abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_205856775
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Dit inderdaad. Zo zonde. Hier was tot vorig jaar nog een visboer die ze ter plekke schoonmaakte. Die is helaas verdwenen. Bij de andere viskraam zijn ze vooraf schoongemaakt en is het maar de vraag of ze die week smaken of niet.
pi_205856941
Over Hollandse nieuwe mag je dan ook niet meer spreken op dit moment.

Maar (half) bedorven haring verkopen is dan ook niet echt de bedoeling :')
pi_205860288
Er komt hier wel eens een viskar. Ik koop daar meestal een haring. Was maar een keer echt lekker.
pi_205873899
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes.
Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter.
Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt.
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 11 september 2022 @ 23:09:13 #55
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205942718
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 00:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip.
Wat een onzin.
In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken.
Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig…
pi_205943001
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
pi_205943548
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Leuk voor je
  maandag 12 september 2022 @ 05:29:23 #58
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_205943568
quote:
7s.gif Op zondag 11 september 2022 23:09 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Wat een onzin.
In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken.
Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig…
Je moet wel weten waar je moet zijn. Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.

De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring.
  maandag 12 september 2022 @ 08:11:10 #59
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205943909
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 05:29 schreef borbit het volgende:

[..]
Je moet wel weten waar je moet zijn.
Ja, maar dat is met alles het geval.
De ene slager/bakker/groenteman etc. is ook niet de gelijk aan de andere…

quote:
Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring.
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…

quote:
De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring.
:9~
  maandag 12 september 2022 @ 08:12:01 #60
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205943915
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:52 schreef Beathoven het volgende:
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling.
Over vette, lekkere paling kan je ook een soortgelijke discussie starten…
  maandag 12 september 2022 @ 10:02:00 #61
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205944732
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 08:11 schreef MadMaster het volgende:
En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…
[..]
:9~
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.
  maandag 12 september 2022 @ 13:05:04 #62
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205946820
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 10:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is.
Als je een tranige, slappe, uitgedroogde, geoxideerde, niet goed schoongemaakte* haring goed genoeg vindt, dan is dat de keuze van de betreffende consument.
De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook…

* = doorhalen wat niet van toepassing is.
  maandag 12 september 2022 @ 18:26:45 #63
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205950149
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 13:05 schreef MadMaster het volgende:

De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook…

* = doorhalen wat niet van toepassing is.
Helaas steeds minder te vinden
  maandag 12 september 2022 @ 18:49:29 #64
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205950415
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 18:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Helaas steeds minder te vinden
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.
Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn.

Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik…
  maandag 12 september 2022 @ 19:26:54 #65
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205950913
quote:
7s.gif Op maandag 12 september 2022 18:49 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft.
Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn.

Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik…
Gelul!
We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna.
Eis kwaliteit!
Scheld flessentrekkerij de huis vol!
  maandag 12 september 2022 @ 22:39:40 #66
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205954092
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 19:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Gelul!
We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna.
Eis kwaliteit!
Scheld flessentrekkerij de huis vol!
Ruussstttaaaaaaggghhhhhh! :D
Regel even een lokale visboer die alles zelf ter plekke schoonmaakt.
Succes!

Als het op kwaliteit aankomt, dan heb ik mijn voorkeuren.
Wat een ander doet, zal me een worst wezen…
pi_205972195
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel.

Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens.

En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken.
pi_206037055
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen, ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging

Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden.
pi_206037312
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
n de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen.
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.

Er zal best wel eens wat vis overjarig zijn maar dat zal uitzondering zijn want het is voor de leverancier alleen maar kapitaalvernietiging.

Waarom denk je dat 12 jaar oude whisky duurder is dan jonge jenever?
pi_206040788
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 08:50 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren.

Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring :)
pi_206040847
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 15:38 schreef 111210 het volgende:

[..]
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring :)
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar.

Misschien dat er bij slecht beheer wel eens een partij langer blijft staan dan de bedoeling is maar dat is dan slecht beheer natuurlijk en niet de norm.
  dinsdag 20 september 2022 @ 16:17:16 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206041079
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 08:07 schreef 111210 het volgende:
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen,

Klopt, dat is zelfs wettelijk verplicht
quote:
ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging
Jaren lijkt wat overdreven, maar een jaar kan het gemakkelijk zijn, oude voorraad
quote:
Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden.
1. Hij moet voor mijn neus worden schoongemaakt
2. Hij moet geen bruin bloed hebben op de filet
3. Perfect zacht zijn
4. Geen graatjes tussen mijn tanden
5. Moet hem niet nog een keer terug krijgen (opboeren)
Dan ben ik helemaal tevreden
pi_206042364
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:17 schreef anndb het volgende:
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel.

Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens.

En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken.
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.

anonieme razernist
pi_206046831
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206049993
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 september 2022 18:28 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort.

[ afbeelding ]
Jup maar hoort er niet bij. Marc is zelf geloof ik chef geweest vroeger en is volgens mij enige zaak die niet bij de tabak en drank keten hoort. Maar in seizoen staat ie zelf binnen achter de kar en maakt ze voor je neus schoon.

En voor paling tilburg AH xl die vis kar enkel op vrijdag, en gaat snel dus bestellen of vroeg er zijn ijsselmeer paling gerookt, rookt zijn eigen vader (maar verder is die vis daar niet zo bijzonder). En beperkte oplage dus snel weg.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')