abonnement bol.com Coolblue
pi_201288452
Alles over je jeugd/post-kleuter/kleuter-geweest/schoolkind/kind.

Nja, over kinderen die ouder zijn dan kleuters maar nog niet volwassen. Ofzo. En iedereen die mee wil praten.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201288456
Ik sloot het topic met deze:

quote:
0s.gif Op donderdag 9 september 2021 14:58 schreef trui het volgende:
Nijna, wat vervelend dat jouw jongste zo gespannen was. Ik denk als ik 't zo lees dat het dus ook voor een deel kwam doordat het niet zo'n leuk groepje was, waar ze mee mee zou fietsen. Fijn en knap dat ze daar dan zo snel al mee gestopt is. Vindt grotere zus het niet vervelend als haar jongere zusje meefietst?

Spannend, Sjeen, een uur in de trein is wel lang! Onze Cato hoeft gelukkig wat minder ver maar wel ook met de trein (inc soms overstappen). Gelukkig is de eerste week heel leuk en goed verlopen en heeft ze vandaag al een eerste opdracht kunnen presenteren. Ze is ook al een middag met een klasgenoot mee naar huis geweest die in een heel andere plaats woont, heel stoer dat ze dat nu gewoon doet (ze was voorheen nogal snel bang om te verdwalen, kon zelfs binnen onze relatief kleine woonplaats nog niet zo makkelijk de weg ergens naartoe vinden). (Ze is helaas al wel haar laptop oplader kwijtgeraakt, bweh.)

Dus Claudia, ik kan me jouw schrik over Ivan in de grote stad ook wel goed voorstellen, spannend hoor!

Ingrid, hebben jullie al meer vernomen van school over de stage?
Grote zus vind het allemaal prima, haalt haar schouders op en fietst gewoon.
Mijn man fietst ook nog wel eens met haar mee, vindt ze ook prima. De oudste geeft ook niet zoveel om wat anderen vinden ofzo.

Vanmorgen helaas weer een ontzettend gespannen kind, mailtje naar de mentor in de maak.
Ik baal gewoon dat dit eigenlijk al jaren speelt en we al jaren om hulp vragen, maar we eigenlijk geen moer opschieten. Ze kunnen er geen label op plakken, want ze scoort net te laag en zonder diagnose kunnen ze een paar gesprekjes voeren, maar daar stopt het dan ook.
Dus we gaan informeren of school er iets mee kan, of er misschien zo'n rots en water training is en anders maar weer naar de huisarts. Want dit is niet ok.

Trui, wat een stoere Cato, zulke stappen in de eerste week! Fijn!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201288790
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 09:05 schreef Nijna het volgende:
Alles over je jeugd/post-kleuter/kleuter-geweest/schoolkind/kind.

Nja, over kinderen die ouder zijn dan kleuters maar nog niet volwassen. Ofzo. En iedereen die mee wil praten.
Sjaak noemt zichzelf nu een pleuter ^O^
pi_201288812
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 09:35 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]
Sjaak noemt zichzelf nu een pleuter ^O^
O+ ik reken het goed.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201290601
Onze oudste had deze week zijn eerste huiswerk mee. Van 10 woorden de betekenis leren en vandaag is dan de eerste overhoring. Hij heeft heel netjes geoefend, op de manier die de juf had uitgelegd. Hij voelde het ook echt als zijn verantwoordelijkheid O+. Ik ben benieuwd hoe lang het leuk blijft :D.

Nijna, wat verdrietig en frustrerend dat er geen hulp is voor jullie dochter. Ik zou niet te lang meer wachten met naar de huisarts gaan hoor. Genoeg kastjes en muren gezien, denk ik zo :*.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_201291416
Ach wat sneu Nijna ;( Het is ook een hele verandering, van basisschool naar het middelbaar. Van vertrouwd naar helemaal nieuw. Sommige kinderen fietsen zo door die verandering heen en anderen hebben (veel) meer moeite.

Ik hoop dat school hier iets mee kan :*
pi_201293807
Wat sneu Nijna.

We hebben inmiddels een gesprek op school gehad.
Stage kon nog niet beginnen omdat de stagebegeleider nog op vakantie is. Nog een week wachten.
Ik vind dat wel vreemd, maar hier kan school niks aan doen.
pi_201298064
Ik hoop ook dat school iets kan, ze kwam vanmiddag wel weer ok terug. En ze vertelde dat de spanning wel zakt als ze eenmaal in de les zit, gelukkig.
Maar ze gaat gewoon naar weg 's morgens.

@Phaidra, dat klinkt als een goed begin met dat huiswerk, hopelijk kan hij dat zo blijven doen. Daar is onze jongste wel serieuzer in dan haar zus. De jongste heeft zoiets van als ik het nu maak heb ik straks vrij. En de oudste stopt haar kop in het zand en stelt het liefst zo lang mogelijk uit...

@Ingrid wat jammer dat ze nog een week moet wachten met haar stage... je zou toch denken dat dat redelijk gelijk loopt met school. Maar als ze zo dan aan haar uren komt is het goed toch?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201299159
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 20:11 schreef Nijna het volgende:
Ik hoop ook dat school iets kan, ze kwam vanmiddag wel weer ok terug. En ze vertelde dat de spanning wel zakt als ze eenmaal in de les zit, gelukkig.
Maar ze gaat gewoon naar weg 's morgens.

@:Phaidra, dat klinkt als een goed begin met dat huiswerk, hopelijk kan hij dat zo blijven doen. Daar is onze jongste wel serieuzer in dan haar zus. De jongste heeft zoiets van als ik het nu maak heb ik straks vrij. En de oudste stopt haar kop in het zand en stelt het liefst zo lang mogelijk uit...

@:Ingrid wat jammer dat ze nog een week moet wachten met haar stage... je zou toch denken dat dat redelijk gelijk loopt met school. Maar als ze zo dan aan haar uren komt is het goed toch?
De uren komt wel goed gelukkig. Het zijn er een stuk minder natuurlijk, maar omdat Kim er niks aan kan doen maakt dat niet uit.
pi_201368671
Even hier een vraag m.b.t. kleedgeld.

Onze jongens hebben nog steeds geen eigen kleedgeld. Ze zijn 11 en 14. Het wordt dus denk ik wel tijd. Ik wil dan eerst maar beginnen met de oudste, maar ben benieuwd hoe andere ouders dat doen. Wat voor afspraken er bijvoorbeeld over zijn, hoeveel ze krijgen etc.

Hij zou het volgens mij prima kunnen. Geeft zelf niet zoveel om kleding en zal dus alleen wat gaan kopen als het nodig is. Het wordt gewoon online bestellen, want hij heeft een hekel aan shoppen ;)
pi_201368731
Onze dochter (12) heeft al een tijdje kleedgeld, maar in het begin vooral om ermee te oefenen. Ze begon met 25 euro, inmiddels is dat 50. Veel hoger zal het niet worden, denk ik.

Kleedgeld is hier expliciet niet voor snoep en speelgoed en fidget toys en dergelijke. Verder krijgt ze van ons voor zomer en winter indien nodig een jas en een paar (goede) schoenen. Sportkleding betalen wij ook, en wat setjes ondergoed.

Zakgeld mag dan weer expliciet wl aan kleding en make-up en accessoires worden uitgegeven.

Ze heeft op dit moment ook nog twee rekeningen om het gescheiden te houden: eentje voor zakgeld, eentje voor kleedgeld.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201368822
Dat klinkt prima! Wilde ze zelf graag kleedgeld? Er zal ook wel verschil zijn tussen jongens en meisjes.
Ik zat te denken aan 60,- (hij zit in een volwassen kledingmaat) en dan inderdaad dat wij nog wel de jassen, schoenen en sportkleding betalen.

Hier hebben ze een spaarrekening en betaalrekening. Ze storten beide meestal zoveel mogelijk op hun spaar en laten dat iets staan om af en toe wat op school te kunnen kopen. Ze geven beide weinig geld uit. De oudste heeft nu niet veel meer, omdat hij een pc heeft gekocht. Daar heeft hij dus wel naartoe gespaard. Ik vermoed dat het met kleedgeld ook zo gaat. Eens in de zoveel tijd veel tegelijk aanschaffen.
pi_201369248
Ik heb een wat andere aanpak. Twee keer per jaar, bij de wisseling van lente-/zomerkleding naar herfst-/winterkleding, nemen de kinderen zelf hun kledingkast door. Ze kijken wat nog een seizoen meekan en wat niet meer en op basis daarvan maken ze een lijstje van wat ze nodig hebben. Ik kijk mee of ik die lijstjes redelijk vind. Daarna maken ze zelf een selectie in een van de door mij geaccordeerde winkels (H&M, Zara en Hema). Die vind ik allemaal redelijk geprijsd.

Het is dus niet zozeer een budgetgedreven benadering waarin ze met geld om leren gaan. Ik zou het erg moeilijk vinden om een redelijk budget te bedenken. Ze groeien niet even snel uit kleding, dus de een heeft meer nodig dan de ander. Soms hebben ze exorbitante wensen, denk aan een hoodie van een of andere vlogger. Die mogen ze van hun zakgeld kopen of voor hun verjaardag vragen.

Tot nog toe werkt dit prima. Ze vinden het heel leuk dat we twee keer per jaar zulke momenten hebben en er daarna een grote bestelling binnenkomt. En ik vind het prettig dat ze leren afwegen wat ze nodig hebben.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201369355
In de praktijk komt het daar bij ons ook vaak op neer. Het maandelijkse kleedgeld gaat naar de kleedgeld-rekening. Op het moment dat ze bedenkt dat ze kleding nodig heeft/wil, checkt ze haar bankrekening en gaat online shoppen. Een enkele keer bedenkt ze tussendoor dat ze iets specifieks wil, en dan is daar eigenlijk altijd ook geld voor. Zeker omdat ze ook haar zakgeld kan inzetten voor kleding.

Heel leuk vond ik het ook om samen echt te gaan shoppen en dat ze dan in haar eentje met een arm vol kleding en haar bankpasje ging betalen O+

Overigens zitten wij hier natuurlijk niet met het verschil in behoefte/wens wat betreft nieuwe kleding. Kan me voorstellen dat dat in jouw geval anders is, Claudia, zeker met een jongen en een meisje. Ik zie het ook bij mijn neefjes (nou ja, neven, de oudste wordt bijna 17 :o ) en daar is de behoefte aan kleding en aanverwante zaken veel minder. Dochter krijgt hier ook steeds meer interesse in maskertjes, dingen voor het haar, make-up en dat soort zaken, dus daar gaat ook wel wat zakgeld aan op.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201369636
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 14:07 schreef miss_sly het volgende:
Overigens zitten wij hier natuurlijk niet met het verschil in behoefte/wens wat betreft nieuwe kleding. Kan me voorstellen dat dat in jouw geval anders is, Claudia, zeker met een jongen en een meisje. Ik zie het ook bij mijn neefjes (nou ja, neven, de oudste wordt bijna 17 :o ) en daar is de behoefte aan kleding en aanverwante zaken veel minder. Dochter krijgt hier ook steeds meer interesse in maskertjes, dingen voor het haar, make-up en dat soort zaken, dus daar gaat ook wel wat zakgeld aan op.
Het hangt denk ik (deels) af van wat ze meekrijgen van ouders en wat de gezinscultuur is. Ik haat winkelen, dus wij doen alles online. En ik draag zelf geen make-up, dus dochter is er totaal niet mee bezig. Maar goed, de invloedssferen nemen natuurlijk toe. Het zou me niks verbazen als dochter straks alsnog met make-up gaat experimenteren. Ik bemerk wat feministische trekjes bij d'r, dus het zou me k niks verbazen als ze de make-up laat staan en d'r okselhaar lekker laat groeien. :D

Overigens is zoon juist best veel met kleding bezig. Hij is nu overgestapt van joggingbroeken op spijkerbroeken. En hij heeft een heel specifiek beeld van de kleding die hij wil. Hij heeft bijvoorbeeld liever hoodies dan truien en wil altijd iets met een opdruk, maar stelt daar hoge eisen aan. Hij is echt moeilijk! Jammer is dan ook dat het assortiment van de H&M voor oudere jongens best beroerd is (iemand tips voor leuke winkels?). Ik vind de Zara veel leuker, alleen is de maatvoering veel te grofmazig. Hij houdt niet van baggy kleding, dus hij moet kleding hebben die precies past.

Met dochter is het zo'n geweldige ervaring om kleding uit te zoeken. Ze heeft een heel eigen smaak ontwikkeld en het helpt dat er voor haar veel leuks beschikbaar is. Denk aan broeken met hoge taille en wijde pijpen, of korte, 'boxy' shirts met eenvoudige patronen. Ik vertrouw haar zelfs toe om mijn kleding te beoordelen. Als ik een jurk of zo koop, dan passeer ik mijn lief en vraag ik aan dochter wat zij ervan vindt. *;

Ze was afgelopen week op kamp en ik heb d'r verschrikkelijk gemist. Maar het is wel heel fijn dat al dit soort activiteiten weer gewoon kunnen. Zoon is op dit moment weg met zijn nieuwe klas. Ze gaan kamperen en krijgen een bescheiden budget om zelfstandig naar de winkel te gaan en eten te kopen. Ze moeten zelf koken. Erg leuk, vind ik.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201369795
Ik vind de ontwikkeling van de eigen stijl zo ontzettend leuk.
Dochter heeft ook een eigen stijl. In tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten die in zwart rondlopen, is zij juist van de pasteltinten. Baggy broeken inderdaad, en wijde shirts en hoodies zijn favoriet. Voor thuis (ze vindt dat nog niet geschikt voor school zegt ze zelf) heeft ze dan wel weer buikvrije shirts en strakkere en kortere broeken.

Ik vraag haar inderdaad ook om advies, ook als het om mijn haar gaat. Ze heeft me wat leuke manieren geleerd om mijn haar op te steken O+

Ze is niet heel erg van de make-up. Kennelijk komen bijna alle meisjes uit de klas met make-up op naar school. Ze heeft nu wel transparante mascara en lipgloss. Toch make-up, maar ook niet heel zichtbaar :D
Ze vindt vooral maskertjes heel leuk, en fijne cremes voor een zo zacht mogelijke huid :D

Ik vind dat experimenteren zo ontzettend leuk O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201369845
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 20:11 schreef Nijna het volgende:
@:Phaidra, dat klinkt als een goed begin met dat huiswerk, hopelijk kan hij dat zo blijven doen. Daar is onze jongste wel serieuzer in dan haar zus. De jongste heeft zoiets van als ik het nu maak heb ik straks vrij. En de oudste stopt haar kop in het zand en stelt het liefst zo lang mogelijk uit...
Hij had een 10! Maar de juf kan niet goed tellen, er waren 10 woordjes, hij had 1 niet ingevuld _O-. Maar goed, in ieder geval een positieve eerste ervaring, dat motiveert wel.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_201369864
Ik heb kleedgeld voor alle drie de kinderen. Het budget is 50 euro per kind per maand. Mijn dochter van 11 kiest wel zelf haar kleding uit, de twee zevenjarigen soms. Het budget is overigens meer voor mezelf. Ik kocht altijd te veel kleding en de helft ging dan ongedragen naar de volgende generatie bij mijn zus. Dat vond ik toch wel zonde, vandaar mijn budget. Van 50 euro per maand redden we het precies. Sportkleding en gymkleding voor school koop ik uit een ander potje, maar schoenen en winterjassen wel vanuit het kleedgeld potje.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik veel in de uitverkoop koop. Voor de jongens is de WE mijn favoriet voor shirts en truien, maar ook Hema en H&M doen het goed. Zeeman is favoriet voor spijkerbroeken, vooral omdat de Zeeman broeken echt goed stevig zijn. In de WE broeken zat gemiddeld genomen binnen een maand een gat. }:|

Voor de elfjarige is het lastiger aan het worden om te shoppen. Ze vindt weinig mooi en houdt sowieso niet van jurken/rokken. Flared jeans hoef ik ook niet mee aan te komen. Het komt dus voor haar vaak neer op een skinny jeans van WE en shirts van WE of H&M. Ze is fan van NASA kleding, dat is gelukkig goed verkrijgbaar bij H&M. Een enkele keer slaagt ze ook bij C&A, maar daar moet je wel echt geluk hebben, want de meeste kleding vind ik (en dochter gelukkig ook) vreselijk.
pi_201369887
Wij hebben recent ook een paar shirtjes bij Large gekocht. Ze is fan van Stranger Things, en daar hadden ze wel wat leuks van.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201369990
Hier nog geen kleedgeld, maar eens over na gaan denken :).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201370007
L is vooral fan van de New Yorker. En de kringloop.
pi_201370032
Bij Large keek ik vandeweek ook even n.a.v. een discussie in de SC. Jeugdsentiment. O+ Maar inderdaad, daar hebben ze wel toffe dingen die qua stijl wel bij L passen. :)
pi_201370095
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 15:01 schreef -Spring het volgende:
L is vooral fan van de New Yorker. En de kringloop.
T is ook fan van New Yorker.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201370099
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 15:00 schreef Nijna het volgende:
Hier nog geen kleedgeld, maar eens over na gaan denken :).
Hier ook niet. Beide niet
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201370120
En haar stijl varieert momenteel tussen dit:

en:


Niet quoten graag.

[ Bericht 73% gewijzigd door -Spring op 15-09-2021 15:21:57 ]
pi_201370124
De oudste is 9, hij heeft nog geen behoefte aan kleedgeld tot nu toe. Eigenlijk is alles wat ik koop nog prima :D. Liever geen spijkerbroeken, maar mooie joggingbroeken worden zeldzamer in grotere maten. Ik ga regelmatig naar een evenementenhal in de buurt, daar verkopen ze restpartijen van oudere collecties merkkleding. Echt ideaal! En als ik eens in de stad ben, ga ik graag neuzen in tweedehandswinkeltjes. Maar dat is dan net mazzel hebben.

Zelf kreeg ik kleedgeld vanaf mijn 15e, maar dat vond ik echt veel te laat. Zeker omdat mijn moeder alleen maar bij Bristol of Zeeman wilde winkelen -O-. Dat kan je je brugklasser toch niet aandoen??
Venus in pocketformaat
loveli
pi_201370492
Ik heb het puber van 14 al een paar keer voorgesteld.. Maar hij wil geen kleedgeld. Hij vindt het wel best als ik 2x per jaar een rondje stad met hem doe (C&A, H&M, WE, primark). En tussendoor zijn ondergoed/sokken bij de zeeman haal. Al heb ik hem daar ook weleens met een tientje heen gestuurd.
Qua broeken is er maar 1 die een beetje past met zijn smalle bouw. En shirts zijn ook voorspelbaar. Truien doet hij niet aan. Dus shirts met korte mouwen en shirts met lange mouwen..
Maar eigenlijk heeft het kind geen smaak of behoeftes of enig idee wat er precies in zijn kast ligt. Idem met haren kammen, schoenen, zijn bril.. Het moet lekker zitten dan is het goed.. Je hebt ijdel, en aan de andere kant van het spectrum mijn kind :D
pi_201370541
Foto van Spring gemist.

A heeft van de week de voorkant van haar haar laten verven.. framing heet het.
T heeft net 2 plukken aan de voorkant zwart laten verven.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201371034
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 15:37 schreef Vicky het volgende:
Foto van Spring gemist.

A heeft van de week de voorkant van haar haar laten verven.. framing heet het.
T heeft net 2 plukken aan de voorkant zwart laten verven.
Die foto's heb jij al lang op fb voorbij zien komen. :)

En zwarte plukken wil L ook!
pi_201371289
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 16:12 schreef -Spring het volgende:

[..]
Die foto's heb jij al lang op fb voorbij zien komen. :)

En zwarte plukken wil L ook!
😊🤣

Ik stuur je een foto via fb
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_201371505
Ook de foto gemist :{

Mijn 10 jarige heeft ook een menig qua kleding. Zo lastig en ze vindt niks leuks. Ze heeft ook geen makkelijke bouw dus alles is een uitdaging.
pi_201372278
Haha, komt ie nog ff dan.

[ Bericht 88% gewijzigd door -Spring op 15-09-2021 22:31:32 ]
pi_201372613
Leuk om die verschillen te lezen :)
Dank voor de reacties! Net ook de jongste gevraagd of hij kleedgeld wil. Het maakt hem net als de oudste niet uit.
Ik vind zelf shoppen veel te leuk (zowel online als in winkels), dus zou het zelf wel wennen vinden om mij in te moeten houden. Altijd in overleg met ze gegaan natuurlijk. Voor de oudste moet kleding vooral niet opvallend zijn, zwart/wit/grijs. De jongste vindt vooralsnog alles wel prima, zolang het maar lekker zit. Zijn smaak kan nu hij in de brugklas zit natuurlijk straks helemaal veranderen.
  woensdag 15 september 2021 @ 21:24:45 #34
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_201375259
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 14:31 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Jammer is dan ook dat het assortiment van de H&M voor oudere jongens best beroerd is (iemand tips voor leuke winkels?)

De herenafdeling van de WE doet het goed bij mijn lange en smalle 13-jarige, verder Jack&Jones en hij vindt Puma een fijn merk dus dat slaan we goedkoop in bij Bristol bijvoorbeeld.
pi_201375572
Ik herinnerde me vanavond ineens waarom we al vroeg overgegaan waren op, zij het symbolisch, kleedgeld: we liepen bij de Bijenkorf (Benneton heeft soms leuk en toch betaalbaar spul) en daar zag ze een leuk rokje hangen. Een tulen rokje. Van Kenzo. Voor 300 euro :o Maat 116.

Mooi moment om het eens over prijzen te gaan hebben. En hoe lang ze met kleedgeld van 25 euro zou moeten sparen voor n rokje. Om het echt inzichtelijk te maken, zijn we toen begonnen met kleedgeld en dat heeft haar wel echt veel bewuster gemaakt van de prijzen van kleding.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201376381
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2021 18:02 schreef -Spring het volgende:
Haha, komt ie nog ff dan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sodeju, ze is groot geworden! Hoe lang is ze?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_201379990
quote:
17s.gif Op woensdag 15 september 2021 22:14 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Sodeju, ze is groot geworden! Hoe lang is ze?
1.63. We schelen nog 10 cm. :D
pi_201380053
quote:
1s.gif Op donderdag 16 september 2021 09:01 schreef -Spring het volgende:

[..]
1.63. We schelen nog 10 cm. :D
Dan is ze bijna net zo lang als ik :D

Dochter heeft ook een vriendin die net zo groot is als ik. Dochter zelf is nog een cm of 9 kleiner dan ik.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201380446
Leuk om te zien Spring! Ik weet nog dat ik jaren geleden veel leuke kleding van je kocht voor mijn dame.
Met een meidenkwartet
pi_201390261
Haha Sly, goed om meteen inzichtelijk te maken dat 300,- voor een rokje niet normaal is ;)

Wat een lengte 1.63! D is 1.53m. Ben wel benieuwd naar de klassenfoto. Hij is ook in deze (brug)klas weer de jongste, maar was tot nu toe nooit de allerkleinste.
pi_201395369
quote:
0s.gif Op woensdag 15 september 2021 21:24 schreef Nanukerst het volgende:

[..]
De herenafdeling van de WE doet het goed bij mijn lange en smalle 13-jarige, verder Jack&Jones en hij vindt Puma een fijn merk dus dat slaan we goedkoop in bij Bristol bijvoorbeeld.
Daar ga ik ook maar eens met puber heen.. De WE kids heeft leuk spul. Maar inmiddels is meneer 1.76, dan kun je wel naar de herenafdeling :D
pi_201395439
Hoe gaat het met je dochter @Nijna ?
pi_201395925
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:17 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hoe gaat het met je dochter @:Nijna ?
Wisselend, deze week paar dagen thuis geweest, ook niet helemaal fit, we zijn nog naar de teststraat geweest (negatief). School heeft geen rots/water training, wel schoolmaatschappelijk werk. Maar dat wilde dochter (nog) niet.
Dus huisarts maar eens bellen en van daar weer verder.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201395968
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:55 schreef Nijna het volgende:

[..]
Wisselend, deze week paar dagen thuis geweest, ook niet helemaal fit, we zijn nog naar de teststraat geweest (negatief). School heeft geen rots/water training, wel schoolmaatschappelijk werk. Maar dat wilde dochter (nog) niet.
Dus huisarts maar eens bellen en van daar weer verder.
Vroeger had je iets van de kindertelefoon. Ik weet niet of zoiets nog bestaat, maar misschien kan dat ook wat zijn. Misschien is de drempel dan niet zo hoog omdat alles anoniem is.

Ik zie dat het nog steeds bestaat en je kan tegenwoordig ook chatten :)
pi_201396519
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 september 2021 09:58 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Vroeger had je iets van de kindertelefoon. Ik weet niet of zoiets nog bestaat, maar misschien kan dat ook wat zijn. Misschien is de drempel dan niet zo hoog omdat alles anoniem is.

Ik zie dat het nog steeds bestaat en je kan tegenwoordig ook chatten :)
Ik heb niet het idee dat er iets aan de hand is als pesten ofzo. Althans, er is wel een klasgenoot die altijd iets op of aan te merken heeft. We proberen dat met haar te relativeren, dan lijkt ze dat wel zo te kunnen zien. Maar goed, misschien zegt ze dat ook omdat ze denkt dat dat is wat we willen horen...
School heeft ook een vertrouwenspersoon, maar ik zal haar de kindertelefoon tip eens doen dat is wel een goede, tnx!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_201396715
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2021 10:43 schreef Nijna het volgende:

[..]
Ik heb niet het idee dat er iets aan de hand is als pesten ofzo. Althans, er is wel een klasgenoot die altijd iets op of aan te merken heeft. We proberen dat met haar te relativeren, dan lijkt ze dat wel zo te kunnen zien. Maar goed, misschien zegt ze dat ook omdat ze denkt dat dat is wat we willen horen...
School heeft ook een vertrouwenspersoon, maar ik zal haar de kindertelefoon tip eens doen dat is wel een goede, tnx!
Kindertelefoon is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen die gepest worden. Allerhande problemen waar kinderen mee struggelen kunnen besproken worden :)
  zaterdag 18 september 2021 @ 20:55:43 #47
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_201417977
Hoi allemaal, ik lees hier af en toe mee en gooi er nu ook eens een vraag in. Namelijk: hoe vullen jullie de vrijdag- of zaterdagavond in met jullie 10-jarige? Ik merk aan onze zoon dat ie graag met ons nog iets wil doen, zoals een film of een spelletje. Ik ga daarin mee maar mijn man vindt dat niks, die wil graag ontspannen (hij werkt op zaterdag, dus ik snap dat ergens ook wel). Hij wil dus dat hij net als elke andere dag om 20 uur naar bed gaat. Ik vind dat voor die leeftijd niet meer realistisch en ik denk dat we eraan moeten wennen dat we de avond niet meer voor onszelf hebben. Hoe gaat dat bij jullie?
pi_201418152
Onze inmiddels elfjarige dochter gaat op zaterdag rond 21:30-22:00 uur naar bed. Zaterdagavonden voor onszelf zijn dus al lang verleden tijd. We kijken over het algemeen opgenomen programma's op tv, eten chips of een bruine fruitschaal en drinken frisdrank. Ik vind het altijd enorm gezellig op vrijdag- en zaterdagavond. O+
pi_201418223
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 september 2021 20:55 schreef Aventura het volgende:
Hoi allemaal, ik lees hier af en toe mee en gooi er nu ook eens een vraag in. Namelijk: hoe vullen jullie de vrijdag- of zaterdagavond in met jullie 10-jarige? Ik merk aan onze zoon dat ie graag met ons nog iets wil doen, zoals een film of een spelletje. Ik ga daarin mee maar mijn man vindt dat niks, die wil graag ontspannen (hij werkt op zaterdag, dus ik snap dat ergens ook wel). Hij wil dus dat hij net als elke andere dag om 20 uur naar bed gaat. Ik vind dat voor die leeftijd niet meer realistisch en ik denk dat we eraan moeten wennen dat we de avond niet meer voor onszelf hebben. Hoe gaat dat bij jullie?
Ik vind het zeker iets waar ik aan moest wennen, maar de zaterdagavond werd hier inderdaad rond die leeftijd steeds vaker gezellig ingevuld. Volgens mij begonnen we rond die tijd met de eerste Wie is de Mol met dochter. We kiezen regelmatig met drien een film of we kijken programma’s als Legomasters of De Verraders. Soms spelletjes of uitgebreid Xboxen.

Een avond opblijven en als gezin een leuke avond maken vind ik vanaf die leeftijd ook wel passen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_201418228
Vrijdag en zaterdagavond blijven ze op. Meestal een half uurtje, soms wat langer.. Jongste van 9 is net naar boven vertrokken, normaal gaat hij om half 9 erin.

We kijken een film, doen een spelletje, lezen op de bank, lopen een rondje of zappen zinloos rond.

Puber(14) gaat nu doordeweeks om kwart voor 10 naar bed. Dus de avonden zijn we altijd 'kwijt'. Ik kan me wel terug trekken als het nodig is, op onze slaapkamer/zolder. Maar het is bijna altijd wel gezellig.

We vonden het bij de oudste als dreumes/peuter juist fijn dat hij overdag lang 2 slaapjes deed. Want dan kon mijn man van 7-9 's avonds nog gezellig met hem spelen. Dat is wel een poosje verdwenen als basisschool kind, maar dat samen zijn in de avond zit er wel ingebakken..
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')