golfer | maandag 4 maart 2024 @ 12:32 |
![]() Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde [ Bericht 27% gewijzigd door golfer op 06-03-2024 11:17:50 (foto aangepast met nieuwe verslaggever.) ] | |
golfer | maandag 4 maart 2024 @ 12:33 |
Stefan Stasse is als verslaggever toegevoegd aan het vaste team van het KRO-NCRV-programma Keuringsdienst van Waarde. Stasse is maandagavond voor het eerst te zien in het programma op NPO1, in de aflevering Gelatine. Dat heeft KRO-NCRV zondag bekendgemaakt. De 64-jarige Stasse zegt dat hij verheugd is "dat ik van KRO-NCRV de kans krijg onderdeel te zijn van de Keuringsdienst. Een maatschappelijk belangrijk programma dat fabrikanten, supermarkten én de kijker scherp houdt." Stasse had tot januari op weekdagen een vast avondprogramma op NPO Radio 2. Maar dat radioprogramma sneuvelde in de nieuwe indeling van de zender. Stasse maakt op vrijdag, zaterdag en zondag nog wel het programma Magical Mystery Tour op NPO Radio 5. Keuringsdienst van Waarde nam begin 2023 afscheid van Teun van de Keuken, die twintig jaar lang het gezicht van het programma was. Stasse is niet toegevoegd aan het team als vervanger van Van de Keuken, meldt KRO-NCRV. | |
golfer | maandag 4 maart 2024 @ 12:33 |
Vanavond: Snoep, banket, pudding en drop bevatten meestal gelatine. Het is een bindmiddel en het kan een product glans geven. Gelatine komt uit dierlijk slachtafval zoals runder- en varkensbotten en soms ook gevogelte en snijresten van vis. Als er gelatine bij de ingrediënten op de verpakking staat, is het dus altijd afkomstig van dieren. Een fabrikant is niet verplicht om te definiëren van welk dier het afkomstig is. Voor bepaalde geloofsstromingen is het juist wel belangrijk om te weten wat de oorsprong is. Er is nog iets anders aan de hand, want er blijkt in veel meer etenswaren gelatine te zitten dan gedacht. Keuringsdienst van Waarde ziet het middel opduiken in bijvoorbeeld pesto en kokosbrood. Is dit eigenlijk wel nodig, vragen de verslaggevers zich af. | |
Piles | maandag 4 maart 2024 @ 12:34 |
Maar wel als Wouter Klootwijk -lookalike? ![]() | |
qajariaq | maandag 4 maart 2024 @ 13:38 |
Ik heb nog steeds het gevoel dat Teun niet geheel op eigen initiatief is vertrokken. In ieder geval is de sfeer van bedrijven bezoeken er wel door verbeterd. Als je op bezoek gaat bij een bedrijf moet je dat wel in zn waarde laten. Je kunt kritische vragen stellen maar ook dan laat je het antwoord van het bedrijf zien. Opzetjes om woordvoerders klem te zetten is nooit slim natuurlijk. Je komt om een verhaal te krijgen, niet om een discussie te winnen. | |
Isane | maandag 4 maart 2024 @ 21:37 |
tht 8-12-2023..dus ergens in december opgenomen | |
Felagund | maandag 4 maart 2024 @ 21:50 |
De godfather van de gelatine. ![]() | |
Isane | maandag 4 maart 2024 @ 21:50 |
Akward ![]() | |
Felagund | maandag 4 maart 2024 @ 21:54 |
Marijn "Huh" Frank. | |
Isane | maandag 4 maart 2024 @ 21:59 |
Gekke aflevering met die man ![]() | |
la_perle_rouge | maandag 4 maart 2024 @ 22:00 |
In de katjesdrop van Katja zit geen gelatine. In die van Venco wel. En ik vind die van Katja lekkerder. En agar agar is een plantaardig alternatief. https://www.dekruidenbaron.nl/agar-agar-poeder.html gemaakt van zeewier. | |
Felagund | maandag 4 maart 2024 @ 22:01 |
Je vraagt je af waarom ze zo geheimzinnig over het proces moeten doen. | |
la_perle_rouge | maandag 4 maart 2024 @ 22:11 |
Ik denk dat het er heel vies uitziet, eerst al die in zuur ontbindende botten en huiden die echt niet gescheiden zijn van de hersenen en de ogen, je zag zelf hoe al dat ongesorteerde slachtafval vanuit afvalcontainers in die vrachtwagen werd ges tort. Dat ziet er in het productieproces met vier uur ontbinden en vier uur stukkoken echt niet fris uit. (Gelukkig ruik je het niet). Als je dat daarna over grote zeven uitgestort en geroerd ziet worden wil niemand dat eindproduct ooit nog in zijn voedsel terugzien. Als je bij elk snoepje en gebakje terugdenkt aan stukgekookte ogen, werkt dat beter dan het beste dieet. Maar dan kan de gelatine-godfather zijn opgeleukte afvalproduct aan de straatstenen niet meer kwijt. | |
golfer | maandag 4 maart 2024 @ 23:19 |
Het gelatine-opperhoofd heeft dus met ALLE fabrikanten in Europa afgesproken om de Keuringsdienst te weren. | |
golfer | maandag 4 maart 2024 @ 23:22 |
Leuk om de oude Holtkamp weer eens te zien. ![]() | |
golfer | maandag 4 maart 2024 @ 23:28 |
Overigens had de KvW ook al eerder een uitzending over collageen. | |
koffiekoekjes | dinsdag 5 maart 2024 @ 20:44 |
Drop is altijd een ramp om te vinden zonder gelatine. Ik ben altijd opzoek naar harde dubbel zout drop, maar heb nog niet echt goede kunnen vinden helaas. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 maart 2024 @ 22:02 |
Dit, en arabische gom is lekkerder | |
tong80 | woensdag 6 maart 2024 @ 09:16 |
Lekkerder dan wat ![]() ![]() | |
golfer | maandag 11 maart 2024 @ 12:56 |
Vanavond: Pasta: een echt Italiaans product waar Nederlanders gek op zijn. In een gemiddeld gezin legt de aardappel het af tegen pasta en Italiaanse restaurants zijn mateloos populair; één op de tien restaurants in Nederland is Italiaans. Toch weten de meeste mensen er maar weinig vanaf. Het begint al met het kiezen van een soort in de supermarkt. Er is keuze tussen verse en gedroogde pasta, tussen de varianten met en zonder ei. En vergeet niet alle vormen die er zijn: spaghetti, farfalle, fusilli, penne enzovoorts. Daar houdt het nog niet op, want ook in de prijs en kooktijden zitten vaak grote verschillen. Keuringsdienst van Waarde zoekt uit hoe dat allemaal kan. Daarbij ontdekken ze ook dat pasta in de winkels niet altijd zo Italiaans is als veel mensen denken. | |
Jan_Onderwater | maandag 11 maart 2024 @ 13:07 |
Is dat de herhaling van die aflevering waar Italianen nederpasta naar het karton van de verpakking vonden smaken? Daarbij, iedereen weet toch dat goede pasta in een blauwe verpakking zit …🤠 | |
golfer | maandag 11 maart 2024 @ 13:15 |
Geen herhaling. | |
Managarm | maandag 11 maart 2024 @ 14:26 |
Of de Italiaanse pastasaus die in Polen werd geproduceerd? | |
golfer | maandag 11 maart 2024 @ 14:34 |
Ze hadden in februari 2022 wel al een uitzending over het 'verschil' tussen mie en pasta. | |
Jan_Onderwater | maandag 11 maart 2024 @ 14:48 |
Seizoen 3 https://npo.nl/start/seri(...)-3/macaroni/afspelen Macaroni :-) | |
Piles | maandag 11 maart 2024 @ 15:42 |
2005! Kinderen die toen nog niet geboren waren, mogen nu autorijden. Dus een nieuwe uitzending is zo gek niet ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 11 maart 2024 @ 15:47 |
En elleboogjes macaroni is er nog steeds. Geliefd bij de boomers en hun ouders | |
Jan_Onderwater | maandag 11 maart 2024 @ 15:48 |
Spaghetti vinden die maar lastig, past niet in de pan en dat gedraai met een vork | |
Isane | maandag 11 maart 2024 @ 21:34 |
Zelfde als mie ![]() | |
NoCigar | maandag 11 maart 2024 @ 21:38 |
Ik vermoed dat die Pacenti niet goed genoeg is en er nog wat mensen naar Italië moeten reizen. Waar mensen vol walging moeten reageren op de goedkoopste pasta van de Spar. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 12-03-2024 13:51:13 ] | |
NoCigar | maandag 11 maart 2024 @ 21:40 |
Ah kijk, Marijn 'oh? hu?' heeft het langste strootje weer getrokken. [ Bericht 2% gewijzigd door NoCigar op 12-03-2024 13:52:07 ] | |
Isane | maandag 11 maart 2024 @ 21:59 |
Niet door midden breken haha | |
golfer | maandag 11 maart 2024 @ 23:24 |
Die antieke tractor. Di mama. ![]() | |
golfer | maandag 11 maart 2024 @ 23:36 |
Die Italiaanse fabriek. Die man is echt een liefhebber en maakt industrieel prachtige pasta. ![]() | |
golfer | maandag 11 maart 2024 @ 23:42 |
Dus langzaam gedroogde en bronzen mal. | |
Blues | maandag 11 maart 2024 @ 23:45 |
Leuke aflevering en wat van opgestoken ook nog.🍕 Charmante Italiaanse fabriekspastamakert ook ![]() | |
Dutch_view | dinsdag 12 maart 2024 @ 00:11 |
Blijft een geweldige rubriek, Italianen de Nederlandse variant van hun eten laten proeven ![]() Je zag die fabrikant bijna een beroerte krijgen toen Marijn de spaghetti wilde breken ![]() | |
Stansfield | dinsdag 12 maart 2024 @ 09:42 |
Leuke aflevering weer. En inderdaad zeker weer wat van opgestoken. Dan blijft nog de vraag kun je in een Nederlandse supermarkt dan een paste krijgen die van harde tarwe is, met een bronzen mal en langzaam gedroogd is? | |
Felagund | dinsdag 12 maart 2024 @ 09:58 |
De pasta van De Cecco en La Molisana zijn in ieder geval met bronzen mallen gemaakt. | |
NoCigar | dinsdag 12 maart 2024 @ 13:50 |
Staat gewoon op de verpakking. Meestal de wat duurdere. | |
hemarookworst | dinsdag 12 maart 2024 @ 13:54 |
De pasta van Rummo ook | |
Curiosity | woensdag 13 maart 2024 @ 14:09 |
Die heb ik altijd. Is die goed?. Ik heb programma niet gezien. | |
Stansfield | woensdag 13 maart 2024 @ 14:40 |
Even bij de Lidl gekeken en hun pasta van combino is ook van harde tarwe gemaakt. Alleen kon ik niks vinden op de verpakking over de gebruikte mal en droogtijd. Wel dat het in Italie gemaakt was. | |
hemarookworst | woensdag 13 maart 2024 @ 16:24 |
Die staat nog in mijn voorraadkast, net even gekeken maar ik zie dat de oppervlakte een stuk ruwer is Ik denk dat het een teflon mal is, de buitenkant is best glad. Maar vind het verder best prima voor de prijs, ik heb van zowel Rummo als Combino de bio volkorenversie | |
golfer | maandag 18 maart 2024 @ 11:09 |
Vanavond: Elk ei dat in Nederland te koop is, komt met een nummer op de schaal. Aan de hand hiervan kan de consument nagaan uit welk land het komt, bij welke boer het is gelegd en of het een legbatterij-ei, scharrelei, vrije-uitloopei of biologisch ei is. Goed om te weten, maar ruim de helft van alle eieren die we in Nederland eten komt helemaal niet in een schaal, maar is ingrediënt in een enorme verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Keuringsdienst van Waarde onderzoekt waar ze zoal voor gebruikt worden en stuit op koekjes, kroketten, bami en zelfs bonbons die met ei zijn gemaakt. De herkomst van deze eieren is vaak volstrekt onduidelijk. De redactie gaat daarom op pad om uit te zoeken wat voor soort eieren de levensmiddelenindustrie in haar producten stopt. | |
Felagund | maandag 18 maart 2024 @ 21:50 |
Willy de Vloo de kippenhouder. ![]() | |
golfer | maandag 18 maart 2024 @ 21:52 |
Certificaten voor eigeel van een scharrelkip. Ja,ja... | |
golfer | maandag 18 maart 2024 @ 21:56 |
Oekraïnse eieren. | |
Kickinalfa | maandag 18 maart 2024 @ 21:56 |
Wel even lekker van zich afbijten, mag ook wel een keertje | |
Felagund | maandag 18 maart 2024 @ 21:58 |
En Chinese! | |
Dutch_view | dinsdag 19 maart 2024 @ 00:01 |
Vond de man van Zwanerberg wel wat norsig hoor En zo'n A4-tje vertrouw ik ook niet zo snel, voor het zelfde is dat ff snel in Word gemaakt. Laat dan de idd de barcode zien van die jerrycan. Anyway, denk dat we ook weer een streep kunnen zetten door deze fabrikant voor toekomstige afleveringen ![]() Oh en de rest van de productie van sauspotjes hebben we ook niet meer gezien ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door Dutch_view op 19-03-2024 00:31:50 ] | |
golfer | maandag 25 maart 2024 @ 13:16 |
Vanavond: Het is bekend dat roken ongezond is en dat je beter geen rook van een houtkachel of barbecue kunt inademen. Waarom liggen de winkels dan toch vol met gerookte producten? Keuringsdienst van waarde maakt een rondje door de supermarkt en komt thuis met gerookte worst en gerookte vis, maar ook van kaas en tofu zijn gerookte varianten te koop. Opvallend is dat sommige producten 'gerookt' heten, terwijl bij andere 'met rooksmaak' op de verpakking staat of er 'rookaroma' bij de ingrediënten staat. De redactie is nieuwsgierig naar het verschil, maar maakt zich vooral zorgen over de gevolgen van het eten van rook op de gezondheid. Bij het roken van voedsel kunnen de zogenaamde polycyclische aromatische koolwaterstoffen ontstaan. Deze PAK's zijn kankerverwekkend. | |
Jan_Onderwater | maandag 25 maart 2024 @ 14:56 |
Of iets kankerverwekkend is, is niet zo belangrijk, het gaat erom HOE kankerverwekkend iets is. Hete dranken zijn kankerverwekkend, Gamma straling ook, maar er is nogal een verschil. Röntgen opnames zijn kankerverwekkend net als de straling die je voor je kiezen krijgt als je vliegt, maar je laat niet iedere dag 100 fotos maken | |
Isane | maandag 25 maart 2024 @ 21:45 |
Haha de tering wat roken | |
golfer | maandag 25 maart 2024 @ 22:06 |
"Hoe lang rookt u al?" ![]() | |
NoCigar | maandag 25 maart 2024 @ 22:28 |
'Er is aanvullend onderzoek nodig.' | |
Bocaj | dinsdag 26 maart 2024 @ 18:11 |
BBQ is ook niet gezond. (Met mate en niet aangebrand zwart zal misschien kunnen!) Vlees bakken in een pan dan? Het lekkere korstje... | |
Kickinalfa | dinsdag 26 maart 2024 @ 18:19 |
Wel een verademing de kennis en openheid van die duitser. | |
golfer | maandag 1 april 2024 @ 12:01 |
Vanavond: Mozzarella is uit. Burrata is populair. Ook witte ballen van kaas, ook Italiaans, alleen dan met een boterzacht binnenste. Van restaurant tot broodjeszaak, kaasschap tot kiosk: de bakjes burrata gaan in Nederland als warme broodjes over de toonbank. Maar de 'Keuringsdienst' kreeg een brief. Een jong stel was speciaal naar Italië verhuisd vanwege hun liefde voor Italiaans eten. Eenmaal daar, sloeg de twijfel toe. Wat bleek? In hun buurt zou er nergens burrata te bekennen zijn. Hoe kan dit? | |
Jan_Onderwater | maandag 1 april 2024 @ 13:46 |
Bij NPO start even de aflevering teruggekeken. De belangrijkste vraag "Hoe groot is het risico op kanker" werd dus niet gesteld. Ja, PAK uit rook zijn kankerverwekkend. Maar hoe... In bv kaneel, cassia (valse kaneel), tonkabonen, lievevrouwebedstro, zit Cumarin wat ook kankerverwekkend is. In brood, koekjes, chips, cornflakes, friet etc Alles waar zetmeel krokant gemaakt wordt door hitte ontstaat acrylamide, ook dit is kankerverwekkend. Koffie gold eerst als kankerverwekkend, toen weer als werkend tegen kanker en nu wordt weer gezegd dat warme dranken slokdarmkanker kunnen veroorzaken. In de zon zitten is goed voor je vitamine D, maar slecht vanwege huidkanker.... Van niet masturberen schijn je zelfs kanker te krijgen. Iedere jaar of zo is er weer een nieuwe hype in de pers over zaken die kankerverwekkend zijn, rook, kaneel, brood, koekjes, koffie, rood vlees, spek, worst, in de zon zitten, etc etc Lekker voor de oplages een de reuring, maar HOE gevaarlijk is het en zet dat eens op een rijtje. Het voert er al jaren toe dat mensen er hun schouders over ophalen en zeggen, je krijgt van alles kanker tegenwoordig. In plaats van de stompzinnige telefoontjes, graag wat meer diepgang, wat verder graven. Heb het eens over journalistiek en manier van berichtgeving? | |
golfer | maandag 1 april 2024 @ 22:57 |
Burrata uit Puglia. Ook daar zijn wij geweest. | |
golfer | maandag 1 april 2024 @ 23:00 |
Spinnen van de wrongel. ![]() | |
golfer | maandag 1 april 2024 @ 23:03 |
Al 3 presentatoren naar Italië geweest. De NPO... ![]() | |
golfer | maandag 1 april 2024 @ 23:11 |
Zanetti alleen voor de export en niet voor Italië. ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 1 april 2024 @ 23:16 |
Net als Rambol en Geramont in Frankrijk. | |
BasEnAad | maandag 1 april 2024 @ 23:48 |
Ja jongen, ik begrijp waar je naar vraagt. Maar is het doel dan een top40 te maken van stoffen/of levensstijlen waar je zo snel mogelijk kanker van krijgt? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 2 april 2024 @ 00:19 |
Nee, het is om zaken in perspectief te stellen en er voor zorgen dat de hoogte van het risico duidelijk is | |
BasEnAad | dinsdag 2 april 2024 @ 00:32 |
Dat ben ik wel met je eens, dat je schadelijke producten met elkaar kunt vergelijken. Maar schadelijke levensstijlen is echt weer een ander verhaal. | |
BasEnAad | dinsdag 2 april 2024 @ 00:37 |
Ik moet mn grote bek houden, er is echt wel een keuze onbewerkte producten te eten, en dat is best wel een grote keuze. Alle ruimte ![]() | |
NoCigar | dinsdag 2 april 2024 @ 22:31 |
Die 'nieuwe' wat belegen presentator doet expres niet zijn best om dingen juist uit te spreken. Terwijl bij die anderen die lui er overduidelijk een persoonlijke vertaler aanwezig is die hen Italiaanse zinnetjes leert uitspreken zodat het net lijkt alsof ze Italiaans spreken [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 03-04-2024 18:29:02 ] | |
Jemoederniet | woensdag 3 april 2024 @ 01:08 |
Tja verse melk smaakt heel anders dan gepasteuriseerde melk en dus ook alle producten die ervan gemaakt zijn. Wat een scoop. | |
Jan_Onderwater | woensdag 3 april 2024 @ 09:08 |
Breek me de bek niet open over de moderne langer houdbare melk | |
golfer | woensdag 3 april 2024 @ 11:19 |
Stefan Stasse is een zeer ervaren presentator en radio-DJ. Met al zijn kennis en ervaring denk ik niet dat hij expres niet zijn best doet. | |
Jan_Onderwater | woensdag 3 april 2024 @ 12:51 |
Journalistieke ervaring is NUL | |
111210 | woensdag 3 april 2024 @ 21:27 |
AAlsof al die andere allemaal enig journalistiek ervaring hebben, die hebben gewoon een hele redactie voor ze die alles uitzoekt en alle teksten schrijft. Hun rol is niets meer dan presenteren en semi verbaasd zijn. Ersin zal zelf al die grappige intro teksten echt niet zelf verzinnen Alleen Teun en in het begin Wouter en Maurice hebben misschien een achtergrond, maar die hebben het programma dan ook bedacht. Overigens niets ten nadele, vind ze het allemaal prima doen, alleen Pieter moet gewoon weer kinderprogramma’s blijven presenteren | |
111210 | woensdag 3 april 2024 @ 21:30 |
Ja eens, blijf het trouw kijken, maar het niveau van de , zeg eerste 10/12 jaar halen ze al lang niet meer. Een uitzondering daar gelaten. | |
hemarookworst | zondag 7 april 2024 @ 21:46 |
Interview met Teun https://www.ad.nl/mezza/t(...)e-het-over~a6a37aa9/ | |
Jan_Onderwater | zondag 7 april 2024 @ 21:51 |
Van alle presentatoren is hij een van de vervelendste, Wouter Klootwijk vond ik het best. | |
hemarookworst | zondag 7 april 2024 @ 22:00 |
Ik zal voortaan erbij zetten dat je Teun het vervelendst vindt bij een link over Teun. Hebben we dat ook weer gehad. ![]() | |
golfer | zondag 7 april 2024 @ 22:17 |
Teun is al een tijdje gestopt met KvW. | |
Jan_Onderwater | zondag 7 april 2024 @ 22:17 |
Nah, beter dat je verteld dat het artikel dat je post achter een paywall zit | |
Jan_Onderwater | zondag 7 april 2024 @ 22:17 |
Wouter ook | |
hemarookworst | zondag 7 april 2024 @ 22:23 |
Je bent er als de kippen bij om te zeggen dat je Teun verveld vindt, nu weten we het wel hoor. Paywall is zo te omzeilen, maar wordt door de moderatie niet gewaardeerd om de link te plaatsen om begrijpelijke redenen. | |
Isane | maandag 8 april 2024 @ 09:40 |
- [ Bericht 100% gewijzigd door Isane op 08-04-2024 09:40:30 ] | |
golfer | maandag 8 april 2024 @ 11:11 |
Vanavond: Wereldwijd groeit de vraag naar vis. Omdat er in de oceanen niet genoeg meer te vangen valt om aan die behoefte te voldoen, verschijnt er steeds meer kweekvis in de winkels. Soms is deze afkomstig uit open water, zoals Noorse fjorden die met netten zijn afgezet, maar veel vis wordt tegenwoordig grootgebracht in gesloten kweekvijvers. De redactie van Keuringsdienst van waarde wil weten hoe dat werkt en vraagt zich af waarmee visproducenten hun vijvers precies vullen. Het kweken van forel, zalm en meerval in vijvers heeft misschien iets kunstmatigs, maar is relatief gunstig voor het milieu. Kwekers besparen water omdat ze het in een gesloten systeem voortdurend kunnen monitoren, filteren en hergebruiken. Ook zijn er minder antibiotica en chemicaliën nodig. | |
golfer | maandag 8 april 2024 @ 22:16 |
Frankrijk. Forelleneitjes producent. Alleen maar vrouwtjes. Forellen melken. Op bezoek met een regenboogparaplu. ![]() | |
Adames | maandag 8 april 2024 @ 22:25 |
Interessantere aflevering dan ik dacht | |
Adames | maandag 8 april 2024 @ 22:26 |
Die boer uit Lemiers is ook lekker open Grappig dat hij zelf zegt dat hij ambachtelijk produceert Een grote badkuip | |
golfer | maandag 15 april 2024 @ 11:36 |
Vanavond: Supermarkten verkopen een groot assortiment noten voor sterk uiteenlopende prijzen. Dat is vreemd, zo vindt Keuringsdienst van Waarde, omdat het vaak om dezelfde notensoort gaat. Nog raadselachtiger wordt het als verschillende soorten in een notenmix belanden. | |
AnneX | maandag 15 april 2024 @ 12:12 |
Ben benieuwd. Bij ah op drie verschillende plaatsen in het schap lagen met kerstmis de pijnboompitten voor drie verschillende prijzen! | |
golfer | maandag 15 april 2024 @ 22:11 |
Al die verschillende smaken uit allerlei landen. | |
golfer | maandag 15 april 2024 @ 22:16 |
Branden is dus frituren. | |
Kickinalfa | maandag 15 april 2024 @ 22:17 |
Wat voor een noot is dit? | |
golfer | maandag 15 april 2024 @ 22:18 |
Mais en pinda's in de mixen. ![]() | |
golfer | maandag 15 april 2024 @ 22:22 |
"Het is een walnoot". ![]() | |
AnneX | maandag 15 april 2024 @ 22:22 |
Dat wist ik wel. Bij de kaas- notenboer stond altijd wel een kleine frituur eenheid. Die plastic bakjes kunnen toch nooit duurder zijn dan een bedrukt en gekleurd plastic zakje met maïs ![]() Meestal koop ik een doorzichtige bakje ongebrande mix walnoten, hazelnoten etc. zonder pinda’s, bij jumbo. De noten met een “l” in de naam zijn gezonde noten. ‘Een handje vol’ als gezonde aanvulling op té weinig cal per dag is 20 stuks heb ik eens gevonden. Dit was mijn presentatie ![]() | |
Blues | maandag 15 april 2024 @ 22:38 |
Dank voor je spreekbeurt! Ik vond dit (en weet t nog van m'n opleiding) https://noten.nl/blogs/we(...)l6fj5vhoCTFwQAvD_BwE | |
Dutch_view | maandag 15 april 2024 @ 23:26 |
Heerlijk droog ![]() ![]() | |
koffiekoekjes | dinsdag 16 april 2024 @ 10:04 |
Walnoot? Walnoot Walnoot ![]() | |
ThePlaneteer | dinsdag 16 april 2024 @ 11:15 |
Die forelaflevering was inderdaad wel geweldig. Vond die kweker in Franrkijk ook ouderwetse leuke typische KvW vent: niks zeggen met een big smile. | |
NoCigar | dinsdag 16 april 2024 @ 11:42 |
Alle noten dus eigenlijk. Zijn er ook slechte of mindere noten? | |
NoCigar | dinsdag 16 april 2024 @ 19:52 |
*foutje | |
Nober | woensdag 17 april 2024 @ 10:04 |
Niet alleen bij noten.![]() | |
Coppi | woensdag 17 april 2024 @ 11:43 |
Hoe komt het eigenlijk dat de blauwe bessen ieder jaar groter lijken te worden. Eerst waren de blauwe bessen ter grootte van aalbessen. Tegenwoordig lijken ze eerder op druiven. Echt elk jaar denk ik dat ze weer een stukje groter zijn, terwijl de kleinere exemplaren eigenlijk de lekkerste zijn. | |
Leandra | woensdag 17 april 2024 @ 13:32 |
Ik neem iedere ochtend een schaaltje met blauwe bessen, druiven, yoghurt en muesli en er zijn idd dagen dat de druiven kleiner zijn dan de blauwe bessen. | |
golfer | woensdag 17 april 2024 @ 13:38 |
Ik zou zeggen: stel die vraag aan de Keuringsdienst van Waarde. | |
Radegast | woensdag 17 april 2024 @ 13:44 |
Antwoord lijkt me vrij simpel. Volgepompt met water in de kas. | |
NoCigar | woensdag 17 april 2024 @ 15:06 |
Volgens mij kenden ik als kind alleen meer donkere aalbessen (en noemde ik die onterecht bosbessen), die zie ik nergens meer overigens, alleen die rode. Van die blauwe bessen werd ik me pas later bewust | |
Jan_Onderwater | woensdag 17 april 2024 @ 16:07 |
Blauwe bessen zijn trouwens van alle fruit het zwaarst belast met landbouwchemie. | |
Coppi | woensdag 17 april 2024 @ 22:29 |
Worden ze dan elk jaar voller "gepompt". Worden ze überhaupt in een kas gekweekt? Edit: Blijkbaar komen er ieder jaar nieuwe rassen op de markt die groter en groter worden. https://www.agf.nl/articl(...)zwaarste-blauwe-bes/ [ Bericht 21% gewijzigd door Coppi op 17-04-2024 22:44:20 ] | |
Coppi | woensdag 17 april 2024 @ 22:30 |
Nou dank je. Daar gaat mijn eetlust morgenochtend. | |
Firuze60 | woensdag 17 april 2024 @ 23:35 |
Vind elk fruit tegenwoordig vies, melig, waterig en smakeloos, jakkes. Neem wel een vitamine-C pil ter vervanging. | |
111210 | woensdag 17 april 2024 @ 23:49 |
Welk fruit en groente niet? Zelfs oerhollandse appels worden met troep bespoten | |
tong80 | donderdag 18 april 2024 @ 09:17 |
![]() ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 18 april 2024 @ 10:11 |
Zou fijn zijn als ze resistenter gekweekt worden zodat er minder pesticiden gebruikt hoeven te worden. Vraag me af hoeveel van deze soorten op basis van klassiek kweken of genmanipulatie verkregen worden. | |
golfer | maandag 22 april 2024 @ 15:14 |
Vanavond: Vlees, vleeswaren, eieren en zuivel hebben in de supermarkt een Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren een product heeft, hoe diervriendelijker het is geproduceerd. Nederlandse supermarkten verkopen alleen kip met minimaal één ster, met uitzondering van halalkip. Halalkip wordt geslacht op rituele wijze en dat gebeurt vaak onverdoofd of onbedwelmd. In dat geval krijgt de kip geen Beter Leven-keurmerk, omdat de dieren op een stressvolle en pijnlijke manier om het leven zijn gebracht. Toch is er ook halalkip te koop die wel een Beter Leven-keurmerk draagt. Keuringsdienst van Waarde wil weten waar dat halalkeurmerk dan eigenlijk voor staat en ontdekt dat het nog niet zo makkelijk is om iemand te vinden die dat kan uitleggen. | |
DWMLion | maandag 22 april 2024 @ 22:33 |
Veredelde plofkip, maar gaat wel voor het zelfde geld over de toonbank als de scharrelkip. | |
golfer | maandag 22 april 2024 @ 22:47 |
Bert Vogel...kippenboer. ![]() | |
golfer | maandag 22 april 2024 @ 22:53 |
Regulier... ![]() | |
golfer | maandag 22 april 2024 @ 23:00 |
Wat een leuke en eerlijke man bij die kipworstenfabriek. ![]() | |
koffiekoekjes | dinsdag 23 april 2024 @ 00:25 |
Ik heb halalvlees in Nederland altijd al tricky gevonden. Nooit geloofd dat die dieren een goed leven hebben gehad en deze aflevering bevestigt dat maar weer eens. Of het dan ook echt nog halal is kan je vraagtekens bij zetten. Ikzelf pak liever een 2 sterren kip dan, geeft mij iets meer gemoedsrust ![]() | |
DWMLion | dinsdag 23 april 2024 @ 07:48 |
Dat bidden tijdens de slacht, een wassenneus "ja dat gaat heel snel" ![]() | |
Jan_Onderwater | woensdag 24 april 2024 @ 10:16 |
De Zwitserse publieke omroep had een idee wat de KVW zou moeten inspireren. Ze zochten de meest beroerde rode wijn in de supermarkt, en lieten wijn experts de aller smerigste er uit zoeken. Verzonnen vervolgens een wijnmaker en drukten etiketten, maakten een website etc, legden een vals spoor. Deze wijn werd vervolgens ingezonden naar “wedstrijden „ van medaille uitrijkers. Je kent de stickers wel, goud bij het concurce de Tourbe de chattes à écailles of Medaille Argant Nuttensohn. Bij een aantal werd de wijn slecht beoordeeld, terecht, maar bij eentje won men goud! Vervolgens konden ze dan van Gilbert et Gaillard stickers kopen om op de flessen te plakken. Klaarblijkelijk is iedereen die bereid is te betalen een winnaar van de gouden medaille https://www.srf.ch/sendun(...)ntieren-gute-tropfen | |
Kickinalfa | woensdag 24 april 2024 @ 19:55 |
Volgens mij hebben ze hier al een aflevering over gemaakt, namelijk hoe al het kan dat er zoveel "prijs winnende" wijn is. Edit: Overigens is het rook aroma verboden. | |
golfer | maandag 29 april 2024 @ 14:16 |
Vanavond: Reisbureaus en touroperators lokken reizigers met allerhande ecovakanties. De experts van Keuringsdienst van Waarde willen weten wat die reizen milieuvriendelijker maakt dan andere vakanties en of de maatregelen wel zoden aan de dijk zetten. | |
Jan_Onderwater | maandag 29 april 2024 @ 14:24 |
Ja ja, vegan cruises en zo, dan ben je sustainabel Ik moet altijd aan Tedje en Van Es denken bij dat soort handel | |
golfer | maandag 29 april 2024 @ 14:25 |
Dat is 1 en dezelfde persoon. Dat typetje heette Tedje van Es. | |
ChildoftheStars | maandag 29 april 2024 @ 14:26 |
Wat een leuk onderwerp. Wordt weer genieten | |
Jan_Onderwater | maandag 29 april 2024 @ 14:27 |
Je hebt gelijk, Jacobse en van Es was het. Pffff ook al weer 40 jaar geleden | |
Nober | maandag 29 april 2024 @ 15:10 |
Schuldgevoelafkopen, er trappen er vast genoeg in. Zelfde met plant een boom als je gaat vliegen. | |
Isane | maandag 29 april 2024 @ 21:36 |
Herhaling? | |
golfer | maandag 29 april 2024 @ 21:57 |
Nee. Of toch wel bij nader inzien. Teun van der Keuken is namelijk al een tijdje gestopt met KvW. Herhaling van 8 september 2022. [ Bericht 6% gewijzigd door golfer op 29-04-2024 22:16:42 ] | |
Kickinalfa | maandag 29 april 2024 @ 21:59 |
Komt wel heel bekend voor | |
LaDaDiDa | dinsdag 30 april 2024 @ 21:24 |
Tijdje in Azië gewoond en het verschil is wel echt groot. Zoveel beter fruit (en groenten).. | |
Troel | dinsdag 14 mei 2024 @ 07:47 |
Maar als het uit vis gemaakt wordt, dan moet het toch gemeld worden omdat het onder de allergenen valt? (Ja, ik lees dit nu pas). | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 mei 2024 @ 10:54 |
Ben het trouwens niet eens met de term slachtafval. Er is geen afval van de slacht (hooguit de darm/maag inhoud), alles wordt gebruikt. Van bv varkens wordt niet alleen vlees en orgaanvlees voor consumptie gemaakt, maar van de verschillende delen worden de meest vreemde dingen gemaakt, van medicijnen tot explosieven, schuimbeton tot leer. In de aflevering over separatorvlees sprak men daar ook over, dat ze bij het verwerken van kip alles tot producten konden verwerken/verkopen. Ze hadden maar 1 restproduct, het kippenvet. Toen waren ze op het idee gekomen om een paar van hun vrachtwagens te voorzien van verwarmde brandstoftanks en deze rijden nu op kippenvet. Dit was nog in de tijd dat er goede journalisten bij KvW werkten, zoals Wouter Klootwijk | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 mei 2024 @ 11:02 |
https://www.flandersfood.(...)atine-levensmiddelen | |
111210 | maandag 22 juli 2024 @ 20:08 |
Soort “serieuzere” spin off van de kvk https://kro-ncrv.nl/progr(...)JMf8Wrr6ZwmtdbVj2Ztw Weet het nog niet, vind het een beetje lijken op een soort kindertv vs een bedrijfsfilm waarin alles vanuit een script wordt gevraagd en beantwoord. | |
Troel | woensdag 24 juli 2024 @ 09:28 |
Nouja, fijn om dat te weten, maar als ze visgelatine gebruiken, moeten ze toch nog steeds melden dat er vis in zit, want er zit vis in. Dus iemand met een vis-allergie moet daar wel op gewezen worden, ondanks dat er waarschijnlijk geen reactie zal zijn. Toch? | |
golfer | donderdag 19 september 2024 @ 11:12 |
Keuringsdienst van Waarde keert terug met zijn 40e seizoen! Wat je kunt verwachten? We onderzoeken mals vlees dat misschien niet zo mals is, Frans brood dat verre van Frans blijkt, schimmige schimmelkaas, mysterieuze theetrucjes, en saté waarvan niemand meer weet wat het écht is. Een nieuw seizoen Keuringsdienst van Waarde: 🗓️ | Maandag 23 september ⏰ | 21.30 uur 📺 | bij KRO-NCRV op NPO 1 | |
Erosjuhhh | vrijdag 20 september 2024 @ 18:59 |
Klinkt als pure herhaling | |
tong80 | vrijdag 20 september 2024 @ 20:04 |
Is het niet. ![]() | |
golfer | maandag 23 september 2024 @ 13:19 |
Vanavond dus: Al jarenlang volgt Keuringsdienst van Waarde misstanden in de vleesindustrie. Koeien, kippen, zelfs kikkers: allemaal kwam ze al een keer aan bod in het consumentenprogramma. Ook de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat het over vlees. Ditmaal onderzoeken de dienst het eindproduct: de lappen die in de vitrines liggen. Tot hun verbazing worden die soms verkocht met een malsheidsgarantie. Nog los van de vraag of het niet gewoon lekker is om goed op een stuk vlees te moeten kauwen, vragen de programmamakers zich af wat dat nu eigenlijk is, mals. En hoe de producenten ervoor zorgen dat die te garanderen is. Op weg naar het antwoord op deze vraag stuiten de presentatoren op een even geheime als opmerkelijke trukendoos van de slagers en de supermarkten. | |
Jan_Onderwater | maandag 23 september 2024 @ 14:33 |
Op verkansie in Zeeland, ff kijken | |
Felagund | maandag 23 september 2024 @ 21:46 |
Prikken dus. | |
golfer | maandag 23 september 2024 @ 22:31 |
Gertjan met z'n tattoos is al vaker bij KvW geweest. | |
MadMaster | maandag 23 september 2024 @ 22:38 |
Wat Betty Koster is op het gebied van kaas, is Gertjan op het gebied van vlees. Altijd een ongezouten, onderbouwde mening en een prima leermeester als het om o.a. barbecueën gaat… | |
golfer | maandag 23 september 2024 @ 22:46 |
Vleesvermalser is dus eigenlijk een vleesvervalser. | |
Dutch_view | dinsdag 24 september 2024 @ 00:08 |
zenen in een kogelbiefstuk is al een schande. In dit voorbeeld zag je ze gewoon zitten. Maar wordt door de supermarkt doodleuk verkocht. De meeste consumenten hebben ook geen flauw idee. | |
golfer | dinsdag 24 september 2024 @ 11:33 |
Voor ons weer een extra aanleiding om straks naar Slagerij Duijn in Santpoort te gaan voor een goed stuk vlees. | |
NoCigar | dinsdag 24 september 2024 @ 20:58 |
Wel prima dat die man met zijn machine alles gewoon uitlegde. Een slager had me dat proces wel eens uitgelegd, lang gelee. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 september 2024 @ 21:12 |
Wat die kale slager in zijn toonbank heeft liggen is graat en graat mager, dorre koeien. Nee dank je. Ik wil mijn steaks gemarmerd en met veel vet gemarmerd. Verder moet het vlees goed besterven. Een ouwe melkkoe die nadat ie is afgemolken nog een zomer lang mag aanvetten op gras in de wei en dan een week of 12 droog gerijpt is geeft trouwens goddelijk lekker vlees. Had vanavond sucade die mooi doorregen an lang gerijpt was, goddelijk en alles behalve taai [ Bericht 12% gewijzigd door Jan_Onderwater op 24-09-2024 21:18:21 ] | |
Nielojram75 | donderdag 26 september 2024 @ 20:01 |
Ontzettend eens. Maar tegenwoordig is het woord 'vet' gelijk aan 'roken', en dat is slecht en mag niet..( Oke, roken is slecht..maar chargeer graag) Snap dat zo'n slager naar de pijpen van zijn klanten danst.. Er zijn mensen die speklapjes met minder vet uitzoeken... ( Wat snap je niet aan het woord speklap) Bij de meeste goede slagers is het helaas ook zoeken naar mooi gemarmerd vlees, consumenten willen het niet, want is slecht. | |
Jan_Onderwater | donderdag 26 september 2024 @ 21:42 |
Daarom koop ik mijn vlees bij een horecaslager, die vlees verkoopt op smaak | |
111210 | vrijdag 27 september 2024 @ 15:24 |
Gemarmerde koeien worden vaak vetgemest met soya, mais en weet ik wat ander krachtvoer. Geef mij maar wat magere koeien die gewoon grasgevoerd zijn ipv vet gemest worden met troep. Misschien magerder maar wel meer smaak. | |
Nielojram75 | vrijdag 27 september 2024 @ 20:07 |
Of gemasseerd, gevoerd met bier&alfalfa... Maar je hebt gelijk, hoor.. Dat geklooi met die dieren, puur voor de poet, maakt het lastig voor de vlees-liefhebber om een mooi&eerlijk stukje vlees te vinden. ( Dan heb ik het niet over de 'vlees-is-in-de-aanbieding' kopers, die zouden voor straf vegetarisch moeten worden...) | |
111210 | vrijdag 27 september 2024 @ 20:18 |
Tja ik eet nu al jaren minder vlees maar wel van goed herkomst, uiteraard op vertrouwen van de info die ik van de slager krijg natuurlijk. Want ook daarin wordt er van alles geroepen om maar een mooi marketing verhaaltje te hebben | |
golfer | maandag 30 september 2024 @ 12:14 |
Vanavond: De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde hebben een voorliefde voor Frans brood. Dit geldt niet alleen voor hen, maar ook voor veel andere Nederlanders. Of het nu gaat om vers stokbrood van de campingwinkel of croissants en 'pains au chocolat' van de lokale bakker, Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke brood. Supermarkten spelen hier handig op in door allerlei broden met Franse namen te verkopen, zoals 'pain de campagne', 'pain bastille' en 'pain de Boulogne'. Maar is dit brood eigenlijk wel zo Frans als het lijkt? De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde gaan op onderzoek uit en nemen een tas vol brood mee naar Boulogne, in Noordwest-Frankrijk. De vraag van vandaag: in hoeverre lijkt het Nederlandse 'pain de Boulogne' op het brood dat daadwerkelijk in deze Franse regio wordt verkocht? | |
Isane | maandag 30 september 2024 @ 21:41 |
Die Oh reacties zijn ook altijd zo grappig ![]() | |
MadMaster | maandag 30 september 2024 @ 21:57 |
Zo herkenbaar. Helaas… Voor een goed broodje mag je me letterlijk wakker maken. In Normandië hebben we een aantal jaar geleden toevallig tegenover een bakker gelogeerd die z'n zelfgemaakte broden in een houtoven bakte. Vanwege alleen al de baklucht was het een feest om vroeg op te staan. Voor het meeste brood in Nederland hoef je me daarentegen niet wakker te maken… | |
golfer | maandag 30 september 2024 @ 22:50 |
Ik bak al jarenlang mijn eigen brood en die blijft altijd lekkerder dan die fabrieksbroden. | |
golfer | maandag 30 september 2024 @ 23:08 |
Van dat bakkertje in Amsterdam waar Stefan Stasse was zou ik wel een broodje willen proeven. Wel erg duur. https://www.gebroedersniemeijer.nl/nl/#bakkerijassortiment | |
golfer | maandag 30 september 2024 @ 23:13 |
Wat zou @LeeHarveyOswald er van vinden? | |
tong80 | woensdag 2 oktober 2024 @ 10:25 |
De Albert Heijn heeft de lekkerste broodjes. Ik eet geen "normaal" brood meer.![]() | |
Jan_Onderwater | woensdag 2 oktober 2024 @ 10:54 |
Was vorige week een weekje in NL en viel me op hoe belabberd slecht het brood is, harde broodjes, croissants, etc wat een armoede. | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 13:57 |
Vanavond: Kaneel. Het is heerlijk in de appeltaart en een van de smaakmakers in kruidnoten. Maar wat is kaneel eigenlijk en waarom is het ene stokje duurder dan het andere? Keuringsdienst van Waarde vroeg het zich af en pakte het vliegtuig naar Indonesië. Op een kaneelplantage krijgt het programma antwoord op de meeste vragen. Kaneel is schors van de kaneelboom. De stokjes zijn opgerolde stukken schors, voor poeder zijn die vermalen; dat is dus eigenlijk gewoon zaagsel. Nog zo’n mysterie: op sommige pakjes kaneel staat ‘Ceylon’. Dat is de oude naam van Sri Lanka, maar komt dit type kaneel dan ook daarvandaan? Een kruidige ontdekkingsreis over de plantages volgt. | |
AnneX | maandag 7 oktober 2024 @ 14:58 |
De wereld is zó klein geworden met yt filmpjes. Daarvoor hoeft men geen vervuilende vliegkm’s te maken.. https://www.culy.nl/inspiratie/video-zo-wordt-kaneel-gemaakt/ | |
Jan_Onderwater | maandag 7 oktober 2024 @ 15:59 |
Kaneel vs Casia, goed thema, zelfs kruiden en specerijen winkelpersoneel heeft vaak geen idee waar je het over hebt als je om kaneel vraagt en Cassia krijgt [ Bericht 0% gewijzigd door Jan_Onderwater op 07-10-2024 16:30:34 ] | |
ThePlaneteer | maandag 7 oktober 2024 @ 16:07 |
KVW is meer dan alleen antwoorden geven natuurlijk. | |
Isabeau | maandag 7 oktober 2024 @ 19:33 |
Het verschil in smaak is best groot, vind ik. | |
Näsenbar | maandag 7 oktober 2024 @ 19:55 |
Vorige week vertelde Teun van de Keuken dat dit in het verleden meer dan eens op de redactie besproken is. Sommige presentatoren vonden het echter wel een leuk deel van hun baan, dus is het er niet van gekomen om die reisjes af te schaffen. | |
Jan_Onderwater | maandag 7 oktober 2024 @ 20:12 |
Vind ik ook, maar als je in een kruidenwinkel werkt en bij hoog en laag blijft beweren dat het kaneel is dan moet je je echt schamen. | |
Felagund | maandag 7 oktober 2024 @ 21:36 |
Het goeiekoopste. ![]() | |
spapaars | maandag 7 oktober 2024 @ 22:01 |
Ach, allemaal lijndiensten die de route vliegen met of zonder een bepaald persoon. Het is echt wel een aanvulling dat ze op locatie aanwezig zijn. | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 22:51 |
Die bakker snapte er ook niet veel van. | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 22:52 |
Marijn op snoepreis naar Sumatra. | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 23:04 |
Verstegen mevrouw weet niet hoe oud de stokjes zijn. | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 23:10 |
Ceylon virgin. ![]() | |
AnneX | dinsdag 8 oktober 2024 @ 08:44 |
Toevallig eens binnen 2-3 weken of zo, dat ik een opmerking maakte bij een fabrikant: mail met foto’s en productie nummer. Binnen één week: excuses en een doos vol! met hun verschillende producten. Verstegen mevrouw ontkende - ondanks beschrijving, foto’s en productienr - dat de vanillestokjes waren uitgedroogd! en niét te gebruiken. Nooit meer Verstegen voor mij ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 8 oktober 2024 @ 09:34 |
Klinkt als een groene thee | |
Jan_Onderwater | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:28 |
Die bakker is gewoon geframed door de productiemaatschappij | |
Jan_Onderwater | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:37 |
En het is niet allemaal hetzelfde product, Cassia is geen echte kaneel, het is er een neefje van. Dame van Verstegen is niet 100% eerlijk. Verder laat men alleen maar Cassia productie zien, geen (duurdere en echte) Ceylon Kaneel (verum). Er wordt niet ingegaan op het kwaliteitsverschil tussen Cassia en Ceylon, Cassia bevat veel en veel meer coumarine en het is een verdachte stof. Ergens heb ik de indruk dat ik zelf die job beter zou doen dan deze journalisten [ Bericht 39% gewijzigd door Jan_Onderwater op 08-10-2024 12:56:43 ] | |
Hugo_Treger | woensdag 9 oktober 2024 @ 18:04 |
Met een tas kaneel naar een bakker trekken. Wie is hier nu eigenlijk de dwaas? | |
Jan_Onderwater | woensdag 9 oktober 2024 @ 18:18 |
Zo klopt ie | |
golfer | maandag 14 oktober 2024 @ 12:59 |
Vanavond: Thee is er in heel veel smaken. Maar hoe krijgen de makers het voor elkaar om de drank naar aardbei, mango of peer te laten smaken? De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde maken een wonderlijke verkenning van de aroma-industrie. | |
Isane | maandag 14 oktober 2024 @ 21:37 |
Thee, is toch eerder bij de kvw geweest? | |
Felagund | maandag 14 oktober 2024 @ 21:58 |
Lol, Marijn die Bergamotkorrels proeft. | |
Felagund | maandag 14 oktober 2024 @ 21:58 |
Op een gegeven moment moeten ze gaan herhalen ja. | |
golfer | maandag 14 oktober 2024 @ 22:06 |
In 2020. https://npo.nl/start/seri(...)/witte-thee/afspelen | |
golfer | maandag 14 oktober 2024 @ 22:15 |
"De perzikbeleving." ![]() | |
koffiekoekjes | dinsdag 15 oktober 2024 @ 19:13 |
Als je een beetje lekkere thee wilt is het kopen van losse thee bladeren al een 10x betere ervaring. Gewoon lege zakjes kopen of een goede thee-ei, 1-2 lepeltjes thee er in en gaan ![]() Ik ben zelf fan van Teapigs Earl Grey, helaas wel moeilijk te krijgen in Europa sinds de brexit ![]() | |
Blues | dinsdag 15 oktober 2024 @ 20:31 |
Komend weekend ga ik eens een thee-ei en goede thee kopen ![]() | |
golfer | maandag 21 oktober 2024 @ 11:33 |
Vanavond: Huidschimmel, voetschimmel, schimmel tussen de badkamertegels, in de koelkast of op de boterham. Het klinkt vies, ziet er niet smakelijk uit en is in sommige gevallen zelfs gevaarlijk. Maar hoe zit het dan met schimmelkaas, vragen de verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde zich af. | |
Jan_Onderwater | maandag 21 oktober 2024 @ 11:47 |
Zouden ze ook ingaan op: Schimmel op salami? Ham? Wijn/Most/Druiven? Rijst/Soja? (Koji, Tempeh) | |
tong80 | maandag 21 oktober 2024 @ 13:53 |
![]() ![]() | |
golfer | maandag 21 oktober 2024 @ 21:53 |
Een keer niet naar Betty van L'Amuse maar in Haarlem naar de KaasKampanje van Tim van Laar. | |
golfer | maandag 21 oktober 2024 @ 22:08 |
Maarten Remmers spreekt best wel goed Frans. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-10-2024 22:19:12 ] | |
Blues | maandag 21 oktober 2024 @ 22:18 |
![]() | |
Blues | maandag 21 oktober 2024 @ 22:20 |
Ik vind de meeste blauwschimmels de laatste jaren veel minder pittig/sterk dan vroeger. Nu weet ik waarom. | |
111210 | maandag 21 oktober 2024 @ 23:02 |
Nee dat snap ik ook wel, dagje filmen en daarna een weekje door vietnam of thailand reizen op kosten van de belastingbetaler. Daar lust marijn wel pap van. | |
111210 | maandag 21 oktober 2024 @ 23:03 |
Schimmel op salami is al eens geweest paar weken terug. Blijkt vaak gewoon meel te zijn | |
koffiekoekjes | dinsdag 22 oktober 2024 @ 19:37 |
Beetje matige aflevering, weet niet waarom. Ik koop soms roombrie van de AH om die in een Italiaanse bol te proppen. Dan even de oven in en dan wat honing en walnoten er op, heerlijk ![]() Tot zover mijn bijdrage ![]() | |
golfer | dinsdag 22 oktober 2024 @ 20:26 |
Goed onderbouwd. ![]() Ik zie wel eens een schimmel voorbij rijden zo rond Sinterklaas. Tot zover mijn bijdrage. ![]() | |
Hugo_Treger | woensdag 23 oktober 2024 @ 18:21 |
Liever een schimmelkaas dan een schimmelkut, zegt mijn vrouw altijd. | |
golfer | maandag 28 oktober 2024 @ 11:19 |
Vanavond: De mens kan niet zonder B12. Deze vitamine zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel. De vitamine zit alleen in dierlijke producten, zoals melk en melkproducten, vlees en vleeswaren, vis en eieren. Maar wat als je veganist bent en dit allemaal niet eet? Dan moet je je toevlucht zoeken in supplementen of producten waaraan vitamine B12 kunstmatig is toegevoegd. Die zijn er genoeg, van nepgehakt tot havermelk en van quorn tot tofu. De Keuringsdienst van Waarde vraagt zich af wat die namaakvitamine eigenlijk inhoudt. Een simpele vraag, die toch niet zo eenvoudig te beantwoorden is | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 28 oktober 2024 @ 13:13 |
En hoe sta jij daarin? | |
June. | maandag 28 oktober 2024 @ 15:45 |
Oeh, glad ijs. Meestal komen op dit soort uitzendingen reacties van mensen die zweren bij vitamine B12 injecties, liefst wekelijks, omdat het anders 'niks' doet. | |
tong80 | maandag 28 oktober 2024 @ 16:32 |
Volgens mij heb ik het in de baxter. ![]() | |
215 | maandag 28 oktober 2024 @ 18:31 |
De hardcore believers hebben het over om de dag of zelfs dagelijks. Kijk maar eens op een B12 forum. Ik heb dus ooit een B12 probleem gehad, ontdekt door een internist. Aan mijn eetstijl kon het echt niet liggen dus lukte de opname van dat spul vanuit voedsel niet. Dus inderdaad spuiten, met veel beginnen en rustig aan afbouwen naar eens per drie maanden. Op een goed moment na drie maanden laten controleren en daarna heb al jaren niet meer gespoten. Bij de jaarlijkse controle is er niets meer aan de hand met B12. Voordeel is dat een overmaat van B12 met je pis afgevoerd wordt. Dure urine is dat dan wel maar als iemand zich er gerust bij voelt zie ik het bezwaar niet echt. (afgezien het risico van injecteren e.d.) Ga de uitzending zeker bekijken | |
June. | maandag 28 oktober 2024 @ 21:19 |
Nee dank je, ik ben zelf internist en heb genoeg uitgeprinte post gezien van dat forum ![]() ![]() Helemaal ongevaarlijk is het ook niet, torenhoge B12 levels. Er is weinig over bekend, maar er zijn case reports van zwangeren die een hoger risico hebben op een kind met autisme bijvoorbeeld. Bijna niemand heeft injecties nodig, pillen werken vaak net zo goed. | |
Kickinalfa | maandag 28 oktober 2024 @ 21:41 |
Overigens ben ik het wel eens met de opmerking dat dit geen melk zou mogen heten. | |
Adames | maandag 28 oktober 2024 @ 21:57 |
Als je het niet op kan nemen, kom je al snel uit bij injecties | |
golfer | maandag 28 oktober 2024 @ 22:44 |
Al die toevoegingen aan mineralen die aan de koeien toegevoegd worden. Tromp fabriek. | |
June. | maandag 28 oktober 2024 @ 23:19 |
Nee hoor, er is vaak ook passieve opname. Die dosering in de pillen is zo hoog dat het kleine opname % vaak al voldoende is. Bij ernstig tekort is het advies om met injecties te beginnen, maar daarna kunnen de meesten prima over. Genoeg studies naar gedaan. Dat er met de injecties meer geld wordt verdiend en het een verdienmodel is geworden, maakt het niet per se beter ![]() | |
215 | dinsdag 29 oktober 2024 @ 11:00 |
Is er een relatie tussen B12 en Lyme? Behalve dan de hysterie op de patiëntenforums ![]() Ik had toen echt zo'n periode dat ik van alles gelijk mankeerde, ook nog chronische jicht die nu totaal onder controle is met medicijnen. | |
June. | dinsdag 29 oktober 2024 @ 11:36 |
Niet dat ik weet - maar ik ben geen infectioloog. Antibioticagebruik (behandeling voor Lyme) kan wel voor verminderde opname zorgen door bijvoorbeeld bacteriële overgroei in de darmen, maar voordat je echt merkbaar tekort krijgt aan B12 ben je 1-2 jaar verder. Het lichaam kan B12 vrij goed opslaan. Dan is de antibiotische behandeling al wel voorbij. | |
Troel | dinsdag 29 oktober 2024 @ 12:33 |
Dan worden er denk ik veel te vaak injecties voorgeschreven. Elke keer als ik bij de huisarts liet prikken, dan stond de hele koelkast vol met alle ampullen van alle patienten. Inmiddels heb ik een andere oplossing. Maar ik spuit dus wel (want helaas niet tot nauwelijks opname op andere manieren. Uiteraard wel geprobeerd). | |
la_perle_rouge | dinsdag 29 oktober 2024 @ 13:35 |
Als ik die hele medicijnkast zie die koeien aan hun voedsel toegevoegd krijgen, vind ik dat mensen die zeuren over « onnatuurlijk » en « chemische toegevoegde rommel » in veganistische producten zich wel eens achter de oren mogen krabben. Er is aan de meeste melk weinig natuurlijks meer en arme koeien, de hele dag saai in een stinkende stal. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 29 oktober 2024 @ 13:52 |
Ik drink dus onbehandelde Biologische Melk | |
golfer | dinsdag 29 oktober 2024 @ 14:40 |
BioDynamische melk. | |
Serinde | dinsdag 29 oktober 2024 @ 14:56 |
Dat mag ook niet. Daarom staat er ook haverdrink/ haverdrank op de pakken | |
Jan_Onderwater | dinsdag 29 oktober 2024 @ 16:40 |
Vitamine B12 is weer eens een goede aflevering, waren ze maar altijd zo goed. In een vorige aflevering over melk/boter zagen we al hoe palmvet word toegevoerd aan het mengsel van kuilvoer om zoveel mogelijk productie te leveren. Ik hou het dus lekker bij Biologische onbewerkte melk, waar ze lekker in de wei staan. Of geven bioboeren ook deze preparaten aan hun koeien in de winter? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 29 oktober 2024 @ 16:56 |
De dame van de Nederlandse schapenschimmelkaas is een heerlijke droogkloot | |
Jan_Onderwater | dinsdag 29 oktober 2024 @ 21:01 |
Was erg smerig Goeie thee is zo lekker, zonder al die synthetische smaakjes. Ben alleen de enig in mijn omgeving, iedereen, iederfuckingeen komt met hele kisten vol met die kutzakjes aromathee. | |
Blues | dinsdag 29 oktober 2024 @ 22:15 |
Ik kreeg laatst een hele doosch Pukka thee van schzus. Moest er ook vanaf. Helft of zo gaat mee naar m'n werk ![]() Dan ga ik eerst al mijn zakjes opmaken en koop daarna een thee- ei en ga thee ceremonies doen thuis. Net zolang tot ik de allerlekkerste heb gevonden ![]() | |
June. | woensdag 30 oktober 2024 @ 10:05 |
Wat is dat dan, rauwe biologische melk?? | |
Nielojram75 | woensdag 30 oktober 2024 @ 20:03 |
Ben ik ook wel benieuwd naar! Ik ben een groot fan van arla. Laatst had ik een pak wat, was nog dicht, 2 weken over datum was, het was nog gewoon goed. Biologische melk dus. Worden we genept met biologische melk ( ik weet niet beter dat een pak melk vroegah, in een glazen fles, ging brokken na 3 dagen) of zijn de koeien veel geavanceerder geworden? | |
The-BFG | woensdag 30 oktober 2024 @ 20:07 |
Je mist één ding, die supplementen voor de koeien zijn volgens mij allemaal natuurlijke materialen. Overigens chemisch of "natuurlijk" boeit mij over het algemeen niet echt... Mensen hebben een iets te negatieve kijk op "chemisch" | |
Jan_Onderwater | woensdag 30 oktober 2024 @ 20:11 |
Jep, ken een leuke boerenzoon die mij regelmatig wat voorbij brengt, vers uit de koe. Wel heel koud wegzetten en snel opdrinken want blijft niet lang goed. | |
Jan_Onderwater | woensdag 30 oktober 2024 @ 20:15 |
Bedoel je dat de room er bovenop ging drijven? Dat is normaal voor melk die niet gehomogeniseerd is. Bij homogeniseren wordt de melk onder hoge druk door heel kleine gaatjes geperst, dan worden de vet/room deeltjes in de melk zo klein dat ze niet meer sameklitten en naar boven drijven. Nadeel is dat de eiwitten in de melk beschadigd kunnen worden en het een beetje naar papier of karton smaakt. Doe maar eens melk in een goede blender en laat die ff een tijdje lopen. De vacuumbellen achter het mes beschadigen de eiwitten, kartonsmaak. Van een meester ijsbereider geleerd. | |
Jan_Onderwater | woensdag 30 oktober 2024 @ 20:19 |
Die koeien krijgen DIHYDROXGENIUMMONOXIDE om de melkproductie te verhogen. Dat is een industrieel koelmiddel, als je het inademt ga je dood, in gasvorm kan het ernstige verbrandingen veroorzaken en het is aangetoond in Kankercellen. ![]() ![]() Chemische toevoegingen
| |
June. | donderdag 31 oktober 2024 @ 08:42 |
Bij ons geen doen met 2 kleine kinderen. Er gaat 9 liter melk per week doorheen. Hier dus maar 'gewone' biologische melk. En daarnaast, met rauwe melk moet je oppassen met zoönosen. Dat risico loop ik liever niet, hoewek in NL die kansen een stuk minder groot zijn dan in bijvoorbeeld de VS of China (zie: https://www.medischcontac(...)-ons-zorgen-te-maken) | |
Jan_Onderwater | donderdag 31 oktober 2024 @ 09:32 |
Alleen gepasteuriseerd drink ik ook graag, maar bij langer houdbaar houd het echt op | |
NoCigar | donderdag 31 oktober 2024 @ 18:49 |
Tijdens een verbouwing heb ik een week of drie ergens gewoond in een straat waarin een rauwe melktap van Jersey koeien was: de geven ontzettend vette melk, met inderdaad al heel snel een vette laag room bovenop. Melkschuim voor in de koffie leek soms te schiften. Dat waren nog eens tijden. Nu gewoon biomelk uit de supermarkt. | |
Nielojram75 | vrijdag 1 november 2024 @ 20:03 |
Nee, ik bedoel dat je 25 jaar geleden melk kocht, wat je in 3 dagen moest opdrinken. En nu heb je biologische melk wat je na een week 'overtijd' nog prima kan drinken. Dat geeft bij mij vragen.. | |
215 | vrijdag 1 november 2024 @ 20:32 |
Met zeer fijne filters kan je de melk uit elkaar halen, Het deel wat kleiner is dan bacteriën en het deel wat groter is dan bacteriën dan weer bij elkaar voegen. Heb je weinig bewerkte melk die goed houdbaar is. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 1 november 2024 @ 20:37 |
Die melk word door een microfilter geperst, wat er doorheen gaat wordt gepasteuriseerd , wat er niet doorheen gaat gesteriliseerd, en weer toegevoegd. Blijf lang goed, smaakt smerig imho | |
Wantie | vrijdag 1 november 2024 @ 20:39 |
25 jaar geleden had je ook UHT verhitte melk die 2 weken na opening nog goed was Die melk is kiemvrij. | |
golfer | maandag 4 november 2024 @ 13:24 |
Vanavond: Zoals de meeste Indonesische gerechten heeft ook saté in de vertaling naar de Nederlandse keuken veel aan authenticiteit ingeleverd. De geroosterde en gemalen pinda's uit het oorspronkelijke recept voor satésaus zijn vervangen door pindakaas, de sjalotten door uien, en in plaats van palmsuiker, sereh en kokosmelk kwamen er gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten als rietsuiker, citroensap en melk. Saté(saus) Satésaus werd aanvankelijk uitsluitend geserveerd bij spiesjes met vlees, maar de Nederlander doet het tegenwoordig net zo gemakkelijk op de friet. Keuringsdienst van Waarde komt in de supermarkt ook satésalade, saténoten en satéballen tegen. Op zoek naar de essentie van saté reist het programma naar Indonesië, maar daar wordt het vraagstuk alleen maar complexer. | |
Dutch_view | maandag 4 november 2024 @ 15:32 |
Satésaus ![]() ![]() Benieuwd of de locals daar ook saus te proeven krijgen uit Nederland ![]() | |
alpeko | maandag 4 november 2024 @ 15:51 |
Het is pindasaus ![]() [ Bericht 76% gewijzigd door alpeko op 04-11-2024 15:57:26 ] | |
derLudolf | maandag 4 november 2024 @ 17:58 |
Je schrijft patat verkeerd ![]() | |
Managarm | maandag 4 november 2024 @ 19:39 |
oorlog! | |
Erosjuhhh | maandag 4 november 2024 @ 21:13 |
Dit. Elke pindasaus kan een satesaus zijn maar niet alle satesaus kan een pindasaus zijn | |
Felagund | maandag 4 november 2024 @ 21:43 |
Saté-misbruik! | |
Isane | maandag 4 november 2024 @ 21:46 |
Leuk uitje naar Indonesië haha | |
Felagund | maandag 4 november 2024 @ 21:47 |
Lekker tongetje en hartje voor Marijn. ![]() | |
Isane | maandag 4 november 2024 @ 21:47 |
Haha geen idee wat ze besteld lol | |
Felagund | maandag 4 november 2024 @ 21:48 |
Padang is volgens mij ook nog eens vrij pitig. | |
Isane | maandag 4 november 2024 @ 21:54 |
Jep sate(saus) super lekker ![]() | |
Benny | maandag 4 november 2024 @ 21:56 |
Wat een heerlijke aflevering ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 4 november 2024 @ 21:58 |
Volgens mij hebben de Nederlanders de pinda en de chilipeper naar Indonesië gebracht, of iig de Europeanen Grappig weetje bawang putih is knoflook in het Indonesisch maar letterlijk: witte uien Tante kwam naar ons Indië en leerde net de “Bahasa” Waren in de bergen geweest en daar konden ze aardappels en peen krijgen. Tante wilde oom verwennen met Hollandse hutspot😋 en gaf kokkie de opdracht een stamppot tem maken met gelijke delen peen, aardappels en omdat ze die rode uien maar niets vond WITTE uien! ya, tapi Bu, rasanya tidak enak Zei kokkie nog, ja maar mevrouw, dat smaakt niet… Niets Ya Bu zei tante nog, Bawang Putih!!! Ben nog steeds nieuwsgierig hoe dat nou smaakte | |
MadMaster | maandag 4 november 2024 @ 21:59 |
Ik krijg 'heimwee' naar Indonesië, Japan, de USA, de Antillen en al die andere plekken waar ik heerlijke saté, zonder pindasaus, heb mogen eten… ![]() | |
Felagund | maandag 4 november 2024 @ 22:00 |
Die Indonesische is wel genuanceerd. | |
Felagund | maandag 4 november 2024 @ 22:01 |
Yakitori ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 4 november 2024 @ 22:02 |
Bekijk deze YouTube-video | |
Coppi | maandag 4 november 2024 @ 22:07 |
Beetje saaie uitzending over saté. Het is een taalkundige kwestie waarbij in de Indische/Nederlandse keuken. Et saté een pindasaus bedoeld wordt en in de Indonesische keuken wordt er de oorspronkelijke betekenis mee bedoeld; vlees op een stokkie. Dat hadden ze met 1 googlesearch kunnen oplossen. Appels en peren met elkaar vergelijken dus. Daar hoef je niet voor naar Indonesië te reizen om daar een dame koude Wijcko voor te schotelen. Verder geërgerd aan Efsin Kiris die ditmaal extra naïef en kinderachtig deed bij bezoek aan de fabrikant. Ik ken het toneelstukje, maar dit was wat erover. | |
215 | maandag 4 november 2024 @ 22:19 |
Mooie uitzending. Als ik al eens een saté eet veeg ik de meeste van die bruine glabberblabber er af. Inderdaad te zoet en te glad. De combinatie van pinda en suiker vind ik dus echt fout, eet dus ook geen pindakaas maar wel (ongezouten) pinda's. | |
Tourniquet | maandag 4 november 2024 @ 22:27 |
Pindakaas (althans de normale of de 100%) bevat geen (toegevoegde) suiker. | |
golfer | maandag 4 november 2024 @ 22:38 |
Leuk en beetje alto, dat Indonesische meisje die alles over saté wist. | |
MadMaster | maandag 4 november 2024 @ 22:42 |
Het ging in de uitzending over een heel ander soort vleeskeuring… | |
golfer | maandag 4 november 2024 @ 22:56 |
Oh ja? Mijn ex Indische vrouw mocht er ook wezen. ![]() | |
Whiskers2009 | maandag 4 november 2024 @ 23:21 |
Ze was niet meer Indisch? ![]() | |
golfer | maandag 4 november 2024 @ 23:24 |
![]() Ze is gelukkig nog steeds Indisch. | |
Felagund | maandag 4 november 2024 @ 23:32 |
Of geen vrouw meer? | |
Whiskers2009 | maandag 4 november 2024 @ 23:34 |
![]() | |
golfer | dinsdag 5 november 2024 @ 00:03 |
![]() Dat heb ik de laatste 32 jaar niet meer kunnen controleren. ![]() | |
215 | dinsdag 5 november 2024 @ 11:53 |
Lees maar eens op het potje, OK, heb ik zelf ook al jaren niet meer gedaan maar indertijd was pindakaas zonder suiker vrijwel niet te vinden. | |
Felagund | dinsdag 5 november 2024 @ 12:05 |
100 % pindas pindakaas bevat alleen pinda's: https://www.ah.nl/product(...)bO1v6AMaAo3bEALw_wcB | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 november 2024 @ 12:39 |
Volgens mij zat en zit er in de (normale) AH huismerk dextrose, maar in die van Calve, Aldi, Lidl huismerken niet. Eerder dat er gehard vet of palmvet bij inzit is mijn issue ermee | |
Tourniquet | dinsdag 5 november 2024 @ 13:19 |
AH Pindakaas naturel 85% pinda, plantaardige olie (zonnebloem, palm), zout. Van alle (huis)merken die heb kunnen vinden bevatten de normale/naturel (en uiteraard de 100%) varianten geen toegevoegde suikers. De creamy/smeuïge varianten wel. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 november 2024 @ 20:52 |
Zie ik die ouwe kerel van KVW voor het eerst? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 november 2024 @ 21:01 |
IDD, erg leuke dame | |
golfer | dinsdag 5 november 2024 @ 21:07 |
Stefan Stasse doet al vanaf maart mee.(zie post #2) | |
NoCigar | woensdag 6 november 2024 @ 19:35 |
Erg voorspelbaar weer, maar vooruit.viel me op dat de chronisch verbaasde Marijn de hele tijd Holland zei, terwijl de Indonesische dame het had over the Netherlands. En bij dat quasi verbaasde van Kiris heb je ookwel een punt: komen ze eindelijk eens in een fabriek, gaan ze dat gebruiken om een infantiel toneelstukje op te voeren. Ik zou het nogal gênant vinden om zo te moeten acteren. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 06-11-2024 22:47:17 ] | |
Adames | woensdag 6 november 2024 @ 19:40 |
Ik heb weer geweldig hard kunnen lachen om Ersin. Die andere man had er ook wel plezier in. | |
golfer | maandag 18 november 2024 @ 12:56 |
Vanavond weer: De schappen van de supermarkten liggen vol met wild fruit. Van wilde bessen tot wilde bramen en van wilde perziken tot wilde abrikozen. Hoe wild is dit fruit precies? En wanneer mag een perzik een wilde perzik heten? Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het. | |
215 | maandag 18 november 2024 @ 17:20 |
Gokje: het enige wat wild is aan wild fruit is de fantasie van de verkoper. | |
Erosjuhhh | maandag 18 november 2024 @ 18:18 |
Je hebt natuurlijk wilde perziken die een andere vorm hebben en waarschijnlijk de vorm nog hebben van de niet gecultiveerde vrucht. Neem de banaan als voorbeeld, in t wild, dus in de bossen in Azië/Zuid Amerika, zijn de bananen anders dan hoe ze hier in de supermarkt liggen, is natuurlijk een verschil in ras, maar zeer zeker ook in extensieve cultivatie. Verder komen wilde bessen uit het bos, maar die zullen niet bij de ah/Jumbo etc. in de schappen liggen. | |
DelanoMilano | maandag 18 november 2024 @ 19:02 |
Fuck de Keuringsdienst ik koop het goekoopste dat er is we wrode toch grnaait door de roverheit en slles wat daar zit echt boefe zij. Het in de haag als ik genaait wort dsn door mezelf ok koop goekoop On supermark alles huismerk niet anders leve is al duur genoeg tog | |
215 | maandag 18 november 2024 @ 19:34 |
Misschien niet meer reageren als je te veel op hebt? | |
Nielojram75 | maandag 18 november 2024 @ 20:01 |
Dat wordt geen stempeltje van de juf, voor je opstel.. | |
golfer | maandag 18 november 2024 @ 20:22 |
Niet zuipen of drugs gebruiken als je wilt gaan posten. ![]() | |
NoCigar | maandag 18 november 2024 @ 21:58 |
Ik neem aan dat ze nu met een doosje perziken naar China gaan? | |
golfer | maandag 18 november 2024 @ 22:01 |
Mevrouw de wildplukker moet maar eens een passende BH gaan dragen. | |
Isane | maandag 18 november 2024 @ 22:01 |
Wat een bizarre aflevering haha. | |
golfer | maandag 18 november 2024 @ 22:04 |
Nee. Het werd Spanje. ![]() | |
Felagund | maandag 18 november 2024 @ 22:09 |
De platte ‘wilde’ perziken vind ik trouwens wel lekkerder dan de gewone perziken. | |
NoCigar | maandag 18 november 2024 @ 22:11 |
Lekker weet ik niet zo goed eigenlijk, wel praktischer. | |
golfer | maandag 18 november 2024 @ 22:17 |
Arme man van Wageningen Universiteit. Ik zou mijn naam veranderen als je Wijnand Sukkel heet. | |
golfer | maandag 18 november 2024 @ 22:20 |
Bij Van Gelder alles met robots. ![]() | |
Dutch_view | dinsdag 19 november 2024 @ 00:01 |
Weer een mooie aflevering met weer een illusie armer ![]() | |
215 | dinsdag 19 november 2024 @ 08:57 |
Met een kleine correctie ben ik het met je eens. Dat wild in land en tuinbouw een relatieve term is was al bekend. Zelfs bij de poelier en slager betekend wild niet zondermeer dat iets uit de natuur 'geplukt' is. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 19 november 2024 @ 09:13 |
Correct, hert, patrijs, fazant, konijn en eend zijn in de allermeeste gevallen gekweekt. Wild het nieuwe ambachtelijk? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 19 november 2024 @ 09:16 |
Ik heb in de handel, ff afgezien van Frankrijk, nog nooit een rijpe perzik gevonden. Een Peche Blanche die rijp is, is goddelijk, maar helaas worden perziken onrijp en hard geplukt en worden langzaam zacht tijdens transport en in de winkel. En NEE dat is geen rijpen. | |
Blues | dinsdag 19 november 2024 @ 11:22 |
En heel snel rot in een warme kamer. | |
DelanoMilano | dinsdag 19 november 2024 @ 15:45 |
Niffo zet jw verwarming lager beter voor milieu en natuur en perizk | |
golfer | dinsdag 19 november 2024 @ 17:06 |
Ben je nou alweer bezopen? | |
DelanoMilano | dinsdag 19 november 2024 @ 18:32 |
Tv uit, verstand aan!!!!!! | |
golfer | dinsdag 19 november 2024 @ 18:50 |
Dat zou ik inderdaad maar doen als ik jou was.En eerst maar weer proberen nuchter te worden. | |
golfer | dinsdag 19 november 2024 @ 20:16 |
vol |