abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:13:21 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_205559192
Energiebedrijven bezorgd over klanten met een te laag maandbedrag

Iedereen op FOK! hartelijk gegroet,

En ja, óók wij weten op voorhand al dat het voor velen geen gemakkelijke tijden zijn, evenals dat door de gascrisis en aanstaande winterperiode ~:) wellicht nóg moeilijkere tijden kunnen aanbreken voor de wat minder kapitaalkrachtigen onder u en ons. *)
In de beste Haerlemsche en Amsterdamse kringen, waar mensen als ik sinds jaar en dag zeer actief zijn ten gunste van de doorsnee NL'er en ook landelijk bekend staan als zeer gerespecteerde professionals door hun goede functie op de Zuidas *), is men uiteraard zeer begaan met wat men min of meer tweederangs burgers kan noemen tot de onderlaag van de bevolking aan toe. :7~

Wat kan ik zeggen? In het Haerlemsche waar desondanks velen er goed van kunnen blijven leven, omdat een groot aantal inwoners het schaapjes op het droge hebben en niet op 'n paar centen kijken, komen sommigen helaas ook in financiële problemen. :|W Enfin, daarentegen is men in de hogere kringen van mening dat eenieder het leven grotendeels zelf in de hand heeft :muziek: en daarmee geheel naar onze verwachting *) eigen (financiële) en sociale successen creëert *) :Y) :z, waarbij het realiseren van een koopwoning in tijden van woningnood ook wat gemakkelijker wordt. ;)
Ik mag u vertellen dat op locatie Amsterdam Zuid contact met Rutte en nog 'n andere minister is geweest aangaande deze kwestie wat een verhelderend beeld geeft over hoe het eventueel ook anders kan. *)

Goede betaalbaarheid van diverse benodigdheden als gevolge van diverse voordelen is één ding. Maar ook het behalen van successen door het maken van carrière op verschillende vlakken doet ook vaak wonderen om het hoofd ruimschoots boven water te kunnen houden in tijden van economische tegenspoed, wat u wellicht te wachten staat. :lijstje:
Hoewel men in het Haerlemsche :Y) :9, waar het Goede Leven ons continu toelacht :9~ en feesten of gezellige evenementen om de haverklap de revue passeren :9~, maar ook binnen Amsterdams management veel medeleven koestert, verwacht men toch 'n zekere mate van eigen initiatief bij de 'gewone' burger om zelf zo goed als mogelijk de kosten te drukken. :7~

Welnu, bezuinig bijvoorbeeld eindelijk eens op overbodige boodschappen en doe in geval van onacceptabele schaarste bijvoorbeeld uw auto weg. :{w Drink/blow wat minder of maak wat minder reizen per vliegtuig/trein. :)
Rook wat minder en ga minder uit eten bij uw favoriete restaurant, en.. :s) :s) :s) stook straks gerust wat minder op (voor u) meest gebruikelijke manier en kies tijdig voor alternatieven. ;)
In gulden samenspraak met reeds genoemde energiebedrijven en de overheid, onder auspiciën van langstzittende premier Mark Rutte & Co, verschenen deze goede adviezen onlangs op tafel. *)

Als niemand minder dan zeer kundige aan diverse andere organisaties geleerde functionarissen op de Zuidas *), die professioneel management voeren met een gunstige missie voor volk en vaderland zoals het mensen in de hogere kringen betaamt :Y), zien wij voor aankomende tijd erop toe en is het onze hartenwens dat iedereen straks voldoende tot goed deze crisis doorkomt. :lijstje: En de financiële ellende en misère begint voor 'n handjevol burgers helaas eigenlijk nu al :|W, en bijbetalen is onder deze omstandigheden voor niemand echt leuk, mij dunkt. :7~

Eventueel noodzakelijke betalingsregelingen zullen als vanouds tot de mogelijkheden blijven behoren voor meest arme burgers, waaronder misschien u en zij die door noodlijdende omstandigheden hun eigen zaakjes nog niet optimaal konden en kunnen regelen. :o
Wat kan ik zeggen? Als functionaris(sen) van stand uit Haarlem en omstreken *), die er welverdiend goed van kunnen blijven leven :Y) :9 , hopen wij *) uiteraard het allerbeste voor u en iedereen nu de energie- en boodschappenprijzen sowieso steeds hoger worden waarbij men uitgaat van 'n zekere mate van publieke zelfredzaamheid. :lijstje:

Maar goed, er staan thans genoeg opties open als alternatief voor het Russische gas. ;)
Desalniettemin maakt men zich in de beste kringen toch ook best gepaste zorgen over alle strubbelingen omtrent de Nord Stream1 pijplijn als gevolg van de nare oorlog in Oekraïne, oftewel de Russische pijplijn/gastoevoer en hetgeen wat dit allemaal teweegbrengt binnen de EU en NL w/

Tot slot is deze bijdrage het minste wat men van hogerhand voor u en anderen kan betekenen, dus is het tenminste iets waarmee ik u allen uiteraard alvast 'n heel fijn en misschien wat zorgelozer weekend toewens! :7~

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • vandaag, 12:12 • Aangepast vandaag, 13:07

Energiebedrijven maken zich zorgen over de te verwachten betalingsproblemen als klanten hun jaarafrekening krijgen. Veel mensen betalen maandelijks een te laag bedrag voor hun energiekosten, waardoor ze aan het eind van het jaar een fors bedrag moeten bijbetalen.

Bij Vattenfall betaalt een op de tien klanten 200 euro per maand te weinig. De Telegraaf schrijft daar vandaag over. Het bedrijf zei al begin juli dat klanten in het nauw komen door de prijsverhogingen.

Eneco deelt die zorgen, zegt een woordvoerder. Bij hen moet een op de tien klanten op dit moment een bedrag ter hoogte van drie termijnbedragen bijbetalen bij de jaarafrekening. Dat bedrag wisselt en heeft te maken met het verbruik.

Essent herkent het beeld ook en attendeert klanten hierop. Hoeveel klanten te weinig betalen maakt het bedrijf niet bekend.

Volgens Vattenfall stellen sommige mensen hun termijnbedrag lager in dan nodig omdat ze het simpelweg niet kunnen betalen. Maar er zijn ook mensen die hun verbruik te laag inschatten. Via een app zien mensen hoeveel ze verbruiken in de zomer, en omdat dat lager is dan het termijnbedrag stellen ze dat naar beneden bij.

Maar dat is niet realistisch, zegt een woordvoerder. "Het overgrote deel van wat je aan energie verbruikt, gebeurt in de wintermaanden. Die drie, vier maanden bepalen voor een groot deel jouw jaarbedrag."

Financiële ruimte

Ondanks de zorgen wil Vattenfall de mogelijkheid voor mensen om hun termijnbedrag zelf naar beneden bij te stellen niet blokkeren. "We hebben dat in het verleden wel eens geprobeerd, maar toen kregen we klachten. Mensen willen het zelf bepalen", zegt een woordvoerder. Daarnaast kan het mensen ook wat financiële ruimte geven om het termijnbedrag naar beneden bij te stellen, ook al komt de rekening uiteindelijk wel.

Bij Eneco kunnen klanten, als hun termijnbedrag door Eneco naar boven is bijgesteld, het bedrag zelf online tot 20 procent naar beneden bijstellen. Als mensen nog minder willen betalen moeten ze contact opnemen met het bedrijf. Of Eneco dat toestaat verschilt per geval, zegt het bedrijf.

"Het belangrijkste is dat we dan contact hebben met de klant, en dan kunnen we ook overgaan tot een betalingsregeling als dat nodig is." Eneco zegt dat het soms beter is om een te laag termijnbedrag te hebben wanneer mensen het echt niet kunnen betalen. "Als je een verlaging nooit toelaat, breng je mensen meteen in de problemen. Maar we proberen het wel te ontmoedigen en ze door te verwijzen naar hulp."

bron: Gaslicht.com

De kosten voor een energiecontract zijn het afgelopen jaar enorm opgelopen. Uit cijfers die Nu.nl bij gaslicht.com heeft opgevraagd blijkt dat een nieuw energiecontract nu gemiddeld 6500 euro per jaar kost. Dat is ruim 4000 euro meer dan een jaar geleden.

De tarieven voor mensen bij wie bijvoorbeeld het jaarcontract is afgelopen, of voor mensen die al in een variabel contract zaten kunnen lager uitvallen.

Die 6500 euro geldt met name voor mensen die een nieuw contract moeten afsluiten, zegt het bedrijf, omdat ze bijvoorbeeld verhuizen van een huurhuis waar de energiekosten waren inbegrepen naar een huurhuis waar dat niet het geval is.

Gaslicht.com laat weten dat ze vooral de laatste weken een enorme stijging van de prijs hebben gezien. Begin juli lag de gemiddelde prijs van een energiecontract nog op 5300 euro. Vooral sinds de zorgen over gaspijpleiding Nord Stream 1 liep de prijs op.

Waar de prijs nog naartoe gaat is niet te zeggen. "We hebben dit nog nooit meegemaakt, aan een voorspelling ga ik me niet wagen", zegt een woordvoerder van Vattenfall.

© https://nos.nl/artikel/24(...)-te-laag-maandbedrag
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:23:32 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205559264
Wat lief van de energiebedrijven dat ze zo bezorgd zijn om hun medemens. O+
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205559288
Bezorgd om hun centjes ja.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:31:23 #4
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_205559309
36 euro. Is dat niet genoeg?

Dat is het bedrag waar Vattenfall het zelf naar verlaagde voor me :P
pi_205559321
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:23 schreef Harvest89 het volgende:
Wat lief van de energiebedrijven dat ze zo bezorgd zijn om hun medemens. O+
Je ziet al wel een beetje aankomen waar het straks heen gaat.

Heel veel klanten kunnen hun energierekening straks niet betalen, al die huishoudens afsluiten van hun gas-aansluiting is maatschappelijk niet te verantwoorden, energiebedrijven kunnen die kosten zelfstandig niet dragen en dus komt er een overheidsregeling.
pi_205559323
Als 10 a 15 % van het totale gasverbruik bezuinigd moet worden, waarom kan de industrie dat niet doen?
pi_205559330
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:34 schreef christmastsunami het volgende:
Als 10 a 15 % van het totale gasverbruik bezuinigd moet worden, waarom kan de industrie dat niet doen?
Doen ze ook. We zitten als land al op 20% minder verbruik geloof ik.

Maakt het gas niet beter betaalbaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2022 19:37:04 ]
pi_205559331
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:34 schreef christmastsunami het volgende:
Als 10 a 15 % van het totale gasverbruik bezuinigd moet worden, waarom kan de industrie dat niet doen?
dat kunnen ze ook
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205559335
Mijn maanbedrag is ook te laag... maar mijn gasverbruik is ook veel minder dan jaar ervoor...
Eind van het jaar de afrekening en dan zien we wel... misschien ook wel overstappen.
pi_205559347
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:36 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Doen ze ook. We zitten als land al op 20% minder verbruik geloof ik.

Maakt het gas niet beter betaalbaar.
Beter betaalbaar voor wie? Er zijn toch verschillende tarieven? Die van de burgers naar beneden, die van grootverbruikers/industrie nog meer omhoog.
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:40:50 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205559348
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:38 schreef Bocaj het volgende:
Mijn maanbedrag is ook te laag... maar mijn gasverbruik is ook veel minder dan jaar ervoor...
Eind van het jaar de afrekening en dan zien we wel... misschien ook wel overstappen.
Als het TE laag is moet je uiteindelijk alsnog bijbetalen. Dat je verbruik minder is dan vorige jaar doet daar niets aan af.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205559357
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:40 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Beter betaalbaar voor wie? Er zijn toch verschillende tarieven? Die van de burgers naar beneden, die van grootverbruikers/industrie nog meer omhoog.
klopt grootverbruikers hebben een lager tarief maar in absolute euro's betalen ze meerdere tientallen factoren tot honderden factoren meer dan een burger.
Dus als je als burger die tarieven wilt dan betaal je significant meer dan nu
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205559369
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:40 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Beter betaalbaar voor wie? Er zijn toch verschillende tarieven? Die van de burgers naar beneden, die van grootverbruikers/industrie nog meer omhoog.
Er zijn twee verschillende issues, de leveringszekerheid en de betaalbaarheid.

Voor de leveringszekerheid kan je best offers vragen van de industrie om te waarborgen dat huishoudens voldoende gas hebben in de winter. Maar met de leveringszekerheid lijkt het vooralsnog wel goed te komen.

Het tweede issue (betaalbaarheid) is een veel groter probleem. En dan maakt het niets uit of de industrie minder gas verbruikt, die prijs blijft voor huishoudens exact even hoog.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2022 19:44:54 ]
pi_205559374
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Als het TE laag is moet je uiteindelijk alsnog bijbetalen. Dat je verbruik minder is dan vorige jaar doet daar niets aan af.
Ik ga niet MEER betalen als ik MINDER gebruikt heb. Dat is te krom voor woorden.
pindazakje
pi_205559384
Wij zijn dit jaar ergens gaan wonen waar we voor het eerst stadsverwarming hadden. Uit navraag bij de klantenservice bleek dat het maandbedrag dat was voorgesteld ver onder het gemiddelde verbruik voor ons type woning was. :')

Het gemiddelde verbruik resulteerde ongeveer in het dubbele van ons maandbedrag toentertijd. Dus heb het maandbedrag gelijk omhoog gezet zodat we niet ineens onverwachts een torenhoge rekening krijgen. We zijn niet in de positie dat we dat echt niet kunnen lijden, maar dit was wel een bijzonder onaangenaam verschil als we inderdaad gemiddelde verbuikers zijn (waarschijnlijk minder, maar weten het voor dit huis dus zelf ook nog niet).

Vond het wel absurd dat het voorgestelde maandbedrag voor ons als nieuwe bewoners qua maandelijkse kosten gewoon de helft van het gemiddelde verbruik was.
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 19:46:27 #16
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_205559387
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:45 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Ik ga niet MEER betalen als ik MINDER gebruikt heb. Dat is te krom voor woorden.
Als de prijs per eenheid dermate stijgt dat je met minder verbruik alsnog meer geld kwijt bent dan vorig jaar ga je voor minder gebruik dus meer betalen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_205559403
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:45 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Ik ga niet MEER betalen als ik MINDER gebruikt heb. Dat is te krom voor woorden.
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Als de prijs per eenheid dermate stijgt dat je met minder verbruik alsnog meer geld kwijt bent dan vorig jaar ga je voor minder gebruik dus meer betalen.
Helaas is het waar...
Links- of rechtsom we zullen meer gaan betalen per maand...
pi_205559413
en al die gekken nu de ramen wijd open...om het huis te koelen,,. onbegrijpelijk, houdt die warmte dan vast in de huis, kunnen ze van de winter de kachel uitlaten en die 800 of 1300 euro tegenwoordig al in hun zak steken
pi_205559426
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:50 schreef Golf8 het volgende:
en al die gekken nu de ramen wijd open...om het huis te koelen,,. onbegrijpelijk, houdt die warmte dan vast in de huis, kunnen ze van de winter de kachel uitlaten en die 800 of 1300 euro tegenwoordig al in hun zak steken
Of koelen met een airco, kost dubbel duur _O-
pindazakje
pi_205559441
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 19:50 schreef Golf8 het volgende:
en al die gekken nu de ramen wijd open...om het huis te koelen,,. onbegrijpelijk, houdt die warmte dan vast in de huis, kunnen ze van de winter de kachel uitlaten en die 800 of 1300 euro tegenwoordig al in hun zak steken
Die 800 of 1300 euro ook, ja die gaat men natuurlijk niet bewaren. Dat is al uitgegeven.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')