NWS / Frikandellentekort door gebrek aan personeelquote:Op dinsdag 6 september 2022 12:07 schreef SnodeSnuiter het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)gebrek-aan-personeel
TILBURG - Alsof Nederland niet met genoeg crises kampt, komt er nu nog eentje bij: cafetaria’s lijden onder een tekort aan frikandellen. Frikandellenfabrikanten wijten dit aan personeelstekort en kunnen niet aangeven wanneer de frikandel weer volop verkrijgbaar zal zijn.
„Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel”, zegt Frans van Rooij, directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri. „De frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van het cafetaria.”
/—-
Hij pakt ons alles af
FTFYquote:Op dinsdag 6 september 2022 12:08 schreef Ronald-Koeman het volgende:
De dag waarvan je hoopte dat hij ooit zou komen.
Wat heb jij tegen frikandellen?quote:
quote:Op dinsdag 6 september 2022 12:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
[..]
NWS / Frikandellentekort door gebrek aan personeel
Breaking en dan zo laat zijn
Och, in serieuze restaurants kan je talloze verfijnde kroketten krijgen. Misschien moet je dat eens proberen.quote:Op dinsdag 6 september 2022 13:47 schreef Fok-it het volgende:
Ik kan mensen niet serieus nemen die een kroket boven een frikandel verkiezen
Wat een verschikkelijk vermoeiende gozer zeg.quote:Op dinsdag 6 september 2022 14:07 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Naar Nick Toet kijken, hoe je ze zelf maakt
Daar zijn er meer van, op YouTubequote:Op dinsdag 6 september 2022 14:52 schreef Twiitch het volgende:
[..]
Wat een verschikkelijk vermoeiende gozer zeg.
blij dat ik net 2 grote dozen bij de hanos heb gekocht paar dagen geleden.quote:Op dinsdag 6 september 2022 12:07 schreef SnodeSnuiter het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)gebrek-aan-personeel
TILBURG - Alsof Nederland niet met genoeg crises kampt, komt er nu nog eentje bij: cafetaria’s lijden onder een tekort aan frikandellen. Frikandellenfabrikanten wijten dit aan personeelstekort en kunnen niet aangeven wanneer de frikandel weer volop verkrijgbaar zal zijn.
„Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel”, zegt Frans van Rooij, directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri. „De frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van het cafetaria.”
Ook Roel Theelen, accountmanager van horecagrossier Bidfood, zag de frikandellencrisis aankomen. Via Bidfood waren ze eind augustus zelfs even niet meer leverbaar. „Nu wordt het wel echt te gek”, zegt Theelen op Frituurwereld, de nieuwsbrief van ProFri. „Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.”
Snackfabrikant Van Geloven uit Tilburg laat in het midden waarom de productie van frikandellen is stilgevallen. Op vragen van Bidfood volgen antwoorden als ’softwareproblemen’, ’te weinig arbeidskrachten’ en ’grondstoffenproblemen’. „Ze zijn niet transparant en communiceren niets naar de buitenwereld”, klaagt Theelen. „We horen ook niet wanneer het probleem is opgelost. Van Geloven is te groot en produceert bijna alle merken. Dat maakt cafetaria’s kwetsbaar.”
Van Geloven is ook tegenover ProFri niet bepaald loslippig. Directeur en woordvoerder Jan Aaltzen Linde is niet beschikbaar voor een interview en reageert met een algemene verklaring. „Het lukt om veel volume te produceren, maar we hebben te maken met aansluitingsproblemen door een gebrek aan arbeidskrachten”, stelt Linde, die zegt er alles aan te doen om dit op te lossen.
Volle magazijnen
„Van Geloven erkent de leveringsproblemen, maar wanneer deze zijn opgelost blijft onduidelijk”, aldus ProFri dat ook na herhaald aandringen geen gesprek krijgt met de frikandellenfabrikant. Als volume niet het probleem is, zullen de magazijnen bij Van Geloven snel vol frikandellen staan. Dan weten de cafetariahouders waar ze hun doosjes kunnen ophalen.
/—-
Hij pakt ons alles af
Het is dat ik Corona heb anders was ik gaan hamsteren
Erg leuk dat johnnie de boer furore kan maken met een aspergekroket of weet ik veel, maar geen enkele sterrenchef durft zijn vingers te branden aan de culinaire frikandel en dat is erg verdrietig.quote:Op dinsdag 6 september 2022 14:10 schreef thedeedster het volgende:
[..]
Och, in serieuze restaurants kan je talloze verfijnde kroketten krijgen. Misschien moet je dat eens proberen.
Edit; en de Old-Amsterdam kroket is gewoon in de supermarkt te verkrijgen.
Bedankt Hans. Dat was in de fipo al vermeld.quote:Op dinsdag 6 september 2022 16:54 schreef golfer het volgende:
Ik heb een deja vu:
NWS / Frikandellentekort door gebrek aan personeel
Hoe lang doe je daar mee? 4 dagenquote:Op dinsdag 6 september 2022 15:00 schreef Korenfok het volgende:
[..]
blij dat ik net 2 grote dozen bij de hanos heb gekocht paar dagen geleden.
half jaar - jaar, is voor prive gebruik., dus als we feestjes hebbend an iets sneller etyc.quote:Op dinsdag 6 september 2022 18:11 schreef SnodeSnuiter het volgende:
[..]
Hoe lang doe je daar mee? 4 dagen
Waarom blijft die zo lang open? Op slot er mee.quote:Op dinsdag 6 september 2022 17:59 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Bedankt Hans. Dat was in de fipo al vermeld.
De moderators springen bij in de frikandellenproductie.quote:Op dinsdag 6 september 2022 18:32 schreef Harvest89 het volgende:
Waarom blijft ie zo lang open? Op slot er mee.
Dat is goed nieuws voor @jigggyquote:Op dinsdag 6 september 2022 12:15 schreef DeVerzamelaar het volgende:
In het frikandellenbos zijn nog volop frikandellen verkrijgbaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |