Mijn oven was heel lang stuk en sinds vandaag heb ik een nieuwe, ga dus vanaaf meteen lekker zelfgemaakt pizza maken met rucola en parmaham
Enniewee, heeft iemand nog een lekker recept voor een overschotel zodat ik ff flink aan het experimenteren kan slaan?
En die prei-gehaktschotel of zuurkool-aardappelpuree kennen we allemaal wel, dus een beetje origineel aub
Of lekker spinazie met fetaflappen maken
quote:Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de oven
Op zaterdag 7 februari 2004 13:58 schreef RedBitch het volgende:
Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de ovenOf lekker spinazie met fetaflappen maken
quote:Lekker makkelijk. Dat kun je in ieder topic wel plaatsen,
Op zaterdag 7 februari 2004 13:58 schreef Megumi het volgende:
Leef je eens uit.
quote:Ja sorry, dat weet ik natuurlijk, kijk maar in de topictitel
Op zaterdag 7 februari 2004 13:56 schreef D-Devil het volgende:
Het is een ovenschotel.
klein bekertje creme fraiche mengen met klein blikje tomatenpuree en theelepel rozemarijn
dat op de kaas smeren (lekker dik)
half uurje, 200 graden
Klaar is je Finse Visschotel
Ik ga trouwens ook weer eens snel mijn sinaasappelkip in de oven maken...met knofllookaardappeltjes *inspiratie langzaam opborrelt*
quote:Oeh klinkt lekker! Gooi dan even gelijk het recept neer!
Op zaterdag 7 februari 2004 14:10 schreef Vivi het volgende:
O lekker, ik ben gek op visIk ga trouwens ook weer eens snel mijn sinaasappelkip in de oven maken...met knofllookaardappeltjes *inspiratie langzaam opborrelt*
Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover.
Erg jammie.
recept weet ik niet. Ik eet het alleen maar
maar daar had je het dus al over in je openingspost
Ovenschaal invetten.
1 pond rundergehakt verdelen over de bodem.
Zout en peper erover strooien.
Laagje klein gesneden uien en/of champignons.
Blik champignon crème soep erover verdelen.
Laag groente uit blik of diepvries naar keuze.
Zak diepvries aardappelschijfjes erover heen.
Alles dus koud en rauw in de schaal.
Echt heerlijk!
Kip met sinaasappel en chocolade-pepersaus:
Benodigdheden:
(voor 4 personen)
2 cm verse gemberwortel
1 takje verse tijm
1 dl olijfolie
4 kippenbouten of kipfilet
2 sinaasappels
zout en peper
1 dl droge witte wijn
1/2 Spaanse peper
75 g chocolade
2 dl crème fraîche
Aan de slag :
Schil en rasp de gemberwortel. Pel en pers de knoflook uit;
Roer de tijmblaadjes, knoflook en gember door de olijfolie;
Ontvel en was de kippenbouten. Filet is meteen geschikt voor verdere bereiding;
Dep de kip droog en besprenkel de kip met wat sinaasappelsap en wrijf ze daarna in met het oliemengsel;
Bestrooi daarna met zout en peper en laat de kip ca. 1 uur afgedekt staan;
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Bak de bouten of de filets in een braadpan ca 10 minuten aan beide kanten aan en schenk er steeds wat marinade over;
Blus de kip af met witte wijn en laat dit ca 4 minuten inkoken;
Voeg 1 dl sinaasappelsap toe. Laat de kip in het midden van de oven in ca. 45 minuten verder gaar worden door af en toe te keren;
Was en verwijder de zaadlijstjes van de Spaanse peper. Snijd de pepertjes in dunne reepjes;
Breek de choco in stukken in een kom en laat het met de Spaanse peper au bain-marie (boven een pan met heet water) smelten;
Haal de kip uit de oven en roer de gemolten chocolade door het achter-gebleven braadvet. Roer de rest van het sinaasappelsap en de crème fraîche door de chocoladesaus;
Laat de saus ca 2 minuten koken. Serveer de kip met de chocolade pepersaus;
En:
Geroosterde aardappels:
2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 el olijfolie
1 tl rozemarijn
zout en peper naar smaak
Verhit de oven voor op 180 C. Leg de aardappels op een licht geoliede bakplaat. Roosteren tot gaar, ongeveer 30-45 minuten.
Zuidafrikaanse gehaktschotel voor 4 personen
2 sneetjes oud witbrood zonder korst
2 dl melk
1 grote ui
2 knoflookteentjes
2 appels
4 gedroogde abrikozen
2 eetlepels olie
400 gram lams of rundergehakt
1,5 eetlepel chilipoeder
zout, cayennepeper
50 gram geschaafde amandelen
2 klein blikje tomatenpuree
3 eieren
1/8 liter slagroom
1 theelepel koenjit
100 gram geraspte belegen goudse kaas
- Breek het brood in stukjes en week die circa 20 minuten in de melk
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appels en rasp ze grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en en knoflooksnippers ca 3 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Roer de chilipoeder en het zout er doorheen, naar smaak en roerbak het geheel nog een minuut door. Roer dan de appel, stukjes abrikoos, amandelen en tomatenpuree erdoor.
- Knijp het brood uit en roer het door het gehaktmengsel. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper en schep het in een lage ovenschotel. Strijk de bovenkant glad.
- Klop de eieren los met de slagroom en de koenjit. Schenk het mengsel over het gehakt en bestrooi het geheel met 50 gram kaas.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de schotel in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar. Strooi de rest van de kaas er over.
Lekker met verse tomaat ernaast. Je kan ook nog een laagje aardappelschijfjes boven op het gehakt doen, voor je het eieren/slagroom/kaasmengsel erover heen doet.
quote:die monchou kan je ook vervangen door bijv. notenkaas (Rambol ofzo? zachte kaas met gemalen walnoten). Paprika kan je er ook nog doorheen doen.
Op zaterdag 7 februari 2004 14:15 schreef shmoopy het volgende:
Broccoli-taart.Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover.
Erg jammie.
- 500 gr aardappelen
- 4 dl melk
- 1 dl koksroom
- 200 gr pittige geraspte kaas
- snufje nootmuskaat
- peper
- 1 ei
- 1 (of meer) teentje(s) knoflook
Melk en room aan de kook brengen en laten afkoelen (bij afkoelen af en toe roeren anders onstaat er een dik vel);
Aardappelen schillen en in zeer dunne plakjes snijden (1 mm);
Over voorverwarmen op 150°C;
In een grote kom het ei met de afgekoelde melk losroeren;
Kaas (niet alles, ovgeveer de helft), noot en peper er door roeren;
Aardappelschijfjes er bij en er voor zorgen dat deze allemaal aan beide kanten met het eimengsel in aanraking komen;
Ovenschaal invetten met boter en de uitgeperste knoflook er in smeren;
Alles in de ovenschaal doen, uitspreiden en het restant kaas er regelmatig over strooien;
Op hoogste plek in de oven plaatsen en 5 kwartier laten garen. Nadat de tijd verstreken is even proberen of e.e.a. gaar is want de ene aardappel is de andere niet... Ik neem altijd bintjes.
Lekker bij licht gekruide kipfilet, botervis of ander licht vis/vlees.
Eetze
Aardappels poffen, in oven of magnetron, af laten koelen, door de helft snijden, uithollen, van het aardappel wat je uit de aardappel gehaald hebt, maak je een puree met beetje melk, peper en zout, en veel pesto. Daaroverheen geraspte kaas, kwartiertje in de oven.. klaar! Met de puree kan je ook tomaten vullen, erg lekker bijgerecht!
Ingrediënten:
900 gram aardappelen
600 gram saucijzenvlees
275 gram kleingesneden uien
boter of margarine
750 gram moesappelen in partjes
40 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel piment
600 gram kleine tomaten
oregano, peper, zout
Bereiding:
Maak aardappelpuree van de aardappelen.
Rul het gehakt met de uien, op smaak maken met oregano, wat peper en zout.
Doe het gehakt in een grote ovenschaal.
Vespreid de appel over het gehakt en bestrooi dit met de basterdsuiker en de piment.
Bedek het geheel met de helft van de aarappelpuree.
Halveer de tomaten en bestrooi de snede met oregano. Snij een kruis in de bolle kant.
Schik de halve tomaten in het midden, met de platte kant naar beneden.
Maak van de rest van de aardappelpuree een rand om de tomaten heen.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven: 200°, ongeveer 30 minuten:
De tomaten en de appel moeten zacht zijn.
Foto op: http://www.xs4all.nl/~cnrb/pie.html
Echt lekker
[Dit bericht is gewijzigd door assepoes op 09-02-2004 13:28]
quote:Dit is erg lekker....
Op zaterdag 7 februari 2004 14:15 schreef shmoopy het volgende:
Broccoli-taart.Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover.
Erg jammie.
Voor twee persoon gebruik ik:
250 gr rundergehakt
blik (400 gram) sperziebonen maar je kunt ook verse gebruiken (wel even koken)
blik perziken (liefst op sap maar die zie je niet zo veel)
pakje aardappelpuree (mag ook zelf gemaakt zijn maar dit is makkelijker)
peper, zout en specerijen die je zelf lekker vind om je gehakt mee te kruiden
Verwarm de over voor op 200 graden.
Rul het gehakt in een pan met peper en zout, en bijvoorbeeld kerrie- en paprikapoeder. Je kunt er ook nog knoflook door doen. Eigenlijk wat je aan kruiden lekker vind om door je gehakt te gooien.
Doe het gehakt in een ovenschaal.
Laat de sperziebonen uitlekken en leg die bovenop het gehakt. Omdat het uit blik komt hoef je het niet warm te maken, dat gebeurd wel in de oven, en het is immers al gaar. Als je verse sperziebonen gebruikt moet je die wel eerst gaar koken.
Snij de perziken in stukje, zo groot als je zelf lekker vind. Ik snijd zo'n halve perzik meestal in een stuk of 5-6 reepjes zeg maar.
Leg die op de sperciebonen.
Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking (sommige moet je met water, en andere met melk maken). Ik gebruik altijd iets meer water omdat ik vind dat je met de op het pak aangegeven hoeveelheid hele droge aardappelpuree krijgt.
Doe dit over de perziken zodat het geheel mooi bedekt is.
Je kunt er nog een paar kleine boterklontjes opleggen zodat het mooi van kleur wordt maar dat hoeft niet.
Zet het 30-45 minuten in de oven of tot de aardappelpuree een mooi kleurtje heeft gekregen.
Het klinkt als een raar recept maar als je alle ingredienten lekker vind dan is het echt een lekker recept. ALs je een echte vleeseter bent is het aan te raden meer gehakt te gebruiken. Bovenstaande hoeveelheden zijn eigenlijk meer richtlijnen dan 'verplichtingen'. Mijn moeder maakte het recept altijd met meer gehakt en dezelfde hoeveelheid sperziebonen en perziken.
dat recept ken ik, is erg lekker. Qua tijd weet ik het ook nietquote:Op woensdag 2 maart 2005 01:05 schreef Euc- het volgende:
U neemt zuurkool (kant en klare, of zelf maken, dan de zuurkool met wat jeneverbessen, kruidnagel en laurierbladeren in een pan doen), dan neem je wat ananasstukjes, rozijnen en bananen en aardappelpuree. Je mengt de aardappelpuree met de zuurkool (verhoudingen die je zelf wilt), je mikt de ananas, rozijnen en bananenschijfjes erin en doet alles in een mooie ovenschaal. Strijk alles glad, bestrooi met paneermeel, een paar kleine klontjes boter bovenop en de oven in.
Geen idee hoelang eigenlijk..
Deze lijkt me erg lekker! (ik ben nogal een shoarmaliefhebber)quote:Op woensdag 2 maart 2005 15:54 schreef DancingPhoebe het volgende:
Shoarma
Broccoli
Aardappel anders Knoflook
Aardappelschijfjes
Pittige geraspte kaas
Shoarma een beetje opbakken, hoeft niet helemaal gaar.
Broccoli kun je even blanchere, net waar je van houdt, wil je hem iets steviger doe je het niet, mag ie wat zachter dan wel even.
Bodempje aardappelschijfje leggen in ovenschaal (even inboteren eerst), helft van de aardappelanders erover. Laagje shoarma, laagje broccoli, laagje shoarma, weer laagje aardappelen en herhalen. Dan een flinke laag raspkaas erover heen. Als je het echt lekker wilt maken eerst dikke plakken kaas eroverheen en dan raspkaas, maar ja das wel moddertje vet dan.
En als je Martijn_77 heet kun je er best een beetje verse spi-nazi onder gooienquote:Op woensdag 2 maart 2005 23:10 schreef doemaardrie het volgende:
Heel makkelijk en super lekker:
Pot aardappel anders
kook aardappels even voor zodat ze halfgaar zijn
afkoelen en in oven schotel flikkeren
zo een pakkie gesneden zalm ding erbij
20 min in de oven
serveer er wat peultjes of doperwtjes bij en je heb een heerlijke maaltijd
Ik heb 'm gisteren gemaakt en er lekker van gegetenquote:Op woensdag 2 maart 2005 16:53 schreef DancingPhoebe het volgende:
Blancheren is water aan de kook brengen en de groenten er dan ingooien. Minuutje of 3.
Het is trouwens een zovty original recept.
quote:Op dinsdag 2 mei 2006 16:47 schreef ymme het volgende:
Nou heb ik laats een keer iets gehoord over een aardappelschotel met spinazie uit de oven.
Dit leek mij en mijn vriend heel lekker maar hoe klaar te maken.
Ik heb aardappels, spinazie, creme fraich.
Maar wat heb ik hier nu precies voor nodig en hoe maak ik het klaar.
Of heb ik het verkeerd gehoord![]()
Ook ben ik geintereseert in meerdere recepten van ovenschotels:)
quote:Op dinsdag 2 mei 2006 17:12 schreef Lienekien het volgende:
Ik doe wel eens gebakken aardappelschijfjes in een ovenschaal, daar een laag spinazie a la creme overheen en dan een laagje kaas (bijv danish blue). Kwartiertje in de oven.
quote:Op dinsdag 2 mei 2006 17:14 schreef skiczukie het volgende:
[..]
Ik heb spinazie, aardappelen en gehakt.
En misschien heb je hier nog wat aan.
quote:
Sorry verkeerd gekeken dacht dat er 2006 stondquote:Op dinsdag 2 mei 2006 21:04 schreef Euc- het volgende:
Dude.. een jaar oud, ga anders ff de miereneukermod uithangen
Ik kook ze wel altijd even voor want in de oven doen aardappels er heel lang over om gaar te worden.quote:Op woensdag 3 mei 2006 08:47 schreef ymme het volgende:
Als ik nou een reactie kreeg op de ovenschotel met spinazie
Ik heb gee naardappelschijfjes, maar wel gewone aardappels. Als ik deze (niet voorbakken) erbij doe is dat ook goed? Of zal ik ze eerst ff voorkoken of iets dergelijks?
quote:Op woensdag 3 mei 2006 09:46 schreef Bluezz het volgende:
Heb je gehakt en ui?
Dit even bakken.
Of als je geen zin hebt in puree leg je op de bodem schijfjes aardappel, spinaziemengsel erop en beetje kaas erover strooien.![]()
quote:Op woensdag 5 juli 2006 19:56 schreef RijstNatie het volgende:
Plaats hier recepten van ovenheerlijke ovenschotels
maakt overegens niet uit of het nou rijst, aardappels etc is.. als je maar niet 100 ingredienten nodig hebt.
liefst met foto van het resultaat
dit is wel een lekkere denk ik..
4 personen
Bereiden: 30 min.
1 pak aardappelpuree voor ovenschotels (à 2 zakjes)
1 grote ui
2 1/2 el. zonnebloemolie
1 zak Italiaanse groentemix (400 g)
1 blikje maïskorrels (300 g)
2 blikken kalfsragout (400 g)
zout
peper
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ± 1 minuut fruiten.
Groentemix toevoegen en ± 2 minuten meebakken.
Maïs laten uitlekken. Kalfsragout en maïs toevoegen en even mee verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschaal invetten met de rest van de olie. Ragoutmengsel in ovenschaal scheppen. Afdekken met laag puree.
Schaal in de oven ca. 15 minuten gratineren.
En vooral omdat er allemaal niet verse, zelf klaargemaakte, ingrediënten inzitten zoals maiskorrels en ragout uit blik en aardappelpuree uit zakjes.quote:Op donderdag 6 juli 2006 00:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
bovenstaande ovenschotel lijkt mij zeer onsmakelijk
maar dat komt gewoon doordat er ragout in zit
dan bookmark je 'mquote:Op zaterdag 5 augustus 2006 19:01 schreef RijstNatie het volgende:
ja ik kan dit topic nooit vinden, hij staat altijd in pagina 6 ofso
en dan ben ik weer een uur bezig met zoeken terwijl ik eten wil maken
Maar dan krijg je geen nieuwe receptenquote:
die kan hij dan mooi posten als hij kicktquote:Op zaterdag 5 augustus 2006 22:57 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar dan krijg je geen nieuwe recepten
Post dan meteen een recept.quote:Op dinsdag 23 oktober 2007 15:24 schreef Nembrionic het volgende:
Omdat dit topic in de vergetelheid is geraakt... *kicks* *kicks*
wat Bluezz zegtquote:Op dinsdag 23 oktober 2007 17:16 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Post dan meteen een recept.
Of vraag Muck ff of ze recepten in het FOK!kookboek wil zetten
Vandaag maak ik ook een ovenschotel
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |