Wat begrijp je niet aan het woord taart?quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:19 schreef Steve-O het volgende:
Nou gewoon spinazie en aardappelen koken enzo en dan een stel gehaktballen maken met ene gekookt ei erin ,Uiteraard een lekker jus'tje
Heerlijk
Volg het bovenstaande recept op en duw het in een taartvorm.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:22 schreef martinlutherking het volgende:
[..]
Wat begrijp je niet aan het woord taart?
Bronquote:Aardappel-spinazietaart
Ingrediënten :
1 kg spinazie - 500 gr aardappelen - 1/2 glas magere melk - 4 eetlepels geraspte parmezaan - 20 gr boter - 1 teentje look - 1 eiwit - peper - zout
Bereiding :
Was de spinazie en zet ze op het vuur, zonder bijkomend vocht. Kruid met wat zout. Sauteer ze 10 - 15 minuten. Giet af en knijp ze uit.
Schil de aardappels. Kook ze en pureer ze door een groentenzeef. Voeg er de warme melk bij en roer goed. Voeg de helft van de parmezaan toe.
Hak de spinazie fijn. Fruit het geplette teentje look in de boter. Als de look begint te kleuren, haal je hem eruit en doet de spinazie erbij. Kruid met peper en voeg de rest van de parmezaan toe.
Beboter een ronde bakvorm. Doe er 2/3 van de aardappelpuree in. Bedek met spinazie. Met een patisseriespuit spuit je rest van de puree in repen erover. Bestrijk met het eiwit en bak 20 minuten in de oven.
quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:23 schreef Steve-O het volgende:
OK mijn fout
Flikker het geheel in een taartvorm en zet het in de oven
Hoe lang moet het in de oven?quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:23 schreef Slow_Car_Crash het volgende:
[..]
Volg het bovenstaande recept op en duw het in een taartvorm.
Snijd er kekke puntjes van en klaar zijn de polen.
quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:23 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Bron
Tussen de eerste laag puree en de spinazie kun je een laagje rulgebakken gehakt doen, dat je lekker hebt gekruid.
Hmmm. Jah, zoiets had ik ook wel in gedachten. Ik wilde wat anders. En ook hele schijfjes (zonder te koken ofzo).quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:27 schreef Mirage het volgende:
gehakt, kruiden, iig ook knoflook als je dat bij de hand hebt, even in de wok of wat voor pan je da ook hebt.
Aardappels koken, góed gaar... stampen....
Aardappel laagje in ovenschaal, laagje gehakt, spinazi, aardapels eventueel geraspte kaas ?
---> oven
zoiets ?
Heel basis simpel zonder poespas.
7.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:27 schreef martinlutherking het volgende:
[..]
[..]
Hoe lang moet het in de oven?![]()
Dan hetzelfde, maar de aardappels intact ietsjes aangaren.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:29 schreef martinlutherking het volgende:
[..]
[..]
Hmmm. Jah, zoiets had ik ook wel in gedachten. Ik wilde wat anders. En ook hele schijfjes (zonder te koken ofzo).
quote:
Hoeveel graden?quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:29 schreef Steve-O het volgende:
25 minuten
Ik wil iets quicherigs maken. Met ei ofzo.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:30 schreef Mirage het volgende:
[..]
Dan hetzelfde, maar de aardappels intact ietsjes aangaren.
Plakjes snijden --->> verder hetzelfde.
Je hond zeker.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:32 schreef Rekkie het volgende:
Kook en bak het voor mij en flikker het dan in de blender of onder de staafmixer.....
Ik weet dan wel iemand die hier gek op is
Voor een quiche heb je toch wel iets van (blader)deeg nodig. En room.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:31 schreef martinlutherking het volgende:
[..]
Ik wil iets quicherigs maken. Met ei ofzo.
Nee man, mijn dochterquote:
Je dochter is zeker 2 ofzo.quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:34 schreef Rekkie het volgende:
[..]
Nee man, mijn dochter(serieus)
(overigens was dit gewoon een verkapte TVP, ben wel geinteresseerd naar de suggesties)
Ik heb melk, dus ik kan kloppen toch?quote:Op zaterdag 29 april 2006 13:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Voor een quiche heb je toch wel iets van (blader)deeg nodig. En room.
Bijna 9 maandenquote:Op zaterdag 29 april 2006 13:36 schreef martinlutherking het volgende:
[..]
Je dochter is zeker 2 ofzo.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |