uhh nee. je hoort het molto al dente te koken en dan in de saus door te koken tot al dentequote:Op zondag 21 december 2025 13:09 schreef Kaneelstokje het volgende:
Je hoort het 2 minuten korter te koken zodat je het nog mee kunt verwarmen met de saus en het dan op tafel goed is. Het is niet de bedoeling om harde pasta in je mond te hebben.
Vlugkokende pasta is dan ook vrij onzinnig. alsof er iemand zo druk is dat die 2 minuten het verschil makenquote:Op zondag 21 december 2025 13:21 schreef marc0871 het volgende:
Of vlugkokende pasta; na 5 minuten is het nog te stevig, na 6 minuten is het nagenoeg snot.
Terwijl normale pasta er 9 minuten in moet, volgens de verpakking.
Nou ja, dat dusquote:Op zondag 21 december 2025 13:23 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Vlugkokende pasta is dan ook vrij onzinnig. alsof er iemand zo druk is dat die 2 minuten het verschil makenVooral bij spaghetti kut, want daar zit meestal een gaatje in waardoor de binnenkant ook volledig gaar is en je het onmogelijk al dente kan koken...
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemtquote:Op zondag 21 december 2025 13:17 schreef marc0871 het volgende:
En dan binnen 20 minuten wegeten, want anders is de structuur eraan.
Mensen die gekookte pasta bewaren of (ril) invriezen
En zo heeft ieder zijn voorkeur en moet je het vooral zo maken zoals je het zelf het lekkerst vindtquote:Op zondag 21 december 2025 13:53 schreef Cruzinats het volgende:
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.
Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
Enige juiste antwoord ^quote:Op zondag 21 december 2025 14:07 schreef heywoodu het volgende:
[..]
En zo heeft ieder zijn voorkeur en moet je het vooral zo maken zoals je het zelf het lekkerst vindt
De Italianen zouden je hiervoor kielhalen.quote:Op zondag 21 december 2025 13:53 schreef Cruzinats het volgende:
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.
Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
de italianen zijn dan ook een stel oelewappersquote:Op zondag 21 december 2025 14:14 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
De Italianen zouden je hiervoor kielhalen.
Meh. Ik neem liever even de tijd om vers te koken.quote:Op zondag 21 december 2025 13:26 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemt![]()
1-2 minuten minder dan al dente koken (Alleen dikkere varianten, rigatoni etc) > meteen in ijswater schokken zodat het meteen stopt met doorgaren en direct een laagje olijfolie over smeren. Dan krijg je vrijwel gene ijskristallen aan de buitenkant en blijft de textuur bijna hetzelfde. Als je het vervolgens wil koken, meteen in de saus meekoken i.p.v. in water.
Ben je niet in de war met Al Capone?quote:Op zondag 21 december 2025 14:26 schreef ToT het volgende:
In welke tekenfilm heette de slechterik ook al weer Al Dente?
Samurai Pizza Cats?
Ik ook, maar als ik 3 gerechten klaar moet maken, doe ik het liever met zo min mogelijk afwasquote:Op zondag 21 december 2025 14:23 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Meh. Ik neem liever even de tijd om vers te koken.
De ingevroren saus heeft toch ook even tijd nodig om weer vloeibaar te worden.
Geen afwasmachine hebbenquote:Op zondag 21 december 2025 14:33 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ik ook, maar als ik 3 gerechten klaar moet maken, doe ik het liever met zo min mogelijk afwasAls ik alleen pasta kook, dan kook ik het wel gewoon vers.
De verwijzing naar zijn naam was juist de grap in die tekenfilm.quote:Op zondag 21 december 2025 14:29 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Ben je niet in de war met Al Capone?
Ofijfolie over je pasta smerenquote:Op zondag 21 december 2025 13:26 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemt![]()
1-2 minuten minder dan al dente koken (Alleen dikkere varianten, rigatoni etc) > meteen in ijswater schokken zodat het meteen stopt met doorgaren en direct een laagje olijfolie over smeren. Dan krijg je vrijwel gene ijskristallen aan de buitenkant en blijft de textuur bijna hetzelfde. Als je het vervolgens wil koken, meteen in de saus meekoken i.p.v. in water.
Carbonara, Foriana en nog een paar doet men gewoon in een pan mixen.quote:Op zondag 21 december 2025 13:53 schreef Cruzinats het volgende:
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.
Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
Bolognese ook. Godslastering om dat apart te serveren.quote:Op zondag 21 december 2025 16:45 schreef Hogwarts het volgende:
[..]
Carbonara, Foriana en nog een paar doet men gewoon in een pan mixen.
Kook instructies? Achterlijke pleb die je bent.quote:Op zondag 21 december 2025 12:57 schreef Mikeytt het volgende:
Wat is dat toch met Nederlanders en pasta tot smurrie koken?? Pasta is 1 van die dingen die de Duitsers en de Belgen toch wel beter doen.
Pasta hoor je 2 minuten korter te koken dan de instructieAl dente is tevens ook gezonder dan volledig gekookt
In Italiė doen ze dat ook nagenoeg niet hoor, daar er genoeg goede merken gedroogde pasta zijn.quote:Op zondag 21 december 2025 17:01 schreef Hetekip het volgende:
[..]
Kook instructies? Achterlijke pleb die je bent.![]()
Pasta maak je zelf met de hand. Gewoon even in het kokend water, heel kort. Dan is die lekker zoals die hoort te zijn.
Pasta uit een pakjeen zeker die Barilla rotzooi die Belgen en Duitsers gebruiken.
Ik stoof het gewoon 4 uur met een goede riblap.quote:Op zondag 21 december 2025 17:16 schreef damsco het volgende:
Ik kook pasta vaak een minuutje of 20-30, mensen die het een uur of langer koken zijn verkeerd bezig.
Dat is vaak wat overdreven maar de observatie is dat de ene pasta daar prima tegen kan en de andere wordt pap. Nu nog even bepalen waar hem dat in zit. Ik vergeet weleens de kookwekker te zetten en dan kom je na b.v. 25 minuten er achter en dan is ie nog gewoon prima. Of ook soms niet. Waar hem dat in zit is m.i. interessant om te weten.quote:Op zondag 21 december 2025 17:16 schreef damsco het volgende:
Ik kook pasta vaak een minuutje of 20-30, mensen die het een uur of langer koken zijn verkeerd bezig.
Als je naar een toprestaurant in Italiė gaat, is het handgemaakt.quote:Op zondag 21 december 2025 17:10 schreef Watmoetjenou het volgende:
[..]
In Italiė doen ze dat ook nagenoeg niet hoor, daar er genoeg goede merken gedroogde pasta zijn.
Ja dus? Jij maakt thuis alles zoals bij een toprestaurant?quote:Op zondag 21 december 2025 17:31 schreef Hetekip het volgende:
[..]
Als je naar een toprestaurant in Italiė gaat, is het handgemaakt.
Ik wil alleen voor het beste van het beste gaan.quote:Op zondag 21 december 2025 17:37 schreef Watmoetjenou het volgende:
[..]
Ja dus? Jij maakt thuis alles zoals bij een toprestaurant?
Ja hoorquote:Op zondag 21 december 2025 17:42 schreef Hetekip het volgende:
[..]
Ik wil alleen voor het beste van het beste gaan.
Als jij inferieure pasta wil eten, moet jij weten. Maar als je per se gedroogde wil kopen, ga voor een goed merk. Het liefst eentje die brons gebruiken in plaats van ijzer. Dus La Molisana bijvoorbeeld. Maar geen grand Italia of hoe dat baggermerk heet. Barilla is al helemaal aids.quote:
TS gebruikt magnetronpasta...quote:Op zondag 9 november 2025 22:16 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
De macaroni voor het avondeten was voorgekookte macaroni. Hoeft alleen 2 minuten in de magnetron, dus dat koken is al geen issue
https://www.fuelyourbody.nl/macaroni-kant-en-klaar-2
quote:Op zondag 21 december 2025 17:52 schreef Hetekip het volgende:
[..]
Als jij inferieure pasta wil eten, moet jij weten. Maar als je per se gedroogde wil kopen, ga voor een goed merk. Het liefst eentje die brons gebruiken in plaats van ijzer. Dus La Molisana bijvoorbeeld. Maar geen grand Italia of hoe dat baggermerk heet. Barilla is al helemaal aids.
Dat ligt ook helemaal aan wat voor pasta je wil eten.quote:Op zondag 21 december 2025 17:52 schreef Hetekip het volgende:
[..]
Als jij inferieure pasta wil eten, moet jij weten. Maar als je per se gedroogde wil kopen, ga voor een goed merk. Het liefst eentje die brons gebruiken in plaats van ijzer. Dus La Molisana bijvoorbeeld. Maar geen grand Italia of hoe dat baggermerk heet. Barilla is al helemaal aids.
Spaghetti all'assassina krijg je kanker van, dat verbrande is niet goed voor je.quote:Op zondag 21 december 2025 17:59 schreef Watmoetjenou het volgende:
[..]
Dat ligt ook helemaal aan wat voor pasta je wil eten.
Brons is goed als je wil dat de saus aan je pasta bindt. Maar bij bijvoorbeeld spaghetti all'assassina wil je dat weer niet.
Ja kquote:Op zondag 21 december 2025 18:00 schreef Hetekip het volgende:
[..]
Spaghetti all'assassina krijg je kanker van, dat verbrande is niet goed voor je.
Moet 'ie 'ns proberen.quote:Op maandag 22 december 2025 01:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Sluwe sjakie sloeg de slome slager.
Laat die twee nou gewoon in hun homo relatie!quote:Op maandag 22 december 2025 01:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Sluwe sjakie sloeg de slome slager.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |