abonnement bol.com Coolblue
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:13:21 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_205559192
Energiebedrijven bezorgd over klanten met een te laag maandbedrag

Iedereen op FOK! hartelijk gegroet,

En ja, ůůk wij weten op voorhand al dat het voor velen geen gemakkelijke tijden zijn, evenals dat door de gascrisis en aanstaande winterperiode ~:) wellicht nůg moeilijkere tijden kunnen aanbreken voor de wat minder kapitaalkrachtigen onder u en ons. *)
In de beste Haerlemsche en Amsterdamse kringen, waar mensen als ik sinds jaar en dag zeer actief zijn ten gunste van de doorsnee NL'er en ook landelijk bekend staan als zeer gerespecteerde professionals door hun goede functie op de Zuidas *), is men uiteraard zeer begaan met wat men min of meer tweederangs burgers kan noemen tot de onderlaag van de bevolking aan toe. :7~

Wat kan ik zeggen? In het Haerlemsche waar desondanks velen er goed van kunnen blijven leven, omdat een groot aantal inwoners het schaapjes op het droge hebben en niet op 'n paar centen kijken, komen sommigen helaas ook in financiŽle problemen. :|W Enfin, daarentegen is men in de hogere kringen van mening dat eenieder het leven grotendeels zelf in de hand heeft :muziek: en daarmee geheel naar onze verwachting *) eigen (financiŽle) en sociale successen creŽert *) :Y) :z, waarbij het realiseren van een koopwoning in tijden van woningnood ook wat gemakkelijker wordt. ;)
Ik mag u vertellen dat op locatie Amsterdam Zuid contact met Rutte en nog 'n andere minister is geweest aangaande deze kwestie wat een verhelderend beeld geeft over hoe het eventueel ook anders kan. *)

Goede betaalbaarheid van diverse benodigdheden als gevolge van diverse voordelen is ťťn ding. Maar ook het behalen van successen door het maken van carriŤre op verschillende vlakken doet ook vaak wonderen om het hoofd ruimschoots boven water te kunnen houden in tijden van economische tegenspoed, wat u wellicht te wachten staat. :lijstje:
Hoewel men in het Haerlemsche :Y) :9, waar het Goede Leven ons continu toelacht :9~ en feesten of gezellige evenementen om de haverklap de revue passeren :9~, maar ook binnen Amsterdams management veel medeleven koestert, verwacht men toch 'n zekere mate van eigen initiatief bij de 'gewone' burger om zelf zo goed als mogelijk de kosten te drukken. :7~

Welnu, bezuinig bijvoorbeeld eindelijk eens op overbodige boodschappen en doe in geval van onacceptabele schaarste bijvoorbeeld uw auto weg. :{w Drink/blow wat minder of maak wat minder reizen per vliegtuig/trein. :)
Rook wat minder en ga minder uit eten bij uw favoriete restaurant, en.. :s) :s) :s) stook straks gerust wat minder op (voor u) meest gebruikelijke manier en kies tijdig voor alternatieven. ;)
In gulden samenspraak met reeds genoemde energiebedrijven en de overheid, onder auspiciŽn van langstzittende premier Mark Rutte & Co, verschenen deze goede adviezen onlangs op tafel. *)

Als niemand minder dan zeer kundige aan diverse andere organisaties geleerde functionarissen op de Zuidas *), die professioneel management voeren met een gunstige missie voor volk en vaderland zoals het mensen in de hogere kringen betaamt :Y), zien wij voor aankomende tijd erop toe en is het onze hartenwens dat iedereen straks voldoende tot goed deze crisis doorkomt. :lijstje: En de financiŽle ellende en misŤre begint voor 'n handjevol burgers helaas eigenlijk nu al :|W, en bijbetalen is onder deze omstandigheden voor niemand echt leuk, mij dunkt. :7~

Eventueel noodzakelijke betalingsregelingen zullen als vanouds tot de mogelijkheden blijven behoren voor meest arme burgers, waaronder misschien u en zij die door noodlijdende omstandigheden hun eigen zaakjes nog niet optimaal konden en kunnen regelen. :o
Wat kan ik zeggen? Als functionaris(sen) van stand uit Haarlem en omstreken *), die er welverdiend goed van kunnen blijven leven :Y) :9 , hopen wij *) uiteraard het allerbeste voor u en iedereen nu de energie- en boodschappenprijzen sowieso steeds hoger worden waarbij men uitgaat van 'n zekere mate van publieke zelfredzaamheid. :lijstje:

Maar goed, er staan thans genoeg opties open als alternatief voor het Russische gas. ;)
Desalniettemin maakt men zich in de beste kringen toch ook best gepaste zorgen over alle strubbelingen omtrent de Nord Stream1 pijplijn als gevolg van de nare oorlog in OekraÔne, oftewel de Russische pijplijn/gastoevoer en hetgeen wat dit allemaal teweegbrengt binnen de EU en NL w/

Tot slot is deze bijdrage het minste wat men van hogerhand voor u en anderen kan betekenen, dus is het tenminste iets waarmee ik u allen uiteraard alvast 'n heel fijn en misschien wat zorgelozer weekend toewens! :7~

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • vandaag, 12:12 • Aangepast vandaag, 13:07

Energiebedrijven maken zich zorgen over de te verwachten betalingsproblemen als klanten hun jaarafrekening krijgen. Veel mensen betalen maandelijks een te laag bedrag voor hun energiekosten, waardoor ze aan het eind van het jaar een fors bedrag moeten bijbetalen.

Bij Vattenfall betaalt een op de tien klanten 200 euro per maand te weinig. De Telegraaf schrijft daar vandaag over. Het bedrijf zei al begin juli dat klanten in het nauw komen door de prijsverhogingen.

Eneco deelt die zorgen, zegt een woordvoerder. Bij hen moet een op de tien klanten op dit moment een bedrag ter hoogte van drie termijnbedragen bijbetalen bij de jaarafrekening. Dat bedrag wisselt en heeft te maken met het verbruik.

Essent herkent het beeld ook en attendeert klanten hierop. Hoeveel klanten te weinig betalen maakt het bedrijf niet bekend.

Volgens Vattenfall stellen sommige mensen hun termijnbedrag lager in dan nodig omdat ze het simpelweg niet kunnen betalen. Maar er zijn ook mensen die hun verbruik te laag inschatten. Via een app zien mensen hoeveel ze verbruiken in de zomer, en omdat dat lager is dan het termijnbedrag stellen ze dat naar beneden bij.

Maar dat is niet realistisch, zegt een woordvoerder. "Het overgrote deel van wat je aan energie verbruikt, gebeurt in de wintermaanden. Die drie, vier maanden bepalen voor een groot deel jouw jaarbedrag."

FinanciŽle ruimte

Ondanks de zorgen wil Vattenfall de mogelijkheid voor mensen om hun termijnbedrag zelf naar beneden bij te stellen niet blokkeren. "We hebben dat in het verleden wel eens geprobeerd, maar toen kregen we klachten. Mensen willen het zelf bepalen", zegt een woordvoerder. Daarnaast kan het mensen ook wat financiŽle ruimte geven om het termijnbedrag naar beneden bij te stellen, ook al komt de rekening uiteindelijk wel.

Bij Eneco kunnen klanten, als hun termijnbedrag door Eneco naar boven is bijgesteld, het bedrag zelf online tot 20 procent naar beneden bijstellen. Als mensen nog minder willen betalen moeten ze contact opnemen met het bedrijf. Of Eneco dat toestaat verschilt per geval, zegt het bedrijf.

"Het belangrijkste is dat we dan contact hebben met de klant, en dan kunnen we ook overgaan tot een betalingsregeling als dat nodig is." Eneco zegt dat het soms beter is om een te laag termijnbedrag te hebben wanneer mensen het echt niet kunnen betalen. "Als je een verlaging nooit toelaat, breng je mensen meteen in de problemen. Maar we proberen het wel te ontmoedigen en ze door te verwijzen naar hulp."

bron: Gaslicht.com

De kosten voor een energiecontract zijn het afgelopen jaar enorm opgelopen. Uit cijfers die Nu.nl bij gaslicht.com heeft opgevraagd blijkt dat een nieuw energiecontract nu gemiddeld 6500 euro per jaar kost. Dat is ruim 4000 euro meer dan een jaar geleden.

De tarieven voor mensen bij wie bijvoorbeeld het jaarcontract is afgelopen, of voor mensen die al in een variabel contract zaten kunnen lager uitvallen.

Die 6500 euro geldt met name voor mensen die een nieuw contract moeten afsluiten, zegt het bedrijf, omdat ze bijvoorbeeld verhuizen van een huurhuis waar de energiekosten waren inbegrepen naar een huurhuis waar dat niet het geval is.

Gaslicht.com laat weten dat ze vooral de laatste weken een enorme stijging van de prijs hebben gezien. Begin juli lag de gemiddelde prijs van een energiecontract nog op 5300 euro. Vooral sinds de zorgen over gaspijpleiding Nord Stream 1 liep de prijs op.

Waar de prijs nog naartoe gaat is niet te zeggen. "We hebben dit nog nooit meegemaakt, aan een voorspelling ga ik me niet wagen", zegt een woordvoerder van Vattenfall.

© https://nos.nl/artikel/24(...)-te-laag-maandbedrag
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:23:32 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205559264
Wat lief van de energiebedrijven dat ze zo bezorgd zijn om hun medemens. O+
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205559288
Bezorgd om hun centjes ja.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:31:23 #4
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_205559309
36 euro. Is dat niet genoeg?

Dat is het bedrag waar Vattenfall het zelf naar verlaagde voor me :P
pi_205559321
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:23 schreef Harvest89 het volgende:
Wat lief van de energiebedrijven dat ze zo bezorgd zijn om hun medemens. O+
Je ziet al wel een beetje aankomen waar het straks heen gaat.

Heel veel klanten kunnen hun energierekening straks niet betalen, al die huishoudens afsluiten van hun gas-aansluiting is maatschappelijk niet te verantwoorden, energiebedrijven kunnen die kosten zelfstandig niet dragen en dus komt er een overheidsregeling.
pi_205559323
Als 10 a 15 % van het totale gasverbruik bezuinigd moet worden, waarom kan de industrie dat niet doen?
pi_205559330
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:34 schreef christmastsunami het volgende:
Als 10 a 15 % van het totale gasverbruik bezuinigd moet worden, waarom kan de industrie dat niet doen?
Doen ze ook. We zitten als land al op 20% minder verbruik geloof ik.

Maakt het gas niet beter betaalbaar.
pi_205559331
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:34 schreef christmastsunami het volgende:
Als 10 a 15 % van het totale gasverbruik bezuinigd moet worden, waarom kan de industrie dat niet doen?
dat kunnen ze ook
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:38:16 #9
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205559335
Mijn maanbedrag is ook te laag... maar mijn gasverbruik is ook veel minder dan jaar ervoor...
Eind van het jaar de afrekening en dan zien we wel... misschien ook wel overstappen.
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_205559347
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:36 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Doen ze ook. We zitten als land al op 20% minder verbruik geloof ik.

Maakt het gas niet beter betaalbaar.
Beter betaalbaar voor wie? Er zijn toch verschillende tarieven? Die van de burgers naar beneden, die van grootverbruikers/industrie nog meer omhoog.
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:40:50 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205559348
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:38 schreef Bocaj het volgende:
Mijn maanbedrag is ook te laag... maar mijn gasverbruik is ook veel minder dan jaar ervoor...
Eind van het jaar de afrekening en dan zien we wel... misschien ook wel overstappen.
Als het TE laag is moet je uiteindelijk alsnog bijbetalen. Dat je verbruik minder is dan vorige jaar doet daar niets aan af.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_205559357
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:40 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Beter betaalbaar voor wie? Er zijn toch verschillende tarieven? Die van de burgers naar beneden, die van grootverbruikers/industrie nog meer omhoog.
klopt grootverbruikers hebben een lager tarief maar in absolute euro's betalen ze meerdere tientallen factoren tot honderden factoren meer dan een burger.
Dus als je als burger die tarieven wilt dan betaal je significant meer dan nu
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205559369
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:40 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Beter betaalbaar voor wie? Er zijn toch verschillende tarieven? Die van de burgers naar beneden, die van grootverbruikers/industrie nog meer omhoog.
Er zijn twee verschillende issues, de leveringszekerheid en de betaalbaarheid.

Voor de leveringszekerheid kan je best offers vragen van de industrie om te waarborgen dat huishoudens voldoende gas hebben in de winter. Maar met de leveringszekerheid lijkt het vooralsnog wel goed te komen.

Het tweede issue (betaalbaarheid) is een veel groter probleem. En dan maakt het niets uit of de industrie minder gas verbruikt, die prijs blijft voor huishoudens exact even hoog.
pi_205559374
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Als het TE laag is moet je uiteindelijk alsnog bijbetalen. Dat je verbruik minder is dan vorige jaar doet daar niets aan af.
Ik ga niet MEER betalen als ik MINDER gebruikt heb. Dat is te krom voor woorden.
pindazakje
pi_205559384
Wij zijn dit jaar ergens gaan wonen waar we voor het eerst stadsverwarming hadden. Uit navraag bij de klantenservice bleek dat het maandbedrag dat was voorgesteld ver onder het gemiddelde verbruik voor ons type woning was. :')

Het gemiddelde verbruik resulteerde ongeveer in het dubbele van ons maandbedrag toentertijd. Dus heb het maandbedrag gelijk omhoog gezet zodat we niet ineens onverwachts een torenhoge rekening krijgen. We zijn niet in de positie dat we dat echt niet kunnen lijden, maar dit was wel een bijzonder onaangenaam verschil als we inderdaad gemiddelde verbuikers zijn (waarschijnlijk minder, maar weten het voor dit huis dus zelf ook nog niet).

Vond het wel absurd dat het voorgestelde maandbedrag voor ons als nieuwe bewoners qua maandelijkse kosten gewoon de helft van het gemiddelde verbruik was.
Op dinsdag 23 maart 2021 14:05 schreef JochemSjakie het volgende:
The old switcheroo. @:Stepperoller is nu al een legende _O_
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:46:27 #16
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205559387
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:45 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Ik ga niet MEER betalen als ik MINDER gebruikt heb. Dat is te krom voor woorden.
Als de prijs per eenheid dermate stijgt dat je met minder verbruik alsnog meer geld kwijt bent dan vorig jaar ga je voor minder gebruik dus meer betalen.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:49:09 #17
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205559403
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:45 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Ik ga niet MEER betalen als ik MINDER gebruikt heb. Dat is te krom voor woorden.
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Als de prijs per eenheid dermate stijgt dat je met minder verbruik alsnog meer geld kwijt bent dan vorig jaar ga je voor minder gebruik dus meer betalen.
Helaas is het waar...
Links- of rechtsom we zullen meer gaan betalen per maand...
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_205559413
en al die gekken nu de ramen wijd open...om het huis te koelen,,. onbegrijpelijk, houdt die warmte dan vast in de huis, kunnen ze van de winter de kachel uitlaten en die 800 of 1300 euro tegenwoordig al in hun zak steken
pi_205559426
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:50 schreef Golf8 het volgende:
en al die gekken nu de ramen wijd open...om het huis te koelen,,. onbegrijpelijk, houdt die warmte dan vast in de huis, kunnen ze van de winter de kachel uitlaten en die 800 of 1300 euro tegenwoordig al in hun zak steken
Of koelen met een airco, kost dubbel duur _O-
pindazakje
pi_205559441
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:50 schreef Golf8 het volgende:
en al die gekken nu de ramen wijd open...om het huis te koelen,,. onbegrijpelijk, houdt die warmte dan vast in de huis, kunnen ze van de winter de kachel uitlaten en die 800 of 1300 euro tegenwoordig al in hun zak steken
Die 800 of 1300 euro ook, ja die gaat men natuurlijk niet bewaren. Dat is al uitgegeven.
pi_205559499
Wij hebben ons te afhankelijk gemaakt van criminele landen (Rusland, Saudi-ArabiŽ, Qatar, China, VAE, Koeweit) dus tijd om daar mee te stoppen.

[ Bericht 2% gewijzigd door HSG op 06-08-2022 10:05:23 ]
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_205559508
Zorgen :') Ze willen natuurlijk volgend jaar ook weer recordwinsten boeken
Nieuw is niet altijd beter.
pi_205559594
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:52 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Of koelen met een airco, kost dubbel duur _O-
Heerlijk joh, airco _O_ Staat hier standaard aan op hete dagen. Geld meer dan waard.
pi_205559653
Ik ben wel benieuwd hoe de winter gaat. Maar ik zit in een woning met energielabel A, warmteterugwinning, 6 zonnepanelen en heb nu een variabel contract waarvan de eindafrekening in maart komt.

Ik betaal 115 euro aan Voorschot, maar heb vanaf maart nog geen 100 euro aan energiekosten gemaakt. Natuurlijk loopt dit wel op in de winter, maar ik kan me niet voorstellen dat ik moet bijbetalen.

Overigens had ik ook recht op die 1300 euro die mooi aan de kant gaat. Maar ik heb het vermoeden dat mensen even lekker op vakantie zijn gegaan :')
pi_205559688
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 20:13 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Heerlijk joh, airco _O_ Staat hier standaard aan op hete dagen. Geld meer dan waard.
Uitkomst absoluut, dit jaar pas 2 dagen nodig gehad, omdat hij er toch al hangt, de andere dagen kun je prima uit met natuurlijke koeling
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 20:38:41 #26
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_205559823
Ik heb vorige maand de jaarafrekening gehad en ze hebben mijn voorschot op 0 gezet (van 20 euro). Ik probeer het terug te zetten naar 20 euro maar ik mag niet hoger dan -8 instellen op de website. Blijkbaar kan ik alleen maar elke maand geld krijgen van mijn energieleverancier.
En ondertussen wel elke week een mailtje sturen dat je naar je maandbedrag moet kijken.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 20:46:26 #27
22565 asco
Los in deze tent
pi_205559902
Het was al een hele tijd terug duidelijk, we gaan naar de kloten. :Y

Heb gewoon wat plezier in je leven zolang het nog kan. *O*

Voor alle ouders vanaf 2000; seriously??

[ Bericht 12% gewijzigd door asco op 05-08-2022 20:51:46 ]
pi_205559936
Dit jaar is de prijzen ook extreem gestegen. Dus veel mensen weten de precieze prijs niet.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_205560052
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 20:46 schreef asco het volgende:
Het was al een hele tijd terug duidelijk, we gaan naar de kloten. :Y

Heb gewoon wat plezier in je leven zolang het nog kan. *O*

Voor alle ouders vanaf 2000; seriously??
Waarom niet? Niet iedereen kiest ervoor om in Nederland te blijven en “manager” te worden.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 21:02:34 #30
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_205560076
Als je 700 moet betalen en ze zetten vervolgens je nieuwe maandbedrag op 130 euro dan is er niemand bezorgd bij zo'n bedrijf?
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 21:06:47 #31
22565 asco
Los in deze tent
pi_205560118
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Waarom niet? Niet iedereen kiest ervoor om in Nederland te blijven en “manager” te worden.
Omdat deze maatschappij ten onder gaat en je 4 kinderen voor galg en rad gaan opgroeien.

Maar hey, don't shoot he messenger. :)
pi_205560212
Ze willen ook dat ik mijne verhoog. Mooi niet dat ik ga bijbetalen.
Op zondag 18 juli 2021 22:02 schreef Catkiller het volgende:
Achterlijke hoer respecteer gewoon de mening van een ander
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 21:22:51 #33
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_205560315
quote:
De kosten voor een energiecontract zijn het afgelopen jaar enorm opgelopen. Uit cijfers die Nu.nl bij gaslicht.com heeft opgevraagd blijkt dat een nieuw energiecontract nu gemiddeld 6500 euro per jaar kost. Dat is ruim 4000 euro meer dan een jaar geleden.
6500 euro per jaar _O-

Weinig mensen in Nederland die dat kunnen betalen. Op zo'n moment kan je dus maar beter doen of je het niet ziet want de overheid springt toch wel bij.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_205560502
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:49 schreef Bocaj het volgende:

[..]
[..]
Helaas is het waar...
Links- of rechtsom we zullen meer gaan betalen per maand...
Dat geldt echt niet voor iedereen. Als je netto verbruik heel laag of negatief is betaal je nu als gevolg van de fors verhoogde 'heffingskorting energiebelasting' minder dan voorheen of krijg je meer geld terug.

Voor mensen met flink wat zonnepanelen zijn de huidige energieprijzen een feestje. Wij overwegen het garagedak ook nog vol te leggen en een zichzelf terugverdienende solar-carport te plaatsen.
pi_205560514
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 20:48 schreef Captain_Ghost het volgende:
Dit jaar is de prijzen ook extreem gestegen. Dus veel mensen weten de precieze prijs niet.
Hoezo niet?
Historisch verbruik * nieuwe tarief per eenheid is toch niet zo'n moeilijke rekensom?
pi_205560544
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 20:20 schreef PS. het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe de winter gaat. Maar ik zit in een woning met energielabel A, warmteterugwinning, 6 zonnepanelen en heb nu een variabel contract waarvan de eindafrekening in maart komt.

Ik betaal 115 euro aan Voorschot, maar heb vanaf maart nog geen 100 euro aan energiekosten gemaakt. Natuurlijk loopt dit wel op in de winter, maar ik kan me niet voorstellen dat ik moet bijbetalen.

Overigens had ik ook recht op die 1300 euro die mooi aan de kant gaat. Maar ik heb het vermoeden dat mensen even lekker op vakantie zijn gegaan :')
Een gemiddelde huishouden verbruikt zo'n 75-80% van het jaarlijkse gasverbruik in de periode september/oktober t/m maart/april.
Het gasverbruik is meestal verantwoordelijk voor het grootste deel van de energierekening. Zelfs met de huidige energieprijzen is elektriciteit na aftrek van de heffingskorting 'bijna gratis' als je er niet al te veel van nodig hebt.

Dus ja, de winter kan echt 'zo veel duurder' zijn als je geen al te beste isolatie hebt.
pi_205560545
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 20:20 schreef PS. het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe de winter gaat. Maar ik zit in een woning met energielabel A, warmteterugwinning, 6 zonnepanelen en heb nu een variabel contract waarvan de eindafrekening in maart komt.

Ik betaal 115 euro aan Voorschot, maar heb vanaf maart nog geen 100 euro aan energiekosten gemaakt. Natuurlijk loopt dit wel op in de winter, maar ik kan me niet voorstellen dat ik moet bijbetalen.

Overigens had ik ook recht op die 1300 euro die mooi aan de kant gaat. Maar ik heb het vermoeden dat mensen even lekker op vakantie zijn gegaan :')
Zet je tarief zo laag mogelijk en zet hetzelfde bedrag appart op een eigen rekening. Als een energie maatschappij omvalt kunnen ze beter geld van jou krijgen dan andersom. Zie debacle welkom energie. Mensen zijn voor duizenden euro's het schip in gegaan.
pi_205560549
quote:
Bij Vattenfall betaalt een op de tien klanten 200 euro per maand te weinig.
Hier gaat het natuurlijk al helemaal mis. Echt medelijden met mensen die in m’n vorige woning wonen. Dat was gigantisch en zo lek als een mandje. 150 pm en dat was vier jaar geleden.
pi_205560569
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:44 schreef ArnoldG0342 het volgende:

[..]
Zet je tarief zo laag mogelijk en zet hetzelfde bedrag appart op een eigen rekening. Als een energie maatschappij omvalt kunnen ze beter geld van jou krijgen dan andersom. Zie debacle welkom energie. Mensen zijn voor duizenden euro's het schip in gegaan.
Ik zit bij Vattenfall, en denk dat ik met 115 redelijk safe zit Łberhaupt. Maar verwacht ook niet dat Vattenfall om gaat vallen.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 21:48:53 #40
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205560587
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:38 schreef Ivo1985 het volgende:
Voor mensen met flink wat zonnepanelen zijn de huidige energieprijzen een feestje. Wij overwegen het garagedak ook nog vol te leggen en een zichzelf terugverdienende solar-carport te plaatsen.
Tja, privť een energiebedrijfje hebben... (Opgewekte energie terug verkopen aan de energiemaatschappij...) Merendeel van de Nederlanders hebben dat niet.
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_205560597
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:47 schreef PS. het volgende:

[..]
Ik zit bij Vattenfall, en denk dat ik met 115 redelijk safe zit Łberhaupt. Maar verwacht ook niet dat Vattenfall om gaat vallen.
Als het Duitse Uniper het kan, kan Vattenfall het ook. Veel Nederlanders zullen na de winter hun eindafrekening niet kunnen betalen. We zullen tegen die tijd zien hoe stormvast onze 'grote' energie maatschappijen zijn.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:15:07 #42
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205560868
Er is gas genoeg, gewoon groningen weer opengooien.
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:17:18 #43
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_205560895
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:38 schreef Bocaj het volgende:
Mijn maanbedrag is ook te laag... maar mijn gasverbruik is ook veel minder dan jaar ervoor...
Eind van het jaar de afrekening en dan zien we wel... misschien ook wel overstappen.
Paar maanden geleden waren er geen contracten meer beschikbaar, alleen maar variabele tarieven.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:21:03 #44
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205560934
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:17 schreef Momo het volgende:

[..]
Paar maanden geleden waren er geen contracten meer beschikbaar, alleen maar variabele tarieven.
Ja... we zullen zien...
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:24:06 #45
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_205560966
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Er is gas genoeg, gewoon groningen weer opengooien.
Oh, zeker! :s) :s) :s) En de rest omtrent billijke schadeafhandeling e.d. voor arme Groningers komt dan nog wel, terwijl men ook al gasvelden in de Noordzee aanboort en rijkelijk benut :9~

Prioriteiten stellen! :lijstje:
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_205561108
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:44 schreef Azula2.0 het volgende:
Echt medelijden met mensen die in m’n vorige woning wonen. Dat was gigantisch en zo lek als een mandje. 150 pm en dat was vier jaar geleden.
Dat ben ik. 600 euro pm nu
pi_205561715
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:06 schreef asco het volgende:

[..]
Omdat deze maatschappij ten onder gaat en je 4 kinderen voor galg en rad gaan opgroeien.

Maar hey, don't shoot he messenger. :)
Ik heb er vijf, en ben al jaren bezig met deze problematiek.
Opvoeden doe je zelf en huizen kopen ook.

[ Bericht 23% gewijzigd door ootjekatootje op 06-08-2022 07:06:01 ]
pi_205561748
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:36 schreef Dehelerambam het volgende:

[..]
Dat ben ik. 600 euro pm nu
Wij zitten nu op 511 euro per maand, waar we eerst op rond de 240 euro zaten. Meer dan een verdubbeling dus, terwijl we minder verbruikt hebben afgelopen jaar. Wij hebben wel geen energiezuinig huis, dus we kunnen hier nog een hoop verbeteren en met deze prijzen ga je daar toch bewuster over nadenken. Ik heb medelijden met de mensen die in een goedkoop oud huis wonen en de kosten niet meer kunnen betalen, want 511 euro per maand is een flink bedrag.
*This is the end, beautiful friend - This is the end, my only friend
*The end of our elaborate plans - The end of everything that stands
*The End
pi_205561768
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:36 schreef Dehelerambam het volgende:

[..]
Dat ben ik. 600 euro pm nu
Waarom kom je niet naar Zeeland? Werk zat, altijd vakantie gevoel en betaalbare huizen?

Ze doen hier niet aan hockey maar wel aan zeilen, kitesurfen en duiken. En geen D’66 en GroenLinks, ook lekker.
pi_205561801
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:22 schreef MichaelScott het volgende:

[..]
6500 euro per jaar _O-

Weinig mensen in Nederland die dat kunnen betalen. Op zo'n moment kan je dus maar beter doen of je het niet ziet want de overheid springt toch wel bij.
Dat gaat toch voornamelijk om randstedelijke gemeenten. Jullie wilden groen, maar geen investeringen in windmolens, zonnevelden en dergelijke.

Zeeland op de grenzen met Brabant en zuid Holland staan vol met jullie “goede” ideeŽn. Men heeft er hier een leuke vergoeding voor gehad. Zeeland hangt lekker achterover en bekijkt het van een afstandje.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')