Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.quote:Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.
Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties
Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff
Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)
Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?quote:Op woensdag 15 juni 2022 18:15 schreef arvensis het volgende:
Oeh, al dit lekkers
Ik ben op dieet, dus bakken staat hier helaas op een laag pitje. Maar heb wel leuke plaatjes die ik kan delen. Het smaakt altijd heerlijk, maar in decoreren ben ik niet zo goed.
[ afbeelding ]
Kikatcheesecake naar het recept van Kookmutsjes
[ afbeelding ]
Weet niet meer precies wat dit was
[ afbeelding ]
Zuivelvrije donuts
[ afbeelding ]
Een vegan mokkataart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een verjaardagstaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Vegan baklava hier hoorde geluid bij.
[ afbeelding ]
En een taartje voor een homemade cake smash
Zeker! En klopt inderdaad.quote:Op woensdag 15 juni 2022 18:32 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bekijk ook zeker het fimpje ter beeldvorming.
[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 15-06-2022 18:53:59 ]Protège moi de mes désirs.
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.quote:Op woensdag 15 juni 2022 08:26 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.
quote:Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.
Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties
Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff
Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)
Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
quote:Op donderdag 16 juni 2022 23:04 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.
Ik trempeer altijd de biscuits, omdat Cees Holtkamp en Rutger dat ook doen. Om de biscuit malser te maken., ik dacht daarom dat dat zo hoorde.
Ik blijf voorlopig nog even eigenwijs en wil toch graag de kauwgomballensmaak botercrème en/ of aardbeienfluff gebruiken. Misschien voor de zekerheid een klein proeftaartje maken..
En dan iets met citroen? past citroen overal bij en kun je aan al wat te zoet is gewoon wat citroensap of frambozen toevoegen? of werkt dat niet zo. ?
Of wat zure matten tussen het snoep
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 00:07 schreef Majoraan het volgende:
Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje.quote:Op zondag 19 juni 2022 02:18 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar vanbinnen altijd hetzelfde.
quote:Op zondag 19 juni 2022 14:03 schreef AnneX het volgende:
@:arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: i.c.m. ‘Op dieet zijn’.
Wat prachtige werken zeg 👍🏼quote:Op zondag 19 juni 2022 14:18 schreef arvensis het volgende:
[..]
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon,quote:
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |