Nober | donderdag 26 oktober 2023 @ 11:50 |
Een croissant tompouce combinatie. De crompouce: ![]() Heb jij 'm al geproefd? | |
stavromulabeta | donderdag 26 oktober 2023 @ 11:54 |
Op basis van die foto krijg ik er niet bepaald zin in. | |
golfer | donderdag 26 oktober 2023 @ 12:16 |
Lijkt mij helemaal niks. | |
miss_sly | donderdag 26 oktober 2023 @ 12:45 |
Als ik de foto zie, valt het glazuur van mijn tanden en kom ik twintig kilo aan. Het ziet eruit als een enorme overkill aan suiker/zoet en vettigheid. Precies de reden waarom het wel een enorme hit lijkt te zijn en veel mensen er zelfs voor in de rij gaan staan. @Nober, heb je er zelf al eens een gegeten? | |
Speedfight | donderdag 26 oktober 2023 @ 12:46 |
Ik zag gisteren toevallig een stukje op youtube waarin een bakker aangaf dat hij er 460 (!) op een dag verkocht, dat ze echt krankzinnig populair zijn. T klinkt wel lekker, maar ik denk dat ik toch een voorkeur heb voor de gewone tompouce.. | |
Sunshine1982 | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:00 |
Ik vind een tompoes al een uitdaging om te eten, maar dit lijkt me niet te doen. Als je een hap neemt gaat de room aan de zijkant uitsteken en voor je het weet krijg je een vette klodder op je kleding ![]() | |
Lienekien | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:06 |
Het schijnt een Tik-Tok-rage te zijn. | |
maily | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:09 |
Wat denk je van die roze laag? ![]() Nog niet geprobeerd en zeer onwaarschijnlijk dat ik dat ga doen. | |
Sunshine1982 | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:10 |
Tandartsen gaan hier wel happy mee zijn denk ik ![]() | |
herverwijderd | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:22 |
Dit is de vertegenwoordiging van mijn afkomst in gebaksvorm. Maar toch sla ik even over. | |
Notorious_Roy | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:41 |
Ik wilde er een toen ik erover hoorde. Toen ik vervolgens hoorde dat het zo populair is hoefde ik direct niet meer. Stomme hypes ![]() | |
Donna | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:42 |
Oh toevallig zie ik dit topic. Ik heb net 1 gehad. ![]() | |
herverwijderd | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:43 |
Tijd om iets nieuws te introduceren... de Stokbroes! (combi van stokbrood en tompoes) | |
Nober | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:44 |
Bijna maar volgens mij is deze met slagroom dus niet gekocht... ![]() | |
miss_sly | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:44 |
Nee, dat is dan geen echte crompouce natuurlijk ![]() | |
Irritatie100 | donderdag 26 oktober 2023 @ 13:59 |
De tompoes is toch onbetwist en ruimschoots mijn favoriete gebak, maar dit lijkt me niks. Sowieso zijn hartige croissant naar mijn mening veruit superieur aan zoete croissants. | |
Speedfight | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:40 |
Neen, t moet met Zwitserse room heb ik geleerd. | |
Speedfight | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:41 |
Ik heb er helemaal trek in nu ![]() | |
Knutknuttsson | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:43 |
Nog niet gehad, maar lijkt me Goddelijk lekker ![]() | |
Notorious_Roy | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:46 |
Kun je ermee wachten tot morgen? | |
Ama | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:47 |
| |
Speedfight | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:55 |
Dan haal ik er wel 1tje en eet ik m voor je neus op. Ik steun jouw principes ![]() | |
Nober | donderdag 26 oktober 2023 @ 14:59 |
Ik heb ze bij de regionale bakker besteld, zaterdag proeven. ![]() ![]() | |
junkiesietze | donderdag 26 oktober 2023 @ 15:01 |
Geef maar aan mij, lijkt me wel lekker kosten die dingen? 5x de prijs van een normale croisant? | |
Speedfight | donderdag 26 oktober 2023 @ 15:08 |
Ik wou er eigenlijk morgen 1 halen bij de mijne, had al gecheckt of ze ze hadden. Maar ik wacht maar even want de Bossche Crompouces zullen wel weer beter zijn ![]() | |
Notorious_Roy | donderdag 26 oktober 2023 @ 15:09 |
![]() | |
Speedfight | donderdag 26 oktober 2023 @ 15:18 |
Jantje de Groot heeft ze niet eens zie ik! ![]() ![]() | |
Notorious_Roy | donderdag 26 oktober 2023 @ 15:24 |
Nee, maar de bakker waar ik mn normale brood haal wel. Kan ze alleen niet online bestellen nu, dus moet er ff morgen langs in de ochtend ![]() | |
Myraela | donderdag 26 oktober 2023 @ 15:26 |
Ik vond hem ok. Een goede normale tompouce is lekkerder. Al vond ik het wel lekker dat de bovenkant hier gekleurde witte chocolade is, beter dan zo'n glazuur. | |
Nober | donderdag 26 oktober 2023 @ 16:13 |
Hou maar rekening met vanaf 2 euro per stuk. Den Bosch heeft ze ook. https://www.bd.nl/den-bos(...)-den-bosch~ac20d7e7/ | |
voetbalmanager2 | donderdag 26 oktober 2023 @ 16:21 |
Ja, minstens. | |
stavromulabeta | donderdag 26 oktober 2023 @ 17:25 |
Nu je het zegt. Ik voorspel dat er binnen nu en 2 jaar binnen een straal van 1,5 km rond het Damrak Crompoucen-winkels oppoppen waar stonede toeristen een zoete hap halen. [ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 26-10-2023 17:32:45 ] | |
Seeburg54 | donderdag 26 oktober 2023 @ 17:27 |
Overdreven gedoe weer om niks. Gewoon een croissant met banketbakkersroom. En dezelfde glazuur als tompouce. Niks bijzonders dus. | |
miss_sly | donderdag 26 oktober 2023 @ 17:45 |
Ik kom er vanavond nog, ik zal eens kijken of die er niet al zijn. Perfecte voer voor die toeristen ![]() | |
Notorious_Roy | donderdag 26 oktober 2023 @ 18:00 |
Een frikandel is ook enkel kippenseperatorvlees met wat kruiden. Niets bijzonders dus. Totdat je m speciaal maakt. | |
voetbalmanager2 | donderdag 26 oktober 2023 @ 18:00 |
Waarschijnlijk met nutella en aardbeien of B&J-ijs tegen 10x de reguliere prijs van een croissant bij de bakker. | |
Prego | donderdag 26 oktober 2023 @ 18:11 |
Dan is het nog steeds niets bijzonders. | |
Vis1980 | donderdag 26 oktober 2023 @ 20:20 |
Deze eet je dan ook zoals je haring eet. | |
TweedeKlum | donderdag 26 oktober 2023 @ 20:21 |
Al 30 jaar een begrip in Zeeland. https://www.pzc.nl/veere/(...)elere-naam~a55bc7ce/ | |
Vis1980 | donderdag 26 oktober 2023 @ 20:22 |
Met die visie kun je al het voedsel kapotmaken, natuurlijk. Zo is brood ook maar uitgedroogd papje van bloem en tarwe, | |
Benny | donderdag 26 oktober 2023 @ 20:29 |
Ah, deel 1 alweer. Voelt als de dag van vandaag dat deze reeks werd gestart. | |
Pisces29 | donderdag 26 oktober 2023 @ 21:24 |
Dof, dus chocolade ipv glazuur. Jammer. Toch even kijken waar ik hem kan vinden. ![]() | |
caroro | donderdag 26 oktober 2023 @ 21:27 |
Jaaa ![]() ![]() | |
D. | donderdag 26 oktober 2023 @ 21:32 |
Hoewel ik benieuwd wel ben hoe deze combi smaakt laat ik deze caloriebom maar aan me voorbij gaan ![]() Denk ook dat de originele croissant en tompouce lekkerder zijn, maar een ervaringsdeskundige mag me van het tegendeel proberen te overtuigen ![]() | |
Seeburg54 | donderdag 26 oktober 2023 @ 21:49 |
Ik heb dan liever een lekkere bananensoes. ![]() | |
Donna | donderdag 26 oktober 2023 @ 22:04 |
Het is hier bij de bakker geen chocola. Het lijkt meer een dun laagje van het roze koek glazuur. | |
Pisces29 | donderdag 26 oktober 2023 @ 22:06 |
Oh, ook nog steeds geen sticky glazuur. Jammer. ![]() | |
Zwansen | donderdag 26 oktober 2023 @ 22:11 |
Is dit de Cheezer van de 21e eeuw? | |
Donna | donderdag 26 oktober 2023 @ 22:11 |
Het werd wel sticky onder m'n vingers, dus het zit een beetje tussen tompouce en roze koek in ![]() | |
111210 | donderdag 26 oktober 2023 @ 22:22 |
De enige reden is om dit vervolgens op social te plaatsen, net als al die stroopwafelwinkels in amsterdam waar een hele regenboog aan suiker op zit en je vervolgens 2ribben voor moet afrekenen. Maargoed het staat wel weer leuk op de foto | |
derLudolf | zaterdag 28 oktober 2023 @ 20:17 |
Veel bakkers kunnen geen fatsoenlijke croissants bakken, de dingen die de Jumbo afbakt komen dichter bij wat je een bakker in Frankrijk koopt. | |
Nober | zaterdag 28 oktober 2023 @ 21:30 |
Makkelijker te eten dan een tompouce en smaakte prima. | |
Speedfight | maandag 30 oktober 2023 @ 14:54 |
Nou we hebben m geprobeerd hoor:![]() Cijfer 7 - 7,5 Groot pluspunt makkelijker eten dan de tompouce, kan eigenlijk gewoon uit t knuistje ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 30 oktober 2023 @ 15:30 |
Het gemakkelijker eten dan een tompouce lijkt mij een plus. Verder vind ik een tompouce niet het mooiste of meest interessante gebak. | |
Aberkullie | maandag 30 oktober 2023 @ 16:56 |
Is er al een plantaardige crompouce gesignaleerd? | |
Sunshine1982 | woensdag 1 november 2023 @ 20:50 |
Nederlanders kunnen nooit eens normaal doen hè ![]() | |
Donna | woensdag 1 november 2023 @ 20:55 |
Dat doen Friezen dan toch beter met de Súkerpouce Room tussen 2 laagjes suikerbrood met glazuur bovenop. | |
maily | woensdag 1 november 2023 @ 21:01 |
@Sunshine1982 | |
Sunshine1982 | woensdag 1 november 2023 @ 21:04 |
Ranzig. | |
BE | woensdag 1 november 2023 @ 22:11 |
Ik heb er vandaag naar staan kijken in een vitrine maar het ziet er ook totaal niet aantrekkelijk uit terwijl je mij altijd wakker mag maken voor een tompouce. ![]() Anyway, ik ben voor een hazelnootbol gegaan. ![]() ![]() /dagboek | |
junkiesietze | donderdag 2 november 2023 @ 13:52 |
Heb ze nog nergens zien liggen, maar ik wil er een, misschien wel 2 | |
Notorious_Roy | donderdag 2 november 2023 @ 14:16 |
Moet je ook wel voor naar buiten he. Ze verschijnen niet zomaar op zolder. | |
junkiesietze | donderdag 2 november 2023 @ 14:37 |
Elke middag kom ik langs een bakker, maarja als mensen ze allemaal 's ochtends komen opkopen...en ik werk vanaf 7:00uur | |
maily | donderdag 2 november 2023 @ 14:51 |
![]() Bij deze Plus hebben ze ze ook .... | |
Momo | donderdag 2 november 2023 @ 14:52 |
Nederland culinair land ![]() | |
junkiesietze | donderdag 2 november 2023 @ 15:02 |
Laten we nou net geen Plus hebben hier, moet ik naar een dorp ernaast, dat gaat me te ver ![]() | |
Donna | donderdag 2 november 2023 @ 15:02 |
Zoveel betaalde ik bij de bakker niet eens! | |
maily | donderdag 2 november 2023 @ 15:49 |
![]() | |
Donna | donderdag 2 november 2023 @ 15:55 |
¤2,20 per stuk hiero. | |
Jan_Onderwater | donderdag 2 november 2023 @ 16:06 |
Eerlijk gezegd, ik zou het fijn vinden eens goede croissants te kunnen krijgen, voordat ze de sjit die als zulke verkocht wordt gaan vullen met smaakstof en poeder gemaakte "room" te vullen en roze suiker erover heen te gieten, | |
derLudolf | donderdag 2 november 2023 @ 16:54 |
Ja, maar dat is moeilijker en geen rage op sociale media. Was het eerder dit jaar ook niet een rage om in Amsterdam bij een of ander 13 in een dozijn patatkraam te gaan. Mensen stonden een uur in de rij turend op hun scherm. Zelf ze op hadden gekeken hadden ze vier andere plekken gezien waar je patat kunt krijgen, kunnen zien | |
Jan_Onderwater | donderdag 2 november 2023 @ 17:00 |
Ja, heb de indruk dat trendy zijn vooral achter anderen in de massawaan aan rennen is. Iets wat vooral in Amsterdam erg besmettelijk lijkt te zijn. Maar niet alleen daar. Zo zweert half Rotterdam bij de Appeltaart van Dudok. Vertellen elkaar dat ie zo goed is. Mja, ik vond het vooral een 13 in een dozijn blikappel taart. Helemaal niets bijzonders aan. | |
Pisces29 | donderdag 2 november 2023 @ 17:02 |
En soms is het gewoon leuk om iets nieuws of afwijkend te proberen. En ook om het met je omgeving (of Fok!) erover te hebben of het de hype waard is. ![]() | |
Notorious_Roy | donderdag 2 november 2023 @ 17:07 |
Komt inderdaad gewoon uit de diepvries. Maar niet zeggen tegen @Jimbo hoor | |
Jimbo | donderdag 2 november 2023 @ 17:42 |
Niet als je hem bij dudok zelf haalt, daar worden ze vers voor je neus gebakken, linkmichel. | |
Discombobulate | donderdag 2 november 2023 @ 19:51 |
Ik ga zo'n ding niet bij de supermarkt halen natuurlijk. ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 2 november 2023 @ 20:23 |
Afgebakken bedoel je | |
Sunshine1982 | donderdag 2 november 2023 @ 20:24 |
Vanaf zaterdag ook bij AH te krijgen lees ik net. | |
Pisces29 | donderdag 2 november 2023 @ 20:26 |
Heeft van der Linde deze? @3rr0r Waar kan ik hem het beste halen? | |
3rr0r | donderdag 2 november 2023 @ 20:31 |
Geen idee, niet op gelet. | |
Jimbo | vrijdag 3 november 2023 @ 23:40 |
nee ![]() | |
Lucifer_Doosje | zaterdag 4 november 2023 @ 07:28 |
Van de week een geprobeerd, maar dat was waarschijnlijk eenmalig. Vond er niet heel veel aan. | |
Speedfight | zaterdag 4 november 2023 @ 08:51 |
Ik zag ze ook bij de Albert Hein al gisteren! | |
ESF1Gamer | zaterdag 4 november 2023 @ 12:31 |
Ik heb ze gehaald ![]() | |
Seven. | zaterdag 4 november 2023 @ 13:26 |
Waar te krijgen? ![]() | |
Pisces29 | zaterdag 4 november 2023 @ 13:45 |
Ik zojuist ook. Vanavond proberen. ![]() | |
ESF1Gamer | zaterdag 4 november 2023 @ 14:19 |
AH ![]() | |
maily | zaterdag 4 november 2023 @ 14:20 |
Mooi roze ![]() | |
lily | zaterdag 4 november 2023 @ 14:50 |
Gisteren gehaald. Vandaag eten. Van de tompouce vind ik alleen het glazuur en de room/pudding lekker en een croissant is ook heerlijk dus moet goedkomen. Ze waren wel duur. 5,98 voor 2 stuks (wel flinkerds). | |
Lienekien | zaterdag 4 november 2023 @ 15:08 |
Ik zie hem overal. Ook de oliebollenkraam in het winkelcentrum heeft ze. Trekt me nog steeds niet. | |
Nober | zaterdag 4 november 2023 @ 15:14 |
Benieuwd of de crompouce een blijver is. ![]() | |
maily | zaterdag 4 november 2023 @ 16:19 |
Heb er nog nergens een live gezien, maar ik hoef 'm ook niet. | |
Scriptascripta | zaterdag 4 november 2023 @ 16:43 |
Ik vond hem lekker! En het feit dat de bakkersroom (zoals na het eten van een gewone tompouce) niet tegen het behang en plafond zat, is wel een pluspunt! | |
ESF1Gamer | zaterdag 4 november 2023 @ 22:39 |
Ik vind hem ook lekker, maar ik heb liever de tompouce vanwege het koekje. | |
lily | zaterdag 4 november 2023 @ 23:00 |
Ik vind het ook lekker. Stuk beter dan de tompouce. | |
Sunshine1982 | zondag 5 november 2023 @ 09:06 |
Gister op feesboek een filmpje gezien.... Een haring (nee ik maak geen grap) met room ertussen en roze glazuur erop. Die vishandelaar beweerde met droge ogen na een hap daf het heerlijk was ![]() ![]() https://fb.watch/o71OekD24g/ | |
#ANONIEM | zondag 5 november 2023 @ 09:16 |
Dit formaat is superieur tegenover de normale tompouce Topic kan dicht | |
Pisces29 | zondag 5 november 2023 @ 09:16 |
Ik vind de overheersende croissantsmaak niet lekker. Maar het was van de AH, dus ik ga hem zeker nog even bij een echte bakker zoeken. ![]() Ik mistte het knapperige dakje en bodem én glazuur van de tompouce ook. ![]() Voor nu 7/10. | |
Speedfight | zondag 5 november 2023 @ 22:14 |
Volgend weekend de Bossche Pouce op de planning. Wie weet t weekend erop wel de frikanpouce. Helemaal los, alles met pouce. ![]() | |
Speedfight | zondag 5 november 2023 @ 22:15 |
Ik vond de croissantsmaak ook overheersend inderdaad. | |
Seven. | zondag 5 november 2023 @ 22:15 |
Crompouce gehaald vandaag: goedgekeurd! | |
Speedfight | zondag 5 november 2023 @ 22:16 |
Ik ook, ik denk eigenlijk dat we ze over een maand of 3 nergens meer zien. | |
Pisces29 | zondag 5 november 2023 @ 22:29 |
Ik ben al blij met een Bossche Bol van de Appie, ik wil niet weten hoe de echte Bol in het zuiden smaakt. ![]() | |
Speedfight | zondag 5 november 2023 @ 22:38 |
Goddelijk ![]() | |
Nober | zondag 5 november 2023 @ 22:39 |
Die van De Groot smaakt heerlijk. En dat voor maar ¤3,20. | |
junkiesietze | maandag 6 november 2023 @ 09:07 |
![]() ![]() | |
Jeroboam | maandag 6 november 2023 @ 09:23 |
Ik vind het zachte roze glazuur van een tompouce juist lekker dus als ik nog eens een crompouce kies dan moet er niet van dat harde opgedroogde roze spul op zitten. Zoals je nu dus vaak ziet op de foto. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 6 november 2023 @ 10:15 |
Goddelijk! | |
#ANONIEM | maandag 6 november 2023 @ 10:17 |
Ohhh jij was me al voor ![]() Hier van mijn favoriete bakker kost de crompouce trouwens ¤2. Nette prijs wel. | |
Arizona | maandag 6 november 2023 @ 18:06 |
Ik heb er een van de Bakker Bart op, die was lekker maar té groot ![]() En een van een meer ambachtelijke bakker, die had hem als Halloween-special. Die was zaaalig, het een goed formaat en had in plaats van een roze laagje, een oranje laagje met sinaasappelsmaak ![]() | |
Pisces29 | maandag 6 november 2023 @ 18:25 |
Een hond eet een crompouce, lust een kat dit ook? ![]() | |
Pisces29 | maandag 6 november 2023 @ 18:25 |
Ja, dit geloof ik meteen. ![]() | |
junkiesietze | dinsdag 7 november 2023 @ 07:29 |
Neuh mn kat moet overal altijd ff aan ruiken, maar eten wilde ze het niet ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 7 november 2023 @ 15:44 |
Lijkt me echt lekker. | |
Discombobulate | dinsdag 7 november 2023 @ 18:44 |
Het is echt niet bijzonder. Het smaakt precies zoals je het voorstelt. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 november 2023 @ 18:48 |
Ik stel mij voor dat het echt lekker smaakt. | |
Molo | dinsdag 7 november 2023 @ 21:28 |
Een goeie croissant met Zwitserse room ertussen en chocolade erop ís hartstikke lekker ![]() Is dat bijzonder, nou, allemaal niet per se maar met de juiste ingrediënten best een heel erg heerlijke combinatie in een snack van miljarden calorieën ![]() | |
Discombobulate | dinsdag 7 november 2023 @ 21:59 |
Ben ik blij dat ik kan eten wat ik wil zonder aan te komen. Nooit in m'n leven druk gemaakt om calorieën. ![]() | |
MadMaster | woensdag 8 november 2023 @ 07:05 |
![]() | |
Notorious_Roy | zondag 12 november 2023 @ 12:14 |
Helemaal naar de stad gelopen voor een Bossche Poes, is de bakker nog dicht vanwege opruimen na 11-11 carnaval ![]() | |
golfer | dinsdag 14 november 2023 @ 11:38 |
![]() | |
Seven. | dinsdag 14 november 2023 @ 11:52 |
Zijn er al recepten over hoe zelf te maken? ![]() | |
Lienekien | dinsdag 14 november 2023 @ 11:56 |
Heb je daar een recept voor nodig. | |
Seven. | dinsdag 14 november 2023 @ 12:00 |
Ja ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 november 2023 @ 12:00 |
Croissants maken Gele room of banketbakkersroom Creme Suisse (Banketbakkersroom en Slagroom), nog lekkerder De Croissant met de room vullen. Voor de roze glazuur. Neem Frambozensap en kopje Poedersuiker, roer de frambozensap (klein beetje) bij de poedersuiker, zoveel dat je de consistentie van dikke yoghurt krijgt, dit over de Croissant gieten | |
Wereldgozer | dinsdag 14 november 2023 @ 12:02 |
Heb je hem al op? ![]() | |
Lienekien | dinsdag 14 november 2023 @ 12:03 |
Het is geen fondant. Wil je echt zelf croissants maken? Heb je tijd te veel? | |
#ANONIEM | dinsdag 14 november 2023 @ 12:19 |
Hier niet te koop. | |
Seven. | dinsdag 14 november 2023 @ 12:36 |
Eigenlijk niet, maar zou best tof zijn. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 november 2023 @ 12:40 |
Croissants maken is leuk. Het is niet echt veel werk, het duurt alleen lang met de rustperiodes tussen de toeren en het rijzen daarna. Paar ervaringstips - Deeg niet teveel kneden, duidelijk minder dan brooddeeg - Niet teveel toeren maken - Lang laten rijzen Ze smaken veel beter dan de afgebakken croissants die de meeste bakkers en supermarkten verkopen. | |
Ole | dinsdag 14 november 2023 @ 19:19 |
De CUL snob onwaardige manier: ik zou een tompouce pakket kopen. Poeder voor vulling (alleen water erbij), roze topping even in warm water. Croissant kopen bij bakker/ supermarkt | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 november 2023 @ 19:35 |
Als je verder geen enkele waarde hecht aan wat je eet, en je nergens moeite voor wilt doen, tja, kan je ook naar Bakker Bart of de Supermarkt en het zelf maken helemaal overslaan,. Als mensen wel moeite doen, zijn ze geen snob, maar vinden ze goed eten gewoon belangrijk. | |
Donna | dinsdag 14 november 2023 @ 19:40 |
Dat roze glazuur is dus helemaal uitverkocht hier overal. | |
Lienekien | dinsdag 14 november 2023 @ 19:41 |
Jeugdsentiment. ![]() ![]() | |
Notorious_Roy | dinsdag 14 november 2023 @ 19:41 |
Onze lokale AH heeft ze nu ook. Twee voor vijf euro. Zien er niet zo heel lekker uit, vergeleken met die van de bakker. | |
Ole | dinsdag 14 november 2023 @ 19:43 |
![]() | |
Donna | dinsdag 14 november 2023 @ 19:44 |
Die heb ik laatst nog gemaakt met m'n dochters. Tegenwoordig wel zo slim om ze eerst te snijden. ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 november 2023 @ 19:46 |
Of Saroma pudding. | |
Ole | dinsdag 14 november 2023 @ 19:48 |
![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 november 2023 @ 19:48 |
Poedersuiker nemen, aanroeren met frambozensap, rode bessensap tot je een consistentie hebt van dikke yoghurt. Aanbrengen, wordt na een tijdje mooi hard. | |
Donna | dinsdag 14 november 2023 @ 19:51 |
Leuk! Mijn dochter wordt 3 en we willen soesjes met roze glazuur zelf maken. Ga dit proberen dan! ![]() | |
Ole | dinsdag 14 november 2023 @ 20:11 |
Oeh ga even posten in guilty pleasure topic. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 november 2023 @ 20:12 |
Je kan het ook met citroensap doen, voor glazuur op citroen poptarts of cake, aardbeien sap, of ander sap | |
#ANONIEM | woensdag 15 november 2023 @ 11:39 |
Ben weer eventjes terug in mijn thuisbasis in NL en wil een kant-en-klare crompouce proberen. Eens zien of het de hype waard is waar mijn social media feeds vol mee zat. ![]() Ik vond het er alleen smerig uitzien bij de AH en Jumbo (net als zoveel "bakkers"producten daar). Ik neem aan dat ik het beter bij de banketbakker kan halen. Voor mensen uit regio Rotterdam, welke bakkerij is dan aan te raden voor een verse crompouce? [ Bericht 2% gewijzigd door Erasmus op 15-11-2023 11:40:47 ] | |
Isabeau | woensdag 15 november 2023 @ 11:47 |
Het lijkt me ook echt niet zo lekker van de supermarkt, Erasmus. Anders heb je er 1 op en wil je ze nooit weer omdat niet lekker. Iemand die ze beiden heeft gehad? Van een goede banketbakker en van de Jumbo? Hoe waren die ten opzichte van elkaar? | |
Sunshine1982 | woensdag 15 november 2023 @ 11:51 |
Gebak van de super zal wel van mindere kwaliteit zijn als bij de bakker, maar om nou te zeggen dat het er smerig uit ziet vind ik ook wel wat overdreven ![]() | |
Isabeau | woensdag 15 november 2023 @ 11:55 |
Niet smerig, maar kijk nou:![]() ![]() Daarbij is mijn ervaring met supermarktgebak dat het gewoon lang zo vers niet smaakt, al wat droog is. | |
#ANONIEM | woensdag 15 november 2023 @ 11:56 |
Het glazuur van de supermarktcrompoucen die ik tegenkwam, zag er érg droog uit. Lijkt totaal niet op de crompoucen die ik voorbij heb zien komen. Daar betaal je dan 5 euro voor. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 15 november 2023 @ 11:57 |
Ja! Precies dit zag ik dus vanochtend! En is de reden waarom ik hier kwam vragen welke banketbakker in Rotterdam ik beter kan bezoeken ![]() | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 11:59 |
Van Maanen, locatie in Berkel bijvoorbeeld Goed kwaliteit spul en heeft chocolade als laagje ipv fondant ofzo, past veel beter | |
#ANONIEM | woensdag 15 november 2023 @ 12:06 |
Thanks voor de tip, Molo! Wil eerst de "originele" crompounce eens uitproberen met fondant.. en daarna klinkt een bezoek aan jouw banketbakker niet verkeerd. Chocolade is nooit een slecht plan ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Erasmus op 15-11-2023 12:06:37 ] | |
Ama | woensdag 15 november 2023 @ 12:13 |
Dat hebben ze bijna allemaal. ![]() | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 12:19 |
Nvm. | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 12:24 |
De rage nu is door Van Maanen, ik weet niet of dat de 'originele' is Het js natuurlijk niet een extreem innovatieve uitvinding ofzo ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 15 november 2023 @ 12:28 |
Oh ik heb geen idee dat de rage van Van Maanen kwam, ben net weer terug in NL en het eerste wat ik dacht zonder mij vooraf te verdiepen was: crompouce proberuh! ![]() En dat is zeker waar ![]() [ Bericht 26% gewijzigd door Erasmus op 15-11-2023 12:29:25 ] | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 12:29 |
Zoberzo! | |
Isabeau | woensdag 15 november 2023 @ 14:12 |
Deze bakker claimt de originele te zijn: https://www.nu.nl/economi(...)t-tegen-kopieen.html Maar dan zie je in de reacties al mensen die zeggen 30 jaar geleden al crompoucen bij hun eigen bakker te hebben gekocht. | |
maily | woensdag 15 november 2023 @ 14:25 |
Ik geef die Zeeuwse bakker het voordeel van de twijfel ![]() | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 14:29 |
Ik lees net dit idd https://www.telegraaf.nl/(...)a-apers-voor-rechter ![]() ![]() Wat een gezeik om niets ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 15-11-2023 14:41:01 ] | |
Gajes_Octavianus | woensdag 15 november 2023 @ 14:38 |
Volgens haar eigen website is de bakkerij zelf al sinds 2021 'tijdelijk' gesloten. En lijkt ze puur te willen gaan verdienen op de naam. Zonder zelf ook nog maar een kruimeltje te maken. https://www.bammetjebakery.nl/ #TeamZeelandseBakker | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 14:41 |
Oh mannnn wat een walgelijke uitzuiger idd zeg. Idd dan hier ook gewoon omdat het kan #TeamZeelandseBakker Roze flap ![]() | |
Gajes_Octavianus | woensdag 15 november 2023 @ 14:49 |
Ik vind het er sowieso smerig uit zien. Maar ik hou niet van zoetigheid. | |
stavromulabeta | woensdag 15 november 2023 @ 15:04 |
Krompoes. Problem solved. | |
Gajes_Octavianus | woensdag 15 november 2023 @ 15:10 |
Of Tomsant ![]() | |
Whiskers2009 | woensdag 15 november 2023 @ 15:32 |
Zoals je in het NWStopic is uitgelegd hoeft dat ook helemaal niet. En uiteraard gaat het registreren van een merknaam puur om het verdienen aan de naam en anderen te verhinderen dat te doen met jouw merknaam. Tenslotte doet het er totaal niet toe of het product al bestond. Het gaat om de merknaam. Die heeft zij in 2020 geregistreerd én binnen 5 jaar na registratie actief gebruikt. | |
Whiskers2009 | woensdag 15 november 2023 @ 15:33 |
Hoezo walgelijke uitzuiger? Zij heeft die merknaam geregisteerd en binnen 5 jaar na registratie actief gebruikt. De rest doet niet te zake. | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 15:36 |
Juridisch ja Mag ik er nog wel wat van vinden | |
maily | woensdag 15 november 2023 @ 16:30 |
Ach, hoelang zou deze ""hype"" nog duren? ![]() Er staan alweer overal oliebollenkramen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 15 november 2023 @ 16:38 |
Tomibollen? Oliepoes? | |
Donna | woensdag 15 november 2023 @ 16:40 |
Die hebben hier een oliepouce. ![]() | |
maily | woensdag 15 november 2023 @ 16:43 |
Oliebol met room en roze topping? | |
Donna | woensdag 15 november 2023 @ 16:50 |
![]() Is ook lekker. Ja ook al geproefd. ![]() | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 16:53 |
Als het met Zwitserse room is, ben ik er wel voor in hoor ![]() Kom maar door met die dichtslibbende aderen ![]() | |
maily | woensdag 15 november 2023 @ 16:55 |
Bij @Donna in de buurt moet je zijn. Ik heb alleen nog maar crompoucen in de winkel gezien. Ben nog niet aangeschoven bij een oliebollenkraam. | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 16:57 |
Nee ik ook nog niet, is altijd een soort van ritueel moment richting de winter. De eerste oliebol van het jaar ![]() | |
maily | woensdag 15 november 2023 @ 16:58 |
Nee nee, niet de eerste! Heb er in januari al verschillende op. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 17:04 |
Ulrika is bepaald geen uitzuiger hoor. Ik zou er sowieso ook niet op zitten te wachten dat één of andere keten (en later: Ketens) met mijn merk aan de haal gaan. Moet je eens proberen een burgertent "mcDonalds" te noemen. Of zelfs FG die zijn restaurant eerst naar zijn moeder, Ivy, had genoemd ![]() | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 17:08 |
Het gaat om een reeds bestaande croissant, met een vulling van reeds bestaande Zwitserse room, met een laagje bestaande roze zoete meuk erop Ik snap überhaupt niet dat ze daar een merkenrecht op heeft weten te verkrijgen Niet te vergelijken met de rest wmb | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 17:10 |
Het merkrecht zit op de merknaam. Jij mag best een restaurant openen dat een lapje seperatorvlees in een te zoet broodje duwt, je mag dat alleen geen "big mac" noemen. | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 17:11 |
Ach ja | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 17:13 |
Ik ben dan wel benieuwd naar hoe ver dat patent strekt. Mag je het bijv. wel een krompouce noemen, of een crompoes? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 17:28 |
Merkrecht, geen patent ![]() | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 17:28 |
Zelfde vraag. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 17:35 |
Ja geen idee, vraag een jurist. Zou je er mee weg komen je supermarkt Alberd Heyn te noemen? Je cola Pepsee? | |
Whiskers2009 | woensdag 15 november 2023 @ 18:00 |
Het is geen patent/octrooi. Het is een merk(naam). En nee, dat mag niet. Een merknaam moet onderscheidend zijn. EDIT spuit 11. | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 18:00 |
Zucht. | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 18:11 |
Idem | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 18:17 |
Dus we moeten stoppen met merken? Dat je wel een Albert Heijn kunt beginnen? | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 18:25 |
Dit is meer niveau registreren van de stosti®, de stokbrood tosti Of de mayoccoli®, de broccoli met mayonaise | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 18:38 |
Ja behalve dan dat er dus niet ineens in allemaal winkels (en zeker drie grote ketens) Mayoccoli te krijgen is. En de Crompouce was blijkbaar een merknaam dermate goed bedacht dat't een ding is. Mayolijn is dan in deze denk ik een bestaande vergelijking, die gore margarine onder de mayonaisses zeg maar. Mogen jij en ik nu ook niet maken. Lijkt me prima toch? | |
Molo | woensdag 15 november 2023 @ 20:01 |
Dat laatste kan ik me prima in vinden uiteraard | |
Notorious_Roy | vrijdag 17 november 2023 @ 15:29 |
![]() | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 november 2023 @ 15:34 |
Go Vomar! Heerlijk hoe ze op de actualiteit inspelen. | |
Donna | vrijdag 17 november 2023 @ 18:48 |
![]() | |
Gajes_Octavianus | vrijdag 17 november 2023 @ 18:52 |
Mooi dit ![]() +1 voor de Vomar | |
Gajes_Octavianus | vrijdag 17 november 2023 @ 18:55 |
Ik hoef die zoete zooi niet te hebben, maar áls ik er een zou kopen zou ik er een halen bij een zaak die geen licentierechten heeft gekocht om de naam Crompouce te mogen gebruiken. Zou voor mij puur een principekwestie zijn. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 17 november 2023 @ 20:26 |
Prima te eten, zo'n crompouce ![]() | |
Wereldgozer | vrijdag 17 november 2023 @ 20:27 |
Dit vat samen wat er allemaal mis is met dit land | |
Isabeau | vrijdag 17 november 2023 @ 23:03 |
Kan je voor mij 'wat er allemaal mis is in dit land' uitleggen aan de hand van die reclame. Ik ben wel benieuwd. | |
111210 | vrijdag 17 november 2023 @ 23:06 |
Wat is daar principe aan dan? Als die naam vast ligt dan is het toch niet zo gek dat je gewoon moet betalen om dat product te maken en te verkopen? | |
Speedfight | zondag 19 november 2023 @ 14:07 |
Geniaal ![]() | |
Molo | zaterdag 2 december 2023 @ 16:06 |
De beroemde banketbakkerij Holtkamp heeft ze nu ook, met eigen befaamde banketbakkersroom![]() Zo even uitproberen! | |
Pisces29 | zaterdag 2 december 2023 @ 16:07 |
Hij ziet er heerlijk uit. ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 2 december 2023 @ 16:10 |
Denk dat ze mensen de instant diabetes wilden besparen. Hun gebak is doorgaans niet glazuurverwekend zoet (Ik gok dat die van Van Maanen beter is, die vond ik echt heerlijk. Daar de Zwitserse room erin en chocolade erop is denk ik lekkerder dat deze combo hier, maar we gaan het meemaken straks!) | |
Pisces29 | zaterdag 2 december 2023 @ 16:12 |
Ik ben erg benieuwd of je bij een bakker ook nog de (imo overheersende) smaak van croissant proeft. Hou ons op de hoogte. ![]() | |
Molo | zaterdag 2 december 2023 @ 16:35 |
Yep, zekers, die proef je Vind ik geen ramp Vind zoals verwacht die van Van Maanen lekkerder, al was deze ook prrrrrima te eten als duizendkcklapper | |
Wereldgozer | zaterdag 2 december 2023 @ 17:03 |
Heb jij 'm al op | |
Pisces29 | zaterdag 2 december 2023 @ 17:08 |
Ja, zie post #98 |