Klopt. Op mijn mobiel kan en wil ik niet uitgebreid dingen uitzoeken terwijl ik om de haverklap onderbroken word. Je kan wel veronderstellen dat het een act is, maar waarnemen kun je niet. En dat is precies wat er aan je waarheidsvinding schort; je veronderstelt te veel en wil alleen dingen waarnemen die je welgevallig zijn. Iets met kersen plukken. Als je waarheidsvinding op basis van feiten belangrijk vindt dan had je de gegevens allang opgezocht.quote:Op woensdag 9 februari 2022 10:32 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Je hebt blijkbaar wel tijd om hier meerdere malen te reageren maar hebt geen tijd om je claim niet onderbouwen.
Goeie ACT weer.
Ik wacht wel tot je thuis bent van je werk en het opgezocht hebt.quote:Op woensdag 9 februari 2022 10:51 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Klopt. Op mijn mobiel kan en wil ik niet uitgebreid dingen uitzoeken terwijl ik om de haverklap onderbroken word. Je kan wel veronderstellen dat het een act is, maar waarnemen kun je niet. En dat is precies wat er aan je waarheidsvinding schort; je veronderstelt te veel en wil alleen dingen waarnemen die je welgevallig zijn. Iets met kersen plukken. Als je waarheidsvinding op basis van feiten belangrijk vindt dan had je de gegevens allang opgezocht.
Daarnaast moeten mijnsinziens leveranciers verplicht worden deel te nemen aan een regeling dat de aardgas reserves tenminste 90% gevuld zijn voor de winter begint. Dit had allang geregeld moeten zijn binnen de gehele EU maar men blijft maar verzaken ten koste van mensenlevens en financieel want dit drijft mede het Ukraine conflict aan doordat we Putin zelf een wapen in handen geven.quote:Extra controles bij energieleveranciers om levering gas en stroom veilig te stellen
Autoriteit Consument & Markt (ACM) voert dit voorjaar extra controles uit bij energieleveranciers of ze er financieel goed genoeg voor staan om stroom en gas te kunnen blijven leveren, maakt de toezichthouder woensdag bekend. Normaal wordt alleen voor de winter gekeken of leveranciers aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Gezien de heftige prijsontwikkelingen van de laatste tijd komen er nu extra controles.
In het afgelopen half jaar zijn zes energieleveranciers ondanks de eerdere controles bezweken onder de hoge energieprijzen. "We kunnen niet alles ondervangen", zegt een woordvoerder van de ACM daarover. "Het gaat toch om bedrijven. Maar de leveringszekerheid aan de consument is op geen enkel moment in gevaar geweest."
Alle 57 leveranciers die er nu nog zijn, moeten de ACM in maart inzicht geven in hun financiële positie. Als dan blijkt dat ze er financieel slecht voor staan, wordt het toezicht verscherpt. "We gaan er dan dichter op zitten", licht de woordvoerder toe.
Dit is echt een verzamelpotje van "informatie".quote:Op woensdag 9 februari 2022 11:15 schreef ACT-F het volgende:
Wat leesvoer. De originele bron bij het RIVM moet je zelf maar even opzoeken:
https://www.luchtfonds.nl(...)-gezondheid-schaden/
Onzin, (energie)bedrijven kopen het gas momenteel in voor hoge bedragen. Jan Modaal heeft misschien geen inzicht, zij hebben dat wel.quote:Op woensdag 9 februari 2022 11:47 schreef Remco2021 het volgende:
U begrijpt natuurlijk wel dat er genoeg gas is maar dat men graag liegt om zakken te kunnen vullen.
Want Jan Modaal kan de gasvoorraad toch niet nameten.
klopt en ik ben met mijn energierekening 100 euro gezakt per maand, op mijn aansluiting maken ze nu flink verliesquote:Op woensdag 9 februari 2022 11:50 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Onzin, (energie)bedrijven kopen het gas momenteel in voor hoge bedragen. Jan Modaal heeft misschien geen inzicht, zij hebben dat wel.
Gefeliciteerdquote:Op woensdag 9 februari 2022 11:58 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
klopt en ik ben met mijn energierekening 100 euro gezakt per maand, op mijn aansluiting maken ze nu flink verlies
Nameten kan niet maar nagaan of de meting klopt wel. Wil je dat voor mij doen?quote:Op woensdag 9 februari 2022 11:47 schreef Remco2021 het volgende:
U begrijpt natuurlijk wel dat er genoeg gas is maar dat men graag liegt om zakken te kunnen vullen.
Want Jan Modaal kan de gasvoorraad toch niet nameten.
Ze kopen het hoog in ? Ja......precies. Afgesproken werk.quote:Op woensdag 9 februari 2022 11:50 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Onzin, (energie)bedrijven kopen het gas momenteel in voor hoge bedragen. Jan Modaal heeft misschien geen inzicht, zij hebben dat wel.
Precies, ze willen graag failliet gaan! Wat een engnekken zijn het tochquote:Op woensdag 9 februari 2022 12:17 schreef Remco2021 het volgende:
[..]
Ze kopen het hoog in ? Ja......precies. Afgesproken werk.
Ja, tuurlijk, Aldel in Delfzijl legt voor de lol 6 maanden z'n fabriek stil.quote:Op woensdag 9 februari 2022 12:17 schreef Remco2021 het volgende:
[..]
Ze kopen het hoog in ? Ja......precies. Afgesproken werk.
Ja natuurlijk, ze willen van hun medewerkers afquote:Op woensdag 9 februari 2022 12:51 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ja, tuurlijk, Aldel in Delfzijl legt voor de lol 6 maanden z'n fabriek stil.
Dan wordt de kassla wat duurder, so whatquote:Op woensdag 9 februari 2022 15:00 schreef Ivo1985 het volgende:
En al die kwekers die hun kassen nu grotendeels leeg laten staan doen dat ook voor de lol natuurlijk. Inkomen hebben ze toch niet nodig?
Gewoon in de winter meer spruiten en kolen eten, en straks in het voorjaar weer aan de sla.quote:Op woensdag 9 februari 2022 15:20 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Dan wordt de kassla wat duurder, so what
In tegenstelling tot wat jij doet heb ik tevoren even gegoogeld en als eerste hit gevonden dat kolen voornamelijk uit de door mij genoemde landen komen. Die liggen dus aan de andere kant van de wereld.quote:Op woensdag 9 februari 2022 06:50 schreef ACT-F het volgende:
Dat dit zogenaamd over de hele wereld verscheept moet worden lijkt meer met je gevoelsmatige afkeer tegen kolen te maken dan de feiten. Kolen is schoner dan houtverbranding waar we nu massaal bossen voor kappen om nog vervuilender te zijn dan kolen
Ook die doen dit express om van hun medewerkers af te komen. Die zijn namelijk weer makkelijk te vinden later.quote:Op woensdag 9 februari 2022 15:00 schreef Ivo1985 het volgende:
En al die kwekers die hun kassen nu grotendeels leeg laten staan doen dat ook voor de lol natuurlijk. Inkomen hebben ze toch niet nodig?
Dit boeit niemand iets.quote:Op woensdag 9 februari 2022 11:58 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
klopt en ik ben met mijn energierekening 100 euro gezakt per maand, op mijn aansluiting maken ze nu flink verlies
echt niet ??/quote:
Hier vlakbij ligt zo'n gebied en ze hebben Biogas Biomassa zonnepanelen en zijn aangesloten op het warmtenet, vooral dat warmtenet brengt nu serieus knaken op.quote:Op woensdag 9 februari 2022 15:00 schreef Ivo1985 het volgende:
En al die kwekers die hun kassen nu grotendeels leeg laten staan doen dat ook voor de lol natuurlijk. Inkomen hebben ze toch niet nodig?
https://groene-rekenkamer(...)triciteit-de-feiten/quote:Op woensdag 9 februari 2022 11:22 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Dit is echt een verzamelpotje van "informatie".
Zo wordt er gemeld dat er bij verbranding van biomassa 15% meer CO2 vrijkomt dan bij kolen.
Dat verdient natuurlijk enige nuance:
- biomassa uit snoei- of plantenafval heeft die CO2 zeer recent opgeslagen en bij aangroei wordt dit weer opgenomen, er komt dus geen extra CO2 vrij in tegenstelling tot kolen
- CO2 uit kolen is miljoenen jaren geleden opgeslagen en voegt CO2 toe aan de in omloop zijnde CO2, deze "geest" krijg je niet meer terug in de fles
Ben ik voor het verbranden van biomassa? Ja en nee.
Gaat het puur om snoei- of plantenafval of gekapte zieke bomen dan is er totaal niets mis mee.
Gaat het om houtafval (bijvoorbeeld sloop of meubelen), dan moet je heel voorzichtig zijn en kijken of het niet herbruikbaar is voor je het verbrandt.
Is het productiebos, dan is dit al wat minder positief aangezien het aangroeien lang duurt en je in de praktijk sneller kapt dan dat het groeit. Een tijdelijke "oplossing" dus.
Is het oud bos of regenwoud, dan moet je er helemaal afblijven.
Maar de stelling dat biomassa verbranden meer CO2 uitstoot dan kolen is gewoon niet 1 op 1 correct, dan heb je echt niets begrepen van de CO2-kringloop en ontbreekt die nuance.
Gekapt hout moet je niet verbranden maar gebruiken als bouwmateriaal zodat koolstof vastgehouden wordt. Het is dan volstrekt irrelevant dat je hout vervangt door steenkool zolang de uitstoot van koolzuurgas hetzelfde blijft. In de tabel kun je zelf zien dat kankerverwekkende stoffen als PAK's en benzeen bijna 3x hoger zijn bij houtstook dan bij steenkool. Stikstofoxides kun je afvangen of neutraliseren, evenals fijnstof.quote:Conclusies
Het gebruik van houtpellets voor energieopwekking is niet energieneutraal. Daarvoor is de periode tussen verbranding van de pellets en het herstel van het bos te lang (30 – 100 jaar). Per kWh opgewekte elektriciteit is de CO2-emissie van houtpellets meer dan het dubbele van aardgas en ca 16% hoger dan van steenkool. Nu in Nederland het gebruik van houtpellets sterk is toegenomen, moeten ook weer uit het Oosten van de USA grote hoeveelheden houtpellets worden geïmporteerd. Deze zijn thans merendeels afkomstig uit, niet gecertificeerde, kaal gekapte bossen. Voor een deel gaat het zelfs om natuurlijke bossen waardoor er ook een aanzienlijk verlies aan biodiversiteit optreedt. Het gebruik van houtige biomassa voor energieopwekking is dan ook onverantwoord.
Dat laatste is exact het punt wat in de link gemaakt wordt.quote:Op woensdag 9 februari 2022 16:12 schreef qajariaq het volgende:
[..]
In tegenstelling tot wat jij doet heb ik tevoren even gegoogeld en als eerste hit gevonden dat kolen voornamelijk uit de door mij genoemde landen komen. Die liggen dus aan de andere kant van de wereld.
Waarom sleep je (gekapt) hout erbij terwijl ik dat helemaal nooit genoemd heb in de mix? Afvalhout en ander biobrandstof kan een bijdrage leveren als het toch al afvalproducten zijn. Hoewel hout kappen en de percelen direct herplanten wel een co2 reductie kan geven is dat te marginaal om serieus in de mix op te nemen. Hout kan je beter als als bouwmateriaal gebruiken, dan sla je langere tijd een hoop koolstof op.
en dan krijgen ze ook nog subsidie voor die houtverbrandingquote:Op woensdag 9 februari 2022 20:11 schreef halfway het volgende:
[..]
Hier vlakbij ligt zo'n gebied en ze hebben Biogas Biomassa zonnepanelen en zijn aangesloten op het warmtenet, vooral dat warmtenet brengt nu serieus knaken op.
Kleine kanttekening is natuurlijk wel dat je niet ion plaats van hout steenkool moet gaan verbranden. Hout wat over is en niet als bouwmateriaal gebruikt kan worden zoals snoeihout en sloophout is wel degelijk prima bruikbaar voor energie voorziening. Punt daarbij is wel dat er weer vergelijkbare of grotere hoeveelheid nieuw hout de kans moet krijgen te groeien. Hout kan opnieuw aangeplant worden en heeft deus een overzienbare vervang periode, steenkool olie en gas helemaal niet op menselijke schaal. Gas heeft als positieve eigenschap dat er veel minder co2 brij komt per kwh.quote:Op woensdag 9 februari 2022 20:36 schreef ACT-F het volgende:
Gekapt hout moet je niet verbranden maar gebruiken als bouwmateriaal zodat koolstof vastgehouden wordt. Het is dan volstrekt irrelevant dat je hout vervangt door steenkool zolang de uitstoot van koolzuurgas hetzelfde blijft.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |