abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 21 december 2025 @ 12:57:17 #1
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_219550171
Wat is dat toch met Nederlanders en pasta tot smurrie koken?? Pasta is 1 van die dingen die de Duitsers en de Belgen toch wel beter doen.

Pasta hoor je 2 minuten korter te koken dan de instructie :6 Al dente is tevens ook gezonder dan volledig gekookt :6
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 21 december 2025 @ 13:01:57 #2
420862 uitkeringsgenieter
Dat moet in je aard liggen
pi_219550203
Lijkt me heel ingewikkeld allemaal
Want het wetboek ken ik ook
pi_219550225
Vraag je tijdens het koken dan ook: Is die al dente?
gr gr
  zondag 21 december 2025 @ 13:09:09 #4
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_219550250
Je hoort het 2 minuten korter te koken zodat je het nog mee kunt verwarmen met de saus en het dan op tafel goed is. Het is niet de bedoeling om harde pasta in je mond te hebben.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_219550254
Goed gekookte klacht :7
Ook in moeilijke tijden.
  zondag 21 december 2025 @ 13:12:14 #6
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_219550267
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 13:09 schreef Kaneelstokje het volgende:
Je hoort het 2 minuten korter te koken zodat je het nog mee kunt verwarmen met de saus en het dan op tafel goed is. Het is niet de bedoeling om harde pasta in je mond te hebben.
uhh nee. je hoort het molto al dente te koken en dan in de saus door te koken tot al dente :9 al dente is de perfecte structuur in je mond, geen smurrie, wel een beetje bite
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_219550297
En dan binnen 20 minuten wegeten, want anders is de structuur eraan.
Mensen die gekookte pasta bewaren of (ril) invriezen |:(
pi_219550321
Of vlugkokende pasta; na 5 minuten is het nog te stevig, na 6 minuten is het nagenoeg snot.
Terwijl normale pasta er 9 minuten in moet, volgens de verpakking.
  zondag 21 december 2025 @ 13:23:42 #9
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_219550341
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 13:21 schreef marc0871 het volgende:
Of vlugkokende pasta; na 5 minuten is het nog te stevig, na 6 minuten is het nagenoeg snot.
Terwijl normale pasta er 9 minuten in moet, volgens de verpakking.
Vlugkokende pasta is dan ook vrij onzinnig. alsof er iemand zo druk is dat die 2 minuten het verschil maken :') Vooral bij spaghetti kut, want daar zit meestal een gaatje in waardoor de binnenkant ook volledig gaar is en je het onmogelijk al dente kan koken...
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_219550348
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 13:23 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Vlugkokende pasta is dan ook vrij onzinnig. alsof er iemand zo druk is dat die 2 minuten het verschil maken :') Vooral bij spaghetti kut, want daar zit meestal een gaatje in waardoor de binnenkant ook volledig gaar is en je het onmogelijk al dente kan koken...
Nou ja, dat dus :N
  zondag 21 december 2025 @ 13:26:28 #11
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_219550358
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 13:17 schreef marc0871 het volgende:
En dan binnen 20 minuten wegeten, want anders is de structuur eraan.
Mensen die gekookte pasta bewaren of (ril) invriezen |:(
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemt :9

1-2 minuten minder dan al dente koken (Alleen dikkere varianten, rigatoni etc) > meteen in ijswater schokken zodat het meteen stopt met doorgaren en direct een laagje olijfolie over smeren. Dan krijg je vrijwel gene ijskristallen aan de buitenkant en blijft de textuur bijna hetzelfde. Als je het vervolgens wil koken, meteen in de saus meekoken i.p.v. in water.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 21 december 2025 @ 13:53:46 #12
402274 Cruzinats
love bacon, hate hamas
pi_219550627
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.

Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 21 december 2025 @ 14:07:01 #13
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_219550731
quote:
4s.gif Op zondag 21 december 2025 13:53 schreef Cruzinats het volgende:
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.

Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
En zo heeft ieder zijn voorkeur en moet je het vooral zo maken zoals je het zelf het lekkerst vindt :Y
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 21 december 2025 @ 14:11:27 #14
355931 Moeraskat
Gemorste gedachten.
pi_219550773
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2025 14:07 schreef heywoodu het volgende:

[..]
En zo heeft ieder zijn voorkeur en moet je het vooral zo maken zoals je het zelf het lekkerst vindt :Y
Enige juiste antwoord ^
Wat je niet doodt, zorgt er alleen voor dat je vreemd overkomt in intieme situaties.
  zondag 21 december 2025 @ 14:14:12 #15
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_219550799
quote:
4s.gif Op zondag 21 december 2025 13:53 schreef Cruzinats het volgende:
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.

Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
De Italianen zouden je hiervoor kielhalen.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_219550828
Ik zal jou eens al dente koken
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
pi_219550861
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 14:14 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
De Italianen zouden je hiervoor kielhalen.
de italianen zijn dan ook een stel oelewappers :)
pi_219550886
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 13:26 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemt :9

1-2 minuten minder dan al dente koken (Alleen dikkere varianten, rigatoni etc) > meteen in ijswater schokken zodat het meteen stopt met doorgaren en direct een laagje olijfolie over smeren. Dan krijg je vrijwel gene ijskristallen aan de buitenkant en blijft de textuur bijna hetzelfde. Als je het vervolgens wil koken, meteen in de saus meekoken i.p.v. in water.
Meh. Ik neem liever even de tijd om vers te koken.
De ingevroren saus heeft toch ook even tijd nodig om weer vloeibaar te worden.
pi_219550901
Meid toch, het is wat!
pi_219550912
Ik eet het vaak ongekookt. Ik hou van krokant.
pindazakje
pi_219550913
In welke tekenfilm heette de slechterik ook al weer Al Dente?
Samurai Pizza Cats?
pi_219550931
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 14:26 schreef ToT het volgende:
In welke tekenfilm heette de slechterik ook al weer Al Dente?
Samurai Pizza Cats?
Ben je niet in de war met Al Capone?
pindazakje
  zondag 21 december 2025 @ 14:33:07 #23
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_219550967
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 14:23 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Meh. Ik neem liever even de tijd om vers te koken.
De ingevroren saus heeft toch ook even tijd nodig om weer vloeibaar te worden.
Ik ook, maar als ik 3 gerechten klaar moet maken, doe ik het liever met zo min mogelijk afwas :@ Als ik alleen pasta kook, dan kook ik het wel gewoon vers.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_219550984
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 14:33 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Ik ook, maar als ik 3 gerechten klaar moet maken, doe ik het liever met zo min mogelijk afwas :@ Als ik alleen pasta kook, dan kook ik het wel gewoon vers.
Geen afwasmachine hebben :')
pindazakje
pi_219550995
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 14:29 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Ben je niet in de war met Al Capone?
De verwijzing naar zijn naam was juist de grap in die tekenfilm. :P
pi_219551115
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2025 13:26 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemt :9

1-2 minuten minder dan al dente koken (Alleen dikkere varianten, rigatoni etc) > meteen in ijswater schokken zodat het meteen stopt met doorgaren en direct een laagje olijfolie over smeren. Dan krijg je vrijwel gene ijskristallen aan de buitenkant en blijft de textuur bijna hetzelfde. Als je het vervolgens wil koken, meteen in de saus meekoken i.p.v. in water.
Ofijfolie over je pasta smeren _O- Dan ben je pas echt debiel bezig.
  zondag 21 december 2025 @ 15:05:30 #27
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_219551363
al dente tandpasta
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
  Moderator zondag 21 december 2025 @ 15:33:04 #28
403652 crew  ChevyCaprice
Multidisciplinair simcoureur
pi_219551722
Lekker zacht is beter
Gerieflijke groeten, ChevyCaprice
Moderator DIG en OWS
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!) F1 Watcher
🇺🇦 Fight Fight Fight! 🇺🇦
  zondag 21 december 2025 @ 16:42:15 #29
503746 Hogwarts
School of swag
pi_219552436
2 minuten eerder als je het nog gaat mixen in een pan.

Doei
geef me geld geef me geld dinsdag op bankrekening okay begrepen
  zondag 21 december 2025 @ 16:45:56 #30
503746 Hogwarts
School of swag
pi_219552464
quote:
4s.gif Op zondag 21 december 2025 13:53 schreef Cruzinats het volgende:
Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar.

Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus.
Carbonara, Foriana en nog een paar doet men gewoon in een pan mixen.
geef me geld geef me geld dinsdag op bankrekening okay begrepen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')