abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 3 december 2021 @ 20:03:15 #51
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_202454701
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:00 schreef Montagui het volgende:
Mwah, het was voor mij meer een reactie op het 'zonder commentaar' neerplempen van een twitterfilmpje. Vond het wel een aardige tegenstelling.
Als je de hele aflevering even bekijkt gaat het hem om de IC capaciteit en dat dat de ongevaccineerden niet verweten kan worden. En daar heeft hij gewoon gelijk in... Maar ja, een klein stukje laten zien en dan lijkt het net alsof hij het opneemt voor de ongevaccineerden en de wappies lopen er weer mee weg.
  Beste debater 2022 vrijdag 3 december 2021 @ 20:04:40 #52
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_202454725
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 16:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
We weten toch waarmee de IC's vol liggen en hoeveel verpleeghuisbewoners zijn gesneuveld? De gemiddelde levensverwachting door covid (niet door de raadselachtige oversterfte) zal gedaald zijn in termen van weken eerder dan maanden. Elk overlijden is triest maar nog een paar maanden meer gehad hebben is bij lange na niet zo erg als een verkeersongeluk.

Het idee van 'levens redden' is simplistisch. Ook voor covid konden we in de zorg duizenden levens 'redden' doordat we niet alles deden om mensen hun leven zo lang mogelijk te rekken. Ja, dat is iets heel anders maar het geeft wel aan dat we daar doorgaans anders naar kijken, maar bij covid is het ineens zwart wit. Het hele debat over proportionaliteit en wat we nou eigenlijk willen wordt daardoor gesmoord. De reflex van artsen om levens te redden en de reflex van bestuurders om op simpele statistieken te sturen is leidend, zoals de hoogbejaardheid ook stilzwijgend heilig is verklaard, voor covid al. Laat hoogbejaardheid nou ook net toevallig de cash cow van de industrie zijn.

Laten we het over de echte schade in kwalitatieve levensjaren uitdrukken en van daaruit een aanpak bepalen die ook rekening houdt met andere volksgezondheidsaspecten en welzijn in het algemeen. Hoeveel ontwikkelingsachterstand mogen honderdduizenden kinderen oplopen om een paar maanden leven te redden? Moeilijke vragen, maar beter dan de afwezigheid ervan.
[..]
Dat zegt genoeg over waar de prioriteiten liggen inzake volksgezondheid, met name omdat het nog steeds zo is.
[..]
Ik wil mij best even aanpassen. Maar dan wel aan een integer volksgezondheidsbeleid, democratisch tot stand gekomen, a-politiek, zonder belangenverstrengelingen en tijdelijk. Maar covid wordt misbruikt voor de permanente inwisseling van vrijheid voor staatstoestemming, voor verkoop van vaccins en het slijten van QR-codes. En dan zijn we ook nog onder het mom van covid een transferunie ingerommeld.

En nou moet ik me laten vaccineren om politiek gezichtsverlies te besparen aan diegenen die de doelpalen hebben verzet van criisisbestrijding naar vaccineren en een kat in de zak hebben gekocht? Die aanpassing ga ik niet doen. Ik ben vrijwilliger voor de controlegroep.
[..]
Ik snap niet precies wat je ermee wil zeggen. Dat de vaccinaties zorgen voor de belasting van de zorg die bij deze capaciteit een overbelasting is, omdat gevaccineerden minder snel doodgaan?
Wat een enorme berg stront om gewoon het Zwagermaniaanse dor-hout principe te huldigen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_202454755
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:03 schreef AchJa het volgende:

[..]
Als je de hele aflevering even bekijkt gaat het hem om de IC capaciteit en dat dat de ongevaccineerden niet verweten kan worden. En daar heeft hij gewoon gelijk in... Maar ja, een klein stukje laten zien en dan lijkt het net alsof hij het opneemt voor de ongevaccineerden en de wappies lopen er weer mee weg.
Ach ja, zo werkt dat nou eenmaal. Iedere activistische donder bedient zich van dergelijk soort praktijken.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Beste debater 2022 vrijdag 3 december 2021 @ 20:07:12 #54
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_202454795
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:03 schreef AchJa het volgende:

[..]
Als je de hele aflevering even bekijkt gaat het hem om de IC capaciteit en dat dat de ongevaccineerden niet verweten kan worden. En daar heeft hij gewoon gelijk in... Maar ja, een klein stukje laten zien en dan lijkt het net alsof hij het opneemt voor de ongevaccineerden en de wappies lopen er weer mee weg.
Doodvermoeiend volk inderdaad. En voorspelbaar.

Zoals ik al zei, had de overheid, die gemene boze overheid, gezegd dat Corona 'maar een griepje' was, hadden al die wappies lopen scanderen dat de overheid een enorme pandemie wil stilzwijgen om 'het gewone volk' kapotdood te krijgen.

Net een stel dwarsliggende emo-pubers, wat er ook speelt.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_202455446
Faalhaas Rutte roept weer wat om zijn eigen falen in te dekken, vorige keer waren het de mensen die zich niet aan de maatregelen hielden nu is het de vaccinatieplicht die niet uitgesloten kan worden, beide oorzaken van zijn eigen faalbeleid, bij de eerste keer door een warrig en onduidelijk beleid en bij de 2e keer door constante en volhoudende beperkingen op de ic bedden, ik ga me voor de rest maar inhouden
  vrijdag 3 december 2021 @ 20:42:18 #56
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_202455524
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:04 schreef EttovanBelgie het volgende:
Wat een enorme berg stront om gewoon het Zwagermaniaanse dor-hout principe te huldigen.
Ook tekenend:

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat is omdat dat overstromingsdoden een ramp zijn, verkeersdoden allemaal tragedies, en oude mensen die doodgaan slechts een verdrietig maar onvermijdelijk aspect van het leven is. Er wordt nu met "doden" geschermd alsof het peuters onder een vrachtwagen zijn. Maar het gaat grotendeels om mensen die bij de eerstvolgende ziekte het loodje zouden leggen.
Als de overstromingsdoden en verkeersslachtoffers allemaal oud zouden zijn zou het gewoon een aspect van het leven zijn toch?

Maar ook het gemak waarmee gezegd wordt dat ze bij de eerstvolgende ziekte wel het loodje zouden leggen... Gebaseerd op wat precies?
pi_202455538
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 18:45 schreef Montagui het volgende:

[..]
[ twitter ]
quote:
De ‘zorghelden’ van vorig jaar moeten nu functioneren in een samenleving vol mensen die zich in loopgraven hebben verschanst. Daar wilde de scherpe Khatchikyan nog iets over kwijt. „Ik hoor dat we het ‘voor de zorg’ moeten doen. Maar ik mag ’s avonds naar huis. Néé, je doet het voor je eigen opa en oma, voor je vriend.” Met die observatie sloot Jeroen Pauw de uitzending af, het land hoog op de vierde coronagolf. Om het op zijn Zoetemelks te zeggen: Parijs is nog ver.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)uststelling-a4067800
pi_202455599
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 17:50 schreef AchJa het volgende:

[..]
Het zijn niet alleen de bejaarden van 85+ die overlijden, daarnaast vind ik het eerlijk gezegd bijzonder storend dat de antivaxxers wel even vanuit hun leunstoel gaan bepalen wie er mag blijven leven en wie niet en alleen maar omdat ze zelf te bang zijn om een simpele vaccinatie te halen... Iedereen mag kapot vallen als IK maar niet verveeld word.
Nee, nou draai je de zaak om. Er komt een besmettelijke ziekte voorbij en die treft voornamelijk een bepaalde groep. Dat is op zich het lot, pech, los van de vraag of het het product is van onze o zo gerespecteerde virologische wetenschap.

Nu heeft de overheid besloten dat die pech niet gewoon ten laste komt van de pechvogels, maar dat we die pech met zijn allen gaan delen. Daar is best wat voor te zeggen, maar het is geen vanzelfsprekendheid en de mate waarin die pech wordt verplaatst en voor hoe lang moet dan natuurlijk wel ter discussie staan.

We weten ook dat mensen door het vaccin komen te overlijden. Enorm storen dat vaccinatici als ze het al niet stug negeren even komen vertellen dat je dat maar als risico moet accepteren omdat de covid risicogroep zijn eigen pech niet mag dragen. Het zijn de vaccinatici die zich het recht hebben toegeeigend om over levens te beschikken, zij zijn degenen die ingrijpen op het natuurlijk verloop der dingen met gezondheidsrisico's voor anders ongemoeiden tot gevolg.

quote:
En hoe weet jij dat elke covid dode nog maar een paar maanden te leven had? Dat zijn weer van die dingen die jullie zelf verzinnen om jullie gedachtegang te rechtvaardigen.
Ik hoef helemaal niks te rechtvaardigen. Ik stel alleen vast dat het simplistisch is om te doen alsof je levens uit een brandend huis redt of zo. Zo moet je sterfgevallen niet benaderen omdat het een andere situatie is. Ik durf het wel gewoon te zeggen hoor: Een kind dat dood gaat is erger dan een 90-jarige die dood gaat. Dat kun je uitdrukken in verloren levensjaren, je kunt ook gewoon vaststellen dat het leven eindig is en voor iedereen boven de 70 elke dag extra mooi meegenomen is.

Dat moet je erbij betrekken omdat het de ernst betreft. In verpleeghuizen weten ze ook gewoon dat niet iedereen de volgende herfst gaat halen. Elke extra inspanning die van het lichaam gevraagd wordt kan al fataal zijn. Of het dan een verkoudheid, een griepje of een hittegolf is maakt niet zoveel uit. We gaan een hittegolf ook niet met alle macht proberen te ondervangen omdat er elk jaar weer een paar duizend bejaarden het loodje leggen. De dood is immers onderdeel van het leven.

quote:
En oh ja:
[ twitter ]
Ja, die propaganda van anekdotes ken ik inmiddels wel. Bij de beoordeling van het beleid moeten we ons op de cijfers richten. Het is een nare ziekte die ook mensen onder de vijftig treft, maar dat is op geen enkele manier een crisis die wat voor dwingende maatregel dan ook rechtvaardigt.

quote:
Die ontwikkelingsachterstand van de kinderen is gewoon een schaamlap, wat een bizarre onzin weer. Alsof de jeugd hier zoveel slechter van wordt en of een achterstand oploopt, ga toch weg man.
Voor de jeugd is een jaar een veel belangrijker onderdeel van hun leven dan voor een vijftiger en het is weldegelijk forse schade. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo vanzelsprekend om daarvan een offer te eisen voor de 70-plussers. Individueel niet, maar je moet ook afvragen wat voor decadente samenleving je creeert die het zich denkt te kunnen veroorloven om de jeugd op te offeren aan de sowieso aflopende zaak van de alleroudsten.

quote:
En mooi dat je nu begint over kwalitatieve levensjaren, die tellen tot een bepaalde leeftijd zeker? 85 En vitaal telt zeker niet meer mee?
Ik beschik niet over leven en dood, als je vitaal genoeg bent om met vaccin covid te overleven dan is het je gegund, maar het is geen staatsaangelegenheid om te zorgen dat elk leven zolang mogelijk gerekt wordt, en zeker niet ten koste van de jeugd.

quote:
Dat is natuurlijk een compleet andere discussie.
.Nee dat is het niet. Het gebrek aan zorgcapaciteit is de enige crisis die er is. De sterftecijfers in de zin van verloren levensjaren staan voor verdrietige momenten, maar dat is op zich geenzins een crisis.

quote:
Democratisch tot stand gekomen? De meerderheid was voor de coronapas, in Duitsland is een overgrote meerderheid voor een vaccinatieplicht, de vaccinatiebereidheid hier in Nederland ligt tussen de 90 en 100%... Democratie telt alleen maar als het jou goed uitkomt zeker?
Nee, democratie is meer dan de wil van de meerderheid, en zeker niet de meerderheid die de wet aan de laars lapt omdat ze het als meerderheid kunnen. Opiniepeilers zijn niet alleen leugenachtig, zonder fatsoenlijke informatie inclusief de beantwoording van kamervragen en het voldoen aan wettelijke transparantieverplichtingen, en met journalisten die hun werk niet doen, is dat heel weinig waard.

quote:
En voor de rest zijn het vooral geen feiten maar zijn het dingen waarvan je denkt dat het zo zal gaan...
Zo is het gegaan. Ik snap dat het ingewikkeld wordt als je er niet vanuit kan gaan dat de overheid integer is, maar daar zul je aan moeten wennen.

quote:
Dan doe je het niet, voorlopig hebben we helemaal geen vaccinatieplicht hier in Nederland. En als die er wel komt blijft de wet gewetensbezwaren nog steeds bestaan.
Dat maakt nog niet dat het deugt.

quote:
Omdat het begon met "het zijn maar 0.2% die overlijden!" en dat men daarom vooral met rust gelaten wil worden. De lui die overlijden heb je relatief weinig last van de zieken des te meer, dat was mijn punt aangezien die doden feitelijk geen argument zijn in de discussie vwb het zorginfarct.

Jij bent het die de zorg op slot gaat zetten als je ernstig ziek wordt door covid. Denken dat het jou niet zal overkomen was ook iets wat al die antivaxxers dachten voordat ze aan de beademing op de IC lagen...
En wat die gevaccineerden wiens leven verpest is dachten toen ze het vaccin namen. Ik had het er waarschijnlijk wel op gewaagd, beide zijn een risico voor mij, het een is beperkt, het ander onbekend. Ik weet ook helemaal niet zeker of het covid was dat ik gehad heb. Maar toen ze kinderen gingen vaccineren met het argument dat we anders lockdowns krijgen die ook slecht voor hun gezondheid (en ontwikkeling) zijn en er daardoor netto gezondheidswinst voor kinderen zou zijn heb ik besloten dat het niet deugt en ik dus niet meedoe, desnoods ten koste van mijzelf.

quote:
Edit:

Maar de kinderen!!! Die achterstand die ze oplopen!!!
[ twitter ]
Vooralsnog ziet omicron er vooral slecht uit voor 50 min...
Dus de scholen moeten dicht zodat de luchthavens open kunnen blijven. Dat is ook een aspect wat mij totaal niet bevalt, die beslechting van de klassenstrijd ten koste van de somewheres ten bate van de anywheres. Het is dezelfde logica waarmee van een epidemie een pandemie is gemaakt en die in stand is gehouden.

En net nu de kleine kindervaccinatie kan beginnen en de vaccinatieplicht erdoor geramd moet worden duikt dit virus met dit nieuws op. Ik geloof er niet meer in. Het is snel iedereen gevaccineerd krijgen voordat doordringt wat voor enorm fiasco het beleid is geworden en wat er allemaal onder het tapijt is geveegd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Beste debater 2022 vrijdag 3 december 2021 @ 20:46:23 #59
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_202455616
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:42 schreef AchJa het volgende:

[..]
Ook tekenend:
[..]
Als de overstromingsdoden en verkeersslachtoffers allemaal oud zouden zijn zou het gewoon een aspect van het leven zijn toch?

Maar ook het gemak waarmee gezegd wordt dat ze bij de eerstvolgende ziekte wel het loodje zouden leggen... Gebaseerd op wat precies?
Bek vol over lichamelijke integriteit en grondrechten, maar dor hout moet wijken... kost allemaal teveel centjes.

Hypocriet volk.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_202455633
JAAAAAAAAAA

ALLE WAPPIES ERUIT
  Beste debater 2022 vrijdag 3 december 2021 @ 20:47:26 #61
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_202455638
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:45 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Nee, nou draai je de zaak om. Er komt een besmettelijke ziekte voorbij en die treft voornamelijk een bepaalde groep. Dat is op zich het lot, pech, los van de vraag of het het product is van onze o zo gerespecteerde virologische wetenschap.

Nu heeft de overheid besloten dat die pech niet gewoon ten laste komt van de pechvogels, maar dat we die pech met zijn allen gaan delen. Daar is best wat voor te zeggen, maar het is geen vanzelfsprekendheid en de mate waarin die pech wordt verplaatst en voor hoe lang moet dan natuurlijk wel ter discussie staan.

We weten ook dat mensen door het vaccin komen te overlijden. Enorm storen dat vaccinatici als ze het al niet stug negeren even komen vertellen dat je dat maar als risico moet accepteren omdat de covid risicogroep zijn eigen pech niet mag dragen. Het zijn de vaccinatici die zich het recht hebben toegeeigend om over levens te beschikken, zij zijn degenen die ingrijpen op het natuurlijk verloop der dingen met gezondheidsrisico's voor anders ongemoeiden tot gevolg.
[..]
Ik hoef helemaal niks te rechtvaardigen. Ik stel alleen vast dat het simplistisch is om te doen alsof je levens uit een brandend huis redt of zo. Zo moet je sterfgevallen niet benaderen omdat het een andere situatie is. Ik durf het wel gewoon te zeggen hoor: Een kind dat dood gaat is erger dan een 90-jarige die dood gaat. Dat kun je uitdrukken in verloren levensjaren, je kunt ook gewoon vaststellen dat het leven eindig is en voor iedereen boven de 70 elke dag extra mooi meegenomen is.

Dat moet je erbij betrekken omdat het de ernst betreft. In verpleeghuizen weten ze ook gewoon dat niet iedereen de volgende herfst gaat halen. Elke extra inspanning die van het lichaam gevraagd wordt kan al fataal zijn. Of het dan een verkoudheid, een griepje of een hittegolf is maakt niet zoveel uit. We gaan een hittegolf ook niet met alle macht proberen te ondervangen omdat er elk jaar weer een paar duizend bejaarden het loodje leggen. De dood is immers onderdeel van het leven.
[..]
Ja, die propaganda van anekdotes ken ik inmiddels wel. Bij de beoordeling van het beleid moeten we ons op de cijfers richten. Het is een nare ziekte die ook mensen onder de vijftig treft, maar dat is op geen enkele manier een crisis die wat voor dwingende maatregel dan ook rechtvaardigt.
[..]
Voor de jeugd is een jaar een veel belangrijker onderdeel van hun leven dan voor een vijftiger en het is weldegelijk forse schade. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo vanzelsprekend om daarvan een offer te eisen voor de 70-plussers. Individueel niet, maar je moet ook afvragen wat voor decadente samenleving je creeert die het zich denkt te kunnen veroorloven om de jeugd op te offeren aan de sowieso aflopende zaak van de alleroudsten.
[..]
Ik beschik niet over leven en dood, als je vitaal genoeg bent om met vaccin covid te overleven dan is het je gegund, maar het is geen staatsaangelegenheid om te zorgen dat elk leven zolang mogelijk gerekt wordt, en zeker niet ten koste van de jeugd.
[..]
.Nee dat is het niet. Het gebrek aan zorgcapaciteit is de enige crisis die er is. De sterftecijfers in de zin van verloren levensjaren staan voor verdrietige momenten, maar dat is op zich geenzins een crisis.
[..]
Nee, democratie is meer dan de wil van de meerderheid, en zeker niet de meerderheid die de wet aan de laars lapt omdat ze het als meerderheid kunnen. Opiniepeilers zijn niet alleen leugenachtig, zonder fatsoenlijke informatie inclusief de beantwoording van kamervragen en het voldoen aan wettelijke transparantieverplichtingen, en met journalisten die hun werk niet doen, is dat heel weinig waard.
[..]
Zo is het gegaan. Ik snap dat het ingewikkeld wordt als je er niet vanuit kan gaan dat de overheid integer is, maar daar zul je aan moeten wennen.
[..]
Dat maakt nog niet dat het deugt.
[..]
En wat die gevaccineerden wiens leven verpest is dachten toen ze het vaccin namen. Ik had het er waarschijnlijk wel op gewaagd, beide zijn een risico voor mij, het een is beperkt, het ander onbekend. Ik weet ook helemaal niet zeker of het covid was dat ik gehad heb. Maar toen ze kinderen gingen vaccineren met het argument dat we anders lockdowns krijgen die ook slecht voor hun gezondheid (en ontwikkeling) zijn en er daardoor netto gezondheidswinst voor kinderen zou zijn heb ik besloten dat het niet deugt en ik dus niet meedoe, desnoods ten koste van mijzelf.
[..]
Dus de scholen moeten dicht zodat de luchthavens open kunnen blijven. Dat is ook een aspect wat mij totaal niet bevalt, die beslechting van de klassenstrijd ten koste van de somewheres ten bate van de anywheres. Het is dezelfde logica waarmee van een epidemie een pandemie is gemaakt en die in stand is gehouden.

En net nu de kleine kindervaccinatie kan beginnen en de vaccinatieplicht erdoor geramd moet worden duikt dit virus met dit nieuws op. Ik geloof er niet meer in. Het is snel iedereen gevaccineerd krijgen voordat doordringt wat voor enorm fiasco het beleid is geworden en wat er allemaal onder het tapijt is geveegd.
Decadent!!! Uit jouw mond!

_O- _O- _O-
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  vrijdag 3 december 2021 @ 20:55:40 #62
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_202455828
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:45 schreef Weltschmerz het volgende:
Ja, die propaganda van anekdotes ken ik inmiddels wel.
Hier draait het dus gewoon om. Omdat je het allemaal maar "propaganda" en "anekdotes" vindt heb je en compleet eigen waarheid gecreeerd... Is verder je goed recht hoor, die mening mag je best hebben, ik ben het er simpelweg niet mee eens.

quote:
Dat kun je uitdrukken in verloren levensjaren, je kunt ook gewoon vaststellen dat het leven eindig is en voor iedereen boven de 70 elke dag extra mooi meegenomen is.
70 Is dus het omslagpunt? Boven de 70 is dor hout???
pi_202456081
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:06 schreef Nober het volgende:

[..]
Correctie Mark en Hugo houden het land in gijzeling.

Alleen samen krijgen we het demissionaire kabinet er onder.
Correctie iedereen houdt elkaar in gijzeling.
Plaats hier uw advertentie
pi_202456830
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:55 schreef AchJa het volgende:

[..]
Hier draait het dus gewoon om. Omdat je het allemaal maar "propaganda" en "anekdotes" vindt heb je en compleet eigen waarheid gecreeerd... Is verder je goed recht hoor, die mening mag je best hebben, ik ben het er simpelweg niet mee eens.
[..]
70 Is dus het omslagpunt? Boven de 70 is dor hout???
Als je geen arbeid meer kunt verrichten en dus niet meer rendabel bent en pensioenen opvreet ben je dor hout. Het word steeds gekker. En obese hoorde ik op het nieuws. Dat is de volgende groep.
  vrijdag 3 december 2021 @ 22:06:56 #65
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_202457232
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2021 21:42 schreef Cherni het volgende:
Als je geen arbeid meer kunt verrichten en dus niet meer rendabel bent en pensioenen opvreet ben je dor hout. Het word steeds gekker. En obese hoorde ik op het nieuws. Dat is de volgende groep.
Zolang het "de anderen" maar zijn... Want ik ben niet oud, want ik ben gezond, want ik heb geen onderliggend lijden, want ik ben niet dik...

Echt wat een volledig kansloze samenleving. Solidariteit nul komma nul.
  vrijdag 3 december 2021 @ 22:29:28 #66
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_202457631
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 22:18 schreef keuringmonat het volgende:
Jij moet een keer je kophouden met al dat geschreeuw. Schreeuwlelijkerd.
Oei, kloon 6 geeft modder... Be afraid, be very afraid...

quote:
Mensen met dwang vaccineren (TBS maatregel , dwangverpleging) vind je wel óke met je ''solidariteit''.
Quote me maar!

En als dat allemaal niet lukt moet je je ongefundeerde beschuldigingen lekker voor je houden akkoord?
pi_202458096
Voor zover ik me kan herinneren probeer ik een (niet wappie) kritisch geluid te late horen in de met name door schreeuwende anti vax wappies en pro vax schaapjes overheersend discussies.

Ik ben dan ook uitermate gecharmeerd van onderzoeksjournalistiek, in deze van FTM, via twitter aangehaald door Pieter Omtzigt.

twitter


https://www.ftm.nl/artike(...)n=QRcodeOnderbouwing

Voor wie hierin geinteresseerd is. M.i. inderdaad lezenswaardig voor pro- en anti. Doe er verder mee wat je wil.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_202458987
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:24 schreef Cherni het volgende:
Wat mij interessant lijkt is of mensen nog zolang moeten herstellen na een vaccinatie mocht men alsnog ziek worden door corona. Die eerste golf heeft er behoorlijk ingehakt toen we nog geen vaccinaties hadden. Zoals ik al aangaf zijn er nu nog tal van mensen niet hersteld van die eerste golf.
En sommige mensen blijven vermoeit en energieloos van de prik.
Dit is wat ik zelf namelijk heb opgelopen .
Veel moe en val vaak in slaap.
Voor de prik nergens geen last van en kon makkelijk met de pijn wat ik heb door gaan.
Nu slapen wakker worden door de pijn van mijn rug en verder vermoei dan anders.
Zelf testen gedaan maar geen corona.
Nu was ik al snel energieloos door de pijn wegens mij ziekte.
Maar omdat ik rustige in slaap valt op de bank met de Xbox controller in mijn handen .
En soms met een koffie in mijn handen .
Zit ik dus schreef wat de rug verkeerd belast.


Helaas is de prik ook niet alles en een van de reden dat ik de 3e prik niet gaat halen zolang ik me zo beroerd voelt als nu.

Dit is mijn persoonlijke ervaring maar de arts waar ik nu loop zegt dat het wel vaker voor komt dat mensen energieloos zijn.
Soms gaat van zelf over maar mensen die net als ik al ziek zijn duurt velen malen langer.

Ondertussen maandag een nieuwe mri scan.
Eens kijken hoever mijn ziekte de rug verder heeft gesloopt.
En kijken of daar de klachten vandaan komen. ( Acute artrose)
pi_202460321
quote:
Bruijning en Illy weken het kind los uit zijn maatschappelijke context en plaatsen het als onschuldig wezen tegenover de asociale volwassene. Dat kun je doen, maar de vraag is: waar leidt dit toe? Hebben deze kinderartsen alternatieve oplossingen? Volgens mij volgt uit hun redenering dat een vaccinatieplicht voor volwassenen de voorkeur heeft boven het vaccineren van kinderen. Immers: dat laatste mag pas als de andere opties zijn uitgeput.

Maar of zij echt voorstander zijn van een vaccinatieplicht weet ik niet, omdat er zelden wordt doorgevraagd. De kinderarts heeft in interviews vaak de vrije hand, omdat hij/zij de zaakwaarnemer is van het het kind. Wie zegt het kinderwelzijn voorop te stellen, heeft de discussie bij voorbaat gewonnen: wie is daar nou tegen?
https://www.nrc.nl/nieuws(...)len-wel-mee-a4067905
pi_202463032
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 20:55 schreef AchJa het volgende:

[..]
Hier draait het dus gewoon om. Omdat je het allemaal maar "propaganda" en "anekdotes" vindt heb je en compleet eigen waarheid gecreeerd... Is verder je goed recht hoor, die mening mag je best hebben, ik ben het er simpelweg niet mee eens.
Je kunt toch zelf vaststellen dat het propaganda is?
quote:
70 Is dus het omslagpunt? Boven de 70 is dor hout???
Het leven is eindig, daar is ook met een vaccinatie geen ontkomen aan. Als je blijft weigeren dat in je redenering te betrekken kom je heel raar uit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_202468191
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 12:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Je kunt toch zelf vaststellen dat het propaganda is?
[..]
Het leven is eindig, daar is ook met een vaccinatie geen ontkomen aan. Als je blijft weigeren dat in je redenering te betrekken kom je heel raar uit.
Het leven is oneindig als men de normale mensen maar eens liet begaan en hielp. En dus eens vertrok met de aardappelen en slechte melk.
pi_202470260
Graag. De mens, de meerderheid, is te dik om zelf altijd goede keuzes te maken. Help ze maar een handje.
pi_202475179
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 20:24 schreef wpor het volgende:
Graag. De mens, de meerderheid, is te dik om zelf altijd goede keuzes te maken. Help ze maar een handje.
Goede keuzes of slechte keuzes bestaan niet.

Keuzes wel.

En die zijn in de ogen van de 1 goed en in de ogen van de ander slecht.

Niettemin hebben we in een vrije maatschappij het recht om goede of foute keuzes te mogen maken. *O*

En daar zitten gevolgen aan waar we in eerste instantie gezamenlijk een grondwet voor hebben bedacht. Het lijkt mij dus dat we die keuzes ten eerste aan de grondwet zullen moeten toetsen, en als die keuzes tegen de grondwet ingaan en als dat dan door meer dan 2/3 meerderheid alsl 'fout' wordt beoordeeld dat we DAN pas de grondwet aanpassen en niet nu de grondwettelijke rechten aan onze laars gaan lappen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')