Laten we het ontopic houden en zoveel mogelijk recepten verzamelen
Pesto mayonaise:
doe 3 theelepels citroensap in een kopje, en voeg daar 1 eigeel aan toe. Klop dit goedje totdat het mayonaise gaat vormen. Voeg nu 8 eetlepels zonnebloem olie toe, peper en zout, en 3 eetlepels pesto..
Succes verzekerd!
Hier een tweede dressing, die je eigenlijk moet serveren bij een salade met nootjes:
3 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, paprikapoeder ( snufje) peper en zout, evt. wat honing. Mengen en klaar!
Pasta al dente koken, met koud water naspoelen. Tomaatjes door de helft, ijsbergsla in stukje, tonijn ontgraten indien nodig, komkommer in 4-en en in plakjes, paprika in kleine stukje, feta in blokjes max 1 bij 1 bij 1 cm. Eventueel de dressing afmaken.
De lauwe/koude pasta met de rest mengen en eet smakelijk
En er kan nog meer groente in. Maar zo maken wij het meestal. De hoeveelheid pasta twijfel ik over, maar meestal is het ruim een halve zak. Dressing kun je ook zelf maken. Maar meestal maken we dit op een luie zaterdag/zondag en dan gaan we niet moeilijk doen...
1 x krop ijsbergsla
1 x doosje AH cherry tomaatjes
2 x bake AH Baselicum pesto
1 x kleine kipfilet
1 x kleine fles AH knoflookdressing
2 x ei (hard gekookt)
1 x peper uit de molen
1 x zakje fijn geraspte kaas
Kipfilet peper en zouten en ff een half uurtje in laten trekken
Maak de sla schoon en snij het fijn ,bak ondertussen de kipfilet
Sla de ijsbersla droog (ik doe het meestal in een theedoek)
Kook de eieren
Snij de cherrytomaatjes door het midden
Neem de helft van de sla en meng het met een bakje pesto en gooi de helft van de dressing er door.
Snij de kipfilet in reepjes en gooi de helft door de sla
Pel het ei en snij het in redelijk dunne plakjes
Meng nu het ei en de tomaatjes er door beetje peper er door
Doe precies het zelfde met de andere helft van de sla
Ik doe het altijd in 2 helften omdat ik niet zo een grootje schaal heb om het in 1 keer te doen anderws flikkert alles er over heen
Beetje geraspte kaas er over en klaar is Clara
Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas.
Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover,
beetje peper en honing op het geitenkaasje doen en even in de oven of magnetron zodat ie zachter wordt, en dan over de sla.
Zo simpel en zoooo lekker.
1 stronk broccoli
2 sinaasappels
bakje creme fraiche
amandelschaafsel
(hoeveelheden in verhouding... hoeveel sinaasappels je nodgi hebt hangt er vanaf hoeveel broccoli je gebruikt hoe je het zelf graag ziet)
Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli kort (hoooguit paar minuutjes) al dente. Spoel na koken met koud water.
Pers een halve sinaasappel, snijd de rest van de sinaasappels in stukjes.
Rooster het amandelschaafsel.
Meng de broccoli en de sinaasappelpartjes.
Meng het sinaasappelsap met de creme fraiche.
Giet de dressing over je salade, en als finishing touch het amandelschaafsel erover.
Volgens mij komt dit recept uit de Tip Culinair. Wij maken het thuis al jaren regelmatig klaar.
Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook
Ingredienten:
Ijsbergsla/Kropsla
Uien
Witte druiven
En wat andere dingen die je zelf lekker vindt, maar moet wel bij het zure passen
Doe in een kom wat azijn en gooi hier wat gepelde en gesneden uien in, laat dit een half uur staan
Doe de sla in een kom en gooi er azijn, de uien en witte druiven bij
Het lekkere hieraan is is dat het niet alleen zuur is, maar ook zoet door de druiven
Bij het maken van wat voor pasta dan ook gebruik ik nooit zout. Zorg altijd dat de belegging genoeg smaak heeft!quote:Op maandag 28 juni 2004 12:03 schreef Sorella het volgende:
Ook even een vraagje
Is het waar dat als je een macaroniesalade maakt je veel meer zout als normaal moet gebruiken zodat de rest van de spullen beter pakt qua smaak ??
Oeh, die gewéldige knoflook/tuinkruiden dressing..quote:Op maandag 16 februari 2004 12:13 schreef BdR het volgende:
ff een vraagje, weet iemand toevallig het recept voor die sla dressing die ze bij de eerste kamer (eetcafe in Groningen) serveren?
Hoe krijg je die druiven nou rood?quote:Op donderdag 12 februari 2004 17:15 schreef --Christiaan-- het volgende:
Zure Salade met Rode Druiven
Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook
Ingredienten:
Ijsbergsla/Kropsla
Uien
Witte druiven
En wat andere dingen die je zelf lekker vindt, maar moet wel bij het zure passen
oeh klinkt zaaaaalig!quote:Op donderdag 12 februari 2004 10:17 schreef shmoopy het volgende:
Als variatie op het thema is deze salade ook heerlijk met gerookte kip ipv geitenkaas.quote:Op donderdag 12 februari 2004 10:17 schreef shmoopy het volgende:
Ehm TS begint lijk mij?
Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas.
Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover,
beetje peper en honing op het geitenkaasje doen en even in de oven of magnetron zodat ie zachter wordt, en dan over de sla.
Zo simpel en zoooo lekker.
Nou ik weet niet waar jij het gehaald hebt, maar ik kan het vaak wel waarderen hoorquote:Op woensdag 9 maart 2005 01:31 schreef krakkemieke het volgende:
Koeiefeta is vies! Dat smaakt naar zoute spons!
Watquote:
nou dit topic ansich maar die salade van jou ga ik van de week toch eens makenquote:
Ah, mooi zoquote:Op woensdag 9 maart 2005 01:52 schreef rubbereend het volgende:
[..]
nou dit topic ansich maar die salade van jou ga ik van de week toch eens maken
Ben nu wel benieuwd wat salade oriental is natuurlijkquote:Op woensdag 9 maart 2005 07:01 schreef mistermaniac het volgende:
Hmm een saladetopic. Ik zoek al heel lang het recept voor salade oriental die ik ooit een keer in spanje heb gegeten. HeerlijkZou deze graag zelf eens maken.
Met de receptjes die ik geef moet dat toch makkelijk zelf lukkenquote:Op woensdag 9 maart 2005 08:53 schreef Fatality het volgende:
He, BBQ-kip..
dat ziet er allemaal wel erg lekker uit.. zin om voor me te koken ?![]()
Erg simpel maar klinkt wel erg lekker!!quote:Op woensdag 9 maart 2005 04:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Fruitsalade met pit
Men neme:
Ananas, liefst vers.
Gembersiroop.
Paar bolletjes stemgember.
De ananas in blokjes snijden, de stemgember in dunne plakjes en alles mengen.
Een paar uur lekker laten marineren en klaar.
Lekker voor bij taart of gewoon zo.
En als ik geen zin heb om een dure verse ananas te kopen, neem ik gewoon een blik ananasstukjes van euroshopperquote:Op woensdag 9 maart 2005 21:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Erg simpel maar klinkt wel erg lekker!!![]()
![]()
Ga ik ook eens proberen, ooit in mijn vroege jeugd eens linzen gegeten, maar kan het me niet meer zo herinneren.quote:Op woensdag 9 maart 2005 23:36 schreef La_Guiri het volgende:
Linzensalade
Snij en bak champignons in olijfolie met een teentje knoflook.
Doe de linzen ( uit blik) in een kom doe de champignons er door, wat tomaten en blokjes kaas, peper zout, azijn en olijfolie erbij en klaar!![]()
quote:Op donderdag 14 april 2005 00:34 schreef kimtessa het volgende:
Tonijn (blikje, op water) (kun je trouwens ook vervangen door kipfilet = ook lekker!)
Zak sla (welke je ook maar lekker vindt)
Pijnboompitten
Rode en gele paprika
Mais (gewoon uit een blikkie)
Cherrytomaatjes (of gewone)
Komkommer
Kappertjes
Augurk (kleine stukjes)
evt. voor de smaak een eetlepel mayonaise/mayolijn, wat peper en zout toevoegen
en klaar is ... 'kees'![]()
![]()
quote:Op dinsdag 26 april 2005 03:04 schreef MissHobje het volgende:
Lauw warme aardappel salalde![]()
Aardappelen net gaar koken, dan iets af laten koelen, ondertussen.. een uitje, augurk snipperen, beetje knoflook, bieslook.
Kleingesneden blokjes spek uitbakken en dan die even uit laten lekken.
Dan de aardappelen in stukken snijden ( moet jezelf kijken of je grof of fijntjes wilt) dan alle ingredienten erbij.. met wat augurken nat, cremefraiche en klein beetje mayo, zou en peper naar smaak! lekker doorprakken, maar niet te .. dan wordt het te kleffe puree en bedoeling is dat het wel iets samenhangt maar niet te zoals puree.
Evt. kun je er kappertjes bij doen..en gekookt ei..
Dit kun je eten met bv. gerookte zalm plakjes.. of gewoon wat rauwkost..ideen genoeg hoop ik ?
Of juist met een broodje.. gewoon erg mjammie.. en het kan lauwwarm of koud
quote:Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:
Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook
Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
quote:Op maandag 4 april 2005 15:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:
De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra
Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |