abonnement Unibet Coolblue
pi_201288452
Alles over je jeugd/post-kleuter/kleuter-geweest/schoolkind/kind.

Nja, over kinderen die ouder zijn dan kleuters maar nog niet volwassen. Ofzo. En iedereen die mee wil praten.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201288456
Ik sloot het topic met deze:

quote:
0s.gif Op donderdag 9 september 2021 14:58 schreef trui het volgende:
Nijna, wat vervelend dat jouw jongste zo gespannen was. Ik denk als ik 't zo lees dat het dus ook voor een deel kwam doordat het niet zo'n leuk groepje was, waar ze mee mee zou fietsen. Fijn en knap dat ze daar dan zo snel al mee gestopt is. Vindt grotere zus het niet vervelend als haar jongere zusje meefietst?

Spannend, Sjeen, een uur in de trein is wel lang! Onze Cato hoeft gelukkig wat minder ver maar wel ook met de trein (inc soms overstappen). Gelukkig is de eerste week heel leuk en goed verlopen en heeft ze vandaag al een eerste opdracht kunnen presenteren. Ze is ook al een middag met een klasgenoot mee naar huis geweest die in een heel andere plaats woont, heel stoer dat ze dat nu gewoon doet (ze was voorheen nogal snel bang om te verdwalen, kon zelfs binnen onze relatief kleine woonplaats nog niet zo makkelijk de weg ergens naartoe vinden). (Ze is helaas al wel haar laptop oplader kwijtgeraakt, bweh.)

Dus Claudia, ik kan me jouw schrik over Ivan in de grote stad ook wel goed voorstellen, spannend hoor!

Ingrid, hebben jullie al meer vernomen van school over de stage?
Grote zus vind het allemaal prima, haalt haar schouders op en fietst gewoon.
Mijn man fietst ook nog wel eens met haar mee, vindt ze ook prima. De oudste geeft ook niet zoveel om wat anderen vinden ofzo.

Vanmorgen helaas weer een ontzettend gespannen kind, mailtje naar de mentor in de maak.
Ik baal gewoon dat dit eigenlijk al jaren speelt en we al jaren om hulp vragen, maar we eigenlijk geen moer opschieten. Ze kunnen er geen label op plakken, want ze scoort net te laag en zonder diagnose kunnen ze een paar gesprekjes voeren, maar daar stopt het dan ook.
Dus we gaan informeren of school er iets mee kan, of er misschien zo'n rots en water training is en anders maar weer naar de huisarts. Want dit is niet ok.

Trui, wat een stoere Cato, zulke stappen in de eerste week! Fijn!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201288790
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 09:05 schreef Nijna het volgende:
Alles over je jeugd/post-kleuter/kleuter-geweest/schoolkind/kind.

Nja, over kinderen die ouder zijn dan kleuters maar nog niet volwassen. Ofzo. En iedereen die mee wil praten.
Sjaak noemt zichzelf nu een pleuter ^O^
pi_201288812
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 09:35 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]
Sjaak noemt zichzelf nu een pleuter ^O^
O+ ik reken het goed.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201290601
Onze oudste had deze week zijn eerste huiswerk mee. Van 10 woorden de betekenis leren en vandaag is dan de eerste overhoring. Hij heeft heel netjes geoefend, op de manier die de juf had uitgelegd. Hij voelde het ook echt als zijn verantwoordelijkheid O+. Ik ben benieuwd hoe lang het leuk blijft :D.

Nijna, wat verdrietig en frustrerend dat er geen hulp is voor jullie dochter. Ik zou niet te lang meer wachten met naar de huisarts gaan hoor. Genoeg kastjes en muren gezien, denk ik zo :*.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_201291416
Ach wat sneu Nijna ;( Het is ook een hele verandering, van basisschool naar het middelbaar. Van vertrouwd naar helemaal nieuw. Sommige kinderen fietsen zo door die verandering heen en anderen hebben (veel) meer moeite.

Ik hoop dat school hier iets mee kan :*
pi_201293807
Wat sneu Nijna.

We hebben inmiddels een gesprek op school gehad.
Stage kon nog niet beginnen omdat de stagebegeleider nog op vakantie is. Nog een week wachten.
Ik vind dat wel vreemd, maar hier kan school niks aan doen.
pi_201298064
Ik hoop ook dat school iets kan, ze kwam vanmiddag wel weer ok terug. En ze vertelde dat de spanning wel zakt als ze eenmaal in de les zit, gelukkig.
Maar ze gaat gewoon naar weg 's morgens.

@Phaidra, dat klinkt als een goed begin met dat huiswerk, hopelijk kan hij dat zo blijven doen. Daar is onze jongste wel serieuzer in dan haar zus. De jongste heeft zoiets van als ik het nu maak heb ik straks vrij. En de oudste stopt haar kop in het zand en stelt het liefst zo lang mogelijk uit...

@Ingrid wat jammer dat ze nog een week moet wachten met haar stage... je zou toch denken dat dat redelijk gelijk loopt met school. Maar als ze zo dan aan haar uren komt is het goed toch?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201299159
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 20:11 schreef Nijna het volgende:
Ik hoop ook dat school iets kan, ze kwam vanmiddag wel weer ok terug. En ze vertelde dat de spanning wel zakt als ze eenmaal in de les zit, gelukkig.
Maar ze gaat gewoon naar weg 's morgens.

@:Phaidra, dat klinkt als een goed begin met dat huiswerk, hopelijk kan hij dat zo blijven doen. Daar is onze jongste wel serieuzer in dan haar zus. De jongste heeft zoiets van als ik het nu maak heb ik straks vrij. En de oudste stopt haar kop in het zand en stelt het liefst zo lang mogelijk uit...

@:Ingrid wat jammer dat ze nog een week moet wachten met haar stage... je zou toch denken dat dat redelijk gelijk loopt met school. Maar als ze zo dan aan haar uren komt is het goed toch?
De uren komt wel goed gelukkig. Het zijn er een stuk minder natuurlijk, maar omdat Kim er niks aan kan doen maakt dat niet uit.
pi_201368671
Even hier een vraag m.b.t. kleedgeld.

Onze jongens hebben nog steeds geen eigen kleedgeld. Ze zijn 11 en 14. Het wordt dus denk ik wel tijd. Ik wil dan eerst maar beginnen met de oudste, maar ben benieuwd hoe andere ouders dat doen. Wat voor afspraken er bijvoorbeeld over zijn, hoeveel ze krijgen etc.

Hij zou het volgens mij prima kunnen. Geeft zelf niet zoveel om kleding en zal dus alleen wat gaan kopen als het nodig is. Het wordt gewoon online bestellen, want hij heeft een hekel aan shoppen ;)
pi_201368731
Onze dochter (12) heeft al een tijdje kleedgeld, maar in het begin vooral om ermee te oefenen. Ze begon met 25 euro, inmiddels is dat 50. Veel hoger zal het niet worden, denk ik.

Kleedgeld is hier expliciet niet voor snoep en speelgoed en fidget toys en dergelijke. Verder krijgt ze van ons voor zomer en winter indien nodig een jas en een paar (goede) schoenen. Sportkleding betalen wij ook, en wat setjes ondergoed.

Zakgeld mag dan weer expliciet wél aan kleding en make-up en accessoires worden uitgegeven.

Ze heeft op dit moment ook nog twee rekeningen om het gescheiden te houden: eentje voor zakgeld, eentje voor kleedgeld.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201368822
Dat klinkt prima! Wilde ze zelf graag kleedgeld? Er zal ook wel verschil zijn tussen jongens en meisjes.
Ik zat te denken aan 60,- (hij zit in een volwassen kledingmaat) en dan inderdaad dat wij nog wel de jassen, schoenen en sportkleding betalen.

Hier hebben ze een spaarrekening en betaalrekening. Ze storten beide meestal zoveel mogelijk op hun spaar en laten dat iets staan om af en toe wat op school te kunnen kopen. Ze geven beide weinig geld uit. De oudste heeft nu niet veel meer, omdat hij een pc heeft gekocht. Daar heeft hij dus wel naartoe gespaard. Ik vermoed dat het met kleedgeld ook zo gaat. Eens in de zoveel tijd veel tegelijk aanschaffen.
pi_201369248
Ik heb een wat andere aanpak. Twee keer per jaar, bij de wisseling van lente-/zomerkleding naar herfst-/winterkleding, nemen de kinderen zelf hun kledingkast door. Ze kijken wat nog een seizoen meekan en wat niet meer en op basis daarvan maken ze een lijstje van wat ze nodig hebben. Ik kijk mee of ik die lijstjes redelijk vind. Daarna maken ze zelf een selectie in een van de door mij geaccordeerde winkels (H&M, Zara en Hema). Die vind ik allemaal redelijk geprijsd.

Het is dus niet zozeer een budgetgedreven benadering waarin ze met geld om leren gaan. Ik zou het erg moeilijk vinden om een redelijk budget te bedenken. Ze groeien niet even snel uit kleding, dus de een heeft meer nodig dan de ander. Soms hebben ze exorbitante wensen, denk aan een hoodie van een of andere vlogger. Die mogen ze van hun zakgeld kopen of voor hun verjaardag vragen.

Tot nog toe werkt dit prima. Ze vinden het heel leuk dat we twee keer per jaar zulke momenten hebben en er daarna een grote bestelling binnenkomt. En ik vind het prettig dat ze leren afwegen wat ze nodig hebben.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201369355
In de praktijk komt het daar bij ons ook vaak op neer. Het maandelijkse kleedgeld gaat naar de kleedgeld-rekening. Op het moment dat ze bedenkt dat ze kleding nodig heeft/wil, checkt ze haar bankrekening en gaat online shoppen. Een enkele keer bedenkt ze tussendoor dat ze iets specifieks wil, en dan is daar eigenlijk altijd ook geld voor. Zeker omdat ze ook haar zakgeld kan inzetten voor kleding.

Heel leuk vond ik het ook om samen echt te gaan shoppen en dat ze dan in haar eentje met een arm vol kleding en haar bankpasje ging betalen O+

Overigens zitten wij hier natuurlijk niet met het verschil in behoefte/wens wat betreft nieuwe kleding. Kan me voorstellen dat dat in jouw geval anders is, Claudia, zeker met een jongen en een meisje. Ik zie het ook bij mijn neefjes (nou ja, neven, de oudste wordt bijna 17 :o ) en daar is de behoefte aan kleding en aanverwante zaken veel minder. Dochter krijgt hier ook steeds meer interesse in maskertjes, dingen voor het haar, make-up en dat soort zaken, dus daar gaat ook wel wat zakgeld aan op.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201369636
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 14:07 schreef miss_sly het volgende:
Overigens zitten wij hier natuurlijk niet met het verschil in behoefte/wens wat betreft nieuwe kleding. Kan me voorstellen dat dat in jouw geval anders is, Claudia, zeker met een jongen en een meisje. Ik zie het ook bij mijn neefjes (nou ja, neven, de oudste wordt bijna 17 :o ) en daar is de behoefte aan kleding en aanverwante zaken veel minder. Dochter krijgt hier ook steeds meer interesse in maskertjes, dingen voor het haar, make-up en dat soort zaken, dus daar gaat ook wel wat zakgeld aan op.
Het hangt denk ik (deels) af van wat ze meekrijgen van ouders en wat de gezinscultuur is. Ik haat winkelen, dus wij doen alles online. En ik draag zelf geen make-up, dus dochter is er totaal niet mee bezig. Maar goed, de invloedssferen nemen natuurlijk toe. Het zou me niks verbazen als dochter straks alsnog met make-up gaat experimenteren. Ik bemerk wat feministische trekjes bij d'r, dus het zou me óók niks verbazen als ze de make-up laat staan en d'r okselhaar lekker laat groeien. :D

Overigens is zoon juist best veel met kleding bezig. Hij is nu overgestapt van joggingbroeken op spijkerbroeken. En hij heeft een heel specifiek beeld van de kleding die hij wil. Hij heeft bijvoorbeeld liever hoodies dan truien en wil altijd iets met een opdruk, maar stelt daar hoge eisen aan. Hij is echt moeilijk! Jammer is dan ook dat het assortiment van de H&M voor oudere jongens best beroerd is (iemand tips voor leuke winkels?). Ik vind de Zara veel leuker, alleen is de maatvoering veel te grofmazig. Hij houdt niet van baggy kleding, dus hij moet kleding hebben die precies past.

Met dochter is het zo'n geweldige ervaring om kleding uit te zoeken. Ze heeft een heel eigen smaak ontwikkeld en het helpt dat er voor haar veel leuks beschikbaar is. Denk aan broeken met hoge taille en wijde pijpen, of korte, 'boxy' shirts met eenvoudige patronen. Ik vertrouw haar zelfs toe om mijn kleding te beoordelen. Als ik een jurk of zo koop, dan passeer ik mijn lief en vraag ik aan dochter wat zij ervan vindt. *;

Ze was afgelopen week op kamp en ik heb d'r verschrikkelijk gemist. Maar het is wel heel fijn dat al dit soort activiteiten weer gewoon kunnen. Zoon is op dit moment weg met zijn nieuwe klas. Ze gaan kamperen en krijgen een bescheiden budget om zelfstandig naar de winkel te gaan en eten te kopen. Ze moeten zelf koken. Erg leuk, vind ik.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201369795
Ik vind de ontwikkeling van de eigen stijl zo ontzettend leuk.
Dochter heeft ook een eigen stijl. In tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten die in zwart rondlopen, is zij juist van de pasteltinten. Baggy broeken inderdaad, en wijde shirts en hoodies zijn favoriet. Voor thuis (ze vindt dat nog niet geschikt voor school zegt ze zelf) heeft ze dan wel weer buikvrije shirts en strakkere en kortere broeken.

Ik vraag haar inderdaad ook om advies, ook als het om mijn haar gaat. Ze heeft me wat leuke manieren geleerd om mijn haar op te steken O+

Ze is niet heel erg van de make-up. Kennelijk komen bijna alle meisjes uit de klas met make-up op naar school. Ze heeft nu wel transparante mascara en lipgloss. Toch make-up, maar ook niet heel zichtbaar :D
Ze vindt vooral maskertjes heel leuk, en fijne cremes voor een zo zacht mogelijke huid :D

Ik vind dat experimenteren zo ontzettend leuk O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201369845
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 20:11 schreef Nijna het volgende:
@:Phaidra, dat klinkt als een goed begin met dat huiswerk, hopelijk kan hij dat zo blijven doen. Daar is onze jongste wel serieuzer in dan haar zus. De jongste heeft zoiets van als ik het nu maak heb ik straks vrij. En de oudste stopt haar kop in het zand en stelt het liefst zo lang mogelijk uit...
Hij had een 10! Maar de juf kan niet goed tellen, er waren 10 woordjes, hij had 1 niet ingevuld _O-. Maar goed, in ieder geval een positieve eerste ervaring, dat motiveert wel.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_201369864
Ik heb kleedgeld voor alle drie de kinderen. Het budget is 50 euro per kind per maand. Mijn dochter van 11 kiest wel zelf haar kleding uit, de twee zevenjarigen soms. Het budget is overigens meer voor mezelf. Ik kocht altijd te veel kleding en de helft ging dan ongedragen naar de volgende generatie bij mijn zus. Dat vond ik toch wel zonde, vandaar mijn budget. Van 50 euro per maand redden we het precies. Sportkleding en gymkleding voor school koop ik uit een ander potje, maar schoenen en winterjassen wel vanuit het kleedgeld potje.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik veel in de uitverkoop koop. Voor de jongens is de WE mijn favoriet voor shirts en truien, maar ook Hema en H&M doen het goed. Zeeman is favoriet voor spijkerbroeken, vooral omdat de Zeeman broeken echt goed stevig zijn. In de WE broeken zat gemiddeld genomen binnen een maand een gat. }:|

Voor de elfjarige is het lastiger aan het worden om te shoppen. Ze vindt weinig mooi en houdt sowieso niet van jurken/rokken. Flared jeans hoef ik ook niet mee aan te komen. Het komt dus voor haar vaak neer op een skinny jeans van WE en shirts van WE of H&M. Ze is fan van NASA kleding, dat is gelukkig goed verkrijgbaar bij H&M. Een enkele keer slaagt ze ook bij C&A, maar daar moet je wel echt geluk hebben, want de meeste kleding vind ik (en dochter gelukkig ook) vreselijk.
pi_201369887
Wij hebben recent ook een paar shirtjes bij Large gekocht. Ze is fan van Stranger Things, en daar hadden ze wel wat leuks van.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201369990
Hier nog geen kleedgeld, maar eens over na gaan denken :).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201370007
L is vooral fan van de New Yorker. En de kringloop.
pi_201370032
Bij Large keek ik vandeweek ook even n.a.v. een discussie in de SC. Jeugdsentiment. O+ Maar inderdaad, daar hebben ze wel toffe dingen die qua stijl wel bij L passen. :)
pi_201370095
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 15:01 schreef -Spring het volgende:
L is vooral fan van de New Yorker. En de kringloop.
T is ook fan van New Yorker.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201370099
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 15:00 schreef Nijna het volgende:
Hier nog geen kleedgeld, maar eens over na gaan denken :).
Hier ook niet. Beide niet
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201370120
En haar stijl varieert momenteel tussen dit:

en:


Niet quoten graag.

[ Bericht 73% gewijzigd door -Spring op 15-09-2021 15:21:57 ]
pi_201370124
De oudste is 9, hij heeft nog geen behoefte aan kleedgeld tot nu toe. Eigenlijk is alles wat ik koop nog prima :D. Liever geen spijkerbroeken, maar mooie joggingbroeken worden zeldzamer in grotere maten. Ik ga regelmatig naar een evenementenhal in de buurt, daar verkopen ze restpartijen van oudere collecties merkkleding. Echt ideaal! En als ik eens in de stad ben, ga ik graag neuzen in tweedehandswinkeltjes. Maar dat is dan net mazzel hebben.

Zelf kreeg ik kleedgeld vanaf mijn 15e, maar dat vond ik echt veel te laat. Zeker omdat mijn moeder alleen maar bij Bristol of Zeeman wilde winkelen -O-. Dat kan je je brugklasser toch niet aandoen??
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_201370492
Ik heb het puber van 14 al een paar keer voorgesteld.. Maar hij wil geen kleedgeld. Hij vindt het wel best als ik 2x per jaar een rondje stad met hem doe (C&A, H&M, WE, primark). En tussendoor zijn ondergoed/sokken bij de zeeman haal. Al heb ik hem daar ook weleens met een tientje heen gestuurd.
Qua broeken is er maar 1 die een beetje past met zijn smalle bouw. En shirts zijn ook voorspelbaar. Truien doet hij niet aan. Dus shirts met korte mouwen en shirts met lange mouwen..
Maar eigenlijk heeft het kind geen smaak of behoeftes of enig idee wat er precies in zijn kast ligt. Idem met haren kammen, schoenen, zijn bril.. Het moet lekker zitten dan is het goed.. Je hebt ijdel, en aan de andere kant van het spectrum mijn kind :D
pi_201370541
Foto van Spring gemist.

A heeft van de week de voorkant van haar haar laten verven.. framing heet het.
T heeft net 2 plukken aan de voorkant zwart laten verven.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201371034
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 15:37 schreef Vicky het volgende:
Foto van Spring gemist.

A heeft van de week de voorkant van haar haar laten verven.. framing heet het.
T heeft net 2 plukken aan de voorkant zwart laten verven.
Die foto's heb jij al lang op fb voorbij zien komen. :)

En zwarte plukken wil L ook!
pi_201371289
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 16:12 schreef -Spring het volgende:

[..]
Die foto's heb jij al lang op fb voorbij zien komen. :)

En zwarte plukken wil L ook!
😊🤣

Ik stuur je een foto via fb
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201371505
Ook de foto gemist :{

Mijn 10 jarige heeft ook een menig qua kleding. Zo lastig en ze vindt niks leuks. Ze heeft ook geen makkelijke bouw dus alles is een uitdaging.
pi_201372278
Haha, komt ie nog ff dan.

[ Bericht 88% gewijzigd door -Spring op 15-09-2021 22:31:32 ]
pi_201372613
Leuk om die verschillen te lezen :)
Dank voor de reacties! Net ook de jongste gevraagd of hij kleedgeld wil. Het maakt hem net als de oudste niet uit.
Ik vind zelf shoppen veel te leuk (zowel online als in winkels), dus zou het zelf wel wennen vinden om mij in te moeten houden. Altijd in overleg met ze gegaan natuurlijk. Voor de oudste moet kleding vooral niet opvallend zijn, zwart/wit/grijs. De jongste vindt vooralsnog alles wel prima, zolang het maar lekker zit. Zijn smaak kan nu hij in de brugklas zit natuurlijk straks helemaal veranderen.
  woensdag 15 september 2021 @ 21:24:45 #34
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_201375259
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 14:31 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Jammer is dan ook dat het assortiment van de H&M voor oudere jongens best beroerd is (iemand tips voor leuke winkels?)

De herenafdeling van de WE doet het goed bij mijn lange en smalle 13-jarige, verder Jack&Jones en hij vindt Puma een fijn merk dus dat slaan we goedkoop in bij Bristol bijvoorbeeld.
pi_201375572
Ik herinnerde me vanavond ineens waarom we al vroeg overgegaan waren op, zij het symbolisch, kleedgeld: we liepen bij de Bijenkorf (Benneton heeft soms leuk en toch betaalbaar spul) en daar zag ze een leuk rokje hangen. Een tulen rokje. Van Kenzo. Voor 300 euro :o Maat 116.

Mooi moment om het eens over prijzen te gaan hebben. En hoe lang ze met kleedgeld van 25 euro zou moeten sparen voor één rokje. Om het echt inzichtelijk te maken, zijn we toen begonnen met kleedgeld en dat heeft haar wel echt veel bewuster gemaakt van de prijzen van kleding.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201376381
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 18:02 schreef -Spring het volgende:
Haha, komt ie nog ff dan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sodeju, ze is groot geworden! Hoe lang is ze?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201379990
quote:
17s.gif Op woensdag 15 september 2021 22:14 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Sodeju, ze is groot geworden! Hoe lang is ze?
1.63. We schelen nog 10 cm. :D
pi_201380053
quote:
1s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:01 schreef -Spring het volgende:

[..]
1.63. We schelen nog 10 cm. :D
Dan is ze bijna net zo lang als ik :D

Dochter heeft ook een vriendin die net zo groot is als ik. Dochter zelf is nog een cm of 9 kleiner dan ik.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201380446
Leuk om te zien Spring! Ik weet nog dat ik jaren geleden veel leuke kleding van je kocht voor mijn dame.
Met een meidenkwartet
pi_201390261
Haha Sly, goed om meteen inzichtelijk te maken dat 300,- voor een rokje niet normaal is ;)

Wat een lengte 1.63! D is 1.53m. Ben wel benieuwd naar de klassenfoto. Hij is ook in deze (brug)klas weer de jongste, maar was tot nu toe nooit de allerkleinste.
pi_201395369
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 21:24 schreef Nanukerst het volgende:

[..]
De herenafdeling van de WE doet het goed bij mijn lange en smalle 13-jarige, verder Jack&Jones en hij vindt Puma een fijn merk dus dat slaan we goedkoop in bij Bristol bijvoorbeeld.
Daar ga ik ook maar eens met puber heen.. De WE kids heeft leuk spul. Maar inmiddels is meneer 1.76, dan kun je wel naar de herenafdeling :D
pi_201395439
Hoe gaat het met je dochter @Nijna ?
pi_201395925
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:17 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hoe gaat het met je dochter @:Nijna ?
Wisselend, deze week paar dagen thuis geweest, ook niet helemaal fit, we zijn nog naar de teststraat geweest (negatief). School heeft geen rots/water training, wel schoolmaatschappelijk werk. Maar dat wilde dochter (nog) niet.
Dus huisarts maar eens bellen en van daar weer verder.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201395968
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:55 schreef Nijna het volgende:

[..]
Wisselend, deze week paar dagen thuis geweest, ook niet helemaal fit, we zijn nog naar de teststraat geweest (negatief). School heeft geen rots/water training, wel schoolmaatschappelijk werk. Maar dat wilde dochter (nog) niet.
Dus huisarts maar eens bellen en van daar weer verder.
Vroeger had je iets van de kindertelefoon. Ik weet niet of zoiets nog bestaat, maar misschien kan dat ook wat zijn. Misschien is de drempel dan niet zo hoog omdat alles anoniem is.

Ik zie dat het nog steeds bestaat en je kan tegenwoordig ook chatten :)
pi_201396519
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:58 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Vroeger had je iets van de kindertelefoon. Ik weet niet of zoiets nog bestaat, maar misschien kan dat ook wat zijn. Misschien is de drempel dan niet zo hoog omdat alles anoniem is.

Ik zie dat het nog steeds bestaat en je kan tegenwoordig ook chatten :)
Ik heb niet het idee dat er iets aan de hand is als pesten ofzo. Althans, er is wel een klasgenoot die altijd iets op of aan te merken heeft. We proberen dat met haar te relativeren, dan lijkt ze dat wel zo te kunnen zien. Maar goed, misschien zegt ze dat ook omdat ze denkt dat dat is wat we willen horen...
School heeft ook een vertrouwenspersoon, maar ik zal haar de kindertelefoon tip eens doen dat is wel een goede, tnx!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201396715
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 10:43 schreef Nijna het volgende:

[..]
Ik heb niet het idee dat er iets aan de hand is als pesten ofzo. Althans, er is wel een klasgenoot die altijd iets op of aan te merken heeft. We proberen dat met haar te relativeren, dan lijkt ze dat wel zo te kunnen zien. Maar goed, misschien zegt ze dat ook omdat ze denkt dat dat is wat we willen horen...
School heeft ook een vertrouwenspersoon, maar ik zal haar de kindertelefoon tip eens doen dat is wel een goede, tnx!
Kindertelefoon is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen die gepest worden. Allerhande problemen waar kinderen mee struggelen kunnen besproken worden :)
  zaterdag 18 september 2021 @ 20:55:43 #47
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_201417977
Hoi allemaal, ik lees hier af en toe mee en gooi er nu ook eens een vraag in. Namelijk: hoe vullen jullie de vrijdag- of zaterdagavond in met jullie 10-jarige? Ik merk aan onze zoon dat ie graag met ons nog iets wil doen, zoals een film of een spelletje. Ik ga daarin mee maar mijn man vindt dat niks, die wil graag ontspannen (hij werkt op zaterdag, dus ik snap dat ergens ook wel). Hij wil dus dat hij net als elke andere dag om 20 uur naar bed gaat. Ik vind dat voor die leeftijd niet meer realistisch en ik denk dat we eraan moeten wennen dat we de avond niet meer voor onszelf hebben. Hoe gaat dat bij jullie?
pi_201418152
Onze inmiddels elfjarige dochter gaat op zaterdag rond 21:30-22:00 uur naar bed. Zaterdagavonden voor onszelf zijn dus al lang verleden tijd. We kijken over het algemeen opgenomen programma's op tv, eten chips of een bruine fruitschaal en drinken frisdrank. Ik vind het altijd enorm gezellig op vrijdag- en zaterdagavond. O+
pi_201418223
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 20:55 schreef Aventura het volgende:
Hoi allemaal, ik lees hier af en toe mee en gooi er nu ook eens een vraag in. Namelijk: hoe vullen jullie de vrijdag- of zaterdagavond in met jullie 10-jarige? Ik merk aan onze zoon dat ie graag met ons nog iets wil doen, zoals een film of een spelletje. Ik ga daarin mee maar mijn man vindt dat niks, die wil graag ontspannen (hij werkt op zaterdag, dus ik snap dat ergens ook wel). Hij wil dus dat hij net als elke andere dag om 20 uur naar bed gaat. Ik vind dat voor die leeftijd niet meer realistisch en ik denk dat we eraan moeten wennen dat we de avond niet meer voor onszelf hebben. Hoe gaat dat bij jullie?
Ik vind het zeker iets waar ik aan moest wennen, maar de zaterdagavond werd hier inderdaad rond die leeftijd steeds vaker gezellig ingevuld. Volgens mij begonnen we rond die tijd met de eerste Wie is de Mol met dochter. We kiezen regelmatig met drieën een film of we kijken programma’s als Legomasters of De Verraders. Soms spelletjes of uitgebreid Xboxen.

Een avond opblijven en als gezin een leuke avond maken vind ik vanaf die leeftijd ook wel passen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201418228
Vrijdag en zaterdagavond blijven ze op. Meestal een half uurtje, soms wat langer.. Jongste van 9 is net naar boven vertrokken, normaal gaat hij om half 9 erin.

We kijken een film, doen een spelletje, lezen op de bank, lopen een rondje of zappen zinloos rond.

Puber(14) gaat nu doordeweeks om kwart voor 10 naar bed. Dus de avonden zijn we altijd 'kwijt'. Ik kan me wel terug trekken als het nodig is, op onze slaapkamer/zolder. Maar het is bijna altijd wel gezellig.

We vonden het bij de oudste als dreumes/peuter juist fijn dat hij overdag lang 2 slaapjes deed. Want dan kon mijn man van 7-9 's avonds nog gezellig met hem spelen. Dat is wel een poosje verdwenen als basisschool kind, maar dat samen zijn in de avond zit er wel ingebakken..
pi_201418259
Helaas houdt het op een gegeven moment op met lange avonden alleen zonder kinderen. Het is even schakelen. Ik denk persoonlijk dat 20.00 wel vroeg is. En ook leuk om samen iets te doen toch? Het is maar een paar jaar en dan ben je als ouders niet meer interessant. Mijn 14 jarige gaat later slapen dan ik maar zit op haar kamer.
Met een meidenkwartet
  zaterdag 18 september 2021 @ 21:13:46 #52
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_201418341
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 september 2021 21:04 schreef _NIKKI_ het volgende:
Onze inmiddels elfjarige dochter gaat op zaterdag rond 21:30-22:00 uur naar bed. Zaterdagavonden voor onszelf zijn dus al lang verleden tijd. We kijken over het algemeen opgenomen programma's op tv, eten chips of een bruine fruitschaal en drinken frisdrank. Ik vind het altijd enorm gezellig op vrijdag- en zaterdagavond. O+
bruine fruitschaal?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zaterdag 18 september 2021 @ 21:17:08 #53
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_201418410
Wow, wat een reacties! En mijn gevoel klopt dan denk ik ook wel! 20 uur is wel heel vroeg en het verschilt niet van een weekdag, terwijl ik dat in een weekend echt wel vind passen. Daarnaast vind ik het ook heel gezellig om tijd te besteden m’n oudste; de jongste is 3 en die krijgt al zoveel tijd. Het is dan echt even 1 op 1.
pi_201418414
Bitterballen ed
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_201418428
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 21:13 schreef livelink het volgende:

[..]
bruine fruitschaal?
Bitterballen, loempia's, frikadellen, bamihapjes = bruine fruitschaal. :P
pi_201418489
Tv kijken, spelletje, kletsen. En inderdaad later dan op schoolavonden.
pi_201418509
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 september 2021 21:09 schreef Cathmar het volgende:
Helaas houdt het op een gegeven moment op met lange avonden alleen zonder kinderen. Het is even schakelen. Ik denk persoonlijk dat 20.00 wel vroeg is. En ook leuk om samen iets te doen toch? Het is maar een paar jaar en dan ben je als ouders niet meer interessant. Mijn 14 jarige gaat later slapen dan ik maar zit op haar kamer.
Ja, dat begint hier ook steeds meer te gebeuren, dat ze de hele avond op haar kamer hangt ipv bij ons op de bank.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 18 september 2021 @ 21:36:28 #58
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_201418859
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 september 2021 21:18 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]
Bitterballen, loempia's, frikadellen, bamihapjes = bruine fruitschaal. :P
Ah, weer wat geleerd. Dank je wel.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_201420273
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 20:55 schreef Aventura het volgende:
Hoi allemaal, ik lees hier af en toe mee en gooi er nu ook eens een vraag in. Namelijk: hoe vullen jullie de vrijdag- of zaterdagavond in met jullie 10-jarige? Ik merk aan onze zoon dat ie graag met ons nog iets wil doen, zoals een film of een spelletje. Ik ga daarin mee maar mijn man vindt dat niks, die wil graag ontspannen (hij werkt op zaterdag, dus ik snap dat ergens ook wel). Hij wil dus dat hij net als elke andere dag om 20 uur naar bed gaat. Ik vind dat voor die leeftijd niet meer realistisch en ik denk dat we eraan moeten wennen dat we de avond niet meer voor onszelf hebben. Hoe gaat dat bij jullie?
Ik heb geen flauw idee wat de meiden (bijna 16😲😲 en 12) op zaterdagavond doen.
Ze zitten boven, bellen met vrienden, spelen een spelletje op de laptop of de switch. Meestal van ze na 0.00 naar bed. Vaak gaan wij eerder slapen. 🤣
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201423161
Hier mogen ze vrijdag en zaterdag ook wat later naar bed. Wat we doen is afwisselend. Meestal kijkt de een met papa een film op het grote scherm en kijkt de ander zelf iets (samen film kijken gaat helaas maar zelden goed, de jongste stelt veel vragen en dat vind de oudste mateloos irritant + de jongste is net begonnen met alle marvel films en de oudste heeft die al gezien).
Bedtijd wisselt hoe moe ze zijn of wat precies het plan is. Als we bij schoonzus op visite zijn kan het best een keer later zijn. (We kijken ook wel eens film met z’n vieren maar de films die ze samen met papa kijken hoef ik niet perse te zien, dus vandaar vaak quality time met papa)

De kinderen zijn er in de ochtend nog steeds wel aardig op tijd uit. Zijn iets meer ochtend mens dan dat ik ben. En ze geven ook wel aan als ze moe zijn en gaan dan ook naar bed (dat is wel eens anders geweest. Toen was de instelling ‘nooit toegeven dat je moe bent dan kun je langer opblijven’ :P )
pi_201465522
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 21:17 schreef Aventura het volgende:
Wow, wat een reacties! En mijn gevoel klopt dan denk ik ook wel! 20 uur is wel heel vroeg en het verschilt niet van een weekdag, terwijl ik dat in een weekend echt wel vind passen. Daarnaast vind ik het ook heel gezellig om tijd te besteden m’n oudste; de jongste is 3 en die krijgt al zoveel tijd. Het is dan echt even 1 op 1.
Ik vind dat soort momenten ook heel gezellig. Ik herken verder helemaal wat @Cathmar en @miss_sly zeggen: het is even omschakelen maar er komt ook een tijd dat ze hun eigen gang gaan. Dikke kans dat je ze hem gaat missen. :Y)

Bij ons wisselt het hoe we met die avonden in de weekeindes omgaan. Nu het schooljaar net is gestart, hebben de kinderen wat meer behoefte aan alleen zijn in hun kamer. Maar toevallig begonnen ze er vanochtend over dat we weer echt samen dingen op de vrijdag- en zaterdagavonden moeten gaan doen. Vaak komt dat dan neer op iets met mij doen terwijl m'n vriend z'n eigen gang gaat (z'n beleggingsportefeuille bijhouden of zo :+). Hij is dan wel meestal bij ons in de buurt. Ik vind dat heel fijne momenten.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201465542
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 september 2021 22:50 schreef Vicky het volgende:

[..]
Ik heb geen flauw idee wat de meiden (bijna 16😲😲 en 12) op zaterdagavond doen.
16! :o :o

Weet je nog wat je zelf allemaal deed toen je 16 was? O-)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201465576
quote:
0s.gif Op woensdag 22 september 2021 09:19 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
16! :o :o

Weet je nog wat je zelf allemaal deed toen je 16 was? O-)
Ik zat niet op mijn telefoon :D En als ik niet bij een vriend of vriendin was, had ik dus geen contacten op die momenten. Ik vind dat toch wel echt zo heel anders nu.
Maar ongetwijfeld ging ik toen stappen. Ik kan me er nog niets bij voorstellen dat onze kinderen over een paar jaar (of nu al, zoals de oudste van @Vicky) ook gaan stappen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201465594
Wat bedtijd betreft: onze kinderen (10 een 11) liggen doordeweeks om half 9 in bed en slapen rond 9 uur. In de zomer zijn we wat coulanter omdat slapen om 9 uur niet altijd lukt. In de weekeindes (d.w.z., vrijdag- en zaterdagavond) hebben we geen echte bedtijd. De oudste valt altijd relatief vroeg in slaap en de jongste weet dat ze meer moeite heeft met slapen als ze het in het weekeinde laat maakt, dus ze let er zelf op.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201465640
quote:
0s.gif Op woensdag 22 september 2021 09:22 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ik zat niet op mijn telefoon :D En als ik niet bij een vriend of vriendin was, had ik dus geen contacten op die momenten. Ik vind dat toch wel echt zo heel anders nu.
Wij hadden thuis een computer met internet toen ik 16 was, dus ik zat al stiekem te kletsen met net iets te oude jongens uit het buitenland.

quote:
Maar ongetwijfeld ging ik toen stappen. Ik kan me er nog niets bij voorstellen dat onze kinderen over een paar jaar (of nu al, zoals de oudste van @:Vicky) ook gaan stappen.
Dat zie ik al wel voor me, maar dingen als seks en vriendjes/vriendinnetjes juist weer niet! We kregen gisteren een mail van school waarin onder andere iets over roken op schoolterrein stond (mag niet). Ook daar kan ik me niks bij voorstellen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201465667
quote:
0s.gif Op woensdag 22 september 2021 09:19 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
16! :o :o

Weet je nog wat je zelf allemaal deed toen je 16 was? O-)
Poeh geen idee... buiten hangen met vrienden denk ik. Stappen nog niet.

Ik zie A ook echt nog niet gaan stappen. Wat dat betreft is ze echt een "tutje"
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201465669
quote:
11s.gif Op woensdag 22 september 2021 09:27 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Wij hadden thuis een computer met internet toen ik 16 was, dus ik zat al stiekem te kletsen met net iets te oude jongens uit het buitenland.
[..]
Dat zie ik al wel voor me, maar dingen als seks en vriendjes/vriendinnetjes juist weer niet! We kregen gisteren een mail van school waarin onder andere iets over roken op schoolterrein stond (mag niet). Ook daar kan ik me niks bij voorstellen.
Toen ik 16 was, waren een computer en internet nog iets uit Star Trek :D

Seks gaat ze niet aan doen, zegt ze. Ze kan zich er nog niets bij voorstellen dat je dat ook wil doen omdat het leuk en lekker is, en niet alleen om kinderen te krijgen. Roken is smerig, en alcohol wil ze ook niet.

Ik moet het nog zien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201465712
16..
Ik hoop dat mijn kinderen minimaal 20 zijn, voor ze gaan doen wat ik met 16 deed O-)
en dan graag iets meer met mate
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_201465739
quote:
0s.gif Op woensdag 22 september 2021 09:30 schreef miss_sly het volgende:

Seks gaat ze niet aan doen, zegt ze. Ze kan zich er nog niets bij voorstellen dat je dat ook wil doen omdat het leuk en lekker is, en niet alleen om kinderen te krijgen. Roken is smerig, en alcohol wil ze ook niet.
:D!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201465742
Ik hoop vooral dat ze niet, net als ik, al veel te jong een veel te innige verkering krijgt, maar juist met vriendinnen en vrienden heel veel lol gaat maken. En dan zal ze best eens wat minder handige keuzes maken, maar ik denk dat ze daar veel meer van kan leren dan van vastzitten aan een verkering.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201465898
A en T gaan ook echt niet roken zeggen ze..
Drinken... uhh A. niet.. die wil niet eens proeven.. T daarentegen. Die wil steeds proeven.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201466870
Geen idee wat mijn kinderen gaan doen als ze 16 zijn, als ze op hun moeder lijken, niet zoveel.
Ik had geen behoefte aan uitgaan (ik verbaasde me altijd over mijn klasgenoten die zich elk weekend bijna van de wereld dronken en dan met stoere verhalen op school kwamen over in de sloot gefietst, zoveel tanden kwijt en al dat soort ongein), ik ging wel eens naar de bioscoop met vriendinnen ofzo, maar verder niet.

Oudste is bijna 14, maar die heeft behalve op school weinig contact met klasgenoten.
Taalt nog niet naar uitgaan, weinig interesse in jongens oid, wil geen kinderen later en zeker geen seks. Roken vindt ze smerig en drank heeft ze ook weinig mee tot nog toe.
De jongste van 12 is af en toe wel nieuwsgierig, wil dan wel de radler proeven van papa of een keer een slokje bier van opa. Maar er wordt hier in huis sowieso bijna nooit alcohol gedronken.
Ze wil later wel kinderen zegt ze, we gaan het zien.
(ze had vorig jaar een klasgenootje die zei dat ze tienermoeder wilde worden, die ambitie heeft mijn 12 jarige gelukkig niet!)
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 23 september 2021 @ 15:35:36 #73
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_201483989
Gekke vraag misschien, maar wat vinden jullie een goede leeftijd waarop een kind zelf een stekker in het stopcontact mag doen, en/of er uit halen?
KuikenGuppy
pi_201484142
Hier is dat als ze aan de stekker kunnen trekken, ipv aan het snoer. Dat wisselt per kind.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_201484567
Eigenlijk nooit specifiek mee bezig geweest. Inderdaad wel op gehamerd dat ze bij de stekker moeten pakken en bij het insteken niet moeten wringen. Maar welke leeftijd dat was heb ik eigenlijk niet bij stil gestaan
pi_201493490
Ik vind het niet zo'n gekke vraag, @Burdie . Ik heb me de laatste 10 jaar voortdurend zulke vragen gesteld. Hoe oud moet een kind zijn om met scherpe messen aan de slag te kunnen? Hoe oud moet een kind zijn om iets uit de oven te halen? Hoe oud moet een kind zijn om zelfstandig door de hoofdstad te reizen?

Het antwoord op die vraag is meestal dat m'n kind oud genoeg is zodra ik me die vraag stel. :+ Ik ben er dan misschien nog niet klaar voor, maar m'n kind wel. In het begin is het even een oogje in het zeil houden, maar er breekt een moment aan waarop je maar gewoon moet vertrouwen dat het goedkomt.

Zoon belde gisteren na school dat hij alleen met het openbaar vervoer naar een nieuwe vriend in de hoofdstad toe wilde. Op zo'n moment denk ik: dat hebben we nog niet geoefend! Maar hij had een plan, dus ik heb maar ja gezegd. Het is goedgekomen. Wat een ontwikkelingen in een paar weken tijd...
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201493745
Next level loslaten Claudia! En zo leuk!! Stoere zoon!

Mijn dochter van 14 stroomde in in de 3e. Twee weken geleden. Na bijna 5 jaar waar ze alleen maar ergens heen kon met ons, of als ik haar bracht. Ook naar school. Nu is ze ineens geland in een super leuk groepje kinderen, fietst ze zelf naar school. Gaat ze op vrije middagen van alles ondernemen. Van de week ging ze zwemmen in een meer bijna een uur hoe vandaan. Kan allemaal en ik vind het fantastisch. Dit is precies wat in het buitenland niet kon en waarom we nu terug hierheen zijn gekomen. Maar ik moet nu ineens wel héél snel schakelen.
Met een meidenkwartet
pi_201493777
Cathmar, wat fantastisch dat ze gelijk een leuk groepje vrienden gevonden heeft en haar weg zo snel weer vindt in NL. Maar ik snap dat het voor jou wel even lastig is, dat is wel echt een grote overgang!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_201493885
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 september 2021 08:30 schreef Cathmar het volgende:
Next level loslaten Claudia! En zo leuk!! Stoere zoon!

Mijn dochter van 14 stroomde in in de 3e. Twee weken geleden. Na bijna 5 jaar waar ze alleen maar ergens heen kon met ons, of als ik haar bracht. Ook naar school. Nu is ze ineens geland in een super leuk groepje kinderen, fietst ze zelf naar school. Gaat ze op vrije middagen van alles ondernemen. Van de week ging ze zwemmen in een meer bijna een uur hoe vandaan. Kan allemaal en ik vind het fantastisch. Dit is precies wat in het buitenland niet kon en waarom we nu terug hierheen zijn gekomen. Maar ik moet nu ineens wel héél snel schakelen.
Fantastisch om te lezen dat ze zo snel haar plek weet te vinden!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201494166
@Cathmar, Wat fijn dat ze zo op haar plek zit.. Dan kan ze vast sneller schakelen dan mama ;)

@Burdie, het hangt van het kind af. Mijn oudste is heel beheerst, nadenkend, een beetje te soms. De jongste is onbesuisd, doet voor hij denkt en beweegt alle kanten op.. Die oudste zou het niet zo snel durven, dus jongste zou eraan rukken, de stekker slopen en het apparaat wat er aan hangt meenemen in de val
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 24 september 2021 @ 09:30:08 #81
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_201494262
quote:
1s.gif Op donderdag 23 september 2021 15:35 schreef Burdie het volgende:
Gekke vraag misschien, maar wat vinden jullie een goede leeftijd waarop een kind zelf een stekker in het stopcontact mag doen, en/of er uit halen?
De handeling an sich is niet zo ingewikkeld, maar ik vind het wel fijn als het kind in kwestie dingen in de context weet te plaatsen. Dus dat hij weet dat elektriciteit en water niet zo'n gezellige combi is. Dat gezegd hebbende, ik kan me echt niet meer herinneren wanneer mijn kinderen voor het eerst zich met een stekker gingen bezig houden.
pi_201499169
Stopcontact weet ik echt niet meer.

Kim is dan wel 15 (in december 16) maar oa door haar autisme geestelijk wel wat jonger.
Laatst was hier de najaars kermis. Daar is ze wel een paar keer met vriendinnen geweest.
Ze fietst ook heel Assen door om af te spreken en dat gaat goed. Ze moet dan wel de gsm mee voor als er wat is.

Tyler is 12 (in december 13) en heeft denk ik wel een beetje hetzelfde als Kim in het koppie. Maar hij heeft dan weer adhd (Kim ook) een reactieve hechtingsstoornis en gilles de la tourette. Dat helpt niet mee.
Maar ook hij mocht met een vriend zelf naar de kermis fietsen. (15-20 minuten fietsen) Die vriend komt op ons wijs over. Net een oude ziel zeg maar.
Ze gaan ook samen car spotten en chillen een wijk verderop.

Ik krijg net bericht dat Kim maandag dan eindelijk kan starten met stage!
pi_201507206
Fijn @_Ingrid_ voor de stage, heeft ze er zin in?

Iemand (geen idee meer wie) noemde hier laatst de Large voor kleding volgens mij?
De oudste is 2 truien en een shirt rijker :), ik zag er 2 die zo toepasselijk waren qua tekst, dat ik het niet kon laten, de puber was ook helemaal enthousiast en dat gebeurd niet zo gauw, dus bedankt voor de tip ^O^
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201510530
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 08:43 schreef Nijna het volgende:
Fijn @:_Ingrid_ voor de stage, heeft ze er zin in?

Iemand (geen idee meer wie) noemde hier laatst de Large voor kleding volgens mij?
De oudste is 2 truien en een shirt rijker :), ik zag er 2 die zo toepasselijk waren qua tekst, dat ik het niet kon laten, de puber was ook helemaal enthousiast en dat gebeurd niet zo gauw, dus bedankt voor de tip ^O^
Ja ze heeft er heel veel zin in.
  zaterdag 25 september 2021 @ 21:02:42 #85
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_201517375
Dat is fijn nieuws, Ingrid!
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_201531099
Halp! :'(
Mijn kleine mannetje van nog geen 9 begint te meuren als een puber.. hoe dan?!
Viel me laatst opeens op, dat hij na een middag trainen en daarna buitenspelen opeens onder zijn oksels rook, echt een ''grote jongens zweetlucht''.

Is dit al normaal op deze leeftijd?
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201531135
Dat kan denk ik wel, mijn nét 10-jarige heeft daar onder dezelfde omstandigheden ook last van.

Wíj hebben dan weer vooral last van het puberale gedrag }:|
pi_201531154
quote:
1s.gif Op zondag 26 september 2021 18:36 schreef Mrs.Peel het volgende:
Dat kan denk ik wel, mijn nét 10-jarige heeft daar onder dezelfde omstandigheden ook last van.

Wíj hebben dan weer vooral last van het puberale gedrag }:|
Hier nog niet, of in mindere mate ;) Af en toe een diepe zucht of rollende ogen :')
Ik snuffel zo graag aan z'n bezwete haren, maar nu overheersen de andere luchtjes. RIP baby.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201531566
quote:
0s.gif Op zondag 26 september 2021 18:34 schreef Declan-Harp het volgende:
Halp! :'(
Mijn kleine mannetje van nog geen 9 begint te meuren als een puber.. hoe dan?!
Viel me laatst opeens op, dat hij na een middag trainen en daarna buitenspelen opeens onder zijn oksels rook, echt een ''grote jongens zweetlucht''.

Is dit al normaal op deze leeftijd?
Yes, wel normaal. Wordt niet beter als ze 14 zijn :P

Mijn oudste was 8-9, de jongste van bijna 10 begint soms wat..
pi_201532342
quote:
0s.gif Op zondag 26 september 2021 19:08 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]
Yes, wel normaal. Wordt niet beter als ze 14 zijn :P

Mijn oudste was 8-9, de jongste van bijna 10 begint soms wat..
Nee dat snap ik! Maar hier was ik mentaal nog niet op voorbereid ;(
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201537367
quote:
0s.gif Op zondag 26 september 2021 18:34 schreef Declan-Harp het volgende:
Halp! :'(
Mijn kleine mannetje van nog geen 9 begint te meuren als een puber.. hoe dan?!
Viel me laatst opeens op, dat hij na een middag trainen en daarna buitenspelen opeens onder zijn oksels rook, echt een ''grote jongens zweetlucht''.

Is dit al normaal op deze leeftijd?
Deo van loveli (volgens mij is de heren variant hetzelfde als de fresh cotton), echt een aanrader. Ruikt subtiel maar ik ruik mijn puber (dame) amper nog _O_ en ik ben zelf ook helemaal om, wat een fijn spul!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201537384
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:32 schreef Nijna het volgende:

[..]
Deo van loveli (volgens mij is de heren variant hetzelfde als de fresh cotton), echt een aanrader. Ruikt subtiel maar ik ruik mijn puber (dame) amper nog _O_ en ik ben zelf ook helemaal om, wat een fijn spul!
Bedankt voor de tip!
Ik kijk het nog even aan. Het warme zweterige weer is nu wel echt ten einde, ik ga kijken of het daar aan lag of dat mijn kind echt al aan het pre-puberen is.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201537417
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:34 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]
Bedankt voor de tip!
Ik kijk het nog even aan. Het warme zweterige weer is nu wel echt ten einde, ik ga kijken of het daar aan lag of dat mijn kind echt al aan het pre-puberen is.
Goede tactiek ;). Ik moet zeggen dat mijn jongste (12) af en toe wat zweterig rook, maar die is intussen ook aan de deo.
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 28 september 2021 @ 20:47:42 #94
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_201556981
Over pubers gesproken… heeft iemand nog een goede boekentip? Als ik naar het gedrag van onze oudste kijk wordt het tijd dat we ons gaan inlezen :D :X
Oude (on)bekende.
pi_201557409
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 20:47 schreef Mevr_Mus het volgende:
Over pubers gesproken… heeft iemand nog een goede boekentip? Als ik naar het gedrag van onze oudste kijk wordt het tijd dat we ons gaan inlezen :D :X
Ik heb deze in de kast staan:



Het tienerbrein

Nog niet gelezen, maar ik denk dat dit wel in de hoek zit van wat je zoekt.
pi_201557577
Ik heb die wel gelezen en ik vind het een heel fijn boek. Heb er ook echt wat aan gehad en van opgestoken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201577467
Even een vraag. Mijn stiefzoon is zo'n twee jaar geleden bij ons komen wonen. In die twee jaar is hij nog nooit met een vriendje/vriendinnetje thuisgekomen. Ik heb het daar wel eens over en dan zegt hij dat hij het wel probeert, maar niemand komt dan mee. Hij is een fantast en graag op zichzelf (net als ik overigens), dus ik vraag me af wat daarvan waar is. Volgens mij vindt hij het namelijk allemaal wel best, zolang hij maar tijd kan besteden aan zijn telefoon/Playstation in z'n eentje.

Hij is een maand geleden begonnen op de middelbare school en ik had eigenlijk gehoopt dat we vriendjes/vriendinnetjes zouden gaan zien. Op de basisschool gebeurde dat namelijk niet. Overigens geeft men op school wel aan dat hij genoeg aansluiting heeft, in de pauzes met mensen is en ook vindt hij genoeg aansluiting in zijn voetbalteam. Er komt echter nooit iemand spelen.

Nu de vraag: is dit iets waar ik me zorgen over moet maken? Hoe gaat dat bij jullie? Als ik naar mezelf kijk; ik was vroeger een übernerd met brilletje, beugel en een puistenbek. Toch kwamen er genoeg vriendjes over de vloer (zowel basis- als middelbare schooltijd) om bijv. samen te gaan gamen, waar ik nog af en toe contact mee heb. Ik ben namelijk bang dat als hij straks achttien is, hij erachter komt dat het toch wel tof is om een vriendengroep te hebben. Of komt dat wel? Ben ik nu nog gewoon te vroeg?
pi_201577670
quote:
0s.gif Op donderdag 30 september 2021 12:21 schreef DjVero het volgende:
Even een vraag. Mijn stiefzoon is zo'n twee jaar geleden bij ons komen wonen. In die twee jaar is hij nog nooit met een vriendje/vriendinnetje thuisgekomen. Ik heb het daar wel eens over en dan zegt hij dat hij het wel probeert, maar niemand komt dan mee. Hij is een fantast en graag op zichzelf (net als ik overigens), dus ik vraag me af wat daarvan waar is. Volgens mij vindt hij het namelijk allemaal wel best, zolang hij maar tijd kan besteden aan zijn telefoon/Playstation in z'n eentje.

Hij is een maand geleden begonnen op de middelbare school en ik had eigenlijk gehoopt dat we vriendjes/vriendinnetjes zouden gaan zien. Op de basisschool gebeurde dat namelijk niet. Overigens geeft men op school wel aan dat hij genoeg aansluiting heeft, in de pauzes met mensen is en ook vindt hij genoeg aansluiting in zijn voetbalteam. Er komt echter nooit iemand spelen.

Nu de vraag: is dit iets waar ik me zorgen over moet maken? Hoe gaat dat bij jullie? Als ik naar mezelf kijk; ik was vroeger een übernerd met brilletje, beugel en een puistenbek. Toch kwamen er genoeg vriendjes over de vloer (zowel basis- als middelbare schooltijd) om bijv. samen te gaan gamen, waar ik nog af en toe contact mee heb. Ik ben namelijk bang dat als hij straks achttien is, hij erachter komt dat het toch wel tof is om een vriendengroep te hebben. Of komt dat wel? Ben ik nu nog gewoon te vroeg?
Ik denk dat zeker op de middelbare school het 'thuis spelen' ook wel een beetje voorbij gaat. De contacten worden dan anders.
pi_201578014
Ik zou er niets mee doen, lekker laten. Wellicht is stiefzoon gewoon een introvert type dat thuis tot rust komt. Ik herken dan erg van mezelf. Ik heb genoeg vrienden, een leuke vriendengroep, maar ze kwamen vroeger zelden bij ons thuis. Thuis = rust, geen mensen om me heen.
Mijn jongste zoon is net zo, heeft vriendjes genoeg, maar in de afgelopen 2 jaar denk ik 3 speelafspraakjes gehad. Hij is echter prima sociaal, en wordt ook gewoon uitgenodigd voor feestjes etc. Maar hij heeft de rust thuis na school echt nodig, speelt dan graag alleen op zijn kamer. Oudste is het tegenovergestelde, en spreekt het liefst elke week 3 keer af, en sleept iedereen mee naar huis.
pi_201578806
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 09:32 schreef Nijna het volgende:

[..]
Deo van loveli (volgens mij is de heren variant hetzelfde als de fresh cotton), echt een aanrader. Ruikt subtiel maar ik ruik mijn puber (dame) amper nog _O_ en ik ben zelf ook helemaal om, wat een fijn spul!
Ik heb een testpakket besteld, Kim kan ook snel een puber zweetlucht hebben.
pi_201579786
quote:
0s.gif Op donderdag 30 september 2021 14:16 schreef _Ingrid_ het volgende:

[..]
Ik heb een testpakket besteld, Kim kan ook snel een puber zweetlucht hebben.
Ik heb geen aandelen, maar ^O^ hopelijk net zo'n succes als hier ;).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201607508
Protège moi de mes désirs.
  dinsdag 5 oktober 2021 @ 08:35:47 #103
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_201642518
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 september 2021 21:11 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]
Ik heb deze in de kast staan:

[ afbeelding ]

Het tienerbrein

Nog niet gelezen, maar ik denk dat dit wel in de hoek zit van wat je zoekt.
Dank voor deze tip! Ik zoek idd dit soort boeken :)
Oude (on)bekende.
pi_201729696
Wat voor (vaste) klusjes laten jullie je kind doen? Waarom doe je dat of waarom doe je dat juist niet?

Die van ons is 13 en heeft een paar vaste klusjes:

1. Vaatwasser uitruimen
2. Tafel dekken
3. Kamer netjes houden (maar dit lijkt een never-ending-battle te zijn, dus daar ben ik wat minder strikt op; meestal als het weer één grote warzone is, moet hij het van mij opruimen)
4. Af en toe dingen als de kliko ophalen of een patatje halen

Hij moet dit van ons, omdat hij steeds zelfstandiger wordt maar wel onderdeel van het huishouden is. Daar mag hij best aan bijdragen. Ik kreeg commentaar van een vriend hierop - 'hij moet wel echt veel van jullie doen' - dus ik was benieuwd hoe het er bij anderen aan toe gaat. Mind you, deze vriend hoefde vroeger nooit een poot uit te steken thuis _O- .
pi_201729874
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 oktober 2021 14:50 schreef DjVero het volgende:
Wat voor (vaste) klusjes laten jullie je kind doen? Waarom doe je dat of waarom doe je dat juist niet?

Die van ons is 13 en heeft een paar vaste klusjes:

1. Vaatwasser uitruimen
2. Tafel dekken
3. Kamer netjes houden (maar dit lijkt een never-ending-battle te zijn, dus daar ben ik wat minder strikt op; meestal als het weer één grote warzone is, moet hij het van mij opruimen)
4. Af en toe dingen als de kliko ophalen of een patatje halen

Hij moet dit van ons, omdat hij steeds zelfstandiger wordt maar wel onderdeel van het huishouden is. Daar mag hij best aan bijdragen. Ik kreeg commentaar van een vriend hierop - 'hij moet wel echt veel van jullie doen' - dus ik was benieuwd hoe het er bij anderen aan toe gaat. Mind you, deze vriend hoefde vroeger nooit een poot uit te steken thuis _O- .
Dat vind ik nog vrij weinig voor een puber :D
Mijn zoon van bijna 9 moet om de dag helpen afdrogen, in de vakanties elke dag. Verder z'n eigen spullen/troep opruimen en af en toe de kliko wegbrengen/halen.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201729906
Ik kan niet wachten tot hij oud en zelfstandig genoeg is om het gras te maaien _O_
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201730115
Niks gestructureerds.. Als we eens zo'n lijst verzinnen zijn we binnen een dag of 5 het wel vergeten en rommelen we gewoon door zoals eerder. :D

Meestal helpen de kinderen wel mee met het tafel dekken 's avonds en opruimen erna ook. Af en toe de kliko aan de weg zetten als het zo uitkomt. Of een boodschapje, kamer opruimen. Als ik eens iets vraag dan doen ze dat ook wel zonder (veel) gedoe..
  dinsdag 12 oktober 2021 @ 15:29:38 #108
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_201730156
De mijne is 10 en er hangt al ruim een jaar een lijstje op de kastdeur met zijn taken.

Elke dag vaatwasser uitruimen en helpen met tafel dekken en afruimen. Soms heeft de vaatwasser niet gedraaid en heeft hij geluk.

2x per week de trappen zuigen met de kruimeldief want daar hopen de meeste kattenharen op. (als we geen schoonmaakster zouden hebben zou hij nog wel meer moeten stofzuigen)

1x per week beneden met de swiffer en 1x per week boven.

Op eigen verzoek helpt hij 1x per week met koken zodat hij recepten leert.

En als hij de prullenbak vol staat te stampen en de deksel niet meer dicht gaat mag hij die ook mooi die zak vervangen.
Bed afhalen als ik het zeg. Bed opmaken blijf ik proberen maar blijft hij lastig vinden.

Waarom? Omdat iedereen zijn steentje bij moet dragen in het gezin zodat we zo veel mogelijk tijd voor leuke dingen over houden en hij zal het ooit ook zelf moeten doen dus je kan het niet vroeg genoeg leren :7
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 12 oktober 2021 @ 16:13:08 #109
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_201730795
Tafel dekken, eten en drinken voor de kat bijvullen, afval wegbrengen, eigen kamer opruimen, schone kleding in eigen kast leggen, sokken sorteren en bolletjes maken, op verzoek bed afhalen (zelfde als Lazi mbt het opmaken), af en toe een boodschap.
  Moderator dinsdag 12 oktober 2021 @ 17:02:56 #110
5428 crew  miss_sly
pi_201731518
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 oktober 2021 15:27 schreef Deepfreeze het volgende:
Niks gestructureerds.. Als we eens zo'n lijst verzinnen zijn we binnen een dag of 5 het wel vergeten en rommelen we gewoon door zoals eerder. :D

Meestal helpen de kinderen wel mee met het tafel dekken 's avonds en opruimen erna ook. Af en toe de kliko aan de weg zetten als het zo uitkomt. Of een boodschapje, kamer opruimen. Als ik eens iets vraag dan doen ze dat ook wel zonder (veel) gedoe..
Zo is het hier ook. Wij vergeten dat soort dingen altijd.
Als we iets vragen, doet ze het eigenlijk altijd. Meestal wel de tafel afruimen, gewoon mee opruimen, haar eigen was opruimen, de trap afstoffen, de katten eten geven. En in principe kookt ze op dinsdag. Ze had dit jaar tot de herfstvakantie wat ruimte om in het nieuwe ritme van de middelbare school te komen, maar ik zie ruim voldoende ruimte voor de telefoon, dus kan ze straks wel wat meer mee gaan helpen :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201732079
Hier ook geen vaste taken eigenlijk.
We vragen soms of ze wat kunnen doen. De oudste heeft wel een tijdje standaard de vaatwasser uitgeruimd, aangezien hij een periode de enige was die thuis was en genoeg (digitaal) lesuitval had.
Als we iets vragen doen ze het meestal ook wel zonder gezeur. Heel soms doen ze iets uit zichzelf, zoals de tafel dekken. Tafel afruimen doen we eigenlijk met z’n allen. Eigen afwas in de vaatwasser zetten. Kamer moeten ze wel op orde houden natuurlijk en zeker bij de oudste van 14 is het soms vaker nodig om iets te zeggen van de vuile bordjes/ bakjes die hij naar beneden moet brengen ;) Of beddengoed afhalen.
Ik wil het zelf geen taken noemen. Bij het wonen horen gewoon dingen. Ik ben zelf wel opgegroeid met een vaste takenlijst en heb daar ook weleens aan gedacht, maar ik hoop dat iets vanuit hun zelf gaat komen.

De oudste geeft net bijv. aan dat hij liever iets anders wil eten dan friet (airfryer) wat op de planning stond. Hij gaat nu naar de winkel om ingrediënten voor roerbaknoedels te halen. Hij kookt dus ook vanavond ;)
pi_201738730
Hier moet ik werkelijk álles vragen. De vaatwasser doet hij na een halfjaar ein-de-lijk uit zichzelf, maar dat zal ook wel meer komen doordat ik hem steeds midden uit zijn spel (Fortnire, Freefire) haalde als ik thuiskwam en de vaatwasser nog niet opgeruimd was. :+
pi_201740758
Onze oudste heeft weinig vaste taken. We proberen beide kinderen hun eigen bord en beker bij ontbijt en lunch in de vaatwasser te laten zetten, maar dat gaat nooit uit zichzelf. Willen ze alweer weglopen en moeten we ze er nogmaals aan herinneren. Echt elke keer he 8)7. Overige klusjes op verzoek, als het zo uitkomt. Plastic of oud papier wegbrengen, boodschap, stofzuigen, tafel dekken. Hij sport 10 uur per week, dus hij is ook gewoon veel van huis. De jongste is 6, hij helpt wel graag maar veel dingen zijn gewoon nog lastig. Dus als ik tijd heb, onder begeleiding :P.
Venus in pocketformaat
© loveli
  woensdag 13 oktober 2021 @ 18:59:15 #114
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_201744350
Echt taken wil ik het niet noemen, maar de plank waar de boterham van dat moment op lag en de melk beker mogen naar de keuken worden gebracht.

Verder vragen we wel eens om de tafel te dekken / af te ruimen of de vaatwasser uit te ruimen. En soms vragen er het niet eens, maar doet ze het al uit zichzelf. Dat levert een een kwartiertje extra achter haar computer op. Dat werkt eigenlijk wel héél goed :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_201746250
Echt vaste taken hebben ze niet (12 en 14).
Omdat er elke keer de klad in komt, maar de jongste helpt regelmatig met tafeldekken, de oudste ruimt dan af.
Verder zetten ze hun afwas op het aanrecht, ze zorgen dat de vloer van de slaapkamer leeg is, zodat ik kan stofzuigen (als ze de zooi niet van de grond hebben, dan moeten ze het zelf stofzuigen en dat willen ze niet).
De jongste wil nog wel eens helpen met koken of een keer een boodschapje doen.
De oudste is niet zo happig op helpen.

Ik vind het ook vrij normaal dat ze een beetje bijdrage leveren aan het huishouden, maar het is me de strijd niet altijd waard...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201746333
Hun eigen shit opruimen en gewoon een beetje meehelpen. Dat betekent dus kamer opgeruimd houden, was in de wasmand doen, na het eten de vaat in de vaatwasser zetten, een doekje over de tafel halen en stofzuigen. We hebben geen vaste regels voor meehelpen. Uit zichzelf helpen ze aardig mee, soms met het uitpakken van de boodschappen, soms door even naar de winkel te gaan, dan weer door te koken of voor de kat te zorgen. Bijna elke avond helpen ze mee met de tafel afruimen.

Wat ze ook zelf doen is twee keer per jaar hun kleding uitzoeken en een wensenlijst voor nieuwe kleding maken. En ze zijn best attent. Zo maken ze regelmatig lunch voor het hele gezin of pakken ze een kopje koffie voor me.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201746341
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 oktober 2021 15:11 schreef Declan-Harp het volgende:
Ik kan niet wachten tot hij oud en zelfstandig genoeg is om het gras te maaien _O_
:D!

Ik weet niet of ik dat aandurf. Ik koop wel een robotmaaier.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201748163
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 21:45 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
:D!

Ik weet niet of ik dat aandurf. Ik koop wel een robotmaaier.
Ik heb het één keer geprobeerd, reed hij alsnog bijna over het snoer heen _O-
Over 5 jaar nog maar eens proberen..
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
  donderdag 14 oktober 2021 @ 07:19:23 #119
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_201748180
Wij zijn een paar jaar geleden weer overgestapt naar een handmaaier. Veilig te gebruiken door het hele gezin!
Ook een veel gezelliger geluid trouwens.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_201812163
Mijn stinkende pre-puber nam het woord ''kaulo'' in de mond. Ik ben hem nu echt kwijt, tijd voor een nieuwe baby :Y
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 06:21:17 #121
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_201813542
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:08 schreef Declan-Harp het volgende:
Mijn stinkende pre-puber nam het woord ''kaulo'' in de mond. Ik ben hem nu echt kwijt, tijd voor een nieuwe baby :Y
:D
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_201815218
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 06:21 schreef livelink het volgende:

[..]
:D
Ik ben net 30 en voel me nu al een boomer :D

Vanaf welke leeftijd kregen jullie kinderen interesse in merkkleding? Mijn zoon heeft z'n zinnen gezet op een ''Puma pakje'' aangezien ''iedereen'' in pakjes loopt tegenwoordig. Lees; een matching hoodie en joggingbroek.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201815376
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 10:34 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]
Ik ben net 30 en voel me nu al een boomer :D

Vanaf welke leeftijd kregen jullie kinderen interesse in merkkleding? Mijn zoon heeft z'n zinnen gezet op een ''Puma pakje'' aangezien ''iedereen'' in pakjes loopt tegenwoordig. Lees; een matching hoodie en joggingbroek.
Mijn kinderen van 7 en 9 hebben 0 interesse in merkkleding, maar wel een duidelijke voorkeur voor wat ze aandoen.
Gister toevallig een leuke discussie gehad met oudste over kleedgeld. Zij vroeg waarom sommige kinderen dat hebben en ik vertelde dat dat vaak is omdat het kind heel dure kleding wil en dat ie dan zelf merkt dat je daarvoor moet sparen..
Antwoord was dat ze het echt stom vond als kinderen persé merk kleren willen en dat ze wijde pijpen bij broeken en ruches op mouwen héél lelijk vind..
ik spreek haar nog wel als ze gaat puberen :)
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 11:10:55 #124
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_201815569
Maar dat is toch niet waarom kleedgeld is?
iig ik geef mijn kind niet kleedgeld om te moeten sparen en vanwege dure kleding.
maar om te leren omgaan met geld in het algemeen en de kosten van dingen te leren.

mijn 13 jarige heeft echt een eigen smaak en bemoei ik mij niet meer mee.
mijn bijna 11 jarige trekt alles aan wat ik voor hem koop. zoals laatst een knalgele broek. *O* *O*
Maar wel zo rond de 7 a 8 zien ze hier wat anderen hebben en soms vinden ze dat zo tof dat ze het ook willen.
(puma is overigens vaak heel goedkoop te vinden bij dingen als scapino,plutosport, bristol etc)
pi_201815814
quote:
17s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:10 schreef Budabuddumbam het volgende:

(puma is overigens vaak heel goedkoop te vinden bij dingen als scapino,plutosport, bristol etc)
Guess again.. ;(
Ik heb nu 2 setjes van Marktplaats gehaald, dat vindt hij overigens prima. Hij heeft veel tweedehands kleding en dat stoort hem gelukkig (nog) niet ;)
Ik kán gewoon geen 50/60 euro uitgeven aan een setje wat hij één winter kan dragen.

Als hij straks als puber wat langer stabiel is qua lengte kan het wel.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201815880
nou ja, ik bedoel dus dat je leert dat een broek van 120,- best wel duur is en je daar ook bijna een hele garderobe van kan kopen. Dat je dus óf meer kan kopen óf een paar dure dingen. Omgaan met geld dus ja. En in mijn ervaring starten mensen er vaak eerder mee bij kinderen met een nogal dure smaak..
pi_201815916
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:08 schreef Declan-Harp het volgende:
Mijn stinkende pre-puber nam het woord ''kaulo'' in de mond. Ik ben hem nu echt kwijt, tijd voor een nieuwe baby :Y
Dat werd hier laatst door de 10 jarige ook veelvuldig gebruikt, waarbij de 8 jarige dat (in iets mindere) mate ook ging doen.

Moet ik zeggen dat ik nadat ik er iets van heb gezegd het niet meer heb gehoord (don’t jinx it..)
Maar goed er wordt hier de laatste tijd door de oudste wel meer op een ‘bepaalde manier’ gepraat, met bijbehorende lichaamshouding ;(

Hopelijk slaat hij er niet erg in door want daar zit bij mij wel een ‘irritatiefactortje’. Maar goed, we zien wel :')

Merkkleding is hier nog niet aan de orde. De oudste (jongen) draagt het liefst hoody’s (als het maar lekker zit, uiterlijk is minder belangrijk, ook al is de print versleten en begint het krap te worden qua maat mag het nog niet weg eigenlijk)

Jongste wil wel graag mooie kleding, maar ze kan net zo goed van de zeeman iets mooi vinden, die is echt nog niet bezig met merken.

Ze zit er alleen mee dat broeken altijd afzakken aan de achterkant als ze gaat zitten (en dus haar billen deels zichtbaar worden). Iemand daar de gouden tip voor?
Hebben al verschillende merken en soorten broeken geprobeerd, maar altijd het zelfde effect helaas. Knoopsgatelastiek doet ook niks af

Ze is een slanke meid (maar geen super skinny benen) maar wel een wat holle rug. Ik denk dat dat wellicht de oorzaak is
(Fysio gaf aan dat daar niets aan hoefde te gebeuren dus zal ook niet heel erg zijn).

Maar goed, voor nu heeft ze vooral leggings/rokjes/jurkjes aan, en dat mag natuurlijk ook, maar af en toe een broek vind ik ook wel mooi/handig (en ze wil op zich ook wel een broek aan, als haar billen maar niet boven de broek uit komen als ze zit)

En een riem lijkt me gewoon ook niet zo praktisch voor een kind van 8 maar misschien valt dat wel mee..
pi_201816025
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:36 schreef hilliebillie het volgende:

[..]
Dat werd hier laatst door de 10 jarige ook veelvuldig gebruikt, waarbij de 8 jarige dat (in iets mindere) mate ook ging doen.

Moet ik zeggen dat ik nadat ik er iets van heb gezegd het niet meer heb gehoord (don’t jinx it..)
Maar goed er wordt hier de laatste tijd door de oudste wel meer op een ‘bepaalde manier’ gepraat, met bijbehorende lichaamshouding ;(

En een riem lijkt me gewoon ook niet zo praktisch voor een kind van 8 maar misschien valt dat wel mee..
Herkenbaar :X

Een riem lijkt me een prima oplossing voor als ze een broek wil dragen :Y
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 12:08:00 #129
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_201816326
Hier in huis is straattaal geen probleem, Wij(man ik en 13 jarige) praten zelf ook wel met straattaal en is het gewoon onderdeel van onze vocabulaire :@ :')
(niet echt de scheldwoorden gewoon de normale woorden zoals bijvoorbeeld nassen,gucci,shoebas,thallas)
komt doordat zowel ik als mijn man veel luisteren naar rap en wel gewoon op de hoogte zijn van die nederlandse subcultuur :D sommige woorden blijven dan hangen of gebruiken we een tijdje als grapje en blijft dan hangen.

De andere kinderen hebben echt 0 interesse in straattaal want als je ouders het gebruiken is het stom dus ik denk niet dat we bang hoeven te zijn voor kinderen die denken dat ze er mee kunnen provoceren. *O*
pi_201816615
quote:
17s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:08 schreef Budabuddumbam het volgende:

De andere kinderen hebben echt 0 interesse in straattaal want als je ouders het gebruiken is het stom dus ik denk niet dat we bang hoeven te zijn voor kinderen die denken dat ze er mee kunnen provoceren. *O*
Herkenbaar maar dan met dialect. Dat vinden de kinderen echt verschrikkelijk. En het is echt niet dat wij overwegend dialect praten, wel ‘gewoon’ Brabants maar niet echt plat. Maar er zitten wel eens wat woorden tussen.. dat vinden ze echt helemaal niets. Heel af en toe proberen ze het zelf, maar dat klinkt dat ook gewoon niet (of ze komen met zelf bedachte ‘dialect’ woorden :D )

Tegenwoordig proberen ze ook wat Vlaams, tenminste ze beginnen dan elke zin met ‘slee’ of ‘alleekus’ en proberen dan het Vlaams te imiteren. Lijkt nog niet bijna, maar wel heel grappig :P
pi_201816699
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:30 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]
Guess again.. ;(
Ik heb nu 2 setjes van Marktplaats gehaald, dat vindt hij overigens prima. Hij heeft veel tweedehands kleding en dat stoort hem gelukkig (nog) niet ;)
Ik kán gewoon geen 50/60 euro uitgeven aan een setje wat hij één winter kan dragen.

Als hij straks als puber wat langer stabiel is qua lengte kan het wel.
Je hebt zulke setjes ook nog voor een leuke prijs bij die outlets zoals Rosada of Batavia stad. Daar halen wij nog wel eens van zulke pakjes.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 12:44:04 #132
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_201816779
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:31 schreef hilliebillie het volgende:

[..]
Herkenbaar maar dan met dialect. Dat vinden de kinderen echt verschrikkelijk. En het is echt niet dat wij overwegend dialect praten, wel ‘gewoon’ Brabants maar niet echt plat. Maar er zitten wel eens wat woorden tussen.. dat vinden ze echt helemaal niets. Heel af en toe proberen ze het zelf, maar dat klinkt dat ook gewoon niet (of ze komen met zelf bedachte ‘dialect’ woorden :D )

Tegenwoordig proberen ze ook wat Vlaams, tenminste ze beginnen dan elke zin met ‘slee’ of ‘alleekus’ en proberen dan het Vlaams te imiteren. Lijkt nog niet bijna, maar wel heel grappig :P
ik kom zelf uit het oosten des lands, en vroeger praatte ik ook echt plat en mensen begrepen mij echt niet toen ik naar de randstad verhuisde, ik gooi er soms nog wel wat woorden doorheen ookal woon ik er al 30 jaar niet meer. _O- en vlaams zou ik wel heel leuk vinden want dat bezit ik ook :') ik keek als kind heel erg graag naar vlaamse tv
pi_201817036
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:38 schreef Tally het volgende:

[..]
Je hebt zulke setjes ook nog voor een leuke prijs bij die outlets zoals Rosada of Batavia stad. Daar halen wij nog wel eens van zulke pakjes.
Dat is weer uit de richting van Fryslân :') :D
Ik ben voorlopig weer voorzien!
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201817071
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:01 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]
Dat is weer uit de richting van Fryslân :') :D
Ik ben voorlopig weer voorzien!
En niet een klein beetje ook :@

Wij doen het ook alleen maar als we in de buurt zijn hoor :P Gaan niet speciaal daar heen voor een dagje. Ik vind shoppen toch al vreselijk :D
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_201817084
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:36 schreef hilliebillie het volgende:

[..]
Dat werd hier laatst door de 10 jarige ook veelvuldig gebruikt, waarbij de 8 jarige dat (in iets mindere) mate ook ging doen.

Moet ik zeggen dat ik nadat ik er iets van heb gezegd het niet meer heb gehoord (don’t jinx it..)
Maar goed er wordt hier de laatste tijd door de oudste wel meer op een ‘bepaalde manier’ gepraat, met bijbehorende lichaamshouding ;(

Hopelijk slaat hij er niet erg in door want daar zit bij mij wel een ‘irritatiefactortje’. Maar goed, we zien wel :')

Merkkleding is hier nog niet aan de orde. De oudste (jongen) draagt het liefst hoody’s (als het maar lekker zit, uiterlijk is minder belangrijk, ook al is de print versleten en begint het krap te worden qua maat mag het nog niet weg eigenlijk)

Jongste wil wel graag mooie kleding, maar ze kan net zo goed van de zeeman iets mooi vinden, die is echt nog niet bezig met merken.

Ze zit er alleen mee dat broeken altijd afzakken aan de achterkant als ze gaat zitten (en dus haar billen deels zichtbaar worden). Iemand daar de gouden tip voor?
Hebben al verschillende merken en soorten broeken geprobeerd, maar altijd het zelfde effect helaas. Knoopsgatelastiek doet ook niks af

Ze is een slanke meid (maar geen super skinny benen) maar wel een wat holle rug. Ik denk dat dat wellicht de oorzaak is
(Fysio gaf aan dat daar niets aan hoefde te gebeuren dus zal ook niet heel erg zijn).

Maar goed, voor nu heeft ze vooral leggings/rokjes/jurkjes aan, en dat mag natuurlijk ook, maar af en toe een broek vind ik ook wel mooi/handig (en ze wil op zich ook wel een broek aan, als haar billen maar niet boven de broek uit komen als ze zit)

En een riem lijkt me gewoon ook niet zo praktisch voor een kind van 8 maar misschien valt dat wel mee..
Ik heb voor oudste nu Garcia broeken met hoge taille. Die zitten haar mooi en lekker.
*poef* nu is het weg
pi_201817088
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:03 schreef Tally het volgende:

[..]
En niet een klein beetje ook :@

Wij doen het ook alleen maar als we in de buurt zijn hoor :P Gaan niet speciaal daar heen voor een dagje. Ik vind shoppen toch al vreselijk :D
Lang leve Marktplaats ;) Dit is voor het eerst dat hij iets specifieks wil hebben, dus prima opgelost zo.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201817189
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:05 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]
Lang leve Marktplaats ;) Dit is voor het eerst dat hij iets specifieks wil hebben, dus prima opgelost zo.
Ik ben blij dat die van mij nog geen specifieke eisen hebben :D
Afgelopen weekend kleding gekregen van mijn vriendin. Haar dochter is een stuk ouder dan mijn oudste.
En mijn oudste vind het geweldig want het zijn kleren die "insert naam van haar dochter" heeft gedragen O+
En de jongste, onze fashionista (ofzo), die heeft een aparte smaak en combineren van rare kledingstukken vind zij geweldig. Nou ja prima.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_201822605
Ik wilde altijd per sé een hemd aan, ivm broek en tocht aan de achterkant. Lekkere lange van de zeeman (zwart). Hele puberteit gedragen en nu nog steeds eigenlijk altijd een hemdje.
Kwak
pi_201825872
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:36 schreef hilliebillie het volgende:
En een riem lijkt me gewoon ook niet zo praktisch voor een kind van 8 maar misschien valt dat wel mee..
Mijn broeken zitten achter ook altijd veel te laag als ik zit, zelfs met riem. Daarom extra lange hemden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  woensdag 20 oktober 2021 @ 14:04:24 #140
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_201831389
@Declan-Harp Vinted! De dames van mijn zus kopen daar echt alles, dure schoenen voor weinig,merkkleren, vintage kleding, ook voor hun broertje van 12. Ze maken er echt een sport van, verkopen er ook veel op!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_201831497
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 14:04 schreef oh-oh het volgende:
@:Declan-Harp Vinted! De dames van mijn zus kopen daar echt alles, dure schoenen voor weinig,merkkleren, vintage kleding, ook voor hun broertje van 12. Ze maken er echt een sport van, verkopen er ook veel op!
Ik heb er wel eens gekeken inderdaad, maar vind het enorm onoverzichtelijk :@ Zal vast aan mij liggen..

Maar een goed alternatief voor MP en de kringloop inderdaad!
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201831565
Je moet wel een beetje goed zoeken en door de troep heen willen scrollen (goede filters aanzetten helpt ook) maar ik ben ook fan van Vinted. :)
  woensdag 20 oktober 2021 @ 14:21:15 #143
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_201831609
:') Ik laat mijn nichtje zoeken als ik echt iets specifieks zoek. Hele nieuwe Air Jordan's voor 30 euro uit Parijs bv :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_201833771
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:30 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]
Guess again.. ;(
Ik heb nu 2 setjes van Marktplaats gehaald, dat vindt hij overigens prima. Hij heeft veel tweedehands kleding en dat stoort hem gelukkig (nog) niet ;)
Ik kán gewoon geen 50/60 euro uitgeven aan een setje wat hij één winter kan dragen.

Als hij straks als puber wat langer stabiel is qua lengte kan het wel.
Bij ons mogen ze voor dat soort wensen lekker zelf sparen. Of ze kunnen het als cadeau vragen voor hun verjaardag.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  woensdag 20 oktober 2021 @ 19:52:07 #145
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_201835769
Vinted is van nike, sportmerken en designer bijna alles nep, wel vaak mooi nep maar toch.

ik vind 50 voor een setje nog wel meevallen, dat zou ik overwegen.
ik vind mijn kind een matchend puma pak zien dragen naar school bijvoorbeeld veel pijnlijker ;( ;)
pi_201836831
quote:
17s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 19:52 schreef Budabuddumbam het volgende:

ik vind mijn kind een matchend puma pak zien dragen naar school bijvoorbeeld veel pijnlijker ;( ;)
o|O
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_201915935
Mijn dochter krijgt vandaag haar A diploma O+ Helemaal leuk natuurlijk, alleen... neem je als ouder zijnde nog wat mee naar dat zwembad wat betreft een presentje? Ik weet dat ouders vroeger wel bosjes bloemen meenamen, maar gebeurt dat nog steeds?
pi_201915952
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 08:24 schreef Sunshine1982 het volgende:
Mijn dochter krijgt vandaag haar A diploma O+ Helemaal leuk natuurlijk, alleen... neem je als ouder zijnde nog wat mee naar dat zwembad wat betreft een presentje? Ik weet dat ouders vroeger wel bosjes bloemen meenamen, maar gebeurt dat nog steeds?
Bij de 4 diploma's (2 kinderen), hadden we wel iets kleins mee. Behalve de laatste, maar die hadden we een MC maaltijd beloofd..

Maar genoeg ouders die niks mee hadden, net zoveel hadden iets kleins mee. En eentje kreeg echt allemaal cadeautjes van de halve familie, leek wel sinterklaas :D
pi_201916002
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 08:28 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]
Bij de 4 diploma's (2 kinderen), hadden we wel iets kleins mee. Behalve de laatste, maar die hadden we een MC maaltijd beloofd..

Maar genoeg ouders die niks mee hadden, net zoveel hadden iets kleins mee. En eentje kreeg echt allemaal cadeautjes van de halve familie, leek wel sinterklaas :D
Ik vrees dat ik niet zo heel veel tijd heb om nog iets te kopen, maar ik heb nog wel een leuk doorzichtig bakje wat dicht kan. Stop ik daar wat snoepjes in en een geschreven briefje :)
pi_201923048
Wat fijn sunshine dat ze vandaag op mag voor haar a-diploma *O*

Wij hebben nooit iets meegenomen naar diplomazwemmen. Ze kregen daar van de zwemschool een diploma, medaille (en een roosje, bij de zwemschool van de jongste). We vonden het wel altijd een mooie reden om uit eten te gaan, dus dan mocht de gene die het diploma gehaald had kiezen waar we gingen eten (wat overigens altijd de zelfde plek was :P ).
De jongste had voor haar c diploma ipv uit eten een zeemeerminnenstaart gekregen omdat ze nog graag op zeemeerminzwemmen wilde (maar die heeft ze ook pas later gekregen niet op de dag zelf)
  woensdag 27 oktober 2021 @ 18:59:14 #151
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_201923210
Hier hadden we geloof ik een snoepzak oid mee bij A, en bij het B diploma een snorkel en bij C opduikringen (zwembad-gerelateerde kadootjes dus). Het was net voor de zomer, dus waarschijnlijk hadden we die anders toch wel aangeschaft.
pi_201923907
Volgens mij waren er weinig ouders die hun kinderen cadeautjes gaven als ik het zo zag. Één kind liep met een joekel van een cadeau naar buiten.

Ik heb vanmiddag nog een leuke toepasselijke sleutelhanger gekocht en een kaartje erbij.
pi_201929784
Wij gaven geen cadeautje in het zwembad, volgens mij kregen ze thuis wel iets, maar ik weet het niet meer precies eigenlijk.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201929929
Wij gaven/geven wel een cadeautje voor een zwemdiploma. De zwemlessen gaan bij ons niet echt vanzelf, dus zo'n mijlpaal vieren we. Maar niet in het zwembad, die hele uitreiking is al chaotisch en druk genoeg, daar wil ik persoonlijk zo snel mogelijk weg :@. Daarom thuis een cadeautje.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_201930124
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:13 schreef Phaidra het volgende:
Wij gaven/geven wel een cadeautje voor een zwemdiploma. De zwemlessen gaan bij ons niet echt vanzelf, dus zo'n mijlpaal vieren we. Maar niet in het zwembad, die hele uitreiking is al chaotisch en druk genoeg, daar wil ik persoonlijk zo snel mogelijk weg :@. Daarom thuis een cadeautje.
Wij hebben het ook thuis gegeven :)

Bij ons gingen de zwelessen ook niet vanzelf. Op een gegeven moment moeten ze onder een mat door zwemmen en dat vond ze heel eng. Dat heeft wel wat lessen geduurd voordat het lukte. Helemaal niet erg, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik haar een periode haast niet mee kreeg naar zwemles. Elke keer huilen en paniek. En nog steeds nu ze haar diploma gehaald heeft vindt ze zwemles niet leuk.

Ik gok dat ze niet meer door wil gaan voor C :P
pi_201930744
Haha nee, hier ook geen C. Wij hebben altijd gezegd dat A&B moeten, en door voor C mogen ze zelf beslissen. Het feit dat je met (regen)jas aan moest zwemmen was voor de oudste een reden om sowieso niet door te gaan, dat vond hij een eng idee. En anders was het afzwemmen voor B traumatisch genoeg om het nooit meer te willen. Door het gat zwemmen vond hij tijdens de zwemlessen nooit een probleem, maar door de zenuwen lukte het tijdens het afzwemmen niet. Aan het eind werd centraal gezegd: "En, heeft iedereen zijn diploma???" Antwoord: "Ja, op 1 na, want die moet nog even door het gat duiken!". Dat was onze zoon dus. Het was zo vernederend en onpedagogisch. Het is dat je daar geen stennis kan gaan schoppen, maar ik was woest. Het is hem uiteindelijk wel gelukt en zijn eigen zwemjuf was heel trots (en wij uiteraard ook) maar het was niet ok. Volgens mij was er een controleur aanwezig, dat ze zo streng waren. Maar dat hadden ze echt anders moeten aanpakken.

Jongste is nu 2 jaar bezig (natuurlijk met corona-stops tussendoor) en zit nu net in badje 2. Dus dat afzwemmen gaat nog wel even duren.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_201938455
Onze oudste deed lang over A, maar die ging onverstoorbaar door voor B en daarna C.
De jongste had in no time A en B volgde ook vrij vlot. Toen ze voor C door dat gat ging en dat niet lukte, gingzwemm en nog wat rare dingen, dat gat kwam ze nooit meer door...).
We zijn gestopt toen.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201939438
Het plan was wel ABC. Maar toen oudste na 3 jaar eindelijk B had, raadde de badjuf af om verder te gaan.
Jongste is waterrat, dus we hebben gezegd dat hij ABC moet halen, of minimaal 2 jaar.. Maar ook bij hem ging het niet helemaal lekker, dus ook na AB gestopt. Wel hebben ze allebei in groep 6-7-8 nog zwemmen met school, dus ze krijgen dan nog wel lekker wat oefening.
pi_201939669
Oudste ging vrij vlot door A, B, C.
Jongste was langzaam met badje 1 en 2. Toen natuurlijk gedoe met coronasluiting. Maar zo te zien was dat wel goed voor m, want nu gaat t beter.. Hij mocht afgelopen keer nog niet afzwemmen voor B omdat de borstcrawl nog helemaal niet ging, maar nu heeft ie de toezegging dat ie in december af mag zwemmen (en dan misschien ook al meteen voor C, badmeester ging vragen of dat mocht, want op die borstcrawl na kan ie alles voor C ook al.) Het was laatst kijkles en ik had m sinds eeuwen niet zien zwemmen, maar ik was echt verbaasd over de krachtige slag, prachtige duik en moeiteloos onder water door dat C gat.. Maar met de borstcrawl krijgt hij zijn armen niet boven water, ziet r echt niet uit.. Maar goed, daar kunnen ze tot december aan schaven..
pi_202095879
Oudste dochter is 14, zit in de 3e middelbare school en we hebben niet het idee dat de lesstof te moeilijk is, maar ze lijkt het bijltje erbij neer te gooien, stond ze vorig jaar nog dikke voldoendes, de onvoldoendes druppelen binnen nu.
Het kan haar niks schelen, niet of ze blijft zitten of moet afstromen. Zodra het kan wil ze stoppen met school en niks meer doen. Ze weet niet wat ze wil worden, of ze blijft herhalen dat ze niks wil.
Ze heeft de afgelopen 2 jaar ook niet heel hard hoeven werken en de motivatie was er toen ook al niet echt.

Nu heeft ze ass, wat wellicht ook meespeelt, ze is sociaal emotioneel wat jonger dan 14.
Maar ik ben benieuwd of dit ook iets pubers eigen is?
Ik hoor wel vaker kinderen die in de 3e ineens niet meer mee lijken te komen...

Ik ga het hier ook met haar begeleider over hebben, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dit bij een doorsnee puber is...
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 9 november 2021 @ 10:24:02 #161
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_202095958
Ik weet niet wat een doorsnee puber is :P maar dat het met name in de 3de lastiger wordt qua motivatie heb ik al van verschillende mensen gehoord.

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 november 2021 10:17 schreef Nijna het volgende:
Het kan haar niks schelen, niet of ze blijft zitten of moet afstromen. Zodra het kan wil ze stoppen met school en niks meer doen. Ze weet niet wat ze wil worden, of ze blijft herhalen dat ze niks wil.
Heeft ze die onverschilligheid alleen mbt school? Heeft ze het, lesstof aside, wel fijn op school? De Puber hier heeft een vrij duidelijk toekomstplan, en dat helpt enorm in zijn motivatie merk ik.
pi_202096044
Hier is de derde het moeilijkste jaar. De meeste vakken tegelijk en meer in de volle breedte&diepte, waardoor er best wat gevraagd wordt van de overzicht/planning.

Zou ze daardoor gewoon de bomen door het bos niet meer zien en de handen maar in de lucht gooit?

Merk dat de mijne er ook moeite mee heeft, zelfs vakken die normaal prima gaan komen met onvoldoendes terug nu na de toetsweek. Nu wil hij wel om bij zijn vrienden te blijven, maar echt veel inzet is hij niet gewend, dus dat is echt even wennen en volhouden. En dat volhouden gaat niet zo lekker samen met puber. En dan zit je met een 14- jarige toch wel ergens tussen ik ga alles met hem plannen en in de gaten houden, of toch gewoon dan maar onderuit gaan en afstromen (hier blijf je in principe niet zitten in 3a, dan wordt het 4h). Ik laat hem maar een beetje sudderen, maar wel af en toe even op gang duwen, omdat hij zelf niet volhoud..
pi_202096246
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 november 2021 10:24 schreef Nanukerst het volgende:
Ik weet niet wat een doorsnee puber is :P maar dat het met name in de 3de lastiger wordt qua motivatie heb ik al van verschillende mensen gehoord.
[..]
Heeft ze die onverschilligheid alleen mbt school? Heeft ze het, lesstof aside, wel fijn op school? De Puber hier heeft een vrij duidelijk toekomstplan, en dat helpt enorm in zijn motivatie merk ik.
Ze heeft op school contact met een paar meiden, ik heb de indruk dat ze haar ook gewoon nemen zoals ze is en dat is echt fijn. Als we zeggen dat als ze moet afstromen, ze dan mogelijk niet meer bij ze in de klas zit dan kan dat haar ook niet heel veel schelen (of ze zegt het alleen maar).
Ze is helemaal wat onverschillig en ik vraag me ook wel eens af of ze zich wel ok voelt...

@Deepfreeze, we helpen al met plannen en ik stuur haar aan om huiswerk te gaan maken. Mijn man kijkt af en toe inhoudelijk mee bij de exacte vakken. Het lastige is dat ze vooral met die exacte vakken moeite heeft nu, althans als ik de cijfers zie. Maar dat het wel diezelfde exacte vakken zijn die ze zou willen kiezen voor volgend jaar.
Of misschien moet ik dat anders zeggen... wat haar betreft zijn de 2 profielen met geschiedenis absoluut geen optie. Dan blijven er 2 keuzes over... natuur en techniek of natuur en gezondheid en dat zie ik haar ook niet doen...
Ik maak me hier wel zorgen over, van de week nog maar eens met haar begeleider over hebben, kijken of we hier iets mee kunnen/moeten en wat dan.
Het is natuurlijk niet alleen puberteit of ass, maar zal wel een combinatie van beiden zijn.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202096457
@Nijna, De mijne heeft geen ASS, maar heeft wel veel kenmerken. Dus voor hoever hij een gewone puber is? :P

De mijne vind de exacte vakken leuk en weet welk profiel hij gaat kiezen. Normaal haalt hij ook prima cijfers voor de exacte vakken. Maar nu een 4,7 terug voor wiskunde. Dus dat mag hij dan weer gaan ophalen, want je moet een 6,5 staan voor wiskunde dit jaar op wisB te mogen kiezen volgend jaar..
Duits is sowieso drama een 3 als eindcijfer vorig jaar. Maar filosofie, frans, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie zijn erg wisselvallig (tussen 4 en 7). Vorig jaar viel het kwartje net de goede kant op bij de laatste toetsweek. Veel eindcijfers tussen de 5,5 en 6 :X
Maar ik ging zelf mijn hele vwo met de hakken over de sloot over, tot het examen aan toe. En oudste lijkt erg op mij. Dus ik paniek nog niet
pi_202219611
Ik word echt helemaal gek hier; vorige week z'n telefoon gesloopt, vandaag z'n laptop van school (oortjes tussen het dichtklappen laten zitten). En vorig jaar de tv in de woonkamer (gelukkig verzekering), z'n eigen tv al van het bureau gewipt, etc. etc. De tyfus zeg, er kan niks heel blijven bij hem; is dit normaal? :( :(
pi_202219852
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:08 schreef DjVero het volgende:
Ik word echt helemaal gek hier; vorige week z'n telefoon gesloopt, vandaag z'n laptop van school (oortjes tussen het dichtklappen laten zitten). En vorig jaar de tv in de woonkamer (gelukkig verzekering), z'n eigen tv al van het bureau gewipt, etc. etc. De tyfus zeg, er kan niks heel blijven bij hem; is dit normaal? :( :(
Bedoel je dan met opzet kapot maken? Of door lomp gedrag zonder de opzet om het te slopen?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202219904
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:08 schreef DjVero het volgende:
Ik word echt helemaal gek hier; vorige week z'n telefoon gesloopt, vandaag z'n laptop van school (oortjes tussen het dichtklappen laten zitten). En vorig jaar de tv in de woonkamer (gelukkig verzekering), z'n eigen tv al van het bureau gewipt, etc. etc. De tyfus zeg, er kan niks heel blijven bij hem; is dit normaal? :( :(
Doet ie het met opzet??

Ik vind dit niet normaal. Ik heb af en toe 2 ongeleide projectielen maar ze hebben nog nooit iets van wat jij benoemd gesloopt.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_202219912
quote:
16s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:26 schreef Nijna het volgende:

[..]
Bedoel je dan met opzet kapot maken? Of door lomp gedrag zonder de opzet om het te slopen?
Lomp gedrag natuurlijk. Althans, dat mag ik hopen, anders kan 'ie een enkeltje voordeur krijgen van me.
pi_202219929
Van zijn telefoon hadden we vorig jaar al aangegeven, brokken is dokken, en hij is verslingerd aan dat ding, dus die is echt volledig voor zijn eigen rekening. De komende paar maanden of halfjaar heeft 'ie geen telefoon meer bijv.
pi_202219960
Er gaat ook hier wel eens iets stuk, per ongeluk.
Ik heb zelf ook wel eens uit onhandigheid mijn laptop de trap af laten vallen (kunnen ze niet tegen :') ...).

Maar dat is niet zo regelmatig als jij beschrijft, gelukkig.
Ik denk dat ik dan op een gegeven moment zou zeggen: zelf betalen.
En als ze opzettelijk iets kapot maken mogen ze ook zelf betalen.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202219984
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:34 schreef Nijna het volgende:
Er gaat ook hier wel eens iets stuk, per ongeluk.
Ik heb zelf ook wel eens uit onhandigheid mijn laptop de trap af laten vallen (kunnen ze niet tegen :') ...).

Maar dat is niet zo regelmatig als jij beschrijft, gelukkig.
Ik ben er vrij zeker van dat het allemaal per ongeluk gaat, want hij denkt echt werkelijk he-le-maal nergens aan (telefoon vloog uit zijn jaszak bijv. toen 'ie aan het kutten met vriendjes was) en hij heeft volgens mij ook geen idee van de waarde van spullen, maar damn... :'(

[ Bericht 3% gewijzigd door DjVero op 17-11-2021 16:41:40 ]
pi_202220012
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:34 schreef Nijna het volgende:
Er gaat ook hier wel eens iets stuk, per ongeluk.
Ik heb zelf ook wel eens uit onhandigheid mijn laptop de trap af laten vallen (kunnen ze niet tegen :') ...).

Maar dat is niet zo regelmatig als jij beschrijft, gelukkig.
Ik denk dat ik dan op een gegeven moment zou zeggen: zelf betalen.
En als ze opzettelijk iets kapot maken mogen ze ook zelf betalen.
Maar wat doe je als dat geld er niet is? Hij heeft ¤10 op zijn rekening staan :') . Hij is 13, dus krijgt ook nog amper zakgeld en dat gaan we niet ineens verhogen, omdat hij zijn telefoon gaat missen. Die laptop is van school, gaat ¤50 kosten, dus dat is het drama niet, maar ja, die heeft 'ie wel weer nodig voor school natuurlijk en zullen wij wel móeten betalen.

Ik wilde eigenlijk uiteindelijk over m'n hart gaan strijken en over een paar weken (laat hem eerst maar even bloeden) de reparatie van zijn telefoon tot op zekere hoogte gaan betalen, maar dat gaan we nu dus niet meer doen.
pi_202220106
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:37 schreef DjVero het volgende:

[..]
Maar wat doe je als dat geld er niet is? Hij heeft ¤10 op zijn rekening staan :') . Hij is 13, dus krijgt ook nog amper zakgeld en dat gaan we niet ineens verhogen, omdat hij zijn telefoon gaat missen. Die laptop is van school, gaat ¤50 kosten, dus dat is het drama niet, maar ja, die heeft 'ie wel weer nodig voor school natuurlijk en zullen wij wel móeten betalen.

Ik wilde eigenlijk uiteindelijk over m'n hart gaan strijken en over een paar weken (laat hem eersIt maar even bloeden) de reparatie tot op zekere hoogte gaan betalen, maar dat gaan we nu dus niet meer doen.
Ik zou er denk ik ook een keer klaar mee zijn als het zo frequent gebeurt.
Maar ik weet niet hoe standvastig ik zou zijn in het: je zoekt het maar ff uit ;).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202220584
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:37 schreef DjVero het volgende:

[..]
Maar wat doe je als dat geld er niet is? Hij heeft ¤10 op zijn rekening staan :') . Hij is 13, dus krijgt ook nog amper zakgeld en dat gaan we niet ineens verhogen, omdat hij zijn telefoon gaat missen.
Tijd voor een krantenwijk of klusjes in huis opknappen voor een zakcentje? Iets waardoor hij de connectie tussen 'spullen kosten geld' en 'geld is er niet zomaar' wat helderder krijgt.
  woensdag 17 november 2021 @ 17:47:26 #175
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_202220864
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:31 schreef DjVero het volgende:

[..]
Lomp gedrag natuurlijk. Althans, dat mag ik hopen, anders kan 'ie een enkeltje voordeur krijgen van me.
Van iemand die dreigt met enkeltje voordeur zou ik ook opstandig worden. Zeker als dat geen ouder is dus ik niet zou vertrouwen op onvoorwaardelijke liefde en zorg.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_202221089
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:35 schreef DjVero het volgende:

[..]
Ik ben er vrij zeker van dat het allemaal per ongeluk gaat, want hij denkt echt werkelijk he-le-maal nergens aan (telefoon vloog uit zijn jaszak bijv. toen 'ie aan het kutten met vriendjes was) en hij heeft volgens mij ook geen idee van de waarde van spullen, maar damn... :'(
Beide heel erg passend bij de leeftijd, natuurlijk. Kun je wel heel boos worden en dreigen met enkeltje voordeur, maar heel erg met Lemijn eens wat dat betreft.

Als je overtuigd ben van ongelukjes, zou je ook eens kunnen inzetten op goede gesprekken, manieren zoeken om hem de waarde van geld te leren, en actief samen gaan bedenken wat hij zou kunnen doen om zulke ongelukjes te voorkomen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_202221297
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 17:47 schreef Lemijn het volgende:

[..]
Van iemand die dreigt met enkeltje voordeur zou ik ook opstandig worden. Zeker als dat geen ouder is dus ik niet zou vertrouwen op onvoorwaardelijke liefde en zorg.
Haha, denk je werkelijk dat ik hem op 13-jarige leeftijd op straat zou gooien? Of daarmee richting hem zou dreigen? Dat is enkel frustratie hier :D

En ja, ik heb hem al gevraagd of hij iets aan zijn hoofd heeft of dat 'ie ergens mee zit waar hij continu met zijn gedachten is. Maar dat is niet zo, zegt hij.
  woensdag 17 november 2021 @ 18:37:15 #178
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_202221375
Goed dat je daarnaar vraagt!

En goed dat je er niet richting hem mee dreigt. Er zijn namelijk echt wel ouders die dat doen, en dat voelt best onveilig. Dan hoop ik maar dat hij niet je account heeft ontdekt hier oO< .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_202223580
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 18:12 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Als je overtuigd ben van ongelukjes, zou je ook eens kunnen inzetten op goede gesprekken, manieren zoeken om hem de waarde van geld te leren, en actief samen gaan bedenken wat hij zou kunnen doen om zulke ongelukjes te voorkomen.
Dit is hoe hij is, ja. Ik zal eens kijken wat ik ga oppakken met hem, thanks.

quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 18:37 schreef Lemijn het volgende:
Goed dat je daarnaar vraagt!

En goed dat je er niet richting hem mee dreigt. Er zijn namelijk echt wel ouders die dat doen, en dat voelt best onveilig. Dan hoop ik maar dat hij niet je account heeft ontdekt hier oO< .
True, maar nee, hoezeer ik hem ook achter het behang kon plakken vanmiddag...
En daarnaast, áls hij deze plek al vindt, moet 'ie ook nog eens gaan lezen en laat dat nou net iets zijn waar hij een hartgrondige hekel aan heeft :D
pi_202223831
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:35 schreef DjVero het volgende:

[..]
Ik ben er vrij zeker van dat het allemaal per ongeluk gaat, want hij denkt echt werkelijk he-le-maal nergens aan (telefoon vloog uit zijn jaszak bijv. toen 'ie aan het kutten met vriendjes was) en hij heeft volgens mij ook geen idee van de waarde van spullen, maar damn... :'(
Het is erg herkenbaar. Zoon is in twee maanden tijd drie vesten en een winterjas kwijtgeraakt, twee sleutels, een keer z'n mobiele telefoon, een schoolboek. Hij is gewoon zo laconiek. Het is een aspect van z'n persoonlijkheid waar hij ook veel profijt van heeft: hij is relaxt, niet zo gauw van z'n stuk gebracht. Dochter is het tegenovergestelde: pietje precies, piekeraar en perfectionist. Daardoor gaat ze zorgvuldig met haar spullen om en gaat school haar gemakkelijk af, maar ze kan er ook erg onder lijden.

Zo hebben we allemaal met onszelf om te gaan. Ik zie het niet als iets om af te straffen, maar als iets om hem bij te helpen. Routines kunnen bijvoorbeeld helpen. We proberen samen te bedenken wat voor bruikbare routines hij zou kunnen aanwennen. Maar de praktijk is weerbarstig: hij had zichzelf net aangeleerd om zijn kluisje te gebruiken voor zijn jas - en toen raakte hij zijn kluissleutel kwijt.

Nu lijkt het misschien alsof ik mild ben, maar ik ben als hij iets kwijt is best pissed. In allerlei aspecten van je leven kom je er niet mee weg door te zeggen 'zo ben ik nu eenmaal'. In het verkeer kun je bijvoorbeeld beter niet laconiek zijn, want daar kun je een ongeluk door krijgen of veroorzaken. Ik vind het dus niet iets om maar gewoon te accepteren. En ik wil dat hij daarvan doordrongen is en ermee aan de slag gaat.

Ik vind het dan ook zelf best vaak lastig. Het is verleidelijk om meteen boos te worden als hij iets kwijtraakt, maar soms gebeurt dat buiten zijn schuld (bijvoorbeeld bij zijn schoolboek en kluissleutel). En als ik eerlijk ben, ben ik zelf ook op de haverklap een sleutel kwijt of m'n medewerkerskaart. Met wat voor recht kan ik het hem dan kwalijk nemen? Daar komt bij dat mijn lief over het algemeen milder is dan ik ben, dus we verschillen wel eens van mening over hoe ermee om te gaan.

Een quick fix is er dan ook niet, denk ik. Wat ik zelf probeer te doen is minder focus te leggen op de uitkomst (is hij iets kwijtgeraakt of niet) en meer op wat hij doet om te leren van zijn fouten. Als hij bijvoorbeeld zelf een nieuwe kluissleutel regelt, dan ben ik daar blij mee en laat ik dat zien. Dat geeft hem dan weer een goed gevoel.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202223931
Dit is echt Ivan: ik zwaai hem 's ochtends uit voor het keukenraam, hij gooit beide handen in de lucht om vrolijk terug te zwaaien en hij fietst bijna tegen een auto aan en de sloot in.

Ook Ivan: ik geef hem een tientje mee om wat te halen in de winkel, zie hem wegfietsen en het tientje uit zijn zak waaien.

Het is frustrerend, gekmakend, grappig en ontwapenend tegelijkertijd.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202228010
quote:
17s.gif Op woensdag 17 november 2021 21:11 schreef Claudia_x het volgende:
Dit is echt Ivan: ik zwaai hem 's ochtends uit voor het keukenraam, hij gooit beide handen in de lucht om vrolijk terug te zwaaien en hij fietst bijna tegen een auto aan en de sloot in.

Ook Ivan: ik geef hem een tientje mee om wat te halen in de winkel, zie hem wegfietsen en het tientje uit zijn zak waaien.

Het is frustrerend, gekmakend, grappig en ontwapenend tegelijkertijd.
Haha, dit is voor mij dan ook weer herkenbaar. :D

Ik heb inmiddels wel afgeleerd om er boos van te worden ja, dan gaat hij toch alleen maar liegen, wat hij dus voorheen deed. Gisteren kwam ik thuis en het eerste wat hij zei is dat hij zijn laptop dichtklapte, maar dat zijn oortjes nog op het toetsenbord lagen. Ik ben de gang opgelopen, even tot tien geteld (was ook echt even nodig) en daarna pas een reactie gegeven.

We zullen wel gaan zien wat het volgende gesloopte item wordt; ik gok zijn Playstation-controller. :P
pi_202229217
Wij hebben een goed gesprek gehad op school, hoe het vervolg eruit gaat zien wachten we af...
Puber gaf zelf heel goed aan waar ze tegenaan loopt, ik was blij verrast en trots *) .
Nu maar even afwachten wat school kan, maar "we gaan overleggen" klinkt in elk geval alsof er meegedacht wordt ^O^ .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202229747
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 12:58 schreef Nijna het volgende:
Wij hebben een goed gesprek gehad op school, hoe het vervolg eruit gaat zien wachten we af...
Puber gaf zelf heel goed aan waar ze tegenaan loopt, ik was blij verrast en trots *) .
Nu maar even afwachten wat school kan, maar "we gaan overleggen" klinkt in elk geval alsof er meegedacht wordt ^O^ .
Fijn, @Nijna! Ik denk dat die 'ik geef nergens om'-houding een façade is van veel pubers. Er zit vast meer achter. Ik vond het zelf ook zo'n lastige periode. In de brugklas deed ik - zoals de meeste bruggers - braaf wat ik moest doen. Toen ik in de derde zat, vond ik het steeds minder vanzelfsprekend om uit bed te stappen en naar school te gaan. Waarom zou ik? En dus ging ik vaker spijbelen. Ik was slim genoeg om te zorgen dat ik nog prima cijfers haalde zodat de volwassenen in mijn ogen geen recht hadden om te zeuren.

Biedt de school naschoolse huiswerkbegeleiding? Veel jongeren vinden dat ideaal: het werk komt op school af en hun ouders zeuren niet aan hun hoofd.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202230024
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:30 schreef Claudia_x het volgende:
Ik denk dat die 'ik geef nergens om'-houding een façade is van veel pubers. Er zit vast meer achter.
Mijn oudste zit een beetje in zo'n fase.. De eerste cijfers zijn niet geweldig (4 lichte onvoldoendes en 1 diepe na 1e kwartiel). En nu begint hij hem te knijpen. Een beetje mopperen enzo. Inmiddels erachter dat hij toch echt wel zou balen als hij naar de 4h ipv 4a zoals zijn vrienden. Nu het eruit is, geeft het ook wel openingen tot gesprekken en het aannemen van hulp..
(vorig jaar startte hij ook zo, en pas tijdens de laatste toetsen in juni alles genoeg opgehaald om over te gaan. Ik paniek tzt weleens)
pi_202231324
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 13:30 schreef Claudia_x het volgende:

Biedt de school naschoolse huiswerkbegeleiding? Veel jongeren vinden dat ideaal: het werk komt op school af en hun ouders zeuren niet aan hun hoofd.
De huiswerkbegeleiding die er is, is in een lokaal met een klassenassistent je huiswerk maken.
Maar ze heeft een duwtje in de rug nodig en dat kunnen ze niet bieden. Externe huiswerkbegeleiding hebben we overwogen, maar dan moet ze na school ook nog ergens anders heen, weer andere mensen en wennen. We (inclusief begeleidster) denken niet dat de voordelen daarvan opwegen tegen de nadelen.

We wachten af waar school mee gaat komen, maar dat er serieus geluisterd werd is ook een goede ervaring voor haar denk ik :Y
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202231389
Toen de scholen online moesten werken werkte dat voor Kim totaal niet. Toen hadden zo op school een soort huiswerkbegeleiding klas en daar mocht Kim ook heen. Dat beviel haar en ons erg goed.
Deze week heeft ze praktijkvaardigheids toetsen en 2x stage.
pi_202241513
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 21:05 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het is erg herkenbaar. Zoon is in twee maanden tijd drie vesten en een winterjas kwijtgeraakt, twee sleutels, een keer z'n mobiele telefoon, een schoolboek.
En gisteren is hij z'n winterjas wéér kwijtgeraakt. :'( Nu moet hij z'n nieuwe kluissleutel zelf betalen. Hij krijgt het geld terug als hij z'n winterjas heeft gevonden.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202242355
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 09:58 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
En gisteren is hij z'n winterjas wéér kwijtgeraakt. :'( Nu moet hij z'n nieuwe kluissleutel zelf betalen. Hij krijgt het geld terug als hij z'n winterjas heeft gevonden.
Misschien de jas aan hem vast nieten of naaien.... :+ nee geintje, lijkt me zeer frustrerend.
Laat ik het afkloppen, maar tot nu toe zijn mijn meiden weinig kwijt geraakt... :*
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202243667
Zo zijn er hier al 4 laders voor de laptop kwijt geraakt vorig schooljaar. Hoorde van oudste gister dat er een berichtje in de groepsapp stond of iemand de laptop van een klasgenoot gezien had.
*poef* nu is het weg
pi_202245150
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 09:58 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
En gisteren is hij z'n winterjas wéér kwijtgeraakt. :'( Nu moet hij z'n nieuwe kluissleutel zelf betalen. Hij krijgt het geld terug als hij z'n winterjas heeft gevonden.
Nu ben ik extra trots op mijn 7-jarige die vorige week thuis kwam met de vergeten winterjas, zijn gymspullen én de gymtas van vorige keer ;)
Toen stonden we wel even :o
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_202247043
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2021 14:32 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Nu ben ik extra trots op mijn 7-jarige die vorige week thuis kwam met de vergeten winterjas, zijn gymspullen én de gymtas van vorige keer ;)
Toen stonden we wel even :o
_O-

Hij kwam de vorige keer ook met twee vesten en een winterjas thuis. Wij blij. Beetje jammer dat-ie die jas meteen weer kwijt was. :') Het is ook ontzettend onhandig omdat hij niet zonder winterjas kan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202247114
Ik heb op school ooit eens geholpen met het uitstallen van de verloren spullen kist. Halverwege had ik een tasje in mijn handen. Waar ik de opmerking over maakte "welk kind vergeet er nou zijn paasontbijt servies, dat merk je toch ook als ouders".. Kijk ik nog eens goed, is het de tas van mijn oudste :D

Jassen gaan nog wel aardig. Alleen in het voorjaar blijft de jas in de middag soms op school hangen en dan is het toch wel fris op de fiets in de ochtend..
De jongste is wel een tikkie onhandig, gewoon een overenthousiaste puppy vaak :D
Kopjes van tafel, vergeten mappen (gewoon te gezellig bij het uit school lopen), dat soort dingen. Die barst in het ipad scherm was wel jammer.
  Moderator vrijdag 19 november 2021 @ 17:06:30 #194
5428 crew  miss_sly
pi_202247378
Ik moet zeggen dat het bij onze brugpieper nogal meevalt met verloren spullen, gelukkig. Wel zat er al snel een kleine scheur in het scherm van haar telefoon, want ze pleurde haar tas zomaar overal op de grond. Dus een extra stevig beschermhoesje eromheen en met kerst krijgt ze zo'n leren beschermhoes die je dicht kunt klappen zodat het nog beter beschermd is. En de mogelijkheid om het scherm te laten vervangen.

Wel hebben we afgelopen weekend haar schoolspullen eens bekeken en ze had een shitload aan losse papieren en 2 of 3 schriften per vak met een paar bladzijden beschreven. Dus dat hebben we uitgezocht, ze heeft alles nu per vak verzameld in 1 schrift of achter 1 tabblad in de map en er is dus weer structuur en orde. Dat vond ze wel heel fijn, want ze was zelf het overzicht een beetje kwijt.

We hebben haar het eerst zelf laten uitzoeken, want dat was heel uitdrukkelijk wat ze zelf wilde. Aangezien er nog wel ruimte is voor verbetering, hebben we het nu even opgepakt, en gaan we het even wat strakker begeleiden zodat ze kan leren hoe het in de toekomst beter kan.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_202401132
Ik dacht net aan het feit dat het naar bed brengen van mijn kind zo makkelijk gaat de laatste maanden. We hebben een hele lange periode gehad waarbij het naar bed brengen een ritueel was van rond een uur lang (waar ik zelf ook schuldig aan ben :@ ) en nu leg ik haar in bed, zing nog wat liedjes en kriebel ik over haar rugje O+ en dan gaat ze vaak zo goed als direct slapen. Ik sta nu vaak met 10 minuutjes weer beneden.

En toen bedacht ik me: wanneer stop je eigenlijk met je kind naar bed te brengen? Wanneer het kind het zelf aangeeft het niet meer te willen? Of wanneer de ouder juist aangeeft dat het genoeg is geweest?
pi_202401335
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 november 2021 08:42 schreef Sunshine1982 het volgende:
En toen bedacht ik me: wanneer stop je eigenlijk met je kind naar bed te brengen? Wanneer het kind het zelf aangeeft het niet meer te willen? Of wanneer de ouder juist aangeeft dat het genoeg is geweest?
Het is hier heel natuurlijk gegaan. De oudste had lange tijd dat hij het gezellig vond om te kletsen. Maar zo rond het einde basisschool, begin middelbare hoefde dat niet meer zo nodig. Toen moest hij ook echt elke avond douchen en wilde hij nog even met zijn vrienden appen.. Dus het werd opeens snel minder vaak en nu eigenlijk nooit meer. Het kletsen doen we regelmatig met een rondje wandelen om een uur of 8/9

De jongste van bijna 10 sturen we om half 9 naar boven en om 9 uur gaan we even naar boven om het licht uit te doen. Soms is dat 10 minuten kletsen, soms 1 minuut aai over zijn bol. Maar net hoe het uitkomt. Maar dat kind zou ook doorlezen tot middernacht als we niet langsgaan.
pi_202401942
Ik ga met mijn twee zevenjarigen bijna elke dag samen in mijn bed liggen rond 19:00-19:30 uur. Dan oefenen we de tafels nog even of kijken het jeugdjournaal, kletsen nog wat en dan gaan ze slapen. Zodra ze slapen - dat is altijd binnen 5 minuten nadat het licht is uitgegaan - legt mijn man ze in hun eigen bed.

Het is niet zo dat ze niet in hun eigen bed in slaap kunnen of vallen, maar ik vind het zelf gewoon een heel waardevol moment waarbij ze vaak nog even iets over de dag vertellen, we elkaar platknuffelen en ze vervolgens lekker gaan slapen. Ik hoop dat we dit nog steeds doen als ze 15 zijn. O+ Al wordt het naar hun eigen bed slepen dan wel een dingetje. :P
pi_202402131
Hier gaat oudste (7) na het douchen naar boven met een van ons, dan lezen we een boekje (we lezen hem voor of hij leest ons voor) en dan gaat hij slapen. Hij is nog heel erg gehecht aan deze gang van zaken, dus ik laat het maar bij hem. Ik denk ook dat het vanzelf overgaat en tot die tijd geniet ik er maar van.
pi_202402223
Mijn meiden (12 en 14) gaan zelf naar boven, als ze klaar zijn dan komen ze het zeggen of er wordt geroepen en dan gaan we nog even welterusten zeggen.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_202402378
Onze oudste is 9,5 en we lezen nog bijna elke avond voor. We lezen boeken die nog wat lastig zijn om zelf te lezen, maar hij wel heel leuk vindt (Harry Potter bijvoorbeeld, op dit moment lezen we Kruistocht in Spijkerbroek O+). Daarna mag hij zelf nog even lezen of we liggen nog even bij hem om te kletsen. Dingen als douchen en tandenpoetsen doet hij inmiddels wel zelfstandig. Hij zou de rest ook best zelf kunnen, maar die momentjes samen zijn voor ons nog heel waardevol.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_202402845
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2021 09:57 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik ga met mijn twee zevenjarigen bijna elke dag samen in mijn bed liggen rond 19:00-19:30 uur. Dan oefenen we de tafels nog even of kijken het jeugdjournaal, kletsen nog wat en dan gaan ze slapen. Zodra ze slapen - dat is altijd binnen 5 minuten nadat het licht is uitgegaan - legt mijn man ze in hun eigen bed.

Het is niet zo dat ze niet in hun eigen bed in slaap kunnen of vallen, maar ik vind het zelf gewoon een heel waardevol moment waarbij ze vaak nog even iets over de dag vertellen, we elkaar platknuffelen en ze vervolgens lekker gaan slapen. Ik hoop dat we dit nog steeds doen als ze 15 zijn. O+ Al wordt het naar hun eigen bed slepen dan wel een dingetje. :P
Poeh. Dat lijkt me best zwaar, 2 slapende kinderen van 7 optillen en weer neerleggen. Kudoos voor je man hoor. Mijn vriend was daar al mee gestopt toen de mijnes 4 was :P Niet dat het nu nog gaat aangezien ze in een hoogslaper slaapt.
pi_202403984
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 november 2021 09:01 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]
Het is hier heel natuurlijk gegaan. De oudste had lange tijd dat hij het gezellig vond om te kletsen. Maar zo rond het einde basisschool, begin middelbare hoefde dat niet meer zo nodig. Toen moest hij ook echt elke avond douchen en wilde hij nog even met zijn vrienden appen.. Dus het werd opeens snel minder vaak en nu eigenlijk nooit meer. Het kletsen doen we regelmatig met een rondje wandelen om een uur of 8/9

De jongste van bijna 10 sturen we om half 9 naar boven en om 9 uur gaan we even naar boven om het licht uit te doen. Soms is dat 10 minuten kletsen, soms 1 minuut aai over zijn bol. Maar net hoe het uitkomt. Maar dat kind zou ook doorlezen tot middernacht als we niet langsgaan.
Dat lijkt wel op hoe het hier gaat. Wij hebben als regel dat ze om half 9 in bed liggen (tanden gepoetst, pyjama aan) en dat ze om uiterlijk 9 uur gaan slapen. In de zomer wordt dat wel later omdat het langer licht is. Vaak blijven ze (vooral zoon) lang beneden plakken, kijken we samen tv, maken we huiswerk of spelen we een spelletje. Soms zijn ze samen boven bezig en moeten we zeuren of ze dan eindelijk naar hun eigen kamer gaan. En soms beseffen we na 9 uur ineens dat ze al liggen te slapen. :+ Dat is, zoals jij zegt, organisch gegaan. En er zit dus wat variatie in, afhankelijk van waar ze op dat moment behoefte aan hebben.

De momenten waarop we de dag doornemen zijn doorgaans de eet- en ophaalmomenten, dus ik mis een ritueel 's avonds niet. Dat is versterkt door het vele thuiswerken: we zijn beiden thuis als ze van school komen en dan krijgen we de verhalen te horen. De avonden zijn meer voor ontspanning, soms alleen, soms met broer/zus, soms met ons.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202404060
Wij hebben trouwens gisteren te horen gekregen dat de twee leerkrachten van onze dochter, die beiden eind augustus zijn begonnen, ontslag hebben genomen en er vanaf de kerstvakantie niet meer zijn. Ik ben daar best teleurgesteld over. Hoe kan het in hemelsnaam zo zijn dat twee leerkrachten allebei binnen drie maanden besluiten dat ze het niet meer trekken? Ik snap dat het zwaar is: hoge werkdruk, lerarentekort, coronacrisis. Een van de leerkrachten komt ook nog eens net van de opleiding. Maar mijn indruk is dat er meer aan de hand is, op schoolniveau. Het is lastig daar grip op te krijgen omdat we al bijna twee jaar niet meer in het gebouw zelf mogen komen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_202404879
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 november 2021 12:39 schreef Claudia_x het volgende:
Wij hebben trouwens gisteren te horen gekregen dat de twee leerkrachten van onze dochter, die beiden eind augustus zijn begonnen, ontslag hebben genomen en er vanaf de kerstvakantie niet meer zijn. Ik ben daar best teleurgesteld over. Hoe kan het in hemelsnaam zo zijn dat twee leerkrachten allebei binnen drie maanden besluiten dat ze het niet meer trekken? Ik snap dat het zwaar is: hoge werkdruk, lerarentekort, coronacrisis. Een van de leerkrachten komt ook nog eens net van de opleiding. Maar mijn indruk is dat er meer aan de hand is, op schoolniveau. Het is lastig daar grip op te krijgen omdat we al bijna twee jaar niet meer in het gebouw zelf mogen komen.
Bij D gaat de nieuwe duo ook weg per volgende week. Maar dat komt omdat er een andere juf vertrekt, die heeft nu een middenbouw klas en wil graag naar de kleuters. En er is plek zat elders, dus ze kunnen makkelijk switchen. En de duo van D wilde wel terug naar de middenbouw. Gelukkig is er een nieuwe juf gevonden. Scheelt dat onze school dan wel een goede naam heeft.

Dit is al de tweede leerkracht op school die dit schooljaar vertrekt. Die tweede wil stoppen al vaste leerkracht en gaat de invalpool in. Maar wat ik erover hoor, is het misschien maar beter dat hij ook die verantwoordelijkheid van de klas niet meer heeft :X
(als biebouder mogen we school nog in, dus ik hoor nog wel eens wat, dat niet voor ouders is bedoeld)
pi_203176561
Even een flinke kick voor één van de Grote Vragen des Levens:

Onze 6-jarige heeft in de kerstvakantie Pokémon ontdekt en van d'r zakgeld d'r eerste set Pokémon kaarten gekocht (100), die vandaag binnenkwamen.

Maar wat is de meest logische manier om die te sorteren/ordenen in zo'n mapje? :?

Ik hoop op experts of ervaringsdeskundigen hier :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_203177045
Mijn 6-jarige sorteert ze zelf, op kleur (type) en dan op HP. En alle trainer-kaarten apart bij elkaar.

Bereid je voor op heel veel dat mapje door moeten kijken, elke keer als er weer een nieuwe kaart bij komt :') En zoek vast een favoriet uit waarvan je de naam ook onthoudt, daar scoor je (bij mijn kind) punten mee. Mijn kind heeft het voordeel dat ik zelf ook ooit de allereerste Pokémon heb gespeeld en er dus wel een beetje bekend mee ben. In de vervroegde kerstvakantie heeft hij Lets Go Pikachu voor de Nintendo Switch gehad, dat is een beetje de kinder-versie van de allereerste Pokémon-game, en dat is echt een hit hier. Als ouder kun je ook heel makkelijk meespelen/helpen terwijl in principe het kind het spel speelt. Is echt leuk gedaan!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_203177419
Ja ik ben van '88, dus heb die hype als kind ook zelf meegemaakt, dat scheelt :P
Plus ik was/ben ook wel een beetje zo'n nerd die dit leuk vindt :@

Oh, dat Let's go Pikachu klinkt wel heel tof ja, zal eens kijken! :)

Op kleur zat ze aan te denken, maar dan "zitten de evoluties niet altijd allemaal bij elkaar". Ja, er worden serieuze overwegingen gedaan hier :+

We gaan er allebei nog maar een nachtje over slapen denk :P
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_203177525
Ah, dat probleem hebben wij nog niet, de evoluties die mijn zoon heeft wisselen niet van type. Maar hij heeft ook nog niet zoveel kaarten. Ik denk nu een stuk of 50?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_203177896
Ja, deze komen van Marktplaats hoor (wel originele), dus geen hele zeldzame ofzo.
Maar wel een paar keer 3 opeenvolgende evoluties, dus dat is wel heel tof :)

En Eevee zat erbij, dus ze is helemaal gelukkig (da's zeg maar de Engelse uitspraak van haar eigen naam ;) ).
"Al die andere namen zijn superraar mama, dus er is verder vast niemand die hetzelfde heet als een Pokémon!" _O- O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_203250271
Dochter is net jarig geweest en kon wéér geen feestje geven. Ontzettend sneu natuurlijk. We hebben extra ons best gedaan op mooie cadeaus, ik heb een bijzondere taart voor haar laten maken en we hebben er als gezin een leuke dag van gemaakt. Ze bleef maar 'beste verjaardag ooit!' roepen. Ik vind het zo goed van de kinderen hoe ze deze coronajaren doorkomen. O+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203251159
Goed gedaan Claudia!
Mijn dochter heeft het nog steeds over haar kinder bueno taart van april 2010. Ze werd 10 en wij zaten volledig opgesloten in Spanje mochten het huis niet uit, alles was dicht.
Fijn toch om zo’n bijzondere herinnering te hebben aan deze verjaardagen die voor ons zo beperkt voelen.
Met een meidenkwartet
  dinsdag 18 januari 2022 @ 13:01:30 #212
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_203252700
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 11:31 schreef Cathmar het volgende:
Goed gedaan Claudia!
Mijn dochter heeft het nog steeds over haar kinder bueno taart van april 2010 2020. Ze werd 10 en wij zaten volledig opgesloten in Spanje mochten het huis niet uit, alles was dicht.
Fijn toch om zo’n bijzondere herinnering te hebben aan deze verjaardagen die voor ons zo beperkt voelen.
Zo toch hoop ik? Of is jouw dochter al 22 :o
pi_203253483
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 13:01 schreef mousemicky het volgende:

[..]
Zo toch hoop ik? Of is jouw dochter al 22 :o
Hahaha juist! Geboren in 2010
Met een meidenkwartet
pi_203305907
Hebben er hier kinderen mee gedaan aan de kangoeroe-wedstrijd? Dat kan tegenwoordig vanaf groep 3 al las ik in de school nieuwsbrief, maar ik vind sommige oefenopgaves verrassend moeilijk (voor groep 3 niveau). Wat is jullie ervaring hiermee? Ik denk dat mijn zoon meedoen wel heel leuk gaat vinden, maar als het te moeilijk is dan werkt dat weer demotiverend natuurlijk.

Linkje: https://www.w4kangoeroe.nl/
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  vrijdag 21 januari 2022 @ 21:27:20 #215
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_203307041
Mijn oudste heeft vorig jaar meegedaan via school (groep 5), samen met een klasgenoot. Hij vond het wel leuk geloof ik. Omdat het via school ging heb ik er verder niet zoveel van meegekregen.
pi_203307343
Allebei mijn dochters deden er elk jaar aan mee. Vonden ze superleuk
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_203331478
Zoon zit de komende paar dagen verplicht thuis, dus m’n man gaat morgen met hem eens naar de opgaven van vorig jaar kijken, kijken of hij dat een beetje begrijpt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_203346149
Ik liep net naar school om mijn kind op te halen. Het was tien voor tijd toen een klasgenootje me tegemoet kwam lopen. Ik zei tegen hem dat ze vroeg waren vandaag en dat ik op moest schieten. Hij begon te huilen en maakte kenbaar dat hij gepest wordt. 2 kinderen hadden hem bang gemaakt en ik denk dat hij vroegtijdig uit school is gerend. Ik heb zo met dat jochie te doen... Hij heeft een achterstand, dat merk je vooral aan zijn spraak. Makkelijke prooi dus.

Nu is één van die pesters een meisje wat hier af en toe over de vloer komt. Haar moeder heeft mijn kind in het verleden weleens opgevangen als ik met mijn werk zat en ik help haar zo nu en dan. Ik ben erg anti pesten en ik wil haar niet meer over de vloer hebben. Mijn dochter bevestigde overigens ook dat zij pest en ook dat ze hem fysiek aanvalt. Ze weet niet of de juf en de meester van de pesterijen af weten.

Ik zit eraan te denken om morgen eens bij zijn moeder langs te gaan en te zeggen wat ik gezien en gehoord heb. Om te vragen of ze weet dat haar kind gepest wordt. Aan de andere kant denk ik, moet ik me er wel mee bemoeien? Wat vinden jullie ?
pi_203346361
Misschien ook even op school melden dat je het kind tegen kwam vroegtijdig. Ik vind dat eigenlijk ook wel een ding dat een kindje dus ‘gewoon’ eerder naar huis kan gaan. (En wellicht is dit wel met de ouders nog nabesproken hoor), maar dan heb je richting de leerkrachten ook wel iets om het gesprek te openen. Want ik denk dat het voor hun ook wel prettig is om te weten wat er speelt zodat ze actie kunnen ondernemen.

En inderdaad wellicht ook even bij de ouders ter sprake brengen
pi_203346385
Oeh, dat is een lastige zeg. Kinderen zijn ook echt nare wezentjes wat dat betreft :X
Heb je geen optie om het bij juf te melden? Even een berichtje in Parro ofzo? ook omdat hij zo vroeg buiten was. Ze zijn bij ons op school daar altijd wel blij mee en pakken het dan ook stevig aan.

Het is jammer dat je juffen/ouders nu niet meer zo spontaan ziet op het schoolplein. Anders kon je de moeder zo even aanschieten. Erheen gaan klinkt weer zo groots.
pi_203346557
Ik weet niet hoe oud jouw zoon/dochter is, Sunshine. Maar, ik zou niet blij zijn als ik zou weten dat er een kans is dat mijn kind ongemerkt het schoolplein verlaat. Hier zit de poort stevig dicht tot school uit is, en ook zo dat kinderen er niet uit kunnen. Ik zou het in eerste instantie op school aankaarten. A), dat dit dit gebeurd is, en B) dat er gepest wordt. Dan de meester/juf een kans geven het op te lossen, en anders eens met de ouders in gesprek gaan?
pi_203346813
Wat een lastige situatie! Ik denk dat ik in dit geval met het jongetje terug naar school gelopen was en wellicht even naar de juf of directrice gelopen zou zijn (als het jongetje in kwestie dat samen had willen doen, je kan hem moeilijk tegen zijn wil meenemen), maar in ieder geval ervoor zorgen dat hij niet zomaar ergens heen gaat zonder dat iemand weet waar hij is. En ja, corona enzo, maar het belang van het kind lijkt me hier toch zwaarder wegen dan dat ouders niet op het schoolplein mogen...

Bij ons op school zijn de hekken niet dicht (bij de kleuters wel maar ook die kunnen langere kleuters wel zelf open krijgen als ze zouden willen) en het zijn ook geen bijzonder hoge hekken. Iemand die weg wil, komt zeker wel weg. En een juf kan ook niet zomaar de rest van de klas alleen laten, lijkt me een lastige situatie als iets ineens escaleert.

Je zou ook naar de ouders kunnen gaan en gewoon even vragen hoe het nu met X gaat? Omdat je hem huilend tegenkwam en je zorgen maakt. Dat klinkt misschien anders dan 'weet je wel dat je kind wordt gepest?', zeg maar.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_203346980
Naar school mailen klinkt weer te bemoeierig denk ik. Misschien willen de ouders het wel anders oplossen. Ze wonen tegenover ons, dus het is voor mij geen moeite om even langs te gaan.

Overigens zijn de kinderen als ze de meester hebben (zoals vandaag) eerder klaar, maar geen tien minuten eerder. Mijn dochter kwam als één van de eerste naar buiten en dat was 5 voor. Schoolhekken staan naar mijn weten nooit dicht. Kleuterklassen zitten in een ander gebouw en daar zitten de hekken wel dicht.
pi_203347025
Da's wel een goeie Phaidra! Vragen hoe het gaat ja!
pi_203347458
Ik weet niet of het bemoeierig is om naar school te mailen...
Ik heb dat wel een keer gedaan toen ik in de groepsapp van mijn oudste meekeek en zag dat een klasgenootje (meisje wat nogal makkelijk gepest werd), al haar zakgeld uitgaf aan snoep voor de pesters.
Ik kende de ouders van dat meisje verder niet zo goed en vond het lastig om daar zelf op af te stappen.
Toen heb ik de leerkracht gemaild of ze wist dat dit speelde, dat ik het gezien had in de app en niet zo goed wist wat ik ermee moest doen.
De leerkracht heeft nog met de ouders gesproken volgens mij.

Als ik de ouders beter kende en vaker sprak dan had ik het misschien wel zelf tegen hen gezegd.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_203347923
Ik vind school mailen eigenlijk niet zo bemoeierig. Uiteindelijk is het de juf of meester die dit soort gedrag moet proberen te stoppen, ouders kunnen behalve hun kind weerbaar maken daar weinig aan doen. En zeker dat een kind hierdoor onder schooltijd weg loopt is iets waar de leraar iets mee moet doen.

Maar goed, bij ons staat de directrice vrijwel elke ochtend op het schoolplein, dus daardoor is er ook goed contact en is het geen grote stap om te zetten, en ook de juf spreek ik zo aan bij het ophalen indien nodig. En wij hebben volgens mij ook een anti-pest-coördinator, wellicht kun je anders daar contact mee opnemen om te melden wat je gehoord hebt.

Als je goed contact hebt met de moeder van een pester zou ik daar overigens wel een balletje opgooien, ik denk dat ouders van pesters meer invloed op pesten kunnen hebben dan de ouders van de gepeste.

Een hek oid om het schoolplein heeft geen enkele school in mijn stad. Schoolpleinen zijn openbare speelgebieden buiten schooltijd, dus moeten ze vrij toegankelijk zijn. En een hek mag ook niet op slot voor de veiligheid, als de school in gebruik is, dus dan heeft dat voor een oudere leerling ook weinig nut, alleen voor kleuters.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_203349278
Ik heb naar de juf gemaild en ik kreeg binnen 5 minuten een mailtje terug. Ze gaat het morgen in de klas bespreken.
pi_203349578
Ik had het als gepest kind op de basisschool best gewaardeerd als iemand het aan mijn ouders had verteld, want ik heb het m'n ouders nooit zelf durven vertellen omdat ik me ervoor schaamde en ze al genoeg te stellen hadden met een hoogbegaafd broertje in een tijd waarin daar nog een stuk minder 'standaard' voorzieningen voor waren. De leerkrachten wisten het wel, maar hebben het nooit tegen m'n ouders gezegd, en ik had wat emotionele steun van m'n ouders wel heel fijn gevonden. Dus zeker als je de ouders makkelijk spreekt, zou ik inderdaad eens een balletje opgooien zoals Phaidra het opperde.

Wel goed dat de juf het in elk geval voortvarend oppakt! Je zou evt ook de juf kunnen vragen of zij van plan was het met de ouders van het kindje te bespreken of niet, om niet het evt gras voor haar voeten weg te maaien oid als zij dat ook nog wilde doen.
pi_203350335
quote:
0s.gif Op maandag 24 januari 2022 19:40 schreef vlindertje89 het volgende:
Ik had het als gepest kind op de basisschool best gewaardeerd als iemand het aan mijn ouders had verteld, want ik heb het m'n ouders nooit zelf durven vertellen omdat ik me ervoor schaamde en ze al genoeg te stellen hadden met een hoogbegaafd broertje in een tijd waarin daar nog een stuk minder 'standaard' voorzieningen voor waren. De leerkrachten wisten het wel, maar hebben het nooit tegen m'n ouders gezegd, en ik had wat emotionele steun van m'n ouders wel heel fijn gevonden. Dus zeker als je de ouders makkelijk spreekt, zou ik inderdaad eens een balletje opgooien zoals Phaidra het opperde.

Wel goed dat de juf het in elk geval voortvarend oppakt! Je zou evt ook de juf kunnen vragen of zij van plan was het met de ouders van het kindje te bespreken of niet, om niet het evt gras voor haar voeten weg te maaien oid als zij dat ook nog wilde doen.
Wat naar dat je dat hebt meegemaakt...
Ik had vroeger op de basisschool een vriendinnetje die een paar groepen hoger zat en die werd ook zo vreselijk gepest. Het is zo lang geleden maar ik herinner het me zo goed. Daarom ben ik ook zo fel gekant tegen pesten. Ik weet wat het met iemand kan doen, ik heb het zelf bij die vriendin gezien. Ik zou graag eens weten hoe het nu met haar is, maar ik kan haar nergens terug vinden...

Ja, school reageert wel adequaat. Vorig schooljaar deden wat klasgenoten naar tegen mijn dochter. Gemaild en dat werd ook de volgende dag besproken. Toen was het gelukkig ook klaar. Nu heeft ze een wat grotere mond gekregen en kan ze beter mee. En dat moet je tegenwoordig echt wel hebben, je bekkie bij je.
pi_203350511
Goed dat je hebt gemaild! Leerkrachten kunnen helaas niet alles zien en pesters kunnen heel sniekie zijn. Ik hoor het ook altijd graag en dat geef ik ook bij ouders aan.

Dat het jongetje zo weg kon lopen vind ik wel opvallend.
pi_203351743
Goed dat de leerkracht het op pikt. Hopelijk helpt het.

Hier zou een kind ook zo weg kunnen lopen. Het hek staat open. Of is makkelijk open te maken. Is ook weleens gebeurd in het verleden :X

Pesten is echt naar. Sommige kinderen trekken zich er weinig van aan (zoals ik, jaren lang de pineut, maar zag de pesters als zielige idioten). En anderen gaan er kapot aan. Het zou gewoon niet moeten gebeuren.
  maandag 24 januari 2022 @ 21:51:12 #232
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_203351884
Mweh, pesten!
Hier ook een verleden, dochterlief krijgt af en toe ook wat mee.

Inmiddels heb ik dat redelijk de kop ingedrukt, nadat ik de ouders en het betreffende kinderen zelf heb aangesproken. :X
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  dinsdag 25 januari 2022 @ 03:33:42 #233
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_203353913
Bij ons wordt pesten gezien als een probleem van de klas, niet van individuen. Dus ik zou geen enkele drempel voelen om het op school te melden. Om diezelfde reden zou ik de pester niet perse weren uit mijn huis (als mijn kind het klasgenootje echt te spelen wil hebben). Pesters zijn geen slechte kinderen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_203354362
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 03:33 schreef Lemijn het volgende:
Bij ons wordt pesten gezien als een probleem van de klas, niet van individuen. Dus ik zou geen enkele drempel voelen om het op school te melden. Om diezelfde reden zou ik de pester niet perse weren uit mijn huis (als mijn kind het klasgenootje echt te spelen wil hebben). Pesters zijn geen slechte kinderen.
Ik vind het toch best een verschil als kinderen elkaar fysiek gaan aanvallen hoor. Ik geloof ook best dat ze niet persé slecht zijn, maar gaan slaan en schoppen is echt nergens voor nodig.
Bovendien vind het het zelf ook geen prettig kind :@ Erg vrijpostig als ze hier is, ik moet vaak dingen blijven herhalen als ze dingen doet die ik liever niet heb.

Maargoed, het kan natuurlijk ook een opvoeddingetje zijn. Misschien dat ze met de juiste opvoeding een heel ander kind wordt. Who knows.
pi_203354832
quote:
0s.gif Op maandag 24 januari 2022 19:24 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb naar de juf gemaild en ik kreeg binnen 5 minuten een mailtje terug. Ze gaat het morgen in de klas bespreken.
Goed zo! Vooral in zo'n situatie aan de bel trekken. Daarover twijfelen is echt niet nodig.

En ik zou zelf net zoals @Lemijn een kind niet weren als mijn kind graag met dat kind speelt. Sterker nog, voor de ontwikkeling van dat kind is het waarschijnlijk goed dat het niet buitengesloten wordt, en misschien ook dat het ziet hoe het er in andere huishoudens aan toegaat. Maar ik zou er wel op letten dat er niet over grenzen wordt gegaan. We hebben een buurkind gehad dat pesterig kon zijn en met onze zoon tegen andere kinderen samen probeerde te spannen. Daar heb ik hen beiden op aangesproken en met onze zoon hebben we regelmatig gesprekken gevoerd, bijvoorbeeld over wat het betekent om niet mee te doen maar er ook niets over te zeggen.

Ik ben het dan ook helemaal met je school eens, @Lemijn, dat pesten een groepsprobleem is. Door de huidige misstanden in The Voice is er aandacht voor dat we met z'n allen een bepaalde omgang met vrouwen gedogen door niets te zeggen over grensoverschrijdend gedrag of door het weg te lachen of anderszins weg te wuiven. Er hoort niet alleen aandacht voor de daders te zijn, maar ook de omgeving waarin ze hun gang kunnen gaan. Des te beter dat jij aan de bel hebt getrokken, @Sunshine1982 .
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203354866
quote:
0s.gif Op maandag 24 januari 2022 17:41 schreef FlyingFish het volgende:

Maar goed, bij ons staat de directrice vrijwel elke ochtend op het schoolplein, dus daardoor is er ook goed contact en is het geen grote stap om te zetten, en ook de juf spreek ik zo aan bij het ophalen indien nodig.
Wij zien inmiddels al twee jaar geen leerkrachten meer, behalve dan bij oudergesprekken. Dat vind ik een groot probleem, bijvoorbeeld omdat het melden van dit soort observaties niet meer zo laagdrempelig kan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 09:37:12 #237
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_203355132
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:08 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Wij zien inmiddels al twee jaar geen leerkrachten meer, behalve dan bij oudergesprekken. Dat vind ik een groot probleem, bijvoorbeeld omdat het melden van dit soort observaties niet meer zo laagdrempelig kan.
Echt waardeloos is dat. Ligt dat dan (ook) aan de logistiek van plein en deuren of zo? Nou moet ik zeggen dat bij ons ook alleen de docenten van de kleuterklassen standaard buiten staan maar anderen zie ik soms wel en de directeur is sowieso elke ochtend buiten beschikbaar om aan te spreken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_203355264
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 09:37 schreef Lemijn het volgende:

[..]
Echt waardeloos is dat. Ligt dat dan (ook) aan de logistiek van plein en deuren of zo? Nou moet ik zeggen dat bij ons ook alleen de docenten van de kleuterklassen standaard buiten staan maar anderen zie ik soms wel en de directeur is sowieso elke ochtend buiten beschikbaar om aan te spreken.
Ik heb er alle begrip voor dat door de coronamaatregelen de ouders zoveel mogelijk worden geweerd, maar voor de kinderen zou het beter zijn als er een structurele aanspreekmogelijkheid op het schoolplein is. Die is er dus niet. En we mogen niet in de buurt van de voordeur komen, maar moeten afscheid nemen aan de rand van het schoolplein. Sterker nog, het wordt aangemoedigd dat kinderen in de bovenbouw alleen naar school komen. Ik mis dus ook de momenten van contact met andere ouders.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203355382
Ik moet wel zeggen dat het een uitstekende voorbereiding is op de middelbare school.

Over de middelbare school gesproken: wij zijn nu met Lena begonnen naar scholen te kijken en het is al meteen leuk omdat we in de hoofdstad een prima keuze hebben. Nu maar duimen dat zij te zijner tijd wordt ingeloot op de school van haar voorkeur (dat levert ons wel wat stress op).
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 10:05:14 #240
5428 crew  miss_sly
pi_203355435
Contact met andere ouders is er op de middelbare school echt helemaal niet meer. En met docenten ook niet, inderdaad. Dat vind ik echt wennen aan de middelbare school: je hebt echt geen flauw idee meer met wie je kind de hele dag in de klas zit. Klasgenoten, lokalen, docenten, de plaats waar ze pauze houden, het is allemaal helemaal onbekend voor ons als ouder.

Kind gedijt er prima bij, dat wel. Ze heeft het wel pittig gevonden, de overstap en het wennen. Tot de herfstvakantie heel pittig, daarna ging het weer even wat beter, maar de kerstvakantie kwam op een goed moment. En inmiddels is ze echt gewend, gaat het TTO ook goed en heeft ze de eerste toetsweek achter de rug. Ik geloof dat het van haar wel iedere week toetsweek mag zijn: iedere dag van 9.00-10.30 naar school en de rest van de dag vrij. Oké, dan moet er ook wel wat geleerd worden, maar daar heb je niet de rest van de dag voor nodig :D
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 25 januari 2022 @ 10:10:26 #241
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_203355506
Corona heeft bijna iedereen te pakken in mijn familie.

(Ik voel me af en toe een puber hihi)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 10:20:29 #242
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_203355626
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:05 schreef miss_sly het volgende:
Contact met andere ouders is er op de middelbare school echt helemaal niet meer. En met docenten ook niet, inderdaad. Dat vind ik echt wennen aan de middelbare school: je hebt echt geen flauw idee meer met wie je kind de hele dag in de klas zit. Klasgenoten, lokalen, docenten, de plaats waar ze pauze houden, het is allemaal helemaal onbekend voor ons als ouder.

Kind gedijt er prima bij, dat wel. Ze heeft het wel pittig gevonden, de overstap en het wennen. Tot de herfstvakantie heel pittig, daarna ging het weer even wat beter, maar de kerstvakantie kwam op een goed moment. En inmiddels is ze echt gewend, gaat het TTO ook goed en heeft ze de eerste toetsweek achter de rug. Ik geloof dat het van haar wel iedere week toetsweek mag zijn: iedere dag van 9.00-10.30 naar school en de rest van de dag vrij. Oké, dan moet er ook wel wat geleerd worden, maar daar heb je niet de rest van de dag voor nodig :D
Dit herken ik echt niet. Hier op de middelbare school zeer korte lijntjes met de mentor waarmee regelmatig contact is, we kunnen alle docenten makkelijk bereiken, en zowel met de kinderen die nu zijn inner circle zijn als hun ouders hebben we in de eerste maanden kennis gemaakt.
pi_203355692
Ik herken het beeld van @miss_sly wel: er zijn bij ons twee bijeenkomsten met ouders geweest en één gesprek met de mentor en (sommige) docenten apart. Maar dat is geen innig contact met andere ouders - we hebben ze hooguit oppervlakkig gesproken en er is bijv. geen appgroep - en dat je een mentor kunt mailen is iets anders dan die persoon dagelijks zien. De nieuwe vrienden hebben we ook nog niet gezien omdat ze met elkaar op of rond de school hangen. Een groot verschil met de basisschool dus. Dat betekent trouwens niet dat ik het iets slechts vind - ze worden er zelfstandig en zelfredzaam van - maar het is inderdaad wennen.

Leuk om te horen hoe het bij je dochter gaat, @miss_sly . Hier is er geen echte toetsweek, maar er zijn wel al veel toetsen geweest. Het is best aanpoten! Dat is ook niet zo raar, want de school heeft bovenop het reguliere curriculum extra vakken.

[ Bericht 4% gewijzigd door Claudia_x op 25-01-2022 10:34:42 ]
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203355805
Wat ik trouwens heel leuk vind, is dat de middelbare school van onze zoon geen Duits in het curriculum heeft opgenomen maar Spaans. Ik ben zelf ook Spaans gaan leren zodat ik met huiswerk kan helpen.

Estoy muy contenta. ¡Hasta luego y disfruta la semana!

Nu maar hopen dat dochter geen school kiest met Chinees of Russisch. :X
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203355811
Ik heb nu op het VO ook weinig contact met school. Dit jaar 2 keer met de mentor, omdat het niet helemaal lekker ging qua cijfers. Maar voor de overige leraren wordt vooral gestuurd op de oudergesprekken die je 3 keer per jaar hebt. Het is echt anders dan op de basisschool en dat is prima zolang het goed gaat.
Met de jongste op basisschool heb ik wel meer contact via parro, maar daar is ook meer aan de hand. toch is het een stuk minder dan pre-corona, waar je gewoon je kind even bij de klasdeur af leverde en zo even snel wat kon melden. Nu staan de leerkrachten vaak wel eind van de dag bij het hek, alleen sta ik zelden nog op school. Alleen als ik in de schoolbieb dienst heb kom ik school binnen. Wat wel heel fijn is om de sfeer even te proeven (en erachter te komen dat één kind een mondkapje draagt, op zijn kin).

Ik heb wel de nummers van de ouders van vrienden van oudste, af en toe is er contact als het nodig is. Maar de jongens regelen steeds meer zelf. Het is een natuurlijk proces waar ik ook geen probleem mee heb. Ik ben zelfs eens gebeld door 1 van de vrienden toen C ziek thuis was en ze iets wilden doorgeven O+
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 10:39:27 #246
5428 crew  miss_sly
pi_203355820
Het scheelt misschien dat onze dochter op een school zit met ruim 2.000 leerlingen? Dat zijn er best veel om als docent ook nog regelmatig contact te hebben met veel ouders.

We hebben inderdaad een keer een gesprek gehad met de mentor van onze dochter. Dat was erg leuk gedaan, vond ik. De insteek was een korte presentatie van je kind waarin het aangeeft wat het van school vindt, hoe het gaat, wat de doelen zijn en hoe het die denkt te bereiken. We hebben met geen enkele andere docent contact gehad.

Ze heeft één echt goede nieuwe vriendin van het kaliber bij elkaar logeren en hangen enzo, en die ouders kennen we inderdaad. De rest van de leerlingen en de ouders, geen idee wie het zijn. Ik heb daar ook geen probleem mee, overigens. Wat @Claudia_x zegt inderdaad: ze worden zelfredzaam. Het is wel even wennen. Ik hoef ook niet meer iedereen te kennen waar ze wel eens mee in contact komt. De meeste klasgenoten heeft ze ook niet echt iets mee. Degenen die belangrijk zijn, komen vanzelf bij ons thuis.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 25 januari 2022 @ 10:40:26 #247
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_203355832
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:39 schreef miss_sly het volgende:
Het scheelt misschien dat onze dochter op een school zit met ruim 2.000 leerlingen? Dat zijn er best veel om als docent ook nog regelmatig contact te hebben met veel ouders.

We hebben inderdaad een keer een gesprek gehad met de mentor van onze dochter. Dat was erg leuk gedaan, vond ik. De insteek was een korte presentatie van je kind waarin het aangeeft wat het van school vindt, hoe het gaat, wat de doelen zijn en hoe het die denkt te bereiken. We hebben met geen enkele andere docent contact gehad.

Ze heeft één echt goede nieuwe vriendin van het kaliber bij elkaar logeren en hangen enzo, en die ouders kennen we inderdaad. De rest van de leerlingen en de ouders, geen idee wie het zijn. Ik heb daar ook geen probleem mee, overigens. Wat @:Claudia_x zegt inderdaad: ze worden zelfredzaam. Het is wel even wennen. Ik hoef ook niet meer iedereen te kennen waar ze wel eens mee in contact komt. De meeste klasgenoten heeft ze ook niet echt iets mee. Degenen die belangrijk zijn, komen vanzelf bij ons thuis.
OMG. Dat zal zeker verschil maken: hier zijn het nog geen 200 leerlingen.
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 10:41:03 #248
5428 crew  miss_sly
pi_203355843
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:38 schreef Claudia_x het volgende:
Wat ik trouwens heel leuk vind, is dat de middelbare school van onze zoon geen Duits in het curriculum heeft opgenomen maar Spaans. Ik ben zelf ook Spaans gaan leren zodat ik met huiswerk kan helpen.

Estoy muy contenta. ¡Hasta luego y disfruta la semana!

Nu maar hopen dat dochter geen school kiest met Chinees of Russisch. :X
School van onze dochter heeft Spaans voor mavo/havo-leerlingen en Chinees voor vwo-leerlingen. Er is geen gymnasium, dus geen klassieke talen. Er is ook Duits, overigens. Ze mogen kiezen welke taal ze willen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 10:43:35 #249
5428 crew  miss_sly
pi_203355871
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:40 schreef Nanukerst het volgende:

[..]
OMG. Dat zal zeker verschil maken: hier zijn het nog geen 200 leerlingen.
Het klinkt gigantisch, die 2.000. Het was voor mij ook een reden om die school in eerste instantie niet serieus als optie te zien. We gingen alleen naar de open dag omdat hij op het lijstje stond en het goed uitkwam die dag. Toen waren er nog open dagen, jan/feb net voor de corona-uitbraak. En juist deze school gaf een heel fijn gevoel, onze dochter voelde zich er helemaal thuis en wist na afloop zeker dat dit de school was waar ze naartoe wilde.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 25 januari 2022 @ 10:45:44 #250
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_203355900
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:43 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Het klinkt gigantisch, die 2.000. Het was voor mij ook een reden om die school in eerste instantie niet serieus als optie te zien. We gingen alleen naar de open dag omdat hij op het lijstje stond en het goed uitkwam die dag. Toen waren er nog open dagen, jan/feb net voor de corona-uitbraak. En juist deze school gaf een heel fijn gevoel, onze dochter voelde zich er helemaal thuis en wist na afloop zeker dat dit de school was waar ze naartoe wilde.
Ja, dat gevoel is allesbepalend he! Hier hadden we onze pijlen gezet op de school dichtbij, want enorm goed aangeschreven, HB-profielschool, en op loopafstand, dus niets dan voordelen. En toen we daar naar de open dag gingen raakte het kind in een halve paniekaanval omdat hij zich er 'onprettig en onveilig' voelde. Dus toen werd het een piepklein schooltje die niet eens op onze lijst stond, maar waar hij zich inderdaad thuis voelde. :)
pi_203355920
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:41 schreef miss_sly het volgende:

[..]
School van onze dochter heeft Spaans voor mavo/havo-leerlingen en Chinees voor vwo-leerlingen. Er is geen gymnasium, dus geen klassieke talen. Er is ook Duits, overigens. Ze mogen kiezen welke taal ze willen.
Ik vind het zelf zo leuk om te zien wat ze allemaal leren. Dit weekeinde hebben we toetsstof doorgenomen over de overgang van kleine groepen jagers-verzamelaars naar een landbouwsamenleving en het ontstaan van ambachten, ruilhandel en het schrift. Intussen ben ik zelf een boek aan het lezen dat onder andere ging over het misverstand dat geld is ontstaan door ruilhandel. En zo kwamen onze werelden samen en konden we er een goed gesprek over voeren - precies wat ik zo leuk vind aan het hebben van een ouder kind.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203355949
Hier ook zo'n reus inderdaad. Wel op 2 locaties. En de locatie waar oudste zit zitten de 1e 2 klassen op een bijgebouwtje. Dus het voelt niet zo groot.

Oudste heeft wel Duits en Frans. En echt heel lekker gaat dat niet. School heeft NPO geld gekregen en nu heeft hij dus bijles Duits van zijn juf Duits en bijles "leren leren" van de taalcoach. Hoe dan ook is het na dit jaar klaar met Duits. Frans zit net onder de 5,5, met moeite. Maar Duits zijn we blij als hij een 4 gemiddeld staat eind van het jaar. Is alleen de vraag of het dan 4 havo of 4 vwo wordt. Dat hangt van de andere vakken af waar hij ook nog een 5 op staat :X .
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 10:52:14 #253
5428 crew  miss_sly
pi_203355974
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:47 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Ik vind het zelf zo leuk om te zien wat ze allemaal leren. Dit weekeinde hebben we toetsstof doorgenomen over de overgang van kleine groepen jagers-verzamelaars naar een landbouwsamenleving en het ontstaan van ambachten, ruilhandel en het schrift. Intussen ben ik zelf een boek aan het lezen dat onder andere ging over het misverstand dat geld is ontstaan door ruilhandel. En zo kwamen onze werelden samen en konden we er een goed gesprek over voeren - precies wat ik zo leuk vind aan het hebben van een ouder kind.
Dat is ook de stof die dochter voor de afgelopen toetsweek moest kennen. Heel interessant. Ze vindt geschiedenis minder interessant dan ik, dat vind ik wel jammer. Aardrijkskunde vindt ze dan weer wel erg leuk. Leuke van TTO is ook dat wij ook in het Engels moeten overhoren. Ons aller Engels is best goed, denk ik zo :D

Ik geniet ook van dit oudere kind. Ik weet nog dat ik heel graag een baby wilde en me echt soms wel afvroeg of ik een ouder kind ook wel echt heel leuk zou vinden. Maar ik vind het zo mogelijk nog leuker. Ook als er dan vriendinnen zijn, wat ze doen, de gesprekken, de ideeën, het gek doen O+ En ik denk dat het navenant ze ouder wordt alleen nog maar leuker wordt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_203356014
@Deepfreeze, krijgt je oudste hierna wel nog Frans? Wij hebben we allemaal DuoLingo geïnstalleerd. Ik ben zelf héél tevreden over de opbouw van DuoLingo en de impliciete, speelse manier waarop je een taal leert. Misschien iets voor jullie? Omdat wij het allemaal doen, is het bovendien niet een soort 'straf' voor onze zoon.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203356060
Ik heb deze week wat extra geholpen met de toetsweek. Ik vermaak me er ook prima mee. We hebben ook gewoon lol tijdens het leren (oke, geschiedenis over de WO2 wat minder). Het scheikunde dictaat is echt een drama. Dat er gewoon instaat dat ze iets nog niet kunnen vertellen. Benoem het dan gewoon niet. Filosofie over wereldbeelden heeft ook hele leuke gesprekken opgeleverd.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:55 schreef Claudia_x het volgende:
@:deepfreeze, krijgt je oudste hierna wel nog Frans? Wij hebben we allemaal DuoLingo geïnstalleerd. Ik ben zelf héél tevreden over de opbouw van DuoLingo en de impliciete, speelse manier waarop je een taal leert. Misschien iets voor jullie? Omdat wij het allemaal doen, is het bovendien niet een soort 'straf' voor onze zoon.
Frans heeft hij nog tot het eind geloof ik. Maar dat gaat iets beter, zonder al die naamvallen. Ik zal hem het eens voorstellen. Al is het maar in de zomervakantie om het wat actief te houden..
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 11:04:04 #256
5428 crew  miss_sly
pi_203356108
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:45 schreef Nanukerst het volgende:

[..]
Ja, dat gevoel is allesbepalend he! Hier hadden we onze pijlen gezet op de school dichtbij, want enorm goed aangeschreven, HB-profielschool, en op loopafstand, dus niets dan voordelen. En toen we daar naar de open dag gingen raakte het kind in een halve paniekaanval omdat hij zich er 'onprettig en onveilig' voelde. Dus toen werd het een piepklein schooltje die niet eens op onze lijst stond, maar waar hij zich inderdaad thuis voelde. :)
Wij hebben toen het geluk gehad dat we heel veel scholen hebben kunnen bezoeken. Dat vind ik nu echt wel een ding. En op alle scholen was ze een klein, onzeker groep 7 kind. En op de school waar ze nu zit, zagen we haar veranderen in een brugklasser. Zo liep ze er ook rond: op haar gemak, nieuwsgierig, leergierig, geinteresseerd. Dus ja, dan is de keus gewoon niet zo moeilijk,

Nu heeft deze school voor de brugklassers een verdieping in een vleugel waar het brugklasdomein is. Op die manier hoeven ze nog niet de hele school door en zitten ze nog een beetje in de luwte en niet de hele tijd tussen al die grotere en oudere leerlingen. Overigens was onze dochter vooraf nogal bang voor de leerlingen uit de hogere klassen en voor gepest worden. Ze blijkt zich meer dan prima staande te houden, laat zich niet ringeloren door ouderejaars die denken dat ze brugklassers onder de duim kunnen houden, en gaat haar eigen gang. Vond ik mooi om zich te zien ontwikkelen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 25 januari 2022 @ 11:08:21 #257
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_203356161
Hier heeft Puber het hele schooljaar al geen Frans gehad omdat er geen docent te vinden was. Per februari start er weer iemand en dan is het de bedoeling dat ze de lesstof van het hele schooljaar in de resterende maanden proppen. Puber wil bezwaar aantekenen tegen de 4 uur Frans per week want 'dat is onmenselijk'. :')
  dinsdag 25 januari 2022 @ 11:13:26 #258
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_203356237
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 10:50 schreef Deepfreeze het volgende:
Hier ook zo'n reus inderdaad. Wel op 2 locaties. En de locatie waar oudste zit zitten de 1e 2 klassen op een bijgebouwtje. Dus het voelt niet zo groot.

Oudste heeft wel Duits en Frans. En echt heel lekker gaat dat niet. School heeft NPO geld gekregen en nu heeft hij dus bijles Duits van zijn juf Duits en bijles "leren leren" van de taalcoach. Hoe dan ook is het na dit jaar klaar met Duits. Frans zit net onder de 5,5, met moeite. Maar Duits zijn we blij als hij een 4 gemiddeld staat eind van het jaar. Is alleen de vraag of het dan 4 havo of 4 vwo wordt. Dat hangt van de andere vakken af waar hij ook nog een 5 op staat :X .
Ondanks de bijles zijn jullie blij als het een 4 wordt gemiddeld? Heeft die bijles wel genoeg effect dan?

Verder herkenbaar hoor, Duits is hier een crime. We hebben inderdaad DuoLingo, en hij heeft inmiddels door dat het wel werkt om je in te zetten (ook al vindt je het vak vreselijk) :P omdat dat ook positief werkt op je uiteindelijke cijfer (hier is inzet en werkhouding onderdeel van het cijfer).
pi_203356511
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 11:13 schreef Nanukerst het volgende:
Ondanks de bijles zijn jullie blij als het een 4 wordt gemiddeld? Heeft die bijles wel genoeg effect dan?
Het is gewoon een drama. 2 ouders met een talendeuk, zeker voor Duits. Ze zijn in de bijles weer begonnen met het 1e lesboek. Die grammatica gaat er gewoon niet in. En dan is het 1 grote gokbende. Bij Frans is de grammatica logischer, dus daar is het puur het woorden leren, als dat lukt lukt de rest wel. Bij Frans is het ook gewoon Le of La.. Bij Duits kun je gokken uit die, der, das, den, etc. Bij Duits zit er altijd wel ergens een fout in een zin, op grammatica/spelling/hooflettergebruik. Dan ben je heel snel je punten kwijt.
|:(
Als hij Duits kwijt is volgend jaar, heeft hij ook meer de ruimte om zijn Frans te leren voor de toetsweek.

Ik heb 4 jaar Duits gehad en heb op het 1e rapport na nooit gemiddeld een voldoende gestaan. Frans wel netjes een 6 :P

Familie beta.. Al heeft de jongste nu 2 jaar Russisch gehad en nu Chinees in groep 7&8, en dan pikt hij best makkelijk op. Maar die heeft gewoon teveel hersencellen. Dat is ook wel een beta.
pi_203357052
Ik vind het hier ook wel lastig dat de open dagen van de middelbare scholen niet door gaan. Kind heeft zijn keuze gemaakt, hij wil naar de middelbare school in het dorp want hij gaat echt niet fietsen terwijl er hier gewoon een school zit.
En man lijkt dit wel prima te vinden ook.

Nou is er 1 opendag wel geweest en de andere twee scholen hier in de buurt hebben een filmpje online gezet (moeten we nog kijken).

Verder maakt het me niet uit wat hij kiest (en verder dan de andere twee scholen 7km fietsen hoeft hij van mij ook niet te kijken). Maar ik zou gewoon graag willen dat hij een keuze maakt voor een school die hij fijn vind ipv de dichtstbijzijnde.

Ook heeft de dichtstbijzijnde geen TTO en ik verwacht dat dat echt wel zijn ding zou zijn. Al bieden zij wel anglia.

Maar goed. Nu pas groep 7 dus hopelijk volgend jaar dat we wel nog kunnen gaan kijken.
pi_203357522
T heeft 1 beste vriendin en ik heb wel contact met haar moeder.
Verder 1x de mentor met spoed nodig gehad vanwege dreiging van 2 jongens die een foto van T met de tekst "wie neuke" door wilden sturen aan God knows who. Dat is meteen supergoed opgepakt.

T heeft ondertussen 2 toetsweken gehad. Vooralsnog geen enkele onvoldoende. Ze heeft ook Cito gemaakt. Ik wist niet dat VWO x bestond. Voor Engels scoort ze enorm hoog.

Ze vindt de klas mwa, 19 jongens, 8 meiden. O&O vindt ze heel leuk.
Leren gaat d'r heel gemakkelijk af. Ze maakt keurig d'r huiswerk, hoef er eigenlijk nooit wat van te zeggen.

A heeft het superleuk op het MBO. Even wat issues gehad met stage, maar dat is prima opgelost. Ze heeft d'r 1e praktijktoets gehad en daar had ze een 8,1 voor.
2x per week heeft ze praktijk les en dan komen er elke keer meerdere pakken koekjes en zakken broodjes mee naar huis. Gelukkig vinden de buren dat ook heel leuk.. niet zo goed voor de lijn als we alles zelf op moeten eten 😀😀

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 12:52:02 #262
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203357702
O. wil graag TTO maar ondanks dat er 5 opties in de regio zijn vallen ze bijna allemaal af.

Eentje is zwaar katholiek, eentje is vrije school, eentje komt hij nu wekelijks ivm de externe plusklas en vindt hij niks, eentje is afgeraden door de meester.

Blijft de Dalton school over. Spreekt ons aan, alleen vorig jaar hebben ze moeten loten en leerlingen van Dalton basisonderwijs krijgen voorrang. Is het dan slim om deze school op 1 te zetten, wetende dat er een hele procedure aan vast hangt en je dan in de centrale loting eindigt mocht Dalton geen plek hebben terwijl school 2 wel direct gelukt was als die op plek 1 had gestaan.

Er is veel keuze maar de grote stad is op dit gebied niet ideaal met zijn procedure. De andere kant waar we heen kunnen heeft dit issue totaal niet maar kind moet kiezen op waar het goed voelt, niet op de procedure natuurlijk.

[ Bericht 2% gewijzigd door laziness op 25-01-2022 17:16:24 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 25 januari 2022 @ 12:54:44 #263
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203357752
Dat ziet er wel perfect uit qua look Vicky! Maar ja je groeit dicht als je dat allemaal zelf op moet eten 2x per week :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_203358052
Oudste hoeft nog niet te kiezen (10-14 onderwijs) maar wil wel kijken op een middelbare school. De meeloopmiddag is al 2 keer verzet. Voor haar niet zo'n probleem, maar als je echt wel een keuze moet maken, wordt t wel wat lastiger. Er is, ondanks dat ik zelden op haar school kom, wel laagdrempelig contact met school. Ik kan appen met haar stamgroep coach, en ook de andere coaches zijn goed bereikbaar.
Ze zit nu thuis in quarantaine, en ik zie dr alleen de pauzes beneden. De rest heeft ze gewoon les online. Zelfs de toets die ze had ging gewoon door.
*poef* nu is het weg
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 13:54:32 #265
5428 crew  miss_sly
pi_203358467
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:39 schreef Vicky het volgende:
T heeft 1 beste vriendin en ik heb wel contact met haar moeder.
Verder 1x de mentor met spoed nodig gehad vanwege dreiging van 2 jongens die een foto van T met de tekst "wie neuke" door wilden sturen aan God knows who. Dat is meteen supergoed opgepakt.

T heeft ondertussen 2 toetsweken gehad. Vooralsnog geen enkele onvoldoende. Ze heeft ook Cito gemaakt. Ik wist niet dat VWO x bestond. Voor Engels scoort ze enorm hoog.

Ze vindt de klas mwa, 19 jongens, 8 meiden. O&O vindt ze heel leuk.
Leren gaat d'r heel gemakkelijk af. Ze maakt keurig d'r huiswerk, hoef er eigenlijk nooit wat van te zeggen.

A heeft het superleuk op het MBO. Even wat issues gehad met stage, maar dat is prima opgelost. Ze heeft d'r 1e praktijktoets gehad en daar had ze een 8,1 voor.
2x per week heeft ze praktijk les en dan komen er elke keer meerdere pakken koekjes en zakken broodjes mee naar huis. Gelukkig vinden de buren dat ook heel leuk.. niet zo goed voor de lijn als we alles zelf op moeten eten 😀😀

[ afbeelding ]
Dat ziet er zo heerlijk uit! Echt heel leuk dat ze dat doet :Y

Fijn dat het met T ook zo goed gaat.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 25 januari 2022 @ 13:56:16 #266
5428 crew  miss_sly
pi_203358489
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:52 schreef laziness het volgende:
O. wil graag TTO maar ondanks dat er 5 opties in de regio zijn vallen ze bijna allemaal af.

Eentje is zwaar katholiek, eentje is vrije school, eentje komt hij nu wekelijks ivm de externe plusklas en vindt hij niks, eentje is afgeraden ivm de overwegend zwarte populatie.

Blijft de Dalton school over. Spreekt ons aan, alleen vorig jaar hebben ze moeten loten en leerlingen van Dalton basisonderwijs krijgen voorrang. Is het dan slim om deze school op 1 te zetten, wetende dat er een hele procedure aan vast hangt en je dan in de centrale loting eindigt mocht Dalton geen plek hebben terwijl school 2 wel direct gelukt was als die op plek 1 had gestaan.

Er is veel keuze maar de grote stad is op dit gebied niet ideaal met zijn procedure. De andere kant waar we heen kunnen heeft dit issue totaal niet maar kind moet kiezen op waar het goed voelt, niet op de procedure natuurlijk.
Organiseert school toevallig nog meeloopmiddagen? Dat was hier op een aantal scholen wel het geval, gingen ze er met de klas heen. Daardoor viel voor S een school bijvoorbeeld nog af.

Ik moet zeggen dat ik heel erg verbaasd was over de hoeveelheid scholen hier in de buurt. En het grote voordeel, een van de redenen ook om te verhuizen voor ons, is dat dat je hier gewoon echt kunt kiezen. Geen loting, geen gedoe, gewoon kiezen welke school je wil en inschrijven. Mits advies mbt niveau in orde was.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_203358598
Hier zijn alle opendagen geannuleerd. E heeft nog geen idee wat ze wil. TTO valt af. Niveau is ook nog niet helemaal duidelijk dat hangt ook nog wat vanaf. Dus tja....
  dinsdag 25 januari 2022 @ 14:08:27 #268
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203358649
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 13:56 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Organiseert school toevallig nog meeloopmiddagen? Dat was hier op een aantal scholen wel het geval, gingen ze er met de klas heen. Daardoor viel voor S een school bijvoorbeeld nog af.

Ik moet zeggen dat ik heel erg verbaasd was over de hoeveelheid scholen hier in de buurt. En het grote voordeel, een van de redenen ook om te verhuizen voor ons, is dat dat je hier gewoon echt kunt kiezen. Geen loting, geen gedoe, gewoon kiezen welke school je wil en inschrijven. Mits advies mbt niveau in orde was.
We zitten pas in groep 7 maar volgens mij niet vanuit school.

We gaan maar hopen dat er volgend jaar wel live open dagen zijn en dan kijken of die Dalton TTO nog steeds zijn voorkeur heeft. Is ook een behoorlijk eindje fietsen. We hadden ingeschreven voor allerlei zaken als school in bedrijf, lesjesmiddag etc maar ja lockdown -O-

Als hij de school in Delft ook erg leuk vindt dan kunnen we gokken op Dalton in Den Haag en ook inschrijven in Delft. In Delft is de plek gegarandeerd als je aan de niveau eis voldoet.

Hier is er al een voorlopig advies gegeven trouwens, juist zodat je gericht kan kijken. Maar ivm de externe plusklas was het niveau ons sowieso al bekend.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_203359837
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 14:08 schreef laziness het volgende:

[..]
We zitten pas in groep 7 maar volgens mij niet vanuit school.

We gaan maar hopen dat er volgend jaar wel live open dagen zijn en dan kijken of die Dalton TTO nog steeds zijn voorkeur heeft. Is ook een behoorlijk eindje fietsen. We hadden ingeschreven voor allerlei zaken als school in bedrijf, lesjesmiddag etc maar ja lockdown -O-

Als hij de school in Delft ook erg leuk vindt dan kunnen we gokken op Dalton in Den Haag en ook inschrijven in Delft. In Delft is de plek gegarandeerd als je aan de niveau eis voldoet.

Hier is er al een voorlopig advies gegeven trouwens, juist zodat je gericht kan kijken. Maar ivm de externe plusklas was het niveau ons sowieso al bekend.
TTO in Delft?
Dalton Den Haag is idd een aardig stukje fietsen.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:58:47 #270
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203359887
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:54 schreef Vicky het volgende:

[..]
TTO in Delft?
Dalton Den Haag is idd een aardig stukje fietsen.
Het Grotius is een vrije school. Dat willen we niet. De enige TTO die een optie is, is het Dalton.

Het is 10km. Ik moest vroeger net zo lang fietsen dus ik zie er geen probleem in maar ik weet niet of O. dat uiteindelijk een dealbreaker gaat vinden als het op kiezen aan komt.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_203360035
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:58 schreef laziness het volgende:

[..]
Het Grotius is een vrije school. Dat willen we niet. De enige TTO die een optie is, is het Dalton.

Het is 10km. Ik moest vroeger net zo lang fietsen dus ik zie er geen probleem in maar ik weet niet of O. dat uiteindelijk een dealbreaker gaat vinden als het op kiezen aan komt.
Best een stukje, maar op zich nog wel te doen.
Wateringse Veld heeft ook TTO, maar dat vonden T en ik een verschrikkelijke school.

Welke school in Delft vindt ie leuk?
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:13:55 #272
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203360065
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:11 schreef Vicky het volgende:

[..]
Best een stukje, maar op zich nog wel te doen.
Wateringse Veld heeft ook TTO, maar dat vonden T en ik een verschrikkelijke school.

Welke school in Delft vindt ie leuk?
Ja zie het rijtje wat ik een paar posts eerder noemde. Die was me afgeraden ivm de populatie.

Stanislas is de enige die voldoet aan onze wensen/eisen in Delft.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_203360107
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:13 schreef laziness het volgende:

[..]
Ja zie het rijtje wat ik een paar posts eerder noemde. Die was me afgeraden ivm de populatie.

Stanislas is de enige die voldoet aan onze wensen/eisen in Delft.
Ahhh ok. Staat ook niet zo goed aangeschreven hoorde ik

Heeft ie ook bij CLD gekeken?
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_203360158
Mijn oudste zit in 3 vwo, die hoorde gister van mentor dat als ze 2 vakken nog wat ophaalt en de rest zo houdt, dat ze wel over kan... we gaan zien of dat ook gaat lukken, het schooljaar is nog niet voorbij... ;).
Ze staat een 3 en een 4, die beiden een puntje hoger mogen worden en dan heeft ze genoeg compensatiepunten.

De jongste zit in de brugklas h/v en doet het boven verwachting! Doet serieus haar huiswerk tot nu toe.
Een paar leuke meiden in de klas, waar ze mee optrekt. Ik ben blij dat ze haar draai zo gevonden lijkt te hebben. :Y O+
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:24:56 #275
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203360213
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:17 schreef Vicky het volgende:

[..]
Ahhh ok. Staat ook niet zo goed aangeschreven hoorde ik

Heeft ie ook bij CLD gekeken?
Je hebt meerdere locaties. Deze locatie heeft alleen havo/vwo.

Het CLD is me echt te gelovig :@ Tevens zitten er 1700 leerlingen op de havo/vwo locatie. Dat vinden we wel heel groot.
Aangezien er zoveel opties zijn in de regio zijn er andere scholen die een grotere voorkeur hebben.

Schuif anders ff in mijn dm want dit is wel heel specifiek nu met schoolnamen etc :D
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:35:37 #276
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_203360344
Is de school die werd afgeraden dezelfde school met de zwarte populatie? Ik zou me hier helemaal niet in moeten mengen natuurlijk maar ik denk wel even :? waarom ga je niet even zelf kijken en een mening vormen, wat maakt de kleur van de kinderen je uit?
Misschien begrijp ik je verkeerd….
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:47:15 #277
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203360490
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:35 schreef Lemijn het volgende:
Is de school die werd afgeraden dezelfde school met de zwarte populatie? Ik zou me hier helemaal niet in moeten mengen natuurlijk maar ik denk wel even :? waarom ga je niet even zelf kijken en een mening vormen, wat maakt de kleur van de kinderen je uit?
Misschien begrijp ik je verkeerd….
Ja de meester van O. gaf aan dat ie het niet voor O. geschikt vond uit eigen ervaring. Als je zo’n 33 opties hebt dan vind ik dat advies voor ons een legitieme reden om ‘m af te strepen.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_203369312
Ik vind de open dagen online fantastisch. We kunnen ons op deze manier veel beter oriënteren op scholen. Ik geloof dat we hierin een uitzondering vormen, want ik hoor van veel mensen dat ze het maar lastig vinden op deze manier. Ik vind het zelf lastig om een hele avond kwijt te zijn aan eens school waar je maar een fractie van meekrijgt omdat je nu eenmaal niet overal tegelijkertijd kunt zijn.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203369351
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:58 schreef laziness het volgende:

Het is 10km. Ik moest vroeger net zo lang fietsen dus ik zie er geen probleem in maar ik weet niet of O. dat uiteindelijk een dealbreaker gaat vinden als het op kiezen aan komt.
Ivan fietst iets verder. We hebben een elektrische fiets voor hem gekocht omdat het echt fietsen in de polder is (altijd wind tegen). Hij vindt het ideaal, vooral op vrijdagmiddag na een blokuur gym.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203369605
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 09:30 schreef Claudia_x het volgende:
Ik vind de open dagen online fantastisch. We kunnen ons op deze manier veel beter oriënteren op scholen. Ik geloof dat we hierin een uitzondering vormen, want ik hoor van veel mensen dat ze het maar lastig vinden op deze manier. Ik vind het zelf lastig om een hele avond kwijt te zijn aan eens school waar je maar een fractie van meekrijgt omdat je nu eenmaal niet overal tegelijkertijd kunt zijn.
Mis je dan het proeven van de sfeer in het gebouw? Voor mijn dochter was niet alleen de lesmethode, ondersteuning, extra's enz. belangrijk, maar vooral ook of ze zich fijn en op haar gemak voelde in de school. Een van de mogelijke scholen is voor haar afgevallen omdat er een steriele sfeer hing, ze kreeg oprecht geen energie van de omgeving.

Verder vond ik de online info avonden zelf goed te doen, het gaf wel een goed algemeen beeld van de school.

Op één van de scholen ben ik vlak voor de lockdown zelf nog wel mee geweest naar een informatieavond en ik heb de gesprekken met vakleerkrachten op het informatieplein ook wel als heel waardevol ervaren.
  Licht Ontvlambaar woensdag 26 januari 2022 @ 10:47:13 #281
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_203370255
Leuk al die schoolkeuzeverhalen!

Wij zijn tot op heden zelfs nog nooit binnen geweest op de school van dochter. Maar dat maakt weinig uit want vooralsnog lijkt het echt gewoon de juiste match. Ze gaat als een tierelier, scoort ineens skyhigh voor rekenen en Nederlands en ze is super gemotiveerd O+

De keuze voor middelbare was hier niet zo breed, 2 scholen op haar niveau in de stad, waarvan eentje in het landelijk nieuws was vanwege eindexamen ehm… onregelmatigheden. Die viel toen sowieso af…
Andere opties waren op 12/16 km fietsen of de grens over. Dus we waren wel heel blij toen ze na eerst uitgeloot te zijn bij de school van haar voorkeur alsnog aangenomen werd.

Lazi, waarom valt de Vrije school af? (puur interesse)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_203370379
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2022 09:54 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]
Mis je dan het proeven van de sfeer in het gebouw? Voor mijn dochter was niet alleen de lesmethode, ondersteuning, extra's enz. belangrijk, maar vooral ook of ze zich fijn en op haar gemak voelde in de school. Een van de mogelijke scholen is voor haar afgevallen omdat er een steriele sfeer hing, ze kreeg oprecht geen energie van de omgeving.
Het is natuurlijk niet onbelangrijk: hoe ziet de school eruit, in wat voor buurt staat de school, wat voor leerlingen lopen er rond, hoe gaan leerlingen en docenten met elkaar om? Maar mijn ervaring is dat een open dag een toneelstuk is waar bepaalde leerlingen en docenten voor worden uitgenodigd, soms zelfs planten voor worden gehuurd, dus het is altijd moeilijk er een goed beeld van te krijgen. Een meeloopmiddag vind ik dan zinniger. Dat heb ik zelf studenten ook altijd geadviseerd.

Als je in ogenschouw neemt dat een open dag op locatie je ook maar beperkte informatie geeft, dan vind ik video's en een livesessie informatiever. Ik ben zelf best onder de indruk van de kwaliteit van de informatie die scholen online geven. Maar idealiter ga je natuurlijk óók een keer bij een school langs voor je die hoog op je lijstje zet. Wij schrappen zonder problemen een school op basis van online informatievoorziening. Andersom is lastiger, een school kiezen zonder er ooit te zijn geweest.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203370608
@Claudia_x helemaal mee eens dat een meeloopmiddag zinniger is. Dat heeft mijn dochter op de school die af is gevallen gedaan en daardoor wist ze gelijk dat die school het niet ging worden. Gelukkig heeft mijn dochter nog de kans gehad om één of meerdere middagen mee te lopen op alle scholen waar ze interesse in had.

Mijn dochter heeft nu gekozen voor mijn oude middelbare school. Ik snap haar keuze want de sfeer is fijn, ze hebben speciale afgezonderde ruimtes voor brugklassers om de overstap naar het VO wat minder heftig te maken, goede begeleiding van docenten en een erg boeiend onderwijsprogramma met verschillende stromingen waarbij er dan extra uren aan vakken als sport/gym of technasium worden besteed. Er worden ook veel extra's aangeboden voor leerlingen die meer willen dan het reguliere programma zoals Spaans en robotica, dat vond mijn dochter ook een enorme pré.

Ik heb in ieder geval een goed gevoel over de keuze die ze heeft gemaakt en kijk nu al uit naar den nieuwe fase die we volgend schooljaar in gaan. :)
pi_203372912
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2022 11:17 schreef _NIKKI_ het volgende:
@:Claudia_x helemaal mee eens dat een meeloopmiddag zinniger is. Dat heeft mijn dochter op de school die af is gevallen gedaan en daardoor wist ze gelijk dat die school het niet ging worden. Gelukkig heeft mijn dochter nog de kans gehad om één of meerdere middagen mee te lopen op alle scholen waar ze interesse in had.

Mijn dochter heeft nu gekozen voor mijn oude middelbare school. Ik snap haar keuze want de sfeer is fijn, ze hebben speciale afgezonderde ruimtes voor brugklassers om de overstap naar het VO wat minder heftig te maken, goede begeleiding van docenten en een erg boeiend onderwijsprogramma met verschillende stromingen waarbij er dan extra uren aan vakken als sport/gym of technasium worden besteed. Er worden ook veel extra's aangeboden voor leerlingen die meer willen dan het reguliere programma zoals Spaans en robotica, dat vond mijn dochter ook een enorme pré.

Ik heb in ieder geval een goed gevoel over de keuze die ze heeft gemaakt en kijk nu al uit naar den nieuwe fase die we volgend schooljaar in gaan. :)
Het is ZO leuk die middelbare school ervaring! Mijn meisje moet nog kiezen maar drie scholen en geen loting. Deze en volgende week alle drie even online bekijken. Ben heel blij met school van oudste maar ze morgen allemaal hun eigen keuze maken.
Met een meidenkwartet
pi_203387739
De school waar mijn meiden op zitten, die heeft een apart brugklas gebouw. Wel fijn, dan is de overgang iets minder groot.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_203413662
Dat jullie al zo bezig zijn met scholen, wij hebben voor jongste (groep 7) nog geen voorlopig advies. Bij hem gaat het fijn voelen heel belangrijk zijn denk ik.
Via school gaan ze volgend jaar bij ons sowieso meeloop dagen doen, de scholen zelf hebben ook meerdere ouder/kind avonden (normaal gesproken).

Oudste (2e klas)heeft het heel goed naar haar zin, het is een grote school maar zo ervaart ze dat niet. De cijfers zouden nog wel iets omhoog mogen voor sommige vakken ;)
pi_203413682
Bij oudste zijn we ook pas in groep 8 gaan kijken. Advies was wel ongeveer bekend, en genoeg opties hier voor hem.

Alleen jongste heeft een handleiding. Advies is zeker duidelijk, maar we moeten wel een school vinden die om kan gaan met zijn issues/hem kan leren om de issues kwijt te raken. Dus we kijken al wat eerder rond. Dan heb ik de tijd om wat ouders te vinden die hun kind al op zo'n school hebben..
  zaterdag 29 januari 2022 @ 09:55:46 #288
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203414317
Ik heb het zelf vroeger als prettig ervaren om 2x te kunnen kijken. In groep 7 en 8. Zeker als je twijfelt is dat fijn.
Helaas kan dat dit jaar niet maar we bekijken wel online open dagen. Er is zoveel keuze dat je er op tijd in verdiepen wel handig is. Je kan niet alles IRL aflopen maar juist online kan je meer meepakken. De info wat spreiden en er al vast een beetje over nadenken kan geen kwaad ipv dat je in groep 8 de hele zooi in 1x over je uitgestort krijgt en dan vrij snel na de open dagen moet kiezen.

Als je weinig keuze hebt kan ik me voorstellen dat je er anders in staat maar hier krijg je bewust zo vroeg het voorlopig advies om er mee aan de slag te kunnen.

@Sjeen Het concept vrij school past niet bij ons en O. Dat was voor de basisschool zo en dat is voor de middelbare niet veranderd.
Ik heb je lief mijn hele leven
  Licht Ontvlambaar zaterdag 29 januari 2022 @ 11:35:39 #289
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_203415188
Snap ik, ken genoeg kinderen die er gillend weg zouden rennen. Het past overigens ook totaal niet bij mij, maar bleek te perfecte match voor dochter.

Hier overigens ook al in groep 7 gaan kijken overal. En voor het vervolgonderwijs gelukkig al in de derde (negende om in Vrije School termen te blijven :P ) want dat was nog net voordat de pandemie uitbrak.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_203415287
Hier op ‘t eiland staat precies één middelbare school. Het moet heel raar lopen willen de kinderen daar tzt niet heen gaan. Ik vind dat qua keuzestress wel prettig. Enige minpunt is dat ik er zelf ook werk - dat vinden ze nu nog een fantastisch idee (‘Mag ik dan elke dag je hulpje zijn, mam? En naast jou zitten?’), benieuwd hoe dat over 5 jaar is :+ Ik heb al gezegd dat ze het tegen die tijd een stuk minder leuk vinden, maar dat weigeren ze te geloven _O-
pi_203415288
Hier ook bewust in groep 7 begonnen, juist omdat er de afgelopen jaren zo veel open dagen niet door hebben kunnen gaan. Zodat ik hoop dat we/hij in groep7 en 8 in ieder geval 1 x op elke middelbare school is binnen geweest om zo ook wat van de sfeer mee te krijgen enzo.
Dus dit jaar was het 1 live en 2 online. Hopelijk die 2 volgend jaar ook nog live.

Hier nog geen voorlopig advies gehad. Maar ik kan wel een gok doen wat dat wordt ☺

Ik moet zeggen dat ik de motivatie om een online opendag te kijken ook wel verder moet zoeken (en hoop dat die wat langer online staat want ook gewoon nog niet aan begonnen afgelopen weekend)
pi_203416306
Scheelt misschien ook dat hier in Emmen de keuze uit 4 scholen is, wel met verschillende locaties en dat we de scholen in principe al bekeken hebben (hij is toen ook mee geweest naar een aantal open dagen).
Maar op dit moment ook geen idee wat het advies zal zijn.

Kan mij voorstellen dat je in de grote stad meer keuze hebt.
pi_203416729
Ik was eigenlijk ook wel van plan om volgend jaar (groep 7) eens rond te gaan kijken. En dan nemen we ook meteen de meiden mee (dan groep 6). Al zal dat niet dezelfde school worden als oudste ivm ander niveau en andere kinderen. Wij krijgen eind groep 6 een indicatie van advies.
pi_203441565
Ik weet niet wat de kinderen hebben. Ze eten ineens - ze zijn 11 en 12 - vrijwel alles. Het heeft een jaar of 10 geduurd, maar hoera!

Herkennen jullie dit?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203441574
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 13:44 schreef Kyara het volgende:
Ik was eigenlijk ook wel van plan om volgend jaar (groep 7) eens rond te gaan kijken. En dan nemen we ook meteen de meiden mee (dan groep 6). Al zal dat niet dezelfde school worden als oudste ivm ander niveau en andere kinderen. Wij krijgen eind groep 6 een indicatie van advies.
Ik vind zelf groep 7 erg vroeg. Ik merk bij m'n eigen kinderen dat het nog wat abstract is/was voor ze. In groep 8 ging het bij onze oudste veel beter.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203441609
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 07:33 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Ik vind zelf groep 7 erg vroeg. Ik merk bij m'n eigen kinderen dat het nog wat abstract is/was voor ze. In groep 8 ging het bij onze oudste veel beter.
Lijkt me ook afhankelijk van het kind, toch? Ik denk dat 1,5 jaar voor verlaten van de basisschool prima kan. Dan wordt het gelijk minder abstract. Ik ga volgend jaar kijken met Sjaak en ben me nu een beetje aan het oriënteren.
pi_203441666
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 07:39 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]
Lijkt me ook afhankelijk van het kind, toch? Ik denk dat 1,5 jaar voor verlaten van de basisschool prima kan. Dan wordt het gelijk minder abstract. Ik ga volgend jaar kijken met Sjaak en ben me nu een beetje aan het oriënteren.
Onze kinderen zijn voorlijk. Als het voor hen al abstract is, hoe moet het voor andere kinderen dan niet zijn? Lena begrijpt nauwelijks het verschil tussen vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, theoretische leerweg, mavo, havo, vwo, athenaeum, gymnasium, athenaeum+, mbo, hbo, universiteit. Laatst deed ik weer eens een poging het uit te leggen waarom ze reageerde met: oh, vmbo klinkt veel leuker dan vwo, kan ik daar dan niet naartoe? :Y) Ze kan zelf de consequenties van haar keuze niet volledig overzien.

Ik blijf dit keuzemoment op deze jonge leeftijd heftig vinden. Door al in groep 7 met de oriëntatie te beginnen, wordt het er niet beter op. Het liefst zou ik het in ieder geval tot groep 8 uitstellen, maar we hebben zoveel scholen om te bekijken dat we dit jaar al een en ander uit moeten sluiten. Het komt wel goed doordat ze op ons terug kan vallen, maar ik heb te doen met de kinderen van ouders die minder ingevoerd zijn.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203441705
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 07:33 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Ik vind zelf groep 7 erg vroeg. Ik merk bij m'n eigen kinderen dat het nog wat abstract is/was voor ze. In groep 8 ging het bij onze oudste veel beter.
Voor mijn oudste van groep 8 prima. Inderdaad nog helemaal niet bezig met 'wat hierna'.. Groep 8 was hij er wel aan toe. Maar jongste kijkt veel meer vooruit, is wel klaar met de basisschool (zij nog niet met hem), dus het gaf hem juist weer wat perspectief op de toekomst.. Het gaf rust, zonder nog perse te kiezen. Maar weten dat er wat leuks na dit komt..
pi_203441717
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 07:49 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Onze kinderen zijn voorlijk. Als het voor hen al abstract is, hoe moet het voor andere kinderen dan niet zijn? Lena begrijpt nauwelijks het verschil tussen vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, theoretische leerweg, mavo, havo, vwo, athenaeum, gymnasium, athenaeum+, mbo, hbo, universiteit. Laatst deed ik weer eens een poging het uit te leggen waarom ze reageerde met: oh, vmbo klinkt veel leuker dan vwo, kan ik daar dan niet naartoe? :Y) Ze kan zelf de consequenties van haar keuze niet volledig overzien.

Ik blijf dit keuzemoment op deze jonge leeftijd heftig vinden. Door al in groep 7 met de oriëntatie te beginnen, wordt het er niet beter op. Het liefst zou ik het in ieder geval tot groep 8 uitstellen, maar we hebben zoveel scholen om te bekijken dat we dit jaar al een en ander uit moeten sluiten. Het komt wel goed doordat ze op ons terug kan vallen, maar ik heb te doen met de kinderen van ouders die minder ingevoerd zijn.
Alle andere kinderen over één kam?
En die laatste zin begrijp ik hopelijk niet, ik vind hem (net als de rest van je post) een beetje uit de hoogte.

Juist door te gaan kijken gaan wij het minder abstract maken voor Sjaak. Wat is een middelbare school, hoe werkt het daar, wisselen van lokalen en docent ieder uur etc. Dan heeft hij dat beeld vast. Samen kijken waar de school is, kan hij er naartoe fietsen of niet. Hoe vindt hij de school, hoe zijn de docenten? Dat soort dingen. Allemaal hartstikke belangrijke randvoorwaarden in mijn ogen.
Ik neem hem overigens alleen mee naar scholen waar hij qua niveau op terecht zou kunnen komen, de rest vind ik niet relevant. Dan kunnen we in zijn laatste basisschooljaar altijd nog kijken wat het beste gaat passen en meer gericht gaan kijken.
pi_203441801
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 07:55 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]
Voor mijn oudste van groep 8 prima. Inderdaad nog helemaal niet bezig met 'wat hierna'.. Groep 8 was hij er wel aan toe. Maar jongste kijkt veel meer vooruit, is wel klaar met de basisschool (zij nog niet met hem), dus het gaf hem juist weer wat perspectief op de toekomst.. Het gaf rust, zonder nog perse te kiezen. Maar weten dat er wat leuks na dit komt..
Fijn is dat!

Ik herinner me m'n eigen keuzemoment nog zo goed. Ik kon tussen twee scholen kiezen en ik had geen flauw benul wat het gymnasium inhield. Eigenlijk is dat the story of my life: ik had er ook geen benul van wat studeren en promoveren inhielden. Hoe kun je er dan een weloverwogen keuze voor maken?

Een oud-collega van me schreef een boek over de leerlingen die hij volgde in de jaren na hun keuzemoment. Een aantal van hen, vooral degenen met minder betrokken/ingevoerde ouders, ondervindt nog jaren de gevolgen van niet terechtkomen op de school die het beste bij hen past. Da's ook de reden dat er door deskundigen naar wordt gekeken of het moment kan worden uitgesteld. (Dat is een van de opdrachten van mij en m'n collega's).

Tegelijk voel ik als ouder dat het voor sommige kinderen een opluchting kan zijn om eindelijk de basisschool achter zich te laten. Hoewel onze zoon in groep 7 nog niet klaar was voor een keuze, had hij dat gevoel na groep 8 wel. Dat er collectief naartoe wordt geleefd maakt ongetwijfeld ook verschil.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_203442284
Vol! :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')