Zoveel is er toch nog niet te lezen? Het profiel is koud 3 dagen oud..quote:Op donderdag 30 september 2021 12:37 schreef Nanukerst het volgende:
[..]
Hoe meer ik van jou lees, hoe meer ik ontdek dat ik echt hele andere mensen om me heen heb dan jij.
Voor mij was dat mijn studie afronden, werkervaring opdoen en een steady situatie creëeren wat betreft mijn relatie, maar ook praktisch, huis kopen, rijbewijs halen en een auto voor de deur hoorden daar voor mij ook bij.quote:Op donderdag 30 september 2021 12:44 schreef Nanukerst het volgende:
[..]
Definieer 'je zaken redelijk op orde hebben'.
Hoi.quote:Op donderdag 30 september 2021 09:18 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Deze post.
Vroeger aan kinderen beginnen wordt gelijkgesteld aan niveau verliezen. Alsof je dan geen tijd hebt om jaren te werken. Veel vrouwen zijn daar al veel eerder mee bezig.
Werken en carrière maken gaat trouwens ook prima als je kinderen hebt. We moeten echt af van het idee dat je werkende bestaan als vrouw voorbij is, zodra je kinderen krijgt.
Ik vind dit altijd zo schokkend. Zelf maar een keer mee te maken gehad en toen was het logisch voor een jaar, maar ik snap daar echt zo geen hol van.quote:Op donderdag 30 september 2021 11:00 schreef laziness het volgende:
[..]
Die omslag is bij een deel van de werkgevers echt lastig. Mijn man en ik zitten in de financiële/belasting wereld en bij die kantoren zijn ze echt vast geroest. Er is mij wel verboden minder dan 4 dagen te werken. Dat dit met ouderschapsverlof toegestaan moet worden accepteerde de directeur knarsentandend. Mijn man wordt verboden 4x9 te werken.
Er zijn gewoon nog steeds genoeg bedrijven die je op een zijspoor knallen. Vooral mkb kantoren zijn heel star.
Fijn dat jullie een plan hebben voor de komende tijd! Betekent dat ook dat je stopt met het reïntegratietraject bij je huidige werkgever / ontslag neemt?quote:Op woensdag 29 september 2021 22:21 schreef Amsel het volgende:
Ha wij hebben juist besloten dat we heel traditioneel gaan doen: ik ga minder werken zodat ik meer thuis kan zijn voor de kinderen. Freelancen tijdens de uren dat de kinderen op school zijn, op de BSO zitten (nog maar 1 middag) en op de dag dat m'n man vrij is.
Ik heb jarenlang van ons tweeën het meeste geld binnen gebracht, maar dit past op dit moment het best. M'n man zit goed op z'n plek met z'n werk en krijgt daar veel kansen, terwijl ik vastliep. En onze oudste heeft wat extra aandacht en meer rust nodig, dus we wilden veel minder BSO gaan gebruiken en ik wil haar naar de benodigde afspraken kunnen brengen enzo. Qua inkomen wordt het wel even wennen, maar we denken dat dit voor de rust in her gezin (en in mijn hoofd!) voorlopig het beste is. We'll see
Jij kent niet zoveel mensen waarvoor niet alles maakbaar is lijkt het.quote:Op donderdag 30 september 2021 12:26 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Ja het kan dat de prioriteiten verschuiven, maar het hoeft niet.
Je kunt het ook omdraaien, het is een luxe als de prioriteiten kunnen verschuiven.
Voor veel ouders geldt dat zij toch echt moeten blijven werken, omdat er brood op de plank moet komen.
Ik denk dat je enorm veel mee hebt in het leven als je voor je 30ste al die dingen voor elkaar hebt.quote:Op donderdag 30 september 2021 13:24 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Voor mij was dat mijn studie afronden, werkervaring opdoen en een steady situatie creëeren wat betreft mijn relatie, maar ook praktisch, huis kopen, rijbewijs halen en een auto voor de deur hoorden daar voor mij ook bij.
Maar ook: reizen, iets van levenswijsheid opdoen, me persoonlijk ontwikkelen door allerlei ervaringen op te doen en genieten van de ultieme vrijheid, een periode kunnen doen en laten wat je wil op het moment dat je het wil.
Die periode van groei was mij veel waard, pas daarna was ik toe aan echt settelen en kinderen krijgen. Ik had het absoluut niet willen missen.
Ik ga ontslag nemen en ben nu samen met m'n werkgever aan het kijken per wanneer. Ik kan op dit moment nog niet 100% aan het werk, of het nou in deze baan zou zijn of in een andere of voor mezelf, dus ik ga niet per direct weg, ik ben nog arbeidsongeschikt. Maar ik moet natuurlijk wel eerlijk kijken wanneer ziek zijn overgaat in er gewoon geen zin meer in hebben. Ik wil hen absoluut geen poot uitdraaien, maar mezelf ook niet tekort doen. Volgens mij zitten beide partijen er integer in, dus daar komen we wel uit.quote:Op donderdag 30 september 2021 13:58 schreef Phaidra het volgende:
Fijn dat jullie een plan hebben voor de komende tijd! Betekent dat ook dat je stopt met het reïntegratietraject bij je huidige werkgever / ontslag neemt?
Huh? Werken voor je geld = geloven in maakbaarheid? Voor veel mensen is het noodzaak.quote:Op donderdag 30 september 2021 14:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Jij kent niet zoveel mensen waarvoor niet alles maakbaar is lijkt het.
Ik hoop dat je ten volle geniet van die luxepositie, maar realiseer je ook dat dat echt een luxe positie is, niet een standaard uitgangspunt.
Ok, dan heb ik je verkeerd begrepen.quote:Op donderdag 30 september 2021 13:54 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Hoi.
Je leest niet goed. Ik stel aan kinderen beginnen niet gelijk aan niveau verliezen. Ik stel dat ik, dankzij een aantal jaar investeren in werk, nu terug kan in dagen zonder niveau te verliezen. Ik kan twee à drie dagen in de week werken en toch op academisch niveau blijven werken. Daar ben ik blij mee.
Ik heb het in die post overigens erg duidelijk overmij. Niet over andere mensen. Ik was volgens genoemde leeftijden in dit topic niet eens zo oud bij mijn eerste. En voor mij is het werkende bestaan/echte carrière toevallig wel zo'n beetje voorbij dankzij het kinderen krijgen, omdat ik een ontzettend zorgintensief kind heb. Dat geldt ook voor mijn partner. Dat kan zomaar ook voor anderen gelden, maar het geldt zeker niet voor iedereen. Je hebt er alleen vaak niet zoveel invloed op.
Daarom sprak ik dus voor mezelf, niet voor de mensheid.
Dat zouden meer mensen moeten doen.
Dat argument kun je omdraaien, maar ik denk niet dat alleen maar thuis zijn per se in het voordeel is van de kinderen.quote:Op donderdag 30 september 2021 12:42 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Je kunt datzelfde argument ook op een andere manier gebruiken: ze worden zo snel groot, dus je hebt maar even om er als ouder te zijn.
Ik ben beroepshalve wat onderzoeken aan het doornemen over de al jaren teruglopende onderwijsresultaten. Wat ik confronterend vond om te lezen toen ik bij de verklaringen aankwam, was dat er meer kinderen zijn met een instabiele gezinssituatie en dat dat onder andere komt doordat de gemiddelde arbeidsduur van ouders is gestegen waardoor er thuis minder tijd en aandacht voor kinderen is. Hoe belangrijk ik het zelf ook vind om te werken, we moeten niet onderschatten dat het voor kinderen essentieel is dat ouders tijd voor hen hebben.
Ik dacht ook dat ik al deze dingen wel zo'n beetje had gedaan, alles afgevinkt wat ik mezelf als voorwaarden had gesteld. Op mijn 28e kregen wij ons eerste kind. Achteraf gezien heb ik mezelf pas écht leren kennen in de jaren die volgdenquote:Op donderdag 30 september 2021 13:24 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Voor mij was dat mijn studie afronden, werkervaring opdoen en een steady situatie creëeren wat betreft mijn relatie, maar ook praktisch, huis kopen, rijbewijs halen en een auto voor de deur hoorden daar voor mij ook bij.
Maar ook: reizen, iets van levenswijsheid opdoen, me persoonlijk ontwikkelen door allerlei ervaringen op te doen en genieten van de ultieme vrijheid, een periode kunnen doen en laten wat je wil op het moment dat je het wil.
Die periode van groei was mij veel waard, pas daarna was ik toe aan echt settelen en kinderen krijgen. Ik had het absoluut niet willen missen.
Gelukkig wil je werkgever wel constructief meedenken, dat scheelt al een hoop. Voel je je al kilo's lichter?quote:Op donderdag 30 september 2021 14:30 schreef Amsel het volgende:
[..]
Ik ga ontslag nemen en ben nu samen met m'n werkgever aan het kijken per wanneer. Ik kan op dit moment nog niet 100% aan het werk, of het nou in deze baan zou zijn of in een andere of voor mezelf, dus ik ga niet per direct weg, ik ben nog arbeidsongeschikt. Maar ik moet natuurlijk wel eerlijk kijken wanneer ziek zijn overgaat in er gewoon geen zin meer in hebben. Ik wil hen absoluut geen poot uitdraaien, maar mezelf ook niet tekort doen. Volgens mij zitten beide partijen er integer in, dus daar komen we wel uit.
En dan moet ik dus een eigen toko gaan opzettenZoals het er nu uit ziet ga ik daar de komende maanden eens rustig mee starten, en dan is het idee om in januari 2022 weer volle kracht vooruit te gaan. Dan heb ik 28 uur per week beschikbaar om aan werk te besteden (dat zijn 3 dagen onder schooltijd en 2 hele werkdagen als ze bij BSO of man zijn), dus dat is alles bij elkaar nog best wat. Nu nog klanten gaan vinden
Ja, want intensieve thuisbegeleiding, PGB-ers, gezinsvervangende woonvormen en vergaande psychisch ondersteuning vanwege volledig overbelasting zijn allemaal lekker gratisquote:Op donderdag 30 september 2021 14:30 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Huh? Werken voor je geld = geloven in maakbaarheid? Voor veel mensen is het noodzaak.
Ik vind het juist klinken als een privilege als je 'prioriteiten' kunt stellen en dit betekent dat je veel minder gaat werken in een veel minder goedbetaalde functie. Er is altijd iemand die de kosten daarvan betaalt, dat kan je partner zijn, of de overheid/de werkende bevolking,maar links of rechtsom zullen de kosten van jouw gezin door iemand betaald moeten worden.
Eens.quote:Op donderdag 30 september 2021 14:37 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat argument kun je omdraaien, maar ik denk niet dat alleen maar thuis zijn per se in het voordeel is van de kinderen.
Ik denk dat je tijd niet moet verwarren met echte aandacht. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoeveel straatcriminelen hebben fulltime thuiszittende moeders? Zijn die nou zo veel beter af? Heel veel mensen zijn slechte ouders (en slechte echtgenoten). met de verdere individualisering zal dat niet snel beter worden. Allemaal een stempeltje autist of ADHD en pillen in plaats van een opvoeding.
Daarnaast leren kinderen een hoop op een BSO/KDV, mijn kinderen hebben het daar gewoon altijd leuk gehad. Er zijn tenslotte veel meer andere kinderen dan thuis. Een paar dagen naar de BSO is prima voor de meeste kinderen, worden ze sociaal van en ze doen er andere dingen dan thuis. Prima.
Mijn vrouw en ik zijn veel relaxter als we onszelf kunnen blijven ontwikkelen en we het geld hebben om een prima leven te hebben. Ben het met je eens dat instabiele thuissituaties heel slecht zijn voor kinderen, maar correlatie is hier niet perse causatie.
Dan moet er toch juist geld binnenkomen?quote:Op donderdag 30 september 2021 14:52 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Ja, want intensieve thuisbegeleiding, PGB-ers, gezinsvervangende woonvormen en vergaande psychisch ondersteuning vanwege volledig overbelasting zijn allemaal lekker gratisLeve de luxepositie
Dat is ook zeker waar, van het ouderschap zelf leer je een hele hoop. Maar dat zijn dingen die je pas leert als je kinderen krijgt.quote:Op donderdag 30 september 2021 14:46 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Ik dacht ook dat ik al deze dingen wel zo'n beetje had gedaan, alles afgevinkt wat ik mezelf als voorwaarden had gesteld. Op mijn 28e kregen wij ons eerste kind. Achteraf gezien heb ik mezelf pas écht leren kennen in de jaren die volgden. Het ouderschap heeft bepaalde zaken wel op scherp gezet en/of op zijn kop gezet. Bovendien: toen mijn oudste net geboren was, kreeg ik te maken met een reorganisatie op het werk en werd ik boventallig verklaard. Het leerde me dat je zelfs met een vast contract nooit zeker bent van je baan. Dus waarom wachten op dat felbegeerde vaste contract? Ik durf nu sneller in het diepe te springen, zonder dat alles tot in de puntjes is uitgestippeld.
Als ik nu terugkijk, had ik misschien nog wel iets langer willen wachten. Een jaartje extra investeren in werk, genieten van de vrijheid, spontaan op vakantie gaan, etc. Dingen die toen heel normaal waren (echt, wat deden we toen met onze tijd??) of zelfs een beetje saai. Maar op persoonlijk vlak had ik dan niet gestaan waar ik nu sta. Wat het ouderschap me geleerd heeft, had ik denk ik niet via een andere weg kunnen leren.
Ik wilde mijn carrière-stappen ook eigenlijk een paar jaar uitstellen, maar door de reorganisatie moest ik op zoek naar een andere baan. Dat heeft uiteindelijk heel goed uitgepakt, en achteraf ben ik wel blij dat ik toen dat zetje kreeg. Het was wel zwaar, waardoor ik wel min of meer bewust 8 jaar in dezelfde functie zit. Ik merk dat ik nu meer ruimte in mijn hoofd krijg om verder te kijken, meer te investeren zonder dat dat ten koste gaat van mijn gezin.
Dat neemt allemaal niet weg dat het belangrijk is dat ouders afdoende aanwezig zijn en aandacht geven. Contact met leeftijdsgenootjes is geen compensatie en dat er ook slechte ouders zijn is een slap excuus.quote:Op donderdag 30 september 2021 14:37 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat argument kun je omdraaien, maar ik denk niet dat alleen maar thuis zijn per se in het voordeel is van de kinderen.
Ik denk dat je tijd niet moet verwarren met echte aandacht. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoeveel straatcriminelen hebben fulltime thuiszittende moeders? Zijn die nou zo veel beter af? Heel veel mensen zijn slechte ouders (en slechte echtgenoten). met de verdere individualisering zal dat niet snel beter worden. Allemaal een stempeltje autist of ADHD en pillen in plaats van een opvoeding.
Daarnaast leren kinderen een hoop op een BSO/KDV, mijn kinderen hebben het daar gewoon altijd leuk gehad. Er zijn tenslotte veel meer andere kinderen dan thuis. Een paar dagen naar de BSO is prima voor de meeste kinderen, worden ze sociaal van en ze doen er andere dingen dan thuis. Prima.
Mijn vrouw en ik zijn veel relaxter als we onszelf kunnen blijven ontwikkelen en we het geld hebben om een prima leven te hebben. Ben het met je eens dat instabiele thuissituaties heel slecht zijn voor kinderen, maar correlatie is hier niet perse causatie.
Ik snap dat je veel zelf voor je kind moet zorgen als anderen dat niet kunnen doen, vanwege een aandoening. Maar links of rechtsom zal er toch ook geld in het laatje moeten komen? Vind je dat echt een luxe-probleem?quote:
Wat versta jij onder 'afdoende aanwezig zijn'?quote:Op donderdag 30 september 2021 15:02 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Dat neemt allemaal niet weg dat het belangrijk is dat ouders afdoende aanwezig zijn en aandacht geven. Contact met leeftijdsgenootjes is geen compensatie en dat er ook slechte ouders zijn is een slap excuus.
Geld in het laatje =/= ruimte voor een carrière. Dat je naast een gezin de ruimte voelt en hebt om aan een carrière te werken, is een luxe.quote:Op donderdag 30 september 2021 15:02 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Ik snap dat je veel zelf voor je kind moet zorgen als anderen dat niet kunnen doen, vanwege een aandoening. Maar links of rechtsom zal er toch ook geld in het laatje moeten komen? Vind je dat echt een luxe-probleem?
Zou je dit ook zo stellig zeggen als ik een man was?quote:Op donderdag 30 september 2021 15:04 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Geld in het laatje =/= ruimte voor een carrière. Dat je naast een gezin de ruimte voelt en hebt om aan een carrière te werken, is een luxe.
Ouders die minder gaan werken zijn een stuk goedkoper.quote:Op donderdag 30 september 2021 14:57 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Dan moet er toch juist geld binnenkomen?
Sarcasme?quote:Op donderdag 30 september 2021 14:52 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Ja, want intensieve thuisbegeleiding, PGB-ers, gezinsvervangende woonvormen en vergaande psychisch ondersteuning vanwege volledig overbelasting zijn allemaal lekker gratisLeve de luxepositie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |