abonnement bol.com Coolblue
pi_203271662
Ook in dit deel van de reeks kun je met FOK!kers delen welke boeken je aan het lezen bent.

Wil je een uitgebreide mening over een boek posten, dan kan dat ook hier: http://forum.fok.nl/topic/1595368
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup!
www.elvegeluk.nl
pi_203271672
Ik ga vanavond in dit boek beginnen, vorig jaar alle boeken van Sophia Drenth aangeschaft dus het werd wel eens tijd hiervoor

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup!
www.elvegeluk.nl
pi_203271769
Children of the night. What music they make.
pi_203280018
pi_203294346
Erdal Balci - De Gevangenisjaren
pi_203327896


Een jaar of 15 geleden gelezen. Nu - in tijden van machtspolitiek van Poetin, een zelfbewuster China en populisten aan de macht in Polen en Hongarije - weer eens uit de boekenkast gehaald.
Eens kijken hoe gedateerd e.e.a. overkomt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 23 januari 2022 @ 15:07:35 #8
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203332461

quote:
Hoewel de eerste publicatie van de serie in drie delen de twee romans Bonanza en The Juncto combineerde, zullen de plots hier als afzonderlijke entiteiten worden behandeld, trouw aan de oorspronkelijke bedoeling van de auteur.
Bonanza[edit]
Aan het begin van Bonanza ontwaakt Jack Shaftoe uit een syphilitische black-out van bijna drie jaar. Gedurende die tijd was hij een galeislaaf van piraten. De andere leden van zijn bank, een bont gezelschap dat zichzelf "De Cabal" noemt en onder wie mannen uit Afrika, het Verre Oosten en Europa, beramen een complot om zilver te veroveren dat illegaal uit Centraal-Amerika was verscheept door een Spaanse onderkoning; zij overtuigen de pasja van Algiers en hun eigenaar om deze onderneming te sponsoren en te onderhandelen over hun vrijheid en een aandeel in de winst. Zij nemen het schip in, maar als zij aan boord gaan, vinden zij het vol, niet met zilver zoals zij hadden verwacht, maar met goud. Op de vlucht voor de Spanjaarden worden ze gevolgd door een fregat in dienst van de hertog van Arcachon, een investeerder in hun plan en een man die Jack wil vermoorden omdat hij een feestje in The King of the Vagabonds heeft verpest. Omdat ze geloven dat de hertog van plan is de Cabal te bedriegen bij de investering, varen ze naar Egypte en vervoeren het goud over land naar Cairo.
In CaÔro onderhandelt de Cabal met de mannen van d'Arcachon voor een ontmoeting met de hertog zelf; als een stimulans voor deze ontmoeting bieden ze aan Jack uit te leveren. Jack hakt het hoofd van de hertog af om Eliza te wreken, die de hertog meer dan tien jaar eerder tot slaaf had gemaakt. Er volgen gevechten tussen de Cabal en de musketiers van d'Arcachon. De Cabal slaagt erin te ontsnappen (met een aantal leden en een groot deel van het goud) en vlucht naar Mokka. Daar ze beseffen dat ze in geen enkele Europese haven meer welkom zijn, dragen ze het goud naar India, waar ze gevangen worden genomen door een piratenkoningin die het goud inpikt. De Cabal blijft berooid achter en de leden raken verspreid. Sommigen worden gerekruteerd in het leger van een plaatselijke koning. Jack komt te werken in een dierenkliniek in Ahmedabad.
Een jaar later herenigt Jack zich met enkele leden van de Cabal en vat een plan op om goederen te vervoeren via een route die door geen enkele handelaar mag worden gebruikt omdat deze wordt beheerst door legers van plunderaars. Jack laat de Cabal zien hoe ze fosfor uit urine kunnen maken, en ze gebruiken het om zich een weg door de route te banen. Voor zijn rol in het openen van de handelsroute wordt Jack beloond met een tijdelijk koningschap van drie jaar over een verarmd deel van India. Tijdens zijn bewind geeft Jack leiding aan de bouw van een schip van duurzaam teakhout, met geld dat is geÔnvesteerd door de piratenkoningin die het goud van de Cabal in beslag had genomen, en Sophie, keurvorstin van Hannover. Jack overweegt het schip direct naar Eliza te noemen, met wie hij zo graag herenigd wil worden, maar op advies van de alchemist Enoch dat dit politieke complicaties voor de hertogin zou kunnen opleveren, doopt Jack het schip uiteindelijk Minervainstead.
De Cabal vervoert gewaterd staal en andere waardevolle voorwerpen van India naar Japan, en verhandelt ze voor kwikzilver. Kwik heeft een hoge prijs in Amerika, waar het nodig is voor de zilvermijnen. Een Spaans galjoen stemt er in het geheim mee in Minerva de weg over de Stille Oceaan te wijzen en hen te helpen handel te drijven in de Amerika's. Het galjoen zinkt, en Minerva neemt het op tegen de twee enige overlevenden, waaronder Edmund de Ath. Jack, een ander lid van de Cabal, en de Ath worden gevangen genomen en gemarteld door de Spaanse Inquisitie, maar ze kunnen zich vrijkopen met zilver dat ze in ruil voor kwik hebben gekregen.
Jack ontvangt een brief van Eliza waarin ze hem aanspoort haar in Qwghlm te ontmoeten. Beladen met kostbare metalen vaart Minerva erheen, maar ontdekt dat de uitnodiging een valstrik was; de Fransen nemen hen gevangen en nemen hun goud en zilver in beslag. De brief was vervalst door Edmund de Ath, in werkelijkheid …douard de Gex in vermomming, die had samengewerkt met Vrej, een van de Cabal-leden, die geloofde dat zijn familie onrecht was aangedaan door Jack. Minerva en haar bemanning mogen zonder lading vertrekken, maar Jack wordt gevangen gezet door de hertog van Arcachon, zoon van de man wiens hoofd Jack in CaÔro afhakte, en echtgenoot van Eliza. Vrej ontdekt het bedrog en doodt de duc d'Arcachon, waarna hij zelfmoord pleegt om wraak op zijn familie te voorkomen. De hertog was van plan Jack voor de rest van zijn leven gevangen te zetten, maar de Franse koning Lodewijk XIV bevrijdt hem om hem te vragen de Tower of London (en daarmee de Munt van Engeland) te helpen plunderen en zo de economie van het vijandelijke land lam te leggen.

The Juncto
Het boek opent met een uitleg hoe Bob Shaftoe in het bezit was gekomen van de correspondentie van d'Avaux, de Franse diplomaat die Eliza in Quicksilver als dubbelspion voor Willem van Oranje om de tuin had geleid. Eliza is gevangen genomen door Jean Bart in een poging om naar Engeland te ontsnappen, en is opgesloten in een huis in Duinkerken. Daar snellen zowel haar minnaar Rossignol, de cryptograaf van de koning, als d'Avaux naar haar toe. Onder chantage van d'Avaux geeft Eliza toe het enorme fortuin dat zij heeft verdiend met de handel in Amsterdam voor onbepaalde tijd uit te lenen om de oorlogsinspanningen van de koning te financieren.
Het verlies van haar fortuin dwingt Eliza terug te keren naar het hofleven, waar zij verneemt dat de hertog d'Arcachon de man was die haar en haar moeder tot slaven had gemaakt op het eiland Qwghlm. Eliza begint al snel een plan te beramen om hem te vermoorden. Maar voordat ze dat kan doen, hoort ze van de dood van d'Arcachon door toedoen van Jack. Jack had over het lichaam van d'Arcachon verklaard dat hij hem had gedood voor een minnaar. Bij de terugkeer van zijn hoofd in Frankrijk, beseft d'Avaux wie de minnaar van Jack is. Voordat Eliza's relatie met Jack kan worden onthuld, trouwt Eliza met …tienne, de zoon van de hertog en wordt zij hertogin d'Arcachon.
Na het huwelijk wordt Eliza's onwettige kind met Rossignol ontvoerd op bevel van Lothar von Hacklheber om haar onder druk te zetten. Om wraak te nemen, neemt Eliza deel aan een reeks financiŽle manoeuvres waarbij de Franse voorbereidingen voor een invasie in Engeland betrokken zijn. De invasie wordt uiteindelijk afgeblazen in de nasleep van de slagen van Barfleur en La Hogue, maar Eliza's manipulaties slagen erin haar rijker dan ooit te maken, terwijl ze het huis van Hacklheber op de knieŽn krijgt.
Het verhaal concentreert zich weer op Bob Shaftoe, als hij met de Black Torrent Guard deelneemt aan de campagne van Willem III tegen Jacobus II in Ierland.
De tweede helft van het boek volgt de levens van Eliza, Leibniz, Newton, Waterhouse, en Sophia Charlotte gedurende de volgende 10 jaar. Waterhouse confronteert Newton met zijn steeds onstabieler gedrag en zijn vruchteloze pogingen om een "theorie van alles" af te leiden onder de stimulerende invloed van Newtons goede vriend Fatio. Verscheidene personages van de Royal Society vormen "de Juncto", een genootschap dat de Britse handel nieuw leven wil inblazen door middel van een monetaire hervorming. De Juncto richt de Bank of England op en biedt Newton een baan aan als directeur van de Munt. Eliza wordt besmet met de pokken, maar overleeft. Zij ontmoet haar oude vriendin Prinses Eleanor, die door haar tweede echtgenoot, John George IV, naar een armenhuis werd verbannen; zij betaalt hem terug door ook hem met de pokken te besmetten, en hij blijkt niet zoveel geluk te hebben. Prinses Eleanor sterft en haar dochter, Caroline, wordt geadopteerd door Sophia Charlotte. Caroline blijkt een pienter meisje te zijn met belangstelling voor natuurwetenschappen en ze sluit al snel vriendschap met Leibniz.
Het verhaal eindigt in 1702 met Eliza, een rijke hertogin van Arcachon en Qwghlm en weduwe, Newton aan het hoofd van de Londense Munt, Waterhouse die besloten heeft naar Massachusetts te verhuizen en aan zijn Logic Mill te werken, weg van Europese afleidingen, Sophia Charlotte de koningin van het pas gevormde Koninkrijk Pruisen, en Leibniz de president van de Pruisische Academie van Wetenschappen.

Thema's
Net als in Quicksilver houdt Stephenson zich bezig met de ontwikkeling van de moderne economie, wetenschap, politiek, valuta, informatietechnologie, handel, religie en cryptografie.[4]Ook al behandelt Stephenson deze ideeŽn zeer uitvoerig, "zijn aandacht voor detail en plezier in het verschaffen van historische context geven de oplettende lezer een liberale opleiding, terwijl zijn verbeelding en humor verrukken."
Overweldigend heeft De verwarring een nadruk op de economie die niet zo volledig aanwezig was in Quicksilver. Andrew Leonard stelde De verwarring tegenover Kwikzilver: "Als je zou kunnen stellen dat Kwikzilver ging over de geboorte van de wetenschappelijke methode en de toepassing van de rede bij het ontsluieren van de mysteries van het bestaan, dan zou je ook kunnen zeggen dat De verwarring over geld gaat." Het boek besteedt veel aandacht aan bankiers, het delven van goud en zilver in de nieuwe wereld, en het idee om los te breken van edele metalen in het gebruik van geld.
Hij onderzoekt in het bijzonder de hoeveelheid excessen die betrokken zijn bij regeringen en het financiŽle systeem in die periode, evenals de hogere klassen. Leonard zei dat "Stephenson ons in de hele Barokcyclus lijkt te vertellen dat de werkelijke manier waarop dingen echt gebeurden - de manier waarop kredietsystemen werden gecreŽerd of hout werd geleverd - net zo dwaas is als alles wat een fabeldichter zou kunnen verzinnen uit de wilde speculaties van zijn of haar eigen geest. Ook de stijl bootst deze overdaad na door de nadruk te leggen op overdreven ideeŽn en handelingen. Een recensent, die deze complexiteit en overdaad onderzocht, noemde het "een barok kerkorgel, midden in het spelen van een ingewikkelde fuga op volle toeren. Aan het eind is de lezer ofwel weggevlucht, ofwel gebiologeerd, wachtend op wat er verder gaat gebeuren."
WIKIPEDIA
pi_203335448
Tap tap tap
pi_203335475
  zondag 23 januari 2022 @ 18:08:45 #11
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_203335575
quote:
Ik vond hem zwaar. Niet eens door het thema (jappenkampen), maar door zijn zwaarmoedige schrijfstijl.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_203335854
quote:
2s.gif Op zondag 23 januari 2022 18:08 schreef SEMTEX het volgende:

[..]
Ik vond hem zwaar. Niet eens door het thema (jappenkampen), maar door zijn zwaarmoedige schrijfstijl.
Het frustreerde mij deels. Ik wilde weten waarom hij geen contact had met zijn moeder. Misschien was dat wel te lezen door de regels heen maar ik hoopte dat hij het zelf zou zeggen. Het frustreerde mij dat hij wel kon schrijven over verschrikkelijke dingen die daar gebeurde, maar totaal niet contact stond met zichzelf en zijn gevoel.

[ Bericht 0% gewijzigd door coinchantal op 23-01-2022 18:28:22 (extra woord) ]
pi_203338641
Ik ben Trainspotting (in 't Schots) aan het (her)lezen. Nu ik samenwoon met een Schot en er vier jaar heb gewoond is het zůveel makkelijker te lezen (maar nog steeds moet ik stukjes hardop doen) dan toen ik het de eerste keer las. De NL vertaling van dit boek (dat ik er stiekem bijhield op de Havo) slaat echt nťrgens op vergeleken met het origineel. O+
Mon 'en!
  zondag 23 januari 2022 @ 21:42:36 #14
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_203338669
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 januari 2022 @ 22:11:08 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_203339105
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 25 januari 2022 @ 12:32:09 #16
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_203357392
Ik vond deze op mijn eettafel
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_203358360
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:02:49 #18
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203359240
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 22:11 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Die is zo langzaam aan een nieuwe, herziene, uitgave toe.
  woensdag 26 januari 2022 @ 11:30:02 #19
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_203370789
quote:
0s.gif Op maandag 17 januari 2022 14:34 schreef golfer het volgende:
Al een paar jaar oud:In de herfst van 1971 komt een Noors echtpaar om het leven in een bos in Frankrijk. Hun driejarige zoontje Edvard blijft ongedeerd en groeit op bij zijn grootvader op een afgelegen boerderij in Noorwegen. Wanneer deze twintig jaar later overlijdt, blijft Edvard alleen achter, met grote, onbeantwoorde vragen. Wat deden zijn ouders in dat afgesloten bos, en was het toeval dat ze op een oude gasgranaat uit de Eerste Wereldoorlog stapten? En wie heeft die prachtige doodskist gestuurd voor zijn grootvaders begrafenis, een ongekend staaltje vakmanschap, gemaakt van een houtsoort die niemand ooit heeft gezien? Zijn zoektocht naar antwoorden voert Edvard van Frankrijk naar de Shetland-eilanden en naar de duistere krochten van zijn familieverleden, dat nauw verbonden is met de grote Europese tragedies van de twintigste eeuw.
Ben zo'n 1/3 ver en leuk boek hoor, benieuwd naar wat Edvard nog gaat ontdekken.
  woensdag 26 januari 2022 @ 11:35:30 #20
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_203370889
Op de e-reader:

Over het proces tegen Adolf Eichmann in '61. Wilde eigenlijk het verslag van Hannah Arendt over dezelfde zaak lezen, maar ik wacht tot die beschikbaar komt in de bibliotheek.

[ Bericht 0% gewijzigd door SEMTEX op 26-01-2022 12:17:40 ]
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  woensdag 26 januari 2022 @ 11:50:21 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203371126
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 11:30 schreef kl1172 het volgende:

Ben zo'n 1/3 ver en leuk boek hoor, benieuwd naar wat Edvard nog gaat ontdekken.
Ik ben er ook nog steeds mee bezig, zit ook ongeveer op 1/3e.
Leest lekker.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 januari 2022 @ 16:50:01 #22
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_203375640
Luisteren jullie ook naar boekenpodcasts? Ik hou erg van BoekenFM en Tzumcast bijvoorbeeld. Doe er veel lees-inspiratie op.

Na het geweldige 'Kruispunt' van Jonathan Franzen ga ik nu 'De Ondergrondse Spoorweg' van Colson Whitehead een tweede kans geven (ben er ooit in begonnen maar heb 'm om een of andere reden niet uitgelezen).

in de haak.
pi_203381592
Het laatste deel van deze serie ga ik nu aan beginnen

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup!
www.elvegeluk.nl
pi_203387138
Ben begonnen aan Dubbel leven van Axel de Vos.
  donderdag 27 januari 2022 @ 16:50:14 #25
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203390268
In November kwam Termination Shock uit, ik schreef daar toen dit over nadat ik het uit had.

quote:
0s.gif Op zondag 14 november 2021 11:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Vanmiddag begonnen in de nieuwe Neal Stephenson, Termination Shock

Termination Shock is een science fiction roman van de Amerikaanse schrijver Neal Stephenson. Belangrijke thema's zijn de klimaatverandering, wereldwijde overstromingen, en pandemieŽn. Het boek speelt zich af in een nabije toekomst waar de klimaatverandering de menselijke samenleving aanzienlijk heeft veranderd

Het boek begint met Amalia, ze is koningin van Nederland en piloot van haar eigen prive jet. Door weersomstandigheden moeten ze van Houston naar Wacko (Texas) uitwijken om te landen. Dit gaan mis doordat er wilde zwijnen op de landingsbaan rennen. De toon wordt direct gezet in deze technothriller, zoals we gewend zijn van Neal Stephenson.

Eťn man heeft een groot idee om de opwarming van de aarde tegen te gaan, een masterplan dat misschien het best omschreven kan worden als "elementair". Maar zal het werken? En net zo belangrijk, wat zijn de gevolgen voor de planeet en de hele mensheid als het wordt toegepast?

Van het Texaanse binnenland tot het Nederlandse koninklijk paleis in Den Haag, van de besneeuwde toppen van de Himalaya tot de zonovergoten Chihuahuan-woestijn, Termination Shock brengt een ongelijksoortige groep personages uit verschillende culturen en continenten samen die worstelen met de reŽle gevolgen van de opwarming van de aarde. Uiteindelijk stelt het de vraag: Kan het middel erger zijn dan de kwaal?

Het is het tweede boek van Stephenson waar Nederland een belangrijke rol speelt, ook in de Baroque Cycle was Nederland belangrijk aanwezig, maar daarin in de gouden eeuw.

Meer als ik het boek uit heb, en ja, ik ben groot fan van deze schrijver, een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers, die de literatuur in de 21ste eeuw trekt. Technologie is, naast economie, altijd een belangrijk thema in zijn boeken.
Nu heeft ook NRC een recentie erover geschreven

Ik Sleur en Pleur hem ff niet hier, sommige kranten schijnen daar moeilijk over te doen
  Moderator donderdag 27 januari 2022 @ 17:08:19 #26
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_203390492
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 27 januari 2022 @ 19:33:18 #27
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_203392433
quote:
0s.gif Op donderdag 27 januari 2022 16:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
In November kwam Termination Shock uit, ik schreef daar toen dit over nadat ik het uit had.
[..]
Nu heeft ook NRC een recentie erover geschreven

Ik Sleur en Pleur hem ff niet hier, sommige kranten schijnen daar moeilijk over te doen
Ik heb van hem zowel Cryptonomicon als Sevenes gelezen, maar vond van beide boeken het einde wat tegenvallen, alsof het nog niet af was. Is dat bij dit boek beter?
No Dyson Barrier is going to stop me!
  donderdag 27 januari 2022 @ 21:11:21 #28
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203394389
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2022 19:33 schreef Starflyer het volgende:

[..]
Ik heb van hem zowel Cryptonomicon als Sevenes gelezen, maar vond van beide boeken het einde wat tegenvallen, alsof het nog niet af was. Is dat bij dit boek beter?
Het is een prima technothriller, maar niet zo goed als Cryptonomicon
pi_203407050
pi_203436822
'Max, Mischa & het TET-offensief' van Johan Harstad.

Ben ergens op de 100-zoveelste bladzijde en ik kom er niet in! Het boeit me niet.
Het is een dikke pil, en mijn uitgave heeft ook nog eens bijbelachtige, dunne vloeipapieren pagina's, wat een verschrikking is om te hanteren.
Denk dat ik het boek maar even wegleg.
pi_203437206
P.S. Boekenprogramma Brommer op zee start vanavond weer op NPO2 :)
  Moderator zondag 30 januari 2022 @ 19:40:55 #32
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_203437520
quote:
0s.gif Op zondag 30 januari 2022 18:58 schreef Kanaroe het volgende:
'Max, Mischa & het TET-offensief' van Johan Harstad.

Ben ergens op de 100-zoveelste bladzijde en ik kom er niet in! Het boeit me niet.
Het is een dikke pil, en mijn uitgave heeft ook nog eens bijbelachtige, dunne vloeipapieren pagina's, wat een verschrikking is om te hanteren.
Denk dat ik het boek maar even wegleg.
Juist de eerste 100 zoveel bladzijdes zijn dan ook kut. Het verhaal is nog niet begonnen, hoe raar dat ook klinkt :+ ik zou zeker doorlezen :Y
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_203437905
quote:
0s.gif Op zondag 30 januari 2022 19:40 schreef Fok-it het volgende:

[..]
Juist de eerste 100 zoveel bladzijdes zijn dan ook kut. Het verhaal is nog niet begonnen, hoe raar dat ook klinkt :+ ik zou zeker doorlezen :Y
De TT indachtig zal ik vanavond het boek maar weer ter hand nemen. Het moet toch wel Ťrgens een goed boek/verhaal zijn, met al zijn 1200 pagina's.
Bedankt voor je enigzins hoopgevende reactie!
Ik heb wel een vluchtboek ernaast liggen, just in case :)
  Moderator zondag 30 januari 2022 @ 20:09:23 #34
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_203437934
quote:
0s.gif Op zondag 30 januari 2022 20:06 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
De TT indachtig zal ik vanavond het boek maar weer ter hand nemen. Het moet toch wel Ťrgens een goed boek/verhaal zijn, met al zijn 1200 pagina's.
Bedankt voor je enigzins hoopgevende reactie!
Ik heb wel een vluchtboek ernaast liggen, just in case :)
Het boek begint eigenlijk wanneer Max over zijn jeugd verteld. Die intro had echt een stuk korter gemogen, jammer wel want het is echt een topboek maar zo heb je natuurlijk wel de neiging om hem weg te leggen op een gegeven moment
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
  Moderator maandag 31 januari 2022 @ 11:24:53 #35
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_203443859
quote:
Sodeju wat een leuk boek :D ben nog geen 2 hoofdstukken verder en heb me al ontzettend vermaakt en heb veel geleerd in onderwerpen waar ik toch al best wat van af wist :D zelfs dingen die implicaties hebben op mijn werk.. :o _O_
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 31 januari 2022 @ 13:10:53 #36
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203445391
quote:
0s.gif Op zondag 30 januari 2022 18:58 schreef Kanaroe het volgende:
'Max, Mischa & het TET-offensief' van Johan Harstad.

Ben ergens op de 100-zoveelste bladzijde en ik kom er niet in! Het boeit me niet.
Het is een dikke pil, en mijn uitgave heeft ook nog eens bijbelachtige, dunne vloeipapieren pagina's, wat een verschrikking is om te hanteren.
Denk dat ik het boek maar even wegleg.
Wat ik er zo aan kritieken over lees vinden veel meer mensen het zo boeiend als drogende verf, en als ik de synopsis zo lees kan mij het verhaal ook niet boeien. Ik sla hem dus maar over.
  maandag 31 januari 2022 @ 13:11:24 #37
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203445403
quote:
88s.gif Op maandag 31 januari 2022 11:24 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
Sodeju wat een leuk boek :D ben nog geen 2 hoofdstukken verder en heb me al ontzettend vermaakt en heb veel geleerd in onderwerpen waar ik toch al best wat van af wist :D zelfs dingen die implicaties hebben op mijn werk.. :o _O_
Deze lijkt mij ook interessant.
  maandag 31 januari 2022 @ 13:28:24 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203445617
quote:
0s.gif Op zondag 30 januari 2022 18:58 schreef Kanaroe het volgende:
'Max, Mischa & het TET-offensief' van Johan Harstad.

Ben ergens op de 100-zoveelste bladzijde en ik kom er niet in! Het boeit me niet.
Het is een dikke pil, en mijn uitgave heeft ook nog eens bijbelachtige, dunne vloeipapieren pagina's, wat een verschrikking is om te hanteren.
Denk dat ik het boek maar even wegleg.
Ik moest er ook eerst even inkomen en hoewel soms wel voorspelbaar werd het gaandeweg toch steeds een beter boek.
Gaf ook wel een mooi tijdsbeeld weer.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 31 januari 2022 @ 14:05:00 #39
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_203446019
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 13:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat ik er zo aan kritieken over lees vinden veel meer mensen het zo boeiend als drogende verf, en als ik de synopsis zo lees kan mij het verhaal ook niet boeien. Ik sla hem dus maar over.
Zullen er niet veel zijn hoor, 4.4* op Goodreads
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
  maandag 31 januari 2022 @ 14:47:19 #40
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203446574
quote:
10s.gif Op maandag 31 januari 2022 14:05 schreef Fok-it het volgende:

[..]
Zullen er niet veel zijn hoor, 4.4* op Goodreads
"Na het lezen van de recensies van dit boek moest ik het wel lezen. Na 150 pagina's van doorworstelen ben ik er mee gestopt. Wat een vreselijk boek, niet door te komen. "
"Vooral saai"
"SAAAAAAAAAAAAAISAAAAAAAAAAAAAI"
" Veel te veel woorden die niks zeggen"
"Teleurgesteld afgehaakt na 2 pogingen om erin te komen"
"Ik had mij er erg op verheugd. Maar ik heb zelden zo'n saai boek gelezen"
"Met erg veel moeite tot en met hoofdstuk 3 gekomen. Om mezelf te plezieren het boek weggelegd."
  Moderator maandag 31 januari 2022 @ 14:56:56 #41
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_203446734
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 14:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
"Na het lezen van de recensies van dit boek moest ik het wel lezen. Na 150 pagina's van doorworstelen ben ik er mee gestopt. Wat een vreselijk boek, niet door te komen. "
"Vooral saai"
"SAAAAAAAAAAAAAISAAAAAAAAAAAAAI"
" Veel te veel woorden die niks zeggen"
"Teleurgesteld afgehaakt na 2 pogingen om erin te komen"
"Ik had mij er erg op verheugd. Maar ik heb zelden zo'n saai boek gelezen"
"Met erg veel moeite tot en met hoofdstuk 3 gekomen. Om mezelf te plezieren het boek weggelegd."
`I love the long sentences, alternated with short ones. The theme of how long do you need to be away before it is too late to return, oozes through the entire book. Different views, different times, changes in perspective. I love it!

I did it, 1230 pages! I wouldn’t have thought I had the endurance for such a long read, especially one with not much in the way of plot at all, let alone any tension.

`But it has been a great companion over the past two months, it never felt like a chore, it reads extremely well (the Dutch translation is excellent) and I will miss Max and his friends.

`HOLY MOLY

Exceptional, Outstanding and so worth every page!
How to wrap up this brick of a book in a short comment?`

Amazingly well written, never boring and sweet, raw and bitter, all in once.
`
Hands down my favourite book ever. Took me almost 4 months to get through these 1230 pages, but boy, what a read.`

`I unapologetically jump on the bandwagon for this book. It’s exhaustive but absolutely brilliant, an uncut gem.

Ieder zijn eigen smaak verder uiteraard :P Maar wordt niet voor niets zo beoordeeld. Eerste stuk is wel even doorheen komen, dat is eigenlijk het enige nadeel
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_203448126
quote:
0s.gif Op zondag 30 januari 2022 20:09 schreef Fok-it het volgende:

[..]
Het boek begint eigenlijk wanneer Max over zijn jeugd verteld. Die intro had echt een stuk korter gemogen, jammer wel want het is echt een topboek maar zo heb je natuurlijk wel de neiging om hem weg te leggen op een gegeven moment
Ik ben nu in de jeugdjaren van de hoofdpersoon beland. Bedankt voor de bemoedigende woorden!
Ik lees stug door :)
pi_203450835
Dankzij dit topic staat Max, Mischa & het TET-offensief al jaren op mijn lijst maar ik durf er niet aan te beginnen. :@ :')
pi_203452940
Wat mij betreft had Max, Mischa en het Tetoffensief 500 pagina’s korter mogen zijn.

Heb nu Meisje, vrouw, anders van Bernardino Evaristo bijna uit. Heel mooi.
  Moderator maandag 31 januari 2022 @ 22:11:08 #45
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_203453007
Afgelopen maand gelezen:Meest genoten van de Wonderjaren van Billy Marvin. Heerlijk nostalgische feelgood over een groep vrienden in de jaren 80.

Meest teleurgesteld in The Memory Police. Zo geprezen door velen maar buiten het mooie taalgebruik gebeurt er echt te weinig om te boeien
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_203453353
Net uit: Van vrouwen en zout, Gabriela Garcia, haar debuutroman. Aanrader ^O^Bijzondere roman over vijf generaties Latijns-Amerikaanse vrouwen die ervoor kiezen hun waarheid te vertellen.

Cuba, 1866: MarŪa Isabel werkt als enige vrouw in een sigarenfabriek, als de oorlog steeds dichterbij komt.

Cuba, 1959: Dolores' man trekt de bergen in om de oproep tot revolutie van Fidel Castro te beantwoorden. Om te overleven moet Dolores een daad van geweld plegen, ook al maakt ze daarmee de wereld van haar dochter Carmen kapot.

Miami, 2016: Carmen is geschokt wanneer haar dochter Jeanette aankondigt dat ze naar Cuba wil reizen om haar grootmoeder Dolores te ontmoeten. In Cuba ligt een geheim verborgen dat Jeanette met haar verleden en met al deze onverschrokken vrouwen zal verbinden. Van vrouwen en zout is een beklemmende roman over de keuzes van moeders en de volharding van vrouwen. Vrouwen die ervoor kiezen hun waarheid te vertellen, in weerwil van degenen die hun het zwijgen willen opleggen.
pi_203455096
De tranen van gevoel
Biggelen over mijn smoel
pi_203455776
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 22:11 schreef Fok-it het volgende:

Meest teleurgesteld in The Memory Police. Zo geprezen door velen maar buiten het mooie taalgebruik gebeurt er echt te weinig om te boeien
Oh, ik vond hem juist heel goed, juist vanwege het verhaal. Het taalgebruik is me niet eens opgevallen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_203463665
  dinsdag 1 februari 2022 @ 21:43:39 #50
37150 livelink
perfect disguise
pi_203465126
quote:
Toen heroÔne nog het thema was en ik niet over Utrecht CS kon lopen zonder door minimaal 3 junkies te zijn aangeklampt. Helemaal uit het straatbeeld verdwenen, lijkt het.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')