Hee, das al ff geleden dat ik je hier zag. Gezellig, eet lekker!quote:Op vrijdag 2 februari 2024 16:08 schreef marc0871 het volgende:
Nasi, met saté, zonder stokjes en pindasaus
[ afbeelding ]
Lekker.quote:
Met een vork heb je ook geen stokjes nodigquote:Op vrijdag 2 februari 2024 16:08 schreef marc0871 het volgende:
Nasi, met saté, zonder stokjes en pindasaus
[ afbeelding ]
Thanksquote:Op vrijdag 2 februari 2024 16:47 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Hee, das al ff geleden dat ik je hier zag. Gezellig, eet lekker!
Tochquote:Op vrijdag 2 februari 2024 17:03 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Met een vork heb je ook geen stokjes nodig
Met satéstokjes hou je weinig vast, hoor. Veel te flexibel.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 17:06 schreef StateOfMind het volgende:
Echte bazen gebruiken de eetstokjes om daarmee mes en vork vast te houden
Agria en/of Binten genotquote:Op vrijdag 2 februari 2024 17:02 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Lekker.
Ik had woensdag nog een paar lekkerbekken van de kraam.
Die waren ook weer goed![]()
Ik had ook een zakje patat uit de vriezer meegenomen.
Maar als je gewend bent ze zelf te maken, is dat net geen succes![]()
Daar zat dus totaal geen smaak aan
Binten werden op een gegeven moment ook wel gif-piepers genoemd, omdat ze zo veel bespoten werden. Daarna werden ze bijna nergens meer geteeld (heb het over ruim 30 jaar geleden). Nu worden ze voornamelijk nog wel in Zeeland geteeld, net als de Agria, maar dan op meer milieuvriendelijkere wijzequote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Net 10 kilo Agria an 10 kilo binten besteld.
Aardappels zijn zo beroerd in Duitsland
heerlijkquote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:08 schreef Papabear het volgende:
Nu heb ik het geluk redelijk in de buurt van Opperdoes te wonen, dus haal ook regelmatig de Opperdoezer rondes in de oogsttijd. Heerlijk met een boter-jusje
Tante Fanny met tomatensausquote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:43 schreef Karzai het volgende:
meer trek in pizza dan bami vandaag , dus dat ga ik zo maar maken
Siciliana
[ afbeelding ]
zelf pizzadeeg kneden is beter, maar ik ben lui.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:48 schreef Papabear het volgende:
[..]
Tante Fanny met tomatensaus![]()
Die gebruik ik altijd voor de Pizzanette, of hoe zo'n ding ook heet (voor mini-pizza's)
oh okay, dan houd ik mijn mond, tis wat dikker en ik krijg mijn oven natuurlijk niet op de temperatuur van een pizzeria, maar het is te doenquote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:49 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Tante Fanny haar Flammkuchen deeg is beter dan mijn eigen.
Ah. Had ik van de week ook nog.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:43 schreef Karzai het volgende:
meer trek in pizza dan bami vandaag , dus dat ga ik zo maar maken
Siciliana
[ afbeelding ]
ziet er lekker uitquote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:00 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ah. Had ik van de week ook nog.
Helaas geen Tante Fanny. Dan maar die van Jumbo.
Was nog steeds lekker.
[ afbeelding ]
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:00 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ah. Had ik van de week ook nog.
Helaas geen Tante Fanny. Dan maar die van Jumbo.
Was nog steeds lekker.
[ afbeelding ]
Oh, zeker.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:02 schreef Karzai het volgende:
[..]
ziet er lekker uitmaar die van de pizzeria vind ik toch altijd iets beter
Ja, maar ik weet wel wat lekker is, hoorquote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:05 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat ziet er erg goed uit!
* mascara-klodder gaat pizzadeeg op boodschappenlijstje zetten
Ik had het niet over het pizzadeeg.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 19:55 schreef Karzai het volgende:
[..]
oh okay, dan houd ik mijn mond, tis wat dikker en ik krijg mijn oven natuurlijk niet op de temperatuur van een pizzeria, maar het is te doen
oh flammkuchen, ken dat nietquote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik had het niet over het pizzadeeg.
Maximusquote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:40 schreef foodlover het volgende:
Een dezer dagen ook maar weer eens zelf pizza inclusief deeg zelf maken.
Doe dat pizza maken al jaren en denk dan elke keer heel even aan -ben zijn fok naam kwijt- iemand die in een Fok pizza forum heel actief was jaren geleden maar geloof ik overleden is. Heel gek terwijl ik deze persoon niet zelf gekend heb.
De eerste keer dat ik dat at was in Strasbourg, er ging een wereld voor me open, zo erg lekker!quote:
Sow, dat lijkt wel een druipkaars op een warme dag in de hel 😅quote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:45 schreef Karzai het volgende:
Zo komtie eruit, waarschijnlijk voor ontbijt ook nog een stukje pizza
[ afbeelding ]
Ja, nou ja, zo moet het, hè.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 20:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ook hier pizza. Geen 20+ voor de halve buurt deze keer, want de vorige batch was ik niet super tevreden met het deeg (mijn violet bloem van Molino Merano, die ik nog uit de bakkerij had, was op. En ik kon geen goed alternatief vinden. Dat alternatief heb ik nu wel in de blauwe Uniqua bloem (tipo1/t65 ipv de tipo 0 / T55 wat mijn eerdere bloem was))
Bepaald niet ontevredenze zijn iets te licht gebakken naar dat is omdat ik voor drie pizza maar een gedeelte van de oven heb opgewarmd, als ik hem helemaal op warm dan wordt 'ie nog aanzienlijk heter.
Maar goed vormbaar en mooi hoge korst deze keer
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
hij is lekker hoorquote:Op vrijdag 2 februari 2024 21:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Sow, dat lijkt wel een druipkaars op een warme dag in de hel 😅
Misschien de volgende keer iets zuiniger met de saus en kaas?
Italianen zeggen nogal eens 'minder is meer'.
Ik denk dat dat hier op gaat.
Maar laat het je smaken
Oh ja. Die ja.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 21:04 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Maximus
Ik maakte ook jarenlang pizzadeeg met zijn recept. Alleen ben ik lui geworden en mijn deegmachine ging kapoet
Dus Tante Fanny it is!
ik ben ook in die kathedraal geweestquote:Op vrijdag 2 februari 2024 21:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De eerste keer dat ik dat at was in Strasbourg, er ging een wereld voor me open, zo erg lekker!
We zaten tegenover de meest waanzinnige kathedraal. Dat ik dit ook gewoon nog weet na een jaar of 14
[ link | afbeelding ]
Ook wel 1 van de meest bijzondere steden die ik heb bezocht
Was het maar zo'n feest.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 21:14 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, nou ja, zo moet het, hè.
Maar zo krijg je ze niet, uit een huis, tuin en keukenoven, die de 250 nog niet haalt.
Die van jou kan het dubbele aan?
Zien er nog steeds meer profi uit dan die van mij.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 21:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Was het maar zo'n feest.![]()
300C. Deze zaten dus net op dat, als ik het hele ding heet heb schiet hij door naar 330 qua steentemperatuur.
In een gewone oven ga je de meeste hitte uit een staalplaat halenquote:Op vrijdag 2 februari 2024 22:18 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Zien er nog steeds meer profi uit dan die van mij.
Met 230° hield het wel op.
En een koude bakplaat, ipv een hete pizzasteen.
Mja. 20 minuten ben je zo weg.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 22:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
In een gewone oven ga je de meeste hitte uit een staalplaat halenen lang opwarmen, deur kort open, dicht, en verder opwarmen. Mocht je meer hitte willen :-)
(Deze rofco B40 is overigens strikt genomen een thuisoven)
Als ik deze volledig naar 300 wil krijgen dan ben ik 2.5 uur bezig (maar dat is omdat deze gebouwd is voor langdurig gebruik achtereen, de spiralen worden niet roodgloeiend heet en hebben dus een langere levensduur).quote:
weer een beetje opgeknapt anndb?quote:
Redelijk al zeg ik het zelf. Al vind de rest dat nog niet maargoed. Tenminste ze zien wel verbetering maar….positief blijven he, altijd.quote:Op zaterdag 3 februari 2024 06:39 schreef Karzai het volgende:
[..]
weer een beetje opgeknapt anndb?
ik heb de pizza gister alsnog in zijn geheel verorberd, dus niets over voor ontbijt helaas.
nu aan de koffie , straks een beetje kwark en een mandarijntje
Roggeknäckebröd ken ik dan weer niet, maar ik heb het ‘t liefste ook donker en hard. Ik vind wasa niet hard genoeg eigenlijk maargoed, we doen het er maar mee. Zal eens kijken wat de Ikea hier heeft.quote:Op zaterdag 3 februari 2024 14:47 schreef Molo het volgende:
Lekkerste vind ik super donker kneiterhard roggeknackabrod uit Zweden maar dat is ook weer zo wat om te importeren. Die van de ikea is okish alternatief vind ik
Wat voor restjes Chinees?
Hier vanavond bao buns maken (lees: opwarmen uit de vriezer) met toppings zoals buikspek uit de oven, garnalen en groenvoer. Zo even kijken welke saus en specerijen er op het spek moeten
Oh lord, wattttquote:Op zaterdag 3 februari 2024 16:56 schreef Smart_ass het volgende:
Gaat niets boven McDonalds frietjes!
Dan is de hamvraag, komt het uit den airfryer?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Vandaag niet, eet bij mijn ouders mee, en die hebben een echte friteuse.quote:Op zaterdag 3 februari 2024 17:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Dan is de hamvraag, komt het uit den airfryer?
Zit je in Amerika toevallig?quote:Op zaterdag 3 februari 2024 15:07 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Roggeknäckebröd ken ik dan weer niet, maar ik heb het ‘t liefste ook donker en hard. Ik vind wasa niet hard genoeg eigenlijk maargoed, we doen het er maar mee. Zal eens kijken wat de Ikea hier heeft.
Beef lo mein en Mongolian Beef, de dumplings en crab rangoons zijn gisteren al op gegaan.
Ohhh dat klinkt echt lekker. Heb in geen jaren bapao op, heerlijk!
Die mango mag je houdenquote:Op zaterdag 3 februari 2024 18:23 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Vanavond Tortilla’s (vers zelfgemaakte uit genixamalteerd maïsmeel )
Vullingen
Hete kip met vanille, pepers en cacao
Rundvlees gestoofd
Gebakken Pintobonen met spek
Creme fraiche
Kaas ((helaas nergens monteray jack, dus oude chedder)
Guacamole
Jalapeño’s (twee soorten)
Tomaten salade
Grote garnalen met knoflook
Ice Berg sla
Aioli
Guacamole
Mango stukjes
Komkommer
Koolsla
Ik vind McDonalds friet gewoon echt hemels, sorryquote:Op zaterdag 3 februari 2024 16:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh lord, watttt![]()
![]()
![]()
![]()
Tevens een pandancake hier straks in de maak, want er moeten eieren (gaan 7 stuks in) en kokosmelk op
Ja! Dus als ik op vreemde tijdstippen post dat ik aan het eten ben: vandaarquote:Op zaterdag 3 februari 2024 17:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zit je in Amerika toevallig?
Was die koek net zo lekker als ie eruit ziet?!quote:Op zaterdag 3 februari 2024 17:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Tijdens een wandeling een lekkere koek met matcha, witte choco en framboos.
[ link | afbeelding ]
KFC sinds een tijdjeZingers, Original, strips, patat.
[ link | afbeelding ]
KFC heb je genoegquote:Op zaterdag 3 februari 2024 18:37 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Ik vind McDonalds friet gewoon echt hemels, sorry.
[..]
Ja! Dus als ik op vreemde tijdstippen post dat ik aan het eten ben: vandaar.
Ik geniet echt heel erg mee met wat jullie eten dat ik hier niet kan krijgen.
Zeker! Matcha niet overheersend, krokant van buiten en zacht van binnen. En de zon scheen dus wat wil je nog meerquote:Op zaterdag 3 februari 2024 18:38 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Was die koek net zo lekker als ie eruit ziet?!
Die koek ziet er tof uit, waar haalde je die?quote:Op zaterdag 3 februari 2024 17:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Tijdens een wandeling een lekkere koek met matcha, witte choco en framboos.
[ link | afbeelding ]
KFC sinds een tijdjeZingers, Original, strips, patat.
[ link | afbeelding ]
Kruidenthee nuttigend onder een dekentje hierquote:Op zaterdag 3 februari 2024 21:05 schreef StateOfMind het volgende:
Het is zaterdagavond, dus ik hang hier de linkmiegel uit met een zak borrelnootjes en een glas melk
Thee? Koffie? Soep?quote:
Ik woon aan de andere kant van de oceaan, is hier 6u vroegerquote:
Oh je woont daar, dacht dat je een lange vakantie had ofzoquote:Op zondag 4 februari 2024 16:22 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Ik woon aan de andere kant van de oceaan, is hier 6u vroeger. Maar inderdaad, na een wilde nacht zou ontbijten op zondag om 14:07 prima kunnen toch
.
Dat is vast omdat je wat te vieren hebt. Feli!quote:
Klopt, ik had hem al heel lang op het oog en nu had ik eindelijk een excuus: de adoptiedag van mijn kat. Ze is nu 1 jaar bij mij. Ze is gevonden zonder chip dus ik weet haar geboortedatum niet dus heb ik besloten in plaats van verjaardagen elk jaar haar adoptiedag te vieren. Voor haar kabeljauw en zalm uit de oven en voor mezelf en iemand anders de taartquote:Op zondag 4 februari 2024 16:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is vast omdat je wat te vieren hebt. Feli!
(Is het wat trouwens, die taart?)
Ja en wat ik al eerder zei, ik geniet ook echt mee van de dingen die jullie eten en ik hier niet kan krijgen, hahaquote:Op zondag 4 februari 2024 16:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh je woont daar, dacht dat je een lange vakantie had ofzo
Leuk wel voor dit topic, zeker de 'afwijkende' voedselwaren die verorberd worden
Gefeliciteerd! Kattenquote:Op zondag 4 februari 2024 16:57 schreef kuolema het volgende:
[..]
Klopt, ik had hem al heel lang op het oog en nu had ik eindelijk een excuus: de adoptiedag van mijn kat. Ze is nu 1 jaar bij mij. Ze is gevonden zonder chip dus ik weet haar geboortedatum niet dus heb ik besloten in plaats van verjaardagen elk jaar haar adoptiedag te vieren. Voor haar kabeljauw en zalm uit de oven en voor mezelf en iemand anders de taart.
Ik vind de taart lekker. En hij is erg lang houdbaar, dat is wel handig. Het is chocoladetaart met crème en aardbeiensmaak of zo ertussen. Heb de eenhoorntaart al eerder geprobeerd, volgens mij heeft die dezelfde inhoud. Het was in ieder geval ook chocoladetaart.
quote:Op zondag 4 februari 2024 16:57 schreef kuolema het volgende:
[..]
Klopt, ik had hem al heel lang op het oog en nu had ik eindelijk een excuus: de adoptiedag van mijn kat. Ze is nu 1 jaar bij mij. Ze is gevonden zonder chip dus ik weet haar geboortedatum niet dus heb ik besloten in plaats van verjaardagen elk jaar haar adoptiedag te vieren. Voor haar kabeljauw en zalm uit de oven en voor mezelf en iemand anders de taart.
Ik vind de taart lekker. En hij is erg lang houdbaar, dat is wel handig. Het is chocoladetaart met crème en aardbeiensmaak of zo ertussen. Heb de eenhoorntaart al eerder geprobeerd, volgens mij heeft die dezelfde inhoud. Het was in ieder geval ook chocoladetaart.
En pittig met al die pepertjesquote:Op zondag 4 februari 2024 17:59 schreef Karzai het volgende:
Supersnel gerecht in een kwartiertje klaar, morgen ook nog een bordje
[ afbeelding ]
Heerlijk, in mijn "bolognese" zit 1 klein rawitjequote:Op zondag 4 februari 2024 18:18 schreef Karzai het volgende:
[..]
eentje maar in gedaan, maar wel lekker pittig gemaakt![]()
quote:Op maandag 5 februari 2024 14:55 schreef golfer het volgende:
Nu: een Van Dobben kalfskroket uit de friteuse.
Vanavond maak ik gehaktbrood met spek en daarbij een salade met tomaat, ei en komkommer.
Note 2 self: had een halve kilo tuinbonen in de peul, was te weinig volgende keer een kilo voor twee personen. Ze waren wel lekker!quote:Op maandag 5 februari 2024 14:50 schreef foodlover het volgende:
Straks verse tuinbonen, met een ouderwets melk sausje, gekookte aardappelen en varkensfilet.
quote:Op maandag 5 februari 2024 18:14 schreef Karzai het volgende:
Ik ga een curry maken
[ afbeelding ]
Even een uurtje laten pruttelen zodat het vlees van de botjes valt.
Laatste kwartier doe ik de erwtjes erbij
[ afbeelding ]
Heerlijk! Eet lekkerquote:Op dinsdag 6 februari 2024 15:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Moussaka aan het maken. Stond al zolang op mijn to-do-lijstje maar is niet echt een gerecht voor in je uppie. Gelukkig komt vriendje zo
Tijm, rozemarijn, knoflook. Of Italiaanse kruiden en knoflook. En ik zou ui toevoegen ad groenten.quote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vanavond lekker paprika en wortel en aardappeltjes uit de oven
Oké voor mezelf gebruik ik eigenlijk nooit kruiden (heb wel veel, voor gasten), maar onder het mom van experimenteren --> wat zouden jullie op dat avondeten gooien?
Oh dat klinkt wel lekkerquote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:15 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Tijm, rozemarijn, knoflook. Of Italiaanse kruiden en knoflook. En ik zou ui toevoegen ad groenten.
Ik neem aan dat je de groenten ook in de oven doet? Want daar is mijn advies op gebaseerd.quote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:18 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Oh dat klinkt wel lekker
Dan ga ik daarvoor!
Jazeker!quote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:22 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de groenten ook in de oven doet? Want daar is mijn advies op gebaseerd.
Ziet er goddelijk uitquote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Garlic bacon, nappakool (onder het buikspek), gepocheerd ei. Saus op basis van crispy chili, sesamolie en szechuanpeper.
quote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vanavond lekker paprika en wortel en aardappeltjes uit de oven
Oké voor mezelf gebruik ik eigenlijk nooit kruiden (heb wel veel, voor gasten), maar onder het mom van experimenteren --> wat zouden jullie op dat avondeten gooien?
Of karwijzaad en marjolein/majoraan of oregano.quote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:15 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Tijm, rozemarijn, knoflook. Of Italiaanse kruiden en knoflook. En ik zou ui toevoegen ad groenten.
Die heb ik beide niet in huis. Onthouden voor een volgende keerquote:Op dinsdag 6 februari 2024 16:52 schreef marc0871 het volgende:
[..]
[..]
Of karwijzaad en marjolein/majoraan of oregano.
Naast dat uitje, ook een tomaat
quote:Op dinsdag 6 februari 2024 17:00 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Die heb ik beide niet in huis. Onthouden voor een volgende keer
Even gekeken, die heb ik niet. Staat op mijn boodschappenlijstjequote:Op dinsdag 6 februari 2024 17:08 schreef marc0871 het volgende:
[..]![]()
Ook lekker in goulash.
Niet te gek doen met karwijzaad. Vrij sterk.
Ohhhhh, zo lekker datquote:Op dinsdag 6 februari 2024 15:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Moussaka aan het maken. Stond al zolang op mijn to-do-lijstje maar is niet echt een gerecht voor in je uppie. Gelukkig komt vriendje zo
Ja, die pizza's vind ik ook goed te doen.quote:Op dinsdag 6 februari 2024 19:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Ohhhhh, zo lekker dat
Hier diepvriespizza, prima te eten. Van die Crosso Mollino oid. De salamiversie bleek alleen wat te pittig voor mijn kint
Krijg je dan ook een subtiele 'ja mam ik lust het wel maar ik hoef het nu echt niet'?quote:Op dinsdag 6 februari 2024 19:26 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ja, die pizza's vind ik ook goed te doen.
Mijn zoon had er vanavond ook een uitde vriezer met extra rode ui en jalapeño erop, hij had geen zin in onze kliekjes
Salami pittig? En wel buldak rijstvellen lekker vinden?quote:Op dinsdag 6 februari 2024 19:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Ohhhhh, zo lekker dat
Hier diepvriespizza, prima te eten. Van die Crosso Mollino oid. De salamiversie bleek alleen wat te pittig voor mijn kint
Nee, niks subtiels eigenlijk, ik weet wel wat hij wel of niet blieftquote:Op dinsdag 6 februari 2024 19:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Krijg je dan ook een subtiele 'ja mam ik lust het wel maar ik hoef het nu echt niet'?![]()
Ja zat iets pittigs in, en vermoeid en verkouden is dat dan op dat moment een 'this is tooooo much for me' momentje voor die zevenjarige vlerkquote:Op dinsdag 6 februari 2024 20:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Salami pittig? En wel buldak rijstvellen lekker vinden?
Hoe was dit?quote:Op dinsdag 6 februari 2024 20:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik at gisteren en vandaag Gado Gado (verspakket van AH)
Is juist goed als ze verkouden zijnquote:Op dinsdag 6 februari 2024 21:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja zat iets pittigs in, en vermoeid en verkouden is dat dan op dat moment een 'this is tooooo much for me' momentje voor die zevenjarige vlerk![]()
Het wisselt nogal zullen we maar zeggen
[..]
Hoe was dit?
Wat zijn dat? Een soort drop?quote:Op dinsdag 6 februari 2024 21:10 schreef Molo het volgende:
Nu kruidenthee met pinpassen erbij van Klene
Ja die zijn erg lekker!quote:Op woensdag 7 februari 2024 15:12 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Wat zijn dat? Een soort drop?
Edit: oke ja dus, google is mijn vriend. Zien er lekker uit.
Heb ook bloemkool in de planning, met aardappelen een bechamelsaus, voor meneer krokante kip burger en voor mij San Jacobo, dat is een soort van cordon bleu.quote:Op woensdag 7 februari 2024 15:30 schreef marc0871 het volgende:
Voor vanavond bloemkool met aardappelen, geraspte komkommer met wat azijn, peper en zout en een gebraden kipfilet.
Probeer het platbrood van Soenil van de AH eens erbij ipv die van Pataks die je nu had. Die met koriander en knoflook is echt waanzinnig lekkerquote:Op woensdag 7 februari 2024 15:39 schreef Karzai het volgende:
koffie en een banaan
boterham met belegen kaas en eentje met pepercervelaat
vanavond nog een bordje curry met naanbrood
quote:Op woensdag 7 februari 2024 15:44 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heb ook bloemkool in de planning, met aardappelen een bechamelsaus, voor meneer krokante kip burger en voor mij San Jacobo, dat is een soort van cordon bleu.
ah okay zal ik eens halenquote:Op woensdag 7 februari 2024 16:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Probeer het platbrood van Soenil van de AH eens erbij ipv die van Pataks die je nu had. Die met koriander en knoflook is echt waanzinnig lekker
Maizenapap, ieuwwwquote:Op woensdag 7 februari 2024 16:06 schreef marc0871 het volgende:
[..]Met een papje
![]()
[ [url=https://img.gooieneemlander.nl/sfe8wC_KJY5rk9udeGT-gfH5z8M=/550x550/smart/https://cdn-kiosk-api.tel(...)74a12.jpg]afbeelding[/url] ]
Mijn moeder maakte vroeger weleens een simpel maizenapapje.
Vond ik niet echt lekker![]()
Ik heb de rest van de productlijn niet geprobeerd nog maar Soenil is een (hele goeie) Hindoestaanse kok die dus beetje bijschnabbelt met producten in de supermarkt.quote:
Bloempapje, met een gefruit uitje en een opgelost bouillonblokje is lekkerquote:Op woensdag 7 februari 2024 16:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Maizenapap, ieuwww
Bloempapje maakte mijn moeder weleens, doe ik heeeeeeel soms nog weleens bij spitskool. Klein beetje nootmuskaat erbij en peper
Met arborio of sushirijst gaat dat prima!quote:Op woensdag 7 februari 2024 16:40 schreef Smart_ass het volgende:
Over papjes gesproken. Ik heb een vraag, misschien dat iemand van jullie dit weet. Ik had laatst zin om rijstepap te maken (team met krenten), maar ze hebben hier dus geen dessert rijst. De recepten die ik hier vind gebruiken witte of arborio rijst. Ik heb het ooit eens met witte rijst gemaakt en dat was echt geen succes (hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen dat het aan de rijst lag, maar dat denk ik wel). Heeft iemand weleens rijstepap gemaakt met arborio (risotto) rijst? En was dat te eten of niet? Want anders bespaar ik mezelf de moeite liever.
Ik haat papjes, dus aan mij heb je niksquote:Op woensdag 7 februari 2024 16:40 schreef Smart_ass het volgende:
Over papjes gesproken. Ik heb een vraag, misschien dat iemand van jullie dit weet. Ik had laatst zin om rijstepap te maken (team met krenten), maar ze hebben hier dus geen dessert rijst. De recepten die ik hier vind gebruiken witte of arborio rijst. Ik heb het ooit eens met witte rijst gemaakt en dat was echt geen succes (hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen dat het aan de rijst lag, maar dat denk ik wel). Heeft iemand weleens rijstepap gemaakt met arborio (risotto) rijst? En was dat te eten of niet? Want anders bespaar ik mezelf de moeite liever.
Idem dito.quote:Op woensdag 7 februari 2024 17:07 schreef Kanaroe het volgende:
Ik haat papjes, dus aan mij heb je niks
Fijn! Dan ga ik dat proberen.quote:Op woensdag 7 februari 2024 17:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Met arborio of sushirijst gaat dat prima!
Mocht je een niet standaard rijstpap willen proberen, dit is een aanrader.quote:
quote:Op woensdag 7 februari 2024 13:10 schreef golfer het volgende:
Vanavond: verse spaghetti met een soort zelfgemaakte Bolognesesaus met pancetta en runderworstgehakt en daarbij ook nog roerbakgroentes met cavolo nero, kastanjechampignons, courgette, ui en knoflook.
Lekkerquote:Op woensdag 7 februari 2024 18:54 schreef mascara-klodder het volgende:
Varkenshaasje met souvlaki-kruiden, Griekse salade en gekruide aardappeltjes, tzaziki
[ link | afbeelding ]
Ik hou niet van olijven, de rest ziet er echt lekker uit. Maar die olijf bovenop had een gezicht die smeekte om vrij gelaten te worden.. Die heb je toch niet opgegeten toch? Toch?quote:Op woensdag 7 februari 2024 18:54 schreef mascara-klodder het volgende:
Varkenshaasje met souvlaki-kruiden, Griekse salade en gekruide aardappeltjes, tzaziki
[ link | afbeelding ]
Hoe is de rijstepap?quote:
Heb hier in de supermarkt nog nooit paprijst gezien, ken de term alleen van mijn ouwe moedertjequote:Op donderdag 8 februari 2024 13:44 schreef foodlover het volgende:
[..]
Hoe is de rijstepap?
Hier in Spanje maken ze dat (arroz con leche) met inderdaad ronde oftewel paella rijst. Pakjes met "paprijst" zoals in de NL super kennen ze niet.
Ik ontbijt/lunch weleens met getoaste wraps of gnocchi om die redenquote:Op donderdag 8 februari 2024 14:27 schreef junkiesietze het volgende:
ugh ik moet straks alleen voor broodjes naar de winkel, ik haat het als ik voor 1 ding naar de winkel moet
Ha ha zo lang is het nog niet geleden (3 jaar). Lassie verkoopt in Nederland verpakkingen met "dessert rijst"quote:Op donderdag 8 februari 2024 14:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb hier in de supermarkt nog nooit paprijst gezien, ken de term alleen van mijn ouwe moedertje
Wanneer ben jij ook alweer geëmigreerd?![]()
Ah ja ik zie Lassie niet echt als serieus merk met hun zakjes rijst en al die handel die ze op de markt gooienquote:Op donderdag 8 februari 2024 15:04 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ha ha zo lang is het nog niet geleden (3 jaar). Lassie verkoopt in Nederland verpakkingen met "dessert rijst"
Arborio, want heb dat standaard wel in huis en dat werkt perfectquote:Op donderdag 8 februari 2024 15:38 schreef Smart_ass het volgende:
Wat voor rijst gebruik jij voor rijstepap @:molo ? Of ook sushi rijst / arborio rijst? Mijn oma gebruikt dessert rijst en zij is de enige die ik ken die het maakt, vandaar dat ik ook direct aan die rijst dacht.
Het werden 2 glazen thee, 2 bakken koffie(cappuccino) en voor vriendin een goed belegde clubsandwich en voor mij 2 flinke geroosterde boterhammen met dikbesmeerde avocado, dubbel laag zalm en een gebakken ei.quote:Op donderdag 8 februari 2024 11:37 schreef Blues het volgende:
Straks een kleine lunch bij https://nieuwvreeburg.nl/
Niets mis meequote:Op donderdag 8 februari 2024 16:56 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Dan ga je toch lekker een boterham eten?
Toen wij nog niet samenwoonden ik ook veel vaker, moe thuiskomen, boterham smeren en lekker vroeg naar bed. Sliep dan gerust 10 uur per nacht.quote:Op donderdag 8 februari 2024 17:12 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Weet ik. Was vriendelijk bedoeld. Twee of drie keer brood per week hier
Die tien uur slaap ken ik ookquote:Op donderdag 8 februari 2024 17:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Toen wij nog niet samenwoonden ik ook veel vaker, moe thuiskomen, boterham smeren en lekker vroeg naar bed. Sliep dan gerust 10 uur per nacht.
quote:Op donderdag 8 februari 2024 15:46 schreef golfer het volgende:
Nu, als tussendoortje: een uit de diepvries ontdooide pannenkoek met stroop.
Vanavond: geroosterde bospeen uit de oven met olijfolie, knoflook, salie, karwijzaad, zout, peper, honing en sesamzaad en daarbij op de huid gebakken doradefilets.
Hallo Koenquote:Op donderdag 8 februari 2024 19:00 schreef StateOfMind het volgende:
Even voorstellen, lama Koen:
[ afbeelding ]
Van Smokey Basterds?quote:
Tjee, ik wist niet dat we ook al Koentjes fokten met een koekenpannetje en tijm als bestemmingquote:
Dus je post zomaar iets in dit topic zonder het gegeten te hebben.quote:
Kijk de voorgaande posts eens, gewoon een vervolg op een grapje.quote:Op donderdag 8 februari 2024 21:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus je post zomaar iets in dit topic zonder het gegeten te hebben.
Lamacun (writing?) Altijd lekkerquote:Op donderdag 8 februari 2024 22:00 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
Kijk de voorgaande posts eens, gewoon een vervolg op een grapje.
Als dit lama is ziet het er behoorlijk goed uit. Wist niet dat het gangbaar om te eten is.quote:
Is Moka een term? Ken em nietquote:Op donderdag 8 februari 2024 21:50 schreef Molo het volgende:
Moka pot koffie en een stukje tortilla hier
Zou lama wel proberen, why notquote:Op donderdag 8 februari 2024 22:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Als dit lama is ziet het er behoorlijk goed uit. Wist niet dat het gangbaar om te eten is.
[..]
Is Moka een term? Ken em niet
Dat mist sowieso iets zoetigs en iets vettigs er doorheen, schep mayo en beetje honing had al geholpen.quote:Op vrijdag 9 februari 2024 00:09 schreef NoCigar het volgende:
Vandaag niet zo'n mosseltjes die bijna over de datum waren, met een salade, stokbrood en wat kant-en-klare-sausjes.
Zelf een mosterdsaus gemaakt naar het recept van Johan Segers: 'Twee eetlepels azijn en eentje mosterd. Meng de mosterd met de witte wijnazijn.' Niet per se onsmakelijk, maar een nogal natte zure bedoening. Ik heb het idee dat ik wat mis.
Vakantie, vanavond dus wat wijn en St. Bernardus abt.
Heb zo'n ding ergens op zolder liggen, nooit gebruikt.quote:Op donderdag 8 februari 2024 23:30 schreef Molo het volgende:
[..]
Zou lama wel proberen, why not
En yes, moka pot is de term voor wat ook wel een percolator wordt genoemd.
[ afbeelding ]
Ikzelf heb eentje van RVS want geen fan van aluminium en voedingswaar erin bereiden (gezondheidsrisico's), de meesten zijn van aluminium gemaakt
Dat denk ik nietquote:Op vrijdag 9 februari 2024 12:47 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Ben je aan de slag bij de kringloop van @:werkman?
Beetje peper op het rookvlees?quote:Op vrijdag 9 februari 2024 12:52 schreef StateOfMind het volgende:
Had voor de lunch een pakje runderrookvlees gehaald, maar dat valt wat tegen eigenlijk, zit amper smaak aan.
Gelukkig heb ik ook nog boerenmetworst en casselerrib
Denk dat ik ik de hond blij ga maken met dat rookvlees.
Inderdaad. 4,49 voor 100 gram Hollandse garnalen.quote:Op vrijdag 9 februari 2024 13:17 schreef StateOfMind het volgende:
Garnalen zijn idioot duur tegenwoordig
Serieusquote:Op vrijdag 9 februari 2024 13:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad. 4,49 voor 100 gram Hollandse garnalen.
Ik vind dat de enige echt lekkere garnalen.quote:Op vrijdag 9 februari 2024 13:22 schreef ChildoftheStars het volgende:
Serieus
en die zijn nog het minst lekker
Nou, dan eet jij die en gaan de gamba's naar mij toe. Prima dealquote:Op vrijdag 9 februari 2024 13:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind dat de enige echt lekkere garnalen.
Dat doe ik altijd bij van duw kant en klaar paella maaltijden, daar pak ik ook altijd eerst de mosselen en garnaaltjes uitquote:Op vrijdag 9 februari 2024 13:32 schreef mascara-klodder het volgende:
Dit was een k&k-maaltijd waar ik gisteren al aan was begonnen en zodoende bijna alle garnaaltjes er tussenuit had gevist
Nu zelf nog extra omelet bij gedaan.
Voor vanavond heb ik nog over en doe ik er extra (diepvries) garnalen bij
Croissants kan je niet maken met margarine, dus een pleonasme.quote:Op vrijdag 9 februari 2024 18:40 schreef StateOfMind het volgende:
Hier 2 roomboter croissants, en 3 harinkjes
Je moest eens weten hoeveel bakkers margarine croissants verkopen, zelfs in Frankrijkquote:Op vrijdag 9 februari 2024 20:10 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Croissants kan je niet maken met margarine, dus een pleonasme.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |