FOK!forum / Culinesse à gogo / Gourmetten, wat voor hapjes?
Ventje83woensdag 14 april 2004 @ 17:14
Aangezien dat andere topic alleen maar gaat over de hoeveelheid vlees, en een eerder topic over rook, en ik verder niks gevonden heb;

Ik ga binnenkort gourmetten en was benieuwd of er nog andere dingetjes zijn die je kunt bakken in die kleine pannetjes behalve kleine hamburgertjes en kippetjes, champignons enzo?

Tips!

susscorfawoensdag 14 april 2004 @ 17:19
pannekoekjes
zhe-devilllwoensdag 14 april 2004 @ 17:19
Snij kleine stukjes biefstuk
maak zelf kleine hamburgertjes
goedkoper en veel lekkerder...
maak kleine kebabjes
= gehakt inclu geraspte ui

maak zelf de saus
mayo met geraspte ui erin
en dan kruiden...en dan wel
een kruid per schaaltje
bv een met dille
een met bieslook
een met kerrie
en wat ook lekker is een heel klein snufje maggi erbij..
Wees creatief dit zijn trouwens ook lekkere sausjes bij chips oid

je kunt ook een klein stukje aardappel meebakken..
een pannekoekje..maken zelfs
of bak mee
een stukje ui
een stukje paprika
stukjes champignon bij het vlees, dat je bakt maakt, het vlees zachter..
Janne33woensdag 14 april 2004 @ 17:20
aardappeltjes, paprika, uienringen, eventueel pannenkoekbeslag (wel geduld hebben), omelet.... laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen....
Janne33woensdag 14 april 2004 @ 17:21
zhe-devillll was me net voor met de leuke ideetjes....
Krulliewoensdag 14 april 2004 @ 17:22
Paprika, vis room (beetje slagroom in een koffiekannetje) daarmee maak je lekkere room schoteltjes

Kwarteleitjes, prei, mini krieltjes in stukjes (enigzins voorgegaard in magnetron)

Garnalen, ui, geklutste eieren voor ee (hartige?) mini omelet. Pannekoekdeeg (harttige flensjes)

Kruidenboter gebruiken i.pv gewone boter. Plakjes kaas en ham voor de omelet/flensjes

Kruiden op tafel zetten om alles een smaakje te geven. Mini asperges en andere soorten groente..

Succes en eet smakelijk!
the_RAVENwoensdag 14 april 2004 @ 17:23
spekreepjes mmmmmmhh
spattert alleen

stokbrood
kruidenboter
gehaktballetjes
plakjes kaas
2Miniwoensdag 14 april 2004 @ 17:26
wij hebben altijd

rundvlees
gehakt
kipfilet
champignon
ei
pannekoek
brocolli
ui
tomaat
brood
aardapppel (gekookt)
purkwoensdag 14 april 2004 @ 17:28
eogenlijk kun je alles in zo'n pannetje gooien (zolang het er maar in past een heeel schaap zal niet gaan)
Obliviondonderdag 15 april 2004 @ 00:27
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 13:30 schreef Oblivion het volgende:


Heb nog een lekkere tip, neem wat aardappelen. 5 minuten elke kant van de aardappel (stuk of 5 grote en vastkokende) Dus 10 minuten, totdat ze sissen... In de magnetron dus..
Dan in plakjes snijden, 1 zo'n plakje in je bakje, beetje (echte) boter erop, uienringetjes, en dan EPIX (slakkenkruiden) persilade heet dat ook wel. En dan een plakje kaas....

Eet smakelijk!! Gourmetten is zoooooooooooooooo lekker...
Gewoon even knippen en de plakken he...
Giadonderdag 15 april 2004 @ 14:29
Garnalen, eventueel met een gesnipperd heet pepertje. Lekker.
Baklapdonderdag 15 april 2004 @ 14:30
Shoarma
Ventje83donderdag 15 april 2004 @ 23:19
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!
Guus Muisarmdonderdag 15 april 2004 @ 23:27
quote:
Op donderdag 15 april 2004 23:19 schreef Ventje83 het volgende:
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!
Spaggetti Guus a la Gourmette :

3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook

Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.

Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.

Opdienen :

Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
ChrisJXvrijdag 16 april 2004 @ 12:35
Brood in vierkanten snijden, ketchup erop, plakje kaas erop en zo je eigen pizza maken.

Verder: kip, biefstuk, schnitzel, gehakt, garnalen, vis, aardappelschijfjes, champignons, paprika, roerei, pannenkoekbeslag.
ChrisJXvrijdag 16 april 2004 @ 12:37
quote:
Op donderdag 15 april 2004 23:27 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Spaggetti Guus a la Gourmette :

3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook

Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.

Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.

Opdienen :

Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
Dus dan moet je ook nog eens apart je spaghetti gaan koken? Das niet bepaald het gourmetidee...
butterfly84vrijdag 16 april 2004 @ 23:56
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Martijn_77zaterdag 17 april 2004 @ 11:09
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Klinkt goed wat voor kaas doe je er dan in?

Oude / jonge / Brie?
butterfly84zaterdag 17 april 2004 @ 21:21
gewoon jonge kaas, oude kan ook maar die smelt minder goed...
ioorzaterdag 17 april 2004 @ 21:22
gebakken ei kan ook nog
linsjuhzaterdag 17 april 2004 @ 22:45
stukjes gehakt zou runder nemen en dan plakjes spek eromheen, dan heb je mini slavinkjes, erg lekker
rvrb_kezondag 18 april 2004 @ 10:24
Gedroogde pruimen of ananas met gerookt spek eromheen.

Raclettekaas
- op een stukje stokbrood laten smelten
- over de champignons, ...

En de kruidenboter voor op het stokbrood ook niet vergeten
butterfly84maandag 19 april 2004 @ 19:59
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
Ventje83maandag 19 april 2004 @ 23:41
quote:
Op maandag 19 april 2004 19:59 schreef butterfly84 het volgende:
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
Is aanstaande dinsdag pas, maar die kaas met katenspek ga ik in ieder geval zeker proberen en de verdere dingetjes ook, zal dan wel even vertellen
Blueswoensdag 26 januari 2005 @ 21:03
*schopje*
Wij gaan zaterdag gourmetten, en die katenspek om kaas heen lijkt me erg lekker, net als dat pizza-idee

Nog nieuwe dingetjes die bij jullie opkomen?
karperwoensdag 26 januari 2005 @ 21:15
aardappel gratin maken.

aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
shredderwoensdag 26 januari 2005 @ 21:41
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 21:15 schreef karper het volgende:
aardappel gratin maken.

aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
Dude, je hebt een topic meiden met een karper
Trouwens on topic: Struisvogelmedaillons zijn lekker. En niet vergeten om kruidenboter voor erbij te hebben.
Blueswoensdag 26 januari 2005 @ 22:23
Oh ja, kruidenboter

*op lijstje erbij zet*
#ANONIEMwoensdag 26 januari 2005 @ 22:44
Pannekoekjes, eitjes, stokbrood (met kruidenboter) stukje paprika, ui, champignon, een salade (al dan niet koud) en aardappelbolletjes eerst in de frituur
#ANONIEMwoensdag 26 januari 2005 @ 22:46
En dan bedoel ik rauwe eieren ff klutsen, kun je zelf een ommeletje maken.
shredderwoensdag 26 januari 2005 @ 23:28
kwarteleitjes zijn ook een reuze idee trouwens.
cerrorwoensdag 26 januari 2005 @ 23:30
Saus tip:

Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise

Zelf alles naar smaak mixen
Blueswoensdag 26 januari 2005 @ 23:44
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 23:30 schreef cerror het volgende:
Saus tip:

Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise

Zelf alles naar smaak mixen
Wat een wonderlijke combi !
Fratzdonderdag 27 januari 2005 @ 00:03
een bakje geraspte kaas erbij is ook erg lekker trouwens!
cerrordonderdag 27 januari 2005 @ 00:04
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 23:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wat een wonderlijke combi !
Dat is het, maar ook overheerlijk!
Troeldonderdag 27 januari 2005 @ 07:48
Wij hebben ook altijd gekookte rijst. Samen met de preitjes en de uitjes en de paprikaatjes en de champignonnetjes kun je daar een heerlijke nasi van maken.

vergeet ook geen rostirondjes, die zijn erg lekker
Giadonderdag 27 januari 2005 @ 08:52
Even over de hoeveelheden. Ik ben schijnbaar de enige in de familie die nooit gigantische hoeveelheden over heeft. Niet bij gourmet en ook niet bij BBQ.
Ik reken gewoon 3 ons vlees per volwassene of per 2 kinderen tot 9 jaar. Altijd genoeg en nooit veel over.

Bij BBQ houdt dat in dat je niet voor ieder een worst, een karbonaadje, een spies, een hamburger en een kipfilet hebt, maar dat hoeft dus ook niet. (Zo doet mijn moeder en mijn zus het dus wel )

Bij gourmetten maakt dat niet uit, want je hebt dan toch kleine stukjes. Ik koop dus gewoon lapjes vlees (kip, spek, chipolataworstjes en bief) en maak daar zelf stukjes van. Veel goedkoper dan zo'n schotel

Verder vul ik het aan met garnalen, champignons, uien, paprika en schijfjes komkommer.
Stokbrood met kruidenboter, wat sausjes voor de liefhebbers en smullen maar.
Obliviondonderdag 27 januari 2005 @ 11:58
Een mossel en geraspte kaas in een plakje met bacon draaien...
karperdonderdag 27 januari 2005 @ 13:14
stukjes varkenslende heerlijk, met cajun kruiden
fratsmandonderdag 27 januari 2005 @ 13:55
Ik krijg honger van Gourmet-topics!
inkie1010donderdag 27 januari 2005 @ 22:55
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:

Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
Martijn_77zaterdag 29 januari 2005 @ 17:21
quote:
Op donderdag 27 januari 2005 22:55 schreef inkie1010 het volgende:
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:

Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
Werkt ook heel goed met dadels
it_was_mezaterdag 29 januari 2005 @ 17:25
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Is ook lekker op de bbq
Mirjamzondag 30 januari 2005 @ 00:46
pannenkoekenmix, aanbakken, tot half gaar ongeveer, dan omdraaien, suiker erop, onder het gourmetstel, dus dat de bovenkant ook gaar wordt.
en dan als laatste flamberen met wat grand marnier
Mirjamzondag 30 januari 2005 @ 11:20
blokjes kaas met katenspek
*onthoudt voor vanavond*
zoalshetiszondag 30 januari 2005 @ 11:38
maak dan ook de minivinkjes, door een lapje spek om wat gehakt te wikkelen.
Mirjamzondag 30 januari 2005 @ 13:01
heb k al n paar van
Jettzondag 30 januari 2005 @ 13:03
garnalen met knoflook sauss
en struisvogel
en banaan met vanille suiker
funkyskunkiedinsdag 1 februari 2005 @ 16:01
Wat ook erg lekker is, moet je wel van te voren klaarmaken.

Wok een bami pakket samen met een gesneden uitje en gesneden champignons.
(Kan evt ook shoarma doorheen)
Vouw dat later in aluminium-folie en voeg een toefje kruidenboter toe.
(In kleine pakketjes natuurlijk)
Hoef je dan alleen nog maar op te warmen, succes verzekerd.

En dat kaas-idee met katenspek ga ik zeker proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 01-02-2005 16:06:32 ]
ki_kiwoensdag 2 februari 2005 @ 19:27
wij hebben ook altijd ananas-stukjes,
geraspte kaas, lekker om ergens overheen te doen ofzo,
stukjes kipfilet, gemarineerd (jammie!)
Mirjamwoensdag 2 februari 2005 @ 20:12
de kaas met katenspek hapjes vielen best wel goed in de smaak geloof ik
die houden we erin
zoalshetisdonderdag 3 februari 2005 @ 10:14
ook wel lekker zijn mini-spiesjes onder het grill gedeelte. satestokje met (indien liefhebber) kleine stukjes schapen-/lamsvlees, paprika stukjes, chalotje, garnaaltje, whatever. en de stokjes iets minder vol maken dan het pannetje breed is, zodat je ze over de rand van het pannetje kan 'hangen'.
Doekesdonderdag 3 februari 2005 @ 14:22
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Loopt die kaas er dan niet tussenuit?
Culi32maandag 7 februari 2005 @ 00:34
Doe ook eens zure room met parmezaanse kaas mengen. Je hebt dan een heerlijke kaassaus voor over kipfilet met champignons die ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt als je het in het pannetje onder de plaat zet.
Bluesmaandag 7 februari 2005 @ 00:40
quote:
Op maandag 7 februari 2005 00:34 schreef Culi32 het volgende:
Doe ook eens zure room met parmezaanse kaas mengen. Je hebt dan een heerlijke kaassaus voor over kipfilet met champignons die ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt als je het in het pannetje onder de plaat zet.
Dat zeg je nu
Gisteravond zitten gourmetten
Mirjammaandag 7 februari 2005 @ 09:41
gisteren lg er bij de albert heijn een gourmet/fondue boek in de uitverkoop, best een leuk boek
funkyskunkievrijdag 11 februari 2005 @ 12:16
Funky gaat vanavond gourmetten.

Maar hoe zit het nu met die kaas-hapjes?
Gewoon net zo in mekaar draaien als slavinkjes?
stukschijtwoensdag 23 november 2005 @ 13:44
Wie heeft er leuke ideetjes voor gourmetten? Liefst niet te duur. Ik zit zelf te denken aan kipfilet, en gehakt op de een of andere manier (misschien kleine hamburgertjes maken), maar ik wil ook wat doen met groenten, om het gezond te houden . Alle ideeën zijn welkom.
Riannwoensdag 23 november 2005 @ 14:23
Paprika, champignonnetjes, uitjes (rode ui heeft mijn voorkeur) En idd kipfile dat is niet duur. en gehakt doe er een klein plakje kaas en ham in en maak er een hamburgertje van. Alleen dat met vulling. Wees creatief zou ik zo zeggen.
ParanoidEvwoensdag 23 november 2005 @ 14:26
quote:
Op woensdag 23 november 2005 14:23 schreef Riann het volgende:
kipfile
Doekeswoensdag 23 november 2005 @ 14:36
Shoarma is ook niet duur natuurlijk.

En natuurlijk champignonnetjes, stukjes paprika en (zoete witte) uitjes.
tonkswoensdag 23 november 2005 @ 14:38
quote:
Op woensdag 23 november 2005 14:26 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

[afbeelding]
.
Smeerpoetswoensdag 23 november 2005 @ 14:44
gewoon een lekkere sla erbij? (Mix je gewoon allemaal goedkope shit door elkaar.. of salade met cocktailgarnalen kost ook bijna niks..)

en eventueel wat salades als komkommersalade/ aardappelsalade, in die geest? Stukjes komkommer zijn sowieso ook lekker erbij!
Doekeswoensdag 23 november 2005 @ 14:58
Vergeet het stokbrood met kruidenboter niet!
gebruikersnaamwoensdag 23 november 2005 @ 14:59
ik leg er altijd frikandelletjes op
Stevewoensdag 23 november 2005 @ 15:04
Je kunt er een hoop vlees opgooien natuurlijk. Wij hebben zelfs vaak biefstuk erop. Gehakt vind ik toch wel het lekkerst, gewoon bolletjes maken en die platdrukken. Shoarma is ook een goed idee. Apart pannetje met champigons erbij en eet smakelijk.
En stokbrood hoort er zeker bij natuurlijk, beetje kruidenboter ofzo erop, heerlijk.
Groenten kun je er ook bij doen wat je wilt. Salades maken, schijfjes komkommer, ananas, rauwe bloemkool.

Genoeg keus!
__Saviour__woensdag 23 november 2005 @ 15:09
kom met losgeklopt ei met wat omeletmix erin.
wat in zo'n pannetje scheppen en je maakt zo een toffe mini-omelet
Utrechtwoensdag 23 november 2005 @ 15:13
Ontbijt spek en gehaktballetjes (kun je ook zelf kleine slavinkjes maken)

Pannekoek beslag

Eitjes (met spek)
Rhoonawoensdag 23 november 2005 @ 17:20
Van bonduelle, een klein blikje aardappeltjes... Zo lijkt het echt ranzig, maar echt ideaal voor gourmet!!

En natuurlijk een lekkere salade en stokbrood.. Als je echt veel groente erbij wilt, moet je gewoon denken wat je normaal gesproken roerbakt.. boontjes, uitje, knoflook of zo..? En natuurlijk wat er al genoemd is, de paprika enz
Mini_rulezwoensdag 23 november 2005 @ 17:20
Ik heb ook wel eens stukjes frikandel bij het gourmetten gehad, ook best lekker. Even doormidden snijden zodat je een platte kant hebt voor op de bakplaat. Of schijfjes aardappel erop, ook goed te doen.
Anders natuurlijk gewoon pannetjes met kaas, dat kost ook helemaal niks en met een uitje of een champignonnetje erbij gebakken en dan op een stokbroodje is het erg goed te eten.
Mirjamwoensdag 23 november 2005 @ 17:44
ui, champignons, prei, paprika, pannenkoekmix [mini pannenkoekjes ]
Martijn_77woensdag 23 november 2005 @ 22:18
Kleine knakworstjes omwikkelen met kaas en ontbijtspek .

Erg lekker!!

[ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 23-11-2005 22:38:20 ]
stukschijtwoensdag 23 november 2005 @ 22:33
Het is gewoon omwikkelen en ontbijtspek hoor, Martijn. Maar toch bedankt voor de tip
Zonnestraaltjedonderdag 24 november 2005 @ 00:47
Stokbrood met kruidenboter idd!
En gewoon een literbak met huzaren/rundvleessalade kopen (of allebei? Weet niet met hoeveel personen je gourmet? ) Daarna mooi op een schaal leggen.. leuk aankleden met plakjes komkommer ed.

Ohw en bananen en ananasstukjes om mee te bakken in de pannetjes vind ik persoonlijk een aanrader! Maar moet je van houden.
Mr-Zdonderdag 24 november 2005 @ 09:28
quote:
Op woensdag 23 november 2005 14:59 schreef gebruikersnaam het volgende:
ik leg er altijd frikandelletjes op
Stukjes frikandel met kaas en champignons er over
Annedonderdag 24 november 2005 @ 09:57
Tevens TVP, tevens wat tips !

Wij gaan met kerst gourmetten, dus ik kan wel wat ideetjes opdoen.
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
Mr-Zdonderdag 24 november 2005 @ 10:08
quote:
Op donderdag 24 november 2005 09:57 schreef ijsmeis het volgende:
Tevens TVP, tevens wat tips !

Wij gaan met kerst gourmetten, dus ik kan wel wat ideetjes opdoen.
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
Dat gaat ook perfect

Het leuke van gourmetten is dat je je fantasie helemaal kwijt kunt! Zo maak ik welleens hartige pannenkoekjes! Gewoon wat champignons, ui, paprika en prei er op strooien. Eventueel wat kaas en smullen maar
Gripperdonderdag 24 november 2005 @ 10:10
Er is alvast een sausje wat je lekker zelf kunt maken: knoflook!

2 gelijke delen frietsaus en yoghurt mengen (meer yoghurt is friszurig, meer mayo is romiger)
en een stuk of 4, 5 teentjes knoflook fijngesneden erin. Aantal teentjes afhankelijk van hoeveel saus je maakt, als ik een liter saus maak gaan er wat meer teentjes in : 6 of 7. Je moet dan de volgende dag geen sollicitatie hebben...

Beetje peper en zout, wat italiaanse kruiden voor de kleur en de spikkeltjes, en laat het maar lekker een nachtje intrekken in de koelkast. Wel afdekken, want alles gaat ernaar ruiken, en dat is bij bijvoorbeeld eieren niet fijn.

Alle andere tips die ik in gedachten had staan er al. Als je een beetje van show houdt: licht uit, en flamberen met cointreau ofzoiets.
Marsepeindonderdag 24 november 2005 @ 10:21
Wat mij in ene te binnen schiet:
Mini satehstokjes (Cocktailprikkers met 3 kleine stukjes gemarineerde kipfilet eraan)
Bakje met satehsaus erbij!
Stokbrood + kruidenboter
Misschien wat kleine stukjes vis

Gourmetten is trouwens wel koken op de vierkante centimeter
Mirjamdonderdag 24 november 2005 @ 11:33
weet je wat leuk is
minipannenkoekje bakken, als je hem ehbt omgedraaid, er wat suiker opstrooien en onderin leggen [2e verdieping dus, zodat hij tussen de 2 platen ligt]
en als hij klaar is weer terug bovenop, een klets[je] grand marnier eroverheen, en dan aansteken
Mini_rulezdonderdag 24 november 2005 @ 12:10
quote:
Op donderdag 24 november 2005 11:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
weet je wat leuk is
minipannenkoekje bakken, als je hem ehbt omgedraaid, er wat suiker opstrooien en onderin leggen [2e verdieping dus, zodat hij tussen de 2 platen ligt]
en als hij klaar is weer terug bovenop, een klets[je] grand marnier eroverheen, en dan aansteken
Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin.
Mirjamdonderdag 24 november 2005 @ 12:11
quote:
Op donderdag 24 november 2005 12:10 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin.
ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch?
Mini_rulezdonderdag 24 november 2005 @ 12:17
quote:
Op donderdag 24 november 2005 12:11 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch?
Oh okee, ik dacht even dat er nog heel andere gourmetstellen bestonden die ik nog nooit gezien had.

Ontopic: een mini-omelet uit het pannetje is ook altijd lekker, met champignons, gesmolten kaas e.d.
Gripperdonderdag 24 november 2005 @ 12:30
quote:
Op donderdag 24 november 2005 12:17 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]
Ontopic: een mini-omelet uit het pannetje is ook altijd lekker, met champignons, gesmolten kaas e.d.
Doet me denken aan m'n eigenwijze pa die altijd het omelet mengsel tot de rand van het pannetje volschept, en dan vergeet dat het ook nog gaat rijzen... **Leermoment** Het pannetje moet niet meer dan halfvol...
Doekesvrijdag 25 november 2005 @ 10:34
Vis is natuurlijk ook erg lekker. Stukjes zalm, of gamba's.
Toastyvrijdag 25 november 2005 @ 12:12
raclette
Mirjamvrijdag 25 november 2005 @ 14:05
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 12:12 schreef Toasty het volgende:
raclette
kan je misschien iets informatiever zijn?
Mr-Zvrijdag 25 november 2005 @ 16:55
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 14:05 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

kan je misschien iets informatiever zijn?
Dan doe ik het maar:
quote:
Bij raclette wordt meestal de ronde kaas doormidden gesneden. De kaas wordt eenzijdig verwarmd door een vuur of door een speciale oven. Na enige tijd kan de zachtgeworden kaas van het grote stuk kaas geschraapt worden. De raclette wordt gegeten met aardappels, augurkjes en zilveruitjes en soms ook andere groenten. Over het algemeen wordt er thee en witte wijn bij gedronken.
Bron
_Hestia_vrijdag 25 november 2005 @ 17:04
gewoon gourmetschotel uit de supermarkt, wat salades en een stokbrood met kruidenboter erbij
Troelvrijdag 25 november 2005 @ 17:05
quote:
Op donderdag 24 november 2005 10:21 schreef Marsepein het volgende:
Wat mij in ene te binnen schiet:
Mini satehstokjes (Cocktailprikkers met 3 kleine stukjes gemarineerde kipfilet eraan)
Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee!
Mini_rulezvrijdag 25 november 2005 @ 19:19
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 16:55 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Dan doe ik het maar:
[..]

Bron
Op een gourmetstel komt het er dus gewoon op neer dat je plakjes kaas in je pannetje laat smelten.
Bij voorkeur Parrano, als die nog ergens te krijgen is. De meeste supermarkten hebben hem niet meer, maar hij is wel lekker.
Toastyvrijdag 25 november 2005 @ 20:52
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 17:04 schreef Sylvana het volgende:
gewoon gourmetschotel uit de supermarkt, wat salades en een stokbrood met kruidenboter erbij
Dat is nou niet echt goedkoop
Marsepeinvrijdag 25 november 2005 @ 21:02
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 17:05 schreef Troel het volgende:

[..]

Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee!
Hoewel ik al minstens 50 keer heb gegourmet in mijn leven, onstond het idee, terwijl ik mijn post aan het typen was. Ik ga dat serieus een keer uit proberen
coltje87maandag 28 november 2005 @ 11:34
Varkensvlees, biefstuk, shoarma, hamlappen, kleine gehaktballetjes, (gepelde) gamba's, zalm, kabeljauw, ananas, appel, champignons, uitjes, paprika
BlackOrchidmaandag 28 november 2005 @ 11:39
tvp!
Mini sate, gewoon stukjes kip marineren aan een prikker rijgen en omwikkelen met bacon..
miss_dynastiemaandag 28 november 2005 @ 11:40
quote:
Op donderdag 24 november 2005 09:57 schreef ijsmeis het volgende:
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
He, ik vroeg me altijd af waarom mensen in hemelsnaam zo'n fles zouden kopen, maar voor dit soort dingetjes is het heel handig! Schrijf het gelijk op mijn boodschappenlijstje voor sinterklaas
Mirjammaandag 28 november 2005 @ 11:41
die flessen pannenkoekmix schijnen echt 3 keer niks te zijn
wij maken altijd gewoon een pak aan, gieten het over in een spuitfles, en bakken maar
I_are_Rudeboymaandag 28 november 2005 @ 11:48
Wat ook zeker niet mag ontbreken is een grote bak satésaus! Dat kan over alles

En een klein bordje met gezouten/gekruide plakjes courgette enzo Champions deden het ook heel goed! Shoarma is ook jummie!

Wij hadden ook scampies, maar dat vond ik zelf geen succes
BlackOrchidmaandag 28 november 2005 @ 11:50
quote:
Op maandag 28 november 2005 11:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
die flessen pannenkoekmix schijnen echt 3 keer niks te zijn
wij maken altijd gewoon een pak aan, gieten het over in een spuitfles, en bakken maar
Mwah voor gewoon bakken vind ik ze niks nee, maar voor gourmet ideaal. Van die meergranen dinges ga je wel goed poepen
I_are_Rudeboymaandag 28 november 2005 @ 11:52
En een beetje frisse salade erbij is ook lekker, gezond en hoeft niet duur te zijn

Wij maken het dan wel met veldsla Beetje tomaat er bij en en boel fetta blokjes en olijfolie! Voor de liefhebbers kun je er ook wat olijven bijgooien, maar zonder vind ik het al een geweldige salade. Wel wat basamico erbij flikkeren natuurlijk

it_was_memaandag 5 december 2005 @ 00:49
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 12:16 schreef funkyskunkie het volgende:
Funky gaat vanavond gourmetten.

Maar hoe zit het nu met die kaas-hapjes?
Gewoon net zo in mekaar draaien als slavinkjes?
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 14:22 schreef Doekes het volgende:

[..]

Loopt die kaas er dan niet tussenuit?
Kaas aan een spies steken en daar de spek omheen draaien. ( net als slavinkjes)Als je ervoor zorgt dat de spek over de hele kaas zit loopt deze er niet tussenuit.

Ik was iets aan het terugzoeken in dit topic en dacht ik reageer (antwoord) maar even
kruimel_20maandag 5 december 2005 @ 11:35
Wij gaan met kerst gourmetten....
Lekker huzaren salade erbij, kleine omeletjes maken, lekker vlees,
Paprika, ui , komkommer,tomaat,stokbrood met kruidenboter en tapenade...

Ga zeker wat dingen nog proberen

*nog een topic over gourmetten*
Giamaandag 5 december 2005 @ 12:23
Ga vanavond ook de kaas met katespek proberen.
Giamaandag 5 december 2005 @ 23:07
Was een succes. Zeker voor herhaling vatbaar.
Troeldinsdag 6 december 2005 @ 09:21
Ik heb zondag banaan gehad op het gourmetstel, heerlijk!
krakkemiekedinsdag 6 december 2005 @ 22:47
Pannekoekjes als dessert?
it_was_medinsdag 6 december 2005 @ 23:14
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 22:47 schreef krakkemieke het volgende:
Pannekoekjes als dessert?
Ja met ijs en cointreau en sinassnippers!
Laura 2000dinsdag 6 december 2005 @ 23:15
Mijn vader maakt altijd omelet met een shot ketjap erdoor. De omelet wordt er helemaal lichtbruinig door
Laura 2000dinsdag 6 december 2005 @ 23:16
Ohja en hij gooit vervolgens kipfilet, omelet, geraspte kaas en champignons in één zo'n klein pannetje
Laura 2000dinsdag 6 december 2005 @ 23:17
Gourmetten
it_was_medinsdag 6 december 2005 @ 23:18
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 23:15 schreef Laura 2000 het volgende:
Mijn vader maakt altijd omelet met een shot ketjap erdoor. De omelet wordt er helemaal lichtbruinig door
Maar dat hoeft niet perse in de(het) gourmetpan(netje). Dat is zo ook lekker!
Bluesdinsdag 6 december 2005 @ 23:48
quote:
Op maandag 5 december 2005 11:35 schreef kruimel_20 het volgende:
Wij gaan met kerst gourmetten....
Lekker huzaren salade erbij, kleine omeletjes maken, lekker vlees,
Paprika, ui , komkommer,tomaat,stokbrood met kruidenboter en tapenade...

Ga zeker wat dingen nog proberen

*nog een topic over gourmetten*
We laten de 2 gourmet topics even samensmelten
Rhoonadonderdag 8 december 2005 @ 00:32
Wij hebben ook altijd wat rode wijn op tafel staan.. wat rundvlees, knoflook, ui, whatever.. scheut wijn erbij, lekker laten pruttelen... lekker hoor!!

Brie is ook erg lekker bij gourmet... op je biefstukkie, hamburger.. zelf op je kip is gesmolten brie lekker.. of geitenkaas!! die kan je dan ook nog eens door je salade heen doen

Of mini tortilla. uitje bakken met aardappel.. eitje eroverheen...

Als je hamburgertjes hebt, kan je altijd van die minibroodjes erbij halen => mini hamburger

uitje bakken, tomaat en champignon erbij, wat ketjap en kethup, garen.. op een stokbroodje... Erg lekker!!
kruimel_20dinsdag 13 december 2005 @ 10:57

Geitenkaas met honing en spek
Ingrediënten (12 stuks):

* 150 gram zachte gekruide geitenkaas
* 12 lange plakken gerookt ontbijtspek (of 24 korte plakjes)
* honing

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd indien nodig de lange plakken ontbijtspek door zodat 24 plakjes ontstaan.
3. Leg 12 plakjes op een bord of snijplank en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas.
4. Schep op elk bolletje kaas een theelepel honing en vouw de ontbijtspek dicht.
5. Rol de overige 12 plakjes spek kruislings om de pakketjes heen.
6. Leg de pekketjes in een ovenvaste schaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. oventijd)
=========================


Kerstomaatjes met bieslookroomkaas
Ingrediënten (24 stuks):

* 1 bakje kerstomaatjes
* ca. 250 gram bieslookroomkaas

Bereiding:

1. Snijd de kapjes van de tomaatjes en hol ze uit met een klein theelepetje.
2. Vul de tomaatjes met behulp van een spuitzak met de roomkaas en leg ze op een schaal.

Tips:

* In plaats van bieslookroomkaas kan ook een ander mild gekruide roomkaas worden gebruikt.
* Combineer dit gerecht met Groene pepers met bieslookroomkaas en Zoete pepers met bieslookroomkaas.
* Garneer de tomaatjes met een sprietje bieslook of een toefje peterselie.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
=========================

Dit ga ik met de kerst maken voor bij het gourmetten.
De rolletjes geitenkaas doen we dan onder de grill van het gourmet stel
Zonnestraaltjedinsdag 13 december 2005 @ 22:26
Heb niet heel het topic doorgelezen, dus 't zou kunnen dat ik iets dubbel's post nu!

Ananas en banaan in een pannetje zijn lekker om mee te bakken , naast je stukje vlees.

Verder een kom pannenkoekenbeslag op tafel zetten, afhankelijk van je gezelschap natuurlijk, maar doet 't vaak ook goed!
Mabellezondag 18 december 2005 @ 11:09
Ik wil tweede kerstdag gaan Gourmetten met de familie (yep lekker burgelijk)

En met gourmetten bedoel ik dat ding met die pannetjes eronder en het vlees erop.

Nu snap ik wel dat je allerlei kleine stukjes vlees nodig hebt en een stokbroodje erbij ook lekker is. maarrrr wat nog meer??
Geloof het of niet maar ik heb dit in geen jaren gedaan.

Wat is helemaal lekker om in die pannetjes te breien... en wat zijn de don't forget dingetjes?
Dan ben ik gelijk geholpen met mijn boodschappenlijstje
Furiouszondag 18 december 2005 @ 11:12
Ga naar een groothandel en haal daar zo'n pakket met allemaal voorgesneden soorten vlees. Neem 10 eieren o.i.d. sla ze kapot in een kannetje en roer ze totdat het een egaal gele massa is, gooi er desnoods wat kruiden in, werkt erg goed in die pannetjes. Voorgekookte aardappelschijfjes kun je ook eropgooien (mits gekruid wel zo lekker). Verder doe er een aantal salades bij als aardappelsalade en gewone sla.

Succes gegarandeerd.
Quinazolinezondag 18 december 2005 @ 11:13
Brood, sausjes, ei, paprika, ui, prei, aardappeltjes, pannekoekenmix, champignonnetjes
Lienekienzondag 18 december 2005 @ 11:14
Denk ook aan: een spuitflesje met pannenkoekbeslag (of twee: zoet en hartig), champignonnetjes, preiringen, cherrytomaatjes, plakjes kaas (lekker gratineren!).
crackheadzondag 18 december 2005 @ 11:19
Een gourmetstel.
Quinazolinezondag 18 december 2005 @ 11:19
Overigens:
Gourmetten, wat voor hapjes?
Mabellezondag 18 december 2005 @ 11:37
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:19 schreef Quinazoline het volgende:
Overigens:
Gourmetten, wat voor hapjes?
Ow .... sorry, ik heb in mijn enthousiasme niet goed genoeg gekeken en een topic geopend. Maar super ga ik daar ook nog even neuzen
Martijn_77zondag 18 december 2005 @ 12:21
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:37 schreef Mabelle het volgende:

[..]

Ow .... sorry, ik heb in mijn enthousiasme niet goed genoeg gekeken en een topic geopend. Maar super ga ik daar ook nog even neuzen
Dan zal ik deze er mee laten mergen
OFfSprngrvrijdag 23 december 2005 @ 09:08
Dit verdiend een kick, want ik ga ook 2de kerstdag met mensen gourmetten met een hoop vrienden.
Troelvrijdag 23 december 2005 @ 09:35
Mijn ouders hadden pas zo'n vleesschaal gekocht.

Mensenlief wat een gigantische hoop zout zat er in dat vlees. Volgende keer snijden we het zelf gewoon weer, is ook nog stukken goedkoper.
Pietverdrietvrijdag 23 december 2005 @ 09:49
laat maar
Martijn_77vrijdag 23 december 2005 @ 09:58
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:35 schreef Troel het volgende:
Mijn ouders hadden pas zo'n vleesschaal gekocht.

Mensenlief wat een gigantische hoop zout zat er in dat vlees. Volgende keer snijden we het zelf gewoon weer, is ook nog stukken goedkoper.
Wij snijden het altijd zelf. Mijn vrouw heeft in een slagerij gewerkt en die heeft in een paar minuten een gourmetschottel klaar waar een standaard gourmetschotel niet tegen op kan.
Oblivionvrijdag 23 december 2005 @ 09:58
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
laat maar
Een kerstknuffeltje voor Piet....
Pietverdrietvrijdag 23 december 2005 @ 10:06
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:58 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Een kerstknuffeltje voor Piet....
Troelvrijdag 23 december 2005 @ 12:57
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wij snijden het altijd zelf. Mijn vrouw heeft in een slagerij gewerkt en die heeft in een paar minuten een gourmetschottel klaar waar een standaard gourmetschotel niet tegen op kan.
Wij normaal gesproken ook, maar mijn ouders besloten vrij laat te willen gourmetten en namen met 35% korting zo'n schaal mee.
Martijn_77vrijdag 23 december 2005 @ 13:26
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 12:57 schreef Troel het volgende:

[..]

Wij normaal gesproken ook, maar mijn ouders besloten vrij laat te willen gourmetten en namen met 35% korting zo'n schaal mee.
Dan zou ik persoonlijk nog voor los vlees gegaan zijn. Vooral omdat ik eigenlijk geen goede ervaringen heb met die kant en klare schalen
Woltervrijdag 23 december 2005 @ 14:20
Tvp (wij gourmetten meestal standaard, van die voorverpakte gourmetpakketten. Geen tips van mij dus)
Martijn_77vrijdag 23 december 2005 @ 15:02
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 14:20 schreef Wolter het volgende:
Tvp (wij gourmetten meestal standaard, van die voorverpakte gourmetpakketten. Geen tips van mij dus)
Maar heb je wel iets aan de tips die hier genoemd worden?
Woltervrijdag 23 december 2005 @ 15:26
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 15:02 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar heb je wel iets aan de tips die hier genoemd worden?
Ik zit al de hele tijd te zeuren dat ik wat speciaals wil met gourmetten. Vandaar. Ben nu op zoek naar dingen die wij alle 4 wel lusten maar die wel anders zijn dan normaal. En wij 4en zijn best wel grote vis en vlees-eters dus ja, ik heb er zeker wel wat aan..
Troelvrijdag 23 december 2005 @ 16:17
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 13:26 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dan zou ik persoonlijk nog voor los vlees gegaan zijn. Vooral omdat ik eigenlijk geen goede ervaringen heb met die kant en klare schalen
Tja, die ervaring hadden wij nog niet, maar nu wel
Ik zou het zelf waarschijnlijk ook niet gedaan hebben, maar met voldoende saus was het nog wel te eten
zoalshetisvrijdag 23 december 2005 @ 16:42
ghehehehe ik heb vandaag de goerumet gekocht van het kruidvat. 27 euro schoon aan de haak en met een steen- en gewonegrill, 8 pannetjes. lijkt me een uitstekende aankoop.
Mabellevrijdag 23 december 2005 @ 18:15
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 16:42 schreef zoalshetis het volgende:
ghehehehe ik heb vandaag de goerumet gekocht van het kruidvat. 27 euro schoon aan de haak en met een steen- en gewonegrill, 8 pannetjes. lijkt me een uitstekende aankoop.
Dat is zeker niet duur ... laat nog even weten of ie ook lekker bakte
gurliezondag 25 december 2005 @ 12:52
Ik wou dit jaar bij de gourmet eens wat aardappels raspen zodat je rosti kan maken, maar ik weet niet meer wat er precies bij moet.
Mirjamzondag 25 december 2005 @ 15:47
quote:
Op zondag 25 december 2005 12:52 schreef gurlie het volgende:
Ik wou dit jaar bij de gourmet eens wat aardappels raspen zodat je rosti kan maken, maar ik weet niet meer wat er precies bij moet.
quote:
Rösti
U kent het vast wel: zo'n koek van geraspte aardappel. (Hoewel, koek... hij heeft de neiging uit elkaar te vallen. Never mind.) U kunt dit in zakken in de diepvries vinden, maar echt goedkoop is het niet. Zelf maken gaat ook prima. Mocht u toevallig een keukenmachine hebben: die komt hier goed van pas. Maar met een doodgewone rasp gaat het ook.

normale portie aardappels, misschien iets meer
redelijke klont margarine
eetlepel crème fraîche, scheut slagroom, of als het eind van de maand nadert, gewoon melk
handje geraspte kaas
peper, zout
beetje nootmuskaat
koekenpan plus deksel

Schil de aardappels en was ze. Duw ze door de keukemachine, met de grove rasp, of rasp ze handmatig. Smelt de margarine in de koekenpan en voeg de aardappelflinters toe. Beetje zout en peper plus nootmuskaat erbij. Dan op een redelijk hoog vuur een paar minuten bakken.

Dan crème fraîche, of diens vervanger, erbij, plus kaas. Goed omscheppen, vuur wat lager draaien en deksel erop. Dan een minuut of 10 zachtjes laten bakken. Daarna proberen om te keren, maar als het niet lukt, tja, dan niet. Zo smaakt het ook prima.
Doekesdinsdag 27 december 2005 @ 13:04
Mijn moeder had gisteren grote garnalen met satémarinade voor op de bakplaat. Dat was echt smullen!
kruimel_20dinsdag 27 december 2005 @ 18:40
mijn creaties voor bij en op de gourmet :


Gevulde cherry tomaatjes (het ziet er misschien niet erg mooi uit maar alles was op!)


En de rolletjes spek met geitenkaas en honing.... ze waren wel machtig maar errug lekker
arithaterhorstwoensdag 28 december 2005 @ 10:33
Ik zet er ook altijd room / creme fraiche bij. En voor ernaast een beetje rode wijn en whiskey. Van Aviko heb je rosti uit de vriezer. Ook: geperste knoflook in een bakje .

Lekker vind ik dan:
uitje + champignon in de pan aanbraden, biefstuk erbij, dan zure room en beetje whiskey.
uitje + champignon en rosti in de pan aanbraden, spekblokjes + bieflapje erbij, rode wijn erbij.
zoalshetiswoensdag 28 december 2005 @ 11:23
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 18:15 schreef Mabelle het volgende:

[..]

Dat is zeker niet duur ... laat nog even weten of ie ook lekker bakte
hij bakt als een dolle
Blueswoensdag 28 december 2005 @ 11:58
Ziet er goed uit Kruimel!!
Leuk om foto's te zien van de probeersels
Scootmobielwoensdag 7 februari 2007 @ 16:52
Zo, even een stevig schopje omhoog....

Ik heb namelijk gisteren bij het Kruidvat een leuk elektrisch gourmetstel gekocht (nu van 15 voor maar 11,25 eurootjes!) en heb vanmorgen een paar simpele dingetjes uitgeprobeerd. Ging goed!

Eerst de plaat en de acht pannetjes ingevet met wat zonnebloemolie en 5 minuten 'kaal' laten opwarmen om de fabrieks-laag eraf te stomen, zoals in het boekje stond, dan even de boel afnemen met een sopje en daarna kon het avontuur beginnen.

Ziehier mijn eerste voorzichtige probeersels:
(cornedbeef uit een blikje, een gebakken eitje en in twee pannetjes onder de plaat wat plakjes kaas en een cracker. Tja, je moet wàt, he..... )



Rook kwam er nauwelijks van af gelukkig, alleen in de voorfase een beetje. De cornedbeef en het ei waren lekker knapperig en de kaas was goed gesmolten. Op de crackers smaakte het heerlijk allemaal, en het gaat nog best lekker snel ook!

Vanmiddag ben ik maar eens wat oude CUL-topics door gaan spitten naar gourmet-ideeën en ervaringen, en van dit topic ben ik meteen al een heel stuk wijzer geworden. Bedankt iedereen!

Binnenkort ook maar eens wat stukjes kipfilet met ananas gaan proberen of zo, of mini-pannenkoekjes, en natuurlijk ook uitjes, tomaat, champignons en allerlei groentes...
kruimel_20donderdag 8 februari 2007 @ 08:42
Bij mij wilden de pannekoekjes niet echt opschieten... (zowel bovenop als onderin)
Bluesdonderdag 8 februari 2007 @ 09:28
Corned beef bakken, nog nooit van gehoord
Scootmobielzondag 11 februari 2007 @ 17:16
Is wel lekker hoor, Bluezz!
Wij deden het tot zover meestal in een koekenpan. Extra vet (of olie) heb je niet nodig, er zit vanzelf al voldoende in. Handig als je even geen zin hebt om een uitgebreide maaltijd te maken en toch wat vlees erbij wilt (bv. samen met een pot boontjes of zo, en wat krielaardappeltjes uit blik)...

Vandaag heb ik eens wat ge-experimenteerd met ananas- en banaanstukjes in een laagje pannenkoekenbeslag. Heerlijk!

Hier liggen de ananasstukjes (uit blik) mooi goudbruin te worden:





En met die pannenkoekjes duurt het wel vrij lang inderdaad. Ik had het beslag eerst in een van die pannetjes gedaan, maar het gedeelte vlak onder de verwarmingsspiraal werd al gauw te donker, terwijl de rest wit bleef. Op de plaat ging dat stukken beter, maar het duurde wel een poosje. Misschien de volgende keer een iets dunnere laag beslag nemen, haha...
mariannemariewoensdag 21 februari 2007 @ 20:01
gebakken rijst met een beetje sambal, sojasaus, mais, paprika erwtjes enz.
B.A.Trixdonderdag 1 maart 2007 @ 16:45
Voor de kleine kids doen wij er meestal ook vissticks bij. Bij de lidl kan je chevapcici (zoiets) halen, dat zijn gekruide gehaktrolletjes.
pvv1967donderdag 15 maart 2007 @ 13:29
Wat ik eens ga proberen...je hebt bij de AH van die kleine pakjes met verse, nog zelf af te bakken, tapas...zijn lekker klein van stuk en veel soorten...lijkt me lekker, en makkelijk..
Superfastmaandag 22 december 2008 @ 06:36
Kick omdat het relevant is in deze periode.

Gemarineerde ossenhaas , roodbaars filet , scampi , gemarineerde lamsfilet etc
Scootmobieldinsdag 23 december 2008 @ 13:01
Goeie kick, dat komt weer mooi van pas nu.
Gemarineerde ossenhaas, het water loopt me al in de mond!
Hoe dik moet je dat ongeveer snijden? 1 cm of zo, dat je zeker weet dat het door en door gaar wordt op zo'n plaat?
Raissadinsdag 23 december 2008 @ 13:19
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:12 schreef Furious het volgende:
Ga naar een groothandel en haal daar zo'n pakket met allemaal voorgesneden soorten vlees.
Ik zou persoonlijk niet voor zo'n pakket gaan, vaak is dat vlees taai of ze hebben het zo klein voorgesneden dat er niets van over blijft. Zelf snijden is nog goedkoper ook.
Mirjamdinsdag 23 december 2008 @ 13:25
iuk vind het nooit erg om zelf het vlees te snijden/bereiden, lekkerder ook nog imo