten | |
shredder | woensdag 26 januari 2005 @ 21:41 |
quote:Dude, je hebt een topic meiden met een karper Trouwens on topic: Struisvogelmedaillons zijn lekker. En niet vergeten om kruidenboter voor erbij te hebben. ![]() | |
Blues | woensdag 26 januari 2005 @ 22:23 |
Oh ja, kruidenboter ![]() *op lijstje erbij zet* | |
#ANONIEM | woensdag 26 januari 2005 @ 22:44 |
Pannekoekjes, eitjes, stokbrood (met kruidenboter) stukje paprika, ui, champignon, een salade (al dan niet koud) en aardappelbolletjes eerst in de frituur ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 januari 2005 @ 22:46 |
En dan bedoel ik rauwe eieren ff klutsen, kun je zelf een ommeletje maken. | |
shredder | woensdag 26 januari 2005 @ 23:28 |
kwarteleitjes zijn ook een reuze idee trouwens. | |
cerror | woensdag 26 januari 2005 @ 23:30 |
Saus tip: Bruine suiker Gember Halvolle kwark Mayonaise Zelf alles naar smaak mixen ![]() | |
Blues | woensdag 26 januari 2005 @ 23:44 |
quote:Wat een wonderlijke combi ! ![]() | |
Fratz | donderdag 27 januari 2005 @ 00:03 |
een bakje geraspte kaas erbij is ook erg lekker trouwens! | |
cerror | donderdag 27 januari 2005 @ 00:04 |
quote:Dat is het, maar ook overheerlijk! ![]() | |
Troel | donderdag 27 januari 2005 @ 07:48 |
Wij hebben ook altijd gekookte rijst. Samen met de preitjes en de uitjes en de paprikaatjes en de champignonnetjes kun je daar een heerlijke nasi van maken. vergeet ook geen rostirondjes, die zijn erg lekker | |
Gia | donderdag 27 januari 2005 @ 08:52 |
Even over de hoeveelheden. Ik ben schijnbaar de enige in de familie die nooit gigantische hoeveelheden over heeft. Niet bij gourmet en ook niet bij BBQ. Ik reken gewoon 3 ons vlees per volwassene of per 2 kinderen tot 9 jaar. Altijd genoeg en nooit veel over. Bij BBQ houdt dat in dat je niet voor ieder een worst, een karbonaadje, een spies, een hamburger en een kipfilet hebt, maar dat hoeft dus ook niet. (Zo doet mijn moeder en mijn zus het dus wel ![]() Bij gourmetten maakt dat niet uit, want je hebt dan toch kleine stukjes. Ik koop dus gewoon lapjes vlees (kip, spek, chipolataworstjes en bief) en maak daar zelf stukjes van. Veel goedkoper dan zo'n schotel Verder vul ik het aan met garnalen, champignons, uien, paprika en schijfjes komkommer. Stokbrood met kruidenboter, wat sausjes voor de liefhebbers en smullen maar. | |
Oblivion | donderdag 27 januari 2005 @ 11:58 |
Een mossel en geraspte kaas in een plakje met bacon draaien... ![]() | |
karper | donderdag 27 januari 2005 @ 13:14 |
stukjes varkenslende heerlijk, met cajun kruiden | |
fratsman | donderdag 27 januari 2005 @ 13:55 |
Ik krijg honger van Gourmet-topics! ![]() | |
inkie1010 | donderdag 27 januari 2005 @ 22:55 |
Bij ons was het volgende altijd een groot succes: Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin en in het gourmetpannetje!! | |
Martijn_77 | zaterdag 29 januari 2005 @ 17:21 |
quote:Werkt ook heel goed met dadels | |
it_was_me | zaterdag 29 januari 2005 @ 17:25 |
quote:Is ook lekker op de bbq ![]() | |
Mirjam | zondag 30 januari 2005 @ 00:46 |
pannenkoekenmix, aanbakken, tot half gaar ongeveer, dan omdraaien, suiker erop, onder het gourmetstel, dus dat de bovenkant ook gaar wordt. en dan als laatste flamberen met wat grand marnier ![]() | |
Mirjam | zondag 30 januari 2005 @ 11:20 |
blokjes kaas met katenspek *onthoudt voor vanavond* | |
zoalshetis | zondag 30 januari 2005 @ 11:38 |
maak dan ook de minivinkjes, door een lapje spek om wat gehakt te wikkelen. | |
Mirjam | zondag 30 januari 2005 @ 13:01 |
heb k al n paar van ![]() | |
Jett | zondag 30 januari 2005 @ 13:03 |
garnalen met knoflook sauss en struisvogel en banaan met vanille suiker | |
funkyskunkie | dinsdag 1 februari 2005 @ 16:01 |
Wat ook erg lekker is, moet je wel van te voren klaarmaken. Wok een bami pakket samen met een gesneden uitje en gesneden champignons. (Kan evt ook shoarma doorheen) Vouw dat later in aluminium-folie en voeg een toefje kruidenboter toe. (In kleine pakketjes natuurlijk) Hoef je dan alleen nog maar op te warmen, succes verzekerd. ![]() En dat kaas-idee met katenspek ga ik zeker proberen. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 01-02-2005 16:06:32 ] | |
ki_ki | woensdag 2 februari 2005 @ 19:27 |
wij hebben ook altijd ananas-stukjes, geraspte kaas, lekker om ergens overheen te doen ofzo, stukjes kipfilet, gemarineerd (jammie!) | |
Mirjam | woensdag 2 februari 2005 @ 20:12 |
de kaas met katenspek hapjes vielen best wel goed in de smaak geloof ik ![]() die houden we erin ![]() | |
zoalshetis | donderdag 3 februari 2005 @ 10:14 |
ook wel lekker zijn mini-spiesjes onder het grill gedeelte. satestokje met (indien liefhebber) kleine stukjes schapen-/lamsvlees, paprika stukjes, chalotje, garnaaltje, whatever. en de stokjes iets minder vol maken dan het pannetje breed is, zodat je ze over de rand van het pannetje kan 'hangen'. | |
Doekes | donderdag 3 februari 2005 @ 14:22 |
quote:Loopt die kaas er dan niet tussenuit? | |
Culi32 | maandag 7 februari 2005 @ 00:34 |
Doe ook eens zure room met parmezaanse kaas mengen. Je hebt dan een heerlijke kaassaus voor over kipfilet met champignons die ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt als je het in het pannetje onder de plaat zet. | |
Blues | maandag 7 februari 2005 @ 00:40 |
quote:Dat zeg je nu ![]() Gisteravond zitten gourmetten ![]() | |
Mirjam | maandag 7 februari 2005 @ 09:41 |
gisteren lg er bij de albert heijn een gourmet/fondue boek in de uitverkoop, best een leuk boek ![]() | |
funkyskunkie | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:16 |
![]() Maar hoe zit het nu met die kaas-hapjes? Gewoon net zo in mekaar draaien als slavinkjes? | |
stukschijt | woensdag 23 november 2005 @ 13:44 |
Wie heeft er leuke ideetjes voor gourmetten? Liefst niet te duur. ![]() ![]() | |
Riann | woensdag 23 november 2005 @ 14:23 |
Paprika, champignonnetjes, uitjes (rode ui heeft mijn voorkeur) En idd kipfile dat is niet duur. en gehakt doe er een klein plakje kaas en ham in en maak er een hamburgertje van. Alleen dat met vulling. Wees creatief zou ik zo zeggen. | |
ParanoidEv | woensdag 23 november 2005 @ 14:26 |
quote: ![]() | |
Doekes | woensdag 23 november 2005 @ 14:36 |
Shoarma is ook niet duur natuurlijk. En natuurlijk champignonnetjes, stukjes paprika en (zoete witte) uitjes. | |
tonks | woensdag 23 november 2005 @ 14:38 |
quote: ![]() | |
Smeerpoets | woensdag 23 november 2005 @ 14:44 |
gewoon een lekkere sla erbij? (Mix je gewoon allemaal goedkope shit door elkaar.. of salade met cocktailgarnalen kost ook bijna niks..) en eventueel wat salades als komkommersalade/ aardappelsalade, in die geest? Stukjes komkommer zijn sowieso ook lekker erbij! | |
Doekes | woensdag 23 november 2005 @ 14:58 |
Vergeet het stokbrood met kruidenboter niet! | |
gebruikersnaam | woensdag 23 november 2005 @ 14:59 |
ik leg er altijd frikandelletjes op | |
Steve | woensdag 23 november 2005 @ 15:04 |
Je kunt er een hoop vlees opgooien natuurlijk. Wij hebben zelfs vaak biefstuk erop. Gehakt vind ik toch wel het lekkerst, gewoon bolletjes maken en die platdrukken. Shoarma is ook een goed idee. Apart pannetje met champigons erbij en eet smakelijk. ![]() En stokbrood hoort er zeker bij natuurlijk, beetje kruidenboter ofzo erop, heerlijk. Groenten kun je er ook bij doen wat je wilt. Salades maken, schijfjes komkommer, ananas, rauwe bloemkool. Genoeg keus! | |
__Saviour__ | woensdag 23 november 2005 @ 15:09 |
kom met losgeklopt ei met wat omeletmix erin. wat in zo'n pannetje scheppen en je maakt zo een toffe mini-omelet | |
Utrecht | woensdag 23 november 2005 @ 15:13 |
Ontbijt spek en gehaktballetjes (kun je ook zelf kleine slavinkjes maken) Pannekoek beslag Eitjes (met spek) | |
Rhoona | woensdag 23 november 2005 @ 17:20 |
Van bonduelle, een klein blikje aardappeltjes... Zo lijkt het echt ranzig, maar echt ideaal voor gourmet!! En natuurlijk een lekkere salade en stokbrood.. Als je echt veel groente erbij wilt, moet je gewoon denken wat je normaal gesproken roerbakt.. boontjes, uitje, knoflook of zo..? En natuurlijk wat er al genoemd is, de paprika enz | |
Mini_rulez | woensdag 23 november 2005 @ 17:20 |
Ik heb ook wel eens stukjes frikandel bij het gourmetten gehad, ook best lekker. Even doormidden snijden zodat je een platte kant hebt voor op de bakplaat. Of schijfjes aardappel erop, ook goed te doen. ![]() Anders natuurlijk gewoon pannetjes met kaas, dat kost ook helemaal niks en met een uitje of een champignonnetje erbij gebakken en dan op een stokbroodje is het erg goed te eten. ![]() | |
Mirjam | woensdag 23 november 2005 @ 17:44 |
ui, champignons, prei, paprika, pannenkoekmix [mini pannenkoekjes ![]() ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 23 november 2005 @ 22:18 |
Kleine knakworstjes omwikkelen met kaas en ontbijtspek . Erg lekker!! ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 23-11-2005 22:38:20 ] | |
stukschijt | woensdag 23 november 2005 @ 22:33 |
Het is gewoon omwikkelen en ontbijtspek hoor, Martijn. Maar toch bedankt voor de tip ![]() | |
Zonnestraaltje | donderdag 24 november 2005 @ 00:47 |
Stokbrood met kruidenboter idd! En gewoon een literbak met huzaren/rundvleessalade kopen (of allebei? Weet niet met hoeveel personen je gourmet? ![]() ![]() Ohw en bananen en ananasstukjes om mee te bakken in de pannetjes vind ik persoonlijk een aanrader! ![]() ![]() | |
Mr-Z | donderdag 24 november 2005 @ 09:28 |
quote:Stukjes frikandel met kaas en champignons er over ![]() | |
Anne | donderdag 24 november 2005 @ 09:57 |
Tevens TVP, tevens wat tips ![]() Wij gaan met kerst gourmetten, dus ik kan wel wat ideetjes opdoen. Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken. | |
Mr-Z | donderdag 24 november 2005 @ 10:08 |
quote:Dat gaat ook perfect ![]() Het leuke van gourmetten is dat je je fantasie helemaal kwijt kunt! Zo maak ik welleens hartige pannenkoekjes! Gewoon wat champignons, ui, paprika en prei er op strooien. Eventueel wat kaas en smullen maar ![]() | |
Gripper | donderdag 24 november 2005 @ 10:10 |
Er is alvast een sausje wat je lekker zelf kunt maken: knoflook! ![]() 2 gelijke delen frietsaus en yoghurt mengen (meer yoghurt is friszurig, meer mayo is romiger) en een stuk of 4, 5 teentjes knoflook fijngesneden erin. Aantal teentjes afhankelijk van hoeveel saus je maakt, als ik een liter saus maak gaan er wat meer teentjes in : 6 of 7. Je moet dan de volgende dag geen sollicitatie hebben... Beetje peper en zout, wat italiaanse kruiden voor de kleur en de spikkeltjes, en laat het maar lekker een nachtje intrekken in de koelkast. Wel afdekken, want alles gaat ernaar ruiken, en dat is bij bijvoorbeeld eieren niet fijn. Alle andere tips die ik in gedachten had staan er al. Als je een beetje van show houdt: licht uit, en flamberen met cointreau ofzoiets. ![]() | |
Marsepein | donderdag 24 november 2005 @ 10:21 |
Wat mij in ene te binnen schiet: Mini satehstokjes (Cocktailprikkers met 3 kleine stukjes gemarineerde kipfilet eraan) ![]() Bakje met satehsaus erbij! ![]() Stokbrood + kruidenboter ![]() Misschien wat kleine stukjes vis ![]() Gourmetten is trouwens wel koken op de vierkante centimeter | |
Mirjam | donderdag 24 november 2005 @ 11:33 |
weet je wat leuk is ![]() minipannenkoekje bakken, als je hem ehbt omgedraaid, er wat suiker opstrooien en onderin leggen [2e verdieping dus, zodat hij tussen de 2 platen ligt] en als hij klaar is weer terug bovenop, een klets[je] grand marnier eroverheen, en dan aansteken ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 24 november 2005 @ 12:10 |
quote:Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin. | |
Mirjam | donderdag 24 november 2005 @ 12:11 |
quote:ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch? ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 24 november 2005 @ 12:17 |
quote:Oh okee, ik dacht even dat er nog heel andere gourmetstellen bestonden die ik nog nooit gezien had. ![]() Ontopic: een mini-omelet uit het pannetje is ook altijd lekker, met champignons, gesmolten kaas e.d. | |
Gripper | donderdag 24 november 2005 @ 12:30 |
quote:Doet me denken aan m'n eigenwijze pa die altijd het omelet mengsel tot de rand van het pannetje volschept, en dan vergeet dat het ook nog gaat rijzen... **Leermoment** Het pannetje moet niet meer dan halfvol... ![]() | |
Doekes | vrijdag 25 november 2005 @ 10:34 |
Vis is natuurlijk ook erg lekker. Stukjes zalm, of gamba's. ![]() | |
Toasty | vrijdag 25 november 2005 @ 12:12 |
raclette | |
Mirjam | vrijdag 25 november 2005 @ 14:05 |
quote:kan je misschien iets informatiever zijn? ![]() | |
Mr-Z | vrijdag 25 november 2005 @ 16:55 |
quote:Dan doe ik het maar: quote:Bron | |
_Hestia_ | vrijdag 25 november 2005 @ 17:04 |
gewoon gourmetschotel uit de supermarkt, wat salades en een stokbrood met kruidenboter erbij ![]() | |
Troel | vrijdag 25 november 2005 @ 17:05 |
quote:Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee! | |
Mini_rulez | vrijdag 25 november 2005 @ 19:19 |
quote:Op een gourmetstel komt het er dus gewoon op neer dat je plakjes kaas in je pannetje laat smelten. ![]() Bij voorkeur Parrano, als die nog ergens te krijgen is. De meeste supermarkten hebben hem niet meer, maar hij is wel lekker. ![]() | |
Toasty | vrijdag 25 november 2005 @ 20:52 |
quote:Dat is nou niet echt goedkoop | |
Marsepein | vrijdag 25 november 2005 @ 21:02 |
quote:Hoewel ik al minstens 50 keer heb gegourmet in mijn leven, onstond het idee, terwijl ik mijn post aan het typen was. Ik ga dat serieus een keer uit proberen ![]() | |
coltje87 | maandag 28 november 2005 @ 11:34 |
Varkensvlees, biefstuk, shoarma, hamlappen, kleine gehaktballetjes, (gepelde) gamba's, zalm, kabeljauw, ananas, appel, champignons, uitjes, paprika | |
BlackOrchid | maandag 28 november 2005 @ 11:39 |
tvp! Mini sate, gewoon stukjes kip marineren aan een prikker rijgen en omwikkelen met bacon.. | |
miss_dynastie | maandag 28 november 2005 @ 11:40 |
quote:He, ik vroeg me altijd af waarom mensen in hemelsnaam zo'n fles zouden kopen, maar voor dit soort dingetjes is het heel handig! Schrijf het gelijk op mijn boodschappenlijstje voor sinterklaas ![]() | |
Mirjam | maandag 28 november 2005 @ 11:41 |
die flessen pannenkoekmix schijnen echt 3 keer niks te zijn wij maken altijd gewoon een pak aan, gieten het over in een spuitfles, en bakken maar ![]() | |
I_are_Rudeboy | maandag 28 november 2005 @ 11:48 |
Wat ook zeker niet mag ontbreken is een grote bak satésaus! Dat kan over alles ![]() En een klein bordje met gezouten/gekruide plakjes courgette enzo ![]() Wij hadden ook scampies, maar dat vond ik zelf geen succes ![]() | |
BlackOrchid | maandag 28 november 2005 @ 11:50 |
quote:Mwah voor gewoon bakken vind ik ze niks nee, maar voor gourmet ideaal. Van die meergranen dinges ga je wel goed poepen ![]() | |
I_are_Rudeboy | maandag 28 november 2005 @ 11:52 |
En een beetje frisse salade erbij is ook lekker, gezond en hoeft niet duur te zijn ![]() Wij maken het dan wel met veldsla ![]() ![]() ![]() | |
it_was_me | maandag 5 december 2005 @ 00:49 |
quote: quote:Kaas aan een spies steken en daar de spek omheen draaien. ( net als slavinkjes)Als je ervoor zorgt dat de spek over de hele kaas zit loopt deze er niet tussenuit. Ik was iets aan het terugzoeken in dit topic en dacht ik reageer (antwoord) maar even | |
kruimel_20 | maandag 5 december 2005 @ 11:35 |
Wij gaan met kerst gourmetten.... Lekker huzaren salade erbij, kleine omeletjes maken, lekker vlees, Paprika, ui , komkommer,tomaat,stokbrood met kruidenboter en tapenade... ![]() Ga zeker wat dingen nog proberen ![]() *nog een topic over gourmetten* | |
Gia | maandag 5 december 2005 @ 12:23 |
Ga vanavond ook de kaas met katespek proberen. | |
Gia | maandag 5 december 2005 @ 23:07 |
Was een succes. Zeker voor herhaling vatbaar. | |
Troel | dinsdag 6 december 2005 @ 09:21 |
Ik heb zondag banaan gehad op het gourmetstel, heerlijk! | |
krakkemieke | dinsdag 6 december 2005 @ 22:47 |
Pannekoekjes als dessert? | |
it_was_me | dinsdag 6 december 2005 @ 23:14 |
quote:Ja met ijs en cointreau en sinassnippers! ![]() | |
Laura 2000 | dinsdag 6 december 2005 @ 23:15 |
Mijn vader maakt altijd omelet met een shot ketjap erdoor. De omelet wordt er helemaal lichtbruinig door ![]() | |
Laura 2000 | dinsdag 6 december 2005 @ 23:16 |
Ohja en hij gooit vervolgens kipfilet, omelet, geraspte kaas en champignons in één zo'n klein pannetje ![]() | |
Laura 2000 | dinsdag 6 december 2005 @ 23:17 |
![]() ![]() | |
it_was_me | dinsdag 6 december 2005 @ 23:18 |
quote:Maar dat hoeft niet perse in de(het) gourmetpan(netje). Dat is zo ook lekker! | |
Blues | dinsdag 6 december 2005 @ 23:48 |
quote:We laten de 2 gourmet ![]() ![]() | |
Rhoona | donderdag 8 december 2005 @ 00:32 |
Wij hebben ook altijd wat rode wijn op tafel staan.. wat rundvlees, knoflook, ui, whatever.. scheut wijn erbij, lekker laten pruttelen... lekker hoor!! Brie is ook erg lekker bij gourmet... op je biefstukkie, hamburger.. zelf op je kip is gesmolten brie lekker.. of geitenkaas!! die kan je dan ook nog eens door je salade heen doen ![]() Of mini tortilla. uitje bakken met aardappel.. eitje eroverheen... Als je hamburgertjes hebt, kan je altijd van die minibroodjes erbij halen => mini hamburger ![]() uitje bakken, tomaat en champignon erbij, wat ketjap en kethup, garen.. op een stokbroodje... Erg lekker!! | |
kruimel_20 | dinsdag 13 december 2005 @ 10:57 |
![]() Geitenkaas met honing en spek Ingrediënten (12 stuks): * 150 gram zachte gekruide geitenkaas * 12 lange plakken gerookt ontbijtspek (of 24 korte plakjes) * honing Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snijd indien nodig de lange plakken ontbijtspek door zodat 24 plakjes ontstaan. 3. Leg 12 plakjes op een bord of snijplank en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas. 4. Schep op elk bolletje kaas een theelepel honing en vouw de ontbijtspek dicht. 5. Rol de overige 12 plakjes spek kruislings om de pakketjes heen. 6. Leg de pekketjes in een ovenvaste schaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. oventijd) ========================= ![]() Kerstomaatjes met bieslookroomkaas Ingrediënten (24 stuks): * 1 bakje kerstomaatjes * ca. 250 gram bieslookroomkaas Bereiding: 1. Snijd de kapjes van de tomaatjes en hol ze uit met een klein theelepetje. 2. Vul de tomaatjes met behulp van een spuitzak met de roomkaas en leg ze op een schaal. Tips: * In plaats van bieslookroomkaas kan ook een ander mild gekruide roomkaas worden gebruikt. * Combineer dit gerecht met Groene pepers met bieslookroomkaas en Zoete pepers met bieslookroomkaas. * Garneer de tomaatjes met een sprietje bieslook of een toefje peterselie. Bereidingstijd: ca. 15 minuten ========================= Dit ga ik met de kerst maken voor bij het gourmetten. De rolletjes geitenkaas doen we dan onder de grill van het gourmet stel ![]() | |
Zonnestraaltje | dinsdag 13 december 2005 @ 22:26 |
Heb niet heel het topic doorgelezen, dus 't zou kunnen dat ik iets dubbel's post nu! ![]() Ananas en banaan in een pannetje zijn lekker om mee te bakken ![]() Verder een kom pannenkoekenbeslag op tafel zetten, afhankelijk van je gezelschap natuurlijk, maar doet 't vaak ook goed! ![]() | |
Mabelle | zondag 18 december 2005 @ 11:09 |
Ik wil tweede kerstdag gaan Gourmetten met de familie ![]() En met gourmetten bedoel ik dat ding met die pannetjes eronder en het vlees erop. ![]() Nu snap ik wel dat je allerlei kleine stukjes vlees nodig hebt en een stokbroodje erbij ook lekker is. maarrrr wat nog meer?? Geloof het of niet maar ik heb dit in geen jaren gedaan. ![]() Wat is helemaal lekker om in die pannetjes te breien... en wat zijn de don't forget dingetjes? Dan ben ik gelijk geholpen met mijn boodschappenlijstje ![]() | |
Furious | zondag 18 december 2005 @ 11:12 |
Ga naar een groothandel en haal daar zo'n pakket met allemaal voorgesneden soorten vlees. Neem 10 eieren o.i.d. sla ze kapot in een kannetje en roer ze totdat het een egaal gele massa is, gooi er desnoods wat kruiden in, werkt erg goed in die pannetjes. Voorgekookte aardappelschijfjes kun je ook eropgooien (mits gekruid wel zo lekker). Verder doe er een aantal salades bij als aardappelsalade en gewone sla. Succes gegarandeerd. | |
Quinazoline | zondag 18 december 2005 @ 11:13 |
Brood, sausjes, ei, paprika, ui, prei, aardappeltjes, pannekoekenmix, champignonnetjes | |
Lienekien | zondag 18 december 2005 @ 11:14 |
Denk ook aan: een spuitflesje met pannenkoekbeslag (of twee: zoet en hartig), champignonnetjes, preiringen, cherrytomaatjes, plakjes kaas (lekker gratineren!). | |
crackhead | zondag 18 december 2005 @ 11:19 |
Een gourmetstel. | |
Quinazoline | zondag 18 december 2005 @ 11:19 |
Overigens: Gourmetten, wat voor hapjes? | |
Mabelle | zondag 18 december 2005 @ 11:37 |
quote:Ow .... ![]() ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zondag 18 december 2005 @ 12:21 |
quote:Dan zal ik deze er mee laten mergen ![]() | |
OFfSprngr | vrijdag 23 december 2005 @ 09:08 |
Dit verdiend een kick, want ik ga ook 2de kerstdag met mensen gourmetten met een hoop vrienden. ![]() | |
Troel | vrijdag 23 december 2005 @ 09:35 |
Mijn ouders hadden pas zo'n vleesschaal gekocht. Mensenlief wat een gigantische hoop zout zat er in dat vlees. Volgende keer snijden we het zelf gewoon weer, is ook nog stukken goedkoper. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2005 @ 09:49 |
laat maar | |
Martijn_77 | vrijdag 23 december 2005 @ 09:58 |
quote:Wij snijden het altijd zelf. Mijn vrouw heeft in een slagerij gewerkt en die heeft in een paar minuten een gourmetschottel klaar waar een standaard gourmetschotel niet tegen op kan. ![]() | |
Oblivion | vrijdag 23 december 2005 @ 09:58 |
quote:Een kerstknuffeltje voor Piet.... ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2005 @ 10:06 |
quote: ![]() | |
Troel | vrijdag 23 december 2005 @ 12:57 |
quote:Wij normaal gesproken ook, maar mijn ouders besloten vrij laat te willen gourmetten en namen met 35% korting zo'n schaal mee. | |
Martijn_77 | vrijdag 23 december 2005 @ 13:26 |
quote:Dan zou ik persoonlijk nog voor los vlees gegaan zijn. Vooral omdat ik eigenlijk geen goede ervaringen heb met die kant en klare schalen | |
Wolter | vrijdag 23 december 2005 @ 14:20 |
Tvp (wij gourmetten meestal standaard, van die voorverpakte gourmetpakketten. Geen tips van mij dus) | |
Martijn_77 | vrijdag 23 december 2005 @ 15:02 |
quote:Maar heb je wel iets aan de tips die hier genoemd worden? | |
Wolter | vrijdag 23 december 2005 @ 15:26 |
quote:Ik zit al de hele tijd te zeuren dat ik wat speciaals wil met gourmetten. Vandaar. Ben nu op zoek naar dingen die wij alle 4 wel lusten maar die wel anders zijn dan normaal. En wij 4en zijn best wel grote vis en vlees-eters dus ja, ik heb er zeker wel wat aan.. ![]() | |
Troel | vrijdag 23 december 2005 @ 16:17 |
quote:Tja, die ervaring hadden wij nog niet, maar nu wel ![]() Ik zou het zelf waarschijnlijk ook niet gedaan hebben, maar met voldoende saus was het nog wel te eten ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 23 december 2005 @ 16:42 |
ghehehehe ik heb vandaag de goerumet gekocht van het kruidvat. 27 euro schoon aan de haak en met een steen- en gewonegrill, 8 pannetjes. lijkt me een uitstekende aankoop. | |
Mabelle | vrijdag 23 december 2005 @ 18:15 |
quote:Dat is zeker niet duur ![]() ![]() | |
gurlie | zondag 25 december 2005 @ 12:52 |
Ik wou dit jaar bij de gourmet eens wat aardappels raspen zodat je rosti kan maken, maar ik weet niet meer wat er precies bij moet. ![]() | |
Mirjam | zondag 25 december 2005 @ 15:47 |
quote: quote: | |
Doekes | dinsdag 27 december 2005 @ 13:04 |
Mijn moeder had gisteren grote garnalen met satémarinade voor op de bakplaat. Dat was echt smullen! ![]() | |
kruimel_20 | dinsdag 27 december 2005 @ 18:40 |
mijn creaties voor bij en op de gourmet :![]() Gevulde cherry tomaatjes (het ziet er misschien niet erg mooi uit maar alles was op!) ![]() En de rolletjes spek met geitenkaas en honing.... ze waren wel machtig maar errug lekker ![]() | |
arithaterhorst | woensdag 28 december 2005 @ 10:33 |
Ik zet er ook altijd room / creme fraiche bij. En voor ernaast een beetje rode wijn en whiskey. ![]() ![]() Lekker vind ik dan: uitje + champignon in de pan aanbraden, biefstuk erbij, dan zure room en beetje whiskey. uitje + champignon en rosti in de pan aanbraden, spekblokjes + bieflapje erbij, rode wijn erbij. | |
zoalshetis | woensdag 28 december 2005 @ 11:23 |
quote:hij bakt als een dolle ![]() | |
Blues | woensdag 28 december 2005 @ 11:58 |
Ziet er goed uit Kruimel!! ![]() Leuk om foto's te zien van de probeersels ![]() | |
Scootmobiel | woensdag 7 februari 2007 @ 16:52 |
Zo, even een stevig schopje omhoog.... ![]() Ik heb namelijk gisteren bij het Kruidvat een leuk elektrisch gourmetstel gekocht (nu van 15 voor maar 11,25 eurootjes!) en heb vanmorgen een paar simpele dingetjes uitgeprobeerd. Ging goed! ![]() Eerst de plaat en de acht pannetjes ingevet met wat zonnebloemolie en 5 minuten 'kaal' laten opwarmen om de fabrieks-laag eraf te stomen, zoals in het boekje stond, dan even de boel afnemen met een sopje en daarna kon het avontuur beginnen. Ziehier mijn eerste voorzichtige probeersels: (cornedbeef uit een blikje, een gebakken eitje en in twee pannetjes onder de plaat wat plakjes kaas en een cracker. Tja, je moet wàt, he..... ![]() ![]() Rook kwam er nauwelijks van af gelukkig, alleen in de voorfase een beetje. De cornedbeef en het ei waren lekker knapperig en de kaas was goed gesmolten. Op de crackers smaakte het heerlijk allemaal, en het gaat nog best lekker snel ook! Vanmiddag ben ik maar eens wat oude CUL-topics door gaan spitten naar gourmet-ideeën en ervaringen, en van dit topic ben ik meteen al een heel stuk wijzer geworden. Bedankt iedereen! ![]() Binnenkort ook maar eens wat stukjes kipfilet met ananas gaan proberen of zo, of mini-pannenkoekjes, en natuurlijk ook uitjes, tomaat, champignons en allerlei groentes... ![]() ![]() | |
kruimel_20 | donderdag 8 februari 2007 @ 08:42 |
Bij mij wilden de pannekoekjes niet echt opschieten... (zowel bovenop als onderin) | |
Blues | donderdag 8 februari 2007 @ 09:28 |
Corned beef bakken, nog nooit van gehoord ![]() | |
Scootmobiel | zondag 11 februari 2007 @ 17:16 |
Is wel lekker hoor, Bluezz! Wij deden het tot zover meestal in een koekenpan. Extra vet (of olie) heb je niet nodig, er zit vanzelf al voldoende in. Handig als je even geen zin hebt om een uitgebreide maaltijd te maken en toch wat vlees erbij wilt (bv. samen met een pot boontjes of zo, en wat krielaardappeltjes uit blik)... ![]() Vandaag heb ik eens wat ge-experimenteerd met ananas- en banaanstukjes in een laagje pannenkoekenbeslag. Heerlijk! Hier liggen de ananasstukjes (uit blik) mooi goudbruin te worden: ![]() ![]() ![]() En met die pannenkoekjes duurt het wel vrij lang inderdaad. Ik had het beslag eerst in een van die pannetjes gedaan, maar het gedeelte vlak onder de verwarmingsspiraal werd al gauw te donker, terwijl de rest wit bleef. Op de plaat ging dat stukken beter, maar het duurde wel een poosje. Misschien de volgende keer een iets dunnere laag beslag nemen, haha... ![]() | |
mariannemarie | woensdag 21 februari 2007 @ 20:01 |
gebakken rijst met een beetje sambal, sojasaus, mais, paprika erwtjes enz. | |
B.A.Trix | donderdag 1 maart 2007 @ 16:45 |
Voor de kleine kids doen wij er meestal ook vissticks bij. Bij de lidl kan je chevapcici (zoiets) halen, dat zijn gekruide gehaktrolletjes. ![]() | |
pvv1967 | donderdag 15 maart 2007 @ 13:29 |
Wat ik eens ga proberen...je hebt bij de AH van die kleine pakjes met verse, nog zelf af te bakken, tapas...zijn lekker klein van stuk en veel soorten...lijkt me lekker, en makkelijk.. | |
Superfast | maandag 22 december 2008 @ 06:36 |
Kick omdat het relevant is in deze periode. Gemarineerde ossenhaas , roodbaars filet , scampi , gemarineerde lamsfilet etc | |
Scootmobiel | dinsdag 23 december 2008 @ 13:01 |
Goeie kick, dat komt weer mooi van pas nu. Gemarineerde ossenhaas, het water loopt me al in de mond! ![]() Hoe dik moet je dat ongeveer snijden? 1 cm of zo, dat je zeker weet dat het door en door gaar wordt op zo'n plaat? | |
Raissa | dinsdag 23 december 2008 @ 13:19 |
quote:Ik zou persoonlijk niet voor zo'n pakket gaan, vaak is dat vlees taai of ze hebben het zo klein voorgesneden dat er niets van over blijft. Zelf snijden is nog goedkoper ook. | |
Mirjam | dinsdag 23 december 2008 @ 13:25 |
iuk vind het nooit erg om zelf het vlees te snijden/bereiden, lekkerder ook nog imo |