Gobledygook | zondag 21 april 2024 @ 21:28 |
Vroeger toen m’n ouders pannenkoeken maakten haalden ze altijd van die standaard pannenkoeken mix. Moet je geloof ik eieren en melk bij gooien en dan beetje roeren en zo. Nu zat ik ff te kijken bij de appie en zag dat ze ook pannenkoeken mix compleet hebben. Hier hoef je alleen water bij te gooien en beetje roeren. Wel makkelijk voor een lui persoon als ik zelf. De vraag is alleen, zijn de pannenkoeken dan net zo lekker als met normale pannenkoeken mix? Of krijg je dan iets vergelijkbaars als van die ranzige magnetron pannenkoeken? | |
maily | zondag 21 april 2024 @ 21:35 |
Smaken verschillen. Probeer het eens. | |
Farenji | zondag 21 april 2024 @ 21:41 |
Is best te doen, er zit gewoon eipoeder en melkpoeder doorheen. Het is makkelijk als je bijv gaat kamperen. Maar voor het werk scheelt het echt niks, een eitje en wat melk door wat meel roeren is toch geen moeite, als je dat al te veel werk vindt, dan kun je beter magnetronpannekoeken kopen, of naar een pannekoekenhuis gaan en ze voor je laten maken. | |
Hoppahop | zondag 21 april 2024 @ 21:42 |
2 eieren 250 gr bloem 500 ml melk zout Voor 8 pannenkoeken | |
Gobledygook | zondag 21 april 2024 @ 21:52 |
Ja da’s waar maar dacht hey als het toch hetzelfde smaakt kan ik net zo goed dat halen. Maar ga denk toch maar voor de standaard dan | |
PzKpfw | zondag 21 april 2024 @ 21:54 |
Veruit de meeste tijd bij het bakken van pannenkoeken gaat altijd zitten in het bakken zelf. | |
maily | zondag 21 april 2024 @ 22:02 |
Heb je een garde of een mixer? | |
Lienekien | zondag 21 april 2024 @ 22:18 |
Pollepel. Ik maak het beste beslag met een pollepel. | |
maily | zondag 21 april 2024 @ 22:30 |
Dan kun je wel de laatste klontjes platduwen ![]() | |
marc0871 | zondag 21 april 2024 @ 22:45 |
Dit. En dan doe ik er voor het lekker nog een toef kaneel en een zakje vanillesuiker bij. Precies. Het lijkt allemaal veel makkelijker, maar het werk blijft hetzelfde. En als je die slok water vervangt voor een slok melk, zijn die paar eitjes er in tikken ook niet het meeste werk. Als er iets makkelijk is, dan is het pannenkoekenbeslag maken. Ze lachen zich bij koopmans kapot, hoe ze iedereen en zijn moeder wijs hebben gemaakt dat je te dom bent om het zelf te maken. Just add water. Ja, tuurlijk. Maar dan begint het werk pas. Lekker makkelijk ![]() Dit gezegd hebbende; ik zou die van Koopmans gewoon eten, al zouden ze me voorgezet worden. Dat ik niet weer als die kooksnob wordt weggezet. Woord. 5 minuten voor het beslag, 20 minuten laten rusten en een kwartier voor het bakken. Vanavond nog gedaan. [ Bericht 2% gewijzigd door marc0871 op 21-04-2024 23:04:42 ] | |
Lienekien | zondag 21 april 2024 @ 23:49 |
Met de juiste techniek, waarbij je eerst een deel van de melk bij de mix doet en dan echt flink goed aan de gang met die pollepel, heb je geen klontjes. Heeft ooit iemand me voorgedaan in een studentenhuis, werkt zeer goed. | |
D. | zondag 21 april 2024 @ 23:54 |
Zout hoeft echt niet En ik doe altijd een extra eitje ![]() | |
BiftekiMetFeta | maandag 22 april 2024 @ 08:42 |
Het komt dan wel in een kneiter handige fles die je kan schudden zonder mixer Die vervolgens 7x duurder is dan een pak meel en alle ingrediënten samen ![]() (Waar je vervolgens nog eens 4x extra pannenkoeken mee kan bakken) | |
marc0871 | maandag 22 april 2024 @ 09:34 |
Moet je dan eens omrekenen naar tarwemeel en De rest van de losse ingrediënten. Dan heb je 2 keer zoveel, voor hetzelfde geld. 'Gemak' mag wat kosten. | |
No239SquadronRAF | maandag 22 april 2024 @ 10:03 |
Beter gebruik je pannenkoekenmix (wel die waar je zelf eieren en melk moet toevoegen), daar zit ook boekweitmeel door en dat maakt het extra lekker! | |
#ANONIEM | dinsdag 23 april 2024 @ 12:38 |
Ik gooi alles gewoon in de blender. | |
Gobledygook | dinsdag 23 april 2024 @ 12:45 |
Denk dat dit de enige oplossing is tot ik een vrouw vind die voor me wil koken | |
maily | dinsdag 23 april 2024 @ 12:47 |
Misschien daar eens mee beginnen? ![]()
| |
TheFreshPrince | dinsdag 23 april 2024 @ 14:05 |
Volgens mij helpt het als je het eerst bakt voordat je het opeet. | |
Lienekien | dinsdag 23 april 2024 @ 14:12 |
YouTube! | |
stavromulabeta | dinsdag 23 april 2024 @ 19:02 |
proest ![]() | |
Jan_Onderwater | woensdag 24 april 2024 @ 18:19 |
Echt Pannenkoekenbeslag moeilijk vinden.. | |
maily | woensdag 24 april 2024 @ 18:42 |
Daar kun je vrouwen vinden? ![]() | |
Lienekien | woensdag 24 april 2024 @ 19:28 |
Leren koken. | |
maily | woensdag 24 april 2024 @ 19:29 |
Dan is dit zeker een aanrader: https://foodtube.nl/ | |
hilliebillie | woensdag 24 april 2024 @ 20:44 |
Ik vind pannenkoekenmix uit een pak echt vele malen lekkerder als met bloem. Het liefst heb ik de volkoren variant. Wel waar je zelf nog melk en eieren bij moet doen. De kant en klare ook wel eens gehad maar die vind ik net wat minder (misschien komt dat doordat dat geen volkorenvariant is). Maar ook de kant en klare is prima te doen hoor. | |
mcmlxiv | donderdag 25 april 2024 @ 23:22 |
Kant en klare met melk en eieren is prima eetbaar (wanneer je per ongeluk de verkeerde keuze hebt gemaakt). Persoonlijk vind ik de volkoren varianten het lekkerste | |
Smart_ass | donderdag 25 april 2024 @ 23:40 |
Maar die mix waar je zelf nog eieren en melk aan toe moet voegen, dat is gewoon een soort veredelde bloem dan, of wat is dat eigenlijk? Bloem met suiker? Vroeger bij mijn ouders aten we ze ook zo maar ik maak ze zelf nu gewoon met bloem. | |
#ANONIEM | donderdag 25 april 2024 @ 23:42 |
Volkoren tarwebloem maak ik ze altijd mee ![]() | |
Lienekien | donderdag 25 april 2024 @ 23:48 |
Nee, geen bloem met suiker. Het is bijv. tarwemeel met roggemeel, volkorenmeel, havermeel, boekweitmeel. Ik heb zelf het liefste de mix van de bakboerderij. | |
Smart_ass | donderdag 25 april 2024 @ 23:56 |
Dat heb ik zelf weleens gedaan maar vond ik niet zo lekker ![]() | |
Lienekien | vrijdag 26 april 2024 @ 00:08 |
Dit is wat er op de mix van de bakboerderij staat: Bereiding: Doe het pannenkoekenmeel, zout en de eieren in een kom. Voeg melk toe naar eigen inzicht. Mix het geheel tot een glad beslag. Laat het beslag ongeveer 60 minuten staan zodat de zemelen kunnen wellen. Voeg daarna eventueel wat melk toe om het beslag te verdunnen. Beslag uurtje later rusten, dus. | |
loveyoulongtime | vrijdag 26 april 2024 @ 00:24 |
Mijn beslagje is zo simpel, gewoon bloem, melk, eieren en redelijk wat vanille suiker.. Lekker kloppen en dan in hete pan bakken in roomboter en daarna poedersuiker (geen fan van stroop). Ik gebruik wel altijd gietijzer pan voor pannenkoeken, bakt zoveel fijner omdat het heet blijft ook als je hem even van het vuur haalt. Dus makkelijk voor grote stapels pannenkoeken, steeds klein klontje boter erin na iedere pannenkoek. | |
loveyoulongtime | vrijdag 26 april 2024 @ 00:27 |
Bedenk me net, iemand wel eens de melk vervangen voor kookroom? Hoe zou dat gaan met pannenkoeken. Misschien dat ik dat eens ga testen binnenkort ![]() | |
Troel | dinsdag 30 april 2024 @ 17:46 |
Dat niet, maar heb wel eens lactosevrije melk geprobeerd en daar werden de pannenkoeken een stuk smeuiger en zoeter van! | |
potjecreme | dinsdag 30 april 2024 @ 19:10 |
Wel met slagroom. Werden vette pannenkoeken. | |
loveyoulongtime | dinsdag 30 april 2024 @ 19:12 |
Half room, half melk en dan beetje bak poeder toevoegen. Lijkt me aardig fluffy en vullend te worden. Moet het nog steeds gaan proberen. | |
Kreator | dinsdag 30 april 2024 @ 19:13 |
Die waar je water moet toevoegen is minder lekker vind ik. Die met melk en eieren toevoegen van Koopmans is goed te doen. | |
Kreator | dinsdag 30 april 2024 @ 19:15 |
Het internet staat er vol mee. | |
Ole | donderdag 2 mei 2024 @ 14:25 |
Die waar je alleen water aan hoeft toe te voegen vind ik vooral handig om achter de hand te hebben. Als je geen zin hebt om melk en eieren te halen.. | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 21:24 |
Vanavond maar ff poging gewaagd, maar ging niet zo goed. Volgens de app van Appie is 1 zo’n pak goed voor zo’n 11-12 pannenkoeken, dus had de helft van het pakkie en ingrediënten gebruikt. Volgens de website van Koopmans kan je zonnebloem olie gebruiken om de pannenkoeken niet vast te laten plakken aan de pan, dus ook erdoor heen gegooid. Geen boter gebruikt. Het probleem was dat de pannenkoeken bijna volledig bruin werden. Normaal gesproken zijn ze wit achtig met kleine bruine vlekjes, maar bij mij was het omgekeerd. Had ook geen soeplepel of wat dan ook, dus moest direct vanuit de beslagkom in de pan gieten en proberen gelijkmatig te verdelen, ging best klote. Eentje was verbrand, en eentje was wel redelijk gelukt. Dus toen maar het zooitje weggegooid en weer langs de gele M gegaan. Volgende week nog maar eens proberen, maar dan met boter ipv zonnebloem olie. | |
loveyoulongtime | zaterdag 4 mei 2024 @ 21:30 |
Mijn ervaring, normale pannenkoeken zonder echte boter en in verkeerde pan die nog niet heet genoeg is gaat altijd fout. Ik gooi na iedere pannenkoek ook weer een heel klein beetje boter erbij in de pan. | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 21:45 |
Het is beetje lastig in te schatten wat heet genoeg is en te heet. Ook als de pan nog heet is is het lastig om nieuw beslag erin te doen, aangezien het dan gaat bakken voor je het goed over de hele bodem kan spreiden | |
loveyoulongtime | zaterdag 4 mei 2024 @ 21:47 |
Ik kook nog ouderwets op gas, dus wel makkelijk te sturen ![]() | |
hilliebillie | zaterdag 4 mei 2024 @ 21:59 |
Heb je de zonnebloem olie door het beslag gegooid? Of heb je het verkeerd opgeschreven? Want als dat zo is, dan snap ik dat het mislukt. | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:02 |
Ja, dat staat hier: https://www.koopmans.com/themas/tips-voor-pannenkoeken-bakken 5) Kan ik beter pannenkoeken bakken met boter of olie? Het kan allebei, maar onze tip: doe een scheutje (zonnebloem)olie door het beslag. Je hoeft de pan dan niet na elke pannenkoek in te vetten. | |
hilliebillie | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:09 |
Ah, bijzondere tip. Nog nooit gelezen, wist niet dat het een optie was. Ik bak altijd met blue band vloeibaar en na elke pannenkoek een kneepje er bij. Dat gaat eigenlijk altijd goed. | |
Lienekien | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:13 |
Ik zou het niet door het beslag doen. En als je pan zo heet is dat je het beslag niet goed meer kunt verdelen over de bodem, dan is je pan te heet. | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:15 |
Ja ik ga volgende keer ook maar gewoon boter proberen | |
loveyoulongtime | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:19 |
Verbrand je boter, dan is je pan te heet ![]() | |
maily | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:19 |
Echt boter he. Geen margarine. | |
loveyoulongtime | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:20 |
Dit dus! Boter, zoals boter bedoelt is. Gee kun je ook prima gebruiken trouwens. Maar dat komt van boter. | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:23 |
Oh ja goeie tip. Zal erop letten | |
loveyoulongtime | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:34 |
Gee kun je trouwens online bestellen, heeft een hogere verbranding temperatuur dat echte boter. Misschien wel handig als je pan vaak te heet is. Dan krijg je niet de rotzooi van verbrand vet binnen mocht je het toch eten. | |
maily | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:41 |
En een pollepel soeplepel kopen ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door maily op 04-05-2024 23:02:05 ] | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:49 |
Een pollepel heb ik, alleen dat leek me niet echt handig. M’n moeder gebruikte een soeplepel vroeger, denk dat dat wel goed werkt. | |
maily | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:51 |
![]() [ Bericht 14% gewijzigd door maily op 04-05-2024 23:03:12 ] | |
Lienekien | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:54 |
Dit is een pollepel. ![]() | |
Lienekien | zaterdag 4 mei 2024 @ 22:57 |
Dit zoekt TS. Blokker noemt het soeplepel.![]() https://www.blokker.nl/blokker-soeplepel/2138268.html | |
maily | zaterdag 4 mei 2024 @ 23:00 |
Je hebt gelijk ![]() | |
Gobledygook | zaterdag 4 mei 2024 @ 23:04 |
Ja zo’n pollepel is denk te ondiep, dan gaat een deel er naast. Liep deze keer ook behoorlijk te knoeien, dat beslag lekt als een malle en komt overal. | |
Lienekien | zaterdag 4 mei 2024 @ 23:06 |
Ik vermoed dat pollepel in jouw betekenis iets is van het zuiden/Vlaanderen. pol·le·pel (de m) ➊ lange, houten keukenlepel ▼ betekenisverwante termen hyperoniem: lepel ➋ grote, diepe opscheplepel ▼ betekenisverwante termen hyperoniem: opscheplepel | |
maily | zaterdag 4 mei 2024 @ 23:12 |
Dat zuiden klopt wel ![]() | |
Ole | zaterdag 4 mei 2024 @ 23:48 |
Ik haal ze ook door elkaar. ![]() Noem beide pollepel | |
Gobledygook | zondag 5 mei 2024 @ 00:10 |
Soeplepel is ook niet echt logisch, aangezien het handig is voor meer dan alleen soep. Scheplepel zou beter passen | |
maily | zondag 5 mei 2024 @ 00:16 |
Soepopscheplepel ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 5 mei 2024 @ 08:49 |
Bij een polle-pel denk ik aan bommel-ding | |
Gobledygook | zondag 5 mei 2024 @ 14:08 |
Heb bakkie Blue Band en zo’n fles Blue Band vloeibaar gehaald. Volgende keer maar ff kijken of dat werkt | |
#ANONIEM | zondag 5 mei 2024 @ 14:10 |
Ja hoor, werkt helemaal prima. Wel de vloeibaar dan, die andere is voor op brood ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2024 14:11:17 ] | |
Troel | zondag 5 mei 2024 @ 16:17 |
Ik doe eigenlijk altijd een scheut zonnebloemolie door het beslag al en dan alleen voor de eerste pannenkoek een scheut in de pan. Daar krijg je dan bij de proefpannenkoek zo'n lekker gefrituurd randje van en de rest van de pannenkoeken voelen wat minder vettig. Ooit uitgevonden omdat mijn zoon dat echt niet lekker vond. | |
derLudolf | dinsdag 7 mei 2024 @ 21:45 |
Een slaaif! | |
Lienekien | dinsdag 7 mei 2024 @ 21:51 |
Enige wat ik tot nu toe vind is ‘slaif’ in een Gronings online woordenboek en dat vertalen ze met… Pollepel. ![]() | |
derLudolf | dinsdag 7 mei 2024 @ 21:58 |
Ik zal even een correctie indienen. Wat op de foto staat is een slaaif/slaif ![]() | |
derLudolf | dinsdag 7 mei 2024 @ 22:06 |
![]() | |
Hallojo | dinsdag 7 mei 2024 @ 22:28 |
Spek niet vergeten natuurlijk. | |
Gobledygook | zaterdag 11 mei 2024 @ 18:54 |
Nou, met soep/scheplepel en Blue Band vloeibaar in touw ging het deze keer wat beter. Het is wel lastig om de boter door de hele pan te verspreiden zonder dat je er teveel in gooit, waardoor de helft van de pannenkoek snel bruin wordt en de andere helft wat minder snel en wit/geel blijft. Hierdoor lastig in te schatten wanneer je het beste kan omdraaien. Eentje was mislukt, helemaal gescheurd, en een ander ook vanwege teveel boter, waardoor het een grote boterige bende was. Maar toch nog 4 stuks redelijk goed kunnen krijgen, genoeg voor een avondmaal. Merk dat ik het lastig vind in te schatten welk pitje ik het beste kan gebruiken en hoe hoog het vuur moet. De meeste websites zeggen omdraaien na 3-4 minuten, maar naar mijn idee was dat bij mij wat eerder. Ik probeer goed te kijken wanneer het beslag opdroogt, en voorzichtig de randjes optillen om te zien of het al een “geheel” is. Dat werkt beter dan vaste tijden aanhouden. | |
Farenji | zaterdag 11 mei 2024 @ 19:22 |
Het is een kwestie van proberen en vaak doen. En afhankelijk van je fornuis en pan. Ik gebruik een dunne koekepan, op het middelgrote gaspit. Eerst op middelhoog vuur de pan goed heet laten worden. Klontje boter erin laten smelten. Dan een soeplepel (pollepel!) beslag erin, goed verdelen over de pan. Dan exact 2 minuut 40 seconden rustig laten bakken, en dan omdraaien. De andere kant nog 2 minuten bakken, en klaar. | |
maily | zaterdag 11 mei 2024 @ 19:29 |
https://www.google.nl/sea(...)ih=679&dpr=2.81#ip=1 | |
Boca_Raton | zaterdag 11 mei 2024 @ 20:12 |
Hele witte pannekoeken! ![]() | |
derLudolf | zondag 12 mei 2024 @ 07:01 |
Was het nou blueband of boter? Als je te snel bruin wordt, je pan wat bewegen en misschien wat lager zetten. Ik bak ze zelf altijd op standje 7 van de inductieplaat. | |
YoopY | zondag 12 mei 2024 @ 07:25 |
Dat dus. Die twee minuten extra tijd bij voorbereiden (als dat het al is) verdampt bij het bereiden. ![]() | |
marc0871 | zondag 12 mei 2024 @ 09:35 |
Gewoon deze kijken @Gobledygook [ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 12-05-2024 09:42:49 ] | |
Gobledygook | zondag 12 mei 2024 @ 22:07 |
Vloeibare boter van Blue Band. https://www.ah.nl/product(...)iedere-dag-vloeibaar | |
derLudolf | zondag 12 mei 2024 @ 22:31 |
Al voor ik bij de ingrediënten ben lees ik: 100% plantaardig. Oftewel 0% melkvet. Boter hoort minimaal 81% melkvet te hebben anders mag het geen boter genoemd worden. | |
Farenji | zondag 12 mei 2024 @ 22:46 |
Op de verpakking komt het woord boter zo te zien ook helemaal niet voor. | |
Gobledygook | zondag 12 mei 2024 @ 22:52 |
Welke boter moet ik dan kopen? Je hebt 100 verschillende soorten en maten, halvarine, margarine, snap er geen zak van allemaal. | |
maily | zondag 12 mei 2024 @ 22:52 |
Boter. In zo'n rechthoekig papiertje. | |
Lienekien | zondag 12 mei 2024 @ 23:00 |
Op echte boter staat ‘roomboter’. | |
derLudolf | zondag 12 mei 2024 @ 23:06 |
In dat spul kun je best pannenkoeken bakken. Of je nou reuzel pakt of maiskiemolie, als je pan maar goed heet is en er wat vettigs in zit. Maar het is gewoon geen boter. | |
marc0871 | zondag 12 mei 2024 @ 23:26 |
Meh. Ik gebruik gewoon zo'n blok van Zeeuws Meisje. | |
dexamfetamine | zondag 12 mei 2024 @ 23:30 |
Pannekoek! | |
marc0871 | zondag 12 mei 2024 @ 23:32 |
Het is dan ook een heel ander product | |
marc0871 | zondag 12 mei 2024 @ 23:36 |
Tot 30 jaar geleden nog wel, ja. https://nl.m.wikipedia.or(...)%20als%20scheldwoord. | |
dexamfetamine | zondag 12 mei 2024 @ 23:38 |
Oo shit ik ben boomer | |
marc0871 | zondag 12 mei 2024 @ 23:40 |
Boomer ![]() | |
derLudolf | maandag 13 mei 2024 @ 06:53 |
Weet ik, maar TS zegt het én AH noemt het op hun website ook zo. | |
marc0871 | maandag 13 mei 2024 @ 09:30 |
Ach, ik noem het ook boter ![]() ![]() Bij ons kwam er eigenljk alleen met pasen en kerst echte/roomboter op tafel, voor op de stol. | |
Goitske | maandag 3 juni 2024 @ 22:00 |
Gewoon een klontje roomboter of indien een koemelk allergie dan vioblok dat is plantaardigben heeft een goede smaak De kant en klare mixen waar alleen water bij moet wisselt heel erg qua smaak maar ook qua bakken. Ik krijg die met de pannenkoeken dag op school door de ouderraad geregeld. Die van Koopmans hebben ze 1 jaar gehad het regende klachten die was zo slecht te bakken. Die van de plus eigen merk is prima en prima qua smaak al geven mijn kinderen de voorkeur aan de soort die ik zelf maak met half bloem en half boekweitmeel |