FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat vind je de lekkerste manier van ei bereiden?
roos94zondag 19 maart 2023 @ 14:02
Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie het liefst je ei eten?

Ik het liefst gekookt maar duurt altijd zo lang. Vroeger had hema bij ontbijt altijd superlekkere ei op stokbrood maar die is helaas weg. Heb vaak geprobeerd na te maken maar lukte niet.
schommelstoelzondag 19 maart 2023 @ 14:05
Gebakken met de dooier nog heel, beetje zout met plakje kaas op brood.

Vraag het ook eens aan Nova zou ik zeggen.
Thaddeuszondag 19 maart 2023 @ 14:10
Ei bakken Dooier kapot, stukjes cherry tomaat erop, stukjes paprika en kerrie kruiden op broodje met kaas
Metalfrostzondag 19 maart 2023 @ 14:12
3 in een schaaltje, mixen en een dikke omelet van bakken. Omelet klaar, op een bord leggen en in hetzelfde niet schoon gemaakte pannetje wat spek gaan bakken. Als het spek bijna klaar is, op het laatste moment er nog wat kaas bij toevoegen.
Het gebakken spek en de gesmolten kaas op de omelet leggen.
Twee sneetjes brood met boter smeren.
Omelet met het spek en de kaas op de sneetjes brood.
Serveren met een glas melk of wijn geschikt voor zuivel.
Lekker eten!
mvdejongzondag 19 maart 2023 @ 14:26
Bacon krokant bakken, eieren erop, laten stollen, geraspte kaas erover, laten smelten.
Op bruine boterhammen.
mailyzondag 19 maart 2023 @ 14:30
quote:
14s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:12 schreef Metalfrost het volgende:
3 in een schaaltje, mixen en een dikke omelet van bakken. Omelet klaar, op een bord leggen en in hetzelfde niet schoon gemaakte pannetje wat spek gaan bakken. Als het spek bijna klaar is, op het laatste moment er nog wat kaas bij toevoegen.
Het gebakken spek en de gesmolten kaas op de omelet leggen.
Twee sneetjes brood met boter smeren.
Omelet met het spek en de kaas op de sneetjes brood.
Serveren met een glas melk of wijn geschikt voor zuivel.
Lekker eten!
Ik zou eerst dat beetje spek bakken ... :@ :Y)
Metalfrostzondag 19 maart 2023 @ 14:37
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:30 schreef maily het volgende:

[..]
Ik zou eerst dat beetje spek bakken ... :@ :Y)
Zou misschien ook wel beter zijn inderdaad.
mailyzondag 19 maart 2023 @ 14:40
quote:
14s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:37 schreef Metalfrost het volgende:

[..]
Zou misschien ook wel beter zijn inderdaad.
En dan niet de pan schoonmaken tussendoor :Y
Metalfrostzondag 19 maart 2023 @ 14:42
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:40 schreef maily het volgende:

[..]
En dan niet de pan schoonmaken tussendoor :Y
Ook dat ja.
Seven.zondag 19 maart 2023 @ 15:34
Gepocheerd eitje met hollandaise saus op een brioche met gerookte zalm, oftewel: Egg Benedict.
qajariaqzondag 19 maart 2023 @ 16:05
Eieren zijn op vele manieren lekker. Wat ik zelf erg lekker vind is sambal telor. Meestal gebruik ik dan een boemboe uit de supermarkt. Eieren hard koken, pellen en dan in de boemboe nog even warmen. Als je het red om het nog een dag te laten staan is het lekker doorgetrokken.

Als variatie daarop: gepelde hardgekookte eieren en daar een mix van sambal met een beetje mayo over. Lekker simpel s avonds ff snacken.
recursiefzondag 19 maart 2023 @ 16:12
Zacht gepocheerd op toast. Niet te veel tierelantijntjes: een beetje versgemalen zwarte peper en een snufje zout is voor mij genoeg.
Hallojozondag 19 maart 2023 @ 16:14
Foe yong hai _O_
Donnazondag 19 maart 2023 @ 16:16
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 16:14 schreef Hallojo het volgende:
Foe yong hai _O_
Jep. Zelfgemaakte van m'n schoonmoeder.
marc0871zondag 19 maart 2023 @ 16:23
Ik ben meestal niet zo van de eieren.
Als ik ze eens nodig heb, koop ik een doosje van 6, waarvan ik er vaak na 3 weken, 4 kan weggooien.

Meestal eet ik ze als ingrediënt in een gerecht, zoals nasi, pannenkoeken, mayonaise of in een taart of cake.

Soms hardgekookt op een koude schotel.
Af en toe met wat ham als omelet, op een broodje.
Hyaenidaezondag 19 maart 2023 @ 16:39
Mengen met bloem en melk in een schaal, daarna in een pan met boter gieten en dan aan 2 kanten bruin bakken.
Heerluk :9~
Het_Bokjezondag 19 maart 2023 @ 16:52
2 plakken ham in de pan, 2 of 3 eieren er bovenop gooien, en tijdens het bakken wat kaas er op. Simpele uitsmijter.

of 3 eieren hardgekookt met mayo/peper/zout op een paar boterhammen (soort eiersalade).
Gunnerzondag 19 maart 2023 @ 17:20
Tegenwoordig zacht gekookt eitje met wat zout
Rickocumzondag 19 maart 2023 @ 17:32
Champignons goed doorbakken, eruit halen

En dan 2 eieren erin, dooiers kapot, champignons erover, volpleuren met kaas.
Borrelnootje00zondag 19 maart 2023 @ 17:38
Gebakken eitje is heerlijk heeft wel mijn voorkeur. Wel met gebakken bacon lekker sausje als onderlaag op goed brood. Ik probeer te variëren met rauwkost (soms met tomaat of peterselie of andere kruiden of lenteui). Of gekookt eitje met kerrie, ui en mayo heerlijk. Gepocheerd ei nog nooit gehad, ga ik mij binnekort aan wagen om te maken. Dus als ik een eitje maak ligt eraan waar ik zin in heb. Soms wil ik wat nieuws proberen en dan ga ik het maken :P

Edit - Vergeet ik de kaas, doe er eigenlijk altijd wel kaas bij als het kan.

[ Bericht 1% gewijzigd door Borrelnootje00 op 19-03-2023 18:20:19 ]
Cause-mayhem2zondag 19 maart 2023 @ 17:58
Ei met klerezooi.

Lekker uitje, paprika, aardappel, peper, tomaat. Wat je ook maar in huis hebt en je lekker lijkt in de pan mikken, even goed bakken. Kruiden naar zin van het moment, paar eitjes erbij. Klein beetje omscheppen zodra het begint te stollen.

Goed vers brood met roomboter erbij. Geraspte kaas naar smaak erbij. Evt lenteui niet meegebakken erbij.

Jummy!
Je kan het zo gek maken als je wil of juist voor de heb wat groente over momenten gebruiken.
Gunnerzondag 19 maart 2023 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 17:32 schreef Rickocum het volgende:
Champignons goed doorbakken, eruit halen

En dan 2 eieren erin, dooiers kapot, champignons erover, volpleuren met kaas.
Klinkt wel lekker.
Rickocumzondag 19 maart 2023 @ 18:03
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 16:39 schreef Hyaenidae het volgende:
Mengen met bloem en melk in een schaal, daarna in een pan met boter gieten en dan aan 2 kanten bruin bakken.
Heerluk :9~
Wat?
Hyaenidaezondag 19 maart 2023 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 18:03 schreef Rickocum het volgende:

[..]
Wat?
Klinkt raar, maar je weet niet wat je mist gek!
eudaemoniazondag 19 maart 2023 @ 18:15
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:02 schreef roos94 het volgende:
Ik het liefst gekookt maar duurt altijd zo lang.
Je zet het vuur aan en na 8 minuten zijn ze goed, en ondertussen kan je weer een nieuw topic plaatsen, hoezo lang?

Lekker is die als omelet met geitenkaas, aardappel, bloem, champignon en flink wat paprikapoeder.

Maar eigenlijk vind ik 'm op zijn simpelst het lekkerste, als die naakt in de pan wordt gebakken en dat de oppervlakte van het eigeel is gestold maar daaronder nog lekker zacht is zodat die openbreekt als je 'm opeet. Beetje zout en peper erbij en mooie bruin randje om m af te maken.
FlippingCoinzondag 19 maart 2023 @ 18:18
Zacht roereitje met wat peper en zout op toast
Rickocumzondag 19 maart 2023 @ 18:20
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 18:08 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Klinkt raar, maar je weet niet wat je mist gek!
Zit daar wel smaak aan dan? Is dat een soort extra fluffy omelet ofzo?
Borrelnootje00zondag 19 maart 2023 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 18:20 schreef Rickocum het volgende:

[..]
Zit daar wel smaak aan dan? Is dat een soort extra fluffy omelet ofzo?
Miss beetje de structuur zoals een quiche?
Jimbozondag 19 maart 2023 @ 18:29
Geklutst en dan met cajun kruiden :~
Harvest89zondag 19 maart 2023 @ 18:40
Jaartjes terug toen ik nog varkensvlees at. Witbrood met een beetje mayonaise, 1 of 2 plakjes salami, dan spiegelei met gebakken spekjes daar overheen, beetje zout en peper. Echte aanrader.

Nu ik geen varkensvlees meer eet laat ik gewoon de salami/spekjes weg en doe ik spiegelei op witte boterham met mayonaise, zout, peper.

Dooier moet heel zijn. Dat is namelijk het lekkerste in combinatie met brood, mayo, spek, en worst.
Blueszondag 19 maart 2023 @ 18:42
Warm, zacht gekookt :9~
qajariaqzondag 19 maart 2023 @ 18:46
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 16:39 schreef Hyaenidae het volgende:
Mengen met bloem en melk in een schaal, daarna in een pan met boter gieten en dan aan 2 kanten bruin bakken.
Heerluk :9~
Wij noemen dat hier een pannenkoek.
Hyaenidaezondag 19 maart 2023 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 18:46 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Wij noemen dat hier een pannenkoek.
Je hebt gelijk, het heeft veel weg van pannenkoeken. Al zie ik dat niet als nadeel _O_
Jan_Onderwaterzondag 19 maart 2023 @ 20:41
Het allerlekkerste is imho de manier waarop Marco Pierre White een ei klaar maakt
borbitzondag 19 maart 2023 @ 20:44
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:02 schreef roos94 het volgende:
Ik het liefst gekookt maar duurt altijd zo lang.
Koop zo'n ding. Lijkt onzinnig. Maar maakt het echt makkelijker. En je hoeft er niet bij te blijven. Dus gewoon wat anders doen. En de eitjes zijn altijd perfect.
1474546-e3960626.jpg
roos94zondag 19 maart 2023 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 18:40 schreef Harvest89 het volgende:
Jaartjes terug toen ik nog varkensvlees at. Witbrood met een beetje mayonaise, 1 of 2 plakjes salami, dan spiegelei met gebakken spekjes daar overheen, beetje zout en peper. Echte aanrader.

Nu ik geen varkensvlees meer eet laat ik gewoon de salami/spekjes weg en doe ik spiegelei op witte boterham met mayonaise, zout, peper.

Dooier moet heel zijn. Dat is namelijk het lekkerste in combinatie met brood, mayo, spek, en worst.
Salam broeder
#ANONIEMzondag 19 maart 2023 @ 20:51
Verschilt per keer.
marc0871zondag 19 maart 2023 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 16:39 schreef Hyaenidae het volgende:
Mengen met bloem en melk in een schaal, daarna in een pan met boter gieten en dan aan 2 kanten bruin bakken.
Heerluk :9~
Heb je ze vrijdag nog gebakken?

CUL / Ga jij ze vandaag bakken?
Hyaenidaezondag 19 maart 2023 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:03 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Heb je ze vrijdag nog gebakken?

CUL / Ga jij ze vandaag bakken?
Nee en ik had ook geen stroop meer om erop te mikken.
Nou ja die had ik wel maar was een jaar over de datum :'( :'(
En zonder iets erop vind ik het niet zo lekker -O-
marc0871zondag 19 maart 2023 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:05 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Nee en ik had ook geen stroop meer om erop te mikken.
Nou ja die had ik wel maar was een jaar over de datum :'( :'(
En zonder iets erop vind ik het niet zo lekker -O-
Meh, is 100% suiker. Dat vergaat niet.
Honing is 'maar' 80% suiker en daarvan zeggen ze ook dat dat eeuwig goed blijft.
Als er geen rare pluizen op groeien, kan je dat gerust eten.
Ik heb ook weleens een potje van ruim 2 jaar oud leeggegeten.

En jam, nutella, pastachoca, suiker...
PzKpfwzondag 19 maart 2023 @ 22:11
Bevruchten.
Hyaenidaezondag 19 maart 2023 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:10 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Meh, is 100% suiker. Dat vergaat niet.
Honing is 'maar' 80% suiker en daarvan zeggen ze ook dat dat eeuwig goed blijft.
Als er geen rare pluizen op groeien, kan je dat gerust eten.
Ik heb ook weleens een potje van ruim 2 jaar oud leeggegeten.

En jam, nutella, pastachoca, suiker...
Godver ik heb het al weggegooid :(
Nou ja zat nog maar voor de helft vol, dus straatwaarde minder dan een euro.
Het risico om mogelijk ziek te worden om een euro te besparen was het me niet waard.
Dat kan ik financieel nog wel trekken, morgen maar nieuwe halen (Van Gilze Schenkstroop Karamel :9~ ).
Vroeger was dat vaste prik, laatste jaar gewoon totaal geen pannenkoeken meer gevroten, wat ook verklaart dat die fles over de datum kon raken. Wat zal dat weer genieten worden die pannenkoekjes na al die tijd, een beetje zoals seks nadat je al een jaar droog stond c_/
Hyperdudezondag 19 maart 2023 @ 22:24
Omelette du fromage. :9
marc0871zondag 19 maart 2023 @ 22:37
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:22 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Godver ik heb het al weggegooid :(
Nou ja zat nog maar voor de helft vol, dus straatwaarde minder dan een euro.
Het risico om mogelijk ziek te worden om een euro te besparen was het me niet waard.
Als je het half niet vertrouwt, gewoon doen.
De stroop die ik had, was een beetje minder vloeibaar geworden.
Na 20 seconden in de magnetron, was het weer net water.

quote:
Dat kan ik financieel nog wel trekken, morgen maar nieuwe halen (Van Gilze Schenkstroop Karamel :9~ ).
Wij hebben al van oudsher Zeeuwse Boerin.
Toen ik dat een tijdje niet kon vinden, had ik Friesche Vlag. Ook goed te doen.

quote:
Vroeger was dat vaste prik, laatste jaar gewoon totaal geen pannenkoeken meer gevroten, wat ook verklaart dat die fles over de datum kon raken. Wat zal dat weer genieten worden die pannenkoekjes na al die tijd, een beetje zoals seks nadat je al een jaar droog stond c_/
Mja, de eerste keer na zoveel tijd, vond ik eigenlijk wat tegenvallen. Ik had me er meer van voorgesteld dan dat het was.
Ik moest er weer de smaak van te pakken krijgen, zeg maar.

[ Bericht 7% gewijzigd door marc0871 op 19-03-2023 22:53:04 ]
Tijnzondag 19 maart 2023 @ 22:40
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:24 schreef Hyperdude het volgende:
Omelette du fromage. :9
_O_
highendermaandag 20 maart 2023 @ 00:37
Roerei met ketjap manis, sambal brandal en wat zout er doorheen geroerd. Op een baquette, wat bosui erop en vervolgens wat knoflooksaus eroverheen.
Barttttmaandag 20 maart 2023 @ 03:43
3 eieren mengen met een scheutje melk, oregano, kerriepoeder en wat geraspte kaas en dan een roerei van maken en serveren op 2 verse volkoren botehammen aka mijn gebruikelijke zaterdag ontbijt.
dimmakmaandag 20 maart 2023 @ 09:18
Omelet op geroosterd brood met een beetje sriracha _O_
Sorellamaandag 20 maart 2023 @ 10:12
Appel raspen, beetje bakken en af laten koelen, eitje klutsen, appelrasp er door heen doen en bakken.
foodlovermaandag 20 maart 2023 @ 13:20
Diverse manieren vind ik lekker:
- spiegelei bacon kaas
- scheutje melk, ei klutsen en aan twee zijden bakken met brood en wat ketchup on the side
- hartig wentelteefje met kaas, mayo curry
- gekookt eitje in plakjes op Melba toastje met likje mayo
- gekookt eitje met beetje sambal badjak erop bij een gerecht met rijst als bijgerecht
Sharuun01maandag 20 maart 2023 @ 15:43
Cured egg

een mix maken van 50% zout en 50% kristalsuiker
een bedje maken, eigeel erin leggen en dan de mix eroverheen doen.

Laat het voor een week staan, dan afspoelen en droog maken, waarna je het kan grateren over pasta, bief of waarever jij het wil, geeft een heerlijke rijke toevoeging aan je eten :9~
eudaemoniamaandag 20 maart 2023 @ 17:00
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:10 schreef marc0871 het volgende:
Als er geen rare pluizen op groeien, kan je dat gerust eten.
Dat heet schimmel :D
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 17:35
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 17:00 schreef eudaemonia het volgende:

[..]
Dat heet schimmel :D
Joh echt :+
Nielojram75maandag 20 maart 2023 @ 18:48
Ik vind roer-ei eigenlijk het lekkerste, 2 dooiers, en een heel ei mixen met peper uit de molen, heel klein beetje room, en dan roeien.
Op vers wit brood, met ekte boter, en zout uit de molen erop. Een een glas volle melk ernaast :P
Hyaenidaemaandag 20 maart 2023 @ 20:10
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 22:37 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, de eerste keer na zoveel tijd, vond ik eigenlijk wat tegenvallen. Ik had me er meer van voorgesteld dan dat het was.
Ik moest er weer de smaak van te pakken krijgen, zeg maar.
Heb je het nu over seks of pannenkoeken?
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 20:21
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:10 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Heb je het nu over seks of pannenkoeken?
Ja :?
Hyaenidaemaandag 20 maart 2023 @ 20:24
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:21 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ja :?
Oke
pokkerdepokmaandag 20 maart 2023 @ 20:24
2-3 klutsen, zout peper, in koekepan, en dan een mengvorm tussen omelet en roerei. je roert, maar het moeten grote stukken zijn.
en dan klaar als hij nog net een beetje vochtig is. eventueel wat geraspte kaas erdoor

dit is meer een japanse techniek, en werkt dus ook heel goed met wat sojasaus-mirin erdoor. de mirin maakt het dan heel licht zoet.
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 20:34
quote:
14s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:24 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Oke
*) O-)
Hyaenidaemaandag 20 maart 2023 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:34 schreef marc0871 het volgende:

[..]
*) O-)
🦈💡
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:39 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
🦈💡
Made you think, eh ;) :!
Hyaenidaemaandag 20 maart 2023 @ 20:42
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:41 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Made you think, eh ;) :!
Ik vind denken lastig hoor ;(
Mijn verstand kan dat niet aan, geen grapjes over maken aub :(
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 20:45
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:42 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Ik vind denken lastig hoor ;(
Mijn verstand kan dat niet aan, geen grapjes over maken aub :(
Ik zag het ook pas toen ik het terug las, voor het verzenden ;)
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 20:48
Nu weer terug naar de 🧑‍🍳🥚🍳🧀🥓
Whiskers2009dinsdag 21 maart 2023 @ 00:31
Weg
Whiskers2009dinsdag 21 maart 2023 @ 00:32
Ook weg
LangeTabbetjedinsdag 21 maart 2023 @ 03:51
Uitsmijter jonge kaas. Kaas niet meegebakken, dooier heel laten. Klein beetje peper en zout.... niks meer aan doen :)
oppiedoppiedonderdag 23 maart 2023 @ 12:46
Ik hou van eieren en maak er elk weekend iets nieuws mee. Eet 2 tot 4 eieren per dag.

1. Bifi worstje(s?) bakken, met ui en knoflook en (evt.) spinazie erbij dan potje tomatenstukjes erbij en wat kruiden en daar dan een paar eitjes op openbreken en heel houden en dan met de deksel op de pan wachten tot het ei goed is. Met brood eten.

2. 2 eieren in de kom, kaneel en zakje vanillesuiker erbij en klutsen, dan plakje suikerbrood erin leggen en laten voltrekken en dan bakken. Caramelstroop erbij. Heerlijk. (Plus een heerlijke geur in huis.)

3. Zachtgekookt met beetje zout en roomboter er in.
Azula2.0donderdag 23 maart 2023 @ 12:58
Voldoende olijfolie in de pan. Eieren erin, Kippoeder en Mountain seasoning erop. Dan plakje kaas. Dan de ei los schudden van de pan en omdraaien zodat de bovenkant dicht bakt en de kaas crispy wordt.

Dit op toast met boter (de rechte kant van het broodje steekt uit de broodrooster zodat die zachter blijft). Zou op het broodje zelf. Pot olijven ernaast.

Onderkant broodje scheur je af en hiermee dep je eerst de dooier weg. Daarna mayo erop en dan bij elke had een zwarte olijf erbij en hnng. Lekker.
SpaceOddityvrijdag 24 maart 2023 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 03:51 schreef LangeTabbetje het volgende:
Uitsmijter jonge kaas. Kaas niet meegebakken, dooier heel laten. Klein beetje peper en zout.... niks meer aan doen :)
Nou, ik zou het alsnog op eten hoor. :Y