Ze heeft zo haar patronen. Ik zwem niet vaak met haar én was niet met haar gestart en ik denk dat het daarom voor haar niet logisch was dat ik erbij bleef.quote:
Gewoon zo van "wegwezen!"quote:Op zondag 5 januari 2025 12:10 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik werd vanmorgen keihard gedissed![]()
[..]
Toen kreeg ik een duwtje tegen mijn schouder, werd er naar de zwembadtrap gewezen. En, mocht ik het nóg niet snappen, kreeg ik een vriendelijkeGedissed!
![]()
Het kon ook iets zijn als: ‘rust jij maar lekker uit op de kant, dan zwem ik nog even door met die ander. ‘ Maar ik denk dat het een: ‘jij bent ook best gezellig, maar ik ben begonnen met die ander dus beetje raar dat jij erbij komt. Ik zou het fijner vinden als ik met die ander kan blijven doorzwemmen.’quote:
Exact!quote:Op zondag 5 januari 2025 14:10 schreef Candaasje het volgende:
Ik begrijp je wel, dat zijn soms juist momenten die er ook voor zorgen dat je weet dat jouw (of die van een collega) aanwezigheid op andere momenten wel echt gewaardeerd wordt, want ze kan het aangeven.![]()
(Ik heb wel eens patiënten die alles lijdzaam ondergaan , maar waarvan je geen idee hebt of ze nu blij met je hulp zijn of niet. Ik vind dat vaak moeilijker dan een patiënt die me (in mijn geval vaak vrij letterlijk) afsnauwt. Dat is gewoon duidelijk
)
Maar goed, ik ben ook wel eens buiten gezet door een cliënt in de thuiszorg omdat ze niet wilde dat ik kwam stofzuigen. En die me de week erop vrolijk en volledig in haar Eva kostuum wilde knuffelen. Dus ik weet ook dat het vaak niet zozeer persoonlijk is, maar vaker de omstandigheden. En ook een cliënt hoeft niet iedereen maar leuk te vinden natuurlijk, het zijn net mensen
quote:Op zondag 5 januari 2025 14:10 schreef Candaasje het volgende:
Maar goed, ik ben ook wel eens buiten gezet door een cliënt in de thuiszorg omdat ze niet wilde dat ik kwam stofzuigen. En die me de week erop vrolijk en volledig in haar Eva kostuum wilde knuffelen. Dus ik weet ook dat het vaak niet zozeer persoonlijk is, maar vaker de omstandigheden. En ook een cliënt hoeft niet iedereen maar leuk te vinden natuurlijk, het zijn net mensen
Fijn dat jij het idd zo kan zien!quote:Op zondag 5 januari 2025 13:58 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Het kon ook iets zijn als: ‘rust jij maar lekker uit op de kant, dan zwem ik nog even door met die ander. ‘ Maar ik denk dat het een: ‘jij bent ook best gezellig, maar ik ben begonnen met die ander dus beetje raar dat jij erbij komt. Ik zou het fijner vinden als ik met die ander kan blijven doorzwemmen.’
En als je niet kunt praten wordt dat een licht richtinggevend duwtje, de richting wijzen voor extra uitleg en zwaaien voor absolute duidelijkheid.
Iedereen lijkt het zo persoonlijk op te nemenDeze dame is laag niveau, niet verbaal, tikje verstoorde prikkelverwerking. Dan vind ik het fantastisch dat ze haar eigen keuze maakt. En dat aan mij duidelijk kan maken. Want ze ‘moet’ al zoveel wat voor haar best lastig kan zijn.
Helaas. Ik ben afgelopen vakantie in Macau voor goed verpest. Voor 10mop. Ongeveer 1.20 Euroquote:
quote:Op zondag 5 januari 2025 15:25 schreef z80 het volgende:
[..]
Helaas. Ik ben afgelopen vakantie in Macau voor goed verpest. Voor 10mop. Ongeveer 1.20 Euro
Vers uit de oven. En de keuze bek verbranden of langer wachten met eten.
[ afbeelding ]
Macau/Macao was van 1557 tot 1999 onder Portugees bestuur. En is net als Hongkong weer terug gegeven aan China. Maar de Portugese invloed is nog goed zichtbaar en proefbaar. Daar ook voor het eerst duif gegeten. Een kleine kip met smaak.quote:Op zondag 5 januari 2025 15:36 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]![]()
Ik heb ‘de originele’ gehad in Portugal. En ben nog steeds van mening dat de versie van de Lidl er weinig voor onder doet.
Die in Macau worden zonder roomboter gebakken toch?quote:Op zondag 5 januari 2025 15:25 schreef z80 het volgende:
[..]
Helaas. Ik ben afgelopen vakantie in Macau voor goed verpest. Voor 10mop. Ongeveer 1.20 Euro
Vers uit de oven. En de keuze bek verbranden of langer wachten met eten.
[ afbeelding ]
Reisgelukquote:Op zondag 5 januari 2025 15:57 schreef sigme het volgende:
Hier ligt in de mini-buurtsupermarkt: varkenspootjes, gehalveerde varkendpootjes, varkensoren, kwartels. En ook wel wat voor ons 'normaler' vlees, maar dit heeft hier blijkbaar zo'n omloopsnelheid dat het de buurtsuper met beperkt assortiment haalt.
Geen idee. Smaakte goed. En zuivel kennen ze hier gewoon. Ik heb melk en kaas in ieder geval in de supermarkt zien liggen.quote:Op zondag 5 januari 2025 16:20 schreef Molo het volgende:
[..]
Die in Macau worden zonder roomboter gebakken toch?
Ja tuurlijk, want zuivel is ook vanuit Portugal wel meegekomen qua gebruikquote:Op zondag 5 januari 2025 16:42 schreef z80 het volgende:
[..]
Geen idee. Smaakte goed. En zuivel kennen ze hier gewoon. Ik heb melk en kaas in ieder geval in de supermarkt zien liggen.
Het merendeel van de Pastel de Nata buiten Lissabon komt uit de diepvriezer, nadat ze massaal in de fabriek gemaakt worden, waar op zich niets mis mee is.quote:Op zondag 5 januari 2025 15:36 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]![]()
Ik heb ‘de originele’ gehad in Portugal. En ben nog steeds van mening dat de versie van de Lidl er weinig voor onder doet.
Eclectisch voerquote:Op zondag 5 januari 2025 16:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het merendeel van de Pastel de Nata buiten Lissabon komt uit de diepvriezer, nadat ze massaal in de fabriek gemaakt worden, waar op zich niets mis mee is.
Bij de Oriënt Express winkels in NL ook, waar ze aangeprezen worden als lekkernij uit Macau, zodat ze ze als 'Aziatisch' kunnen verkopen…
Daar zeg je wat.quote:Op zondag 5 januari 2025 16:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Eclectisch voer![]()
Surinamers die spaghetti gebruiken voor Surinaamse bami omdat het goedkoper is, alles kan toch ook eigenlijk. Heerlijk, eten
Yep, lekker pragmatisch datquote:Op zondag 5 januari 2025 16:58 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Daar zeg je wat.
Een tijdje terug heb ik van een Surinaamse dame een heerlijke portie bami gekregen.
Op mijn vraag welke soort bami ze had gebruikt, kreeg ik ook te horen dat het de goedkoopste spaghetti uit de supermarkt was…
Ja ik ook! Ooit bij een enorme Indische familie. Die satéquote:Op zondag 5 januari 2025 17:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep, lekker pragmatisch dat![]()
Ik kwam vroeger in de zorg veel bij veel soorten mensen thuis. Daar leer je veel van
En, en, en?quote:Op zondag 5 januari 2025 17:10 schreef Tele6 het volgende:
Ik ben thuis
<zelfkastijding verhaal geknipt>
…handwarmers…
Nou die handwarmers werken.quote:
Goede buffs koop je bij een motorkledingzaak. Zijn iets duurder maar het duurt veel langer voordat deze doorweekt zijn, en zijn er op gemaakt je nek warm te houden in de winter op de motor. Kunnen dus veel wind tegen houden weet ik als ex zomer en winter motorrijder.quote:
Dank voor de recensie.quote:Op zondag 5 januari 2025 17:27 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Nou die handwarmers werken.
Vriendin begon op een gegeven moment zelfs te klagen dat ze er te warme handen van kreeg
Die van de Decathlon blijk je te moeten activeren door ze 10 min op 20 graden te houden. Dat had ik niet van tevoren gelezen. Dan had ik ze denk ik aan het eind vd autorit vast geactiveerd. Nu heb ik ze 10 minuten in mijn broek gestopt
Ik zou een volgende keer misschien gaan voor het soort dat je breekt om te activeren. Want die we nu hadden werden heel koud in mijn broek
Verder hebben ze ruim 3u gewerkt denk ik. Dat is minder dan de beloofde 6u maar nog steeds best prima. Ze werkten ondanks dat m'n wanten steeds natter werden en het zijn maar kleine dingetjes dus ze pasten ook in handschoenen erbij. Wel effectiever in wanten.
Decathlon verkoopt de variant die je met 10 min op 20C activeert ook voor in schoenen, dat is een platter pakje dat je aan je voet vast kan plakken. Maar ik had daar geen zin in omdat ik mijn schoen er niet voor uit wilde gaan doen.quote:Op zondag 5 januari 2025 17:43 schreef Blues het volgende:
Tele bikkels![]()
Die breekwarmers zijn ideaal idd in wanten. Als je 2x2 kleintjes meeneemt ben je de hele dag warm.
Zoiets zou ook voor in schoenen moeten bestaan.
Ingeklaard.... wat betekent datquote:Op zondag 5 januari 2025 18:23 schreef AnneX het volgende:
Dat is een afziendagje geweest voor de sporters en voor Tele![]()
Op zondag dus vandaag - bij opstaan dacht ik dat het maandag was- was ik vrij van kastje ruimen en yoga.
![]()
Morgen dan weer gewoon in ritme! Twee films gezien op een schermpje naast mij.
De eerste was ik bijnna vergeten, oh ja, the Holiday een oudje uit 2006.
En de Holdovers, meer drama. Cadeautjes van ziggo.
Buiten koud en nat en koud, niet eens naar de kliko achterin de tuin geweest 🙃
En het pakje is …ingeklaard op de plaats van bestemming…
Dat het pakje door de douane heen is. Dus fysiek in het land is aangekomen en door de lokale paketboer geleverd kan gaan worden.quote:
Nah mijn pakje staat al dagen op wel aangeboden maar niet bezorgd.quote:Op zondag 5 januari 2025 18:40 schreef z80 het volgende:
Dat het pakje door de douane heen is. Dus fysiek in het land is aangekomen en door de lokale paketboer geleverd kan gaan worden.
Ja, hoo, huu. Het pakje is na inklaring van internationaal gebied naar lokaal gebied gegaan. Dus van buitenland naar binnenland.quote:Op zondag 5 januari 2025 18:42 schreef Blues het volgende:
[..]
Nah mijn pakje staat al dagen op wel aangeboden maar niet bezorgd.
Is brievenbuspakketje en komt altijd aan.
(PO box in postkantoor in stadje Australië)
Doet me denken aan Millenniumquote:Op zondag 5 januari 2025 18:42 schreef Blues het volgende:
[..]
Nah mijn pakje staat al dagen op wel aangeboden maar niet bezorgd.
Is brievenbuspakketje en komt altijd aan.
(PO box in postkantoor in stadje Australië)
Hij heeft een zware storm gehad onderwegquote:Op zondag 5 januari 2025 18:41 schreef sigme het volgende:
Vandaag komt Sinterklaas terug in Spanje (nieuwsfoto'tje van vandaag):
[ afbeelding ]
Hij is vanmiddag hier in de haven aangekomen en kindertjes hebben wortels voor z'n paard neergelegd en hopen op mooie kado's.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.maar er wel zin in om te knallen..
lam doet het nog steeds reuze goed en springt lekker door de sneeuw
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
Ik had gehoopt dat de turón in de winkels zou blijven liggen tot en met drie koningen, maar neequote:Op zondag 5 januari 2025 18:41 schreef sigme het volgende:
Vandaag komt Sinterklaas terug in Spanje (nieuwsfoto'tje van vandaag):
[ afbeelding ]
Hij is vanmiddag hier in de haven aangekomen en kindertjes hebben wortels voor z'n paard neergelegd en hopen op mooie kado's.
Zoek bij een Nederlandse 'bakkerij' maar eens naar apparaten die nodig zijn om hetgeen ze verkopen te produceren. Dat gaat bij jou in't durp alleen fort negen zijn denk ik.quote:Op zondag 5 januari 2025 16:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het merendeel van de Pastel de Nata buiten Lissabon komt uit de diepvriezer, nadat ze massaal in de fabriek gemaakt worden, waar op zich niets mis mee is.
Bij de Oriënt Express winkels in NL ook, waar ze aangeprezen worden als lekkernij uit Macau, zodat ze ze als 'Aziatisch' kunnen verkopen…
Nooo! Net nog een stukje opquote:Op zondag 5 januari 2025 20:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik had gehoopt dat de turón in de winkels zou blijven liggen tot en met drie koningen, maar nee
De meeste bakkerszaken hebben hier niet eens meer ovens in de zaak staan, dus ik onderken wat je stelt.quote:Op zondag 5 januari 2025 20:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zoek bij een Nederlandse 'bakkerij' maar eens naar apparaten die nodig zijn om hetgeen ze verkopen te produceren. Dat gaat bij jou in't durp alleen fort negen zijn denk ik.
Doorrijden naar de WaarderPolder. Daar wordt heul het brood voor Haarlem en IJmuiden eo gebakkenquote:Op zondag 5 januari 2025 20:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De meeste bakkerszaken hebben hier niet eens meer ovens in de zaak staan, dus ik onderken wat je stelt.
Ik rijd elk weekend een stuk om vers volkorenbrood uit eigen bakkerij te halen en dan moet ik het nog bestellen ook, anders hebben we niets. In Zwanenburg zit nog een kleine bakkerij van 2 dames die ook alles zelf maken en bakken, maar ook hun assortiment en dus aanbod is beperkt.
Daarnaast zit er een bakkerij 'Mama' die ook alles zelf produceert, maar daar hoef je weer niet voor een halfje wit of bruin aan te kloppen.
Ik ken de adresjes dus wel en kom er als broodliefhebber bijna wekelijks.
Vijf bakkerijen die 90% van het Nederlandse brood bakken. En geen één van de desembakkers is opgeleid tot bakker. Nul.quote:Op zondag 5 januari 2025 20:46 schreef borisz het volgende:
[..]
Doorrijden naar de WaarderPolder. Daar wordt heul het brood voor Haarlem en IJmuiden eo gebakken.
Ok... Dat zijn 'broodfabrieken' .. Oh langs de Schinkel hebben we er ook 1. Is leuk als je er rond lunchtijd een rondje loopt direct honger. Het ruikt er altijd goed.
Brood zoals ik het maak wil je ook niet per halfjes, geen conserveermiddel dus dat wordt gewoon droog. Zou ik ook met een half brood blijven zitten, als iemand daar om vraagt. We hebben ze wel een tijdje op half gewicht gebakken (en later ook nog wel op verzoek), maar dat rijst gewoon minder mooi door dan een groter brood.quote:Op zondag 5 januari 2025 20:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De meeste bakkerszaken hebben hier niet eens meer ovens in de zaak staan, dus ik onderken wat je stelt.
Ik rijd elk weekend een stuk om vers volkorenbrood uit eigen bakkerij te halen en dan moet ik het nog bestellen ook, anders hebben we niets. In Zwanenburg zit nog een kleine bakkerij van 2 dames die ook alles zelf maken en bakken, maar ook hun assortiment en dus aanbod is beperkt.
Daarnaast zit er een bakkerij 'Mama' die ook alles zelf produceert, maar daar hoef je weer niet voor een halfje wit of bruin aan te kloppen.
Ik ken de adresjes dus wel en kom er als broodliefhebber bijna wekelijks.
Heel af en toe haal ik bolletjes bij een 'bakker' die zelf niet bakt, maar wel prima producten verkoopt.
Ik begrijp het heel goed vanuit ondernemersperspectief, als consument vind ik het jammer…
Ook daar ken ik er een aantal van.quote:Op zondag 5 januari 2025 20:46 schreef borisz het volgende:
[..]
Doorrijden naar de WaarderPolder. Daar wordt heul het brood voor Haarlem en IJmuiden eo gebakken.
Ok... Dat zijn 'broodfabrieken' .. Oh langs de Schinkel hebben we er ook 1. Is leuk als je er rond lunchtijd een rondje loopt direct honger. Het ruikt er altijd goed.
Ook begrijpelijk.quote:Op zondag 5 januari 2025 20:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Brood zoals ik het maak wil je ook niet per halfjes, geen conserveermiddel dus dat wordt gewoon droog. Zou ik ook met een half brood blijven zitten, als iemand daar om vraagt. We hebben ze wel een tijdje op half gewicht gebakken (en later ook nog wel op verzoek), maar dat rijst gewoon minder mooi door dan een groter brood.
Idealiter rond een kilo maar dat is dan weer veel te groot voor de meeste mensen.
Hier in de buurt zit ook een industriële bakker. Vroeger rook je op zondagmiddag dat ze krentenbrood bakten en je rook ook vaak gewoon gebakken brood. Maar de afzuiging is zoveel beter geworden dat je het nauwelijks meer ruiktquote:Op zondag 5 januari 2025 21:01 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ook daar ken ik er een aantal van.
In Zwanenburg, schuin aan de ander kant van de vaart bij de Suikerfabriek, zaten er tot voor kort ook een aantal.
'S Avonds en 's nachts rook je er altijd de wat zoete lucht van het witbrood dat gebakken werd.
Nu zijn de broodbakkers daar verdwenen en wordt er alleen nog maar gebak gemaakt…
Die deed ik wel altijd op verzoek in twee maten, 625 gram en 1250. Rest van het brood op 880 (horeca ook op 1250, witbrood. Die werden enorm).quote:Op zondag 5 januari 2025 21:05 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ook begrijpelijk.
Mijn echtgenote heeft gesmuld van je brood, maar heeft er inderdaad even over gedaan, vrijwel in haar eentje. Ik zelf ben meer van de grove volkorenbroden…
Gewoon gistbrood ruikt sowieso naar krentenbollen. Warme fermentatie van industriële gist zorgt voor een mooie zoete rozijnengeur.quote:Op zondag 5 januari 2025 21:09 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hier in de buurt zit ook een industriële bakker. Vroeger rook je op zondagmiddag dat ze krentenbrood bakten en je rook ook vaak gewoon gebakken brood. Maar de afzuiging is zoveel beter geworden dat je het nauwelijks meer ruikt
Domper ditquote:Op zondag 5 januari 2025 21:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Gewoon gistbrood ruikt sowieso naar krentenbollen. Warme fermentatie van industriële gist zorgt voor een mooie zoete rozijnengeur.
Oscar…quote:Op zondag 5 januari 2025 21:35 schreef borisz het volgende:
In IJmuiden had je vroeger Van Ewijk vs Bastmeijer. Twee echte bakkerijen (nog los van een aantal met één filiaal maar ook echte bakkers). Van Ewijk had geen troep in zijn brood. Dat brood was s'avonds al bijna oud. Hun tijgerwit. Op zaterdag versch witbrood
. Hun volkoren was ook lekker. Na 125 jaar geen opvolging...
Bastmeijer twee generaties minder, maar ook geen opvolging. Beiden overgenomen door 'Bakkerijen' uit de WP helaas. De andere kleine onafhankelijken waren al langer gestopt...
Al heeft IJmuiden dan wel weer zn eigen hipsterbakker die veel in Haarlem te vinden is
Brengt wat leven in de brouwerijquote:Op zondag 5 januari 2025 21:45 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik post deze SC wel veel over naakt zijn geloof ik
Waar het hart vol van is ….quote:Op zondag 5 januari 2025 21:45 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik post deze SC wel veel over naakt zijn geloof ik
En dat in januariquote:Op zondag 5 januari 2025 21:45 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik post deze SC wel veel over naakt zijn geloof ik
Leuk joh, ze kan nu wel bij je komen wonen in die Bude. Leven bij jou zal toch wat aantrekkelijker zijn.quote:Op zondag 5 januari 2025 21:36 schreef derLudolf het volgende:
Tevens, keer ineens een berichtje uit LitouwenZe is jarig vandaag, ik had een kerstkaart gestuurd en die kreeg ze past na kerst, ze had tot vandaag gewacht om hem te openen.
Wij vinden het ook geweldig. Ik had nog zo'n knoeper van 1250g van LHO liggen. Speciaal bewaard voor een periode waarin we er echt leuk mee aan de slag konden. Panzanella, club sandwich, Cubaanse sandwich, fattoush, wentelteefjes en gisteren ging het allerlaatste kontje door een kruimel met ansjovis voor over groene asperges.quote:Op zondag 5 januari 2025 21:05 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ook begrijpelijk.
Mijn echtgenote heeft gesmuld van je brood, maar heeft er inderdaad even over gedaan, vrijwel in haar eentje. Ik zelf ben meer van de grove volkorenbroden…
In Frankrijk nog een goede Boulangerie gevonden?quote:Op zondag 5 januari 2025 22:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Dit is bakken op een niveau waar de meeste banketbakkers slechts van kunnen dromen
Bekijk deze YouTube-video
Ik vind het zo triest dat je hier in D bij een discounter beter bake-off brood krijgt dan bij het gros van de NL warme bakkers. En als ik in Zuid Duitsland ben, of in Frankrijk, krijg ik bij bakkers brood van een niveau dat dit bij mijlen overtreft. Net terug uit Frankrijk en het brood was om voor te moorden.quote:Op zondag 5 januari 2025 20:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zoek bij een Nederlandse 'bakkerij' maar eens naar apparaten die nodig zijn om hetgeen ze verkopen te produceren. Dat gaat bij jou in't durp alleen fort negen zijn denk ik.
In Nord Pas de Calais ging het goed, het verschilt trouwens erg per regio. In Noord Oost Frankrijk zeg maar tussen Reims en Strasbourg kunnen ze voor geen meter croissants. In Normandie vorig jaar hadden we op het dorp een bakketje die tot nu toe de allerbeste was.quote:Op zondag 5 januari 2025 22:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
In Frankrijk nog een goede Boulangerie gevonden?
De Pain de Campagne van deze bakkerquote:Op zondag 5 januari 2025 22:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
In Nord Pas de Calais ging het goed, het verschilt trouwens erg per regio. In Noord Oost Frankrijk zeg maar tussen Reims en Strasbourg kunnen ze voor geen meter croissants. In Normandie vorig jaar hadden we op het dorp een bakketje die tot nu toe de allerbeste was.
Geweldige baguettes gegeten, mooie Flan, croissants in NPdC waren maar bij 1 bakker echt goed, de rest acceptabel voor fr begrippen
Oeh Oeh, das 50 KM van waar we in Mei zittenquote:Op zondag 5 januari 2025 23:30 schreef derLudolf het volgende:
Atelier de Cuivre in Villedieu les Poêles.
Aanhanger meequote:Op zondag 5 januari 2025 23:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Oeh Oeh, das 50 KM van waar we in Mei zitten
Check, we gaan naar Saariselka.quote:Op maandag 6 januari 2025 07:16 schreef Lonaa het volgende:
Las ik nou dat madmaster naast fins Lapland gaat/is?
Mijn ouders toevallig ook. Die zijn gisteren veilig aangekomen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |