pedaalemmerzak | donderdag 5 december 2024 @ 23:04 |
Hallo allemaal, met Black Friday had ik een gat in mijn hand (uitdrukking) en heb ik een goedkope vriezer besteld met korting. Die is vrij flink ook nog. En mijn idee was om bv een heel stuk koe of varken of zo te kopen en dan heb ik altijd stukken vlees in de vriezer. Nu vroeg ik me af of jullie tips hebben van waar je dit voordelig kan halen. Helaas woon ik niet in de buurt van een islamitische slager en ik heb geen autorijbewijs dus het is lastig om veel mee te nemen. Dus ze moeten wel bezorgen. Ik had wel dit gevonden https://sameneenkoekopen.nl/apart-vlees-bestellen.php maar ik zoek ook wel een aanbieder die misschien wat goedkoper aanbiedt en dan ook graag echt alles zeg maar. Zo eet ik graag pens (runder maag dus) en dat soort dingen die zijn bij NL slagers erg lastig te krijgen. Had er ook een gevonden uit mijn regio maar die is vergelijkbaar beetje op de NL en luxere markt gericht. Oh en vis is ook heel welkom om dus ook liefst al bevroren te bestellen. Ik heb helaas geen sligropas of andere groothandel. En sowieso wordt dat zonder auto ook lastig. | |
maily | donderdag 5 december 2024 @ 23:12 |
Hebben ze geen black friday deals bij de slager dan? ![]() | |
Maxco | donderdag 5 december 2024 @ 23:28 |
Musclemeat | |
r_one | donderdag 5 december 2024 @ 23:38 |
Dan pak je toch de trein (en een steekkarretje). | |
r_one | donderdag 5 december 2024 @ 23:40 |
Ehm ..... ![]() | |
Hiddendoe | vrijdag 6 december 2024 @ 00:25 |
Slagerij Marcus ging in maart van dit jaar failliet. | |
111210 | vrijdag 6 december 2024 @ 00:36 |
. [ Bericht 98% gewijzigd door 111210 op 06-12-2024 00:38:26 ] | |
111210 | vrijdag 6 december 2024 @ 00:38 |
| |
CommissarisMissionaris | vrijdag 6 december 2024 @ 00:42 |
De enige slager in Zeeland is onlangs failliet gegaan. | |
r_one | vrijdag 6 december 2024 @ 00:46 |
En die was islamitisch en slachtte ook varkens? ![]() | |
dimmak | vrijdag 6 december 2024 @ 08:33 |
Ik koop mijn kip elke maand in bulk bij Mr. Fillet. Als het binnenkomt, vacumeren en in de vriezer. | |
111210 | vrijdag 6 december 2024 @ 08:39 |
met 8,- de kilo weet je dat dit gewoon de zelfde kiloknallers zijn die je in de supermarkt ook gewoon kan kopen | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:18 |
Ik had dan tegelijkertijd vlees en vriezer moeten bestellen en ik had die dag gee tijd daarvoor dus die loop ik dan maar mis, jammerdebammer. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:19 |
Ik heb ook nog andere dingen te doen ![]() En weet je hoe lang dat duurt, straks ontdooit het nog. Niet echt praktisch. Probeer het eens zelf en laat dan nog eens weten of je dit een goed idee vindt. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:19 |
Dan kan varken niet maar wel geit of schaap | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:20 |
Ok dank ga ik kijken. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:22 |
Kip kan ik ook wel lokaal bij de poelier halen. Best voordelig en kwaliteit is goed donderdag op de markt. Het gaat me voornamelijk oim rund geit schaap varken en liefst ook vis al weet ik ook wel dat dat een vak apart is maar misschien weet iemand daar ook een goede site voor. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:22 |
Zolang het niet de waterkip is uit de supermarkt di soep wordt als je gaat bakken ben ik tevreden. Het hoeft geen topkwaliteit poulet de bresse te zijn voor mij. | |
Koettie | vrijdag 6 december 2024 @ 11:34 |
Bestel wel vaker bij beimer Meat. Met corona echt top, toen konden ze het niet meer kwijt bij restaurants dus werd heel betaalbaar aangeboden. Nu weer duurder maar lekker vlees. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 11:47 |
Iemand ervaring met MeatDiscounter? Ik zie aardige aanbiedingen daar. | |
Alloch87 | vrijdag 6 december 2024 @ 11:53 |
Echt niet? Kan je hier wat meer over vertellen? | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 12:15 |
Hoort niet in CUL | |
hilliebillie | vrijdag 6 december 2024 @ 12:24 |
En bij een boer? Hier in de buurt zit in ieder geval een boer waar dat kan (volgens mij nog wel meer, maar heb me er verder nooit in verdiept), wellicht bij jou ook | |
111210 | vrijdag 6 december 2024 @ 13:17 |
Nja voor die prijs kan je dat wel verwachten. Bij schotse hooglanders heb je prima kip zonder water, maar ook dat is wel gewoon kip uit een mega stal geloof ik. Als je echt voor goede bio wil gaan met kip die buiten loopt betaal je minimaal 25,- a 30,- per kilo | |
voetbalmanager2 | vrijdag 6 december 2024 @ 13:27 |
Grutto: https://www.grutto.com/nl/rundvlees/koe-pakket | |
111210 | vrijdag 6 december 2024 @ 13:33 |
Dit is wel echt topvlees (op de wagyu na, want dat is het gewoon echt niet) Probleem is dat ze echt duur zijn geworden sinds ze grutto geworden zijn. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 13:37 |
Ik wil gewoon normale kip van normale kwaliteit waar geen water in is gespoten. Dat soort bio kip is gewoonweg te duur voor iemand met een modaal inkomen zoals ik. Ja met de kerst misschien wild of zo daar blijft het wel bij. | |
pedaalemmerzak | vrijdag 6 december 2024 @ 13:43 |
Ik heb het op facebook gevraagd maar nog geen tips voor een boer gekregen. Het is hier nogal volgebouwd (bollenstreek) Elsbroekerwei Hillegom kan je álles krijgen maar DUUR. | |
dimmak | vrijdag 6 december 2024 @ 14:17 |
Zit toch een wereld van verschil qua kwaliteit. Dit komt meer in de buurt van de lokale poelier.. | |
111210 | vrijdag 6 december 2024 @ 14:23 |
Tja maar wat zegt een lokale poelier over kwaliteit? De keurslager hier in de buurt verkoopt ook gewoon supermarkt kwaliteit maar dan duurder en in een mooier bakje met een leuk marketing verhaaltje. Uiteindelijk komt het vlees uit het zelfde slachthuis. | |
maily | vrijdag 6 december 2024 @ 14:47 |
Maar je had de vriezer al voor een mooie prijs ![]() | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 11:33 |
145 euro voor 6 en een halve kilo. Da's dus 22 euro per kilo. En dit zijn geen entrecotes maar worsten en gehakt en stooflappen. Da's wel een beetje prijzig he. Ik zoek qua prijsrange iets wat dus niet met water is ingespoten zoals in de supermarkt, maar het hoeft ook niet topkwaliteit biologisch te zijn. Dat is namelijk te duur. | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 11:36 |
Heeft iemand tips voor regio bollenstreek | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 11:40 |
Ik heb er spijt van. Ik had gedacht dat er wel wat betere aanbiedingen te vinden zouden zijn qua vlees maar het is dus ofwel water supermarktvlees, ofwel super duur en biologisch. Er is blijkbaar niets te vinden ertussenin, dus gewone normale kwaliteit maar dan zonder water. Echt niemand nog een idee? | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 11:41 |
Ik ben tevreden met de kwaliteit van de lokale poelier. Probleem: die heeft dus alleen kip verder niks. | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 11:57 |
Die beimer meat vond ik er al beter uit zien. Schotse hooglanders heeft een goed assortiment maar het is helaas veéél te duur. Ik vind de kortingen voor meer bestellen ook tegenvallen behalve voor kip, ik zoek voornamelijk alles behalve kip want kip haal ik bij de poelier. | |
maily | maandag 9 december 2024 @ 12:09 |
Dan je vriezer verkopen. | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 12:17 |
Verkopen heeft natuurlijk geen zin, hij zit nog nieuw in de doos. Misschien moet ik hem toch maar retourneren | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 12:23 |
En zo een enorm ding retournere ndoe ik leiver niet, wat een gedoe zeg. Ik ga dus nooit meer spullen bestellen met black friday. Maar goed nu zit ik met een enorme vriezer, en het vlees om hem te vullen is te duur. Waar kan ik goedkoper vlees krijgen in bulk? | |
Boca_Raton | maandag 9 december 2024 @ 12:35 |
Heb je al geprobeerd te onderhandelen? Misschien als je veel haalt… | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 12:41 |
Dan zou ik ze moeten bellen. Ik bedoel ik kan het atlijd proberen. Maar ik ben niet tevreden over de combinatie prijs, kwaliteit en assortiment. Ik vind sowieso het assortiment erg beperkt. Maar een paar aanbieders bieden ook orgaanvlees aan of minder bekende stukken vlees. En ik vind de prijzen heel erg hoog. Hoezo moet iets als rundertong bijvoorbeeld 17 euro of meer per kilo kosten? Dat vind ik vrij absurd voor toch een stuk werkvlees. We hebben het hier niet over ossenhaas..... En ik vond maar één aanbieder die dit überhaupt aanbiedt. Ik wil graag een slager waar je: - alles kan krijgen. Ik vind het assortiment zeker voor online aanbieders erg slecht, slechter dan bij de normale buitenlandse slagers. Ik snap dat een Nederlander geen pens eet bijvoorbeeld maar ik eet dat wel en er zijn ook genoeg buitenlanders die hier wonen daar moet toch wel een markt voor zijn? - niet te duur - kwaliteit moet voldoende zijn dus geen ingespoten water, maar voor een goede prijs. Het hoeft dus geen peprdure topkwaliteit te zijn | |
Evangelion | maandag 9 december 2024 @ 12:42 |
Beggars can't be choosers | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 12:44 |
Ik snap dat je krijgt waar je voor betaalt, maar er moet toch wel een tussencategorie bestaan tussen: kiloknaller plofkipfilet waar het water zo uitstroomt als je het bakt en: grasgevoerd super de luxe biologisch vlees voor 30 euro per kilo Snap je wat ik bedoel | |
Boca_Raton | maandag 9 december 2024 @ 12:49 |
Je hebt gelijk. En bij de plaatselijke -goede- slager veel in één keer bestellen? Een keurslager of zo? Dan kun je misschien meer varianten bestellen. | |
Boca_Raton | maandag 9 december 2024 @ 12:49 |
? | |
Doedezemaar | maandag 9 december 2024 @ 12:53 |
Ja en ook dat verkopen ze zelfs gewoon in de supermarkt, daar liggen niet alleen die 2 uitersten. Klein voorbeeldje van de Jumbo https://www.jumbo.com/pro(...)en-2-stuks-557554KGR | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 12:54 |
Ik vond het weinig assortiment bij de keurslager op het dorp, wel heb ik een tip gekregen voor een slager een dorp verderop en die schijnt beter te zijn, daar moet ik nog naartoe. Zoiets is op werkdagen lastig. Nu kijk ik bij deze en ik ben hier wel meer tevreden over het assortiment: https://aalvink.nl/product/verse-worst-hoh-2-2/ | |
RM-rf | maandag 9 december 2024 @ 13:03 |
Deze lijkt wel wat goedkoper, en ze hebben ook rundermaag/pens https://www.petfret.be/nl(...)versneden-rundermaag | |
Boca_Raton | maandag 9 december 2024 @ 13:09 |
Daar hebben ze veel! Maar orgaanvlees, misschien dat je lokale slager dat ook kan krijgen (moet je wel ff vragen). Als hij weet dat jij misschien een vaste klant wordt matst hij je misschien met de prijs. | |
Weltschmerz | maandag 9 december 2024 @ 14:15 |
Ik had ooit een collega die kocht 1 keer per jaar Schotse hooglandervlees van een natuurbeheerproject. Ik vries zelf eigenlijk geen vlees in omdat het dan leegloopt in de pan. Maar er zijn high tech invriesprocessen die dat (grotendeels) ondervangen. Een jaar of 10 geleden had je van die dubbeldoelkoeien die zo ingevroren werden gekocht, misschien even zoeken op Blaarkop of zo. Maar dat is niet zozeer goedkoop vlees. | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 14:22 |
.be Kan dat in nl? | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 14:24 |
En deze is diervoedingkwaliteit. Dan is de pens niet goed schoongemaakt. | |
Kaizen_ | maandag 9 december 2024 @ 15:29 |
UPDATE: Als je echt op zoek bent naar luxere vlees-producten zal onderstaand niet van toepassing zijn. Zelf heb ik ook een vriezer vol vlees, maar ik pak het makkelijker - en uiteindelijk misschien ook wel goedkoper aan. Simpel en goedkoop. Zie hieronder voor een voorbeeld van kipfilet uit de vriezer van Lidl. Gaat lang mee, voorgesneden en perfect. Ook nette prijs. Hetzelfde doe ik met veel fruit en groente, zoals bv mango en avocado stukjes. Scheelt enorm in de kosten vergeleken met vers. En ook stukken makkelijker. Dus je kan verder op zoek gaan naar meer fancy bulk websites, zoals bv muscle meat or grutto... Maar de simpelere supermarkt opties zijn ook een goede optie. Groot inkopen bij de sligro bv klinkt leuk, maar is uiteindelijk nog aardig aan de prijs. ![]() | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 16:35 |
Soms heeft de supermarkt garnalen in de aanbieding. Helaas niet deze week. Vroeger kon ik dan maar 1 of 2 zakken in mijn kleine vriesvakje kwijt, maar zodra ze weer in de aanbieding zijn koop ik het schap leeg ![]() | |
sigme | maandag 9 december 2024 @ 17:58 |
Heb je hier wat aan? https://www.leusdens-geitenlam.nl/producten?page=3 Hebben ook orgaanvlees, prijzen zijn heel redelijk, ze bezorgen aan huis voor 10 euro bezorgkosten bij bestellingen vanaf 60 euro. | |
Bzzzzt | maandag 9 december 2024 @ 18:41 |
https://megafoodstunter.nl/ Lekker kroketten en schnitzels in de vriezer gooien.. Zag er ook nog 10kg t-bone | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 18:41 |
Voor lamsvlees zijn dat goede prijzen. Lamsvlees is van zichzelf nou eenmaal duurder maar deze onthoud ik voor lamsvlees. Of geitenvlees dan, er stond lam maar de site zegt geit. Jong geit of jong lam maakt niet zo veel uit, ouwe geit is wel anders dan lam natuurlijk (en ook anders dan schaap). | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 18:44 |
Daar ga ik volgende keer zeker bestellen ! Nu heb ik bij Aalvink besteld . Het is ook bijna kerst dus dan maar wat duurder. https://aalvink.nl/?gad_s(...)vBLgKJEaAnJFEALw_wcB | |
111210 | maandag 9 december 2024 @ 20:53 |
Ja dan zit je bij schotse hooglanders goed, maar dat vind je veel te duur zeg je zelf. Fatsoenlijk vlees is nou eenmaal kostbaar, als je dat niet wil betalen dan zal je toch voor de kiloknallers moeten gaan | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 21:04 |
Die schotse was zelfs duurder dan andere aanbieders. Dat is iets dat je 1 of 2 x per jaar voor kerst koopt, voor je dagelijkse eten kan dat nooit uit of je moet echt tonnen verdienen. | |
ludovico | maandag 9 december 2024 @ 21:28 |
Ik doe het weleens met kipfilet, maar ook dat wil je wel binnen een maand of 3 opeten, ik merk dat ik daar niet aan kom omdat we hier toch vaak niet bedenken dat we de volgende dag kip willen eten. | |
pedaalemmerzak | maandag 9 december 2024 @ 22:20 |
Dat is wat gemakkelijker als alleenstaande al moet je het wel gewoon echt in de koelkast leggen, ja het vereist wat planning. Ik moet zeggen dat ik de vriezer toch een mooi ding vind zo nu nog lekker vullen met goed vlees. Maar ja het was financiëel gezien misschien niet de handigste uitgave. Ach ja geld moet rollen toch. | |
ludovico | maandag 9 december 2024 @ 22:24 |
Goed voedsel is goed voor je. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 10 december 2024 @ 08:03 |
Ik koop vrijwel alles online, maar verse levensmiddelen liever niet. Ik wil het vlees zien dat ik koop. Veel te veel vlees is veel te mager, niet goed uitgesneden, niet goed afgehangen. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 10 december 2024 @ 08:05 |
Onder het mom, ken nie skele hoe ut smoakt, ast maar veul is | |
pedaalemmerzak | dinsdag 10 december 2024 @ 09:12 |
In Nederland houdt men van mager vlees en is vet lastig te krijgen omdat het als lagere kwaliteit wordt gezien. | |
Bzzzzt | dinsdag 10 december 2024 @ 09:55 |
Ik koop m’n wagyu en marbeld vlees altijd bij https://inamood.nl/voordelig-vlees/ Vaak goede aanbiedingen en tot nu toe altijd goede kwaliteit vlees gehad | |
Jan_Onderwater | dinsdag 10 december 2024 @ 12:18 |
En vraagt men zich altijd af waarom het vlees in restaurants zoveel beter smaakt. | |
dimmak | woensdag 11 december 2024 @ 08:25 |
Nou veel. In de supermarkt heb ik gortdroge kip die gaar kookt in eigen kookvocht. Bij de poelier krijg ik mooie malse kip die niet leegloopt bij het bakken en mooi goudbruin aanbakt. | |
derLudolf | woensdag 11 december 2024 @ 17:57 |
Keurslager is alleen marketing, de meesten slachten niet eens zelf. | |
Jan_Onderwater | woensdag 11 december 2024 @ 18:08 |
Keurslager zegt idd weinig. Probleem voor de meeste slagers is trouwens, dat als ze prachtig gemarmerd vlees in de toonbank leggen dat daar avonds nog ligt. Gros van de mensen weet niet wat goed vlees is. | |
sigme | woensdag 11 december 2024 @ 19:33 |
Hoe kom je daarbij? Vraag je dat? Ik vraag bij de slagers waar ik kom altijd waar hun vlees vandaag komt (van welke slachterij dus) en ik heb er echt nog nooit eentje getroffen die bij de VION z'n vlees haalt. Ja, de biologische slagersketen Groene Weg - maar daar kom ik dus niet ![]() Ik ken de meeste slachterijen in de omgeving wel, dus het antwoord van de slager antwoord zegt mij wel wat. Maar ja - ik vraag zoiets dan ook gewoon echt na. | |
111210 | woensdag 11 december 2024 @ 20:51 |
Gemarmerd is vaak wel vetgemest met soja en mais. Doe mij maar magerder grasgevoerd vlees | |
111210 | woensdag 11 december 2024 @ 20:54 |
Doelde op “de keurslager” die overal zit. Kijk deze maar eens: https://npo.nl/start/seri(...)&at_variant=organic Verder zijn de slagers hier in de omgeving net zoals in deze video. Ik heb er hier maar 2 (half uur rijden) waarvan ze echt weten van weke boerderijen hun vlees komt | |
sigme | woensdag 11 december 2024 @ 21:30 |
Ik ga geen TV-programma bekijken om te zien of jouw keurslager z'n vlees bij hetzelfde *slachthuis* vandaan haalt als de supermarkt. De keurslagers hier in de buurt halen hun vlees bij Kroon. Die ken ik wel. Dat is niet de leverancier van het supermarktvlees hoor. Daarentegen is zo'n Groene Weg eigendom van de VION (grootste slachterijen van NL), maar die weten *wel* van welke boerderij hun vlees komt. Maar wel van de VION. Da's wel een supermarktleverancier. | |
sigme | woensdag 11 december 2024 @ 21:40 |
Voor de grap even wat van die aflevering bekeken. Wat een bagger is dat programma geworden. Vragen of de keurslager een keurmeester is.. Of dat de keurslager een keurmerk is.. Da's gewoon flauwe kul. Beeldvulling. Of 'bij mijn weten zijn kippen helemaal geen vleeseters' Hallelujah dan weet je niet eens wat een kip is ![]() ![]() Maar goed, als er 1 ding wel heel duidelijk uit dat filmpje blijkt - dan is het dat die keurslagers dus ZELF hun vlees inkopen. Dus niet bijvoorbeeld allemaal bij 1 grote slachterij, zoals bijvoorbeeld.. de supermarktketens. En flauwe conceptuele gein over 'vleesconcept'. Tsja. De hele teneur is ' vertrouwen suckt, CONTROLE moet er zijn'. Nou, dan is het simpel. Ga naar de VION en haal je vlees met biologisch keurmerk bij de Groene Weg. | |
pedaalemmerzak | zaterdag 14 december 2024 @ 15:41 |
Iemand die zelf inkoopt is een koper en geen slager. Een slager slacht zelf. Echte slagers heb je in Nederland vrijwel niet meer. Allemaal weggeïndustrialiseerd. Daarom ben ik zeker geen klant van de lokale keurslager hier op het dorp. Ze hebben soweiso al nauwelijks een assortiment. Ik vroeg naar ossewit, ze wist amper wat het was. Ze zei ja we hebben toevallig nog wel wat rundervet over maar dan moet je het zelf smelten. Tsja kan ook maar ik verwacht toch wel op zijn minst ossewit bij een slager. Runderpens? Hebben ze niet, kan allemaal niet. Ja wat is dan nog de meerwaarde ervan. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 14 december 2024 @ 16:14 |
Ik ben opgehouden vlees te kopen bij slagers en supermarkt, het is bijna allemaal bagger, voor het varkensvlees. Ook hier in de D Regio waar ik woon. Koop je een stel karbonades, kom je thuis zit er een half kopje lekvocht in het zakje. Graatmager Rundvlees? Niet goed gerijpt, mager, slecht uitgesneden. Ik ben blij dat ik bij horecaslagers kan kopen. | |
pedaalemmerzak | zaterdag 14 december 2024 @ 17:00 |
En bij welke horecaslager koop jij dan vlees, en bezorgen die ook? En slacht die dan nog zelf? | |
Jan_Onderwater | zaterdag 14 december 2024 @ 17:07 |
Nee, bezorgen niet en leveren niet aan particulieren normaal gesproken. | |
pedaalemmerzak | zaterdag 14 december 2024 @ 17:17 |
Ook niet als ik voor 200 euro bestel? Bezorgen allee dan kan dit pas zodra ik het rijbewijs heb behaald, nog even geduld dus. Maar wat is hun minimum ordergrootte dan? En slachten ze dan nog echt zelf? | |
sigme | zaterdag 14 december 2024 @ 17:29 |
Nee, dat klopt niet. Uitbenen & uitsnijden (dus niet zelf slachten) heet ook altijd al een slager, en er zijn ook altijd slagers geweest die karkassen inkopen en daarna zelf verwerken, maar dus niet zelf slachten. Zelfslachtende slagers zijn er nog wel, maar het is moeilijk om die informatie te vinden omdat ook de zelfslachtende slagers dat niet aan de grote klok hangen. | |
pedaalemmerzak | zaterdag 14 december 2024 @ 17:35 |
Ok maar als ik naar de keurslager hier op het dorp ga, zie ik alleen maar een vitrine met magere stukjes ossenhaas voor een bizar hoge prijs, en ik zie de slager nooit zelf een halve koe uitbenen en alles eruit snijden. Dat je de koeien niet een kogel door de kop jaagt voor de vitrine begrijp ik nog wel, maar als ik alleen maar de kant en klare stukjes ossenhaas in de vitrine zie liggen betwijfel ik dus ten zeerste of de slager hier überhaupt zelf halve koeien staat uit te benen eigenlijk. En als je zelf de koeien uitbeent hoezo kan je dan voor mij niet aan rundermaag (pens) komen dan? Dat je het niet ala minute hebt liggen OK, ik snap dat het niet gangbaar is in de Nederlandse keuken, maar dan zeg je toch 'dat kunt u bestellen meneer'...? Dat soort diensten verwacht ik tenmisnte van een slager. Vandaar dus mijn opmerking dat je in Nederland veel vleeskopers hebt. Maar slagers....? | |
derLudolf | zaterdag 14 december 2024 @ 17:56 |
Zelf slachten gaat ook gepaard met een hele hoop bureaucratisch gezeik. We zijn hier in het dorp gezegend met 2 zelf slachtende slagers. Rund, varken, schaap en paard kunnen ze slachten. Dorp verderop eentje die varken en paard zelf slacht, rund zijn ze mee gestopt om zelf te slachten, stieren willen nog wel es wild worden. Paar keer is het net goed gegaan. Een van de slagers slacht ook voor andere slagers, maar als je boven een bepaalde GVE komt, komt er nog meer rompslomp en kosten bij kijken | |
sigme | zaterdag 14 december 2024 @ 18:35 |
Daar heb je helemaal gelijk in. Maar er zijn ook slagers. Er zijn zelfs zelfslachtende slagers. Maar van slagers krijg je weinig hoogte qua ambachtelijkheid op basis van etalage/prijzen/websites. Je moet echt naar binnen en gerichte vragen stellen als je wil weten wat voor vlees je in de kuip hebt. |