abonnement Unibet Coolblue
  Spellchecker zondag 15 januari 2023 @ 16:41:29 #151
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207573307
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2023 16:38 schreef K21 het volgende:

[..]
Mijn vader had dit ook. :o Zijn vingers stonden helemaal gebogen tegen de palm, maar hij heeft er nooit iets aan laten doen toen het nog niet zo ver gevorderd was. Hield niet van dokters en operaties.

Als ik het ook geërfd blijk te hebben ren ik bij de eerste tekenen naar een arts. :P

Sterkte in ieder geval!
Bij mij is het redelijk extreem zei de arts. Vrouwen (zoals mijn zus) zijn vaak wat later aan de beurt. Ben al diverse keren geholpen maar het komt bij mij terug.

Nu was de kromstand links zo groot dat ik dingen niet meer snel los kon laten. Zoals fietsstuur, kajakpeddel of (on topic) hondenriem. Werd gevaarlijk dus.
  zondag 15 januari 2023 @ 17:31:28 #153
481998 K21
Cappuccino
pi_207574043
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2023 16:47 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Bij mij is het redelijk extreem zei de arts. Vrouwen (zoals mijn zus) zijn vaak wat later aan de beurt. Ben al diverse keren geholpen maar het komt bij mij terug.

Nu was de kromstand links zo groot dat ik dingen niet meer snel los kon laten. Zoals fietsstuur, kajakpeddel of (on topic) hondenriem. Werd gevaarlijk dus.
Wat enorm klote zeg. -O-
pi_207574105
Iedereen bedankt voor het medeleven maar zullen we weer on topic. Voor hier telt alleen dat ik minder vlot type en wat meer typefouten kan maken.

_O_ Dank dus.
pi_207643695
Zwollenaar (53) moet half jaar cel in voor vermoorden van zijn hond: “Het was bij de beesten af!”

quote:
Zwolle – De politierechter heeft vrijdag Martin W. (53) uit Zwolle bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Hij werd schuldig bevonden aan het doden van zijn hond Level op 31 mei 2021.

W. bond de voorpoten van de American Staffordshire Terriër aan elkaar en gooide het weerloze dier vervolgens in het Zwolle-IJsselkanaal. De hond kwam door verdrinking om het leven. Alex van E., een 37-jarige plaatsgenoot, kreeg een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur met een proeftijd van twee jaar opgelegd. Hij was erbij toen W. de hond vastbond en in het water duwde.

Op 31 mei 2021 besluit Martin W. om zijn hond Level uit te laten. Alex van E., een goede vriend van hem, wandelt mee. Van E. merkt dat er veel verder wordt gelopen dan normaal het geval is. Hij weet dat W. van de hond af wil. Zo heeft W. al gebeld met de dierenambulance, een boer en het dierenasiel. Die willen de hond niet hebben. Van E. had ook al aangeboden om de hond over te nemen. W. weigerde dit omdat hij van mening was dat Van E. niet in staat was om voor een hond te zorgen. Als de mannen met de hond aankomen bij het Zwolle-IJsselkanaal, begint het Van E. te dagen wat er gaat gebeuren. “Hij haalde een tie-wrap uit zijn scootmobiel, bond de armpjes bij elkaar en duwde hem het water in,” verklaart Van E.

Veel was er niet mis met Level. Volgens de officier van justitie gromde de hond soms. Van E. zegt in de rechtbank hetzelfde. “Er zat geen kwaad in de hond of zo.” De rechter wil weten van Van E. waarom hij erbij stond te kijken en niet ingreep. “Ik was bang voor hem, hij is veel groter en sterker,” zegt Van E. over W. “Hij slaat me zo tot moes.” Hij stelt verder dat hij later niet in het water kon springen. “Het is een hoge walkant van zeker anderhalve meter, het is er allemaal industrie en er varen grote schepen,” aldus Van E. “De hond was ook gelijk weg dus ik was toch al te laat.”

Enkele dagen later, op 3 juni, wordt het kadaver van Level gevonden. Als snel ontstaat er grote maatschappelijke onrust. Op social media circuleert ten onrechte de naam van iemand die niets met het misdrijf te maken heeft.

W. wordt pas later aangehouden en zegt tijdens verhoor bij de politie dat hij niets te maken heeft met de dood van de hond. Hij schuift de schuld af op een boer aan wie hij de hond zou hebben gegeven. De politie zet veel mankracht in om de zaak verder uit te zoeken. Er blijkt niets waar te zijn van de beweringen van W. Na een cruciale tip komen W. en Van E. in beeld als verdachten.

In de telefoon van W. ontdekt de politie dat een dag voor de hond in het water werd gegooid, is gebeld met het dierenasiel. Later wordt in een politiebusje ook een gesprek tussen W. en Van E. opgenomen. W. zegt dan tegen zijn vriend dat hij de schuld op zich heeft genomen. De rechter wil weten of Van E. nog steeds bevriend is met W. “Nee, ik loop zijn huis voorbij en zal hem nooit vergeven wat hij gedaan heeft.”

De rechter concludeert uit het dossier dat beide Zwollenaren goede bekenden zijn van politie en justitie. Op het strafblad van W. prijkt ook een levensdelict uit 2000. De reclassering heeft aangegeven dat W. momenteel nog een taakstraf uitvoert en dat dit moeizaam verloopt. Van E. is dakloos en kampt met veel problemen waaronder een alcoholverslaving. Tegen hem lopen nog een aantal strafzaken en er zijn stappen gezet om hem te behandelen voor zijn verslaving.

“Het was bij de beesten af,” zegt de officier van justitie als hij begint met zijn pleidooi. Hij onderstreept dat het misdrijf zorgde voor grote maatschappelijke onrust. “Er ontstond zelfs een hetze op social media tegen de verkeerde persoon.” Het misdrijf schokte ook de officier. Het strafblad van W. en dat hij de politie op het verkeerde been zette spreken ook niet in zijn voordeel. Het OM eist dan ook een onvoorwaardelijk gevangenisstraf van zes maanden. De rol van Van E. is volgens de aanklager kleiner, hij werkte niet actief mee aan het doden van Level. Desondanks eist de officier een celstraf van twee maanden omdat Van E. niets deed toen het dier om het leven werd gebracht.

Caroline Pronk, de advocaat van Van E., is het daar niet mee eens. Zij stelt dat er sprake was van overmacht. Haar cliënt was fysiek en mentaal niet opgewassen om iets te ondernemen tegen W. De raadsvrouw meent dat Van E. wel iets gedaan heeft om de dood van Level te voorkomen. “Hij heeft aangeboden om de hond over te nemen. W. weigerde hem de hond te geven. Hij gooide het dier nog liever de plomp in.” Ze is het niet eens met de officier, die stelt dat Van E. het water in had kunnen gaan om te proberen de hond van de verdrinkingsdood te redden. “De beste stuurlui staan aan wal,” zegt de advocate. “Op die plek het water in springen is niet zonder gevaar. Je kan je nek of benen breken.”

De officier bepleitte dat de hond overdag in het water is gegooid en het water warm genoeg was voor een reddingspoging. Ook dat is te kort door de bocht volgens Pronk. “Je moet wel weer uit het water kunnen komen.” Volgens het politierapport is de walkant zo’n anderhalve meter hoog. Ondoenlijk voor Van E. aldus de advocaat. “Zo sportief is mijn cliënt ook weer niet.”

De rechter heeft niet veel woorden nodig om W. schuldig te bevinden aan het doden van Level. “Het is onnoemelijk wreed,” aldus de rechter. Dit omdat het volgens haar geen simpele opgave is om de poten van een grote, sterke en bovenal gezonde hond bij elkaar te binden. Volgens haar lukt zoiets alleen als het dier W. onvoorwaardelijk vertrouwt en het daarom toelaat. Ze vindt dan ook dat een onvoorwaardelijke celstraf van zes maanden gepast is.

Van E. wordt ook schuldig bevonden voor zijn aandeel. “Op het moment dat de hond met beide poten was vastgebonden, was het hulpbehoevend. Van E. had toen iets moeten doen.” De rechter legt Alex van E. een voorwaardelijke taakstraf op van twintig uur. Dit met een proeftijd van twee jaar.

link
twitter

twitter
  vrijdag 20 januari 2023 @ 19:15:23 #156
430 Hallahan
...tot je er groen van ziet...
pi_207643824
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 19:08 schreef Nober het volgende:
Zwollenaar (53) moet half jaar cel in voor vermoorden van zijn hond: “Het was bij de beesten af!”
[..]
[ twitter ]
[ twitter ]
Oog om oog... Verzuipen dat volk.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_207651069
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 08:47 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik woonde daar vlakbij en misschien dat ik het mis heb hoor, maar deze huizen zijn volgens mij te klein voor zo'n ras. Het zijn gezinswoningen, maar kleine gezinswoningen. Zulke honden hebben ruimte nodig.
Hoe groot het huis is maakt niet zoveel. Hoeveel en wat je met de hond doet wel.

Nu is het wel vaker zo dat de flat hond in de stad meer geeikte plasrondjes doet ipv kilometers maakt en lekker aan het werk wordt gezet. Maar als daaraan wordt voldaan is het gewoon een tevreden en brave hond op een flat.

Bv een border collie die enkel wat standaard wandelingen krijgt en verder een normaal huis en tuin heeft wordt alsnog een neuroot.
Maar diezelfde border collie zou op een klein flatje tevreden lekker hangen bij een baasje die elke dag kilometers maakt en fanatiek werkt met het dier.

Kijk dus niet zozeer naar hoe groot je huis en tuin is. Kijk of je kan voldoen aan de behoefte die het dier heeft.
Dat voorkomt dat dat kleintje een nare keffer en kuitenhapper wordt, die border een neuroot, die Labrador een onbehoorlijke tank en die staff een bijter.

Binnen in huis zou je hond een voetenwarmer moeten zijn die enkel nog een kriebel achter zijn oor wel waardeert. Die opstaat voor wat eten of een betere plek om te liggen zoekt. En met een lome kwispel even een gezinslid begroet om dan weer neer te ploffen.

Zorg dat je hond geen eigen vermaak hoeft te zoeken, want het zijn net peuters, meestal is dat geen goed idee.

Wil je dat niet, kan je dat niet? Neem dan dat ras niet of helemaal geen hond.

Een border collie heeft echt werk nodig om dat koppie rustig te houden, een staff heeft vooral veel(!) kilometers nodig (zonder hijgend en met een klapkaak in de lijn te hangen). En die chi is best een slim hondje, die wil ook het koppie zoet hebben, anders wordt het een kreng.
pi_207651199
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 19:08 schreef Nober het volgende:
Zwollenaar (53) moet half jaar cel in voor vermoorden van zijn hond: “Het was bij de beesten af!”
[..]
[ twitter ]
[ twitter ]
Alhoewel ik de manier verafschuw schrik ik ook van de berichtgeving.
Er zat geen kwaad in, gromde alleen hier en daar wat...

Hoe ernstige waarschuwingen niet gehoord worden. En daarna zeggen dat doet hij anders nooit.

Dit persoon zou een levenslang verbod op het houden van honden moeten krijgen.
Maar nee, enkel straf voor dieren mishandling. Volgende week loopt er weer een andere hond naast de scootmobiel, die ook gaat grommen en doen. Hopelijk wordt die wel bij de da ingeslapen voordat het mis gaat.
  zaterdag 21 januari 2023 @ 10:25:40 #159
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_207651603
Die vent heeft dus een levensdelict gepleegd en is in staat om zoiets wreeds te doen. En over zes maanden loopt ie weer vrij rond hier in Zwolle. Fijn idee :X

Dit is toch onverbeterlijk? Zoals @Cause-mayhem2 zegt: en dan kan ie gewoon wéér een hond nemen.
  Spellchecker vrijdag 3 februari 2023 @ 07:44:02 #160
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207828589
Man (69) doodgebeten door honden van de buren, in poging poedeltje te beschermen
quote:
Een 69-jarige man uit Houston, Texas, is overleden aan de verwondingen die hij opliep toen hij zijn poedeltje probeerde te beschermen. Het dier werd aangevallen door de honden van de buren.

Het slachtoffer zou donderdag rond 16.00 uur een hoop lawaai vanuit de tuin hebben gehoord. Hij moet gezien hebben dat twee honden van zijn buren waren losgebroken. De ontsnapte dieren vielen de poedel van het slachtoffer aan, zo meldt ABC13.

In een poging de honden uit elkaar te krijgen werd het slachtoffer dusdanig gebeten dat hij ter plekke stierf aan zijn verwondingen.

In beslag genomen
De buren van het slachtoffer hadden drie honden; twee daarvan waren betrokken bij het incident. Beide honden zijn in beslag genomen.

Het hondje van het slachtoffer zou het voorval hebben overleefd, schrijft de lokale omroep.
  Spellchecker zondag 5 februari 2023 @ 22:45:05 #161
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207873219
Politie schiet agressieve hond dood; twee personen gebeten
quote:
In de Esperantostraat in Groningen heeft een agent zondagavond een dienstwapen moeten trekken, omdat een hond zich zeer agressief bleef gedragen. Het dier had kort daarvoor een andere hond aangevallen en twee personen gebeten.

Even na zeven uur kreeg de politie de melding van twee vechtende honden binnen, waarna agenten ter plaatse gingen in de Oosterpoortwijk.

,,De eigenaar van de hond kon zijn huisdier niet onder controle krijgen”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Het beest bleef zich zeer agressief en aanvallend gedragen, waardoor de politie genoodzaakt was om een dienstwapen te gebruiken.”

Plas bloed
De hond overleed kort daarna. De andere hond is met verwondingen overgebracht naar de dierenarts. Over de verwondingen van de twee omstanders is niets bekend.

Op de plek des onheils ligt een plas bloed. Zowel de rijbaan als de stoep waren enige tijd afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij.

De politie heeft de zaak in onderzoek, maar volgens de voorlichter gaat het om een standaard procedure, omdat er gebruik is gemaakt van een dienstwapen.
pi_207873751
quote:
Die klote Labradors ook altijd.
  maandag 6 februari 2023 @ 06:34:14 #163
80382 manny
30 is best veel
pi_207874152
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2023 00:07 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Die klote Labradors ook altijd.
Labradors en golden retrievers zijn trouwens verbazend vaak betrokken bij bijtincidenten. Vermoed dat dit komt omdat ze vaak doorgefokt zijn, hebben ook last van dyslexie en dat soort dingen. Snappen niets van wat er op de verpakking van hun brokjes staat ;-)

Oud onderzoek waar naar verwezen wordt: https://www.houdenvanhonden.nl/kinderen-en-je-hond/hondenbeten/

Zie tevens: Random Pics van de Dag #853

[ Bericht 8% gewijzigd door manny op 06-02-2023 10:22:16 ]
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_207874243
quote:
Was dat de enige Texaan zonder wapen ofzo
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_207874349
quote:
19s.gif Op maandag 6 februari 2023 06:34 schreef manny het volgende:

[..]
Labradors en golden retrievers zijn trouwens verbazend vaak betrokken bij bijtincidenten. Vermoed dat dit komt omdat ze vaak doorgefokt zijn, hebben ook last van dyslexie en dat soort dingen. Snappen niets van wat er op de verpakking van hun brokjes staat ;-)

Oud onderzoek waar naar verwezen wordt: https://www.houdenvanhonden.nl/kinderen-en-je-hond/hondenbeten/
quote:
Een groot deel van de bijtincidenten (10,4 procent) werd veroorzaakt door Jack Russell Terriers. Belgische en Duitse Herdershonden schreven respectievelijk 4,8 en 5 procent van de incidenten op hun naam en de Labrador en Golden Retriever ‘behaalden’ allebei een percentage van 2,9 procent. Beduidend meer dus dan de ‘vechthonden’. Laat je dus niet op het verkeerde been zetten: vechthonden zijn geen bijthonden.
Om drie redenen een flauwekulverhaal:
1. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen agressieve en speelse bijtincidenten.
2. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar de ernst van de bijtincidenten.
3. Er zijn ontzettend veel labradors, dus nogal wiedes dat je die veel tegenkomt in de statistieken.

Er zijn diverse onderzoeken waaruit blijkt dat rassen die als waak- of vechthond te boek staan voor het grootste risico op ernstige bijtincidenten zorgen. Daarbij komen herders relatief veel voor omdat die vaak als politiehond worden ingezet.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  maandag 6 februari 2023 @ 09:09:47 #166
80382 manny
30 is best veel
pi_207875024
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2023 07:33 schreef recursief het volgende:

[..]
[..]
Om drie redenen een flauwekulverhaal:
1. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen agressieve en speelse bijtincidenten.
2. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar de ernst van de bijtincidenten.
3. Er zijn ontzettend veel labradors, dus nogal wiedes dat je die veel tegenkomt in de statistieken.

Er zijn diverse onderzoeken waaruit blijkt dat rassen die als waak- of vechthond te boek staan voor het grootste risico op ernstige bijtincidenten zorgen. Daarbij komen herders relatief veel voor omdat die vaak als politiehond worden ingezet.
Staat er ook iets eerder op die pagina: de zwaarte van het bijtincident is juist het probleem bij de vecht / waakhonden.

Maar dat die statistiek hierboven vertroebeld is door de aantallen honden "in omloop" is zeker waar.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_207875052
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2023 07:33 schreef recursief het volgende:

[..]
[..]
Om drie redenen een flauwekulverhaal:
1. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen agressieve en speelse bijtincidenten.
2. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar de ernst van de bijtincidenten.
3. Er zijn ontzettend veel labradors, dus nogal wiedes dat je die veel tegenkomt in de statistieken.

Er zijn diverse onderzoeken waaruit blijkt dat rassen die als waak- of vechthond te boek staan voor het grootste risico op ernstige bijtincidenten zorgen. Daarbij komen herders relatief veel voor omdat die vaak als politiehond worden ingezet.
Precies. Er is wél bewezen dat het bij grotere/ernstige incidenten vaak bepaalde vechthonden betreft.
pi_207875269
quote:
19s.gif Op maandag 6 februari 2023 06:34 schreef manny het volgende:

[..]
Labradors en golden retrievers zijn trouwens verbazend vaak betrokken bij bijtincidenten. Vermoed dat dit komt omdat ze vaak doorgefokt zijn, hebben ook last van dyslexie en dat soort dingen. Snappen niets van wat er op de verpakking van hun brokjes staat ;-)

Oud onderzoek waar naar verwezen wordt: https://www.houdenvanhonden.nl/kinderen-en-je-hond/hondenbeten/
Mooie voorbeeld foto ook van een gevaarlijkse niet aangelijnde tokkiehond midden in de natuur: https://www.houdenvanhonden.nl/dutch-dog-data/
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_207877542
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2023 07:09 schreef vipergts het volgende:

[..]
Was dat de enige Texaan zonder wapen ofzo
Ken er genoeg
pi_207878395
quote:
8s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 09:55 schreef Twiitch het volgende:

[..]
Tijd? Ruimte? Hij moet er gewoon stoer en gevaarlijk uitzien. Lekker zo'n ketting om de nek als ik met m'n sweatpants en slippers vijf minuten met hem ga lopen rondom mijn kansenflat en hem daarna weer 6 uur lang opsluit in mijn appartement van 50 m2 OEPS hij eet net een van mijn drie katten op lol wat een loebas toch
Niet bij een Ridge Back.
  maandag 6 februari 2023 @ 15:20:27 #171
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_207879699
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Spellchecker maandag 6 februari 2023 @ 15:23:57 #172
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207880398
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2023 07:33 schreef recursief het volgende:

[..]
[..]
Om drie redenen een flauwekulverhaal:
1. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen agressieve en speelse bijtincidenten.
2. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar de ernst van de bijtincidenten.
3. Er zijn ontzettend veel labradors, dus nogal wiedes dat je die veel tegenkomt in de statistieken.

Er zijn diverse onderzoeken waaruit blijkt dat rassen die als waak- of vechthond te boek staan voor het grootste risico op ernstige bijtincidenten zorgen. Daarbij komen herders relatief veel voor omdat die vaak als politiehond worden ingezet.
Kennis die in het ziekenhuis werkt gaf wel aan dat dit soort honden vaak betrokken zijn bij mensen die behandeld moeten worden voor bijtincidenten.

Hij weet dit zelf aan het feit dat mensen veel sneller geneigd zijn om een vreemde labrador/golden retriever te gaan aaien. Die hier niet altijd van gediend zijn ondanks hun lieve uiterlijk ;).
  Spellchecker maandag 6 februari 2023 @ 16:27:06 #174
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207880430
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2023 16:22 schreef Kiwi7 het volgende:

[..]
Kennis die in het ziekenhuis werkt gaf wel aan dat dit soort honden vaak betrokken zijn bij mensen die behandeld moeten worden voor bijtincidenten.

Hij weet dit zelf aan het feit dat mensen veel sneller geneigd zijn om een vreemde labrador/golden retriever te gaan aaien. Die hier niet altijd van gediend zijn ondanks hun lieve uiterlijk ;).
Gebrek aan hun opvoeding.
pi_207883346
quote:
Zo'n tokkie wijf loopt al 9 jaar met die moordmachine en de agent in kwestie kan zich verantwoorden voor de rijksrecherche.
De omgekeerde wereld.
En dat alles voor dit soort achterlijke rotbeesten en hun dito eigenaren.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_207889821
quote:
Kordaat gehandeld van de politie ^O^
pi_208041845
Agressieve hond bijt 4 mensen, baasjes krijgen taakstraf en zijn dier kwijt

quote:
Een man (47) uit Utrecht en een vrouw (52) uit Breda van wie de hond in 2020 en 2021 vier keer een voorbijganger beet, zijn vrijdag door de kantonrechter in Breda bestraft. Ze kregen taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen. Bovendien raken ze hun hond kwijt. Ze hebben er onvoldoende voor gezorgd dat hun 'gevaarlijk dier' geen schade veroorzaakte.

Van de vier bijtincidenten waren er drie op de openbare weg rond het Bredase landgoed Burgst, dat van de hondeneigenaren is.

De bewuste hond is berucht in de Bredase wijk Haagse Beemden. Vóór de vier aanvallen op mensen zijn er al andere incidenten geweest waarbij het beest andere honden aanviel. Handhavers en de politie hebben om die reden al eens contact opgenomen met de eigenaren. De gemeente heeft zelfs een muilkorf- en aanlijnplicht opgelegd. Toch werd het dier vaak loslopend buiten het landgoed gezien.

Op 25 juli 2020 wordt een man door een mastiff in zijn bovenbeen gebeten terwijl hij bij het landgoed met zijn vriendin wandelt. Dezelfde hond stormt zonder aanleiding op 29 januari 2021 op een vrouw en haar kind af, langs de openstaande poort van het landgoed. De hond bijt de moeder tweemaal in het bovenbeen. Ze vlucht door het water naar huis en moet naar een ziekenhuis.

De vrouw heeft nog altijd last van haar verwondingen, maar vooral de emotionele schade is groot. "Mijn dochter en ik durven niet meer het bos in, uit angst voor loslopende honden. We zijn altijd alert op honden en of ze aangelijnd zijn. Rustig wandelen doen we niet meer", vertelt ze. Haar toen 11-jarige dochter voelt zich nog altijd schuldig, omdat zij haar moeder meevroeg om naar speelplek te kijken. "Zij durfde ook niet meer langs de poort naar school te fietsen."

Een hardloopster is het volgende slachtoffer van de mastiff die volgens de eigenaar als waakhond wordt gebruikt op het landgoed. 28 maart 2021 wordt ze uit het niets te grazen genomen. De hond grijpt haar bij haar bovenarm en trekt haar naar de grond.

De vrouw durft na de aanval niet meer langs het landgoed hard te lopen en koopt maar een loopband. Inmiddels durft ze er fietsend wel weer te komen. "Vooral dat ik met littekens op mijn arm op mijn trouwfoto's sta, vind ik erg."

Ook een door de landgoed- en hondeneigenaar uitgenodigde tuinarchitect wordt slachtoffer van de mastiff, dat was op 18 oktober 2021.

Beide verdachten zijn niet aanwezig bij de rechtszaak, maar op vakantie en beriepen zich bij de politie op hun zwijgrecht. Justitie: "Het hele dossier respectloos naar de slachtoffers. De hondeneigenaar lijkt zelfs anderen de schuld te geven terwijl hij deze gevaarlijke hond niet op het landgoed houdt."

Hoewel de advocaten nog proberen twijfel te zaaien of het telkens dezelfde hond was die aanviel en wie nou formeel het baasje is, kent de kantonrechter geen genade. De man krijgt 240 uur taakstraf en gaat tien weken de cel in als hij zich de komende vijf jaar weer misdraagt. De vrouw krijgt 120 uur en vier weken voorwaardelijk.

De hond is al langere tijd weg bij de verdachten en wordt nu definitief van hen afgenomen. Volgens de officier van justitie is de kans groot dat de 8-jarige mastiff een spuitje krijgt, al wil hij andere opties bekijken. De hond keert zeker niet terug in de Haagse Beemden waar de mastiff gevreesd wordt. Eén van de slachtoffers: "Een enorme opluchting, anders zou ik misschien wel verhuizen."

https://www.omroepbrabant(...)f-en-zijn-dier-kwijt
  zaterdag 18 februari 2023 @ 08:48:33 #178
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208041936
Landgoed, mastiff. Weer eens wat anders dan een huurwoning en een Stafford.

Klasse is niet te koop blijkt maar weer eens.
  Redactie Frontpage zaterdag 18 februari 2023 @ 09:35:43 #179
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_208042294
Hopelijk krijgt die hont gelijk een spuitje
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
  zaterdag 18 februari 2023 @ 09:51:21 #180
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208042476
https://hhin.nl/component/hhin/hond/13958.html

Wat doe je als je hond je kind bijt? Herplaatsen!
pi_208042876
anonieme razernist
pi_208042991
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 09:51 schreef Qarrad het volgende:
https://hhin.nl/component/hhin/hond/13958.html

Wat doe je als je hond je kind bijt? Herplaatsen!
Ja, en dan ook nog eens de hele buurt de schuld geven dat Jace de hele buurt bij elkaar blaft.
  zaterdag 18 februari 2023 @ 10:47:38 #184
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_208043236
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 09:51 schreef Qarrad het volgende:
https://hhin.nl/component/hhin/hond/13958.html

Wat doe je als je hond je kind bijt? Herplaatsen!
American Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 38 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Onzeker en heeft al eens een mens gebeten. Escalatie ligt duidelijk voor de hand. Maar de gewoon de verantwoordelijkheid nemen en er meteen een eind aan maken voordat hij nog erger uitvalt vinden ze dan weer niet nodig/te moeilijk.

En dan ook dit nog : Kan los lopen: Ja :X Je loopt gezellig met je kindjes in t bos te wandelen en dan kom deze hond tegen....... -O-

[ Bericht 4% gewijzigd door deedeetee op 18-02-2023 10:53:47 ]
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 18 februari 2023 @ 11:22:33 #185
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208043687
quote:
Nou inderdaad. Daar blijft geen hond leuk bij :X
pi_208043823
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 10:47 schreef deedeetee het volgende:

[..]
American Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 38 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Onzeker en heeft al eens een mens gebeten. Escalatie ligt duidelijk voor de hand. Maar de gewoon de verantwoordelijkheid nemen en er meteen een eind aan maken voordat hij nog erger uitvalt vinden ze dan weer niet nodig/te moeilijk.

En dan ook dit nog : Kan los lopen: Ja :X Je loopt gezellig met je kindjes in t bos te wandelen en dan kom deze hond tegen....... -O-
"onzeker" daar had een Belgische hondenkenner het ook over op volgens mij HLN. Veel van dat soort honden zijn onzeker en schrikachtig. Daarnaast "doet hij/zij normaal nooit" . Dat is waarschijnlijk ook vaak waar. Het gaat om de keren dat het wel mis gaat. Bij dit soort honden loopt het dan makkelijk uit de hand. Die rukken er gewoon een ledemaat af. Of twee.
pi_208044188
Wat ik trouwens niet begrijp hier. Ik krijg vaker dan eens een melding dat iemand heeft gereageerd op mijn post. Met forum naam erbij. Dan ga ik kijken en dan is dat niet zo.
  Spellchecker zaterdag 18 februari 2023 @ 12:02:24 #188
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208044194
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:01 schreef Jaroon het volgende:
Wat ik trouwens niet begrijp hier. Ik krijg vaker dan eens een melding dat iemand heeft gereageerd op mijn post. Met forum naam erbij. Dan ga ik kijken en dan is dat niet zo.
Vreemd ...
pi_208044212
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:02 schreef maily het volgende:

[..]
Vreemd ...
Misschien dat iemand iets is gaan typen maar het dan verwijdert? Ik zie het in meer topics.
pi_208044283
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:33 schreef Jaroon het volgende:

[..]
"onzeker" daar had een Belgische hondenkenner het ook over op volgens mij HLN. Veel van dat soort honden zijn onzeker en schrikachtig. Daarnaast "doet hij/zij normaal nooit" . Dat is waarschijnlijk ook vaak waar. Het gaat om de keren dat het wel mis gaat. Bij dit soort honden loopt het dan makkelijk uit de hand. Die rukken er gewoon een ledemaat af. Of twee.
Bij mijn ouders in de buurt (in een 'niet al te beste wijk') woont ook zo'n figuur, met 3 Staffords in een klein flatje.

Luisteren slecht en ze worden maar heel kort uitgelaten.

Dus die woont daar met 3 sterke dominante honden die hij niet onder controle heeft, en die hun energie niet kwijt kunnen.

Dat gaat een keer fout.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_208044317
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:09 schreef StateOfMind het volgende:

[..]
Bij mijn ouders in de buurt (in een 'niet al te beste wijk') woont ook zo'n figuur, met 3 Staffords in een klein flatje.

Luisteren slecht en ze worden maar heel kort uitgelaten.

Dus die woont daar met 3 sterke dominante honden die hij niet onder controle heeft, en die hun energie niet kwijt kunnen.

Dat gaat een keer fout.
Ja. En zeer waarschijnlijk met die figuur zelf. Ik heb ook van die figuren hier. Vooral 1. Die zijn echt niet bezig met opvoeden van zo'n beest. En ze praten het liefst over hun hond. Helemaal trots dat normale mensen (in bijv. winkel) er bang voor zijn.
pi_208044651
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:09 schreef StateOfMind het volgende:

[..]
Bij mijn ouders in de buurt (in een 'niet al te beste wijk') woont ook zo'n figuur, met 3 Staffords in een klein flatje.

Luisteren slecht en ze worden maar heel kort uitgelaten.

Dus die woont daar met 3 sterke dominante honden die hij niet onder controle heeft, en die hun energie niet kwijt kunnen.

Dat gaat een keer fout.
Ik heb zo'n figuur hier om de hoek wonen, ook 3 staffords op z'n balkon... Worden eens per dag uitgelaten. Zijn oudste hond hapte al een keer naar de mijne (mis), sindsdien loop ik er met een grote boog omheen.
Je raekt an de dinge geweun.
  zaterdag 18 februari 2023 @ 13:50:48 #193
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208045313
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:01 schreef Jaroon het volgende:
Wat ik trouwens niet begrijp hier. Ik krijg vaker dan eens een melding dat iemand heeft gereageerd op mijn post. Met forum naam erbij. Dan ga ik kijken en dan is dat niet zo.
Volgens mij kan het ook zijn dat iemand per ongeluk liket en m dan intrekt (of per ongeluk intrekt omdat het forum soms vertraagd is en iemand dan nog een keer klikt).
pi_208045402
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 13:50 schreef Qarrad het volgende:

[..]
Volgens mij kan het ook zijn dat iemand per ongeluk liket en m dan intrekt (of per ongeluk intrekt omdat het forum soms vertraagd is en iemand dan nog een keer klikt).
Kun je een like intrekken? Dat is dan wel een dieptepunt....vor mij dan.
  zaterdag 18 februari 2023 @ 14:00:39 #195
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208045411
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 13:59 schreef Jaroon het volgende:

[..]
Kun je een like intrekken? Dat is dan wel een dieptepunt....vor mij dan.
Ik doe even een testje. Niet verdrietig zijn ;)
pi_208045432
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 14:00 schreef Qarrad het volgende:

[..]
Ik doe even een testje. Niet verdrietig zijn ;)
Ik sta nog niet in de min. Dat scheelt. Je hebt gelijk. Ik krijg melding van 2 reacties op mijn post.
pi_208045467
Al eerder verteld maar misschien niet hier. De 'jongen' met pitbull hier ging zover dat hij het iemand kwalijk nam dat hij contact zocht met die hond. Dat deed die man omdat die hond hem zat te besnuffelen. Dus stak hij netjes (plat) zijn hond uit zodat de hond kon ruiken. Eigenaar gelijk agressief "raak je nu mijn hond aan?!!" Gelukkig reageerde die man normaal.
  zondag 26 februari 2023 @ 09:33:53 #198
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208150178
https://www.destentor.nl/(...)en-gezeten~a6e8b9cd/

Lekker, je honden niet onder appèl hebben, ze niet aanlijnen en als ze dan na een tijdje onder het bloed terugkomen, er vandoor gaan. Classy.
pi_208196805
twitter


twitter
  Spellchecker woensdag 1 maart 2023 @ 21:27:34 #200
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208197468
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 20:54 schreef Nober het volgende:
[ twitter ]

[ twitter ]
Ze moeten de houdbaarheidsdatum in nieuwe zakken doen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')