Meh, soms 3-4 keer in de week rijst.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 12:50 schreef Harvest89 het volgende:
Als je dagelijks of regelmatig per week rijst eet, lijkt me zo'n ding wel handig.
Heb volgens mij al een nadeel gevonden.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 12:53 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een paar jaar geleden een simpele gekocht, niet al te groot. Paar tientjes, hooguit. Gebruik hem vrij vaak.
Ohquote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:15 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Heb volgens mij al een nadeel gevonden.
Je kunt alleen maar witte rijst maken en niet met kruiden. (Kerrie of bouillon.)
Ik zou niet weten waarom je het water niet zou kunnen kruiden.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:15 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Heb volgens mij al een nadeel gevonden.
Je kunt alleen maar witte rijst maken en niet met kruiden. (Kerrie of bouillon.)
Dat is dus niet waar.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:15 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Heb volgens mij al een nadeel gevonden.
Je kunt alleen maar witte rijst maken en niet met kruiden. (Kerrie of bouillon.)
Kan prima hoor.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:15 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Heb volgens mij al een nadeel gevonden.
Je kunt alleen maar witte rijst maken en niet met kruiden. (Kerrie of bouillon.)
Hoeveel moet je kijken dan naar rijst die gaar wordt?quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:47 schreef miss_sly het volgende:
Ik vind het heerlijk. Dan hoef ik daar niet naar te kijken, terwijl ik met de andere dingen bezig ben.
En je kunt er zeker ook kruiden of zout of bouillonblokje ofzo in doen.
Wat een naar toontje. "Hoeveel moet je kijken dan, je rijst wordt er niet beter van."quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:57 schreef Cause-mayhem2 het volgende:
[..]
Hoeveel moet je kijken dan naar rijst die gaar wordt?
Kijken maakt je rijst niet beter, niet teveel mee bemoeien werkt het beste.
Warmtebron aanzetten, zacht zetten, laten pruttelen en klaar is klara. Verder geen omkijken naar.
Een wekker werkt net zo makkelijk als een heel apparaat en zelfs die heb je niet nodig als je klok kan kijken
Dus het is net zoals een pan?quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:50 schreef PS. het volgende:
Het kan ook handig zijn om een soep of saus op te warmen, om eieren in te koken, om iets warm te houden.
In feite wel, behalve dan dat je je niet hoeft te bemoeien met de warmte, dat regelt zichzelf, en kan daarom erg makkelijk zijn.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 14:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Dus het is net zoals een pan?
quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:30 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Oh![]()
Ik zie ze er op YouTube toch vaak specerijen (steranijs, kurkuma, safraan, cardemom, citroengras, kaneel) en kokosmelk of kippenbouillon bij in doen.
Huhhh wat is het nou?quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:50 schreef PS. het volgende:
[..]
Dat is dus niet waar.
Het kan ook handig zijn om een soep of saus op te warmen, om eieren in te koken, om iets warm te houden.
Eigenlijk best een handig multifunctioneel apparaat.
Je kookt de rijst, hij slaat af als de temperatuur boven de 100 graden komt, dan is het water namelijk op.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 14:27 schreef Bocaj het volgende:
Huhhh wat is het nou?
Kook je de rijst of stoom je het?
Ikzelf dacht stomen en daardoor dacht ik dat kruiden of bouillon niet werkt omdat de rijst niet in het water hangt.![]()
Snap er ook geen zak meer van.
Ik weet niet naar wat voor apparaten je zit te kijken.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 14:27 schreef Bocaj het volgende:
Huhhh wat is het nou?
Kook je de rijst of stoom je het?
Ikzelf dacht stomen en daardoor dacht ik dat kruiden of bouillon niet werkt omdat de rijst niet in het water hangt.![]()
Snap er ook geen zak meer van.
De rijst kan maar net ietsje te hard gaan, en dan kooktie over of droog ...quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:57 schreef Cause-mayhem2 het volgende:
[..]
Hoeveel moet je kijken dan naar rijst die gaar wordt?
Kijken maakt je rijst niet beter, niet teveel mee bemoeien werkt het beste.
Warmtebron aanzetten, zacht zetten, laten pruttelen en klaar is klara. Verder geen omkijken naar.
Een wekker werkt net zo makkelijk als een heel apparaat en zelfs die heb je niet nodig als je klok kan kijken
Ik doe er zelfs gesneden tomaten bij de rijst in de koker, zodat de rijst een zoetere smaak krijgt. Dus bouillon of kerrie moet gemakkelijk kunnen. Ze liggen gezamenlijk in het water. Stomen doe ik soms, maar dan bv edamame boven in het mandje. Het betere stoomwerk doe ik wel in mijn stoomoven, die heeft natuurlijk meer ruimte.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 13:15 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Heb volgens mij al een nadeel gevonden.
Je kunt alleen maar witte rijst maken en niet met kruiden. (Kerrie of bouillon.)
Voorbeeld/linkje?quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 14:55 schreef Erasmus het volgende:
Ik eet bijna dagelijks zilvervliesrijst en ik heb zo'n Japanse rijstkoker. Niet die met een glazen deksel, want als die kapot is ben je de lul. Eentje waarvan de deksel eraan vast zit.
Heerlijk makkelijk. Rijst erin, even groenten er boven laten stomen, ook dat is mogelijk. Perfect voor mijn rijst-broccoli-kip dieet momenteel.
https://www.amazon.de/-/n(...)r%2Caps%2C232&sr=8-6quote:
Als de mijne aan vervanging toe is, wil ik ook zo een. Dat ziet er fijn uit.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 14:58 schreef Erasmus het volgende:
[..]
https://www.amazon.de/-/n(...)r%2Caps%2C232&sr=8-6
https://www.amazon.de/-/n(...)ps%2C232&sr=8-4&th=1
Dezer types![]()
Ik had eerder een rijstkoker met zo'n glazen deksel en toen ik hem per ongeluk kapot liet vallen (dom, I know) was het praktische van zo'n rijstkoker er van af.
quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 12:52 schreef marc0871 het volgende:
Mij lukt het in een pannetje op het vuur ook wel.
Doe je de kip er ook in?quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 14:55 schreef Erasmus het volgende:
Perfect voor mijn rijst-broccoli-kip dieet momenteel.
Ja, zoiets vergelijkbaars had ik dus ook. Prima ding hoor!quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 15:57 schreef Lienekien het volgende:
Die wij hebben is in 15 minuten klaar. Geen papperige rijst. Ik check wel altijd zelf na 13-14 minuten, want hij slaat wel zelf af maar naar mijn smaak altijd net te laat.
Ik heb trouwens deze.
[ afbeelding ]
Nee, ik doe er nooit vlees in. Voornamelijk rijst en als de rijst bedoeld is om direct op te eten, dan laat ik er ook groenten in stomen. Er zit een speciaal stoombakje bij die je in de rijstkoker kan doen.quote:
Ik vind wel een beschrijving, maar die vind ik niet zo duidelijk. Moet je het apparaat dan 8 dagen ingeschakeld laten?quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Je kunt hem gebruiken om er zwarte knoflook in te maken, tegen 1/10 van de winkelprijs.
Geen idee, ik heb het nog nooit geprobeerd. Maar het is wel de enige reden voor mij om een rijstkoker te overwegen. (Wel goed dat ik nu weet dat ik kennelijk niet elke rijstkoker kan kopen).quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 19:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik vind wel een beschrijving, maar die vind ik niet zo duidelijk. Moet je het apparaat dan 8 dagen ingeschakeld laten?
Nog even verder gezocht. Recept gevonden dat zegt dat je het apparaat op de warmhoudstand moet zetten/houden. Dus die moet je apparaat dan wel hebben.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Geen idee, ik heb het nog nooit geprobeerd. Maar het is wel de enige reden voor mij om een rijstkoker te overwegen. (Wel goed dat ik nu weet dat ik kennelijk niet elke rijstkoker kan kopen).
Klinkt alsof je er teveel water in stopt. Zo'n ding stopt pas als al het water is verdampt dus staat dan langer te koken.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 15:53 schreef qajariaq het volgende:
Het blijft dan doorkoken en ik kreeg papperige rijst die ook nog eens aanbrandde op de bodem
En als je echt losse korrels wilt hebben, Parboiled rijst gebruiken.quote:Op woensdag 11 oktober 2023 08:03 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
Klinkt alsof je er teveel water in stopt. Zo'n ding stopt pas als al het water is verdampt dus staat dan langer te koken.
En papperige rijst brand makkelijker aan, minder water gebruiken.
Het idee dat je water en rijst erin gooit en je het ding z’n werk kan laten doen zonder omkijken. Geen kans op aankoeken omdat je even iets adhoc buiten het koken om moet doen. Altijd gelijkmatig en hetzelfde goede resultaat. Kwaliteit van pak en beet een goed Chinees restaurant niveau (iemand een betere beschrijving?) dus prima.quote:Op dinsdag 10 oktober 2023 19:35 schreef Resistwemuch het volgende:
Het is handig als je 4 pitten nodig hebt om voor een grote familie dagelijks te koken. Dan kan de rijst in de rijstkoker. Denk ik hoor.
Ik weet het verder niet precies. Wat het verschil zou zijn met een pan.
Rijst koken is niet moeilijk, maar toch gebruik ik de rijstkoker. Geen omkijken naar en er zit bv een warmhoudstand op de mijne, dus mocht ik net even de tijd niet in de gaten hebben gehouden dan heb ik nog steeds prima rijstquote:Op woensdag 11 oktober 2023 07:49 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Als je iedere dag rijst eet wellicht, maar heb nooit begrepen wat er moeilijk is aan rijst koken. 1 kopje rijst pp, 2 kopjes water per kopje rijst. Aan de kook brengen, laag zetten. 10-20 minuten wachten afhankelijk van de soort.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |