abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17090108
De titel zegt het al!
Post hier je recepten van overheerlijke salades!

Laten we het ontopic houden en zoveel mogelijk recepten verzamelen

  woensdag 11 februari 2004 @ 15:52:53 #2
56819 Kimske
Juf in wording
pi_17090285
Ik heb hier 2 overheerlijke saladedressings, als salade kan je kool, wortel, diverse soorten sla etc. toevoegen.

Pesto mayonaise:
doe 3 theelepels citroensap in een kopje, en voeg daar 1 eigeel aan toe. Klop dit goedje totdat het mayonaise gaat vormen. Voeg nu 8 eetlepels zonnebloem olie toe, peper en zout, en 3 eetlepels pesto..
Succes verzekerd!

Hier een tweede dressing, die je eigenlijk moet serveren bij een salade met nootjes:

3 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, paprikapoeder ( snufje) peper en zout, evt. wat honing. Mengen en klaar!

Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
pi_17090635
Tsja, met bovenstaande pestodressing zou ik in elke geval een supersalade maken met tomaat, ijsbergsla, verse kruiden, feta en olijven...
pi_17090751
Een heerlijke maaltijd salade (voor 2 personen ruim genoeg):
+- 300 gram Pasta fusilli (die spiraal vormige)
blikje tonijn
3/4 doosje cherrytomaatjes
1/4 tot 1/2 ijsbergsla
1/2 paprika
komkommer
150-200 gram feta
kant en klare italiaanse dressing (van die groene zakjes),
of
poeder dressing +olie +water

Pasta al dente koken, met koud water naspoelen. Tomaatjes door de helft, ijsbergsla in stukje, tonijn ontgraten indien nodig, komkommer in 4-en en in plakjes, paprika in kleine stukje, feta in blokjes max 1 bij 1 bij 1 cm. Eventueel de dressing afmaken.
De lauwe/koude pasta met de rest mengen en eet smakelijk

En er kan nog meer groente in. Maar zo maken wij het meestal. De hoeveelheid pasta twijfel ik over, maar meestal is het ruim een halve zak. Dressing kun je ook zelf maken. Maar meestal maken we dit op een luie zaterdag/zondag en dan gaan we niet moeilijk doen...

  donderdag 12 februari 2004 @ 03:27:52 #5
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_17108461
hier mijn eigen creatie

1 x krop ijsbergsla
1 x doosje AH cherry tomaatjes
2 x bake AH Baselicum pesto
1 x kleine kipfilet
1 x kleine fles AH knoflookdressing
2 x ei (hard gekookt)
1 x peper uit de molen
1 x zakje fijn geraspte kaas

Kipfilet peper en zouten en ff een half uurtje in laten trekken
Maak de sla schoon en snij het fijn ,bak ondertussen de kipfilet
Sla de ijsbersla droog (ik doe het meestal in een theedoek)
Kook de eieren
Snij de cherrytomaatjes door het midden

Neem de helft van de sla en meng het met een bakje pesto en gooi de helft van de dressing er door.
Snij de kipfilet in reepjes en gooi de helft door de sla
Pel het ei en snij het in redelijk dunne plakjes
Meng nu het ei en de tomaatjes er door beetje peper er door
Doe precies het zelfde met de andere helft van de sla

Ik doe het altijd in 2 helften omdat ik niet zo een grootje schaal heb om het in 1 keer te doen anderws flikkert alles er over heen

Beetje geraspte kaas er over en klaar is Clara

Ik ben inmiddels overleden
pi_17111258
Ehm TS begint lijk mij?

Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas.

Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover,
beetje peper en honing op het geitenkaasje doen en even in de oven of magnetron zodat ie zachter wordt, en dan over de sla.

Zo simpel en zoooo lekker.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 12 februari 2004 @ 14:37:01 #7
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_17117333
Broccolisalade.

1 stronk broccoli
2 sinaasappels
bakje creme fraiche
amandelschaafsel
(hoeveelheden in verhouding... hoeveel sinaasappels je nodgi hebt hangt er vanaf hoeveel broccoli je gebruikt hoe je het zelf graag ziet)

Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli kort (hoooguit paar minuutjes) al dente. Spoel na koken met koud water.
Pers een halve sinaasappel, snijd de rest van de sinaasappels in stukjes.
Rooster het amandelschaafsel.

Meng de broccoli en de sinaasappelpartjes.
Meng het sinaasappelsap met de creme fraiche.
Giet de dressing over je salade, en als finishing touch het amandelschaafsel erover.


Volgens mij komt dit recept uit de Tip Culinair. Wij maken het thuis al jaren regelmatig klaar.

WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_17121318
Zure Salade met Rode Druiven

Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook

Ingredienten:

Ijsbergsla/Kropsla
Uien
Witte druiven
En wat andere dingen die je zelf lekker vindt, maar moet wel bij het zure passen

Doe in een kom wat azijn en gooi hier wat gepelde en gesneden uien in, laat dit een half uur staan
Doe de sla in een kom en gooi er azijn, de uien en witte druiven bij


Het lekkere hieraan is is dat het niet alleen zuur is, maar ook zoet door de druiven

Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  maandag 16 februari 2004 @ 12:13:55 #9
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_17219074
ff een vraagje, weet iemand toevallig het recept voor die sla dressing die ze bij de eerste kamer (eetcafe in Groningen) serveren?
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
pi_20246889
Ook even een vraagje
Is het waar dat als je een macaroniesalade maakt je veel meer zout als normaal moet gebruiken zodat de rest van de spullen beter pakt qua smaak ??
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:59:06 #11
89941 The_Gladiator
Am I my own alter ego?
pi_20302748
Sla met zooi: (:))

Gemengde sla met wat veldsla
feta
pijnboompitten, geroosterd,
gebakken spekjes,
cherry tomaten

en voor de dressing:
4 delen olijfolie (eventueel met smaakje)
1 deel azijn (geen scherpe/sterke)
beetje mayonaise,
eventueel wat kruiden (italiaanse bvb)
en wat zout en peper
als het te flauw is een beetje mosterd erbij.

De dressing er pas vlak voor het serveren op doen!
En de spekjes nog een beetje warm als je het gaat opeten!

MJAMMIE!!
We ride together, we die together!
  woensdag 30 juni 2004 @ 18:13:15 #12
89941 The_Gladiator
Am I my own alter ego?
pi_20313696
quote:
Op maandag 28 juni 2004 12:03 schreef Sorella het volgende:
Ook even een vraagje
Is het waar dat als je een macaroniesalade maakt je veel meer zout als normaal moet gebruiken zodat de rest van de spullen beter pakt qua smaak ??
Bij het maken van wat voor pasta dan ook gebruik ik nooit zout. Zorg altijd dat de belegging genoeg smaak heeft!
We ride together, we die together!
  woensdag 30 juni 2004 @ 19:01:00 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20314794
Mijn favo in de zomer is Fruitsalade.
Neem veel soorten fruit, rijp!! en snij het aan stukjes, meng het door elkaar.
Heerlijk!
Gooi er alles door wat niet echt onbetaalbaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20326522
quote:
Op maandag 16 februari 2004 12:13 schreef BdR het volgende:
ff een vraagje, weet iemand toevallig het recept voor die sla dressing die ze bij de eerste kamer (eetcafe in Groningen) serveren?
Oeh, die gewéldige knoflook/tuinkruiden dressing..
Perfect over de sla, met gebakken aardappeltjes en een flinke biefstuk voor weinig geld..
* SadKingBilly binnenkort maar weer eens naar de eerste kamer gaat..
Als je het recept krijgt, mail je me dan even?

Mijn zelfbedachte (lekker frisse) favoriete zomersalade:

Ingrediënten:
- Een flinke krop ijsbergsla
- Blikje tonijn (in water, niet in olie!)
- ½ rode, ½ gele paprika
- Klein blikje doperwten
- Blikje maiskorrels naar smaak
- Een spaanse (paarse) ui
- Een gewone ui
- Knoflook, vers of poeder
- Bieslook
- Peterselie
- Naar smaak en om te binden mayo- of halvanaise
- 6-8 schijven ananas in kleine stukjes

Hulpmiddelen:
- Slakom of wok om salade in te mengen
- Messen om te snijden, blikopener
- Broodrooster of grill

Voorbereiding:
De blikken klaarzetten, broodrooster of grill aanzetten, alle ingrediënten snijden voor zover nodig (snij de paprika en uien eens "julienne", - in dunne reepjes dus - voor het uiterlijk!)
Tonijn goed laten uitlekken.

Bereidingswijze:
Snijd de ijsbergsla (deze keer mag dat, hij moet namelijk vrij klein worden voor het eten tussen brood)
Voeg alle ingrediënten toe, naar smaak knoflook, bieslook en peterselie. Denk er bij gebruik van gedroogde kruiden aan dat het een uurtje duurt voor hun smaak vrij komt!

Voeg zoveel mayo- of halvanaise toe als nodig is om de salade te "binden" zodat het beter op brood blijft zitten.

Rooster bruine boterhammen twee aan twee in een broodrooster of grill, zodat één kant bruin en knapperig is en de andere kant wel warm maar nog zacht; dit vergemakkelijkt het eten van de salade.

Serveertips: In een flinke schaal om zelf het (warme) geroosterde brood mee te beleggen.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  donderdag 1 juli 2004 @ 19:39:58 #15
60357 roxxe
Beter een hand in de lucht dan
pi_20343410
omschrijving: Gekruide Tofu met groenten en dressing
Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 100 gram tofu (gekruide soort die je in de winkel kunt verkrijgen)
1 paprika (mag ieder kleur zijn)
100 gram ijsbergsla of krulsla
100 gram broccoli
dressing (zelfgemaakt of gekocht, best - vind ik - is met yoghurtdressing)
Hulpmiddelen:
Voorbereiding: snij de broccoli in stukjes snij de paprika in reepjes of ook in stukjes
Bereidingswijze: schep alles in een bokaal en meng alles de dressing op het moment van consumatie erop doen.
Serveertips: nog wat citroensap erover, maakt het nog wat frisser
AND HERE HE IS!
HE THINKS THAT HE IS THE MOST IMPORTANT MANIN THE WORLD...ROXXE!!!
  dinsdag 16 november 2004 @ 23:25:40 #16
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_23366103
Pikante Bonensalade
Naar een libanees gerecht

300 gram sperciebonen
1/4e kop fijn gesneden koriander
2 of 3 rode pepers, zaadjes en zaadlijsten eruit gesneden/gelepeld
1 tl. karwijzaad
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnzazijn
1 teentje knoflook, geperst.

Kook de boontjes voor 8 minuten, gooi deze dan in een vergiet en spoel af met koud water tot ze koud zijn.
GEEN ZOUT toevoegen, want dan worden de boontjes slap. Voeg daarna de fijngehakte koriander toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers (met een mes op theelepel) zodat deze niet meer heet zijn. Snij de rode pepers in dunne reepjes en voeg toe.
Meng de olijfolie, rode wijnazijn, karwijzaad en knoflook in een potje of schaaltje, giet over de salade net voor het opdienen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Shark.Bait op 16-11-2004 23:46:56 ]
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_23447674
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 17:15 schreef --Christiaan-- het volgende:
Zure Salade met Rode Druiven

Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook

Ingredienten:

Ijsbergsla/Kropsla
Uien
Witte druiven
En wat andere dingen die je zelf lekker vindt, maar moet wel bij het zure passen
Hoe krijg je die druiven nou rood? .

Vanavond ook maar eens een salade maken.
Met sjalotjes kan je het geheel een pittige, frisse smaak meegeven.
Met pesto ben ik over het algemeen voorzichtig, bij overmatig gebruik kan het de smaak danig verpesten.
If you fear for the morality of your wives, educat. of your childr., the solidarity of your armchairs, privatized prisons, factory farms and the secu. of the state...then you are right. But what can you do?You are rotten, and the fire has been lit
pi_23447715
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 10:17 schreef shmoopy het volgende:
oeh klinkt zaaaaalig!
Ik ben dan ook dol op geitenkaas..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 20 november 2004 @ 17:51:50 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23450151
En hele makelijke maar wel erg lekker in de zomer

Salade met tonijn:

Neem een zak gemengde sla
Neem 2 blikjes tonijn
Neem 1 of 2 uien (Afhandelijk van de grote)

Laat de blikjes tonijn uitlekken en maak de tonijn fijn.
Snij de ui fijn
Gooi de ui en tonijn bij de sla en maak het geheel af met een beetje dressing naar keuze en croutons

Erg lekker met gebaken aardappeltjes en een nieuwe haring!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23450263
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 10:17 schreef shmoopy het volgende:
Ehm TS begint lijk mij?

Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas.

Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover,
beetje peper en honing op het geitenkaasje doen en even in de oven of magnetron zodat ie zachter wordt, en dan over de sla.

Zo simpel en zoooo lekker.
Als variatie op het thema is deze salade ook heerlijk met gerookte kip ipv geitenkaas.
Dat moet ik snel maar weer eens maken.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_23450301
Griekse boerensalade, oftewel Horiatiki!

4 romatomaten
1 komkommer
1 rode-ui
1 potje olijven

1 plak Griekse feta (van het merk Dodoni (AH))

Dressing:
Extra vierge olijfolie
klein beetje azijn
zeezout
Oregano

Lekker bij soutzoukakia
pi_23630718
Mijn aardappel-appelsalade. (voor 2 tot 3 personen, ligt eraan of jullie grote eters zijn)

1 kilo aardappels (vastkokend)
400 gram zoetzure appel (bijvoorbeeld elstar)
3 Duimdikke augurken
1/2 bosje peterselie
1 halve ui
4 tot 6 grote eetlepels (of meer, wat jij wil) Yoghurtmayonaise of een andere slasaus met een frisse smaak
4 eetlepels Witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
Evt. Peper en zout.

Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Kook de aardappels daarna gaar(Hou er rekening mee dat het korter duurt omdat kleine stukjes eerder gaar zijn). Snijd ondertussen de augurk en ui in kleine blokjes en doe deze in een kom. Meng de Yoghurtmayonaise met de azijn en mosterd en de peterselie en doe het mengsel bij de augurk en ui in de kom. Roeren tot alles door elkaar zit. Als de aardappels gaar zijn de aardappels erdoor mengen. Laat vervolgens de bak met aardappels en saus ongeveer 3 uur in de koelkast staan tot deze goed koud is en de saus er goed is ingetrokken. Snijd de appels in blokjes vlak voor het serveren en meng ze door het aardappelmengsel. Lekker met turks brood en bockwurst.
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_25160424
Kan iemand mij een lekkere salade aanbevelen die niet te moeilijk is en die ik vandaag kan serveren bij Lasagna?
Wil je mijn toekomstige ex zijn?
  zaterdag 19 februari 2005 @ 13:21:03 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25160492
Neem een slasoort die een mooie eigen smaak heeft, zoals Rucola ofzo, wat rijpe tomaten, gesnipperd uitje, citroensap, olijfolie.
Eventueel wat geroosterde pijnboompitten erover, spekkies, stukjes zure appel (Goudrenaitte)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:29:34 #25
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435193
Ik heb afgelopen weekend kipsalade gemaakt en iedereen was er hier laaiend enthousiast over, vandaar dat ik maar heb besloten het hier neer te gooien.

Kipsalade

Men neme:
1 fikse kipfilet.
150 gram fetakaas van koeienmelk gemaakt, ik heb zelf Turkse kaas uit een blik van de Turkse winkel gebruikt, die smaakt wat minder "pittig" dan feta.
1 lenteuitje of bosuitje.
1 bekertje zure room.
zout.
peper.

Kipfilet met zout en peper bestrooien en langzaam gaar bakken, wel natuurlijk met een mooi kleurtje.
Kipfilet laten afkoelen.
De kaas fijnprakken.
Het uitje in fijne halve ringetjes snijden.
De kipfilet kort (voor grove salade) of wat langer (voor fijnere salade) door de keukenmachine gooien.
Beetje bij beetje de kaas erbij voegen, het uitje en zoveel zure room tot de consistentie naar wens is.
Flink af laten koelen en serveren op brood of een toastje

[ Bericht 1% gewijzigd door BBQ-kip op 09-03-2005 01:38:21 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25435222
Koeiefeta is vies! Dat smaakt naar zoute spons!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:33:45 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435245
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 01:31 schreef krakkemieke het volgende:
Koeiefeta is vies! Dat smaakt naar zoute spons!
Nou ik weet niet waar jij het gehaald hebt, maar ik kan het vaak wel waarderen hoor
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25435270
Ik vind schape feta wel lekker. Maar aan koeie feta zit geen smaak.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:38:00 #29
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435295
Ok, jij vindt koeienfeta niet lekker, prima en nu klaar...
Wat voor leuke saladerecepten heb jij in huis?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25435327
Kropsla met blokjes belegen kaas en cashewnoten, dressing en brood.
Gesneden andijvie met uitgebakken spekjes en blokjes blauwe kaas en brood.
Ik ben dol op maaltijdsalades.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 9 maart 2005 @ 01:47:55 #31
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_25435377
dit ziet er wel lekker uit
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:49:48 #32
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435397
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 01:47 schreef rubbereend het volgende:
dit ziet er wel lekker uit
Wat
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 9 maart 2005 @ 01:52:27 #33
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_25435420
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 01:49 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wat
nou dit topic ansich maar die salade van jou ga ik van de week toch eens maken
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 9 maart 2005 @ 02:00:34 #34
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435489
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 01:52 schreef rubbereend het volgende:

[..]

nou dit topic ansich maar die salade van jou ga ik van de week toch eens maken
Ah, mooi zo
Het si zo klaar eigenlijk, want de keukenmachine doet het meeste werk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 9 maart 2005 @ 02:08:55 #35
24361 Neva
Mania lovin'
pi_25435555
witlof in reepjes snijden bittere dele eruit
blokjes appel b;okjes augurk
mini zilveruitjes
blokjes kaas
surimiflakes
cashewnoten
en dan cocktail whiskey saus erover
mix van allerlei smaakjes door elkaar lekker
  woensdag 9 maart 2005 @ 02:23:28 #36
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435681
Koude pastasalade

Men neme:
150 gram fusilli (van die "wokkel"pasta).
Scheut olijfolie.
1 a 2 rode paprika's of een pot geroosterde paprika's.
Handvol kleine sappige, zoete tomaatjes (bijv. romaatjes of cherrytomaatjes).
1/3 komkommer.
100 gram feta.
1 a 2 eetlepels kappertjes.
Klein handje peterselie.
Lekker bosje bieslook.
Zout.
Peper.

Fusilli al dente koken en afspoelen met koud water, scheut olijfolie erdoor roeren.
De paprika('s) met een mesje inkerven, onder een hete gril zwart blakeren en in een dichte plastic zak doen. Het velletje gaat nu loslaten en dit kun je er nu heel makkelijk afpielen. Tevens hebben de paprika's nu een hele lekkere, aparte smaak gekregen.
Je kunt natuurlijk ook een pot paprika's kopen, makkelijk, maar wel duur.
Snij de paprika('s) in blokjes en voeg ze bij de koude pasta.
De tomaatjes wat kleiner snijden en toevoegen.
Komkommer schillen, in blokjes snijden en toevoegen.
Feta in blokjes snijden en toevoegen.
De kappertjes toevoegen.
De peterselie fijnhakken en toevoegen.
De bieslooksprietjes in stukjes van ongeveer 1cm knippen of snijden.en toevoegen.
Dan wat zout en peper en als het nog niet smeuïg genoeg is nog wat olijfolie erbij mikken.

Superlekker, vooral in de zomer bij de BBQ ofzo

[ Bericht 2% gewijzigd door BBQ-kip op 09-03-2005 04:45:44 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25435690
Idd!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 9 maart 2005 @ 02:33:11 #38
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435745
Tip: begin hier niet aan als je geen biefstuk kunt bakken...

Paprika-biefstuksalade

Men neme:
Een flinke biefstuk (runder of paarden).
2 rode paprika's.
Zout.
Peper.

Rooster en ontvel de paprika's zoals in het recept hierboven staat aangegeven, zorg dat je het net doet voor je verder gaat, want warm zijn ze het lekkerst.
Snij de paprika in reepjes en rangschik de reepjes mooi op 2 of 3 (eventueel verwarmde) borden, afhankelijk van met hoeveel mensen je dit voorgerecht eet.
Doe zout en peper op de biefstuk en bak deze mooi rosé.
Even laten rusten en dan met een scherp mes dunne plakken snijden en op de paprikareepjes rangschikken.
Eventueel een drupje sesamolie erover, maar zonder ook een heerlijk voorgerecht.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 9 maart 2005 @ 04:48:38 #39
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25436267
Fruitsalade met pit

Men neme:
Ananas, liefst vers.
Gembersiroop.
Paar bolletjes stemgember.

De ananas in blokjes snijden, de stemgember in dunne plakjes en alles mengen.
Een paar uur lekker laten marineren en klaar.

Lekker voor bij taart of gewoon zo.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 9 maart 2005 @ 05:10:53 #40
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_25436317
lekker salade! ik maak als pastaliefhebber meestal pastasalade.

voor verse pasta zie zelf pasta maken topic.
af laten koelen. dingen die je lekker vindt toevoegen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_25436498
Hmm een saladetopic. Ik zoek al heel lang het recept voor salade oriental die ik ooit een keer in spanje heb gegeten. Heerlijk Zou deze graag zelf eens maken.
pi_25437170
He, BBQ-kip..
dat ziet er allemaal wel erg lekker uit.. zin om voor me te koken ?
  woensdag 9 maart 2005 @ 10:00:32 #43
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25438015
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 07:01 schreef mistermaniac het volgende:
Hmm een saladetopic. Ik zoek al heel lang het recept voor salade oriental die ik ooit een keer in spanje heb gegeten. Heerlijk Zou deze graag zelf eens maken.
Ben nu wel benieuwd wat salade oriental is natuurlijk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 9 maart 2005 @ 10:02:32 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25438044
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 08:53 schreef Fatality het volgende:
He, BBQ-kip..
dat ziet er allemaal wel erg lekker uit.. zin om voor me te koken ?
Met de receptjes die ik geef moet dat toch makkelijk zelf lukken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 9 maart 2005 @ 21:23:20 #45
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25446067
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 04:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Fruitsalade met pit

Men neme:
Ananas, liefst vers.
Gembersiroop.
Paar bolletjes stemgember.

De ananas in blokjes snijden, de stemgember in dunne plakjes en alles mengen.
Een paar uur lekker laten marineren en klaar.

Lekker voor bij taart of gewoon zo.
Erg simpel maar klinkt wel erg lekker!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 9 maart 2005 @ 23:36:02 #46
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_25448913
Linzensalade

Snij en bak champignons in olijfolie met een teentje knoflook.

Doe de linzen ( uit blik) in een kom doe de champignons er door, wat tomaten en blokjes kaas, peper zout, azijn en olijfolie erbij en klaar!
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  donderdag 10 maart 2005 @ 10:49:51 #47
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25454410
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 21:23 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Erg simpel maar klinkt wel erg lekker!!
En als ik geen zin heb om een dure verse ananas te kopen, neem ik gewoon een blik ananasstukjes van euroshopper
Zo klaar! (en goedkoop)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 10 maart 2005 @ 10:51:04 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25454428
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 23:36 schreef La_Guiri het volgende:
Linzensalade

Snij en bak champignons in olijfolie met een teentje knoflook.

Doe de linzen ( uit blik) in een kom doe de champignons er door, wat tomaten en blokjes kaas, peper zout, azijn en olijfolie erbij en klaar!
Ga ik ook eens proberen, ooit in mijn vroege jeugd eens linzen gegeten, maar kan het me niet meer zo herinneren.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 10 maart 2005 @ 21:25:49 #49
111260 Charmian
a little joy
pi_25462631
simpele ruccolasalade

je maakt een bedje van ruccolasla
legt daarop een paar plakken vleestomaat
giet er naar smaak balsamicodressing over
wat pijnboompitjes en zwarte peper en klaar is lekker als voorgerecht
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 10 maart 2005 @ 21:32:51 #50
111260 Charmian
a little joy
pi_25462736
aardappelsalade

5 grote gekookte aardappels (nog warm)
een appel
een komkommer
150 gram corned beef
peper naar smaak
slasaus naar smaak

schraap de kern uit de komkommer en snij 'm in plakjes
snij de appel in blokjes
snij de aardappels in blokjes
meng dit met de overige ingredienten door elkaar en even laten afkoelen
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  vrijdag 11 maart 2005 @ 02:16:32 #51
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25467978
Zilveruitjes erdoor is ook heerlijk, Charmian
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 12 maart 2005 @ 10:56:49 #52
111260 Charmian
a little joy
pi_25486651
Dat kan, maar ik weet nog wel een lekker variantje voor aardappelsalade

gekookte aardappels in blokjes
zilveruitjes
augurkjes
slasaus
beetje mosterd
kopje boullion

je giet het kopje boullion over de aardappeltjes en laat het even intrekken
je hakt de augurkjes en zilveruitjes fijn en mengt dat door de slasaus
dit meng je weer door de aardappeltjes en klaar
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_25489622
Salade met noten en kaas

Men neme voor de salade:

- Gemengde salade met rucola
- Pijnboom pitten
- Walnoten
- Blauw kaas (Danish Blue, Stilton)

Voor de dressing:

- Honing
- Olijfolie
- Mosterd (beetje pittig, zoals groningse is lekker)

Neem een flinke scheut olijfolie, doe hier honing en mosterd bij, eventueel nog
peper, meng het geheel.

Maak de sla schoon, arangeer dit op een bord.
Rooster de pijnboompitten, en strooi ze over de sla.
Breek de walnoten en de kaas in kleine stukjes en doe deze ook over de sla.

Giet de dressing over de salade.

Smakelijk eten!
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_26211699
quote:
Op donderdag 14 april 2005 00:34 schreef kimtessa het volgende:
Tonijn (blikje, op water) (kun je trouwens ook vervangen door kipfilet = ook lekker! )
Zak sla (welke je ook maar lekker vindt)
Pijnboompitten
Rode en gele paprika
Mais (gewoon uit een blikkie)
Cherrytomaatjes (of gewone)
Komkommer
Kappertjes
Augurk (kleine stukjes)

evt. voor de smaak een eetlepel mayonaise/mayolijn, wat peper en zout toevoegen
en klaar is ... 'kees'
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 22 mei 2005 @ 22:54:06 #55
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27259366
Even een paar salade recepten die hier niet mogen ontbreken
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 03:04 schreef MissHobje het volgende:
Lauw warme aardappel salalde
Aardappelen net gaar koken, dan iets af laten koelen, ondertussen.. een uitje, augurk snipperen, beetje knoflook, bieslook.
Kleingesneden blokjes spek uitbakken en dan die even uit laten lekken.

Dan de aardappelen in stukken snijden ( moet jezelf kijken of je grof of fijntjes wilt) dan alle ingredienten erbij.. met wat augurken nat, cremefraiche en klein beetje mayo, zou en peper naar smaak! lekker doorprakken, maar niet te .. dan wordt het te kleffe puree en bedoeling is dat het wel iets samenhangt maar niet te zoals puree.

Evt. kun je er kappertjes bij doen..en gekookt ei..
Dit kun je eten met bv. gerookte zalm plakjes.. of gewoon wat rauwkost..ideen genoeg hoop ik ?
Of juist met een broodje.. gewoon erg mjammie.. en het kan lauwwarm of koud
quote:
Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
quote:
Op maandag 4 april 2005 15:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:

De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra

Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27535404
Maaltijdsalades

Sperzieboontjes/ei/aardappel/tomaat

Een heerlijke salade voor een warme dag.

Sperzieboontjes(gekookt en afgekoeld)
Aardappels gekookt en afgekoeld in blokjes
Tomaat in blokjes
Gekookt ei in stukjes
Zout en Peper naar smaak
Beetje mayonaise en yoghurt

Alles bij elkaar doen in een schaal goed roeren en klaar.
Ipv ei kun je ook tonijn uit blik nemen en ipv mayonaise kun je ook olie en een lekkere azijn (bv dragonazijn of appelazijn) gebruiken.


Bietensalade

4 gekookte bietjes in blokjes
750g aardappels gekookt en in blokjes
4 gekookte eieren in stukjes
x aantal augurken in stukjes of zilveruitjes
peper en zout naar smaak
bieslook
beetje mayonaise en een beetje yoghurt

Roeren en klaar!
pi_27916070
lekkere salades zie ik hier, inclusief wat dingetjes die ik al een tijdje mis, wat wij hier vaak als salada vaak eten:

- een hele avocado (wel een lekkere zachte nemen, neem aan dat iedereen weet wat een rijpe is?)
- 2 tomaten in partjes snijden
- 1/3 a 1/4 krop sla in eetbare reepjes/stukjes snijden
- wat lekkere andere sla zoals een bladsla ofzo erbij, geen gemizte dingen met rauwkost enzo erdoorheen
- klein stukje komkommer in plakjes schaven (1/3 of 1/4)
- pijnboompitjes roosteren en erbij (uhm, gokje, 3 eetlepels ofzo, giet altijd maar wat totdat het me genoeg lijkt )
- naar smaak italiaanse olijvemix van de locale kaasboer erbij (lees een soort mix van zachte olijven, paprika, kappertjes, italiaanse kruiden, knoflook, beetje gedroogde tomaat en olijfolie --> ook goed zelf te maken als die rotvent het weer eens een tijdje niet heeft )

- als dressing balsamico-azijn, olijfolie en een klein beetje mosterd (mosterd kan eventueel weggelaten worden)

alles bij elkaar gooien, dressing eroverheen, beetje door elkaar husselen en de pijnboompitjes er op het laatst overheen strooien zodat ze lekker knapperig blijven
pi_28164608
Ik ben sinds vorige week het huis uit,
maar ik ben nog niet zo'n ster in het maken van gezond eten

hebben jullie ideeen voor een beetje makkelijke, lekkere maar toch ook gezonde salades?
pi_28164655
Men neme een zak gemengde ijsberg salade, gooit daar stukjes komkommer, augurk en zilveruitjes doorheen, en mengt het geheel met een naturel danwel yogurt dressing, voila, een salade du chef
Live it!
pi_28164772
beetjes mais erbij vind ik altijd lekker.
cherry tomaatjes pijboom pitjes veldsla of ijsbergsla, beetje parmasaanse kaas, komkommer, gerookte kip (liefs opgewarmd in de machnetron), wat basamico azijn en zout en peper eroverheen en je hebt een lekkere salade die je eet met wat stokbrood.
maagje gevult.
dit zuig ik uit me duim en ik woon nog thuis.
je moet gewoon kijken wat je lekker vind en wat proberen.
geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!]


succes
he buur!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')