abonnement Unibet Coolblue
pi_202447311


quote:
VACCINATIEPLICHT MOGELIJK ALS VOLKSGEZONDHEID IN GEDING IS'

De Tweede Kamer geeft gisteren een motie verworpen die een mogelijke vaccinatieplicht helemaal uitsloot. Een vaccinatieplicht in Nederland is mogelijk wanneer de volksgezondheid in het geding is. Dit zegt hoogleraar Gezondheidsrecht Aart Hendriks van de Universiteit van Leiden. Hendriks noemt de wens van de Duitse regering, die haar burgers een prikplicht wil opleggen, een 'forse inbreuk de op de zelfbeschikking.'

Laat onverlet dat er volgens de hoogleraar sprake is van een gezondheidscrisis waarbij veel mensen denken dat ze ofwel dood gaan ofwel ernstig ziek worden. 'Dan moet je als politicus de afweging maken: ga je voor de gezondheid van velen of voor de zelfbeschikking van weinigen?'

Volksgezondheid
Het is volgens Hendriks toegestaan om dat zelfbeschikkingsrecht terzijde te schuiven als er goede redenen voor zijn. Als dagelijkse voorbeelden van die inperking noemt Hendriks het dragen van een helm en de autogordel in het verkeer. 'Het is in het belang van de volksgezondheid.' Politici moeten zich later achter de oren krabben als na jaren blijkt dat veel sterfte voorkomen had kunnen worden, zegt Hendriks.

In Duitsland gaat hoofdelijk gestemd worden over de vaccinatieplicht en de stemming verloopt niet zoals gebruikelijk niet langs de partijlijnen, wat aangeeft hoe gevoelig het onderwerp ligt. Hendriks stelt dat een eventuele vaccinatieplicht wettelijk verankerd moet worden. 'Het moet in een wet. het kan in een aparte wet, maar het kan ook in de Wet Publieke Gezondheid.'
quote:
'Vaccinatieplicht nog niet aan de orde, maar niet uitgesloten'
"Je kunt niks uitsluiten", antwoordde demissionair premier Mark Rutte, toen hem vrijdag werd gevraagd naar de mogelijkheid van een vaccinatieplicht. Zelfs de meest verstokte pro-vaccinatiepartijen in Den Haag willen daar niet aan. Maar wat als dat verandert? Is zo'n plicht dan wettelijk mogelijk?

Vooropgesteld. In Nederland is het nog lang niet zover, andere Europese landen kiezen al wel voor een vaccinatieplicht. Zo moeten Griekse 60-plussers voor 16 januari een afspraak hebben gemaakt voor hun eerste vaccinatie. Oostenrijk gaat zelfs nog verder met een vaccinatieplicht voor iedereen. Andere Europese landen moeten op zijn minst nadenken over zo'n verplichting, vindt Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Zij noemt dat 'logisch en gepast'.

Na afloop van de coronapersconferentie afgelopen vrijdagavond vroeg de NOS premier Rutte naar de vaccinatieplicht:

Verslaggever:

"U bent geen voorstander van vaccinatieplicht, maar u zei ook: in een crisis kan je niets uitsluiten. Met code zwart in zicht: is dit dan het moment?"

Premier Rutte:

"Nee, dit is niet het moment, maar je kunt ook niks uitsluiten. Maar dit is niet het moment."

"Ik hield het niet voor mogelijk, maar inmiddels lijken de geesten rijp te worden gemaakt voor een vaccinatieplicht", zegt Andre den Exter, universitair hoofddocent gezondheidsrecht aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. "Een algehele vaccinatieplicht zoals in Oostenrijk gaat naar mijn idee wel erg ver hoor. Mocht Nederland al besluiten tot een vaccinatieplicht, dan zal die zich in eerste instantie waarschijnlijk nog beperken tot bepaalde beroepssectoren, zoals de gezondheidszorg en essentiële diensten, zoals politieagenten."

Den Exter verwacht dat een (gedeeltelijke) vaccinatieplicht er alleen kan komen als alle andere maatregelen een code zwart in de zorg niet kunnen voorkomen. "Het is het meest vergaande middel waarover de overheid beschikt en daar kan die niet zomaar toe besluiten. Als niet eerst geprobeerd is om bijvoorbeeld met prikbussen de wijk in te gaan, dan zal de overheid daarmee moeten beginnen."

Voor militairen bestaat er al wel een vaccinatieplicht, voor gewone burgers (nog) niet. De Wet publieke gezondheid zal daarvoor moeten worden uitgebreid, zegt Aart Hendriks, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden. "Die wet verplicht de overheid enerzijds om maatregelen te nemen tegen de verspreiding van infectieziektes, zoals het coronavirus. Anderzijds kan de overheid de wet zo aanpassen dat burgers verplicht worden zich te laten vaccineren."

Mocht er al een vaccinatieplicht komen, dan betekent dat nog niet dat er vaccinaties onder dwang worden gezet, zegt Den Exter. "Je zal niet thuis worden beetgepakt en geprikt: drang is nog geen dwang. De sancties op weigeren zullen proportioneel moeten zijn. Dat kan bijvoorbeeld een boete zijn, het opschorten van salaris is dat naar mijn idee niet. Het lijkt me niet proportioneel om iemand onder de armoedegrens te drukken omdat die zich niet wil laten vaccineren."

Recht op lichamelijke integriteit niet absoluut
Een veelgehoord argument van mensen die zich niet willen laten vaccineren is het recht op lichamelijke integriteit. Dat recht is in tegenstelling tot het recht op leven geen absoluut recht, zegt emeritus hoogleraar ethiek Govert den Hartogh van de Universiteit van Amsterdam. "Het recht op lichamelijke integriteit is beperkt tot bijvoorbeeld in het geval waarbij je dronken betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Dan zal je bloed moeten afstaan. In deze pandemie gaat het om een nog veel zwaarder belang. Aan de ene kant hebben we te maken met grote economische schade, anderzijds zorgen ongevaccineerden voor een grote druk op de zorg, waardoor operaties moeten worden uitgesteld. Vrijheid mag nooit zo ver gaan dat die anderen in gevaar brengt."

Vooralsnog wil het kabinet niet tornen aan die vrijheid, maar mocht dat wel gebeuren dan zal de wetswijziging daarover door beide Kamers moeten worden aangenomen, zegt hoogleraar gezondheidsrecht Hendriks. "De proportionaliteit zal door de Tweede en Eerste Kamer moeten worden bekeken, maar als de regering die kan aantonen, kan het binnen een dag of 10 geregeld zijn."

"Ik verwacht niet dat Nederland zomaar kiest voor een vaccinatieplicht, maar tegelijk zie je dat steeds meer Europese landen ertoe besluiten. Als deze quasi-lockdown steeds maar weer blijft terugkomen, dan verwacht ik wel dat de Kamer er uiteindelijk mee instemt. Er zal dan wel rekening gehouden moeten worden met het kleine deel van de bevolking dat zich om medische redenen niet kán laten vaccineren. Dat wil ik niet onopgemerkt laten."

Zelfs pro-vaccinatiepartijen Den Haag zijn tegen
Volgens politiek verslaggever Marieke van de Zilver voelen weinig mensen in politiek Den Haag iets voor een vaccinatieplicht. "Op dit moment speelt een vaccinatieplicht nog helemaal niet in Den Haag. Zelfs de meest verstokte pro-vaccinatiepartijen zien meer in het overtuigen van moeilijk bereikbare groepen, bijvoorbeeld in kwetsbare wijken. Demissionair minister De Jonge heeft ook meerdere keren uitgesloten dat zo'n plicht er in Nederland komt, maar de ervaring leert dat er in deze crisis wel meer maatregelen op tafel zijn gekomen waarvan niemand zich eerder kon voorstellen dat ooit ze genomen zouden worden."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)d-verplichting-dwang
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:01:09 #2
3542 Gia
User under construction
pi_202447334
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:58 schreef Nober het volgende:

[..]
Stel je bent er van overtuigd dat je zult sterven heeft thuisisolatie dan wel zin?
Waarom zou ik sterven. Iedereen sterft ooit.
Als ik Corona krijg, is de kans voor mij redelijk groot, dus probeer ik dat te vermijden.
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:04:55 #3
207884 Heremeteit
alweer een poort
pi_202447374
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:47 schreef probeer het volgende: [..] Maar er is niets normaals aan. Stop eens met dat walgelijk egocentrische, compleet onwetenschappelijke, complotdenkende gedrag te normaliseren? Waarom iets wat compleet van de zotte is, algemeen bespreekbaar moeten maken? Dat doen we toch ook niet bij flat-earthers? Dan zeggen we toch ook niet, 'mjah, laten we inderdaad nog maar eens flink met z'n allen de vorm van de aarde gaan bespreken'?
Het gaat ze helemaal niet om de vaccinaties. Het gaat om aandacht en erkenning. Deze lui zijn niet in staat om op een positieve manier een bijdrage en daarmee erkenning te krijgen, dus dan maar zo.

Kijk ook eens naar de verdeling van iq in de samenleving. 13,6% zit tussen de 70 en 85. Waarmee komt dat percentage grofweg overeen? Het zijn natuurlijk niet de echte mongolen die anti-vax zijn, die nemen braaf hun prikje. Maar die groep net daarboven, die zonder begeleiding door het leven gaat, die houden het land nu in gijzeling.
pi_202447387
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:56 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dat wordt niet meer naar de costa of de ardeche in de zomer.
Ik ga niet eens het land uit, al ben ik gevaccineerd. Alleen al die maatregelingen en uren met een mondkapje in een trein zitten etc. ontneemt mij al het plezier. Dan maar weer een jaar overslaan.
pi_202447399
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:04 schreef Heremeteit het volgende:

[..]
Het gaat ze helemaal niet om de vaccinaties. Het gaat om aandacht en erkenning. Deze lui zijn niet in staat om op een positieve manier een bijdrage en daarmee erkenning te krijgen, dus dan maar zo.

Kijk ook eens naar de verdeling van iq in de samenleving. 13,6% zit tussen de 70 en 85. Waarmee komt dat percentage grofweg overeen? Het zijn natuurlijk niet de echte mongolen die anti-vax zijn, die nemen braaf hun prikje. Maar die groep net daarboven, die zonder begeleiding door het leven gaat, die houden het land nu in gijzeling.
Correctie Mark en Hugo houden het land in gijzeling.

Alleen samen krijgen we het demissionaire kabinet er onder.
pi_202447417
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:18 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Angstspropaganda?

Je doelt op de onzin die wappies verspreiden over vaccins? Dat het gevaarlijk zou zijn en ontelbare slachtoffers eist?
Hou toch op met je wappies.

Grootste angstpropaganda komt uit het kabinet zelf.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_202447421
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:06 schreef Nober het volgende:

[..]
Correctie Mark en Hugo houden het land in gijzeling.

Alleen samen krijgen we het demissionaire kabinet er onder.
Realisme bij die gasten is ver te zoeken. Totale paniekvoetballers.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_202447442
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:56 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dat wordt niet meer naar de costa of de ardeche in de zomer.
De gevaccineerden dachten daar anders over totdat het bleek dat de vaccines niet werkten en op de IC's terechtkwamen.
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:10:09 #9
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202447445
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Juist en dan stiekem opsluiten en dan met zn allen: "Hahaha ja was toch wel waar wat jullie dan met zn allen riepen".

En dan heel hard wegrennen.
Nah, allemaal niet nodig.... de treinreis en na de reis douchen zal voor de meesten genoeg zijn om zich te realiseren dat de huidige maatschappij echt niets met 80 jaar geleden te maken heeft.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator vrijdag 3 december 2021 @ 12:12:47 #10
8781 crew  Frutsel
pi_202447479
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:11 schreef keuringmonat het volgende:

[..]
Hoe zit dat bij de griep virus. Heb je dan ook een groot kans om te overlijden of geldt dit alleen voor de covid-19 virus?
Met griep kun je ook doodgaan, zeker als je onderliggende klachten hebt, daarom halen veel mensen ook jaarlijks een griepprik.
pi_202447481
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:59 schreef Frutsel het volgende:

[..]
Jawel, maar dat neemt niet weg dat qua taalgebruik we geen krachttermen hoeven te gebruiken. Het gaat me meer om het inhoudelijke hier in het topic of dat een beetje normaal kan.
Er is per definitie geen normale inhoudelijke discussie met die mensen mogelijk. Er valt niet te praten met mensen die complotten boven wetenschap verkiezen. En door dat toch keer op keer, maand in maand uit, elk topic weer te proberen, faciliteer je hun waanzin.

Lang niet alles verdient serieuze aandacht. Zo ook de anti-vaxxers / wappies niet.
"Pools are perfect for holding water"
pi_202447490
''Ja maar als ik niet vaccineer dan mag ik niet uitgaan, mag ik niet naar de kroeg, mag ik niet naar de restaurant, mag ik niet reizen, mag ik dit niet, mag ik dat niet uhu uhu uhu uhuu..''

Ondertussen indirect gedwongen zichzelf te vaccineren oftewel gezondheid in ruil voor ''vrijheid'' op spel te zetten.

''Jaa maar meneer/mevrouw, je hebt nu wel elke jaar je boosterprikje nodig he anders werkt dat vaccin namelijk niet...''

WATT??? -O-

Tjaaa... daar sta je dan met je domme kop
pi_202447514
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:11 schreef keuringmonat het volgende:

[..]
Hoe zit dat bij de griep virus. Heb je dan ook een groot kans om te overlijden of geldt dit alleen voor de covid-19 virus?
Covid is gevaarlijker dan het griepvirus. Er zijn nu nog mensen herstellende die tijdens de eerste golf getroffen zijn. Kijk voor de aardigheid maar eens op de site van het longfonds cq coronaplein.nu. Er is zelfs een onderzoek gaande dat het een zenuwstelsel kan aantasten. Helaas men weet nog te weinig.
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:16:15 #14
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202447524
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:59 schreef Frutsel het volgende:

[..]
Jawel, maar dat neemt niet weg dat qua taalgebruik we geen krachttermen hoeven te gebruiken. Het gaat me meer om het inhoudelijke hier in het topic of dat een beetje normaal kan.

Het zal me een rotzorg zijn of jij die lui wappies vindt of tuig, maar als ik zeg: iedereen van het RIVM is tuig dan is dat nog weer anders dan dat ik zeg: Tengano en Leandra zijn tuig. Als iemand jou een schaap noemt, moet je dat niet quoten, maar melden :)
Ja, dat had ik kunnen doen, in dit geval heb ik het idd gequote een opmerking over het schelden gemaakt, waar door iemand anders dan weer schamper op gereageerd werd, dat heb ik verder genegeerd.

Punt is dat het de discussie behoorlijk vervuilt, evenals het gegeven dat de oorspronkelijke TS gewoon een topic geopend heeft om zijn anti-vaxx propaganda te kunnen spuien, ongeacht het gegeven dat hij in de OP nog deed alsof hij niet anti-vaxx was.

Maar ik ga die "schaap' opmerkingen niet melden, want als ik dat doe kan ik ook iedere "wappie" opmerking gaan melden, of het wordt me verweten dat ik die niet meld, en er komt hoe dan ook gezeik van maar doet de discussie niet goed.
Overigens is het jammer dat het topic geopend is met een Trojaans paard strategie, want an sich is het onderwerp wel interessant, maar dat ik tegen verplicht vaccineren ben wil niet zeggen dat ik het met allerlei Tisjeboyjay complottheorieën eens ben, of dat soort figuren überhaupt serieus genomen zouden moeten worden.
Wat dat betreft is het meer dan prima dat het vervolgtopic door een neutrale mod geopend is.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_202447614
Wat mij interessant lijkt is of mensen nog zolang moeten herstellen na een vaccinatie mocht men alsnog ziek worden door corona. Die eerste golf heeft er behoorlijk ingehakt toen we nog geen vaccinaties hadden. Zoals ik al aangaf zijn er nu nog tal van mensen niet hersteld van die eerste golf.
pi_202447671
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:12 schreef probeer het volgende:

[..]
Er is per definitie geen normale inhoudelijke discussie met die mensen mogelijk. Er valt niet te praten met mensen die complotten boven wetenschap verkiezen. En door dat toch keer op keer, maand in maand uit, elk topic weer te proberen, faciliteer je hun waanzin.
Valse tegenstelling, de geschiedkundige wetenschap leert ons dat er volop gecomplotteerd wordt. Zelf ben ik nogal van de rechtswetenschap volgen en zie tot mijn afgrijzen overal en in deze OP mensen opduiken die grondrechten gelijk stellen om ze te laten botsen waarna ze dan onderdeel van een politieke afweging zouden zijn. Maar zo werken grondrechten helemaal niet. Dat is net zoiets als alle asielzoekers over de grens zetten omdat in de GW staat "Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid."

Daarbuiten valt er ook niet zoveel voor de wetenschap te kiezen. Er is namelijk geen wetenschap zonder wetenschappelijk debat en dat wordt van meerdere kanten gesmoord. Van een wetenschappelijke consensus kan dus als zodanig geen sprake zijn.

Ik ben zelf nooit zo'n fan van Ockham's Razor geweest, omdat het simpelweg niet zoveel is. Niettemin moet ik droog vaststellen dat als je het coronagebeuren zonder complot wil verklaaren, je tot een stapeling van meer en minder bizarre aannames en mechanisme moeten komen die niet tegen Ockham's razor opgewassen zouden zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:34:39 #17
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202447754
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:09 schreef Werkperd het volgende:

[..]
De gevaccineerden dachten daar anders over totdat het bleek dat de vaccines niet werkten en op de IC's terechtkwamen.
Hoe dan ook mag jij lekker in NL blijven als je lekker dwars blijft doen en dezelfde nonsens blijft herhalen. Ik stuur wel een kaartje ergens van een eiland in de Middellandse zee.
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:42:21 #18
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202447880
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:24 schreef Cherni het volgende:
Wat mij interessant lijkt is of mensen nog zolang moeten herstellen na een vaccinatie mocht men alsnog ziek worden door corona. Die eerste golf heeft er behoorlijk ingehakt toen we nog geen vaccinaties hadden. Zoals ik al aangaf zijn er nu nog tal van mensen niet hersteld van die eerste golf.
Het vervelende in het maken van die vergelijking is dat niet iedereen even ziek wordt, ook als ze wel of niet gevaccineerd zijn.
Waar mijn neefje na een paar dagen zijn reuk- en smaakvermogen weer terug had heeft een bekende van mijn oudste zoon dat nog steeds niet na een besmetting, en dit gaat beiden om volledig gevaccineerden.
Het verloop van de ziekte en de klachten zijn simpelweg niet bij iedereen gelijk.

Hetzelfde met niet-gevaccineerden; waar de één met een vrij mild verloop van de ziekte te maken heeft loopt een ander een jaar later nog tegen behoorlijke beperkingen aan, als ze er niet aan overlijden.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 3 december 2021 @ 12:43:06 #19
3542 Gia
User under construction
pi_202447893
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:11 schreef keuringmonat het volgende:

[..]
Hoe zit dat bij de griep virus. Heb je dan ook een groot kans om te overlijden of geldt dit alleen voor de covid-19 virus?
Ik krijg al sinds mijn 40ste de griepprik. Inderdaad omdat de griep gevaarlijk kan zijn voor mij.
Ik heb dan ook geen seconde geaarzeld voor het coronavaccin en ook niet voor de booster. Hoop snel aan de beurt te zijn, want heb de 2de pfizerprik 14 juni gehad.
pi_202447996
Ik ben erg benieuwd wanneer ze het gaan verplichten, wordt een grote puinhoop. Dat is het toch al...
pi_202448033
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:48 schreef Antares1981 het volgende:
Ik ben erg benieuwd wanneer ze het gaan verplichten, wordt een grote puinhoop. Dat is het toch al...
Als het verplicht is blijft het verplicht, ook al is het niet meer nodig voor 99% van de bevolking. De overige maatregelen blijven ook bestaan en de zorg wordt nog verder afgebouwd maar de kosten uiteraard hoger.

We hebben gelukkig de mondkapjes weer terug zodat de griep ook deze winter wordt vermeden ondanks dat men dacht dat hier velen aan onderdoor zouden gaan. Diezelfde griep die ook dodelijk kan zijn waar men nog wel vrij over mag beslissen of ze die nemen.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_202448152
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:13 schreef Werkperd het volgende:
''Ja maar als ik niet vaccineer dan mag ik niet uitgaan, mag ik niet naar de kroeg, mag ik niet naar de restaurant, mag ik niet reizen, mag ik dit niet, mag ik dat niet uhu uhu uhu uhuu..''

Ondertussen indirect gedwongen zichzelf te vaccineren oftewel gezondheid in ruil voor ''vrijheid'' op spel te zetten.

''Jaa maar meneer/mevrouw, je hebt nu wel elke jaar je boosterprikje nodig he anders werkt dat vaccin namelijk niet...''

WATT??? -O-

Tjaaa... daar sta je dan met je domme kop
Voortschrijdend inzicht. Je kan als gezond normaal denkend mens ook snappen dat sommige dingen onvoorspelbaar zijn.

De piek nu is direct te wijten aan ongevaccineerden die onterecht een bed bezetten. Even mensen die om medische reden geen vaccin mochten nemen.
pi_202448270
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:07 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Hou toch op met je wappies.

Grootste angstpropaganda komt uit het kabinet zelf.
Vertel.

Het kabinet waarschuwt dat de zorg overbelast dreigt te raken. Als jij dringend zorg behoeft, is dat inderdaad een beangstigende boodschap. Maar dat is geen 'angstpropaganda', want de ziekenhuizen stromen inderdaad vol en de zorg dreigt te bezwijken onder de druk.

Of is dat volgens jou allemaal onzin?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_202448273
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 03:34 schreef EINZ het volgende:

[..]
Dus we mogen de vinger niet leggen waar het pijn doet?
Als je het doet bij een verkiezingsdebat ofzo. Maar op de vraag of je je moet laten vaccineren is een falend kabinet dat maar geen ic plekken maakt juist een reden om het wel te doen.
pi_202448308
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 12:13 schreef Werkperd het volgende:
''Ja maar als ik niet vaccineer dan mag ik niet uitgaan, mag ik niet naar de kroeg, mag ik niet naar de restaurant, mag ik niet reizen, mag ik dit niet, mag ik dat niet uhu uhu uhu uhuu..''

Ondertussen indirect gedwongen zichzelf te vaccineren oftewel gezondheid in ruil voor ''vrijheid'' op spel te zetten.

''Jaa maar meneer/mevrouw, je hebt nu wel elke jaar je boosterprikje nodig he anders werkt dat vaccin namelijk niet...''

WATT??? -O-

Tjaaa... daar sta je dan met je domme kop
Zolang het virus in deze mate rondwaart en de zorg onder druk blijft staan, heb ik geen enkele moeite met een periodiek prikje. Kost hooguit een half uurtje, doet geen centje pijn en van bijwerkingen heb ik niets gemerkt. M'n bovenarm was alleen een beetje broos. Nou, poeh poeh.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')