#ANONIEM | maandag 9 mei 2022 @ 18:01 |
![]() Welke FOK!ker doet dit ook? | |
Sunshine1982 | maandag 9 mei 2022 @ 18:02 |
Ik wist niet eens dat mensen dit doen ![]() | |
nattermann | maandag 9 mei 2022 @ 18:03 |
Nog nooit van gehoord. | |
HeatWave | maandag 9 mei 2022 @ 18:04 |
Dus het wassen van de kip zelf is helemaal prima, alleen de spetters op je aanrecht zouden gevaarlijk zijn? Raar onderzoek ![]() | |
Magister_Artium | maandag 9 mei 2022 @ 18:05 |
Nooit gedaan en ook niet van plan. Thuis werd vroeger de kipfilet wel drooggebakken, was net een stuk touw. Maar volgens mijn moeder kon je nooit voorzichtig genoeg zijn... | |
nixxx | maandag 9 mei 2022 @ 18:05 |
Wat de fuck, doen mensen dit!?!? | |
Nober | maandag 9 mei 2022 @ 18:06 |
Geen idee of mijn poelier de kip wast, baddert of eerst door de modder rolt. | |
Speekselklier | maandag 9 mei 2022 @ 18:06 |
volgens mij is het een surinaamse gewoonte. | |
Aether | maandag 9 mei 2022 @ 18:07 |
Heb dit weleens gehoord, maar nooit geweten dat het zoveel zijn. | |
Haags | maandag 9 mei 2022 @ 18:08 |
Oké dit is echt raar. ![]() | |
Elan | maandag 9 mei 2022 @ 18:08 |
Turken en Marokkanen doen het ook, dus dan kom je wel rap aan die 1/4. | |
Straatcommando. | maandag 9 mei 2022 @ 18:09 |
Wat is dat dan voor iets achterlijks joh? | |
Metalfrost | maandag 9 mei 2022 @ 18:10 |
Doe ik niet aan. | |
Aether | maandag 9 mei 2022 @ 18:11 |
Crunchy chicken. | |
nixxx | maandag 9 mei 2022 @ 18:19 |
In een lekker sopje of met een chloor badje? Hoe doen mensen dat? | |
Aether | maandag 9 mei 2022 @ 18:21 |
Als je zoekt kom je nog meer aparte dingen tegen, zoals kip wassen met azijn en het wassen van pasta. | |
Mortaxx | maandag 9 mei 2022 @ 18:22 |
Paar druppeltjes Dreft erbij. Dan maken die spetters niet uit | |
MichaelScott | maandag 9 mei 2022 @ 18:22 |
Klinkt als een of andere onlogische boomertraditie. Waarom zou je kip wel wassen en ander vlees niet? | |
Metalfrost | maandag 9 mei 2022 @ 18:23 |
Zal wel iets met geloof te maken hebben denk ik. | |
Farenji | maandag 9 mei 2022 @ 18:23 |
Ik was de rijst wel altijd. | |
Kaji | maandag 9 mei 2022 @ 18:25 |
| |
Hathor | maandag 9 mei 2022 @ 18:34 |
Als je hem wast met afwasmiddel heb je wel gelijk lemon chicken. ![]() | |
Kopiko | maandag 9 mei 2022 @ 18:39 |
Was ik de kip? Wie is de mol? | |
Puzzie | maandag 9 mei 2022 @ 18:57 |
Ahh! Vandaar dat topic in de KLB ![]() | |
halfway | maandag 9 mei 2022 @ 19:16 |
Mensen wassen ook de gesneden sla nog eens terwijl die al in ijswater gewassen is. | |
De_Kraam | maandag 9 mei 2022 @ 19:20 |
Wast um effe lekker voordat je um erin douwt. Dat heeft wel wat. @Zipportal | |
Poefbank | maandag 9 mei 2022 @ 19:21 |
Standaard in de vaatwasser. Gewassen en gaar tegelijk. Win win. | |
#ANONIEM | maandag 9 mei 2022 @ 19:25 |
Atje kuiken? | |
WammesWaggel | maandag 9 mei 2022 @ 19:27 |
Heb nog nooit überhaupt kip gekocht. | |
halfway | maandag 9 mei 2022 @ 19:30 |
Ik zou Atje wel doen. | |
RedFever007 | maandag 9 mei 2022 @ 19:31 |
Was m'n kip ook geregeld even ja ![]() | |
Puzzie | maandag 9 mei 2022 @ 19:36 |
![]() | |
maily | maandag 9 mei 2022 @ 19:37 |
@Nattekat eh -kip ![]() | |
Vijf_voor | maandag 9 mei 2022 @ 19:38 |
Wat een onderzoek ![]() | |
voetbalmanager2 | maandag 9 mei 2022 @ 19:41 |
Het water dat op de kip achterblijft verdampt natuurlijk gewoon bij de bereiding. En dat is meestal direct na het wassen dus eventuele bacterien krijgen niet de kans zich te vermenigvuldigen. Water met bacterien van de kip dat op het aanrecht achterblijft wordt niet verhit en blijft daar vaak nog lang liggen. Heb je verder ook geen onderzoek voor nodig om zoiets te weten, maar leuk dat dat nog bevestigd wordt. | |
#ANONIEM | maandag 9 mei 2022 @ 19:43 |
Zou me niets verbazen als de deelnemers van het onderzoek dit bedoelden gezien hun leeftijd ![]() | |
RedFever007 | maandag 9 mei 2022 @ 19:44 |
![]() ![]() | |
sirdanilot | maandag 9 mei 2022 @ 19:55 |
Gewoon stukken kip hoef je niet te wassen maar als ik een hele kip koop dan was ik wel de binnenkant. Nooit ziek van geworden. | |
RedFever007 | maandag 9 mei 2022 @ 19:56 |
Voor of nadat je er in klaar bent gekomen? ![]() | |
Enchanter | maandag 9 mei 2022 @ 20:13 |
Apart , ik was wel eens een varkentje , maar kip eigenlijk nooit | |
Tengano | maandag 9 mei 2022 @ 20:33 |
Wassen is inderdaad wel heel apart ja ![]() ![]() Maar alles is, zoals ze al zeiden, een kwettie van smaak. | |
ootjekatootje | maandag 9 mei 2022 @ 20:41 |
Doe ze in sommige restaurants met zeetong, zo uit de vriezer nog in de vacuümverpakking ff door de spoelstraat en klaar. ![]() | |
Puzzie | maandag 9 mei 2022 @ 20:47 |
![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 9 mei 2022 @ 21:00 |
Mensen die Tong Picasso bestellen verdienen niet beter | |
TheoddDutchGuy | maandag 9 mei 2022 @ 21:13 |
Feit dat dit letterlijk decennia word volgehouden geeft toch wel aan dat mensen niet aanpassen aan nieuwe kennis en normen. | |
ootjekatootje | maandag 9 mei 2022 @ 21:20 |
Haha, jij snapt het. | |
ootjekatootje | maandag 9 mei 2022 @ 21:21 |
Waarschijnlijk worden ze ook niet ziek omdat ze dit al jaren doen, goed voor de weerstand. | |
Glazenmaker | maandag 9 mei 2022 @ 21:40 |
Gedver de gedver... | |
the-eye | maandag 9 mei 2022 @ 21:49 |
Jij slacht eigen kippetjes? ![]() | |
TheoddDutchGuy | maandag 9 mei 2022 @ 21:54 |
Je kan geen weerstand opbouwen tegen voedselvergiftiging, zo werkt het lichaam niet. Het zal eerder een kwestie van wiskunde zijn, het gaat 100x goed, tot het niet goed gaat. | |
ootjekatootje | maandag 9 mei 2022 @ 21:56 |
Geen idee, ik weet wel wat mensen in slobbewijken eten, bij mij direct zware klachten veroorzaakt. | |
WammesWaggel | maandag 9 mei 2022 @ 22:21 |
Nee eet geen vlees ![]() | |
Zelva | maandag 9 mei 2022 @ 22:23 |
Nee, dat is niet prima, want nutteloos en dus verspilling van water. | |
Aadil | maandag 9 mei 2022 @ 22:23 |
De meeste autochtonen Nederlanders vinden Surinaams, Marokkaans eten etc heerlijk, maar hier uitlachen dat de kip gewassen wordt. Hoe wereldvreemd kun je zijn? | |
Zelva | maandag 9 mei 2022 @ 22:25 |
Ja, want door water verandert de smaak? Interessant, vertel meer. | |
#ANONIEM | maandag 9 mei 2022 @ 22:27 |
Tijdje geleden was er een topic over kip wassen in CUL, daar had je meer normale reacties ![]() Ligt ook een beetje aan het subforum dus. | |
Nattekat | maandag 9 mei 2022 @ 22:41 |
Katten zijn niet om op te eten ![]() | |
Farenji | maandag 9 mei 2022 @ 22:43 |
Kan prima, smaakt gewoon naar kip konijn. | |
the-eye | maandag 9 mei 2022 @ 22:44 |
Ik vind het wel een beetje gezeik hoor. Je wast toch ook je handen waar je die kip mee vast hebt gehad en dat spettert ook. | |
Nattekat | maandag 9 mei 2022 @ 22:58 |
Dan zit er wel al een stap tussen. | |
Akathisia | maandag 9 mei 2022 @ 23:10 |
Ik wil niet de racist van dit topic zijn maar dit lijkt me typisch iets voor allochtonen. | |
Akathisia | maandag 9 mei 2022 @ 23:11 |
Ik hou de kip zelden vast zoals je die vast zou moeten houden met het schoonmaken ervan. Ik was ze wel, maar je moet ze dan ook nog eens veel beter wassen wanneer je de kip wast. | |
Rogue2.0 | maandag 9 mei 2022 @ 23:22 |
Ik was alles. Vlees, vis, groente, fruit | |
Discombobulate | maandag 9 mei 2022 @ 23:26 |
Ik denk eigenlijk totaal niet zo veel om hygiëne. Denk ook dat dat beter voor mensen is, zie hygiëne hypothesis. Ik ben nooit echt ziek geworden van iets. | |
#ANONIEM | maandag 9 mei 2022 @ 23:26 |
Ook gehakt? | |
Captain_Jack_Sparrow | maandag 9 mei 2022 @ 23:35 |
Dan doe je het twee keer en dus meer kans op spetters. En het is volledig zinloos. De kans op voedselvergifitiging neemt toe als je kip niet gaar is, het wassen heeft daar nul invloed op. | |
ootjekatootje | dinsdag 10 mei 2022 @ 00:42 |
Ik geniet zo van dit topic, heb net het boek binnen van Hans van Brut. Zeeuwen, Limburgers en onze Waddeneilanden- bewoners schieten toch in de lach. Plofkip wassen… ![]() Paarse biefstuk van de AH… ![]() Dit gaat wel een culinair dingetje worden hoor in Nederland. Vers tegenover supermarkt. Armeluis eten noemden ze het jaren geleden. We hebben hier zeewier waar ze in Japan bijna een moord voor doen. Zeebanananen, helemaal trendy. Die groeien hier net buiten het dorp. Niet te vreten zeggen ze hier, ![]() Gidsen van Staatsbosbeheer, weten precies wanneer ze te oogsten. Moesten ze plukken voor de restaurants in A’dam ![]() Ik heb in de randstad gewoond, maar je bent gewoon afhankelijk van de winkels daar. Ik zou er nooit meer willen wonen. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 02:26 |
Die Nederlanders zijn domme buitenlanders. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 02:28 |
Surinamers allemaal. Cringe. | |
tjoptjop | dinsdag 10 mei 2022 @ 02:41 |
![]() | |
Eyjafjallajoekull | dinsdag 10 mei 2022 @ 05:10 |
Slobbewijk? ![]() ![]() | |
thedeedster | dinsdag 10 mei 2022 @ 06:29 |
Na het wassen gebruik ik nog Turtle wax. | |
PiyeReloaded | dinsdag 10 mei 2022 @ 07:04 |
Alleen omdat je een gerecht lekkerder kunt bereiden, betekent dat nog niet dat al je handelingen ook echt beter zijn. Dit idee draagt inderdaad bij aan de verspreiding van deze risicovolle gewoonte onder jonge mensen. Surinaamse kip smaakt echter nog steeds heerlijk wanneer je je beseft hebt dat kip wassen onnodig en zelfs gevaarlijk is. Dat zal met Marokkaanse niet anders zijn. | |
Morri2 | dinsdag 10 mei 2022 @ 07:16 |
Ik had er ook nooit van gehoord, totdat een Marokkaanse daarover begon. Volgens mij is het geen Nederlandse gewoonte. | |
-_Guitarist_- | dinsdag 10 mei 2022 @ 07:26 |
| |
Bocaj | dinsdag 10 mei 2022 @ 07:26 |
Ik had het wel eens met verbazing gehoord... Maar ![]() Men zegt dat de kip lekkerder ![]() Hebben we het hier over een hele kip of de filet? Bij een hele kip kan ik er misschien nog inkomen om ff het binnenste te spoelen... ![]() (Koop zelf nooit een hele kip... al zie ik mij zo'n gebraden kippetje (aan het spit bij de poelier) nog wel eens gaan kopen...) | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 07:38 |
Daar gaat t niet om. Het gaat om de kip schoon te maken en Nederlanders doen dat niet. Dat zijn echt allemaal allochtonen. De meeste Nederlanders weten tevens niet dat 't onzin is of dat allochtonen het doen. We doen het gewoon niet. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 07:40 |
Als je echt denkt dat een kip beter gaat smaken door er water over te spoelen ben je flink achterlijk. *proest* | |
Rogue2.0 | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:03 |
Ik gebruik niet zoveel gehakt. Eens in een half jaar ofzo. Dan maakt ik het zelf met de keukenmachine, met gewassen vlees ![]() | |
Sunshine1982 | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:10 |
Vrij apart ja. Sommige mensen knippen ook kipfilet ipv snijden. Vond ik ook best apart om te horen. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:20 |
Is best handig. Wel die schaar schoonmaken. | |
Nielsch | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:43 |
Dikke onzin, zoals de meeste van jouw posts. De meeste mensen uit de provincies die je noemt gaan natuurlijk ook gewoon massaal naar de supermarkt. En bovendien woon ik in een grote stad binnen de randstad maar zit ik met 10 minuten fietsen tussen de boerderijen waar je vlees, groenten en fruit zo vers van het land bij de boerenwinkel kan krijgen. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:47 |
Dikke onzin idd. "Joah hier in de provincie eten we alleen eerlijke PRODUCTEN van DE BOER". Wat onzinnig. En idd, als jij in Den Haag woont bijvoorbeeld, kun je gewoon naar t Westland voor die dingen. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:48 |
Alsof wanneer je dingen in het westland koopt die anders zijn dan in de Supermarkt. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 08:50 |
Nee, maar t is zo eerlijk omdat er geen tussenhandel tussenzit. | |
sjorsie1982 | dinsdag 10 mei 2022 @ 09:18 |
Vandaar de aantallen... | |
arvensis | dinsdag 10 mei 2022 @ 09:35 |
Zo te zien ben ik de enige, maar ik was mijn kip inderdaad. En ik spoel rijst ook een paar keer om. ![]() | |
fathank | dinsdag 10 mei 2022 @ 09:41 |
Tong Picasso ![]() Over culinair erfgoed gesproken. | |
Farenji | dinsdag 10 mei 2022 @ 09:44 |
Rijst wassen heeft wel een functie, je wast het stof/vuil en de zetmeel ervanaf, dat maakt de rijst lekkerder en minder plakkerig. | |
herverwijderd | dinsdag 10 mei 2022 @ 09:49 |
Niet je kip gewoon even mee laten draaien met de witte was ![]() | |
Tengano | dinsdag 10 mei 2022 @ 09:51 |
Vrouwen die hun kip niet wassen ![]() | |
Sunshine1982 | dinsdag 10 mei 2022 @ 10:00 |
Nou, bij sommige vrouwen is het meer een kalkoen. Schat ik zo in ![]() | |
crystal_meth | dinsdag 10 mei 2022 @ 10:09 |
Om dezelfde reden waarom je kippenvlees op een hogere temperatuur moet bereiden dan een steak? Omdat het veel meer bacteriën bevat. 145°F is 63°C, maar als je een steak "blue" bakt wordt ie slechts tot 45°C opgewarmd. 165°F is 74°C. https://www.usda.gov/medi(...)mmended-temperatures Het wassen heeft geen zin, aangezien je de bacteriën niet allemaal kan wegwassen, maar ik kan me best voorstellen dat sommigen zouden denken dat het veiliger is... [ Bericht 6% gewijzigd door crystal_meth op 10-05-2022 10:15:15 ] | |
Makrelis | dinsdag 10 mei 2022 @ 10:17 |
Gekookt ei in een bakje water in de koelkast bewaren. Die dooier blauw. Wat ontzettend ranzig en dan ook nog denken dat dat hygiënisch is. | |
Tengano | dinsdag 10 mei 2022 @ 10:18 |
| |
crystal_meth | dinsdag 10 mei 2022 @ 10:26 |
Wie zou dit willen proberen: ![]() ![]() De Japanners hebben naast sushi (rauwe vis) en sashimi (rauw vlees) ook torisashi: rauw kippenvlees. | |
Tengano | dinsdag 10 mei 2022 @ 10:27 |
| |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:00 |
Ehhhh, nee, die sla ik even over | |
Bocaj | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:17 |
Schijnt makkelijker te gaan... (Vooral als je vrij normale (niet al te scherpe) messen hebt en géén scherpe koksmessen...) Mijn scherpste mes is een schilmes of een steak-mes... ![]() | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:18 |
Kip wassen ![]() | |
maily | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:21 |
Met chloor en wasverzachter. | |
Bocaj | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:23 |
In de US of A heb je wel van die chloorkippen... (Kippen gewassen in een licht chloorbadje (in de fabriek) voor desinfectie.) | |
maily | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:25 |
Ieuw .... | |
Kim-Holland | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:35 |
Kippenpoten altijd wassen, al is het maar om de kleine botsplinter-restjes en ander loshangende botjes aan de achterkant weg te spoelen. | |
Tengano | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:36 |
Het zal zijn oorsprong dan wel hebben dat mensen in landen waar ze nog op de stoep poepen eerder ziek worden van een kip dan van rood vlees bijvoorbeeld. Derhalve dachten ze laten we dan die kippen voortaan maar wassen want je weet maar nooit ![]() | |
Sunshine1982 | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:37 |
Even een varkentje kippetje wassen. | |
Cockwhale | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:38 |
Ik was mijn gehakt ook altijd, sliertje voor sliertje. | |
Zwartwasser | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:39 |
Nee van die mensen die gekookte eieren half rauw als snot eten, dat is veilig en gezond. Of die vlees rauw, rare of medium eten. Of andere ranzige zaken, magnetron maaltijden vol e-nummers, maar kip wassen ieeeeeuwwwwww!! Gewoon alles uit het pakje direct in het pannetje mieteren, dat is hygiënisch. En dan het vreemd vinden dat dit soort mensen met allerlei rare ziektes te maken krijgen. | |
Cockwhale | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:40 |
Whitewashing, typisch weer. Zelfs de bruine kip is niet veilig! | |
Sunshine1982 | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:41 |
Sommig vlees dien je ook (semi) rauw te eten. Een tartaartje bijvoorbeeld is niet lekker als het helemaal doorbakken is. | |
Cockwhale | dinsdag 10 mei 2022 @ 11:41 |
![]() Ik rol mijn kip altijd nog even door gras, zand en modder, schuurt de maag! | |
monkyyy | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:08 |
![]() | |
potjecreme | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:15 |
Dit, uiteraard niet om salmonella weg te spoelen. Of als ik de haren/veertje uit de vel heb getrokken en gebrand, dan ook even wassen. | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:19 |
Steak tartare inc rauw ei een aantal jaren geleden gegeten in Parijs, met 38 graden op het terras in de smog ![]() Vond dat ik best lef had ![]() ![]() Steak tartare ![]() | |
ootjekatootje | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:44 |
Ik vind het stoer, ![]() | |
probeer | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:47 |
Schoon water zal de kip inderdaad niet deren. Rauwe kip de rest van je keuken wel. | |
potjecreme | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:47 |
Van die 15 minuten uit de koeling naar jouw maagzuur. Dat vond je lef hebben. Ok | |
probeer | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:50 |
Beste steak tartare die ik ooit at was in een klein restaurantje zonder (al te veel) toeristen in arrondissement 13. Heerlijk. Perfect. Word er nog steeds blij van als ik er aan terug denk. | |
ootjekatootje | dinsdag 10 mei 2022 @ 12:58 |
15 minuten? In het beste geval wel ja, met een beetje pech staat het al ff buiten de koeling. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:02 |
U heeft tong? Kan ik een tong picasso krijgen Nee, sorry, we hebben alleen vers fruit, geen blik | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:03 |
Alors? Wie wordt daar nou ziek van? | |
Gia | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:04 |
Kip wassen? Soms is kipfilet wat vochtig, dat dep ik dan wel droog, maar maak het zeker niet nog natter. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:06 |
Overigens eten Surinamers iedere baggerkip. Namelijk ook die gore rottisseriekip op de Haagse Markt ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:17 |
Wij zaten toen ook in arrondissement 13 ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:21 |
En het was toen al een paar weken met temperaturen buiten tussen de 30 en 40 graden. Je weet nooit echt natuurlijk hoe het er in de keuken aan toe gaat. Maar ik vertrouwde erop dat het goed was en heb ook geen reeskak gekregen na het eten ervan. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:25 |
Het is gvd maar wat rundvlees hè? Je bent zeker niet hardcore. | |
KillemWieft | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:28 |
Maar wel aarsmaden! | |
Tengano | dinsdag 10 mei 2022 @ 13:31 |
Voor de mensen hier die 'walgen' van rauw vlees eten: Filet Americain ![]()
![]() | |
michaelmoore | dinsdag 10 mei 2022 @ 14:03 |
ik lust geen rauwe kip | |
Maron | dinsdag 10 mei 2022 @ 14:16 |
Met kip moet je altijd voorzichtig zijn, maar eerst wassen doe ik niet..evt droogdeppen met wat keukenrolpapier, dan kruiden en aanbraden, en goed laten garen.. Rauw vlees/ vis eten kent altijd een gevaar..worminfecties, en bij vis zelf tbc… Voor mij geen sushi..🤢 | |
ReplaR | dinsdag 10 mei 2022 @ 14:22 |
Het gaat om het rauwe Ei. | |
FlauwKapsel | dinsdag 10 mei 2022 @ 14:27 |
Dat ligt er geen 'tijdje' op. Dat wordt er als laatst op gedaan en gelijk geserveerd. | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 10 mei 2022 @ 15:08 |
Tbc bij het eten van rauwe vis? Kun je daar meer over vertellen? Tbc moet je toch inademen om ziek te worden? Ik heb latente TBC en heb altijd gedacht het ergens in Azië of Afrika opgelopen te hebben. | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 15:46 |
Er staat niet eens op de verpakking van vlees dat je het moet wassen, hoe komen mensen hierbij ![]() | |
silverhill | dinsdag 10 mei 2022 @ 16:11 |
Als je dit doet omdat je denkt dat je hiermee ziekteverwekkers weg wast loop je zo'n 150 jaar achter (als je tenminste alleen water gebruikt). En als je hierna de kip verhit tot de juiste temperatuur gaan die ziekteverwekkers sowieso al dood. | |
nomina | dinsdag 10 mei 2022 @ 16:18 |
Zoiets? Of een bad, kan ook; | |
harrievankempen | dinsdag 10 mei 2022 @ 18:17 |
Nee hoor | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 20:37 |
Haha, wat moet je idd gebruiken voor het wassen van de kip ![]() ![]() | |
Nieuwschierig | dinsdag 10 mei 2022 @ 21:38 |
M'n moeder deed dat maar dat was ook omdat m'n vader de kip slachtte en er vaak nog resten bloed of darminhoud aan konden zitten. En ook een kipfiletje komt gewoon van een geslachte kip waar de maag, aderen, darmen met meer of minder geweld uitgehaald zijn. En hoe goed de slachterij ze dan wast weet je nooit. | |
Nieuwschierig | dinsdag 10 mei 2022 @ 21:39 |
dubbel. | |
Tante__Lien | dinsdag 10 mei 2022 @ 21:44 |
Gewoon wassen in azijn of citroensap. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 10 mei 2022 @ 21:45 |
Waarom? | |
Tanatos | dinsdag 10 mei 2022 @ 22:17 |
Oh het is Japans, ik dacht daar is het kruisbesmettingsfeest dat fonduen heet. Ik zou het wel proberen trouwens, zeker in Japan. [ Bericht 3% gewijzigd door Tanatos op 10-05-2022 22:53:41 ] | |
Tanatos | dinsdag 10 mei 2022 @ 22:25 |
Het gemiddelde steakmes is waardeloos om vlees te snijden. Pak gewoon een scherp glad mes, ipv die kartel (scheur/zaag) troep. Ik heb liever een schilmesje bij een fatsoenlijke steak dan een steakmes. | |
#ANONIEM | dinsdag 10 mei 2022 @ 22:40 |
Ik snap eigenlijk niet waarom @Bocaj met al die fijne messenzegel-acties bij diverse supermarkten nog geen goed mes heeft aangeschaft voor een klein prijsje ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2022 22:41:24 ] | |
Tanatos | dinsdag 10 mei 2022 @ 22:52 |
Dat snap ik wel, ik spaar eigenlijk ook nooit zegeltjes. Wat ik niet snap is dat hij niet tenminste 1 iets beter mes heeft dan een schilmesje of een steakmes. Maar goed ieder zijn keuzes. | |
EdvandeBerg | woensdag 11 mei 2022 @ 00:28 |
Kip afspoelen onder de kraan? Een beetje vent laat de kip een uurtje draaien in de vaatwasser | |
Bocaj | woensdag 11 mei 2022 @ 08:13 |
Zegels dit, zegels dat, zegels zus, zegels zo.... Ik zeg eigenlijk altijd nee... Zeker 1 zegel bij 50 euro boodschappen en dan één kutmes voor 10 zegels en 30 euro bijbetaling... ![]() Maar misschien overdrijf ik nu... ![]() | |
Bocaj | woensdag 11 mei 2022 @ 08:14 |
Ik snijd nooit rauw vlees eigenlijk... gaar kipfilet kun je gewoon met een eetmes snijden... | |
silverhill | woensdag 11 mei 2022 @ 09:37 |
Overigens. Als je ze alsnog wil wassen, geef de kip dan een paar uur een zoutbad ('brine'), dan is én je kip 'gewassen' en je bevordert de smaak en textuur van de kip. | |
crystal_meth | woensdag 11 mei 2022 @ 09:49 |
Rauwe eieren heb ik vroeger enkele keren gegeten. Meestal als grap: twee gaatjes erin prikken, leegzuigen, en dan het (lege) ei op iemand's hoofd stukslaan. | |
PiyeReloaded | woensdag 11 mei 2022 @ 09:52 |
Voelt als een grap waar je jezelf meer mee naait dan het doelwit ![]() | |
Tyranoesauroes | woensdag 11 mei 2022 @ 22:45 |
Wassen deze mensen ook altijd de plastic verpakking voordat ze die weg doen? | |
Werkman | woensdag 11 mei 2022 @ 22:53 |
Ik ook niet. Iedere sukkel met het minste geringste over bakken en braden weet toch dat het braden in gloeiende vet en oven al afrekent met bacteriën? Beter dan heet water in ieder geval. | |
Tanatos | woensdag 11 mei 2022 @ 23:48 |
Aha, een 3e mes. Wat is een eetmes? | |
Tanatos | woensdag 11 mei 2022 @ 23:49 |
Ja, dan heeft het zin. Salmonella gespetter daarentegen.... ![]() | |
Bocaj | donderdag 12 mei 2022 @ 08:09 |
Als in 'mes en vork' aan tafel... | |
Tanatos | donderdag 12 mei 2022 @ 12:15 |
Ik gebruik voor recepten regelmatig rauwe eieren. Zowel eigeel als eiwit, meestal geklopt. | |
bloodymary1 | vrijdag 13 mei 2022 @ 17:40 |
![]() | |
ludovico | vrijdag 13 mei 2022 @ 18:02 |
99% van de statistieken van onderzoekjes die gedeeld worden door MSM zijn louter propaganda. | |
Poefbank | vrijdag 13 mei 2022 @ 18:45 |
![]() | |
maily | donderdag 2 juni 2022 @ 21:33 |
![]() Lekker hygiënisch je kip wassen met je kat op het aanrecht ![]() Wie verzint die foto's?! ![]() | |
Sunshine1982 | donderdag 2 juni 2022 @ 21:34 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Rogue2.0 | donderdag 2 juni 2022 @ 21:45 |
Ze doen het om het schoon te wassen. Het vet wordt eraf geschrapt, de draadjes worden eruit getrokken. Vaak wassen ze het met azijn of lemon (natuurlijk ook water). Het vlees wordt bleker en schoon en de rauwe geur minder sterk. Ik kan heel vaak wel vertellen wanneer klaargemaakte kip niet gewassen is. De geur en smaak maakt mij misselijk. En je kunt lachen om de spetters, maar nog nooit is iemand doodgegaan aan waskipspetters | |
the-eye | donderdag 2 juni 2022 @ 21:46 |
Sinds dit topic was ik de kipfilé | |
silverhill | vrijdag 3 juni 2022 @ 12:18 |
Het is me nog steeds niet duidelijk wat er precies vanaf gewassen wordt. Ja als je niet met een nette kipfilet begint, moet je wat meer trimmen, maar dat valt niet onder wassen. Als ik prei was, dan was ik zand en ander gruis weg. Als ik fruit was, dan was ik (hopelijk) viezigheid en bacteriën weg van andere mensen die het hebben aangeraakt, omdat ik het zo rauw ga eten. Welke viezigheid zit er uitsluitend op de buitenkant van een kipfilet? Als alleen de buitenkant van de kip meurt, dan is er echt iets misgegaan met de voorbereiding ervan en zou ik daar geen kip meer halen. Gewone kiplucht zit door het hele vlees heen, daar gaat wassen niets aan veranderen. Marineren (kruiden, azijn, citroen, karnemelk, etc.) kan natuurlijk wel onwelgevallige geuren en smaak camoufleren. | |
borbit | vrijdag 3 juni 2022 @ 14:16 |
In onder andere de VS wassen ze kippenvlees met bleek in de fabriek. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 juni 2022 @ 16:03 |
Hier een blanke die ook soms de kipfilet wast. Soms is het gewoon wat vettig en dan spoel je dat eraf. Kipfilet wat ingevroren is geweest voelt vaak wat vettig aan ook. Bij bouten pulk ik ook de rommel aan de ene kant eruit en spoel het af onder de kraan. Niks met bacteriën oid te maken dat ik dit doe. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 juni 2022 @ 16:09 |
Nog nooit last van gehad en ik ben inmiddels stokoud. | |
appreciate | vrijdag 3 juni 2022 @ 16:27 |
Ja hoor ![]() | |
Rogue2.0 | vrijdag 3 juni 2022 @ 16:45 |
Niets met rotte kip te maken. Heb je nooit de geur van rauwe kip geroken? | |
Rogue2.0 | vrijdag 3 juni 2022 @ 16:46 |
Net wat de persoon onder jouw bericht zegt. Gewoon schoonmaken. | |
appreciate | vrijdag 3 juni 2022 @ 17:06 |
Dat is gelukkig al jaren geleden. Maar ik geloof er weinig van dat je die eraf kunt wassen. En al helemaal niet dat jij kunt proeven of bereide kip gewassen is. | |
Rogue2.0 | vrijdag 3 juni 2022 @ 17:35 |
Okay, dan geloof je maar niet. Het is niet vreemd dat iets wat je zelf niet kent, niet voor te stellen is. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 juni 2022 @ 17:50 |
Mijn eerste bijbaantje was werken bij een poelier. Ik ben een kenner dus ![]() Kip stinkt! Maargoed ik heb ook aardbeien geplukt. Die vind ik 35 jaar later nog steeds stinken. | |
Rogue2.0 | vrijdag 3 juni 2022 @ 17:53 |
Ik heb nooit bij een poulier gewerkt, maar mijn opa had altijd zijn eigen kippen geslacht en geplukt. Dus ik ken het ook ![]() Aardbeien vind ik niet stinken, maar ik was het altijd wel voordat ik het eet. | |
maily | vrijdag 3 juni 2022 @ 18:01 |
Tomaten(planten)! Die stinken! | |
#ANONIEM | vrijdag 3 juni 2022 @ 18:12 |
AARDBEIEN WASSEN!?11!????1 ...:
| |
Rogue2.0 | vrijdag 3 juni 2022 @ 18:25 |
En druiven, appels. Peren en mango schillen en onder de kraan afspoelen. Yep, dat doe ik allemaal. Gewoon omdat het dan gewassen is | |
maily | vrijdag 3 juni 2022 @ 19:17 |
Schillen EN wassen? | |
Rogue2.0 | vrijdag 3 juni 2022 @ 19:50 |
![]() | |
FlauwKapsel | vrijdag 3 juni 2022 @ 22:46 |
Druiven schillen... | |
PiyeReloaded | zaterdag 4 juni 2022 @ 08:54 |
'Mijn opa rookte elke dag en die is 95 geworden.: Kook je ook je groentes tot snot? Wat zonde van de vitamines om een peer te schillen. | |
Rogue2.0 | zaterdag 4 juni 2022 @ 09:46 |
Groente was ik eerst om ze dan beetgaar te koken. Dat beetje vitamines van de peerschil maakt geen verschil, hoor. | |
michaelmoore | zaterdag 4 juni 2022 @ 10:29 |
ja het heeft inderdaad geen zin om kip af te spoelen voor het braden maar het is een gewoonte denk ik ok dat is geen probleem | |
PiyeReloaded | zaterdag 4 juni 2022 @ 10:54 |
Dat maakt wel degelijk verschil. Als je in iedere peer die je eet, onnodig een significant deel van de vitamines wegsnijdt (en al helemaal van de vezels), dan krijg je op termijn gewoon een stuk minder binnen, tenzij je compenseert met extra fruit. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 4 juni 2022 @ 10:58 |
Aangezien de schil van veel fruit behandeld wordt, eet ik zeker geen schil. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 4 juni 2022 @ 10:58 |
Klopt, net zoals er chloor in drinkwater gaat in de VS. | |
Rogue2.0 | zaterdag 4 juni 2022 @ 11:05 |
Alsof mijn eten alleen bestaat uit peren. ![]() | |
borbit | zaterdag 4 juni 2022 @ 13:30 |
In Europa ook zat landen waar het water naar chloor smaakt. | |
maily | zaterdag 4 juni 2022 @ 13:31 |
België .... |