Jij hebt het over barbecueën dus zeg het maarquote:Op zondag 10 juli 2022 01:15 schreef Mubassie het volgende:
Wat heeft koken in godsnaam met barbecueën te maken?
Culinaire hoogstandje hoor alles in een pan flikkeren en prakken.quote:Op zondag 10 juli 2022 01:39 schreef BasEnAad het volgende:
Wel een kleine kanttekening hierbij; Nederlands koken is nog niet zo makkelijk, met aardappels, groente en vlees. Dat moet je echt plannen, dat het allemaal op tijd gaar is met drie pannen en ook niet te lang op het gas, want dan wordt het slap. En dan moet het ook nog op smaak zijn.
Ik vroeg eens aan een Indonesische vriend of het niet heel ingewikkeld is zo smaakvol Indisch te koken. Hij zei: dat is juist makkelijk, Nederlands eten bereiden is juist klote, je moet alles plannen.
quote:Op zondag 10 juli 2022 01:39 schreef BasEnAad het volgende:
Wel een kleine kanttekening hierbij; Nederlands koken is nog niet zo makkelijk, met aardappels, groente en vlees. Dat moet je echt plannen, dat het allemaal op tijd gaar is met drie pannen en ook niet te lang op het gas, want dan wordt het slap. En dan moet het ook nog op smaak zijn.
Ik vroeg eens aan een Indonesische vriend of het niet heel ingewikkeld is zo smaakvol Indisch te koken. Hij zei: dat is juist makkelijk, Nederlands eten bereiden is juist klote, je moet alles plannen.
Terechte klacht:quote:Op zondag 10 juli 2022 00:14 schreef Cockwhale het volgende:
Wat voor incapabele mongool ben je dan
Vooral vaak mannen die niks kunnen. Helemaal erg als ze ook nog hun hele leven de was naar moeders brengen
Iets wat vrouwen vroeger in hun takenpakket hadden op de huishoudschool maar nu ingeruild hebben voor parttime hobby's zodat de vent het na acht uur werken kan doen.quote:
WTFquote:Op zondag 10 juli 2022 01:39 schreef BasEnAad het volgende:
Wel een kleine kanttekening hierbij; Nederlands koken is nog niet zo makkelijk, met aardappels, groente en vlees. Dat moet je echt plannen, dat het allemaal op tijd gaar is met drie pannen en ook niet te lang op het gas, want dan wordt het slap. En dan moet het ook nog op smaak zijn.
Ik vroeg eens aan een Indonesische vriend of het niet heel ingewikkeld is zo smaakvol Indisch te koken. Hij zei: dat is juist makkelijk, Nederlands eten bereiden is juist klote, je moet alles plannen.
Goed stuk vlees, fijne zelfgemaakte jus, aardappels bijv ook met gratin of met schil (is lekker), en bijv. 2 soorten groente erbij kan best heel lekker zijn hoor. Stop met zo over NL eten te praten.quote:Op zondag 10 juli 2022 02:04 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Culinaire hoogstandje hoor alles in een pan flikkeren en prakken.
Kanttekening; je kookt niet “buitenlands” met een pakje wereldgerechten van knorr.
Gratin is niet bepaald Nederlands, maar Nederlands eten is idd lekker. Nederlands koken vind ik echt de basics als het over koken gaat dus als we het hebben over de moeilijkheidsgraad..nee sorry. Nederlands koken is niet moeilijk of moeilijker dan..quote:Op zondag 10 juli 2022 10:28 schreef Naardegallemiezen het volgende:
[..]
Goed stuk vlees, fijne zelfgemaakte jus, aardappels bijv ook met gratin of met schil (is lekker), en bijv. 2 soorten groente erbij kan best heel lekker zijn hoor. Stop met zo over NL eten te praten.
Dit.quote:Op zondag 10 juli 2022 09:10 schreef Werkman het volgende:
[..]
Iets wat vrouwen vroeger in hun takenpakket hadden op de huishoudschool maar nu ingeruild hebben voor parttime hobby's zodat de vent het na acht uur werken kan doen.
Zij moet gewoon terug naar haar eigen land basta.quote:Op zondag 10 juli 2022 10:28 schreef Naardegallemiezen het volgende:
[..]
Goed stuk vlees, fijne zelfgemaakte jus, aardappels bijv ook met gratin of met schil (is lekker), en bijv. 2 soorten groente erbij kan best heel lekker zijn hoor. Stop met zo over NL eten te praten.
Daarom 3x per week Jan foodreviews geen vrouw nodigquote:Op zondag 10 juli 2022 11:05 schreef corehype het volgende:
[..]
Dit.
Als je vrouw niet kan koken of als vent geen vrouw kan vinden die kan koken ben je mislukt in het leven en moet je je diep schamen.
Vergis je niet, voor veel mensen is dat al 'uitgebreid koken'quote:Op zondag 10 juli 2022 02:04 schreef Selenophilia het volgende:
Kanttekening; je kookt niet “buitenlands” met een pakje wereldgerechten van knorr.
wtfquote:Op zondag 10 juli 2022 11:00 schreef Geerd het volgende:
[..]
Nee mang..dacht misschien ken je de eurokok wel !!!
90’s zit nu lekker aan mijn vegan bananenbroodje en een havermout latte.quote:
quote:Op zondag 10 juli 2022 11:23 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
90’s zit nu lekker aan mijn vegan bananenbroodje en een havermout latte.
Ik denk eigenlijk eerder dat je elk gerecht zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je wilt, als het maar lekker smaakt.quote:Op zondag 10 juli 2022 10:50 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Gratin is niet bepaald Nederlands, maar Nederlands eten is idd lekker. Nederlands koken vind ik echt de basics als het over koken gaat dus als we het hebben over de moeilijkheidsgraad..nee sorry. Nederlands koken is niet moeilijk of moeilijker dan..
Gloeionde gloeionde wat de fok is dit voor een kokquote:
Dan snapt die Indonesische vriend er niets van.quote:Op zondag 10 juli 2022 01:39 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vroeg eens aan een Indonesische vriend of het niet heel ingewikkeld is zo smaakvol Indisch te koken. Hij zei: dat is juist makkelijk, Nederlands eten bereiden is juist klote, je moet alles plannen.
En in elke nationale keuken zijn ook makkelijkere recepten te vinden. Of denk je dat Italianen altijd zin hebben om te koken? Die maken af en toe ook gewoon spaghetti aglio e olio.quote:Op zondag 10 juli 2022 11:30 schreef Naardegallemiezen het volgende:
[..]
Ik denk eigenlijk eerder dat je elk gerecht zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je wilt, als het maar lekker smaakt.
We leven niet allemaal op 23hoog 3 achter..met een uitkering van een blanke..om de hele dag maar te kunnen koken hey dus beetje respect naar de witte man zodat jullie lekker kunnen kokenquote:Op zondag 10 juli 2022 12:06 schreef bianconeri het volgende:
[..]
Dan snapt die Indonesische vriend er niets van.
Ik heb wel eens Aziatische maaltijden en juist daar moet je alles voorbereiden. Voor die tijd van alles gaan snijden en bereiden. Op verschillende momenten dingen opzetten of erbij stoppen.
Nederlands eten is ongelofelijk makkelijk. Op duidelijke tijden opzetten, je hoeft er niets bij te doen. Bijna niet naar om te kijken. Zo simpel als wat.
Martin niet kennen..quote:Op zondag 10 juli 2022 11:53 schreef puzziepie het volgende:
[..]
Gloeionde gloeionde wat de fok is dit voor een kok![]()
quote:Op zondag 10 juli 2022 11:00 schreef Geerd het volgende:
Nee mang..dacht misschien ken je de eurokok wel !!!
quote:300 km voor varken, 50 km voor gamba’s
Na een paar tochtjes heb je meestal een vrij goed idee van hoe lang je moet rijden voor je bord en bestek mag bovenhalen. Om een varkensfilet lekker zacht en dradig te krijgen, rijd je al snel 300 km (omkeren na 150 km). Aardappelschijfjes zijn beetgaar in 80 km en voor gamba’s of het opwarmen van een quiche volstaan 50 km meestal al. Een ervaren wagen-chef maakt overigens gebruik van verschillende plekjes onder de motorkap, die verschillende temperaturen scoren. Het spreekt ook voor zich dat je pakketje de werking van je motor of de luchtcirculatie niet mag hinderen.
Ik woon gewoon huis begane grond, dus jammer joh.quote:Op zondag 10 juli 2022 12:12 schreef Geerd het volgende:
[..]
We leven niet allemaal op 23hoog 3 achter..met een uitkering van een blanke..om de hele dag maar te kunnen koken hey dus beetje respect naar de witte man zodat jullie lekker kunnen koken
Hey KLB he..was niet persoonlijk natuurlijkquote:Op zondag 10 juli 2022 12:27 schreef bianconeri het volgende:
[..]
Ik woon gewoon huis begane grond, dus jammer joh.
En ik werk.
Ik zeg ook nergens iets over verder, ik zeg alleen dat Nederlands eten niets is.
Makkelijke gerechten wel ja, noem eens een moeilijke Hollandse gerecht?quote:Op zondag 10 juli 2022 12:11 schreef knoopie het volgende:
[..]
En in elke nationale keuken zijn ook makkelijkere recepten te vinden. Of denk je dat Italianen altijd zin hebben om te koken? Die maken af en toe ook gewoon spaghetti aglio e olio.
Kruudmoesquote:Op zondag 10 juli 2022 12:39 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Makkelijke gerechten wel ja, noem eens een moeilijke Hollandse gerecht?
Ja, moeilijk om te eten jaquote:
Mijn oma maakte dat vroeger : trauma iddquote:Op zondag 10 juli 2022 12:52 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Ja, moeilijk om te eten ja![]()
Ik wist niet wat het was dus even een filmpje op YouTube gekeken, alle oudjes wisten wat het was en die trokken gelijk een zuur gezichttrauma’s
En ik kan je vertellen: zo smaakt het ookquote:Op zondag 10 juli 2022 13:01 schreef Nine. het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zelf een bord kots ziet er smakelijker uit dan dit
Dat geloof ik graag. Heb het zelf (gelukkig) nog nooit gegeten.quote:Op zondag 10 juli 2022 13:02 schreef puzziepie het volgende:
En ik kan je vertellen: zo smaakt het ook
Ik heb het één leer geproefd : moeten proevenquote:Op zondag 10 juli 2022 13:05 schreef Nine. het volgende:
[..]
Dat geloof ik graag. Heb het zelf (gelukkig) nog nooit gegeten.
Dat ligt natuurlijk nogal aan je definitie van Hollands. Als je het heel erg strikt neemt, dan zijn aardappelen ook niet Nederlands. Die komen ten slotte uit Peru. Maar aan de andere kant was het een Nederlands idee om alle Indonesische gerechten tegelijk op tafel te zetten en het een rijsttafel te noemen.quote:Op zondag 10 juli 2022 12:39 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Makkelijke gerechten wel ja, noem eens een moeilijke Hollandse gerecht?
Wutquote:Op zondag 10 juli 2022 13:23 schreef knoopie het volgende:
[..]
Dat ligt natuurlijk nogal aan je definitie van Hollands. Als je het heel erg strikt neemt, dan zijn aardappelen ook niet Nederlands. Die komen ten slotte uit Peru. Maar aan de andere kant was het een Nederlands idee om alle Indonesische gerechten tegelijk op tafel te zetten en het een rijsttafel te noemen.
Dus ja, wat is een “Hollands gerecht”?
Nou nee, het is een serieuze vraag. De aardappel hebben we rond 1730 uit Peru naar Nederland gehaald. Nederlands Indië was in 1800 onder Nederlands bewind. Dus waar trek je precies de grens tussen wat buitenlands en wat Hollands is?quote:Op zondag 10 juli 2022 13:44 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Wut![]()
Gaan we Hollandse gerechten even niet erkenen en buitenlandse gerechten toe eigenen? lol
Ik doe wel vaak andijviestamppot met feta en zongedroogde tomaten. Het lekkerst met van die half gedroogde tomaatjes.quote:Shoarma door spruitjesstampot is ook een aanrader.
Beetje te ver gezocht dit.quote:Op zondag 10 juli 2022 13:54 schreef knoopie het volgende:
[..]
Nou nee, het is een serieuze vraag. De aardappel hebben we rond 1730 uit Peru naar Nederland gehaald. Nederlands Indië was in 1800 onder Nederlands bewind. Dus waar trek je precies de grens tussen wat buitenlands en wat Hollands is?
Om maar weer even de vergelijking met Italië te maken, rond 1800 kwamen ze daar in heel veel gebieden ook niet veel verder dan polenta en spaghetti carbonara. Simpelweg omdat de boerenbevolking arm was en niks anders voorhanden had. Moeten we dan alle andere Italiaanse gerechten maar niet-Italiaans noemen?
Risotto bijvoorbeeld, kwam pas tot stand nadat ze rond 1800 rijst uit Azië geïmporteerd hadden. Is daarom risotto nu ineens ook niet Italiaans?
Mijn oma is al dood en haar stamppot was niet te eten. Maar Hollands zou ik hem wel willen noemen.quote:Op zondag 10 juli 2022 13:57 schreef Selenophilia het volgende:
[..]
Beetje te ver gezocht dit.
Je kan wel heel diep gaan graven nu, maar dit komt bij mij gewoon over als eronderuit lullen omdat je geen moeilijke Hollands gerecht kan bedenken.
Alsof je aan je oma gaat zeggen dat haar stampot helemaal niet Hollands is eigenlijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |