Bocaj | dinsdag 24 september 2024 @ 10:52 |
Eigenlijk geen geld 500 gram voor 2 euro... https://www.dirk.nl/boods(...)fie%20roodmerk/85160 https://www.aldi.nl/produ(...)372-1-0.article.html https://www.ah.nl/product(...)dition-ground-coffee Iemand al eens geprobeerd? AH zet er bij: 'Topkwaliteit en altijd laaggeprijsd.' | |
marc0871 | dinsdag 24 september 2024 @ 11:56 |
Moeders kocht een poosje C1000 huismerk koffie. Wij konden maar niet begrijpen waarom die zo bitter en waterig kon zijn. Meer koffie gebruiken werd het bitterder van, minder gebruiken en het werd nog wateriger. Totdat ik een nieuw pak uit de kast trok. Ik wist niet beter of we hadden altijd DE Aroma Rood. Mijn vader zei ook al dat hij dacht dat het aan hem lag. Ja maar het was zo lekker goedkoop en in de aanbieding. Ze was heel erg op de centen, want stel je voor dat je het ergens anders tekort kwam. Ze had meteen 2 pakken van 5x een pond gekocht. De eerste was gelukkig al bijna op. Je kan het proberen, maar bedenk dat wat je van de lengte haalt, je meestal in de breedte niet terug krijgt. | |
Boca_Raton | dinsdag 24 september 2024 @ 12:44 |
Dat is ook vaak bij aanbiedingen: daar kan nog wel eens een addertje onder het gras zitten. | |
Sorella | dinsdag 24 september 2024 @ 13:35 |
Wij drinken zelf geen koffie dus heb ik de goedkoopste koffie gekocht die ik kon vinden (die van de appie). Visite kwam, koffie gezet, koffie en pak daarna weggegooit en de visite ging aan de thee ![]() Nu weer douwe egberts in huis. | |
bijdehand | dinsdag 24 september 2024 @ 14:13 |
![]() Vrienden van me drinken geen koffie en hebben voor visite een Senseo aangeschaft... Dan heb ik liever oploskoffie. Die neem ik dan ook zelf mee ![]() | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 14:32 |
Ik zou dan eerder voor zo’n cupjesapparaat kiezen. Die pads worden ook oud, net als een aangebroken pak filtermaling. Cupjes zijn dan volgens mij best ideaal. Kun je toch je gasten nog iets voorzetten dat een beetje te drinken is. | |
Maharski | dinsdag 24 september 2024 @ 14:47 |
Kan nog makkelijker: oploskoffie. Ook prima te drinken. | |
HannahVrede | dinsdag 24 september 2024 @ 14:50 |
Het is dan ook oploskoffie dat in de cupjes zit, elk van een eigen kwaliteit natuurlijk: vandaar het verschil in smaak en prijs. Wat bij goede koffie erg belangrijk is is: * De leeftijd - de branding van de bonen niet te lang geleden laten zijn. De vergruizing van de bonen gebeurt tegenwoordig in iedergeval binnen 2 maanden (sommigen zelf al binnen 2 weken) na de branding van de boon. Verpakt valt vaak slecht te ruiken of het goed gegaan is (want luchtdicht verpakt) maar de kunst is dan een merk te pakken waarvan je ziet dat de doorloop ervan hoog is - zoals bijvoorbeeld Aroma Rood van Douwe Egberts. * De branding - niet te hoog en fel. Een lekker bakje filterkoffie komt tot stand door de juiste manier van zetten en niet zo zeer door de hogere branding van de boon. Dat betekend dat het dus belangrijk is dat je voldoende filtermaling neemt, deze zachtjes aandrukt in het filter / pruttelpotje / lang laat zitten in de cafetière - daarna pas zetten. En het belangrijkste bijna is toch wel: * Gebruik geen heet water (100°C) Daarmee brand je de olie die je van de maling af wil hebben kapot. Een apparaat (als die af te stellen is) op 75°C laten doordruppelen. Paar kleine tips voor een goed bakje filterkoffie. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 14:55 |
Bedankt voor de informatie. Al begrijp ik niet helemaal waarom ik deze lap tekst krijg voorgeschoteld. | |
HannahVrede | dinsdag 24 september 2024 @ 15:01 |
Omdat ik eerst reageerde op jouw suggestie voor een cupjes automaat en daarna (voor het gemak) een korte introductie wilde geven voor het zetten van een lekker bakje filterkoffie, voor iedereen die het lezen wil. ![]() Naast dat filterkoffie ook goedkoper is dan de pads en zeker de cupjes, is het met wat kleine wetenschap zelfs ook best leuk om te doen, al vind ik zelf. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 15:06 |
De pads en de cupjes werden genoemd in de dwarsstraat van opties voor mensen die zelf geen koffie drinken maar hun gasten wel koffie willen voorzetten, dan wel mensen die op bezoek gaan bij mensen die zelf geen koffie drinken. | |
golfer | dinsdag 24 september 2024 @ 15:07 |
CUL / Koffie voor de fijnproever: Nog een kopje koffie #12 | |
HannahVrede | dinsdag 24 september 2024 @ 15:11 |
Ik las het inderdaad en ik antwoorde dus nog dat het ook nog eens goedkoper is om dan filterkoffie te kopen en goed te zetten. Naast dat het dus ook best leuk is om goede koffie te zetten, vond ik zelf. ![]() @golfer heeft het topic gevonden met de koffie tips! Daar past dit lijstje ook mooi in. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 15:12 |
Daar word je natuurlijk met pek en veren het topic uitgestuurd als je daar serieus de vraag zou stellen of filtermaling als genoemd in de OP iets is voor de koffiefijnproever. | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 15:13 |
Ja, vinden ze echt schitterend daar. | |
IkEetSlakken | dinsdag 24 september 2024 @ 15:19 |
De smaak van koffie is gelukkig niet alleen onderhevig aan de koffie die je gebruikt, ook het water en de watertemperatuur doen veel. Maar goed, met slechte bonen zal je nooit fantastische koffie zetten, of je moet al een pressurized basket gebruiken, dan kom je er wellicht mee weg. Volgens mij betaal ik nu iets van ¤ 18,50 voor een kilo bonen en dat vind ik prima. Goede koffie mag best iets kosten vind ik. Een ander gooit zn geld ergens anders aan weg. | |
HannahVrede | dinsdag 24 september 2024 @ 15:21 |
Hmm, zou het? Dat zou jammer zijn: uiteindelijk is koffie een vrij delicaat product maar toch ook prima toegankelijk. Zou je denken dat in het CUL topic erover toch prima een antwoord te vinden valt? Even over de 2 euro koffie nog, dus OT: Dat is oude koffie. Vaak de drab die al eens gezet is in een machinaal proces voor likeur, smaakstoffen en dergelijke. Vervolgens wordt die koffiedrab dan weer gerehydrateerd en verpakt - het is niet dat je dus geen koffie smaak eruit krijgt maar het is (naar mijn mening!) eigenlijk geen koffie meer. Dat is puur wetenschappelijk dat ik dat zo bekijk, omdat de olieën die in de koffie normaalgesproken zitten er dan dus uit zijn en je eigenlijk een bakje smaakstoffen drinkt. Opzich kan dat prima zijn voor een groot feestje of wat: maar ik serveer mijn bezoek (v.a. 20 personen) graag dan een relatief goedkoop bakje Kanis&Gunnink, DERood of ander actiemateriaal. | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 15:26 |
Oftewel het prima antwoord van de fijnproever is: bocht. | |
Mylene | dinsdag 24 september 2024 @ 15:32 |
Arjan Ederveen is fan en noemt het kinderkoffie. Overigens is Perla koffie van AH vrijwel altijd in de bonus. DE, 500 gram, is ook altijd wel ergens in de aanbieding, 2 voor 12 euro met gratis beker. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 september 2024 @ 16:02 |
Drink al decennia Aldi goudmerk als filterkoffie. Prima koffie, nooit klachten. Espresso neem ik Wiener melange van de Pelikaan in Zutphen of Lavazza Oro | |
voetbalmanager2 | dinsdag 24 september 2024 @ 17:10 |
Ik heb ze alledrie weleens gedronken. Die van de Dirk was matig, die van de AH was ondrinkbaar en alleen die van de Aldi vond ik redelijk. De enige budgetkoffie die altijd te krijgen is en die ik beter vind dan die van de Aldi zijn de Palazzo bonen van de Action. Verder kan ik vaak redelijk tot goede koffie vinden voor een nog lagere prijs op sites als antiduur.nl of op de markt. Alleen weet je nooit of en wat je daar kan vinden, dus moet je daar geluk voor hebben. | |
Gunner | dinsdag 24 september 2024 @ 17:32 |
Dat AH-merk heb ik de bonen van. Pretendeer geen connaisseur te zijn dus is goed genoeg. | |
FvanS | dinsdag 24 september 2024 @ 18:23 |
Dat is niet waar. In zowel nespresso cups, dolce gusto cups, en zelfs senseopads zit gewoon gemalen koffie. Oploskoffie is gezette koffie, zwaar ingedikt, en gevriesdroogd. Eigenlijk 2ehands koffie dus. | |
Bocaj | dinsdag 24 september 2024 @ 18:57 |
Senseo heb ik ook een tijd gehad maar begon te vervelen. De smaak werd ook anders. Of dat nu aan het apparaat lag of niet weet ik niet. Vond die 'pad drukker' ook vies worden... En dan moest je spoelen met een oude gebruikte pad... Heb hem toen maar op MP gezet en verkocht. Doe nu alleen nog maar slow-koffie. Maar ik begrijp al wel dat ik beter bij een goed Arabica filterkoffie kan blijven. Daar heeft de Aldi ook een goede versie van... Maarja, ik zie ook die 2 euro pak staan. ![]() | |
Bocaj | dinsdag 24 september 2024 @ 19:35 |
Maar eigenlijk dan alleen die van Nescafe gold. https://www.ah.nl/product(...)en-zacht-oploskoffie | |
Nielojram75 | dinsdag 24 september 2024 @ 19:46 |
Als je filterkoffie drinkt, koop dan melitta-filters. Ja, wellicht 30 cent duurder dan die goedkope filters die je nu koopt, maar zeker 30 cent lekkerder. Hier een mocca-master, DE koffie en melitta filters, en iedereen die hier koffie drinkt, vindt het een 'heerlijk bakkie'. | |
Bocaj | dinsdag 24 september 2024 @ 19:48 |
Is 75 niet wat laag? Ik lees veel: "De ideale water temperatuur voor koffie zetten is 92-96 graden." Net van de kook af dus. | |
Lienekien | dinsdag 24 september 2024 @ 19:59 |
Niks houd je tegen om een keer zo’n pak te kopen en te proberen. Ben ik wel benieuwd hoe je het vindt smaken. | |
HannahVrede | dinsdag 24 september 2024 @ 20:05 |
Typefoutje van mij, het moet +/- 85°C zijn wat ik bedoel te schrijven. Boven de 90°C wordt de koffie wat te bitter, is mijn mening. Maar ik vind wat @Lienekien zegt eigenlijk ook wel heel wat hebben: wellicht vind je gewoon zo een pak van 2 euro gerehydrateerde koffie echt helemaal prima - probeer het anders gewoon eens? Voor dat geld val je er denk ik geen bult aan. ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 24 september 2024 @ 20:20 |
goudmerk oploskoffie is in de regel prima te doen, maar je moet het wel oplossen met minder heet water (of vooraf een scheutje koud water toevoegen). De koffie is goed zoals hij is, je kan hem alleen maar bitterder maken met kokend water. Ik heb liever oplos dan een "vers" bakkie koffie van voorgemalen bonen die zo ver doorgecremeerd zijn dat er ook echt geen karakter meer in zit. Vers gemalen bonen geven je eigenlijk altijd het lekkerste bakkie, maar daar is de prijs dan ook naar. Als je dan toch zoveel uit gaat geven, koop de bonen dan online, zodat je zeker weet dat ze echt vers gebrand zijn. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 september 2024 @ 21:46 |
Zit in een vakantiehuisje in Zeeland waar alleen een Senseo bleek te staan. Zaterdag oploskoffie gekocht want dat drink ik 100 keer liever dan Senseo. Maandag een french press gekocht. | |
De_Hertog | dinsdag 24 september 2024 @ 21:51 |
Behalve dan dat juist voor mensen waar alleen voor visite koffie gezet wordt zo’n pak veel te lang open blijft om de koffie nog goed te laten zijn. Of ze moeten iedere keer een nieuwe pak halen, maar ja, dan is het argument dat cupjes duurder zijn ook wel van tafel ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 september 2024 @ 22:11 |
Dan neem je een nespresso, duur per cup, maar erg goede koffie | |
Lospedrosa | dinsdag 24 september 2024 @ 22:14 |
Vind zelfs nespresso vak lekkerder dan menig bonenautomaat koffie, alleen barista koffie vind ik beter, of heel goed afgestelde apparaten. Trouwens koffie gaat enorm duur of totaal uitverkocht worden binnenkort dus sla maar flink in nu vast. (Iets met EU regels) | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 september 2024 @ 22:26 |
Waar woord Heb trouwens geen automaat maar een zeefdrager en een aparte molen | |
brother52 | woensdag 2 oktober 2024 @ 15:55 |
Sorry maar nee… Goede koffie valt of staat met hoe de boon gebrand is want dat is je basis. Tijdens het brandproces gaat de boon zijn smaak ontwikkelen en hoe langer dat proces duurt, hoe meer smaaknuances je van die boon zult proeven. Als je al een laagje olie op de boon ziet zitten, is het beste om ze meteen in de kliko te gooien. Dan zijn ze veel te donker gebrand en krijg je alleen maar bittere meuk. Gemalen koffie in een filterhouder of moccapot nooit aandrukken. Dan heeft het water meer moeite om door de koffie heen te komen waardoor het langer in contact is met de koffie en dan juist de bittere smaken er uit haalt. Het heeft geen enkel nut om de koffie een tijdje los in een caffetiere te laten zitten. Met een caffetiere gooi je de koffie er in, ongeveer het dubbele van het gewicht van de koffie aan water wat net van de kook af is er op en dan even (half minuutje) laten staan zodat de koffie even kan bloomen en dan de rest van het water er op. Een paar minuten laten trekken (halverwege het schuim eraf scheppen en even doorroeren) en dan uitschenken.(behalve het schuim er af scheppen geldt dit trouwens ook voor filterkoffie) En 75/85 graden is echt veel te koud. Dan krijg je zure koffie of je koffie moet wel heel erg donker gebrand zijn en dan is de beste plek voor die koffie wederom de kliko. Het eerste water wat er op gaat moet net van de kook zijn en de rest tussen de 92/98 graden en dat hangt er van af hoe donker of licht je bonen zijn gebrand. Wat wel klopt is de versheid van de bonen. De sweet spot zit rond de 10/11 dagen. Daarna begint het oxidatie proces en neemt de smaak af al proef je dat in het begin niet zo. Als ze ouder zijn dan een maand begin je dat pas een beetje te proeven. Maar ook al neem je koffie waarvan de doorloop in de supermarkt groot is, vaak is het al langer dan een maand verpakt voordat het in de supermarkt terecht komt. | |
Thaddeus | woensdag 2 oktober 2024 @ 15:57 |
Wij drinken geen koffie. Voor gasten hebben we van die “sticks” oploskoffie. Denk gewoon van huismerk. Redelijk betaalbaar. | |
Red_85 | donderdag 3 oktober 2024 @ 11:22 |
Bij oploskoffie heb ik hetzelfde effect als bij die vriesdroog shit uit automaten bij een slechte werkgever: binnen 10 minuten is de pot vol gespetterd. Heb je geen koffieapparaat in huis of filters, dan is een franse pers ook perfect. Water koken kan iedereen en zo heb ook topkoffie in een handomdraai. Waarschijnlijk meer robusta bonen gebruikt dan arabica. Robusta is de goedkope koffieboonsoort en maakt de koffie heel bitter. [ Bericht 4% gewijzigd door Red_85 op 03-10-2024 11:33:09 ] | |
Red_85 | donderdag 3 oktober 2024 @ 11:23 |
Niet te zuipen. Dat is de adder. | |
Red_85 | donderdag 3 oktober 2024 @ 11:31 |
Koffie zetten doe je op 90-95 graden: https://www.wietec.nl/blog/temperatuur-instellen-koffiemachine/ https://eekcoffee.nl/blog(...)-is-heter-ook-beter/ https://www.greenplantati(...)9qDVxwy3PxToISko8mpI Wil je een perfecte filterkoffie hebben, dan raad ik je een Moccamaster aan. Dat rete oude apparaat zorgt er namelijk voor dat de watertemperatuur precies juist is waar anderen het koken. | |
brother52 | donderdag 3 oktober 2024 @ 12:34 |
Een moccamaster is een van de betere filterapparaten maar perfecte koffie (voor zover dat bestaat) zul je er niet uit krijgen. Dat apparaat kent namelijk geen bloom fase wat toch wel vrij essentieel is voor goede koffie. Wil je de best mogelijke filterkoffie, zul je al het werk zelf moeten doen. Zelf opgieten dus met een goede schenkkan met de juiste techniek en dat is nog eens een stuk goedkoper dan een moccamaster ook waardoor je geld over houdt om goede koffie te kopen. En meteen even een veelgelezen mythe uit de wereld helpen. Ik lees op plekken dat de koffie verbrand wanneer je er te heet water op gooit. Maar dat is dus helemaal niet waar. Als de bonen uit de brander komen zijn ze boven de 200 graden. Water van 100 graden kan de koffie dus nooit verbranden. Wat te heet water met je koffie doet is er te veel van de bittere smaak uit halen en hoe donkerder je koffie gebrand is, hoe gemakkelijker dat gaat. Daarom moet je water voor licht gebrande koffie ook heter zijn dan voor donker gebrande. | |
Red_85 | donderdag 3 oktober 2024 @ 12:42 |
Qua filterapparaten heb ik nooit beter gehad dan een moccamaster. Qua andere technieken voor filterkoffie is zelf opgieten altijd het beste. Weer wat geleerd. Smaakverschil is er duidelijk. In ieder geval doe ik water wat net van de kook af is, nog even af laten koelen. | |
Mutsaers__78 | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:17 |
Wat gewoon onzin is wat mij betreft: ik ben al jaren geleden afgestapt van espresso en al die extra rotzooi die je uit zo'n koffiemachine kan halen. Teruggegaan naar filterkoffie en besloten nooit meer terug te keren naar dat soort veel te dure apparaten. Koffie voor fijnproevers zegt men dan. Koffie voor veel te elitaire figuren bedoelen ze. | |
Lienekien | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:20 |
Het ging om de koffie, niet de apparaten. Koffie, zoals 500 gr. snelfiltermaling voor ¤2,15. Je hebt geen duur apparaat nodig om goede koffie te zetten. Maar als je bagger koffie koopt, ga je daar echt geen goede koffie mee voor elkaar krijgen. | |
Mutsaers__78 | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:35 |
Dan zal ik wel geen fijnproever zijn; ik merk er relatief weinig verschil in. | |
Lienekien | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:36 |
Nee, dan ben je geen fijnproever. | |
ChildoftheStars | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:37 |
Ik drink altijd de goedkoopste filterkoffie en oploskoffie. Proef het verschil toch niet ![]() | |
Lienekien | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:44 |
Waarom drink je het überhaupt? | |
ChildoftheStars | donderdag 3 oktober 2024 @ 14:45 |
Omdat ik het lekker vind ![]() | |
Thaddeus | donderdag 3 oktober 2024 @ 15:46 |
Is er ook verschil in geur van goedkope koffie en dure koffie? Vind het allemaal altijd erg lekker ruiken. | |
Gimmick | donderdag 3 oktober 2024 @ 16:45 |
Er zijn ook apparaten die handopgiet methode simuleren. Zo'n bloomfase is natuurlijk niet heel moeilijk te programmeren (x seconde wachten na de eerste x ml). Vaak hebben die dan ook een 'douchkop' sproeier om de druppels gelijkmatig over het filter te verdelen. | |
brother52 | donderdag 3 oktober 2024 @ 16:56 |
Uiteraard. Bij de koffies van de DE’s, de K&G’s, de huismerken en noem ze maar op ruik je gewoon de generieke koffiegeur van een onduidelijke blend die te donker en te kort gebrand is. Haal je je koffie bij een brander die goed weet waar die mee bezig is, dan komen de smaakkarakteristieken ook terug in de geur en het ruikt nog behoorlijk sterker ook omdat die koffie een stuk verser is. Klopt maar de meeste -zo niet alle- van die apparaten maken er een zootje van. Ze halen het niet bij het zelf handmatig opgieten. | |
brother52 | donderdag 6 februari 2025 @ 23:25 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door brother52 op 06-02-2025 23:26:29 ] | |
Weltschmerz | vrijdag 7 februari 2025 @ 19:25 |
Ik ben mijn interesse in koffie jaren geleden verloren, voordat de hype begon. Ik gebruik het 's ochtends zoals een heroinejunk the methadonbus en in die goedkope koffie zit vaak meer robusta en dus meer cafeine. Voor bezoek heb ik een chique zakje bonen en een handmaler staan. Ik koop die Kaffee Kondoliere van de Appie weleens en volgens mij is het gewoon een matige koffie, maar niet slechter dan de twee keer zo dure budgetmerken. Het is wel slechter dan DE hoor, maar dat is dan ook best een goede koffie voor wat het is. | |
111210 | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:13 |
Ik had altijd een abonement op Wakuli, maar dat werd een beetje duur als je soms 3 kopjes per dag drinkt. Nu Boonz gekocht, halve kilo voor 5,- in de aanbieding geloof ik. En tja… je betaald idd voor wat je krijgt. Het is niet smerig ofzo, maar heb nou niet zoiets van dat ik het ook echt een lekkere goede koffie vind. Dit zal dus met die nog goedkopere troep die ook al eens gemalen is veel erger zijn | |
cornelisb | maandag 10 februari 2025 @ 19:49 |
Die koffie van 2 euro kost omgerekend 3 cent voor een kopje koffie. Voor dat geld moet (en mag) je niet heel veel verwachten. Ik zou persoonlijk iets meer uitgeven, vanaf 8 cent per kopje ga je al richting de merken als dallmayr en segafredo https://www.koffiedeal.com/gemalen-koffie/filter/prijs=0+10/ PS. Ook de 'echte' koffiebranders verkopen wel gemalen (filter)koffie, alleen ga je dan al snel richting de 20 cent per kopje. Alsnog veel goedkoper dan de meeste 13-in-een-dozijn koffiecups bij de supermarkt trouwens. | |
Bocaj | donderdag 13 februari 2025 @ 10:00 |
'Segafredo' koop ik tegenwoordig bij 'Die Grenze' voor 2,99 250 gram. (Zolang de voorraad strekt is het altijd daar.) Lekker genoeg voor mij. Wat mij opvalt dat het ook heel anders ruikt dan andere koffies als je het pak opentrekt. Zal wel met de melange/samenstelling te maken hebben. (Is ook niet 100% arabica.) | |
Jordy-B | donderdag 13 februari 2025 @ 21:30 |
Is het niet omdat de koffie vijf jaar oud is? Die grenze verkoopt vaak partijen op of over de uiterste verkoopdatum. | |
Bocaj | donderdag 13 februari 2025 @ 21:41 |
Dat klopt wel, maar deze koffie is nog niet over de datum. En vacuum verpakt, dus lijkt mij niet zo'n probleem. Ze hebben daar bijvoorbeeld ook Nuts (noga repen) en die zijn wel 1 maand over datum zag ik en voor 1,49-2,00 euro. (5 pak) Ja, wel opletten daar. | |
Bocaj | maandag 17 maart 2025 @ 16:47 |
Heb net dit gekocht. https://www.ah.nl/product(...)dition-ground-coffee Als dit smaakt dan fcuk op met die dure koffies! ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 17 maart 2025 @ 16:55 |
Bij de Aldi heb je 100% arabica goudmerk voor ongeveer het dubbele. Voor die knaak ga ik geen meuk drinken. | |
Bocaj | maandag 17 maart 2025 @ 17:21 |
Heb net koffie gezet en moet zeggen, geheel niet verkeerd! (Nu ben ik al gauw tevreden hoor!) ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 17 maart 2025 @ 17:24 |
Sinds ik in D woon ben ik huiverig voor goedkope koffie, kreeg zo vaak zwart water dat naar verbrande takken smaakt dat ik bij de meeste mensen geen koffie meer drink. | |
Boca_Raton | maandag 17 maart 2025 @ 17:37 |
Jij bent wel een beetje een snob hé? | |
Jan_Onderwater | maandag 17 maart 2025 @ 17:39 |
Voel je je nu beter? | |
Bocaj | maandag 17 maart 2025 @ 17:41 |
Snap ik wel. Al is deze koffie 'Medium gebrand'. Maar 'Caffe Gondoliere' is van 'Ahold Delhaize'. Een merk van een groot concern, en ik kan mij niet indenken dat ze daar echt bocht maken. Al is natuurlijk alle waar naar z'n geld. Of het veel verkocht wordt weet ik ook niet want kon nergens reviews vinden. Al is het wel een 'prijsfavoriet' zoals ze dat bij AH noemen. Vooralsnog vind ik het niet vies, ik ga nog eens wat sterker en minder sterk zetten en kijken hoe dat smaakt. ![]() | |
Bocaj | maandag 17 maart 2025 @ 17:42 |
Wat ook heeeeeel belangrijk is welke koffiemelk je gebruikt. Slechte koffiemelk kan echt je koffie verpesten! | |
golfer | maandag 17 maart 2025 @ 17:43 |
Koffiemelk verpest sowieso elke koffie. | |
Bocaj | maandag 17 maart 2025 @ 17:46 |
Zwarte koffie lust ik eigenlijk niet. Maar misschien went het op een gegeven moment. Thee zonder zoetjes (of suiker) lust ik ook niet. | |
SoS87 | maandag 17 maart 2025 @ 18:00 |
Dan lust je geen koffie of thee. | |
Bocaj | maandag 17 maart 2025 @ 18:02 |
![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 17 maart 2025 @ 18:05 |
Koffiemelk versluiert veel, net als suiker. Ik drink koffie en thee zwart, zonder zoetjes of suiker. Als je dat eenmaal gewend bent wil je niet anders meer. | |
SoS87 | maandag 17 maart 2025 @ 18:07 |
Bij een goeie kop koffie is het gewoon zonde om er troep in te gooien | |
Jan_Onderwater | maandag 17 maart 2025 @ 18:09 |
Ik moet zeggen dat ik een goede cappuccino erg kan waarderen, helaas krijgt de meeste hoereca dat niet voor elkaar. | |
Jordy-B | maandag 17 maart 2025 @ 21:13 |
Als je melk en/ofzoetstof nodig hebt om het drinkbaar te maken... | |
brother52 | maandag 17 maart 2025 @ 22:09 |
Hoe groter het concern, hoe slechter de koffie… Ze moeten grote hoeveelheden produceren dus is de brandtijd veel te kort en ze branden ook nog eens veel te donker. Ze jagen er binnen 8 minuten een batch doorheen en dan neem ik het nog ruim… De koffie heeft dan geen tijd om zijn smaak te ontwikkelen met als resultaat dat je generieke bittere meuk hebt. |