Dit inderdaad. Zo zonde. Hier was tot vorig jaar nog een visboer die ze ter plekke schoonmaakte. Die is helaas verdwenen. Bij de andere viskraam zijn ze vooraf schoongemaakt en is het maar de vraag of ze die week smaken of niet.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.quote:Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Wat een onzin.quote:Op woensdag 7 september 2022 00:19 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.
Leuk voor jequote:Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Je moet wel weten waar je moet zijn. Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.quote:Op zondag 11 september 2022 23:09 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wat een onzin.
In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken.
Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig…
Ja, maar dat is met alles het geval.quote:Op maandag 12 september 2022 05:29 schreef borbit het volgende:
[..]
Je moet wel weten waar je moet zijn.
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…quote:Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.
quote:De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring.
Over vette, lekkere paling kan je ook een soortgelijke discussie starten…quote:Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.quote:Op maandag 12 september 2022 08:11 schreef MadMaster het volgende:
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…
[..]
Als je een tranige, slappe, uitgedroogde, geoxideerde, niet goed schoongemaakte* haring goed genoeg vindt, dan is dat de keuze van de betreffende consument.quote:Op maandag 12 september 2022 10:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.
Helaas steeds minder te vindenquote:Op maandag 12 september 2022 13:05 schreef MadMaster het volgende:
De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook…
* = doorhalen wat niet van toepassing is.
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.quote:Op maandag 12 september 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Helaas steeds minder te vinden
Gelul!quote:Op maandag 12 september 2022 18:49 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.
Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn.
Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik…
Ruussstttaaaaaaggghhhhhh!quote:Op maandag 12 september 2022 19:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gelul!
We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna.
Eis kwaliteit!
Scheld flessentrekkerij de huis vol!
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.quote:Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
n de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen.
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haringquote:Op dinsdag 20 september 2022 08:50 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar.quote:Op dinsdag 20 september 2022 15:38 schreef 111210 het volgende:
[..]
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring
Klopt, dat is zelfs wettelijk verplichtquote:Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen,
Jaren lijkt wat overdreven, maar een jaar kan het gemakkelijk zijn, oude voorraadquote:ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging
1. Hij moet voor mijn neus worden schoongemaaktquote:Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden.
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.quote:Op woensdag 14 september 2022 13:17 schreef anndb het volgende:
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel.
Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens.
En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken.
Jup maar hoort er niet bij. Marc is zelf geloof ik chef geweest vroeger en is volgens mij enige zaak die niet bij de tabak en drank keten hoort. Maar in seizoen staat ie zelf binnen achter de kar en maakt ze voor je neus schoon.quote:Op dinsdag 20 september 2022 18:28 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |