Hahaquote:Op vrijdag 21 april 2023 00:15 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja. Kan ik niet blij van worden.
Maar als jij daar wel blij van wordt, dan ben ik daarom blij voor jou![]()
Ik vind ze wel mooi rondom gebruind., lukt me altijd slecht bij saucijsjes.quote:Op vrijdag 21 april 2023 17:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb weleens betere foto's gepost![]()
[ link | afbeelding ]
lekker makkelijkquote:Op zaterdag 22 april 2023 16:06 schreef Kanaroe het volgende:
Straks verse flammkuchen en pizza's, kant-en-klaar van de jumbo. Beetje opleuken met wat extra ui en pepertjes.
Heb al een poosje geen kookzin en -inspiratie, dan maar even zo
Ook lekker, en redelijk makkelijk. Maak je nu de pita's ook zelf?quote:Op zaterdag 22 april 2023 16:19 schreef Karzai het volgende:
[..]
lekker makkelijk
ik maak pitabroodjes met kip, ui, peper en tomaat
nee de pita's maak ik niet zelfquote:Op zaterdag 22 april 2023 16:20 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ook lekker, en redelijk makkelijk. Maak je nu de pita's ook zelf?
Komt vanzelf wel weer, geen verplichtingquote:Op zaterdag 22 april 2023 16:06 schreef Kanaroe het volgende:
Straks verse flammkuchen en pizza's, kant-en-klaar van de jumbo. Beetje opleuken met wat extra ui en pepertjes.
Heb al een poosje geen kookzin en -inspiratie, dan maar even zo
Jeps, even moeite met de overgang van winter- naar lentevoedsel. Dat is het denk ik.quote:Op zaterdag 22 april 2023 18:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Komt vanzelf wel weer, geen verplichting
Dat is raar, waar ik ben geweest wel (Bleiswijk, Delft, Gouda en bij 1 filiaal in R'dam).quote:Op zaterdag 22 april 2023 18:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bram heeft uitstekende frieten, maar helaas geen goede Mayo, tenminste in de filialen waar ik ben geweest.
quote:Op zaterdag 22 april 2023 19:41 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jeps, even moeite met de overgang van winter- naar lentevoedsel. Dat is het denk ik.
En m'n eigen overgang
quote:Op zondag 23 april 2023 11:41 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond wilden we met 11 man familie naar het lokale chin. ind. spec. rest., ter gelegenheid van mijn overleden vader's verjaardag, maar ze zijn in het weekend gesloten wegens personeelstekort![]()
Was altijd zo heerlijk kneuterig en oubollig daar, en mijn vader genoot daar enorm van.
Maar nu halen we straks chinees en sushi af, en is ons huis omgebouwd tot restaurantruimte, inclusief chinese lampionnen
Herkenbaar.quote:Op zondag 23 april 2023 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]![]()
Man haalt straks ook Chinees, geen idee wat nog. Heb eigenlijk nergens echt zin in ?
quote:Op zondag 23 april 2023 11:28 schreef praadje het volgende:
Ochtend; 2 donkerbruine bh met ham/kaas en pindakaas
Middag; Yoghurt met fruit
Avond; Pasta Boursin met in chiliolie uitgebakken spekjes en broccoli
Tussendoor; Maiswafels met kipfilet en jam
Wat een goed idee van jullie, eet smakelijk vnv en hoop dat jullie niet alles daarna alleen hoeven op te ruimenquote:Op zondag 23 april 2023 11:41 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond wilden we met 11 man familie naar het lokale chin. ind. spec. rest., ter gelegenheid van mijn overleden vader's verjaardag, maar ze zijn in het weekend gesloten wegens personeelstekort![]()
Was altijd zo heerlijk kneuterig en oubollig daar, en mijn vader genoot daar enorm van.
Maar nu halen we straks chinees en sushi af, en is ons huis omgebouwd tot restaurantruimte, inclusief chinese lampionnen
Als je het eten eenmaal ziet en ruikt val je vanzelf aanquote:Op zondag 23 april 2023 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]![]()
Man haalt straks ook Chinees, geen idee wat nog. Heb eigenlijk nergens echt zin in ?
Mooiquote:Op zondag 23 april 2023 11:41 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond wilden we met 11 man familie naar het lokale chin. ind. spec. rest., ter gelegenheid van mijn overleden vader's verjaardag, maar ze zijn in het weekend gesloten wegens personeelstekort![]()
Was altijd zo heerlijk kneuterig en oubollig daar, en mijn vader genoot daar enorm van.
Maar nu halen we straks chinees en sushi af, en is ons huis omgebouwd tot restaurantruimte, inclusief chinese lampionnen
bequote:Op zondag 23 april 2023 17:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat een goed idee van jullie, eet smakelijk vnv en hoop dat jullie niet alles daarna alleen hoeven op te ruimen
[..]
Als je het eten eenmaal ziet en ruikt val je vanzelf aan![]()
Ik had vanmorgen brownie bij een vaas koffie (heel beroerde nacht) en vanmiddag nog een softijsje gehad.
Vanavond soep, focaccia en yoghurt met fruit en cruesli toe.
quote:Op zondag 23 april 2023 17:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had vanmorgen brownie bij een vaas koffie (heel beroerde nacht) en vanmiddag nog een softijsje gehad.
Ik ook zoietsquote:Op zondag 23 april 2023 20:06 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik had Franse frietjes met mayo en pindasaus erbij en een kroketje met appelmoes
Was wel lekker
Oeh, dat receptquote:Op maandag 24 april 2023 14:15 schreef golfer het volgende:
Vanavond: ik heb van een stuk buikspek zelf porchetta gemaakt volgens dit recept en dat wordt nu langzaam aan het spit gegrild. Daarbij eten we aardappelgratin en een Italiaanse slamix.
Ik heb alleen geen draaispitquote:Op maandag 24 april 2023 16:19 schreef Magica het volgende:
[..]
Ja lijkt mij ook wil ik altijd al eens proberen
Dat was tot een paar weken geleden hier ook het geval, maar toen kochten we dit oventje.quote:
Jeps, ik weet het.quote:Op maandag 24 april 2023 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat was tot een paar weken geleden hier ook het geval, maar toen kochten we dit oventje.
Zo ging de porchetta erin:quote:
Prachtig! Geniet ervan straksquote:Op maandag 24 april 2023 17:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo ging de porchetta erin:
[ afbeelding ]
Ik heb de porchetta nu ruim 2 uur op 150 graden laten draaien en heb nu een kerntemperatuur van 69 graden bereikt.
Ziet er nu zo uit:
[ afbeelding ]
Straks laat ik hem nog een kwartier op volle hitte 250 graden draaien zodat het zwoerd lekker knapperig en krokant wordt.
Ziet er al lekker uit zegquote:Op maandag 24 april 2023 17:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo ging de porchetta erin:
[ afbeelding ]
Ik heb de porchetta nu ruim 2 uur op 150 graden laten draaien en heb nu een kerntemperatuur van 69 graden bereikt.
Ziet er nu zo uit:
[ afbeelding ]
Straks laat ik hem nog een kwartier op volle hitte 250 graden draaien zodat het zwoerd lekker knapperig en krokant wordt.
quote:Op maandag 24 april 2023 17:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo ging de porchetta erin:
[ afbeelding ]
Ik heb de porchetta nu ruim 2 uur op 150 graden laten draaien en heb nu een kerntemperatuur van 69 graden bereikt.
Ziet er nu zo uit:
[ afbeelding ]
Straks laat ik hem nog een kwartier op volle hitte 250 graden draaien zodat het zwoerd lekker knapperig en krokant wordt.
Ik precies hetzelfde maar dan met gehaktbal met ui.quote:Op maandag 24 april 2023 18:06 schreef Magica het volgende:
Vanavond bloemkool en broccoli en tartaartje met ui
quote:Op maandag 24 april 2023 17:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo ging de porchetta erin:
[ afbeelding ]
Ik heb de porchetta nu ruim 2 uur op 150 graden laten draaien en heb nu een kerntemperatuur van 69 graden bereikt.
Ziet er nu zo uit:
[ afbeelding ]
Straks laat ik hem nog een kwartier op volle hitte 250 graden draaien zodat het zwoerd lekker knapperig en krokant wordt.
quote:Op maandag 24 april 2023 14:15 schreef golfer het volgende:
Vanavond: ik heb van een stuk buikspek zelf porchetta gemaakt volgens dit recept en dat wordt nu langzaam aan het spit gegrild. Daarbij eten we aardappelgratin en een Italiaanse slamix.
De helft is al op. De rest bewaren we en gaan we als tussendoortjes of misschien nog een keer als avondeten gebruiken.quote:Op maandag 24 april 2023 17:47 schreef FutureFairytale het volgende:
![]()
Dat wordt nog inhouden om em niet helemaal op te eten, lekker zeg!
Ik ben niet zo van het spek, maar het ziet er goed uitquote:Op maandag 24 april 2023 18:37 schreef Blues het volgende:
[..]
[..]
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Toevallig ook aan de griesmeel!quote:
Ja, heerlijk vind ik dat.quote:Op maandag 24 april 2023 21:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Toevallig ook aan de griesmeel!![]()
Vind het ook heerlijk met kaneel. Hoop niet dat het ooit uitsterft.
Erg lekker!quote:Op dinsdag 25 april 2023 15:08 schreef golfer het volgende:
Nu, als tussendoortje, zelfgemaakte romige aspergesoep.
Vanavond: Risotto met witte asperges, bosui en gerookte zalm met daarbij jonge bladsla en veldsla.
Ik dacht eerst waarom ligt t in tomatensausquote:Op dinsdag 25 april 2023 21:03 schreef mascara-klodder het volgende:
Kipfilet gekruid met tomaat/feta-salade
[ link | afbeelding ]
Ik kan een grote glimlach niet onderdrukken, zoals altijd.quote:Op woensdag 26 april 2023 10:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Ontbijt: Havermout met warme appel, druiven en kaneel.
Lunch: 2 Boterhammen ham en gebakken ei, sinaasappel.
Vanavond bij ouders gekookte aardappelen, andijvie, gebakken champignons, komkommer en slavinken.
Ben benieuwd of je het wat vindt, klinkt lekker.quote:Op woensdag 26 april 2023 14:51 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij eten de nieuwe verspakket van AH: Kip kapsalon.
Veel snijwerk, betwijfel of het lekker gaat worden maar je moet het eerst maar even proberen..
Laat je weten hoe het smaakte? Ik ben erg benieuwd!quote:Op woensdag 26 april 2023 14:51 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij eten de nieuwe verspakket van AH: Kip kapsalon.
Veel snijwerk, betwijfel of het lekker gaat worden maar je moet het eerst maar even proberen..
Oh lekker zeg! Wat doe je op de pannekoek? En doe je er stukjes appel doorheen als je het bakt of toch liever een lekker stukje spekquote:
Hazelnootpasta en aardbeien.quote:Op woensdag 26 april 2023 18:12 schreef Thaddeus het volgende:
[..]
Oh lekker zeg! Wat doe je op de pannekoek? En doe je er stukjes appel doorheen als je het bakt of toch liever een lekker stukje spek
ga je op vakantiequote:Op donderdag 27 april 2023 11:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu 2 cappuccino's met heerlijk gebak. Slofje met cheesecake mousse en mandarijntjes (toch oranje).
Vanmiddag warm eten: Spinazie met ei, aardappelen en pepersteak.
Vanavond naar Schiphol dus 2 weken zooo lekker eten
Jaaaaquote:
Waar ga je heen?quote:Op donderdag 27 april 2023 13:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jaaaa![]()
Zal wel eetfoto'tjes posten. Straks eerst mn voorlopig laatste Hollandse maal (ga t niet missen hoor).
Waar naartoe en alleen of met vriend?quote:Op donderdag 27 april 2023 13:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Jaaaa![]()
Zal wel eetfoto'tjes posten. Straks eerst mn voorlopig laatste Hollandse maal (ga t niet missen hoor).
Mooi usericon/avatar, ff statement maken in de kokkerelhoekquote:Op donderdag 27 april 2023 15:14 schreef golfer het volgende:
Wij hadden een biertje en aten poffertjes (en B. een suikerspin) op de kermis op de Grote Markt van Haarlem.
Vanavond en nog een dag wordt het een grote ramesmaaltijd van de dorpstoko.
Oooh, fijne reis toegewenst. Ben ook nieuwsgierigquote:Op donderdag 27 april 2023 11:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu 2 cappuccino's met heerlijk gebak. Slofje met cheesecake mousse en mandarijntjes (toch oranje).
Vanmiddag warm eten: Spinazie met ei, aardappelen en pepersteak.
Vanavond naar Schiphol dus 2 weken zooo lekker eten
Het was te doen maar wij houden helemaal niet van zoete aardappel. Nee ga het niet meer maken in ieder gevalquote:Op woensdag 26 april 2023 17:52 schreef Scriptascripta het volgende:
[..]
Laat je weten hoe het smaakte? Ik ben erg benieuwd!
Haha. Sinds gisteren?quote:Op donderdag 27 april 2023 20:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik had opeens trek in pannenkoeken
[ link | afbeelding ]
Ohhh ik had van gister niet gelezenquote:Op donderdag 27 april 2023 20:52 schreef Donna het volgende:
[..]
Ik bakte ze gisteren en gezien de 7 likes op die post waren er meer liefhebbers hier.
Het zijn er ondertussen 8quote:Op donderdag 27 april 2023 20:52 schreef Donna het volgende:
[..]
Ik bakte ze gisteren en gezien de 7 likes op die post waren er meer liefhebbers hier.
Ja ik ben alles gaan liken op de vorige paginaquote:Op donderdag 27 april 2023 21:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Het zijn er ondertussen 8![]()
Pannenkoeken doen het altijd goed.
Ultiem comfort food? Jeugdsentiment? Kleine beetje moeite voor een groot plezier?
Kweenie. Het is altijd een feestje in mijn hoofd, als ik de eerste hap neem.
Ik krijg hier echt trek vanquote:Op donderdag 27 april 2023 20:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik had opeens trek in pannenkoeken
[ link | afbeelding ]
Awwquote:Op donderdag 27 april 2023 22:07 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja ik ben alles gaan liken op de vorige pagina![]()
Bij mij toch ook wel een beetje jeugdsentiment maar ook tienersentiment, ik bakte als 15-16-17jarige regelmatig pannenkoeken en had dan allemaal vrienden en vriendinnen te eten.
En later natuurlijk mamasentiment, want mijn dochter genoot er zo van als ik pannenkoeken ging bakken voor haar en later natuurlijk ook met haar
quote:Bestrooi met de peterselie en serveer de goulash met rijst, of aardappelpuree. Gekookte sperziebonen of een komkommersalade zijn er lekker bij
Uienringen met een chilisausje?quote:Op vrijdag 28 april 2023 12:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Klein snackje![]()
[ link | afbeelding ]
Ah. Inktvisringen.quote:Op vrijdag 28 april 2023 13:24 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Calamaris en zoetzure saus gemengd met sriracha
Zo, jij zit aan de andere kant van de aardbol! Heerlijk zeg, geniet van alle culinairiteiten!quote:Op vrijdag 28 april 2023 17:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Hassejo! Na 36 uur geen slaap, 2 maaltijden in t vliegtuig en een laaaaaaaaange reis eerste huiselijke maal gegeten in Seoul dankzij de magnetron![]()
[ link | afbeelding ]
Fried chicken en tteokbokki, k&k uit de supermarkt. Gekregen muffin als toetje.
Ah, je bent weer in jouw geboorteland.quote:Op vrijdag 28 april 2023 17:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Hassejo! Na 36 uur geen slaap, 2 maaltijden in t vliegtuig en een laaaaaaaaange reis eerste huiselijke maal gegeten in Seoul dankzij de magnetron![]()
[ link | afbeelding ]
Fried chicken en tteokbokki, k&k uit de supermarkt. Gekregen muffin als toetje.
Joehoequote:Op vrijdag 28 april 2023 17:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Ah, je bent weer in jouw geboorteland.
Oei hoop het laatste want dat gaat sneller voorbij. Hoop dat de voedzame koekjes goed gevallen zijn.quote:Op vrijdag 28 april 2023 18:12 schreef Speedfight het volgende:
Fikse buikgriep (of eerder waarschijnlijk voedselvergiftiging van de BBQ gisteren.. :p)
Maar net haverkoekjes van banaan en havermout met cranberries en pompoenpitten in de airfryer gebakken. Lekker
[ link | afbeelding ]
Ooh wat knap van je dat ze zo fluffy zijn geworden! Schijnt moeilijk te zijnquote:Op zaterdag 29 april 2023 12:39 schreef foodlover het volgende:
Gisteren zelf bapao gemaakt. Chinees deeg recept, Indonesische gehakt vulling. At er net nog een als snack, goed gelukt mooi fluffy gestoomde broodjes.
Wil tomatensoep gaan makenzl met wat gehaktballetjes rijst selderij enzo. Vroeger aten we dat thuis als de tomaten uit de tuin op moesten en ging ook lavas, Maggi plant in die soep.
Mokkaijsquote:Op zaterdag 29 april 2023 13:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sundubu jjigae, stoofpot met o.a. bloedworst en gemixte mandu.
[ link | afbeelding ]
Softijs mokka en vanille toe.
Ziet er heerlijk uit, flinke portie zoals wij van jou gewend zijnquote:Op zaterdag 29 april 2023 13:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sundubu jjigae, stoofpot met o.a. bloedworst en gemixte mandu.
[ link | afbeelding ]
Softijs mokka en vanille toe.
Had recept van YouTube Chinese dame Souped up recipes.quote:Op zaterdag 29 april 2023 13:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ooh wat knap van je dat ze zo fluffy zijn geworden! Schijnt moeilijk te zijn
Die is leuk, jaquote:Op zaterdag 29 april 2023 13:55 schreef foodlover het volgende:
[..]
Had recept van YouTube Chinese dame Souped up recipes.
Ziet er lekker uit allemaal! Die ijsjes zijn kunstwerkjes, echt leuk!quote:Op zaterdag 29 april 2023 13:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sundubu jjigae, stoofpot met o.a. bloedworst en gemixte mandu.
[ link | afbeelding ]
Softijs mokka en vanille toe.
quote:Op zaterdag 29 april 2023 14:12 schreef golfer het volgende:
Ik maak voor vanavond maar weer eens de gehaktballen volgens de Librijemethode met daarbij gebakken, gekruide aardappeltjes en een Oosterse salade.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze waren weer lekker.
Jeugdtrauma's door de aan snot gekookte spitskool die mijn moeder serveerdequote:
Oef ja, vroeger hadden ze toch de neiging om de groenten tot snot te kokenquote:Op zondag 30 april 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Jeugdtrauma's door de aan snot gekookte spitskool die mijn moeder serveerde![]()
![]()
Savooiekool van het zelfde laken een pak.
Roerbakken is meer mijn stiel.quote:Op zondag 30 april 2023 11:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Oef ja, vroeger hadden ze toch de neiging om de groenten tot snot te koken![]()
Mijn groenten moeten wel een bite hebben, anders is het net babyvoer
Heerlijk allemaal!quote:Op zondag 30 april 2023 12:05 schreef FutureFairytale het volgende:
[ link | afbeelding ]
Na een goede bergwandeling (met tempels en Koninklijke graven) flink trek gekregen en goeie porties bij een Aziatische 'snackbar' gegeten;
Omurice: Japanse omelet met gebakken rijst, ham en currysaus)
Cheese Tonkatsu: Met veel kaas gevulde schnitzel met currysaus, met rijst en sla met ketchup en mayo
[ link | afbeelding ]
Softijs met chocosaus en vlokken & softijs met Dalgona crunch (Koreaanse honeycomb toffee). Die laatste was echt lekker. Morgen weer
Garnalen met groente en rijst in szechuansaus voor g en voor mij kip met groente en rijst in oestersaus(niet te proeven helaasquote:Op zondag 30 april 2023 17:03 schreef golfer het volgende:
Straks naar het Zuggo Dome en vooraf even een snelle hap halen bij https://www.asiankitchen.nl/Arena/
Dank je! Ik geniet al onwijs, wat een mooie maar ook moderne, gave stad met mooie en vriendelijke mensen.quote:Op zondag 30 april 2023 12:15 schreef Blues het volgende:
[..]
Heerlijk allemaal!
Wat zal jij veel zien
Maak je ook nog een fotoverslagje ergens van je vakantie
Geweldig zo'n markt, krijg er trek vanquote:Op maandag 1 mei 2023 13:46 schreef FutureFairytale het volgende:
Paar foto's wat ook met eten te maken heeft. De Gwangjang markt(hal) voor lunch. Mijn god wat was het daar druk. En dan gingen we nog op een maandag omdat dat mee zou vallen.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Motor door de drukte
[ link | afbeelding ]
Bindaetteok (mungbonen pannenkoek)
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Japchae (zoete aardappelnoedels)
[ link | afbeelding ]
Tteokbokki (rijstcakes in saus)
[ link | afbeelding ]
Avondmaal thuis. 2 Soorten noodles (Rosé en 4 Cheese), zachtgekookte eieren, rijstepap met rundvlees, gimbap (Koreaanse sushi) met ham en ei. Met Makgeolli (Koreaanse rijstwijn) en thee.
Ziet er allemaal bijzonder uit.quote:Op maandag 1 mei 2023 13:46 schreef FutureFairytale het volgende:
Paar foto's wat ook met eten te maken heeft. De Gwangjang markt(hal) voor lunch. Mijn god wat was het daar druk. En dan gingen we nog op een maandag omdat dat mee zou vallen.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Motor door de drukte
[ link | afbeelding ]
Bindaetteok (mungbonen pannenkoek)
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Japchae (zoete aardappelnoedels)
[ link | afbeelding ]
Tteokbokki (rijstcakes in saus)
[ link | afbeelding ]
Avondmaal thuis. 2 Soorten noodles (Rosé en 4 Cheese), zachtgekookte eieren, rijstepap met rundvlees, gimbap (Koreaanse sushi) met ham en ei. Met Makgeolli (Koreaanse rijstwijn) en thee.
Appartement.quote:Op maandag 1 mei 2023 15:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er allemaal bijzonder uit.![]()
Waar is thuis?
quote:Op maandag 1 mei 2023 15:28 schreef NoCigar het volgende:
Donderdag j.l. gegeten bij 'Breizh la table',
-knip-
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31quote:Op maandag 1 mei 2023 15:36 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren restaurant Aap in Alphen bezocht: een Zuid Afrikaans restaurant!
Eindelijk eens bobotie gegeten die niet uit een pakje kwam. Gezellige plek met vriendelijk personeel en blijkbaar heel kindvriendelijk dus gelukkig gisterenavond niet te druk:
[ afbeelding ]
Juist vanwege dat kindvriendelijke gaan wij er niet heenquote:Op maandag 1 mei 2023 15:36 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren restaurant Aap in Alphen bezocht: een Zuid Afrikaans restaurant!
Eindelijk eens bobotie gegeten die niet uit een pakje kwam. Gezellige plek met vriendelijk personeel en blijkbaar heel kindvriendelijk dus gelukkig gisterenavond niet te druk:
[ afbeelding ]
Zou ik dan ook niet voor kiezen 😄quote:Op maandag 1 mei 2023 16:19 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Juist vanwege dat kindvriendelijke gaan wij er niet heen, terwijl het hier vlakbij is.
Ik was er heel bang voor (soort Ikea-ballenbak stelde ik me altijd voor) maar het viel erg mee, waarschijnlijk ook omdat het rustig was, en was het gewoon heel leuk verder. Wel een familierestaurant maar echt wel beter dan van der Valk of de Beren of zo.quote:
Scholquote:Op maandag 1 mei 2023 16:21 schreef Kanaroe het volgende:
Straks gebakken scholfiletjes, salade van kropsla en zelfgemaakte pommes duchesses.
Schol, lang geleden, zin an!
quote:Op maandag 1 mei 2023 15:04 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond maak ik een kip-kerrie maaltijd met rijst. Volgens dit recept.
Alleen i.p.v. paprika gebruik ik gebroken sperziebonen.
Dat zou voor mij ook een reden zijn om daar niet heen te gaan.quote:Op maandag 1 mei 2023 16:19 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Juist vanwege dat kindvriendelijke gaan wij er niet heen, terwijl het hier vlakbij is.
Daar heb ik ook nog gelopen en gegeten. Hotel zat er op loopafstand vandaan.quote:
Leuke sfeer met de stoelen, de boom en de beeldjes aan de muurquote:Op maandag 1 mei 2023 15:36 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren restaurant Aap in Alphen bezocht: een Zuid Afrikaans restaurant!
Eindelijk eens bobotie gegeten die niet uit een pakje kwam. Gezellige plek met vriendelijk personeel en blijkbaar heel kindvriendelijk dus gelukkig gisterenavond niet te druk:
[ afbeelding ]
Blij word je daarvan als mensen genieten van je eten. Lief dat je je eten hebt gedeeldquote:Op maandag 1 mei 2023 22:55 schreef praadje het volgende:
Vandaag nog een keer de knoflookspaghetti met Cajun kip. Ik had nog zoveel over dat ik een schaal bij de buurtjes heb gebracht. Blijkbaar goed in de smaak gevallen want ze appte voor het recept van de spaghetti. Daar word ik blij van.
Zo fijn als mensen van je eten genieten
Ah ja jij bent er natuurlijk geweestquote:Op maandag 1 mei 2023 19:47 schreef z80 het volgende:
[..]
Daar heb ik ook nog gelopen en gegeten. Hotel zat er op loopafstand vandaan.
De Tteokbokki die ik op de hoek van het hotel at was goed pittig. Deze ook?
quote:Op dinsdag 2 mei 2023 16:44 schreef golfer het volgende:
Straks: kip beefburgers, patat en appelmoescompote.
Dat lijkt me echt lekker die karbonades!quote:Op dinsdag 2 mei 2023 18:22 schreef Karzai het volgende:
vanavond schouderkarbonades met een uitje, knoflook, peper, gembersiroop, ketjap, met gebakken aardappeltjes erbij en appelmoes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Danku, ik heb het iets te pittig gemaakt 1 pepertje was genoeg geweest, had er drie in gedaan, maar erg lekkerquote:Op dinsdag 2 mei 2023 21:03 schreef Magica het volgende:
[..]
Dat lijkt me echt lekker die karbonades!
Voor het marineren van het vlees of kip gebruik ik graag Chinese rijstwijn of bij gebrek daaraan een scheutje droge sherry, wat oestersaus, witte peper.quote:Op maandag 1 mei 2023 18:44 schreef marc0871 het volgende:
Zoiets
[ afbeelding ]
Toen mijn zus het me leerde (met marinademix en een zakje nasikruiden), noemde ze het roerbakmie, naar de fijne mie die ze gebruikte.
Ondertussen heb ik mijn eigen marinade voor de kip.
Olie, ketjap manis, komijnzaad, gember, kurkuma, citroengras, scheutje azijn en een snuf zout.
Dan zit je al voor een groot deel aan de marinademix van Conimex.
Een aantal andere zitten al bij de verse ingrediënten.
Die bak ik met aanhangende marinade aan, waarna ik er uien, knoflook, spaanse peper, paprika en prei bij doe.
Aangezien de nasikruiden van Silvo bijna dezelfde ingrediënten hadden, doe ik de rest van de marinade, met wat water en maizena, erbij voor een sausje.
Ik ga vanavond nog wat oestersaus toevoegen, voordat ik de gekookte roerbakmie erbij gooi.
Ik eet het met casave kroepoek.
Ik kwam er vorige week achter dat het veel weg heeft van chow mein. Een gerecht van gebakken noodles, met vlees/vis/kip en groenten.
Niet te verwarren met lo mein, waarbij de noodles slechts gemengd zijn.
Ik zal alleen wat meer smaakmakers gebruiken.
Valt me idd op dat er maar zo weinig smaakmakers gebruikt worden, in Aziatische kookfilmpjes.quote:Op dinsdag 2 mei 2023 22:12 schreef foodlover het volgende:
[..]
Voor het marineren van het vlees of kip gebruik ik graag Chinese rijstwijn of bij gebrek daaraan een scheutje droge sherry, wat oestersaus, witte peper.
Mooi toch en lekker toevoegen naar jouw eigen smaak.quote:Op dinsdag 2 mei 2023 23:28 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Valt me idd op dat er maar zo weinig smaakmakers gebruikt worden, in Aziatische kookfilmpjes.
Maar dat zeg ik; ik doe er waarschijnlijk te veel in.
Oestersaus heb ik eigenlijk pas ontdekt. Ik wist niet wat te verwachten. Beetje bang, eigenlijk.
Laatst bracht mijn Maleise buurman een bakje oosters gekruide pasta met kipkluifjes. Een beetje fusion van wat ze nog in huis hadden, voordat ze op reis gingen.
Bij navraag zat daar ook oestersaus in.
Ik heb ondertussen een flesje gekocht. Van Go-Tan. Je moet ergens beginnen.
Mirin staat ook in het keukenkastje en ik heb zelfs vissaus gekocht.
5-spice herontdekt en ik heb al een nieuw potje moeten kopen.
Volop aan het (her)ontdekken, hier![]()
En ik eet er goed van![]()
Laat ik het zo zeggen; ik ben lekker op weg. Je beschrijft mijn halve kruidenkastje (nou ja, bijnaquote:Op dinsdag 2 mei 2023 23:36 schreef foodlover het volgende:
[..]
Mooi toch en lekker toevoegen naar jouw eigen smaak.
Rijstwijn oestersaus witte peper sesamolie zijn volgens mij veel voorkomende combinaties in Chinese keuken ook zie ik "ze" veel kippenbouillon lichte en donkere sojasaus toevoegen en natuurlijk vetsin, MSG of hoe je het maar wil noemen.
Ik ben Rijst aan het koken, om straks tot nasi te verwerkenquote:Op woensdag 3 mei 2023 12:13 schreef Karzai het volgende:
Vanochtend kwark met een sinaasappel en 2 boterhammen met pindakaas
Vanmiddag een bordje nasi op de zaak
[ afbeelding ]
Vanavond kipfilet met sla, tomaat, mozzarella en appelmoes
Niet dat ik hier allemaal YouTube kanalen wil pluggen. Maar ontdekte laatst Wai's kitchen een jongen uit regio Den Haag of Zoetermeer ofzo waarvan de ouders vroeger een Chin. Ind. Spec. Rest. hadden en die deelt leuke recepten en technieken.quote:Op woensdag 3 mei 2023 19:06 schreef marc0871 het volgende:
De kip komt morgen.
Ik liep weer langs de viskraam
Wel nasi. Met oestersaus vandaag, ipv trassi (eigenlijk meer iets van petis)
Met wat?quote:
met aardappel en doperwtjesquote:Op woensdag 3 mei 2023 20:21 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Met wat?
Ik heb vandaag ravioli gevuld met kaas in een cremige tomatensaus met aubergine, courgette, prei, tomaat en paprika gemaakt
Ik zal er eens naar kijkenquote:Op woensdag 3 mei 2023 20:15 schreef foodlover het volgende:
[..]
Niet dat ik hier allemaal YouTube kanalen wil pluggen. Maar ontdekte laatst Wai's kitchen een jongen uit regio Den Haag of Zoetermeer ofzo waarvan de ouders vroeger een Chin. Ind. Spec. Rest. hadden en die deelt leuke recepten en technieken.
Zo bloemkool met bechamelsaus gekookte aardappelen tartaartjes en jus.
Oeh, interessantquote:Op woensdag 3 mei 2023 20:15 schreef foodlover het volgende:
[..]
Niet dat ik hier allemaal YouTube kanalen wil pluggen. Maar ontdekte laatst Wai's kitchen een jongen uit regio Den Haag of Zoetermeer ofzo waarvan de ouders vroeger een Chin. Ind. Spec. Rest. hadden en die deelt leuke recepten en technieken.
Ziet er erg goed uit!quote:Op woensdag 3 mei 2023 23:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik had de prei-kerriesoep met appel van zo'n AH verspakket gemaakt. Was eigenlijk best lekker
[ link | afbeelding ]
Heb je hier een receptje van? Ik heb toevallig dat allemaal in huis en moet op.quote:Op woensdag 3 mei 2023 18:19 schreef Kanaroe het volgende:
Venkelsalade met sinaasappel en rucola en dressing
Heb maar wat bij elkaar gemikt eigenlijk. Minneola's in partjes, zonder velletje. Venkel op de mandoline geschaafd.quote:Op donderdag 4 mei 2023 09:23 schreef anndb het volgende:
[..]
Heb je hier een receptje van? Ik heb toevallig dat allemaal in huis en moet op.
Ooh jammie, momo'squote:Op donderdag 4 mei 2023 09:01 schreef Speedfight het volgende:
Broodjes uit de oven met mozzarella, honingtomaat, komkommer en pesto.
Vanmiddag uit lunchen.
Vanavond Indiaas Nepalees uit eten
Nu wil ik ook daarheen.quote:Op donderdag 4 mei 2023 11:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Drankjes in het Harry Potter café![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Mangwon markt (croquette met kimchi gegeten):
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Spicy Kalguksu (handgemaakte noodles in pittige bouillon):
[ link | afbeelding ]
Mandu ramyun (instant noodlesoep met Koreaanse dumplings)en jjolmyeon (koude noodles in pittige saus):
[ link | afbeelding ]
Softijs met karamel en cornflakes:
[ link | afbeelding ]
En we deden na een strandwandeling bij Woodstock een lekker bakkie (met een stukje spekkoek).quote:Op donderdag 4 mei 2023 14:38 schreef golfer het volgende:
Nu, als tussendoortje: een portie kibbeling van Vis van Floor op de boulevard van Bloemendaal Strand..
Vanavond: gebakken, gekruide aardappelwedges, salade met farmerssalademix en op de huid gebakken zeebaarsfilets.
quote:Op donderdag 4 mei 2023 14:38 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gebakken, gekruide aardappelwedges, salade met farmerssalademix en op de huid gebakken zeebaarsfilets.
Goede foto's allemaal juffie.quote:Op donderdag 4 mei 2023 11:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Drankjes in het Harry Potter café![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Mangwon markt (croquette met kimchi gegeten):
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Spicy Kalguksu (handgemaakte noodles in pittige bouillon):
[ link | afbeelding ]
Mandu ramyun (instant noodlesoep met Koreaanse dumplings)en jjolmyeon (koude noodles in pittige saus):
[ link | afbeelding ]
Softijs met karamel en cornflakes:
[ link | afbeelding ]
Lekkerquote:Op donderdag 4 mei 2023 15:21 schreef Blues het volgende:
[..]
En we deden na een strandwandeling bij Woodstock een lekker bakkie (met een stukje spekkoek).
[ afbeelding ]
Stevig ontbijt, lijkt mij.quote:
dat ziet er heerlijk uitquote:Op vrijdag 5 mei 2023 13:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Cappuccino, vanille latte en cheesecake:
[ link | afbeelding ]
Sundae Kimchi Tteokbokki (rijstcakes, kimchi en Koreaanse bloedworst). Later nog rijst met krokant zeewier besteld en door het restant saus geroerd. Dit was zóó lekker!!
[ link | afbeelding ]
Altijd iets fris erbij. Ingelegde radijsplakjes:
[ link | afbeelding ]
Als bijgerecht een mandje met twigim: Cheese balls, gefrituurde zeewier-noodlerolletjes en gefrituurde aardappel/groenten:
[ link | afbeelding ]
quote:Op vrijdag 5 mei 2023 13:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Cappuccino, vanille latte en cheesecake:
[ link | afbeelding ]
Sundae Kimchi Tteokbokki (rijstcakes, kimchi en Koreaanse bloedworst). Later nog rijst met krokant zeewier besteld en door het restant saus geroerd. Dit was zóó lekker!!
[ link | afbeelding ]
Altijd iets fris erbij. Ingelegde radijsplakjes:
[ link | afbeelding ]
Als bijgerecht een mandje met twigim: Cheese balls, gefrituurde zeewier-noodlerolletjes en gefrituurde aardappel/groenten:
[ link | afbeelding ]
Al die saus en dan óók nog mayo, heldquote:
Is dit in Nederland?quote:Op vrijdag 5 mei 2023 13:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Cappuccino, vanille latte en cheesecake:
[ link | afbeelding ]
Sundae Kimchi Tteokbokki (rijstcakes, kimchi en Koreaanse bloedworst). Later nog rijst met krokant zeewier besteld en door het restant saus geroerd. Dit was zóó lekker!!
[ link | afbeelding ]
Altijd iets fris erbij. Ingelegde radijsplakjes:
[ link | afbeelding ]
Als bijgerecht een mandje met twigim: Cheese balls, gefrituurde zeewier-noodlerolletjes en gefrituurde aardappel/groenten:
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |