abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_203201050
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 09:53 schreef Hanca het volgende:

[..]
Daar hebben wij mensen veel invloed op. Je moet niet in 'Nederland' denken, maar in mensheid. En als westerse landen zoals Nederland al niks doen, zullen andere landen helemaal niet volgen. Zo bezien kan Nederland wel veel (negatieve) invloed hebben.
Ik heb geen stemrecht in andere landen. En andere landen begrijpen dat het klimaatverandering normaal is en dat we ons moeten aanpassen op het klimaat, niet andersom.
"An idiot admires complexity, while a genius appreciates simplicity" - Terry A. Davis
pi_203201820
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 07:36 schreef Hanca het volgende:

[..]
Dat je je druk maakt om de leefbaarheid van de aarde tijdens je leven (de meesten hier zullen in 2050 nog leven, waarschijnlijk) en het leven van je kinderen en kleinkinderen is toch niet meer dan normaal? Je moet wel erg kortzichtig zijn om dat niet te doen.
Daar moet ik me druk omgaan maken ?

Denk dat je even moet weten wat er echt gebeurd in de wereld namelijk.
Zie link en lees dan pas de stuk wat ik er onder ga zetten.


https://www.worldometers.info/nl/

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Klimaat is geen onzin.
Klimaat veranderen is het wel namelijk.
En de reden is heel simpel en dat is geboorte beperking in de wereld niet word gedaan.
Er komen dus meer mensen op aarde dan die er dood gaan.
Dus als je de klimaat zal willen redden dan zal de wereld nu 50% mensen dood moeten gaan om echt een verandering door te gaan voeren.
De waarheid is gewoon dat er steeds meer mensen komen en hebben allemaal een.
Huis
Auto of anderen vervoer
Eten
Stront en pis
Water
Zeep
Kleren
Je snap ik punt wel.
Hoe meer mensen komen hoe meer producten nodig zijn.
Daarom is gelijk ook de verklaring van economische groei wat gemaakt is op groei van mensen die geboren moeten worden.

Dus om al die mensen in de toekomst te laten leven zoals wij nu leven.
Zal er dramatische maatregelen moeten komen .
Iedereen die 50 is de pil van de dood laten slikken.
Of
We wachten tot we op een anderen manier van energie opwekking .
En anderen manier van voedsel of water innamen aangezien die te kort zullen gaan komen.

Hoewel de wereld focus om leven buiten de aarde om een anderen planeet leefbaar te maken.

We kunnen ook weer even oorlog spelen als optie .
Schieten we en moorden elkaar dood voor minimaal 50% van de bevolking .
Als er niet een gek is die een Nuke gaat gebruiken.

Dit is de waarheid hoe wel werkelijk is in de wereld.
Die electrische wagen gaat echt niet de wereld redden .
En zeker de boten of anderen dingen ook niet .
Wel we kunnen eens stoppen om de spullen niet in anderen landen te maken en lekker in Europa te houden.
Dan hoef er geen schepen te varen en veel minder vrachtwagens .
Maar ja dat is geen extra geld voor bedrijven die nu alles spot goedkoop kunnen maken.


Zie je het heeft geen nut .
Dus offer je zelf niet op voor een toekomst van anderen aangezien de grootste redens toch niet worden aangepakt en juist alleen maar groter word .
Door meer mensen die geboren worden en economische groei van geld .
pi_203201897
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 januari 2022 15:30 schreef Hanca het volgende:
Dat er nog mensen doen alsof het een hoax is, is wel echt heel erg beschamend...
Paniekvoetbal is een hoax.

Dat het wat warmer wordt en er een correlatie is met CO2 en hogere temperaturen dat staat vast.
"You are gonna be able to get your vaccine as soon as you turn five, I know you are excited, I know you are eager, in some places across the country you can even start making your appointment now, for shortly after your birthday!"
pi_203202675
Ons land denkt met allemaal hoge klimaatbelastingen en heffingen voor Nederlandse burgers boeren en bedrijven het klimaat te kunnen helpen. Echter werkt het braafste jongetje van de klas zijn averechts, want
juist klimaatvervuilende bedrijven in China en de VS profiteren daarvan en kunnen wel goedkoop produceren en ook aan ons blijven leveren. Ook heeft ons kleine land weinig invloed op het wereldwijde klimaat probleem. Je moet de grootste problemen het eerst aanpakken en dat is de ontbossing en woestijnvorming in de Derde Wereld.
Nederland en Europa kan de klimaatmiljarden beter stoppen in grootschalige ontwikkelingsprojecten om de woestijnvorming tegen te gaan en weer grote delen van Afrika en Arabische landen te vergroenen. Schep daar weer vruchtbare landbouwgrond en bossen. Hiermee gaat de CO2 uitstoot het snelst omlaag dat met allemaal pietluttige onrealistische plannetjes in eigen land.
Daarom ijver ik al jaren voor het volgende combinatieplan:


Er moet daarom veel meer ontwikkelingshulp komen onder de strikte voorwaarden dat dit in Europees verband gebeurd en dat deze ontwikkelingshulp gecombineerd wordt met het klimaatbeleid en het asielbeleid. Die 35 miljard voor klimaatplannen in Nederland is voor een groot deel weggegooid geld.
Beter zou zijn als dat bedrag 20 keer hoger wordt en gebruikt wordt voor vergroening van de Sahara, de Sahel en allel andere totaal verdroogde gebieden in Afrika en Arabische landen. Geen cent weggeven aan corupte regimes daar maar alleen hulp in natura. Dan zouden miljoenen kansarme Europeanen van niet westerse afkomst na een agrarische opleiding een nieuw bestaan opbouwen en mee kunnen werken in landen aan nieuwe irrigatie en landbouw projecten.
Ja zullen ze dan, ook op Fokforum, zeggen jij discrimineert want jij wil mensen van niet westerse afkomst laten emigreren. Ze vergeten dan één belangrijk element. Ook in Afrikaanse en Arabische landen zien ze liever geen grote aantallen witte mensen komen, die de taal, cultuur en gebruiken niet kennen. Dat is begrijpelijk en dat probleem heb je minder als je medemoslims inzet op plaatsen waar dat nodig is.
Je slaat meerdere vliegen in één klap:
Voordelen:
1. Vergroening van woestijnen en andere verdroogde gebieden lost het wereldwijde CO2 probleem beter op dan allemaal maatregelen en hogere milieubelastingen in eigen land, waar de grote vervuilers in China en de VS juist geen last van hebben.
2. Dit mega in-natura ontwikkelingshulp plan zal meer goodwill voor het Westen in Arabische en Afrikaanse landen scheppen dan met alleen maar bommengooien het geval is. ( Hopelijk is iedereen het daar wel mee eens...)
3 Het werkt goed tegen voedsel tekorten en de hongersnood in die landen en beter dan op kleine schaal ee versnipperd beleid voeren door humanitaire organisaties die het voedsel vaak niet bij de mensen die het het meest nodig hebben kunnen geven
4. Het is goed voor de economie en werkgelegenheid in Afrikaanse en Arabische landen. Het leven wordt prettiger voor de burgers daar en ze hoeven de ellende daar in een land in puin niet meer te ontvluchten dus minder bootvluchtelingen hier.
5.Veel afgewezen asielzoekers zouden ipv hier in de goot als illegaal daar weer een nieuwe zinvolle toekomst opbouwen. I.P.V. uitzetting ze motiveren om elders een nieuw beter zinvoller leven op te bouwen. Zo'n positieve prikkel werkt wel ipv botte dwang.
6. Het is ook goed voor de Nederlandse en Europese maakindustrie want die levert de landbouw en irrigatie machines en andere apparatuur bij deze ontwikkelingshulp in Natura. Er moeten spullen en mensen naartoe en geen geld wat in de zakken van corrupte politici verdwijnt.
7 Door dit plan ook als emigratieplan in te zetten zullen veel mensen emigreren uit ons land en neemt hier de overbevolking( WoningnoodWeg!) af. Wij hoeven geen niet meer elke paar jaar een miljoen nieuwe woningen +nieuwe infrastructuur te bij te bouwen en natuur omzetten in woonwijken
8 En last but not least dit grootschalige Europese ontwikkelingshulp plan levert een goede compensatie=schadevergoeding op voor Afrika voor al het leed dat door kolonialisme en de slavernij daar is aangericht. Wat heeft Afrika aan excuses, met alleen woorden los je niet de problemen ( die historisch ontstaan zijn door Westers wangedrag) daar op.

P.S. dit artikel heb ik vergeefs naar diverse media en politieke partijen gestuurd. De media willen het niet publiceren en de politieke partijen reageren er nooit op. Ze gaan liever door met de huidige status quo van burgers polariseren en pesten.
Eigenlijk is het negeren en doodzwijgen van goede oplossingen door de politiek even erg als de toeslagenaffaire..
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  Moderator zaterdag 15 januari 2022 @ 13:56:57 #55
54278 crew  Tijger_m
42
pi_203202890
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 11:51 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Idd alleen daarom zou je zonnecellen ook veel beter in de Sahara kunnen leggen waar men zo goed als geen last heeft van donkere maanden. Eens kijken of hanca nog met realistische uitspraken komt of zelfs dadelijk toegeeft dat er in politieke prietpraat propaganda is getrapt. :P
Niet op de man spelen.

Zonnepanelen zijn effectiever in een koud klimaat overigens.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_203203350
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 13:56 schreef Tijger_m het volgende:

[..]
Niet op de man spelen.

Zonnepanelen zijn effectiever in een koud klimaat overigens.
Wat heb je aan een 10% effectievere zonnecel als er 200% minder fotonoen uit de zon per jaar op valt?
pi_203203383
Ah, het braafste jongetje argument is ook weer gevallen. Zucht.

Er zijn misschien twee landen in Europa die het slechter doen dan wij.
pi_203203518
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 14:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Wat heb je aan een 10% effectievere zonnecel als er 200% minder fotonoen uit de zon per jaar op valt?
Ik vind het sowieso een onzinnig of/of argument, er is geen enkele goede reden om onze daken niet vol zonnepanelen te leggen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_203204222
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 11:22 schreef Hanca het volgende:

[..]
Een batterij kost maar een paar duizend euro (de goedkope zelfs minder), dat het uit de klauwen loopt qua kosten is dus weer een verzinsel.
Ik wacht nog steeds op je oplossing die niet uit de klauwen loopt qua kosten. Of was het toch geen verzinsel van mij?
pi_203204258
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 15:36 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Ik wacht nog steeds op je oplossing die niet uit de klauwen loopt qua kosten. Of was het toch geen verzinsel van mij?
Zie de vorige pagina.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_203204330
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 15:39 schreef Hanca het volgende:

[..]
Zie de vorige pagina.
Geen inhoudelijk antwoord dus om jaarlijks verbruik van 5.000 kWh, waarvan veruit het meeste in de donkere maanden op te vangen met een batterij van een paar duizend euro. Waarvan akte, en weer geblocked.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-01-2022 15:45:53 ]
pi_203204398
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 15:45 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Geen inhoudelijk antwoord dus om jaarlijks verbruik van 5.000 kWh, waarvan veruit het meeste in de donkere maanden op te vangen met een batterij van een paar duizend euro. Waarvan akte, en weer geblocked.
Wel een inhoudelijk antwoord, maar inderdaad niet bij een absurd verbruik. Het verbruik van mijn huishouden is dik onder de 2000kwh, wellicht kun je beter eerst wat aan je absurd hoge verbruik doen.

Bij normaal verbruik kom je dus wel een heel eind met een batterij van 2700 euro (en dit is maar een voorbeeld, er zijn er veel meer).
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_203204597
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 15:50 schreef Hanca het volgende:

[..]
Wel een inhoudelijk antwoord, maar inderdaad niet bij een absurd verbruik. Het verbruik van mijn huishouden is dik onder de 2000kwh, wellicht kun je beter eerst wat aan je absurd hoge verbruik doen.

Bij normaal verbruik kom je dus wel een heel eind met een batterij van 2700 euro (en dit is maar een voorbeeld, er zijn er veel meer).
Lol, met de energietransitie is 5.000 kWh nog aan de lage kant voor een normaal huishouden. Een huishouden wat volledig van het gas af gegaan is gebruikt nog veel meer. En dan hebben we het nog niet eens over een electrische of hybride stekker auto.

Je hebt gewoon geen flauw idee hoeveel mensen aan electriciteit verbruiken in een modern huishouden met (hybride) warmtepomp.

We weten dat elk huis wat nu nog gebouwd wordt geen gas meer verbruikt en dus heel veel electriciteit verbruikt. En dat de overheid honderdduizenden hybride warmtepompen geïnstalleerd wil hebben in bestaande woningen om het gasverbruik drastisch terug te dringen. En dat de overheid wil dat we de transitie maken richting de EV. Ga er maar vanuit dat een huishouden met EV en zonder gas dik over de 10.000, misschien wel 15.000 kWh op jaarbasis nodig heeft. Mijn verbruik is voor het huis wat ik heb (energieklasse A, 2006) behoorlijk laag. We wonen niet allemaal in een flatje of tussenwoning.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-01-2022 16:10:51 ]
pi_203204663
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 16:08 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Lol, met de energietransitie is 5.000 kWh nog aan de lage kant voor een normaal huishouden. Een huishouden wat volledig van het gas af gegaan is gebruikt nog veel meer. En dan hebben we het nog niet eens over een electrische of hybride stekker auto.

Je hebt gewoon geen flauw idee hoeveel mensen aan electriciteit verbruiken in een modern huishouden met (hybride) warmtepomp.

We weten dat elk huis wat nu nog gebouwd wordt geen gas meer verbruikt en dus heel veel electriciteit verbruikt. En dat de overheid honderdduizenden hybride warmtepompen geïnstalleerd wil hebben in bestaande woningen om het gasverbruik drastisch terug te dringen. En dat de overheid wil dat we de transitie maken richting de EV. Ga er maar vanuit dat een huishouden met EV en zonder gas dik over de 10.000, misschien wel 15.000 kWh op jaarbasis nodig heeft. Mijn verbruik is voor het huis wat ik heb (energieklasse A, 2006) behoorlijk laag. We wonen niet allemaal in een flatje.
Ik woon ook niet in een flat, maar met 5 personen in een huis van 135m2.

En ik had het over huidig verbruik, voor huidige maatstaven is 5000kwh enorm veel. Hoe duur batterijen zijn tegen de tijd dat iedereen aan een warmtepomp en EV zit, geen idee. De prijs is afgelopen 10 jaar ongeveer door 10 gegaan, dus dat kan wel eens flink mee vallen.

En uiteindelijk maakt het ook niet veel uit of je de hele winter haalt: als straks de salderingsregeling is opgeheven heb je een accu zo terugverdiend. In België is zelfs de Ikea ze gaan verkopen, zo veel vraag is er naar.

[ Bericht 3% gewijzigd door Hanca op 15-01-2022 16:26:33 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_203205041
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 16:13 schreef Hanca het volgende:

[..]

En ik had het over huidig verbruik, voor huidige maatstaven is 5000kwh enorm veel.
Slechts als je niet meedoet met de door Den Haag zo vurig gewenste energietransitie en nog gewoon maximaal duur en klimaatonvriendelijk gas blijft verstoken.
End an komen we weer terug bij het topic; de wereld doet te weinig aan het klimaat. Doe je er wat aan door oa een hybride warmtepomp aan te schaffen is het nog niet goed want dan verbruik je te veel elektriciteit, doe je daar weer wat aan door je dak vol te leggen met zonnepanelen dan is het nog niet goed omdat je het vervolgens niet opslaat omdat die oplossingen nu nog veel te duur zijn. :')

[ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 15-01-2022 16:49:53 ]
  Moderator zaterdag 15 januari 2022 @ 17:27:23 #66
54278 crew  Tijger_m
42
pi_203205554
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 14:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Wat heb je aan een 10% effectievere zonnecel als er 200% minder fotonoen uit de zon per jaar op valt?
Ik geef alleen maar aan dat het complexer is dan je mischien op het eerste gezicht denkt.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_203206535
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 16:47 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Slechts als je niet meedoet met de door Den Haag zo vurig gewenste energietransitie en nog gewoon maximaal duur en klimaatonvriendelijk gas blijft verstoken.
End an komen we weer terug bij het topic; de wereld doet te weinig aan het klimaat. Doe je er wat aan door oa een hybride warmtepomp aan te schaffen is het nog niet goed want dan verbruik je te veel elektriciteit, doe je daar weer wat aan door je dak vol te leggen met zonnepanelen dan is het nog niet goed omdat je het vervolgens niet opslaat omdat die oplossingen nu nog veel te duur zijn. :')
daarom is het ook een politiek probleem en het vereist een politieke oplossing. Maar goed zij kunnen dit niet en dat weten ze. Maar om on onmacht en onkundige te verbergen geven ze het door aan de burgers.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_203207113
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 15:50 schreef Hanca het volgende:

[..]
Wel een inhoudelijk antwoord, maar inderdaad niet bij een absurd verbruik. Het verbruik van mijn huishouden is dik onder de 2000kwh, wellicht kun je beter eerst wat aan je absurd hoge verbruik doen.

Bij normaal verbruik kom je dus wel een heel eind met een batterij van 2700 euro (en dit is maar een voorbeeld, er zijn er veel meer).
Stook je nog op gas en kook je op gas.
.
Op electrische ga je dat niet halen namelijk.
En ga me niet wijsmaken dat het wel kan.
Aangezien ik zelf electrische stookt.

https://www.stroomkosten.net/

Mijn verwarming zal ongeveer 400watt gebruiken per uur (split airco )
Kom ik uit per maand op 288kwh .
Dit 10x 288kwh = 2880kwh .(2 maanden minder omdat zo airco unit geen 24/7 draai).

En iedereen haalt wel de gemiddel van 400watt .
Van koffie tot kleren wassen drogen.
Laat staan de rest wat je nog aan stroom verbruik.
pi_203207329
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 19:15 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Stook je nog op gas en kook je op gas.
.
Op electrische ga je dat niet halen namelijk.
En ga me niet wijsmaken dat het wel kan.
Aangezien ik zelf electrische stookt.

https://www.stroomkosten.net/

Mijn verwarming zal ongeveer 400watt gebruiken per uur (split airco )
Kom ik uit per maand op 288kwh .
Dit 10x 288kwh = 2880kwh .(2 maanden minder omdat zo airco unit geen 24/7 draai).

En iedereen haalt wel de gemiddel van 400watt .
Van koffie tot kleren wassen drogen.
Laat staan de rest wat je nog aan stroom verbruik.
Ik kook elektrich (inductie), warm water beneden ook via een quooker. Warm water boven en de verwarming is inderdaad op gas, maar ook dat is nog geen 800m3. Maar kleren drogen is vooral uithangen op zolder, maar vooral ongeveer 0 sluipverbruik en alles met een goed energielabel (alle lampen natuurlijk led). Kom je echt met 5 personen gewoon onder de 2000kwh per jaar.

Natuurlijk zou het meer worden als ik via een warmtepomp zou verwarmen, maar de kans is nog steeds redelijk aanwezig dat mijn wijk in aanmerking komt voor een warmtenet.

[ Bericht 1% gewijzigd door Hanca op 15-01-2022 19:41:48 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_203209853
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 19:28 schreef Hanca het volgende:

[..]
Ik kook elektrich (inductie), warm water beneden ook via een quooker. Warm water boven en de verwarming is inderdaad op gas, maar ook dat is nog geen 800m3. Maar kleren drogen is vooral uithangen op zolder, maar vooral ongeveer 0 sluipverbruik en alles met een goed energielabel (alle lampen natuurlijk led). Kom je echt met 5 personen gewoon onder de 2000kwh per jaar.

Natuurlijk zou het meer worden als ik via een warmtepomp zou verwarmen, maar de kans is nog steeds redelijk aanwezig dat mijn wijk in aanmerking komt voor een warmtenet.
En wat voor huis label heb je ?
Aangezien de huis dan aardige toch vrij zal moeten zijn.

En ja ben er mee eens dat a+++ spullen veel zal uitmaken.
Als je dat kan vervangen .
Vele mensen namelijk kunnen het niet betalen .
En kopen of een gebruikt zooi .
Of kopen goedkope materiaal .

Pas nog een een droger bestel voor me moeder.
Een candy condens droger nieuwe label b.
Dit omdat de budget die ze had geen label a+++ van af kan.
En toch kost deze nog even 330euro.
https://www.bol.com/nl/nl(...)00000084902177/?s2a=

Ze is er wel blij mee.
Aangezien haar kleren niet drogen in de badkamer ook al zit daar een afzuiger.
In de zomer kan ze wel een rekje neer zit .
Hoewel verleden jaar woonde ze ergens anders en daar droog wel de kleren in badkamer maar dat zat ook een afzuiger die altijd vol gas draaide .
Maar goed die badkamer was ook geschikt voor invalide met rolstoel .
pi_203210162
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 21:06 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
En wat voor huis label heb je ?
Aangezien de huis dan aardige toch vrij zal moeten zijn.
Label is natuurlijk voor gas, maar ik heb geen idee. Kocht het huis vorig jaar, maar sindsdien enkel glas vervangen door trippel, vloerisolatie, cv ketel uit 1996 vervangen door een zeer zuinige nieuwe, isolerende voordeur. Dat zal veel schelen qua label.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_203210763
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 21:16 schreef Hanca het volgende:

[..]
Label is natuurlijk voor gas, maar ik heb geen idee. Kocht het huis vorig jaar, maar sindsdien enkel glas vervangen door trippel, vloerisolatie, cv ketel uit 1996 vervangen door een zeer zuinige nieuwe, isolerende voordeur. Dat zal veel schelen qua label.
En daar zit je winst in.
Dus jouw situatie is niet het zelfde als velen anderen.

Zeker huurhuizen waar niks mee gedaan worden wegens de kosten.
En zo lang er een huurder in zit hoeven ze het ook niet te veranderen .
En als ze het wel moeten word zo huis verkocht en zijn ze er van af .

De huis waar me moeder nu in zit .
Heeft zonnepanelen op dak maar wel een ouwe c.v ketel.
De flatje is voor 65+ woning en ze zijn nu aan het nadenken om de c.v te gaan aanpassen maar staat nu op hold .
Aangezien dit een verzorgingsflat is word daar wel geïnvesteerd.
Maar zijn nog uit wat voor verwarming ze gaan plaatsen.

Ik zelf woon op een boot.
Die berekening die ik heb gemaakt is puur als ik de split unit als kachel en airco gebruikt.
Iets wat niet gedaan word .
De winter word mijn kachel gebruikt voor die 3 maanden en in de zomer word de airco eigenlijk niet gebruikt
De ramen en dak luiken kunnen gewoon open en dan is de warmte al weg .
Koken gaat via inductie 800watt en koffie apparaat is maar 600watt.
Verder veel anderen kook apparatuur wat maar 150watt verbruikt .
De rest gaat via zonnepanelen en accu's.
En kan altijd de keuken omschakelen naar de accu's en zonnepanelen.
Wassen en drogen gaat via de haven waar je voor betaalt net als de douche .

Maar eerlijk is eerlijk .
Zonnepanelen in de winter is gewoon ruk.
Zoals bij me moeder wat zo goed als niks terug levert.
Zoals op de boot waar de accu's niet goed door worden geladen.
  Moderator zondag 16 januari 2022 @ 00:50:13 #73
54278 crew  Tijger_m
42
pi_203214516
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 12:15 schreef KroketBroodje het volgende:

[..]
Ik heb geen stemrecht in andere landen. En andere landen begrijpen dat het klimaatverandering normaal is en dat we ons moeten aanpassen op het klimaat, niet andersom.
Welke landen zijn dat dan want volgens mij hebben op 3 (excuus, 2, de VS is inmiddels van gedachte veranderd) na alle landen ter wereld het akkoord van Parijs getekend waarin men aangeeft dat de huidige klimaatsverandering niet normaal is en dat WIJ ons moeten aanpassen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_203215429
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 21:16 schreef Hanca het volgende:

[..]
Label is natuurlijk voor gas, maar ik heb geen idee. Kocht het huis vorig jaar, maar sindsdien enkel glas vervangen door trippel, vloerisolatie, cv ketel uit 1996 vervangen door een zeer zuinige nieuwe, isolerende voordeur. Dat zal veel schelen qua label.
Vorig jaar gekocht en nu toch al het jaarverbruik van gas weten dat is best knap terwijl de winter nog niet voorbij is, en we wederom een heel zacht winter zullen hebben.

Verder komt 800 m^3 gas ongeveer overeen met 8840 KWH

Dus kom snel van het gas af zoals den haag wil en schaf een heel dikke accu aan om de zomer zonneenergie op te gaan slaan. :P
pi_203215474
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 07:31 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Vorig jaar gekocht en nu toch al het jaarverbruik van gas weten dat is best knap terwijl de winter nog niet voorbij is, en we wederom een heel zacht winter zullen hebben.

Verder komt 800 m^3 gas ongeveer overeen met 8840 KWH

Dus kom snel van het gas af zoals den haag wil en schaf een heel dikke accu aan om de zomer zonneenergie op te gaan slaan. :P
Sorry, sinds een paar weken is het geen vorig jaar meer. April 2020 huis gekocht. En afgelopen winter was niet bepaald zacht.

En ik kan een warmtepomp niet betalen. Maar al kon ik het wel, dan zou ik nog afwachten wat de gemeente doet met de warmtenetten (dat weerhoudt nou veel mensen van het nemen van stappen, die onduidelijkheid, gemeentes moeten daar nu heel snel alle knopen door gaan hakken).

En dan komen we weer ontopic: ook de Nederlandse overheid doet momenteel te weinig voor het klimaat. En dan niet alleen die in Den Haag, volgens mij weet nog geen enkele gemeente in Nederland helemaal wat de plannen zijn om van het gas af te gaan. En zo lang gemeentes geen plan hebben, kun je niet echt van burgers verwachten dat ze van het gas af gaan.

[ Bericht 8% gewijzigd door Hanca op 16-01-2022 08:01:34 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')