Zeer twijfelachtig of je dan echt de nieuwe krijgt.quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:51 schreef anndb het volgende:
Helaas niet mijn smaak. Toch morgen eentje proberen weer.
quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Want?quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:28 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.
Omdat het de regelgeving is misschien?quote:
quote:Soms gooien vissers bepaalde maten vis terug, omdat andere maten interessanter zijn (die meer geld opbrengen, zeker bij een knellend quotum). Dit wordt high-grading genoemd en is verboden.
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:44 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Omdat het de regelgeving is misschien?
https://www.wur.nl/nl/Dos(...)wenste-bijvangst.htm
[..]
ja, die zijn in een net opgetakeld, volkomen plat gedrukt en een tijdje uit het water. Als het nog beweegt gaat het alsnog dood en is het visvoer voor andere vis.quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?
Moet je ook niet een nieuwe 'vraag' stellen die feitelijk al beantwoord is. Komt wat lui over.quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn.
Ja, want visboeren hebben graag dure vrieshuizen met hoge energiekosten waar je twee jaar haring in gaat bewaren op nix af.quote:Op woensdag 15 juni 2022 22:40 schreef rosita1 het volgende:
Schijnt dat je nooit verse haring krijgt. Is altijd van jaren daarvoor. Ooit eens iets van gelezen of gezien.
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appiequote:Op donderdag 16 juni 2022 23:33 schreef gargamelnl het volgende:
Het mooie van het begin van het nieuwe haring seizoen is dat het niet meer lang gaat duren voordat de mosseltjes er weer aankomen.![]()
![]()
![]()
Die mosselen die nu in de bonus zijn heb ik eerder gehad, maar ik vond het qua kwaliteit en vlees gehalte niet echt je van het..Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen liggen.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 11:50 schreef Nine. het volgende:
[..]
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appie
quote:Op vrijdag 17 juni 2022 13:50 schreef gargamelnl het volgende:
Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen de viswinkel liggen.![]()
Jep, het is de ellende dat veel visboeren de Haring niet a la minute voor je schoonmaken maar schoongemaakt in stalen gamellen hebben liggen. Nee dank je, die kunnen ze zelf eten. Of ik eet een haring die voor mij wordt schoongemaakt, of eentje die in duopack uit de supermarkt komtquote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Ik koop alleen haring 'vers van het mes', dus ter plekke schoongemaakt door een vakbekwame vishandelaar. Nooit vis die al schoongemaakt klaar ligt.
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:36 schreef qajariaq het volgende:
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.
Hier zit zo'n winkeltje die denk ik gewoon uit een fabriek de kant en klare haring krijgt. Maar op de markt maken ze het gelukkig nog wel schoon waar je bijstaat. Supermarkt haring vind ik echt een vies idee. Kijk er weleens naar maar ze zijn altijd al helemaal grijs. Tegenwoordig zitten er zelfs rode accenten op de verpakking zodat het vers lijkt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Dat ken ik van hier ook, op bestelling een haring schoongemaakt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrnquote:Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Bij mijn vorige huis zat een viswinkel die buiten een karretje had staan met 2 mega schalen schoongemaakte haring, geen koeling vol in de zon. En dat haalde ze 's avonds binnen en brachten ze de dag erna weer naar buitenquote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Ik geef toe dat ik niet goed gekeken heb maar ben bang dat ik dat vanaf nu ga doen.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Ik heb ze ooit wel eens bij de Aldi gekocht. Bohh, die waren echt lekker. Vandaag verse van de visboer. Smaakte goed maar niet dat ik echt overdreven kan zeggen, ohoh ze zijn weer beter dan vorig jaar.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Vooral dat laatse natuurlijk! *hipsquote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.quote:Op zondag 26 juni 2022 23:43 schreef pietbier het volgende:
't Is toch schitterend....
IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
Hou jij het toch lekker bij frikandellen, toch?quote:Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
[..]
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
quote:Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 15:44 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.
Was maandag op de markt in Apeldoornquote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:12 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.quote:Op maandag 27 juni 2022 11:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net op de Markt, twee viskramen
eerste had een paar gamellen met schoongemaakte haring liggen, nee dank je, verder gelopen. De tweede kraam was men de haring voor een klant aan het schoonmaken. Zag dat de haring van binnen in het vlees veel bloed had en dit was niet licht rose, maar bruin.
Goed, dus maar geen haring van deze markt.
Tsja, met dat soort oude meuk, ben je waarschijnlijk beter af met verpakte haring uit de supermarkt.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Was maandag op de markt in Apeldoorn
[..]
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.
Ik haal het in NL wel bij de visboer als er geen viskraam te vinden is. Supermarkt deed ik nooit maar misschien eens bij de AH halen als ik er weer ben.quote:Op zondag 4 september 2022 14:55 schreef praadje het volgende:
Even een kickje omdat er in dit topic ook werd gediscussieerd over supermarktharing en er gisteren een test in de Telegraaf smaaktest stond.
https://www.telegraaf.nl/(...)tot-boterzacht-visje
Ik denk dat ze dat alleen bij jou doen.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |