abonnement Unibet Coolblue
pi_212270068
Files, huizen tekorten, uitsterven van flora en fauna. Veel regionaal, landelijk en globaal nieuws heeft als onderliggende oorzaak ten minste de grote hoeveelheid mensen in dit land en op deze planeet. Kort gezegd: overbevolking. Deze reeks is de plek om al het overbevolking gerelateerde nieuws te dumpen en waar nodig te bespreken.

Nederland gaat richting de 18 miljoen mensen, echter het land groeit niet mee. De strijd om ruimte tussen nieuwbouw, infrastructuur en natuur zal daarmee alleen maar toenemen en maakt deze reeks actueler dan ooit.

Websites:
Population Pyramids of the World from 1950 to 2100
Dashboard bevolking

Twitter:
Jan Latten
Dr. Jan van de Beek

twitter


Facebook:
OverBevolking

Grafieken:


pi_212270089
quote:
Stad kende in 2023 grootste bevolkingsgroei in 77 jaar, voornamelijk door migratie

Het aantal inwoners in de stad groeide de afgelopen 77 jaar niet zo hard als afgelopen jaar. Dat beeld komt naar voren uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waarvan de laatste gegevens deze week gepubliceerd werden. Er kwamen zo'n 16,8 duizend inwoners bij, waardoor het totale aantal in de stad nu rond de 935 duizend zit. De groei wordt, net als in voorgaande jaren, veroorzaakt door migratie.

Binnen de landsgrenzen was het aantal mensen dat vertrok juist groter dan het aantal dat hier kwam wonen. Zo'n 53.219 Amsterdammers verhuisden het afgelopen jaar naar een andere gemeente in Nederland. Bijna tienduizend meer dan de 43.038 die vanuit een andere gemeente naar Amsterdam kwamen.

Dat Amsterdam het afgelopen jaar alsnog hard is gegroeid, heeft met name te maken met immigratie. Vanuit het buitenland kwamen er 45.701 mensen naar de stad. Meer dan het dubbele van het aantal dat de stad verruilde voor een plek buiten de landsgrenzen: 22.377.

Baby's
Opvallend is dat ook het aantal geboortes in de stad het afgelopen jaar behoorlijk veel hoger (9, 604) lag dan het aantal sterfgevallen (5.937). Landelijk gezien overlijden er namelijk meer mensen (198,3 duizend) dan er geboortes zijn (162,3 duizend), iets wat in 2022 ook al het geval was.

De bevolkingsgroei is dus de grootste sinds 1946, toen Amsterdam een toename van 27.492 inwoners kende. Vorig jaar groeide het inwoneraantal met 14.718. Die groei, mede veroorzaakt doordat Weesp dat jaar onderdeel van Amsterdam werd, was toen de grootste toename sinds 1947.

Twintigers en dertigers
Dat Amsterdam hard groeit door migratie, is een ontwikkeling die met name de laatste 15 jaar aan de gang is: sinds 2008 zijn er zo'n 166,8 duizend inwoners bijgekomen. Volgens de gemeente zijn het vooral twintigers en dertigers uit andere Europese landen die hier in hun eentje naartoe komen.

Waarschijnlijk was dit in 2023 ook het geval, al zijn er op dit moment nog geen cijfers die daar inzicht in geven.

Onlangs adviseerde een adviescommissie nog aan de toekomstige regering om de migratieinstroom te matigen. Volgens de commissie is die sturing nodig omdat Nederland, al een van de dichtstbevolkte landen van Europa, ook een van de landen met de sterkste bevolkingsgroei is. Een groot deel van de migranten die naar Nederland komt, trekt naar de grote steden.

Druk op voorzieningen
De onderzoekers pleiten voor 'gematigde groei': als de bevolking niet groeit, dan zorgt dat voor vergrijzing, maar te veel bevolkingsgroei kan volgens hen ook voor problemen zorgen. Meer mensen betekent bijvoorbeeld ook meer vraag naar publieke voorzieningen, zoals onderwijs en zorg.

Aan de andere kant kunnen meer mensen natuurlijk ook meer arbeidsplekken opvullen. "Maar zelfs bij een relatief grote beroepsbevolking is niet gezegd dat de onderwijsinfrastructuur voldoende snel kan meegroeien met de grotere vraag", aldus de commissie.

Volgens de commissie moet er 'robuust beleid' komen op het gebied van migratie. Dat kan bijvoorbeeld door strenger toe te zien op arbeidsmigratie, schrijven de onderzoekers. Maar er kunnen ook dingen gedaan worden om de problemen die bevolkingsgroei veroorzaakt tegen te gaan, zoals investeringen in integratie van nieuwkomers en digitalisering in de zorg.
pi_212291775
twitter


3x raden welke oplossing er niet bij staat. Gelukkig weten de reageerders beter.
pi_212292006
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2024 12:24 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]

3x raden welke oplossing er niet bij staat. Gelukkig weten de reageerders beter.
De wegen nog breder maken als die nu al zijn?
pi_212296552
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2024 12:47 schreef torentje het volgende:

[..]
De wegen nog breder maken als die nu al zijn?
Helaas. Je mag het nog een keer proberen.
pi_212297832
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2024 17:14 schreef matigeuser het volgende:

[..]
Helaas. Je mag het nog een keer proberen.
Iedereen boven de 14 jaar een auto laten besturen zonder dat die daarvoor een examen moet afleggen?
pi_212297903
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2024 12:24 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]

3x raden welke oplossing er niet bij staat. Gelukkig weten de reageerders beter.
Wel fijn dat er eindelijk een probleem is waarbij asielzoekers niet de oorzaak zijn. Althans, volgens rechtse bronnen werken die nooit.
pi_212317521
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2024 12:24 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]

3x raden welke oplossing er niet bij staat. Gelukkig weten de reageerders beter.
Een ministerie van VROM, maar ja, hebben we afgeschaft
quote:
De OESO ziet de salariswagen als grootste oorzaak van de permanente file in Brussel maar merkt ook dat Brussel bij de filehoofdsteden hoort wereldwijd. 75 procent van de pendelaars komt met de wagen naar Brussel, en zelfs binnen Brussel. Een gebruikerstaks (SmartMove) biedt een oplossing, maar een betere inplanting van nieuwe (sociale) woonblokken, naast een OV-knooppunt, biedt evengoed soelaas. Buurten moeten ook beter met elkaar gelinkt worden, in de plaats van alleen maar met het centrum.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)e-bouwregels-en-een/
pi_212511047
quote:
Studenten moeten langer ingeschreven staan voor studio dan hun studie duurt
Studenten moeten meerdere jaren ingeschreven staan bij studentenhuisvesters voordat ze in aanmerking komen voor een zelfstandige studentenkamer. Regelmatig is die periode langer dan de duur van een studie, blijkt uit cijfers van verschillende studentenhuisvesters.
Bij veel huisvesters wordt een zelfstandige kamer toegewezen op basis van de inschrijfduur van de student. Iemand die al vijf jaar staat ingeschreven, krijgt eerder een kamer dan iemand die pas twee jaar ingeschreven staat.

De wachttijd voor studentenkamers loopt steeds verder op. Er zijn te weinig kamers en de kamers die er zijn, worden bezet gehouden door oud-studenten die niet kunnen doorstromen naar een starterswoning.

De gemiddelde inschrijftijden verschillen enorm per stad. Tilburg is het beste kindje van de klas. Daar moeten studenten vaak nt geen drie jaar ingeschreven staan voor ze in aanmerking komen voor een studio. Daarna volgen Wageningen, Groningen en Breda. Daar ligt de gemiddelde inschrijfduur rond de 3,5 jaar.

Een universitaire bacheloropleiding duurt drie jaar. Studenten kunnen dus vaak pas in aanmerking komen voor een studio als zij het diploma hebben behaald.

In veel andere steden is het beeld nog somberder. Voor studenten in Delft, Leiden of Amsterdam is de situatie het ergst. Daar hebben studenten een inschrijftijd van bijna vijf jaar of meer nodig om in aanmerking te komen voor een studio.

"De situatie is zorgelijk", ziet voorzitter Jolan de Bie van branchevereniging Kences. "Je moet je op je zestiende al inschrijven, wil je op tijd kans op een kamer maken."
https://www.nu.nl/economi(...)un-studie-duurt.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_212612326
quote:
Zeeland heeft vanaf vandaag geen duurzame energie meer
Vandaag, 20:11

3 minuten leestijd

Alle duurzame energie in Zeeland is vanaf vandaag 'op'. Dat blijkt uit de berekening van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). "In Zeeland moeten nog grote stappen gezet worden om te verduurzamen", zegt voorzitter Olof van der Gaag.
https://www.omroepzeeland(...)uurzame-energie-meer
  woensdag 28 februari 2024 @ 07:17:12 #13
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212615682
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2024 11:52 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]
Een ministerie van VROM, maar ja, hebben we afgeschaft
[..]
https://www.vrt.be/vrtnws(...)e-bouwregels-en-een/
Dat heeft Stef Blok opgeheven , tegelijk met tal van andere foute beslissingen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 28 februari 2024 @ 07:18:12 #14
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212615686
quote:
woningbouw lukt ook niet door de provincies die het in nederland nu voor het zeggen hebben

en Hugo doet niets, zoals altiijd
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 28 februari 2024 @ 09:43:11 #15
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_212616799
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 07:18 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
woningbouw lukt ook niet door de provincies die het in nederland nu voor het zeggen hebben

en Hugo doet niets, zoals altiijd
Wat mij betreft prima. We bouwen enkel voor de migratie.
twitter
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_212669140

quote:
Allein in den letzten 100 Jahren hat sich die Anzahl der Menschen auf der Erde mehr als vervierfacht. Von knapp 2 Milliarden auf mehr als 8 Milliarden. Doch wie viele Menschen kann die Erde tatschlich verkraften? Und falls wir tatschlich zu viele sind – wer von uns ist eigentlich zu viel?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212670037
We moeten dus terug naar een gemiddeld inkomen van $12.000, circa 11.000 euro willen we uitkomen met de beschikbare ecologische ruimte en beschikbare grondstoffen met een wereldpopulatie van 9 miljard . Dan moeten we nogal een flinke stap terugdoen. Vooral de huisvesting is hier pervers qua ecologische footprint, daar zit het grootste probleem.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 3 maart 2024 @ 00:50:32 #19
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212670153
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 00:33 schreef Digi2 het volgende:
. Vooral de huisvesting is hier pervers qua ecologische footprint, daar zit het grootste probleem.
hoe heet dat spul ?/
moet je dat snuiven ?/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212670289
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 00:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
hoe heet dat spul ?/
moet je dat snuiven ?/
Het wordt uitgelegd vanaf 21 min 18 sec van de volgende video. Het bedrag van circa $12.000 komt op 23 min 5 sec ter sprake.

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212670548
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 00:33 schreef Digi2 het volgende:
We moeten dus terug naar een gemiddeld inkomen van $12.000, circa 11.000 euro willen we uitkomen met de beschikbare ecologische ruimte en beschikbare grondstoffen met een wereldpopulatie van 9 miljard . Dan moeten we nogal een flinke stap terugdoen. Vooral de huisvesting is hier pervers qua ecologische footprint, daar zit het grootste probleem.
Allemaal arbitrair.
pi_212670656
quote:
7s.gif Op zondag 3 maart 2024 02:40 schreef DavidTwente het volgende:

[..]
Allemaal arbitrair.
Als we binnenkort kunnen astro minen wel maar zover is de mensheid nog niet.

quote:
Ecological overshoot will end by design or disaster


[ Bericht 12% gewijzigd door Digi2 op 03-03-2024 08:18:58 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212670807
Er zijn veel te veel mensen.
Dan zit zo'n milieu activist aan de bar bij Vandaag Inside te wauwelen over zijn 2 kinderen. Had geen kinderen op de wereld gezet als je zo begaan bent met de wereld, en ook, in wat voor wereld zet je kinderen? Moet je toch niet willen. :{
pi_212670899
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 07:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Er zijn veel te veel mensen.
Dan zit zo'n milieu activist aan de bar bij Vandaag Inside te wauwelen over zijn 2 kinderen. Had geen kinderen op de wereld gezet als je zo begaan bent met de wereld, en ook, in wat voor wereld zet je kinderen? Moet je toch niet willen. :{
Volgens de berekeningen van onderstaande video zou wereldpopulatie naar 3.3 miljard moeten krimpen of ons besteedbaar inkomen moeten krimpen naar 11:000 euro per jaar met 9 miljard inwoners wereldpopulatie.

quote:
Ecological overshoot will end by design or disaster


[ Bericht 4% gewijzigd door Digi2 op 03-03-2024 08:17:13 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212671114
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 07:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Er zijn veel te veel mensen.
Dan zit zo'n milieu activist aan de bar bij Vandaag Inside te wauwelen over zijn 2 kinderen. Had geen kinderen op de wereld gezet als je zo begaan bent met de wereld, en ook, in wat voor wereld zet je kinderen? Moet je toch niet willen. :{
Stoppen met voortplanten lijkt mij de snelste weg naar het uitsterven van de mensheid, daar kan geen klimaatverandering tegenop.

Een activist die 2 kinderen krijgt is het probleem niet. Een armoedzaaier in onvruchtbaar gebied die er 7 maakt, dat lijkt me een belangrijker issue.
-nee-
  zondag 3 maart 2024 @ 09:13:04 #26
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_212671557
Grote verschillen in de wereld... In Japan is vorig jaar de populatie met bijna een miljoen gedaald... Haast niet voor te stellen voor Nederland.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_212671575
quote:
14s.gif Op zondag 3 maart 2024 08:25 schreef Marsenal het volgende:

[..]
Stoppen met voortplanten lijkt mij de snelste weg naar het uitsterven van de mensheid, daar kan geen klimaatverandering tegenop.

Een activist die 2 kinderen krijgt is het probleem niet. Een armoedzaaier in onvruchtbaar gebied die er 7 maakt, dat lijkt me een belangrijker issue.
Denk dat de ecologische voetafdruk van die 7 kinderen kleiner is dan Sterre en Sam uit het Gooi...
pi_212671740
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 09:14 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Denk dat de ecologische voetafdruk van die 7 kinderen kleiner is dan Sterre en Sam uit het Gooi...
Als niemand zijn gedrag aanpast wel ja. Maar als die 7 armoedzaaiers deze kant op komen omdat er in de vuilnisbelten van het zuidelijk halfrond niks voor ze is worden we ook niet gelukkig.
-nee-
  zondag 3 maart 2024 @ 09:35:06 #29
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212671763
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 09:14 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Denk dat de ecologische voetafdruk van die 7 kinderen kleiner is dan Sterre en Sam uit het Gooi...
Dat denk ik ook ja

die zeven kinderen hebben geen fatbike , hun vader geen auto en geen dure plastic verpakkingen en gaan nooit met het vliegtuig , ze drinken water hebben veel beweging en zijn vrolijk met niets

gaan nooit naar de dokter en zijn toch kerngezond

de 250 miljoen mensen in de USA maken meer vervuiling dan de 5 miljard in azie en afrika
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212671909
quote:
14s.gif Op zondag 3 maart 2024 08:25 schreef Marsenal het volgende:

[..]
Stoppen met voortplanten lijkt mij de snelste weg naar het uitsterven van de mensheid, daar kan geen klimaatverandering tegenop.

Een activist die 2 kinderen krijgt is het probleem niet. Een armoedzaaier in onvruchtbaar gebied die er 7 maakt, dat lijkt me een belangrijker issue.
Dat klopt zeker.
Maar ik sta er toch steeds weer versteld van hoe hypocriet sommige van die klimaatactivisten kunnen zijn.
  zondag 3 maart 2024 @ 11:09:16 #31
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_212672935
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 09:45 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Dat klopt zeker.
Maar ik sta er toch steeds weer versteld van hoe hypocriet sommige van die klimaatactivisten kunnen zijn.
Het hebben van kinderen is hier geen goed voorbeeld van.

De aarde blijft voorlopig nog wel bestaan, met of zonder ons. Wanneer we het doorgaans hebben over het milieu, gaat het om de leefbaarheid van de aarde met name voor ons mensen en soms ook de overige dieren, om te kunnen blijven overleven op de aarde.

Je wil dus een leefbare aarde voor ons mensen... En doorgaans met name voor jouw eigen nakomelingen. Geen nakomelingen produceren helpt niet echt bij het leefbaar maken v/de aarde VOOR jouw nakomelingen he? :P
Krekker is de bom!
pi_212673155
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2024 11:09 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
De aarde blijft voorlopig nog wel bestaan, met of zonder ons.
Tsja, bevinden we ons al niet in de antropocene (door de mens veroorzaakte) massa extinctie :{
quote:

What is a mass extinction, and why do scientists think we’re in the middle of one?

Many researchers argue we’re in the middle of a sixth mass extinction, caused not by a city-size space rock but by the overgrowth and transformative behavior of a single species — Homo sapiens. Humans have destroyed habitats and unleashed a climate crisis.

Calculations in a September study published in the journal PNAS have suggested that groups of related animal species are disappearing at a rate 35% times higher than the normally expected rate.

And while every mass extinction has winners and losers, there is no reason to assume that human beings in this case would be among the survivors.

In fact, study coauthor Gerardo Ceballos thinks the opposite could come to pass, with the sixth mass extinction transforming the whole biosphere, or the area of the world hospitable to life — possibly into a state in which it may be impossible for humanity to persist unless dramatic action is taken.

“Biodiversity will recover but the winners (are) very difficult to predict. Many of the losers in these past mass extinctions were incredibly successful groups,” said Ceballos, a senior researcher at the Institute of Ecology at the National Autonomous University of Mexico.


[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 03-03-2024 11:41:56 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212673456
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2024 11:09 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Het hebben van kinderen is hier geen goed voorbeeld van.

De aarde blijft voorlopig nog wel bestaan, met of zonder ons. Wanneer we het doorgaans hebben over het milieu, gaat het om de leefbaarheid van de aarde met name voor ons mensen en soms ook de overige dieren, om te kunnen blijven overleven op de aarde.

Je wil dus een leefbare aarde voor ons mensen... En doorgaans met name voor jouw eigen nakomelingen. Geen nakomelingen produceren helpt niet echt bij het leefbaar maken v/de aarde VOOR jouw nakomelingen he? :P
Ik heb geen nakomelingen, zeer bewust. Mensen hebben nogal de neiging om alleen aan zichzelf te denken. De mensheid an sich boeit me eigenlijk niet veel, mensen willen blijkbaar vernielen, vervuilen en oorlog zoeken. Dat mensen de wereld onleefbaar maken voor wat verder leeft, dat stoort me erg.
  zondag 3 maart 2024 @ 11:49:20 #34
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_212673496
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 11:45 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Ik heb geen nakomelingen, zeer bewust. Mensen hebben nogal de neiging om alleen aan zichzelf te denken. De mensheid an sich boeit me eigenlijk niet veel, mensen willen blijkbaar vernielen, vervuilen en oorlog zoeken. Dat mensen de wereld onleefbaar maken voor wat verder leeft, dat stoort me erg.
En deze bewuste keus respecteer ik.

Maar dat jij zo denkt, maakt niet opeens een ander, die de wereld graag leefbaar houdt VANWEGE en VOOR zijn nakomelingen, een hypocriet.
Krekker is de bom!
  zondag 3 maart 2024 @ 11:49:43 #35
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_212673500
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 11:24 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Tsja, bevinden we ons al niet in de antropocene (door de mens veroorzaakte) massa extinctie :{
[..]

Ik hoop het niet :P :'(
Krekker is de bom!
pi_212673578
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2024 11:49 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Ik hoop het niet :P :'(
Trend gaat echt niet de goede kant op :N

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212673692
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2024 11:49 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
En deze bewuste keus respecteer ik.

Maar dat jij zo denkt, maakt niet opeens een ander, die de wereld graag leefbaar houdt VANWEGE en VOOR zijn nakomelingen, een hypocriet.
Wel als je een die hard klimaat activist bent en andere mensen van alles voor de voeten gooit en lastig valt.
Maar dat vind ik, een ander kan en mag daar anders over denken. :)
  zondag 3 maart 2024 @ 12:15:27 #38
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_212673857
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 12:02 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Wel als je een die hard klimaat activist bent en andere mensen van alles voor de voeten gooit en lastig valt.
Maar dat vind ik, een ander kan en mag daar anders over denken. :)
Ik vind dat je die hard klimaat activisten en hun misdragingen best mag verwijten dat ze zich misdragen. En dit mag ze ook aangerekend worden. Het doel heiligt de middelen niet.

En er is vaak ook sprake van hypocrisie, bijvoorbeeld wanneer iemand zelf continu het vliegtuig pakt, maar anderen iets vergelijkbaars verwijt. Of wanneer men tegen gebruik van bepaalde grondstoffen strijdt, terwijl men zelf ook massaal gebruik maakt van producten gemaakt van dergelijke grondstoffen.

Mijn punt is alleen dat het feit dat iemand nakomelingen heeft, degeen niet tot hypocriet maakt, wanneer men de aarde probeert te beschermen omdat men een leefbare plek wil voor deze nakomelingen.

Wanneer iemand de mens als een virus ziet, wanneer men de aarde vooral wil behouden voor ANDERE diersoorten, DAN is de persoon hyporciet wanneer deze zelf toch nakomelingen produceert.
Krekker is de bom!
  zondag 3 maart 2024 @ 13:01:24 #39
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212674413
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2024 12:15 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Ik vind dat je die hard klimaat activisten en hun misdragingen best mag verwijten dat ze zich misdragen. En dit mag ze ook aangerekend worden. Het doel heiligt de middelen niet.

En er is vaak ook sprake van hypocrisie, bijvoorbeeld wanneer iemand zelf continu het vliegtuig pakt, maar anderen iets vergelijkbaars verwijt. Of wanneer men tegen gebruik van bepaalde grondstoffen strijdt, terwijl men zelf ook massaal gebruik maakt van producten gemaakt van dergelijke grondstoffen.

Mijn punt is alleen dat het feit dat iemand nakomelingen heeft, degeen niet tot hypocriet maakt, wanneer men de aarde probeert te beschermen omdat men een leefbare plek wil voor deze nakomelingen.

Wanneer iemand de mens als een virus ziet, wanneer men de aarde vooral wil behouden voor ANDERE diersoorten, DAN is de persoon hyporciet wanneer deze zelf toch nakomelingen produceert.
ik vind dat Jetten als klimaat minister zijnde het voorbeeld moet geven en niet met de kerst met zijn partner business class met vakantie naar Argentinie kan gaan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212683751
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 09:43 schreef LXIV het volgende:

[..]
Wat mij betreft prima. We bouwen enkel voor de migratie.
[ x ]
En dan verbaasd zijn dat de PVV de grootste is.

[ Bericht 0% gewijzigd door HSG op 04-03-2024 00:03:24 ]
mon citoyens vous serez unis.
  maandag 4 maart 2024 @ 00:02:16 #41
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_212683782
quote:
7s.gif Op zondag 3 maart 2024 23:54 schreef HSG het volgende:

[..]
En dan verbaast zijn dat de PVV de grootste is.
Ik ben weer niet verbaasd dat ze niet kunnen spellen.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_212734663
quote:
Meer macht voor woonminister De Jonge
Er komt meer macht voor de minister en de rijksoverheid in de strijd tegen het woningtekort. Dat staat in een wetsvoorstel van demissionair minister De Jonge (Volkshuisvesting). De minister krijgt meer bevoegdheden om stagnerende bouwprojecten vlot te trekken.
Ook worden beroepsprocedures tegen bouwplannen beperkt, zo blijkt uit het voorstel dat donderdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)r-tegen-huizentekort
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 7 maart 2024 @ 21:21:48 #43
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212734724
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 21:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

we moeten weer een minister van ruimtelijke ordening hebben

minister van wonen dat haalt geen zak uit
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212735190
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 21:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
we moeten weer een minister van ruimtelijke ordening hebben

minister van wonen dat haalt geen zak uit
De Markerwaard kan alvast ingepolderd worden, de ringdijk ligt er nog.
Dat kan de minister van wonen als 1ste alvast gaan oppakken :Y

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  donderdag 7 maart 2024 @ 22:00:15 #45
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212735235
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 21:57 schreef Digi2 het volgende:

[..]
De Markerwaard kan alvast ingepolderd worden, de ringdijk ligt er nog.
Dat kan de minister van wonen als 1ste alvast gaan oppakken :Y
nee daar heeft de provincie Noord Holland de markerwadden gemaakt en die zijn nu de status natura2000 geworden
quote:
Marker Wadden

Rewilding Europe
https://rewildingeurope.com › Netherlands
The lake is a Natura 2000 site, and an important breeding, resting and ... Experience in financing nature development/restoration projects. Marker Wadden.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212735265
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 22:00 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nee daar heeft de provincie Noord Holland de markerwadden gemaakt en die zijn nu de status natura2000 geworden
[..]

Ik vind toch echt dat woonruimte voor mensen nogal wat voorrang verdient boven dat van vogels. Het normaliseren van iets dat duidelijk abnormaal is, daar doe ik niet aan mee. Weg met dat natura 2000 gedoe :r
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  donderdag 7 maart 2024 @ 22:07:14 #47
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_212735316
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 21:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Nieuwe wetsvoorstellen terwijl hij demissionair is? Hoe werkt dat eigenlijk?
pi_212735341
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 22:07 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Nieuwe wetsvoorstellen terwijl hij demissionair is? Hoe werkt dat eigenlijk?
Volgens mij is er een uitzondering voor problemen die urgent zijn. Daar kan ook demissionair nog over besloten worden.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 7 maart 2024 @ 22:10:08 #49
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212735352
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 22:02 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Ik vind toch echt dat woonruimte voor mensen nogal wat voorrang verdient boven dat van vogels. Het normaliseren van iets dat duidelijk abnormaal is, daar doe ik niet aan mee. Weg met dat natura 2000 gedoe :r
ik ook , maar de mensen van de provincie genieten van hun macht

ik durf te stellen dat de macht in Nederland bij de provincies en de waterschappen ligt en hun eerste kamer die precies doet wat de provincies en waterschappen willen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212735354
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2024 22:07 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Nieuwe wetsvoorstellen terwijl hij demissionair is? Hoe werkt dat eigenlijk?
Dat kan zolang een meerderheid van de kamer het wetsvoorstel niet controversieel verklaart.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')