Zeer twijfelachtig of je dan echt de nieuwe krijgt.quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:51 schreef anndb het volgende:
Helaas niet mijn smaak. Toch morgen eentje proberen weer.
quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Want?quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:28 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.
Omdat het de regelgeving is misschien?quote:
quote:Soms gooien vissers bepaalde maten vis terug, omdat andere maten interessanter zijn (die meer geld opbrengen, zeker bij een knellend quotum). Dit wordt high-grading genoemd en is verboden.
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:44 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Omdat het de regelgeving is misschien?
https://www.wur.nl/nl/Dos(...)wenste-bijvangst.htm
[..]
ja, die zijn in een net opgetakeld, volkomen plat gedrukt en een tijdje uit het water. Als het nog beweegt gaat het alsnog dood en is het visvoer voor andere vis.quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?
Moet je ook niet een nieuwe 'vraag' stellen die feitelijk al beantwoord is. Komt wat lui over.quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn.
Ja, want visboeren hebben graag dure vrieshuizen met hoge energiekosten waar je twee jaar haring in gaat bewaren op nix af.quote:Op woensdag 15 juni 2022 22:40 schreef rosita1 het volgende:
Schijnt dat je nooit verse haring krijgt. Is altijd van jaren daarvoor. Ooit eens iets van gelezen of gezien.
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appiequote:Op donderdag 16 juni 2022 23:33 schreef gargamelnl het volgende:
Het mooie van het begin van het nieuwe haring seizoen is dat het niet meer lang gaat duren voordat de mosseltjes er weer aankomen.
Die mosselen die nu in de bonus zijn heb ik eerder gehad, maar ik vond het qua kwaliteit en vlees gehalte niet echt je van het..Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen liggen.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 11:50 schreef Nine. het volgende:
[..]
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appie
quote:Op vrijdag 17 juni 2022 13:50 schreef gargamelnl het volgende:
Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen de viswinkel liggen.
Jep, het is de ellende dat veel visboeren de Haring niet a la minute voor je schoonmaken maar schoongemaakt in stalen gamellen hebben liggen. Nee dank je, die kunnen ze zelf eten. Of ik eet een haring die voor mij wordt schoongemaakt, of eentje die in duopack uit de supermarkt komtquote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Ik koop alleen haring 'vers van het mes', dus ter plekke schoongemaakt door een vakbekwame vishandelaar. Nooit vis die al schoongemaakt klaar ligt.
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:36 schreef qajariaq het volgende:
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.
Hier zit zo'n winkeltje die denk ik gewoon uit een fabriek de kant en klare haring krijgt. Maar op de markt maken ze het gelukkig nog wel schoon waar je bijstaat. Supermarkt haring vind ik echt een vies idee. Kijk er weleens naar maar ze zijn altijd al helemaal grijs. Tegenwoordig zitten er zelfs rode accenten op de verpakking zodat het vers lijkt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Dat ken ik van hier ook, op bestelling een haring schoongemaakt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrnquote:Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Bij mijn vorige huis zat een viswinkel die buiten een karretje had staan met 2 mega schalen schoongemaakte haring, geen koeling vol in de zon. En dat haalde ze 's avonds binnen en brachten ze de dag erna weer naar buitenquote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Ik geef toe dat ik niet goed gekeken heb maar ben bang dat ik dat vanaf nu ga doen.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Ik heb ze ooit wel eens bij de Aldi gekocht. Bohh, die waren echt lekker. Vandaag verse van de visboer. Smaakte goed maar niet dat ik echt overdreven kan zeggen, ohoh ze zijn weer beter dan vorig jaar.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Vooral dat laatse natuurlijk! *hipsquote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.quote:Op zondag 26 juni 2022 23:43 schreef pietbier het volgende:
't Is toch schitterend....
IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
Hou jij het toch lekker bij frikandellen, toch?quote:Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
[..]
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
quote:Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 15:44 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.
Was maandag op de markt in Apeldoornquote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:12 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.quote:Op maandag 27 juni 2022 11:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net op de Markt, twee viskramen
eerste had een paar gamellen met schoongemaakte haring liggen, nee dank je, verder gelopen. De tweede kraam was men de haring voor een klant aan het schoonmaken. Zag dat de haring van binnen in het vlees veel bloed had en dit was niet licht rose, maar bruin.
Goed, dus maar geen haring van deze markt.
Tsja, met dat soort oude meuk, ben je waarschijnlijk beter af met verpakte haring uit de supermarkt.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Was maandag op de markt in Apeldoorn
[..]
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.
Ik haal het in NL wel bij de visboer als er geen viskraam te vinden is. Supermarkt deed ik nooit maar misschien eens bij de AH halen als ik er weer ben.quote:Op zondag 4 september 2022 14:55 schreef praadje het volgende:
Even een kickje omdat er in dit topic ook werd gediscussieerd over supermarktharing en er gisteren een test in de Telegraaf smaaktest stond.
https://www.telegraaf.nl/(...)tot-boterzacht-visje
Ik denk dat ze dat alleen bij jou doen.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Dit inderdaad. Zo zonde. Hier was tot vorig jaar nog een visboer die ze ter plekke schoonmaakte. Die is helaas verdwenen. Bij de andere viskraam zijn ze vooraf schoongemaakt en is het maar de vraag of ze die week smaken of niet.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Wat een onzin.quote:Op woensdag 7 september 2022 00:19 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.
Leuk voor jequote:Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Je moet wel weten waar je moet zijn. Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.quote:Op zondag 11 september 2022 23:09 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wat een onzin.
In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken.
Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig…
Ja, maar dat is met alles het geval.quote:Op maandag 12 september 2022 05:29 schreef borbit het volgende:
[..]
Je moet wel weten waar je moet zijn.
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…quote:Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.
quote:De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring.
Over vette, lekkere paling kan je ook een soortgelijke discussie starten…quote:Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.quote:Op maandag 12 september 2022 08:11 schreef MadMaster het volgende:
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…
[..]
Als je een tranige, slappe, uitgedroogde, geoxideerde, niet goed schoongemaakte* haring goed genoeg vindt, dan is dat de keuze van de betreffende consument.quote:Op maandag 12 september 2022 10:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.
Helaas steeds minder te vindenquote:Op maandag 12 september 2022 13:05 schreef MadMaster het volgende:
De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook…
* = doorhalen wat niet van toepassing is.
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.quote:Op maandag 12 september 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Helaas steeds minder te vinden
Gelul!quote:Op maandag 12 september 2022 18:49 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.
Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn.
Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik…
Ruussstttaaaaaaggghhhhhh!quote:Op maandag 12 september 2022 19:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gelul!
We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna.
Eis kwaliteit!
Scheld flessentrekkerij de huis vol!
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.quote:Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
n de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen.
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haringquote:Op dinsdag 20 september 2022 08:50 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar.quote:Op dinsdag 20 september 2022 15:38 schreef 111210 het volgende:
[..]
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring
Klopt, dat is zelfs wettelijk verplichtquote:Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen,
Jaren lijkt wat overdreven, maar een jaar kan het gemakkelijk zijn, oude voorraadquote:ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging
1. Hij moet voor mijn neus worden schoongemaaktquote:Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden.
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.quote:Op woensdag 14 september 2022 13:17 schreef anndb het volgende:
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel.
Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens.
En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken.
Jup maar hoort er niet bij. Marc is zelf geloof ik chef geweest vroeger en is volgens mij enige zaak die niet bij de tabak en drank keten hoort. Maar in seizoen staat ie zelf binnen achter de kar en maakt ze voor je neus schoon.quote:Op dinsdag 20 september 2022 18:28 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.
[ afbeelding ]
5 jaar niet maar 2 jaar en wat meer is niet heel gek. Er wordt gewoon maximaal gevangen en opgeslagen tot het wordt verkocht (eigenlijk gewoon overbevissing)quote:Op dinsdag 20 september 2022 15:47 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar.
Misschien dat er bij slecht beheer wel eens een partij langer blijft staan dan de bedoeling is maar dat is dan slecht beheer natuurlijk en niet de norm.
En wat kom ik ongelooflijk terug op deze post. Supermarkt haring is ondertussen echt niet lekker meer en ze zijn nog vreselijk klein ook. Al een paar keer gehad dat ik de haring deels heb weggegooid zo slecht is het geworden.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 20:47 schreef sirdanilot het volgende:
Dit mis ik nou echt, eigenlijk zou ik alleen voor de haring al terug naar NL komen.
Leuk grapje hoor.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 20:58 schreef Het_Bokje het volgende:
[..]
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was.
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 20:58 schreef Het_Bokje het volgende:
[..]
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was.
quote:Op dinsdag 28 maart 2023 20:47 schreef sirdanilot het volgende:
Dit mis ik nou echt, eigenlijk zou ik alleen voor de haring al terug naar NL komen.
Nou ja ik bedoel van de visboer zegmaar. Van de haringkar.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Voor oude verpakte haring die niets meer met Hollandse nieuwe haring te maken heeft?
Valt of staat met de versheid.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:00 schreef Gunner het volgende:
[..]
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel.
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:07 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Valt of staat met de versheid.
Mijn motto is, hoe meer aanloop hoe verser de haring.
Ik heb tests gezien dat vacuumverpakt uit de supermarkt beter is dan ouwe haring van de kar.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:08 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt.
Waarom dat blijkbaar geen haring is wordt niet eens onderbouwd.
Het is wel degelijk haring, maar zeker niet vers van het mes/uit de ton. Qua smaak vind ik ze minder lekker dan de vers schoongemaakte versie. Minder vocht (logisch), vaak veel flauwer van smaak en het idee dat min of meer rauwe vis langdurig zonder vel in het plastic heeft gezeten, staat me niet sowieso niet aan.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:08 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt.
Waarom dat blijkbaar geen haring is wordt niet eens onderbouwd.
Dat was het in de zomer wel maar de laatste maanden vind ik de supermarktharing dus echt beneden alle peil. Al een paar keer na de eerste hap weg gegooid. Plus dat ze ook steeds kleiner zijn geworden in de loop van het jaar.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:00 schreef Gunner het volgende:
[..]
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel.
Waarom post je dit dan ook in dit oude Hollandse Nieuwe haring topic?quote:Op dinsdag 28 maart 2023 21:50 schreef qajariaq het volgende:
Dat was het in de zomer wel maar de laatste maanden vind ik de supermarktharing dus echt beneden alle peil. Al een paar keer na de eerste hap weg gegooid. Plus dat ze ook steeds kleiner zijn geworden in de loop van het jaar.
Ik ken geen enkele producent/handelaar die zegt dat z'n handel bagger is.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 22:05 schreef Gunner het volgende:
Ik kijk alweer uit naar het vaste nieuwsbericht dat ze toch echt weer vetter zijn dan vorig jaar.
Je kunt 't nu al weer aan voelen komen. Tweede week van juni is 't weer zover.quote:Op zondag 26 juni 2022 23:43 schreef pietbier het volgende:
't Is toch schitterend....
IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |