Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrnquote:Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Bij mijn vorige huis zat een viswinkel die buiten een karretje had staan met 2 mega schalen schoongemaakte haring, geen koeling vol in de zon. En dat haalde ze 's avonds binnen en brachten ze de dag erna weer naar buitenquote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 16:40 schreef NoCigar het volgende:
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt?
Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind.
Ik geef toe dat ik niet goed gekeken heb maar ben bang dat ik dat vanaf nu ga doen.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Ik heb ze ooit wel eens bij de Aldi gekocht. Bohh, die waren echt lekker. Vandaag verse van de visboer. Smaakte goed maar niet dat ik echt overdreven kan zeggen, ohoh ze zijn weer beter dan vorig jaar.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:58 schreef borbit het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit.
Vooral dat laatse natuurlijk! *hipsquote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.quote:Op zondag 26 juni 2022 23:43 schreef pietbier het volgende:
't Is toch schitterend....
IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor!
Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar.
Hou jij het toch lekker bij frikandellen, toch?quote:Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
[..]
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
quote:Op zondag 26 juni 2022 23:49 schreef Steven_Stil het volgende:
Lekker elitair man , rauwe vis vreten.
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 17:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 15:44 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt.
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder.
Was maandag op de markt in Apeldoornquote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:12 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk.
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.quote:Op maandag 27 juni 2022 11:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net op de Markt, twee viskramen
eerste had een paar gamellen met schoongemaakte haring liggen, nee dank je, verder gelopen. De tweede kraam was men de haring voor een klant aan het schoonmaken. Zag dat de haring van binnen in het vlees veel bloed had en dit was niet licht rose, maar bruin.
Goed, dus maar geen haring van deze markt.
Tsja, met dat soort oude meuk, ben je waarschijnlijk beter af met verpakte haring uit de supermarkt.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 16:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Was maandag op de markt in Apeldoorn
[..]
Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder.
Ik haal het in NL wel bij de visboer als er geen viskraam te vinden is. Supermarkt deed ik nooit maar misschien eens bij de AH halen als ik er weer ben.quote:Op zondag 4 september 2022 14:55 schreef praadje het volgende:
Even een kickje omdat er in dit topic ook werd gediscussieerd over supermarktharing en er gisteren een test in de Telegraaf smaaktest stond.
https://www.telegraaf.nl/(...)tot-boterzacht-visje
Ik denk dat ze dat alleen bij jou doen.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |