quote:Op woensdag 5 oktober 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Van het overgebleven draadjesvlees met groenten maak ik croquetten.
Heb zojuist volgens de Holtkampmethode een salpicon gemaakt en die mag nu tot morgenmiddag opstijven in de koelkast voordat ik daarna de croquetten ga draaien.
Maar het is wel het hele jaar Nigellaquote:
Ze zijn klaar. Dubbel gepaneerd. 9 croquetten en 1 bitterbal:quote:Op woensdag 5 oktober 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Van het overgebleven draadjesvlees met groenten maak ik croquetten.
Heb zojuist volgens de Holtkampmethode een salpicon gemaakt en die mag nu tot morgenmiddag opstijven in de koelkast voordat ik daarna de croquetten ga draaien.
Ben benieuwd hoe ze smaken, helaas kan ik ze niet proeven.quote:Op donderdag 6 oktober 2022 13:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze zijn klaar. Dubbel gepaneerd. 9 croquetten en 1 bitterbal:
[ link | afbeelding ]
quote:Op donderdag 6 oktober 2022 15:42 schreef golfer het volgende:
Vanavond: in geklaarde boter gebakken scholfilets met daarbij een Italiaanse broodsalade met tomaat, komkommer, croutons van maïsbrood, basilicum en peterselie.
Een heerlijk plankje, proost!quote:Op donderdag 6 oktober 2022 19:08 schreef Karzai het volgende:
Geen puf meer om te koken, borrelplankje gemaakt, alvast een fijn weekend mensen![]()
[ afbeelding ]
Wij moesten even proevenquote:Op donderdag 6 oktober 2022 13:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze zijn klaar. Dubbel gepaneerd. 9 croquetten en 1 bitterbal:
[ link | afbeelding ]
Lekker van Yvette van Boven. Ik maak het ook wel eens en eet de barbacoa met stukjes zoete aardappel, fijngesneden rode kool, maiskorrels en guacamole. Dat alles op een maistortillaquote:Op vrijdag 7 oktober 2022 13:12 schreef NoCigar het volgende:
Ik kwam dit recept ooit op Fok tegen, barbacoa, en heb het gisteren eens gemaakt, om vandaag op te eten. Best een lomp recept eigenlijk 🙂, maar het zal smakelijk zijn. Met in eendenvet gebakken Opperdoezer Ronde. Groenten weet ik nog niet, maar iets lichts, een salade b.v., lijkt me wel ok.
zit je al aan de jajem?quote:Op vrijdag 7 oktober 2022 13:29 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Laat die bessen maar even zitten schat.
Haha, nee ik drink niet. On topic: Mijn lunch was een broodje hete kip, plakjes komkommer en een banaan.quote:
Ah, misschien heb jij het recept hier wel eens ooit gepost. Dat klinkt overigens ook heerlijk maar dat heb ik allemaal niet in huis, en de aardappels moesten nog op etc.quote:Op vrijdag 7 oktober 2022 13:15 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Lekker van Yvette van Boven. Ik maak het ook wel eens en eet de barbacoa met stukjes zoete aardappel, fijngesneden rode kool, maiskorrels en guacamole. Dat alles op een maistortilla![]()
Met aardappelen zal het ook best smaken, enjoy!
Zou kunnen inderdaad!quote:Op vrijdag 7 oktober 2022 14:04 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ah, misschien heb jij het recept hier wel eens ooit gepost. Dat klinkt overigens ook heerlijk maar dat heb ik allemaal niet in huis, en de aardappels moesten nog op etc.
Mijn bordjequote:Op vrijdag 7 oktober 2022 16:35 schreef golfer het volgende:
Indiaas eten besteld voor 2 dagen: chicken dhansk met naan voor B. en butter chicken met pilavrijst voor mij.
Het was lekker, maar een beetje te zuur misschien. Is het normaal gesproken een beetje zuur ?quote:
Als je het recept exact volgt wordt het mij ook iets te zuur. Al die limoenen, èn azijn! Ik meen dat ik er van de zure ingrediënten iets minder in heb gedaan de laatste keer. Daarom eet ik er o.a. ook zoete aardappel bijquote:Op vrijdag 7 oktober 2022 21:55 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het was lekker, maar een beetje te zuur misschien. Is het normaal gesproken een beetje zuur ?
Met een kuiltje jusquote:Op zaterdag 8 oktober 2022 17:20 schreef golfer het volgende:
Straks: aardappelpuree, ceasarsalade en gebakken steak du boeuf.
Meh, mijn laatste fles Brunello, en hij had Kurkquote:Op zaterdag 8 oktober 2022 16:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Klassieke A l' orange saus gemaakt, Barbarie eendenborst filets, Serviettenknödel van Bretzeln en Spruitjes erbij. Smullen. Daarbij drink ik een Brunello di Montalchino 2007 Molino del Piano.
Dát is balen.quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 19:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Meh, mijn laatste fles Brunello, en hij had Kurk
Dat heb ik nog nooit zo gegeten/gehad vroeger en durf ik ook niet echt. Vooral de tomatenpuree (of sommigen doen ketchup) lijkt me mwoah.quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 17:25 schreef Moass het volgende:
Lekker makkelijk, macaroni met ham, véél paprikapoeder en tomatenpuree
quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 19:57 schreef uniekhoorn het volgende:
zou rode kool, aardappelen en schouderkarbonade maken.
Toen keken wij Masterchef proffesionals tegen fans.
Airfrayer challenge.
Toen moest man frikandellen, patat enzo. Dat was dus de snackbar
quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 19:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Meh, mijn laatste fles Brunello, en hij had Kurk
Herkenbaar @ iets zien op tv en dat dan willen eten, al is het snachtsquote:Op zaterdag 8 oktober 2022 19:57 schreef uniekhoorn het volgende:
zou rode kool, aardappelen en schouderkarbonade maken.
Toen keken wij Masterchef proffesionals tegen fans.
Airfrayer challenge.
Toen moest man frikandellen, patat enzo. Dat was dus de snackbar
Ja dat is wat minder van kookprogramma's op TV, komen ze zomaar met iets extreem lekkers aanzetten.quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 21:02 schreef Blues het volgende:
[..]
Herkenbaar @ iets zien op tv en dat dan willen eten, al is het snachts
Toch maar eens proberen hoorquote:Op zaterdag 8 oktober 2022 20:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Dat heb ik nog nooit zo gegeten/gehad vroeger en durf ik ook niet echt. Vooral de tomatenpuree (of sommigen doen ketchup) lijkt me mwoah.
Ik had vanavond foe yong hai, saté en nasi.
Toe warme appels/rozijnen/kaneel/honing met bol vanilleijs.
Even ontbijtenquote:Op zaterdag 8 oktober 2022 17:25 schreef Moass het volgende:
Lekker makkelijk, macaroni met ham, véél paprikapoeder en tomatenpuree
Voor mij is dat ook mwoah. Ik doe nooit iets van tomaten bij pasta of macaroni. Pasta en macaroni eet ik trouwens vaak als er vleesbeleg over is en dat op moet, zoals salami of ham. Dan snij ik er wel een ui en een paar knoflookteentjes, een peper bij (alles bij elkaar gooien en dan kort in wat olijfolie bakken) en gooi er Italiaanse kruiden door.quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 20:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat heb ik nog nooit zo gegeten/gehad vroeger en durf ik ook niet echt. Vooral de tomatenpuree (of sommigen doen ketchup) lijkt me mwoah.
[..]![]()
Verse boerenkool (gesneden) is vergeleken bij dit geen extra werk. Alleen heb je wel een flinke pan nodig bij 2 kilo aardappelen om al die boerenkool er op (of eronder, dat is aan te raden) allemaal kwijt te kunnen. Het gaat wel slinken, daar niet van, maar voor het koken neemt het veel ruimte in. Naar mijn ervaring is trouwens de Veluwse rookworst (versafdeling) de beste. Die is echt lekker.quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 21:01 schreef christmastsunami het volgende:
Boerenkool stampot
2 slagersrookworsten v aldi, in 90 graden uurtje geweld.
rookworsten apart
in dat water 2 kilo geschilde aardappelen, waar ik stukken schone schil aan laat zitten, in stukken, gaar gekookt
aardappellen apart
900 GR diepvries boerenkool, in dat water gekookt, paar minuutjes,
Alles afgieten
En stampen maar
Ook nog een eetlepel mosterd en een plak kaas erbij doorheen en veel gemalen zwarte peper
Pak gerookte spekjes, knapperig bakken
Wanneer knapperig en het vet is eraf, dun gesneden plakken van die rookworsten even meebakken
Gesnipperde rode ui erbij, glazig laten worden
Alles door elkaar, en extra zout was niet nodig.
Truffelmayo?quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 23:02 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Vanmiddag de beste friet van Antwerpen
Werd uiteindelijk kipfilet in pikante saus, tjap tjoy speciaal, loempia en kroepoek. Met zelfgemaakte sambalquote:Op zaterdag 8 oktober 2022 21:25 schreef Moass het volgende:
[..]
Toch maar eens proberen hoor![]()
Met ketchup lijkt mij trouwens geen succes![]()
Hier morgen Chinees, foe yong hai is wel weer eens een goed idee
En wat is de beste van antwerpen?quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 23:02 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Vanmiddag de beste friet van Antwerpen
Sambal van de Chinees is mjam, zo'n zwarte sambal.quote:Op zondag 9 oktober 2022 19:54 schreef Moass het volgende:
[..]
Werd uiteindelijk kipfilet in pikante saus, tjap tjoy speciaal, loempia en kroepoek. Met zelfgemaakte sambal![]()
Eigengemaakt nog beterquote:Op maandag 10 oktober 2022 01:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Sambal van de Chinees is mjam, zo'n zwarte sambal.
Wat houdt de speciaal in bij je tjap tjoy?
Was erg goed geslaagd met een lekkere socarrat (korstige onderlaag):quote:Op maandag 10 oktober 2022 16:07 schreef golfer het volgende:
Vanavond wordt het weer eens paella met kip, grote garnalen (mijn toevoeging) en chorizo volgens dit recept van Gordon Ramsay.
Heb je er tomatenblokjes door gedaan ipv verse tomaten?quote:Op maandag 10 oktober 2022 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Was erg goed geslaagd met een lekkere socarrat (korstige onderlaag):
[ link | afbeelding ]
Die garnalen zijn wellicht kinderen van eenogige moeders, heb je daar wel bij stilgestaan??quote:Op maandag 10 oktober 2022 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Was erg goed geslaagd met een lekkere socarrat (korstige onderlaag):
[ link | afbeelding ]
Jij hebt keuringsdienst van waarde gekekenquote:Op maandag 10 oktober 2022 19:26 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Die garnalen zijn wellicht kinderen van eenogige moeders, heb je daar wel bij stilgestaan??![]()
Ziet er goed uit, moge het jullie welbekomen!
Hele gepelde tomaten uit een Mutti blik.quote:Op maandag 10 oktober 2022 19:01 schreef PS. het volgende:
Heb je er tomatenblokjes door gedaan ipv verse tomaten?
Ik heb daarom garnalen zonder koppen gekocht, dan hoef ik niet de oogjes te tellen.quote:Op maandag 10 oktober 2022 19:26 schreef Kanaroe het volgende:
Die garnalen zijn wellicht kinderen van eenogige moeders, heb je daar wel bij stilgestaan??![]()
Klinkt als een goed soepjequote:Op maandag 10 oktober 2022 18:53 schreef maily het volgende:
Tomatengroenterundvleessoep gemaakt.
Twee grote schenkels, soepvlees, balletjes van rundersaucijzen, grove soepgroenten, fles mutti, paar boullionblokjes.
Toastjes met blauwe kaas erbij.
Duur maaltjequote:Op dinsdag 11 oktober 2022 10:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ga vanavond een Paella Congelador maken. Vriendin nam Saffraan voor me mee uit Spanje.
Is dat een diepvries Paella? Want dat krijg ik in beeld bij het woord Congelador?quote:
Paella diepvries, allerlei wat ik in de vriezer vind, gekookte mosselen, kip, gamba‘s etcquote:Op dinsdag 11 oktober 2022 11:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Is dat een diepvries Paella? Want dat krijg ik in beeld bij het woord Congelador?
Gevonden,quote:Op dinsdag 11 oktober 2022 12:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Paella diepvries, allerlei wat ik in de vriezer vind, gekookte mosselen, kip, gamba‘s etc
Belissimoquote:Op dinsdag 11 oktober 2022 16:40 schreef golfer het volgende:
Vanavond: ravioli al brasato, funghi en vino rosso (oftewel gevuld met stoofvlees, portobello en rode wijn), Italiaanse roerbakgroente met cavolo nero, kastanjechampignons en courgette en een romige funghi porcini pastasaus met uitgebakken stukjes gerookte spek en een runderbraadworst.
Zelf gekochtquote:Op dinsdag 11 oktober 2022 19:38 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Pasta zelfgemaakt? Klinkt enorm lekker; 'ravioli al brasato'
https://www.ah.nl/product(...)-funghi-e-vino-rossoquote:Op dinsdag 11 oktober 2022 19:38 schreef Kanaroe het volgende:
Pasta zelfgemaakt? Klinkt enorm lekker; 'ravioli al brasato'
Ah, bedankt.quote:Op dinsdag 11 oktober 2022 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/product(...)-funghi-e-vino-rosso
Ooohw zo lekker!!!quote:Op woensdag 12 oktober 2022 16:10 schreef Kanaroe het volgende:
Wegens succes in de herhaling, camembert uit de oven, met daarnaast portobello's gevuld met prei, hazelnoten en flintertjes ontbijtspek. Met stokbrood.
quote:Op woensdag 12 oktober 2022 17:36 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ooohw zo lekker!!!
Doe je nog iets speciaals met de camembert?
Deze keer prikte ik er een paar takjes verse rozemarijn in, en wat gehakte knoflook erover.quote:
Zonde! Als je zelf regelmatig kookt vallen die kant-en-klaar maaltijden vaak tegenquote:Op woensdag 12 oktober 2022 16:52 schreef anndb het volgende:
Vanmiddag uiensoep van hello fresh, leek wel water met wat ui. Verschrikkelijk.
Vanavond vega maaltijd hello fresh kaasschnitzel boontjes en geloof zoete aardappel.
met kropsla.. intrigerendquote:Op woensdag 12 oktober 2022 18:26 schreef maily het volgende:
[ afbeelding ]
Stamppot met veel kropsla en een halve paprika en uitgebakken spekjes.
En piccalilly natuurlijk
quote:Op woensdag 12 oktober 2022 14:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond: kip, patat en appelmoes, oftewel krokante kipfiletburgers, patat van het friethoes en appelcompote met stukjes.
ja interssant welquote:Op woensdag 12 oktober 2022 18:37 schreef maily het volgende:
[..]
Kleingesneden. Moest op. Zelfde effect als andijvie
Recept?quote:Op donderdag 13 oktober 2022 16:19 schreef Moass het volgende:
Bami, kipsaté, kroepoek en ingemaakte courgette
Deze ga ik vanavond proberenquote:Op dinsdag 11 oktober 2022 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/product(...)-funghi-e-vino-rosso
Inhoud 250 gramquote:Op donderdag 13 oktober 2022 16:33 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Deze ga ik vanavond proberen
Ik ben toch alleenquote:Op donderdag 13 oktober 2022 17:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Inhoud 250 gram
"Voor twee porties"
Oh wow, dat maakt mij niet gelukkig.
goed bezig!! ben je al op een 10e van je groenteinnameadvies p/dquote:Op donderdag 13 oktober 2022 17:25 schreef Kanaroe het volgende:
Gelukkig zat er wel verse sla en tomaat op het broodje
Is ook wel echt lekker hoor, af en toequote:Op donderdag 13 oktober 2022 17:25 schreef Kanaroe het volgende:
Vette hap gehaald; broodje hamburger en frietjes. Echt lekker is anders maar ik had totaal geen zin om iets te kokkerellen.
Gelukkig zat er wel verse sla en tomaat op het broodje
https://smokeymeat.nl/2022/06/02/giga-berenklauw/quote:Op donderdag 13 oktober 2022 18:10 schreef Karzai het volgende:
Ik had vandaag ook trek in snackvoer, patat met mayonaise, berenhap met pindasaus en een kaassoufle
Bij dezequote:Op donderdag 13 oktober 2022 16:22 schreef Moass het volgende:
[..]
Ga ik voor je regelen, kan zijn dat je me er morgen even aan moet herinneren
Gelukkig maarquote:Op donderdag 13 oktober 2022 21:19 schreef maily het volgende:
[ afbeelding ]
Stamppot rauwe witlof, met Ikea-balletjes, paprika, champignons.
Geen piccalilly vandaag
Potje stond wel op tafel hoorquote:
Hier ook een biertje (bock).quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:16 schreef Moass het volgende:
Straks preischotel met een salade, nu een biertje.
Dat toetjequote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond eetclub avondje met totaal geen samenhangend (en ongezond menu).
Gepofte aardappels met zure room
Pastasalade met kip
Pizza bitterballen (Dr Oetker)
Gekruide kipvleugels
Nachoschotel
Ik heb net dessert gemaakt; appel-, peer-, rozijn- en speculaascrumble met versgeklopte room.
Wowquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb een pond hertenpoulet uit de diepvries ontdooid, gekruid en gezouten, aangebraden in geklaarde boter, daarna geblust met rode wijn en runderfond. Staat nu te stoven, daarbij rode kool met appeltjes en Eierspatzle, een soort Noedels uit Schwaben.
Sorry! Check je dm evenquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:23 schreef maily het volgende:
[..]
Potje stond wel op tafel hoor
[..]
Hier ook een biertje (bock).
En nog steeds benieuwd naar je courgette-recept
[..]
Dat toetje![]()
[..]
Wow![]()
Wij eten vanavond Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
En?quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 18:15 schreef Kanaroe het volgende:
Erwtensoep met roggebrood en katenspek gegeten, niet zelf gemaakt deze keer maar vers bij de slager gehaald.
Die soep is erg goed!quote:
Even testen of de wijn wel bij het eten pastquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 18:48 schreef ondeugend het volgende:
[ afbeelding ]
Kha kip Jambalaya.
Excuses voor het smerige glas want ik was natuurlijk al tijdens het koken begonnen.![]()
Ik zag laatst een recept waar iemand die rolletjes maakte van voorgegaarde vierkante lasagnevellen: vulling erop, dichtrollen en in een schaal leggen. Bechamel/kaassaus eroverheen en even onder de grillquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 19:42 schreef miss_sly het volgende:
Afgelopen week kwam ik bij het opruimen van een keukenkastje nog een doos cannelloni-pijpjes en een potje tomatensaus met basilicum tegen. Het laatste was nog maar kort goed. Dus maakte ik vanavond dit:
https://www.leukerecepten.nl/recepten/cannelloni-met-gehakt/
En dat was echt lekker! Volgende keer beetje tweaken naar eigen inzicht en dan is het nog lekkerder.
Wel een heel karwei, die pijpjes vullen
Ja, dat heb ik ook wel eens gelezen. Misschien iets voor de volgende keer. Hoewel ik ook altijd sta te worstelen met wraps dichttrokken en dichthoudenquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 20:00 schreef maily het volgende:
[..]
Ik zag laatst een recept waar iemand die rolletjes maakte van voorgegaarde vierkante lasagnevellen: vulling erop, dichtrollen en in een schaal leggen. Bechamel/kaassaus eroverheen en even onder de grill
Dit dusquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 19:42 schreef miss_sly het volgende:
Wel een heel karwei, die pijpjes vullen
Met een flinke dot crème fraîchequote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:23 schreef maily het volgende:
Wij eten vanavond Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
Wat een leuk bordje, dat eet vast lekker.. die wit blauwe.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 20:59 schreef maily het volgende:
[..]
Met een flinke dot crème fraîche![]()
[ afbeelding ]
En toen was er nog wat stokbrood over
Gelukkig ook nog camembert![]()
[ afbeelding ]
Dat klinkt heerlijk! Die Vadouvankruiden heb ik pasgeleden ontdekt, echt lekker in combinatie met kipquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 21:13 schreef christmastsunami het volgende:
Kip Vadouvan van de gril en multicooker
Ik heb een kilo, kipfilet en kipdijfilet, in stukken gesneden en in arachideolie gevet.
Toen zo, hup, op een dubbelzijdige gril gegooid, dicht geklapt een gigantische rook gemaakt.
Alleen maar om even snel dicht te schroeien met een paar bruine strepen erop.
Ipv aanbakken in een pan op gas.
2 rode Ui gesnipperd, 4 tenen knoflook en 3 eetlepels jonnieboer Vadouvan kruiden.
aanfruiten in wat olie in de multicooker op braadstand, de kort gegrilde kip erbij
en 250 ML Griekse yoghurt erbij
en 2,5 uur op 80 graden, de kruiden laten intrekken.
Zeezout erbij
en 250 ml creme fraiche
en een klein beetje rijstmeel, om alles wat dikker te maken.
Dan grote stukken gele en groen paprika, ook even tussen de gril en dan door de kip vadouvan.
Met zilvervlies en zwarte rijst.
Corneille bordquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 20:59 schreef maily het volgende:
[..]
Met een flinke dot crème fraîche![]()
[ afbeelding ]
En toen was er nog wat stokbrood over
Gelukkig ook nog camembert![]()
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 15 oktober 2022 16:18 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer eens de venkel met sinaasappelsalade met daarbij gebakken medaillons van varkenshaas.
O jee ... maak toch maar een verslagje voor onsquote:Op zaterdag 15 oktober 2022 18:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Gaan zo uit eten, ben uitgenodigd, maar als ik kaart zo bekijk ga ik er niet echt blij van worden
Ribs!!quote:Op zaterdag 15 oktober 2022 18:05 schreef Moass het volgende:
Vaasje Heineken op het moment.. straks ribs of kipsaté, twijfel slaat toe![]()
Kernoorlogquote:Op zaterdag 15 oktober 2022 17:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Snackbar net besteld; twister kernoorlog (twister friet, 2 frikandellen en oorlogsaus)
[ link | afbeelding ]
(Frikandellen liggen onderop)
Kipsaté!!quote:Op zaterdag 15 oktober 2022 18:05 schreef Moass het volgende:
Vaasje Heineken op het moment.. straks ribs of kipsaté, twijfel slaat toe![]()
Moet af en toe kunnenquote:Op zondag 16 oktober 2022 01:00 schreef Moass het volgende:
[..]
[..]
Het is de saté en een paar vaasjes teveel gewordenwelterusten!
En hoe was het?quote:Op zaterdag 15 oktober 2022 18:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Gaan zo uit eten, ben uitgenodigd, maar als ik kaart zo bekijk ga ik er niet echt blij van worden
Een vreetschuurquote:
Waar was dat?quote:Op zondag 16 oktober 2022 12:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een vreetschuur
Enige positieve wat ik zeggen kan is dat de steak goed gebraden was. Bijlage, salades etc alles goedkope prefab die vooral naar zoetstof smaakte. Totaal fantasieloze kaart met standaard 13 in een dozijn gerechten.
Toch wel erg dat ze jou daarvoor uitnodigenquote:Op zondag 16 oktober 2022 12:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Een vreetschuur
Enige positieve wat ik zeggen kan is dat de steak goed gebraden was. Bijlage, salades etc alles goedkope prefab die vooral naar zoetstof smaakte. Totaal fantasieloze kaart met standaard 13 in een dozijn gerechten.
Gebruiken jullie dan ook echt amandelmelk?quote:Op zondag 16 oktober 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer eens in de herhaling:
Buffelowings van bloemkool met daarbij gebakken rundervinken en minikrieltjes uit de airfryer.
Was weer heerlijk. Vooral de bloemkoolquote:Op zondag 16 oktober 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer eens in de herhaling:
Buffelowings van bloemkool met daarbij gebakken rundervinken en minikrieltjes uit de airfryer.
Ja! Deze keer idd volle melk gebruiktquote:Op zondag 16 oktober 2022 18:12 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Gebruiken jullie dan ook echt amandelmelk?
Kan gewone ( volle) melk ook?
Ah, check, dan ga ik dit volgend weekend ook even maken.quote:Op zondag 16 oktober 2022 18:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Ja! Deze keer idd volle melk gebruikt
quote:Op zondag 16 oktober 2022 18:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik kreeg rond 4 uur trek en dacht een stukje gevulde speculaas te pakken.
Had ik niet moeten doen.
Die verpakking is nu dus leeg![]()
![]()
![]()
Maar nu heb ik voorlopig geen trek meer![]()
Misschien straks nog wat snacken.
Friet in België is onovertroffen. Waarom ze hier niet in ossenwit meer mogen bakken is zo ontzettend jammer. Alsof het in andere olie gefrituurd wel gezond is.quote:Op zondag 16 oktober 2022 17:39 schreef Kanaroe het volgende:
Vanmiddag op een terrasje in België friet met tartaarsaus en een verse shaslick gegeten in een frietkot. Was heerlijk!
Straks bak ik een pantosti met tomaat en ui.
quote:Op zondag 16 oktober 2022 18:20 schreef Celestien het volgende:
En de lasagne zit in de oven. Ben, gewapend met koptelefoon met ANC + goede muziek de keuken in gegaan, en heb al swingend tomaten, champignons en ui gesneden & spinazie gewassen. Bechamelsaus gemaakt, gehakt gebakken en uiteindelijk de hele boel, met lasagnebladen, in een ovenschaal gemikt. Nu afwachten!
Hopelijk vindt m'n dochter van 6 't lekker.
De watquote:Op zondag 16 oktober 2022 19:26 schreef FranticDJ het volgende:
kaasfondue naar een pakket van de kaasmilf
Ben benieuwd of het zo'n reuze ding isquote:Op zondag 16 oktober 2022 20:00 schreef borisz het volgende:
Schnitzel dus bij Figlmuller. Recentie volgt volgende week. Plaatjes op mijn socials, vooral Twitter en insta. Het was goddelijk
😺
Uitgebreid culinair verslag vanuit Wenen doe ik als ik thuis ben met laptop.
Ziet er geweldig mooi uit.quote:Op zondag 16 oktober 2022 18:13 schreef Blues het volgende:
[..]
Was weer heerlijk. Vooral de bloemkool![]()
![]()
[ afbeelding ]
Dankje voor het recept.quote:Op zondag 16 oktober 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer eens in de herhaling:
Buffelowings van bloemkool met daarbij gebakken rundervinken en minikrieltjes uit de airfryer.
Hmm, google vertelt iets anders..quote:Op zondag 16 oktober 2022 20:04 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
De kaasmilf
kaasboerin bij mn ouders in de buurt
Die ketchupsmaak, is kruidnagel, volgens mij.quote:Op zondag 16 oktober 2022 20:18 schreef marc0871 het volgende:
Ik begon toch trek te krijgen, dus ik heb wat aardappels gejast en in reepjes gesneden.
Ze staan nu af te koelen, na het voorbakken.
Over een half uurtje ronde twee.
Ondertussen heb ik weer mijn eigen curry gemaakt.
Deze keer vanuit puree, ipv ketchup.
Beetje azijn, wat extra suiker en zout en een scheutje water.
Voor de rest als in het gebruikelijke recept.
Iets anders, maar net zo lekker.
Zit sowieso bij de kruiden voor de curryquote:Op zondag 16 oktober 2022 20:29 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Die ketchupsmaak, is kruidnagel, volgens mij.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben ik deze keer ook een beetje mee uitgeschoten.
Groter dan je bord idd 😉 en thnx. Vandaag gearriveerd.quote:Op zondag 16 oktober 2022 20:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ben benieuwd of het zo'n reuze ding isFijne vakantie nog (denk)!
Klinkt goed.quote:Op zondag 16 oktober 2022 20:43 schreef christmastsunami het volgende:
Ik had net een of ander kant en klare maatijd vd keurslager.
Halve krieltjes in schil, gebakken
Haricot verts
Gebakken Varkensfilet stukken ofzo.
In een bruine zoete saus, met plakjes champion en uitgebakken spekjes.
En ze hadden kennelijk een runderfond/bouilon, als basis voor die saus gebruikt
cijfer: een 9.
Het was de beste manier om andere geluiden buiten te sluitenquote:Op zondag 16 oktober 2022 20:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]En nog zin tijdens het koken ook. Hoop dat het geslaagd was!
Kaasfonduequote:Op zondag 16 oktober 2022 19:26 schreef FranticDJ het volgende:
kaasfondue naar een pakket van de kaasmilf
Ik maakte vaak stamppotten met allerlei groentes, kaas erdoor, lekker veel jus en ze hadden niks doorquote:Op zondag 16 oktober 2022 21:10 schreef Celestien het volgende:
[..]
Het was de beste manier om andere geluiden buiten te sluiten. En het ontspant. Kon het wel gebruiken na drie van die drukke dagen achter elkaar.
Hij was goed gelukt! Zelfs m'n dochter vond het lekker. Die had niet eens door dat ze champignons en spinazie zat te eten. Heb maar niets gezegd. Dat werkt vaak het beste
En zeg d’r ook dat ze op Google niet bestaatquote:
Geniet ervan!quote:Op zondag 16 oktober 2022 20:51 schreef borisz het volgende:
[..]
Groter dan je bord idd 😉 en thnx. Vandaag gearriveerd.
Helemaal top! Nee idd niet zeggen, ook niet achteraf want straks wil ze ook geen lasagne meer, heb t vaker meegemaaktquote:Op zondag 16 oktober 2022 21:10 schreef Celestien het volgende:
[..]
Het was de beste manier om andere geluiden buiten te sluiten. En het ontspant. Kon het wel gebruiken na drie van die drukke dagen achter elkaar.
Hij was goed gelukt! Zelfs m'n dochter vond het lekker. Die had niet eens door dat ze champignons en spinazie zat te eten. Heb maar niets gezegd. Dat werkt vaak het beste
Dat is echt jammer. Dan is het gewoon slecht, of niet wat jij lekker vind. Gelukkig was 2e keer gratis.quote:Op zondag 16 oktober 2022 21:29 schreef Prego het volgende:
[..]
En zeg d’r ook dat ze op Google niet bestaat![]()
OT: Ramen. Ik had nog een tegoedbon omdat de eerste keer niet goed was. De tweede keer dus ook nietjammer, ik ga er niet meer naar toe
Mag dat echt niet?quote:Op zondag 16 oktober 2022 20:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Begrijp je, daarom koop ik het ook nog niet. Met nadruk op nog.
[..]
Friet in België is onovertroffen. Waarom ze hier niet in ossenwit meer mogen bakken is zo ontzettend jammer. Alsof het in andere olie gefrituurd wel gezond is.
Nee vanwege de transvetten. In NL mag alleen in vloeibaar vet gebakken worden. Helaas.quote:
Oh dat wist ik niet naast de smaak vind ik het ook lekker ruiken als je naast een frituur loopt hierquote:Op maandag 17 oktober 2022 07:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee vanwege de transvetten. In NL mag alleen in vloeibaar vet gebakken worden. Helaas.
Die kaas-truc ga ik morgen ook gebruiken bij de stamppot andijviequote:Op zondag 16 oktober 2022 21:26 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik maakte vaak stamppotten met allerlei groentes, kaas erdoor, lekker veel jus en ze hadden niks door
Ik houd m'n mond dicht. Er is nog wat over, dus vanavond krijgt ze nog wat.quote:Op zondag 16 oktober 2022 22:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Helemaal top! Nee idd niet zeggen, ook niet achteraf want straks wil ze ook geen lasagne meer, heb t vaker meegemaakt
En dan kunnen ze er niet meer onderuit en moeten ze wel. Hihi. Gewiekst!quote:Op zondag 16 oktober 2022 23:23 schreef christmastsunami het volgende:
Het verstoppen van groenten is perfect. Lekker niks zeggen.
Later, als ze dan beginnen te zeiken. Dat er eentje iets niet lust. Dan kan je zeggen, doe normaal, dat eet je allang en zo vaak, in dit en dat, had je dat niet door?!
Ze leest hier niet mee?quote:Op maandag 17 oktober 2022 12:04 schreef Celestien het volgende:
[..]
Ik houd m'n mond dicht. Er is nog wat over, dus vanavond krijgt ze nog wat.
quote:Op maandag 17 oktober 2022 15:12 schreef golfer het volgende:
Nu: een paar stukjes gerookte paling.![]()
Vanavond: heel kort gebakken courgettespaghetti met uitgebakken spekjes, ui, knoflook en geroosterde pijnboompitten met daarbij gebakken kleine krielaardappeltjes (had ik nog over van gisteren) en gebraden runderhamburgers.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |