FOK!forum / Culinesse à gogo / Is die pannenkoekenmix compleet te vreten?
Gobledygookzondag 21 april 2024 @ 21:28
Vroeger toen m’n ouders pannenkoeken maakten haalden ze altijd van die standaard pannenkoeken mix. Moet je geloof ik eieren en melk bij gooien en dan beetje roeren en zo. Nu zat ik ff te kijken bij de appie en zag dat ze ook pannenkoeken mix compleet hebben. Hier hoef je alleen water bij te gooien en beetje roeren. Wel makkelijk voor een lui persoon als ik zelf.

De vraag is alleen, zijn de pannenkoeken dan net zo lekker als met normale pannenkoeken mix? Of krijg je dan iets vergelijkbaars als van die ranzige magnetron pannenkoeken?
mailyzondag 21 april 2024 @ 21:35
Smaken verschillen.


Probeer het eens.
Farenjizondag 21 april 2024 @ 21:41
Is best te doen, er zit gewoon eipoeder en melkpoeder doorheen. Het is makkelijk als je bijv gaat kamperen. Maar voor het werk scheelt het echt niks, een eitje en wat melk door wat meel roeren is toch geen moeite, als je dat al te veel werk vindt, dan kun je beter magnetronpannekoeken kopen, of naar een pannekoekenhuis gaan en ze voor je laten maken.
Hoppahopzondag 21 april 2024 @ 21:42
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 21:28 schreef Gobledygook het volgende:
Vroeger toen m’n ouders pannenkoeken maakten haalden ze altijd van die standaard pannenkoeken mix. Moet je geloof ik eieren en melk bij gooien en dan beetje roeren en zo. Nu zat ik ff te kijken bij de appie en zag dat ze ook pannenkoeken mix compleet hebben. Hier hoef je alleen water bij te gooien en beetje roeren. Wel makkelijk voor een lui persoon als ik zelf.

De vraag is alleen, zijn de pannenkoeken dan net zo lekker als met normale pannenkoeken mix? Of krijg je dan iets vergelijkbaars als van die ranzige magnetron pannenkoeken?
2 eieren
250 gr bloem
500 ml melk
zout

Voor 8 pannenkoeken
Gobledygookzondag 21 april 2024 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:41 schreef Farenji het volgende:
Is best te doen, er zit gewoon eipoeder en melkpoeder doorheen. Het is makkelijk als je bijv gaat kamperen. Maar voor het werk scheelt het echt niks, een eitje en wat melk door wat meel roeren is toch geen moeite, als je dat al te veel werk vindt, dan kun je beter magnetronpannekoeken kopen, of naar een pannekoekenhuis gaan en ze voor je laten maken.
Ja da’s waar maar dacht hey als het toch hetzelfde smaakt kan ik net zo goed dat halen. Maar ga denk toch maar voor de standaard dan
PzKpfwzondag 21 april 2024 @ 21:54
Veruit de meeste tijd bij het bakken van pannenkoeken gaat altijd zitten in het bakken zelf.
mailyzondag 21 april 2024 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:52 schreef Gobledygook het volgende:

[..]
Ja da’s waar maar dacht hey als het toch hetzelfde smaakt kan ik net zo goed dat halen. Maar ga denk toch maar voor de standaard dan
Heb je een garde of een mixer?
Lienekienzondag 21 april 2024 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 22:02 schreef maily het volgende:

[..]
Heb je een garde of een mixer?
Pollepel. Ik maak het beste beslag met een pollepel.
mailyzondag 21 april 2024 @ 22:30
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 22:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Pollepel. Ik maak het beste beslag met een pollepel.
Dan kun je wel de laatste klontjes platduwen :!
marc0871zondag 21 april 2024 @ 22:45
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:42 schreef Hoppahop het volgende:

[..]
2 eieren
250 gr bloem
500 ml melk
zout

Voor 8 pannenkoeken
Dit.
En dan doe ik er voor het lekker nog een toef kaneel en een zakje vanillesuiker bij.

quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:41 schreef Farenji het volgende:
Is best te doen, er zit gewoon eipoeder en melkpoeder doorheen. Het is makkelijk als je bijv gaat kamperen. Maar voor het werk scheelt het echt niks, een eitje en wat melk door wat meel roeren is toch geen moeite, als je dat al te veel werk vindt, dan kun je beter magnetronpannekoeken kopen, of naar een pannekoekenhuis gaan en ze voor je laten maken.
Precies.
Het lijkt allemaal veel makkelijker, maar het werk blijft hetzelfde.
En als je die slok water vervangt voor een slok melk, zijn die paar eitjes er in tikken ook niet het meeste werk.
Als er iets makkelijk is, dan is het pannenkoekenbeslag maken.
Ze lachen zich bij koopmans kapot, hoe ze iedereen en zijn moeder wijs hebben gemaakt dat je te dom bent om het zelf te maken.
Just add water.
Ja, tuurlijk. Maar dan begint het werk pas.
Lekker makkelijk :')

Dit gezegd hebbende; ik zou die van Koopmans gewoon eten, al zouden ze me voorgezet worden.
Dat ik niet weer als die kooksnob wordt weggezet.

quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:54 schreef PzKpfw het volgende:
Veruit de meeste tijd bij het bakken van pannenkoeken gaat altijd zitten in het bakken zelf.
Woord.
5 minuten voor het beslag, 20 minuten laten rusten en een kwartier voor het bakken.
Vanavond nog gedaan.

[ Bericht 2% gewijzigd door marc0871 op 21-04-2024 23:04:42 ]
Lienekienzondag 21 april 2024 @ 23:49
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 22:30 schreef maily het volgende:

[..]
Dan kun je wel de laatste klontjes platduwen :!
Met de juiste techniek, waarbij je eerst een deel van de melk bij de mix doet en dan echt flink goed aan de gang met die pollepel, heb je geen klontjes.

Heeft ooit iemand me voorgedaan in een studentenhuis, werkt zeer goed.
D.zondag 21 april 2024 @ 23:54
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:42 schreef Hoppahop het volgende:

[..]
2 eieren
250 gr bloem
500 ml melk
zout

Voor 8 pannenkoeken
Zout hoeft echt niet


En ik doe altijd een extra eitje :9
BiftekiMetFetamaandag 22 april 2024 @ 08:42
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 22:45 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Dit.
En dan doe ik er voor het lekker nog een toef kaneel en een zakje vanillesuiker bij.
[..]
Precies.
Het lijkt allemaal veel makkelijker, maar het werk blijft hetzelfde.
En als je die slok water vervangt voor een slok melk, zijn die paar eitjes er in tikken ook niet het meeste werk.
Als er iets makkelijk is, dan is het pannenkoekenbeslag maken.
Ze lachen zich bij koopmans kapot, hoe ze iedereen en zijn moeder wijs hebben gemaakt dat je te dom bent om het zelf te maken.
Just add water.
Ja, tuurlijk. Maar dan begint het werk pas.
Lekker makkelijk :')

Dit gezegd hebbende; ik zou die van Koopmans gewoon eten, al zouden ze me voorgezet worden.
Dat ik niet weer als die kooksnob wordt weggezet.
[..]
Woord.
5 minuten voor het beslag, 20 minuten laten rusten en een kwartier voor het bakken.
Vanavond nog gedaan.
Het komt dan wel in een kneiter handige fles die je kan schudden zonder mixer

Die vervolgens 7x duurder is dan een pak meel en alle ingrediënten samen _O-
(Waar je vervolgens nog eens 4x extra pannenkoeken mee kan bakken)
marc0871maandag 22 april 2024 @ 09:34
quote:
1s.gif Op maandag 22 april 2024 08:42 schreef BiftekiMetFeta het volgende:

[..]
Het komt dan wel in een kneiter handige fles die je kan schudden zonder mixer

Die vervolgens 7x duurder is dan een pak meel en alle ingrediënten samen _O-
(Waar je vervolgens nog eens 4x extra pannenkoeken mee kan bakken)
Moet je dan eens omrekenen naar tarwemeel en De rest van de losse ingrediënten.
Dan heb je 2 keer zoveel, voor hetzelfde geld.
'Gemak' mag wat kosten.
No239SquadronRAFmaandag 22 april 2024 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:42 schreef Hoppahop het volgende:

[..]
2 eieren
250 gr bloem
500 ml melk
zout

Voor 8 pannenkoeken
Beter gebruik je pannenkoekenmix (wel die waar je zelf eieren en melk moet toevoegen), daar zit ook boekweitmeel door en dat maakt het extra lekker!
#ANONIEMdinsdag 23 april 2024 @ 12:38
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 22:02 schreef maily het volgende:

[..]
Heb je een garde of een mixer?
Ik gooi alles gewoon in de blender.
Gobledygookdinsdag 23 april 2024 @ 12:45
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2024 10:03 schreef No239SquadronRAF het volgende:

[..]
Beter gebruik je pannenkoekenmix (wel die waar je zelf eieren en melk moet toevoegen), daar zit ook boekweitmeel door en dat maakt het extra lekker!
Denk dat dit de enige oplossing is tot ik een vrouw vind die voor me wil koken
mailydinsdag 23 april 2024 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2024 12:45 schreef Gobledygook het volgende:

[..]
Denk dat dit de enige oplossing is tot ik een vrouw vind die voor me wil koken
Misschien daar eens mee beginnen? :+

SPOILER
grapjuh ....
TheFreshPrincedinsdag 23 april 2024 @ 14:05
quote:
1s.gif Op zondag 21 april 2024 21:28 schreef Gobledygook het volgende:
Vroeger toen m’n ouders pannenkoeken maakten haalden ze altijd van die standaard pannenkoeken mix. Moet je geloof ik eieren en melk bij gooien en dan beetje roeren en zo. Nu zat ik ff te kijken bij de appie en zag dat ze ook pannenkoeken mix compleet hebben. Hier hoef je alleen water bij te gooien en beetje roeren. Wel makkelijk voor een lui persoon als ik zelf.

De vraag is alleen, zijn de pannenkoeken dan net zo lekker als met normale pannenkoeken mix? Of krijg je dan iets vergelijkbaars als van die ranzige magnetron pannenkoeken?
Volgens mij helpt het als je het eerst bakt voordat je het opeet.
Lienekiendinsdag 23 april 2024 @ 14:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2024 12:45 schreef Gobledygook het volgende:

[..]
Denk dat dit de enige oplossing is tot ik een vrouw vind die voor me wil koken
YouTube!
stavromulabetadinsdag 23 april 2024 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2024 14:05 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Volgens mij helpt het als je het eerst bakt voordat je het opeet.
proest _O-
Jan_Onderwaterwoensdag 24 april 2024 @ 18:19
Echt
Pannenkoekenbeslag moeilijk vinden..
mailywoensdag 24 april 2024 @ 18:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2024 14:12 schreef Lienekien het volgende:

[..]
YouTube!
Daar kun je vrouwen vinden? :o
Lienekienwoensdag 24 april 2024 @ 19:28
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 18:42 schreef maily het volgende:

[..]
Daar kun je vrouwen vinden? :o
Leren koken.
mailywoensdag 24 april 2024 @ 19:29
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 19:28 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Leren koken.
Dan is dit zeker een aanrader: https://foodtube.nl/
hilliebilliewoensdag 24 april 2024 @ 20:44
Ik vind pannenkoekenmix uit een pak echt vele malen lekkerder als met bloem. Het liefst heb ik de volkoren variant.

Wel waar je zelf nog melk en eieren bij moet doen. De kant en klare ook wel eens gehad maar die vind ik net wat minder (misschien komt dat doordat dat geen volkorenvariant is). Maar ook de kant en klare is prima te doen hoor.
mcmlxivdonderdag 25 april 2024 @ 23:22
Kant en klare met melk en eieren is prima eetbaar (wanneer je per ongeluk de verkeerde keuze hebt gemaakt). Persoonlijk vind ik de volkoren varianten het lekkerste
Smart_assdonderdag 25 april 2024 @ 23:40
Maar die mix waar je zelf nog eieren en melk aan toe moet voegen, dat is gewoon een soort veredelde bloem dan, of wat is dat eigenlijk? Bloem met suiker? Vroeger bij mijn ouders aten we ze ook zo maar ik maak ze zelf nu gewoon met bloem.
#ANONIEMdonderdag 25 april 2024 @ 23:42
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2024 23:40 schreef Smart_ass het volgende:
Maar die mix waar je zelf nog eieren en melk aan toe moet voegen, dat is gewoon een soort veredelde bloem dan, of wat is dat eigenlijk? Bloem met suiker? Vroeger bij mijn ouders aten we ze ook zo maar ik maak ze zelf nu gewoon met bloem.
Volkoren tarwebloem maak ik ze altijd mee :9
Lienekiendonderdag 25 april 2024 @ 23:48
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2024 23:40 schreef Smart_ass het volgende:
Maar die mix waar je zelf nog eieren en melk aan toe moet voegen, dat is gewoon een soort veredelde bloem dan, of wat is dat eigenlijk? Bloem met suiker? Vroeger bij mijn ouders aten we ze ook zo maar ik maak ze zelf nu gewoon met bloem.
Nee, geen bloem met suiker. Het is bijv. tarwemeel met roggemeel, volkorenmeel, havermeel, boekweitmeel.

Ik heb zelf het liefste de mix van de bakboerderij.
Smart_assdonderdag 25 april 2024 @ 23:56
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2024 23:42 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Volkoren tarwebloem maak ik ze altijd mee :9
Dat heb ik zelf weleens gedaan maar vond ik niet zo lekker :P.
Lienekienvrijdag 26 april 2024 @ 00:08
Dit is wat er op de mix van de bakboerderij staat:

Bereiding:
Doe het pannenkoekenmeel, zout en de eieren in een kom. Voeg melk toe naar eigen inzicht. Mix het geheel tot een glad beslag. Laat het beslag ongeveer 60 minuten staan zodat de zemelen kunnen wellen. Voeg daarna eventueel wat melk toe om het beslag te verdunnen.

Beslag uurtje later rusten, dus.
loveyoulongtimevrijdag 26 april 2024 @ 00:24
Mijn beslagje is zo simpel, gewoon bloem, melk, eieren en redelijk wat vanille suiker.. Lekker kloppen en dan in hete pan bakken in roomboter en daarna poedersuiker (geen fan van stroop).

Ik gebruik wel altijd gietijzer pan voor pannenkoeken, bakt zoveel fijner omdat het heet blijft ook als je hem even van het vuur haalt. Dus makkelijk voor grote stapels pannenkoeken, steeds klein klontje boter erin na iedere pannenkoek.
loveyoulongtimevrijdag 26 april 2024 @ 00:27
Bedenk me net, iemand wel eens de melk vervangen voor kookroom? Hoe zou dat gaan met pannenkoeken. Misschien dat ik dat eens ga testen binnenkort :P
Troeldinsdag 30 april 2024 @ 17:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 00:27 schreef loveyoulongtime het volgende:
Bedenk me net, iemand wel eens de melk vervangen voor kookroom? Hoe zou dat gaan met pannenkoeken. Misschien dat ik dat eens ga testen binnenkort :P
Dat niet, maar heb wel eens lactosevrije melk geprobeerd en daar werden de pannenkoeken een stuk smeuiger en zoeter van!
potjecremedinsdag 30 april 2024 @ 19:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 00:27 schreef loveyoulongtime het volgende:
Bedenk me net, iemand wel eens de melk vervangen voor kookroom? Hoe zou dat gaan met pannenkoeken. Misschien dat ik dat eens ga testen binnenkort :P
Wel met slagroom. Werden vette pannenkoeken.
loveyoulongtimedinsdag 30 april 2024 @ 19:12
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:46 schreef Troel het volgende:

[..]
Dat niet, maar heb wel eens lactosevrije melk geprobeerd en daar werden de pannenkoeken een stuk smeuiger en zoeter van!
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 19:10 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Wel met slagroom. Werden vette pannenkoeken.
Half room, half melk en dan beetje bak poeder toevoegen. Lijkt me aardig fluffy en vullend te worden. Moet het nog steeds gaan proberen.
Kreatordinsdag 30 april 2024 @ 19:13
Die waar je water moet toevoegen is minder lekker vind ik.
Die met melk en eieren toevoegen van Koopmans is goed te doen.
Kreatordinsdag 30 april 2024 @ 19:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 00:27 schreef loveyoulongtime het volgende:
Bedenk me net, iemand wel eens de melk vervangen voor kookroom? Hoe zou dat gaan met pannenkoeken. Misschien dat ik dat eens ga testen binnenkort :P
Het internet staat er vol mee.
Oledonderdag 2 mei 2024 @ 14:25
Die waar je alleen water aan hoeft toe te voegen vind ik vooral handig om achter de hand te hebben. Als je geen zin hebt om melk en eieren te halen..
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 21:24
Vanavond maar ff poging gewaagd, maar ging niet zo goed. Volgens de app van Appie is 1 zo’n pak goed voor zo’n 11-12 pannenkoeken, dus had de helft van het pakkie en ingrediënten gebruikt. Volgens de website van Koopmans kan je zonnebloem olie gebruiken om de pannenkoeken niet vast te laten plakken aan de pan, dus ook erdoor heen gegooid. Geen boter gebruikt. Het probleem was dat de pannenkoeken bijna volledig bruin werden. Normaal gesproken zijn ze wit achtig met kleine bruine vlekjes, maar bij mij was het omgekeerd. Had ook geen soeplepel of wat dan ook, dus moest direct vanuit de beslagkom in de pan gieten en proberen gelijkmatig te verdelen, ging best klote. Eentje was verbrand, en eentje was wel redelijk gelukt. Dus toen maar het zooitje weggegooid en weer langs de gele M gegaan. Volgende week nog maar eens proberen, maar dan met boter ipv zonnebloem olie.
loveyoulongtimezaterdag 4 mei 2024 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 21:24 schreef Gobledygook het volgende:
Vanavond maar ff poging gewaagd, maar ging niet zo goed. Volgens de app van Appie is 1 zo’n pak goed voor zo’n 11-12 pannenkoeken, dus had de helft van het pakkie en ingrediënten gebruikt. Volgens de website van Koopmans kan je zonnebloem olie gebruiken om de pannenkoeken niet vast te laten plakken aan de pan, dus ook erdoor heen gegooid. Geen boter gebruikt. Het probleem was dat de pannenkoeken bijna volledig bruin werden. Normaal gesproken zijn ze wit achtig met kleine bruine vlekjes, maar bij mij was het omgekeerd. Had ook geen soeplepel of wat dan ook, dus moest direct vanuit de beslagkom in de pan gieten en proberen gelijkmatig te verdelen, ging best klote. Eentje was verbrand, en eentje was wel redelijk gelukt. Dus toen maar het zooitje weggegooid en weer langs de gele M gegaan. Volgende week nog maar eens proberen, maar dan met boter ipv zonnebloem olie.
Mijn ervaring, normale pannenkoeken zonder echte boter en in verkeerde pan die nog niet heet genoeg is gaat altijd fout. Ik gooi na iedere pannenkoek ook weer een heel klein beetje boter erbij in de pan.
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 21:30 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Mijn ervaring, normale pannenkoeken zonder echte boter en in verkeerde pan die nog niet heet genoeg is gaat altijd fout. Ik gooi na iedere pannenkoek ook weer een heel klein beetje boter erbij in de pan.
Het is beetje lastig in te schatten wat heet genoeg is en te heet. Ook als de pan nog heet is is het lastig om nieuw beslag erin te doen, aangezien het dan gaat bakken voor je het goed over de hele bodem kan spreiden
loveyoulongtimezaterdag 4 mei 2024 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 21:45 schreef Gobledygook het volgende:

[..]
Het is beetje lastig in te schatten wat heet genoeg is en te heet. Ook als de pan nog heet is is het lastig om nieuw beslag erin te doen, aangezien het dan gaat bakken voor je het goed over de hele bodem kan spreiden
Ik kook nog ouderwets op gas, dus wel makkelijk te sturen :) Maar dat klontje boter iedere keer helpt ook goed. Voorheen had ik een hele dunne pan ervoor. Nu doe ik het in een keramische pan. Werkt ook prima.
hilliebilliezaterdag 4 mei 2024 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 21:24 schreef Gobledygook het volgende:
Volgens de website van Koopmans kan je zonnebloem olie gebruiken om de pannenkoeken niet vast te laten plakken aan de pan, dus ook erdoor heen gegooid.
Heb je de zonnebloem olie door het beslag gegooid? Of heb je het verkeerd opgeschreven?
Want als dat zo is, dan snap ik dat het mislukt.
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 21:59 schreef hilliebillie het volgende:

[..]
Heb je de zonnebloem olie door het beslag gegooid? Of heb je het verkeerd opgeschreven?
Want als dat zo is, dan snap ik dat het mislukt.
Ja, dat staat hier:

https://www.koopmans.com/themas/tips-voor-pannenkoeken-bakken

5) Kan ik beter pannenkoeken bakken met boter of olie?

Het kan allebei, maar onze tip: doe een scheutje (zonnebloem)olie door het beslag. Je hoeft de pan dan niet na elke pannenkoek in te vetten.
hilliebilliezaterdag 4 mei 2024 @ 22:09
Ah, bijzondere tip. Nog nooit gelezen, wist niet dat het een optie was.

Ik bak altijd met blue band vloeibaar en na elke pannenkoek een kneepje er bij. Dat gaat eigenlijk altijd goed.
Lienekienzaterdag 4 mei 2024 @ 22:13
Ik zou het niet door het beslag doen.

En als je pan zo heet is dat je het beslag niet goed meer kunt verdelen over de bodem, dan is je pan te heet.
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 22:15
Ja ik ga volgende keer ook maar gewoon boter proberen
loveyoulongtimezaterdag 4 mei 2024 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:15 schreef Gobledygook het volgende:
Ja ik ga volgende keer ook maar gewoon boter proberen
Verbrand je boter, dan is je pan te heet :) Dat is denk ik wel een maatstaf. En met verbranden bedoel ik dat het begint te walmen.
mailyzaterdag 4 mei 2024 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:15 schreef Gobledygook het volgende:
Ja ik ga volgende keer ook maar gewoon boter proberen
Echt boter he. Geen margarine.
loveyoulongtimezaterdag 4 mei 2024 @ 22:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:19 schreef maily het volgende:

[..]
Echt boter he. Geen margarine.
Dit dus! Boter, zoals boter bedoelt is. Gee kun je ook prima gebruiken trouwens. Maar dat komt van boter.
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 22:23
Oh ja goeie tip. Zal erop letten
loveyoulongtimezaterdag 4 mei 2024 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:23 schreef Gobledygook het volgende:
Oh ja goeie tip. Zal erop letten
Gee kun je trouwens online bestellen, heeft een hogere verbranding temperatuur dat echte boter. Misschien wel handig als je pan vaak te heet is. Dan krijg je niet de rotzooi van verbrand vet binnen mocht je het toch eten.
mailyzaterdag 4 mei 2024 @ 22:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:23 schreef Gobledygook het volgende:
Oh ja goeie tip. Zal erop letten
En een pollepel soeplepel kopen :!

[ Bericht 2% gewijzigd door maily op 04-05-2024 23:02:05 ]
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 22:49
Een pollepel heb ik, alleen dat leek me niet echt handig. M’n moeder gebruikte een soeplepel vroeger, denk dat dat wel goed werkt.
mailyzaterdag 4 mei 2024 @ 22:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:49 schreef Gobledygook het volgende:
Een pollepel heb ik, alleen dat leek me niet echt handig. M’n moeder gebruikte een soeplepel vroeger, denk dat dat wel goed werkt.
:Y

[ Bericht 14% gewijzigd door maily op 04-05-2024 23:03:12 ]
Lienekienzaterdag 4 mei 2024 @ 22:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:51 schreef maily het volgende:

[..]
Een pollepel gebruik je om soep (en pannenkoekbeslag) op te scheppen.
Een soeplepel gebruik je om soep mee te eten.
Dit is een pollepel.

g:ce&s=2d2d
Lienekienzaterdag 4 mei 2024 @ 22:57
Dit zoekt TS. Blokker noemt het soeplepel.

2138268-e190dc74.jpg

https://www.blokker.nl/blokker-soeplepel/2138268.html
mailyzaterdag 4 mei 2024 @ 23:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:57 schreef Lienekien het volgende:
Dit zoekt TS. Blokker noemt het soeplepel.

[ afbeelding ]

https://www.blokker.nl/blokker-soeplepel/2138268.html
Je hebt gelijk ^O^
Gobledygookzaterdag 4 mei 2024 @ 23:04
Ja zo’n pollepel is denk te ondiep, dan gaat een deel er naast. Liep deze keer ook behoorlijk te knoeien, dat beslag lekt als een malle en komt overal.
Lienekienzaterdag 4 mei 2024 @ 23:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 23:00 schreef maily het volgende:

[..]
Je hebt gelijk ^O^
Ik vermoed dat pollepel in jouw betekenis iets is van het zuiden/Vlaanderen.

pol·le·pel (de m)
➊ lange, houten keukenlepel

▼ betekenisverwante termen
hyperoniem: lepel
➋ grote, diepe opscheplepel

▼ betekenisverwante termen
hyperoniem: opscheplepel
mailyzaterdag 4 mei 2024 @ 23:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 23:06 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ik vermoed dat pollepel in jouw betekenis iets is van het zuiden/Vlaanderen.

pol·le·pel (de m)
➊ lange, houten keukenlepel

▼ betekenisverwante termen
hyperoniem: lepel
➋ grote, diepe opscheplepel

▼ betekenisverwante termen
hyperoniem: opscheplepel
Dat zuiden klopt wel :Y
Olezaterdag 4 mei 2024 @ 23:48
Ik haal ze ook door elkaar. :+
Noem beide pollepel
Gobledygookzondag 5 mei 2024 @ 00:10
Soeplepel is ook niet echt logisch, aangezien het handig is voor meer dan alleen soep. Scheplepel zou beter passen
mailyzondag 5 mei 2024 @ 00:16
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2024 00:10 schreef Gobledygook het volgende:
Soeplepel is ook niet echt logisch, aangezien het handig is voor meer dan alleen soep. Scheplepel zou beter passen
Soepopscheplepel :Y)
Jan_Onderwaterzondag 5 mei 2024 @ 08:49
Bij een polle-pel denk ik aan bommel-ding
Gobledygookzondag 5 mei 2024 @ 14:08
Heb bakkie Blue Band en zo’n fles Blue Band vloeibaar gehaald. Volgende keer maar ff kijken of dat werkt
#ANONIEMzondag 5 mei 2024 @ 14:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2024 14:08 schreef Gobledygook het volgende:
Heb bakkie Blue Band en zo’n fles Blue Band vloeibaar gehaald. Volgende keer maar ff kijken of dat werkt
Ja hoor, werkt helemaal prima. Wel de vloeibaar dan, die andere is voor op brood ;)

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2024 14:11:17 ]
Troelzondag 5 mei 2024 @ 16:17
Ik doe eigenlijk altijd een scheut zonnebloemolie door het beslag al en dan alleen voor de eerste pannenkoek een scheut in de pan. Daar krijg je dan bij de proefpannenkoek zo'n lekker gefrituurd randje van en de rest van de pannenkoeken voelen wat minder vettig. Ooit uitgevonden omdat mijn zoon dat echt niet lekker vond.
derLudolfdinsdag 7 mei 2024 @ 21:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 22:57 schreef Lienekien het volgende:
Dit zoekt TS. Blokker noemt het soeplepel.

[ afbeelding ]

https://www.blokker.nl/blokker-soeplepel/2138268.html
Een slaaif!
Lienekiendinsdag 7 mei 2024 @ 21:51
quote:
12s.gif Op dinsdag 7 mei 2024 21:45 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Een slaaif!
Enige wat ik tot nu toe vind is ‘slaif’ in een Gronings online woordenboek en dat vertalen ze met… Pollepel. :+
derLudolfdinsdag 7 mei 2024 @ 21:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2024 21:51 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Enige wat ik tot nu toe vind is ‘slaif’ in een Gronings online woordenboek en dat vertalen ze met… Pollepel. :+
Ik zal even een correctie indienen. Wat op de foto staat is een slaaif/slaif :)
derLudolfdinsdag 7 mei 2024 @ 22:06
06052024_1714998851909_1714998857724_8710466301321_1.pngOn topic, ik vind het altijd wel lekker als er wat boekweitmeel in de pannenkoeken zit. Voor het gemak gebruik ik overigens deze ook wel. Of mix er nog wat rogge en boekweit bij door.
Hallojodinsdag 7 mei 2024 @ 22:28
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2024 14:08 schreef Gobledygook het volgende:
Heb bakkie Blue Band en zo’n fles Blue Band vloeibaar gehaald. Volgende keer maar ff kijken of dat werkt
Spek niet vergeten natuurlijk.
Gobledygookzaterdag 11 mei 2024 @ 18:54
Nou, met soep/scheplepel en Blue Band vloeibaar in touw ging het deze keer wat beter. Het is wel lastig om de boter door de hele pan te verspreiden zonder dat je er teveel in gooit, waardoor de helft van de pannenkoek snel bruin wordt en de andere helft wat minder snel en wit/geel blijft. Hierdoor lastig in te schatten wanneer je het beste kan omdraaien. Eentje was mislukt, helemaal gescheurd, en een ander ook vanwege teveel boter, waardoor het een grote boterige bende was. Maar toch nog 4 stuks redelijk goed kunnen krijgen, genoeg voor een avondmaal.

Merk dat ik het lastig vind in te schatten welk pitje ik het beste kan gebruiken en hoe hoog het vuur moet. De meeste websites zeggen omdraaien na 3-4 minuten, maar naar mijn idee was dat bij mij wat eerder. Ik probeer goed te kijken wanneer het beslag opdroogt, en voorzichtig de randjes optillen om te zien of het al een “geheel” is. Dat werkt beter dan vaste tijden aanhouden.
Farenjizaterdag 11 mei 2024 @ 19:22
Het is een kwestie van proberen en vaak doen. En afhankelijk van je fornuis en pan. Ik gebruik een dunne koekepan, op het middelgrote gaspit. Eerst op middelhoog vuur de pan goed heet laten worden. Klontje boter erin laten smelten. Dan een soeplepel (pollepel!) beslag erin, goed verdelen over de pan. Dan exact 2 minuut 40 seconden rustig laten bakken, en dan omdraaien. De andere kant nog 2 minuten bakken, en klaar.
mailyzaterdag 11 mei 2024 @ 19:29
https://www.google.nl/sea(...)ih=679&dpr=2.81#ip=1
Boca_Ratonzaterdag 11 mei 2024 @ 20:12
quote:
Hele witte pannekoeken! :D
derLudolfzondag 12 mei 2024 @ 07:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 18:54 schreef Gobledygook het volgende:
Nou, met soep/scheplepel en Blue Band vloeibaar in touw ging het deze keer wat beter. Het is wel lastig om de boter door de hele pan te verspreiden zonder dat je er teveel in gooit, waardoor de helft van de pannenkoek snel bruin wordt en de andere helft wat minder snel en wit/geel blijft. Hierdoor lastig in te schatten wanneer je het beste kan omdraaien. Eentje was mislukt, helemaal gescheurd, en een ander ook vanwege teveel boter, waardoor het een grote boterige bende was. Maar toch nog 4 stuks redelijk goed kunnen krijgen, genoeg voor een avondmaal.

Merk dat ik het lastig vind in te schatten welk pitje ik het beste kan gebruiken en hoe hoog het vuur moet. De meeste websites zeggen omdraaien na 3-4 minuten, maar naar mijn idee was dat bij mij wat eerder. Ik probeer goed te kijken wanneer het beslag opdroogt, en voorzichtig de randjes optillen om te zien of het al een “geheel” is. Dat werkt beter dan vaste tijden aanhouden.
Was het nou blueband of boter?

Als je te snel bruin wordt, je pan wat bewegen en misschien wat lager zetten. Ik bak ze zelf altijd op standje 7 van de inductieplaat.
YoopYzondag 12 mei 2024 @ 07:25
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2024 21:54 schreef PzKpfw het volgende:
Veruit de meeste tijd bij het bakken van pannenkoeken gaat altijd zitten in het bakken zelf.
Dat dus. Die twee minuten extra tijd bij voorbereiden (als dat het al is) verdampt bij het bereiden. :Z
marc0871zondag 12 mei 2024 @ 09:35
quote:
Gewoon deze kijken @Gobledygook



[ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 12-05-2024 09:42:49 ]
Gobledygookzondag 12 mei 2024 @ 22:07
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2024 07:01 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Was het nou blueband of boter?

Als je te snel bruin wordt, je pan wat bewegen en misschien wat lager zetten. Ik bak ze zelf altijd op standje 7 van de inductieplaat.
Vloeibare boter van Blue Band.

https://www.ah.nl/product(...)iedere-dag-vloeibaar
derLudolfzondag 12 mei 2024 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:07 schreef Gobledygook het volgende:

[..]
Vloeibare boter van Blue Band.

https://www.ah.nl/product(...)iedere-dag-vloeibaar
Al voor ik bij de ingrediënten ben lees ik: 100% plantaardig.

Oftewel 0% melkvet. Boter hoort minimaal 81% melkvet te hebben anders mag het geen boter genoemd worden.
Farenjizondag 12 mei 2024 @ 22:46
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:31 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Al voor ik bij de ingrediënten ben lees ik: 100% plantaardig.

Oftewel 0% melkvet. Boter hoort minimaal 81% melkvet te hebben anders mag het geen boter genoemd worden.
Op de verpakking komt het woord boter zo te zien ook helemaal niet voor.
Gobledygookzondag 12 mei 2024 @ 22:52
Welke boter moet ik dan kopen? Je hebt 100 verschillende soorten en maten, halvarine, margarine, snap er geen zak van allemaal.
mailyzondag 12 mei 2024 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:52 schreef Gobledygook het volgende:
Welke boter moet ik dan kopen? Je hebt 100 verschillende soorten en maten, halvarine, margarine, snap er geen zak van allemaal.
Boter.
In zo'n rechthoekig papiertje.
Lienekienzondag 12 mei 2024 @ 23:00
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:52 schreef Gobledygook het volgende:
Welke boter moet ik dan kopen? Je hebt 100 verschillende soorten en maten, halvarine, margarine, snap er geen zak van allemaal.
Op echte boter staat ‘roomboter’.
derLudolfzondag 12 mei 2024 @ 23:06
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:52 schreef Gobledygook het volgende:
Welke boter moet ik dan kopen? Je hebt 100 verschillende soorten en maten, halvarine, margarine, snap er geen zak van allemaal.
In dat spul kun je best pannenkoeken bakken. Of je nou reuzel pakt of maiskiemolie, als je pan maar goed heet is en er wat vettigs in zit.

Maar het is gewoon geen boter.
marc0871zondag 12 mei 2024 @ 23:26
Meh. Ik gebruik gewoon zo'n blok van Zeeuws Meisje.
dexamfetaminezondag 12 mei 2024 @ 23:30
Pannekoek!
marc0871zondag 12 mei 2024 @ 23:32
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:31 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Al voor ik bij de ingrediënten ben lees ik: 100% plantaardig.

Oftewel 0% melkvet. Boter hoort minimaal 81% melkvet te hebben anders mag het geen boter genoemd worden.
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2024 22:46 schreef Farenji het volgende:

[..]
Op de verpakking komt het woord boter zo te zien ook helemaal niet voor.
Het is dan ook een heel ander product
marc0871zondag 12 mei 2024 @ 23:36
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 23:30 schreef dexamfetamine het volgende:
Pannekoek!
Tot 30 jaar geleden nog wel, ja.
https://nl.m.wikipedia.or(...)%20als%20scheldwoord.
dexamfetaminezondag 12 mei 2024 @ 23:38
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2024 23:36 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Tot 30 jaar geleden nog wel, ja.
https://nl.m.wikipedia.or(...)%20als%20scheldwoord.
Oo shit ik ben boomer
marc0871zondag 12 mei 2024 @ 23:40
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 23:38 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]
Oo shit ik ben boomer
Boomer _O-
derLudolfmaandag 13 mei 2024 @ 06:53
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 23:32 schreef marc0871 het volgende:

[..]
[..]
Het is dan ook een heel ander product
Weet ik, maar TS zegt het én AH noemt het op hun website ook zo.
marc0871maandag 13 mei 2024 @ 09:30
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2024 06:53 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Weet ik, maar TS zegt het én AH noemt het op hun website ook zo.
Ach, ik noem het ook boter O-) |:)
Bij ons kwam er eigenljk alleen met pasen en kerst echte/roomboter op tafel, voor op de stol.
Goitskemaandag 3 juni 2024 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 18:54 schreef Gobledygook het volgende:
Nou, met soep/scheplepel en Blue Band vloeibaar in touw ging het deze keer wat beter. Het is wel lastig om de boter door de hele pan te verspreiden zonder dat je er teveel in gooit, waardoor de helft van de pannenkoek snel bruin wordt en de andere helft wat minder snel en wit/geel blijft. Hierdoor lastig in te schatten wanneer je het beste kan omdraaien. Eentje was mislukt, helemaal gescheurd, en een ander ook vanwege teveel boter, waardoor het een grote boterige bende was. Maar toch nog 4 stuks redelijk goed kunnen krijgen, genoeg voor een avondmaal.

Merk dat ik het lastig vind in te schatten welk pitje ik het beste kan gebruiken en hoe hoog het vuur moet. De meeste websites zeggen omdraaien na 3-4 minuten, maar naar mijn idee was dat bij mij wat eerder. Ik probeer goed te kijken wanneer het beslag opdroogt, en voorzichtig de randjes optillen om te zien of het al een “geheel” is. Dat werkt beter dan vaste tijden aanhouden.
Gewoon een klontje roomboter of indien een koemelk allergie dan vioblok dat is plantaardigben heeft een goede smaak

De kant en klare mixen waar alleen water bij moet wisselt heel erg qua smaak maar ook qua bakken. Ik krijg die met de pannenkoeken dag op school door de ouderraad geregeld. Die van Koopmans hebben ze 1 jaar gehad het regende klachten die was zo slecht te bakken. Die van de plus eigen merk is prima en prima qua smaak al geven mijn kinderen de voorkeur aan de soort die ik zelf maak met half bloem en half boekweitmeel