abonnement bol.com Coolblue
  zondag 7 augustus 2022 @ 00:24:03 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_205570103
Vakantie voor velen onbereikbaar, vooral door de hoge inflatie

Aandachtige lezers,

Van kindsbeen af aan weet men dat het leven niet alleen maar bestaat uit feesten en andere vormen van plezier ende vermaeck zoals wij in het Haerlemsche gewend zijn. :Y) B:)B
Vakantie vieren is tenminste dat iets waar men niet het hele jaar door mee bezig is, mij dunkt. *) En natuurlijk zal het voor de meesten (van u) ook 'n aangename afleiding kunnen betekenen om te ontkomen aan de normale dagelijkse sleur die meest 'gewone' burgers ervaren. :7~

Uiteraard gaat het hier dan over de bevolkingsgroepen die minder te besteden hebben, en daardoor hun jaarlijkse afleiding in de vorm van een gewenste vakantie in het binnen- of buitenland niet optimaal of niet kunnen financieren. :wtf:
Het is op het levenspad van de meest moderne mens 'all in the game' dat lang niet alle wensen vervuld zullen worden, op hooguit 'n weekje camping na dichter bij huis. :s) :s) :s)
Dito waardige en graag geziene mensen in de directe omgeving van Haarlem :Y) waaronder ikzelf *), familieleden evenals professionals en visionairs op locatie Amsterdam waar dagelijks prima management plaatsvindt c_/, hebben inderdaad soms wat gemakkelijk praten. *)

Enfin, in alle redelijkheid realiseren wij dat ons ook. Hoewel echte armoede in onze optiek niet bestaat in NL, ziet men dat financieel gezien sommigen vaak slechter kunnen rondkomen dan anderen. ;( :|W :{
En dat laatste ziet men al helemaal in vergelijking tot ons soort mensen :Y) die maatschappelijk gezien hun strepen dubbel en dwars verdiend hebben. *)
Dus ja, het blijft voor grote groepen NL'ers waaronder sommigen van u best beknibbelen en de hand op de knip houden. :%
Al met al is dat alles in eerste instantie niet mijn zorg, maar dat neemt niet weg dat hier best aandacht voor is zoals u maar weer ziet. :7~

Men ligt hier zeker niet wakker van in het Haerlemsche :z, of andere bekende plaatsten waar mensen uit de hogere kringen rondgaan en af en toe heerlijk gedineerd wordt. :9~ :Y) :9
Maar doordat op betere locaties veel gedaan wordt voor de maatschappij, vaak in gulden samenwerking met politiek Den Haag en andere grote ondernemingen zoals banken *), grote bedrijven en div. humaan ingestelde organisaties, zou 'n groot aantal burgers die hun vakantie moest ontberen spoedig weer op reis kunnen. :s) :s) :s)
Denk nu niet meteen dat dit voor iedereen betekent dat er reeds snel een vakantie voor hen inzit, en een portie eigen initiatief om het financiële plaatje wat meer aan te jagen doet ook wonderen. *)

Diverse anderen zullen net als wij die prima op stand leven en af en toe luxe reizen maken, excursies e.d., *) ook in staat zijn het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken.
En met daarbij een beetje meer vertrouwen in het kabinet Rutte IV komt men al een heel eind :lijstje: Inkomstenverlies :'( ;(, in de regel door de meest uiteenlopende omstandigheden, is helaas voor 'n aantal medelanders een flink struikelblok gebleken bij het streven naar betere leefomstandigheden.
Uiteraard laat het Leger des Heils zich voor noodlijdenden hierin ook niet geheel onbetuigd middels een hartverwarmende aanbod van hotelkamers! :S___D

Tja, men zal het vast niet snel schoppen tot multimiljonair tot biljonair aan toe :N, zoals 'n aantal speciale inwonenden van Haarlem ;) :Y) en de gemeente Bloemendaal of andere prima gemeentes, al kan men de lat op veel verschillende manieren vaak wel hoger leggen om aan 'armoede' te ontsnappen en vervolgens vakantie te kunnen vieren. :7~

Goed, tot zover. Ik beëindig nu de OP en wens de lezer een fijne nacht!

Scjvb

~~~~

quote:
NOS Nieuws • vandaag, 21:02

NOS/Auke Alders

Nu corona op de achtergrond is, gaan Nederlanders weer massaal op vakantie. Maar voor veel gezinnen is dat geen optie door geldgebrek.

Dat ziet ook Stichting Weekje Weg, die gratis vakanties organiseert voor gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen. "Wij merken dat de vraag naar onze vakanties toeneemt", zegt directeur Sacha Engelschman. "Mensen komen bij ons terecht via voedselbanken, maatschappelijk werkers en de jeugdzorg. Ik hoor van die instanties dat ze het nu drukker hebben met mensen die last hebben van de stijgende prijzen. Voedselbanken krijgen meer klanten, dus er zijn ook meer mensen die gebruik zouden willen maken van Weekje Weg."

Hoeveel mensen gaan niet op vakantie?
Begin 2022 zei zo'n 80 procent van de mensen vakantieplannen te hebben dit jaar, blijkt uit cijfers van de ANWB en toerismebureau NBTC. Dat betekent dus dat zo'n 20 procent van de bevolking geen vakantieplannen heeft. Dat zijn zo'n 3,5 miljoen mensen.

Of die mensen allemaal niet gaan uit geldgebrek of vanwege andere redenen, is niet uit de cijfers op te maken.


Via de stichting kunnen gezinnen een week verblijven op recreatieterreinen op de Veluwe of in Ommen. Volgens Engelschman hebben de meesten al jarenlang te weinig geld voor een vakantie. "Maar met de hoge inflatie gaat het ook om mensen die de laatste tijd moeilijker het hoofd boven water houden."

We spraken nog twee mensen voor wie ieder jaar vakantie geen optie is:

Voor 't eerst op vakantie, via Leger des Heils

De 39-jarige Danielle (haar achternaam is bekend bij de redactie) is vorig jaar pas voor het eerst in haar leven op vakantie geweest. Dat deed ze in een hotel van het Leger des Heils, dat vakanties tegen sterk gereduceerd tarief aanbiedt. "Mijn zoon kon daar lekker het bos in met andere kinderen, en er waren ook allerlei activiteiten zoals een boottochtje. Echt even ontspannen."

Het Leger des Heils biedt voor minima een all-inclusive verblijf van een week aan in de bossen bij Ede, tegen een vergoeding van 125 euro voor volwassenen en 40 voor kinderen.

"Ik had nooit voldoende geld voor een vakantie", zegt Danielle. "Ik heb veertien jaar bij de Action gewerkt, maar zit sinds een jaar in de bijstand. De zorg voor mijn zoon, die ADHD en Gilles de la Tourette heeft, was niet meer te combineren met werk. Ik ben ook niet in luxe opgegroeid, dus kan ook al genieten van de hengel pakken en een beetje vissen." Maar volgende maand kunnen ze opnieuw op vakantie, dit keer via een andere organisatie, De Vakantiebank. "We gaan naar Bakkeveen in Friesland. Dat wordt echt weer een week om lekker te genieten."

'Vakantie valt als eerste af'

Ook voor de 56-jarige Marjan (achternaam bekend bij de redactie) is een jaarlijkse vakantie geen vanzelfsprekendheid. Ze heeft geen plannen dit jaar. "Het inkomen van mijn partner en mij is laag, dus we kijken heel goed waaraan we geld uitgeven en dan vallen vakanties als eerste af."

Ze vertelt dat de hoge inflatie nu zeker meespeelt. "Je merkt het echt, ik heb net weekboodschappen gedaan en als je dan ziet hoeveel duurder alles is geworden, dat is choquerend. Gelukkig zijn we zuinig met energie, we hebben bijvoorbeeld geen wasdroger, doen lampen zo veel mogelijk uit en de verwarming gaat niet hoger dan 18 graden."

Kreta na drie jaar geen vakantie: echt iets uitzonderlijks

Vorig jaar zijn Marjan en haar partner wel naar Kreta op vakantie geweest, na drie jaar niet weg te zijn geweest. "We hadden weer wat geld bij elkaar gespaard en kregen een tip van een adresje in een omgeving waar het niet zo duur was, ook door de coronasituatie. Zo'n vakantie ervaren we dan echt als iets uitzonderlijks, zo'n verwennerij. In het vliegtuig terug zeiden mensen dat ze het weekend erna naar Ibiza gingen. Nou, dat is er voor ons niet bij."

Ze vindt het niet erg dat ze niet ieder jaar op vakantie kan. "We wonen dicht bij het strand, we gaan daar soms heen voor een zonsondergang of we gaan fietsen. Dat soort belevenissen zijn ook mooi."

© https://nos.nl/artikel/24(...)oor-de-hoge-inflatie
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 7 augustus 2022 @ 01:17:27 #2
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_205570371
Kan kloppen. Het is weer ouderwets druk op ons kindervakantiedorp. Oorspronkelijk in de jaren 70 opgericht voor kinderen van wie de ouders geen geld hadden om op vakantie te gaan, maar de laatste decennia toch vooral een week waarin de ouders tijd voor elkaar hadden omdat wij op de kinderen pasten. Maar inmiddels gaan we toch weer een beetje terug naar de oorspronkelijke doelgroep.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_205570418
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 01:17 schreef Janneke141 het volgende:
Kan kloppen. Het is weer ouderwets druk op ons kindervakantiedorp. Oorspronkelijk in de jaren 70 opgericht voor kinderen van wie de ouders geen geld hadden om op vakantie te gaan, maar de laatste decennia toch vooral een week waarin de ouders tijd voor elkaar hadden omdat wij op de kinderen pasten. Maar inmiddels gaan we toch weer een beetje terug naar de oorspronkelijke doelgroep.
Mooi dat je daar aan meewerkt.

Hoe wordt zoiets eigenlijk bekostigd?
  zondag 7 augustus 2022 @ 02:00:21 #4
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205570429
Blijf dat altijd een beetje onzin vinden.

Toen ik een uitkering had kon ik alsnog 200 euro per maand sparen.

- De verwarming nooit warmer dan 17 graden in de winter
- 4 keer douchen per week
- voor 30 euro boodschappen doen per week ipv 50

Dan had ik ongeveer netto 700 euro vakantiegeld + wat ik maandelijks opzij had gezet, van dat geld kan je heus wel op vakantie.
Busreizen naar Spanje zijn bijvoorbeeld behoorlijk betaalbaar.
  zondag 7 augustus 2022 @ 02:23:26 #5
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_205570446
quote:
14s.gif Op zondag 7 augustus 2022 01:52 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Mooi dat je daar aan meewerkt.

Hoe wordt zoiets eigenlijk bekostigd?
Grofweg: 50% sponsoring en giften, 40% inschrijfgeld (omdat de meeste ouders dat echt wel kunnen betalen) en 10% gemeentesubsidie.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_205570448
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:23 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Grofweg: 50% sponsoring en giften, 40% inschrijfgeld (omdat de meeste ouders dat echt wel kunnen betalen) en 10% gemeentesubsidie.
En de belangeloze inzet van velen. ^O^
  zondag 7 augustus 2022 @ 02:27:28 #7
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_205570450
Ja joh, lachen man, de overheid helpt lekker mee de winsten af te romen naar aandeelhouders en de bezittende klasse, en als je niet op vakantie kan is dat je eigen schuld!
  zondag 7 augustus 2022 @ 02:31:09 #8
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_205570452
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:00 schreef BMW1993 het volgende:
Blijf dat altijd een beetje onzin vinden.

Toen ik een uitkering had kon ik alsnog 200 euro per maand sparen.

- De verwarming nooit warmer dan 17 graden in de winter
- 4 keer douchen per week
- voor 30 euro boodschappen doen per week ipv 50

Dan had ik ongeveer netto 700 euro vakantiegeld + wat ik maandelijks opzij had gezet, van dat geld kan je heus wel op vakantie.
Busreizen naar Spanje zijn bijvoorbeeld behoorlijk betaalbaar.
Knap als je vandaag de dag van ¤ 50,00 per week rond kan komen
Ik ben inmiddels overleden
pi_205570456
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:00 schreef BMW1993 het volgende:
Blijf dat altijd een beetje onzin vinden.

Toen ik een uitkering had kon ik alsnog 200 euro per maand sparen.

- De verwarming nooit warmer dan 17 graden in de winter
- 4 keer douchen per week
- voor 30 euro boodschappen doen per week ipv 50

Dan had ik ongeveer netto 700 euro vakantiegeld + wat ik maandelijks opzij had gezet, van dat geld kan je heus wel op vakantie.
Busreizen naar Spanje zijn bijvoorbeeld behoorlijk betaalbaar.
Over welke periode heb je het nu?

En als je van 30 euro kan rondkomen in de week zou ik wel eens willen weten wat jij op je boterhammen legt...gebakken lucht?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205570503
Gaan ze maar een dagje Zandvoort aan Zee. *) (8> :s)
Account verwijderd.
pi_205570522
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 01:17 schreef Janneke141 het volgende:
Kan kloppen. Het is weer ouderwets druk op ons kindervakantiedorp. Oorspronkelijk in de jaren 70 opgericht voor kinderen van wie de ouders geen geld hadden om op vakantie te gaan, maar de laatste decennia toch vooral een week waarin de ouders tijd voor elkaar hadden omdat wij op de kinderen pasten. Maar inmiddels gaan we toch weer een beetje terug naar de oorspronkelijke doelgroep.
Ja hier weer drie kinderen van boven de tien uit het dorp die niet kunnen zwemmen, maar dan ook echt niet kunnen zwemmen.

Hun ouders kunnen ook niet zwemmen, dus ze hadden er geen geld/behoefte aan.
Vakantie? Ja drie weken naar hun pa, die zelf twee van de drie weken moet werken…

Armoede is een groot probleem al jaren, ook onder Nederlanders.
  zondag 7 augustus 2022 @ 05:34:46 #12
434029 KillemWieft
Pleurt op met je mondkapje!
pi_205570527
Niet op vakantie kunnen, wat een ramp zeg. :')
I always win. Lights out, game over…
pi_205570536
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2022 05:34 schreef KillemWieft het volgende:
Niet op vakantie kunnen, wat een ramp zeg. :')
Als je geld alleen maar op gaat aan huur, boodschappen,energie en zorg dan is het wel schandalig dat je geen geld meer overhoudt voor ontspanning
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 06:46:12 #14
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570542
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 06:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Als je geld alleen maar op gaat aan huur, boodschappen,energie en zorg dan is het wel schandalig dat je geen geld meer overhoudt voor ontspanning
Dan gaan ze toch binnen Nederland ontspannen? Als je geen geld hebt om op vakantie te gaan naar Orlando ofzo, dan zijn er toch nationale alternatieven? Op vakantie is geen recht, maar een privilege die je moet kunnen bekostigen. Toch? :)
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
pi_205570555
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 06:46 schreef laforest het volgende:

[..]
Dan gaan ze toch binnen Nederland ontspannen? Als je geen geld hebt om op vakantie te gaan naar Orlando ofzo, dan zijn er toch nationale alternatieven? Op vakantie is geen recht, maar een privilege die je moet kunnen bekostigen. Toch? :)
Je werkt om te leven, niet andersom
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 07:05:07 #16
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570558
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:04 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Je werkt om te leven, niet andersom
Ben ik helemaal mee eens.
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
  zondag 7 augustus 2022 @ 07:06:21 #17
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205570559
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:00 schreef BMW1993 het volgende:
voor 30 euro boodschappen doen per week
Elke ochtend een boterham met niets er op en als avondeten een klein potje huismerk groenten. ^O^
Kom op, ¤30 is niets op dit moment man. Ik denk dat je eerder richting de ¤50 ¤60 moet denken voor wekelijkse boodschappen voor 1 persoon.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205570562
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:34 schreef Hathor het volgende:

[..]
Over welke periode heb je het nu?

En als je van 30 euro kan rondkomen in de week zou ik wel eens willen weten wat jij op je boterhammen legt...gebakken lucht?
Hij heeft het ooit eens opgesomd. Zo wil je echt niet eten :X
pi_205570566
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:06 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Elke ochtend een boterham met niets er op en als avondeten een klein potje huismerk groenten. ^O^
Kom op, ¤30 is niets op dit moment man. Ik denk dat je eerder richting de ¤50 ¤60 moet denken voor wekelijkse boodschappen voor 1 persoon.
Voor ¤30 per week krijg je, mijns inziens, niet de juiste hoeveelheid noodzakelijke voeding bij elkaar
pi_205570568
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:11 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Voor ¤30 per week krijg je, mijns inziens, niet de juiste hoeveelheid noodzakelijke voeding bij elkaar
Krijgt hij ook niet dus ;)
pi_205570571
Er zijn toch vele soorten manieren om op vakantie te gaan en het hoeft niet veel te kosten.

Nederlanders zijn gewoon te verwend. Een hoop Nederlanders zien vakantie pas als een echte vakantie als zij het vliegtuig naar de andere kant van de wereld reizen omdat Europa zo saai is. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 07:25:28 #22
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570576
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:06 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Elke ochtend een boterham met niets er op en als avondeten een klein potje huismerk groenten. ^O^
Kom op, ¤30 is niets op dit moment man. Ik denk dat je eerder richting de ¤50 ¤60 moet denken voor wekelijkse boodschappen voor 1 persoon.
Tussen 100 en 160 per week hiero. :)

Voor 30 euro heb je vrij weinig, vooral als je kinderen hebt.
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 07:28:09 #23
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570577
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:17 schreef HSG het volgende:
Er zijn toch vele soorten manieren om op vakantie te gaan en het hoeft niet veel te kosten.

Nederlanders zijn gewoon te verwend. Een hoop Nederlanders zien vakantie pas als een echte vakantie als zij het vliegtuig naar de andere kant van de wereld reizen omdat Europa zo saai is. :')
Vakantie binnen Europa is heerlijk hoor. O+
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
pi_205570585
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:28 schreef laforest het volgende:

[..]
Vakantie binnen Europa is heerlijk hoor. O+
Doet het gros van de Nederlanders ook gewoon, dus waar betreffende user dat soort stompzinnige generaliserende opmerkingen vandaan denk te moeten halen is mij een raadsel.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_205570596
Ik was 14 toen ik voor het eerst op vakantie ging met mijn ouders. Voor die tijd hadden ze er geen geld voor. Heb het ook nooit gemist want mijn beste vriendinnetje ging ook niet op vakantie. Dus we speelden de hele vakantie samen.

Nu heb ik m'n eigen gezin en gaan we ook niet op vakantie. Niet omdat we het niet kunnen betalen, maar omdat we er geen behoefte aan hebben. Mijn vriend ging als kind ook nooit.

We zijn ook wel een beetje verwend hoor. Eens per 2 of 3 jaar op vakantie is ook niks mis mee. Ik ben nu 32, maar toen ik op de basisschool zat gingen genoeg kinderen niet elk jaar op vakantie.
pi_205570598
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:00 schreef BMW1993 het volgende:
Blijf dat altijd een beetje onzin vinden.

Toen ik een uitkering had kon ik alsnog 200 euro per maand sparen.

- De verwarming nooit warmer dan 17 graden in de winter
- 4 keer douchen per week
- voor 30 euro boodschappen doen per week ipv 50

Dan had ik ongeveer netto 700 euro vakantiegeld + wat ik maandelijks opzij had gezet, van dat geld kan je heus wel op vakantie.
Busreizen naar Spanje zijn bijvoorbeeld behoorlijk betaalbaar.
Ik zou liever heel de winter lekker warm erbij zitten, heel het jaar lekker eten, niet zuinig aan doen ipv 2 weekjes op vakantie van de bespaarde centjes.

Vakantie is soberso overrated, als je een fijn huis hebt voorzien van alle gemakken waarom zou je dan op vakantie moeten.
pindazakje
pi_205570599
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:04 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Je werkt om te leven, niet andersom
We moeten bezuinigen om Putin dwars te zitten hoorde ik.
Is Slava Taiwani a thing yet?
pi_205570606
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:06 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Elke ochtend een boterham met niets er op en als avondeten een klein potje huismerk groenten. ^O^
Kom op, ¤30 is niets op dit moment man. Ik denk dat je eerder richting de ¤50 ¤60 moet denken voor wekelijkse boodschappen voor 1 persoon.
50/60 is nog heel weinig. Je kunt geen boodschappen doen beneden de 10 euro per dag. Althans, als je ook nog een beetje gezond, gebalanceerd wil eten.

Theoretisch kun je natuurlijk ook de havermout - pakje mie dieet doen.
  zondag 7 augustus 2022 @ 08:02:50 #29
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_205570614
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Hij heeft het ooit eens opgesomd. Zo wil je echt niet eten :X
Helmonds diner:
Knakworsten in de waterkoker en dan cup a soup maken.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
pi_205570620
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:46 schreef Donna het volgende:
Ik was 14 toen ik voor het eerst op vakantie ging met mijn ouders. Voor die tijd hadden ze er geen geld voor. Heb het ook nooit gemist want mijn beste vriendinnetje ging ook niet op vakantie. Dus we speelden de hele vakantie samen.

Nu heb ik m'n eigen gezin en gaan we ook niet op vakantie. Niet omdat we het niet kunnen betalen, maar omdat we er geen behoefte aan hebben. Mijn vriend ging als kind ook nooit.

We zijn ook wel een beetje verwend hoor. Eens per 2 of 3 jaar op vakantie is ook niks mis mee. Ik ben nu 32, maar toen ik op de basisschool zat gingen genoeg kinderen niet elk jaar op vakantie.
Wij hadden geen auto en pa verdiende niet heel veel, dus als kind ging ik bijna nooit met vakantie en al helemaal niet naar het buitenland. In tegenstelling tot jou had ik daar wel moeite mee, had graag net als andere kinderen met de sleurhut naar Frankrijk gewild. Maar ach..later ruimschoots ingehaald. Nu zie ik met vakantie gaan als iets dat leuk is, maar ik hoef niet persé weg. Voor kinderen is dat anders, daarom is het mooi dat er projecten zijn die het mogelijk maken dat kinderen van arme ouders ook weg kunnen gaan.
pi_205570623
Ik denk maar zo, zelfs voor dat relatief kleine bedrag dat een 'vakantie' kost heb je alweer een potje voor andere onvoorziene uitgaven zoals dokters/tandartskosten, verjaardagen van kinderen of of minder urgent sinterklaas en kerst. Maar dan komt er natuurlijk weer een nieuwe jankronde dat ze geen geld hebben.
'Vakantie' is leuk als je echt niet op een cent hoeft te kijken maar als je normaal gesproken al krap zit kun je het maar beter laten.

Zo'n moeder die dan beweert dat ze eindelijk haar kind door het bos kan laten rennen? Ehm, dat kan normaal ook maar dan moet je wel wat moeite doen en zelf in beweging komen. Het zijn toch altijd zaken die {gratis} het hele jaar door kunnen maar op de één of andere manier lukt dat dan nooit en laten ze hun kroost dagelijks krijsend en gillend de hele dag de buurt terroriseren. Het zijn ook altijd kinderen die vanalles mankeren maar het ergste is toch wel het gebrek aan opvoeding. }:| :') Maar ik dwaal af.

Ja jammer joh, geen vakantie, nou poehpoeh. Keuzes hebben consequenties en het is geen eerste levensbehoefte. Spaar dat geld op voor belangrijkere zaken die ongetwijfeld op je pad gaan komen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Bep-Vetklep op 07-08-2022 08:13:47 ]
🍀
pi_205570625
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:06 schreef Bep-Vetklep het volgende:
Ik denk maar zo, zelfs voor dat relatief kleine bedrag dat een 'vakantie' kost heb je alweer een potje voor andere onvoorziene uitgaven zoals dokters/tandartskosten, verjaardagen van kinderen of of minder urgent sinterklaas en kerst. Maar dan komt er natuurlijk weer een nieuwe jankronde dat ze geen geld hebben.
'Vakantie' is leuk als je echt niet op een cent hoeft te kijken maar als je normaal gesproken al krap zit kun je het maar beter laten.

Zo'n moeder die dan beweert dat ze eindelijk haar kind door het bos kan laten rennen? Ehm, dat kan normaal ook maar dan moet je wel wat moeite doen en zelf in beweging komen. Het zijn toch altijd zaken die {gratis} het hele jaar door kunnen maar op de één of andere manier lukt dat dan nooit en laten ze hun kroost dagelijks krijsend en gillend de hele dag de buurt terroriseren. Het zijn ook altijd kinderen die vanalles mankeren maar het ergste is toch wel het gebrek aan opvoeding. }:| :')
Uh....

Hier is geen touw aan vast te knopen.
pi_205570629
dubbel
🍀
pi_205570630
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Uh....

Hier is geen touw aan vast te knopen.
Ik was nog niet klaar. :')
Wat valt er niet aan te begrijpen?
🍀
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 08:12:44 #35
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570631
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:46 schreef Donna het volgende:
Ik was 14 toen ik voor het eerst op vakantie ging met mijn ouders. Voor die tijd hadden ze er geen geld voor. Heb het ook nooit gemist want mijn beste vriendinnetje ging ook niet op vakantie. Dus we speelden de hele vakantie samen.

Nu heb ik m'n eigen gezin en gaan we ook niet op vakantie. Niet omdat we het niet kunnen betalen, maar omdat we er geen behoefte aan hebben. Mijn vriend ging als kind ook nooit.

We zijn ook wel een beetje verwend hoor. Eens per 2 of 3 jaar op vakantie is ook niks mis mee. Ik ben nu 32, maar toen ik op de basisschool zat gingen genoeg kinderen niet elk jaar op vakantie.
Toen ik 5 was gingen we op wintersport naar Zweden. Mijn zoontje is nu 3 en die is al naar verschillende landen met het vliegtuig op vakantie geweest. Tijden zijn gewoon anders. Dit kun je niet meer vergelijken. Volgend jaar gaan we naar Florida, mooi voor zijn schoolplicht aan.

Toen ik op de basisschool zat was het met een schip, bus, of auto. Vliegen was niet zoals het nu is.
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
pi_205570632
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 02:00 schreef BMW1993 het volgende:
Blijf dat altijd een beetje onzin vinden.

Toen ik een uitkering had kon ik alsnog 200 euro per maand sparen.

- De verwarming nooit warmer dan 17 graden in de winter
- 4 keer douchen per week
- voor 30 euro boodschappen doen per week ipv 50

Dan had ik ongeveer netto 700 euro vakantiegeld + wat ik maandelijks opzij had gezet, van dat geld kan je heus wel op vakantie.
Busreizen naar Spanje zijn bijvoorbeeld behoorlijk betaalbaar.
Dit was in het jaar kruik?
pi_205570635
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:12 schreef Bep-Vetklep het volgende:

[..]
Ik was nog niet klaar. :')
Wat valt er niet aan te begrijpen?
Wat nou je punt precies is. Mensen moeten vakantie laten, want er zijn andere geldpotjes?
pi_205570641
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:12 schreef laforest het volgende:

[..]
Toen ik 5 was gingen we op wintersport naar Zweden. Mijn zoontje is nu 3 en die is al naar verschillende landen met het vliegtuig op vakantie geweest. Tijden zijn gewoon anders. Dit kun je niet meer vergelijken. Volgend jaar gaan we naar Florida, mooi voor zijn schoolplicht aan.

Toen ik op de basisschool zat was het met een schip, bus, of auto. Vliegen was niet zoals het nu is.
Ik vind reizen prachtig. Maar wat heb je er in hemelsnaam aan als 3 jarige om al naar verschillende landen te zijn geweest?

Je ventje heeft geen idee.... _O-
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 08:19:43 #39
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570644
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:17 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ik vind reizen prachtig. Maar wat heb je er in hemelsnaam aan als 3 jarige om al naar verschillende landen te zijn geweest?

Je ventje heeft geen idee.... _O-
Klopt, maar hij geniet wel van het alles, ookal begrijpt hij het niet. Alsof een kind niet in een andere stad kan genieten.
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
pi_205570646
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:12 schreef laforest het volgende:

[..]
Toen ik 5 was gingen we op wintersport naar Zweden. Mijn zoontje is nu 3 en die is al naar verschillende landen met het vliegtuig op vakantie geweest. Tijden zijn gewoon anders. Dit kun je niet meer vergelijken. Volgend jaar gaan we naar Florida, mooi voor zijn schoolplicht aan.

Toen ik op de basisschool zat was het met een schip, bus, of auto. Vliegen was niet zoals het nu is.
Nee toen was vliegen nog een luxe. Zou het weer moeten worden. Het is onvoorstelbaar dat je voor een paar tientjes naar Lissabon of Stockholm kan vliegen.
Sowieso vind ik op vakantie gaan ook echt een luxe. Hoe erg is dat nou als dat niet elk jaar kan?
pi_205570648
In mijn jeugd was er geen geld voor vakantie, ik denk dat ik in mijn 51 jarig bestaan nog geen 10 x op vakantie ben geweest. Daar komt ook niet veel meer bij, want ik ben het liefst thuis. Een dagje weg vind ik leuk, hooguit weekendje weg ook nog wel. Maar ik snap dat het voor sommige mensen te duur is, het loopt hier wel een beetje uit de klauwen inmiddels.
pi_205570649
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:19 schreef laforest het volgende:

[..]
Klopt, maar hij geniet wel van het alles, ookal begrijpt hij het niet. Alsof een kind niet in een andere stad kan genieten.
Uiteraard wel. Maar dat kan een kind juist heel goed, omdat die geen idee heeft.

De meerwaarde van reizen komt eigenlijk pas na je 18de. Als kind heb je geen idee, en als puber dien je hoogstens een paar keer op zuipvakanties te gaan. Pas daarna is het van belang om ook cultureel te gaan reizen, al is het maar zodat je kan neerkijken op de plebs.

Van groot belang.
pi_205570650
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:14 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Wat nou je punt precies is. Mensen moeten vakantie laten, want er zijn andere geldpotjes?
Als je zo goed als geen geld hebt om vakantie te vieren en je hebt maar 200/300euro om uit te geven dan lijkt het me slimmer om dat beetje geld te bewaren voor belangrijkere dingen zodat je een potje hebt voor onvoorziene uitgaven die er zeker gaan komen. Duidelijk toch?
🍀
  Spellchecker zondag 7 augustus 2022 @ 08:22:38 #44
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_205570651
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:20 schreef Donna het volgende:

[..]
Nee toen was vliegen nog een luxe. Zou het weer moeten worden. Het is onvoorstelbaar dat je voor een paar tientjes naar Lissabon of Stockholm kan vliegen.
Sowieso vind ik op vakantie gaan ook echt een luxe. Hoe erg is dat nou als dat niet elk jaar kan?
Blijkbaar voor een heleboel mensen een ramp, getuige het vele geklaag de afgelopen 2 jaar ....
  Moderator zondag 7 augustus 2022 @ 08:23:31 #45
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205570655
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:20 schreef Donna het volgende:

[..]
Nee toen was vliegen nog een luxe. Zou het weer moeten worden. Het is onvoorstelbaar dat je voor een paar tientjes naar Lissabon of Stockholm kan vliegen.
Sowieso vind ik op vakantie gaan ook echt een luxe. Hoe erg is dat nou als dat niet elk jaar kan?
Ik vind dat best erg. :@
Ik ging minimaal 3 keer per jaar op vakantie. Toen ik vader werd veranderde dat ineens.

Anyway, ik ga nu naar het strand. Ik reageer vanmiddag wel weer. :W
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
pi_205570656
quote:
5s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:22 schreef Bep-Vetklep het volgende:

[..]
Als je zo goed als geen geld hebt om vakantie te vieren en je hebt maar 200/300euro om uit te geven dan lijkt het me slimmer om dat beetje geld te bewaren voor belangrijkere dingen zodat je een potje hebt voor onvoorziene uitgaven die er zeker gaan komen. Duidelijk toch?
Ja, de spaar-scam. Zeker als je zo weinig nog overhoudt, is het juist van belang om dat te gebruiken voor nog leuke dingen. Want echt 'sparen' kun je daar helemaal niet mee.
pi_205570660
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:23 schreef laforest het volgende:

[..]
Ik vind dat best erg. :@
Ik ging minimaal 3 keer per jaar op vakantie. Toen ik vader werd veranderde dat ineens.

Anyway, ik ga nu naar het strand. Ik reageer vanmiddag wel weer. :W
Nu overdrijf je. Want je gaat helemaal niet naar het strand.

Ik weet dat, en jij weet dat ook. Burgermannetje. ;)
pi_205570661
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 07:52 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
We moeten bezuinigen om Putin dwars te zitten hoorde ik.
Nou, het heeft effect hoor...

:')
pi_205570663
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja, de spaar-scam. Zeker als je zo weinig nog overhoudt, is het juist van belang om dat te gebruiken voor nog leuke dingen. Want echt 'sparen' kun je daar helemaal niet mee.
Daarin verschillen we dan van mening. Ik vind het juist fijn om wat geld achter de hand te hebben voor andere zaken dan vakantie, zoals bv tandartskosten die niet vergoed worden. Of een mankement aan de wasmachine te kunnen verhelpen. Ik noem maar wat.
🍀
pi_205570665
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 08:25 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Nou, het heeft effect hoor...

:')
Nee daar begint men nu ook achter te komen.
Is Slava Taiwani a thing yet?
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')