Een recruiter is verantwoordelijk voor het vinden en werven van nieuw personeel voor een organisatie. Dit omvat het uitvoeren van vacatureonderzoek, het beoordelen van kandidaten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het begeleiden van kandidaten door het aannameproces. De recruiter werkt vaak samen met hiring managers om te bepalen welke vaardigheden en ervaringen vereist zijn voor een bepaalde rol en om te helpen bij het vinden van de beste kandidaat voor de baan.quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:24 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik ken het hele woord niet. Ik heb er nog nooit van gehoord. Wat is een recruiter en wat doet die eigenlijk?
Je bent dus een corporate recruiter die uitsluitend voor dat ene bedrijf mensen zoekt en werft?quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:28 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Een recruiter is verantwoordelijk voor het vinden en werven van nieuw personeel voor een organisatie. Dit omvat het uitvoeren van vacatureonderzoek, het beoordelen van kandidaten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het begeleiden van kandidaten door het aannameproces. De recruiter werkt vaak samen met hiring managers om te bepalen welke vaardigheden en ervaringen vereist zijn voor een bepaalde rol en om te helpen bij het vinden van de beste kandidaat voor de baan.
Ja, dit dus. Ik ben financial controller, maar heb bij mijn huidige werkgever wegens tekorten een tijdje ad interim credit control gedaan naast mijn eigenlijke functie. Verder geen enkele ervaring met debiteurenbeheer, maar vanaf het moment dat ik "credit controller a.i." op LinkedIn had toegevoegd kreeg ik alleen maar berichten in de trant van "we zoeken ervaren credit controllers en jouw profiel sluit daar goed bij aan!!!!!".quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:38 schreef cafca het volgende:
"Een functie dat..."
Je hoeft er dus geen perfect Nederlands voor te kunnen?
Maar serieuze vraag: Ik krijg op Linkedin regelmatig berichtjes van recruiters met functies die misschien 10% raakvlak met mijn ervaring hebben. Dat schieten met hagel, in de hoop op die ene perfecte kandidaat, levert dat nou echt iets op?
Als het niks zou opleveren dan zou niemand het doen natuurlijk. Het is in feite niets anders dan een verkoper die zijn product aan de man te brengen. Hoe meer mensen je kan bereiken met een vergelijkbaar profiel des te groter de kans dat er iemand tussen zit die mogelijk interesse heeft. Nu ben ik niet van mening dat dit de beste manier is, maar ik kan ergens wel begrijpen waarom het zo wordt gedaan.quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:38 schreef cafca het volgende:
"Een functie dat..."
Je hoeft er dus geen perfect Nederlands voor te kunnen?
Maar serieuze vraag: Ik krijg op Linkedin regelmatig berichtjes van recruiters met functies die misschien 10% raakvlak met mijn ervaring hebben. Dat schieten met hagel, in de hoop op die ene perfecte kandidaat, levert dat nou echt iets op?
Tja, maar meestal zijn dat kanten waar ik niet op wil, wat je als je mijn profiel goed zou lezen, ook zou kunnen begrijpen.quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:55 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Als het niks zou opleveren dan zou niemand het doen natuurlijk. Het is in feite niets anders dan een verkoper die zijn product aan de man te brengen. Hoe meer mensen je kan bereiken met een vergelijkbaar profiel des te groter de kans dat er iemand tussen zit die mogelijk interesse heeft. Nu ben ik niet van mening dat dit de beste manier is, maar ik kan ergens wel begrijpen waarom het zo wordt gedaan.
Dit soort berichten zullen veelal komen vanuit Recruiters die werken bij bemiddelingsbureaus. Mede ook doordat je dan werkt met verschillende opdrachtgevers en er aan de hand van jouw profiel eventueel ook een nieuwe markt aangeboord kan worden. Dan hoeft er ook geen 100% match te zijn met de vacature aangezien ze meerdere kanten uit kunnen met jouw profiel.
Dat klopt, dat doe ik nu een jaar of 3/4 inmiddels.quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Je bent dus een corporate recruiter die uitsluitend voor dat ene bedrijf mensen zoekt en werft?
Lijkt het jou niet leuker om als onafhankelijk recruiter voor meerdere bedrijven en opdrachtgevers te werken?
Ik kan mij best voorstellen dat het inderdaad vervelend is. Echter moet je je ook bedenken dat je soms veel profielen zou moeten benaderen voordat je iemand vindt die mogelijk interesse hebt. Zoals bijvoorbeeld in jouw geval, zou je er anders instaan als iemand jou wel een gericht berichtje stuurt? Of heb je dan nog steeds dezelfde standpunt dat je bij voorbaat al geen interesse hebt. In die zin is het verloren tijd als ik dan een halfuur uit trek om jouw profiel door te pluizen.quote:Op woensdag 1 februari 2023 14:50 schreef Irritatie100 het volgende:
[..]
Ja, dit dus. Ik ben financial controller, maar heb bij mijn huidige werkgever wegens tekorten een tijdje ad interim credit control gedaan naast mijn eigenlijke functie. Verder geen enkele ervaring met debiteurenbeheer, maar vanaf het moment dat ik "credit controller a.i." op LinkedIn had toegevoegd kreeg ik alleen maar berichten in de trant van "we zoeken ervaren credit controllers en jouw profiel sluit daar goed bij aan!!!!!".
Dat soort dingen maken wel dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb in praten met recruiters en mijn algemene beeld over dat vak gewoon negatief is. Ook is het in mijn ervaring gewoon een onnodige extra stap, eerst op sollicitatie bij de recruiter zelf voordat hij beslist dat je bij het bedrijf zelf op gesprek mag. 9 van de 10 keer negeer ik ze dan ook tegenwoordig, behalve als het een corporate recruiter is maar dat kom ik maar erg weinig tegen.
Merk jij veel verschil in de reacties tussen toen je nog "extern" was en nu je in-house bent?
Zelf heb ik daar geen last van omdat ik mensen benader op de wijze waarop ik zelf benaderd zou willen worden. In zijn algemeenheid is het imago natuurlijk niet goed en dat is jammer. Dat zal ook wel komen omdat de functie bestaat uit allerlei verschillende gradaties. Ook heb je er geen specifieke opleiding voor nodig om als Recruiter aan de slag te kunnen. Vooral bij uitzendbureaus zie je dat heel veel, dat is niet alleen een komen en gaan van uitzendkrachten, maar ook van interne collega's die overal vandaan worden geplukt.quote:Op woensdag 1 februari 2023 15:03 schreef cafca het volgende:
[..]
Tja, maar meestal zijn dat kanten waar ik niet op wil, wat je als je mijn profiel goed zou lezen, ook zou kunnen begrijpen.
Zoals Irritatie100 hierboven ook al aangeeft, geeft dat vooral een negatief beeld naar recruiters toe. Heb je daar veel last van?
Ik zou er sowieso anders instaan als mensen een gericht bericht sturen inderdaad, al kan ik me ook voorstellen dat dat teveel tijd kost nu jij dat uitlegt. Maar deze tactiek zorgt er wel voor dat ik dus veel minder geneigd ben te reageren op iets, precies zoals jij in je laatste alinea omschrijft.quote:Op woensdag 1 februari 2023 15:21 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Ik kan mij best voorstellen dat het inderdaad vervelend is. Echter moet je je ook bedenken dat je soms veel profielen zou moeten benaderen voordat je iemand vindt die mogelijk interesse hebt. Zoals bijvoorbeeld in jouw geval, zou je er anders instaan als iemand jou wel een gericht berichtje stuurt? Of heb je dan nog steeds dezelfde standpunt dat je bij voorbaat al geen interesse hebt. In die zin is het verloren tijd als ik dan een halfuur uit trek om jouw profiel door te pluizen.
In die zin is het begrijpelijker om met hagel te schieten omdat de meesten geen interesse hebben. Dan kan je beter de tijd en aandacht besteden aan iemand die vervolgens aangeeft wel interesse te hebben. Een slecht berichtje blijft een slecht berichtje, net als met iedere andere functie heb je mensen die goed zijn in hun werk of niet. Ik ben van mening dat je altijd voldoende research moet doen over een functie zodat je profielen kunt beoordelen en nooit hetzelfde berichtje 2x kan versturen. De context van de tekst kan in grote lijnen natuurlijk wel overeen komen.
En ja, daarin merk je zeker wel veel verschil. Mensen staan er veel eerder voor open wanneer ze zien dat je direct bij de organisatie werkt waarvoor je werft. Je merkt sowieso alleen al dat de mensen er zelf ook meer moeite in stoppen. Als je werkt bij een bemiddelingsbureau moet je veelal 'trekken' aan sollicitanten. Als je werkt namens een organisatie dan kom je veelal in contact met mensen die daar ook graag willen werken. Mede daardoor werk ik ook veel liever aan de corporate zijde dan als tussenpersoon.
Wat 99% van de recruiters doet, is met hagel schieten, achterover hangen en er van uit aan dat ze met 10.000 irritante berichtjes, die ene goede kandidaat er wel mee bereiken. Gevolg is dat die andere 9.900 personen die je een geautomatiseerd berichtje stuurt, je connectieverzoek afwijst en jouw blokkeert. Vervolgens kan je deze mensen niet meer bereiken. (Dit is wel echt aan de bemiddelingsbureau kant, corporate niet).quote:Op woensdag 1 februari 2023 15:21 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Ik kan mij best voorstellen dat het inderdaad vervelend is. Echter moet je je ook bedenken dat je soms veel profielen zou moeten benaderen voordat je iemand vindt die mogelijk interesse hebt. Zoals bijvoorbeeld in jouw geval, zou je er anders instaan als iemand jou wel een gericht berichtje stuurt? Of heb je dan nog steeds dezelfde standpunt dat je bij voorbaat al geen interesse hebt. In die zin is het verloren tijd als ik dan een halfuur uit trek om jouw profiel door te pluizen.
In die zin is het begrijpelijker om met hagel te schieten omdat de meesten geen interesse hebben. Dan kan je beter de tijd en aandacht besteden aan iemand die vervolgens aangeeft wel interesse te hebben. Een slecht berichtje blijft een slecht berichtje, net als met iedere andere functie heb je mensen die goed zijn in hun werk of niet. Ik ben van mening dat je altijd voldoende research moet doen over een functie zodat je profielen kunt beoordelen en nooit hetzelfde berichtje 2x kan versturen. De context van de tekst kan in grote lijnen natuurlijk wel overeen komen.
En ja, daarin merk je zeker wel veel verschil. Mensen staan er veel eerder voor open wanneer ze zien dat je direct bij de organisatie werkt waarvoor je werft. Je merkt sowieso alleen al dat de mensen er zelf ook meer moeite in stoppen. Als je werkt bij een bemiddelingsbureau moet je veelal 'trekken' aan sollicitanten. Als je werkt namens een organisatie dan kom je veelal in contact met mensen die daar ook graag willen werken. Mede daardoor werk ik ook veel liever aan de corporate zijde dan als tussenpersoon.
- Het is ooit begonnen dat ik door mijn moeder in mijn tienerjaren naar een uitzendbureau werd gestuurd om te kijken voor een vakantiebaantje. Toen ik daar op gesprek kwam zat ik vrijwel direct met de gedachte dat het werk daar mij leuk zou lijken. Je helpt mensen aan een baan en komt met veel verschillende mensen in gesprek. Dat was in eerste instantie een beetje naïef gedacht. Vanuit het uitzendbureau is het meer gericht op de werkgever te voorzien van een werknemer dan andersom, maar dat is wel hoe het begon. Toen een opleiding gaan volgen dat enigszins daarop aansloot, 2x een half jaar stage gelopen bij een uitzendorganisatie en daarvan uit verder ontwikkeld.quote:Op woensdag 1 februari 2023 15:21 schreef Speedfight het volgende:
Waarom heb je gekozen voor dit vak?
Hoe selecteer jij kandidaten?
Heeft dat met empathie te maken of meer met statistiek?
Vaak bestaat een organisatie uit heel veel verschillende functies waarbij het lastig is om van iedere vacature precies de details te weten. Om die reden doe je die gesprekken altijd met de hiring manager of op zijn minst iemand van de afdeling. Zij weten functie inhoudelijk vaak meer dan ik, maar je mag natuurlijk wel verwachten dat je een globale kennis hebt van de functies die je in jouw beheer hebt. Om die reden ga je ook met de betreffende vacaturehouder zitten om te bespreken wat de functie precies inhoud zodat je ook een gerichte vacature tekst kunt schrijven. Als je die kennis niet hebt dan wordt het ook lastig om een vacature tekst te kunnen schrijven.quote:Op woensdag 1 februari 2023 15:28 schreef Irritatie100 het volgende:
[..]
Ik zou er sowieso anders instaan als mensen een gericht bericht sturen inderdaad, al kan ik me ook voorstellen dat dat teveel tijd kost nu jij dat uitlegt. Maar deze tactiek zorgt er wel voor dat ik dus veel minder geneigd ben te reageren op iets, precies zoals jij in je laatste alinea omschrijft.
In het verlengde hiervan overigens, in hoeverre ben jij vakinhoudelijk op de hoogte?
Ik zou me ook nog best kunnen voorstellen dat (als we het even bij Finance houden, maar ik neem aan dat dergelijke vergelijkingen in meerdere vakgebieden te maken zijn) recruiters een financial controller zoeken, maar ook credit controllers benaderen met (even gechargeerd gezegd) de gedachte "er staat controller, dus het zal wel op elkaar lijken" terwijl het in werkelijkheid 2 totaal verschillende dingen zijn.
Ik vind dit een beetje te generaliserend.quote:Op woensdag 1 februari 2023 15:29 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Wat 99% van de recruiters doet, is met hagel schieten, achterover hangen en er van uit aan dat ze met 10.000 irritante berichtjes, die ene goede kandidaat er wel mee bereiken. Gevolg is dat die andere 9.900 personen die je een geautomatiseerd berichtje stuurt, je connectieverzoek afwijst en jouw blokkeert. Vervolgens kan je deze mensen niet meer bereiken. (Dit is wel echt aan de bemiddelingsbureau kant, corporate niet).
Wat wel werkt? Goede werken bij pagina, goede branding van je merk, juiste communicatiepartner uitzoeken en middels organisch en paid verkeer de juiste doelgroep aanschrijven. win/win/win.
Je doet het altijd samen. Als Recruiter zit je er met name vanuit de HR perspectief, begeleiden van het gesprek, informeren over de organisatie en het proces en natuurlijk om de kandidaat globaal te toetsen. De hiring manager is meer bezig met het functie inhoudelijke gedeelte van het gesprek. Dus in die zin ligt die verantwoordelijkheid niet alleen bij jou. Uiteindelijk is het ook mensen werk, er zijn echt mensen geweest waar ik en collega heel erg enthousiast over waren en uiteindelijk ontzettend tegenviel. Andersom komt ook voor, dat je een twijfelachtig iemand de kans geeft (met name bij schaarse profielen) en iemand dan helemaal op zijn plek zit en het uitstekend doet. Dus 100% weet je het nooit aan de hand van 2 gesprekken en een eventuele assessment. Mensen kunnen je verrassen.quote:Op woensdag 1 februari 2023 16:10 schreef Bosbeetle het volgende:
Wordt je als recruiter er ook op afgerekend als je iemand binnenhaalt die later geen goede match blijkt te zijn? Of worden die er bij de daadwerkelijke sollicitatie al uit gehaald?
En hoeveel gebruik maak je van algoritmes om je kandidaten te selecteren?
Dat eerste gedeelte heb ik wel eens gedaan. Persoonlijk vond ik het ook fijner om bedrijf te benaderen met een daadwerkelijk beschikbaar profiel dan bedrijven te bellen zonder dat je feitelijk iets te bieden hebt. Dan bel je voor vacature x en zegt bedrijf y dat ze wel iemand willen hebben en wie je dan in gedachte hebt, maar dan moet je vervolgens nog op zoek naar de kandidaat. Dan is het makkelijker als je die kandidaat al hebt gesproken en je de opdrachtgever direct enthousiast kunt maken over degene. Vaak is dit inderdaad wel ongevraagd.quote:Op woensdag 1 februari 2023 16:33 schreef Viv het volgende:
Er zijn recruiters die doen alsof ze in opdracht van een werkgever op zoek zijn naar kandidaten, terwijl dat niet zo is. Ze bieden pro-actief kandidaten aan bij een werkgever die gewoon zelf een vacature heeft uitgezet, en geen bemiddelingsbureau had ingeschakeld. Het bekende ‘Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.’
Wat is jouw visie hierop? Zijn dit de rotte appels in het vak, of heb je deze strategie zelf ook wel toegepast?
Een recruiter is niet alleen een tussenpersoon, hé. Er zijn ook heel veel organisaties waarbij recruitment bij afdeling HR zit en je er simpelweg niet omheen kan.quote:Op woensdag 1 februari 2023 17:29 schreef stropdaz het volgende:
Als ik een andere baan wil ga ik zelf op zoek en in gesprek.
Wat is de toegevoegde waarde van een recruiter in deze?
Het lastige van het handelen als tussenpersoon zoals in dit geval is dat je niet altijd de vrijheid hebt om alles uit te kunnen spreken. Ik denk dat de meesten jou het liefst alles willen vertellen, maar er kunnen contractuele afspraken over zijn gemaakt of dat ze simpelweg bang zijn dat je direct naar de opdrachtgever zou gaan solliciteren waardoor zij hun business mislopen. Je bent dus altijd aan het balanceren op het lijntje wat je wel mag en kan vertellen en vooral wat niet. Dat wil niet zeggen dat we altijd handelen zoals we het liefst zouden willen handelen.quote:Op woensdag 1 februari 2023 17:44 schreef raptorix het volgende:
Wat vind je ervan dat recruiters niet altijd duidelijk zijn in wiens belang ze handelen?
Zelf heb ik een keer meegemaakt dat een recruiter in opdracht van het bedrijf handelde om mij daar te krijgen, nu was dat in dit geval gewoon netjes hoe dit gecommuniceerd is, maar achter dacht ik: Goh als ze dat nou achteraf niet had verteld dan had dat daar best misbruik van gemaakt kunnen worden, in dit geval vroeg ze mijn toenmalige salaris, dus ik heb haar verteld wat dat was, echter zij heeft dit ook terug gecommuniceerd naar het bedrijf, iets waar ik geen rekening mee gehouden had...
Uiteindelijk is het wel een fijne match geworden en heb er met plezier gewerkt.
Corporate Recruiter heeft doorgaans wel meer taken dan enkel en alleen de werving van de sollicitanten. Voorbereiden van beurzen, besprekingen, marktonderzoeken, onboarding gesprekken en evaluaties met nieuwe collega's & leidinggevende, contracten & documentatie om een aantal taken nog te benoemen. Dat is dan nog buiten de gebruikelijk recruitment werkzaamheden zoals het beantwoorden van mail, vragen, schrijven van vacatureteksten, sollicitatiegesprekken en overleggen met hiring managers. De meeste grotere organisaties kunnen bijna niet zonder of ze laten dat gedeelte aan HR.quote:Op woensdag 1 februari 2023 18:47 schreef Jippie het volgende:
Is het verloop bij je werkgever zo groot dat een eigen recruiter noodzakelijk is of heb je ook andere taken in het bedrijf?
Worden in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt de eisen voor een vacature snel naar beneden bijgesteld?
Ik combineer dat even met de andere persoon die het ook vroeg.quote:Op woensdag 1 februari 2023 19:02 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat is het salaris van een recruiter?
Werkt het met bonussystemen, bv dat je een bonus ontvangt als je iemand op een opdracht kunt zetten.
K'nex bouwer en ontwerperquote:
Dus eigenlijk ook PR/PA taken?quote:Op woensdag 1 februari 2023 19:15 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Corporate Recruiter heeft doorgaans wel meer taken dan enkel en alleen de werving van de sollicitanten. Voorbereiden van beurzen, besprekingen, marktonderzoeken, onboarding gesprekken en evaluaties met nieuwe collega's & leidinggevende, contracten & documentatie om een aantal taken nog te benoemen. Dat is dan nog buiten de gebruikelijk recruitment werkzaamheden zoals het beantwoorden van mail, vragen, schrijven van vacatureteksten, sollicitatiegesprekken en overleggen met hiring managers. De meeste grotere organisaties kunnen bijna niet zonder of ze laten dat gedeelte aan HR.
Je probeert er wel met een brede blik naar te kijken inderdaad. Toch blijft het nog wel vaak zo dat werkgevers/hiring managers het liefst de ideale kandidaten willen zien. De kunst is dan om hen daarin te adviseren en het beeld te verruimen. Soms lukt dat, soms niet.
Ik denk dat het punt een beetje ontgaat, heel concreet: Moet een recruiter melden in wiens belang hij handeld, overigens kwam deze vraag al eerder bij bijvoorbeeld voetbalmakelaars voor, namelijk bij Kevin Strootman.quote:Op woensdag 1 februari 2023 18:01 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Het lastige van het handelen als tussenpersoon zoals in dit geval is dat je niet altijd de vrijheid hebt om alles uit te kunnen spreken. Ik denk dat de meesten jou het liefst alles willen vertellen, maar er kunnen contractuele afspraken over zijn gemaakt of dat ze simpelweg bang zijn dat je direct naar de opdrachtgever zou gaan solliciteren waardoor zij hun business mislopen. Je bent dus altijd aan het balanceren op het lijntje wat je wel mag en kan vertellen en vooral wat niet. Dat wil niet zeggen dat we altijd handelen zoals we het liefst zouden willen handelen.
Vandaar ook mijn eerdere opmerking. Er leeft heel erg het idee dat die recruiters handelen uit het belang van de werknemer. Maar in de meeste gevallen handelen de recruiters vooral vanuit het belang van de werkgever. In die zin is het dan ook verklaarbaar dat ze jouw salaris al heeft besproken met de opdrachtgever. Dat is voor hen ook belangrijk om te weten om vervolgens het bedrag door te kunnen berekenen naar de werkgever al dan niet doormiddel van een quotering.
Als corporate recruiter ben je niet alleen betrokken bij de werving maar ook bij alles wat daarna gebeurt met de nieuwe collega.quote:Op woensdag 1 februari 2023 19:24 schreef Jippie het volgende:
[..]
Dus eigenlijk ook PR/PA taken?
Wat is voor jou een no-go in een sollicitatiebrief/CV?
Mocht je nog serieuze vragen hebben dan beantwoord ik ze graagquote:Op woensdag 1 februari 2023 19:36 schreef Ferdii het volgende:
Waarom reageren recruiters op linkedin niet meer wanneer zij voor mij een prachtige functie bij een ditto bedrijf hebben en ik hierop reageer met "laat maar even weten welk bedrijf, dan neem ik contact met ze op"?
Geen vetpot?quote:Op woensdag 1 februari 2023 19:23 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Als corporate recruiter ligt het gemiddeld tussen de 3500 á 5000 euro bruto afhankelijk van je ervaring. Het is dus geen vetpot maar voor mij in ieder geval voldoende
Dit was een serieuze vraag, verstopt in een sarcastisch jasjequote:Op woensdag 1 februari 2023 19:52 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Mocht je nog serieuze vragen hebben dan beantwoord ik ze graag
Je spreekt op een denigrerende toon en vraagt iets waarvan je het antwoord al weet. Volgens mij zijn het gewoon mensen die hun werk uitvoeren, net als iedereen. Ik vind medewerkers in de winkel die mij aanspreken ook vervelend, maar dat betekent niet dat ik iedere gelegenheid aangrijp om uit te drukken hoe vervelend ik winkelmedewerkers vind. Uiteindelijk doen we gewoon allemaal ons werk en de 1 is daar beter in dan de ander.quote:Op woensdag 1 februari 2023 19:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Dit was een serieuze vraag, verstopt in een sarcastisch jasje
Als in: Waarom je beter voordoen met mensen in krapte beroepen lastig vallen via linkedIN ipv gewoon adverteren met "op zoek naar een nieuwe uitdaging? ik help graag met je mee zoeken!"
op mij komt het beroep recruiter (binnen recruitment bureautjes) over als personeels flippers, enkel er op uit om snel wat commissie cash te innen (en een deel van het uurloon in te pikken,zonder hiervoor werk te verrichten). Als zzper binnen een krapte beroep wordt ik minimaal 5 keer per week benaderd en uitgenodigd voor een "kopje koffie"bij het stellen van een open vraag krijg ik nooit een concreet antwoord, enkel een popi jopi antwoord als in "laten we meeten, dan bespreken we de mogelijkheden!"
Wij krijgen veel sollicitanten binnen dus zelf heb ik daar niet heel veel last van. Maar je moet je tegenwoordig als werkgever goed kunnen presenteren en daarin is de functie van recruiter heel erg in veranderd. Nu ligt de nadruk heel erg ook op het stukje marketing, employer branding en alles wat daar verder nog bij komt kijken. Het is niet meer simpelweg een tekstje schrijven, publiceren en achterover zitten tot de mensen aan je deur kloppen. Dat heeft natuurlijk te maken met de huidige krapte. Als jij je als werkgever niet kunt onderscheiden dan is het lastig om sollicitanten te vinden en te behouden. Daar heb je als recruiter een cruciale rol in.quote:Op woensdag 1 februari 2023 20:08 schreef FlippingCoin het volgende:
Zie je verandering in de krapte op de arbeidsmarkt?
En waarom lezen zo veel recruiters je profiel niet eens als ze je spammen.![]()
En vind je het vervelend als ik je negeer na zo'n berichtje?
Oh! Daar heb ik ook een vraag over.quote:Op woensdag 1 februari 2023 19:49 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Sommigen vermelden ook nog steeds dat ze op hun 16e bij de Appie hebben gewerkt, maar dat kan je op een gegeven moment wel los laten.
Zou jij wanneer je toe bent aan wat nieuws de hulp van een recruiter gebruiken, of zou je dan alsnog zelf op zoek gaan?quote:Op woensdag 1 februari 2023 20:34 schreef VraagWatJeWil het volgende:
[..]
Wij krijgen veel sollicitanten binnen dus zelf heb ik daar niet heel veel last van. Maar je moet je tegenwoordig als werkgever goed kunnen presenteren en daarin is de functie van recruiter heel erg in veranderd. Nu ligt de nadruk heel erg ook op het stukje marketing, employer branding en alles wat daar verder nog bij komt kijken. Het is niet meer simpelweg een tekstje schrijven, publiceren en achterover zitten tot de mensen aan je deur kloppen. Dat heeft natuurlijk te maken met de huidige krapte. Als jij je als werkgever niet kunt onderscheiden dan is het lastig om sollicitanten te vinden en te behouden. Daar heb je als recruiter een cruciale rol in.
Luiheid, denk ik. Geboren uit de gedachte dat wanneer je niet open staat voor een overstap je toch niet reageert ongeacht de inhoud van het berichtje.
Nee, daar heb ik niet zoveel moeite mee. Wel stop ik zelf meer moeite in de berichten met een vleugje humor waar mogelijk waardoor ik ook een hoger dan gemiddelde respons rate heb.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |