ik mag ook weer, gelukkig maar een half dagje vandaagquote:Op vrijdag 27 december 2024 06:59 schreef Blues het volgende:
Werkdag! Start met havermout/yoghurt/2 dadels en een glas water.
Ik neem mee: boterham casselerrib/krentenboterham/bakje ananas/bakje rauwkost.
Vanaaf kant en klaar witlof ham kaas
Wel grappig. Ik noem onze dorpsvishandel online al jaren de visjuwelier en nu heeft een viswinkel dat dus overgenomen en daar dus hun naam van gemaakt.quote:Op zaterdag 28 december 2024 15:21 schreef Curiosity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lunch bij de Visjuwelier.
Daarom plaatste ik het ook 😉quote:Op zaterdag 28 december 2024 16:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Wel grappig. Ik noem onze dorpsvishandel online al jaren de visjuwelier en nu heeft een viswinkel dat dus overgenomen en daar dus hun naam van gemaakt.
Zou ik geld mogen vragen voor het stelen van de door mij verzonnen naam?quote:
Met een kapje home made maisbrood met zuivelspread erbij.quote:Op zaterdag 28 december 2024 15:00 schreef golfer het volgende:
En vanavond wordt het een van scratch af aan door mij zelfgemaakte bak met erwtensoep en rookworst.
De kapoen was met ruime afstand de lekkerste kip die ik ooit gegeten heb. Het is altijd behelpen in een vakantiehuiskeuken, maar de oven hier is echt goed. De huid was krokant geworden en er is ca 3/4 liter vet uit de kip gesmolten. Hij woog bijna 5 kilo. Circa de helft is opgegaan.quote:Op zaterdag 28 december 2024 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bij Carrefour een Kapoen gekocht, was van bijna 40 Euro naar de half afgeprijsd, want morgen liep de datum af. Die is moddervet en ligt nu in de oven waar het vet op aardappels druipt die daarin bakken.
Hierbij salades,
Die ga ik ook eens maken vandaag goed idee.quote:Op zondag 29 december 2024 10:09 schreef Blues het volgende:
Ontbijten volgens PG met wentelteefjes (dat was 100 jr geleden) met een bakje yoghurt en een halve verse mango.
Thee en koffie![]()
[ link | afbeelding ]
Wat een gaaf blikjequote:Op zondag 29 december 2024 16:42 schreef Blues het volgende:
Nu een bijzonder biertje:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Gelukkig hebben we de foto's nogquote:Op zondag 29 december 2024 16:51 schreef ChildoftheStars het volgende:
Wat een gaaf blikje
Die zou ik na drinken uitspoelen en bewaren![]()
quote:Op zondag 29 december 2024 14:50 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gebakken grote garnalen, tagliatelle en spinazie a la crčme.
Whutttt, wat tof! Heldquote:Op zondag 29 december 2024 19:10 schreef foodlover het volgende:
zelfgemaakte filet americain met toastjes.
Wat is spanakopita?quote:Op zondag 29 december 2024 19:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Spanakopita met een tartaartje
Tiramisu (zelfgemaakt)
Ik dacht eerst even dat ik het verkeerd geschreven hadquote:Op zondag 29 december 2024 20:14 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Wat is spanakopita?
Verder boh boh genot
Toch is het heel eenvoudig.quote:
quote:Op maandag 30 december 2024 14:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond wordt het mie-noedels met Thaise wokgroenten en gemarineerde gebakken kippendijfiletstukjes en met een zelfgemaakte woksaus.
Die zijn toch ook veel lekkerderquote:Op maandag 30 december 2024 18:27 schreef Karzai het volgende:
denk dat ik morgen ook voor de bitterballen ga ipv oliebollen
vind ik wel ja, maar oliebollen zijn traditie, ik zal er ongetwijfeld weer een paar eten, maar ik ga ze niet kopenquote:
Ik heb nog een doos met gemixte spullen in de vriezer. Grote kans dat ik daarvan morgen iets ga frituren. Hoewel er ook weer een verse visschotel uit IJmuiden onderweg is en er ook nog appelbeignets zijn.quote:Op maandag 30 december 2024 18:27 schreef Karzai het volgende:
denk dat ik morgen ook voor de bitterballen ga ipv oliebollen
Wat zijn kasteeltjes?quote:Op maandag 30 december 2024 18:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik haal morgen kasteeltjes bij de banketbakker i.p.v. oliebollen
dat is een gebakje met marsepein en room erinquote:
Heb er ook niet veel mee, gewoon lekker top2000 kijken, beetje zuipen, beetje snaaienquote:Op maandag 30 december 2024 19:23 schreef borisz het volgende:
Moet nog even kijken wat ik doe...
Bij de Oliebollenkraam na sporten beslis ik ter plekke. Maar goed niet zo veel. O&N kan me eigenlijk gestolen worden...
quote:Op maandag 30 december 2024 20:13 schreef Molo het volgende:
Man bakt morgen oliebollen, en kijk ik nu al naar uit![]()
![]()
Die tostis lijken me kut, die hebben ze bij mijn super ook.quote:Op maandag 30 december 2024 21:18 schreef Karzai het volgende:
Ik heb net al boodschappen gedaan en heb deze gekocht, was vrij rustig
[ afbeelding ]
ik ben morgen nog vrij voor een volgende rondequote:Op maandag 30 december 2024 21:36 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Die tostis lijken me kut, die hebben ze bij mijn super ook.
De vlammetjes hebben ze niet en die wil je juist hebben
Ik heb opeens zin in vlammetjesquote:Op maandag 30 december 2024 21:39 schreef Karzai het volgende:
[..]
ik ben morgen nog vrij voor een volgende ronde
quote:Op maandag 30 december 2024 21:49 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waren uit eten, een Plat Fruit de Mer.
Gambas, grote garnalen, petit gris, een grote kreeft, twee grote noordzee krabben, wulken, oesters, mosselen, scheermessen.
Hierbij een fles champagne, een fles mineraalwater, brood, gezouten boter, mayonaise met veel Dyon mosterd, rode wijn azijn met sjalotjes.
Klein warm chocolade taartje met een tonkasaus,
Daarna een kaasplankje met een dessertwijn
Eux de vie van mirabellen en een espresso
Goddelijk lekker en spartelvers
Hier aan de Franse kust in een restaurantje waar vooral de lokale mensen eten is het vrij betaalbaar.quote:Op maandag 30 december 2024 21:57 schreef Karzai het volgende:
maja ik gun het iedereen we delen onze eten met elkaar maar dit zou ik nooit kunnen betalen
Klinkt heerlijk!quote:Op maandag 30 december 2024 21:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hier aan de Franse kust in een restaurantje waar vooral de lokale mensen eten is het vrij betaalbaar.
Dat was het ook.quote:
Ach, wat jammer! En een hele verlate gecondoleerd met je vaderquote:Op dinsdag 31 december 2024 17:20 schreef Kanaroe het volgende:
Nu alvast geproost met een glaasje crémant de Bourgogne, want ik weet niet of ik het tot 12 uur volhoud![]()
Mijn man had een zak oliebollen gehaald (tien stuks voor ons 2-tjes maarliefst), niks lekker, veel te vast en droog
Mijn vader bakte de beste luchtige oliebollen, met sukade en rozijnen![]()
Helaas is hij er al 2 oudejaarsdagen niet meer.
Straks een kom erwtensoep en wellicht vanavond nog toastjes met paté en blauwe kaas.
Gezellig je ouders over de vloer, dat zal niet zo vaak voorkomen schat ik in.quote:Op dinsdag 31 december 2024 18:28 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Ach, wat jammer! En een hele verlate gecondoleerd met je vader.
Erwtensoep, paté en blauwe kaas klinkt allemaal heerlijk.
Hier de afgelopen twee weken wat afwezig geweest, ouders waren hier en we hebben intens genoten. Ook een white chocolate bread pudding gemaakt die trouwens wel het vermelden waard is; was super lekker en super makkelijk te maken
.
Hier nog niets in huis, ga zo champagne en lekkere kaasjes halen. Ik hoopte dat dit onze laatste oud&nieuw zou zijn hier, maar dat staat nog een beetje op losse schroeven. In elk geval wens ik iedereen een gezond (en lekker!!!) 2025.
2 oliebollenquote:
Wat gezellig dat ze er waren! Ik vroeg mij met Kerst nog af hoe jouw Kerst was geweestquote:Op dinsdag 31 december 2024 18:28 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Ach, wat jammer! En een hele verlate gecondoleerd met je vader.
Erwtensoep, paté en blauwe kaas klinkt allemaal heerlijk.
Hier de afgelopen twee weken wat afwezig geweest, ouders waren hier en we hebben intens genoten. Ook een white chocolate bread pudding gemaakt die trouwens wel het vermelden waard is; was super lekker en super makkelijk te maken
.
Hier nog niets in huis, ga zo champagne en lekkere kaasjes halen. Ik hoopte dat dit onze laatste oud&nieuw zou zijn hier, maar dat staat nog een beetje op losse schroeven. In elk geval wens ik iedereen een gezond (en lekker!!!) 2025.
quote:Op woensdag 1 januari 2025 17:20 schreef golfer het volgende:
Vanavond: patat van Friethoes, rode kool met appeltjes en een runderchipolataworst.
Beste wensen Kanaroe en kalfsragout is heerlijk!quote:Op woensdag 1 januari 2025 18:18 schreef Kanaroe het volgende:
Te gaar om echt te koken, dus pasteitjes met kant-en-klare kalfsragout gemaakt.
Wel met extra gefruit uitje, wat bleekselderij, wortel en plakjes ham.
Beste wensen cullers
Ja, heel goed dus! Jouwe ook, hoop ik?quote:Op woensdag 1 januari 2025 09:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat gezellig dat ze er waren! Ik vroeg mij met Kerst nog af hoe jouw Kerst was geweest![]()
Laatste O&N in US misschien, of ergens anders daar?
Gelukkig Nieuwjaar allemaal!!![]()
Ik ben benieuwd, zal met je meehopen. Maar tof dat het zo gezellig was met je fam!quote:Op woensdag 1 januari 2025 18:41 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Ja, heel goed dus! Jouwe ook, hoop ik?
Ik hoop dat we volgend jaar kerst in NL zullen wonen maar er zijn nogal wat if’s and buts dus we gaan het meemaken.
Ik had een spicy tuna melt gemaaktquote:Op vrijdag 3 januari 2025 12:11 schreef Lovely het volgende:
Flatbread met barbecuesaus,tonijn, rode ui en een plakje kaas..![]()
[ afbeelding ]
Oh ja tulband! Ik kreeg zo'n vorm op t werk.quote:Op vrijdag 3 januari 2025 21:51 schreef Molo het volgende:
Lekker!
Hier aardbeienijs en stukje tulband van kerst nog
Lekker, heb ik ook zin in nuquote:Op zaterdag 4 januari 2025 19:55 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
tis echt stampot weer, boerenkool
Oven en airfryer, maar jij doet ze dus in een koekenpan?quote:
kan ook, gaat een stuk snellerquote:Op zondag 5 januari 2025 21:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Oven en airfryer, maar jij doet ze dus in een koekenpan?
quote:Op maandag 6 januari 2025 13:53 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik uit Project Gezond: een Mexicaanse ovenschotel met aardappel, ui, tomaat, paprika, mozzarella, tomatenpuree, mais, kidneybonen, gehakt en TexMex-kruiden.
Zelfde vulling als snert vroeger bij m'n ouders, alleen bruine bonen ipv erwt. Genieten hoor!quote:Op maandag 6 januari 2025 13:28 schreef Kanaroe het volgende:
Ben al aan de kokkerel. Maak een zeer slowe pan bruine bonensoep. Neem de hele dag de tijd![]()
Gisteren de bonen in de week gezet, nu staat het vlees te trekken.
Volgens ongeveer dit recept: https://www.vlakbijdemole(...)se-bruine-bonensoep/
Zininininininin
quote:Op dinsdag 7 januari 2025 14:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond: wraps gevuld met Japanse wokgroentes, taugé en bosui en rosbiefreepjes met een zelfgemaakte woksaus.
Goed gelukt, zowel de wrap als de foto!quote:
ik heb een paar dagen hiervoor foto's gepost van deze soep in dit topic dat was zaterdagquote:Op dinsdag 7 januari 2025 21:55 schreef praadje het volgende:
[..]
Die soep ziet er goed uit zeg. Wat is dat voor soep en heb je een recept?
Wagner Piccolini's hebben ook 2 varianten met pretzelbodem.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 18:39 schreef Molo het volgende:
Een pizza met pretzelkorst van de Lidl
Aardig idee en is best ok te eten maar heeft weinig van een pretzel weg![]()
Mijn kind weigert te eten want 'dit is echt te raar mama'
zit er een vet opvangbakje bij?quote:Op woensdag 8 januari 2025 13:34 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik gebakken krieltjes, gebraden kippendijfilet-blokjes en ik ga experimenteren met het kerstcadeau van B., de binnen BBQ/grill.
[ link | afbeelding ]
Daar ga ik gekruide spitskool op roosteren en die maak ik af met door mij gemaakte misoboter.
quote:Op woensdag 8 januari 2025 13:34 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik gebakken krieltjes, gebraden kippendijfilet-blokjes en ik ga experimenteren met het kerstcadeau van B., de binnen BBQ/grill.
[ link | afbeelding ]
Daar ga ik gekruide spitskool op roosteren en die maak ik af met door mij gemaakte misoboter.
Mooi apparaat!quote:Op woensdag 8 januari 2025 13:34 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik gebakken krieltjes, gebraden kippendijfilet-blokjes en ik ga experimenteren met het kerstcadeau van B., de binnen BBQ/grill.
[ link | afbeelding ]
Daar ga ik gekruide spitskool op roosteren en die maak ik af met door mij gemaakte misoboter.
Wordt 350 graden en ja, de afzuiger volop aan en de balkondeur op een haakje open.quote:Op woensdag 8 januari 2025 18:57 schreef Kanaroe het volgende:
Mooi apparaat!
Werd ie goed heet?
En stinkt het niet enorm binnen?
350 graden, das heet ja!quote:Op woensdag 8 januari 2025 20:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Wordt 350 graden en ja, de afzuiger volop aan en de balkondeur op een haakje open.
Die staat ook al een tijdje op mijn verlanglijst.quote:Op woensdag 8 januari 2025 20:35 schreef Kanaroe het volgende:
Deed me meteen denken aan de hibachi die ik altijd zie in Masterchef Australië
quote:Op donderdag 9 januari 2025 15:50 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik: miehoen goreng(restant), Japanse wokgroenten met lente-ui en taugé en een zelfgemaakte woksaus en daarbij fluweelzachte grote garnalen.
Gewoon een elektrische bbq.quote:Op woensdag 8 januari 2025 13:34 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik gebakken krieltjes, gebraden kippendijfilet-blokjes en ik ga experimenteren met het kerstcadeau van B., de binnen BBQ/grill.
[ link | afbeelding ]
Daar ga ik gekruide spitskool op roosteren en die maak ik af met door mij gemaakte misoboter.
Meer gewoon een elektrische grill.quote:
Als ik in Ree of wild zwijn hagel aantref heeft de Poelier eea uit te leggen, en er gaat ook een aangifte uit. Dat hoort met kogel geschoten te worden, niet met hagel.quote:Op vrijdag 10 januari 2025 18:55 schreef NoCigar het volgende:
Rode kool (een halve lijkt klein, maar is best veel voor twee), aardappels uit de oven in ganzenvet en een wildstoofschotel met ree en wild zwijn, gekocht bij de Roovertse Leij, gelukkig zonder kogeltjes.
Het was heerlijk.
Hebben jullie geen balkon?quote:Op woensdag 8 januari 2025 13:34 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik gebakken krieltjes, gebraden kippendijfilet-blokjes en ik ga experimenteren met het kerstcadeau van B., de binnen BBQ/grill.
[ link | afbeelding ]
Daar ga ik gekruide spitskool op roosteren en die maak ik af met door mij gemaakte misoboter.
Twee zelfs, 1 voor bij de keuken en 1 achter bij de woonkamer, maar niet overdekt.quote:
Ik heb frituur en grill op balkonterras staan, wil dat niet in huisquote:Op zaterdag 11 januari 2025 15:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Twee zelfs, 1 voor bij de keuken en 1 achter bij de woonkamer, maar niet overdekt.
En een tuin waarin de Weber regelmatig te voorschijn komt.
Is jouw balkon dan wel overdekt?quote:Op zaterdag 11 januari 2025 15:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik heb frituur en grill op balkonterras staan, wil dat niet in huis
Graag een fotoverslag!quote:Op zaterdag 11 januari 2025 16:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Straks uit eten bij een American bbq restaurant
Net twee vogeltjes die naar elkaar kijken, je melkschuimquote:Op zaterdag 11 januari 2025 16:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Cappuccino en appelkruimel delen.
[ link | afbeelding ]
Straks uit eten bij een American bbq restaurant![]()
Zijn die lekkerste gebakken of gestoofd?quote:Op zaterdag 11 januari 2025 17:34 schreef Karzai het volgende:
hier heeft iedereen gewoon een bakfiets passen drie kinderen in en je kan ermee naar de hornbach
oh ik zit weer in het verkeerde topic te postenquote:Op zaterdag 11 januari 2025 17:34 schreef Karzai het volgende:
hier heeft iedereen gewoon een bakfiets passen drie kinderen in en je kan ermee naar de hornbach
gebakken ik houd van een krokant laagje, haal die renault megane nou eens in met je porsche ben even aan het racen op de ps3quote:Op zaterdag 11 januari 2025 17:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Zijn die lekkerste gebakken of gestoofd?
Mijn Suzuki Swift gaat als een malle, zeker in de binnenstadquote:Op zaterdag 11 januari 2025 17:37 schreef Karzai het volgende:
[..]
gebakken ik houd van een krokant laagje, haal die renault megane nou eens in met je porsche ben even aan het racen op de ps3
straks kokkerellen post wel een fotootje
quote:Op zaterdag 11 januari 2025 15:37 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gekookte kruimige aardappels rode kool met appel (Hak) en een gegrilde kiprollade uit de rotisserie.
En dat was allemaal per persoon?quote:Op zaterdag 11 januari 2025 18:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Eerste bbq ervaring. Fantastisch, wat een smaak!
Zelfs kip zo zacht.
Having it all; bbq kip, pulled pork, beef brisket, bbq ribs, pork belly, texas sausage, Colman's salmon (met mosterd-bruine suikerglazuur), bbq beans, coleslaw en daarbij loaded fries met huisgemaakte chili.
Op de tafel stonden eigen sauzen van restaurant; pepermayo, mosterd-bbq en bbq. Een hele rol keukenpapier, bestek en natte doekjes.
Pulled pork was 18 uur gegaard, brisket 11 uur en pork belly 5.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Oh, geen idee, maar de waarschuwing stond ergens als algemene mededeling en gold ook voor ander wild, haas bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 11 januari 2025 14:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Als ik in Ree of wild zwijn hagel aantref heeft de Poelier eea uit te leggen, en er gaat ook een aangifte uit. Dat hoort met kogel geschoten te worden, niet met hagel.
Haas, konijn, gevogelte, jaquote:Op zaterdag 11 januari 2025 22:20 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Oh, geen idee, maar de waarschuwing stond ergens als algemene mededeling en gold ook voor ander wild, haas bijvoorbeeld.
Waar is dit?quote:Op zaterdag 11 januari 2025 18:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Eerste bbq ervaring. Fantastisch, wat een smaak!
Zelfs kip zo zacht.
Having it all; bbq kip, pulled pork, beef brisket, bbq ribs, pork belly, texas sausage, Colman's salmon (met mosterd-bruine suikerglazuur), bbq beans, coleslaw en daarbij loaded fries met huisgemaakte chili.
Op de tafel stonden eigen sauzen van restaurant; pepermayo, mosterd-bbq en bbq. Een hele rol keukenpapier, bestek en natte doekjes.
Pulled pork was 18 uur gegaard, brisket 11 uur en pork belly 5.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Voor 2.quote:
T-Rex in Putten. Zeker het omrijden waard voor ons.quote:
Jaaa!quote:Op zaterdag 11 januari 2025 22:57 schreef Smart_ass het volgende:
Oh heerlijk, er is weinig zo lekker als goede bbq. Was het lekker?
Ik maak weer eens white chili, is er wel weer voor (koud!).
dat ziet er goed uit FFquote:Op zaterdag 11 januari 2025 18:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Eerste bbq ervaring. Fantastisch, wat een smaak!
Zelfs kip zo zacht.
Having it all; bbq kip, pulled pork, beef brisket, bbq ribs, pork belly, texas sausage, Colman's salmon (met mosterd-bruine suikerglazuur), bbq beans, coleslaw en daarbij loaded fries met huisgemaakte chili.
Op de tafel stonden eigen sauzen van restaurant; pepermayo, mosterd-bbq en bbq. Een hele rol keukenpapier, bestek en natte doekjes.
Pulled pork was 18 uur gegaard, brisket 11 uur en pork belly 5.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
quote:Op zondag 12 januari 2025 13:54 schreef golfer het volgende:
Lunch: frittata met spinazie, ui, tomaat, aardappel, ei, kwark en geraspte kaas.
Ik had het klaargemaakt,maar zowel Blues als ik vonden het niet lekker en de tonijn stonk.quote:Op zondag 12 januari 2025 16:21 schreef golfer het volgende:
Vanavond wordt het fusilli met Italiaanse roerbakgroenten en tonijn op waterbasis.
Getsie! Gelukkig een erg goed alternatief.quote:Op zondag 12 januari 2025 18:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik had het klaargemaakt,maar zowel Blues als ik vonden het niet lekker en de tonijn stonk.
Dus allebei ons volle bord de vuilnisbak in.
Nu staat de friteuse warm te worden om daarin patat van friethoes en een kalfskroket te maken.
Lekker!quote:Op maandag 13 januari 2025 17:37 schreef Curiosity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Semoor dwaja gemaakt met Jackfruit
Dit op de(gestoomde)boa buns van AH met chilisaus.
quote:Op maandag 13 januari 2025 16:43 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gebakken krielaardappeltjes, geroosterde wortels met ui en knoflook en veel kruiden uit de oven en gebakken kabeljauwhaas.
En, wat is het geworden?quote:Op maandag 13 januari 2025 11:26 schreef junkiesietze het volgende:
heel koud op het werk vandaag, dus ik twijfel nog voor vanavond, of lekker warme tomatensoep met een chiabatta met kaasjes en smeersels.
Of broodjes hamburgers met patat of aardappelkroketjes
Of tonijn diepvriespizza met extra blikje tonijn en extra kaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |