abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:14:32 #101
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_16555164
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:09 schreef shmoopy het volgende:
Sambal is idd betrekkelijk eenvoudig te maken, misschien een lekker sambaltopiekje maken?

Mag hier ook, hoor, ik doe niet zo moeilijk, maar er zijn zoveel soorten en het lijkt me leuk om dat een eigen topic te geven.


Het woord sambal wordt gebruikt als een heet goedje voor Indonesische-Chinese gerechten.

Voor Indiase gerechten gebruik je chutney,is een andere vorm van hete saus voor Indiase gerechten.Het wordt gegeten als een extra smaakmaker bij gerechten als barra, plauri, dahl-rijst, pakora's,etc.. Voor hetgene wat je vaak bij de roti krijgt bestaat ook een bepaalde naam, kom er even niet op, geen chutney iig en zeker geen sambal. Wees een beetje culinair-correct a.u.b., Knorr heeft al genoeg verpest. , zo vriendelijk genoeg?

[Dit bericht is gewijzigd door SKMbeat op 24-01-2004 22:20]

Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
pi_16555235
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:14 schreef SKMbeat het volgende:
Wees een beetje culinair-correct a.u.b., Knorr heeft al genoeg verpest.
Dan hier een fijne tip voor je die voor dit hele subforum geldt:

Dit forum is bedoeld als een prettige plek waar je op een laagdrempelige manier over eten kunt praten.
Culi-puristen zijn van harte welkom, maar we posten hier met het mes op de snijplank, en niet op tafel.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16555245
Het sambal-topic is een feit. .

Dan blijft het hier een netjes roti-topic. .

Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_16555258
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:07 schreef fotoloog het volgende:
Het zijn een soort van gele mini-paprika`s, je kan ze fijnsnijden of malen,een beetje zout erbij en azijn en smullen maar
Het effect merk je de volgende morgen op het toilet
Nope, daar heb ik een hele goede remedie op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:18:35 #105
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_16555279
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:17 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Dan hier een fijne tip voor je die voor dit hele subforum geldt:

Dit forum is bedoeld als een prettige plek waar je op een laagdrempelige manier over eten kunt praten.
Culi-puristen zijn van harte welkom, maar we posten hier met het mes op de snijplank, en niet op tafel.


Zeur toch niet zo mens, het kan toch geen kwaad om mensen even wat info door te geven en af en toe wat info op te laten zoeken?
Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
pi_16555306
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:18 schreef SKMbeat het volgende:

[..]

Zeur toch niet zo mens, het kan toch geen kwaad om mensen even wat info door te geven en af en toe wat info op te zoeken?


Dan moet je eens wat aan je toon gaan doen, want die was en is allesbehalve vriendelijk.

Verder gedoe kan in het Foodback-topic.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:22:05 #107
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_16555372
edit: en nu even nokken

[Dit bericht is gewijzigd door shmoopy op 24-01-2004 22:22]

Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
pi_16555488
Het is hier leuk, gezellig en je leert nog wat.
De Surinaams-Hindoestaanse keuken is nieuw voor mij.
"Als je nooit twijfelt leer je niets"
pi_16600764
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 15:28 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Ja, daar heb ik ooit een receptje voor gekregen, maar da's zo'n teringjopie veel werk.


Huh? Niet zoals ik 'm maak hoor. En dan smaakt 'ie prima.
Kipfilet (kilotje) in blokjes. Braden.
Kipfilet even uit de pan, warmhouden.
Ui (1 grote), knoflook (1), madam jeanette (halfje ofzo, fucking heet die dingen), even aanbraden, massala (anderhalve eetlepel), ketchup (eetlepel of 2), kippeboullionblokje erbij, aardappelblokjes (halve kilo denk ik) erbij, kip terug, bekertje water erbij, laten prutten tot de aardappelen gaar zijn.
In een ander pannetje ui(halfje), knoflook, kippeboullionblokje en kouseband gaar maken. Ik doe de kouseband altijd door de kip/aardappelmengsel.
Dat lijkt me toch echt niet veel werk. Maar je bedoelde vast de pannekoeken.

[Dit bericht is gewijzigd door KRT op 27-01-2004 09:19]

Niet uniek en zeker geen sneeuwvlok!
pi_16702271
Was geloof ik bij Jurgen Raymann. Hindoestanen gingen helemaal steigeren om die reclame van knor. Het werd vertegenwoordigd door een Surinamer, terwijl het een Indiaas gerecht is.

Jurgen vroeg aan die jongen die in de reclame speelt: Van welke komaf ben jij? Hij: Antilliaans.

pi_16719087
quote:
Op maandag 26 januari 2004 16:52 schreef KRT het volgende:

[..]

Huh? Niet zoals ik 'm maak hoor. En dan smaakt 'ie prima.
Kipfilet (kilotje) in blokjes. Braden.
Kipfilet even uit de pan, warmhouden.
Ui (1 grote), knoflook (1), madam jeanette (halfje ofzo, fucking heet die dingen), even aanbraden, massala (anderhalve eetlepel), ketchup (eetlepel of 2), kippeboullionblokje erbij, aardappelblokjes (halve kilo denk ik) erbij, kip terug, bekertje water erbij, laten prutten tot de aardappelen gaar zijn.
In een ander pannetje ui(halfje), knoflook, kippeboullionblokje en kouseband gaar maken. Ik doe de kouseband altijd door de kip/aardappelmengsel.
Dat lijkt me toch echt niet veel werk. Maar je bedoelde vast de pannekoeken.


Pannenkoeken is ook niet veel werk, gewoon even de vriezer openschuiven bij die gezellig kwebbelende chinees waaar je toch ook moet zijn om de kouseband en de madamme jeanette en de massala te kopen. Uhuh.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 7 februari 2004 @ 22:58:17 #112
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_16984949
Het begin van dit topic was toch leuk en gezellie, totdat ......
Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
  zaterdag 7 februari 2004 @ 23:01:01 #113
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_16985013
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 22:58 schreef SKMbeat het volgende:
Het begin van dit topic was toch leuk en gezellie, totdat ......
Niet te moeilijk over doen,gewoon gezellig doorgaan! NO HARD FEELINGS! Daar is Roti veel te lekker voor
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
  zaterdag 7 februari 2004 @ 23:04:40 #114
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_16985088
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 23:01 schreef fotoloog het volgende:

[..]

Niet te moeilijk over doen,gewoon gezellig doorgaan! NO HARD FEELINGS! Daar is Roti veel te lekker voor


Dat klopt! Zal er over nadenken, alles voor de roti !!!
Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
  maandag 9 februari 2004 @ 18:36:57 #115
17829 Lone_Gunman
Badda Bing Badda Bang
pi_17034807
Roti; het zij surinaams, het zij Indiase standaard roti (Chapatti), rumali roti, paratha, batura, kulcha, naan, tandoori roti, puri, phulka, missi-roti, methi-roti, makka ki roti of whatever, ze zijn allemaal verrukkelijk.

Het is me trouwens opgevallen dat ze in bepaalde caribische locaties zoals Trinidad & Tobago Roti anders serveren. Net zoals in het plaatje van de TS als een bal. In mijn woonplaats heb ik ook een keer bij een eettent roti in deze vorm afgehaald maar het was heel erg wennen want normaal krijg ik de roti en de bijgerechten apart.

Hoe zit dat in Suriname precies?

"Go Ahead, Make My Day !!"
  maandag 9 februari 2004 @ 18:38:49 #116
46511 Linz
held der helden
pi_17034856
Zijn er mensen hier die roti met mes en vork eten?
"Als Davids over het veld scheert, doen de huismoeders in een omtrek van honderd kilometer in doodsangst de ramen dicht."
  maandag 9 februari 2004 @ 18:40:15 #117
17829 Lone_Gunman
Badda Bing Badda Bang
pi_17034895
quote:
Op maandag 9 februari 2004 18:38 schreef Linz het volgende:
Zijn er mensen hier die roti met mes en vork eten?
Wel een tijdje lang gedaan toen 3 van mijn vingers onder de pleisters zaten

En ik zeg je het gaat voor geen meter.

"Go Ahead, Make My Day !!"
  maandag 9 februari 2004 @ 18:48:45 #118
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_17035103
quote:
Op maandag 9 februari 2004 18:38 schreef Linz het volgende:
Zijn er mensen hier die roti met mes en vork eten?
Ok als er weer echte rotikenners meedoen,dan doe ik weer mee, tenzij het niet weer verpest wordt door ....

Ik denk de bakr... oeps de autochtonen? (Sorry fotoloog)

Wat ik wel grappig vind op Hindoestaanse bruiloften zijn de autochtonen die stuntelig hun roti met toespijs naar hun mond proberen te douwen. Wel ontroerend.

Nee, serieus, ik vind het bewonderingswaardig dat de autochtonen zich op die manier aanpassen op een Hindoestaans bruiloft. Ik pas me weer aan door niet met mijn handen de rijst,dahl en andere toespijzen te eten,maar met een lepel. De roti scheur ik weer met mijn handen. Kijk dat noem ik nou het "It Takes Two To Tango"-principe als het gaat om integreren,waardoor het nog best goed kan komen in Nederland.

Mijn moeder kon het niet uitstaan als we vroeger met handen aten, ze vroeg altijd als eerste om bestek op een bruiloft (ik denk dat sommige autochtonen zich afvragen waar ik het nou over heb?). Gelukkig had men altijd wel een voorraadje plastik vorken en lepels in een hoek liggen.

[Dit bericht is gewijzigd door SKMbeat op 09-02-2004 19:07]

Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
  maandag 9 februari 2004 @ 19:03:00 #119
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_17035437
quote:
Op maandag 9 februari 2004 18:38 schreef Linz het volgende:
Zijn er mensen hier die roti met mes en vork eten?
Nope,met het handje
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
  maandag 9 februari 2004 @ 22:16:05 #120
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_17042502
quote:
Op maandag 9 februari 2004 19:03 schreef fotoloog het volgende:

[..]

Nope,met het handje


Wel volgens goed Hindoestaans gebruik het rechterhandje?
Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
  maandag 9 februari 2004 @ 22:18:18 #121
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_17042596
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:16 schreef SKMbeat het volgende:

[..]

Wel volgens goed Hindoestaans gebruik het rechterhandje?


Tuurlijk!
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_17042846
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:16 schreef SKMbeat het volgende:

[..]

Wel volgens goed Hindoestaans gebruik het rechterhandje?


Ik ben links, dus ik eet het mooi met mijn linkerhand. Smaakt er geen cent minder om.

Verder vind ik het verwonderlijk hoeveel smaken roti er zijn. Iedereen maakt het anders. Als ik een lekker roti-tentje gevonden heb blijf ik daar ook bij, want bij sommigen zijn de roti-vellen niet te vreten, superdroog. Weer bij anderen drijven je aardappels in het sap, en bij anderen zijn ze weer te droog.
Maar tegenwoordig bestellen we bij Sono in Den Haag, geloof ik. Die zijn lekker.

  maandag 9 februari 2004 @ 22:27:52 #123
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_17043016
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:23 schreef Toeps het volgende:

[..]

Ik ben links, dus ik eet het mooi met mijn linkerhand. Smaakt er geen cent minder om.

Verder vind ik het verwonderlijk hoeveel smaken roti er zijn. Iedereen maakt het anders. Als ik een lekker roti-tentje gevonden heb blijf ik daar ook bij, want bij sommigen zijn de roti-vellen niet te vreten, superdroog. Weer bij anderen drijven je aardappels in het sap, en bij anderen zijn ze weer te droog.
Maar tegenwoordig bestellen we bij Sono in Den Haag, geloof ik. Die zijn lekker.


Gewoon lekker self-made !
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
  maandag 9 februari 2004 @ 22:31:34 #124
17829 Lone_Gunman
Badda Bing Badda Bang
pi_17043203
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:23 schreef Toeps het volgende:

[..]

Maar tegenwoordig bestellen we bij Sono in Den Haag, geloof ik. Die zijn lekker.


Sono is wel een goeie ja. Samen met Abdoels vind ik deze 2 de beste. De medewerkers van Sono zijn trouwens Pakistanen
"Go Ahead, Make My Day !!"
  maandag 9 februari 2004 @ 22:32:10 #125
73188 Iceflake
Mowpheus! Suri Thing!
pi_17043228
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:16 schreef SKMbeat het volgende:

[..]

Wel volgens goed Hindoestaans gebruik het rechterhandje?


Ik ben linkshandig en ik ben nog nooit aangeken door een Arya, Sanathan, Sikh, Balinees, Sai, Bakra oid...omdat ik at met m'n linkerhand...

No offense though...you're my Bhai

En ja roti is het lekkerst van alle Surinaamse gerechten

Love's like crapping your pants: everyone around you notices, but only you have that warm feeling inside
  maandag 9 februari 2004 @ 22:33:32 #126
76456 SKMbeat
Are You Experienced ?
pi_17043290
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:23 schreef Toeps het volgende:

[..]

Ik ben links, dus ik eet het mooi met mijn linkerhand. Smaakt er geen cent minder om.


Tuurlijk, gewoon doen,zolang je in Nederland of een welvarend land woont wel.
Maar het eten met je rechterhand is in India wel zo smakelijk.Met de linkerhand wordt er in India iets minder smakelijks gedaan...
Als je weet dat men in sommige gebieden er nog geen toiletpapier heeft....
Dan is het zeker aan te bevelen dat men etiquetten heeft als het gaat om eten met je hand.

In Nderland maakt het gelukkig niks uit. Je kan het zelfs met bestek eten, maar dan gaat de lol er wel vanaf. Net zoiets als friet eten met een vork. Is veel lekkerder met je handjes en dopen in die mayo...

Let me be who I am ! Let me Kick Out The Jams ! Kick Out The Jams ! I done kick them out.
pi_17043566
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:33 schreef SKMbeat het volgende:

[..]

Tuurlijk, gewoon doen,zolang je in Nederland of een welvarend land woont wel.
Maar het eten met je rechterhand is in India wel zo smakelijk.Met de linkerhand wordt er in India iets minder smakelijks gedaan...
Als je weet dat men in sommige gebieden er nog geen toiletpapier heeft....


Gelukkig was ik mijn handen voor het eten...
  dinsdag 10 februari 2004 @ 12:08:21 #128
65409 warteltje
man made machine
pi_17054992
btw.er zijn verschillende soorten roti's ; gevuld met pittige aardappelpuree, gevuld met gele erwten, pharata (soort van deeglint, en de vorm van een roti), dosti ( twee rotiplaten tegen elkaar met daartussen olie), chapati (indiase variant van roti; veelal gemaakt met atta-meel). Ze hebben allemaal een eigen karakter en smaak en allemaal lekker
  dinsdag 10 februari 2004 @ 17:32:29 #129
17829 Lone_Gunman
Badda Bing Badda Bang
pi_17064596
Het is me trouwens opgevallen dat ze in bepaalde caribische locaties zoals Trinidad & Tobago Roti anders serveren. Net zoals in het plaatje van de TS als een bal. In mijn woonplaats heb ik ook een keer bij een eettent roti in deze vorm afgehaald maar het was heel erg wennen want normaal krijg ik de roti en de bijgerechten apart.

Serveren ze het in Suriname ook zo? Is het normaal voor dat gebied?

"Go Ahead, Make My Day !!"
  dinsdag 10 februari 2004 @ 17:55:12 #130
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_17065345
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 17:32 schreef Lone_Gunman het volgende:
Het is me trouwens opgevallen dat ze in bepaalde caribische locaties zoals Trinidad & Tobago Roti anders serveren. Net zoals in het plaatje van de TS als een bal. In mijn woonplaats heb ik ook een keer bij een eettent roti in deze vorm afgehaald maar het was heel erg wennen want normaal krijg ik de roti en de bijgerechten apart.

Serveren ze het in Suriname ook zo? Is het normaal voor dat gebied?


In Suriname serveren ze de roti als een pannenkoek
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
  woensdag 11 februari 2004 @ 14:56:36 #131
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_17088580
Ik heb in Mauritius de lekkerste roti ooit gegeten. Ze serveren ze daar ook anders.
Ze zijn echt flinter flinter flinterdun, en dan een heel dun laagje aardappel (zeer peper, zelfs voor mijn geoefende tong) erin, en dan opgerold.
Die waren zo overheerlijk, je at er zo een stuk of 4 van achter elkaar op!

In Suriname worden de roti's apart van de bijgerechten geserveerd.

You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zondag 9 januari 2005 @ 21:43:07 #132
34891 melonovy
La Kutschie
pi_24491465
Ik heb gisteren zelf roti gemaakt, was weer een geslaagd culinair experiment!
Ik heb het recept van de AH gebruikt en ipv een pepertje sambal gebruikt. Ik kreeg eters, grote eters en was blij dat ik iets meer kip had gebruikt, het was echt zo lekker! Ik heb nu al weer trek in mijn eigen rot...

Het recept: van ah.nl

Roti met kerrie-kip en sperziebonen
hoofdgerecht, 4 personen
· 750 g aardappels
· zout
· 6 tenen knoflook
· 1 rode peper
· 1/2 eetlepel djinten (gemalen komijn)
· 500 g kipfilet
· 2 uien
· 500 g sperziebonen
· 250 g zelfrijzend bakmeel
· 5 1/2 eetlepel zonnebloemolie
· 1 kippenbouillontablet
· 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
· 1 eetlepel tomatenpuree
· bloem om te bestuiven

· vijzel of keukenmachine
· wok
· keukenpapier
· deegroller

Voorbereiden
Aardappels schillen, wassen en 300 g aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen rest van aardappels in partjes snijden (en tot gebruik in water bewaren). Knoflook pellen en fijn hakken. Peper schoonmaken en heel fijn snijden. In keukenmachine of met vijzel 2 tenen knoflook, helft van rode peper en djinten pureren. Kipfilet in blokjes snijden, wassen en goed droogdeppen met keukenpapier (en tot gebruik in koelkast bewaren). Uien pellen en snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen. Aardappels afgieten en pureren. Knoflookpuree en snufje zout erdoor roeren.

Bereiden
In kom bakmeel met snufje zout, 150 ml handwarm water en 1 1/2 eetlepel olie tot soepel deeg kneden. Deeg ca. 10-15 minuten laten rijzen. In wok 2 eetlepels olie verhitten. 1 teen knoflook, helft van ui, 1/2 van bouillontablet en 1/2 eetlepel kerriepoeder roerbakken. Aardappelpartjes en sperziebonen erdoor scheppen en met 1 1/2 dl water in ca. 30 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven, regelmatig omscheppen.
In roerbakpan 2 eetlepels olie verhitten. Rest van knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en tomatenpuree ca. 1 minuut bakken. Kip ca. 2 minuten meebakken en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar sudderen. Op smaak brengen met zout.
Deeg in 8 ballen verdelen. In midden gat maken, vullen met 1/8 deel van aardappelpuree en deeg om vulling dichtvouwen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem en deegballen uitrollen tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede. In droge koekenpan met antiaanbaklaag roti's één voor één bakken tot ze gaan bollen. Keren en onderkant ca. 1 minuut bakken. Kerrie-kip en sperziebonen over vier borden verdelen. Roti's ernaast leggen.
Bevat per eenpersoonsportie
energie 665 kCal - eiwit 43 g
vet 16 g - koolhydraten 86 g

[ Bericht 49% gewijzigd door melonovy op 09-01-2005 21:50:14 ]
Het voelt goed hè?
A je to!
  maandag 10 januari 2005 @ 23:21:47 #133
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24509090
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 16:36 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Pannenkoeken is ook niet veel werk, gewoon even de vriezer openschuiven bij die gezellig kwebbelende chinees waaar je toch ook moet zijn om de kouseband en de madamme jeanette en de massala te kopen. Uhuh.
Dus die pannenkoeken kun je bij elke toko krijgen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24528468
quote:
Op zondag 9 januari 2005 21:43 schreef melonovy het volgende:
Ik heb gisteren zelf roti gemaakt, was weer een geslaagd culinair experiment!
Ik heb het recept van de AH gebruikt en ipv een pepertje sambal gebruikt. Ik kreeg eters, grote eters en was blij dat ik iets meer kip had gebruikt, het was echt zo lekker! Ik heb nu al weer trek in mijn eigen rot...

Het recept: van ah.nl

Roti met kerrie-kip en sperziebonen


KOU-SE-BAND !!!!!!!
  woensdag 12 januari 2005 @ 09:46:48 #135
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_24528526
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 09:42 schreef -=BoKKiE=- het volgende:

[..]



KOU-SE-BAND !!!!!!!
Hoezo kouseband? spercie of snijbonen zijn ook heel goed te doen
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_24528559
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 09:46 schreef fotoloog het volgende:

[..]

Hoezo kouseband? spercie of snijbonen zijn ook heel goed te doen
echte roti eet je met kouseband

als ik bij een toko/whatever sta en ik zie dat ze ipv kouseband sperciebonen gebruiken, ben ik weg
voor mij is dat not done, soort van heiligschennes.

als je het doet, doe het dan goed ^^ maar mischien ben ik wat dat betreft wel een zeikerd
  woensdag 12 januari 2005 @ 09:51:33 #137
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_24528600
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 09:49 schreef -=BoKKiE=- het volgende:

[..]

echte roti eet je met kouseband

als ik bij een toko/whatever sta en ik zie dat ze ipv kouseband sperciebonen gebruiken, ben ik weg
voor mij is dat not done, soort van heiligschennes.

als je het doet, doe het dan goed ^^ maar mischien ben ik wat dat betreft wel een zeikerd
Zeikerd
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 12 januari 2005 @ 09:56:11 #138
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24528668
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 09:49 schreef -=BoKKiE=- het volgende:
echte roti eet je met kouseband

als ik bij een toko/whatever sta en ik zie dat ze ipv kouseband sperciebonen gebruiken, ben ik weg
voor mij is dat not done, soort van heiligschennes.

als je het doet, doe het dan goed ^^ maar mischien ben ik wat dat betreft wel een zeikerd
Als ik voor mezelf een snelle versie maak gebruik ik ook sperziebonen hoor, gaat prima. Bij een toko hoor je wel kouseband te krijgen lijkt me.

Enne als we toch gaan zeiken schrijf dan wel netjes sperziebonen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_24528744
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 09:56 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Als ik voor mezelf een snelle versie maak gebruik ik ook sperziebonen hoor, gaat prima. Bij een toko hoor je wel kouseband te krijgen lijkt me.

Enne als we toch gaan zeiken schrijf dan wel netjes sperziebonen
er stond ook 'wat dat betreft'

sperciebonen moet je in spek wikkelen en grillen in de pan, maar das een ander topic
pi_24530161
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 10:01 schreef -=BoKKiE=- het volgende:
er stond ook 'wat dat betreft'

sperciebonen moet je in spek wikkelen en grillen in de pan, maar das een ander topic
Dat vind ik dan weer het lekkerst met haricot verts....
En in de roti inderdaad kouseband, maar als dat er niet is, dan gewone sperciebonen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 12 januari 2005 @ 12:07:52 #141
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_24530242
Aan kouseband vind ik weinig smaak zitten.......
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_24553227
Ik vind het met sperciebonen erg lekker, ik had nog wel gezocht maar kon niet eens kouseband vinden bij mijn supemarkt, dus de keuze voor sperciebonen was snel gemaakt...
Morgen ga ik het weer eten, heb er zo'n in in... (Zwanger he? )
Het voelt goed hè?
A je to!
pi_27700085
Een kick voor Puckzzz....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 7 juni 2005 @ 13:03:17 #144
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_27705655
dank daarvoor
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 7 juni 2005 @ 13:10:40 #145
113396 Jett
áppel
pi_27705897
die van Knorr is bah, echte surinaamse roti
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 7 juni 2005 @ 13:13:25 #146
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_27706009
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 13:10 schreef Jett het volgende:
die van Knorr is bah, echte surinaamse roti
Die van Knorr is helemaal niks nee.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 7 juni 2005 @ 22:41:28 #147
34891 melonovy
La Kutschie
pi_27725459
En nu heb ik er ook weer trek in, jemig wat is roti lekker, maar ik sta er zo lang voor in de keuken en dat is maar slecht te combineren met een jong gezin...
Het voelt goed hè?
A je to!
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2005 @ 10:59:45 #148
43556 miss_dynastie
pi_27735042
Ik heb van spindizzy een tijdje geleden een recept gehad, en lekker dat we het hier vinden
Knorr ga ik niet eens proberen
  woensdag 8 juni 2005 @ 11:20:40 #149
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_27735619
Mijn favoriete gerecht, echt heerlijk. Ik haal het altijd bij Rams' roti..Een soort Hindoestaanse variant is dat. Zelf haal ik bij de toko weleens een zakje massala (van dat gele poeder). Heel lekker om kip mee te kruiden of gekookte aardappelen (en dan nog even bakken). Het maakt alles lekker!!
  woensdag 8 juni 2005 @ 11:24:40 #150
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_27735745
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 10:59 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik heb van spindizzy een tijdje geleden een recept gehad, en lekker dat we het hier vinden
Knorr ga ik niet eens proberen
Ja, dat pak van Knorr, ik moest echt lachen..De 'roti' zijn gewoon van die droge kartonnen wraps. Aardappelen en bonen en kip moet je nog zelf halen. Dus je betaalt veel voor een zielig doosje met stukjes karton en een flauw poedertje dat ze kruidenmix noemen
Ik ga het wellicht binnenkort zelf maken. De roti zelf haal ik denk ik bij de toko, daar kan je ze vers of bevroren halen. De bijgerechten lijken me niet al te moeilijk om zelf te bereiden.
  woensdag 8 juni 2005 @ 15:09:28 #151
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27742977
lekkerste roti voor mij was bij Moksi in Leiden (dat zijn geloof ik chinesen) goeie roti en de zelfgemaakte sambal is heeeerlijk !
pi_35088546
Ik kan de roti van Eethuis Paramaribo (Eindhoven) ook zeer waarderen.
Morgen eten we het op het werk weer als lunch!
If any member of the family should die whilst in the shelter from contamination,
put them outside, but remember to tag them first for identification purposes.
  dinsdag 14 februari 2006 @ 22:05:38 #153
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_35091628
Sow,da's een aardige topic kick...
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_35428239
Ik ben laatst eens naar een Surinaamse toko geweest en heb daar roti geproeft. Ik vond het echter niet te vreten. Vooral die flauwe aardappelsmaak die tegen mijn gehemelte aan begon te kleffen vond ik ronduit goor.

Weggespoeld met een halve liter cola.......
pi_35443940
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 00:10 schreef Tref het volgende:
Ik ben laatst eens naar een Surinaamse toko geweest en heb daar roti geproeft. Ik vond het echter niet te vreten. Vooral die flauwe aardappelsmaak die tegen mijn gehemelte aan begon te kleffen vond ik ronduit goor.

Weggespoeld met een halve liter cola.......
Cultuurbarbaar!
/)__/) This is Bunny.
(='.'=) Copy and paste Bunny into your signature
(")_(") to help her gain world domination...
pi_35465294
beste roti aller tijden en aller plaatsen:

de spare rib express
in die straat die loopt vanuit de morspoort in leiden
't ziet er niet uit maar een roti jongen
ze winnen er prijzen mee en terecht
niet duur ook.
  dinsdag 14 november 2006 @ 10:59:01 #157
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_43536503
quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 00:48 schreef brrrrrrt het volgende:
beste roti aller tijden en aller plaatsen:

de spare rib express
in die straat die loopt vanuit de morspoort in leiden
't ziet er niet uit maar een roti jongen
ze winnen er prijzen mee en terecht
niet duur ook.
ff een klein kickje..

De lekkerste Roti is bij Roopram Roti. Eerste van Swindenstraat in Amsterdam...Lekker en niet duur..
Houdt wel rekening met wachttijden. 20-30 mensen voor je is geen uitzondering...
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
  zondag 26 november 2006 @ 13:57:31 #158
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43903244
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:55 schreef pussydeluxe het volgende:
Roti met kipfilet en Surinaamse sambal: .

Wie heeft er een authentiek recept voor me? Inclusief sambal recept graag .
Nog een linkje naar een topic wat speciaal over de saus gaat.
Roti saus - wat zit erin hoe te maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43919963
Roti...
Shite lekker man!
  maandag 27 november 2006 @ 03:30:46 #160
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_43920164
Binnenkort moet ik dit weer eens eten. Pas 1x op en oei wat was het heet, maar ook lekker
pi_46404254
KIK !!!!!!!!!!!!!!

Ben nu weer zelf Roti aan het maken.
Inclusief gefrituurd ei, zuurgoed, madamme jeanette.

LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  zondag 18 februari 2007 @ 10:55:42 #162
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46419403
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:21 schreef R34L-SIcK het volgende:
KIK !!!!!!!!!!!!!!

Ben nu weer zelf Roti aan het maken.
Inclusief gefrituurd ei, zuurgoed, madamme jeanette.

LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Heb je het recept voor ons?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46419744
reclame:

Als je een keer in Arnhem ben t, moet je (ja moet ) je naar MAKAN SWIETIE en hun roti is proberen.
Het zijn namelijk hindoestaanse surinamers en dat maakt het verschil (voor mij dan )
Kvind zelf de roti-bakkeljauw de lekkerste al mag de roti-geit er ook zijn hoor.
Niet duur (zo'n 6 euri) en.... LEKKER

dus ARNHEM........ MAKAN SWIETIE

Klarendalsewg 153 Arnhem
If you can't fix it, fuck it
pi_46422853
quote:
Op zondag 18 februari 2007 10:55 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je het recept voor ons?
Ik heb niet echt een vast recept, ik maak het meestal uit de losse pols?

Wat ik doe:

Ik koop een zak voorgekookte aardappels.
Dan snij ik de kouseband in stukjes van een cm of 3 a 4 en was dat even.

Eieren hard koken, laten schrikken met koud water, afpellen, af laten koelen en daarna frituren tot ze mooi lichtbruin en krokant zijn.

Kipfilet snijden en in de wok met wat olie. Dan, als de kip gaar is, gaat er een in stukken gesneden ui in, een flinke schep madamme-jeanette sambal, paprikapoeder, 2 maggi-blokjes, 3 a 4 teentjes knoflook, een scheutje ketjap, wat nootmuskaat en een paar eetlepels massala-kerrie.
Even lekker doorscheppen en laten fruiten.
Vervolgens de aardappelen en gesneden kouseband erbij.

Daarna een hoop water tot ongeveer een cm onder de rand van de wok.
Gefrituurde eieren erin en het geheel zachtjes aan de kook brengen.
Af en toe doorscheppen/ roeren.
Soms even proeven. Te zoet? Sambal erbij. Te pittig? Ketjap erbij.
Lekker laten sudderen tot het water bijna geheel verdampt is, maar er nog wel wat jus in de pan zit.

Rotiplaten opwarmen.

Madamme jeanette sambal erbij en zuurgoed.

Njang swietie !!!!!!!!!!!!
pi_46432880
Kip marineren met Masala kruiden en een middagje laten staan. Aardappels koken, sperziebonen beetgaar koken, kip bakken (zonnebloemolie) in een wok. Paar uien snijden en ook mee laten bakken. Sperziebonen in de wok kieperen als ze beetgaar zijn, paar tenen knoflook erbij. Als laatste wat gesneden tomaat erbij gooien. Pepertjes erbij gooien.

Verder maakt ik nog een soort knoflooksaus: pak een stuk of 5 aardappelen die je net hebt gekookt, prak ze fijn, scheutje melk en veel knoflook erbij. Even mengen en je hebt een soort aardappelpuree met lekkere knoflooksmaak.

De roti (de pannenkoek zeg maar) kopen wij bij een Surinaamse winkel --> perfecte kwaliteit. 3 minuutjes in de magnettron en ze zijn lekker warm.
  maandag 19 februari 2007 @ 15:50:52 #166
167723 sanni
Acima de seu
pi_46459657
Goeie roti's moet je niet proberen zelf te maken tenzij je een hindoestaanse/surinaamse
moeder hebt. Anders lekker afhalen bij elke goed uitziende toko in Amsterdam of Rotterdam
  maandag 19 februari 2007 @ 15:55:58 #167
98138 Everett
Damnit, I am the paterfamilias
pi_46459814
quote:
Op maandag 19 februari 2007 15:50 schreef sanni het volgende:
Goeie roti's moet je niet proberen zelf te maken tenzij je een hindoestaanse/surinaamse
moeder hebt. Anders lekker afhalen bij elke goed uitziende toko in Amsterdam of Rotterdam
Amen
Well, as soon as we get ourselves cleaned up and we get a little smellum in our hair, why, we're gonna feel 100% better about ourselves and about life in general.
pi_58902101
Nou, ik heb zo ongeveer alle afhaals in R'dam geprobeerd maar geen een haalt het bij m'n zelfgemaakte Roti. Heb een aantal jaar geleden een recept gekregen van een collega (een echte Surinaamse die heerlijk kon koken) en heb niets anders dan lof gehoord van iedereen die hem hier heeft geproeft.

Zorg dat je de juiste ingrediënten hebt. De goede kruiden zijn echt heel belangrijk om de goede smaak te krijgen. Ga dus voor de specifieke dingen (masala, djiera en de rotiplaten) echt naar een toko. Ook de kouseband is niet overal te krijgen dus daarvoor zal je waarschijnlijk ook naar de toko moeten. Als je op goudengids (.nl) even zoekt op "Oosterse producten" en je woonplaats rolt er vast wel een toko bij je in de buurt uit.

Zorg verder dat je een rustige dag uitkiest om het te maken. Ik ben vaak 's ochtends toch zeker een uur kwijt met de voorbereidingen en 's avonds nog wel een klein uurtje voor het bereiden.
Je moet dus echt zin hebben om het te maken.


Roti kipfilet


- kipfilet
- aardappels
- masala
- djiera
- knoflook (2 teentjes)
- een ui (middelgroot)
- boullionblokjes
- kouseband
- zout
- zwarte peper
- eieren (1 per persoon)


Voorbereidend werk (minstens een paar uur van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken):

Kipfilet in stukjes snijden en kruiden met peper, zout en 2 eetlepels masala.

Eieren hard koken, pellen en door wat masala rollen (dat ze lekker geel zijn).

Aardappelen in stukjes snijden. Even opkoken en daarna bakken in olie met een klein beetje masala. Hoeft niet lang en helemaal bruin, is enkel voor de stevigheid.

Alles lekker in de koelkast zetten en wachten tot het avond is


De bereiding:

In een wokpan 2 teentjes knoflook en 't gesnipperde uitje bakken in 1/2 kopje olie.
2 eetlepels masala & 1 eetlepel djiera toevoegen.
Kipfilet meebakken.
Aardappels toevoegen.
Water toevoegen, het eten moet bijna onder staan. Ik gebruik meestal 1/2 liter.
Eieren toevoegen.
Boullionblokjes naar smaak toevoegen. Eerst 1 en als je het nog te flauw vind kan je een tweede toevoegen. (Goed roeren dat het hele blokje wel oplost, anders wordt het wel een héle zoute boel)
Zwarte peper naar smaak toevoegen.
Lekker later sudderen! Doordat het water verdampt dikt de saus lekker in. Regelmatig even husselen en roeren.

Kouseband wassen en in stukjes snijden.
In een 2e pan wat olie verhitten met eventueel nog een teentje knoflook.
Kouseband even aanbakken.
Water en een boullionblokje erbij. Zwarte peper naar smaak.
Sudderen tot de kouseband lekker gaar en op smaak is.

Vlak voor het opdienen de rotiplaten even opwarmen (in de magnetron).

Rotiprut op een bord scheppen, wat kouseband er naast.

Lekker met je vingers eten. Stukjes rotiplaat afscheuren en daarmee het eten pakken.

Voor de liefhebber van pittig eten adviseer ik je om bij de toko ook even een flinke hete surinaamse "sambal" van madam janetpepers mee te nemen.


Edit: Sorry, zie dat het wel een erg oude topic is waar ik op heb gereageerd

[ Bericht 2% gewijzigd door Naara op 25-05-2008 17:53:03 ]
  zondag 25 mei 2008 @ 19:24:07 #169
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_58904189
quote:
Op zondag 25 mei 2008 17:34 schreef Naara het volgende:


........heerlijk recept.......


Edit: Sorry, zie dat het wel een erg oude topic is waar ik op heb gereageerd

LOL...geeft niet...je recept is het prberen waard....
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
  maandag 26 mei 2008 @ 13:18:10 #170
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_58917839
Ik maak em ongeveer hetzelfde, iets andere volgorde...Maar komt op hetzelfde neer..Mjammie!!
It's all a blur!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')