Niet helemaal onzin. Je kunt ze even snel wassen met water, dan een beetje droogdeppen maar dan wel meteen bakken. Want als je ze nat laat worden ze slijmerig.quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:37 schreef sirdanilot het volgende:
- Champignons niet wassen is ook zo'n onzin. Het is een fabeltje dat ze water opzuigen, gewoon goed laten uitlekken. En ook bakken op hoog vuur dan verdampt het water wel.
Gewoon voorzichtig het evt zand afvegen met een stukje keukenpapier.quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:49 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Niet helemaal onzin. Je kunt ze even snel wassen met water, dan een beetje droogdeppen maar dan wel meteen bakken. Want als je ze nat laat worden ze slijmerig.
Champignon voor champignon, dat dacht ik niet hequote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:50 schreef maily het volgende:
[..]
Gewoon voorzichtig het evt zand afvegen met een stukje keukenpapier.
Nja zand schuurt de maag he.quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:56 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Champignon voor champignon, dat dacht ik niet he
Het is onfortuinlijke vulling voor in de pastasaus ofzo, daar ga ik geen uitgebreide moeite voor doen
Als je een kilo naar binnen hapt misschien, niet die paar korrels op een champignonquote:
En zo doet iedereen het op haar/zijn eigen manierquote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:57 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Als je een kilo naar binnen hapt misschien, niet die paar korrels op een champignon
Gewoon de bak even afspoelen en klaar.
Er zit geen zand op champignons.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.crap in = crap out
quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:10 schreef loveli het volgende:
[..]
Er zit geen zand op champignons.
Gepasteuriseerde paardenmest, dat dan weer wel.Je hebt gelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:10 schreef loveli het volgende:
Gepasteuriseerde paardenmest, dat dan weer wel.
Sowieso ongeveer elk dingetje waardoor Italianen he-le-maal over de zeik gaan, ook als jij het thuis doet als je voor jezelf kookt.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:18 schreef Morpheus_ het volgende:
Dat je Ragù alla Bolognese niet met gewone spaghetti mag eten.
Niemand zegt datquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:01 schreef BasEnAad het volgende:
Dat je vis en vlees niet zou kunnen combineren in een gerecht.
quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:47 schreef Harvest89 het volgende:
Niet met je ellebogen op tafel.
Doe ik gewoon hoor, dan ben ik maar een holbewoner.
Etiquette zijn geen onzinquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:27 schreef mschol het volgende:
tig verschillende messen, vorken en borden voor tig gangen..
quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:46 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
[..]
Etiquette zijn is geen onzin
Wel hoorquote:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surf_and_turfquote:Surf and turf is often considered as an example of conspicuous consumption and kitsch, as it combines two expensive foods which are not normally considered to be complementary.
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:56 schreef summer2bird het volgende:
Ook dat gemiep over geen kiwis met schil willen eten
En de mensen die altijd een appel schillen voordat ze hem eten
Nog erger zijn de mensen die een komkommer eerst schillen voor ze hem eten
CUL / Kiwi's met schil eten.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.
In het vachtje zitten de meeste vezels juistquote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.
Ik verslik me bijna in m’n broodje.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.
tuurlijk wel, onzinnige domme regeltjes die werkelijk 0 nut dienen of nut hebbenquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:46 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
[..]
Etiquette zijn geen onzin
Echt he, laat me lekker mijn kippendijfiletje weg knibbelen, boeiend dat anderen het bakkenquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:54 schreef summer2bird het volgende:
Regels kan ik me niet zo meteen bedenken, vind alleen wel dat hysterische gedoe van mensen zo belachelijk wanneer het gaat over rauwe eieren eten.
Vaak zijn het dezelfde mensen die met hetzelfde gemak een paar oesters achterover klappen.
Maar een rauw ei is dan ineens vies
Ik heb meer dan eens een deal niet gesloten omdat iemand tijdens een zakenlunch niet de juiste etiquette wist te hanteren.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:05 schreef mschol het volgende:
[..]
tuurlijk wel, onzinnige domme regeltjes die werkelijk 0 nut dienen of nut hebben
Vlees en vis niet samen stamt af Joodse geloofswetten. Weinig restaurants en chefs die zich daar aan houden.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:54 schreef Viv het volgende:
[..]
Wel hoor![]()
Surf and turf is een uitzondering op die regel, maar wordt door de snobs wel kitsch genoemd:
[..]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surf_and_turf
dom, het een van het volledig ongerelateerde andere af laten hangenquote:Op zaterdag 25 februari 2023 02:54 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
Ik heb meer dan eens een deal niet gesloten omdat iemand tijdens een zakenlunch niet de juiste etiquette wist te hanteren.
Surf and turf staat anders op genoeg menukaartenquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:01 schreef BasEnAad het volgende:
Dat je vis en vlees niet zou kunnen combineren in een gerecht.
Absoluut niet ongerelateerd. Ik wil er vanuit kunnen gaan dat cliënten een goede indruk kunnen achterlaten als ik ze introduceer aan andere cliënten of zakenpartners.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 03:35 schreef mschol het volgende:
[..]
dom, het een van het volledig ongerelateerde andere af laten hangen
Een restaurant hier om de hoek combineerde zalm met foie gras en vleesjus, zálig was dat.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 03:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
Surf and turf staat anders op genoeg menukaarten
Edit,zeevruchten/kreeft of krab is niet echt vis natuurlijk.
Maar in italie heb je iig ook een gerecht met witvis filet gewikkeld in ham.
Etiquette in het algemeen en tafelmanieren in het bijzonder hebben wel degelijk nut.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:05 schreef mschol het volgende:
[..]
tuurlijk wel, onzinnige domme regeltjes die werkelijk 0 nut dienen of nut hebben
Ik beken, ik doe dat ook wel eens, maar niet omdat ik de schil met haartjes zo lekker vind, maar omdat ik geen zin heb om te schillen.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.
Die hebben nooit gehoord van 'Surf & Turf', zeker?quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:01 schreef BasEnAad het volgende:
Dat je vis en vlees niet zou kunnen combineren in een gerecht.
Zo lang het niet te ver doorgedreven wordt natuurlijk. Omgangsvormen zijn eigenlijk maar om één reden belangrijk: vriendelijk, beleefd en vooral op een passende manier met elkaar omgaan, waarbij het een beetje van de situatie afhankelijk is in welke mate de balans ligt.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 07:11 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Etiquette in het algemeen en tafelmanieren in het bijzonder hebben wel degelijk nut.
Zijn gewoon omgangsvormen.
Regels zoals niet smakken, slurpen en boeren aan tafel hebben inderdaad een ander doel, namelijk de ander niet tot last zijn.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 10:53 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Zo lang het niet te ver doorgedreven wordt natuurlijk. Omgangsvormen zijn eigenlijk maar om één reden belangrijk: vriendelijk, beleefd en vooral op een passende manier met elkaar omgaan, waarbij het een beetje van de situatie afhankelijk is in welke mate de balans ligt.
Dat de vork voor de derde gang onder een hoek van precies 18,3 graden ten opzichte van het lepeltje voor de amuse moet liggen of weet ik veel wat voor muffe 'regeltjes' ze bedenken voor het exact 'juist' dekken van de tafel heeft daar dan weer helemaal niks mee te maken en is gewoon voor de leuk, zonder echt nut.
Precies. Als mensen het écht superbelangrijk vinden hoe een vork of mes precies ligt, weet ik gelijk dat ik daar waarschijnlijk verder weinig mee heb, omdat ik me meer richt op het gewoon naar mijn/onze zin hebben ipv exacte regeltjesquote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Regels zoals niet smakken, slurpen en boeren aan tafel hebben inderdaad een ander doel, namelijk de ander niet tot last zijn.
Het bestek in de juiste volgorde gebruiken en dat soort regels is meer een sociale code, zodat men kan zien wie "ons soort mensen" is, en wie "door de mand valt".
Dus je hebt het wel geproefdquote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:17 schreef Document1 het volgende:
Het zal misschien aan mij liggen maar ik vind dat darmkanaal goor smaken.
quote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:27 schreef Document1 het volgende:
[..]
Ik ben het zelf wel eens vergeten.
Dit klinkt zo erg ranzigquote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.
Ik lust het ook niet. Je eet ook geen banaan of ananas met schil.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:00 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dit klinkt zo erg ranzig
Kokosnoten ook nietquote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:34 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ik lust het ook niet. Je eet ook geen banaan of ananas met schil.
Ik ben ook zo'n sukkelquote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:40 schreef arvensis het volgende:
Ik ‘schil’ paddenstoelen/champignons altijd met de hand. Ik haal het bovenste ‘laagje’ er af. Duurt evht maar 10 sec per champignon.
En dat is waarom onze verkering uit is!quote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:42 schreef StateOfMind het volgende:
Aardappelen, zout, wienerschnitzels, alles
Gelukkig is dit sinds de corona verleden tijd alles via de teamsquote:Op zaterdag 25 februari 2023 02:54 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
Ik heb meer dan eens een deal niet gesloten omdat iemand tijdens een zakenlunch niet de juiste etiquette wist te hanteren.
Zal het zo ook eens vragen, de vader van mijn eveneens Braziliaanse vriendin is visser en verkoopt vooral ook héél veel garnaal. Die zal ook wel weten hoe het 'hoort'quote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:46 schreef Ericr het volgende:
Mijn vrouw is 100% Braziliaans maar ze eet toch echt de schoon gemaakte garnaal. Gebeurt wel tijdens het eten en niet daarvoor
Nee voor een saus moet de ui wel echt fijnquote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:25 schreef Remco het volgende:
Veel te vaak moet je voor een gerecht uien snipperen terwijl in (halve) ringen snijden echt een stuk lekkerder is.
Zout in pastawater doe ik nooit.
Vis/schaaldieren moet je nog korter bakken dan op de verpakking.
Halve uienringen voor de uiensoepquote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:25 schreef Remco het volgende:
Veel te vaak moet je voor een gerecht uien snipperen terwijl in (halve) ringen snijden echt een stuk lekkerder is.
Zout in pastawater doe ik nooit.
Vis/schaaldieren moet je nog korter bakken dan op de verpakking.
Geequote:Op zaterdag 25 februari 2023 01:01 schreef Viv het volgende:
[..]
Appel en komkommer eet ik wel met schil, maar kiwi? Daar zit een vachtje op.
Mensen die banaan zonder het vacht vretenquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:56 schreef summer2bird het volgende:
Ook dat gemiep over geen kiwis met schil willen eten
En de mensen die altijd een appel schillen voordat ze hem eten
Nog erger zijn de mensen die een komkommer eerst schillen voor ze hem eten
Gewoon koeien en schapen met vacht en al opvretenquote:Op zaterdag 25 februari 2023 14:17 schreef roos94 het volgende:
[..]
Gee
[..]
Mensen die banaan zonder het vacht vreten
Toch maar even serieus reageren: etiquette is toch wel een belangrijk deel van je opvoeding.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Want ik houd mij niet aan etiquette
Ik heb niks meegekregen van etiquette tijdens mijn opvoedingquote:Op zaterdag 25 februari 2023 14:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Toch maar even serieus reageren: etiquette is toch wel een belangrijk deel van je opvoeding.
Wat je erna meedoet, dat is weer een ander verhaal
Bij de Griek calamaris als voorgerecht en als hoofdgerecht gyrosquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:54 schreef Viv het volgende:
[..]
Wel hoor![]()
Surf and turf is een uitzondering op die regel, maar wordt door de snobs wel kitsch genoemd:
[..]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Surf_and_turf
Dat is wat anders, heb je hier in Zweden ook wel (ingemaakte haring als voorgerecht, worst als hoofdgerecht bijvoorbeeld).quote:Op zaterdag 25 februari 2023 15:49 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Bij de Griek calamaris als voorgerecht en als hoofdgerecht gyrosDaar is heel weinig mis mee kan ik je vertellen
Dat is geen surf 'n turf hoorquote:Op zaterdag 25 februari 2023 15:49 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Bij de Griek calamaris als voorgerecht en als hoofdgerecht gyrosDaar is heel weinig mis mee kan ik je vertellen
quote:Op zaterdag 25 februari 2023 15:51 schreef Viv het volgende:
[..]
Dat is wat anders, heb je hier in Zweden ook wel (ingemaakte haring als voorgerecht, worst als hoofdgerecht bijvoorbeeld).![]()
Bij surf and turf ligt het op één bord.
Ja hallo, ik ben niet van voor de oorlog, ik weet wat Surf & Turf isquote:Op zaterdag 25 februari 2023 15:52 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat is geen surf 'n turf hoor
Wel lekker
Het ging niet om 1 sitting, maar 1 gerecht:quote:Op zaterdag 25 februari 2023 15:54 schreef Fok-it het volgende:
[..]
[..]
Ja hallo, ik ben niet van voor de oorlog, ik weet wat Surf & Turf is![]()
Maar feitelijk eet je dan ook vlees en vis in 1 sitting toch
quote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:01 schreef BasEnAad het volgende:
Dat je vis en vlees niet zou kunnen combineren in een gerecht.
Kut, my badquote:Op zaterdag 25 februari 2023 15:56 schreef Viv het volgende:
[..]
Het ging niet om 1 sitting, maar 1 gerecht:
[..]
Waarom??quote:Op zaterdag 25 februari 2023 13:40 schreef arvensis het volgende:
Ik ‘schil’ paddenstoelen/champignons altijd met de hand. Ik haal het bovenste ‘laagje’ er af. Duurt echt maar 10 sec per champignon.
Zo dus.
Niet-traditioneel inderdaad, maar wel gangbaar:quote:Op zaterdag 25 februari 2023 17:20 schreef Postbus100 het volgende:
Paella is toch ook kip en schaaldieren in één gerecht? Of ik heb een niet-tradiotionele paella gegeten...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paellaquote:Paella valenciana is the traditional paella of the Valencia region, believed to be the original recipe,[6] and consists of round-grain rice,[7] bajoqueta and tavella (varieties of green beans), rabbit, chicken, sometimes duck, and garrofó (a variety of lima or butter bean), cooked in olive oil and chicken broth.[8]
Paella de marisco (seafood paella) replaces meat with seafood and omits beans and green vegetables, while paella mixta (mixed paella) combines meat from livestock, seafood, vegetables, and sometimes beans, with the traditional rice.
Inderdaad. Waanzin en sompige waterpaddo's die het resultaat zijn.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 17:18 schreef Postbus100 het volgende:
Waarom??En hij legt ze in het water??
![]()
Kook jij je aardappelen in azijn?quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:37 schreef sirdanilot het volgende:
- ' Aardappel mag niet met zuur dan wordt het niet gaar' heb ik wel eens gehoord. Ook onzinnig, het duurt wel wat langer en je moet het op wat lager vuur doen maar gaar wordt het heus wel hoor.
Bijvoorbeeld caldeirada is met tomaat (dus zuur) en zitten ook aardappelen inquote:Op zaterdag 25 februari 2023 18:33 schreef eudaemonia het volgende:
[..]
Kook jij je aardappelen in azijn?
Lekker poepquote:Op zaterdag 25 februari 2023 18:29 schreef eudaemonia het volgende:
Was mijn champignons echt nooit, barbaar dat ik ben.
edit: nee ik borstel ze ook niet.
Heftigquote:Op zaterdag 25 februari 2023 18:41 schreef eudaemonia het volgende:
Dat ananas niet op pizza mag....
...mag best.....
....maar ik smijt je wel uit het raam,
doei.
Inderdaad! Hier in Murcia zie je het veel met:quote:Op zaterdag 25 februari 2023 18:20 schreef Viv het volgende:
[..]
Niet-traditioneel inderdaad, maar wel gangbaar:
[..]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paella
Het punt is inderdaad niet dat het ‘zonde’ is maar dat extra vergine sneller bitter wordt dan de normale variant. Gewoon frituren is maar zo’n 180 graden en op laag vuur frituren is dus al minder, met bakken zit je al vrij snel daarboven, zelfs zonder wok. En in ieder geval in Italië, Spanje en Portugal hebben ze vaak gewoon twee soorten olie in de keuken staan en bakken ze alleen in de simpele.quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:37 schreef sirdanilot het volgende:
- 'Niet bakken in extra vergine olijfolie !!' Ook zo'n achterlijke 'regel'Hele volksstammen in de Mediterannée doen al sinds mensenheugenis niet anders. Kijk als je en echte goede single origin olijfolie van een olijfgaard hebt is het zonde, maar gewoon die goedkope uit de supermarkt lekker boeiend joh. Gewoon in bakken het is goed Misschien moet je niet echt op maximum vuur gaan wokken met dat spul of echt gaan lopen frituren nee dat lijkt me logisch. Al wordt er in het middellandse zeegebied ook wel eens in gefrituurd mits op niet al te hoog vuur gaat dat ook.
Vrij makkelijk aan te tonen, gewoon champignons flink wassen en in een bakpan doen zonder olie. Kijken hoe veel water eruit komtquote:- Champignons niet wassen is ook zo'n onzin. Het is een fabeltje dat ze water opzuigen, gewoon goed laten uitlekken. En ook bakken op hoog vuur dan verdampt het water wel.
Het is niet alleen schoon zat, je loopt ook nog eens kans salmonella te verspreiden via water dat van je kip af spat.quote:- Vlees zoals kip wassen wordt in sommige culturen gedaan. Nou ja als je net een kippetje hebt geplukt op de boerderij zou ik het wel doen, maar het spul in de supermarkt en bij de slager in westerse landen is schoon zat.
Hier in landelijk Spanje, Murcia hebben "ze" de olijfolie in de keuken staan die ze meekrijgen van de Almazara, de pers waar ze hun olijven van eigen oogst inleveren. Daar bakken en braden ze in en ook frituren. Salaris van ¤1000 of ¤1200 per maand laat niet veel ruimte voor verschillende exclusieve oliën.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 18:55 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Het punt is inderdaad niet dat het ‘zonde’ is maar dat extra vergine sneller bitter wordt dan de normale variant. Gewoon frituren is maar zo’n 180 graden en op laag vuur frituren is dus al minder, met bakken zit je al vrij snel daarboven, zelfs zonder wok. En in ieder geval in Italië, Spanje en Portugal hebben ze vaak gewoon twee soorten olie in de keuken staan en bakken ze alleen in de simpele.
[..]
Vrij makkelijk aan te tonen, gewoon champignons flink wassen en in een bakpan doen zonder olie. Kijken hoe veel water eruit komt
[..]
Het is niet alleen schoon zat, je loopt ook nog eens kans salmonella te verspreiden via water dat van je kip af spat.
Sterker nog, volgens mij komen daar de beste keukens uitquote:Op zaterdag 25 februari 2023 20:43 schreef foodlover het volgende:
[..]
Hier in landelijk Spanje, Murcia hebben "ze" de olijfolie in de keuken staan die ze meekrijgen van de Almazara, de pers waar ze hun olijven van eigen oogst inleveren. Daar bakken en braden ze in en ook frituren. Salaris van ¤1000 of ¤1200 per maand laat niet veel ruimte voor verschillende exclusieve oliën.
Is ook een kunst: lekker eten en drinken van beperkt budget en koken met wat je hebt.
Maken ze daar keukens?quote:Op zaterdag 25 februari 2023 21:15 schreef De_Hertog het volgende:
Sterker nog, volgens mij komen daar de beste keukens uit
Denk aan zuurkool.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 18:33 schreef eudaemonia het volgende:
[..]
Kook jij je aardappelen in azijn?
Geweldig was dat.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 19:10 schreef Nielojram75 het volgende:
En ja, ik koop het blauwe pakje.
Beste manier om paddenstoelen te bakken is door ze eerst te smoren in een klein beetje water. Op deze manier laten ze sneller hun water los, zonder veel olie te gebruiken. Zodra het water verdampt is kun je olie + smaakmakers toevoegen en de paddenstoelen aanbakken.quote:Op vrijdag 24 februari 2023 23:37 schreef sirdanilot het volgende:
Net zoals met alle vaardigheden zijn er goede en slechte manieren om te koken. Maar sommige van de 'culinaire regels' die dit bepalen zijn mijns inziens nogal onbenullig of achterhaald. Welke 'culinaire regels' lap jij zelf aan je laars?
Ik begin:
- Champignons niet wassen is ook zo'n onzin. Het is een fabeltje dat ze water opzuigen, gewoon goed laten uitlekken. En ook bakken op hoog vuur dan verdampt het water wel.
Vitello tonnatoquote:Op zaterdag 25 februari 2023 00:01 schreef BasEnAad het volgende:
Dat je vis en vlees niet zou kunnen combineren in een gerecht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |