abonnement Unibet Coolblue
pi_208896415
Het duurt nog even, maar ook in 2024 zijn we er ongetwijfeld weer bij op het ESF. Nadat onze hoop in bange dagen Mia & Dion er (misschien) niet in slagen de beker mee naar huis te nemen, is het tijd voor de vraag: Wie moeten we volgend jaar sturen, zodat we wel winnen en het ESF terugkomt naar Nederland?



De selectiemethode blijft vermoedelijk hetzelfde. Discussie over een NSF kan hier: ESF / Discussie: NSF terughalen Ja of de Nee

Er zijn een aantal namen die vaak genoemd worden:

Jaap Reesema: Deze ster uit Terwolde stuurde in 2021 al een liedje in, samen met Armin van Buuren. Hij heeft dus de ambitie om mee te doen. S10 won de voorselectie, en helaas hebben we nooit kunnen horen hoe briljant zijn inzending was, want die is niet uitgebracht.

Son Mieux: Die zijn vorig jaar echt doorgebroken voor het grote publiek met Multicolor, en hebben nog wat van dergelijke platen gemaakt.

Goldband: Dat liedje van die fakking ambulance staat al 35 weken hoog in de Single Top 100, en zo'n deuntje zou het ongetwijfeld goed doen op het ESF. Live schijnen ze iets minder te zijn, niet mijn woorden, maar wel van diverse anderen hier in ESF.

Davina Michelle: Eén van de beste zangeressen binnen onze landsgrenzen. Ze heeft ook al ervaring op het ESF-podium met de intervalact van 2021. Ze scoorde met 2 covers een nummer 1-hit en in gezelschap van de immer vrouwvriendelijke Marco Borsato en wederom Armin van Buuren een grote hit met Hoe Het Danst. Haar eigen solo-singles lijken wel iets minder hitgevoelig te zijn.

Di-Rect: Nog een band die in staat moet zijn het gewenste niveau voor een ESF te bereiken. Ze hebben wel een vrij drukke concertagenda, met onder meer een reeks concerten in Ahoy in de Kerstvakantie, dus het is de vraag of ze wel tijd hebben voor een ESF. Anderzijds treden ze ook over de grens op, en dan is dit natuurlijk het ideale podium om in heel Europa door te breken.

Stefania: Die deed al eens mee namens Griekenland met Last Dance, en met een leuke act werd ze 10e. Daarna heeft ze nog diverse andere singles uitgebracht (straks even uitzoeken welke dat waren, red.). Ze heeft zelf aangegeven graag nog eens namens Nederland te gaan.

De Staat: Een garantie voor een uniek geluid op het ESF en dat is precies wat met name de televoters tegenwoordig erg aanspreekt.

Froukje: Als S10 het linkerrijtje kan halen, zou haar grote vriendin daardoor geïnspireerd kunnen zijn. Het is van dat duo wel degene met iets minder uitstraling.

Floor Jansen en/of Anneke van Giersbergen: Op het ESF is de Eftelingmetal nooit zo goed vertegenwoordigd geweest, dus een goede kans dat je als enige in de soort alle televotes naar je toe trekt, aangevuld met de stemmen van een internationale fan base. En de vakjury zal ongetwijfeld ook wild worden van de vocale capaciteiten.

Blanks: Niet degene met de meest inclusieve artiestennaam uit dit rijtje, maar Cornald liet eerder weten van hem gecharmeerd te zijn en hij deed al eens mee aan De Beste Zangers.

Rolf Sanchez: Hij zingt in het Spaans, dat is lekker internationaal.

Nielson: Dit is wel een type met de juiste uitstraling voor een ESF. Een leuke Zweedse hit erbij en hij kan de hero of our time worden.

Kovacs: Wordt altijd genoemd in dit soort topics dus nu ook.

Rondé: Je wil niet weten wat Patty Brard met Rondé. Een band die aardig aan de weg timmert en redelijk 'organisch' steeds succesvoller wordt. Nu klaar voor de volgende stap naar het ESF-podium?

Claude: Hij was er opeens, en dat met Ladada, een liedje dat op het ESF lachend Top 10 zou scoren. Zou hij het nog eens willen herhalen en nu willen inzenden?

Flemming: Net als nog wat soortgenoten een ster in eigen land. Misschien dat er een internationale hit inzit.

Meau: Vanuit het niets een hit scoren, dat heeft zij gedaan. Specifiek dat liedje zou op een ESF ook best scoren, maar het is de vraag of ze nog zo'n knaller heeft.

En als al het andere faalt, dan is er nog altijd:


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met het risico topkandidaten over het hoofd te zien, zijn dit wat voorbeelden van mensen die succesvol zijn en eerder in deze topics genoemd zijn. Vroeger noemden we ook altijd nog Elize (die het in 2019 blijkbaar echt heeft geprobeerd), Eva Simons of dat harpmeisje van de Voice, maar die zijn ondertussen wel redelijk over the hill. Artiesten als Danny Vera, Suzan & Freek en Naaz hebben eerder aangegeven niet naar het ESF te willen.

Dit soort topics leent zich volgens sommigen ook uitermate goed voor geestigheid, dus probeer eens een ludieke opmerking van het kaliber "We moeten volgend jaar Zanger Rinus sturen", en misschien is dat wel precies de 250e keer dat die grap wordt gemaakt, en gaat u met de jubileumtrofee naar huis. Ook de Jostiband of Dries Roelvink in zijn gele zwembroek zijn bijzonder geinige voorbeelden. Lee Towers, voor de 12 punten uit Vilnius. Dat filmpje waarin Sieneke en Frans Bauer roepen mee te willen doen even opzoeken is ook altijd leuk. Normaal, omdat Kroatië het dit jaar zo leuk deed, kan ook nog.

Maar bij voorkeur toch serieuze reacties. Roept u maar:

Wie moet Nederland in 2024 vertegenwoordigen op het ESF?
De Sahara is zonder meer erg droog.
  dinsdag 25 april 2023 @ 12:15:01 #2
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_208896430
Iemand die wel kan zingen.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  dinsdag 25 april 2023 @ 12:18:00 #3
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208896461
quote:
Rolf Sanchez: Hij zingt in het Spaans, dat is lekker internationaal.
_O-
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 25 april 2023 @ 12:23:54 #4
39237 crew  H_T
2733
pi_208896505
Meermaals gelachen om de OP. Mooi werk Fred! _O_
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_208896593
Ik denk dat volgend jaar wel eens Davina’s jaar kan worden. Ze willen sowieso iemand met podiumervaring en goede vocalen
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_208896597
Eefje de Visser en band zou van mij ook mogen.
pi_208896625
In ieder geval geen liedje met een boodschap. Om mijn part iets van jippie het leven is mooi laten we er een feestje van maken. *O* Als het maar heel iets anders is. Kom op commissie AvroTros steek je nek een keer uit en #durfeens.
pi_208896643
Zijn er wel Nederlandse producers/songwriters die echt goede Engelstalige popsongs kunnen produceren...?
pi_208896930
Ik wil Naaz. Maar zal wel weer niet.
Ben hier voor het songfestivalforum.
  dinsdag 25 april 2023 @ 13:51:42 #10
403253 Meke
after all this time? always.
pi_208897180
quote:
6s.gif Op dinsdag 25 april 2023 12:43 schreef Thrts het volgende:
Zijn er wel Nederlandse producers/songwriters die echt goede Engelstalige popsongs kunnen produceren...?
Wouter Hardy
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_208897500
Mogen dagjesmensen ook stemmen?

Geen Goldband, snuiven op het podium hoeft niet beloond te worden met een nog groter podium.
Geen emo singer songwrtiter zuchtmeisjes of jongens die het voornamelijk goed doen bij pubers.

Son Mieux lijkt mij prima. Lekker feesten!
Karsu staat er niet bij maar mag ook gaan. Gaan vast een hoop Turken op stemmen dus dat telt lekker aan.

Graag een opzwepend lied en geen intens depressief lied over pijn en weer opkrabbelen. Dat kennen we nu wel.
pi_208897615
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 13:17 schreef Zigsky het volgende:
Ik wil Naaz. Maar zal wel weer niet.
Die durft nu natuurlijk helemaal niet meer. Ze was er al niet echt happig op maar als je dan ook nog kans maakt om avond aan avond helemaal belachelijk gemaakt te worden op tv denk je wel twee keer na voor je meedoet.

Dat vind ik het jammere aan hoe het dit jaar is gegaan: in principe vind ik het goed dat Cornald en co er een licht-elitaire selectiemethode op nahouden die voorrang geeft aan 'echte' artiesten als S10, Jeangu en potentieel dus ook Naaz, ipv de standaardnamen uit het Vrienden van Amstel-circuit als Maan en Davina. Maar zorg er dan wel voor dat je met kwaliteit komt, want anders roept 'het volk' om De Streamers en ben je veel verder van huis.
pi_208897683
Ik ben voor Efteling Metal
  dinsdag 25 april 2023 @ 14:57:47 #14
18561 Giggio
kijk naar jezelf...
pi_208897690
Nick zonder Simon of Simon zonder Nick ?

ben geen fan van Davina M. maar een soort nummer als waar ze nu mee scoort zou voor de afwisseling een leuke NL-inzending zijn
... en huiver mee
pi_208898268
Fred _O_

Ik ben voor iemand/een band/duo/trio dat/die:
- van het scherm spat
- het podium rockt
- staat/staan te knallen
- ALLES eruit gooit op het podium
- ervaring heeft
- niets aan het toeval overlaat/laten

Voorkeur 1:
Di-rect of Marcel O+

Voorkeur 2:
Davina Michelle

Voorkeur 3:
Bouke (al gaan we dan misschien weer een beetje richting country/americana?, zijn nieuwe single vind ik toch wel fijn).

[ Bericht 0% gewijzigd door GeorgeM op 25-04-2023 16:54:40 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  dinsdag 25 april 2023 @ 16:50:16 #16
18561 Giggio
kijk naar jezelf...
pi_208899013
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 15:52 schreef GeorgeM het volgende:
Fred _O_

Voorkeur 3:
Bauke (al gaan we dan misschien weer een beetje richting country/americana?, zijn nieuwe single vind ik toch wel fijn).
wie is Bauke? - op YT kom ik Bouke (Elvis Tributeband) uit?
... en huiver mee
pi_208899055
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2023 16:50 schreef Giggio het volgende:

[..]
wie is Bauke? - op YT kom ik Bouke (Elvis Tributeband) uit?
Die inderdaad. Typefoutje.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208899260
quote:
7s.gif Op dinsdag 25 april 2023 14:33 schreef Bep-Vetklep het volgende:
Mogen dagjesmensen ook stemmen?

Geen Goldband, snuiven op het podium hoeft niet beloond te worden met een nog groter podium.
Geen emo singer songwrtiter zuchtmeisjes of jongens die het voornamelijk goed doen bij pubers.

Son Mieux lijkt mij prima. Lekker feesten!
Karsu staat er niet bij maar mag ook gaan. Gaan vast een hoop Turken op stemmen dus dat telt lekker aan.

Graag een opzwepend lied en geen intens depressief lied over pijn en weer opkrabbelen. Dat kennen we nu wel.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd :Y

Al zou ik Karsu niet sturen vanwege haar afkomst (wel als ze een goed liedje heeft uiteraard). Het zal zo’n Serhat vast wat bonuspunten hebben opgeleverd, maar dat is toch meer interessant voor landen die maar moeizaam door de semi komen, en ik hoop dat wij niet in die categorie gaan vallen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208899348
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 16:55 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Die inderdaad. Typefoutje.
quote:
In augustus 2012 trad Scholten op tijdens de Elvis Memorial Tour in Graceland. Ook in augustus 2017 werd hij gevraagd op te treden in Graceland, ditmaal vanwege de 40ste sterfdag van Elvis Presley. In 2018 werd hij genomineerd voor de cultuurprijs van de gemeente Emmen.
Niet alles wat hij bereikt heeft, is even prestigieus, maar het lijkt me in elk geval iemand die niet zenuwachtig zal worden van een ESF-podium.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208899433
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2023 17:25 schreef Fred_B het volgende:

[..]
[..]
Niet alles wat hij bereikt heeft, is even prestigieus, maar het lijkt me in elk geval iemand die niet zenuwachtig zal worden van een ESF-podium.

Zeker niet :D :7
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  Moderator dinsdag 25 april 2023 @ 19:30:20 #21
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208900674
Nee, kijk Nederland heeft er nu over omdat Johan Derksen het er over heeft en hem laat optreden als alternatief op Mia en Dion en komt er natuurlijk een hype. Oudere mensen maakt het nostalgisch naar tijden van lang geleden. Natuurlijk kan hij wel goed zingen en heeft podium presence. Als je hem googled komen er vrijwel eigenlijk alleen covers te tevoorschijn. België stuurde ook ooit een Elvis tribute en dat eindigde nog onder De Toppers. Die jongen heeft best zijn talent maar denk niet dat Europa daar echt op zit te wachten en wij moeten ook weg uit die hoek country singer song writer. We moeten naar muziek waar ook de jeugd naar luistert.
  Moderator dinsdag 25 april 2023 @ 19:36:24 #22
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208900752
Ik vind best wat opties uit de OP goede opties eventueel. Een cliche, maar het staat toch bij het liedje en capaciteiten. Trijntje had groot succes, maar een gigantisch kutnummer. Duncan was een nobody toen hij meedeed vanwege zijn goede nummer al was dat vast ook wel een risico gezien hij weinig ervaring had en ook wel onzeker en nerveus was. Dat is de goede kant opgevallen. Ik stel voor om een bezem te halen door de commissie, gedeeltelijk of geheel te vervangen door mensen die nu hits maken of weten hoe het werkt, voeg eventueel een demoscopische jury toe. Weer op het nummer te selecteren. Geen carte blanche aan artiesten geven. En dan de top 5 ofzo te laten optreden in een professionele setting voor de juries. En even een jaar zonder singer song writer muziek, zonder hippe country vibes, zonder nummer met een boodschap. Zal mij verder een worst zijn of we een dancepop, hiphop of rock nummer sturen.
pi_208902088
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 12:34 schreef Nexum het volgende:
Ik denk dat volgend jaar wel eens Davina’s jaar kan worden. Ze willen sowieso iemand met podiumervaring en goede vocalen
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 april 2023 13:51 schreef Meke het volgende:

[..]
Wouter Hardy
Ik zei het al eerder, Davina Michelle met een nummer van Wouter Hardy, niks meer aan doen.
Koel en donker bewaren
pi_208903324
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2023 19:30 schreef Momo het volgende:
Nee, kijk Nederland heeft er nu over omdat Johan Derksen het er over heeft en hem laat optreden als alternatief op Mia en Dion en komt er natuurlijk een hype. Oudere mensen maakt het nostalgisch naar tijden van lang geleden. Natuurlijk kan hij wel goed zingen en heeft podium presence. Als je hem googled komen er vrijwel eigenlijk alleen covers te tevoorschijn. België stuurde ook ooit een Elvis tribute en dat eindigde nog onder De Toppers. Die jongen heeft best zijn talent maar denk niet dat Europa daar echt op zit te wachten en wij moeten ook weg uit die hoek country singer song writer. We moeten naar muziek waar ook de jeugd naar luistert.
Het lastige met dat soort types die heel goed anderen na kunnen doen, is dat ze vaak als zichzelf een stuk minder zijn. Al lijkt me zo'n type met het juiste liedje op zich niet slecht.

Van mij hoeven we ook niet per sé weg uit de Radio 2-hoek, maar na dit jaar moet dat dan wel van een dusdanig niveau zijn dat de halve finale een formaliteit is. Dat kan je nooit met 100% zekerheid zeggen, maar als we volgend jaar weer 13e in de semi worden met zo'n suf liedje, wordt het ook steeds lastiger om mensen uit andere genres warm te krijgen om iets in te sturen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208904156
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2023 19:30 schreef Momo het volgende:
België stuurde ook ooit een Elvis tribute en dat eindigde nog onder De Toppers. Die jongen heeft best zijn talent maar denk niet dat Europa daar echt op zit te wachten
Als ik voor mijzelf spreek, was dat echt een slechte act/nummer. Ik heb al niks met Elvis. Z'n muziek spreekt me niet aan. Er zullen meerdere mensen zijn die die stijl oubollig vinden en dus niet erop stemmen. Daarnaast heb ik 't niet zo met imitatiezangers. Of 't nou Elvis Presley is of Michael Jackson. Dus dan knap ik al af op zoiets. Ik snap nog steeds niet dat de Belgen Copycat hadden gestuurd. Die titel alleen al. :')

Nee, laten wij vooral niet zoiets sturen. :)
Hotapnyc
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')