Ja, of het geldt niet want ‘we waren net bezig om een nieuwe kassa te openen meneer’. Dat brengt echt het slechtste in mij naar boven, ik blijf dan net zolang zaniken en om de manager vragen tot ik het gratis krijgquote:Op maandag 19 september 2022 20:49 schreef quirina het volgende:
Ja maar dan hebben ze toch vaak een smoes. Kassa in storing, pauzes die gehouden moeten worden.
Meestal gaat dat met een hint geven en camerabeelden inderdaad. Maar een keer riep ik het wel en toen bleek ik de vierde te zijn, maar de gene die afrekent telt niet, je bent de vijfde in de rij maar de vierde wachtende, dan pas krijg je de boodschappen, er is altijd wat. Maar goed het is me toch een paar keer gelukt..quote:Op maandag 19 september 2022 20:16 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Voor de mensen die op deze manier gratis boodschappen hebben gekregen, sta je dan aan het einde van de rij te schreeuwen dat je de vierde bent?
quote:Op maandag 19 september 2022 22:36 schreef G3rtonimo het volgende:
Kacheltje uit gehad vandaag, weer 80 euro verdiend. 🙂
Eens in de maand ofzo eten wij stamppot. Dan kan ik beter een zakje geschilde aardappelen kopen dan een zak piepers waarvan ik de helft na 3 weken kan weg gooien.quote:Op maandag 19 september 2022 15:34 schreef quirina het volgende:
En koop gewoon groenten en fruit die ongesneden zijn, je hebt meer spul voor je geld en messen heb je thuis om te snijden. Schil zelf je aardappels, haal zelf je boontjes af, hak zelf je worteltjes en uien voor de hutspot. Scheelt allemaal geld.
Aardappels uien wortels en zo meer rechtstreeks bij de boer kopen scheelt ook geld, of bij de Turk.
En eet volgens de seizoenen,
Als je zuinig wilt zijn, koop je gewoon die zak aardappels en dan eet je wat vaker aardappels.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:08 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
Eens in de maand ofzo eten wij stamppot. Dan kan ik beter een zakje geschilde aardappelen kopen dan een zak piepers waarvan ik de helft na 3 weken kan weg gooien.
Ja of je maakt voor een weeshuis aan stamppot en stopt de rest in de vriezer.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je zuinig wilt zijn, koop je gewoon die zak aardappels en dan eet je wat vaker aardappels.
Is dat lekker? Ik kook eigenlijk altijd mijn gerechten dat ik er twee dagen van kan eten. Bijv. maandag pasta, dinsdag nasi, woensdag weer de pasta en dan donderdag de nasi. Soms heb je er gewoon geen zin in en dan zou invriezen een uitkomst kunnen bieden. Echter heb ik niet altijd goede ervaringen met ingevroren producten. Zo vind ik pastasaus gewoon niet zo lekker en maak ik het dan liever weer vers.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:28 schreef Donna het volgende:
[..]
Ja of je maakt voor een weeshuis aan stamppot en stopt de rest in de vriezer.
Stamppot andijvie invriezen is niet een heel goed idee. Hutspot vind ik zelf meh dus dat maak ik nooit maar stamppot zuurkool en boerenkool invriezen en dan opbakken gaat dikke prima.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:41 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Is dat lekker? Ik kook eigenlijk altijd mijn gerechten dat ik er twee dagen van kan eten. Bijv. maandag pasta, dinsdag nasi, woensdag weer de pasta en dan donderdag de nasi. Soms heb je er gewoon geen zin in en dan zou invriezen een uitkomst kunnen bieden. Echter heb ik niet altijd goede ervaringen met ingevroren producten. Zo vind ik pastasaus gewoon niet zo lekker en maak ik het dan liever weer vers.
Tof, ga ik proberen!quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:45 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Stamppot andijvie invriezen is niet een heel goed idee. Hutspot vind ik zelf meh dus dat maak ik nooit maar stamppot zuurkool en boerenkool invriezen en dan opbakken gaat dikke prima.
Als je pastasaus al niet kan waarderen uit de vriezer, dan zou ik aan andere gerechten maar gewoon niet beginnen. Pastasaus of curry of al die gestoofde sausachtige dingen zijn juist bij uitstek superfijn uit de vriezer. Bij alles met een aardappel, pasta of rijst er al in, merk je wel een beetje verschil.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:41 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Is dat lekker? Ik kook eigenlijk altijd mijn gerechten dat ik er twee dagen van kan eten. Bijv. maandag pasta, dinsdag nasi, woensdag weer de pasta en dan donderdag de nasi. Soms heb je er gewoon geen zin in en dan zou invriezen een uitkomst kunnen bieden. Echter heb ik niet altijd goede ervaringen met ingevroren producten. Zo vind ik pastasaus gewoon niet zo lekker en maak ik het dan liever weer vers.
Precies en dat hoeft ook niet eens alleen maar Hollandse pot te zijn. In de Indiase keuken worden ook aardappels gebruikt en daar zitten juist vaak ‘goedkope’ recepten tussen. Deze website heeft echt toffe recepten https://www.cookwithmanali.com/aloo-matar-tehri/quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je zuinig wilt zijn, koop je gewoon die zak aardappels en dan eet je wat vaker aardappels.
Misschien ben ik te kritisch hoor maar ik vind de smaak gewoon altijd een beetje ‘off’ als de saus uit de vriezer komt. Kan ook gewenning of verwendheid zijn.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Als je pastasaus al niet kan waarderen uit de vriezer, dan zou ik aan andere gerechten maar gewoon niet beginnen. Pastasaus of curry of al die gestoofde sausachtige dingen zijn juist bij uitstek superfijn uit de vriezer. Bij alles met een aardappel, pasta of rijst er al in, merk je wel een beetje verschil.
Ik vind dat best gaan, als je je maar niet instelt op knapperige andijvie na het ontdooien. Maar zompig heeft het ook wel wat.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:45 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Stamppot andijvie invriezen is niet een heel goed idee.
Ja daar ben ik het niet mee eens.quote:Op dinsdag 20 september 2022 10:53 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vind dat best gaan, als je je maar niet instelt op knapperige andijvie na het ontdooien. Maar zompig heeft het ook wel wat.
Ja dan heb je het verkeerdquote:
Haha dit dacht ik eigenlijk ook.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Als je pastasaus al niet kan waarderen uit de vriezer, dan zou ik aan andere gerechten maar gewoon niet beginnen. Pastasaus of curry of al die gestoofde sausachtige dingen zijn juist bij uitstek superfijn uit de vriezer. Bij alles met een aardappel, pasta of rijst er al in, merk je wel een beetje verschil.
Je bedoelt gedroogd? Dat is hartstikke duur om die te koken.quote:Op dinsdag 20 september 2022 10:04 schreef ChildoftheStars het volgende:
Roti! Kan ook nog! Niet gezond, maar heel af en toe moet dat kunnen.
Trouwens, een doos linzen of bonen is ook een goedkope eiwittenbron. Ook perfect als gehakt in een recept moet. Ik gebruik dan standaard linzen. Lekker en goedkoop.
Rode linzen niet. Die kieper je in de saus en zijn binnen 10-15 minuten wel gaar.quote:Op dinsdag 20 september 2022 11:24 schreef Zelva het volgende:
[..]
Je bedoelt gedroogd? Dat is hartstikke duur om die te koken.
Ik vind de aanbiedingen vrij matig, maar het gebruiksgemak fantastischquote:Op dinsdag 20 september 2022 17:03 schreef wdn het volgende:
Is picnic nog wat?
Ze gaan hier ook bezorgen
Zou kunnen, maar gebeurt hier gewoon nooit.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je zuinig wilt zijn, koop je gewoon die zak aardappels en dan eet je wat vaker aardappels.
Ik heb nog even zitten nadenken waar het 'm in zit met die aanbiedingen:quote:Op dinsdag 20 september 2022 17:44 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Ik vind de aanbiedingen vrij matig, maar het gebruiksgemak fantastisch
Ja, al 2 jaar tevreden klant. Maar supergoedkoop is het niet. Ook niet belachelijk duur.quote:Op dinsdag 20 september 2022 17:03 schreef wdn het volgende:
Is picnic nog wat?
Ze gaan hier ook bezorgen
Ik vind de aanbiedingen maar matig idd. Albert Heijn heeft nu ook AH compact. Kun je ook vanaf 35 euro gratis bezorgen én heb je alle aanbiedingen van de AH. Assortiment is alleen iets beperkter.quote:Op dinsdag 20 september 2022 17:03 schreef wdn het volgende:
Is picnic nog wat?
Ze gaan hier ook bezorgen
Ik vries de saus altijd in (ik maak meestal een enorme hoeveelheid) in bakjes van twee porties. De pasta kook ik dan wel elke keer als ik ga eten, zodat die lekker al dente is en niet zompig.quote:Op dinsdag 20 september 2022 09:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Als je pastasaus al niet kan waarderen uit de vriezer, dan zou ik aan andere gerechten maar gewoon niet beginnen. Pastasaus of curry of al die gestoofde sausachtige dingen zijn juist bij uitstek superfijn uit de vriezer. Bij alles met een aardappel, pasta of rijst er al in, merk je wel een beetje verschil.
Hoezo is roti niet gezond?quote:Op dinsdag 20 september 2022 10:04 schreef ChildoftheStars het volgende:
Roti! Kan ook nog! Niet gezond, maar heel af en toe moet dat kunnen.
Trouwens, een doos linzen of bonen is ook een goedkope eiwittenbron. Ook perfect als gehakt in een recept moet. Ik gebruik dan standaard linzen. Lekker en goedkoop.
Ik doe het tegenwoordig met kipfilet. Verder een berg kousenband (OK, sperziebonen). Blijft over de rotiplaat. Die komt hier van de Aziatische supermarkt. Geen idee hoe calorierijk die is, maar we doen samen met 1.quote:Op woensdag 21 september 2022 10:22 schreef SQ het volgende:
[..]
Hoezo is roti niet gezond?
Misschien maak ik het niet goed klaar hoor, want ik tweak er best wat bakvet uit, maar hier geldt dat als 1 van de gezondste opties voor het avondeten.
Precies. En ik eet de kliekjes meestal als lunch zonder die pannekoek er bij. Dan is het gewoon pittige aardappel-bonen-uienstoof met eiquote:Op woensdag 21 september 2022 10:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik doe het tegenwoordig met kipfilet. Verder een berg kousenband (OK, sperziebonen). Blijft over de rotiplaat. Die komt hier van de Aziatische supermarkt. Geen idee hoe calorierijk die is, maar we doen samen met 1.
Vind ik ook geen ongezonde maaltijd.
Ik lees dit en dat brengt me bij het volgende, overblijven. As in overblijven op school.quote:Op woensdag 21 september 2022 10:31 schreef SQ het volgende:
Maar ik lees veel over dingen die overblijven. Bespaartip nummer 1 is voor mij toch wel: kook met een plan. En zorg er dus voor dat er in je plan geen ruimte is voor verspilling / overblijfsels.
Ik had laatst ook aardappelen in de aanbieding, dan kook ik dus wat vaker met aardappelen. Zelfde geldt voor de scheepsladingen courgettes uit de moestuin deze zomerik verstop overal courgette in hoor. Beetje creatief zijn.
Ik hoef niet echt te besparen, maar ik vind het zelf altijd wel een leuke uitdaging. En ik háát verspilling. Daarom lunch ik dus ook bijna altijd met kliekjes
Jup: loslaten dat het interessant, afwisselend en "anders" moet zijnquote:Op woensdag 21 september 2022 10:37 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik lees dit en dat brengt me bij het volgende, overblijven. As in overblijven op school.
Mijn dochter heeft zo'n bentobox met meerdere vakjes. Ik probeer altijd wel een gevarieerde lunch mee te geven. Brood, groente/fruit, hartig iets en soms een snoepje erbij. Ik vind het soms best prijzig allemaal maarja, alles voor je kind hč![]()
Heeft iemand wat goedkope, maar wel enigzins gezonde tips om een lunchbox te vullen?
Dit jaquote:Op woensdag 21 september 2022 10:39 schreef SQ het volgende:
[..]
Jup: loslaten dat het interessant, afwisselend en "anders" moet zijn![]()
Mijnes doen het al jarenlang prima op boterhammen, wat tomaatjes/paprika/komkommer en een stuk fruit. Maak het niet moeilijker dan nodig.
Is ook zo. Ze krijgt momenteel vaak druiven en komkommer mee, dus zo gevarieerd is niet echt zoals ik eerder zeiquote:Op woensdag 21 september 2022 10:39 schreef SQ het volgende:
[..]
Jup: loslaten dat het interessant, afwisselend en "anders" moet zijn![]()
Mijnes doen het al jarenlang prima op boterhammen, wat tomaatjes/paprika/komkommer en een stuk fruit. Maak het niet moeilijker dan nodig.
En de juf.quote:Op woensdag 21 september 2022 10:50 schreef Elleska het volgende:
paprika wordt hier niet gewaardeerd maar wortel wel. Tomaten uit de tuin zijn inmiddels op, komkommers bijna dus dat wordt kopen of een alternatief zoeken.
Ik heb net een bakblik voor mini muffins gekocht en ga daar eens wat mee proberen. Lijkt mij een ideale restjesverwerking en het kan worden ingevroren. Nog even zien of kleuter daar ook zo over denkt.
Kaasblokjes of een stukje worst mag bij ons wel. Krijgt dochter ook vaak mee (kaas).quote:Op woensdag 21 september 2022 10:54 schreef SQ het volgende:
Haha ja de juf. Ons wordt vriendelijk doch dringend verzocht om geen koek, chocolade, chips, worst en kaasblokjes mee te geven in de lunchtrommels.
Kennelijk werd dat dus wel gedaan
Wij hebben cups, anders had het vast daar ook in gezeten. Havermout, bakmeel, bloem, cacao, wheypoeder. Alles zat vol met honderden kleine beestje (stofluis als ik het goed heb opgezocht). Een zilvervisje hier en daar geef ik ook niks om idd.quote:Op woensdag 21 september 2022 10:57 schreef SQ het volgende:
Nou ja liever in je meel dan in je koffie.
Maar, bah.
Ik geef toe dat ik in mijn oude huis wel eens zilvervisjes uit de bloem zag rennen maar ik daarom nooit de bloem weg heb gedaan. De beredenering: "alles sterft bij 200 graden"![]()
#vieslel
Oh goddank, ik ben niet de enige.quote:Op woensdag 21 september 2022 10:57 schreef SQ het volgende:
Nou ja liever in je meel dan in je koffie.
Maar, bah.
Ik geef toe dat ik in mijn oude huis wel eens zilvervisjes uit de bloem zag rennen maar ik daarom nooit de bloem weg heb gedaan. De beredenering: "alles sterft bij 200 graden"![]()
#vieslel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |