abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_210768122quote:
Aangifte van seksueel misbruik tegen Marco Borsato

AMSTERDAM - Een jonge vrouw (22), die zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door Marco Borsato, heeft maandag officieel aangifte gedaan bij de zedenpolitie in de regio Midden-Nederland.

Met de aangifte verzoekt de vrouw om strafrechtelijke vervolging voor het delict aanranding. Ze stelt in haar aangifte dat gedurende een aantal jaren sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen. Bij aanranding gaat het dan om ongewenst aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten. De politie heeft bewijsmateriaal in beslag genomen, dat de aangifte kan ondersteunen.

Het is voor het eerst dat officieel aangifte volgt tegen Borsato, die al geruime tijd onder vuur ligt vanwege geruchten van grensoverschrijdend gedrag.

Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie: ,,We hebben vandaag een aangifte van onzedelijke betastingen tegen hem ontvangen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van bewijsbare strafbare feiten. Een verdere toelichting kunnen we op dit moment niet geven."

Het advocatenechtpaar Knoops, dat Borsato bijstaat, blijft bij een vorige week uitgegeven verklaring dat het Openbaar Ministerie om een 'onafhankelijk onderzoek' is verzocht en dat verder geen vragen worden beantwoord. Borsato zelf laat weten 'kennis te hebben genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan.'
https://www.telegraaf.nl/(...)-tegen-marco-borsato

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 13:35 schreef Mylene het volgende:
Dochter van werkneemster zanger zegt aangerand te zijn (meisje met het dagboek). Het misbruik duurde volgens de aangeefster van 2014 tot in 2019. Hij zat volgens haar talloze malen aan borsten, billen en en gleed met zijn handen onder haar rokje om tussen benen te strelen. (Telegraaf Premium).
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 13:51 schreef Mylene het volgende:
In het premium artikel staat ook dat Borsato volgens de aangifte aanwezig was tijdens sessies met psychologen en huilend zijn verontschuldigen aanbood.
Na het overlijden vader, zou Borsato zich hebben opgeworpen als een pleegvader.
twitter


SPOILER: Artikel
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 23:11 schreef JourneyBlue het volgende:
Tijdlijn:

In 2019 heeft de moeder van de vrouw een dagboek ontdekt waarin het seksueel misbruik gedetailleerd is beschreven.

Op 4 juli 2019 confronteerde de moeder van het slachtoffer Marco op kantoor met de gevonden info uit het dagboek.
Op die dag zou er dus ook een geluidsopname zijn gemaakt. Het vermeende slachtoffer heeft daarna therapie gevolgd, waarbij de zanger ook aanwezig zou zijn geweest. Borsato zou daar huilend zijn excuses hebben aangeboden

- In september 2019 heeft moeder de samenwerking met MB beëindigd en verklaart in Story week 49/2021: ‘Ik heb Marco al twee jaar niet gezien of gesproken!.' (https://www.tijdschrift.n(...)rondom-marco-borsato). Wanneer waren die sessies bij de psycholoog dan?

- In januari 2020 kwam naar buiten dat Marco mogelijk het seizoen van TVK niet af zou maken: https://www.telegraaf.nl/(...)ids-mogelijk-niet-af

- februari 2020: Marco en Leontine gaan scheiden

- maart 2020: Ilse vervangt Marco bij de finale van TVK:
https://www.televizier.nl(...)e-van-the-voice-kids

- maart 2020 Evert Santegoeds zou door moeder zijn benaderd ("Er zouden (toen ook al) dagboekaantekeningen en een bandopname zijn, maar men kwam niet met bewijs over de brug”(https://www.mediacourant.(...)al-sinds-maart-2020/)

- juni 2020: Marco keert niet terug bij TVK:
https://www.televizier.nl(...)co-borsato-op-straat

- (Reeds) medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops' Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes.

- juni 2021: Marco en Leontine weer samen

- 24-11-2021 (en eerder): RoddelPraat beweert dat MB aan jonge meisjes heeft gezeten

- rond 20-08-2021: Yvonne zegt contact te hebben met een slachtoffer. En is 14-12 trots op "haar 2 leeuwinnen"

-25-11-2021: Fawry van RUMAG TV/De Roddelloog: “Nu heb ik vorige week met een hele goede bron gebeld en die heeft mij dus verteld dat er op dit moment drie meiden zijn die een aanklacht tegen hem gaan indienen. Er komt dus binnenkort een rechtszaak tegen Marco over dit hele gebeuren. Hij ziet het al aankomen, want wat ik ook heb gehoord is dat hij ergens in Italië een stukje grond heeft gekocht

- 09-12-2021: Knoops' Advocaten maakt donderdagavond om 19.00 uur bekend dat ze het Openbaar Ministerie hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de zanger. Omdat de geruchten blijven aanhouden en dat schadelijk is voor zijn ,,persoonlijke integriteit en reputatie", zo stellen de advocaten. Geert-Jan voegt daar aan toe: ,,En voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties."

- 13-12-2021: Volgens de 22-jarige vrouw zou Marco Borsato haar al vanaf haar vijftiende seksueel hebben misbruikt, tot ze twintig jaar was. "In de aangifte, die maandag bij zedenrechercheurs van de politie-eenheid Midden-Nederland is gedaan, verklaart de vrouw dat Borsato talloze malen aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde"

- 14-12-2021: John van den Heuvel heeft samen met Mick van Wely (al in het voorjaar van 2021 contact met moeder en dochter) en Martin Groenewold een half jaar gewerkt aan deze zaak, heeft nu blijkbaar wel het dagboek+ondersteunend bewijs. Roept mogelijke andere slachtoffers op zich (bij hem/politie) te melden.
Twee mensen zouden zich hebben gemeld en die zaken gaan Mick en John nader onderzoeken.

- MB stelt via Knoops (medio 2020 ingeschakeld) tot vandaag (14-12-2021) niet te hebben geweten waar de geruchten vandaan kwamen.

Tijdlijn van alle affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato
quote:
OM: zaak Marco Borsato krijgt voorrang op andere zaken 'vanwege de enorme maatschappelijke impact'

16-12-2021 13:14

OM: zaak Marco Borsato krijgt voorrang op andere zaken 'vanwege de enorme maatschappelijke impact'
Marco Borsato

De aangifte tegen Marco Borsato krijgt voorrang op andere zaken, waardoor die langer moeten wachten voor ze behandeld worden. Dat zegt het OM Midden-Nederland.

Onlangs meldden we nog dat ruim 800 zedenzaken door een gebrek aan personeel nog altijd op de plank liggen, sommigen zelfs jarenlang. Toch gaat de aangifte tegen Marco Borsato van 'onzedelijke betastingen' die maandag werd ingediend dus voor.

Voorpaginanieuws

"Het is altijd een dilemma welke zaken voorrang krijgen en bij zedenzaken is dat nog lastiger", zegt persvoorlichter Ties Kortmann. Hij vertelt dat bij de afweging gekeken wordt naar de ernst van de feiten en hoe lang geleden ze zijn gepleegd. "Omdat deze feiten niet recent zouden zijn gepleegd zou dat reden kunnen zijn om de zaak geen voorrang te geven."

Dat de aangifte tegen Borsato nu toch snel wordt opgepakt komt volgens de persvoorlichter door de 'geschokte rechtsorde'. Hij doelt daarmee op de 'enorme maatschappelijke impact' en het feit dat de aangifte voorpaginanieuws was. "Het weegt ook mee dat de identiteit van de betrokkenen in ieder geval deels op straat ligt", zegt de persvoorlichter.

Vertraging voor anderen

"Elke dag dat het langer onduidelijk blijft, neemt de schade toe voor zowel de aangeefster als degene tegen wie aangifte is gedaan. Daarom is de afweging zeer bewust gemaakt om voorrang te geven aan de zaak", vertelt Kortmann.

Dat is volgens hem geen standaardprocedure, maar wordt per zaak bekeken. Dat de aangifte tegen Borsato nu voorrang heeft gekregen, heeft wel gevolgen voor andere zaken. "Als je bepaalde zaken voorrang geeft, dan weet je dat anderen weer wat langer moeten blijven zitten."

'Heel erg om te horen'

Advocate Nelleke Stolk die veel zedenzaken behandelt, reageert geschokt: "Ik vind het heel erg om te horen. Het stuit me echt tegen de borst, want nu blijven andere zaken nog langer liggen."

"En de slachtoffers die nu zitten te wachten, voelen zich hierdoor niet serieus genomen. Ik vind het schandalig."

Eva wacht al 1,5 jaar

Eva Peters deed anderhalf jaar geleden aangifte van een ernstig zedendelict, maar de verdachte in haar zaak is nog steeds niet verhoord. Ze benadrukt nog eens dat er meer dan 800 soortgelijke zedenzaken op de plank liggen: "Al die zaken hebben evenveel recht op een snel onderzoek. Ik voel mij echt een tweederangsburger."

Het stoort haar enorm dat het Openbaar Ministerie in de zaak Borsato zegt meteen in actie te komen: "Ik heb respect voor de vrouw die de aangifte heeft aangedurfd, want ik weet als geen ander dat dat niet zomaar een gesprekje is. Maar nu lijkt het erop dat het OM snel handelt bij zedenzaken en dat is een schijnvertoning. De werkelijkheid is dat er honderden zaken op de plank liggen."

https://eenvandaag.avrotr(...)schappelijke-impact/
[spoiler= vorige OP]
quote:
Marco (53) en Leontine (52) Borsato hebben een punt gezet achter hun relatie. Dat heeft het management van Marco laten weten aan RTL Boulevard.

Marco laat op zijn social media weten: "Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. We vragen iedereen om ons en de kinderen en rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken."

Geruchten:
De geruchten van een eventuele scheiding gingen al een tijdje. De affaire van de zanger met Iris Hond zorgde ervoor dat de relatie van Marco en Leontine onder een vergrootglas kwam te liggen. Toch leek het na de misstap van de zanger beter dan ooit te gaan met het stel. Tot januari dit jaar. Toen werd bekend dat Marco met een burn-out thuis zit. De geruchtenmachine draaide weer overuren: was er meer gaande in huize Borsato? Tegenover RTL Boulevard ontkenden ze steeds dat er iets aan de hand was. Nu blijkt toch dat de meeste dromen bedrog zijn en is het moment daar dat het koppel uit elkaar gaat.

Marco en Leontine zijn al jaren hét showbizzkoppel van Nederland. Voor het stel was het zo'n 23 jaar geleden liefde op het tweede gezicht. Leontine vertelde ooit in een interview met Libelle dat ze allebei nog in een relatie zaten toen ze elkaar leerden kennen. Bij de tweede ontmoeting waren ze allebei weer vrijgezel en toen sloeg de vonk écht over. Dat het meteen raak was, blijkt wel uit het feit dat Marco na drie maanden al op één knie ging. Op 22 mei 1998 gaven ze elkaar het jawoord.

In november 1998 werd zoon Luca geboren, in 2001 zoon Senna en in 2002 dochter Jada.
https://www.rtlboulevard.(...)e-borsato-uit-elkaarquote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 22:35 schreef Duderinnetje het volgende:
Mensen, het duizelt me inmiddels.

Kunnen we een lijstje maken van Borsato’s amoureuze oeuvre?

- oprichtster War Child, Willemijn Verloop, 15 jaar terug
- Merel van het failliete bedrijf van Marco, wanneer...?
- Iris Hond, 10 ? jaar terug
- Maan, vermeend, na winst VOH
- Fanbondsvrouw Martine t/m september 2019?

Vraagtekens:
- Weer contact met ex Denise?
- Braziliaanse zwanger gemaakt?

Missen we nog (vermeende) amourettes?
Ze zijn inmiddels weer bij elkaar en zooooooooooooo verliefd!
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 09:42 schreef Sunshine1982 het volgende:
MARCO BORSATO OVER LEONTINE: HAD IK AL GEZEGD DAT IK VAN DEZE VROUW HOUD?

Het was een heerlijk zonnig weekend en ook Marco Borsato en zijn Leontine hebben daarvan genoten. De brunette deelt een gezellige foto van hen samen en de liefde spat overduidelijk van het scherm.

En of dat niet genoeg is, plaatst de zanger er ook nog eens een zoete tekst bij: 'Did I mention I love this woman' oftewel, 'Had ik al gezegd dat ik van deze vrouw houd?'

Scheiding
Je zou bijna vergeten dat Marco en Leontine vorig jaar zijn gescheiden. Er is een dikke streep gezet onder het roerige verleden en de twee hebben overduidelijk opnieuw voor elkaar gekozen. In een exclusief interview met Story vertelden de twee over de moeilijke tijd en over hoe ze hun gezamenlijke toekomst zien.

Latten
Marco Borsato en Leontine Ruiters zijn aan de volgende fase van hun relatie begonnen. Liet de zanger in juni van dit jaar weten dat Leontine en hij weer verkering hebben, nu laten ze weten weer een stap verder te zijn. ‘We zijn aan het latten,’ verklaarde Marco aan Story. ‘We delen twee huizen en zijn of bij de een of bij de ander. Het gaat echt fantastisch. Ik ben zo gelukkig, en heel dankbaar dat we deze kans hebben gekregen. Alles wat we nu doen, welke stap we ook nemen, is een heel bewuste keuze. We houden ons eigen tempo aan. We kijken ook niet te ver vooruit. Het is niet zo dat we nu bij de dag leven. Daarvoor is ons gevoel te sterk. Maar we kijken wel verder vooruit dan een maand.’

https://www.story.nl/arti(...)-van-deze-vrouw-houd

:')

Ik blijf erbij dat die 2 nooit gescheiden zijn geweest.
Maar in de schaduwen lurkt een schandaal met minderjarige meisjes.... of toch niet?mooie tekst :@
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 november 2021 11:20 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik vond die songteksten al verschrikkelijk, maar nu we dit allemaal weten zijn ze echt om van te kotsen.
SPOILER: Zo klopt het beter...
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Marco Borsato doet aangifte wegens smaad en laster tegen de vrouw die hem aanklaagt

Marco Borsato heeft de vrouw aangeklaagd die hem eerder deze week aanklaagde wegens seksueel overschrijdend gedrag. Borsato deed aangifte voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Hij klaagt ook de moeder van de vrouw aan, wegens uitlokking en medeplichtigheid.
Dat bevestigen de advocaten van Borsato en het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)uw-die-hem-aanklaagt

En we hebben ook SHO / [VOICE-GATE #1] Op zoek naar jong talent
pi_210768132
Sorry voor de lame TT. Ben er niet zo goed in :@
pi_210768148
Met dt *O*
  Spellchecker woensdag 27 september 2023 @ 15:08:59 #4
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_210768346
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 14:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Sorry voor de lame TT. Ben er niet zo goed in :@
Deze is prima!! ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_210768437
En tevens juist :7
  woensdag 27 september 2023 @ 15:23:20 #6
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_210768523
Prima TT hoor :)
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_210768539
quote:
81s.gif Op woensdag 27 september 2023 11:13 schreef Molo het volgende:
Benieuwd of zijn mamsie Mary Borsato nu ook nog wat te vertellen heeft hierover in de media
Nou idd, een week geleden in de media lopen huilen over karaktermoord en dat het zo'n fijn mens is.

Hou dan gewoon je mond tot je zeker weet dat hij niet vervolgd gaat worden.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Trouwste user 2022 woensdag 27 september 2023 @ 15:33:41 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_210768648
AMSTERDAM - De advocaten Geert-Jan en Carry Knoops reageren strijdvaardig op het besluit van het Openbaar Ministerie om hun cliënt Marco Borsato te vervolgen voor ontucht met een minderjarige. Het koppel zegt 29 ontlastende getuigenverklaringen in te brengen als de rechtszaak plaatsvindt.In een onmiddellijk gepubliceerd persbericht refereren Knoops en Knoops aan de aangifte van Marco Borsato, die hij in 2021 deed bij het OM Noord-Holland wegens smaad, laster en het doen (aanzetten) van een valse aangifte. De zanger blijft bij zijn standpunt dat hij zich nimmer aan ontucht schuldig heeft gemaakt.

Onderzoeksdossier
„De verdediging heeft een onderzoeksdossier met maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die belastend zijn voor de aangeefster.” Het echtpaar Knoops beklaagt zich omdat het OM Midden-Nederland dit dossier (nog) niet wil gebruiken bij de behandeling van de zaak.

Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarig meisje
„Dit maakt de beslissing van het OM Midden-Nederland onbegrijpelijk, in ieder geval onvolledig.” De advocaten van Marco Borsato zullen het bewijsmateriaal van hun zijde alsnog voorleggen aan de onderzoeksrechter van Midden-Nederland. „Wij hopen dat het OM alsnog kennis zal nemen van het dossier en na het horen van de getuigen van de verdediging alsnog zal beslissen dat er geen zaak tegen de heer Borsato voorligt.”

https://www.telegraaf.nl/(...)ontlastende-getuigen

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_210768727
29 ontlastende getuigenverklaringen? Gaan die beweren dat er niets gebeurd is omdat ze het niet gezien hebben?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210768816
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:39 schreef Leandra het volgende:
29 ontlastende getuigenverklaringen? Gaan die beweren dat er niets gebeurd is omdat ze het niet gezien hebben?
Ze kwam ook wel eens tegen mij aanzitten, het lag niet aan Marco maar was uitgelokt :Y
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 27 september 2023 @ 16:02:43 #11
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_210768959
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:39 schreef Leandra het volgende:
29 ontlastende getuigenverklaringen? Gaan die beweren dat er niets gebeurd is omdat ze het niet gezien hebben?
Ik vermoed mede leden van de fanclub die gaan zeggen dat moeder (stiekem) verliefd was op Marco en dat dit een wraakactie is.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_210769107
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:02 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Ik vermoed mede leden van de fanclub die gaan zeggen dat moeder (stiekem) verliefd was op Marco en dat dit een wraakactie is.
Deze vrouw was niet zomaar de voorzitter van de fanclub, alles ging via de fanclub en online ging alles via haar dochters.

Wilde jij je niet aan haar regels houden dan had je een groot probleem. Er zijn tientallen incidenten bekend van jonge fans die een fanaccount hadden gemaakt op INSTA en letterlijk zijn weggepest en bedreigd door de "Borsato army", het werk van haar dochter.

Een kleine familie die als een dictator heerste over de fans, fanclub en Borsato's werk.

Pas toen zij aan de kant is gezet kwamen de beschuldigingen.
speak only if it improves the silence.
pi_210769170
quote:
3s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:20 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Deze vrouw was niet zomaar de voorzitter van de fanclub, alles ging via de fanclub en online ging alles via haar dochters.

Wilde jij je niet aan haar regels houden dan had je een groot probleem. Er zijn tientallen incidenten bekend van jonge fans die een fanaccount hadden gemaakt op INSTA en letterlijk zijn weggepest en bedreigd door de "Borsato army", het werk van haar dochter.

Een kleine familie die als een dictator heerste over de fans, fanclub en Borsato's werk.

Pas toen zij aan de kant is gezet kwamen de beschuldigingen.
Ik neem aan dat het OM grondig onderzoek heeft gedaan.
pi_210769181
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:47 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Ze kwam ook wel eens tegen mij aanzitten, het lag niet aan Marco maar was uitgelokt :Y
Ah gos toch, arme volwassen man die door uitlokking een minderjarig meisje betast...
Gut, wat errruuug voor hem :'(
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210769194
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:28 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ah gos toch, arme volwassen man die door uitlokking een minderjarig meisje betast...
Gut, wat errruuug voor hem :'(
Ja en straks legt ze ook zijn hand op haar been.
pi_210769220
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:27 schreef quirina het volgende:

[..]
Ik neem aan dat het OM grondig onderzoek heeft gedaan.
Volgens de advocaat niet, ze hebben hun dossier niet gelezen.....
speak only if it improves the silence.
pi_210769236
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:29 schreef quirina het volgende:

[..]
Ja en straks legt ze ook zijn hand op haar been.
Ja, dan is hij compleet weerloos natuurlijk, dan moet hij wel verder.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210769261
quote:
3s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:32 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Volgens de advocaat niet, ze hebben hun dossier niet gelezen.....
Als het OM bewijsbare strafbare feiten heeft vastgesteld doet ander gelul er denk ik weinig toe.
  Trouwste user 2022 woensdag 27 september 2023 @ 16:46:34 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_210769322
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:38 schreef quirina het volgende:

[..]
Als het OM bewijsbare strafbare feiten heeft vastgesteld doet ander gelul er denk ik weinig toe.
Slap gelul ?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_210769723
quote:
3s.gif Op woensdag 27 september 2023 16:20 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Deze vrouw was niet zomaar de voorzitter van de fanclub, alles ging via de fanclub en online ging alles via haar dochters.
Ik denk dat je in de war bent. Deze vrouw heeft maar 1 dochter en die was amper betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van de fanclub. En al helemaal niet met online fan accounts.

quote:
Pas toen zij aan de kant is gezet kwamen de beschuldigingen.
Bekend met oorzaak en gevolg?
pi_210770093
Nu John van den Heuvel bij Boulevard.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_210770163
Van den Heuvel valt nu meneer en mevrouw Knoops aan. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_210770478
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2023 18:44 schreef superniger het volgende:
Van den Heuvel valt nu meneer en mevrouw Knoops aan. :')
Want?
  woensdag 27 september 2023 @ 19:26:08 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_210770668
Nou de kans dat we verlost raken van deze jarenlange radioterreur.
pi_210771449
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:33 schreef tong80 het volgende:
AMSTERDAM - De advocaten Geert-Jan en Carry Knoops reageren strijdvaardig op het besluit van het Openbaar Ministerie om hun cliënt Marco Borsato te vervolgen voor ontucht met een minderjarige. Het koppel zegt 29 ontlastende getuigenverklaringen in te brengen als de rechtszaak plaatsvindt.

[ afbeelding ]

In een onmiddellijk gepubliceerd persbericht refereren Knoops en Knoops aan de aangifte van Marco Borsato, die hij in 2021 deed bij het OM Noord-Holland wegens smaad, laster en het doen (aanzetten) van een valse aangifte. De zanger blijft bij zijn standpunt dat hij zich nimmer aan ontucht schuldig heeft gemaakt.

Onderzoeksdossier
„De verdediging heeft een onderzoeksdossier met maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die belastend zijn voor de aangeefster.” Het echtpaar Knoops beklaagt zich omdat het OM Midden-Nederland dit dossier (nog) niet wil gebruiken bij de behandeling van de zaak.

Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarig meisje
„Dit maakt de beslissing van het OM Midden-Nederland onbegrijpelijk, in ieder geval onvolledig.” De advocaten van Marco Borsato zullen het bewijsmateriaal van hun zijde alsnog voorleggen aan de onderzoeksrechter van Midden-Nederland. „Wij hopen dat het OM alsnog kennis zal nemen van het dossier en na het horen van de getuigen van de verdediging alsnog zal beslissen dat er geen zaak tegen de heer Borsato voorligt.”

https://www.telegraaf.nl/(...)ontlastende-getuigen

:T
Die foto :') een natte krant en een pit(je)bull :')
pi_210772279
POLL
  woensdag 27 september 2023 @ 21:44:39 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210772290
quote:
6s.gif Op woensdag 27 september 2023 21:44 schreef ikweethetookniet het volgende:
[poll=6180]
Stomme poll
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator woensdag 27 september 2023 @ 21:46:54 #28
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_210772326
quote:
6s.gif Op woensdag 27 september 2023 21:44 schreef ikweethetookniet het volgende:
[poll=6180]
Hoe moeten wij dat weten, we waren er toch niet bij?
pi_210772632
Poll staat ook op Twitter vandaar
En John van de Heuvel heeft alles gelezen en is zich kapot geschrokken

Gaat heel wat sleaze and dirt naar boven komen in rechtszaak Borsato’

Marco Borsato wordt vervolgd voor misbruik van een destijds minderjarig meisje. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die de aanklacht heeft ingezien, denkt dat er nog heel wat naar boven gaat komen in de rechtszaal. Ook zet hij vraagtekens bij de handelswijze van de advocaten van Borsato: advocatenkoppel Knoops.

https://www.telegraaf.nl/(...)n-rechtszaak-borsato

Kijk zelf en oordeel zelf ^O^
pi_210772977
John van de Heuvel heeft ook die tapes gehoord en zegt eigenlijk met weinig woorden dat je het wel als een bekentenis kan opvatten wat Borsato daarop gezegd heeft.

Dus Knoops duo met hun bewijzen betreft smaad en laster doen er dan niet toe. Als hij op tape echt een overduidelijke bekentenis afgelegd heeft hangt ie gewoon. Die bewijslast geeft de doorslag dan.

En wie weet wat ze nog meer gevonden hebben inderdaad.
pi_210774130
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 22:54 schreef quirina het volgende:
John van de Heuvel heeft ook die tapes gehoord en zegt eigenlijk met weinig woorden dat je het wel als een bekentenis kan opvatten wat Borsato daarop gezegd heeft.

Volgens mij tijdens therapie met het meisje waar Marco dus ook aanwezig was en huilde om vergiffenis.

Gisteren in RTL Boulevard.

‘Leco van Zadelhoff, getuig jij tegen slachtoffer Marco Borsato?’
Een opvallend tv-moment in RTL Boulevard: Leco van Zadelhoff wil geen antwoord geven op de vraag of hij een van de getuigen is tégen het vermeende slachtoffer van Marco Borsato.


Dat zal dan wel.
pi_210774423
Leco logisch jaren lang Leontine geknipt en dus zakken gevuld
En nee raar hij als homo heeft nooit iets gemerkt dat Marco aan hem zat :|W
  donderdag 28 september 2023 @ 09:41:09 #33
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_210774613
quote:
Is wel te verwachten, was ontzettend akward dat moment trouwens.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_210774654
quote:
6s.gif Op donderdag 28 september 2023 09:15 schreef ikweethetookniet het volgende:
Leco logisch jaren lang Leontine geknipt en dus zakken gevuld
En nee raar hij als homo heeft nooit iets gemerkt dat Marco aan hem zat :|W
Het is natuurlijk oude jongens krentenbrood. Ze zitten zo samen in de bubbel, dat zelfs kindermisbruik wordt afgedaan om de "band" te behouden. :)

Je mag van bekende mensen vooral geen ethiek verwachten, want die industrie is keihard. Als je eruit wordt gegooid, mag je op zoek naar een "gewone" baan.
pi_210776117
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2023 09:41 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Is wel te verwachten, was ontzettend akward dat moment trouwens.
Op zich ook wel logisch. Binnen de fanclub zijn (of eigenlijk waren) er ook twee kampen: je staat achter de aanklaagster met haar moeder, of je staat achter de artiest. En dan was er nog een groep die er helemaal klaar mee was en gewoon is gestopt/vertrokken. Vanwege de aard van de beschuldigingen en de complexiteit van de zaak is het lastig om neutraal te blijven. Onder de groep mensen die zich tegen de aanklaagster keert, zullen genoeg mensen zijn die wel willen getuigen. Waarover is natuurlijk de grote vraag, maar het lijkt me niet heel lastig om 29 gelijkgestemden te vinden die alle betrokken personen kennen.
pi_210776237
Ik ben John van den Heuvel moe.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 28 september 2023 @ 13:32:12 #37
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_210776558
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2023 12:59 schreef superniger het volgende:
Ik ben John van den Heuvel moe.
#metoo
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_210776584
Aangezien John strenge beveiliging heeft zijn er mensen die John wel héél erg moe zijn :s)
  donderdag 28 september 2023 @ 14:08:21 #39
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_210776943
twitter


...gevoelig onderwerp.
  donderdag 28 september 2023 @ 14:17:38 #40
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_210777040
Gaan ze nu echt aan iedereen vragen of ze voor of tegen zijn en dan de reacties onder de loep leggen?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het hoe dan ook een griezel maar ik kan me voorstellen dat als je goede vrienden bent dat je toch even af wil wachten wat er boven water komt en niet alleen maar af gaat op 'waar rook is is vuur'.
***
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 28 september 2023 @ 14:27:01 #41
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_210777144
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:33 schreef tong80 het volgende:
AMSTERDAM - De advocaten Geert-Jan en Carry Knoops reageren strijdvaardig op het besluit van het Openbaar Ministerie om hun cliënt Marco Borsato te vervolgen voor ontucht met een minderjarige. Het koppel zegt 29 ontlastende getuigenverklaringen in te brengen als de rechtszaak plaatsvindt.

[ afbeelding ]

In een onmiddellijk gepubliceerd persbericht refereren Knoops en Knoops aan de aangifte van Marco Borsato, die hij in 2021 deed bij het OM Noord-Holland wegens smaad, laster en het doen (aanzetten) van een valse aangifte. De zanger blijft bij zijn standpunt dat hij zich nimmer aan ontucht schuldig heeft gemaakt.

Onderzoeksdossier
„De verdediging heeft een onderzoeksdossier met maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die belastend zijn voor de aangeefster.” Het echtpaar Knoops beklaagt zich omdat het OM Midden-Nederland dit dossier (nog) niet wil gebruiken bij de behandeling van de zaak.

Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarig meisje
„Dit maakt de beslissing van het OM Midden-Nederland onbegrijpelijk, in ieder geval onvolledig.” De advocaten van Marco Borsato zullen het bewijsmateriaal van hun zijde alsnog voorleggen aan de onderzoeksrechter van Midden-Nederland. „Wij hopen dat het OM alsnog kennis zal nemen van het dossier en na het horen van de getuigen van de verdediging alsnog zal beslissen dat er geen zaak tegen de heer Borsato voorligt.”

https://www.telegraaf.nl/(...)ontlastende-getuigen

:T
Deze foto, _O-. Waarom ziet dat wicht eruit als de extra gemene stiefmoeder van Assepoester of als Cruella de Vil maar dan minder stylish? Check die opgetrokken lip. Brrrr.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_210777161
quote:
17s.gif Op donderdag 28 september 2023 14:27 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]
Deze foto, _O-. Waarom ziet dat wicht eruit als de extra gemene stiefmoeder van Assepoester of als Cruella de Vil maar dan minder stylish? Check die opgetrokken lip. Brrrr.
Wicht??? Ze doet gewoon haar werk.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 28 september 2023 @ 14:30:37 #43
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_210777179
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2023 14:17 schreef BE het volgende:
Gaan ze nu echt aan iedereen vragen of ze voor of tegen zijn en dan de reacties onder de loep leggen?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het hoe dan ook een griezel maar ik kan me voorstellen dat als je goede vrienden bent dat je toch even af wil wachten wat er boven water komt en niet alleen maar af gaat op 'waar rook is is vuur'.
Tja, je merkt wel gewoon duidelijk dat al die BN’ers aan Marco’s kant staan. Valt gewoon heel erg op aan het formuleren, toon en uitdrukking.

Ze hoeven hem natuurlijk ook niet in de media aan te vallen of hem niet te geloven maar je mag toch hopen dat ze in privé toch wel wat openstaan voor de andere kant van het verhaal.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 28 september 2023 @ 14:31:48 #44
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_210777192
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2023 14:28 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Wicht??? Ze doet gewoon haar werk.
Ja, wicht. Ik ben Gronings. Maar mijn reactie gaat over haar foto en niet over haar werk, dus weet niet zo goed wat dat er precies mee te maken heeft.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_210777384
Is dit nog steeds één zaak, één slachtoffer?
Ook nog steeds benieuwd wat Leontien weet omdat de hereniging opeens volledig van de baan was.

En nu gaan zn maten/dat vieze matras in 't Gooi verklaringen afleggen hoe zo'n fijne gozert hij eigenlijk is?
En zo gevoelig. Marco is zo'n gevoelige jongen en zoveel meegemaakt. Jankend ten onder met zn bedrijf en nog steeds zo'n lieve papa voor zn snuitjes.
Was getekend, Ruud de W, Katja S, Martijn K, John E, Henny H, Linda d M.
Go hard or go home
pi_210778104
En dan nu even een expert aan het woord:

Zedenadvocaat over zaak-Borsato: ‘Van 29 ontlastende verklaringen krijg ik juist meer twijfels’

Welke straf hangt hitzanger Marco Borsato boven het hoofd als hij veroordeeld wordt voor ontucht met een minderjarige? En hoe zit het met die 29 ontlastende verklaringen die er zijn? De zaak-Borsato op een rijtje.

Woensdag werd bekend dat Borsato wordt vervolgd na de beweringen van een jonge vrouw dat zij op minderjarige leeftijd, tussen 2014 en 2019, is betast door de nu 56-jarige zanger. De moeder van die vrouw was jarenlang bevriend met Borsato en werkte voor zijn fanclub. Een zittingsdatum voor de rechtszaak is nog niet bekend.

Welke straf hangt Borsato maximaal boven het hoofd als hij veroordeeld wordt?
Het slachtoffer zou 15 jaar zijn geweest toen ze voor het eerst door de zanger zou zijn betast, en bij ontucht met minderjarige kinderen tussen de 12 en 16 jaar geldt een maximum gevangenisstraf van acht jaar. Dat kán nog worden verhoogd met ruim tweeënhalf jaar, als de rechtbank acht dat er de verdachte misbruik is gemaakt van een kwetsbare positie. Mogelijk ziet de rechter dat daar sprake van is in deze zaak, want nadat de vader van het meisje was overleden zou Borsato zich over haar hebben ontfermd als een soort pleegvader.

Maar, zegt advocaat Knoester, die maximumstraffen worden vrijwel nooit opgelegd, zeker niet nu het gaat om betasting en niet verkrachting. ,,Al is een gevangenisstraf zeker niet uitgesloten als het gaat over ontucht dat een langere tijd heeft gespeeld”, zegt de raadsman. Mocht Borsato schuldig worden bevonden, mag de rechtbank niet alléén een taakstraf geven. Ontucht met een minderjarige wordt gezien als ‘ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer’ en dan geldt een taakstrafverbod.

Daar kunnen rechters creatief mee omgaan, als celstraf wordt gezien als een niet passende straf. Dan wordt een taakstraf opgelegd in combinatie met een korte onvoorwaardelijke gevangenisstraf. ,,In de Valkenburgse zedenzaak kregen de daders één of twee dagen cel naast een taakstraf, omdat ze anders bijvoorbeeld hun werk of gezin kwijt zouden raken”, zegt Knoester. Ook in de zaak rond Thijs Römer werd zo’n combinatie opgelegd: hij werd veroordeeld tot een maand onvoorwaardelijke cel en een taakstraf van 240 uur voor online misbruik van drie minderjarige meisjes. Het hoger beroep in die zaak loopt overigens nog.

Speelt het nog mee dat Borsato een beroemdheid is?
Het ligt erg aan de rechter die je treft, weet Knoester. De één houdt er wel rekening mee dat iemands imago in de media aan diggelen ligt, de ander niet. ,,Persoonlijke omstandigheden worden meegewogen en zijn bekendheid vind ik in deze ook belangrijk. Zijn carrière is voorbij sinds de verdenkingen, hij kan niet meer gewoon naar de supermarkt. Dat is anders dan wanneer zoiets speelt bij de gemiddelde Nederlander", zegt de zedenadvocaat. ,,Maar sommige rechters zijn juist streng. Je bent BN’er en daar horen bepaalde verantwoordelijkheden bij. Je had beter moeten weten.”

Welk bewijs ligt er nou eigenlijk?
Volgens De Telegraaf verklaart de vrouw - ten tijde van de aangifte in december 2021 22 jaar oud - dat Borsato tussen 2014 en 2019 meerder malen aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. Haar moeder, die werkte voor Borsato, zou dat in 2019 ontdekt hebben in een dagboek, waarin haar dochter het seksueel misbruik gedetailleerd beschreef. Naar dat dagboek is door de recherche handschriftonderzoek gedaan, om zo te bepalen of het authentiek is.

Verder zou het slachtoffer sessies gehad hebben met psychologen, waarbij Borsato aanwezig was. In de aangifte zou staan dat hij huilend zijn verontschuldigingen aan haar aanbood. Ook zou er bewijs zijn van een gesprek waarin de moeder Borsato confronteert met de dagboekfragmenten.

Wat zijn die 29 ontlastende verklaringen waar Borsato’s advocaat Knoops mee schermt?
Volgens Geert-jan Knoops bevat het door de verdediging aangedragen onderzoeksdossier ‘maar liefst’ 29 getuigenverklaringen die tegen het vermeende slachtoffer van Borsato pleiten, maar wil het OM hier niet naar kijken. Knoops gaat dit dossier voorleggen aan de onderzoeksrechter. Ook wil hij dat de onderzoeksrechter getuigen gaat horen. Peter Plasman, die het slachtoffer en haar moeder bijstaat, reageert droogjes op het relaas van Knoops. ,,Er waren natuurlijk geen 29 getuigen aanwezig die kunnen verklaren wat ze allemaal niet gezien hebben.”

quote:
Als ik één ontlasten­de verklaring heb, dan ben ik al heel blij, heb ik er twee, dan voel ik me een koning
Job Knoester, zedenadvocaat
Advocaat Job Knoester, die niet bij deze zaak betrokken is, vindt dat het grote aantal ‘eerder twijfels’ oproept dan ‘de overtuiging dat Borsato onschuldig is’. ,,Ik doe al bijna dertig jaar zedenzaken en als ik één ontlastende verklaring heb, dan ben ik al heel blij, heb ik er twee, dan voel ik me een koning”, zegt hij. ,,Ik snap dat mensen bij zo’n aantal denken dat het gaat om familieleden of vrienden die zeggen dat Marco zo’n fijne vent is.”

Normaal gesproken, legt Knoester uit, wil je verklaringen hebben van mensen die iets gezien of gehoord hebben. ,,Die bijvoorbeeld in dezelfde ruimte waren op een moment waarvan het slachtoffer zegt dat ze is betast. Hebben die toen iets gezien? Of kunnen ze zeggen dat het slachtoffer vaker onzinverhalen heeft verkondigd, dat zou haar verhaal minder sterk maken. Maar als dat zo is, zou het bizar zijn dat het OM daar geen aandacht aan wil besteden.”

Wat nu als het slachtoffer liegt?
Dat is wat Borsato en zijn advocaten claimen: kort nadat de vrouw aangifte deed, deed de zanger tegenaangifte van smaad en laster en het doen van een valse aangifte. De vrouw kan dus zelf ook vervolgd worden. Het onderzoek naar die aangifte loopt nog, óók nu wel besloten is door het OM om tot vervolging over te gaan. ,,Dat er samenhang is tussen beide zaken is evident, maar de beoordeling wordt wel separaat en zelfstandig gedaan. Uit het één volgt niet automatisch het ander”, liet het OM Noord-Holland woensdag weten aan deze site.

Hij werd toch ook genoemd in de misstanden rond The Voice, hoe zat dat ook alweer?
Borsato, lange tijd coach bij de talentenjacht, was een van de namen die werd genoemd in de explosieve aflevering van BOOS van januari 2022. Er werd daarna ook aangifte tegen hem gedaan, maar is daar níet voor vervolgd. Het Openbaar Ministerie seponeerde in maart van dit jaar die zaak, omdat de verklaring van het slachtoffer niet ondersteund werd door een tweede bewijsmiddel.

https://www.ad.nl/show/ze(...)r-twijfels~a89f7b39/

Knoops en Marco in paniek dus
  donderdag 28 september 2023 @ 15:58:12 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210778124
Waarom 29 en geen 30?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210778228
Nu een richtlijn van het OM inzake de straf:

Deze strafvorderingsrichtlijn kan worden toegepast op alle gevallen van seksueel misbruik van minderjarige slachtoffers door meerderjarige verdachten, ongeacht welke van de volgende wetsartikelen ten laste is gelegd: art. 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 248a, 248d, 248e, 249 en 250 Sr. In deze richtlijn is niet het wetsartikel, maar de feitelijke ontuchtige handeling zelf centraal gesteld. De ontucht vormt uiteindelijk de kern van het strafrechtelijk verwijt. De delictspecifieke strafmaatbeïnvloedende factoren moeten worden gezien als extra, strafverzwarende verwijten. Onder omstandigheden kunnen de factoren echter ook aanleiding geven tot strafvermindering.

Categorie 2
3 tot 12 maanden gevangenisstraf

Alle ontuchtige handelingen waarbij er sprake is van aanraking tussen verdachte en slachtoffer of door het slachtoffer bij zichzelf of bij of door een ander. Zowel aanraking over de kleding als over de naakte huid valt binnen deze categorie, met uitzondering van aanraking van de naakte geslachtsdelen. Er valt onder meer te denken aan het aaien of wrijven over en betasten, grijpen, kussen of likken van de borsten, billen of overige lichaamsdelen. Ook het betasten van het kruis over de kleding behoort hiertoe. De tongzoen is uitgezonderd en valt onder categorie 3.

https://www.om.nl/onderwe(...)nderjarigen-2015r047

Heel veel info in de link

Kortom: geen taakstraf, wel 3 tot 12 maanden gevangenisstraf
Verzwarend omstandigheden: misbruik van gezag en vertrouwen
Verlichtend straf al gehad door BN te zijn

We gaan het zien dus maar zitten zal hij als bewezen verklaard en daar ziet het nu wel naar uit ;)
pi_210778253
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2023 15:58 schreef Molo het volgende:
Waarom 29 en geen 30?
Die konden ze niet vinden

quote:
Ik snap dat mensen bij zo’n aantal denken dat het gaat om familieleden of vrienden die zeggen dat Marco zo’n fijne vent is.”
Job Knoester

Gevalletje overdaad schaadt
pi_210778601
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 22:54 schreef quirina het volgende:
John van de Heuvel heeft ook die tapes gehoord en zegt eigenlijk met weinig woorden dat je het wel als een bekentenis kan opvatten wat Borsato daarop gezegd heeft.

Dus Knoops duo met hun bewijzen betreft smaad en laster doen er dan niet toe. Als hij op tape echt een overduidelijke bekentenis afgelegd heeft hangt ie gewoon. Die bewijslast geeft de doorslag dan.

En wie weet wat ze nog meer gevonden hebben inderdaad.
Krijgt het publiek die tapes ook te horen denken jullie?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')