roos94 | zondag 19 maart 2023 @ 14:02 |
Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie het liefst je ei eten? Ik het liefst gekookt maar duurt altijd zo lang. Vroeger had hema bij ontbijt altijd superlekkere ei op stokbrood maar die is helaas weg. Heb vaak geprobeerd na te maken maar lukte niet. | |
schommelstoel | zondag 19 maart 2023 @ 14:05 |
Gebakken met de dooier nog heel, beetje zout met plakje kaas op brood. Vraag het ook eens aan Nova zou ik zeggen. | |
Thaddeus | zondag 19 maart 2023 @ 14:10 |
Ei bakken Dooier kapot, stukjes cherry tomaat erop, stukjes paprika en kerrie kruiden op broodje met kaas | |
Metalfrost | zondag 19 maart 2023 @ 14:12 |
3 in een schaaltje, mixen en een dikke omelet van bakken. Omelet klaar, op een bord leggen en in hetzelfde niet schoon gemaakte pannetje wat spek gaan bakken. Als het spek bijna klaar is, op het laatste moment er nog wat kaas bij toevoegen. Het gebakken spek en de gesmolten kaas op de omelet leggen. Twee sneetjes brood met boter smeren. Omelet met het spek en de kaas op de sneetjes brood. Serveren met een glas melk of wijn geschikt voor zuivel. Lekker eten! | |
mvdejong | zondag 19 maart 2023 @ 14:26 |
Bacon krokant bakken, eieren erop, laten stollen, geraspte kaas erover, laten smelten. Op bruine boterhammen. | |
maily | zondag 19 maart 2023 @ 14:30 |
Ik zou eerst dat beetje spek bakken ... ![]() ![]() | |
Metalfrost | zondag 19 maart 2023 @ 14:37 |
Zou misschien ook wel beter zijn inderdaad. | |
maily | zondag 19 maart 2023 @ 14:40 |
En dan niet de pan schoonmaken tussendoor ![]() | |
Metalfrost | zondag 19 maart 2023 @ 14:42 |
Ook dat ja. | |
Seven. | zondag 19 maart 2023 @ 15:34 |
Gepocheerd eitje met hollandaise saus op een brioche met gerookte zalm, oftewel: Egg Benedict. | |
qajariaq | zondag 19 maart 2023 @ 16:05 |
Eieren zijn op vele manieren lekker. Wat ik zelf erg lekker vind is sambal telor. Meestal gebruik ik dan een boemboe uit de supermarkt. Eieren hard koken, pellen en dan in de boemboe nog even warmen. Als je het red om het nog een dag te laten staan is het lekker doorgetrokken. Als variatie daarop: gepelde hardgekookte eieren en daar een mix van sambal met een beetje mayo over. Lekker simpel s avonds ff snacken. | |
recursief | zondag 19 maart 2023 @ 16:12 |
Zacht gepocheerd op toast. Niet te veel tierelantijntjes: een beetje versgemalen zwarte peper en een snufje zout is voor mij genoeg. | |
Hallojo | zondag 19 maart 2023 @ 16:14 |
Foe yong hai ![]() | |
Donna | zondag 19 maart 2023 @ 16:16 |
Jep. Zelfgemaakte van m'n schoonmoeder. | |
marc0871 | zondag 19 maart 2023 @ 16:23 |
Ik ben meestal niet zo van de eieren. Als ik ze eens nodig heb, koop ik een doosje van 6, waarvan ik er vaak na 3 weken, 4 kan weggooien. Meestal eet ik ze als ingrediënt in een gerecht, zoals nasi, pannenkoeken, mayonaise of in een taart of cake. Soms hardgekookt op een koude schotel. Af en toe met wat ham als omelet, op een broodje. | |
Hyaenidae | zondag 19 maart 2023 @ 16:39 |
Mengen met bloem en melk in een schaal, daarna in een pan met boter gieten en dan aan 2 kanten bruin bakken. Heerluk ![]() | |
Het_Bokje | zondag 19 maart 2023 @ 16:52 |
2 plakken ham in de pan, 2 of 3 eieren er bovenop gooien, en tijdens het bakken wat kaas er op. Simpele uitsmijter. of 3 eieren hardgekookt met mayo/peper/zout op een paar boterhammen (soort eiersalade). | |
Gunner | zondag 19 maart 2023 @ 17:20 |
Tegenwoordig zacht gekookt eitje met wat zout | |
Rickocum | zondag 19 maart 2023 @ 17:32 |
Champignons goed doorbakken, eruit halen En dan 2 eieren erin, dooiers kapot, champignons erover, volpleuren met kaas. | |
Borrelnootje00 | zondag 19 maart 2023 @ 17:38 |
Gebakken eitje is heerlijk heeft wel mijn voorkeur. Wel met gebakken bacon lekker sausje als onderlaag op goed brood. Ik probeer te variëren met rauwkost (soms met tomaat of peterselie of andere kruiden of lenteui). Of gekookt eitje met kerrie, ui en mayo heerlijk. Gepocheerd ei nog nooit gehad, ga ik mij binnekort aan wagen om te maken. Dus als ik een eitje maak ligt eraan waar ik zin in heb. Soms wil ik wat nieuws proberen en dan ga ik het maken ![]() Edit - Vergeet ik de kaas, doe er eigenlijk altijd wel kaas bij als het kan. [ Bericht 1% gewijzigd door Borrelnootje00 op 19-03-2023 18:20:19 ] | |
Cause-mayhem2 | zondag 19 maart 2023 @ 17:58 |
Ei met klerezooi. Lekker uitje, paprika, aardappel, peper, tomaat. Wat je ook maar in huis hebt en je lekker lijkt in de pan mikken, even goed bakken. Kruiden naar zin van het moment, paar eitjes erbij. Klein beetje omscheppen zodra het begint te stollen. Goed vers brood met roomboter erbij. Geraspte kaas naar smaak erbij. Evt lenteui niet meegebakken erbij. Jummy! Je kan het zo gek maken als je wil of juist voor de heb wat groente over momenten gebruiken. | |
Gunner | zondag 19 maart 2023 @ 18:01 |
Klinkt wel lekker. | |
Rickocum | zondag 19 maart 2023 @ 18:03 |
Wat? | |
Hyaenidae | zondag 19 maart 2023 @ 18:08 |
Klinkt raar, maar je weet niet wat je mist gek! | |
eudaemonia | zondag 19 maart 2023 @ 18:15 |
Je zet het vuur aan en na 8 minuten zijn ze goed, en ondertussen kan je weer een nieuw topic plaatsen, hoezo lang? Lekker is die als omelet met geitenkaas, aardappel, bloem, champignon en flink wat paprikapoeder. Maar eigenlijk vind ik 'm op zijn simpelst het lekkerste, als die naakt in de pan wordt gebakken en dat de oppervlakte van het eigeel is gestold maar daaronder nog lekker zacht is zodat die openbreekt als je 'm opeet. Beetje zout en peper erbij en mooie bruin randje om m af te maken. | |
FlippingCoin | zondag 19 maart 2023 @ 18:18 |
Zacht roereitje met wat peper en zout op toast | |
Rickocum | zondag 19 maart 2023 @ 18:20 |
Zit daar wel smaak aan dan? Is dat een soort extra fluffy omelet ofzo? | |
Borrelnootje00 | zondag 19 maart 2023 @ 18:24 |
Miss beetje de structuur zoals een quiche? | |
Jimbo | zondag 19 maart 2023 @ 18:29 |
Geklutst en dan met cajun kruiden ![]() | |
Harvest89 | zondag 19 maart 2023 @ 18:40 |
Jaartjes terug toen ik nog varkensvlees at. Witbrood met een beetje mayonaise, 1 of 2 plakjes salami, dan spiegelei met gebakken spekjes daar overheen, beetje zout en peper. Echte aanrader. Nu ik geen varkensvlees meer eet laat ik gewoon de salami/spekjes weg en doe ik spiegelei op witte boterham met mayonaise, zout, peper. Dooier moet heel zijn. Dat is namelijk het lekkerste in combinatie met brood, mayo, spek, en worst. | |
Blues | zondag 19 maart 2023 @ 18:42 |
Warm, zacht gekookt ![]() | |
qajariaq | zondag 19 maart 2023 @ 18:46 |
Wij noemen dat hier een pannenkoek. | |
Hyaenidae | zondag 19 maart 2023 @ 19:38 |
Je hebt gelijk, het heeft veel weg van pannenkoeken. Al zie ik dat niet als nadeel ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 19 maart 2023 @ 20:41 |
Het allerlekkerste is imho de manier waarop Marco Pierre White een ei klaar maakt | |
borbit | zondag 19 maart 2023 @ 20:44 |
Koop zo'n ding. Lijkt onzinnig. Maar maakt het echt makkelijker. En je hoeft er niet bij te blijven. Dus gewoon wat anders doen. En de eitjes zijn altijd perfect. ![]() | |
roos94 | zondag 19 maart 2023 @ 20:45 |
Salam broeder | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2023 @ 20:51 |
Verschilt per keer. | |
marc0871 | zondag 19 maart 2023 @ 22:03 |
Heb je ze vrijdag nog gebakken? CUL / Ga jij ze vandaag bakken? | |
Hyaenidae | zondag 19 maart 2023 @ 22:05 |
Nee en ik had ook geen stroop meer om erop te mikken. Nou ja die had ik wel maar was een jaar over de datum ![]() ![]() En zonder iets erop vind ik het niet zo lekker ![]() | |
marc0871 | zondag 19 maart 2023 @ 22:10 |
Meh, is 100% suiker. Dat vergaat niet. Honing is 'maar' 80% suiker en daarvan zeggen ze ook dat dat eeuwig goed blijft. Als er geen rare pluizen op groeien, kan je dat gerust eten. Ik heb ook weleens een potje van ruim 2 jaar oud leeggegeten. En jam, nutella, pastachoca, suiker... | |
PzKpfw | zondag 19 maart 2023 @ 22:11 |
Bevruchten. | |
Hyaenidae | zondag 19 maart 2023 @ 22:22 |
Godver ik heb het al weggegooid ![]() Nou ja zat nog maar voor de helft vol, dus straatwaarde minder dan een euro. Het risico om mogelijk ziek te worden om een euro te besparen was het me niet waard. Dat kan ik financieel nog wel trekken, morgen maar nieuwe halen (Van Gilze Schenkstroop Karamel ![]() Vroeger was dat vaste prik, laatste jaar gewoon totaal geen pannenkoeken meer gevroten, wat ook verklaart dat die fles over de datum kon raken. Wat zal dat weer genieten worden die pannenkoekjes na al die tijd, een beetje zoals seks nadat je al een jaar droog stond ![]() | |
Hyperdude | zondag 19 maart 2023 @ 22:24 |
Omelette du fromage. ![]() | |
marc0871 | zondag 19 maart 2023 @ 22:37 |
Als je het half niet vertrouwt, gewoon doen. De stroop die ik had, was een beetje minder vloeibaar geworden. Na 20 seconden in de magnetron, was het weer net water. Wij hebben al van oudsher Zeeuwse Boerin. Toen ik dat een tijdje niet kon vinden, had ik Friesche Vlag. Ook goed te doen. Mja, de eerste keer na zoveel tijd, vond ik eigenlijk wat tegenvallen. Ik had me er meer van voorgesteld dan dat het was. Ik moest er weer de smaak van te pakken krijgen, zeg maar. [ Bericht 7% gewijzigd door marc0871 op 19-03-2023 22:53:04 ] | |
Tijn | zondag 19 maart 2023 @ 22:40 |
![]() | |
highender | maandag 20 maart 2023 @ 00:37 |
Roerei met ketjap manis, sambal brandal en wat zout er doorheen geroerd. Op een baquette, wat bosui erop en vervolgens wat knoflooksaus eroverheen. | |
Bartttt | maandag 20 maart 2023 @ 03:43 |
3 eieren mengen met een scheutje melk, oregano, kerriepoeder en wat geraspte kaas en dan een roerei van maken en serveren op 2 verse volkoren botehammen aka mijn gebruikelijke zaterdag ontbijt. | |
dimmak | maandag 20 maart 2023 @ 09:18 |
Omelet op geroosterd brood met een beetje sriracha ![]() | |
Sorella | maandag 20 maart 2023 @ 10:12 |
Appel raspen, beetje bakken en af laten koelen, eitje klutsen, appelrasp er door heen doen en bakken. | |
foodlover | maandag 20 maart 2023 @ 13:20 |
Diverse manieren vind ik lekker: - spiegelei bacon kaas - scheutje melk, ei klutsen en aan twee zijden bakken met brood en wat ketchup on the side - hartig wentelteefje met kaas, mayo curry - gekookt eitje in plakjes op Melba toastje met likje mayo - gekookt eitje met beetje sambal badjak erop bij een gerecht met rijst als bijgerecht | |
Sharuun01 | maandag 20 maart 2023 @ 15:43 |
Cured egg een mix maken van 50% zout en 50% kristalsuiker een bedje maken, eigeel erin leggen en dan de mix eroverheen doen. Laat het voor een week staan, dan afspoelen en droog maken, waarna je het kan grateren over pasta, bief of waarever jij het wil, geeft een heerlijke rijke toevoeging aan je eten ![]() | |
eudaemonia | maandag 20 maart 2023 @ 17:00 |
Dat heet schimmel ![]() | |
marc0871 | maandag 20 maart 2023 @ 17:35 |
Joh echt ![]() | |
Nielojram75 | maandag 20 maart 2023 @ 18:48 |
Ik vind roer-ei eigenlijk het lekkerste, 2 dooiers, en een heel ei mixen met peper uit de molen, heel klein beetje room, en dan roeien. Op vers wit brood, met ekte boter, en zout uit de molen erop. Een een glas volle melk ernaast ![]() | |
Hyaenidae | maandag 20 maart 2023 @ 20:10 |
Heb je het nu over seks of pannenkoeken? | |
marc0871 | maandag 20 maart 2023 @ 20:21 |
Ja ![]() | |
Hyaenidae | maandag 20 maart 2023 @ 20:24 |
Oke | |
pokkerdepok | maandag 20 maart 2023 @ 20:24 |
2-3 klutsen, zout peper, in koekepan, en dan een mengvorm tussen omelet en roerei. je roert, maar het moeten grote stukken zijn. en dan klaar als hij nog net een beetje vochtig is. eventueel wat geraspte kaas erdoor dit is meer een japanse techniek, en werkt dus ook heel goed met wat sojasaus-mirin erdoor. de mirin maakt het dan heel licht zoet. | |
marc0871 | maandag 20 maart 2023 @ 20:34 |
![]() ![]() | |
Hyaenidae | maandag 20 maart 2023 @ 20:39 |
🦈💡 | |
marc0871 | maandag 20 maart 2023 @ 20:41 |
Made you think, eh ![]() ![]() | |
Hyaenidae | maandag 20 maart 2023 @ 20:42 |
Ik vind denken lastig hoor ![]() Mijn verstand kan dat niet aan, geen grapjes over maken aub ![]() | |
marc0871 | maandag 20 maart 2023 @ 20:45 |
Ik zag het ook pas toen ik het terug las, voor het verzenden ![]() | |
marc0871 | maandag 20 maart 2023 @ 20:48 |
Nu weer terug naar de 🧑🍳🥚🍳🧀🥓 | |
Whiskers2009 | dinsdag 21 maart 2023 @ 00:31 |
Weg | |
Whiskers2009 | dinsdag 21 maart 2023 @ 00:32 |
Ook weg | |
LangeTabbetje | dinsdag 21 maart 2023 @ 03:51 |
Uitsmijter jonge kaas. Kaas niet meegebakken, dooier heel laten. Klein beetje peper en zout.... niks meer aan doen ![]() | |
oppiedoppie | donderdag 23 maart 2023 @ 12:46 |
Ik hou van eieren en maak er elk weekend iets nieuws mee. Eet 2 tot 4 eieren per dag. 1. Bifi worstje(s?) bakken, met ui en knoflook en (evt.) spinazie erbij dan potje tomatenstukjes erbij en wat kruiden en daar dan een paar eitjes op openbreken en heel houden en dan met de deksel op de pan wachten tot het ei goed is. Met brood eten. 2. 2 eieren in de kom, kaneel en zakje vanillesuiker erbij en klutsen, dan plakje suikerbrood erin leggen en laten voltrekken en dan bakken. Caramelstroop erbij. Heerlijk. (Plus een heerlijke geur in huis.) 3. Zachtgekookt met beetje zout en roomboter er in. | |
Azula2.0 | donderdag 23 maart 2023 @ 12:58 |
Voldoende olijfolie in de pan. Eieren erin, Kippoeder en Mountain seasoning erop. Dan plakje kaas. Dan de ei los schudden van de pan en omdraaien zodat de bovenkant dicht bakt en de kaas crispy wordt. Dit op toast met boter (de rechte kant van het broodje steekt uit de broodrooster zodat die zachter blijft). Zou op het broodje zelf. Pot olijven ernaast. Onderkant broodje scheur je af en hiermee dep je eerst de dooier weg. Daarna mayo erop en dan bij elke had een zwarte olijf erbij en hnng. Lekker. | |
SpaceOddity | vrijdag 24 maart 2023 @ 14:19 |
Nou, ik zou het alsnog op eten hoor. ![]() |