FOK!forum / Klaagbaak / Nepverhalen op LinkedIn #9 - #mooi #stil #doorzetter
Pileszaterdag 9 juli 2022 @ 14:55
Zoals dit:

Wat zooi uit eerdere topics:

linkedin.jpg

quote:
0s.gif Op donderdag 23 december 2021 10:40 schreef Ypmaha het volgende:

[..]
Met nog een foto van hem met een uitdrukking van: "Wat doe ik nou? :o Ben ik echt zo gek? :o :o "
https://www.linkedin.com/(...)037880849719296-GQv3
--

ZAyZjdW.jpeg

--

2021-12-14-21-12-35-Feed-Linked-In.jpg

--

2dtRFy8.jpg
Pileszaterdag 9 juli 2022 @ 14:59
Nog wat toppertjes uit het vorige topic:
quote:
In de ochtend loop ik met Rocky tegen half zeven langs het oude, pittoreske Oranjekanaal. Het is een voorrecht om hier te wandelen. Aan weerszijden staan oude, majestueuze eiken, waar het gezang van zwartkoppen, winterkoninkjes en zanglijsters wordt afgewisseld met dat van boomklevers, roodborstjes en vinken. Soms zie ik een buizerd. Of een sperwer. Rocky struint over het jaagpad en doet zijn ding. Een paar keer.

Er is rond dit tijdstip verder nog geen ziel te bekennen, maar wanneer ik van het dijkje naar beneden loop richting de houten brug, ontwaar ik daar opeens een persoon. En als ik dichterbij kom, zie ik een man die stukjes brood in het kanaal gooit. Omdat er geen eend te bekennen is, zeg ik dat hij de eenden maar even moet gaan roepen. Hij kijkt me aan en zegt iets van: "Huh?" Ik herhaal m'n zin en hij zegt: "English please." Dus ik in mijn beste Engels (met een Drents accent volgens m'n vrouw, dus eigenlijk Drengels) proberen uit te leggen dat hij op deze manier de eenden niet bereikt en dus eigenlijk de vissen voert.

De man kijkt me nu indringend aan en zegt: "Is like your gouvernment sir. Throwing money to people in need, but other people taking it. Because the gouvernment does not call to us."
Wat een vergelijking...
We praten verder. De man is een Irakees en heeft er net een wandeling van drie uur opzitten. Is onderweg naar zijn huis. Hij is in afwachting van een verblijfsvergunning.
We lopen een stukje samen op richting het park en hij vertelt dat hij zich hier eigenlijk niet zo prettig voelt. Mensen zeggen het niet hardop, maar het buikgevoel liegt niet. "I don't feel like welcome here." Ik blijk de eerste Nederlander in maanden te zijn die spontaan een gesprek met hem voert.

Op een gegeven moment scheiden onze wegen en moet ik huiswaarts. School roept. We geven elkaar een hand en ik wens hem 'good luck'.
"Good luck isn't something you can wish for me. It's only possible in a world when we're all the same."

Peinzend loop ik langs het kanaal terug naar huis en ik zie twee eenden. Zonder brood maar met elkaar.

Wijsheid zit in mensen. Niet in het systeem.

#ontmoeting #gelijkheid #verbinding #wijsheid
quote:
“Pappa, vandaag wil ik aan de klas vertellen dat ik wegga van school”

Ik verslik me in mijn boterham en bedenk me hoe ik hierop moet reageren. Want dit is een grote stap voor zo’n klein meisje (al is ze al 10). Is dit niet veel te snel? Moet ik haar hier niet op voorbereiden? Kan ze dit wel aan? Want dit meisje heeft de afgelopen maanden al zulke grote stappen gezet.

Al sinds haar vroege jaren zoeken wij hoe we onze oudste dochter het beste kunnen opvoeden. Wat eerst leek op eigenwijs en koppig, veranderde de jaren daarop in driftbuien en soms onhandelbare situaties. Maar ik zei altijd met een glimlach “wij voeden de eerste vrouwelijke premier van Nederland op”. Dus is het logisch dat die een duidelijke mening heeft, doorzettingskracht heeft en zich niet laat weerhouden door andermans meningen.

Maar hoe ouder ze werd hoe uitdagender het gedrag... Als ouder doe je je uiterste best om te begrijpen waar het vandaan komt en hoe je hier beter op kunt handelen. Gesprekken met school, huisarts, logopodie, kindercoach, therapeuten. Allemaal gaven ze terug dat wij het goed deden, zij een pienter meisje was met een duidelijke wil maar ze ook niet direct een ander advies hadden dan wat we zelf al deden.

Maar nu weten we beter, zijn we wijzer en kunnen we gelukkig grote stappen nemen. Na vele onderzoeken is eruit gekomen dat ze een lichte vorm van autisme heeft. Een diagnose die ik (zelf ooit hulpverlener geweest) nooit had verwacht en ik best van schrok. Waar ik me zorgen over maak, hoe ze de toekomst tegemoet gaat treden...

Maar zij niet…
* Zij was blij dat ze begreep wat er aan de hand was, en het niet haar ‘eigen schuld’ was.
* Zij deelt het met haar beste vriendinnen, om uit te leggen waarom het soms anders gaat bij haar.
* Zij houdt haar spreekbeurt over het autisme (al vind ze dat spannend) zodat klasgenoten rekening met haar kunnen houden.
* Zij vraagt zelf of ze naar een school mag die rustiger is en kleinere klassen heeft.

En nu wilt ze aan de klas vertellen dat ze naar het speciaal onderwijs gaat. Met een onbevangenheid en vastberadenheid waar ik jaloers op kan zijn.

“Oke meisje, kan ik nog iets voor je doen?”
“Als je mijn foto’s naar de juf stuurt, kan ik de nieuwe school laten zien aan mijn klasgenootjes”
“Oke lieverd, dat zal ik doen…”

Ik zie vaak meer beren op haar weg, dan dat zij ervaart…
Terwijl ik me alleen maar hoef aan te sluiten bij haar gedachten en keuzes.

#aannameschecken #aansluitenbijdeander #zorgsysteem
quote:
Op mijn 9e verhuisde ik met mijn familie naar het buitenland. Ik leerde in no time Engels spreken, was toen ook al een enthousiast stuiterballetje en dol op zingen, dansen en toneel.

Ik volgde Montessori onderwijs en de leraren waren trots op een Nederlands meisje die het zou goed deed op school. Mijn werk werd voor voor de klas gehouden:“zelfs een Nederlands meisje haalt betere cijfers dan jullie” met alle gevolgen van dien.

Ik werd in de pauzes hard tegen muren geduwd tijdens sportactiviteiten en dat was dan een ‘foutje’. Ik werd uitgescholden. Ik begon mij af te zonderen en alleen in het toilet te eten, kroop dicht tegen mezelf aan en vond mijn redding in een schrift en een pen.

Ik was alleen.

Ik vertelde niet aan mijn ouders wat er gebeurde want ik was bang dat zij naar school zouden gaan om het te bespreken. Er was een muziekleraar op school. Hij had het door. Hij besloot mij te omarmen. Ik was blij gezien te worden, er werd eindelijk naar mij geluisterd. Hij liet me steeds vaker nablijven als iedereen weg was. Op een gegeven moment vonden mijn ouders het vreemd en zeiden ze dat ik niet meer moest achterblijven. Hij knuffelde me ook wel erg lang en op een rare manier. Met de leraar volgde een aanvaring, een klap op mijn hoofd en een schreeuw. Een andere leraar zag het en dat was mijn redding.

Ik rende weg, stapte op de motor bij mijn vader en sprak mezelf continue toe: “niets zeggen Elody, hij vermoord hem, dan gaat je vader naar de gevangenis”. Tot de dag van vandaag geloof ik oprecht dat mijn vader dat had kunnen doen als ik het toen had verteld.

Ik vertelde het later. Mijn ouders vol woede, de schoolleiding vol schaamte. De leraar werd binnen no time ontslagen en er werd door niemand meer over gepraat. Ik had de favoriete muziekleraar laten ontslaan. En het pesten verergerde. Ik was weer alleen.

Niemand sprak er meer over en ik dacht dat het allemaal aan mij lag.

Ik was weer alleen.

Op mijn 14e woonde ik weer in Nederland en kreeg ik een paniekaanval en spanningsklachten. Ik had diezelfde man in Nederland gezien en hij was weer aan het werk. Gaf balletles aan jonge meisjes. Ik voelde me schuldig en verantwoordelijk.

Ik probeerde het bespreekbaar te maken maar er werd gesproken alsof ik over geesten praatte.

Ik was weer alleen.

Kinderen worden niet getraumatiseerd omdat ze pijn meemaken. Ze worden getraumatiseerd omdat ze de pijn alleen moeten meemaken en er niet over kunnen of mogen praten.

Trauma wordt opgeslagen in het lichaam.
Twijfelen over jezelf en wat je voelt wordt een onveilige onzekerheid.

Ik doe het kwetsbare werk wat ik mag doen met mensen. Omdat ik het ken.

Ik leer mensen het vertrouwen in zichzelf weer hervinden.
De authentieke zelf zijn.
Een combinatie van heling, ontwikkeling en groei.
Onveilige gevoelens herkennen en veiligheid in de eigen keuzes ervaren.

Mijn motto is geworden; YOU GOT THIS.

Je kunt altijd de persoon worden die de jongere versie van jezelf nodig heeft.
25-D569-CD-B89-F-418-E-A27-C-3-DCCC43-F8216.jpg
Welfareboyzaterdag 9 juli 2022 @ 15:40
Je moeder met je linkedin
vencodarkzaterdag 9 juli 2022 @ 15:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 14:34 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
2000 is onlangs?
Zoals ik al zei: ze zenden nu de classics uit op RTL Lounge en ze zijn inmiddels in het seizoen van 2000.
LordofLeaveszaterdag 9 juli 2022 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 14:59 schreef Piles het volgende:
Nog wat toppertjes uit het vorige topic:
[..]
[..]
[..]
[ afbeelding ]
Aan de meloenen te zien, is dat kaartje van een neger. :D :P
Duiveltjazondag 10 juli 2022 @ 09:03
Ik kreeg een melding om mijn voornaamwoorden te definiëren.

:{
LordofLeaveszondag 10 juli 2022 @ 10:45
quote:
15s.gif Op zondag 10 juli 2022 09:03 schreef Duiveltja het volgende:
Ik kreeg een melding om mijn voornaamwoorden te definiëren.

:{
En toen?
Vivzondag 10 juli 2022 @ 20:58
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 10:45 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Ik heb er een hekel aan
Als teksten
Zo worden geschreven
Gewoon om op je sentiment te spelen

Kost maar wat enters. Meer hoef je niet te doen

Overweeg je zelf zo een tekst te schrijven?
Zet het maar uit je hoofd, gewoon laten
Dan heb ik hier een leuke voor je! O-)

quote:
Ze hebben geen hulpvraag
Ze willen niks
Ze willen geen hulp

Dus ja

Dus wat?

In het merendeel van de gezinnen waarin ik betrokken ben is dit wel het geval. Er wordt nu eenmaal niet zomaar een ondertoezichtstelling uitgesproken. Vrijwillige hulpverlening bleek onvoldoende. Onvoldoende van de grond te komen, onvoldoende te slagen of onvoldoende de veiligheidsrisico’s weg te nemen.

Dan komt de jeugdbeschermer.

Nu moeten we.
Van de kinderrechter.

Wat moeten we?
De situatie voor het kind verbeteren.

Hoe?
Met hulp.

Welke hulp?
De hulp die zegt “Wat is je vraag?” “Waar loopt u tegenaan?” “Bent u hier omdat Jannie (SAVE) dit wil of omdat u dit zelf wil?” “U moet zelf een vraag hebben, anders kunnen wij niet helpen”

Zie je het?
De cirkel die rond is? ⭕️

Te vaak gebeurd het
“Ze hebben geen vraag dus we kunnen niks”

Misschien weten ze de vraag niet goed te stellen. Misschien willen ze wel maar niet in deze formele setting. Misschien begrijpen ze de woorden niet.
Misschien stellen wij niet de juiste vragen. Misschien gebruiken wij de verkeerde taal. Misschien sluiten wij niet aan bij wie zij zijn. Bij wat zij nodig hebben. Misschien is er geen klik met de hulpverlener.

En dus
Kunnen we niks
Doen we niks

Laten we verder kijken dan onze neus lang is.

De grootste groep wil dolgraag! Echt waar! Stop niet bij ‘ik wil niet’
Zie dat als onderdeel van de hulpvraag
Als onderdeel van de problematiek
Zie de uitdaging als de ander een stap terug doet
Werk hard
Om aan te sluiten
In te voegen
Stap op hun weg
Af van je eigen bekende pad
Onderzoek
Leer kennen
Doe je best!

Stop niet bij “ik wil niet”
Ze willen wel
Maar misschien niet op die manier
Op dat moment
Op die plek
Of in die vorm

Dat zou veel langdurige trajecten kunnen schelen
Frustraties
Gevoel van falen omdat je kind onder toezicht staat
Wachten
Om nog maar niet te spreken over de toename van de zorgen door alle tijd die verloren gaat

Wij doen niks anders dan dat
Want ook wij als jeugdbeschermer moeten invoegen
Aansluiten
En zoeken naar dat wat wel lukt

Begrijp me niet verkeerd
Ik zie zeer zeker de waarde in van een jeugdbeschermer
En tegelijk vind ik het te zwart wit
Mensen die niet willen,
worden niet geholpen in vrijwillig kader

Verder kijken helpt!

#jeugdbescherming #samenveiligmiddennederland #savejeugdbescherming #ots #ondertoezichtstelling #dwang
saparmurat_niyazovzondag 10 juli 2022 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 20:58 schreef Viv het volgende:

[..]
Dan heb ik hier een leuke voor je! O-)
[..]

Hoog gehalte Jip en Janneke-taal, ik mis enkel de vrolijke tekeningen.

Dit is de mama van Janneke
Ze is vandaag op bezoek bij meneer de rechter

Meneer de rechter vindt de mama van Janneke geen goede mama
Hij zegt dat Janneke niet meer bij mama moet wonen

Daar komt de jeugdbeschermer Janneke al halen
Dag Janneke!
Vanyelzondag 10 juli 2022 @ 22:47
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 20:58 schreef Viv het volgende:

[..]
Dan heb ik hier een leuke voor je! O-)
[..]

Omg die wil geen emotie overbrengen, die heeft gewoon geen zinsopbouw en interpunctie geleerd :r
Vivzondag 10 juli 2022 @ 22:53
quote:
9s.gif Op zondag 10 juli 2022 21:13 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]
Hoog gehalte Jip en Janneke-taal, ik mis enkel de vrolijke tekeningen.

Dit is de mama van Janneke
Ze is vandaag op bezoek bij meneer de rechter

Meneer de rechter vindt de mama van Janneke geen goede mama
Hij zegt dat Janneke niet meer bij mama moet wonen

Daar komt de jeugdbeschermer Janneke al halen
Dag Janneke!

:D
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 22:47 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Omg die wil geen emotie overbrengen, die heeft gewoon geen zinsopbouw en interpunctie geleerd :r
Los van de irritante vorm, is de boodschap ook nog eens zeer dubieus trouwens. :{ Lees dit stukje nog eens, maar dan in de context van ongewenste intimiteiten, #metoo en zo:

quote:
Zie de uitdaging als de ander een stap terug doet
Werk hard
Om aan te sluiten
In te voegen
Stap op hun weg
Af van je eigen bekende pad
Onderzoek
Leer kennen
Doe je best!

Stop niet bij “ik wil niet”
Ze willen wel
Maar misschien niet op die manier
Op dat moment
Op die plek
Of in die vorm
:o
Vanyelzondag 10 juli 2022 @ 22:58
Ah kijk, nee is eigenlijk ja.
Top wel ^O^
LooneyTroonsmaandag 11 juli 2022 @ 09:36
"Hmm, welke foto van m'n dochter zal ik eens bij m'n post op LinkedIn zetten?"

https://www.linkedin.com/(...)826036481273856-1LPi
alkimaandag 11 juli 2022 @ 09:39
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 09:36 schreef LooneyTroons het volgende:
"Hmm, welke foto van m'n dochter zal ik eens bij m'n post op LinkedIn zetten?"

https://www.linkedin.com/(...)826036481273856-1LPi
Zelfs zonder foto krijgt deze de beste baan als je ceo van bakker bart bent via je connecties
Vivmaandag 11 juli 2022 @ 09:42
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 09:36 schreef LooneyTroons het volgende:
"Hmm, welke foto van m'n dochter zal ik eens bij m'n post op LinkedIn zetten?"

https://www.linkedin.com/(...)826036481273856-1LPi

Oh jezus. :{ Ik denk dat er heel wat mannen as we speak een jong en dynamisch bedrijf aan het oprichten zijn om haar binnen te kunnen halen.
Vanyelmaandag 11 juli 2022 @ 13:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 09:42 schreef Viv het volgende:

[..]
Oh jezus. :{ Ik denk dat er heel wat mannen as we speak een jong en dynamisch bedrijf aan het oprichten zijn om haar binnen te kunnen halen.
Geef ze eens ongelijk
HSGmaandag 11 juli 2022 @ 14:51
quote:
Ik richt me even als zzp tot collega-zzp’rs:

als je nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) hebt en wel overweegt deze af te sluiten, let dan op de ‘treden van werkhervatting’ en de gevolgen voor je uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

Ik heb destijds startend als zzp een aov afgesloten. Het kost serieus veel geld per maand (honderden euro’s), maar ik ben kostwinner en het gaf en geeft me gemoedsrust dat in geval van langdurige ziekte ik financieel voor mijn gezin inclusief studerende zoon zou kunnen blijven zorgen. Ik dacht daarbij aan een beroerte of kanker…

Sinds 1,5 jaar lijd ik onvoorzien aan/onder longcovid en moest ik op een bepaald moment terug naar minimaal werken, te ziek. De aov keerde netjes volgens contractafspraken uit.

Nu ben ik niet hersteld maar wel stapsgewijs werk aan het hervatten. Dat doe ik zorgvuldig en transparant naar beste vermogen. Een moeizaam proces. Graag wil ik stabiliseren om terugval te voorkomen.

Wat voor de aov telt is de 34%-grens. Let op, collega-zzp’rs!

Een uur meer dan 34% van mijn oude hoeveelheid uren betekent 0 euro arbeidsongeschiktheidsuitkering. Althans, zo heb ik het destijds afgesloten, me niet realiserend hoe slecht dat zou kunnen uitpakken.

Ik ben terug gevallen naar 35% van mijn oude inkomen.

Ben nog niet voldoende hersteld om meer te kunnen werken, moet nog een paar uur per dag rusten maar heb geen recht meer op aanvulling vanuit de aov. Als ik niet verder ga herstellen, heb ik financieel een serieus probleem.

Dus ongevraagd advies: sluit een aov af met een gunstigere opbouw van werk in combinatie met de afbouw van uitkering.

Overzicht-inzicht-uitzicht
Dat is mijn mantra, in werk en privé, bij het oplossen van problemen of het overdenken en aangaan van moeilijke situaties.

Nu zat ik toch echt wel in de rats of ik vergeten zou zijn door ‘het veld’. Zou ik het vertrouwen van opdrachtgevers zijn verloren? Was het verstandig geweest om op dit platform eerlijk ervaringen te delen over longcovid? Was het naïef geweest?

Hoe gaat het longcovidherstel verder komende weken? Niemand die het weet. Hoe plan je dan nieuw werk in? Hoe kun je een betrouwbare zzp’er zijn voor opdrachtgevers?
Hoeveel uren durf ik in te vullen zonder het risico te lopen mensen te moeten afbellen in augustus, september? En hoe zorg ik goed voor mezelf in dit proces? Wat heb ik nodig? Hoe hang ik daar keuzes aan?

Ik heb gekozen voor voorzichtig plannen, voor het hopelijk voorkomen van terugval, voor het stabiliseren van mijn herstel, en dus voor weinig inkomen.
Ik wil betrouwbaar zijn. En dus geldt nog steeds: ik werk minder maar de uren díe ik afspreek en werk, ben ik er 100%.

Overzicht-inzicht-uitzicht
Volgende week rijd ik rustigaan naar mijn oude, vertrouwde camping in de bergen, met een geluiddempende hoofdtelefoon tegen de ‘herrie’ van de cicades in de tas. Drie weken rust, wandelingen en uitzichten.

En nieuwe perspectieven wellicht. Of/en herstel.🙏
Fijne zomer iedereen!
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Lief dagboek....
HSGmaandag 11 juli 2022 @ 14:54
quote:
Alleen als je uitzoomt kan je het zien...
Ik ben het zo eens met Kees Klomp. Er is geen geïsoleerde boerencrisis maar een geïntegreerde systeemcrisis gaande in ons land. Ook in de zorg en welzijn. Onze huidige systemen zijn gebouwd op het neoliberalistisch gedachtengoed. Waar het individualistisch mensbeeld, kostenefficiëntie, winstmaximalisering, productie, personeel en risicobeheersing ons dagelijks vocabulaire sieren. Maar het werkt niet meer.. Het lijkt erop dat dit gedachtengoed op de rand balanceert van faillissement.
Maar er is altijd hoop. Want mensen maken het systeem. Dus kunnen we het ook mét elkaar veranderen. Door oprecht te verbinden. En dat kan alleen als we elkaar vertrouwen en daarvoor moeten we elkaar ontmoeten. En dat kan alleen als we verstillen en vertragen. En in dit vertragen zit de crux.. Vertragen om te herontdekken dat we niet alleen zijn. Van ‘ik’-maatschappij naar een ‘wij’-maatschappij waar de ‘ik’ zichzelf mag zijn. Met een duidelijke herwaardering van de relatie.. Hoe mooi zou dat zijn.. #Hoedan? Kees Klomp Maurice van Den Bosch Laurent de Vries Carl Verheijen Chantal Walg Barbara Doeleman - van Veldhoven Menno Braakman Najla van Veen Frans Kusse Sabine Pinedo Allard Amelink Mattias Desmet Fred van Eenennaam #Levinas #Samen
#Overwegingen #Neoliberalisme #normen #waarden #Wintsgedreven #visie #filosofie #Samen #Wereldbeeld #Zorg #Welzijn #Positievegezondheid #Werkplezier #Hoedan? #gezondheidszorg #Verandering #Change #welzijn
https://www.linkedin.com/(...)6950919853784371200/

Heel verhaal met 10.000 hashtags en een stomme foto. :')
Vivmaandag 11 juli 2022 @ 14:57
quote:
Nou ja, op zich een zinvolle tip om goed naar de voorwaarden van zulke verzekeringen te kijken. Maar dat had ook in één alinea gekund. oO<
Vivmaandag 11 juli 2022 @ 15:02
quote:
7s.gif Op maandag 11 juli 2022 14:54 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)6950919853784371200/

Heel verhaal met 10.000 hashtags en een stomme foto. :')
Heel verhaal, maar het zegt niks. :')

Fijn hoor, dat mensen dagdromen over "verstillen" en "vertragen", maar om het dan op LinkedIn te zetten alsof die hersenspinsels daadwerkelijk bijdragen aan de oplossing? :{
LooneyTroonsmaandag 11 juli 2022 @ 15:09
Sneu hoor, maar waarom op LinkedIn?

https://www.linkedin.com/(...)190632791363584-3H1y

En dit, wtf: https://www.linkedin.com/(...)148228154773504-Hqt8
HSGmaandag 11 juli 2022 @ 15:23
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 15:09 schreef LooneyTroons het volgende:
Sneu hoor, maar waarom op LinkedIn?

https://www.linkedin.com/(...)190632791363584-3H1y
Kan mooi op Facebook.
quote:
Wat een geneuzel.
girlnextdoor.maandag 11 juli 2022 @ 15:32
quote:
7s.gif Op maandag 11 juli 2022 15:23 schreef HSG het volgende:

[..]
Kan mooi op Facebook.
.
Ik zag het ook, een ouderwets partijtje aandacht trekken. Zo zonde dat je geburnd wordt als je er iets van zegt want dan heb je geen hart :')
Serindemaandag 11 juli 2022 @ 18:20
quote:
Waarom kende ze haar zoon na 25 jaar nog niet. Wat een doos. Wat een leugen, dat verhaal.
#ANONIEMmaandag 11 juli 2022 @ 18:52
Nu nog de glitterplaatjes erbij en hyves is back
LordofLeavesmaandag 11 juli 2022 @ 18:56
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 15:02 schreef Viv het volgende:

[..]
Heel verhaal, maar het zegt niks. :')

Fijn hoor, dat mensen dagdromen over "verstillen" en "vertragen", maar om het dan op LinkedIn te zetten alsof die hersenspinsels daadwerkelijk bijdragen aan de oplossing? :{
Vertragen? Die kunnen zo bij de NS aan de slag.
Lienekienmaandag 11 juli 2022 @ 19:23
quote:
7s.gif Op maandag 11 juli 2022 18:20 schreef Serinde het volgende:

[..]
Waarom kende ze haar zoon na 25 jaar nog niet. Wat een doos. Wat een leugen, dat verhaal.
Haar vriend.
Mekemaandag 11 juli 2022 @ 19:46
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 09:36 schreef LooneyTroons het volgende:
"Hmm, welke foto van m'n dochter zal ik eens bij m'n post op LinkedIn zetten?"

https://www.linkedin.com/(...)826036481273856-1LPi
Zoonlief werd drie weken geleden zonder foto gepromoot, dat is misschien nog wel het ergste :o (En dochter heeft zelf een heel andere, prima leuke foto op haar profiel :Y )
Serindemaandag 11 juli 2022 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2022 19:23 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Haar vriend.
:'( . :D . :'( .
Geen idee waarom ik dat dacht.
Nog steeds een behoorlijk kul-gehalte maar dat maakt het wel anders :')
Yozzzdinsdag 12 juli 2022 @ 07:42
quote:
Mooi ❤
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 11:34
quote:
Het zien van het filmpje doet mijn wenkbrauwen fronsen.

Ik heb gisteren de gehele dag in de keuken gestaan en heerlijke gerechten voorbereid voor vandaag.

Maar kan ik nu ook van het uitserveren een feestje maken? (Je kan nu een speld horen vallen).

Terrwijl er mensen zijn die het bereiden en serveren van een simpele melkflesje zo feestelijk kunnen aankleden ... besef ik mij dat ik het moet doen met de liefde die ik erin heb gestopt.

Ik ga er maar vanuit dat deze feestdag vanzelf zorgt voor de nodige feeststemming.
Van al het lekkers gaan we in ieder geval heerlijk smullen met elkaar.

Kan jij een simpele gerecht omturnen tot iets feestelijks?

Persoonlijke ontwikkeling en krachtige leiderschap voor een positieve maatschappij.
#persoonlijkeontwikkeling #leiderschap #maatschappij #positiviteit #ontwikkeling
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Lekker boeiend.
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 11:35
quote:
Een nachtje undercover als dakloze…

Even schiet het door me heen: ik kan ook niet gaan. De chauffeur bellen en me terug naar huis laten brengen. Een hotelkamer opzoeken. Desnoods buitenslapen?!

Zo zal dus die metershoge drempel voor de daklozenopvang bij meer mensen voelen... Maar met m’n plastic tasje in de hand klop ik toch aan de deur van de ‘maatschappelijke opvang Den Bosch’.

Ik ben een uurtje daarvoor door de directeur verwelkomd. Hij vertelt dat niemand van mijn aanstaande bezoek weet. Alleen iemand van de beveiliging ‘s nachts.

Iemand doet open. ‘Ik zou hier graag willen slapen’ - vraag ik. ‘Oké, wacht maar even’ - zegt hij terwijl de deur sluit. Ik wacht. Een minuutje later gaat de deur weer open. ‘Kom maar binnen’. Ik vraag me af wat er gebeurt is. Ben ik toch herkend? Zie ik er niet uit als dakloze?

Hoewel ik slechts mijn overhemd in mijn tas heb gepropt twijfelt niemand op basis van mijn uiterlijk of ik dakloos ben. Hoewel ik zo vaak ben gewezen op het feit dat het stereotype beeld van dakloosheid niet klopt. Tóch verwacht ik een vraag hierover. Maar werkelijk niemand die op basis van mijn broek, schoenen, shirt of kapsel mijn status in twijfel trekt.

De medewerkers vragen vriendelijk door, maar respecteren mijn grenzen. Die zijn weliswaar ingegeven doordat mijn ingestuurde verhaaltje zijn beperkingen kent. Maar toch voelt het als erkenning. Dat ze mij binnenlaten is belangrijk. Dit is nou landelijke toegankelijkheid van de opvang. De regio-binding en eigen bijdrage? Dat komt morgen wel: ‘Ik zeg ook altijd: je bent gewoon mens.’

Ondertussen raak ik aan mijn stomme boodschappentasje gehecht. Er zit schoon ondergoed in, een tandenborstel. Maar dat tasje geeft me vooral het gevoel dat er iets echt ‘van mij’ is.

Het gesprek met de andere slapers in de opvang voer ik vooral in soundbites.

‘Hoelang ben je al dakloos?’ - ‘Ach, zo lang’. Ik schrik van het antwoord en de rusteloosheid die eraf spat.

‘Heb je een maatschappelijk werker?’ - ‘Nee, ik heb dat niet nodig. Ik ben ZZP’er, schilder. Ik moet morgen werken. Ik heb alleen geen huis.’

‘Je moet daarheen, daarheen (wijst richting de medewerkers)! En dan gewoon vertellen! Daar kunnen ze je helpen!’

‘Ik heb vandaag post gekregen, van de gemeente. Wil je het zien?’ Laat trots inschrijfbewijs zien in het BRP. ‘Sinds 27 juni bent u ingeschreven in de gemeente Den Bosch’. - ‘Mooi toch?!’

Rond middernacht loopt de woonkamer leeg. Binnen voelt als een separate, gescheiden werkelijkheid. De zweetlucht op de slaapzaal wacht me op. Tijdens de gesprekken in de woonkamer heb ik gehoord dat er gesnurkt kan worden… ik wacht het rustig af. Mijn boodschappentasje staat naast op m’n matrasje, we zijn ondertussen onafscheidelijk.

De volgende dag mag ik me bekendmaken. Nee, geen nieuwe dakloze jongeman, maar de staatssecretaris verantwoordelijk voor ‘maatschappelijke opvang’ heeft een nachtje gelogeerd. Een echt werkbezoek. Eerlijker en rauwer dan ik me vooraf ooit had kunnen bedenken.
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Nou nou nu heb je de maatschappij echt geholpen hoor. :')
Pilesdinsdag 12 juli 2022 @ 11:38
quote:
Waar gáát dit over :')
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 11:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:38 schreef Piles het volgende:

[..]
Waar gáát dit over :')
Ook dat inderdaad. :')
LordofLeavesdinsdag 12 juli 2022 @ 12:54
quote:
"...krachtige leiderschap voor een positieve maatschappij.'

Hallo Mussert!
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 12:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 12:54 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
"...krachtige leiderschap voor een positieve maatschappij.'

Hallo Mussert!
Ja maar de persoon die het zei is een moslima dus dan mag het wel gezegd worden.
LordofLeavesdinsdag 12 juli 2022 @ 12:55
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 12:54 schreef HSG het volgende:

[..]
Ja maar de persoon die het zei is een moslima dus dan mag het wel gezegd worden.
Abdoula Mussert dan.
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 12:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Abdoula Mussert dan.
islamofoob.
LooneyTroonsdinsdag 12 juli 2022 @ 13:35
Waarom op LinkedIn deel 7464:

https://www.linkedin.com/(...)501223077892097-jTFP
LooneyTroonsdinsdag 12 juli 2022 @ 13:36
Edit: dubbel
girlnextdoor.dinsdag 12 juli 2022 @ 14:20
quote:
Precies dit wilde ik ook posten. Waarom op een zakelijk netwerk?
LooneyTroonsdinsdag 12 juli 2022 @ 14:21
Ik begrijp het echt niet. Je vrouw is net overleden, je hebt toch wel wat anders aan je hoofd dan Social Media? Zou gek van verdriet zijn.
Feoladinsdag 12 juli 2022 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 14:21 schreef LooneyTroons het volgende:
Ik begrijp het echt niet. Je vrouw is net overleden, je hebt toch wel wat anders aan je hoofd dan Social Media? Zou gek van verdriet zijn.
Hoho, wat denk je wel niet?! Dit moet en zal gedeeld worden voor likes.
Vivdinsdag 12 juli 2022 @ 14:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 14:21 schreef LooneyTroons het volgende:
Ik begrijp het echt niet. Je vrouw is net overleden, je hebt toch wel wat anders aan je hoofd dan Social Media? Zou gek van verdriet zijn.
Ik denk dat het de moderne variant is van een overlijdensadvertentie in de krant, en als een soort eerbetoon bedoeld is. :)

Maar het hoort inderdaad niet op LinkedIn, tenzij het ook bedoeld is als een "Ik ben voorlopig minder/niet aan het werk". :P
Scorpiedinsdag 12 juli 2022 @ 14:52
quote:
Ja kut voor hem. Maar dit zet je toch niet op LinkedIn ?
Vivdinsdag 12 juli 2022 @ 17:30
quote:
'Ik ben slim, ik ben stoer, ik ben sterk. Ik hou van mezelf, ik zorg voor mezelf, ik vertrouw op mezelf. Ik luister naar mijn hart. Ik doe wat ik zelf wil. Ik ben een waterratje. Ik ben dankbaar. Ik ben gezond. Ik ben gelukkig. En ik kan zelf op de rekstok klimmen'

Dit is wat mijn dochter Merel (7) iedere dag voor het slapen tegen zichzelf zegt. Toen ik haar laatst vroeg of ik dit op 'het internet' mocht delen en er een foto van ons tweeën bij mocht plaatsen zei zei:

'Ja, goed idee mama! Er zijn misschien wel meer kinderen die het leuk vinden om te doen met hun eigen papa of mama.'

Toen ik 2 jaar geleden compleet vastliep in mijn carrière als arts ontdekte ik al snel de kracht van affirmeren. Door mezelf dagelijks een nieuw verhaal te vertellen vond ik het lef om tegen ieders verwachting in de stekker definitief uit mijn carrière trekken. Inmiddels is mijn roer volledig om en heb ik mijn eigen bedrijf waarmee ik andere vastgelopen artsen help.

Geweldig dat wij als volwassenen affirmeren kunnen gebruiken om oude overtuigingen te overrulen en daardoor de weg vrij maken om ons hart te volgen.

Maar ik vroeg me ook meteen af: hoe zou het zijn als we deze techniek toepassen op onze kinderen?

Ik besloot daarom een avondroutine te gaan doen met Merel om hiermee aan de slag te gaan. We noemen het ons 'kletsje':

Iedere avond voor het slapen gaan bespreken wij samen:

- 3 dingen die we leuk vonden die dag (dankbaarheid)
- 1 ding dat we stom vonden die dag
- 1 ding dat we gek vonden die dag
- 1 compliment dat we aan iemand willen geven
- onze wens voor de volgende dag (visualiseren)
- wat we over onszelf willen zeggen (affirmeren)

Door deze routine programmeert zij zichzelf van jongs af aan met overtuigingen die haar zullen helpen zelfverzekerd in het leven te staan en haar eigen pad te kiezen.

Natuurlijk zijn er vele andere aspecten die onze kinderen vormen tot de volwassenen die ze uiteindelijk worden.

Maar ik geloof dat als we onze kinderen iedere dag krachtige, positieve dingen over zichzelf laten zeggen, dat het volgen van je hart de normaalste zaak van de wereld wordt en we niet meer massaal hoeven vast te lopen in het leven.

#arts #hetroerom #ondernemer #affirmeren #avondroutine
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6952559596028764160

Mama loopt vast in haar carrière, wordt daarna (uiteraard!) coach voor anderen die vastlopen in hun carrière. En haar kind coacht zij iedere avond preventief, opdat zij niet vastloopt in het leven. :s)
Molodinsdag 12 juli 2022 @ 17:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 17:30 schreef Viv het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6952559596028764160

Mama loopt vast in haar carrière, wordt daarna (uiteraard!) coach voor anderen die vastlopen in hun carrière. En haar kind coacht zij iedere avond preventief, opdat zij niet vastloopt in het leven. :s)
Ik hou hier zo erg van O+

SPOILER
als ziek leedvermaak met emosmiley op mijn smoelwerk :') :') :')
Ronalddinsdag 12 juli 2022 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 17:30 schreef Viv het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6952559596028764160

Mama loopt vast in haar carrière, wordt daarna (uiteraard!) coach voor anderen die vastlopen in hun carrière. En haar kind coacht zij iedere avond preventief, opdat zij niet vastloopt in het leven. :s)
Man man, wat een geneuzel. Er is een schreeuwend tekort aan huisartsen, maar mama gaat liever ‘affirmeren’ ofzoiets.
Ronalddinsdag 12 juli 2022 @ 18:43
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 19:46 schreef Meke het volgende:

[..]
Zoonlief werd drie weken geleden zonder foto gepromoot, dat is misschien nog wel het ergste :o (En dochter heeft zelf een heel andere, prima leuke foto op haar profiel :Y )
Zijn de kinderen te seniel om zelf te solliciteren? Wat een rare vent die Bakker Bart CEO.
Enchanterdinsdag 12 juli 2022 @ 18:49
quote:
Eerste reactie is veelzeggend

Ik zoek even de zakelijke kant van dit verhaal bij een zakelijk netwerk?
LordofLeavesdinsdag 12 juli 2022 @ 18:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 17:45 schreef Molo het volgende:

[..]
Ik hou hier zo erg van O+

SPOILER
als ziek leedvermaak met emosmiley op mijn smoelwerk :') :') :')
Keihard ook weer.
Cockwhaledinsdag 12 juli 2022 @ 19:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:38 schreef Piles het volgende:

[..]
Waar gáát dit over :')
Omturnen :') x 999.999.999
Komt er dan een turner binnen die de pannenkoeken op lenige wijze omdraait?
Cockwhaledinsdag 12 juli 2022 @ 19:09
quote:
Lief dagboek..

Gvd zeg :')
Cockwhaledinsdag 12 juli 2022 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 17:30 schreef Viv het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6952559596028764160

Mama loopt vast in haar carrière, wordt daarna (uiteraard!) coach voor anderen die vastlopen in hun carrière. En haar kind coacht zij iedere avond preventief, opdat zij niet vastloopt in het leven. :s)
Kotssssssss
:r :r :r
Je kind als experiment... Oké Josef Mengele. Overrulen ook echt :')
fluitbekzeenaald2.0dinsdag 12 juli 2022 @ 19:20
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:35 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Nou nou nu heb je de maatschappij echt geholpen hoor. :')
Zomaar een vraag die in me opkomt: wat ga eraan doen dan, staatssecretaris?
Pilesdinsdag 12 juli 2022 @ 19:23
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 19:20 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
Zomaar een vraag die in me opkomt: wat ga eraan doen dan, staatssecretaris?
Hoezo, hij heeft toch gezien dat het allemaal werkt :7
Vivdinsdag 12 juli 2022 @ 19:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 18:24 schreef Ronald het volgende:

[..]
Man man, wat een geneuzel. Er is een schreeuwend tekort aan huisartsen, maar mama gaat liever ‘affirmeren’ ofzoiets.
En andere (huis)artsen overhalen om ook te stoppen. Affirmeren kun je leren! *O*
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 20:20
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 19:20 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
Zomaar een vraag die in me opkomt: wat ga eraan doen dan, staatssecretaris?
Niks natuurlijk. Opendeur-vraag. ;)
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 20:22
quote:
Boos zit hij in de kleedkamer. Hij is er nog als enige en ik loop de kleedkamer in. Z'n sokken en schoenen liggen op de grond. De sokken in elkaar verfrommeld. Wenkbrauwen gefronst. Z'n klas is alvast terug naar het lokaal; hij krijgt op zijn verzoek wat tijd van z'n leerkracht.

De leerlingen van mijn SO+ klas zijn al naar huis, dus ik heb wel even tijd en ga tegenover hem zitten.

"Het lijkt erop dat je boos bent Richard."
"Dat kun je wel zeggen ja en als ik hem zie, dan sla ik hem hartstikke dood."
"Ja dan ben je inderdaad erg boos. Je zult er ook wel een goede reden voor hebben. Wat is er gebeurd?"
Er komt een verhaal over uitschelden, in de weg lopen, kwetsen door een klasgenoot. Maar vooral een optelsom van alles van de laatste weken. Terwijl hij praat, trekt hij de vochtige sokken over z'n bezwete voeten.
"Weet je wat jongen, loop naar even mee naar mijn lokaal. Kletsen we daar even verder."
Ik app z'n juf even dat hij straks komt.

Even later zitten we op de bank in mijn lokaal.
Hij praat verder.
"Ik heb ODD meester. Weet je wat dat is?"
"Ik heb er wel eens van gehoord, maar vertel eens?"
"Dat is dat ik m'n woede niet kan beheren. Mag ik het in procenten zeggen? Drie jaar geleden kon ik het voor 2 procent, maar nu al voor 70 procent."
"Oh maar dat is een flinke vooruitgang."
Hij kijkt trots, op een serieuze manier.

We kletsen nog even verder. Anders gezegd; hij praat nog even door. Hoe meer hij praat, des te ontspannender z'n wenkbrauwen worden.
"Maar ik heb ook veel meegemaakt."
En hij vertelt over de scheiding van z'n ouders toen hij jong was en het gedoe met stiefvaders, een steekpartij en geweld. Hoe langer het gesprek duurt, des te meer ik me afvraag waar zijn symptomen eigenlijk vandaan komen.

Hoe dan ook, na tien minuten is hij flink ontspannen en loop ik met hem naar z'n eigen klas. Daar kan hij zich de rest van de dag handhaven.

Echte boosheid gaat vaak veel verder terug dan het meest recente incident.

#speciaalonderwijs #renn4 #gedrag #traumasensitiefwerken #boosheid
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Ga lekker naar een onderwijsforum of zo.
Vivdinsdag 12 juli 2022 @ 21:24
quote:
Mijn lessen na het beklimmen van de Mont Blanc

We hebben de top van de Mont Blanc gehaald!
Het was afzien en het was geweldig.

De inzichten die ik mee naar huis neem:

1 Als je volledig in het moment bent, kun je veel meer. Tijdens de beklimming kijk je niet naar boven hoe ver je nog moet. Je kijkt ook niet naar beneden hoe ver je kunt vallen. Je kijkt zelfs nauwelijks naar de omgeving (leidt ook af, waardoor je makkelijk kunt verstappen en vallen). Je bent zo’n 8 uur op een dag alleen maar bezig met waar je voeten en handen neerzet. Focus.

2 Don’t think, just walk. In het verlengde van het vorige punt: ga niet nadenken over of je het wel aan kunt of over het gevaarlijke gedeelte dat er straks aankomt. Dat kost alleen maar energie en daar heb je niks aan. ‘Don’t think, just walk’, zeiden de gidsen steeds. Volledig in het moment en alleen bezig met je volgende stap. Wederom; focus.

3 Als je dankbaar bent voor de kleine dingen, gaat het makkelijker. Bijna elke stap die je zet is omhoog. Afzien, rammen. Als je dan even twee meter een vlakke grond hebt, is dat een cadeautje. Hetzelfde geldt voor een fris windje of even een slok water tussendoor. Door te focussen op die kleine geluksmomentjes, is het makkelijker vol te houden.

4 Slow is fast & fast is slow. Omdat het intens is qua conditie en kracht, probeer je altijd zoveel mogelijk energie te besparen. Zet je te grote stappen, dan ben je zo door je energie heen en is het einde oefening. Je kijkt altijd: wat is de kleinst mogelijke stap die ik nu kan zetten? Vanuit daar kom je makkelijk in een flow.

5 Nu of nooit! Je loopt een groot gedeelte in touwgroepen, wat inhoudt dat je met twee of vier mensen vast zit aan een touw. Het tempo wordt bepaalt door de gids en de rest loopt er als een trein achter aan. Je heb dus niet een moment om het rustiger aan te doen. De trein gaat door. Op een gegeven moment ga jezelf dan ook tegenkomen: ik kan niet meer, ik wil een pauze! Als je daar aan toegeeft, houdt het op. Tanden op elkaar en door.

6 A simple life, is a good life. Er valt veel weg als je in de bergen bent. Je krijgt niet veel mee van de hectiek van de bewoonde wereld, je probeert niet 10 ballen in de lucht te houden, je rent niet de hele tijd van hot naar her en je wordt niet de hele tijd onderbroken. Je bent steeds bezig met één ding. Rust.

Al met al vond ik het een fantastische ervaring. Ik heb dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat dat überhaupt mogelijk was: op een steile ijshelling naar beneden lopen (kan met stijgijzers), 600 meter recht naar boven klimmen met een rugzak van 14 kilo op je rug, over smalle richels lopen (met daaronder een afgrond) en kilometers doorgaan ondanks pijn en vermoeidheid.

Voor mij was het kernwoord van dit hele avontuur focus. Als je hier grip op hebt, kun je meer dan je denkt.

Nu moe en voldaan.

#focus #klimmen #alpinisme #montblanc #4810m #nuofnooit #focusacademy
Man beklom berg, kwam tragischerwijs terug als mindfulness-orakel.

https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6952657724341923840
girlnextdoor.dinsdag 12 juli 2022 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 21:24 schreef Viv het volgende:

[..]
Man beklom berg, kwam tragischerwijs terug als mindfulness-orakel.

https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6952657724341923840
'Kijk mij eens een berg beklommen hebben' :')
Vanyeldinsdag 12 juli 2022 @ 21:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 21:39 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]
'Kijk mij eens een berg beklommen hebben' :')
een berg?
De Mont Blanc ja!
Cockwhaledinsdag 12 juli 2022 @ 22:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 21:39 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]
'Kijk mij eens een berg beklommen hebben' :')
Gister z'n ma nog beklommen, dat is pas noemenswaardig.
HSGdinsdag 12 juli 2022 @ 23:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 21:40 schreef Vanyel het volgende:

[..]
een berg?
De Mont Blanc ja!
Ja en? Er zijn ook mensen die op de maan hebben gestaan.
111210woensdag 13 juli 2022 @ 01:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 14:20 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]
Precies dit wilde ik ook posten. Waarom op een zakelijk netwerk?
Linked is al lang niet meer wat het vroeger was. Het niveau is gewoon facebook voor kantoorvolk
Vivwoensdag 13 juli 2022 @ 01:14
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 01:09 schreef 111210 het volgende:

[..]
Linked is al lang niet meer wat het vroeger was. Het niveau is gewoon facebook voor kantoorvolk
En kantoorvolk dat na een burnout terugkeert als coach en dan via LinkedIn klandizie probeert te regelen via 'inspirerende' posts. ;(
Pileswoensdag 13 juli 2022 @ 08:10
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 01:14 schreef Viv het volgende:

[..]
En kantoorvolk dat na een burnout terugkeert als coach en dan via LinkedIn klandizie probeert te regelen via 'inspirerende' posts. ;(
Als alle coachen, influenzer en barista een nuttige baan zouden nemen, zou het personeelstekort in 1 klap opgelost zijn ;(
C.L.Wernerwoensdag 13 juli 2022 @ 08:28
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 11:35 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Nou nou nu heb je de maatschappij echt geholpen hoor. :')
Uw opstel verscheen een dag nadat de echte leider van het kabinet waarvan u deel uitmaakt, Sigrid Kaag, in Brussel haar handtekening zette onder een afspraak van EU-ministers van Financiën om “terughoudend te zijn met het financieel steunen van hun burgers”.

En zei: “We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden.”

Het is erger.

Maar liefst 1,2 miljoen huishoudens koersen door het beleid van het huidige kabinet regelrecht op de armoede af.

En u speelt met uw plastic tasje een nachtje toneel bij een daklozenopvang, om de volgende avond weer veilig achter de gebreide broek van uw vrouw Annemarie te kruipen.

Nu is mijn vraag: ontgaat de ironie u echt?
HSGwoensdag 13 juli 2022 @ 08:54
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 08:28 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
Uw opstel verscheen een dag nadat de echte leider van het kabinet waarvan u deel uitmaakt, Sigrid Kaag, in Brussel haar handtekening zette onder een afspraak van EU-ministers van Financiën om “terughoudend te zijn met het financieel steunen van hun burgers”.

En zei: “We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden.”

Het is erger.

Maar liefst 1,2 miljoen huishoudens koersen door het beleid van het huidige kabinet regelrecht op de armoede af.

En u speelt met uw plastic tasje een nachtje toneel bij een daklozenopvang, om de volgende avond weer veilig achter de gebreide broek van uw vrouw Annemarie te kruipen.

Nu is mijn vraag: ontgaat de ironie u echt?
Dat zijn mensen die met hun standaard salaris van 5000 á 6000 Euro + inkomen uit nevenfuncties financieel niks te vrezen hebben. Die 1.2 miljoen huishoudens zullen hun worst wezen.

Mensen zoals de toneelspeler met plastic tasje bij een daklozenopvang hebben een hele ander emotie, denkvermogen en empathie dan de normale burger. Dat zijn mensen die compleet gevoelloos door de maatschappij kunnen banjeren en makkelijk keuzes kunnen maken ten koste van vele anderen.
Phaidrawoensdag 13 juli 2022 @ 11:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 14:20 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]
Precies dit wilde ik ook posten. Waarom op een zakelijk netwerk?
Omdat het een verkapt datingplatform is? :') 8)7

8cBiMPd.jpg
Enchanterwoensdag 13 juli 2022 @ 12:34
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 11:44 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Omdat het een verkapt datingplatform is? :') 8)7

[ afbeelding ]
Dat wordt neuken :Y

quote:
7s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 20:22 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Ga lekker naar een onderwijsforum of zo.
WTF is een Situationeel Omdenker ?

Is dat weer een zelfverzonnen titel , zo van kijk mij eens een interessant persoon zijn ?
C.L.Wernerwoensdag 13 juli 2022 @ 13:08
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 11:44 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Omdat het een verkapt datingplatform is? :') 8)7

[ afbeelding ]
Geil zeg
LordofLeaveswoensdag 13 juli 2022 @ 13:10
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 01:14 schreef Viv het volgende:

[..]
En kantoorvolk dat na een burnout terugkeert als coach en dan via LinkedIn klandizie probeert te regelen via 'inspirerende' posts. ;(
Lekker toch? Proberen om de levens van andere burn out patiënten te coachen (sturen). :P
Vivwoensdag 13 juli 2022 @ 14:04
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 13:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Lekker toch? Proberen om de levens van andere burn out patiënten te coachen (sturen). :P
Het probleem is vooral dat die patiënten vervolgens óók hun baan opzeggen om coach te worden, etc. ;)
LordofLeaveswoensdag 13 juli 2022 @ 16:10
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 14:04 schreef Viv het volgende:

[..]
Het probleem is vooral dat die patiënten vervolgens óók hun baan opzeggen om coach te worden, etc. ;)
Die kunnen zo aan de slag als coach op het arbeidsbureau. :P
LooneyTroonsdonderdag 14 juli 2022 @ 10:41
Lulverhaal over een onopgevoed kutkind:

https://www.linkedin.com/(...)225362747109376-toBe
HSGvrijdag 15 juli 2022 @ 09:00
quote:
"Hi mam, ben jij zo thuis?"

"Ha vent, heb het even heel druk, ben dus pas laat thuis."

"Ik ben over een half uur al terug want dat met die rapporten enzo duurde niet lang, iig veel korter dan ik dacht."

"Oke, nou ik kom zo snel als met lukt."

"Mama, je hoeft echt niet eerder naar huis te komen hoor."

"Zeker?"

"Ja."

'n App-gesprek met mn jongste. Ik hoor mezelf na zijn laatste antwoord denken: "Ach wat een lieverdje toch, altijd zo begripvol."

Ik buig me weer over mn beeldscherm. Toch lukt werken niet echt meer. Iets in onze conversatie galmt na. Het lukt me niet om het vast te pakken maar het blijft klingelen en zonder verder nog na te denken, klap ik mijn laptop en kantoordeur dicht en rij weg. Naar huis.

Daar aangekomen app ik hem: "Ben er. Kom je ook?"

Een direct en verheugd: "Echt? Heb jij al geluncht?"

"Nope. Samen?"

5 Minuten later staat een mannetje met stralende ogen onder een grote bos krullen voor me. Mijn armen gaan wijd open en hij duikt erin. Dan maken we eten en lopen even later kauwend en kletsend buiten waar het prachtig is.

Zo op het oog een klein moment maar een gevoel van onbeschrijflijke dankbaarheid vervult mij. Wat het precies was dat zo galmde, weet ik dan nog niet, maar iets met Dingen Die Belangrijk Zijn.

's Avonds scroll ik nog wat en lees "Je tijd is alles."
Full stop.
AHA.
Daar is mijn cue:
Ja, druk kun je doen maar...

Je.Tijd.Is.Alles.

#💡 #dieneemikmeenaarderestvanmijntijd
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Oh god dit is ook zoooooooooooooooooooooooooo interessant. :')
Pilesvrijdag 15 juli 2022 @ 09:07
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:00 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Oh god dit is ook zoooooooooooooooooooooooooo interessant. :')
_O-
Ik hoor (jonge) ouders om me heen vooral blij zijn als ze een dagje op kantoor zijn, en even niet met die draken opgescheept zitten :7

Dit soort nep-conversaties past overigens prima in hetzelfde rijtje als die haiku-verhaaltjes met teveel enters :')
HSGvrijdag 15 juli 2022 @ 09:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:07 schreef Piles het volgende:

[..]
_O-
Ik hoor (jonge) ouders om me heen vooral blij zijn als ze een dagje op kantoor zijn, en even niet met die draken opgescheept zitten :7

Dit soort nep-conversaties past overigens prima in hetzelfde rijtje als die haiku-verhaaltjes met teveel enters :')
Als je blij bent om op kantoor te zitten zodat je even van je eigen kinderen af bent dan kun je gewoon niet opvoeden.
Pilesvrijdag 15 juli 2022 @ 09:09
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2022 10:41 schreef LooneyTroons het volgende:
Lulverhaal over een onopgevoed kutkind:

https://www.linkedin.com/(...)225362747109376-toBe
quote:
Ik geef een korte "aai" over de rug en weet precies hoe ze zich voelt. "Eten jullie mee?" Is mijn vraag. Even elkaar verlichten. "Graag" zegt ze.
Onopgevoed kutkind, of ...
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2022 11:44 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Omdat het een verkapt datingplatform is? :') 8)7
O-)
SEMTEXvrijdag 15 juli 2022 @ 09:09
Sowieso optiefen met die ellenlange verhalen met veel teveel witregels. Ik kom niet op Linkedin om hele pagina's weg te scrollen. Leer eens fatsoenlijk alinea's te gebruiken :r .
C.L.Wernervrijdag 15 juli 2022 @ 09:35
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:09 schreef SEMTEX het volgende:
Sowieso optiefen met die ellenlange verhalen met veel teveel witregels. Ik kom niet op Linkedin om hele pagina's weg te scrollen. Leer eens fatsoenlijk alinea's te gebruiken :r .
Hoi Semtex,

Ik zie je bericht, dat doet wat met mij!


En denk dan, jij moet je wat onthaasten

Just let it go.

Van mij een handkus

Omdat je liefde nodig hebt

#liefde #fok #onthaansten #coaching #30cm #hardepener #eens #inspiratie #geil #zelfpijperij
C.L.Wernervrijdag 15 juli 2022 @ 09:36
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:00 schreef HSG het volgende:
"Mama, je hoeft echt niet eerder naar huis te komen hoor."
Als je kind dit stuurt moet je direct naar huis, grote kans dat de boel wordt afgebroken of dat er een fissa aan de gang is
#ANONIEMvrijdag 15 juli 2022 @ 09:40
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:00 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Oh god dit is ook zoooooooooooooooooooooooooo interessant. :')
Haar profieltekst ook.

Alexa Kuit
Ik zorg ervoor dat jullie elkaar verstaan - Non-verbale analyse - Voor optimale interpersoonlijke communicatie
Talks about #charisma, #nonverbaal, #anderskijken, #elkaarverstaan, and #goodbadandugly

:')
C.L.Wernervrijdag 15 juli 2022 @ 09:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Haar profieltekst ook.

Alexa Kuit
Ik zorg ervoor dat jullie elkaar verstaan - Non-verbale analyse - Voor optimale interpersoonlijke communicatie
Talks about #charisma, #nonverbaal, #anderskijken, #elkaarverstaan, and #goodbadandugly

:')
Wat bedoel je toch in hemelsnaam met dat "Non-verbale Impact"?

👉🏼 Nou, daar bedoel ik mee: het effect dat jij zonder woorden teweegbrengt bij een ander.

Iedereen heeft een eigen Non-verbale Impact. En vrijwel iedereen heeft hier ook wel eens - in meer of mindere mate- last van. Meestal omdat ze anders begrepen blijken te worden of overkomen dan ze zelf bedoelen.

Zo maar wat voorbeelden:
*je liet in jouw beleving anderen de ruimte, deed naar eigen gevoel niet veel maar werd toch als dominant aanwezig ervaren;

*je zei ‘A’, maar men verstond ‘B’, omdat het er bij jou kennelijk als 'B' uitzag - verwarring alom;

*Je krijgt regelmatig terug dat je best wel ‘kil’ (of hard, gereserveerd, afstandelijk) overkomt. Raar, want bij jou van binnen voelt het echt heel anders;

*soms merk je dat je irritatie bij de ander opwekt en je hebt eigenlijk geen idee waarom;

*men denkt altijd maar dat jij zo lief, aardig, zacht bent. Hoe anders zie je dat zelf. Maar hoe stevig je jezelf voor eigen idee ook neerzet: het komt niet aan. Hierdoor begin je af en toe danig aan jezelf te twijfelen. Geen lekker inwendig proces.

...

Of je nu CEO bent, minister, sportcoach, arts, ondernemer, werknemer, partner bij bureau of kantoor, leider, volger of gewoon, méns; in iedere interactie die je hebt neem jij jezelf mee, en is dat wat je de ander laat ZIEN.

Je non-verbale presentatie, dus. Vaak onbewust en daarmee lastig verklaarbaar. Zeker ook omdat de blik van die ander precies dat is; zijn of haar blik.

De uitdaging in deze ligt in:
- jouw eigen non-verbaal leren (her)kennen
- de impact ervan begrijpen
- jezelf verstaan
- jezelf hiertoe leren verhouden en ermee werken
- zodat je kunt gaan overkomen zoals jij bedoelt, in iedere interactie.

Niet makkelijk, wel kansrijk; want kleine stapjes leveren al groots op.

#nonverbaleimpact #anderskijken #elkaarverstaan #iklaathetjezien
C.L.Wernervrijdag 15 juli 2022 @ 09:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Haar profieltekst ook.

Alexa Kuit
Ik zorg ervoor dat jullie elkaar verstaan - Non-verbale analyse - Voor optimale interpersoonlijke communicatie
Talks about #charisma, #nonverbaal, #anderskijken, #elkaarverstaan, and #goodbadandugly

:')
Zou Alexa Kuit wel geven 7/10
LordofLeavesvrijdag 15 juli 2022 @ 09:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:35 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
Hoi Semtex,

Ik zie je bericht, dat doet wat met mij!

En denk dan, jij moet je wat onthaasten

Just let it go.

Van mij een handkus

Omdat je liefde nodig hebt

#liefde #fok #onthaansten #coaching #30cm #hardepener #eens #inspiratie #geil #zelfpijperij
Jij zit stiekem op LinkedIn eh? :P
C.L.Wernervrijdag 15 juli 2022 @ 09:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Jij zit stiekem op LinkedIn eh? :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Jij zit stiekem op LinkedIn eh? :P
“Jij zit stiekem op LinkedIn eh?”

Deze vraag krijg ik op Fok! van iemand die ik -nog- niet ken. Geen introductie, geen groet, alleen maar een vraag die voelt als terechtwijzing.

Ik merk dat ik, nadat ik de eerste flits van het onaangename gevoel van “Oh jee, ik doe wat fout” van me heb afgeschud, geïrriteerd ben over de manier waarop de vraagsteller mijn domein, mijn bewustzijn en daarmee mijn leven binnen stampt, op een manier die allerlei waarden zoals ik die van huis uit heb meegekregen en die verankerd zijn met wie en hoe ik ben, teniet doet.

Ik heb de neiging om vanuit mijn irritatie als antwoord op ‘delete’ te drukken - neus in de lucht; ik zie jou niet.

Maar ergens in mijn hoofd zoemt een stemmetje: “Misschien is de vraag oprecht en goed bedoeld. Online en offline zijn verschillend. Mensen zijn verschillend. Blijf nou gewoon bij jezelf.”

Hm. True. Interessant. Terecht. Oké.

Ik antwoord: “mijn visie op LinkedIn gaat over delen. Dus ik vertel en schrijf verhalend. Meestal vanuit mijn niche-kennis en blik op zaken. Soms vanuit mijn persoonlijke leven. Ik doe en geef hier zoals ik het zelf fijn vind om te ontvangen, want dat werkt voor mij het fijnst en daarmee het best. Is dat wat je me vroeg?”

Ik krijg een dikke duim terug.

Bij jezelf blijven. Vaak best moeilijk.

Totdat je het ziet.

;

#anderskijken #reflex #regulatie #goodbadandugly #watbrengjijteweeg
LordofLeavesvrijdag 15 juli 2022 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:53 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
[..]
“Jij zit stiekem op LinkedIn eh?”

Deze vraag krijg ik op Fok! van iemand die ik -nog- niet ken. Geen introductie, geen groet, alleen maar een vraag die voelt als terechtwijzing.

Ik merk dat ik, nadat ik de eerste flits van het onaangename gevoel van “Oh jee, ik doe wat fout” van me heb afgeschud, geïrriteerd ben over de manier waarop de vraagsteller mijn domein, mijn bewustzijn en daarmee mijn leven binnen stampt, op een manier die allerlei waarden zoals ik die van huis uit heb meegekregen en die verankerd zijn met wie en hoe ik ben, teniet doet.

Ik heb de neiging om vanuit mijn irritatie als antwoord op ‘delete’ te drukken - neus in de lucht; ik zie jou niet.

Maar ergens in mijn hoofd zoemt een stemmetje: “Misschien is de vraag oprecht en goed bedoeld. Online en offline zijn verschillend. Mensen zijn verschillend. Blijf nou gewoon bij jezelf.”

Hm. True. Interessant. Terecht. Oké.

Ik antwoord: “mijn visie op LinkedIn gaat over delen. Dus ik vertel en schrijf verhalend. Meestal vanuit mijn niche-kennis en blik op zaken. Soms vanuit mijn persoonlijke leven. Ik doe en geef hier zoals ik het zelf fijn vind om te ontvangen, want dat werkt voor mij het fijnst en daarmee het best. Is dat wat je me vroeg?”

Ik krijg een dikke duim terug.

Bij jezelf blijven. Vaak best moeilijk.

Totdat je het ziet.

;

#anderskijken #reflex #regulatie #goodbadandugly #watbrengjijteweeg
Godverdomme! :D _O- _O_
SEMTEXvrijdag 15 juli 2022 @ 09:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:35 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
Hoi Semtex,

Ik zie je bericht, dat doet wat met mij!

En denk dan, jij moet je wat onthaasten

Just let it go.

Van mij een handkus

Omdat je liefde nodig hebt

#liefde #fok #onthaansten #coaching #30cm #hardepener #eens #inspiratie #geil #zelfpijperij
C.L. Werner

Zak erin

#inspiratie

Dit doet iets met mij

Lulverhaal

Krijg het heen en weer

#omdenken
SEMTEXvrijdag 15 juli 2022 @ 09:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Haar profieltekst ook.

Alexa Kuit
Ik zorg ervoor dat jullie elkaar verstaan - Non-verbale analyse - Voor optimale interpersoonlijke communicatie
Talks about #charisma, #nonverbaal, #anderskijken, #elkaarverstaan, and #goodbadandugly

:')
Coach in de techniek van het luchtkastelen bouwen en bankrekening van argeloze mensen leegrausen.
C.L.Wernervrijdag 15 juli 2022 @ 10:14
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:58 schreef SEMTEX het volgende:

[..]
C.L. Werner

Zak erin

#inspiratie

Dit doet iets met mij

Lulverhaal

Krijg het heen en weer

#omdenken
Als ik voel: dit is zo ‘rauw’, er wordt hier iets geraakt…

… dan gun ik mezelf allereerst een paar minuten ruimte om daarmee te ZIJN.
Om de teleurstelling, het verdriet, de frustratie te voelen.

En nou komt ie: ZONDER mezelf te verliezen in het drama of verhaal.

De vraag die ik mezelf vervolgens stel:

Is er een schaduwkant die geraakt is?

Ik voel er dan altijd een paar:

Voel ik me aangevallen door de ander? (hello, SEMTEX).
Waar veroordeel ik MEZELF nu?
Was ik inderdaad te bot?
Onzorgvuldig?
Waar was ik mogelijk blind voor iets?
Waar veroordeel ik die ander, en is dat mogelijk iets wat ik in mezelf te ownen heb?

En als ik dan ineens een aha-moment krijg, dan weet ik:
deze is voor mij.
Hier mag ik iets mee.

Dit is hoe conflicten met anderen me ook GOUD opleveren 🙏🙏🙏
Hoe de mensen die mij het meest triggeren mijn grootste teachers zijn

Daarom ben ik nooit bang voor conflict (al voelt het af en toe fucking oncomfortabel).

Over to you:

Ben jij team #conflictlieverniet of team #kommaardoormetdieclash?
Molovrijdag 15 juli 2022 @ 10:44
Holy shit dit is gewoon eng man :D _O-
SEMTEXvrijdag 15 juli 2022 @ 10:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 10:14 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
Als ik voel: dit is zo ‘rauw’, er wordt hier iets geraakt…

… dan gun ik mezelf allereerst een paar minuten ruimte om daarmee te ZIJN.
Om de teleurstelling, het verdriet, de frustratie te voelen.

En nou komt ie: ZONDER mezelf te verliezen in het drama of verhaal.

De vraag die ik mezelf vervolgens stel:

Is er een schaduwkant die geraakt is?

Ik voel er dan altijd een paar:

Voel ik me aangevallen door de ander? (hello, SEMTEX).
Waar veroordeel ik MEZELF nu?
Was ik inderdaad te bot?
Onzorgvuldig?
Waar was ik mogelijk blind voor iets?
Waar veroordeel ik die ander, en is dat mogelijk iets wat ik in mezelf te ownen heb?

En als ik dan ineens een aha-moment krijg, dan weet ik:
deze is voor mij.
Hier mag ik iets mee.

Dit is hoe conflicten met anderen me ook GOUD opleveren 🙏🙏🙏
Hoe de mensen die mij het meest triggeren mijn grootste teachers zijn

Daarom ben ik nooit bang voor conflict (al voelt het af en toe fucking oncomfortabel).

Over to you:

Ben jij team #conflictlieverniet of team #kommaardoormetdieclash?
:D :'( :D Huillach
Enchantervrijdag 15 juli 2022 @ 11:03
Ik vraag me af en toe echt af wat erger is , die kutverhalen of de reacties daaronder ?
denattedweilvrijdag 15 juli 2022 @ 11:18
Iedereen is anders maar samen zijn we allemaal mensen

Lieve LinkedIn vrienden en vriendinnen. Gisteren was het weer zo'n dag. Ik was botergeil en had enorm zin om de moeder van mijn dochter te doen.
Bij het ontbijt begon ik kleine hints te geven, maar deze bleven helaas onbeantwoord. Hoe komt dat toch? Is er geen verbinding met elkaar? Communiceren wij op andere golflengtes of heb ik gewoon een saai wijf? Tijd om de proef op de som te nemen. Ik ben erg benieuwd of we op bepaalde levels wel connecten en hoe we deze connectie kunnen verbreden.

Al heel de dag spookt het door mijn hoofd. Ik zoek juist die connectie waar ik zo naar verlang. De connectie die ons verbind. Als partners. Als man en vrouw. Als gespeelde hoer en klant. Het lijkt met heerlijk om haar alleen maar aan te hoeven kijken en dat ze voelt dat ik meer wil. Waarom lukt dit wel bij andere vrouwen maar niet bij mijn eigen partner?

Rond 17:00 kom ik thuis van een drukke dag. Ik heb weer maximaal gepresteerd en probeer daarnaast nog wat collega's te coachen om positiever om te gaan met de enorme werkdruk die wij ervaren. Ik begrijp heel goed dat het heftig is voor iedereen. Helemaal als je niet kunt relativeren zoals ik dat doe. We moeten elkaar meer steunen. Positief blijven en elkaar meer becomplimenteren. Echt, zo moeilijk is het niet, maar je moet er wel voor open staan.

Ik ben ook erg benieuwd hoe jullie dit aanpakken en of jullie zien waar het hier misgaat in de communicatie?

Partner: "Héeeee Pappa is weer thuis!! Hoe was je werkdag vandaag oogappeltje?"
Ik: "Hééeee gezin, nou het was behoorlijk druk en heftig maar blij dat ik jullie weer zie"

Zien jullie het ook? Door gebruik te maken van het woorden "Poehh" en "Heftig" creëer je een negatief energieveld welke als een donkere wolk heel je aura beslaat. Na mijn burn-out heb ik geleerd om het positiever te benaderen, en dit geeft mij zoveel meer voldoening uit de conversatie. Probeer bijvoorbeeld eens:

"Ik heb heerlijk gewerkt dropvetertje. Soms een beetje aanpoten maar dat houd me juist extra alert."

Voelen jullie het verschil? Leg niet de nadruk op de negatieve woorden maar maak er iets positiefs van. Hierdoor voel en ben ik een veel leuker persoon om mee te communiceren. Ik voel het niet alleen, maar het wordt ook positief beantwoord door mijn omgeving.

Hier nog een mooi voorbeeld van de avond. Onze communicatie zat niet op hetzelfde niveau waardoor je niet het gewenste resultaat behaalt.

Ik: "Heb je het ook zo koud?"
Zei: "Nee, ik heb het bloedheet"
Ik: "Toppie, dat scheelt weer"
Zij: "Hoe bedoel je dat?"
Ik: "Ik ben gek op bloedhete vrouwen"
Zij: "Maar dat is niet leuk hoor, je zou vorige week toch al voor een airco informeren?"

Ik haalde alles uit de kast om mijn intenties kenbaar te maken. Mijn partner zat op een totaal ander level en het ging totaal aan haar voorbij. Tijd voor plan B. Ik pakte een flinke banaan vast, boog mijn hoofd naar achteren en simuleerde alsof ik de banaan aan het leegschudden was in mijn mond. Tot overmaat van ramp stikte ik bijna in de forse banaan. Door het schudden was de schil los gekomen waardoor de banaan diep in mijn keel schoot.

"Je moet springen!!!! dan zakt ie" schreeuwde ze nog.

Ik begreep er niets van. "Jij springt toch ook nooit als je aan het kokhalzen bent?" vroeg ik verontwaardigd. Om de situatie toch positief af te sluiten probeer ik het te relativeren. Waar ging het mis? Wat had ik anders kunnen doen? Was dit dialoog noodzakelijk?

In het beginsel worden vrouwen niet opgewonden van een man die een banaan in zijn keel duwt. Ik ging er namelijk vanuit dat wat ik leuk vind om te zien, dat mijn lieveling dit ook zou vinden. Gelukkig heb ik geen blijvend letsel en is het afgelopen met een sisser. Zo zie je maar weer, niet iedereen is hetzelfde. Probeer elkaar te respecteren en uit te zoeken wat écht belangrijk is in de relatie.

#verbinder #voorelkaar #opengesprek #respect #deepthroat #lief #communicatieisdekey
tjoptjopvrijdag 15 juli 2022 @ 11:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 09:53 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
[..]
“Jij zit stiekem op LinkedIn eh?”

Deze vraag krijg ik op Fok! van iemand die ik -nog- niet ken. Geen introductie, geen groet, alleen maar een vraag die voelt als terechtwijzing.

Ik merk dat ik, nadat ik de eerste flits van het onaangename gevoel van “Oh jee, ik doe wat fout” van me heb afgeschud, geïrriteerd ben over de manier waarop de vraagsteller mijn domein, mijn bewustzijn en daarmee mijn leven binnen stampt, op een manier die allerlei waarden zoals ik die van huis uit heb meegekregen en die verankerd zijn met wie en hoe ik ben, teniet doet.

Ik heb de neiging om vanuit mijn irritatie als antwoord op ‘delete’ te drukken - neus in de lucht; ik zie jou niet.

Maar ergens in mijn hoofd zoemt een stemmetje: “Misschien is de vraag oprecht en goed bedoeld. Online en offline zijn verschillend. Mensen zijn verschillend. Blijf nou gewoon bij jezelf.”

Hm. True. Interessant. Terecht. Oké.

Ik antwoord: “mijn visie op LinkedIn gaat over delen. Dus ik vertel en schrijf verhalend. Meestal vanuit mijn niche-kennis en blik op zaken. Soms vanuit mijn persoonlijke leven. Ik doe en geef hier zoals ik het zelf fijn vind om te ontvangen, want dat werkt voor mij het fijnst en daarmee het best. Is dat wat je me vroeg?”

Ik krijg een dikke duim terug.

Bij jezelf blijven. Vaak best moeilijk.

Totdat je het ziet.

;

#anderskijken #reflex #regulatie #goodbadandugly #watbrengjijteweeg
Deze man Linkedinned
LordofLeavesvrijdag 15 juli 2022 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 11:18 schreef denattedweil het volgende:
Iedereen is anders maar samen zijn we allemaal mensen

Lieve LinkedIn vrienden en vriendinnen. Gisteren was het weer zo'n dag. Ik was botergeil en had enorm zin om de moeder van mijn dochter te doen.
Bij het ontbijt begon ik kleine hints te geven, maar deze bleven helaas onbeantwoord. Hoe komt dat toch? Is er geen verbinding met elkaar? Communiceren wij op andere golflengtes of heb ik gewoon een saai wijf? Tijd om de proef op de som te nemen. Ik ben erg benieuwd of we op bepaalde levels wel connecten en hoe we deze connectie kunnen verbreden.

Al heel de dag spookt het door mijn hoofd. Ik zoek juist die connectie waar ik zo naar verlang. De connectie die ons verbind. Als partners. Als man en vrouw. Als gespeelde hoer en klant. Het lijkt met heerlijk om haar alleen maar aan te hoeven kijken en dat ze voelt dat ik meer wil. Waarom lukt dit wel bij andere vrouwen maar niet bij mijn eigen partner?

Rond 17:00 kom ik thuis van een drukke dag. Ik heb weer maximaal gepresteerd en probeer daarnaast nog wat collega's te coachen om positiever om te gaan met de enorme werkdruk die wij ervaren. Ik begrijp heel goed dat het heftig is voor iedereen. Helemaal als je niet kunt relativeren zoals ik dat doe. We moeten elkaar meer steunen. Positief blijven en elkaar meer becomplimenteren. Echt, zo moeilijk is het niet, maar je moet er wel voor open staan.

Ik ben ook erg benieuwd hoe jullie dit aanpakken en of jullie zien waar het hier misgaat in de communicatie?

Partner: "Héeeee Pappa is weer thuis!! Hoe was je werkdag vandaag oogappeltje?"
Ik: "Hééeee gezin, nou het was behoorlijk druk en heftig maar blij dat ik jullie weer zie"

Zien jullie het ook? Door gebruik te maken van het woorden "Poehh" en "Heftig" creëer je een negatief energieveld welke als een donkere wolk heel je aura beslaat. Na mijn burn-out heb ik geleerd om het positiever te benaderen, en dit geeft mij zoveel meer voldoening uit de conversatie. Probeer bijvoorbeeld eens:

"Ik heb heerlijk gewerkt dropvetertje. Soms een beetje aanpoten maar dat houd me juist extra alert."

Voelen jullie het verschil? Leg niet de nadruk op de negatieve woorden maar maak er iets positiefs van. Hierdoor voel en ben ik een veel leuker persoon om mee te communiceren. Ik voel het niet alleen, maar het wordt ook positief beantwoord door mijn omgeving.

Hier nog een mooi voorbeeld van de avond. Onze communicatie zat niet op hetzelfde niveau waardoor je niet het gewenste resultaat behaalt.

Ik: "Heb je het ook zo koud?"
Zei: "Nee, ik heb het bloedheet"
Ik: "Toppie, dat scheelt weer"
Zij: "Hoe bedoel je dat?"
Ik: "Ik ben gek op bloedhete vrouwen"
Zij: "Maar dat is niet leuk hoor, je zou vorige week toch al voor een airco informeren?"

Ik haalde alles uit de kast om mijn intenties kenbaar te maken. Mijn partner zat op een totaal ander level en het ging totaal aan haar voorbij. Tijd voor plan B. Ik pakte een flinke banaan vast, boog mijn hoofd naar achteren en simuleerde alsof ik de banaan aan het leegschudden was in mijn mond. Tot overmaat van ramp stikte ik bijna in de forse banaan. Door het schudden was de schil los gekomen waardoor de banaan diep in mijn keel schoot.

"Je moet springen!!!! dan zakt ie" schreeuwde ze nog.

Ik begreep er niets van. "Jij springt toch ook nooit als je aan het kokhalzen bent?" vroeg ik verontwaardigd. Om de situatie toch positief af te sluiten probeer ik het te relativeren. Waar ging het mis? Wat had ik anders kunnen doen? Was dit dialoog noodzakelijk?

In het beginsel worden vrouwen niet opgewonden van een man die een banaan in zijn keel duwt. Ik ging er namelijk vanuit dat wat ik leuk vind om te zien, dat mijn lieveling dit ook zou vinden. Gelukkig heb ik geen blijvend letsel en is het afgelopen met een sisser. Zo zie je maar weer, niet iedereen is hetzelfde. Probeer elkaar te respecteren en uit te zoeken wat écht belangrijk is in de relatie.

#verbinder #voorelkaar #opengesprek #respect #deepthroat #lief #communicatieisdekey
Begrijp er geen fuck van.
#ANONIEMvrijdag 15 juli 2022 @ 13:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 11:18 schreef denattedweil het volgende:
Iedereen is anders maar samen zijn we allemaal mensen

Lieve LinkedIn vrienden en vriendinnen. Gisteren was het weer zo'n dag. Ik was botergeil en had enorm zin om de moeder van mijn dochter te doen.
Bij het ontbijt begon ik kleine hints te geven, maar deze bleven helaas onbeantwoord. Hoe komt dat toch? Is er geen verbinding met elkaar? Communiceren wij op andere golflengtes of heb ik gewoon een saai wijf? Tijd om de proef op de som te nemen. Ik ben erg benieuwd of we op bepaalde levels wel connecten en hoe we deze connectie kunnen verbreden.

Al heel de dag spookt het door mijn hoofd. Ik zoek juist die connectie waar ik zo naar verlang. De connectie die ons verbind. Als partners. Als man en vrouw. Als gespeelde hoer en klant. Het lijkt met heerlijk om haar alleen maar aan te hoeven kijken en dat ze voelt dat ik meer wil. Waarom lukt dit wel bij andere vrouwen maar niet bij mijn eigen partner?

Rond 17:00 kom ik thuis van een drukke dag. Ik heb weer maximaal gepresteerd en probeer daarnaast nog wat collega's te coachen om positiever om te gaan met de enorme werkdruk die wij ervaren. Ik begrijp heel goed dat het heftig is voor iedereen. Helemaal als je niet kunt relativeren zoals ik dat doe. We moeten elkaar meer steunen. Positief blijven en elkaar meer becomplimenteren. Echt, zo moeilijk is het niet, maar je moet er wel voor open staan.

Ik ben ook erg benieuwd hoe jullie dit aanpakken en of jullie zien waar het hier misgaat in de communicatie?

Partner: "Héeeee Pappa is weer thuis!! Hoe was je werkdag vandaag oogappeltje?"
Ik: "Hééeee gezin, nou het was behoorlijk druk en heftig maar blij dat ik jullie weer zie"

Zien jullie het ook? Door gebruik te maken van het woorden "Poehh" en "Heftig" creëer je een negatief energieveld welke als een donkere wolk heel je aura beslaat. Na mijn burn-out heb ik geleerd om het positiever te benaderen, en dit geeft mij zoveel meer voldoening uit de conversatie. Probeer bijvoorbeeld eens:

"Ik heb heerlijk gewerkt dropvetertje. Soms een beetje aanpoten maar dat houd me juist extra alert."

Voelen jullie het verschil? Leg niet de nadruk op de negatieve woorden maar maak er iets positiefs van. Hierdoor voel en ben ik een veel leuker persoon om mee te communiceren. Ik voel het niet alleen, maar het wordt ook positief beantwoord door mijn omgeving.

Hier nog een mooi voorbeeld van de avond. Onze communicatie zat niet op hetzelfde niveau waardoor je niet het gewenste resultaat behaalt.

Ik: "Heb je het ook zo koud?"
Zei: "Nee, ik heb het bloedheet"
Ik: "Toppie, dat scheelt weer"
Zij: "Hoe bedoel je dat?"
Ik: "Ik ben gek op bloedhete vrouwen"
Zij: "Maar dat is niet leuk hoor, je zou vorige week toch al voor een airco informeren?"

Ik haalde alles uit de kast om mijn intenties kenbaar te maken. Mijn partner zat op een totaal ander level en het ging totaal aan haar voorbij. Tijd voor plan B. Ik pakte een flinke banaan vast, boog mijn hoofd naar achteren en simuleerde alsof ik de banaan aan het leegschudden was in mijn mond. Tot overmaat van ramp stikte ik bijna in de forse banaan. Door het schudden was de schil los gekomen waardoor de banaan diep in mijn keel schoot.

"Je moet springen!!!! dan zakt ie" schreeuwde ze nog.

Ik begreep er niets van. "Jij springt toch ook nooit als je aan het kokhalzen bent?" vroeg ik verontwaardigd. Om de situatie toch positief af te sluiten probeer ik het te relativeren. Waar ging het mis? Wat had ik anders kunnen doen? Was dit dialoog noodzakelijk?

In het beginsel worden vrouwen niet opgewonden van een man die een banaan in zijn keel duwt. Ik ging er namelijk vanuit dat wat ik leuk vind om te zien, dat mijn lieveling dit ook zou vinden. Gelukkig heb ik geen blijvend letsel en is het afgelopen met een sisser. Zo zie je maar weer, niet iedereen is hetzelfde. Probeer elkaar te respecteren en uit te zoeken wat écht belangrijk is in de relatie.

#verbinder #voorelkaar #opengesprek #respect #deepthroat #lief #communicatieisdekey
Link naar de LinkedIn post?

De gast die dit post verdient echt een paar teringharde klappen.
denattedweilvrijdag 15 juli 2022 @ 13:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:01 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Begrijp er geen fuck van.
Dat is toch ook de bedoeling van LinkedIn verhalen? Allemaal mensen die lijden aan het Dunning-krugereffect.
denattedweilvrijdag 15 juli 2022 @ 13:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:37 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Link naar de LinkedIn post?

De gast die dit post verdient echt een paar teringharde klappen.
Is geen post, helemaal zelf verzonnen. Je mag het wel plaatsen, geen problemen mee ;)
#ANONIEMvrijdag 15 juli 2022 @ 13:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:38 schreef denattedweil het volgende:

[..]
Is geen post, helemaal zelf verzonnen. Je mag het wel plaatsen, geen problemen mee ;)
Ja, verdomme hee. :(
denattedweilvrijdag 15 juli 2022 @ 13:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:38 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Ja, verdomme hee. :(
Ik zat meer te azen op een ietwat positievere reactie. Nu geeft dat meteen weer een negatieve lading aan mijn verhaal. Wat je de volgende keer eens zou kunnen proberen is kracht halen uit positieve reacties, zoals die van mijn buurvrouw:

"Wat super dat je dit durft te delen! Openstellen is heel belangrijk, ook als je al 40 jaar bij elkaar bent. Ik krijg erg veel energie van je post en zal de positieve boodschap delen in mijn zakelijke kring ♥"
LordofLeavesvrijdag 15 juli 2022 @ 15:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:37 schreef denattedweil het volgende:

[..]
Dat is toch ook de bedoeling van LinkedIn verhalen? Allemaal mensen die lijden aan het Dunning-krugereffect.
Moest het even opzoeken, maar je hebt gelijk.
Vivzaterdag 16 juli 2022 @ 21:06
Wie verlost deze jongedame uit haar lijden? :{

quote:
Ik weiger op te geven!

Met het volste vertrouwen opende ik #Indeed #LinkedIn en #Glassdoor op zoek naar een toffe nieuwe uitdaging. Als vers afgestudeerde student zou het toch niet zo lastig moeten zijn om een baan te vinden? Dit bleek een grote inschattingsfout fout..

Als Limburgse weet ik dat de mogelijkheden hier niet in groten getale aanwezig zijn in vergelijking met de rest van het land, maar zelfs al verbreed ik mijn werkafstand (lees dit alsjeblieft als; de rest van Nederland) loop ik tegen één probleem aan, ik dien werkervaring te hebben wat ik als beginnend student nog helaas niet veel heb.
Verdrietig en moedeloos word ik er van want schijnbaar doet alle werkervaring, die ik in de meest spetterende kleuren tracht weer te geven in mijn cv er niet toe. Ligt het aan mijn cv, heb ik dan toch de verkeerde kleuren en animaties gebruikt, of ligt het aan de bedrijven van nu?

Het doet er schijnbaar niet toe dat toen ik 14 was ik de krantjes rond bracht samen met mijn vader om me zo te doen leren dat werken leuk is.

Het doet er schijnbaar niet toe dat ik vanaf mijn 16de werkzaam ben geweest binnen Nederlands bekendste supermarkt, de #albertheijn waarbij je niet alleen een taak hebt om de boodschappen te doen afrekenen, maar waarbij je ook een luisterend oor biedt voor eenieder die dat nodig heeft.

Het doet er schijnbaar niet toe dat ik een hart heb dat sneller klopt voor de horeca waardoor ik durf te stellen dat ik weet wat hard werken betekend.

Het doet er schijnbaar niet toe dat ik mijn bachelor in drie jaar heb weten af te ronden in plaats van de gemiddelde vier jaar aan de Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences

Het doet er schijnbaar niet toe dat ik Cum laude ben afgestudeerd aan de opleiding International Business met een gemiddelde van een 8,4.

En het doet er schijnbaar niet toe dat ik voor 8 maanden in Barcelona heb gewoond om daar internationale werkervaring op te doen binnen het bedrijf Alaya by Benevity.

Dus dit alles kan ik door de wc spoelen omdat deze ervaringen niet in het passende werkveld liggen? Hoe kan het dat gemotiveerd zijn tegenwoordig niet meer opweegt tegen de ‘benodigde’ werkervaring?

Alsnog geef ik niet op en weet ik dat de aanhouder wint, maar wat is het lastig om gemotiveerd te blijven als je wordt afgewezen op iets waar je eigenlijk nog niets aan kunt doen.

In de tussentijd scrol ik gemotiveerd en met een gelucht hart verder, maar mocht jij denken de persoon te zijn die mij kan helpen dan hoor ik dit natuurlijk graag!
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6953956227672363008
daNpyzondag 17 juli 2022 @ 09:07
Mensen die #irritante #hashtags #gebruiken. #overal :r

En daarnaast, jezelf zo geweldig vinden (horeca, barcelona, 3 jaar afgestudeerd blablabla), maar je uit het veld laten slaan als er om werkervaring gevraagd wordt :') Gewoon solliciteren en misschien je CV wat minder kinderachtig (sorry, kleurrijk) maken.
C.L.Wernerzondag 17 juli 2022 @ 09:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 21:06 schreef Viv het volgende:
Wie verlost deze jongedame uit haar lijden? :{
[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6953956227672363008
Als je in deze markt, met letterlijk overal tekorten, nog steeds geen baan kunt vinden, dan ligt het inderdaad aan jezelf.
Vivzondag 17 juli 2022 @ 09:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 09:16 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
Als je in deze markt, met letterlijk overal tekorten, nog steeds geen baan kunt vinden, dan ligt het inderdaad aan jezelf.
Dat dacht ik dus ook. :X

In die hele post staat overigens niks over wat ze zoekt in een baan, behalve dat het bedrijf in Nederland zou moeten liggen. 8)7

Ze zegt ook niet wat ze te bieden heeft. Fijn dat ze weet dat werken leuk is, een luisterend oor kan bieden, weet wat hard werken betekent, goed kan leren en "gemotiveerd" is. Maar wat is nou de toegevoegde waarde van iemand met haar opleiding voor een bedrijf? Dat lees ik nergens.
Mekezondag 17 juli 2022 @ 10:16
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 09:57 schreef Viv het volgende:

[..]
Dat dacht ik dus ook. :X

In die hele post staat overigens niks over wat ze zoekt in een baan, behalve dat het bedrijf in Nederland zou moeten liggen. 8)7

Ze zegt ook niet wat ze te bieden heeft. Fijn dat ze weet dat werken leuk is, een luisterend oor kan bieden, weet wat hard werken betekent, goed kan leren en "gemotiveerd" is. Maar wat is nou de toegevoegde waarde van iemand met haar opleiding voor een bedrijf? Dat lees ik nergens.
Ze wil graag manager worden. Ja dán snap ik wellicht dat als je meteen voor topmanagement solliciteert, ze eerst willen zien dat je een team aan kunt sturen :P


Op haar CV staat nog: Besides being an optimist, my glass is always half full.
Kan aan mij liggen, maar dat is toch hetzelfde? _O- _O-
LordofLeaveszondag 17 juli 2022 @ 10:30
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:16 schreef Meke het volgende:

[..]

Op haar CV staat nog: Besides being an optimist, my glass is always half full.
Kan aan mij liggen, maar dat is toch hetzelfde? _O- _O-
Kan ook zijn dat ze een stiekeme drinker is.
daNpyzondag 17 juli 2022 @ 10:36
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:16 schreef Meke het volgende:

[..]

Op haar CV staat nog: Besides being an optimist, my glass is always half full.
Kan aan mij liggen, maar dat is toch hetzelfde? _O- _O-
Goh wat raar dat die sollicitaties meteen de versnipperaar in gaan :')
Vivzondag 17 juli 2022 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:16 schreef Meke het volgende:

[..]
Ze wil graag manager worden. Ja dán snap ik wellicht dat als je meteen voor topmanagement solliciteert, ze eerst willen zien dat je een team aan kunt sturen :P


Op haar CV staat nog: Besides being an optimist, my glass is always half full.
Kan aan mij liggen, maar dat is toch hetzelfde? _O- _O-
Oh ik lees haar cv nu pas.

Holy fuck, ze heeft haar baantje bij de plaatselijke AH vermeld als Supervisor of the sales department bij Ahold. :D :'( :D

Die is dus hooguit hoofdcaissière geweest. Meer waarschijnlijk is dat ze achter de servicebalie stond, want ze zou dit gecombineerd hebben met haar school en studie.

Professionele foto ook, met die blote jurk. :@
SEMTEXzondag 17 juli 2022 @ 11:07
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:16 schreef Meke het volgende:

[..]
Ze wil graag manager worden. Ja dán snap ik wellicht dat als je meteen voor topmanagement solliciteert, ze eerst willen zien dat je een team aan kunt sturen :P
Klinkt hetzelfde als een technisch bedrijf waar ik wel eens project draai die twee vacatures hebben opengezet, waarvan één senior techneut waar ze al een sollicitatie van een schoolverlater op hadden (uiteraard een man, vrouwen kennen hun eigen zwaktes beter :P ).
Yozzzzondag 17 juli 2022 @ 11:45
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 09:07 schreef daNpy het volgende:
Mensen die #irritante #hashtags #gebruiken. #overal :r

En daarnaast, jezelf zo geweldig vinden (horeca, barcelona, 3 jaar afgestudeerd blablabla), maar je uit het veld laten slaan als er om werkervaring gevraagd wordt :') Gewoon solliciteren en misschien je CV wat minder kinderachtig (sorry, kleurrijk) maken.
En dan ook nog eens het verschil tussen # en @ niet kennen.
Fogelzondag 17 juli 2022 @ 12:03
Een voor werkgevers meer relevante studie doen met een bijpassende bijbaan naast de studie, misschien komt het dan goed?

Naar een plek verhuizen met relevante banen, ook al een oplossing.

Of gewoon international business ook toepassen en aan de andere kant van de grens gaan kijken?

Maar het is de schuld van iedereen behalve de werkzoeker, toch?
daNpyzondag 17 juli 2022 @ 12:03
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:49 schreef Viv het volgende:

[..]

Professionele foto ook, met die blote jurk. :@
Waar?

quote:
Hallo Daphne, ik ken je niet maar wil deze oproep graag zo delen met m’n netwerk. En wil wil je meegeven om het eens anders te benaderen:

Ik doe ertoe omdat ik op m’n 14e al begon met werken en zo al x jaar ervaring heb
Ik doe ertoe omdat ik empatisch ben en heel goed kan luisteren naar anderen
Ik doe ertoe omdat ik in de horeca heb gewerkt en zo heb geleerd om te werken en af te zien als anderen plezier maken
Ik doe ertoe omdat ik sneller dan velen m’n bachelor heb afgerond
Ik doe ertoe omdat ik cum laude af ben gestudeerd
Ik doe ertoe omdat ik niet alleen werkervaring heb in Nederland maar ook daarbuiten

Of je nou Limburgse bent of niet, werkervaring hebt of niet, animaties op je cv gebruikt of niet, jij doet ertoe. Alles wat je hebt gedaan doet ertoe.

Geloof in wat jij wilt bereiken en dan bereik je dat ook. Dat is het enige wat er toe doet.
:r :r :r :r :r :r :r :r :r :r
Vivzondag 17 juli 2022 @ 12:37
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:03 schreef daNpy het volgende:

[..]
Waar?

Op haar cv staat een foto van haar met een diep uitgesneden jurk en blote schouders, ik denk van een bruiloft of zo: https://media-exp1.licdn.(...)gKqfBDa51AYvI2sxH-ZE
LordofLeaveszondag 17 juli 2022 @ 12:49
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:49 schreef Viv het volgende:

[..]
Oh ik lees haar cv nu pas.

Holy fuck, ze heeft haar baantje bij de plaatselijke AH vermeld als Supervisor of the sales department bij Ahold. :D :'( :D

Die is dus hooguit hoofdcaissière geweest. Meer waarschijnlijk is dat ze achter de servicebalie stond, want ze zou dit gecombineerd hebben met haar school en studie.

Professionele foto ook, met die blote jurk. :@
Werken achter die servicebalie was best leuk. Beetje peuken en krasloten verkopen. Af en toe een buskaart. Prima te doen.
Pileszondag 17 juli 2022 @ 12:49
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:37 schreef Viv het volgende:

[..]
Op haar cv staat een foto van haar met een diep uitgesneden jurk en blote schouders, ik denk van een bruiloft of zo: https://media-exp1.licdn.(...)gKqfBDa51AYvI2sxH-ZE
Als je dat al diepuitgesneden noemt...
daNpyzondag 17 juli 2022 @ 12:54
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:37 schreef Viv het volgende:

[..]
Op haar cv staat een foto van haar met een diep uitgesneden jurk en blote schouders, ik denk van een bruiloft of zo: https://media-exp1.licdn.(...)gKqfBDa51AYvI2sxH-ZE
Ik zie anders niks
daNpyzondag 17 juli 2022 @ 12:57
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:49 schreef Piles het volgende:

[..]
Als je dat al diepuitgesneden noemt...
Tetten willen we zien.

130917_112339_tetten.png
Vivzondag 17 juli 2022 @ 12:59
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:49 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Werken achter die servicebalie was best leuk. Beetje peuken en krasloten verkopen. Af en toe een buskaart. Prima te doen.
Ja, heb ik zelf ook jarenlang gedaan, maar ik zet dat niet op mijn cv als "Supervisor of the sales department", en al helemaal niet van het moederbedrijf. 8)7

quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:49 schreef Piles het volgende:

[..]
Als je dat al diepuitgesneden noemt...
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:54 schreef daNpy het volgende:

[..]
Ik zie anders niks
Sorry dat het tegenviel. ;) Maar het is geen foto die professionaliteit uitstraalt.
Cevichezondag 17 juli 2022 @ 13:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:59 schreef Viv het volgende:

[..]
Ja, heb ik zelf ook jarenlang gedaan, maar ik zet dat niet op mijn cv als "Supervisor of the sales department", en al helemaal niet van het moederbedrijf. 8)7
[..]
[..]
Sorry dat het tegenviel. ;) Maar het is geen foto die professionaliteit uitstraalt.
De hele post straalt geen professionaliteit uit, niet eens een foutloos gespeld en goed geformuleerd verhaal. Lijkt me, gebaseerd op deze post en 'sales manager bij Ahold', erg vermoeiend als collega :@
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 13:53
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:37 schreef Viv het volgende:

[..]
Op haar cv staat een foto van haar met een diep uitgesneden jurk en blote schouders, ik denk van een bruiloft of zo: https://media-exp1.licdn.(...)gKqfBDa51AYvI2sxH-ZE
Wat moeten ook in hemelsnaam die % voorstellen bij Technical skills? Is dat objectief gemeten? Of gewoon zelf iets wat ze er lukraak op heeft gezet?

75% Microsoft Teams, echt, wat? _O- en 90% Excel? _O-
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 13:54
Head of Sales bij Ahold, dan moet je toch wel echt iets kunnen hoor _O_
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 13:55
OK ze wil dus alleen in Nederland werken, maar haar CV is volledig in het Engels? _O-

Passionate about everything :') M.a.w. ontzettend vermoeiende persoonlijkheid.
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 13:59
"we engage in learning through problem-based learning"

"besides being an optimist, my glass is always half-full"

Ook uit de omschrijving is niet duidelijk wat ze nou precies heeft gedaan bij Ahold of de Albert Heijn. Hoofdcassiere? Assistent team-leider? Servicebalie?

Dat is niet goed en efficiënt gecommuniceerd of wel soms.
Vivzondag 17 juli 2022 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:53 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Wat moeten ook in hemelsnaam die % voorstellen bij Technical skills? Is dat objectief gemeten? Of gewoon zelf iets wat ze er lukraak op heeft gezet?

75% Microsoft Teams, echt, wat? _O- en 90% Excel? _O-
Lukraak inderdaad, want dat is hip of zo.

Hoe kun je Teams nou niet voor 100% beheersen. :')

En ik werk als wetenschapper zelf veel met Excel, maar ik denk dat ik nog niet de helft van de mogelijkheden kan overzien, laat staan beheers. :X
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:54 schreef Tlaloc het volgende:
Head of Sales bij Ahold, dan moet je toch wel echt iets kunnen hoor _O_
Maar het is dus niet eens waar. _O- Ze werkte bij de kassa-afdeling van de plaatselijke AH.
Fogelzondag 17 juli 2022 @ 14:03
Het is hier vast al eens voorbijgekomen, maar het lijkt zo’n type die dit op de CV zet als ze een keer een nieuwe peer in een fitting heeft gedraaid.

«Single-handedly managed the successful upgrade and deployment of new environmental illumination system with zero cost overruns and zero safety incidents.»
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 14:03
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:00 schreef Viv het volgende:

[..]
Lukraak inderdaad, want dat is hip of zo.

Hoe kun je Teams nou niet voor 100% beheersen. :')

En ik werk als wetenschapper zelf veel met Excel, maar ik denk dat ik nog niet de helft van de mogelijkheden kan overzien, laat staan beheers. :X
[..]
Maar het is dus niet eens waar. _O- Ze werkte bij de kassa-afdeling van de plaatselijke AH.
Lijkt mij grappig haar uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek, door te vragen naar haar Sales ervaring bij Ahold en als testcase een ingewikkelde Excel opdracht te geven _O- Kijken of ze na afloop nog steeds optimistisch is.
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 14:05
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:03 schreef Fogel het volgende:
Het is hier vast al eens voorbijgekomen, maar het lijkt zo’n type die dit op de CV zet als ze een keer een nieuwe peer in een fitting heeft gedraaid.

«Single-handedly managed the successful upgrade and deployment of new environmental illumination system with zero cost overruns and zero safety incidents.»
Hier moet vast ook een inspirerend verhaal over geschreven kunnen worden. Dat je omgeving er opeens heel anders uit kan zien en je veel meer ziet als je maar voor de juiste belichting zorgt maar dat je dat wel zelf moet doen.

Waar laat jij jou licht schijnen?
Fogelzondag 17 juli 2022 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:05 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Hier moet vast ook een inspirerend verhaal over geschreven kunnen worden. Dat je omgeving er opeens heel anders uit kan zien en je veel meer ziet als je maar voor de juiste belichting zorgt maar dat je dat wel zelf moet doen.

Waar laat jij jou licht schijnen?
Ik laat mijn licht schijnen op het braaksel wat ik in mijn hals kreeg :+
bleibleizondag 17 juli 2022 @ 14:11
En toch buitelen de recruiters over elkaar heen in de comments. En er zitten nog best leuke toko's tussen ook nog.

Zoziedemaarweer. Kindjes die vragen, krijgen de halve wereld :P .
Fogelzondag 17 juli 2022 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:11 schreef bleiblei het volgende:
En toch buitelen de recruiters over elkaar heen in de comments. En er zitten nog best leuke toko's tussen ook nog.

Zoziedemaarweer. Kindjes die vragen, krijgen de halve wereld :P .
Mwah, ze is nog steeds niet aangenomen.
Recruiters weten vaak niet eens waar ze het over hebben, maar misschien is dat minder relevant voor starterposities.
Mekezondag 17 juli 2022 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:53 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Wat moeten ook in hemelsnaam die % voorstellen bij Technical skills? Is dat objectief gemeten? Of gewoon zelf iets wat ze er lukraak op heeft gezet?

75% Microsoft Teams, echt, wat? _O- en 90% Excel? _O-
Ja dat vind ik ook altijd een interessante :D

Ik heb ook het idee dat ze een grafiekje en tabelletje in Excel kan draaien, maar misschien is dat mega-onterecht en kan ze er echt heel veel mee :P
Nine.zondag 17 juli 2022 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:00 schreef Viv het volgende:
Hoe kun je Teams nou niet voor 100% beheersen. :')
Qua computer resources (geheugen-, cpu-, netwerkgebruik) valt Teams idd niet te beheersen, omdat het allemaal nogal belabberd geprogrammeerd is :')
Molozondag 17 juli 2022 @ 14:34
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:03 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Lijkt mij grappig haar uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek, door te vragen naar haar Sales ervaring bij Ahold en als testcase een ingewikkelde Excel opdracht te geven _O- Kijken of ze na afloop nog steeds optimistisch is.
Wie nodigt haar uit en plaatst hier de review? :9~

Ik heb ooit jaren terug zo'n jankfiguur die aangaf vanwege een fysieke beperking niet te worden aangenomen, huil huil, uitgenodigd voor sollicitatie.
Lang verhaal kort: mevrouw had een eisenpakket van hier tot Tokio en nauwelijks vaardigheden of kennis. Schoof alles op discriminatie en niet inclusief zijn. Verschrikkelijk mens.

Zoveel van die huilstruiken tegenwoordig op LinkedIn. Echt, half jaar goelag zou ze goed doen
Molozondag 17 juli 2022 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:53 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Wat moeten ook in hemelsnaam die % voorstellen bij Technical skills? Is dat objectief gemeten? Of gewoon zelf iets wat ze er lukraak op heeft gezet?

75% Microsoft Teams, echt, wat? _O- en 90% Excel? _O-
Die totaal willekeurige percentages ook. Arggg :')
BehoorlijkKritischzondag 17 juli 2022 @ 14:37
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:54 schreef Tlaloc het volgende:
Head of Sales bij Ahold, dan moet je toch wel echt iets kunnen hoor _O_
Hoofdcassieres, dat zijn zonder uitzondering de ergste feeksen in het bedrijf.
Mortaxxzondag 17 juli 2022 @ 15:56
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:53 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Wat moeten ook in hemelsnaam die % voorstellen bij Technical skills? Is dat objectief gemeten? Of gewoon zelf iets wat ze er lukraak op heeft gezet?

75% Microsoft Teams, echt, wat? _O- en 90% Excel? _O-
Ik weet best aardig de weg in Excel maar zou mezelf hooguit 65% geven ;(
Tlaloczondag 17 juli 2022 @ 16:08
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 15:56 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Ik weet best aardig de weg in Excel maar zou mezelf hooguit 65% geven ;(

Huh die slicers kende ik niet, best wel handig voor filters die je vaak gebruikt. Scheelt een aantal klikken.

Is gesneden koek voor Daphne natuurlijk maar we zijn niet allemaal zo vaardig met Excel.
Mekezondag 17 juli 2022 @ 17:01
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 15:56 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Ik weet best aardig de weg in Excel maar zou mezelf hooguit 65% geven ;(
Haha ja je hebt ook van die quizjes op LinkedIn, daar kwam ik echt niet door bij Excel hoor _O-

ontzettendcapabel.png
LordofLeaveszondag 17 juli 2022 @ 18:54
[quote]0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:59 schreef Viv het volgende:

[..]
Ja, heb ik zelf ook jarenlang gedaan, maar ik zet dat niet op mijn cv als "Supervisor of the sales department", en al helemaal niet van het moederbedrijf. 8)7
[..]

Ik zou het wel doen. Met nog meer onzin als: Chief Operator of Sales, Head Financial Cash Flow, Peukenboer enz.
icecreamfarmer_NLmaandag 18 juli 2022 @ 11:26
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 09:57 schreef Viv het volgende:

[..]
Dat dacht ik dus ook. :X

In die hele post staat overigens niks over wat ze zoekt in een baan, behalve dat het bedrijf in Nederland zou moeten liggen. 8)7

Ze zegt ook niet wat ze te bieden heeft. Fijn dat ze weet dat werken leuk is, een luisterend oor kan bieden, weet wat hard werken betekent, goed kan leren en "gemotiveerd" is. Maar wat is nou de toegevoegde waarde van iemand met haar opleiding voor een bedrijf? Dat lees ik nergens.
Ik denk dat het aangeboden werk haar niet aan staat.
icecreamfarmer_NLmaandag 18 juli 2022 @ 11:31
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:37 schreef Viv het volgende:

[..]
Op haar cv staat een foto van haar met een diep uitgesneden jurk en blote schouders, ik denk van een bruiloft of zo: https://media-exp1.licdn.(...)gKqfBDa51AYvI2sxH-ZE
Wat is dat voor onduidelijke bende met die percentages. En zoals ik het nu lees is ze nog student of heeft ze die pre master voor jan lul gehaald.
Vivmaandag 18 juli 2022 @ 11:46
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Wat is dat voor onduidelijke bende met die percentages. En zoals ik het nu lees is ze nog student of heeft ze die pre master voor jan lul gehaald.
Zoals ik het lees heeft ze een pre-master gehaald tijdens haar hbo-opleiding, maar daar verder niks mee gedaan. :)
Feolamaandag 18 juli 2022 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 14:11 schreef bleiblei het volgende:
En toch buitelen de recruiters over elkaar heen in de comments. En er zitten nog best leuke toko's tussen ook nog.

Zoziedemaarweer. Kindjes die vragen, krijgen de halve wereld :P .
Het is gewoon zelfpromotie van die recruiters door overal te reageren om hun zichtbaarheid te vergroten. En al die behulpzaamheid is geveinsd, want uiteindelijk willen ze je alleen maar plaatsen voor die ¤¤¤.
vipergtsmaandag 18 juli 2022 @ 18:52
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2022 10:41 schreef LooneyTroons het volgende:
Lulverhaal over een onopgevoed kutkind:

https://www.linkedin.com/(...)225362747109376-toBe
Ik denk altijd dat die ouders ongeschikt zijn ipv dat zweverige geneuzel.
LordofLeavesmaandag 18 juli 2022 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 11:46 schreef Viv het volgende:

[..]
Zoals ik het lees heeft ze een pre-master gehaald tijdens haar hbo-opleiding, maar daar verder niks mee gedaan. :)
Sneu geld.
Thaddeusdinsdag 19 juli 2022 @ 00:37
Ik heb al jaren geen data op m’n telefoon.

Waardoor ik alleen internet heb als ik op wifi zit – en dat is buiten de deur vrijwel nooit.

Dus zodra ik het huis uit ben, komt er niets binnen.

Geen appjes
Geen e-mails
Geen notificaties

Ik kom niet in de verleiding om Instagram te openen. Of doelloos door LinkedIn te scrollen. Of het nieuws te lezen.

Want dat kan simpelweg niet.

En waar ik dat in het begin nog weleens lastig vond – “wat als ik iets belangrijks mis?!” of “nu kan ik geen stories delen” – vind ik het inmiddels fantastisch.

Het helpt me namelijk om niet altijd maar aan te staan. Om meer in het nu te zijn. Om meer te focussen op mijn eigen leven in plaats van die van een ander.

Het zorgt voor mentale rust, voor mooie gesprekken en voor echte aandacht voor elkaar.

Dingen die zoveel waardevoller zijn dan de laatste updates of de nieuwste Instagram stories.

En soms haal ik m'n iphone alsnog even te voorschijn – om de weg te vinden, het menu te vertalen of mooie momenten zoals op deze foto vast te leggen.

Maar vervolgens gaat het meteen weer terug de tas in.

Zodat ik me meteen weer kan focussen op het nu.

Want dat is waar het leven gebeurt – en daar wil ik geen seconde van missen.
tjoptjopdinsdag 19 juli 2022 @ 02:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 00:37 schreef Thaddeus het volgende:
mooie gesprekken
:r
Godshanddinsdag 19 juli 2022 @ 08:16
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 10:49 schreef Viv het volgende:

[..]
Oh ik lees haar cv nu pas.

Holy fuck, ze heeft haar baantje bij de plaatselijke AH vermeld als Supervisor of the sales department bij Ahold. :D :'( :D

Die is dus hooguit hoofdcaissière geweest. Meer waarschijnlijk is dat ze achter de servicebalie stond, want ze zou dit gecombineerd hebben met haar school en studie.

Professionele foto ook, met die blote jurk. :@
Haha inderdaad dit. Tijdens haar school tijd gewerkt...
"Managing the check out process" :') Is gewoon het af rekenen of erger nog, op letten dat mensen niet over het hekje klimmen en wel netjes hun kassa bon scannen zodat het poortje open gaat :D
Vivdinsdag 19 juli 2022 @ 09:13
LinkedIn als 'Breekijzer' (wie kent dat tv-programma nog?)

quote:
Mijn #ouders zijn beiden 70. Mijn moeder net, mijn vader bijna. Bijna 50 jaar supergelukkig samen en nog steeds in het huis waar hun kinderen zijn geboren. Sinds een jaar of 3-4 lijdt mijn moeder aan de ziekte van #parkinson. Of preciezer, #PSP, progressieve supranucleaire verlamming, een zogenaamd #parkinsonisme. Nadruk op progressief en het ontbreken van een effectieve en zinvolle medische behandeling.

Mijn moeder ziet slecht, beweegt slecht, kan nauwelijks lopen, laat staan zelfstandig, onlangs geopereerd en gerevalideerd aan een breuk door één val teveel. Moet gewassen worden, naar de wc gebracht worden, aangekleed worden, ze praat steeds slechter, onverstaanbaarder en slaapt/rust veel. Ze kan slecht tegen daglicht, komt daardoor weinig meer buiten, beweegt minder en afgelopen weken zitten ze veelal in het donker omdat haar ogen te veel pijn doen.

Mijn vader zorgt voor haar, doet alles voor haar en hun huis. Bijna 70, maar heeft afgelopen jaren leren koken, doet het hele huishouden, boodschappen, steeds meer de financiën en zorgt voor mijn moeder. Super lief. Tussendoor zorgt hij dat het huis zoveel mogelijk aangepast is aan de behoeften van mijn moeder. Doet zelf alle klussen, plaats zelf beugels in de wc/badkamer, heeft de voordeur als achterdeur rolstoeltoegankelijk, gemaakt en gezorgd voor meer beweegruimte voor looprek en rollator.

Mijn vader is bijna 70. Wat als hem iets overkomt? Ziek wordt? Valt? Afgelopen jaren is hij behoorlijk afgevallen. Van 100 naar 85 (hij is ruim 195cm). Niet bewust door gezonder te eten, maar onbewust door zorgen, door 24/7 in de weer te zijn. Door de zorg en onmetelijke liefde voor mijn moeder.

Krijgen ze hulp? Ja, grotendeels op eigen kosten. Al meer dan een jaar proberen ze een beroep te doen op de #WMO bij de Gemeente Middelburg. Al meer dan een jaar of geen reactie of wordt mijn vader goedgekeurd (hij mankeert toch niets) of totale stilte.

Mijn ouders hebben structurele hulp nodig en krijgen dit nauwelijks. Geen belletje. Geen briefje. Geen lieve woorden ‘wij gaan ons best voor u doen’. Helemaal niets. En het mooie is: ze willen eigenlijk helemaal geen hulp. Ze vinden dat ze dit prima zelf kunnen. Ze willen niet profiteren. Maar, het gaat niet meer. Al ruim 2 jaar niet meer…

Beste Gemeente Middelburg (TIM, zorgloket WMO), kom eens langs!

Vergeet even de procedures, vergeet de ‘kostenbeheersing’, vergeet de interne overleggen. Kom eens kijken. Mijn vader zal een goede kop koffie voor jullie zetten.

En praat met ze. Luister naar ze. Beter nog, kom eens echt en oprecht naar ze luisteren.
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Breekijzer
quote:
Breekijzer
Reality programma waarin Pieter Storms op komt voor het individu dat door bureaucratisch Nederland van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Storms zet letterlijk zijn voet tussen de deur bij instanties en bedrijven die consumenten tot wanhoop drijven. Van schrik en uit angst voor slechte publiciteit, worden de eisen van Storms en zijn cliënten vaak al snel ingewilligd.
Nine.dinsdag 19 juli 2022 @ 09:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 08:16 schreef Godshand het volgende:
"Managing the check out process" :') Is gewoon het af rekenen of erger nog, op letten dat mensen niet over het hekje klimmen en wel netjes hun kassa bon scannen zodat het poortje open gaat :D
giphy.gif
Gewoon een kassamiep dus :')
tjoptjopdinsdag 19 juli 2022 @ 10:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:13 schreef Viv het volgende:
LinkedIn als 'Breekijzer' (wie kent dat tv-programma nog?)
[..]
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Breekijzer
[..]

Is de # mutatie erger of minder erg dan de normale Parkinson?

#dtv
Pilesdinsdag 19 juli 2022 @ 10:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 09:13 schreef Viv het volgende:
LinkedIn als 'Breekijzer' (wie kent dat tv-programma nog?)
[..]
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Breekijzer
[..]

Misschien wordt het tijd om niet de Wmo te vragen, maar over te stappen naar Wlz :{
Vivdinsdag 19 juli 2022 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 10:34 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Is de # mutatie erger of minder erg dan de normale Parkinson?

#dtv
Je kan leed niet met leed vergelijken denk ik, maar bij die PSP staan problemen met de ogen meer op de voorgrond: https://www.erasmusmc.nl/(...)nucleaire-verlamming
Molodinsdag 19 juli 2022 @ 11:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 10:47 schreef Viv het volgende:

[..]
Je kan leed niet met leed vergelijken denk ik, maar bij die PSP staan problemen met de ogen meer op de voorgrond: https://www.erasmusmc.nl/(...)nucleaire-verlamming
En geen behandelopties met medicatie of operatie, tov wel mogelijkheden bij M. Parkinson
tjoptjopdinsdag 19 juli 2022 @ 11:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 10:47 schreef Viv het volgende:

[..]
Je kan leed niet met leed vergelijken denk ik, maar bij die PSP staan problemen met de ogen meer op de voorgrond: https://www.erasmusmc.nl/(...)nucleaire-verlamming
Ging me vooral om de # ervoor
Vivwoensdag 20 juli 2022 @ 09:08
Wéér een bullshitjob in het ziekenhuis, de Vitaliteitsmanager:

quote:
✅ Vita-logisch, toch?

🤩 Want niets is leuker dan met een vitaliteitsbril naar organisaties en teams kijken. Ik ben dan ook blij dat ik mezelf sinds afgelopen maandag vitaliteitsmanager mag noemen!

💪🏻 Onder begeleiding van enthousiaste docenten Bregje en Marleen zijn we afgelopen maanden meegenomen in de wondere wereld van #vitaliteit vanuit het perspectief van de organisatie. Heerlijk om met een groep gelijkgestemden vier hele dagen stil te staan bij en in gesprek te gaan over onderwerpen als #stress- en energiemanagement, bevlogenheid, #werkgeluk, talentmanagement en vitaal leiderschap.

🍒 Als kers op de taart mocht ik voor de opleiding ook nog eens collega’s interviewen over wat er in hun ogen nodig is om een boost te geven aan de #vitaliteit van het UMC Utrecht. Wordt vervolgd, dus stay tuned…

#amplitie #energie #vitacademie #nlleertdoor
Weet je wát zou helpen tegen de stress en voor meer werkgeluk in het ziekenhuis? Meer collega's om de werkdruk mee op te vangen. Gratis 24/7 kinderopvang in het ziekenhuis voor personeel. Meer salaris. Meer invloed op het rooster. In ieder geval niet zo'n tuthola die wel vier hele dagen op cursus is geweest. Fucking hell :'(
LordofLeaveswoensdag 20 juli 2022 @ 09:21
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:08 schreef Viv het volgende:
Wéér een bullshitjob in het ziekenhuis, de Vitaliteitsmanager:
[..]
Weet je wát zou helpen tegen de stress en voor meer werkgeluk in het ziekenhuis? Meer collega's om de werkdruk mee op te vangen. Gratis 24/7 kinderopvang in het ziekenhuis voor personeel. Meer salaris. Meer invloed op het rooster. In ieder geval niet zo'n tuthola die wel vier hele dagen op cursus is geweest. Fucking hell :'(
Bregje en Marleen. :') Klinkt als een slecht kinderboek.
Nine.woensdag 20 juli 2022 @ 09:25
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:21 schreef LordofLeaves het volgende:
Bregje en Marleen. :') Klinkt als een slecht kinderboek.
@BreGje, @Brechje en @marleen
daNpywoensdag 20 juli 2022 @ 09:36
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:08 schreef Viv het volgende:
Wéér een bullshitjob in het ziekenhuis, de Vitaliteitsmanager:
[..]
Weet je wát zou helpen tegen de stress en voor meer werkgeluk in het ziekenhuis? Meer collega's om de werkdruk mee op te vangen. Gratis 24/7 kinderopvang in het ziekenhuis voor personeel. Meer salaris. Meer invloed op het rooster. In ieder geval niet zo'n tuthola die wel vier hele dagen op cursus is geweest. Fucking hell :'(
"Manager" na 4 dagen studie theekransje :')
Nine.woensdag 20 juli 2022 @ 09:39
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:36 schreef daNpy het volgende:
"Manager" na 4 dagen studie theekransje :')
Manager is soberso een holle kreet. Zelfs de toiletjuffrouw is tegenwoordig 'manager sanitair' of 'facilitair manager' :')
HSGwoensdag 20 juli 2022 @ 09:43
quote:
In high school somebody once said “she think she all that” when talking about me.

TUH

I was so taken aback. “No I don’t! I don’t think I’m all that.”

My response today would be “I do. Now what happens?”

👧🏾Young Liku would have done everything in her power to try and convince others that she didn’t think so highly of herself.

I carried this with me through college and even law school, always thinking

😓 I hope people don’t think I’m too opinionated
😓 I hope people don’t think I’m too tall in these heels
😓 I hope people don’t think I’m too confident
😓 I hope people don’t think I’m too intimidating

Honestly, all of these thoughts stemmed from trying to appease everyone so I wouldn’t be associated with negative stereotypes of Black women.

All this thinking about how *others* may feel made *me* feel

👎🏾 Frustrated because as a black woman society told me I always had to be twice as good

👎🏾 Confused at having to be humble about being twice as good

👎🏾 Exhausted from playing the mental olympics of prioritizing others’ feelings, and

👎🏾 Misunderstood by the people in my profession

Come to find out, I was hiding what REALLY made me valuable: being my full, authentic self - and she is defintely ALL THAT.

I know I’m not alone in this.

There was that one person or thing that tried to cut you down or make you feel smaller than you are.

One thing I’ve learned in life:

🗣“People’s criticisms of you are a projection of their own insecurities.”

In the end, what people think about me is none of my business. All that matters is what I think about myself.

💎 I think I’m all that and won’t diminish myself for the comfort of others.

💎 I think I have a strong voice and when people hear me speak, they know what I have to say is of value.

💎 I also don’t think I need to speak to let my presence be known.

💎 I think I’m an amazing mother and wife.

💎 I think I’m a stellar business owner.

💎 I think I grow greater with each day that passes.

Listen, if you find yourself shifting to make room to accommodate the discomfort of others, know that it’s not your responsibility to make them feel better about how they feel about you.

☝🏾 Read that again.

Know that there is value in being your true authentic self no matter how out of alignment that may be with others’ perceptions or expectations of you.

💫 You are unique.

💫 You are valuable.

💫 You are all that and then some.

Let me know, what’s one thing somebody has said to try and cut you down that you now look back on and laugh at?
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Blablablabla oh ja ik ben zwart dus ik ga dan vooral mijn huidkleur benoemen blablablabla.

[ Bericht 0% gewijzigd door HSG op 20-07-2022 09:52:17 ]
HSGwoensdag 20 juli 2022 @ 09:44
quote:
Glimlach
Vandaag moest ik glimlachen om wat spoorse innovatie in ons mooie Nederland. Vergelijkbaar met de welbekende stoplichten van Herman Finkers in Almelo ('altijd wat te doen') zag ik vandaag op station Amersfoort heuse KNIPPERENDE Vertreklichten. Ik vroeg ik een behulpzame NS-conductrice wat zij ervan vond. Antwoord: ‘duidelijk verbeterd’. Maar toen ik haar -enigszins voor de grap (sorry)- vroeg ‘of haar trillende Smartwatch-van-de-baas niet voldoende was’, wees ze mij serieus terecht: een Vertreklicht is voor de veiligheid en een smartwatch niet! Deze dame heeft het goed begrepen: een gadget zoals de NS-smartwatch leent zich prima om rijdend personeel tot betere punctualiteit te prikkelen (binnenkort ook via innovatieve kleine stroomstootjes?) maar een Vertreklicht (zie Wikipedia) is andere koek. Vriendelijk groette zij me en liet vervolgens keurig op tijd trein vertrekken via een 'bevel' aan haar ‘meester’ dankzij vertrouwde 'fluit' en 'sleutel'. Mooie wereld dat spoor, laten we er de humor van blijven zien.

Geheim feature via ns.nl
Een andere NS-er kon ik vandaag iets verklappen dat blijkbaar minder breed onder het 'rijdend personeel' is gedeeld: ‘Geleidelijnen’. Als je via ns.nl een reis uitstippelt kan je met wat muisklikken een ware in-proza-uitgeschreven-routebeschrijving te voorschijn toveren. Die vertelt "hoe je van het ene spoor naar het anders spoor geraakt” (bijv: https://lnkd.in/eHCvs2eQ). Ik vermoed echter dat deze innovatie nog niet helemaal 'rijp' is; het lijkt me een behoorlijke uitdaging (zeker voor betreffende doelgroep?) om er daadwerkelijk je weg mee te vinden… Of (#dtv) vergis ik me en heeft iemand hier al succesverhalen over?

Mooie vakjes
Verder zag ik tot mijn aangename verrassing dat de InfoPlus borden in Amersfoort inmiddels kloppende “VAK”-aanduidingen tonen. Mooi hoor, reisinformatie in Nederland wordt steeds beter!

Dit gezegd hebbend…
Tegelijk hoop en wens ik dat de spoorse innovatie in deze (serieuze crisis)tijden ook grotere resultaten zullen opleveren dan bovenbeschreven. De miljoenen die we uitgeven aan knipperende vertreklichten zullen ongetwijfeld de spoorveiligheid een marginaal pietsje verbeteren. Maar (#dtv) hoeveel REM-energie wordt inmiddels duurzaam herbruikt bij het weer optrekken? Of: hoeveel jaar nog te gaan voordat we ergens op ons mooie spoor zonder machinist mogen rijden (ATO GoA4)? Dat we ons personeelstekort verkleinen en de spoorbenutting vergroten? En ja, ik snap dat we daarvoor overwegen moeten sluiten (#veiligerhekwerk). Maar da’s meer een kwestie van daadkracht, bewezen oplossingen bestaan. Mij dunkt bespaart zoiets de maatschappij meer doden en gewonden dan de (overigens goedbedoelde) knipperende Vertreklichten. Of roep ik nu te spannende dingen?

Dankbaar
Ik wens ons allen spoorse vernieuwing toe waar we vrolijk van worden. Tegelijk geniet ik glimlachend en dankbaar van het mooie OV dat we in Nederland hebben.
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Waar gaat dit over... :?
HSGwoensdag 20 juli 2022 @ 09:45
quote:
Mijn vader, een levensgenieter pur sang en trotse opa is na 2,5 week vechtend voor zijn leven op de IC overleden. We zijn nog in shock en overmand door intens verdriet.
En de oorzaak? Waarschijnlijk was het een douche tijdens zijn vakantie…je verzint het toch niet?

Hij is besmet geraakt met de legionella bacterie door het inademen van kleine druppeltjes water (nevel) met de legionellabacterie waardoor deze in de longen terecht komt. Deze bacterie zit in ons kraanwater maar als water stilstaat kan dit oplopen tot een schadelijke hoeveelheid waar je heel erg ziek van kan worden en zelfs aan kan overlijden.

Dus ik wil je op je hart drukken: bij aankomst op je vakantiebestemming en als je daarna weer thuis komt, even de kranen met heet water door laten spoelen terwijl je de ruimte goed ventileert.
Het kan zomaar je leven redden…
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Ga a.u.b. naar Facebook met dit soort verhalen.
PJRwoensdag 20 juli 2022 @ 10:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 00:37 schreef Thaddeus het volgende:
Ik heb al jaren geen data op m’n telefoon.

Waardoor ik alleen internet heb als ik op wifi zit – en dat is buiten de deur vrijwel nooit.

Dus zodra ik het huis uit ben, komt er niets binnen.

Geen appjes
Geen e-mails
Geen notificaties

Ik kom niet in de verleiding om Instagram te openen. Of doelloos door LinkedIn te scrollen. Of het nieuws te lezen.

Want dat kan simpelweg niet.

En waar ik dat in het begin nog weleens lastig vond – “wat als ik iets belangrijks mis?!” of “nu kan ik geen stories delen” – vind ik het inmiddels fantastisch.

Het helpt me namelijk om niet altijd maar aan te staan. Om meer in het nu te zijn. Om meer te focussen op mijn eigen leven in plaats van die van een ander.

Het zorgt voor mentale rust, voor mooie gesprekken en voor echte aandacht voor elkaar.

Dingen die zoveel waardevoller zijn dan de laatste updates of de nieuwste Instagram stories.

En soms haal ik m'n iphone alsnog even te voorschijn – om de weg te vinden, het menu te vertalen of mooie momenten zoals op deze foto vast te leggen.

Maar vervolgens gaat het meteen weer terug de tas in.

Zodat ik me meteen weer kan focussen op het nu.

Want dat is waar het leven gebeurt – en daar wil ik geen seconde van missen.
En dan noemt ze drie dingen op waarvoor ze haar telefoon gebruikt als ze op stap is, maar voor twee van die drie dingen heb je internet nodig.

[ Bericht 0% gewijzigd door PJR op 20-07-2022 10:50:14 ]
Nine.woensdag 20 juli 2022 @ 10:26
quote:
7s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:43 schreef HSG het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Blablablabla oh ja ik ben zwart dus ik ga dan vooral mijn huidkleur benoemen blablablabla.
Goed gebruik van emoticons ook wel :')
LordofLeaveswoensdag 20 juli 2022 @ 11:20
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 10:19 schreef PJR het volgende:

[..]
En dan noemt ze drie dingen op waarvoor ze haar telefoon gebruikt als ze op stap is, maar voor twee van die drie dingen heb je internet nodig.
Ik zie een gierig mens dat profiteert van andermans wifi.
FlauwKapselwoensdag 20 juli 2022 @ 11:21
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 10:19 schreef PJR het volgende:

[..]
En dan noemt ze drie dingen op waarvoor ze haar telefoon gebruikt als ze op stap is, maar voor twee van die drie dingen heb je internet nodig.
Hm nee. Met gps, een vertaalapp en een camera-app niet per se.
LordofLeaveswoensdag 20 juli 2022 @ 11:22
quote:
7s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:43 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Blablablabla oh ja ik ben zwart dus ik ga dan vooral mijn huidkleur benoemen blablablabla.
Wie is Young Liku nou weer?
Nine.woensdag 20 juli 2022 @ 11:42
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 11:22 schreef LordofLeaves het volgende:
Young Liku
gelato-ice-cream.gif
girl-sexy.gif
licking-lick.gif
ice-cream-cone-girl.gif
soft-ice-cream.gif
Geen idee, maar deze jongedames weten wel wat 'liku' is O-)
vipergtswoensdag 20 juli 2022 @ 12:14
quote:
7s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:45 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Ga a.u.b. naar Facebook met dit soort verhalen.
Waarom delen mensen dit soort shit.
daNpywoensdag 20 juli 2022 @ 12:24
A
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:14 schreef vipergts het volgende:

[..]
Waarom delen mensen dit soort shit.
AANDACHT

SPOILER
Anthony Jeselnik - Thoughts & prayers
FlauwKapselwoensdag 20 juli 2022 @ 13:23
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:14 schreef vipergts het volgende:

[..]
Waarom delen mensen dit soort shit.
Sociaal toch?

Nee, geintje. Om te kotsen en waarschijnlijk niet eens waar.
girlnextdoor.woensdag 20 juli 2022 @ 17:43
quote:
Anders ben jij mijn vriend niet meer.

Onze oudste van vijf heeft een paar weken geleden voor het eerst zijn eerste pakje Pokemon kaarten gekocht. De kaarten worden sindsdien in en uit het hoesje gehaald, gevraagd hoe die ene ook al weer heet, ze worden op volgorde van sterkte neergelegd en hij slaapt er zelfs mee naast zijn bed. Hij neemt zijn kaarten niet mee naar school, maar vorige week kwam hij met een stapeltje nieuwe kaarten thuis.

‘Deze heb ik gekregen!’ zegt hij met een trots gezicht.

‘Wat ontzettend lief dat je die zomaar krijgt’.

Ik ben vol verbazing dat een jongetje zijn waardevolle kaarten zomaar weggeeft.

Later die dag speelde hij met zijn jongere broertje, maar in plaats van de gebruikelijke vragende stem ‘mag ik die auto straks van jou?’, hoorde is een eisende ‘mag ik die auto, anders ben je mijn vriend niet meer.’

De strategie werkte en broerlief gaf hem de auto. Hé wacht eens even! En ineens begon er een belletje te rinkelen…

Mijn eerste reactie ‘ahhh zo heb je die kaarten zeker ook gekregen?! Dat mag echt niet, geef ze morgen maar weer terug!’ weet ik voor me te houden. Ik denk terug aan mijn opleiding psychotherapie: ‘de cliënt weet het, kan het en doet het zelf’. Ik hoef alleen het podium te bieden en de kaders te scheppen.

‘S avonds op de bank kwamen zoals gewoonlijk alle Pokemon kaarten uit het boekje. Dit is mijn kans dacht ik! De oudste begint enthousiast te vertellen over alles wat hij van de kaarten weet. Ik vraag welke hij wel zou willen zijn en welke krachten hij zou willen hebben. We hebben verbinding, er is echt contact.

Nu is het moment…

‘Welke heb je zelf gekocht en welke heb je allemaal gekregen?’ Vraag ik geïnteresseerd. Ook nu begint hij enthousiast stapeltjes te maken. ‘Deze heb ik zelf gekocht, deze heb ik geruild en deze heb ik gekregen’.

‘En is dat op dezelfde manier als hoe je vanmiddag ook de autootjes kreeg?’ Ik kijk hem met een nieuwsgierige blik aan. Het is stil en krijg dan een ondeugende knik terug.

‘Ah nu snap ik het’ ga ik verder. Ik pak de stapeltjes en verdeel ze in twee groepen. ‘Deze heb je dus op een fijne manier gekregen’ en deze of een niet zo’n fijne manier’. Klopt dat?

Ik krijg een knik.

‘Hoe vind je dat als je dat nu zo beseft?’

‘Niet zo leuk’.

‘Wat zou je er nu mee willen doen?’

‘Ik ga deze morgen teruggeven.’

Mijn hart maakt een sprongetje!! Een beter resultaat had ik niet durven hopen. Weer wordt ik bevestigd in waar ik voor sta. In het ouderschap en in mijn praktijk met kinderen.

We kunnen alle oplossingen en adviezen zo makkelijk loslaten op onze kinderen, maar de kennis zit al in ze. Diep vanbinnen weten ze heel goed wat wel mag, niet mag, fijn is en niet fijn is. Wij hebben alleen een podium te bieden zodat ze dit zelf kunnen ontwikkelen, vanuit veiligheid en verbinding.

‘Je kind kan het, weet het en doet het zelf.’

De kaarten zijn terug gegeven en de zin ‘anders ben jij mijn vriend niet meer’ heb ik niet meer gehoord.
Of je kind is gewoon een terrorist die anderen manipuleert.. Maar nee alles moet met de mantel der liefde worden bedekt en er moet vooral een verhaaltje van worden gemaakt waarmee de persoon in kwestie zichzelf een paar veren in de reet kan steken.


En vandaag gelezen: iemand die euthanasie laat plegen en dat op linkedin zet. Echt, koekkoek!
Serindewoensdag 20 juli 2022 @ 18:40
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 17:43 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]
Of je kind is gewoon een terrorist die anderen manipuleert.. Maar nee alles moet met de mantel der liefde worden bedekt en er moet vooral een verhaaltje van worden gemaakt waarmee de persoon in kwestie zichzelf een paar veren in de reet kan steken.
Ook dat : “ik denk terug aan mijn opleiding “ :')
Als iemand mij een vraag stelt over het vakgebied waar ik in werk ga ik niet bewust terug zitten denken aan mijn opleiding maar weet ik het, zoek ik het op of wat dan ook :D
LordofLeaveswoensdag 20 juli 2022 @ 18:56
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 17:43 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

En vandaag gelezen: iemand die euthanasie laat plegen en dat op linkedin zet. Echt, koekkoek!
Laat zien.
#ANONIEMwoensdag 20 juli 2022 @ 22:15
quote:
Deze half tamme kan even 3 weken op vakantie van die 35% loon met die long covid, terwijl velen van ons met long covid ons niet eens ziek kunnen melden op werk en gewoon door moeten want de pijp moet roken.

Je kan je ook afvragen waar die oh zo zielige mensen de tijd vandaan halen om dit soort proza op LinkedIn te tikken. Dan kan je toch ook werken? Groetjes.
Vivwoensdag 20 juli 2022 @ 23:44
Man met geflopte onderneming biedt zich aan als 'ondernemende probleemoplosser'. :|W

quote:
Beste netwerk. Als ondernemer deel ik dit liever niet, maar soms moet je je kwetsbaar opstellen om weer een stap vooruit te kunnen maken.

Het is juist die volgende stap die ik even niet weet. Ik had alles gepland, maar moet me nu toch aanpassen aan de situatie.

Ruim een jaar geleden vertelde ik in een video hier op Linkedin dat een samenloop van extreme omstandigheden mij in een zakelijk en persoonlijk faillissement heeft gestort.

Gelukkig is er licht aan de horizon en wordt er gewerkt aan een oplossing en afsluiting van dit moeilijke hoofdstuk.

Het gevolg van dit alles is dat we Follow tijdelijk moeten pauzeren tot er weer rust is.

Dit is een enorm moeilijke keuze omdat de angst er altijd is dat van uitstel afstel komt. Ik hou me vast aan het feit dat wat we maken te mooi is om niet te bestaan en dus zal bestaan.

Dit betekent dat ik in ieder geval de komende 6 maanden de tijd heb om elders aan de slag te gaan en anderen te helpen.

Ik heb wel wat ideeën, maar ik heb toch ook een beetje een psychologische vastloper. Ik weet niet heel goed wat ik precies wil.

Aangezien een netwerk van mensen meer weet dan één persoon, hoop ik het netwerk van Linkedin te gebruiken om wellicht iets te bedenken waar ik zelf niet op had kunnen komen.

Mijn oproep: Wie kan een vriendelijk, gedreven, analytisch en ondernemende probleemoplosser gebruiken voor minimaal de komende 6 maanden?

Ideeën hoeven niet in lijn te zijn met mijn voorgaande werk.

Liken is ❤️
Taggen is ❤️❤️
Voorstellen zijn ❤️❤️❤️

Dank!!!
Deze foto staat erbij (dochterlief heb ik er maar even afgeknipt, zij heeft hier ook niet om gevraagd):
Mx456eA.jpeg

Oh, en dit stukje uit zijn LinkedIn-profieltekst is ook veelzeggend:

quote:
In the past I have (co-) founded several moonshot attempts. Most notably a company that could have inverted global ad spend flows downwards to the users thereby creating a global basic income.
_O-

https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6955556542972633089
LordofLeavesdonderdag 21 juli 2022 @ 09:21
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 23:44 schreef Viv het volgende:
Man met geflopte onderneming biedt zich aan als 'ondernemende probleemoplosser'. :|W
[..]
Deze foto staat erbij (dochterlief heb ik er maar even afgeknipt, zij heeft hier ook niet om gevraagd):
[ afbeelding ]

Oh, en dit stukje uit zijn LinkedIn-profieltekst is ook veelzeggend:
[..]
_O-

https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6955556542972633089
Oh, die kan zo de Tweede Kamer in. :P
KaBufdonderdag 21 juli 2022 @ 09:23
Steve Jobless :') :')
Duiveltjadonderdag 21 juli 2022 @ 10:43
quote:
https://www.linkedin.com/(...)are&utm_content=post

Mijn allereerste toxic werkplek in de media

Ik was net afgestudeerd aan de School voor Journalistiek toen ik aan de slag ging bij een landelijk nieuwsprogramma.

Ik was overgehaald door een connectie die werkte bij diversiteit. Hij moest zorgen dat op elke redactie een ‘allochtoon’ terecht kwam.

Ik vond het nieuwsprogramma zwaar en negatief: ‘dan kan je juist verandering maken Samira’, overtuigde hij me.
‘Vooruit, ik probeer het.’

Bij het kennismakingsgesprek: ‘Kun jij een vrouw in een nikab voor de buis krijgen’, en ‘hoe zit het met Marokkanen?’.
‘Ehm…kan ik wel, maar hangt van de invalshoek af. Waar willen jullie over praten?’

Op de school voor journalistiek leerden we:
1 de journalist is de waakhond van de samenleving
2 de journalist is integer en gebruikt hoor en wederhoor
3 een journalist is neutraal

Maar de redactie was allesbehalve neutraal. Na een paar weken op deze redactie viel mijn oog op een islamitische wekker die op tafel stond: Een goud met groene plastic moskee die vijf keer per dag afging op de gebedstijden.

De eindredacteur hield de wekker omhoog en riep: ‘voortaan luiden we hier de vergadering mee in.’

Het was dezelfde ‘adaan-wekker’ die mijn opa voor ons had meegenomen tijdens zijn pelgrimstocht uit Mekka. Het was een eervol cadeau dat mijn moeder hoog op de kast bewaarde.

De eindredacteur drukte op de knop. De zuivere stem van een jongetje dat opriep tot gebed galmde door de ruimte. Iedereen gierde van het lachen. De collega’s gilden spottend: ‘Allahu akbar! Aaalllaaahuuuuu aakkbaaaarr’!

Ik kon helaas mijn kalmte niet bewaren.
‘Noemen jullie jezelf journalisten!? Maken jullie objectieve items over moslims? Wat zijn jullie zielig en kinderachtig!!!’, schreeuwde ik.

Mijn collega’s stopten met lachen, maar ik moest meteen mee komen.
De adjunct-hoofdredacteur, een man met zilvergrijs haar en onbeweeglijke oogleden zat aan zijn bureau. ‘Ga zitten Samira’. ‘Ben je Berbers of Arabisch’, vroeg hij. ‘Ik noem mezelf liever Tamazight, dat betekent ‘vrij volk’. Barbaren: zo noemden de Romeinen ons toen ze ons land kwamen bezetten.’

Mijn vuur doofde in het ijs van zijn ogen. Het bleef stil tussen ons. Hij begon te praten. ‘Weet je dat ik in Beverwijk een islamitisch gebedskleed heb gekocht?’ Hij keek me aan met een stalen masker: ‘daar ligt mijn hond op.’

Ik wist dat hij me uit de tent wou lokken. Ik had me laten kennen.

Hij keek me strak aan en wachtte op mijn reactie: ik keek strak terug: ‘wat een eer voor uw hond.’

‘Hoe ben jij hier binnen gekomen’, vroeg hij. ‘Ik ben hier voor meer kleur in de media’, antwoordde ik.

‘Het is denk ik beter als je gaat. We vinden je niet zo goed. Wij zijn hier om de botsingen in de samenleving te laten zien.’

‘’Jullie creëeren botsingen meneer’.

Ik moest weg.

Wat nu?

Mijn wereldbeeld stortte in. Ik leefde voor dit vak.

Ik herinner me dat ik buiten stond in het Mediapark. Met tranen in mijn ogen: ‘Ik ben wel goed. Jullie zijn niet goed.’

Alleen maar liefde,
Samira
Samira verzint even een verhaaltje. Gelukkig is de top reactie van iemand die er niet intrapt. :)
Duiveltjadonderdag 21 juli 2022 @ 10:44
https://www.parool.nl/col(...)iks-tussen~ba25084f/

Dit is Samira ook over haar eigen cultuur waarin je een hoer bent als je een broek draagt.
Phaidradonderdag 21 juli 2022 @ 11:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 10:43 schreef Piles het volgende:

[..]
Misschien wordt het tijd om niet de Wmo te vragen, maar over te stappen naar Wlz :{
Misschien kan dochter/zoon in kwestie ook af en toe een beetje helpen? Lekker je vader alles zelf laten oplossen en op LI komen klagen 8)7.

That having said, hulp aanvragen en krijgen is een heel tijdrovend en frustrerend proces. Maar ook als je hulp krijgt toegewezen, blijft er nog genoeg voor familie over om met mantelzorg op te moeten lossen.
Phaidradonderdag 21 juli 2022 @ 11:17
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:08 schreef Viv het volgende:
Wéér een bullshitjob in het ziekenhuis, de Vitaliteitsmanager:
[..]
Weet je wát zou helpen tegen de stress en voor meer werkgeluk in het ziekenhuis? Meer collega's om de werkdruk mee op te vangen. Gratis 24/7 kinderopvang in het ziekenhuis voor personeel. Meer salaris. Meer invloed op het rooster. In ieder geval niet zo'n tuthola die wel vier hele dagen op cursus is geweest. Fucking hell :'(
Ik dacht dat een vitaliteitsmanager zich vooral bezig zou houden met programma's om patiënten vitaal te houden als ze langere tijd opgenomen zijn. Weer een bubble geburst -O-.
Phaidradonderdag 21 juli 2022 @ 11:58
Ik zag deze net voorbij komen op LI:

q8YlUxs.png

Nuff said :7.
LordofLeavesdonderdag 21 juli 2022 @ 12:56
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 10:43 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Samira verzint even een verhaaltje. Gelukkig is de top reactie van iemand die er niet intrapt. :)
Wat een kulverhaal zeg.
alkidonderdag 21 juli 2022 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 13:54 schreef Tlaloc het volgende:
Head of Sales bij Ahold, dan moet je toch wel echt iets kunnen hoor _O_
Ach ik heb vroeger ook de Mac gewerkt achter de kassa. Op mn cv vroeger gaf ik ook aan sales medewerker :D
Gibson88vrijdag 22 juli 2022 @ 14:20
Ik kan het verhaal niet meer terugvinden, maar vanmorgen kwam ik er 1 tegen over een mohammed die onvoldoendes had en toen opeens wel voldoendes en de juf belde mama op om te vertellen hoe trots ze was. Strekking: Gut mensch willen spelen, juf en mama in tranen en trots.... :')
SEMTEXvrijdag 22 juli 2022 @ 15:25
Humblebrag verhaal met onderaan een vakantiefoto met d'r kinderen :')
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web
Vivvrijdag 22 juli 2022 @ 15:38
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 15:25 schreef SEMTEX het volgende:
Humblebrag verhaal met onderaan een vakantiefoto met d'r kinderen :')
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web
Ik vind het geen humblebrag verhaal hoor. :) Zij houdt de maatschappij een spiegel voor, omdat zij als straatarts de schrijnende gevallen tegenkomt die het gevolg zijn van beleid dat ver van die realiteit vandaan gemaakt wordt. Is in die hoedanigheid al langer actief op LinkedIn.

Okay, dat ze het doet voor een betere wereld voor haar kinderen is wel cliché. :D
hemarookworstvrijdag 22 juli 2022 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 14:08 schreef alki het volgende:

[..]
Ach ik heb vroeger ook de Mac gewerkt achter de kassa. Op mn cv vroeger gaf ik ook aan sales medewerker :D
Gewoon als pleeschrobber Manager Sanitaire aangelegenheden op je cv schrijven
Vivvrijdag 22 juli 2022 @ 20:52
Man snapt fenomeen 'digitale nomade' niet. (Woont al 23 jaar in hetzelfde huisje. |:) )

Of: man haalt #positiviteit en #inspiratie uit hevige bosbranden. O+

quote:
𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐦𝐚𝐝𝐞

Afgelopen week ronkten grote gele blusvliegtuigen over onze houten blokhut richting de hevige bosbranden in de verderop gelegen Spaanse plaatsen Mijas en Alhaurín. Wendy en ik zagen de enorme rookwolken en de angstaanjagende rode gloed van het vuur. Het leek steeds dichter bij ons huis in de buurt te komen.

We moesten naar een afspraak en vroegen ons af wat de meest noodzakelijke dingen waren die wij in de auto moesten meenemen. Zaken die onmisbaar zijn om ons huidige leven te kunnen continueren.

Laptop, paspoort, mobiel en creditcard, was de nuchtere conclusie.

Door die keuze besefte ik ineens dat ik een digitale nomade ben!

In de Spaanse bergen werk ik, locatieonafhankelijk, via mijn laptop. Met Wendy leid ik daar een eenvoudig maar mooi natuurlijk leven in onze houten blokhut ver weg van de bewoonde wereld. We verbouwen onze eigen groenten, pompen water op uit een bron en houden onze onderneming aan de gang via internet. Regelmatig reis ik naar Nederland om live lezingen en optredens te verzorgen voor ondernemingen, bedrijven en organisaties.

Zo leven wij inmiddels al 23 jaar!

In die periode hebben wij ondervonden dat geluk niet gaat om krijgen wat je wilt, maar over genieten van wat er ís!

#positiviteit #inspiratie #dankbaar #digitalnomad #ondernemerschap
Maar wie is het? :)

SPOILER
kanovinnievrijdag 22 juli 2022 @ 20:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 20:52 schreef Viv het volgende:
Man snapt fenomeen 'digitale nomade' niet. (Woont al 23 jaar in hetzelfde huisje. |:) )

Of: man haalt #positiviteit en #inspiratie uit hevige bosbranden. O+
[..]
Maar wie is het? :)

SPOILER
quote:
Spannende tijden Hans. maar wat een heerlijk leven leid je daar. Rijkdom zit niet in bezit. Desondanks hoop ik voor jullie dat de bosbranden aan jullie mooie plekje voorbijgaan.
Rijkdom zit niet in bezit. Maar Hans zit wel lekker in zijn villa _O-
kanovinnievrijdag 22 juli 2022 @ 21:05
Maar godsamme, wat een hoog kusjekroel/facebook gehalte zeg :')
HSGvrijdag 22 juli 2022 @ 22:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 21:05 schreef kanovinnie het volgende:
Maar godsamme, wat een hoog kusjekroel/facebook gehalte zeg :')
Het wordt ook steeds erger met Linkedin. :') Of van die mensen die foto van overleden vader gaan posten en daar een heel verhaal bij gaan zetten hoeveel die vader wel niet voor hun betekend heeft.

Wat ik ook steeds meer zie zijn verhalen van mensen die met vakantie gaan en tijdens hun vakantie terug gaan blikken over het afgelopen jaar en wat ze allemaal niet geleerd hebben en wat ze beter kunnen doen. :')

Flikker toch op man. :')
kanovinnievrijdag 22 juli 2022 @ 22:45
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 22:39 schreef HSG het volgende:

[..]
Het wordt ook steeds erger met Linkedin. :') Of van die mensen die foto van overleden vader gaan posten en daar een heel verhaal bij gaan zetten hoeveel die vader wel niet voor hun betekend heeft.

Flikker toch op man. :')
Ik vind het echt bizar.

Ik mag hopen dat mijn dan overleden vader toch nog eens opstaat om me bekant het licht uit de ogen te meppen om nogmaals te sterven van verdriet dat hij zo'n domme zoon ter aarde heeft gezet als ik dat doe.
kanovinnievrijdag 22 juli 2022 @ 22:46
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 22:39 schreef HSG het volgende:

[..]
Het wordt ook steeds erger met Linkedin. :') Of van die mensen die foto van overleden vader gaan posten en daar een heel verhaal bij gaan zetten hoeveel die vader wel niet voor hun betekend heeft.

Wat ik ook steeds meer zie zijn verhalen van mensen die met vakantie gaan en tijdens hun vakantie terug gaan blikken over het afgelopen jaar en wat ze allemaal niet geleerd hebben en wat ze beter kunnen doen. :')

Flikker toch op man. :')
Ohja, laatst een bericht van een gozer die een hippe out of office reply had geschreven over wat hij dan ging doen en dat hij je zou terugbellen met hoe gaaf het wel niet was geweest als je dat wilde _O-
kanovinnievrijdag 22 juli 2022 @ 22:50
Oh en vandaag nog een brief van je opstandige puber gelezen op linkedin. Nou, de eerste opstandige puber die zo'n brief schrijft moet nog geboren worden _O-
LordofLeaveszaterdag 23 juli 2022 @ 09:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 22:50 schreef kanovinnie het volgende:
Oh en vandaag nog een brief van je opstandige puber gelezen op linkedin. Nou, de eerste opstandige puber die zo'n brief schrijft moet nog geboren worden _O-
Dat lees je ook vaak op sociale media; de puber. Daar krijg je toch echt moordneigingen van.
LordofLeaveszaterdag 23 juli 2022 @ 09:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 20:52 schreef Viv het volgende:
Man snapt fenomeen 'digitale nomade' niet. (Woont al 23 jaar in hetzelfde huisje. |:) )

Of: man haalt #positiviteit en #inspiratie uit hevige bosbranden. O+
[..]
Maar wie is het? :)

SPOILER
Die Hans toch. Bijgoochel.
Cevichezaterdag 23 juli 2022 @ 16:48
https://www.ad.nl/werk/ge(...)-rake-post~ae72af67/

Lang verhaal kort, de sales manager bij Ahold heeft nu meerdere aanbiedingen van recruiters gekregen maar nog geen baan.
Vraag me af of er echt iets tussenzit.
Cockwhalezaterdag 23 juli 2022 @ 16:55
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 12:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Wat een kulverhaal zeg.
Daarvoor ben je "journalist" he :')
Vivzaterdag 23 juli 2022 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 16:48 schreef Ceviche het volgende:
https://www.ad.nl/werk/ge(...)-rake-post~ae72af67/

Lang verhaal kort, de sales manager bij Ahold heeft nu meerdere aanbiedingen van recruiters gekregen maar nog geen baan.
Vraag me af of er echt iets tussenzit.
Godver, die post had ik gevonden. Hoi AD / The Best Social Media! w/

[ Bericht 1% gewijzigd door Viv op 23-07-2022 17:17:24 ]
Tlaloczaterdag 23 juli 2022 @ 17:52
quote:
Bovendien heeft Daphne nóg een reden om geen traineeship te willen. ,,Ik heb mijn bachelordiploma nu binnen, maar wil ook nog graag een master doen. Ik weet alleen nog niet precies welke. Ik heb er een paar in het buitenland op het oog, maar die kosten veel geld. Om die redenen is het voor mij gunstiger om eerst een of twee jaar te werken – om na te denken en te sparen.”
Eh, wat?! Ja natuurlijk hebben werkgevers daar geen zin in. Ben je eerst veel tijd en geld kwijt om Daphne aan de slag te krijgen en dingen bij te leren (want ze heeft geen werkervaring), gaat ze tegen de tijd dat je wat aan haar hebt weg om een master te doen :') _O-
Vivzaterdag 23 juli 2022 @ 18:43
quote:
13s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 17:52 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Eh, wat?! Ja natuurlijk hebben werkgevers daar geen zin in. Ben je eerst veel tijd en geld kwijt om Daphne aan de slag te krijgen en dingen bij te leren (want ze heeft geen werkervaring), gaat ze tegen de tijd dat je wat aan haar hebt weg om een master te doen :') _O-
Los daarvan, lijkt Daphne te denken dat een traineeship een onbetaalde stage is, terwijl het gewoon een baan is tegen een starterssalaris. :|W
Tlaloczaterdag 23 juli 2022 @ 19:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 18:43 schreef Viv het volgende:

[..]
Los daarvan, lijkt Daphne te denken dat een traineeship een onbetaalde stage is, terwijl het gewoon een baan is tegen een starterssalaris. :|W
En Daphne stelt zich ook een beetje aan. Ze is al wel twee hele maanden (!) op zoek!

Ik ken haar niet maar begin een beetje een hekel aan Daphne te krijgen.
Molozaterdag 23 juli 2022 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 18:43 schreef Viv het volgende:

[..]
Los daarvan, lijkt Daphne te denken dat een traineeship een onbetaalde stage is, terwijl het gewoon een baan is tegen een starterssalaris. :|W
Daphne de Doos
Mortaxxzaterdag 23 juli 2022 @ 20:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 19:59 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
En Daphne stelt zich ook een beetje aan. Ze is al wel twee hele maanden (!) op zoek!

Ik ken haar niet maar begin een beetje een hekel aan Daphne te krijgen.
Dankzij dat gezeur van haar heeft ze zo wel een mooie baan
Tlaloczaterdag 23 juli 2022 @ 20:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 20:34 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Dankzij dat gezeur van haar heeft ze zo wel een mooie baan
Is dat zo?
Mortaxxzaterdag 23 juli 2022 @ 20:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 20:51 schreef Tlaloc het volgende:

[..]
Is dat zo?
Kijk naar die media aandacht nu. Heus wel een bedrijf dat haar nu aanneemt als social :') media :') manager :')
Vivzaterdag 23 juli 2022 @ 22:41
Een heel verhaal.

Over niks eigenlijk.

Of ja, niks..

Hij is trots op Nijmegen.

Dat wel.

En soms is #samen beter dan #alleen.

Maar wat moet dat op LinkedIn?

Wie het weet mag het zeggen.

quote:
Zelf ben ik op maandag avond wat vroeg of te laat. Als de graadmeter de Snollebollekes zijn, ben ik relatief laat. Ze zijn aan het afronden.

Maar als rapper Frenna de maatstaf is, ben ik vroeg.

Mijn dochter is daar. Met haar vrienden. Dus ga ik daar niet naar toe.

Ik Google.

Wie is die Frenna?

“De 29-jarige Frenna, is een van de populairste popsterren van Nederland. Naam maakte hij met rapcollectief SFB, maar of en als soloartiest knalde hij door het dak. Reggae, soul, of een mierzoete ballad: er is geen genre dat hij schuwt, hij coverde zelfs nummers van Bløf en Abel”.

“De melodieën zijn het vliegwiel, waarop hij vervolgens vernuftige rap- en zanglijnen legt, met een laag autotune”.

Ik kan het niet laten.

Ik moet wat nummers luisteren.

En doe dat.

Los van de hele heisa er om heen en al het gedoe, rondom rap en rappers, vind ik met name die duo liedjes heel bijzonder. Blöf en Abel en Frenna omgekeerd en visa versa versterken elkaars liedjes. Ik denk niet dat ze dat van te voren voor mogelijk hadden gehouden, maar #samen is het nummer beter dan #alleen. In ieder geval als je het mij vraagt.

Voordat ik ook zelf live muziek ga luisteren, kom ik een #jongen tegen. Een #jongen met een fantastastisch T-shirt. Met een tekst waar hij het liefst wil zijn.

Het doet mij denken aan mijn studenten tijd. Daar zongen wij: “noch Londen of Parijs, stel ik zo zeer op prijs…..”

Om daarna af te sluiten met:

“Lalalalalalala”

Ik spreek hem aan. Die jongen. “Wat een gaaf shirt heb je aan”. Hij antwoordt “Ja dat is van Nijmegen, van NEC”.

Ik sla hem op zijn schouder en loop iets later verder. Verder de stad in. Onze stad. Onze trots. Zeker deze week.

Maar ook ik moet “VERDER”.
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6956701263623241728

@saparmurat_niyazov ;)
Molozaterdag 23 juli 2022 @ 22:44
Weet niet welke pandemie er op LinkedIn is uitgebarsten maar holy shit daar mag wel even opgeschaald worden in de bestrijding ervan. LinkedIn Pokken ofzo die digitale transmissie hebben en viral gaan :'(

@tedros, actie graag!
Vivzaterdag 23 juli 2022 @ 22:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 22:44 schreef Molo het volgende:
Weet niet welke pandemie er op LinkedIn is uitgebarsten maar holy shit daar mag wel even opgeschaald worden in de bestrijding ervan. LinkedIn Pokken ofzo die digitale transmissie hebben en viral gaan :'(

@:tedros, actie graag!
Ze zouden bij de "Why are you reporting this?" een categorie moeten toevoegen voor off-topic geleuter. :(
saparmurat_niyazovzaterdag 23 juli 2022 @ 22:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 22:41 schreef Viv het volgende:
Een heel verhaal.

Over niks eigenlijk.

Of ja, niks..

Hij is trots op Nijmegen.

Dat wel.

En soms is #samen beter dan #alleen.

Maar wat moet dat op LinkedIn?

Wie het weet mag het zeggen.
[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6956701263623241728

@:saparmurat_niyazov ;)
Verschrikkelijk.

Die korte zinnetjes. En die hashtags.

#alleen #samen kunnen we mensen die dit rommel posten tot maatschappelijke paria maken.
Molozaterdag 23 juli 2022 @ 22:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 22:46 schreef Viv het volgende:

[..]
Ze zouden bij de "Why are you reporting this?" een categorie moeten toevoegen voor off-topic geleuter. :(
Écht niet te doen

Ik heb nu allemaal mensen op LinkedIn die een like of comment hebben geplaatst bij life coaches die zichzelf coachen om ondanks de nood in life coaching en de drukte, toch op vakantie te gaan, en die 'les' delen zodat anderen er ook door gesterkt worden

Daar krijg je toch spontaan bloed van in je stoelgang man :')
Vivzondag 24 juli 2022 @ 00:48
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 22:47 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]
Verschrikkelijk.

Die korte zinnetjes. En die hashtags.

#alleen #samen kunnen we mensen die dit rommel posten tot maatschappelijke paria maken.
Of we omarmen het:

Een dag zonder korte zinnetjes,

Is een dag niet geleefd.

#inspiratie #tegeltjeswijsheid #dankbaar

wgFdXjq.png
LIT / Tegeltjestopic!
Serindezondag 24 juli 2022 @ 09:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 22:41 schreef Viv het volgende:

En soms is #samen beter dan #alleen.

Maar wat moet dat op LinkedIn?

Wie het weet mag het zeggen.
[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6956701263623241728

@:saparmurat_niyazov ;)
Fakenews! Echte Nijmegenaar, trots op de stad maar een shirt van NEC niet herkennen :{w
LordofLeaveszondag 24 juli 2022 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 22:41 schreef Viv het volgende:
Een heel verhaal.

Over niks eigenlijk.

Of ja, niks..

Hij is trots op Nijmegen.

Dat wel.

En soms is #samen beter dan #alleen.

Maar wat moet dat op LinkedIn?

Wie het weet mag het zeggen.
[..]
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6956701263623241728

@:saparmurat_niyazov ;)
Vandaag in de tuin.

Op een witte tuinstoel.

Moest denken aan de droogte in Afrika.

Zie ook droogte in de tuin.

Gooi een fles Spa leeg.

Droogte in de tuin is over.

In Afrika nog niet.

Hopelijk hebben ze daar ook Spa.

#tuin
Acrylzondag 24 juli 2022 @ 10:55
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2022 10:32 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Vandaag in de tuin.

Op een witte tuinstoel.

Moest denken aan de droogte in Afrika.

Zie ook droogte in de tuin.

Gooi een fles Spa leeg.

Droogte in de tuin is over.

In Afrika nog niet.

Hopelijk hebben ze daar ook Spa.

#tuin
Zo mooi! Dit komt echt binnen!
LordofLeaveszondag 24 juli 2022 @ 10:56
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2022 10:55 schreef Acryl het volgende:

[..]
Zo mooi! Dit komt echt binnen!
Blijf connecten voor meer levenslessen! #coaching #levenskracht
Vivzondag 24 juli 2022 @ 11:23
quote:
7s.gif Op zondag 24 juli 2022 09:47 schreef Serinde het volgende:

[..]
Fakenews! Echte Nijmegenaar, trots op de stad maar een shirt van NEC niet herkennen :{w
Mja, het was niet het voetbaltenue, maar deze:
1658215976072?e=1661385600&v=beta&t=S5LSt193qtI_UEkljmmTAkaWxqhAY2p6E5znWQsrIF8
(Ik woon al 6 jaar niet meer in Nijmegen, dus geen idee hoe bekend dit T-shirt is daar.)
Serindezondag 24 juli 2022 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2022 11:23 schreef Viv het volgende:

[..]
Mja, het was niet het voetbaltenue, maar deze:
[ afbeelding ]
(Ik woon al 6 jaar niet meer in Nijmegen, dus geen idee hoe bekend dit T-shirt is daar.)
Ik woon ook al ruim 8 jaar niet meer in het Nimweegse maar dat is toch vrij duidelijk een Nijmegen shirt met nota bene de naam van de stad en de Waalbrug :')
Vivzondag 24 juli 2022 @ 13:27
quote:
7s.gif Op zondag 24 juli 2022 12:44 schreef Serinde het volgende:

[..]
Ik woon ook al ruim 8 jaar niet meer in het Nimweegse maar dat is toch vrij duidelijk een Nijmegen shirt met nota bene de naam van de stad en de Waalbrug :')
Een Nijmegen-shirt is toch niet per se een NEC-shirt? :P
LordofLeaveszondag 24 juli 2022 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2022 13:27 schreef Viv het volgende:

[..]
Een Nijmegen-shirt is toch niet per se een NEC-shirt? :P
Geen " Wij komen elkaar tegen in Nijmegen!' shirt dragen. :')
LooneyTroonsmaandag 25 juli 2022 @ 16:36
https://www.linkedin.com/(...)271866734485504-aIQl

Ff m'n shirtje een beetje open doen hoor
LordofLeavesmaandag 25 juli 2022 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 16:36 schreef LooneyTroons het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)271866734485504-aIQl

Ff m'n shirtje een beetje open doen hoor
Slet. Domme tips ook btw.
HSGmaandag 25 juli 2022 @ 16:50
quote:
Hi There,

I'm Susan(36) mother of Aaron (13) end Nora (11). My hobbies are playing soccer at our local football club FC Zuidlaren.

In my spare time, I love to spend time with my friends for some drinks. I've started working for Jollein in April, and I'm the Export manager. I'm taking care of all the customers that are abroad. Except for Germany, Belgium, France, Switzerland and Spain, in those countries we have account managers.

Before I started working for Jollein, I've worked in cosmetic industries for 16 years.

So this baby branch is new for me, but I really like it and there are so many things to do and to get more in touch with all our abroad customers. It's interesting how many cultures there are and to see that the business is different in each county. So this was a bit of me. Have a lovely day!
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Blablabla oh en haar hobby is zuipen met haar vriendinnen. :')
kanovinniemaandag 25 juli 2022 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 16:36 schreef LooneyTroons het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)271866734485504-aIQl

Ff m'n shirtje een beetje open doen hoor
Ik heb geen vakantie hoor :{
kanovinniemaandag 25 juli 2022 @ 17:53
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 16:36 schreef LooneyTroons het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)271866734485504-aIQl

Ff m'n shirtje een beetje open doen hoor
Quality time met je partner :') Als je dat moet inplannen is het tijd voor een nieuwe relatie.
kanovinniemaandag 25 juli 2022 @ 17:53
quote:
7s.gif Op maandag 25 juli 2022 16:50 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Blablabla oh en haar hobby is zuipen met haar vriendinnen. :')
Dat komt omdat vrouwen geen hobby's hebben.
Vivmaandag 25 juli 2022 @ 18:26
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 16:36 schreef LooneyTroons het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)271866734485504-aIQl

Ff m'n shirtje een beetje open doen hoor
Zo onnodig ook. :N

Een Vitaliteitexpert overigens, en laatst hadden we al een Vitaliteitsmanager. Als iemand een LinkedIn-bingokaart maakt voor dit topic, moet "vitaliteit" ook een vakje. *O*
daNpymaandag 25 juli 2022 @ 18:30
Veel woorden, er wordt niks gezegd.
Hoe kunnen die mensen rond komen met dat soort onzin? Het slaat toch gewoon nergens op.
Federer-fanmaandag 25 juli 2022 @ 18:38
quote:
De reactie van Erik Lam: "Ik zoek even de zakelijke kant van dit verhaal bij een zakelijk netwerk?"

Wat een held.
Vivmaandag 25 juli 2022 @ 18:44
quote:
7s.gif Op maandag 25 juli 2022 16:50 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m_medium=android_app

Blablabla oh en haar hobby is zuipen met haar vriendinnen. :')
Wat een slecht Engels voor iemand die klanten in het buitenland te woord moet staan. ;(

En wéér een manager die eigenlijk geen manager is. De klantenservice-medewerker voor klanten in het buitenland noemen ze daar kennelijk 'Export manager'. 8)7
HSGmaandag 25 juli 2022 @ 18:50
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:44 schreef Viv het volgende:

[..]
Wat een slecht Engels voor iemand die klanten in het buitenland te woord moet staan. ;(

En wéér een manager die eigenlijk geen manager is. De klantenservice-medewerker voor klanten in het buitenland noemen ze daar kennelijk 'Export manager'. 8)7
Mee eens. Met het woord "manager" strooien om het "professioneler" te maken maar wat zij doet is gewoon klantcontact-medewerker.
Dar.Adalmaandag 25 juli 2022 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:30 schreef daNpy het volgende:
Veel woorden, er wordt niks gezegd.
Hoe kunnen die mensen rond komen met dat soort onzin? Het slaat toch gewoon nergens op.
Dus dat. Je zou je toch verrot schamen met dergelijk werk/functie. 8)7
LordofLeavesmaandag 25 juli 2022 @ 18:56
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:30 schreef daNpy het volgende:
Veel woorden, er wordt niks gezegd.
Hoe kunnen die mensen rond komen met dat soort onzin? Het slaat toch gewoon nergens op.
Je zou er haast jaloers van worden. :P
Mortaxxmaandag 25 juli 2022 @ 18:56
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:30 schreef daNpy het volgende:
Veel woorden, er wordt niks gezegd.
Hoe kunnen die mensen rond komen met dat soort onzin? Het slaat toch gewoon nergens op.
Ze houden elkaar in stand. Na een grote schoonmaak tijdens corona beginnen hier de bullshitjobs ook weer toe te nemen
Federer-fanmaandag 25 juli 2022 @ 18:59
Wat erg toch dat zo veel mensen op LinkedIn zichzelf proberen neer te zetten als verlichte geesten. :{
Nine.maandag 25 juli 2022 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2022 11:23 schreef Viv het volgende:
Mja, het was niet het voetbaltenue, maar deze:
1658215976072?e=1661385600&v=beta&t=S5LSt193qtI_UEkljmmTAkaWxqhAY2p6E5znWQsrIF8
(Ik woon al 6 jaar niet meer in Nijmegen, dus geen idee hoe bekend dit T-shirt is daar.)
@jigggy heeft hem ongetwijfeld ook :')
daNpymaandag 25 juli 2022 @ 19:02
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Je zou er haast jaloers van worden. :P
Nou nee. Ik kan echt niet over niks praten. Laat staan dat je werk uit niks dan lucht bestaat.
Met mensen die niet dezelfde interesses delen heb ik al moeite :X
LordofLeavesmaandag 25 juli 2022 @ 19:03
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:02 schreef daNpy het volgende:

[..]
Nou nee. Ik kan echt niet over niks praten. Laat staan dat je werk uit niks dan lucht bestaat.
Met mensen die niet dezelfde interesses delen heb ik al moeite :X
Dan zijn die "creatieve" beroepen niks voor jou dus. :P
daNpymaandag 25 juli 2022 @ 19:13
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:03 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Dan zijn die "creatieve" beroepen niks voor jou dus. :P
Creatief is iets maken. Niet gebakken lucht verkopen :P
LordofLeavesmaandag 25 juli 2022 @ 19:14
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:13 schreef daNpy het volgende:

[..]
Creatief is iets maken. Niet gebakken lucht verkopen :P
Och... ooit gewerkt in sales? :D
Vivmaandag 25 juli 2022 @ 19:23
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:56 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Ze houden elkaar in stand.
Dit. Je wil niet weten hoeveel coaches een coachingstraject aanbieden voor coaches, bijvoorbeeld. :'(
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:02 schreef daNpy het volgende:

[..]
Nou nee. Ik kan echt niet over niks praten. Laat staan dat je werk uit niks dan lucht bestaat.
Ik ben ook slecht in small talk. En mijn werk moet er écht toe doen, anders kom ik er mijn bed niet voor uit. :X
daNpymaandag 25 juli 2022 @ 20:20
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:14 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Och... ooit gewerkt in sales? :D
Jep.
En als je technisch weet waar je het over hebt wordt dat bij veel klanten enorm gewaardeerd.
Q.C.Passedmaandag 25 juli 2022 @ 20:51
Heb voor het eerst dit topic eens wat aandacht gegeven en wat van die linkedin dingen gelezen. Gelijk spijt van, dikke kokhalsreflex en nog meer afkeer voor dat soort consultancy zuidas figuren.
jigggymaandag 25 juli 2022 @ 21:40
quote:
10s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:00 schreef Nine. het volgende:

[..]
@:jigggy heeft hem ongetwijfeld ook :')
_O- :')
jigggymaandag 25 juli 2022 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2022 15:26 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Geen " Wij komen elkaar tegen in Nijmegen!' shirt dragen. :')
_O-
jigggymaandag 25 juli 2022 @ 21:41
Nimma genot in dit toppa
LordofLeavesdinsdag 26 juli 2022 @ 09:35
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 20:20 schreef daNpy het volgende:

[..]
Jep.
En als je technisch weet waar je het over hebt wordt dat bij veel klanten enorm gewaardeerd.
Zit wat in. Ik deed het puur voor m'n commissie. :P
Vivdinsdag 26 juli 2022 @ 21:52
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:08 schreef Viv het volgende:
Wéér een bullshitjob in het ziekenhuis, de Vitaliteitsmanager:
[..]
Weet je wát zou helpen tegen de stress en voor meer werkgeluk in het ziekenhuis? Meer collega's om de werkdruk mee op te vangen. Gratis 24/7 kinderopvang in het ziekenhuis voor personeel. Meer salaris. Meer invloed op het rooster. In ieder geval niet zo'n tuthola die wel vier hele dagen op cursus is geweest. Fucking hell :'(
Een update van onze kersverse Vitaliteitsmanager:

quote:
📚 Welke vak(antie)literatuur raad jij aan deze zomer?

📖 Dankzij de boekenlijst van m’n onlangs afgeronde opleiding #vitaliteitsmanager ben ik in aanraking gekomen met ‘werken aan #amplitie’. Leuk om te ontdekken dat er een officieel begrip is voor hoe ik werk in het UMC Utrecht!

✅ Amplitie in het kort:
- Het is een denkwijze die focust op groei en het vergroten van positiviteit;
- Je kunt het opdelen in vier pijlers: gezondheid, bevlogenheid, talentmanagement en werkinrichting;
- Het begint met het goede gesprek en stellen van vragen over de gewenste situatie. Als de behoeftes helder zijn, kun je samen bedenken hoe je daar invulling aan kunt geven;
- Je bent nooit ‘klaar’: het blijft samen ontdekken, evalueren, experimenteren en #innoveren.

📈 Vijf tips om morgen al amplitief te werken [1]:
1. Sta open voor het goede gesprek (en stel positieve vragen)
2. Maak taal positiever (ga bijvoorbeeld eens in gesprek over werk-#energie ipv #werkdruk)
3. Denk in mogelijkheden (wat kan wél)
4. Gebruik actief taalgebruik (‘wij gaan dit doen’)
5. Maak bestaande regelingen amplitiever!

💡 Welke eerste stap zet jij?
Echt balen dat ik niet meer in Nederland werk. Ik had graag met een pokerface tijdens een saaie vergadering willen vragen hoe we dit in het vervolg amplitiever kunnen aanpakken. :D
Mortaxxdinsdag 26 juli 2022 @ 21:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 21:52 schreef Viv het volgende:

[..]
Een update van onze kersverse Vitaliteitsmanager:
[..]
Echt balen dat ik niet meer in Nederland werk. Ik had graag met een pokerface tijdens een saaie vergadering willen vragen hoe we dit in het vervolg amplitiever kunnen aanpakken. :D
De tering, je zou er toch ontslag door nemen. Werk je je de tandjes als verpleegkundige en dan komt er zo'n figuur dat een paar dagen aanwezig is en zulke onzin uitkraamt. Tegen dubbele salaris waarschijnlijk
Vivdinsdag 26 juli 2022 @ 22:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 21:55 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
De tering, je zou er toch ontslag door nemen. Werk je je de tandjes als verpleegkundige en dan komt er zo'n figuur dat een paar dagen aanwezig is en zulke onzin uitkraamt. Tegen dubbele salaris waarschijnlijk
Dit! Ik denk dat die verpleegkundige er veel meer aan heeft als er twee paar extra handen aan het bed zouden staan, dan zo'n tuthola die met de gouden tip komt van "ga bijvoorbeeld eens in gesprek over werkenergie ipv werkdruk".

Ja nee, dáár ligt het aan, het taalgebruik was niet positief genoeg. :|W
Molodinsdag 26 juli 2022 @ 22:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 21:52 schreef Viv het volgende:

[..]
Een update van onze kersverse Vitaliteitsmanager:
[..]
Echt balen dat ik niet meer in Nederland werk. Ik had graag met een pokerface tijdens een saaie vergadering willen vragen hoe we dit in het vervolg amplitiever kunnen aanpakken. :D
Hahaha OMG :D

Van de pot gerukt dit zeg
tjoptjopdinsdag 26 juli 2022 @ 22:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 21:52 schreef Viv het volgende:

[..]
Een update van onze kersverse Vitaliteitsmanager:
[..]
Echt balen dat ik niet meer in Nederland werk. Ik had graag met een pokerface tijdens een saaie vergadering willen vragen hoe we dit in het vervolg amplitiever kunnen aanpakken. :D
Amplitie :D

Pareltje _O_
Droopiedinsdag 26 juli 2022 @ 22:55
twitter


:P
leolinedancewoensdag 27 juli 2022 @ 01:37
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 20:20 schreef daNpy het volgende:

[..]
Jep.
En als je technisch weet waar je het over hebt wordt dat bij veel klanten enorm gewaardeerd.
En verkoop je ook veel meer. En haal je waarschijnlijk mee plezier uit je werk.
daNpywoensdag 27 juli 2022 @ 07:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 22:55 schreef Droopie het volgende:
[ twitter ]

:P
Aandacht te kort op de camping? :')
LordofLeaveswoensdag 27 juli 2022 @ 09:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 22:55 schreef Droopie het volgende:
[ twitter ]

:P
Jaaaa... en nu? Dat verhaal is ook weer zo onnodig.
Thaddeusdonderdag 28 juli 2022 @ 18:13
Iemand zei: “Ton, dat kan ècht niet hoor. Waarom moet jij altijd de grenzen opzoeken in de zorg voor Hester”?

Echt heel apart want ik begreep die vraag niet. Ik heb nooit bewust de grenzen opgezocht, maar alléén mijn gevoel gevolgd. Doen anderen dat dan niet? Zijn er grenzen (behalve medische) in de zorg voor iemand van wie je houdt? En wie bepalen dan die grenzen? Zorgorganisaties? De overheid?

Er zijn klaarblijkelijk van die ongeschreven regels waar velen zich aan houden, maar die bepalen wij zelf en niemand anders. Ik wil de afgelopen weken met jullie delen en hoop dat het anderen inspireert en tot denken aanzet.

Maandag 4 juli sprak ik de arts bij Opella. Hester was stervende en om haar lijden te verzachten werd palliatieve sedatie voorgesteld. De grond zakte weg onder mijn voeten. Ik wist dat dit moment zou komen, maar als het dan zover is…

“Dan neem ik haar mee naar huis want ze sterft niet in het verzorgingstehuis” en 2 dagen later stond de ambulance voor ons huis. Ze keken naar de steile trap en zeiden dat het helaas niet kon. Misschien via het balkon met de brandweer? “U rijdt over 5 minuten weg maar zónder mijn Hester”. Ik tilde haar in mijn armen en liep naar boven.

Thuis heb ik de zorg voor Hester zelf gedaan. Het werden de meest liefdevolle en verdrietige dagen en met het gezin zijn wij de hele tijd bij haar gebleven.

Online vond ik een begrafenisonderneemster. Op de website stond ‘Op informele wijze help ik u met het organiseren van een afscheid dat zo goed mogelijk bij u past’. Maar toen ik zei dat ik ook de zorg ná overlijden helemaal zelf wilde doen, werd het lastig en kreeg ik wéér te horen wat allemaal niet kon.

Dan maar géén begrafenisonderneemster. Ik moest wel zo’n koelsysteem huren en vond er een op internet. Ralf Luising belde mij terug en zei dat ik het alvast kon ophalen want dan staat het klaar op het moment dat het nodig is.

Het was Hester’s wens om begraven te worden in een lijkwade. Google maar eens en je ziet dat deze gemiddeld tussen de 250,- en 1000,- kost. Wat een onzin. Ik kocht voor 28,50 een Indiase Grand Foulard (letterlijk vertaald een grote sjaal). Een mooiere wade had ik niet kunnen vinden.

De draagbaar hebben de kinderen gemaakt. Ze kochten Wilgentenen en kokostouw en op YouTube leerde ze hoe ze moesten knopen. In de keuken stonden ze te zagen. Met een lach en een traan.

Ralf bleek ook een begrafenisondernemer te zijn, maar een die het wél begreep. Hij regelde alleen wat ik nodig had en de volgende dag had hij de rouwkaarten al klaar. Uiteindelijk heeft hij ook de rouwauto geregeld. Dit is wat ik bedoel. Focus op wat wèl kan en heel persoonlijk.

Ik heb zelf aangifte gedaan. Net zoals bij een geboorte, sta ik nu ook in de akte van overlijden.

Vorige week tilde ik Hester, in ons huis, voor het laatst in mijn armen naar beneden. In het bijzijn van familie en vrienden, hebben mijn 3 dochters en ik, haar begeleid in de meest liefdevolle laatste reis.

#focusopwatwelkan ❤

Bron: https://www.linkedin.com/(...)e&utm_medium=ios_app

Zielig bericht hoor, maar wat doet het in vredesnaam op LinkedIn.
LordofLeavesdonderdag 28 juli 2022 @ 19:01
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 18:13 schreef Thaddeus het volgende:
Iemand zei: “Ton, dat kan ècht niet hoor. Waarom moet jij altijd de grenzen opzoeken in de zorg voor Hester”?

Echt heel apart want ik begreep die vraag niet. Ik heb nooit bewust de grenzen opgezocht, maar alléén mijn gevoel gevolgd. Doen anderen dat dan niet? Zijn er grenzen (behalve medische) in de zorg voor iemand van wie je houdt? En wie bepalen dan die grenzen? Zorgorganisaties? De overheid?

Er zijn klaarblijkelijk van die ongeschreven regels waar velen zich aan houden, maar die bepalen wij zelf en niemand anders. Ik wil de afgelopen weken met jullie delen en hoop dat het anderen inspireert en tot denken aanzet.

Maandag 4 juli sprak ik de arts bij Opella. Hester was stervende en om haar lijden te verzachten werd palliatieve sedatie voorgesteld. De grond zakte weg onder mijn voeten. Ik wist dat dit moment zou komen, maar als het dan zover is…

“Dan neem ik haar mee naar huis want ze sterft niet in het verzorgingstehuis” en 2 dagen later stond de ambulance voor ons huis. Ze keken naar de steile trap en zeiden dat het helaas niet kon. Misschien via het balkon met de brandweer? “U rijdt over 5 minuten weg maar zónder mijn Hester”. Ik tilde haar in mijn armen en liep naar boven.

Thuis heb ik de zorg voor Hester zelf gedaan. Het werden de meest liefdevolle en verdrietige dagen en met het gezin zijn wij de hele tijd bij haar gebleven.

Online vond ik een begrafenisonderneemster. Op de website stond ‘Op informele wijze help ik u met het organiseren van een afscheid dat zo goed mogelijk bij u past’. Maar toen ik zei dat ik ook de zorg ná overlijden helemaal zelf wilde doen, werd het lastig en kreeg ik wéér te horen wat allemaal niet kon.

Dan maar géén begrafenisonderneemster. Ik moest wel zo’n koelsysteem huren en vond er een op internet. Ralf Luising belde mij terug en zei dat ik het alvast kon ophalen want dan staat het klaar op het moment dat het nodig is.

Het was Hester’s wens om begraven te worden in een lijkwade. Google maar eens en je ziet dat deze gemiddeld tussen de 250,- en 1000,- kost. Wat een onzin. Ik kocht voor 28,50 een Indiase Grand Foulard (letterlijk vertaald een grote sjaal). Een mooiere wade had ik niet kunnen vinden.

De draagbaar hebben de kinderen gemaakt. Ze kochten Wilgentenen en kokostouw en op YouTube leerde ze hoe ze moesten knopen. In de keuken stonden ze te zagen. Met een lach en een traan.

Ralf bleek ook een begrafenisondernemer te zijn, maar een die het wél begreep. Hij regelde alleen wat ik nodig had en de volgende dag had hij de rouwkaarten al klaar. Uiteindelijk heeft hij ook de rouwauto geregeld. Dit is wat ik bedoel. Focus op wat wèl kan en heel persoonlijk.

Ik heb zelf aangifte gedaan. Net zoals bij een geboorte, sta ik nu ook in de akte van overlijden.

Vorige week tilde ik Hester, in ons huis, voor het laatst in mijn armen naar beneden. In het bijzijn van familie en vrienden, hebben mijn 3 dochters en ik, haar begeleid in de meest liefdevolle laatste reis.

#focusopwatwelkan ❤

Bron: https://www.linkedin.com/(...)e&utm_medium=ios_app

Zielig bericht hoor, maar wat doet het in vredesnaam op LinkedIn.
Wie is Hester nou weer? Zo vermoeiend.
kanovinniedonderdag 28 juli 2022 @ 19:23
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 18:13 schreef Thaddeus het volgende:
Iemand zei: “Ton, dat kan ècht niet hoor. Waarom moet jij altijd de grenzen opzoeken in de zorg voor Hester”?

Echt heel apart want ik begreep die vraag niet. Ik heb nooit bewust de grenzen opgezocht, maar alléén mijn gevoel gevolgd. Doen anderen dat dan niet? Zijn er grenzen (behalve medische) in de zorg voor iemand van wie je houdt? En wie bepalen dan die grenzen? Zorgorganisaties? De overheid?

Er zijn klaarblijkelijk van die ongeschreven regels waar velen zich aan houden, maar die bepalen wij zelf en niemand anders. Ik wil de afgelopen weken met jullie delen en hoop dat het anderen inspireert en tot denken aanzet.

Maandag 4 juli sprak ik de arts bij Opella. Hester was stervende en om haar lijden te verzachten werd palliatieve sedatie voorgesteld. De grond zakte weg onder mijn voeten. Ik wist dat dit moment zou komen, maar als het dan zover is…

“Dan neem ik haar mee naar huis want ze sterft niet in het verzorgingstehuis” en 2 dagen later stond de ambulance voor ons huis. Ze keken naar de steile trap en zeiden dat het helaas niet kon. Misschien via het balkon met de brandweer? “U rijdt over 5 minuten weg maar zónder mijn Hester”. Ik tilde haar in mijn armen en liep naar boven.

Thuis heb ik de zorg voor Hester zelf gedaan. Het werden de meest liefdevolle en verdrietige dagen en met het gezin zijn wij de hele tijd bij haar gebleven.

Online vond ik een begrafenisonderneemster. Op de website stond ‘Op informele wijze help ik u met het organiseren van een afscheid dat zo goed mogelijk bij u past’. Maar toen ik zei dat ik ook de zorg ná overlijden helemaal zelf wilde doen, werd het lastig en kreeg ik wéér te horen wat allemaal niet kon.

Dan maar géén begrafenisonderneemster. Ik moest wel zo’n koelsysteem huren en vond er een op internet. Ralf Luising belde mij terug en zei dat ik het alvast kon ophalen want dan staat het klaar op het moment dat het nodig is.

Het was Hester’s wens om begraven te worden in een lijkwade. Google maar eens en je ziet dat deze gemiddeld tussen de 250,- en 1000,- kost. Wat een onzin. Ik kocht voor 28,50 een Indiase Grand Foulard (letterlijk vertaald een grote sjaal). Een mooiere wade had ik niet kunnen vinden.

De draagbaar hebben de kinderen gemaakt. Ze kochten Wilgentenen en kokostouw en op YouTube leerde ze hoe ze moesten knopen. In de keuken stonden ze te zagen. Met een lach en een traan.

Ralf bleek ook een begrafenisondernemer te zijn, maar een die het wél begreep. Hij regelde alleen wat ik nodig had en de volgende dag had hij de rouwkaarten al klaar. Uiteindelijk heeft hij ook de rouwauto geregeld. Dit is wat ik bedoel. Focus op wat wèl kan en heel persoonlijk.

Ik heb zelf aangifte gedaan. Net zoals bij een geboorte, sta ik nu ook in de akte van overlijden.

Vorige week tilde ik Hester, in ons huis, voor het laatst in mijn armen naar beneden. In het bijzijn van familie en vrienden, hebben mijn 3 dochters en ik, haar begeleid in de meest liefdevolle laatste reis.

#focusopwatwelkan ❤

Bron: https://www.linkedin.com/(...)e&utm_medium=ios_app

Zielig bericht hoor, maar wat doet het in vredesnaam op LinkedIn.
Ja, precies dat laatste. En dan allerlei mensen die hun eigen verhaal er onder gooien :')
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 19:51
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 19:01 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Wie is Hester nou weer? Zo vermoeiend.
Deze oude bekende gok ik:
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 09:16 schreef leolinedance het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)6932251931717324800/
[..]
Goh wel toevallig dat de schrijver ook ondernemer is in deze branche. Dat maakt het verhaal lekker geloofwaardig :')

Ik geloof niet dat de arts zaterdag 21.44 uur ( :') ) heeft gebeld.
Lienekiendonderdag 28 juli 2022 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 19:51 schreef Viv het volgende:

[..]
Deze oude bekende gok ik:
[..]

Ook even teruggekeken. Verzorgingshuisartsen bellen overigens wel op dat soort tijden, als het moet.
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 20:18
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ook even teruggekeken. Verzorgingshuisartsen bellen overigens wel op dat soort tijden, als het moet.
Ja, dat zei ik destijds ook. ;)

quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 11:54 schreef Viv het volgende:

[..]
Dat van die arts geloof ik wel, in verpleeghuizen draaien ze ook avond/nachtdiensten. :Y)

Maar een foto van je dementerende vrouw online gooien, is echt respectloos. Daar heeft zij geen toestemming voor gegeven, en wie weet had zij veel liever gewild dat vrienden/bekenden/oud-collega's haar zouden herinneren zoals ze was.
Molodonderdag 28 juli 2022 @ 20:28
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 20:18 schreef Viv het volgende:

[..]
Ja, dat zei ik destijds ook. ;)
[..]

Hier lag ze wel verdekt opgesteld onder een cheapass lakentje, dat scheelt :')
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 20:56
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 20:28 schreef Molo het volgende:

[..]
Hier lag ze wel verdekt opgesteld onder een cheapass lakentje, dat scheelt :')
Oh ik had dit keer nog niet doorgeklikt. :{

Wie zet nu zijn overleden-vrouw-in-lijkwade op LinkedIn. 8)7 Foto's van zo'n intiem moment, de laatste reis van je vrouw en moeder van je kinderen.

Het lijkt wel alsof dat zijn manier van coping is: "Kijk mij eens goed voor mijn vrouw gezorgd hebben tijdens haar ziekte en na haar overlijden." En ik kan me voorstellen dat alle likes en reacties hem goed doen.

Maar waar het voor mij wringt is dat hij een start-up heeft opgericht op het gebied van dementie, en verder niet werkt. En het zal dáárom zijn dat hij dit steeds op LinkedIn zet in plaats van Facebook. :X
Schweindonderdag 28 juli 2022 @ 21:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 21:52 schreef Viv het volgende:

[..]
Een update van onze kersverse Vitaliteitsmanager:
[..]
Echt balen dat ik niet meer in Nederland werk. Ik had graag met een pokerface tijdens een saaie vergadering willen vragen hoe we dit in het vervolg amplitiever kunnen aanpakken. :D
Ow boy, briljant. Vraag mij nu echt af wat haar draagvlak op de werkvloer is. Volgens mij weet ik het antwoord al...
Molodonderdag 28 juli 2022 @ 21:14
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 20:56 schreef Viv het volgende:

[..]
Oh ik had dit keer nog niet doorgeklikt. :{

Wie zet nu zijn overleden-vrouw-in-lijkwade op LinkedIn. 8)7 Foto's van zo'n intiem moment, de laatste reis van je vrouw en moeder van je kinderen.

Het lijkt wel alsof dat zijn manier van coping is: "Kijk mij eens goed voor mijn vrouw gezorgd hebben tijdens haar ziekte en na haar overlijden." En ik kan me voorstellen dat alle likes en reacties hem goed doen.

Maar waar het voor mij wringt is dat hij een start-up heeft opgericht op het gebied van dementie, en verder niet werkt. En het zal dáárom zijn dat hij dit steeds op LinkedIn zet in plaats van Facebook. :X
Yep yep yep yep :P

Mee eens :D
Molodonderdag 28 juli 2022 @ 21:15
Geen lifecoach, maar doorgeslagen zelfhulpboekschrijvende autodidactische Alzheimer- en doodscoach _O_ _O- 8)7
Vanyeldonderdag 28 juli 2022 @ 21:38
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 20:28 schreef Molo het volgende:

[..]
Hier lag ze wel verdekt opgesteld onder een cheapass lakentje, dat scheelt :')
Ik vind zo mooi dat nergens staat waar Hester wilde. Dit hele feest draait alleen om Ton.
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 21:40
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:38 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Ik vind zo mooi dat nergens staat waar Hester wilde. Dit hele feest draait alleen om Ton.
Ho ho, die lijkwade was haar idee. ;)
Molodonderdag 28 juli 2022 @ 21:43
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:40 schreef Viv het volgende:

[..]
Ho ho, die lijkwade was haar idee. ;)
Ja lekker goedkoop, uit schuldgevoel zeker omdat ze hem zo tot last was ofzo

Man man man, fucked up galore
Vanyeldonderdag 28 juli 2022 @ 21:45
Zij zei lijkwade. Hij hoorde Grand foulard.
Daar zou ik ook over gesproken hebben wel, vantevoren.
Thaddeusdonderdag 28 juli 2022 @ 21:46
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 20:56 schreef Viv het volgende:

[..]
Oh ik had dit keer nog niet doorgeklikt. :{

Wie zet nu zijn overleden-vrouw-in-lijkwade op LinkedIn. 8)7 Foto's van zo'n intiem moment, de laatste reis van je vrouw en moeder van je kinderen.

Het lijkt wel alsof dat zijn manier van coping is: "Kijk mij eens goed voor mijn vrouw gezorgd hebben tijdens haar ziekte en na haar overlijden." En ik kan me voorstellen dat alle likes en reacties hem goed doen.

Maar waar het voor mij wringt is dat hij een start-up heeft opgericht op het gebied van dementie, en verder niet werkt. En het zal dáárom zijn dat hij dit steeds op LinkedIn zet in plaats van Facebook. :X
Had niet gezien dat je het bericht eerder al had gepost maar wat een ziek iets en dan die foto erbij. Ik vind het treurig. Alles voor de likes. :(
kanovinniedonderdag 28 juli 2022 @ 21:49
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:46 schreef Thaddeus het volgende:

[..]
Had niet gezien dat je het bericht eerder al had gepost maar wat een ziek iets en dan die foto erbij. Ik vind het treurig. Alles voor de likes. :(
Ik vind het vooral triest dat je zo'n verhaal voor je eigen gewin gebruikt.
Thaddeusdonderdag 28 juli 2022 @ 21:53
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:49 schreef kanovinnie het volgende:

[..]
Ik vind het vooral triest dat je zo'n verhaal voor je eigen gewin gebruikt.
Ja inderdaad.
Molodonderdag 28 juli 2022 @ 21:55
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:45 schreef Vanyel het volgende:
Zij zei lijkwade. Hij hoorde Grand foulard.
Daar zou ik ook over gesproken hebben wel, vantevoren.
Zo'n hamamdoek van de Action
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 22:02
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:45 schreef Vanyel het volgende:
Zij zei lijkwade. Hij hoorde Grand foulard.
Daar zou ik ook over gesproken hebben wel, vantevoren.
Ja, dat stukje is wel echt tenenkrommend:

quote:
Het was Hester’s wens om begraven te worden in een lijkwade. Google maar eens en je ziet dat deze gemiddeld tussen de 250,- en 1000,- kost. Wat een onzin. Ik kocht voor 28,50 een Indiase Grand Foulard (letterlijk vertaald een grote sjaal).
Als het Hester's wens was om in een Indiase sjaal begraven te worden, dan had ze dat wel gezegd lijkt me.

En om zo publiekelijk uit de doeken te doen ( *) ) dat je er nog geen 3 tientjes voor neergeteld hebt, dat haalt de glans er wel af. Nog even en hij gaf nog de tip erbij dat je bij een bloemist nooit moet aangeven dat het om een (t)rouwboeket gaat, want dan is het prijskaartje hoger. :|W

quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:46 schreef Thaddeus het volgende:

[..]
Had niet gezien dat je het bericht eerder al had gepost maar wat een ziek iets en dan die foto erbij. Ik vind het treurig. Alles voor de likes. :(
Bij het bericht van mei was ze nog niet overleden. Toen had hij een foto van haar geplaatst zoals ze toen was, vergevorderd dement, helemaal van de kaart. Totaal onnodig en onfatsoenlijk, want zij kon daar al geen toestemming meer voor geven.
kanovinniedonderdag 28 juli 2022 @ 22:10
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 22:02 schreef Viv het volgende:

[..]
Ja, dat stukje is wel echt tenenkrommend:
[..]
Als het Hester's wens was om in een Indiase sjaal begraven te worden, dan had ze dat wel gezegd lijkt me.

En om zo publiekelijk uit de doeken te doen ( *) ) dat je er nog geen 3 tientjes voor neergeteld hebt, dat haalt de glans er wel af. Nog even en hij gaf nog de tip erbij dat je bij een bloemist nooit moet aangeven dat het om een (t)rouwboeket gaat, want dan is het prijskaartje hoger. :|W
[..]
Bij het bericht van mei was ze nog niet overleden. Toen had hij een foto van haar geplaatst zoals ze toen was, vergevorderd dement, helemaal van de kaart. Totaal onnodig en onfatsoenlijk, want zij kon daar al geen toestemming meer voor geven.
Dat eerste verhaal is blijkbaar verwijdert.
Thaddeusdonderdag 28 juli 2022 @ 22:31
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 22:02 schreef Viv het volgende:

[..]
Bij het bericht van mei was ze nog niet overleden. Toen had hij een foto van haar geplaatst zoals ze toen was, vergevorderd dement, helemaal van de kaart. Totaal onnodig en onfatsoenlijk, want zij kon daar al geen toestemming meer voor geven.
Jezus zeg.. wat dan daarnaast ook nog eens erg is, is dat zoveel mensen dit liken.. zelfs connecties van mij :? Vind het echt een bizar verhaal
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 22:45
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 22:10 schreef kanovinnie het volgende:

[..]
Dat eerste verhaal is blijkbaar verwijdert.
Ik zie het ja. Gelukkig hebben we dit topic nog. :Y)
saparmurat_niyazovdonderdag 28 juli 2022 @ 22:49
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 22:02 schreef Viv het volgende:

[..]

En om zo publiekelijk uit de doeken te doen ( *) ) dat je er nog geen 3 tientjes voor neergeteld hebt, dat haalt de glans er wel af. Nog even en hij gaf nog de tip erbij dat je bij een bloemist nooit moet aangeven dat het om een (t)rouwboeket gaat, want dan is het prijskaartje hoger. :|W

Het was Hester’s wens om haar begrafenis op te fleuren met een rouwboeket gele bloemen. Google maar eens en je ziet dat deze gemiddeld tussen de 65 en 80,- kost. Wat een onzin. Ik plukte gratis een handjevol paardenbloemen in de berm langs de A1.
Vivdonderdag 28 juli 2022 @ 23:03
quote:
9s.gif Op donderdag 28 juli 2022 22:49 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]
Het was Hester’s wens om haar begrafenis op te fleuren met een rouwboeket gele bloemen. Google maar eens en je ziet dat deze gemiddeld tussen de 65 en 80,- kost. Wat een onzin. Ik plukte gratis een handjevol paardenbloemen in de berm langs de A1.
O+ ;(
corehypevrijdag 29 juli 2022 @ 00:52
Ik krijg waarschijnlijk een ban...

echter ik zag ne tene post van iemand die postte dat dr broer zelfmoord had gepleegd en twee kids achterliet

dan denk ik echt van : :')

Moeten we hem natrappen ofzo?

Wat kan mij rotten of die persoon mentaal moeite had, je hebt 2 dochters verdomme

linkedin is shit
Vivvrijdag 29 juli 2022 @ 01:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 00:52 schreef corehype het volgende:
Ik krijg waarschijnlijk een ban...

echter ik zag ne tene post van iemand die postte dat dr broer zelfmoord had gepleegd en twee kids achterliet

dan denk ik echt van : :')

Moeten we hem natrappen ofzo?

Wat kan mij rotten of die persoon mentaal moeite had, je hebt 2 dochters verdomme

linkedin is shit
Die post heb ik ook gelezen. Haar punt is juist dat suïcidaliteit heel wat verder gaat dan "mentaal moeite". Iets wat men normaal gesproken niet zou doen, en al helemáál niet als dertiger met twee jonge kinderen, kan dan tóch gebeuren. Dat zegt niets over diegene als persoon, en alles over de ernst van zijn psychiatrische ziekte.

Het is wel weer de vraag wat dit op LinkedIn moet, maar ik denk dat we ons er maar bij neer moeten leggen dat het geen zakelijk platform meer is. :X
leolinedancevrijdag 29 juli 2022 @ 01:58
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2022 19:51 schreef Viv het volgende:

[..]
Deze oude bekende gok ik:
[..]

Die post is wel verwijderd lijkt het :'(
Vivvrijdag 29 juli 2022 @ 02:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 01:58 schreef leolinedance het volgende:

[..]
Die post is wel verwijderd lijkt het :'(
Ja, de tekst staat hier nog wel: leolinedance in KLB / Nepverhalen op LinkedIn #7 - Met sneu stakkers

Waarom het is weggehaald is me niet duidelijk. Hopelijk vanwege die foto, dat iemand in zijn omgeving heeft gezegd dat het not done is. :Y)
leolinedancevrijdag 29 juli 2022 @ 02:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 02:09 schreef Viv het volgende:

[..]
Ja, de tekst staat hier nog wel: leolinedance in KLB / Nepverhalen op LinkedIn #7 - Met sneu stakkers

Waarom het is weggehaald is me niet duidelijk. Hopelijk vanwege die foto, dat iemand in zijn omgeving heeft gezegd dat het not done is. :Y)
Ja dat weet ik, dat heb ik zelf gepost :P

[ Bericht 6% gewijzigd door leolinedance op 29-07-2022 02:25:45 ]
Vivvrijdag 29 juli 2022 @ 02:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 02:19 schreef leolinedance het volgende:

[..]
Ja dat weet ik, dat heb ik zelf gepost :P
Nee, jij had een screenshot gepost en dat heb ik (vanwege die foto) aangepast naar een copy-paste. :P
leolinedancevrijdag 29 juli 2022 @ 02:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 02:27 schreef Viv het volgende:

[..]
Nee, jij had een screenshot gepost en dat heb ik (vanwege die foto) aangepast naar een copy-paste. :P
oww oke! :'(
Staatsgreepjevrijdag 29 juli 2022 @ 07:00
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:55 schreef Molo het volgende:

[..]
Zo'n hamamdoek van de Action
Nee joh, de spaar actie van de AH
LordofLeavesvrijdag 29 juli 2022 @ 09:39
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:15 schreef Molo het volgende:
Geen lifecoach, maar doorgeslagen zelfhulpboekschrijvende autodidactische Alzheimer- en doodscoach _O_ _O- 8)7
Doodscoach klinkt iets als uit de Tweede Wereldoorlog.
Staatsgreepjevrijdag 29 juli 2022 @ 09:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 09:39 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Doodscoach klinkt iets als uit de Tweede Wereldoorlog.
Nu weet ik eindelijk wat ik wil worden, is LinkedIn toch noch ergens goed voor.
LordofLeavesvrijdag 29 juli 2022 @ 09:42
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2022 21:38 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Ik vind zo mooi dat nergens staat waar Hester wilde. Dit hele feest draait alleen om Ton.
Ton had best slingers en ballonnen op kunnen hangen. ;) Uiteraard voor Hester, want die vond dat zo leuk. :P
Vivvrijdag 29 juli 2022 @ 09:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 09:42 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Ton had best slingers en ballonnen op kunnen hangen. ;) Uiteraard voor Hester, want die vond dat zo leuk. :P
Misschien waren die er wel. :X

quote:
Haar begrafenis wordt de mooiste dag van mijn leven...

Verlies overleven of misschien zelfs vieren??? Mag je dat zeggen?
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6950436944497549315
Vivvrijdag 29 juli 2022 @ 10:01
Dicht! :Y)