abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 15 juni 2022 @ 15:48:59 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205057861
Gisteren werd het eerste vaatje geveild voor 113.500 euro en vanaf vandaag zijn ze weer verkrijgbaar bij de viswinkels: de Hollandse Nieuwe haring.
En zoals elk jaar is ie volgens vishandelaren weer voller en vetter dan andere jaren, een bekend verkooppraatje. Maar dit jaar zou het vetpercentage van de haring écht hoger zijn dan de voorgaande jaren. En dat proef je.

De haring die in deze periode van het jaar wordt gevangen en gegeten heeft gemiddeld een vetpercentage tussen de achttien en twintig procent. Dit jaar heeft de eerste vangst al een vetpercentage van 22 procent. Dat is uitzonderlijk, weet Ruud van Diermen van de Nederlandse Vereniging Visspecialisten.
"Vooral in de beginfase is het bijzonder. De haring kan nog vetter worden", zegt hij tegen EditieNL. "Vroeger werd haring met een vetpercentage van 25 procent aan de koningin aangeboden. Dat is de koninginnenharing. Daar zitten we nu best dicht tegenaan."

Vanaf halverwege mei tot eind juni wordt er gevist op de haring. De vissers houden in die periode het vetpercentage van de vissen goed in de gaten. "Meestal wordt het percentage al gemeten op de vissersboot. Dan kijken de vissers of de handelaren het percentage hoog genoeg vinden. Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wij hebben de eerste 2 alweer op en inderdaad, lekker vol en vet en prima van smaak!

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205057897
Helaas niet mijn smaak. Toch morgen eentje proberen weer.
pi_205057913
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 15:51 schreef anndb het volgende:
Helaas niet mijn smaak. Toch morgen eentje proberen weer.
Zeer twijfelachtig of je dan echt de nieuwe krijgt.
  woensdag 15 juni 2022 @ 15:54:39 #4
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205057916
quote:
14s.gif Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.

_O- _O- _O- _O-
Suuuuure
  woensdag 15 juni 2022 @ 15:55:25 #5
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205057922
Net als ieder jaar zijn ze weer beter dan het jaar ervoor.
pi_205058472
quote:
14s.gif Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.
pi_205058552
Ik vind dat vette eigenlijk niet echt lekker.
pi_205058556
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 17:28 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.
Want?
pi_205058572
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 17:41 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Want?
Omdat het de regelgeving is misschien?
https://www.wur.nl/nl/Dos(...)wenste-bijvangst.htm
quote:
Soms gooien vissers bepaalde maten vis terug, omdat andere maten interessanter zijn (die meer geld opbrengen, zeker bij een knellend quotum). Dit wordt high-grading genoemd en is verboden.
pi_205058700
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 17:44 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Omdat het de regelgeving is misschien?
https://www.wur.nl/nl/Dos(...)wenste-bijvangst.htm
[..]

Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?
pi_205058728
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?
ja, die zijn in een net opgetakeld, volkomen plat gedrukt en een tijdje uit het water. Als het nog beweegt gaat het alsnog dood en is het visvoer voor andere vis.

Verboden is gewoon regelgeving en dat is juist om dit te voorkomen. Een quotum is bedoeld om meer vis over te houden in de zee, op deze manier ga je het quotum feitelijk twee keer vangen. Ik snap alleen niet hoe dat in het artikel terecht komt als het domweg verboden is.
pi_205058744
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn.
Moet je ook niet een nieuwe 'vraag' stellen die feitelijk al beantwoord is. Komt wat lui over. ;)
  woensdag 15 juni 2022 @ 22:40:35 #13
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_205062093
Schijnt dat je nooit verse haring krijgt. Is altijd van jaren daarvoor. Ooit eens iets van gelezen of gezien.
pi_205062365
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 22:40 schreef rosita1 het volgende:
Schijnt dat je nooit verse haring krijgt. Is altijd van jaren daarvoor. Ooit eens iets van gelezen of gezien.
Ja, want visboeren hebben graag dure vrieshuizen met hoge energiekosten waar je twee jaar haring in gaat bewaren op nix af.

Het is wel waar dat alle haring ingevroren moet zijn geweest voor de voedselveiligheid. Echter neem ik aan dat na deze week de oude voorraad grotendeels op is of een andere bestemming krijgt.
pi_205070832
Het mooie van het begin van het nieuwe haring seizoen is dat het niet meer lang gaat duren voordat de mosseltjes er weer aankomen. _O_ _O_ *O* *O*
  Tettenkoning vrijdag 17 juni 2022 @ 11:50:18 #16
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_205073394
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2022 23:33 schreef gargamelnl het volgende:
Het mooie van het begin van het nieuwe haring seizoen is dat het niet meer lang gaat duren voordat de mosseltjes er weer aankomen. _O_ _O_ *O* *O*
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appie :P
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_205074264
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 11:50 schreef Nine. het volgende:

[..]
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appie :P
Die mosselen die nu in de bonus zijn heb ik eerder gehad, maar ik vond het qua kwaliteit en vlees gehalte niet echt je van het..Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen liggen. *O*
  vrijdag 17 juni 2022 @ 13:55:45 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205074294
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 13:50 schreef gargamelnl het volgende:

Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen de viswinkel liggen. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205074752
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.

Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.

Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
  vrijdag 17 juni 2022 @ 15:28:11 #20
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205074789
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.

Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.

Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Jep, het is de ellende dat veel visboeren de Haring niet a la minute voor je schoonmaken maar schoongemaakt in stalen gamellen hebben liggen. Nee dank je, die kunnen ze zelf eten. Of ik eet een haring die voor mij wordt schoongemaakt, of eentje die in duopack uit de supermarkt komt
  vrijdag 17 juni 2022 @ 15:29:02 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205074796
Ik koop alleen haring 'vers van het mes', dus ter plekke schoongemaakt door een vakbekwame vishandelaar. Nooit vis die al schoongemaakt klaar ligt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205074850
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Ik koop alleen haring 'vers van het mes', dus ter plekke schoongemaakt door een vakbekwame vishandelaar. Nooit vis die al schoongemaakt klaar ligt.
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.
  vrijdag 17 juni 2022 @ 15:39:13 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205074871
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:36 schreef qajariaq het volgende:

Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 17 juni 2022 @ 15:40:29 #24
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_205074880
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.

Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.

Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Hier zit zo'n winkeltje die denk ik gewoon uit een fabriek de kant en klare haring krijgt. Maar op de markt maken ze het gelukkig nog wel schoon waar je bijstaat. Supermarkt haring vind ik echt een vies idee. Kijk er weleens naar maar ze zijn altijd al helemaal grijs. Tegenwoordig zitten er zelfs rode accenten op de verpakking zodat het vers lijkt.
pi_205074909
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:

[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij. :9
Dat ken ik van hier ook, op bestelling een haring schoongemaakt.
Dat heb ik ook liever dan zo'n schaal schoongemaakte. Tenzij je kunt zien dat er zoveel doorheen gaat dat er iemand aan de lopende band nieuwe schoongemaakte aanvult.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_205075299
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
anonieme razernist
  vrijdag 17 juni 2022 @ 17:01:50 #27
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205075486
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
  vrijdag 17 juni 2022 @ 17:56:36 #28
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_205075968
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Bij mijn vorige huis zat een viswinkel die buiten een karretje had staan met 2 mega schalen schoongemaakte haring, geen koeling vol in de zon. En dat haalde ze 's avonds binnen en brachten ze de dag erna weer naar buiten :r
  vrijdag 17 juni 2022 @ 17:58:36 #29
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_205076000
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
pi_205077674
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:

[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Ik geef toe dat ik niet goed gekeken heb maar ben bang dat ik dat vanaf nu ga doen.
anonieme razernist
pi_205078740
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:

[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Ik heb ze ooit wel eens bij de Aldi gekocht. Bohh, die waren echt lekker. Vandaag verse van de visboer. Smaakte goed maar niet dat ik echt overdreven kan zeggen, ohoh ze zijn weer beter dan vorig jaar.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 18 juni 2022 @ 20:09:06 #32
22592 crew  Ole
pi_205085332
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:

[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij. :9
Vooral dat laatse natuurlijk! *hips
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 24 juni 2022 @ 21:18:38 #33
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205141054

Huub Stam over de Hollandse nieuwe. Maakt hakhout van wat verhalen rond de haring
pi_205156694
Het geheim van de Hollandse haring;

https://www.telegraaf.nl/(...)-niet-zo-hollands-is
pi_205158671
't Is toch schitterend....

IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
pi_205158703
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 23:43 schreef pietbier het volgende:
't Is toch schitterend....

IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
  maandag 27 juni 2022 @ 11:42:37 #37
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205160528
Net op de Markt, twee viskramen
eerste had een paar gamellen met schoongemaakte haring liggen, nee dank je, verder gelopen. De tweede kraam was men de haring voor een klant aan het schoonmaken. Zag dat de haring van binnen in het vlees veel bloed had en dit was niet licht rose, maar bruin.
Goed, dus maar geen haring van deze markt.
  maandag 27 juni 2022 @ 11:43:27 #38
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205160537
quote:
7s.gif Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:

[..]
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
Hou jij het toch lekker bij frikandellen, toch?
  Tettenkoning maandag 27 juni 2022 @ 11:52:08 #39
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_205160597
quote:
7s.gif Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.

Wat is er precies elitair aan een 'harinkie happuh' dan? :')
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_205171362
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.
  dinsdag 28 juni 2022 @ 16:10:33 #41
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205171573
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 15:44 schreef Halcon het volgende:

[..]
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.
pi_205171589
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 16:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.
  dinsdag 28 juni 2022 @ 16:13:56 #43
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205171607
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 16:12 schreef Halcon het volgende:

[..]
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.
Was maandag op de markt in Apeldoorn
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 11:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net op de Markt, twee viskramen
eerste had een paar gamellen met schoongemaakte haring liggen, nee dank je, verder gelopen. De tweede kraam was men de haring voor een klant aan het schoonmaken. Zag dat de haring van binnen in het vlees veel bloed had en dit was niet licht rose, maar bruin.
Goed, dus maar geen haring van deze markt.
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.
pi_205171615
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 16:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Was maandag op de markt in Apeldoorn
[..]
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.
Tsja, met dat soort oude meuk, ben je waarschijnlijk beter af met verpakte haring uit de supermarkt.
pi_205841743
Even een kickje omdat er in dit topic ook werd gediscussieerd over supermarktharing en er gisteren een test in de Telegraaf smaaktest stond.

https://www.telegraaf.nl/(...)tot-boterzacht-visje
  User die het meest klaagt 2022 maandag 5 september 2022 @ 14:41:22 #46
414785 sirdanilot
pi_205855056
quote:
99s.gif Op zondag 4 september 2022 14:55 schreef praadje het volgende:
Even een kickje omdat er in dit topic ook werd gediscussieerd over supermarktharing en er gisteren een test in de Telegraaf smaaktest stond.

https://www.telegraaf.nl/(...)tot-boterzacht-visje
Ik haal het in NL wel bij de visboer als er geen viskraam te vinden is. Supermarkt deed ik nooit maar misschien eens bij de AH halen als ik er weer ben.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_205855195
Die uitsplitsing per supermarktketen vin d ik niet zo nuttig. Ik durf er van uit te gaan dat de verschillen vooral zullen ontstaan tijdens transport en in de winkel.

In ieder geval controleer ik (visueel) voor ik koop.
  maandag 5 september 2022 @ 17:05:34 #48
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205856566
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
  maandag 5 september 2022 @ 17:07:16 #49
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205856585
quote:
99s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 22:13 schreef praadje het volgende:
ohoh ze zijn weer beter dan vorig jaar.
Golfer heeft de (c) op die uitspraak
:P :P
pi_205856755
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Ik denk dat ze dat alleen bij jou doen.
pi_205856775
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Dit inderdaad. Zo zonde. Hier was tot vorig jaar nog een visboer die ze ter plekke schoonmaakte. Die is helaas verdwenen. Bij de andere viskraam zijn ze vooraf schoongemaakt en is het maar de vraag of ze die week smaken of niet.
pi_205856941
Over Hollandse nieuwe mag je dan ook niet meer spreken op dit moment.

Maar (half) bedorven haring verkopen is dan ook niet echt de bedoeling :')
pi_205860288
Er komt hier wel eens een viskar. Ik koop daar meestal een haring. Was maar een keer echt lekker.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 7 september 2022 @ 00:19:09 #54
414785 sirdanilot
pi_205873899
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 11 september 2022 @ 23:09:13 #55
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205942718
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 00:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.
Wat een onzin.
In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken.
Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig…
pi_205943001
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
pi_205943548
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Leuk voor je
  maandag 12 september 2022 @ 05:29:23 #58
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_205943568
quote:
7s.gif Op zondag 11 september 2022 23:09 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Wat een onzin.
In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken.
Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig…
Je moet wel weten waar je moet zijn. Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.

De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring.
  maandag 12 september 2022 @ 08:11:10 #59
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205943909
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 05:29 schreef borbit het volgende:

[..]
Je moet wel weten waar je moet zijn.
Ja, maar dat is met alles het geval.
De ene slager/bakker/groenteman etc. is ook niet de gelijk aan de andere…

quote:
Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…

quote:
De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring.
:9~
  maandag 12 september 2022 @ 08:12:01 #60
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205943915
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Over vette, lekkere paling kan je ook een soortgelijke discussie starten…
  maandag 12 september 2022 @ 10:02:00 #61
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205944732
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 08:11 schreef MadMaster het volgende:
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…
[..]
:9~
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.
  maandag 12 september 2022 @ 13:05:04 #62
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205946820
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 10:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.
Als je een tranige, slappe, uitgedroogde, geoxideerde, niet goed schoongemaakte* haring goed genoeg vindt, dan is dat de keuze van de betreffende consument.
De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook…

* = doorhalen wat niet van toepassing is.
  maandag 12 september 2022 @ 18:26:45 #63
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205950149
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 13:05 schreef MadMaster het volgende:

De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook…

* = doorhalen wat niet van toepassing is.
Helaas steeds minder te vinden
  maandag 12 september 2022 @ 18:49:29 #64
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205950415
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Helaas steeds minder te vinden
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.
Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn.

Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik…
  maandag 12 september 2022 @ 19:26:54 #65
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205950913
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 18:49 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.
Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn.

Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik…
Gelul!
We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna.
Eis kwaliteit!
Scheld flessentrekkerij de huis vol!
  maandag 12 september 2022 @ 22:39:40 #66
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205954092
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 19:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Gelul!
We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna.
Eis kwaliteit!
Scheld flessentrekkerij de huis vol!
Ruussstttaaaaaaggghhhhhh! :D
Regel even een lokale visboer die alles zelf ter plekke schoonmaakt.
Succes!

Als het op kwaliteit aankomt, dan heb ik mijn voorkeuren.
Wat een ander doet, zal me een worst wezen…
pi_205972195
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel.

Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens.

En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken.
pi_206037055
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen, ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging

Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden.
pi_206037312
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
n de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen.
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.

Er zal best wel eens wat vis overjarig zijn maar dat zal uitzondering zijn want het is voor de leverancier alleen maar kapitaalvernietiging.

Waarom denk je dat 12 jaar oude whisky duurder is dan jonge jenever?
pi_206040788
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 08:50 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.

Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring :)
pi_206040847
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 15:38 schreef 111210 het volgende:

[..]
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring :)
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar.

Misschien dat er bij slecht beheer wel eens een partij langer blijft staan dan de bedoeling is maar dat is dan slecht beheer natuurlijk en niet de norm.
  dinsdag 20 september 2022 @ 16:17:16 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206041079
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen,

Klopt, dat is zelfs wettelijk verplicht
quote:
ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging
Jaren lijkt wat overdreven, maar een jaar kan het gemakkelijk zijn, oude voorraad
quote:
Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden.
1. Hij moet voor mijn neus worden schoongemaakt
2. Hij moet geen bruin bloed hebben op de filet
3. Perfect zacht zijn
4. Geen graatjes tussen mijn tanden
5. Moet hem niet nog een keer terug krijgen (opboeren)
Dan ben ik helemaal tevreden
pi_206042364
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:17 schreef anndb het volgende:
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel.

Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens.

En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken.
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.

anonieme razernist
pi_206046831
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206049993
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 september 2022 18:28 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.

[ afbeelding ]
Jup maar hoort er niet bij. Marc is zelf geloof ik chef geweest vroeger en is volgens mij enige zaak die niet bij de tabak en drank keten hoort. Maar in seizoen staat ie zelf binnen achter de kar en maakt ze voor je neus schoon.

En voor paling tilburg AH xl die vis kar enkel op vrijdag, en gaat snel dus bestellen of vroeg er zijn ijsselmeer paling gerookt, rookt zijn eigen vader (maar verder is die vis daar niet zo bijzonder). En beperkte oplage dus snel weg.
pi_206059705
.

[ Bericht 99% gewijzigd door 111210 op 21-09-2022 23:05:42 ]
pi_206059742
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 15:47 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar.

Misschien dat er bij slecht beheer wel eens een partij langer blijft staan dan de bedoeling is maar dat is dan slecht beheer natuurlijk en niet de norm.
5 jaar niet maar 2 jaar en wat meer is niet heel gek. Er wordt gewoon maximaal gevangen en opgeslagen tot het wordt verkocht (eigenlijk gewoon overbevissing)

En uiteraard ia het logisch dat de oude vis als eerste wordt verkocht
pi_208571154
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.

Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.

Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
En wat kom ik ongelooflijk terug op deze post. Supermarkt haring is ondertussen echt niet lekker meer en ze zijn nog vreselijk klein ook. Al een paar keer gehad dat ik de haring deels heb weggegooid zo slecht is het geworden.

Gelukkig weet ik nog een paar winkels waar niet te lang te voren word schoon gemaakt.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 20:47:25 #79
414785 sirdanilot
pi_208572015
Dit mis ik nou echt, eigenlijk zou ik alleen voor de haring al terug naar NL komen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_208572146
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:47 schreef sirdanilot het volgende:
Dit mis ik nou echt, eigenlijk zou ik alleen voor de haring al terug naar NL komen.
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was. :P
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 20:59:02 #81
414785 sirdanilot
pi_208572154
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:58 schreef Het_Bokje het volgende:

[..]
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was. :P
Leuk grapje hoor.

Maar die van de visboer vind ik lekkerder.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:00:56 #82
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208572177
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:58 schreef Het_Bokje het volgende:

[..]
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was. :P
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:06:02 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208572228
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:47 schreef sirdanilot het volgende:
Dit mis ik nou echt, eigenlijk zou ik alleen voor de haring al terug naar NL komen.
:o
Voor oude verpakte haring die niets meer met Hollandse nieuwe haring te maken heeft?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 21:07:00 #84
414785 sirdanilot
pi_208572238
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:06 schreef golfer het volgende:

[..]
:o
Voor oude verpakte haring die niets meer met Hollandse nieuwe haring te maken heeft?
Nou ja ik bedoel van de visboer zegmaar. Van de haringkar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 21:07:33 #85
414785 sirdanilot
pi_208572250
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:00 schreef Gunner het volgende:

[..]
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel.
Valt of staat met de versheid.

Mijn motto is, hoe meer aanloop hoe verser de haring.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:08:57 #86
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208572266
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:07 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Valt of staat met de versheid.

Mijn motto is, hoe meer aanloop hoe verser de haring.
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt.

Waarom dat blijkbaar geen haring is wordt niet eens onderbouwd.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 21:11:26 #87
414785 sirdanilot
pi_208572290
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:08 schreef Gunner het volgende:

[..]
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt.

Waarom dat blijkbaar geen haring is wordt niet eens onderbouwd.
Ik heb tests gezien dat vacuumverpakt uit de supermarkt beter is dan ouwe haring van de kar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:18:26 #88
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_208572365
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:08 schreef Gunner het volgende:

[..]
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt.

Waarom dat blijkbaar geen haring is wordt niet eens onderbouwd.
Het is wel degelijk haring, maar zeker niet vers van het mes/uit de ton. Qua smaak vind ik ze minder lekker dan de vers schoongemaakte versie. Minder vocht (logisch), vaak veel flauwer van smaak en het idee dat min of meer rauwe vis langdurig zonder vel in het plastic heeft gezeten, staat me niet sowieso niet aan.
In de supermarkt kan je ook Hollandse gepelde garnalen kopen, maar die halen het qua smaak voor mij ook niet bij een pondje zelf gepelde garnalen…

Maar leven en laten leven, ik oordeel niet over wat een ander lekker vindt…
pi_208572782
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:00 schreef Gunner het volgende:

[..]
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel.
Dat was het in de zomer wel maar de laatste maanden vind ik de supermarktharing dus echt beneden alle peil. Al een paar keer na de eerste hap weg gegooid. Plus dat ze ook steeds kleiner zijn geworden in de loop van het jaar.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:57:58 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208572889
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:50 schreef qajariaq het volgende:


Dat was het in de zomer wel maar de laatste maanden vind ik de supermarktharing dus echt beneden alle peil. Al een paar keer na de eerste hap weg gegooid. Plus dat ze ook steeds kleiner zijn geworden in de loop van het jaar.
Waarom post je dit dan ook in dit oude Hollandse Nieuwe haring topic?
Die zijn namelijk seizoensgebonden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 maart 2023 @ 22:05:39 #91
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208573001
Ik kijk alweer uit naar het vaste nieuwsbericht dat ze toch echt weer vetter zijn dan vorig jaar.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 22:34:34 #92
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_208573412
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 22:05 schreef Gunner het volgende:
Ik kijk alweer uit naar het vaste nieuwsbericht dat ze toch echt weer vetter zijn dan vorig jaar.
Ik ken geen enkele producent/handelaar die zegt dat z'n handel bagger is.
Marketing is overal aanwezig, de vangst zal toch verkocht moeten worden.
Zeker met de tegenwoordige kosten van het eerste vaatje haring, die moeten terugverdiend worden… ;)
pi_208593404
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 23:43 schreef pietbier het volgende:
't Is toch schitterend....

IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
Je kunt 't nu al weer aan voelen komen. Tweede week van juni is 't weer zover.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')