Nee, lijkt me ook niet. Ik bedoel, ik weet verder niks van de man eigenlijk. Maar hij heeft in elk geval geen column in de Telegraafquote:Op woensdag 14 februari 2024 11:57 schreef nostra het volgende:
[..]
Bepaald geen verkeerd voorstel me dunkt.
Ben benieuwd hoeveel hij er heeft moeten bellenquote:Op woensdag 14 februari 2024 12:05 schreef Tijn het volgende:
[..]
Nee, lijkt me ook niet. Ik bedoel, ik weet verder niks van de man eigenlijk. Maar hij heeft in elk geval geen column in de Telegraaf
Weer een PvdA'er trouwens, dat is wel opmerkelijk.
Beiden waren wel kind aan huis bij Buitenhof, al is dat bij Plasterk al bijna 20 jaar geleden.quote:Op woensdag 14 februari 2024 12:05 schreef Tijn het volgende:
[..]
Nee, lijkt me ook niet. Ik bedoel, ik weet verder niks van de man eigenlijk. Maar hij heeft in elk geval geen column in de Telegraaf
Weer een PvdA'er trouwens, dat is wel opmerkelijk.
Invloedrijkste Nederlander nog een paar jaar terug, dixit De Volkskrant.quote:Op woensdag 14 februari 2024 12:05 schreef Tijn het volgende:
[..]
Nee, lijkt me ook niet. Ik bedoel, ik weet verder niks van de man eigenlijk. Maar hij heeft in elk geval geen column in de Telegraaf
Weer een PvdA'er trouwens, dat is wel opmerkelijk.
Laten we hopen dat Putters hiervan wat over kan brengen op het te formeren kabinet.quote:Donderdag 18 januari, 23:30
'Nederland prijst zichzelf uit de markt als we geen duidelijke keuzes maken'
Om bedrijven in Nederland te houden en om voor Nederlanders de welvaart op peil te houden, moet de overheid het land sneller vergroenen en duidelijke keuzes maken voor de toekomst. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad (SER), de belangrijkste regeringsadviseur, tegen de partijen die een coalitie proberen te vormen. Donderdag publiceerde de SER haar toekomstvisie voor 2040 die de raad aanbiedt aan informateur Ronald Plasterk.
"De vraag ligt op tafel waar wij in de toekomst ons geld mee verdienen", zegt SER-voorzitter Kim Putters in Nieuwsuur. "Ik hoor bij heel veel bedrijven en werknemers zorgen over in welke sectoren en technologieën de overheid zou willen dat Nederland vooroploopt in de toekomst. Welke keuzes maken we, hoe richten we onze arbeidsmarkt daarop in? Hebben we voldoende geschoold personeel? Worden vergunningen snel genoeg verleend?"
'Bedrijven willen geen beleidswissel'
Als de overheid niet met heldere antwoorden op dat soort vraagstukken komt, dreigen bedrijven ons land te verlaten, zegt Putters. "In de komende paar jaar moeten heel veel bedrijven belangrijke beslissingen nemen waar veel geld mee is gemoeid, bijvoorbeeld rond schone technologie. Als je daarover geen duidelijkheid krijgt van de overheid, gaan bedrijven afwegen of ze die investeringen wel in Nederland willen plegen. We zien steeds vaker dat die afweging de verkeerde kant op valt. Bedrijven willen consistent overheidsbeleid dat niet iedere paar jaar wisselt."
Putters waarschuwt dat landen om ons heen ook snel verduurzamen. "We prijzen onszelf ook uit de markt, ook internationaal, als we deze weg niet verder op gaan."
“Niemand kan toch iets hebben tegen het toepassen van schone technologieën?”
Kim Putters, voorzitter SER
De vraag is in hoeverre de partijen aan de formatietafel naar de SER willen luisteren. Volgens Putters ligt het voor de hand dat Nederland focust op duurzame technologieën en een snelle vergroening, maar dat lijken voor PVV, NSC, VVD en BBB niet bepaald prioriteiten te zijn.
Zo staat in het verkiezingsprogramma van de PVV dat "de Klimaatwet, het Klimaatakkoord en alle andere klimaatmaatregelen direct door de shredder" kunnen. PVV, NSC en BBB willen bovendien het geld uit het Klimaatfonds, 35 miljard euro, aan andere dingen uitgeven.
Putters benadrukt dat zijn advies "geen klimaatagenda" is, maar de vraag probeert te beantwoorden hoe we onze welvaart de komende decennia kunnen behouden. "Dit gaat er ook gewoon over hoe ondernemers hun geld kunnen verdienen. En ik ga ervanuit dat dat voor de formerende partijen een belangrijk item is."
"Niemand kan toch iets hebben tegen het toepassen van schone technologieën waardoor we ook gezonder kunnen werken en gezonder kunnen leven. Het is goed voor je verdienvermogen én goed voor werknemers. De kiezers van alle politieke partijen hebben er baat bij dat als zij een huis kopen of huren, ze niet over tien, vijftien jaar in beschimmelde en vochtige huizen zitten. Dat is ook duurzaamheid."
Naar verwachting schuift Putters binnenkort als expert aan bij de formatiebesprekingen. Een datum is nog niet gepland. Putters: "Wij zien erg uit naar de dialoog."
Qua nieuws en achtergronden leveren de commerciëlen echt weinig soeps wat mij betreft…quote:Op woensdag 14 februari 2024 11:08 schreef nostra het volgende:
[..]
Nou nou nou, de GoedNieuwsShow was toch een hoogstandje?
Met RTL Nieuws (weliswaar geen Talpa, maar dat had ook niet veel gescheeld) is kwalitatief verder niet veel mis, mits Frits op de wagen blijft.
quote:Dhr. Omtzigt pleit ervoor om als volgende stap twee informateurs aan te stellen om met alle fracties
inhoudelijk het gesprek te voeren over de hoofdpunten van het te voeren beleid. Voor NSC zijn dit
prioritair: goed bestuur, bestaanszekerheid, wooncrisis, migratie en stikstof. Doel hiervan is onder
andere om al op voorhand na te gaan hoe het draagvlak voor een door een nieuwe regering te
voeren beleid kan worden verbreed. Een reden hiervoor is dat de door de PVV beoogde coalitie
slechts 30 zetels heeft in de senaat. Het aantal partijen dat verder steun lijkt te willen geven brengt
een meerderheid nog niet in zicht. Een tweede reden voor NSC is dat er na de polarisatie enige vorm
van begrip en samenwerking moet ontstaan.
Is dat zo? Was het niet toegestaan om de vorm te bespreken in de laatste informatieronde? Lijkt me erg vreemd.quote:"De vorm is uiteindelijk een probleem geweest", zei Wilders over de vorige formatieronde. NSC van Pieter Omtzigt stapte daar voortijdig uit.
In die fase mocht volgens de PVV-leider niet gesproken worden over de vorm van een kabinet, omdat dat niet de opdracht van de Kamer aan de informateur was. Wilders erkent dat de opdracht aan Plasterk "misschien, in retrospectief" niet goed was.
Zelfs de buitenlandse pers schrijft er al over.quote:Op dinsdag 13 februari 2024 23:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ik blijf het onwaarschijnlijk vinden dat de Secretaris-Generaal en zijn hoogste adviseur (Bauer) allebei Nederlands zijn straks. Zeker omdat we al een aantal SGs hebben gehad.
Achtergrond ben ik met je eens, dat ontbreekt nagenoeg volledig (hooguit op financieel vlak met RTL Z). Hoewel ook het Zembla c.s. van vroeger ook niet meer is wat het is geweest.quote:Op woensdag 14 februari 2024 12:29 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Qua nieuws en achtergronden leveren de commerciëlen echt weinig soeps wat mij betreft…
Het enkele feit al dat je het woord oppositie gebruikt. Wilders is niet de PM en wordt dat hopelijk ook nooit. Het is niet zijn verantwoordelijkheid een kabinet te formeren, het is de verantwoordelijkheid van de hele kamer. Kennelijk zijn partijen als D66 en de PvdA nog steeds niet gewend aan hun eigen winst toen ze riepen dat de koning uit het proces moest.quote:Op woensdag 14 februari 2024 11:53 schreef Slobeend het volgende:
[..]
Je moet niks van Wilders hebben maar waarom heb je dan zulke problemen met de 'aanvallen' op hem? Als iemand de afgelopen 20 jaar hard oppositie gevoerd heeft was het Wilders.
Volgens Wilders was het ook niet toegestaan om te gaan tennissen. Stond niet in de opdracht namelijk.quote:Op woensdag 14 februari 2024 12:38 schreef Tijn het volgende:
De NOS schrijft: https://nos.nl/collectie/(...)volgende-informateur
[..]
Is dat zo? Was het niet toegestaan om de vorm te bespreken in de laatste informatieronde? Lijkt me erg vreemd.
Daarmee eerder een argument voor meer geld naar de NPO. Tegenmacht en controle van het bestuur organiseren mag wat kosten.quote:Op woensdag 14 februari 2024 12:40 schreef nostra het volgende:
[..]
Achtergrond ben ik met je eens, dat ontbreekt nagenoeg volledig (hooguit op financieel vlak met RTL Z). Hoewel ook het Zembla c.s. van vroeger ook niet meer is wat het is geweest.
Ja daar zou ik het ook mee eens zijn als dat zo uitpakte. Maar ben bang dat we dan nog meer een applausmachine krijgen voor de links-liberale macht.quote:Op woensdag 14 februari 2024 13:01 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Daarmee eerder een argument voor meer geld naar de NPO. Tegenmacht en controle van het bestuur organiseren mag wat kosten.
Nouja, hij is lid van de PvdA. Dus is een beetje ook een beetje zo.quote:
Tja, kan me die gedachte bij een fan van al die dubieuze rechtse clubjes wel voorstellen. In de praktijk is de NPO altijd kritisch geweest op alle soorten bestuurders.quote:Op woensdag 14 februari 2024 13:02 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Ja daar zou ik het ook mee eens zijn als dat zo uitpakte. Maar ben bang dat we dan nog meer een applausmachine krijgen voor de links-liberale macht.
Hoe vaak zit er een linkse politicus bij OP1?quote:Op woensdag 14 februari 2024 13:02 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Ja daar zou ik het ook mee eens zijn als dat zo uitpakte. Maar ben bang dat we dan nog meer een applausmachine krijgen voor de links-liberale macht.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |