Mikeytt | maandag 29 augustus 2022 @ 15:31 |
Mijn Duitse collega's zweren erbij dat brood in Duitsland veel beter is en noemen Nederlands brood zelfs vies. Dacht dat ze overdreven, maar na een lange rit naar Duitsland en daar brood te hebben gekocht bij een supermarkt en bakker moet ik zeggen dat zowel de supermarkt en de bakket daar veel beter brood verkoopt... Nu vind ik Nederlands brood zelfs tegenvallen ![]() We hebben niet echt Duitse bakkers ofzo toch in Nederland? | |
#ANONIEM | maandag 29 augustus 2022 @ 15:33 |
Over wat voor brood gaat het? Over het algemeen is het niet veel beter, maar zelfs slechter. Enige is dat een Duitser nooit oud brood zou verkopen. | |
Mikeytt | maandag 29 augustus 2022 @ 15:36 |
Verschillende soorten gehad, maar mijn favoriete was een desembrood van de supermarkt en bij de bakker een bruin brood met 3-4 grote diagonale strepen van boven. Tot nu zegt werkelijk iedere Duitser die hier is komen wonen tegen me dat ze Duits brood missen. In de supermarkt daar leek het ook alsof ze veeel meer verschillende soorten hadden. | |
Harvest89 | maandag 29 augustus 2022 @ 15:43 |
Hier blinken ze inderdaad in uit. Dat is Duits landbrood. Heerlijk als het vers is. Krokant korstje. Witte harde broodjes zijn ook lekkerder. | |
heywoodu | maandag 29 augustus 2022 @ 15:43 |
Toch lastig om de vele tientallen soorten brood hier en de vele tientallen soorten brood daar even één op één te vergelijken. Zeker weten dat beide landen brood hebben wat ik heerlijk vind en brood wat ik ranzig vind. Ik mis in het buitenland altijd het brood van de lokale bakker hier in Nederland, ook als ik in Duitsland ben. | |
#ANONIEM | maandag 29 augustus 2022 @ 15:45 |
Laugenbrötchen ![]() | |
Cue_ | maandag 29 augustus 2022 @ 15:59 |
Das dom.. ![]() Nu vind je je eigen brood smerig en kan je niet 'gewoon even om de hoek' naar Duitsland ![]() | |
Geerd | maandag 29 augustus 2022 @ 16:02 |
Volgens mij had de keuringsdienstvwaarde, daar een filmpje over en gingen ze naar een Duitsebakker, die lachte ons brood uit ![]() | |
laforest | maandag 29 augustus 2022 @ 16:07 |
Duits brood vind ik zuur smaken. | |
RipCity | maandag 29 augustus 2022 @ 16:10 |
https://www.instagram.com/reel/ChuOF8BDphj/?igshid=YmMyMTA2M2Y= | |
golfer | maandag 29 augustus 2022 @ 16:22 |
Walkorn van de KvW: https://www.facebook.com/watch/?v=440139836608261 En 'Das is kein Brot' van de KvW: | |
Elan | maandag 29 augustus 2022 @ 17:01 |
Maar is het daadwerkelijk een verschil in kwaliteit of alleen een verschil in smaak en structuur? Dat zuurdesembrood vind ik persoonlijk niet te vreten, maar ik ben dan weer geen Duitser. Kan die mof in dat filmpje wel walgelijk lachen om onze boterhammetjes maar dat kunnen Nederlandse bakkers ook om zijn brood met de PH-waarde van azijn als ze flauw willen doen. | |
Natalie | maandag 29 augustus 2022 @ 17:02 |
Er zit vast heel lekker brood tussen! Volgende keer eens een bakkerij inlopen & dan ga ik 't eens testen. ![]() | |
Ronald-Koeman | maandag 29 augustus 2022 @ 17:13 |
Nederlands brood is typisch Nederlands: praktisch. Voorgesneden, alle stukken even groot en dun, en niet bedoelt om los te eten maar om beleg op te doen. Brood waarmee je gemakkelijk 4 of 6 belegde boterhammen dubbelgevouwen in je broodtrommel kunt stoppen en mee kunt nemen naar school, werk of bij een uitje. Veel praktischer dan het Franse en Duitse brood maar inderdaad zonder iets erop veel minder lekker. Je krijgt niet voor niets Duits/Frans/Italiaans brood in restaurants terwijl je op het eten wacht i.p.v. een paar onbelegde Hollandse boterhammen in een mandje. | |
Zelva | maandag 29 augustus 2022 @ 17:19 |
Zo'n afbakpistoletje bedoel je? Zou niet weten wat daar buutenlands aan is. | |
jigggy | maandag 29 augustus 2022 @ 17:25 |
@Erasmus | |
Ronald-Koeman | maandag 29 augustus 2022 @ 17:26 |
Ligt aan het niveau en de stijl van het restaurant natuurlijk. Maar zelfs el cheapo restaurants serveren liever Franse afbakbroodjes met een veel te hard kuipje Campina margarine dan dat ze een paar droge boterhammen in een mandje doen. | |
Zelva | maandag 29 augustus 2022 @ 17:27 |
Dat is gewoon Nederlands brood. | |
Kanaroe | maandag 29 augustus 2022 @ 17:29 |
Duits brood vind ik ook enorm lekker. Schnittbrot, die kleine luchtige harde bolletjes en Oberlander brot. Ik koop het in de NL supermarkt, bij gebrek aan beter. Een halfje bruin ofzo heb ik al jaren niet meer gekocht, maar at laatst een hollandse bruine boterham met kaas ergens.....zo slap en laffig. Zuurdesem van de biobakker vind ik ook goed te doen. | |
Farenji | maandag 29 augustus 2022 @ 17:34 |
In nederland moet alles snel en goedkoop, dat is belangrijker dan smaak en kwaliteit. Daarom zit ons brood vol met hulpstoffen om het maar zo snel mogelijk te laten rijzen. En dat proef je. | |
#ANONIEM | maandag 29 augustus 2022 @ 17:37 |
Daar is echt 0,0 Frans aan hoor. Alleen de marketing wellicht. [ Bericht 3% gewijzigd door Erasmus op 29-08-2022 17:37:33 ] | |
Elan | maandag 29 augustus 2022 @ 17:41 |
Juist niet. In Duitsland zijn de regels wat soepeler dan hier, waarschijnlijk maken die hulpstoffen daar het brood 'lekkerder' . | |
Farenji | maandag 29 augustus 2022 @ 17:49 |
Is dat echt zo? Duitsland is vaak juist vrij strikt als het gaat om de warenwet. Ik zou ook niet weten wat er "lekker" is aan hulpstoffen. | |
Tinkepink | maandag 29 augustus 2022 @ 18:22 |
Dan moet je geen zuurdesem nemen. Of ander soort brood. Dat zure brood vind ik ook niet lekker, maar er zijn heel veel lekkere broden. Voorverpakte uit de supermarkt vermeiden. Dat is vaak zurig. | |
Mikeytt | maandag 29 augustus 2022 @ 18:36 |
Ja, bij de bakkerij allemaal broodjes die je normaal alleen in films ziet. ![]() Lees net dat Duitsland wereldwijd nummer 1 met broodbakken is | |
Mikeytt | maandag 29 augustus 2022 @ 18:37 |
![]() | |
Mikeytt | maandag 29 augustus 2022 @ 18:38 |
Zelfde met zoveel dingen. Als je beter hebt gehad, is het oude minder speciaal ![]() | |
111210 | maandag 29 augustus 2022 @ 18:39 |
Ja metdat waltkorn, belachelijke fabrieksmarketig van gekleurd witbrood met pitjes | |
Nismo1991 | maandag 29 augustus 2022 @ 18:40 |
Duits brood ![]() Wij wonen aan de grens ![]() | |
golfer | maandag 29 augustus 2022 @ 18:41 |
| |
stavromulabeta | maandag 29 augustus 2022 @ 21:25 |
QFT. Als hier geen Bakkerswinkel of Vlaams Broodhuys zou zijn, zou ik per direct naar Duitsland of Frankrijk verhuizen. Of elk weekend de ICE of Thalys te pakken om te restocken. Alhoewel het me in middels wel lukt om zelf een acceptabel imitatie Pain Poilâne te bakken. | |
flyguy | maandag 29 augustus 2022 @ 22:40 |
Duits brood is zeker fijn. Het staat zelfs op de UNESCO lijst: https://www.unesco.de/en/german-bread-culture | |
sirdanilot | dinsdag 30 augustus 2022 @ 16:21 |
Ja met ham of kaas of zo is het wel lekker maar niet met zoet beleg of pindakaas. Ook vaak die typische karwijsmaak moet je maar net van houden. | |
Marsenal | dinsdag 30 augustus 2022 @ 16:34 |
De beste Nederlandse bakker heeft echter duizend keer beter brood dan de beste Duitse bakker, gechargeerd gezegd. De gemiddelde Nederlander eet brood van de Appie, en dat is inderdaad weinig spectaculair. Maar een goede bakker maakt in Nederland heerlijke broden, en in Duitsland vind ik de bakkerscultuur een stuk poverder, is mijn ervaring. En dat je niet eens broodje kan pinnen in een willekeurig dorp is genoeg reden voor mij om te zeggen dat Duitse bakkers kut zijn. | |
sirdanilot | dinsdag 30 augustus 2022 @ 16:35 |
Veel bakkers in Nederland krijgen het ook gewoon aangeleverd van de groothandel hoor. Tsja een GOEDE bakker. Zie die maar eens te vinden. | |
Marsenal | dinsdag 30 augustus 2022 @ 16:36 |
Dat geldt in heel Europa voor heel veel bakkers. Dacht je dat ze in Duitsland op iedere straathoek hun eigen brood maakten? | |
stavromulabeta | dinsdag 30 augustus 2022 @ 17:04 |
Nederland is daarin wel doorgeschoten. Buiten de grote steden vindt je naar mijn idee nauwelijks nog bakkers die iets anders doen dan groothandelsbroden in de oven schuiven (alhoewel dat strikt genomen ook geldt voor ketens als Vlaams Broodhuys of de Bakkerswinkel die ook gewoon afbakken maar wel lekker brood hebben). In Frankrijk is mijn ervaring dat je moet zoeken naar bakkerijen die geen goed brood hebben en in Duitsland heb je inderdaad ook heel veel grotere regionale ketens die matig brood hebben maar ook nog genoeg semi-zelfstandige bakkers met goed brood. | |
Zelva | dinsdag 30 augustus 2022 @ 18:08 |
En daar dan nog trots op zijn ook ja. ![]() | |
loveli | dinsdag 30 augustus 2022 @ 19:29 |
Eentje die zo gek is om voor dag en dauw op te staan en zich kapot te werken voor een klant die morgen voor een paar centen minder naar de supermarkt gaat. En binnenkort kan hij de gasrekening niet meer betalen. Ben benieuwd hoeveel bakkers op de fles gaan, de komende tijd. | |
Marsenal | dinsdag 30 augustus 2022 @ 19:33 |
Ik zou er ook geen zin in hebben, nee. Plus, bij de broodfabriek ( ![]() | |
Lienekien | dinsdag 30 augustus 2022 @ 19:44 |
‘Onze’ bakker heeft de prijzen al flink verhoogd. ¤ 6,20 voor een brood. Dus dat is ‘weekendbrood’ en ‘werkbrood’ is het (bijna) goedkoopste brood van de supermarkt. | |
foodlover | dinsdag 30 augustus 2022 @ 20:00 |
Miljaar he, ¤6,20 voor een brood. Waar gaat dat heen zeg. | |
loveli | dinsdag 30 augustus 2022 @ 20:22 |
Naar de Filistijnen. | |
Curiosity | dinsdag 30 augustus 2022 @ 20:42 |
Ik haal volkoren brood bij de bakker, heerlijk knapperige korst. Ook altijd 2 desembroodjes van Jordy's. Onze "bakker" verkoopt de beste producten uit de regio. | |
Het_Bokje | dinsdag 30 augustus 2022 @ 21:05 |
Deze jongen leeft al twee weken op supermarkt witbrood á ¤0.99 . Obstipatie FTW ![]() ¤6.20 voor een brood! Niet fantastisch ![]() | |
Lienekien | dinsdag 30 augustus 2022 @ 21:40 |
Bruinbrood kopen. | |
sirdanilot | dinsdag 30 augustus 2022 @ 23:48 |
Je kan voor een paar centen meer ook het goedkoopste bruinbrood halen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 08:47 |
Hier ook een fan van Duits brood, heb je tenminste het idee dat je wat eet. Dat slappe schuimbrood in NL vind ik niets. | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 08:50 |
En wie is dat? Waar in Duitsland ben je geweest? Dat is sinds corona volledig veranderd, je kan nu overal pinnen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 08:51 |
Het grappige is dat ik hier in D uitstekend fabrieksbrood ben tegen gekomen. Brood uit de fabriek hoeft helemaal niet slecht te zijn, integendeel, het kan als de fabriek zich moeite doet, pas houden met de beste bakkers. | |
Basp1 | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:20 |
nou was ik in dld op vakantie maar zelfs bij enkele restaurants in Berlijn die we bezocht hebben kon je nog niet eens pinnen, mocht je de straat oversteken naar de cashmachine ![]() Terug naar brood ik ga altijd naar de lokale bakker die in de stad zijn bakkerij heeft en een paar vestigingen daarmee bevoorraad, veel beter brood als de supermarkt rotzooi. Maar idd iets van 3.75 voor een heel brood. | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:24 |
Het ging om Bakkerijen, dat restaurants dit doen is gewoon zwart geld maken. | |
Molo | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:27 |
Jaaaaaa ![]() En die rogge-tarwebroden, desem, lekker man. Brood om op te kauwen | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:33 |
Met zo een lekkere donkere en harde korst. | |
Molo | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:33 |
Volkoren kopen Bruin brood in Nederland is vaak gewoon gekleurd witbrood zonder vezels | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:34 |
Ja, van dat brood met de kleur van donkere chocolade. Moutkleurstof. | |
Molo | woensdag 31 augustus 2022 @ 09:35 |
Supergeil | |
WammesWaggel | woensdag 31 augustus 2022 @ 16:13 |
Als goed brood wat duur is zou je via de app van Too Good To Go het eens kunnen proberen. Goed brood van de vorige dag is altijd beter en goedkoper dan brood van de supermarkt. | |
FlauwKapsel | woensdag 31 augustus 2022 @ 16:16 |
Dat zuurdesembrood is zuur ja. En vies. | |
FlauwKapsel | woensdag 31 augustus 2022 @ 16:19 |
Het enige echte brood is een baguette. | |
Farenji | woensdag 31 augustus 2022 @ 16:37 |
Punt is wel dat echt goed brood (zonder broodverbeteraars en met minder vet) ook sneller oud wordt. Dat wil je liefst versgebakken eten anders wordt het snel keihard. Maar zelf brood bakken is ook echt niet zo moeilijk. Zuurdesem is wel een kunst, maar gewoon standaard gistbrood is simpel en goedkoop, bloem en gist en zout kost niet veel. | |
stavromulabeta | woensdag 31 augustus 2022 @ 19:03 |
Tenzij zuurdesem of met pre-ferment. Die zijn een heel stuk langer houdbaar. Als je eenmaal een cultuur gekweekt hebt, valt het reuze mee. Ik doe wel altijd een beetje gist erbij bij de bulkfermentatie. Anders is het inderdaad lastig om wat volume te krijgen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 19:11 |
Toch alleen met roggemeel? | |
Molo | woensdag 31 augustus 2022 @ 19:17 |
De desem, brooddeeg zelf verder kan natuurlijk ook prima van tarwebloem of -meel zijn | |
Jan_Onderwater | woensdag 31 augustus 2022 @ 19:20 |
Ah, ik zat te denken aan het brood wat er mee gebakken werd, desem en prefermenten leven gewoon, die gaan net zo lang mee als dat je ze voert en in leven houdt idd. | |
Farenji | woensdag 31 augustus 2022 @ 19:26 |
Starter maken en in leven houden vond ik niet zo moeilijk en rijzen ging ook prima meestal, maar voor goed desembrood heb je een nat deeg nodig en dat is echt lastig om te bewerken, deeg voor gistbrood is veel droger en dus minder plakkerig. Het vormen mislukte vaak bij mij waardoor ik een misvormd brood kreeg. Daarnaast luistert de timing veel nauwer, en moet je wel aanvoelen hoe actief de starter is. Gist uit de winkel is veel consistenter. | |
Molo | woensdag 31 augustus 2022 @ 19:30 |
Het brood wat je ermee bakt is ook wel langer houdbaar dan een gistbroodje | |
Bocaj | woensdag 31 augustus 2022 @ 22:03 |
Desembrood vind ik ook heel lekker. Jumbo & Soma. (Oberländer) Verder probeer ik altijd rustiek (stok)brood te kopen maar is er niet altijd. De slapheid van Nederlands brood kan ik wel begrijpen... Nederlanders houden misschien niet zo van de korst... (Stevigheid en smaak) | |
No239SquadronRAF | donderdag 1 september 2022 @ 01:01 |
Die Duitsers zijn er echt onwijs trots op ja maar zelf regelmatig geprobeerd en was er nooit van ondersteboven. Vaak met gebrande gerst heel donker gekleurd zodat het super 'gezond' lijkt en heel dicht maar verder niks bijzonders. Als je van die stijl brood houdt kun je beter een natuurwinkelbrood of een allison brood in NL scoren. Maar luchtiger en lichter gewoon Nederlands brood is ook niet iets om ons voor te schamen, combineert veel beter met veel beleg. | |
derLudolf | donderdag 1 september 2022 @ 09:36 |
Met alle respect maar Italianen kunnen geen brood bakken vind ik. In Frankrijk of Duitsland wel. | |
derLudolf | donderdag 1 september 2022 @ 09:42 |
Geld stinkt niet, dat je jezelf tekort wilt doen door het niet bij je willen hebben van contanten is je eigen verlies. Eet je maar lekker een kadetje van de Aldi ![]() | |
borbit | donderdag 1 september 2022 @ 09:58 |
. Ik woonde vroeger direct achter een bakker. Dan kon ik via m'n tuin door een soort klein brandgangetje in het bak gedeelte komen van de bakker. En dan doorsteken naar het winkeltje om wat te kopen. Erg lekker en mooi om te zien. Waar ik nu woon zitten 2 "bakkers" maar die bakken helemaal niet. Is niet anders als de afbakafdeling van de appie alleen dan veel duurder. | |
Molo | donderdag 1 september 2022 @ 10:05 |
De afbakker ja, echt, dan staat daar zo'n Trien de vakken te vullen met fabriekszut wat ze net of uitgepakt of afgebakken heeft. Vraag je er iets over, hebben ze geen flauw idee wat er in zit of wat het überhaupt is. En dat voor drie keer de supermarktprijs. Nee bedankt | |
Jan_Onderwater | donderdag 1 september 2022 @ 12:51 |
Ik heb in Italië nooit een broodbakkerij ontdekt. Geen idee waar Italianen brood kopen behalve de supermarkt zuut die nog veel slechter is dan in nl | |
derLudolf | donderdag 1 september 2022 @ 12:54 |
Ik heb zelf nog nooit brood gekocht in Italië. Maar inderdaad, het smaakte altijd alsof het al vijf dagen oud was. | |
Bocaj | donderdag 1 september 2022 @ 13:04 |
Ja, ook daar kwam KvW mee inderdaad... Ze zijn er nog wel de, echte bakkers, maar vind ze maar eens... | |
Bocaj | donderdag 1 september 2022 @ 13:05 |
Werd van oudsher ook niet Pizza's gemaakt van oud brood en overblijfselen? (Armeluis eten!) En nu betaal je goud geld voor een Italiaanse Pizza... ![]() | |
rival | donderdag 1 september 2022 @ 13:11 |
Nu ben ik al jaren geleden overgestapt van de supermarkt naar de bakker, nu moet ik het ineens over de grens gaan zoeken ![]() | |
Curiosity | donderdag 1 september 2022 @ 16:12 |
[quote]![]() [..] Geld stinkt niet, dat je jezelf tekort wilt doen door het niet bij je willen hebben van contanten is je eigen verlies. Eet je maar lekker een kadetje van de Aldi ![]() [/quote] Die is ook Duits;-) | |
derLudolf | donderdag 1 september 2022 @ 17:12 |
Nee, brood van de Aldi komt van bakkerij Faber uit Hoogeveen. | |
Jan_Onderwater | donderdag 1 september 2022 @ 17:13 |
af en toe een kadetje halfom is best lekker | |
quirina | zondag 4 september 2022 @ 14:56 |
Duits brood is veel beter dan die troep die ze in Nederland brood noemen. Daarom bakken wij zelf het brood. | |
borbit | zondag 4 september 2022 @ 19:47 |
Tsja. Het vreemde vind ik dat ze enkel baksels verkopen. Hadden ze nou ook een vers belegd broodje zou ik nog weleens binnen lopen. Je kan er wel koffie drinken aan een tafeltje. Maar een broodje gezond doen ze dan weer niet ofzo? | |
derLudolf | zondag 4 september 2022 @ 20:13 |
Nederlandse bakkers, ik vind het sowieso stom dat vele pas om half 9 open zijn. Voor je werk kun je dus niet langs de bakker - nou ja, langs kan wel, maar binnen zonder strafbare feiten te plegen niet. In Duitsland zijn ze vaak om 6u al open ![]() Dingen als kleinbrood (Kaiserbrötchen, pistoletjes, croissants) vind ik afbak uit de diepvries van de Sligro (of Copenrath&Wiese) vaak beter dan de bakker. | |
pokkerdepok | zondag 4 september 2022 @ 22:17 |
NEDERLNDS BROOD IS SHIT | |
Pap89 | maandag 5 september 2022 @ 12:16 |
Altijd mooi mensen hier die dan stoer naar de bakker brood gaan halen. Terwijl dat gewoon kant en klaar geleverd is en alleen af gebakken wordt. Zo anders is het niet bij de supermarkt | |
quirina | maandag 5 september 2022 @ 12:31 |
Nou hier hebben wij een warme bakker en die bakt toch echt zelf. Vroegah gingen we na het uitgaan achterom bij hem brood kopen of croissantjes, kaasbroodjes. Gewoon S’nachts ipv shoarmaatje halen. | |
Lienekien | maandag 5 september 2022 @ 12:37 |
Niet bij onze bakker. | |
FlauwKapsel | maandag 5 september 2022 @ 12:38 |
Hoe weet je dat zo zeker? | |
Lienekien | maandag 5 september 2022 @ 12:42 |
https://indebuurt.nl/gron(...)neke-en-menno~87957/ | |
Jan_Onderwater | woensdag 7 september 2022 @ 13:54 |
Mooi bedrijf, hoop voor ze dat de Energielasten hun niet gaan nekken | |
loveli | woensdag 7 september 2022 @ 14:22 |
Dat, ik houd m'n hart vast. | |
Questular | woensdag 7 september 2022 @ 14:33 |
Hier kom je om in de bakkers die heerlijk brood verkopen. Genoeg bakkers die geweldig brood maken. | |
Ronald-Koeman | woensdag 7 september 2022 @ 14:39 |
Ben hier weleens geweest. Ik vond de croissantjes niet geweldig... beetje saai. | |
Jan_Onderwater | woensdag 7 september 2022 @ 14:53 |
Ik weet dat hier in Duitsland veel bakkers in angst en beven zitten om hun kosten | |
Jan_Onderwater | woensdag 7 september 2022 @ 14:54 |
Je papieren zak met croissantjes hoort na een tijdje onderweg naar huis half transparant te zijn van de boter die er uit zweet, ![]() ![]() | |
Ronald-Koeman | woensdag 7 september 2022 @ 14:55 |
Ja, lekker is dat ![]() | |
Jan_Onderwater | woensdag 7 september 2022 @ 14:57 |
Nostalgische herinnering aan Franse Vakanties in de Normandie | |
derLudolf | woensdag 7 september 2022 @ 20:39 |
Ik ga elk jaar met wat een groep vrienden naar een maat in Normandië. Terwijl zij de koeien melken rij ik elke dag naar de bakker. Wat een feest daar de bakkers ![]() Boule de campagne is een van m'n favorieten. Dikke laag boter er op, meer hoeft eigenlijk niet. | |
Red_85 | woensdag 14 september 2022 @ 11:49 |
Que? Bij de bakker waar ik mijn brood haal, zie je het deeg gemaakt worden achterin de zaak... Verder week ik er zo nog 3 in de buurt waar ze het from scratch maken, iedere dag weer. Dat is echt niet waar wat je zegt in veel gevallen. Maar daar heb ik gelijk wel alles mee gezegd. Mijn ervaring is, is dat in zowat ieder land het brood lekkerder smaakt dan bij ons en reizen doe ik niet alleen voor vakantie dus het argument reis en smaak valt weg. Belgie, Frankrijk, Duitsland, Italie, Zwitserland, Spanje, Denemarken.. overal kunnen ze het beter dan hier en alleen bakkers zoals boven beschreven komen in de buurt. Rest is gewoon ranzige voedingswaarde loze laffe shit wat hier verkocht wordt. Duits en Belgisch brood heb ik bijvoorbeeld aan 3 sneetjes genoeg tijdens de lunch, NLse afbakbrood moet ik er 6 hebben en ik krijg rond 4 uur weer een hongerklop. | |
FlauwKapsel | woensdag 14 september 2022 @ 12:37 |
Met een viltstift? | |
FlauwKapsel | woensdag 14 september 2022 @ 12:43 |
Nee. En duur is een pizza ook niet. |